VENLA JA OBELIX VENLA ELI KÖ PI S 599 SULO MA BELLE 2006 TAUSTAA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VENLA JA OBELIX VENLA ELI KÖ PI S 599 SULO MA BELLE 2006 TAUSTAA"

Transkriptio

1 VENLA JA OBELIX VENLA ELI KÖ PI S 599 SULO MA BELLE 2006 TAUSTAA Venla on reilu 3 vuotias Saksantuontinarttu. Se on kotoisin Pohjois Saksasta Gross Niendorfista Bärbel Kornin Kö Pi s 599 kennelistä. Bärbel on kasvattanut lammaskoiria yli 30 vuotta. Bärbel kasvattaa pitkälti omilla linjoillaan, ulkopuolisia uroksia harkitusti käyttäen. Viime vuosina hän on käyttänyt Happy Panda s uroksia linjojaan laventamaan ja Venla on myös tällaisen yhteistyön tulos. Venlan emä on Kö Pi s 599 Blue Körnchen alias Blue, tyypillinen pienehkö mutta vankkatekoinen Kö Pi s koira. Venlan isä on puolestaan Happy Panda s Y Midsummernight s Dream alias Shakespeare, joka on suomalaisen Old Cobbler s Abcense of MInd n ainoa jälkeläinen. TERVEYS Venla on pentuna BAER testattu tuloksella +/+ eli kuulee molemmin puolin. Se on myös silmäpeilattu jo pentuna ensimmäisen kerran. Viimeksi sen silmät on peilattu tuloksella ei perinnöllisiä silmäsairauksia, löydöksenä PHTLV/PHPV aste 1. Lonkat ja kyynärät on kuvattu huhtikuussa 2008 HD A/A ja kyynärät 0/0 eli molemmat terveet. Myös TgAA testi otettiin tuolloin ja se oli negatiivinen (kuten pitääkin), tarkempi testi tehtiin loppuvuodesta 2010 ja arvot olivat normaalit eli tällä hetkellä terve myös kilpirauhasen vajaatoiminnan suhteen. Pentuiässä Venlalla oli pari pissatulehdusta, mutta aikuisena niitä ei ole enää ollut. Menneen talven aikana Venlan rapsutteli itseään kovimmilla pakkasilla jonkin verran ja se kävi lääkärin pakeilla. Siitä otettiin kattavat verikokeet, mutta mitään allergiaan tms. viittaavaa ei löytynyt ja rapsuttelu loppui Nutrolin rasvahappolisän käytön aloittamisen jälkeen. LUONNE Luonteeltaan Venla on energinen ja vilkas, mutta myös hyvin sopeutuvainen. Se on peruspositiivinen tyttö, joka on liki aina hyvällä tuulella. Venla omaa myös vanhaenglanninlammaskoirille tyypillisen huumorintajun, josta on iloa sekä omistajalle että ennen kaikkea sivustaseuraajille. Pentuna/junnuna Venla asui omakotitalossa, jossa oli iso oma piha. Sillä on jonkin verran vahtiviettiä eli ilmoitti haukulla pihaan tulijat ja liian lähellä kulkeneet.

