FORSSAN SEUDUN PÖYTÄKIRJA 2/2008 SEUTUNEUVOSTO. Aika ja paikka kello Lounais-Hämeen Pirtti, Tammela

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FORSSAN SEUDUN PÖYTÄKIRJA 2/2008 SEUTUNEUVOSTO. Aika ja paikka kello Lounais-Hämeen Pirtti, Tammela"

Transkriptio

1 FORSSAN SEUDUN PÖYTÄKIRJA 2/2008 Aika ja paikka kello Lounais-Hämeen Pirtti, Tammela Osallistujat Päätöksentekijät Muut Läsnä Alanko Matti Järvinen Eino Kaunisto Harri Kirkkola Pentti Lintonen Minna Länsikylä Arto Mänki Marianne Määttä Jarmo Nurmi Eeva Ojansuu Ismo Setälä Matti Syrjälä Anja Tonteri Esko Vanne Hilkka Venho Tapani Vähä-Herttua Keijo Yrjölä Seppo Örn Marjaleena Läsnä Joenpalo Anita Lindvall Timo Sippola Kirsi Heinilä Antti Eskola Pentti Talikainen Tapio Tiira Erkki Pynnönen Jarmo Honka Juhani, klo Pietilä Matti Poissa Airo Sari Hätönen Rauha Kanerva Jyrki Koivula Petri Leppälahti Markku Malin Sinikka Penttilä Mika Vanhala Sinikka Poissa Kari Markku Kauppi Pentti Nissilä Minna Puro Markku 7 Aluehallinnon uudistamishankkeen ajankohtaiskatsaus Valtioneuvosto on asettanut aluehallinnon uudistamishankkeen. Tavoitteena on uudistaa aluehallinto vuoden 2010 alusta. Lääninhallitusten, työvoima- ja elinkeinokeskusten, alueellisten ympäristökeskusten, ympäristölupavirastojen, työsuojelupiirien ja tiepiirien tehtävät ollaan kokoa-

2 2 massa kahteen uuteen viranomaiseen ja järjestellään uudelleen. Toisen viranomaisen työnimenä olisi elinkeino- liikenne- ja luonnonvarakeskus. Sen tehtävät organisoitaisiin kolmeen päävastuualueeseen: 1. elinkeino, työvoima ja osaaminen, 2. liikenne ja infrastruktuuri sekä 3. ympäristö ja luonnonvarat. Toisen viranomaisen työnimenä olisi aluehallintovirasto. Sen tehtävät organisoitaisiin viiteen päävastuualueeseen. Ns. elinkeino-, liikenne- ja luonnonvarakeskuksia olisi enintään 15. Niistä yhdeksällä toiminta-alueella olisivat kaikki kolme tehtäväkokonaisuutta. Ns. aluehallintovirasto toimisi Manner-Suomessa kuudella toiminta-alueella. Kuuden päätoimipaikan lisäksi virastolla olisi enintään kolme sivutoimipaikkaa. Viranomaisen aluejakojen ja toimipaikkojen sekä tehtävien uudelleen järjestämisen avulla on tarkoitus vähentää nykyisistä toimipaikoista noin kolmannes. Viranomaisten organisointi edellyttää hankkeen tuottavuustavoitteiden saavuttamista. Valtion aluehallinto uudistuu, ja kuntien aluekehitysvastuusta huolehtivien maakunnan liittojen yhteen sovittava ja kokoava rooli vahvistuu. Aluekehitystyön vaikuttavuutta ja kansanvaltaista ohjausta on mahdollista lisätä. Maakunnan liittojen yhteistoimintaa tulee järjestää strategisesti merkittävissä asioissa niin, etteivät maakunnan liittojen yhteistoiminta-alueet ole asianomaisissa tehtävissä toimivan valtion viranomaisen aluejakoa pienempi. Maakuntien liitot velvoitetaan aluekehittämislaissa yhteistoimintaan maakuntaa laajemmalla alueella ylimaakunnallisissa strategisesti merkittävissä asioissa enintään noin yhdeksällä yhteistoiminta-alueella. Maakuntaohjelmien ja toteuttamissuunnitelmien yhteiset ylimaakunnalliset strategiset osat ovat keskushallinnon tulosohjauksen pohja. Maakunnan liittojen yhteistyöalueet muodostettaisiin maakunnan liittojen ja niiden jäsenkuntien ehdotusten pohjalta. Mikäli maakunnat eivät pääsisi yhteistoiminnan järjestämisessä keskenään ratkaisuun, yhteistyöalueet laadittaisiin valtioneuvoston johdolla. Valtioneuvoston tiedote sekä yksi esillä ollut elinkeino-, liikenne- ja luonnonvarakeskuksien aluejakoa koskenut ehdotus ovat liitteenä. Maakuntajohtaja Juhani Honka selostaa kokouksessa asiaa. Ehdotus: Seutuneuvosto merkitsee kokouksessa kuullun selostuksen tiedoksi. Käsittely: Maakuntajohtaja Juhani Honka selosti asiaa kokouksessa.

3 3 8 Forssan seudun vesihuollon yhtiömuotoisen toteuttamisen selvitystyö Forssan seudun kunnat ovat yksissä tuumin päättäneet selvittää mahdollisuudet seudullisen vesihuoltoyhtiön perustamiseksi. Vesihuoltolain mukaan vesihuollon tulee olla itsekannattavaa, vedenkuluttajien kokonaan kustantamaa liiketoimintaa, johon yhtiömuotoinen toiminta hyvin sopii. Vesihuollon ei tule rasittaa kuntien taloutta, vaan päinvastoin kunnille voidaan sallia kohtuullinen tuotto. Yhtiömuodossa kuntien omistussuhteet ovat selkeät, yhtiössä päätöksenteko on joustavaa ja nopeaa. Tämä auttaa kohtaamaan tulevat suuret vesihuollon haasteet mm. vedenhankinnan ja jätevesihuollon investoinnit. Selvitystyön seurantaa varten on perustettu laaja ohjausryhmä, jossa on mukana kuntien keskeisiä luottamushenkilöitä, kuntien teknistä johtoa sekä henkilöstön edustus. Ohjausryhmän samoin kuin sen alaisen työryhmän puheenjohtajana toimii Forssan kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä. Ohjausryhmä on kokoontunut kertaalleen tammikuun lopulla. Aluksi on selvitetty kuntien vesihuollon ominaisuuksia ja taloudellisia tunnuslukuja, taksoja ja niiden perusteita, lähivuosien investointiohjelmia sekä henkilökuntatietoja. Nyt ollaan laatimassa yhtenäisin periaattein arvioita kuntien vesihuolto-omaisuuden nykyarvosta. Omaisuuteen lasketaan mukaan vedenottamot, vesisäiliöt, pumppaamot jätevedenpuhdistamot sekä niin vesi- kuin jätevesi- ja hulevesiputkistot. Putkistojen osalta tehtävä on työläs, kun verkostojen kartta-aineisto on osin puutteellista eikä rakentamisajankohtia välttämättä ole tiedossa. Omaisuuden arvotustyön tekee konsulttina FCG Planeko Oy, jolla on runsaasti kokemusta vastaavista hankkeista muualla Suomessa. Tämän osion on määrä olla valmis toukokuun aikana, jonka jälkeen ohjausryhmä uudelleen käsittelee hanketta ja päättää seuraavaan vaiheeseen etenemisestä. Ohjausryhmän niin päättäessä seuraavaksi laaditaan ehdotukset yhtiöjärjestykseksi ja osakassopimukseksi sekä laaditaan muut tarvittavat asiakirjat mahdollisen yhtiön perustamista varten. Mikäli ohjausryhmän päätökset ovat hankkeelle edelleen myönteisiä, syksyn aikana ovat edessä neuvottelut henkilöstön kanssa ja osakaskuntien päätöksenteko valtuustotasolle asti. Selvitystyö saatetaan valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä; kunnat päättävät sen jälkeen mahdollisen vesihuoltoyhtiön perustamisesta ja yhtiön toiminnan aloittamisajankohdasta. Ohjausryhmän asiantuntija Pentti Eskola ja kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä selostavat asiaa kokouksessa. Ehdotus: Seutuneuvosto merkitsee kokouksessa kuullut selostukset tiedoksi. Käsittely: Pentti Eskola ja Antti Heinilä selostivat asiaa kokouksessa.

