Toimintasuunnitelma 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintasuunnitelma 2012"

Transkriptio

1 Toimintasuunnitelma 2012

2 TOIMINTASUUNNITELMA (19) 1 Yleistä Talpan toimiala ja palvelut Talpan asiakkaat ja sidosryhmät Talpan toiminta-ajatus, visio ja arvot Talpan toiminta-ajatus Talpan visio Talpan arvot Talpan johtokunta ja organisaatio Talpan johtokunta Talpan organisaatio Talpan resurssit ja toimintaedellytykset Henkilöstö Talous Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Talousarvion sitovat toiminnalliset tavoitteet Taulukko 4: Muut toiminnalliset tavoitteet Taulukko 5: Päätoimintojen kehittyminen, tuhatta kpl Taulukko 6: Kehityksen tunnusluvut Toimitilat Tietojärjestelmät Liikelaitoksen strategiat, kriittiset menestystekijät ja toimenpiteet Asiakasnäkökulma Strateginen tavoite: Kumppanuus Strateginen tavoite: Tyytyväiset asiakkaat Talousnäkökulma Strateginen tavoite: Taloushallinnon keskittäminen jatkuu Strateginen tavoite: Tuottavuus kasvaa Strateginen tavoite: Liikevaihto, tulos ja maksuvalmius budjetin mukainen Prosessinäkökulma Strateginen tavoite: Toiminta sovitun prosessin mukaista Strateginen tavoite: Prosessit kehittyvät Strateginen tavoite: Tietotekniikkaa hyödynnetään tehokkaasti Strateginen tavoite: Riskit hallinnassa Henkilöstönäkökulma Strateginen tavoite: Oikein mitoitettu henkilöstö Strateginen tavoite: Osaava henkilöstö Strateginen tavoite: Sitoutunut henkilöstö... 18

3 TOIMINTASUUNNITELMA (19) 1 Yleistä Helsingin kaupungin talous ja suunnittelukeskuksen taloushallintopalvelu aloitti toimintansa ja laajeni nykyiseen laajuuteensa Helsingin kaupungin Taloushallintopalvelu liikelaitos on vuoden 2009 alusta perustettu kunnallinen liikelaitos, joka käyttää toiminnassaan nimeä Talpa. Liikelaitos toimii johtokunnan alaisuudessa. 1.1 Talpan toimiala ja palvelut Liikelaitos tuottaa talous ja palkkahallinnon palveluja Helsingin kaupunkikonsernille. Peruspalvelut ovat: kirjanpito, raportointi ja tilinpäätöksen laadinta käyttöomaisuuskirjanpito palkkojen, palkkioiden ja eläkkeiden laskenta sekä palvelussuhdetietojen ylläpito ostolaskujen käsittely ja ostoreskontran hoito asiakasrekisterin tai tietojen ylläpito laskutus, myyntireskontran hoito ja perintä matkalaskujen käsittely maksuliikenne henkilöstöraportointi kaupunkiyhteisten talous ja henkilöstöhallinnon tietojärjestelmien ylläpito ja kehittäminen Lisäksi Talpa tuottaa joillekin virastoille erillispalveluja. 2 Talpan asiakkaat ja sidosryhmät Talpan asiakkaita ovat Helsingin kaupungin virastot ja liikelaitokset, tytäryhtiöt, kaupungin johto sekä kaupungin henkilöstö. Talpan sidosryhmiä ovat kuntalaiset, virastojen ja laitosten yhteisöasiakkaat, Helsingin kaupunkikonserniin kuuluvat yhteisöt ja säätiöt, tavaroiden, palvelujen ja tietojärjestelmien toimittajat, valtion viranomaiset, Suomen Kuntaliitto, eläkelaitokset, tilintarkastajat, pankit, työttömyyskassat, vakuutusyhtiöt ja perintätoimistot.

4 TOIMINTASUUNNITELMA (19) 3 Talpan toiminta ajatus, visio ja arvot 3.1 Talpan toiminta ajatus Talpa toimii talous ja palkkahallinnon palvelujen vastuullisena tuottajana ja kehittäjänä. Kunnallishallinnon erityisosaaminen tukee Talpan asiakasvirastoja ja liikelaitoksia niiden ydintehtävien hoitamisessa. 3.2 Talpan visio Talpa on määritellyt visiokseen Olla toimialan arvostetuin osaaja ja kumppani. Visiolla haluamme korostaa paitsi edelläkävijyyttä ja oman alamme, kunnallishallinnon taloushallinnon ammattitaitoa, myös sitoutumista jatkuvaan osaamisen kehittämiseen sekä kumppanuuteen perustuvaa toimintaa asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa. 3.3 Talpan arvot Liikelaitoksen toimintaa ohjaavat kaupungin yhteiset arvot: asukaslähtöisyys, ekologisuus, oikeudenmukaisuus, taloudellisuus, turvallisuus ja yrittäjämielisyys. Lisäksi Talpan toiminnassa korostetaan avoimuutta, vastuuntuntoa ja kunnioittamista. Talpa noudattaa kaikessa toiminnassaan eettisiä periaatteita. Jokainen esimies vastaa osaltaan siitä, että eettiset periaatteet saatetaan henkilöstön tietoon ja että kaikki henkilöstöön kuuluvat noudattavat niitä. 4 Talpan johtokunta ja organisaatio 4.1 Talpan johtokunta Johtokunnan muodostaa viisi jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Johtokunnan jäsenet ja varajäsenet valitsee kaupunginhallitus toimikaudekseen Lisäksi kaupunginhallitus nimeää johtokuntaan oman edustajansa ja hänelle henkilökohtaisen varaedustajan. Johtokunnan esittelijänä toimii toimitusjohtaja ja sihteerinä hallintopäällikkö. 4.2 Talpan organisaatio Liikelaitosta johtaa toimitusjohtaja, jonka alaisuudessa on viisi osastotasoista yksikköä. Osastojen päällikköinä toimivat neljä palvelupäällikköä ja hallintopäällikkö. Ydinpalveluja tuottavat osastot jakaantuvat palvelualueisiin, joiden esimiehinä toimivat palveluvastaavat.

5 TOIMINTASUUNNITELMA (19) Kuva 1. Talpan organisaatio 5 Talpan resurssit ja toimintaedellytykset 5.1 Henkilöstö Taulukko 1. Talpan henkilöstö osastoittain (voimassa olevat palvelussuhteet, ei sisällä palkkatuella työllistettyjä) Osasto Vakinaiset Määräaikaiset YHT. Kirjanpito ja maksuliikenne Laskutus Ostolaskut Palkanlaskenta Hallinto Talpa yhteensä Vakinaisten määrä sisältää osa aikaeläkkeellä olevat (18 henkilöä) ja osatyökyvyttömyyseläkkeellä olevat (9 henkilöä). Palmiasta siirtyy Talpaan kuusi henkilöä vuoden alusta. Nämä sisältyvät edellä mainittuihin lukuihin. Lisäksi tilakeskuksesta siirtyvät laskutuksen ja perinnän tehtävät edellyttävät henkilöstölisäystä laskutukseen.

6 TOIMINTASUUNNITELMA (19) 5.2 Talous Tuloslaskelma Tuloslaskelma (Tuhatta euroa) Taulukko 2. Talpan tuloslaskelma 2012: TP 2010 Ennuste 4/2011 TA 2012 TB 2012 Liikevaihto Liiketoiminnan muut tuotot Varsinaiset kulut Poistot Liikeyli /alijäämä Rahoitustuotot ja kulut Tilikauden yli /alijäämä Rahoituslaskelma Rahoituslaskelma (tuhatta euroa) Tulosbudjetin huomattava poikkeama talousarvioon verrattuna johtuu siitä, että Palmiasta Talpaan siirtyviä tehtäviä ei ollut huomioitu talousarviossa. Taulukko 3. Talpan rahoituslaskelma vuodelle 2012: TP 2010 Ennuste 4/2011 TA 2012 TB 2012 Toiminnan rahavirta Liikeylijäämä/alijäämä ( ) Poistot Rahoitustuotot ja kulut Investointien rahavirta Investointimenot Toiminnan ja investointien rahavirta Rahoituksen rahavirta Rahavarojen muutos Talousarvion sitovat toiminnalliset tavoitteet Taloushallintopalvelulla on talousarviossa kaksi sitovaa tavoitetta joista asiakastyytyväisyystavoite on osa kaupungin strategiaohjelman Hyvinvointi ja palvelut kohdan tavoitetta Käyttäjälähtöiset palvelut tarjotaan asukkaan osallisuutta ja omaa vastuuta vahvistaen. Kohdan kriittisenä menestystekijänä on Luoda uusi palvelukulttuuri. Talpan asiakastyytyväisyystavoite on vähintään 3,6 (asteikolla 1 5).