2 Vajaa vuosi sitten Venla muutti kerrostaloon Helsinkiin Mannerheimintielle ja on nopeasti sopeutunut city koiraksi. Kerrostalossa ei hauku käytävän ääniä tms. mutta vieraan tullessa sisään riehaantuu kyllä hetkeksi. Myös raitiovaunut ja kaupungin vilske tulivat tutuiksi kertaheitolla ilman ongelmia ja niinpä neiti matkusteleekin julkisilla kuin paljaskäpäläinen stadilainen konsanaan. Venla on aina valmiina toimintaan niin sisällä kuin ulkona, mutta sisällä osaa myös rauhoittua. Sille on helppo opettaa erialisia temppuja, mutta toisaalta se oppii itsekin (valitettavan) helposti pahoja tapoja. Näistä hankalin ominaisuus lienee pulujen ja city kanien jahtaaminen, josta osan voi laittaa irlanninsusikoiran kanssa kasvamisen syyksi. Ennen juoksuja Venlalla on melko voimakkaat PMS ; ) oireet eli silloin se ei hyväksy muita koiria takapäänsä läheisyyteen. Venla rakastaa kiipeämistä niin kalliolle, kiville kuin puuhun! Koirapuistossa vauhtia ja jaksamista on siinä määrin, että on turha kuvitella neidin väsyvän juoksemalla. Keskustassa sen sijaan taluttimen päähän ilmaantuu kuin taikaiskusta täydellinen TOKO koira, vaikka ko. lajia ei ole edes harjoiteltu; suuressa väkijoukossa Venla seuraa, ottaa kontaktia ja tottelee käsimerkkejä. Vaikka edellä mainittiin Venlan läheinen suhde vinttikoiriin ja sen voisi jopa osaksi kuvitella olevan ko. roturyhmän edustaja, on se sisimmiltään puhdasverinen lammaspaimen. Tämä näkyy Venlan huomattavassa ketteryydessä, nopeudessa ja kestävyydessä. Mikään varsinainen vesipeto Venla ei ole. Se kahlaa ja juoksee vedessä mielellään, mutta tassut pysyvät tiukasti pohjassa, eli uimaliikkeitä ei oteta kuin pakosta (esim. silloin, kun on tullut hypättyä veneen kyydistä vähän liian aikaisin ). Lempipaikka taitaa kaiken kohnaamisen ja hillumisen jälkeen kuitenkin löytyä mamman kainalosta. ULKONÄKÖ Venla on pieni (säkä jalostustarkastuksessa 55 cm) mutta melko voimakasrakenteinen narttu. Sillä on hyvä narttumainen pää ja erinomainen purenta reilun kokoisilla hampailla. Silmät ovat tummat, melko suuret ja pyöreät. Kaula on lyhyehkö, muuten mittasuhteet ovat hyvät, pieni koko ja tumma väritys saattavat antaa hieman matalaraajaisen vaikutelman, mutta mitta kertoo totuuden. Etujalat ovat hieman turhan etuasentoiset, joka tekee eturinnasta niukan, vaikka köli

3 onkin ok. Polvikulmia saisi olla takana enemmän, muuten takaosa on vahva ja leveä. Venla liikkuu hyvin kaikista suunnista katsottuna. Venla on väritykseltään grafiitin harmaa ja sillä on voimakkaat päämerkit, harmaata on muutenkin paljon. Laadultaan turkki on erittäin karkeaa ja pohjavillaa on melko niukasti, joten turkki ei ole kovin näyttävä, mutta helppohoitoinen (lammaskoiramittakaavassa ). OBELIX eli Old Cobbler s Countdown TAUSTAA Obelix on Old Cobbler s C pentueesta ja sen emä on Strawberry eli Miina joka on myös Brandin emä. Obelixilla on neljä veljeä, joista kaksi muuta on lonkka (molemmat A/B) ja kyynärpää (0 0 ja 0 1) kuvattu. Obelixin isä on Drover s Take My Word alias Ransu, kauniisti rakentunut ja hyvin liikkuva uros. TERVEYS Obelixin lonkat ovat A/A ja kyynärät 0/0. Silmätarkastus on tehty ja silmät todettu terveeksi. Silmätarkastuksen yhteydessä otettiin myös kilpirauhaskoe ja verta geenitutkimukseen. Tulokset lisään heti kun ovat valmiit. Obelix on ollut elämänsä varsin terve. Ruokavalion muutoksen yhteydessä sillä oli anaalirauhastulehdus, mutta sekin on nyt parantunut. LUONNE Se mitä itse olen Obelixia tavannut se on erittäin rauhallinen, mutta yhä leikkisä.