4 4 9 Sijaisvälitys- ja rekrytointipalvelujen toteutus Hämeenlinnan ja Forssan seuduilla Seutukeskus Oy Häme, Forssan kaupunki ja Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä suunnittelevat perustavansa yhteistyössä osakeyhtiön hoitamaan niiden lukuun henkilöstön sijaisvälitystä ja rekrytointia. Muiden Forssan seudun kuntien on mahdollista tulla yhtiön osakkeenomistajiksi perustajaosakkaiden osakassopimuksessa sopimin tavoin. Seutukeskus Oy Häme teki osakeyhtiön perustamista koskeneen periaatepäätöksen kokouksessaan Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymähallitus käsittelee asiaa kokouksessaan ja Forssan kaupunginhallitus kokouksessaan Tavoitteena on, että perustettava Seuturekry Oy aloittaa varsinaisen toimintansa alkaen. Yhtiön tavoitteena on hoitaa omistajiensa lukuun Hämeenlinnan ja Forssan seutujen kunnallishallinnon sijaisvälitys- ja rekrytointipalvelut saada riittävä määrä osaavia ja luotettavia sijaisia välitettäväksi omistajiensa käyttöön tarjota omistajilleen laadukkaita ja kustannustehokkaita rekrytointi- ja sijaispalveluja. Yhtiön ei ole tarkoitus tavoitella voittoa. Yhtiö hankkii kaikki palvelun tuottamiseen tarvittavat tietojärjestelmät sekä henkilöresurssit ja tarjoaa omistajilleen kokonaispalvelua. Sijaiset ovat yleensä yhtiön henkilöstöä, ja yhtiö toimii vuokratyövoimaa välittävänä yksikkönä. Sijaisten lisäksi yhtiön henkilöstöä ovat viisi sijaisvälittäjää, toimistosihteeri ja yhtiön vastuuhenkilönä työskentelevä toimitusjohtaja. Yhtiö voi laajentaa toimintaansa ja ottaa uusia julkishallintoon kuuluvia osakkaita sekä tarjota niille vastaavia palveluja. Seuturekry Oy:n perustamisen keskeisimmät hyödyt ovat: sijaiset yhteisessä sijaiskannassa ja yhteisvälityksessä entistä parempi varautuminen tuleviin henkilöstötarpeisiin työyhteisö useine sijoittumisvaihtoehtoineen sijaisille houkuttelevampi vaihtoehto kuin yksittäinen toimintayksikkö yhtenäistää toimintatapoja ja käytäntöjä seuduilla ja sitä kautta lisää tuottavuutta kynnys ilmoittautua sijaiseksi madaltuu, koska yhden ilmoittautumisen kautta sijaiseksi useisiin työkohteisiin tietojärjestelmä- ja alihankintasopimuksien keskittäminen ja sitä kautta volyymietu tietojärjestelmien entistä parempi hyödyntäminen ja jatkokehityksen varmistaminen yhteinen kunnallisten työpaikkojen markkinointi koko prosessin tuottavuuden lisääminen ja erityisesti hallinnollisten tehtävien vähennys (sijaisen hankintaan käytetty työaika, työsopimukset ym.) työaikaa vapautuu varsinaiseen tekemiseen asiakasorganisaatioissa.

5 5 Asiassa yhdyshenkilönä toimii Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän talousjohtaja Tapio Talikainen. Hän selostaa asiaa kokouksessa. Ehdotus: Seutuneuvosto merkitsee sijaisvälitys- ja rekrytointipalvelujen toteutusta koskevan yhteistyöhankkeen tämänhetkisen tilanteen tiedoksi sekä pyytää seudun kuntia ottamaan periaatteellisesti kantaa Seuturekry Oy:n osakkaaksi ryhtymiseensä ja ilmoittamaan päätöksestään yhdyshenkilönä toimivalle Tapio Talikaiselle. Käsittely: Tapio Talikainen selosti asiaa kokouksessa. 10 Forssan seudun joukkoliikenteen kehittäminen Etelä-Suomen lääninhallitus järjesti alueen joukkoliikenteestä keskustelutilaisuuden Forssan seudun kuntien edustajille ja linja-autoyrittäjille. Linjaautoyrittäjät olivat tehneet tilaisuuden järjestämistä koskeneen aloitteen. Tilaisuudessa yrittäjät toivat esille huolensa Forssa seudun linja-autoliikenteen kannattamattomuudesta. Alueella kaivataan toimenpiteitä, sillä nykyisellään ei ole edellytyksiä liikennöidä kaikkia linja-autovuoroja. Tilaisuudessa sovittiin, että Kehittämiskeskus Oy pohtii ja vie eteenpäin kuntien yhteistä joukkoliikennesuunnittelua sekä valitsee tehokkaat kuntien yhteistyömuodot. Kehittämiskeskus Oy:n hallitus esitti, että Forssan seudun kunnat nimeävät kukin kaksi viranhaltijaa asiaa valmistelevaan ryhmään. Samalla hallitus nimesi valmisteluryhmän koordinoijaksi ja kokoon kutsujaksi Forssan kaupungin joukkoliikennesuunnittelijan Erkki Tiiran. Lisäksi hallitus toivoi, että selvitystyö tehdään nopeasti huhtikuun 2008 loppuun mennessä. Kunnat valitsivat työryhmään seuraavat jäsenet: Tammela: Mikko Malinen ja Ismo Ojansuu Jokioinen: Jorma Hacklin ja Eeva Sirkkilä Humppila: Tuija Pihlajamäki ja Marjatta Palojärvi Ypäjä: Auli Hossi ja Erkki Virolainen Forssa: Jarmo Pynnönen ja Erkki Tiira Työryhmän puheenjohtajaksi valittiin Erkki Tiira ja sihteeriksi Jarmo Pynnönen. Lääninhallitus voi myöntää seutuliikenneselvityksen tekemiseen tukea enintään 50 % kustannuksista. Samoin lääninhallitus voi myöntää seutulogistikon palkkaukseen 50 % avustusta kahden vuoden ajaksi. Työryhmä päätti kokouksessaan , että seutuliikenneselvityksen tekemiseen käytetään ulkopuolisen konsultin apua. Tarjous päätettiin pyytää seuraavilta yrityksiltä: A-Insinöörit Oy, Ramboll Finland Oy, Liidea Oy WSP Finland Oy. A-Insinöörit Oy ei tehnyt tarjousta. Kehittämiskeskus Oy:n kanssa sovittiin, että kaupunginhallitus tekee konsultin valintapäätöksen. Työryhmä esitti, että seutuliikenneselvityksen