7 TOIMINTASUUNNITELMA (19) Toinen sitova tavoite kohdentuu kaupungin strategiaohjelman kohtaan Johtaminen ja siinä osaan Talouden tasapainosta huolehditaan ja palvelutuotannon vaikuttavuutta parannetaan. Talpan toinen talousarvion sitova tavoite on, että tilikauden tulos on suurempi kuin Taulukko 4: Muut toiminnalliset tavoitteet Automaattiset tapahtumat TP 2010 Ennuste 4/2011 TA 2012 TB 2012 Kirjanpidon automaattiset tapahtumat /kaikki tapahtumat, % Automaattisesti täsmäytyneet laskut /kaikki ostolaskut, % Sähköiset laskutustoimeksiannot /kaikki toimeksiannot, % Sähköisesti ilmoitetut poissaolot /kaikki poissaoloilmoitukset, % Sähköiset palkkalipukkeet /kaikki palkkalipukkeet, % 98,0 98,0 98,0 98,0 7,4 7,5 8,5 8,5 97,9 98,5 99,2 99,2 16,5 21,0 50,0 50,0 61,3 62,0 67,0 67, Taulukko 5: Päätoimintojen kehittyminen, tuhatta kpl Päätoimintojen kehittyminen TP 2010 Ennuste 4/2011 TA 2012 TB 2012 Kirjanpitovientien lkm Lähetetyt laskut, maksumuistutukset ja perintätoimeksiannot Maksunmääritykset ja vapaakortit Ostolaskut Palkka ja palkkiolipukkeet

8 TOIMINTASUUNNITELMA (19) Taulukko 6: Kehityksen tunnusluvut Kehityksen tunnusluvut 2010 Ennuste TA 2012 TB /2011 Henkilöt (= henkilötyövuodet) Liikevaihto/henkilö Tuottavuus (2007=100) Käyttökate % 3,3 4,2 0,8 1,0 Sijoitetun pääoman tuotto % 83,1 31,5 6,6 2,8 Talpassa lasketaan tuottavuus osastoittain huomioiden laskennassa perussuoritteiden yksikkökohtaisten kustannusten kehittyminen (kustannukset/suorite) sekä työn tuottavuuden (suorite/htv) kehittyminen. Laskentatavan ensimmäinen varsinainen käyttöönottovuosi oli Seurantatiedot lasketaan kuitenkin niin, että tuottavuuslaskennan lähtövuosi on 2009, joka oli myös ensimmäinen vuosi kunnallisena liikelaitoksena. 5.3 Toimitilat Talpan toimintoja on kahdessa eri toimipisteessä. Konttori27 sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 27 A jossa on yhteensä m2 seitsemässä kerroksessa. Toimitiloihin kuuluu vuoden 2012 alusta käyttöön otettava auditorio ja neljä työhuonetta, yhteensä 438 m2. Auditoriotiloja on suunniteltu vuokrattavaksi myös muille kaupungin virastoille ja laitoksille. Lisäksi Kallion virastotalon ensimmäisessä kerroksessa on kirjanpito ja maksuliikenneosaston kassatoimintoja 101 m2 suuruisessa tilassa. Osa Sörnäisten rantatien tiloista on alkuvuodeksi vuokrattu tilapäisesti Laske hankkeen käyttöön. 5.4 Tietojärjestelmät Liikelaitos ylläpitää ja kehittää yhteisiä talous ja henkilöstöhallinnon tietojärjestelmiä, joita ovat: - Laske laskentajärjestelmä yhdessä talous ja suunnittelukeskuksen kanssa - Basware Group Consolidation kuntakonsernilaskenta - BaswareIP ostolaskujen kierrätys (IP, BT, CM, OM) - Basware Maksuliikenne - Basware Palvelukassa - Basware IHB (sisäinen pankki) - eoffice (= maksuliikenneohjelman arkisto)

9 TOIMINTASUUNNITELMA (19) - Basware Financial Performance Management (FPM) taloussuunnittelu ja ennustejärjestelmä - M2 matka ja kuluhallintajärjestelmä - TASA Taloushallinnon sähköinen käyttöarkisto - Henkilöstöhallinnon järjestelmät (Hijat, Tpjat, Liksa, Pajat, Vakat) yhdessä henkilöstökeskuksen kanssa - HR työpöytä yhdessä henkilöstökeskuksen kanssa Taloushallintopalvelussa otetaan vuoden alusta käyttöön uusi laskentajärjestelmä. Uudistuksen tavoitteena oli ympäristö, johon myöhemmin toteutettavat, keskeiset kaupunkiyhteiset järjestelmät voidaan linkittää teknisesti helposti kytkettäviksi kokonaisuuksiksi ja siten tuottaa kaikille organisaatiotasoille ajantasaista tietoa nykyistä paremmin. Järjestelmä tukee kaupungin strategista tavoitetta: Talouden tasapainosta huolehditaan ja tuotannon vaikuttavuutta parannetaan. Lisäksi laskentajärjestelmällä pystytään tuottamaan taloushallinnon palveluja kasvavalle ja monipuolistuvalle asiakaskunnalle. Laske hanke jatkaa vielä tammi maaliskuun ajan. Uusi laskentajärjestelmä otetaan tuotantokäyttöön alkaen ja alkuvuonna ajetaan alas vanhat laskentajärjestelmät: kirjanpito ja sisäinen laskenta (nykyinen AdeEko) myynti ja ostoreskontrat (nykyinen AdeEko) käyttöomaisuuskirjanpito (nykyinen AdeInv) laskutus (nykyinen Pro elaskutus) 6 Liikelaitoksen strategiat, kriittiset menestystekijät ja toimenpiteet Liikelaitoksen johtokunta hyväksyi kokouksessaan Talpan strategiat, jotka on johdettu Helsingin kaupungin valtuustokaudelle vahvistetusta strategiaohjelmasta. Myös Talpan strategiset tavoitteet toimenpiteineen kattavat vastaavat neljä vuotta. Talpa tuottaa talous ja palkkahallinnon palveluja Helsingin kaupunkikonsernille. Prosessit ovat Talpan sekä asiakasvirastojen ja liikelaitosten yhteisiä. Tästä syystä Talpan strategiat kohdistuvat pääosin Helsingin kaupungin strategiaohjelman Johtaminen painopistealueeseen, jossa todetaan mm. seuraavaa: Toimialarajat ylittävien palveluprosessien johtamistapa otetaan käyttöön asiakashyödyn lisäämiseksi ja konsernin resurssien yhteiskäytön tehostamiseksi. Talpan strategiat ja strategiset tavoitteet ovat olleet pohjana Talpan, osastojen ja palvelualueiden tuloskorteille, jotka on tehty noudattaen BSC mallin nelikenttäjakoa: asiakas, talous, prosessi ja henkilöstö. Liikelaitostasoiseen tuloskorttiin on asetettu Talpan johtoryhmän päätöksellä kriittiset menestystekijät, mittarit ja toimenpiteet strategioiden toteuttamiseksi. Osasto ja palvelualueiden tuloskorttien tavoitteet on asetettu osastojen johtoryhmien sekä palvelualueiden tekeminä.

10 TOIMINTASUUNNITELMA (19) 6.1 Asiakasnäkökulma Strateginen tavoite: Kumppanuus 1. Heke Talpa yhteistyökokoukset jatkuvat säännöllisesti 2. Taske Talpa yhteistyökokoukset jatkuvat säännöllisesti 3. Asiakkuuden johtoryhmät ja seurantaryhmät kokoontuvat sovitusti Talpa jatkaa säännöllisiä työkokouksia henkilöstökeskuksen ja talous ja suunnittelukeskuksen kanssa. Kokouksissa sovitaan yhteisesti mm. prosessien kehittämisestä, ohjeiden antamisesta ja koulutuksista. Asiakkuuden ohjaus ja seurantaryhmät kokoontuvat sovitun mallin mukaan kaikkien asiakkaiden osalta. Kokouskäytännön toimivuus selvitetään. Suunnitellaan virastojen kanssa yhteistyössä vuoden 2013 alussa tapahtuvien organisaatiomuutosten vaikutus Talpan palveluihin. Kaikki osastot osallistuvat asiakkuuden johto ja seurantaryhmien tapaamisiin ja järjestävät tarvittaessa virasto ja/tai prosessikohtaisia työkokouksia ja kehittämispäiviä. Osallistutaan erikseen sovittaessa virastojen järjestämiin tilaisuuksiin. Talpan prosessivastuuhenkilöt auttavat virastojen prosessivastuuhenkilöitä prosessien kehittämisessä Strateginen tavoite: Tyytyväiset asiakkaat 4. Asiakastyytyväisyys on 3,6 5. Sähköisten työtilojen käytön tehostaminen