4 ULKONÄKÖ Turkki on grafiitin harmaa ja jo iän myötä hieman pehmeähkö. Obelixilla ei ole päämerkkejä. Obelix on kookas uros (säkä 68 cm), mutta se on silti on varsin neliömäinen (rungon pituus 78 cm). Rinnanympärys on peräti 91 cm. Sillä on hyvä urosmainen pää ja edelleen erittäin hyvä purenta ja kookkaat hampaat, alaleuka on hieman kapeahko. Sillä on voimakas runko ja vahva kaula. Takaosa on kapea ylhäältä asti ja polvikulma niukka joten liikkeet ovat ahtaat takaa, mutta sivulta kuitenkin hyvin etenevät. Varpaat ovat edessä ja takana hieman uloskääntyneet. MIKSI VENLA JA OBELIX? Alun perin minun oli tarkoitus käyttää Venlalle Obelixin veljeä Bobia, mutta se jouduttiin kastroimaan eturauhasvaivojen takia. Halusin kuitenkin edelleen Bobin tyyppisen uroksen ja saman taustan sukutaulullisesti, joten luontevinta oli lähteä kaivamaan esiin Bobin veljiä. Tässä salapoliisityössä suurena apunani oli Bobin kasvattaja Satu Nurmela, jolle suuri kiitos. Veljeksistä Obelixilla ja Raimolla oli lonkka ja kyynärkuvat otettuna, joten jommankumman käyttäminen onnistuisi helpoiten. Molempien luonteista ja saimme kuulla omistajilta pelkkää hyvää, kuin myös kolmannesta tavoitetusta veljestä, joka valitettavasti oli jouduttu kastroimaan kiveskasvaimen takia. Muuten kaikki olivat ikäisekseen hyvässä kunnossa ja olleet terveinä. Tämä vahvisti päätökseni halusta käyttää jompaakumpaa, vaikkei kumpikaan ole koskaan käynyt näyttelyissä ja molemmat ovat suuria ja ehkä vanhanaikaista tyyppiä. Satu kävi katsomassa Obelixia ja saamani video vahvisti valintani. Käyttäessäni Obelixia jalostustarkastuksessa sain tukea päätökselleni kokeneilta kasvattajilta, joilla on silmää nähdä kokonaisuus ja sain itsekin todeta Obelixin omaavan erittäin mukavan luonteen. Venla ja Obelix myös tapasivat tällä reissulla ja niilläkin tuntui synkkaavan hyvin. Obelixilla on jo ikää, mutta sillä tuntuu olevan libido kunnossa ja hyvä kunto eli astutuksenkin toivon hoituvan täysin luomuna. Tämä olisi itselleni tärkeä asia.

5 MITÄ ODOTAN PENTUEELTA? Odotan pentueelta ennen kaikkea perustaa tulevalle kasvatustyölleni, jonka pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan omaa linjaa jatkossa. Eli en odota näyttelytähtiä, vaan peruskoiria hyvällä terveydellä ja luonteella, jotka toivottavasti kantavat geeneissään sukutauluaan seuraaviin polviin. Luonteiden suhteen odotan varsin energisiä harrastekoiria moneen menoon. Luonteita toki on vaikea ennustaa tässä vaiheessa. Koon suhteenkin vaihtelu voi olla suurta, koska Venla on pieni ja Obelix suuri. Toiveena olisi kuitenkin koko jotain siltä väliltä eli ei ainakaan Venlaa pienempiä tai Obelixia suurempia. Rakenteen suhteen odotan peruskoiria, mutta jos palaset loksahtavat kohdalleen voi luvassa olla myös näyttävämpiä yksilöitä. Yhdistelmän suurimpana riskinä rakenteellisesti ovat turhan niukat polvikulmat, koska molemmat vanhemmat saisivat olla enemmän kulmautuneita. Venlan leveän takaosan toivon kompensoivan Obelixin kapeaa. Kapea takaosa ei sinällään aiheuta mitään terveydellisiä ongelmia, mutta näyttelyissä siitä rokotetaan. Pentue linjautuu Strawberryyn eli Miinaan. Minulle tuttuun narttuun, jolla on hyvä jälkeläisnäyttö niin luonteiden kuin terveyden suhteen (poikkeuksena Brandin allergia ja kilpirauhasen vajaatoiminta, joita ei ole kuitenkaan esiintynyt muilla Brandin täys tai puolisisaruksilla Miinan puolelta). Kaikkien Miinan kuvattujen jälkeläisten lonkat ovat olleet terveet (A tai B). Molempien vanhempien ja niiden vanhempien lonkat ovat A ja muutenkin sukutaulussa on vain A ja B lonkkaisia koiria, joten lonkkaterveyden suhteen toivon pentujen olevan terveitä, mutta mitään takuuta ei tietenkään voi antaa. MITÄ TARJOAN PENNUN OSTAJALLE? pennun tunnistusmerkittynä, terveystarkastettuna ja rekisteröitynä SKL:n kirjalliset hoito ja ruokintaohjeet ilmainen ensimmäisen vuoden jäsenyys Vanhaenglanninlammaskoirat ry:ssä tarvikepaketti (esim. harja, ruokaa johon pentu on tottunut jne.) maksan koiran osallistumisen aikanaan yhteen yhdessä sovittavaan näyttelyyn (viralliseen luokkaan) tai jalostustarkastuksen. Ei ole pakollista ; ) jos omistaja haluaa BAER (kuulo)testata koiran tai ottaa TgAA testin, maksan puolet tutkimuskuluista kasvattajan tuki koiran eliniäksi pennun hinnan lisäksi otan 100 euron pantin, jonka palautan kun koiralle on tehty viralliset PEVISA tutkimukset kk iässä. Tutkimuksiin kuuluu lonkka ja kyynärpää kuvaus sekä silmäpeilaus. MITÄ ODOTAN PENNUN OSTAJALTA? Ennen kaikkea odotan hyvää ja rakastavaa kotia, jolla on mahdollisuus tarjota pennulle sopivat niin fyysiset kuin psyykkiset puitteet kasvaa terveeksi ja hyväkäytöksiseksi lampuriksi. Koska lammaskoirat omaavat omanlaisensa huumorintajun ja ovat turkkinsa takia työläitä (niin turkin hoito, kuin kotiin kannettu kura ja kaikki oravaa pienempi metsän elämä) toivon pennun ostajalta kunnollista perehtymistä rotuun, jotta varmasti tietävät mihin ovat päänsä pistämässä ja sitoutumista koiraan sen eliniäksi. Tietenkin jos yhteiselämä ei kuitenkaan lähde kerta kaikkiaan sujumaan syystä tai toisesta tai elämäntilanne muuttuu, niin ettei koiraa voi enää pitää olen aina valmis lunastamaan kasvattini takaisin.