6 6 tekijäksi valitaan Liidea Oy ja että suunnitelman tulee olla valmis mennessä. Kaupunginhallitus hyväksyi päiväys Liidea Oy:n tarjouksen ja oikeutti kaupunginjohtajan hyväksymään hankintasopimuksen muut ehdot sekä edellytti, että suunnitelma on valmis mennessä. Sopimus allekirjoitettiin Forssan kaupungin joukkoliikennesuunnittelija Erkki Tiira selostaa asiaa kokouksessa. Ehdotus: Seutuneuvosto merkitsee yllä olevan selvityksen ja kokouksessa kuullun selostuksen tiedoksi. Käsittely: Erkki Tiira selosti asiaa kokouksessa. 11 Kehittämiskeskus Oy:n tehtävien, hallinnon ja toiminnan kehittäminen Kehittämiskeskus Oy:n hallitus asetti kokouksessaan kuntajohtajista koostuvan valmisteluryhmän valmistelemaan toimenpiteitä yhtiön tehtävien, hallinnon ja toiminnan kehittämisestä ja tulevaisuudesta sekä odotuksista yhteistyössä toimitusjohtajan kanssa. Lisäksi hallitus oikeutti valmisteluryhmän käyttämään ulkopuolista asiantuntijaa kehittämiskeskuksen budjetin sallimissa rajoissa. Valmisteluryhmälle annettiin tehtäväksi tuoda mahdolliset esitykset toimenpiteistä helmikuun 2008 hallituksen kokoukseen. Kuntajohtajat ovat kokoontuneet muutaman kerran asian tiimoilta ja valmistelleet annettua tehtävää. Ulkopuolisena asiantuntijana on käytetty kaupunkineuvos Pertti Katajaa, joka on toiminut pitkäaikaisesti Valkeakosken kaupungin kaupunginjohtajana ja Valkeakosken Seudun Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Kehittämiskeskus Oy on valinnut Creamentors Oy:n selvitystyötä tekemään. Yhtiön nykytilaa ja toiminnan kehittämisessä esille otettavia seikkoja koskevat selvitykset ovat liitteenä. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Tapani Venho selvittää asiaa kokouksessa. Ehdotus: Seutuneuvosto merkitsee selvitykset tiedoksi. Käsittely: Tapani Venho selosti asiaa kokouksessa.

7 7 12 Seudullinen lukio-opetus Forssan yhteislyseo on perustettu vuonna Se on Suomen vanhin maaseutulukio. Lukiokoulutuksen järjestäjänä toimii nykyään Forssan kaupunki. Toiminta kuuluu kaupungin koulutuslautakunnan toimialaan. Yhteislyseossa on yhteensä n. 560 oppilasta. Heistä noin 520 on päivälukiossa. Aikuislukiossa on yhteensä n. 50 oppilasta. Lukio kuuluu Suomessa ns. suurten lukioiden joukkoon. Forssan yhteislyseo on Forssan seutukunnan ainoa lukio. Pääosa Forssan kaupungin sekä Humppilan, Jokioisten ja Tammelan kuntien lukiokoulutukseen haluavista nuorista hakeutuu yhteislyseoon. Myös pieni osa Ypäjän kunnan nuorista hakeutuu yhteislyseoon. Lukuvuonna päivälukion opiskelijoista oli 252 forssalaisia, 133 tammelalaisia, 92 jokioislaisia, 27 humppilalaisia ja 4 ypäjäläisiä. Seutukunnan ulkopuolella oli 13 opiskelijan kotipaikka. Ennen vuotta 2005 seutukunnan ikäluokista vuosittain hieman alle 50 % aloitti lukio-opinnot. Vuonna 2005 aloittaneita oli enää 47 % ikäluokasta. Tämän jälkeen osuus on edelleen pienentynyt. Lukukaudella Forssan seutukunnan 1992 syntyneestä ikäluokasta 43 % eli yhteensä 180 opiskelijaa aloitti lukio-opinnot. Forssan seudulla lukio-opinnot aloittavien osuus on reilusti valtakunnallista keskiarvoa pienempi. Kaupungin koulutuslautakunta rajasi yhteislyseossa syksyllä 2008 aloittavien oppilaiden enimmäismääräksi 170. Tämä oli 43 % seutukunnan vuonna 1992 syntyneestä ikäluokasta. Yhteislyseon toiminta on tehokasta. Lukion käyttömenot (netto) vuonna 2006 olivat euroa. Oppilasta kohti päivälukion menot olivat euroa. Valtakunnallisesti vertailtuna yhteislyseo toimii erittäin tehokkaasti. Lukion tuntikehys lukuvuonna oli 1,04. Kaupunki sai vuonna 2006 lukiokoulutukseen valtionosuutta euroa. Forssan yhteislyseo on hyvä lukio. Kurssitarjonta on varsin monipuolinen ja laaja. Oppimistulokset ovat erinomaiset, mitataan niitä sitten ylioppilastutkinnon arvosanojen, keskeyttämisten tai jatko-opintoihin pääsyn perusteella. Kaikki yhteislyseon opettajat täyttävät muodolliset kelpoisuusvaatimukset. Yhteislyseon tilat eivät ole ajanmukaiset. Tilat on tarkoitus peruskorjata vuosina Kaupunki hakee siihen valtionosuutta. Kiristyvä kuntatalous on erityinen uhka seutukunnan lukiokoulutukselle. Lukion menojen määrän puristaminen lähelle valtionosuuden tasoa ei ole mahdollista ilman todella merkittäviä tarjonnan supistamisia ja laadun heikennyksiä. Laadukas lukiokoulutus on seutukunnan menestystekijä. Opiskelijoista 52 % tulee Forssan kaupungin ulkopuolelta. Ei ole yhdentekevää, millaiset jatko-opintovalmiu-