11 TOIMINTASUUNNITELMA (19) Järjestetään asiakkaille Talpa päivä ja tarvittaessa järjestetään asiakkaille virasto tai prosessikohtaisia työ ja koulutustilaisuuksia. Toteutetaan palvelumäärien ja prosessien sähköistymisasteiden raportointi asiakkaille uudessa laskentaympäristössä. Lisäksi sovitaan Talpan palvelujen viestinnästä tytäryhteisöille yhdessä Varatin kanssa. Talpan sisäistä asiakkuudenhallintaa tuetaan toteuttamalla asiakasanalyysit vuosikellon mukaisesti. Kehitetään ja aktivoidaan käyttämään Helmi intranettiin ja extranettiin Talpan ja asiakkaiden välisen viestinnän välineeksi rakennettua asiakkuudenhallinnan työtilaa. Talpa koostaa osastojen aineistoista ja asiakastapaamisissa esille tulleista asioista asiakasanalyysit kaksi kertaa vuodessa: touko ja joulukuussa. Hallinnossa luodaan tiedonvaihtoon kaupunkiorganisaation ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden kanssa asiakastyötilat. Talpan sisäiset, hallinnon ja osastojen väliset työnjakotaulukot päivitetään. Kuvataan Laske järjestelmän jatkuvan palvelun organisaatio, työnjako ja vastuut Talpassa. Varmistetaan, että koko henkilöstö on sisäistänyt tämän. Kirjanpito ja maksuliikenneosasto hyödyntää sähköistä työtilaa tilinpäätöstyötilan käyttöönotolla vuoden 2012 alussa. Laskutusosasto tukee Laske järjestelmän käyttöönottoa pitämällä asiakasvirastojen edustajille Laske klinikoita, osallistuu asiakkaille tuotettavaan palveluraportointiin sekä pitää esillä omia yhteystietojaan. Helmi työtilat otetaan käyttöön päivittäisessä toiminnassa. Ostolaskuosastolla toteutetaan uusi palvelualuejako, joka on asiakaslähtöinen. Tällä pyritään parantamaan asiakkaan tuntemista ja palvelun laatua. Uusi ostolaskujen käsittelyohje ja laajempi loppukäyttäjän toimintaohje julkaistaan ja järjestetään näitä ohjeita käsittelevä asiakastilaisuus. Palkanlaskentaosastolla järjestetään koulutusta hyvästä tavasta käyttää sähköpostia viestinnän välineenä asiakaspalvelussa. 6.2 Talousnäkökulma Strateginen tavoite: Taloushallinnon keskittäminen jatkuu 6. Uusille asiakkaille tehdään asiakkaaksituloprojektit

12 TOIMINTASUUNNITELMA (19) Selvitetään hyvissä ajoin vuoden 2013 alussa alkavat asiakassuhteet ja toimitaan uusien asiakkaiden vastaanotossa asiakkaaksitulon projekti mallin mukaisesti. Kirjanpito ja maksuliikenneosaston tavoitteena on vakiinnuttaa uusien asiakkaiden, Palmialiikelaitoksen ja Suomenlinnan Liikenne OY:n prosessit. Tavoitteena on siirtää asiakkaita koskeva tietotaito Talpaan, ajaa prosessit sisään, seurata niiden sujuvuutta ja tarvittaessa muuttaa työnjakoa asiakkaan ja Talpan välillä. Laskutusosastolla laaditaan malliprojekti liittymän kautta laskutuksen perustiedot toimittavalle asiakkaalle. Ostolaskuosasto osallistuu uusien asiakkaiden vastaanottamiseen ja vakiinnuttaa työskentelyn uusien asiakkaiden kanssa. Lisäksi osasto valmistelee tuotteistusta, jonka avulla voidaan nykyistä paremmin kohdistaa kustannukset oikeille asiakkaille. Palkanlaskentaosastolla selvitetään, mitä mahdollinen osakeyhtiöasiakas edellyttää palkanlaskennan prosessilta, järjestelmältä ja osaamiselta Strateginen tavoite: Tuottavuus kasvaa 7. Tuottavuuden pisteluvun kasvutavoite on +3 pistettä vuoden 2011 tilinpäätöksen tuottavuuden toteumaan (Talousarviossa 110) Liikelaitoksessa kehitetään työajan seurantaa paremmin tukemaan sekä hinnoittelua että prosessien seurantaa. Lisäksi toteutetaan tuote ja asiakaskannattavuuden laskenta, jonka avulla pystytään analysoimaan asiakas ja prosessikohtaisesti kustannusten muodostumista. Suoritemääriä/henkilötyövuosi ja euroa/suorite tunnuslukuja seurataan säännöllisesti Talpan ja osastojen johtoryhmissä. Sisällytetään poissaolot sähköiseen arkistointiin sekä siirretään sähköinen arkistointi kaupunkiyhtenäiseksi järjestelmäksi. Kirjanpito ja maksuliikenne, laskutus ja ostolaskuosastot hyödyntävät SAPlaskentajärjestelmää prosessien kehittämisessä. Ostolaskuosasto muuttaa palvelualuejakoa ja seuraa sen vaikutusta tuottavuuden kehittymiseen.

13 TOIMINTASUUNNITELMA (19) Palkanlaskennassa seurataan prosessivirheiden vaikutusta työmääriin ja sovitaan kehittämistoimenpiteistä asiakkaiden kanssa Strateginen tavoite: Liikevaihto, tulos ja maksuvalmius budjetin mukainen 8. Toimintavuoden liikevoitto on suurempi kuin 0 Suunnitellaan ja toteutetaan sisäisen laskennan raportointi uusilla raportointivälineillä. Liikelaitoksen strategian toteutumista seurataan neljännesvuosittain ja aloitetaan uuden strategiakauden strategioiden laatiminen. Talpan tuotteet ja hinnoittelu päivitetään uutta tilannetta vastaaviksi: päivitetään tuotteistus ja hinnoitellaan palvelut uudistetuille tuotteille vuodelle Vuoden 2013 alusta siirrytään laskuttamaan asiakkaita todellisten, toteutuneiden palvelumäärien mukaisesti ja toimintavuoden aikana suunnitellaan, miten laskutuskäytäntö tullaan toteuttamaan. Seurataan kuukausittain Talpan johtoryhmässä taloudellisten ja toiminnallisten tunnuslukujen toteutumista. Seurataan toteutuneita henkilötyövuosia kuukausittain. SAP järjestelmän raportointi tuotetaan HETA raportoinnin kautta. Hallinto järjestää HETAraportointikoulutusta talpalaisille. Tulosbudjetit ja henkilöstösuunnitelmat laaditaan osasto ja palvelualuetasoille ja niiden toteutumista seurataan kuukausittain. Palvelusopimusten ulkopuolisten töiden raportointi ja laskutus hoidetaan TimeFlies järjestelmästä saatavien raporttien avulla. 6.3 Prosessinäkökulma Strateginen tavoite: Toiminta sovitun prosessin mukaista 9. Viestinnän tehostaminen erikseen laadittavan projektisuunnitelman mukaisesti

14 TOIMINTASUUNNITELMA (19) Talpalle tehdään viestinnän projektisuunnitelma työnjaon läpinäkyvyyden lisäämiseksi ja toteutetaan se. Prosessien systemaattista seuraamista varten määritellään mitä prosessivirheitä/ poikkeamia seurataan. Osastot osallistuvat viestintäsuunnitelman laadintaan ja toteutukseen sekä järjestävät asiakkaille koulutusta ja tiedotusta prosesseista ja tietojärjestelmistä. Parannetaan prosessivirheiden seurantaa ja viestitään näistä asiakkaille. Palkanlaskentaosastolla paneudutaan selvittämään, mitä prosessivirheitä asiakkaiden lähettämissä työsopimuksissa ja virkamääräyksissä mahdollisesti on ja arvioidaan niihin menevä työaika. Seurataan miten asiakkaat käyttävät sähköisiä toimintatapoja ja kuinka paljon niissä esiintyy virheitä Strateginen tavoite: Prosessit kehittyvät Automaatioasteiden toteutumis % osastoittain: 10. Kirjanpito ja maksuliikenneosasto 98,0 % 11. Laskutusosasto 99,2 % 12. Ostolaskuosasto 8,5 % 13. Palkanlaskentaosasto, sähköiset poissaolot 50,0 % 14. Palkanlaskentaosasto, sähköiset palkkalipukkeet 67,0 % Prosessien kehittämisessä on tärkeää, että prosessivastuulliset sekä asiakkaalla että Talpassa kehittävät prosessia aktiivisesti. Tämän työn tueksi tarvitaan seurantatietoa, jonka tuottamista kehitetään. Hallinto osasto selvittää, millaisia eri vaihtoehtoja on asiakaspalautejärjestelmäksi. Lisäksi hallinto avustaa osastoja prosessivirheiden/ poikkeamien raportoinnissa. Kirjanpito ja maksuliikenneosasto hyödyntää sähköisen ympäristön ja LASKE järjestelmän tarjoamia mahdollisuuksia mm. etsimällä prosessien pullonkaulat ja kehittämällä niihin ratkaisut, jotka tukevat prosessien virtaviivaisuutta. Laskutusosasto tukee asiakkaiden SAP suoratallennukseen siirtymistä ja excelsyöttölomakkeen käyttöä sekä markkinoi voimakkaasti sähköistä laskutusta.