6 Venlan ja Obelixin luonteet huomioiden odotan ainakin osan pennuista olevan varsin energisiä. Tämän energia pitää tulevan kodin olla valmis kanavoimaan oikeanlaiseen tekemiseen. Eli toiveena olisi jokin harrastus tai sitten mahdollisuus pitää koiraa riittävästi vapaana. Terveysasiat ovat minulle erittäin tärkeitä ja siksi haluankin kaikille kasvateilleni tehtävän vähintään PEVISA tutkimukset, se on ainoa tapa saada tietoa tulevia jalostussuunnitelmia ajatellen. Silmäpeilauksen toivon uusittavaksi myös koiran ollessa vanhempi. Lisäksi toivon avoimia ja luottamuksellisia välejä niin että puoleeni voi kääntyä ja saisin tiedon kaikista terveyteen, luonteeseen jne. liittyvistä asioista.

Amerikankarvatonterrierin jalostuksen tavoiteohjelma. Hyväksytty rotuyhdistyksen yleiskokouksessa 10.4.2010

Amerikankarvatonterrierin jalostuksen tavoiteohjelma. Hyväksytty rotuyhdistyksen yleiskokouksessa 10.4.2010 Amerikankarvatonterrierin jalostuksen tavoiteohjelma Hyväksytty rotuyhdistyksen yleiskokouksessa 10.4.2010 Sisällysluettelo 1.Yhteenveto...3 2. Rodun tausta...5 3. Järjestöorganisaatio ja sen historia...6

Lisätiedot

POLSKI OWCZAREK NIZINNY ROTUKOHTAISEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA

POLSKI OWCZAREK NIZINNY ROTUKOHTAISEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA POLSKI OWCZAREK NIZINNY ROTUKOHTAISEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA Hyväksytty rotua harrastavan yhdistyksen hallituksessa 25.02.2006 Hyväksytty rotujärjestön yleiskokouksessa Hyväksytty rotua harrastava

Lisätiedot

Käytännön toimintaa rodun elinvoimaisuuden eteen

Käytännön toimintaa rodun elinvoimaisuuden eteen Käytännön toimintaa rodun elinvoimaisuuden eteen Pilottiprojekti tuo rotaatiojalostuksen koiranjalostukseen Katariina Mäki Koirien perinnölliset sairaudet puhuttavat yhä enemmän ja perinteisille jalostustavoille

Lisätiedot

Suomen Pyreneläiset ry. Oppaan koonnut Kirsti Silander PENTUOPAS

Suomen Pyreneläiset ry. Oppaan koonnut Kirsti Silander PENTUOPAS PENTUOPAS Suomen Pyreneläiset ry. Toimii pyreneittenkoirien ja pyreneittenpaimenkoirien etuja valvovana yhdistyksenä. Yhdistys julkaisee lehteä nimeltä Pyrriposti, lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Jotkut

Lisätiedot

KOIRAN JALOSTUKSEN UUSI AIKA

KOIRAN JALOSTUKSEN UUSI AIKA Juha Kares KOIRAN JALOSTUKSEN UUSI AIKA Luonnonvalinta, kokonaisvaltainen terveys ja elinvoima Koiria pian 25 vuotta kasvattaneena on oppia ja ajatuksia jalostuksesta sekä kasvattamisesta kertynyt valtavasti.