8 8 det yhteislyseon on mahdollista antaa seutukunnan nuorille. Lukion tulevaisuutta koskevat ratkaisut ovat mitä suurimmassa määrin seutukunnan kaikkien kuntien asia. Kaupunki asetti vuonna 2007 seutukunnan monipuolisen ja laadukkaan lukiokoulutuksen turvaamiseksi tarvittavia toimenpiteitä selvittämään työryhmän. Siihen nimettiin Forssan kaupungin edustajien lisäksi Humppilan, Jokioisten ja Tammelan kuntien edustajia. Humppilan kunta nimesi edustajikseen Jari Keskitalon ja Ilpo Laakson, Jokioisten kunta Jyrki Kanervan ja Jari Sillanpään ja Tammelan kunta Ismo Ojansuun sekä Simo Pärssisen. Ypäjän kunta ei nimennyt edustajiaan työryhmään. Kaupunkia edustivat Risto Aaltonen ja Jarmo Pynnönen. Pynnönen toimi työryhmän puheenjohtajana. Työryhmä kutsui sihteerikseen yhteislyseon rehtorin Simo Veistolan. Työryhmä kokoontui viisi kertaa. Työryhmä piti laadukasta ja monipuolista lukiokoulutusta merkittävänä seudullisena vetovoimatekijänä. Työryhmä esitti yksimielisesti seudun kuntien harkittavaksi seudullisen lukio-opetuksen järjestämiseksi tehtävää raportin mukaista sopimusta. Sopimuksessa mainittujen kunta-alan yleisen kustannuslaskentasuosituksen mukaisten lukio-opetuksen kustannusten ja lukio-opetuksen valtionosuuksien kertymän erotus jaettaisiin sopimuskuntien kesken oppilasmäärien suhteessa. Kaupungin ja kuntien talousjohtajat ovat valmistelleet kunta-alan yleisen kustannuslaskentasuosituksen mukaisen arviolaskelman lukion vuoden 2008 kustannuksista. Laskelman mukaan kustannukset ylittävät valtionosuuden vuonna euroa oppilasta kohden. Arviolaskelmassa on laskettu kunkin kunnan osuus maksettavista lukiokustannuksista. Arviolaskelma lukion vuoden 2008 kustannuksista on liitteenä. Työryhmä ei nähnyt syitä erillisen kuntayhtymän perustamiselle. Työryhmä esitti, että sopimuskuntien valtuustot valitsisivat edustajansa jäseniksi Forssan kaupungin koulutuslautakuntaan. Kuntien valitsemat jäsenet osallistuisivat lukiota koskevien asioiden käsittelyyn täysivaltaisina jäseninä. Työryhmän raportti ja kuntien välinen lukiosopimus ovat liitteenä. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin puolesta liitteenä olevan sopimuksen sekä esitti Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kunnille sopimuksen hyväksymistä. Asian käsittely on kunnissa kesken. Forssan kaupungin sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnönen selostaa asiaa kokouksessa. Ehdotus: Seutuneuvosto merkitsee edellä olevan selvityksen ja kokouksessa kuullun selostuksen tiedoksi ja pyrkii löytämään jatkotoimenpiteistä yhteisen näkemyksen. Käsittely: Jarmo Pynnönen selosti asiaa kokouksessa

9 9 Humpilan, Jokioisten ja Tammelan kuntien edustajat ilmoittivat kuntien tekevän kaupungille lähiaikoina oman sopimusehdotuksensa. Kaupungin edustajat ilmoittivat kaupunginhallituksen ottavan kaupungin puolesta kantaa kuntien ehdotukseen. Päätös: Seutuneuvosto merkitsi asian käsittelytilanteen tiedoksi. 13 Forssan seudun huumeiden vastaisen työn rahastosta myönnetty avustus Matkun koulun opettaja ja kaksi Talsoilan koulun opettajaa on osallistunut Suomen Lions-Liitto ry:n Forssassa järjestämään Lions Quest -peruskoulutukseen. Lions Quest on maailman laajin lasten ja nuorten tervettä kasvua suojaava ja riskikäyttäytymistä ennalta ehkäisevä kasvatusohjelma, jonka avulla vahvistetaan itseluottamusta, sosiaalisia taitoja, päätöksentekoa, tunnetaitoja, kielteisen painostuksen vastustamiskykyä, arvopohjaa ja luottamusta omaan ajatteluun. Ohjelmaa toteutetaan normaalin koulutyön osana yleensä yksi oppitunti viikossa. Vuonna 2004 Forssassa järjestetyn tätä laajemman Lions Quest -koulutuksen kustannukset maksettiin Forssan seudun huumeiden vastaisen työn rahastosta. Rahaston sääntöjen mukaan Forssan seudun seutuneuvosto päättää rahaston varojen käytön periaatteista ja Forssan kaupunginhallitus avustuskohteista. Tämänkertainen koulutus oppimateriaaleineen maksoi yhteensä 779,43 euroa. Kaupunginhallitus myönsi Forssan seudun huumeiden vastaisen työn rahastosta Suomen Lions-Liitto ry:lle kolmen forssalaisen opettajan Lions Quest -perehdyttämiskoulutuksesta kertyneisiin kustannuksiin 779,43 euroa. Ehdotus: Seutuneuvosto merkitsee em. asian tiedoksi. Päätös: Seutuneuvosto merkitsi asian tiedoksi 14 Seutuneuvoston seuraava kokous Seutuneuvoston seuraava kokous on alustavasti suunniteltu pidettäväksi ensi elokuussa. Ehdotus: Seutuneuvosto päättää seuraavan kokouksensa ajankohdan. Päätös: Seutuneuvosto päätti, että seuraava kokous järjestetään seutuseminaarina torstaina klo alkaen. Pöytäkirjan allekirjoittaminen Vakuutamme pöytäkirjan kokouksen kulun mukaiseksi Forssassa MINNA LINTONEN Minna Lintonen puheenjohtaja MATTI PIETILÄ Matti Pietilä pöytäkirjanpitäjä

projektipäällikkö, Forssan kaupunki

projektipäällikkö, Forssan kaupunki Aika ja paikka 28.8.2008 kello 12.00 15.25 Hotelli Rantasipi, Forssa Osallistujat Päätöksentekijät Muut Alanko Matti Kanerva Jyrki Kaunisto Harri Kirkkola Pentti Lintonen Minna Malin Sinikka Mänki Marianne

Lisätiedot

SEUTUNEUVOSTO 1/2006

SEUTUNEUVOSTO 1/2006 1 Aika 1.2.2006 kello 14.00-16.19 Paikka Jokioisten kunnanvirasto, valtuustosali Keskuskatu 29, Jokioinen Läsnä jäsenet Airo Sari Alanko Matti Järvinen Eino Kanerva Jyrki Kaunisto Harri Kirkkola Pentti

Lisätiedot

Aika ja paikka kello Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9 A, Jokioinen Kordelin-koulutustila

Aika ja paikka kello Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9 A, Jokioinen Kordelin-koulutustila Aika ja paikka 13.2.2008 kello 14.00 15.50 Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9 A, Jokioinen Kordelin-koulutustila Kutsuttavat jäsenet Muut kutsuttavat Läsnä Alanko Matti Hätönen Rauha Kanerva Jyrki Kaunisto

Lisätiedot

FORSSAN SEUDUN PÖYTÄKIRJA 1/2007 SEUTUNEUVOSTO

FORSSAN SEUDUN PÖYTÄKIRJA 1/2007 SEUTUNEUVOSTO Aika ja paikka 6.3.2007 kello 14.00 15.40. Kahvitarjoilu ennen kokouksen alkua. Ypäjän kunnanvirasto Perttulantie 20, Ypäjä Valtuustosali Läsnä Airo Sari Alanko Matti Kanerva Jyrki Kaunisto Harri Kirkkola