15 TOIMINTASUUNNITELMA (19) Ostolaskuosasto jatkaa sähköisten prosessien kehittämistä lisäämällä edelleen vastaanotettujen verkkolaskujen ja automaattisesti täsmäytyneiden ostolaskujen osuutta. Palkanlaskentaosasto seuraa sähköisten poissaoloilmoitusten prosenttiosuutta kaikista poissaoloilmoituksista sekä verkkopalkan käytön prosenttiosuutta. Osasto kannustaa asiakkaita siirtymään ehijat järjestelmän palveluksenotto ohjelman käyttöön ja on mukana henkilöstöhallinnon tietojärjestelmien uudistamishankkeessa. Lisäksi osastolla laaditaan ohje palkkatilien täsmäytyksestä Strateginen tavoite: Tietotekniikkaa hyödynnetään tehokkaasti 15. LASKEn jatkuvan palvelun organisaatio on vakiintunut 16. LASKE järjestelmä on otettu käyttöön 17. Ehijatin ja uuden HR järjestelmän rajapinta on määritelty 18. Talpan, Heken ja Tasken roolit ja työnjakoko on määrittely Määritellään ja otetaan käyttöön Laske järjestelmän jatkuvan palvelun aikainen organisaatio. Varmistetaan riittävä tuki asiakkaiden tukikäyttäjille ja Talpan loppukäyttäjille sekä varmistetaan järjestelmäosaaminen. Henkilöstöhallinnon HR järjestelmähankkeeseen osallistutaan hankesuunnitelman mukaisesti sekä ollaan mukana määrittelemässä Tasken, Heken ja Talpan rooleja HR toiminnoissa. Tietohallinto osallistuu Laske järjestelmän koulutuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tietohallinto on mukana HR järjestelmähankkeessa. Talpan sisäisenä kehittämisenä selkiytetään ja yhtenäistetään tiedonhallintaa verkkolevyllä ja Helmissä sekä suunnitellaan ja toteutetaan käyttöoikeustietokannan hallinta. Hallinnon AHJO pääkäyttäjät järjestävät koulutusta ohjelmasta ja avustavat käyttäjiä vierihoitona. Kirjanpito ja maksuliikenneosasto ylläpitää tavoitepalvelutason LASKEn jatkuvan palvelun palvelukäsikirjan ja LASKE roolien mukaisesti. Määritellään pääkäyttäjien tehtävät ja varmistetaan pääkäyttäjien osaaminen. Laskutusosasto päivittää osaston riskienhallintasuunnitelman ja prosessiensa riskikartoitukset. Henkilöstön kanssa kerrataan laskutuksen toimintatapoja ja prosessikuvauksia säännöllisesti. Ostolaskuosasto toimii Lasken jatkuvan palvelun organisaationa palvelukäsikirjan ja Laskeroolien mukaisesti.

16 TOIMINTASUUNNITELMA (19) Palkanlaskentaosastolta osallistutaan vuonna 2012 alkaneeseen ehijat tuoteperheen eriyttämiseen HR järjestelmästä palkanlaskentajärjestelmäksi Strateginen tavoite: Riskit hallinnassa 19. Laaditaan valmiussuunnitelma 20. Prosessiriskit ovat hallinnassa 21. Tietoturvasuunnitelma koulutettu, kysely toteutettu ja tarvittaviin toimenpiteisiin ryhdytty Laaditaan valmiussuunnitelma, päivitetään riskienhallintasuunnitelma vuosikellon mukaisesti ja järjestetään johdolle riskipäivä. Kehitetään tietoturvaa vuonna 2011 valmistuneen tietoturvasuunnitelman mukaisesti tavoitteena saada toiminta tietoturvasuunnitelman vaatimalle tasolle vuoden loppuun mennessä. Järjestetään henkilökunnalle tietoturvakoulutusta ja suoritetaan kysely tietoturvatietoisuudesta. Prosessien riskikuvaukset ja valvontatoimenpiteet kuvataan ja kootaan yhteiseen hakemistoon. Riskejä käsitellään osastokokouksissa. Tietohallinto kouluttaa, vastuuttaa ja seuraa tietoturvasuunnitelman toimeenpanoa. Osastot osallistuvat valmiussuunnitelman laatimiseen ja tietoturvasuunnitelman toimeenpanoon. Osastot ylläpitävät prosessiriskien kuvaukset ja huolehtivat valvontatoimenpiteistä omien prosessiensa osalta. Prosessikuvaukset pidetään ajan tasalla ja nähtävillä Helmi intrassa. Palkanlaskentaosastolla kehitetään palkka ajon tarkistamiseen liittyvää yhteistä toimintamallia, jossa huomioidaan myös riskinäkökulma. 6.4 Henkilöstönäkökulma Strateginen tavoite: Oikein mitoitettu henkilöstö 22. Ylitöiden määrä on hallinnassa 23. Henkilötyövuosien määrä on tulosbudjetissa suunnitellun mukainen

17 TOIMINTASUUNNITELMA (19) Henkilöstömitoituksen oikeellisuuden arvioinnin tueksi esimiehille tuotetaan toteutuneet ylitöiden määrät tunteina ja euroina ja osastoittain vertailut toteutuneista henkilötyövuosista budjetoituun verrattuna. Erityisesti seurataan uuden laskentajärjestelmän vaikutusta työmäärään. Kirjanpito ja maksuliikenneosasto panostaa jatkuvalla työnjaon seurannalla töiden tasapuoliseen jakautumiseen ja sitä kautta henkilöstön työhyvinvointiin. Työnjaon tilanne tullaan ottamaan prosessipalaverien vakioaiheeksi. Ostolaskuosastolla toteutetaan organisaatiouudistus, jonka yhteydessä tarkistetaan eri tehtävien ja asiakkaiden edellyttämät henkilöstömitoitukset. Palkanlaskentaosastolla seurataan HR hankkeen etenemistä ja sen mahdollisia vaikutuksia prosessiin ja organisaatioon sekä kehitetään työnjakoa vastaamaan uudistuvia prosesseja Strateginen tavoite: Osaava henkilöstö 24. Henkilöstön ammattitaito asiakastyytyväisyyskyselyssä on Tyhy kyselystä esimiestaidot (kohdat 4 9) ovat Tyhy kyselystä osaaminen (kohdat 16 23) ovat Tyhy kyselyn kokonaistulos on Esimiestaitoja ylläpidetään esimiestyötä tukevilla säännöllisesti järjestettävillä teemaaamuilla. Lisäksi järjestetään asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä esimiesseminaareja. Henkilöstön ammattitaito varmistetaan tekemällä osaamiskartoitus ja sen pohjalta päivitetään osaamisen kehittämissuunnitelma. Varmistetaan uusien järjestelmien ja uusien toimintatapojen osaaminen. Järjestetään henkilökunnalle koulutusta tietoturva ja riskienhallinta asioista. Yhteistyötä opetusviraston oppisopimustoimiston kanssa jatketaan ja tarjotaan mahdollisuuksia suorittaa taloushallinnon tutkintoja oppisopimuksella. Laskutusosastolta osallistutaan esimiesaamuihin ja esimiesten kehittämispäiviin. Esimiesten jaksaminen varmistetaan. Toteutetaan henkilöstölle osaamistarveselvityksen mukaista koulutusta ja laaditaan yhteenveto kehittymissuunnitelmista. Laskutusosastolla pidetään tuloskortit säännöllisesti esillä palvelualuekokouksissa ja kuukausipalavereissa, joihin

18 TOIMINTASUUNNITELMA (19) osallistumista edellytetään henkilökunnalta. Varmistetaan esimiesten jaksaminen mm. työnohjauksella. Ostolaskuosastolla varmistetaan osaaminen Laske järjestelmän ympäristössä ja kehitetään tehtäväkuvia yhdessä henkilöstön kanssa. Sisäinen toimintaohje päivitetään ja se käydään läpi henkilöstön kanssa. Palkanlaskentaosastolla jatketaan kielikoulutusta ja järjestetään viestintäkoulutusta asiakaspalvelun näkökulmasta. Säännöllinen järjestelmäkoulutus pyritään saamaan osaksi osaston vuotuista kehittämissuunnitelmaa. Talpa, Palmia ja Stara järjestävät yhteistyössä Markkinointi instituutin kanssa palkanlaskennalle suunnitellun taloushallinnon ammattitutkinnon. Palkanlaskentaosaston työsuojeluparit osallistuvat palvelualuekohtaisiin kokouksiin Strateginen tavoite: Sitoutunut henkilöstö päivän sairauspoissaolokerrat/max. 2 krt/htv. 29. Palkitsemisohjelma on käytössä Lyhyitä poissaoloja pyritään vähentämään tehostamalla varhaisen tuen keskustelujen seurantaa sekä tiivistetään yhteistyötä työterveyskeskuksen kanssa. Kohdennetaan tukitoimia niihin yksiköihin, joissa on eniten lyhyitä poissaoloja. Käytetään kaikkia palkitsemisohjelman mukaisia palkitsemiskeinoja ja työn vaativuuden arvioinnit pidetään ajan tasalla. Otetaan käyttöön strategisen hyvinvoinnin mittarit ja seurataan tavoitteiden toteutumista. Tyhy ryhmä laatii toimintavuoden tyhy suunnitelman ja seuraa sen toteuttamista. Työhyvinvointikyselyn tuloksista keskustellaan kaikilla palvelualueilla. Keskustelu kootaan yhteen ja osastot: listaavat kaksi vahvuutta ja kaksi kehittämiskohdetta, jotka ovat hyvin/huonosti omalla osastolla. palveluvastaavat käyvät nämä asiat läpi osastopäällikön kanssa osastopäälliköt tekevät yhteenvedon osastonsa asioista johtoryhmälle Taloushallintopalvelun johtoryhmä käsittelee tulokset ja sopii tarvittavat työhyvinvoinnin kehittämistoimenpiteet teemakokouksessaan.

19 TOIMINTASUUNNITELMA (19) Osasto ja palvelualuekohtaiset kokoukset pidetään säännöllisesti. Kokouksissa käsitellään aikaansaannoksia, onnistumisia ja palkitsemisia. TVA kuvaukset pidetään ajan tasalla ja kaikkien henkilöiden kanssa käydään kehityskeskustelut. Laaditaan osastoille ja palvelualueille tuloskortit ja seurataan säännöllisesti niiden toteutumista.