Lisätiedot

JALOSTUKSENTAVOITEOHJELMA 2014-2018

JALOSTUKSENTAVOITEOHJELMA 2014-2018 ESPANJANMASTIFFI JALOSTUKSENTAVOITEOHJELMA 2014-2018 Hyväksytty Bullmastiffit ja mastiffit ry:n vuosikokouksessa 29.3.2014 Hyväksytty Suomen Kennelliiton jalostustieteellisessä toimikunnassa 13.5.2014

Lisätiedot

Bernhardinkoira. Rotuaapinen. Bernhardinkoirayhdistys ry. www.bernhardinkoirayhdistys.com

Bernhardinkoira. Rotuaapinen. Bernhardinkoirayhdistys ry. www.bernhardinkoirayhdistys.com Bernhardinkoira Rotuaapinen Bernhardinkoirayhdistys ry www.bernhardinkoirayhdistys.com Saatteeksi Tämä opas on tarkoitettu bernhardinkoiran hankintaa harkitsevalle sekä jo hankintapäätöksen tehneelle pennun

Lisätiedot

Tiibetinterrierit ry Jalostustoimikunta TIIBETINTERRIERI JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA. v. 2007-2011

Tiibetinterrierit ry Jalostustoimikunta TIIBETINTERRIERI JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA. v. 2007-2011 Tiibetinterrierit ry Jalostustoimikunta TIIBETINTERRIERI JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA v. 2007-2011 Hyväksytty vuosikokouksessa 25.2.2006 Voimassa 1.1.2007 31.12.2011 SKL:n jalostustieteellinen toimikunta

Lisätiedot

Jalostuksen tavoiteohjelma Tanskalais- ruotsalainen pihakoira

Jalostuksen tavoiteohjelma Tanskalais- ruotsalainen pihakoira Jalostuksen tavoiteohjelma Tanskalais- ruotsalainen pihakoira Hyväksytty rotuyhdistyksen yleiskokouksessa 21.3.2015 Hyväksytty rotujärjestön yleiskokouksessa [pp.kk.vuosi] SKL:n jalostustieteellinen toimikunta

Lisätiedot

Suomen Amerikanakita ry.

Suomen Amerikanakita ry. Suomen Amerikanakita ry. AMERIKANAKITAN HISTORIA Amerikanakita -rodun juuret ovat syvällä Japanin historiassa, mutta virallisesti sen tarina alkaa vasta toisen maailmansodan jälkeen. Tuolloin amerikkalaissotilaat

Lisätiedot

POLSKI OWCZAREK NIZINNY ROTUKOHTAISEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA voimassa 1.1.2012-31.12.2016

POLSKI OWCZAREK NIZINNY ROTUKOHTAISEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA voimassa 1.1.2012-31.12.2016 POLSKI OWCZAREK NIZINNY ROTUKOHTAISEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA voimassa 1.1.2012-31.12.2016 Hyväksytty rotua harrastavan yhdistyksen hallituksessa XXX Hyväksytty rotua harrastava yhdistyksen yleiskokouksessa

Lisätiedot

Jalostuksen tavoiteohjelma. Tanskalais-ruotsalainen pihakoira

Jalostuksen tavoiteohjelma. Tanskalais-ruotsalainen pihakoira Jalostuksen tavoiteohjelma Tanskalais-ruotsalainen pihakoira Hyväksytty rotuyhdistyksen yleiskokouksessa [pp.kk.vuosi] Hyväksytty rotujärjestön yleiskokouksessa [pp.kk.vuosi] SKL:n jalostustieteellinen

Lisätiedot

ELÄMÄÄ MAREMMANO-ABRUZZESEN KANSSA

ELÄMÄÄ MAREMMANO-ABRUZZESEN KANSSA ELÄMÄÄ MAREMMANO-ABRUZZESEN KANSSA Tästä kaikki alkoi Ensimmäinen m-a urokseni Mazzarella Amadeus (kasv. Viveca&Volmar Widberg, Ahvenanmaa) tuli perheeseemme v. 1988. Hän oli hieman "impulssiostos", koska

Lisätiedot

2/2007 KOIRAN KESÄAPTEEKKI. AgiTokolan alkutaival. Vinkki lomalaisille

2/2007 KOIRAN KESÄAPTEEKKI. AgiTokolan alkutaival. Vinkki lomalaisille 2/2007 Vinkki lomalaisille KOIRAN KESÄAPTEEKKI AgiTokolan alkutaival isältö Koiran KESÄ- APTEEKKI Omalla paikallaan matkustava koira ei pääse häiritsemään kuljettajaa eikä aiheuta vaaratilanteita. Jos