Lisätiedot

FORSSAN SEUDUN PÖYTÄKIRJA 3/2007 SEUTUNEUVOSTO kello Lounas ennen kokouksen alkua. Hotelli Rantasipi Forssa Saarelankatu 12

FORSSAN SEUDUN PÖYTÄKIRJA 3/2007 SEUTUNEUVOSTO kello Lounas ennen kokouksen alkua. Hotelli Rantasipi Forssa Saarelankatu 12 FORSSAN SEUDUN PÖYTÄKIRJA 3/2007 SEUTUNEUVOSTO Aika ja paikka 16.8.2007 kello 12.00-15.55 Lounas ennen kokouksen alkua. Hotelli Rantasipi Forssa Saarelankatu 12 Kutsuttavat jäsenet Läsnä: Alanko Matti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 8773/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 8773/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 414 19.12.2016 20 Asianro 8773/14.05.00/2016 Vesihuollon yhteistyöselvitys Kuopion ja Siilinjärven välillä Päätöshistoria Kaupunginhallitus 19.12.2016

Lisätiedot

ALUEHALLINNON UUDISTAMISHANKE. Aluehallinnon aluejakotyöryhmän väliraportti

ALUEHALLINNON UUDISTAMISHANKE. Aluehallinnon aluejakotyöryhmän väliraportti ALUEHALLINNON UUDISTAMISHANKE Aluehallinnon aluejakotyöryhmän väliraportti 18.6.2008 Sisällysluettelo Työryhmän tausta ja tehtävät... 2 Aluejakotyöryhmän työskentely... 3 Valtion aluejaotuksissa huomioon

Lisätiedot

Aaltonen Risto. Anttila Sirkka-Liisa. Hacklin Jorma. Haonperä Jouko. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sidonnaisuusrekisteri.

Aaltonen Risto. Anttila Sirkka-Liisa. Hacklin Jorma. Haonperä Jouko. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sidonnaisuusrekisteri. 28.11.2017 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sidonnaisuusrekisteri Aaltonen Risto Alanko Matti Anttila SirkkaLiisa ja vpj. Hacklin Jorma Haonperä Jouko Loimijoen Kuntapalvelut Oy hallitus Lounaismaan

Lisätiedot

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä Koulutuslautakunta 86 23.10.2014 Koulutuslautakunta 94 27.11.2014 Koulutuslautakunta 108 18.12.2014 Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginhallitus 114 30.03.2015 Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

FORSSAN SEUDUN PÖYTÄKIRJA 2/2007 SEUTUNEUVOSTO

FORSSAN SEUDUN PÖYTÄKIRJA 2/2007 SEUTUNEUVOSTO FORSSAN SEUDUN PÖYTÄKIRJA 2/2007 SEUTUNEUVOSTO Aika ja paikka 30.5.2007 kello 14.00 15.36. Forssan kaupungintalo Turuntie 18 Kutsuttavat jäsenet Alanko Matti, puheenjohtaja Kirkkola Pentti Koivula Petri

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 7

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 7 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 7 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Olla-Riitta Aarikka Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 3.6.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ 2 (5) SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ 1. Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on perusasiakirja,

Lisätiedot

Aaltonen Risto. Anttila Sirkka-Liisa. Hacklin Jorma. Haonperä Jouko. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sidonnaisuusrekisteri.

Aaltonen Risto. Anttila Sirkka-Liisa. Hacklin Jorma. Haonperä Jouko. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sidonnaisuusrekisteri. 11.9.2018 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sidonnaisuusrekisteri Aaltonen Risto Alanko Matti Anttila SirkkaLiisa ja vpj. Hacklin Jorma Haonperä Jouko Loimijoen Kuntapalvelut Oy hallitus Lounaismaan

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 3

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 3 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 3 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Kati Fonsell -Laurila Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri

Kari Aalto, talouspäällikkö Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 9 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Hacklin, Jorma Taisto Heinämäki Maija-Leena Kraft Helena Kujansuu

Lisätiedot

HÄMEEN MATKAILU OY OMISTAJUUS YHTEISMARKKINOINTI-, MYYNTI- PALVELUSOPIMUSMALLI STRATEGIATYÖRYHMÄN MIETINTÖ 25.3.2009

HÄMEEN MATKAILU OY OMISTAJUUS YHTEISMARKKINOINTI-, MYYNTI- PALVELUSOPIMUSMALLI STRATEGIATYÖRYHMÄN MIETINTÖ 25.3.2009 HÄMEEN MATKAILU OY OMISTAJUUS YHTEISMARKKINOINTI-, MYYNTI- PALVELUSOPIMUSMALLI - STRATEGIATYÖRYHMÄN MIETINTÖ 25.3.2009 Matkailu maakunnan yksi strategisista elinkeinoista ja toiseksi suurin työllistäjä

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 9

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 9 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 9 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Olla-Riitta Aarikka Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

Projektiryhmän puheenjohtajaksi valittiin Sami Sulkko.

Projektiryhmän puheenjohtajaksi valittiin Sami Sulkko. KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2014 Forssan seudun kuntarakennelain mukaisen selvityksen projektiryhmä Aika: 4.6.2014 klo 14.00 15.38 Paikka: Tammelan kunnantalo, Hakkapeliitantie 2, Tammela Osallistujat: Sami Sulkko,

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 6

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 6 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 6 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 21.8.2012 klo 16.30-17.30 Paikka Forssan ammatti-instituutti, Saksankatu 27 Eino Järvinen Marjut

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Osakemerkintä / KuntaPro Oy

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Osakemerkintä / KuntaPro Oy KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Osakemerkintä / KuntaPro Oy Miksi KuntaPro Oy Käyttöön nykyaikaiset, automatisoidut järjestelmät KuntaPron kustannustehokkaat tukipalvelut KuntaPron hankintapalvelut KuntaPron resurssien

Lisätiedot

1/ Asunto Oy Tammelan Eskontie Henkilökohtainen varajäsen: Pääjärvi Marko

1/ Asunto Oy Tammelan Eskontie Henkilökohtainen varajäsen: Pääjärvi Marko 1/13 Asunto Oy Tammelan Eskontie 01.06.2017 - en nimi - Varsinainen jäsen: Asunto Oy Tammelan Kallela 01.06.2017 - en nimi - Varsinainen jäsen: Asunto Oy Tammelan Martinpelto 01.06.2017 - en nimi - Varsinainen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kj/6 4.6.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kj/6 4.6.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (5) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 19.05.2014 576 Päätös Kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa: päättää hyväksyä Helsingin Energia -liikelaitoksen

Lisätiedot

1/ Asunto Oy Tammelan Eskontie Henkilökohtainen varajäsen: Pääjärvi Marko

1/ Asunto Oy Tammelan Eskontie Henkilökohtainen varajäsen: Pääjärvi Marko 1/11 Asunto Oy Tammelan Eskontie 01.06.2017 - - Henkilökohtainen varajäsen: - Varsinainen jäsen: Asunto Oy Tammelan Kallela 01.06.2017 - - Henkilökohtainen varajäsen: - Varsinainen jäsen: Asunto Oy Tammelan

Lisätiedot

Asialista. Aika 13.8.2014 klo 11:35-13:00. Paikka Jokioisten kunnantalo. 1. Pj. avasi kokouksen klo 11.35.