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Hyväksytty Talpan johtoryhmässä Toimintasuunnitelma 2014 2 (15) 1 Yleistä... 3 1.1 Talpan toimiala ja palvelut... 3 2 Talpan asiakkaat ja sidosryhmät... 3 3 Talpan toiminta-ajatus,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015

Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 Hyväksytty Talpan johtoryhmässä 25.11.2014 Toimintasuunnitelma 2015 2 (16) 1 Yleistä... 3 1.1 Talpan toimiala ja palvelut... 3 2 Talpan asiakkaat ja sidosryhmät... 3 3 Talpan tapa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Taloushallintopalvelu-liikelaitoksen jk Tj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Taloushallintopalvelu-liikelaitoksen jk Tj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (5) 14 Lausuntopyyntö taloushallintopalvelu -liikelaitoksen johtokunnalle arviointikertomuksesta 2012 HEL 2013-003863 T 00 03 00 Päätös Taloushallintopalvelu -liikelaitoksen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hyväksytty Taloushallintopalvelun johtoryhmässä 2.2.216 Hyväksytty Taloushallintopalvelun johtokunnassa 16.2.216 2 (15) 1 2 3 4 Yleistä... 3 1.1 Taloushallintopalvelun toimiala ja palvelut... 3 1.2 Taloushallintopalvelun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (6) Taloushallintopalvelu-liikelaitos 18.06.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (6) Taloushallintopalvelu-liikelaitos 18.06.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (6) 15 Taloushallintopalvelu -liikelaitoksen toimintasääntöjen muuttaminen 1.6.2015 alkaen HEL 2015-001191 T 00 01 00 Päätös Päätöksen perustelut Taloushallintopalvelu

Lisätiedot

Haastetta suurelle suoraveloittajalle Case Helsingin kaupunki

Haastetta suurelle suoraveloittajalle Case Helsingin kaupunki Haastetta suurelle suoraveloittajalle Case Helsingin kaupunki Taloushallintopalvelu Helsingin kaupungin Taloushallintopalvelu liikelaitos on vuoden 2009 alussa aloittanut kunnallinen liikelaitos, joka

Lisätiedot

TALOUSHALLINTOPALVELU

TALOUSHALLINTOPALVELU 1 TALOUSHALLINTOPALVELU Viraston toimintaympäristön muutokset Taloushallintopalvelu -liikelaitos on kuntalain tarkoittama kunnallinen liikelaitos, joka toimii johtokunnan alaisuudessa. Liikelaitos käyttää

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN TALOUSHALLINTOPALVELU -LIIKELAITOS

HELSINGIN KAUPUNGIN TALOUSHALLINTOPALVELU -LIIKELAITOS 1 HELSINGIN KAUPUNGIN TALOUSHALLINTOPALVELU -LIIKELAITOS Taloushallintopalvelu -liikelaitos on kuntalain tarkoittama kunnallinen liikelaitos, joka toimii johtokunnan alaisuudessa. Liikelaitos käyttää toiminnassaan

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Tilannekatsaus Johtokunta 26.4.2017 Arvot Strategian toteuttaminen perustuu Rovaniemen kaupungin yhteisiin arvoihin Osallisuus Luovuus Turvallisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2012 1 (5) Taloushallintopalvelu-liikelaitoksen jk Tj/4 31.5.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2012 1 (5) Taloushallintopalvelu-liikelaitoksen jk Tj/4 31.5.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2012 1 (5) 15 Lausuntopyyntö Taloushallintopalvelu -liikelaitoksen johtokunnalle Arviointikertomuksesta 2011 HEL 2012-005554 T 00 03 00 Päätös Johtokunta päätti antaa tarkastuslautakunnalle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2013 1 (5) historia Palmia-liikelaitoksen jk 02.05.2013 23 Helsingin kaupungin Palmia liikelaitoksen johtokunta päätti todeta lausuntonaan seuraavasti: Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Taloushallintopalvelu -liikelaitoksen tulospalkkiojärjestelmä 2017

Taloushallintopalvelu -liikelaitoksen tulospalkkiojärjestelmä 2017 Taloushallintopalvelu -liikelaitoksen tulospalkkiojärjestelmä 2017 Talpa jory 27.122016 Talpa htk 29.12.2016 1. Tulospalkkiojärjestelmän tavoitteet...1 2. Tulospalkkiomalli...1 3. Viestintä, tulosten seuranta

Lisätiedot

TALOUSKESKUS-LIIKELAITOS

TALOUSKESKUS-LIIKELAITOS TALOUSKESKUS-LIIKELAITOS Talouskeskus Talouskeskus on toiminut palvelukeskuksena vuodesta 2005 ja liikelaitoksena vuodesta 2007. Talouskeskus-liikelaitos tarjoaa materiaali-, talous- ja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

TAHE-palvelukeskus lyhyesti. Maaliskuu 2017

TAHE-palvelukeskus lyhyesti. Maaliskuu 2017 TAHEpalvelukeskus lyhyesti Maaliskuu 2017 TAHEvalmistelun eteneminen sisältö Valmistelun eteneminen Palvelu ja ohjausmalli Konsortioohjaus Palvelutarjoama TAHEtarina ja valmistelut 2 TAHEvalmistelu 2016

Lisätiedot

Uudenmaan TAHE-palvelukeskuksen liiketoiminta- ja toteutussuunnitelma

Uudenmaan TAHE-palvelukeskuksen liiketoiminta- ja toteutussuunnitelma Taloushallinnon palveluiden toteutussuunnitelma Palveluiden tuotantomallien ja prosessien suunnittelu 1.9.2018-31.12.2018 Palvelukohtaisten tuotantomallien ja prosessien toteutussuunnitelmat Ostolaskut,

Lisätiedot

Helsingin kaupungin taloushallintopalvelu liikelaitos (Talpa)

Helsingin kaupungin taloushallintopalvelu liikelaitos (Talpa) 1 Helsingin kaupungin taloushallintopalvelu liikelaitos (Talpa) Viraston toimintaympäristön muutokset Taloushallintopalvelu -liikelaitos on kuntalain tarkoittama kunnallinen liikelaitos, joka toimii johtokunnan

Lisätiedot

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Kieku-palvelujen tuottajana

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Kieku-palvelujen tuottajana Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Kieku-palvelujen tuottajana Pirjo Pöyhiä Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Pirjo Pöyhiä 2.4.2014 1 Palkeet - Vaikuttava

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/2013 4 (20) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Taj/2 14.05.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 5/2013 4 (20) Helsingin Satama -liikelaitoksen jk Taj/2 14.05.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 5/2013 4 (20) 2 Lausunto arviointikertomuksesta 2012 Päätösehdotus Johtokunta päättänee antaa otsikkoasiasta tarkastuslautakunnalle seuraavan lausunnon: Johtokunta toteaa

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Kaupunginhallituksen toimiala Kaupunginjohtaja Juha Majalahti Hallinto- ja talousjohtaja Annu Kalliaisenaho Hallintopäällikkö Jarkko Luukkonen Kehittämispäällikkö Satu

Lisätiedot

Helsingin kaupungin Taloushallintopalvelu -liikelaitos

Helsingin kaupungin Taloushallintopalvelu -liikelaitos Tasekirja 1 (22) Helsingin kaupungin Taloushallintopalvelu -liikelaitos TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2015 Hyväksytty Taloushallintopalvelun johtoryhmässä 2.2.2016 Hyväksytty TalpaJK Tasekirja 2 (22) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Helsingin kaupungin taloushallintopalvelu-liikelaitos (Talpa) Affärsverket Helsingfors stads ekonomiförvaltningstjänst (Talpa)

Helsingin kaupungin taloushallintopalvelu-liikelaitos (Talpa) Affärsverket Helsingfors stads ekonomiförvaltningstjänst (Talpa) Helsingin kaupungin taloushallintopalvelu-liikelaitos (Talpa) Affärsverket Helsingfors stads ekonomiförvaltningstjänst (Talpa) Toiminta-ajatus Verksamhetsidé och centrala uppgifter Taloushallintopalvelu-liikelaitos

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Yhtymähallitus 23.11.2017 Yhtymävaltuusto 1.12.2017 Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 2(5) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala...

Lisätiedot

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 1. YLEISTÄ SSuL:n hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöksen laatimisessa noudatetaan yhdistyslain,

Lisätiedot

Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen järjestäminen. Poliittinen ohjausryhmä

Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen järjestäminen. Poliittinen ohjausryhmä Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen järjestäminen Poliittinen ohjausryhmä 20.4.2017 Maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut Valmistelun ohjeistus maakuntien toimijoille Talous- ja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TALOUSARVIO 2013 SEKÄ TALOUSSUUNNITELMA 2013 2015 Toiminta-ajatus Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää katu- ja viheralueita sekä kiinteistöjen

Lisätiedot

Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos

Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos Mitä talous- ja henkilöstöhallintostrategiat 2020 edellyttävät asiantuntijoiden osaamiselta? asiantuntijan ammattiroolin muutos Kieku käyttäjäfoorumi 6.5.2015 Maileena Tervaportti ja Mari Näätsaari Taustaa

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9.

TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017. Teknisen tuotannon liikelaitos KOUVOLAN KAUPUNKI. Liikelaitosten johtokunta 24.9. KOUVOLAN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Taloussuunnitelma 2015-2017 Liikelaitosten johtokunta 24.9.2014 1 Liikelaitokset Vastuuhenkilö Toimielin Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Liikelaitosten johtokunta

Lisätiedot

Viraston toimintaympäristön muutokset

Viraston toimintaympäristön muutokset 1 HANKINTAKESKUS Viraston toimintaympäristön muutokset Toimintaympäristön muutosten vaikutukset 2017 talousarvioon Johtamisjärjestelmän uudistus tulee vaikuttamaan hankintakeskuksen ydintoimintoihin. Arvio

Lisätiedot

Asiakaspalvelun kuulumiset. Talpapäivä

Asiakaspalvelun kuulumiset. Talpapäivä Asiakaspalvelun kuulumiset Talpapäivä Asiakaspalvelu 1.6.2017 alkaen Asiakaspalvelun tehtäväkenttä laajenee 1.6.2017 Taloushallintopalvelun asiakaspalveluun keskitetään Helsingin kaupungin talouden ja

Lisätiedot

TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA

TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA TAMPEREEN VESI LIIKELAITOS VUODEN 2018 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2019-2021 TALOUSSUUNNITELMA Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta 7.9.2017 1 2 TAMPEREEN VESI Tampereen Vesi tuottaa toiminta-alueensa vesihuoltopalvelut

Lisätiedot

Työterveyttä yhdessä tekemällä Helsingin kaupunki

Työterveyttä yhdessä tekemällä Helsingin kaupunki Työterveyttä yhdessä tekemällä Helsingin kaupunki Helsingin kaupungin taloushallintopalvelu Toimitusjohtaja Tuija Kuivalainen Työterveys Helsinki Palvelupäällikkö Marja Poikonen Helsingin kaupunkikonserni

Lisätiedot

Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon

Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon Tunnustelukysymykset maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestämisestä Kuopion kaupungille, Siilinjärven kunnalle ja Pohjois- Savon sairaanhoitopiirille 7.4.2017. Lähtökohdat ja taustat Valtakunnallinen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2016

Osavuosikatsaus 1-8/2016 Liikelaitos Vastuuhenkilö Vs. liikelaitoksen johtaja Päivi Takkinen Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten arvo on yht. 33 083 062 euroa. Uusina asiakaskohteina

Lisätiedot

Maakuntien talous ja henkilöstöpalvelut

Maakuntien talous ja henkilöstöpalvelut Maakuntien talous ja henkilöstöpalvelut 1 Maakuntien simuloinnin aloituskokous TAHE palvelukeskus 7.9.2017 Mia Hokkanen Hetli Oy hallituksen puheenjohtaja 8.9.2017 2 Hetli - talous- ja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

Kauniainen TYÖHYVINVOINTIOHJELMA

Kauniainen TYÖHYVINVOINTIOHJELMA Kauniainen TYÖHYVINVOINTIOHJELMA 2018-2022 Työhyvinvointiohjelman painopistealueet 2018-2022 1.Yksilön ja työyhteisön kyvykkyydet lisääntyvät. 2.Johtaminen ja esimiestyö tukevat oppimista, vuorovaikutusta

Lisätiedot

Toimintakertomus 2010

Toimintakertomus 2010 Toimintakertomus 2010 Sisällys Sisällys Talpa lyhyesti 3 Yhdessä Liikelaitoksen asiakkaan toiminta kanssa vakiintui 4 3 Toimitusjohtajan Suoritemäärien kasvu katsaus jatkui 5 4 Olennaiset Prosessivastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki

Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki Työhyvinvoinnin yhteistyökumppanuus Savonlinnan kaupunki Työstä terveyttä ja elinvoimaa! -seminaari 23.4.2015 Kruunupuisto Henkilöstösihteeri Susanna Laine Sisältö Strategia Henkilöstö Työhyvinvointiohjelma

Lisätiedot

Helsingin kaupungin Taloushallintopalvelu -liikelaitos

Helsingin kaupungin Taloushallintopalvelu -liikelaitos Tasekirja 1(24) Helsingin kaupungin Taloushallintopalvelu -liikelaitos TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2013 Hyväksytty Talpan johtoryhmässä 4.2.2014 Hyväksyttäväksi TalpaJK 7.3.2014 Tasekirja 2(24) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Taloushallintopalveluliikelaitoksen. toimintasääntö

Taloushallintopalveluliikelaitoksen. toimintasääntö Taloushallintopalvelu 1 / 10 Taloushallintopalveluliikelaitoksen toimintasääntö 1.9.2017 Taloushallintopalvelu 2 / 10 Taloushallintopalveluliikelaitoksen toimintasääntö Sisällysluettelo 1. Taloushallintopalveluliikelaitoksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 675/02.06.01/2014 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI LIITE 1 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI LIITE 1 1 KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto HELSINGIN KAUPUNKI LIITE 1 1 VUODEN 2015 VIRASTOJEN JA LIIKELAITOSTEN SEKÄ NIIDEN PÄÄLLIKÖIDEN TULOS- PALKKIOJÄRJESTELMIEN VALMISTELU Tässä kirjeessä annetaan tulospalkkiojärjestelmien valmistelua koskeva

Lisätiedot

Helsingin Kaupungin Taloushallintopalvelu -liikelaitos

Helsingin Kaupungin Taloushallintopalvelu -liikelaitos TASEKIRJA 1(22) Helsingin Kaupungin Taloushallintopalvelu -liikelaitos TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2011 TASEKIRJA 2(22) SISÄLLYSLUETTELO 1 TOIMINTAKERTOMUS... 3 1.1 Liikelaitoksen hallinto... 3 1.2 Olennaiset

Lisätiedot

Taloushallinnon palvelukeskuksen toiminta: Case Tampereen kaupunki

Taloushallinnon palvelukeskuksen toiminta: Case Tampereen kaupunki Taloushallinnon palvelukeskuksen toiminta: Case Tampereen kaupunki Heli Hirvelä palvelukeskuksen johtaja Tampereen kaupunki Tampereen kaupunki työntekijöitä 16 000 kokonaismenot (tp 2005) 1 306 milj. euroa

Lisätiedot

Talouden ohjaus johtokuntien tehtävänä

Talouden ohjaus johtokuntien tehtävänä Talouden ohjaus johtokuntien tehtävänä Johtokuntakoulutus 20.2.2013 Tampere talo 1 Talous ja liiketoimintaryhmä Sisältö Talouden ohjauksen elementit Talouden toiminnot ja toimijat Tampereen kaupungissa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hyväksytty Talpan johtoryhmässä 29.11.2016 Hyväksytty Talpan johtokunnassa 30.11.2016 Toimintasuunnitelma 2017 2 (15) 1 Yleistä...2 1.1 Talpan palvelut, asiakkaat ja sidosryhmät...3

Lisätiedot

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Visma Netvisor. Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen. RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet Visma Netvisor Kaikki mitä pk-yritys tarvitsee liiketoiminnan ohjaamiseen CRM JA MYYNTI PROJEKTINHALLINTA TYÖAIKA JA KULUT AUTOMATISOITU LASKUTUS RAPORTOINTI Asiakashallinta Myynnin seuranta Myynnin ennusteet

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017 Hyvinvointitoimiala Palvelualue: toiminnot Sopimuksen tarkoitus: Operatiivisessa sopimuksessa määritellään tavoitteet palveluiden järjestämiseen, resurssien käyttämiseen ja henkilöstön

Lisätiedot

2014-2016. Henkilöstöstrategia. Kirkkonummen kunta henkilöstöpalvelut

2014-2016. Henkilöstöstrategia. Kirkkonummen kunta henkilöstöpalvelut Dnro:53/01.00.00/2014 t 2014-2016 Henkilöstöstrategia Kunnanvaltuuston hyväksymä 16.6.2014 Kirkkonummen kunta henkilöstöpalvelut 1 Henkilöstöstrategia 2014 2016 Kunnallisen työmarkkinalaitoksen mukaan

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKILIIKENNE LIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 10.1.2014 ALKAEN

TAMPEREEN KAUPUNKILIIKENNE LIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 10.1.2014 ALKAEN TAMPEREEN KAUPUNKILIIKENNE LIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 10.1.2014 ALKAEN Tampereen kaupungin valtuusto on 26.11.2008 hyväksynyt Tampereen kaupungin liikelaitosten johtosäännön. Johtosääntö tuli voimaan

Lisätiedot

Työkaluja esimiestyön tehostamiseen

Työkaluja esimiestyön tehostamiseen Työkaluja esimiestyön tehostamiseen 7.5.2009 Anna-Maija Sorvoja, HR Management Consultant Aditro Ohjelma 1. Esimiestyön haasteita 2. Työkaluja haasteiden kohtaamiseen, 3. Yhteenveto case-esimerkkejä 2

Lisätiedot

Päivämäärä Julkisuus Otsikko Virasto Salassa pidettävä (JulkL 24 HELSINGIN KAUPUNGIN

Päivämäärä Julkisuus Otsikko Virasto Salassa pidettävä (JulkL 24 HELSINGIN KAUPUNGIN TILINMUISTIOT 2013 1 (5) Päivämäärä Julkisuus Otsikko Virasto 31.5.2013 Salassa pidettävä (JulkL 24 Talpa TALOUSHALLINTOPALVELU- LIIKELAITOKSEN TILINAVAUKSEN 2013 31.5.2013 Salassa pidettävä (JulkL 24

Lisätiedot

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA

TOIMINTA- JA LAADUNHALLINTASUUNNITELMA TULOSALUE: Erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä (kuntayhtymä) TULOS-/VASTUUYKSIKKÖ: koko kuntayhtymä VASTUUHENKILÖ: toimitusjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Hyvinvointia joustavasti ja ammattitaitoisesti.