Asialista. Aika 13.8.2014 klo 11:35-13:00. Paikka Jokioisten kunnantalo. 1. Pj. avasi kokouksen klo 11.35. 1 2 Sivistyspalvelut- työryhmä Kokous 2/2014 Aika 13.8.2014 klo 11:35-13:00 Paikka Jokioisten kunnantalo Läsnä: Jokelainen Martti, Tammelan kunta, puheenjohtaja, martti.jokelainen@tammela.fi Keskitalo

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 6

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 6 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 6 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika 18.6.2013 klo 14.00-17.15 Paikka Honkapirtti, Liesjärvi Ossi

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 4

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 4 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 4 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 22.5.2012 klo 11.30-12.05 Paikka Forssan ammatti-instituutti, kokoushuone Eino Järvinen Kati Fonsell

Lisätiedot

Aaltonen Risto. Alanko Matti. Anttila Sirkka-Liisa. Hacklin Jorma. Haonperä Jouko. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sidonnaisuusrekisteri

Aaltonen Risto. Alanko Matti. Anttila Sirkka-Liisa. Hacklin Jorma. Haonperä Jouko. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sidonnaisuusrekisteri 16.8.2019 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sidonnaisuusrekisteri Aaltonen Risto Alanko Matti Anttila SirkkaLiisa ja vpj. Hacklin Jorma Haonperä Jouko Loimijoen Kuntapalvelut Oy hallitus Lounaismaan

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 286 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi: Raision kaupunginvaltuusto päätti

Lisätiedot

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ

Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ Turun Seudun Kehittämiskeskus hallitus 11.11.2015 LIITE 2 SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ SOPIMUS TURUN SEUDUN ELINKEINOYHTEISTYÖSTÄ 2 (5) 1. Sopimuksen tarkoitus Tämä sopimus on perusasiakirja,

Lisätiedot

SEUTUNEUVOSTO 2/2006

SEUTUNEUVOSTO 2/2006 1 Aika Tiistai 30.5.2006 kello 14.00-16.50 Paikka Humppilan kunnantalo, valtuustosali Läsnä jäsenet Airo Sari Kaunisto Harri Kirkkola Pentti Koivula Petri Leppälahti Markku Malin Sinikka Mänki Marianne

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 286 10.10.2016 86 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 10.10.2016 286 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle Kaupunginhallituksen 17 20.03.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 151 27.03.2017 Kaupunginhallitus 444 11.09.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Työelämän kehittämisen verkostot maakunnissa

Työelämän kehittämisen verkostot maakunnissa Hyvinvointia työstä Työelämän kehittämisen verkostot maakunnissa Hämeen työelämän kehittämisen kokoontumisajot 24.8.2017 Jaana Lerssi-Uskelin, Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto, TyhyverkostoX-hanke,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

Kokouspöytäkirja Sivu Nro

Kokouspöytäkirja Sivu Nro Kokouspöytäkirja Sivu Nro Koulutuslautakunta 14.12.2016 65 7 Kokousaika Keskiviikko 14.12.2016 klo 18.00-18.35 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Saapuvilla olleet jäsenet Lundén Allan, puheenjohtaja

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti Tekninen lautakunta 83 10.09.2013 Kaupunginhallitus 282 30.09.2013 Kaupunginvaltuusto 89 07.10.2013 Tekninen lautakunta 97 30.10.2013 Kaupunginhallitus 338 04.11.2013 Nyhkälän koulun pääpiirustusten hyväksyminen

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 9

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 9 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 9 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Kati Fonsell -Laurila Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sisällysluettelo. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PAKETTI KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI Ohjausryhmä 3/2010 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 14.35 15.30 Paikka: Lahden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen 28.2.2014 Tehtävä Selvittäjän on suoritettava kuntarakennelain 16a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Erityinen kuntajakoselvitys

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

Iisa Järvinen poistui tämän asian käsittelyn aikana klo

Iisa Järvinen poistui tämän asian käsittelyn aikana klo Tekninen lautakunta 17 16.03.2016 Tekninen lautakunta 26 11.05.2016 Kaupunginhallitus 209 30.05.2016 Tekninen lautakunta 72 02.11.2016 Ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelujen järjestämistavan valinta 455/00.01.02.02/2016

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 79 Esitys valtioneuvostolle kasvupalvelujen järjestämisvastuuta koskevaksi pääkaupunkiseudun erillisratkaisuksi päätti osaltaan tehdä valtioneuvostolle liitteenä

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

KESKI-SATAKUNNAN SELVITYSPROSESSIN ETENEMINEN

KESKI-SATAKUNNAN SELVITYSPROSESSIN ETENEMINEN KESKI-SATAKUNNAN SELVITYSPROSESSIN ETENEMINEN Hallinnon erityissuunnittelija Kokemäki KUNTAJAKOSELVITYKSEN SISÄLTÖ JA VAIHEET NYKYTILA KARTOITUS (1.VAIHE) arvioidaan kuntien palveluiden nykytila selvitetään

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Poissa Heinonen Sinikka varapuheenjohtaja

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Poissa Heinonen Sinikka varapuheenjohtaja Iitin kunta Pöytäkirja 9/2015 1 Tarkastuslautakunta 21.10.2015 Aika Keskiviikko 21.10.2015 klo 18:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Ikonen Veikko Laaksonen

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 11

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 11 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 11 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Ossi Stenholm Kati Fonsell -Laurila Eino Järvinen Jaana Kantee Juha Mäenpää Jukka Perälä

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 6

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 6 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 6 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Kati Fonsell -Laurila Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä

Selvitys toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistämisestä Koulutuslautakunta 86 23.10.2014 Koulutuslautakunta 94 27.11.2014 Koulutuslautakunta 108 18.12.2014 Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginhallitus 114 30.03.2015 Koulutuslautakunta 90 26.11.2015 Selvitys

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS SOPIJAOSAPUOLTEN YHTEISTYÖSTÄ IMATRAN SEUDUN KEHITYSYHTIÖ OY:SSÄ

OSAKASSOPIMUS SOPIJAOSAPUOLTEN YHTEISTYÖSTÄ IMATRAN SEUDUN KEHITYSYHTIÖ OY:SSÄ 1(6) OSAKASSOPIMUS SOPIJAOSAPUOLTEN YHTEISTYÖSTÄ IMATRAN SEUDUN KEHITYSYHTIÖ OY:SSÄ SOPIJAOSAPUOLET 1 Imatran kaupunki 2 Ruokolahden kunta 3 Rautjärven kunta 4 Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy 1 SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös MEDIATIEDOTE Julkaisuvapaa 30.3.2017 klo 15:00 Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös KAUPUNGINJOHTAJAN KATSAUS: Kaupungin palvelut ovat kunnossa Forssan kaupungin palvelut ovat tutkitusti hyvässä kunnossa.

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 2. Aika Paikka. Sirkka-Liisa Anttila

LOUNAIS-HÄMEEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 2. Aika Paikka. Sirkka-Liisa Anttila LOUNAIS-HÄMEEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat Aika Paikka Sirkka-Liisa Anttila, pj. Kati Fonsell -Laurila Allan Lunden Kari Leppälahti Katja

Lisätiedot

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistäminen

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhdistäminen Koulutuslautakunta 86 23.10.2014 Koulutuslautakunta 94 27.11.2014 Koulutuslautakunta 108 18.12.2014 Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginhallitus 114 30.03.2015 Koulutuslautakunta 90 26.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

1/ Asunto Oy Tammelan Eskontie Henkilökohtainen varajäsen: Pääjärvi Marko

1/ Asunto Oy Tammelan Eskontie Henkilökohtainen varajäsen: Pääjärvi Marko 1/13 Asunto Oy Tammelan Eskontie 01.06.2017 - - Henkilökohtainen varajäsen: - Varsinainen jäsen: Asunto Oy Tammelan Kallela 01.06.2017 - - Henkilökohtainen varajäsen: - Varsinainen jäsen: Asunto Oy Tammelan

Lisätiedot

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 12/ LEIKKILÄNTIEN VESIOSUUSKUNNAN ANOMUS/VESIHUOLTOAVUSTUS

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 12/ LEIKKILÄNTIEN VESIOSUUSKUNNAN ANOMUS/VESIHUOLTOAVUSTUS ASIALISTA 12/2008 KUNNANHALLITUS **************************************************************************************************************** Kokousaika ja paikka 10.11.2008 KLO 17:00 JOHTOKESKUS Kokouksen

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan

Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan Kuntajakoselvityksen tavoitteet ja tilannekatsaus 24.9.2007 Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan valtuustot Kuntajakoselvittäjä Jarmo Asikainen Jarmo Asikainen Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan kuntajakoselvitys

Lisätiedot

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki -3, KH 9.11.2015 18:30 Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 9.11.2015 Esityslista 25/2015 -2, KH 9.11.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 9.11.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2017 1 (5) 277 Helsingin Musiikkitalo Oy:n osakassopimuksen muuttaminen HEL 2017-001885 T 00 01 05 Päätös päätti hyväksyä Helsingin Musiikkitalo Oy:n osakassopimuksen muuttamisen

Lisätiedot

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 26.10.2017 klo 14.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski 1 Kokouksen

Lisätiedot

Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä Heinonen Sinikka varapuheenjohtaja

Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä Heinonen Sinikka varapuheenjohtaja Iitin kunta Pöytäkirja 7/2013 1 Tarkastuslautakunta 18.11.2013 Aika Maanantai 18.11.2013 klo 18:00-20:30 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 4

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 4 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 4 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 23.4.2013 klo 16.30-18.05 Paikka Forssan ammatti-instituutti, Saksankatu 27 Eino Järvinen Marjut

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 2

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 2 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 19.2.2013 klo 16.30-18.50 Paikka Forssan ammatti-instituutti, Saksankatu 27 Eino Järvinen Marjut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2012 1 (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/3 28.05.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2012 1 (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/3 28.05.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2012 1 (6) 118 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) kevätyhtymäkokousta koskevan päätöksen muuttaminen HEL 2012-005995 T 00 01 06 Päätös Konsernijaosto

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Pöytäkirja 1 (9) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 8/2016 Aika 7.6.2016 kello 18:00-19:13 Paikka n kaupunginhalllituksen kokoushuone Allekirjoitukset Juha Vasama puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

klo kunnanvirastossa

klo kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 29.2.2016 klo 18:00 19:50 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 51 52 53 54 55 Liite 10 56 57 58 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 5

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 5 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 5 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika 21.5.2013 klo 11.30-11.45 Paikka Forssan ammatti-instituutti,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2172/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2172/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2018 1 (1) 232 Asianro 2172/00.00.01.02/2018 Kuopion kaupungin, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin, Varkauden kaupungin ja Siilinjärven kunnan työterveyshuoltojen yhtiöittäminen

Lisätiedot

KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS

KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS 1 KESKI-SATAKUNNAN KUNTAJAKOSELVITYS TYÖVALIOKUNNAN KOKOUS / 2 AIKA: 20.1.2014 klo 9.00 PAIKKA: Luvian kunnantalo TYÖVALIOKUNNAN KOKOONPANO Jaana Karrimaa, Harjavalta Markku Rauta, Harjavalta Reijo Nummikari,

Lisätiedot

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu

sihteeri, hallintojohtaja Kontiolahti Markku Kauppinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joensuu KOKOUSMUISTIO 2 / 2016 1 (5) Seuturyhmän kokousmuistio Aika: ke 24.8.2016 klo 13:00 16:15 Paikka: Ilomantsin kunnanvirasto, Kalevalasali Läsnä: Pekka Kukkonen seututyöryhmän puheenjohtaja, poistui kokouksesta

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 65 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

PKS-YMPÄRISTÖPALVELUT tilannekatsaus

PKS-YMPÄRISTÖPALVELUT tilannekatsaus PKS-YMPÄRISTÖPALVELUT tilannekatsaus PKS-neuvottelukunta 30.9.2008 Kaupunginjohtaja Juhani Paajanen PKS neuvottelukunta päätti 12.2.2008, että pääkaupunkiseudun kaupunkien nykyiset vesi- ja viemärilaitostoiminnot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

Kunnanhallitus Keskuskatu 29 A, Jokioinen Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet

Kunnanhallitus Keskuskatu 29 A, Jokioinen Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Sivu Nro Jokioisten kunta Kokouspöytäkirja Kunnanhallitus Keskuskatu 29 A, 31600 Jokioinen 101 6 Kokousaika Maanantai 4.4.2016 klo Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antero

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 2. Aika Paikka. Sirkka-Liisa Anttila

LOUNAIS-HÄMEEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 2. Aika Paikka. Sirkka-Liisa Anttila LOUNAIS-HÄMEEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat Aika Paikka Sirkka-Liisa Anttila, pj. Kati Fonsell -Laurila Allan Lunden Kari Leppälahti Katja

Lisätiedot

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunta Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunta Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunnan kokous Aika Perjantai klo 9.00 Paikka Käsiteltävät asiat Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Asia Otsikko 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN KUNTIEN YHTEISTYÖSOPIMUS

HELSINGIN SEUDUN KUNTIEN YHTEISTYÖSOPIMUS 1 LUONNOS 6.4.2005 Asia 1 / Liite 1 HELSINGIN SEUDUN KUNTIEN YHTEISTYÖSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA TAVOITTEET Sopimuskuntien yhteisenä tavoitteena on Helsingin seudun kansainvälisen kilpailukyvyn

Lisätiedot

Mikkelin seudun yhteistoimintasopimus

Mikkelin seudun yhteistoimintasopimus Luonnos 31.1.2018 Kunnanhallitus 26.3.2018 46 liite nro 2 Mikkelin seudun yhteistoimintasopimus MIKKELIN SEUTU YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 YHTEISTOIMINTASOPIMUKSEN TARKOITUS Tämä yhteistoimintasopimus on perusasiakirja,