Lisätiedot

Kunnallisen toiminnan periaatteet, määritelty ja toimitaanko niiden mukaisesti? 3 strategialähtöiset

Kunnallisen toiminnan periaatteet, määritelty ja toimitaanko niiden mukaisesti? 3 strategialähtöiset Laukaan kunta/ tekninen osasto e Ei sovellettavissa 2016 1 Välttävästi 2 Tyydyttävästi 3 Hyvin Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan arviointimalli 4 Erinomaisesti Johtamistapa ja valvontakulttuuri Arvio

Lisätiedot

ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017

ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO TALOUSPALVELUT -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Talouspalvelut liikelaitos jakaantuu hankintapalvelut -palveluyksikköön sekä

Lisätiedot

Strateginen sopimus 2018, aluepelastuslaitos

Strateginen sopimus 2018, aluepelastuslaitos Strateginen sopimus 2018, aluepelastuslaitos 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Lyhyt kuvaus toiminnasta (kh) Laadukkaat pelastustoiminta-, turvallisuus- ja ensihoitopalvelut tuotetaan Varsinais-Suomessa ammattitaitoisesti,

Lisätiedot

Virastojen ja vapaa-ajan palvelujen tuki. toimistoissa sosiaali- ja terveysasemilla harrastus-, kulttuuri- ja liikuntatiloissa kirjastoissa

Virastojen ja vapaa-ajan palvelujen tuki. toimistoissa sosiaali- ja terveysasemilla harrastus-, kulttuuri- ja liikuntatiloissa kirjastoissa Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimintasääntö 1 Organisaatio Ateria- ja puhtauspalvelutoiminta on organisoitu liiketoiminta-alueille asiakaslähtöisesti. Liiketoiminta-alueita ovat lasten ja nuorten palveluiden

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta ote pöytäkirjasta

SISÄLLYSLUETTELO. Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta ote pöytäkirjasta SISÄLLYSLUETTELO Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta ote pöytäkirjasta 20.03.201 3 Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet 2019... 1 - KUPtalousarvio2019alustava...

Lisätiedot

Osaamisen kehittymisen arviointi. Leena Nuuttila, henkilöstön kehittämispäällikkö Helsingin Energia ESR-Futurex hankkeen seminaari 6.6.

Osaamisen kehittymisen arviointi. Leena Nuuttila, henkilöstön kehittämispäällikkö Helsingin Energia ESR-Futurex hankkeen seminaari 6.6. Osaamisen kehittymisen arviointi Leena Nuuttila, henkilöstön kehittämispäällikkö Helsingin Energia ESR-Futurex hankkeen seminaari 6.6.2012 Helsinki Helsingin Energia Yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä.

Lisätiedot

TARKASTUSVIRASTO. Johtoryhmä TARKASTUSLAUTAKUNNAN JA -VIRASTON TULOSBUDJETTI Tarkastuslautakunnan ja -viraston tavoitteet

TARKASTUSVIRASTO. Johtoryhmä TARKASTUSLAUTAKUNNAN JA -VIRASTON TULOSBUDJETTI Tarkastuslautakunnan ja -viraston tavoitteet TULOSBUDJETTI 217 1(5) Johtoryhmä.1.217 TARKASTUSLAUTAKUNNAN JA -VIRASTON TULOSBUDJETTI 217 Tarkastuslautakunnan ja -viraston tavoitteet Valtuusto on asettanut tarkastuslautakunnan hallinnon ja talouden

Lisätiedot

Puolustusministeriön ja Puolustushallinnon Palvelukeskuksen välinen tulossopimus vuodelle 2008. LIITE 5 s. 1 (6)

Puolustusministeriön ja Puolustushallinnon Palvelukeskuksen välinen tulossopimus vuodelle 2008. LIITE 5 s. 1 (6) Puolustusministeriön ja Puolustushallinnon Palvelukeskuksen välinen tulossopimus vuodelle 2008 LIITE 5 s. 1 (6) s. 2 (6) Puolustusministeriön resurssipoliittisen osaston päällikön ja Puolustushallinnon

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen lautakunta Liite nro 1 (1/9)

Kasvun ja oppimisen lautakunta Liite nro 1 (1/9) Liite nro 1 (1/9) Toimiala: Kasvu ja oppiminen Vetovoimainen, uudistuva ja kehittyvä Äänekoski Asiakas Toimialojen asiakastyytyväisyyskysely 3,7 3,7 3,9 3,9 3,9 4 Keskeisiä toimenpiteitä n saavuttamiseksi:

Lisätiedot

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016

Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm TOT 2/2016 KUUKAUSIRAPORTTI 2/2016 1 (5) Tunnusluvut Tukipalveluyksikön tunnusluvut TOT 2/2016 TA 2/2016 TOT 2/2015 Poikkeama-% TOT/ TA Muutos-% TOT/EDV Palvelutuotanto lkm - Laskutusosuudella painotettu volyymimuutos

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Sisällys Neljäs vuosi liikelaitoksena Laske väritti vuotta 2012 Asiakaskunta kasvoi ja muuttui Kirjanpito ja maksuliikenne Ostolaskut Palkanlaskenta Laskutus Hallinto Talpan päätöksenteko

Lisätiedot

Päivämäärä Julkisuus Otsikko Virasto Salassa pidettävä (JulkL 24 TULOKASSAN TARKASTUS

Päivämäärä Julkisuus Otsikko Virasto Salassa pidettävä (JulkL 24 TULOKASSAN TARKASTUS TILINMUISTIOT 2012 1 (4) Päivämäärä Julkisuus Otsikko Virasto 22.1.2012 Salassa pidettävä (JulkL 24 TULOKASSAN Museo 22.5.2012 Julkinen tilintarkastajan 8.6.2012 Julkinen tilintarkastajan 12.6.2012 Julkinen

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan perusteet

Uudenkaupungin kaupungin sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan perusteet Uudenkaupungin kaupungin sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan perusteet Kh 12.8.2019 1 Sisällys 1. LAINSÄÄDÄNTÖ... 2 2. SOVELTAMISALA... 2 3. KÄSITEMÄÄRITTELYÄ... 3 4. SISÄISEN VALVONNAN TAVOITTEET...

Lisätiedot

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri

Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri Valtion taloushallinnon kokonaisarkkitehtuuri Kohti tavoitetilaa Valtio Expo 2015 Olli Ahonen Valtiokonttori Agenda Johdanto Kohti tavoitetilaa: 1. Valtion taloushallinnon ohjaus 2. Valtion talous- ja

Lisätiedot

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 5:

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 5: Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 5: Henkilöstöohjelma 2010-2013 16.11.2009 123 Kaupunginvaltuusto HENKILÖSTÖOHJELMA 1 Henkilöstöohjelman lähtökohdat Johtamisvisio Linjakas johtajuus ja yhteinen sävel.

Lisätiedot

YMPÄRISTÖKESKUKSEN TYÖHYVINVOINNIN TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2017

YMPÄRISTÖKESKUKSEN TYÖHYVINVOINNIN TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2017 YMPÄRISTÖKESKUKSEN TYÖHYVINVOINNIN TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2017 käsitelty henkilöstötoimikunnassa 7.12.2015 ympäristöjohtajan pöytäkirjapäätös, x.x.2015 1 Sisältö YMPÄRISTÖKESKUKSEN TYÖHYVINVOINNIN TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus JOENSUUN VESI -LIIKELAITOS Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain mukaisesti kaupungin vesihuollosta, joka sisältää vedentuotannon

Lisätiedot

HENKILÖSTÖN KEHITTÄMISPALVELUT- LIIKELAITOS OIVA AKATEMIA. Viraston toimintaympäristön muutokset

HENKILÖSTÖN KEHITTÄMISPALVELUT- LIIKELAITOS OIVA AKATEMIA. Viraston toimintaympäristön muutokset 1 HENKILÖSTÖN KEHITTÄMISPALVELUT- LIIKELAITOS OIVA AKATEMIA Viraston toimintaympäristön muutokset Toimintaympäristön muutosten vaikutukset 2017 talousarvioon Kaupungissa toteutettavat organisaatiomuutokset

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA #UKI2O3OO Tavoitteena 20300 asukasta vuonna 2030 Oikeenlaista kemiaa korostaa uusikaupunkilaista asukasnäkökulmaa ja yhteisöllisyyttä. Autotehtaan ja muiden yritysten työpaikkojen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2011

Toimintakertomus 2011 Toimintakertomus 2011 Sisällys Taloushallintopalvelun vuosi 2011 oli menestyksekäs 3 Toiminnan painopiste 4 uuden SAP-järjestelmän suunnittelussa Prosessit ja työnjaot uudistuivat, 6 muutoshallinta käynnistyi

Lisätiedot

Hallintopalveluiden talousarvio Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari

Hallintopalveluiden talousarvio Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari Hallintopalveluiden talousarvio 2017 Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari 3.10.2016 Hallinnon tukipalveluiden sitovat tavoitteet Strateginen tavoite ja kriittinen menestystekijä Tavoite

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Palvelukeskus. Helsingin kaupungin Palvelukeskus-liikelaitoksen toimintasääntö alkaen.

HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Palvelukeskus. Helsingin kaupungin Palvelukeskus-liikelaitoksen toimintasääntö alkaen. HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Helsingin kaupungin -liikelaitoksen toimintasääntö 1.7.2017 alkaen. 1 Toimiala ja organisaatio 1.1 -liikelaitos osana keskushallintoa -liikelaitos huolehtii palvelutoiminnan

Lisätiedot

Kajaanin Mamsellin toimintastrategia

Kajaanin Mamsellin toimintastrategia Kajaanin Mamsellin toimintastrategia 2017 2018 Missio Kajaanin Mamselli tuottaa laadukkaita ja kilpailukykyisiä ateria- ja puhtaanapitopalveluja sekä muita asiakkaan prosesseja tukevia palveluja. Palveluiden

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-4/2016

Osavuosikatsaus 1-4/2016 Osavuosikatsaus 1-4/ Liikelaitos Vastuuhenkilö Liikelaitoksen johtaja Jari Horppu Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Kiinteistöpalvelujen palvelusopimusten arvo on yht. 33 083 062 euroa.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 10.12.2014 Taloushallintopalvelu Kaupunki- ja konsernilaskenta

HELSINGIN KAUPUNKI 10.12.2014 Taloushallintopalvelu Kaupunki- ja konsernilaskenta HELSINGIN KAUPUNKI 10.12.2014 Taloushallintopalvelu Kaupunki- ja konsernilaskenta 2 08 Hankintakeskus (Keskuskirjanpidontaulukot, ei tarvitse täyttää) (1 000 euroa) Talousarvio TA-muutokset Yhteensä Toteutunut

Lisätiedot

Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä?

Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä? Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä? Seija Friman 6.5.2015 Tilaisuus, Esittäjä Työajan kohdentaminen Kiekun myötä Kustannuslaskenta & tuottavuusnäkökulma Työajan kohdentaminen mahdollistaa kustannusten

Lisätiedot

Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet

Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet 2015-2017 Tilaliikelaitos on kuntalain 9. luvun mukainen kunnallinen liikelaitos tehtävänä on tarjota toimivat, terveelliset ja turvalliset tilat kaupungin omia

Lisätiedot

Senaatti-kiinteistöjen taloushallinnon tarjoamat palvelut ja niiden vaikutus toiminnan tehostamiseen

Senaatti-kiinteistöjen taloushallinnon tarjoamat palvelut ja niiden vaikutus toiminnan tehostamiseen Senaatti-kiinteistöjen taloushallinnon tarjoamat palvelut ja niiden vaikutus toiminnan tehostamiseen 14.12.2011 Palvelukeskusseminaari Esapekka Kuikka 1 Esityksen sisältö - Senaatti-kiinteistöt ja taloushallinnon

Lisätiedot

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 22.11.2017 1 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Tilaliikelaitoksen strategia... 2 3. Viestinnän pääpainopisteet... 2 4. Viestinnän tavoitteet... 2 5. Kriisiviestintä...

Lisätiedot

johdamme vastuullisesti, päätöksentekomme on nopeaa ja rakentavaa, arvostamme henkilöstöämme sekä toimimme vuorovaikutuksessa kuntalaisten kanssa

johdamme vastuullisesti, päätöksentekomme on nopeaa ja rakentavaa, arvostamme henkilöstöämme sekä toimimme vuorovaikutuksessa kuntalaisten kanssa Uudistuva ja vuorovaikutteinen johtaminen johdamme vastuullisesti, päätöksentekomme on nopeaa ja rakentavaa, arvostamme henkilöstöämme sekä toimimme vuorovaikutuksessa kuntalaisten kanssa K a u p u n g

Lisätiedot

SUUPOHJAN AMMATTI-INSTITUUTTI

SUUPOHJAN AMMATTI-INSTITUUTTI SUUPOHJAN AMMATTI-INSTITUUTTI Käsittely: YH 10.11.2016 108 YV 25.11.2016 18 Versio 1.1 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Strategiset lähtökohdat... 4 3 Strategiset tavoitteet... 5 4 Kriittiset

Lisätiedot

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080.

Lisätietoja: laskentapäällikkö Anna-Miia Liimatalta, puh.2071 tai talousjohtaja Pekka Kivilevolta, puh.2080. HALLINTOKUNTIEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Kunnanhallituksen antamat toimintakertomusta koskevat ohjeet Kuntalain 69 :n mukaan toimintakertomus on osa kunnan virallista tilinpäätöstä. Toimintakertomuksen

Lisätiedot

Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö

Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista. Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Kieku-hanke osana valtion talousja henkilöstöhallinnon uudistamista Tomi Hytönen Valtiovarainministeriö Kieku numeroina Yhteinen Kieku-tietojärjestelmä korvaa vanhat (yli 100 kpl) talousja henkilöstöhallinnon

Lisätiedot

Kasvun ja oppimisen palvelualue 2016

Kasvun ja oppimisen palvelualue 2016 Kaupunginhallitus 5.10.2016 Kuopion kaupungin talousarvio 2016 sekä vuosien 2016-2019 toimintaja taloussuunnitelma Sivu 87: sivun loppuun lisätään kasvun ja oppimisen palvelualueen toiminnalliset tavoitteet

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Hyvinvointitoimiala Toiminto: Sopimuksen tarkoitus: Operatiivisessa sopimuksessa määritellään tavoitteet palveluiden järjestämiseen, resurssien käyttämiseen ja henkilöstön hyvinvointiin

Lisätiedot

29.9.2011 FINLANDIA-TALO. henkilöstöjohtaja

29.9.2011 FINLANDIA-TALO. henkilöstöjohtaja UUDISTA JA UUDISTU 2011 28. FINLANDIA-TALO Hannu Tulensalo henkilöstöjohtaja Työhyvinvoinnilla tuottavuutta vai tuottavuudella työhyvinvointia? Työhyvinvoinnin taloudellinen merkitys Helsingissä 2010 Työhyvinvointityössä

Lisätiedot

Vastaus selvityspyyntöön

Vastaus selvityspyyntöön Vastaus selvityspyyntöön 12.6.2015 Taitoa Turun toimipiste Pirjo Yli-Ikkelä Toimipisteen johtaja Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Toni Eklundin selvityspyyntö kaupungin osto- ja myyntireskontran

Lisätiedot

Maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus

Maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Maakuntien talous ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus 1 25.1.2017 Mikko Salmenoja Mitä on hyvä oivaltaa? Kunkin maakunnan oma taloushallinto ja HR on keskeinen toiminnallinen kokonaisuus, joille yhteinen

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 2/2012

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 2/2012 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 2/212 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 211 TA 212 TA 212 Erotus TA 212 Enn. enn. 2/12 ed. enn. muutos Tulot 1 326 1 318 1 35 32 1 347 3 Menot -4

Lisätiedot

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2012

Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/2012 Talouden ja toiminnan seurantaraportti 4/212 Tuloslaskelma, milj. euroa (sisältäen virastot) TP 211 TA 212 TA 212 Erotus TA 212 Enn. enn. 4/12 ed. enn. muutos Tulot 1 326 1 318 1 355 37 1 356-1 Menot -4

Lisätiedot

92 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimintasääntö alkaen. Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimintasääntö

92 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimintasääntö alkaen. Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimintasääntö 92 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimintasääntö 1.4.2016 alkaen 04.04.2016 Dno TRE: 1792 /00.02.00/2016 päätti Tampereen kaupunginvaltuusto on 26.11.2008 hyväksynyt Tampereen kaupungin liikelaitosten

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 215 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA Käyttötalous ja rahoitus Vuoden 215 käyttösuunnitelmassa liikevaihto on 197,7 milj. euroa, talousarviossa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto

HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNGINKANSLIA Henkilöstöosasto 1 Jakelussa mainituille VUODEN 2017 TULOSPALKKIOJÄRJESTELMIEN VALMISTELU Kaupunginvaltuuston 16.3.2016 tekemän päätöksen mukaisesti kaupungin johtamisjärjestelmä ja organisaatio uudistuvat 1.6.2017 alkaen.

Lisätiedot

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti on päätetty

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2018, TALOUSSUUNNITELMA -2021, kaupunginhallitus

TALOUSARVIO 2018, TALOUSSUUNNITELMA -2021, kaupunginhallitus TALOUSARVIO 2018, TALOUSSUUNNITELMA -2021, kaupunginhallitus Käyttötalousosa Yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka Malin TOIMINTATUOTOT Myyntituotot 1 146 898 1 121 390 1

Lisätiedot

Talousarvioesityksen sisältö ja asemointimalli

Talousarvioesityksen sisältö ja asemointimalli Talousarvioesityksen sisältö ja asemointimalli 12.6.2015 Sisältö 1 Talousarvioesityksen sisältö ja asemointimalli: Toimiala... 3 Toimiala... 3 Tuloslaskelma ja määrällinen henkilöstön tarve... 3 Toimialan

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA

SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ Johtoryhmä 7.4.2015 Yhtymähallitus 27.4.2015 SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET PKSSK:SSA Sisällys 1. Lainsäädäntö 3 2. Soveltamisala

Lisätiedot