Lisätiedot

Aluehallinnon uudistaminen

Aluehallinnon uudistaminen Aluehallinnon uudistaminen ALKU-hanke 1092009 10.9.2009 Aluehallinnon uudistaminen Matti Vanhasen II hallituksen ohjelmassa Hallintoa uudistetaan ja kansanvaltaistetaan. Lääninhallitusten, työvoima- ja

Lisätiedot

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ

KAJAANIN KORKEAKOULUKONSORTION STRATEGIARYHMÄ Kokouskutsu ja asialista, Pöytäkirja Kokous 4/2009 Aika: Perjantai 16.10.2009 klo 10.20 12.15 Paikka: Oulun yliopisto, kokoushuone HR 144 Läsnä: Rehtori Lauri Lajunen pj., rehtori Arto Karjalainen, johtaja

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA

VIESTINTÄSUUNNITELMA 1 (5) ETELÄ-KARJALAN KUNTARAKENNESELVITYS Kuntajohtajien työvaliokunta 17.12.2013 Ohjausryhmä 21.1.2014 Sisältö 1. TAUSTAA JA SELVITYKSEN ORGANISOINTI... 2 2. VIESTINNÄN TAVOITE JA VASTUUT... 2 Tavoite

Lisätiedot

ESPOO - HELSINKI - KAUNIAINEN - VANTAA MUISTIO 3 / (5 Yhteistyöhankkeiden seurantaryhmä

ESPOO - HELSINKI - KAUNIAINEN - VANTAA MUISTIO 3 / (5 Yhteistyöhankkeiden seurantaryhmä ESPOO - HELSINKI - KAUNIAINEN - VANTAA MUISTIO 3 / 2008 1 (5 PÄÄKAUPUNKISEUDUN YHTEISTYÖHANKKEIDEN SEURANTARYHMÄN KOKOUS Aika ke 26.3. klo 11.00-13.00, Paikka Espoon valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 200. Kaupunginhallitus 01.06.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 200. Kaupunginhallitus 01.06.2015 Sivu 1 / 1 0.06.05 Sivu / 030/0.05.05/05 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 5 8.5.05 9 5.5.05 00 Helsingin seudun asioimistulkkikeskus Oy:n osakkeen osto (Pöydälle 5.5.05) Valmistelijat / lisätiedot: Viktoria Hindsberg-Karkola,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1761/00.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1761/00.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) 133 Asianro 1761/00.01/2013 Ylimääräinen asia / Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n perustaminen Kaupunginhallitus / suunnitteluasiat 9.12.2013 50: Palvelualuejohtaja

Lisätiedot

Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13

Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13 Helsinki Espoo Vantaa Kauniainen PÄÄKAUPUNKISEUDUN Kokousaika 25.11.2008 kello 17.10 18.46 Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11-13 Läsnä Helsinki kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 16.12.2015 Sivu 1 / 1 4031/2015 02.08.00 115 Vesihuollon rakentamisen palvelusopimuksen liitteen "Vesihuollon rakentamisen erityispiireet, Espoo" hyväksyminen Espoon kaupungin ja Helsingin

Lisätiedot

Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous Aika: klo 11.00 Paikka: Fingrid Oyj, Läkkisepäntie 21, Helsinki Läsnä: Kokouksessa olivat edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta (Liite 1) ilmenevät

Lisätiedot

Aika: 22.8.2014 klo 13.03 13.35 Paikka: Forssan kaupungintalo (kaupunginhallituksen huone 2. kerros), Turuntie 18, Forssa

Aika: 22.8.2014 klo 13.03 13.35 Paikka: Forssan kaupungintalo (kaupunginhallituksen huone 2. kerros), Turuntie 18, Forssa KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2014 Forssan seudun kuntarakennelain mukaisen selvityksen ohjausryhmä Aika: 22.8.2014 klo 13.03 13.35 Paikka: Forssan kaupungintalo (kaupunginhallituksen huone 2. kerros), Turuntie 18,

Lisätiedot

INFOTILAISUUS HENKILÖSTÖLLE

INFOTILAISUUS HENKILÖSTÖLLE PAKETTI - KUNTIEN PALVELURAKENTEIDEN KEHITTÄMISPROJEKTI INFOTILAISUUS HENKILÖSTÖLLE Päijät-Hämeen henkilöstö- ja talouspalvelukeskus - HETA 25.11.2011 Roope Rauhalinna Katrina Harjuhahto-Madetoja FCG Finnish

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Hallitus 4/2018. Torstai klo

Hallitus 4/2018. Torstai klo KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 4/2018 KOKOUSTIEDOT ASIAT Aika Paikka Torstai 26.4.2018 klo 15.15 16.40 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Opinahjon yksikkö Opinahjontie 1,

Lisätiedot

ESPOO - HELSINKI - KAUNIAINEN - VANTAA MUISTIO 5 / (5 Yhteistyöhankkeiden seurantaryhmä

ESPOO - HELSINKI - KAUNIAINEN - VANTAA MUISTIO 5 / (5 Yhteistyöhankkeiden seurantaryhmä ESPOO - HELSINKI - KAUNIAINEN - VANTAA MUISTIO 5 / 2008 1 (5 PÄÄKAUPUNKISEUDUN YHTEISTYÖHANKKEIDEN SEURANTARYHMÄN KOKOUS Aika to 22.5. klo 11.00-12.40 Paikka Espoon valtuustotalon kahvio, Espoonkatu 5,

Lisätiedot

28.9.2015 klo 9.00 15.00 kunnanvirastossa

28.9.2015 klo 9.00 15.00 kunnanvirastossa KUNNANHALLITUS 14/2015 KOKOUSAIKA Maanantai 21.9.2015 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 186 187 188 189 190 191 192 193 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

SOPIMUS HYVINVOINTIALAN LIITTO RY:N PERUSTAMISESTA

SOPIMUS HYVINVOINTIALAN LIITTO RY:N PERUSTAMISESTA SOPIMUS HYVINVOINTIALAN LIITTO RY:N PERUSTAMISESTA Sosiaalialan Työnantajat ry (myöhemmin Sosta) ja Terveyspalvelualan liitto ry (myöhemmin TPL) ovat selvittäneet liittojen toimintojen yhdistämistä ja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTON SUORITETTAVAT LUOTTAMUSHENKILÖVALINNAT TOIMIKAUDEKSI

KUNNANVALTUUSTON SUORITETTAVAT LUOTTAMUSHENKILÖVALINNAT TOIMIKAUDEKSI Kunnanhallitus 157 15.05.2017 Kunnanvaltuusto 50 19.06.2017 KUNNANVALTUUSTON SUORITETTAVAT LUOTTAMUSHENKILÖVALINNAT TOIMIKAUDEKSI 1.6.2017-31.5.2021 279/00.00.01.00/2016 KHALL 157 Lähes kaikkien kunnallisten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (7) 34 Kaupunginjohtajan toimialaan kuuluvien tytäryhteisöjen edustajien nimeäminen HEL 2017-001399 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa 1 kaupunginkanslian oikeuspalvelut

Lisätiedot