Lisätiedot

Suomen kromfohrländer ry. Kromfohrländerin rotukohtainen jalostuksen tavoiteohjelma 2014-2018

Suomen kromfohrländer ry. Kromfohrländerin rotukohtainen jalostuksen tavoiteohjelma 2014-2018 Suomen kromfohrländer ry Kromfohrländerin rotukohtainen jalostuksen tavoiteohjelma 2014-2018 SKL:n jalostustieteellinen toimikunta hyväksynyt 14.10.2014 Sisällysluettelo 1. YHTEENVETO...3 2. RODUN TAUSTA...4

Lisätiedot

Jaana Makkonen Elisa Koivuranta Haaveissa. sheltti. Pennunostajan opas

Jaana Makkonen Elisa Koivuranta Haaveissa. sheltti. Pennunostajan opas Jaana Makkonen Elisa Koivuranta Haaveissa sheltti Pennunostajan opas 1 Sisällys Johdanto... 3 Sheltti rotuna... 4 Historia... 5 Värit.... 6 Terveys.... 10 Luonne... 16 Pennun hankkiminen... 18 Pennun kanssa...

Lisätiedot

Salli Suorsa Pertti Vilander. Pentuneuvola WSOY

Salli Suorsa Pertti Vilander. Pentuneuvola WSOY Salli Suorsa Pertti Vilander Pentuneuvola WSOY Pertti Vilander Salli Suorsa Pentuneuvola Werner Söderström Osakeyhtiö Helsinki Pertti Vilander ja Salli Suorsa ja WSOY 2013 Piirrokset s. 58 ja 59 Kaisa

Lisätiedot

POLSKI OWCZAREK NIZINNY ROTUKOHTAISEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA voimassa 1.1.2013 31.12.2017

POLSKI OWCZAREK NIZINNY ROTUKOHTAISEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA voimassa 1.1.2013 31.12.2017 POLSKI OWCZAREK NIZINNY ROTUKOHTAISEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA voimassa 1.1.2013 31.12.2017 Hyväksytty rotua harrastavan yhdistyksen hallituksessa Hyväksytty rotua harrastava yhdistyksen yleiskokouksessa

Lisätiedot

VANHAENGLANNINLAMMASKOIRIEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA

VANHAENGLANNINLAMMASKOIRIEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA VANHAENGLANNINLAMMASKOIRIEN JTO 1(44) VANHAENGLANNINLAMMASKOIRIEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA Vanhaenglanninlammaskoirien rotukohtainen jalostuksen tavoiteohjelma Hyväksytty rotujärjestön yleiskokouksessa

Lisätiedot

SIISTEYDEN OPETUS... 8 SÄÄNNÖLLISET RUOKA-AJAT... 8 SANOMALEHDET... 8 ULKOILU... 8 KUPPI JA HUPPU... 9 KUPPI... 9 VESI... 9 HUPPU...

SIISTEYDEN OPETUS... 8 SÄÄNNÖLLISET RUOKA-AJAT... 8 SANOMALEHDET... 8 ULKOILU... 8 KUPPI JA HUPPU... 9 KUPPI... 9 VESI... 9 HUPPU... Pentuopas MINÄ OLEN AFGAANINVINTTIKOIRAPENTU... 4 MITÄ TULEE OTTAA HUOMIOON PENNUN, VARSINKIN AFGAANIN HOIDOSSA... 5 ELÄVÄ OLENTO... 5 KÄRSIVÄLLISYYTTÄ... 5 OIKEUDENMUKAISUUS... 5 KUULO... 6 RANKAISU...

Lisätiedot

BICHON FRISÉN ROTUKOHTAINEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA VUOSILLE 2014-2018

BICHON FRISÉN ROTUKOHTAINEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA VUOSILLE 2014-2018 BICHON FRISÉN ROTUKOHTAINEN JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA VUOSILLE 2014-2018 Hyväksytty BichonFrisé Ry:n vuosikokouksessa 17.3.2013 SKL:n jalostustieteellinen toimikunta hyväksynyt 10.12.2013 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA

JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA - OWCZAREK PODHALANSKI - JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA - OWCZAREK PODHALANSKI - Rodun owczarek podhalanski rotukohtainen jalostuksen tavoiteohjelma Hyväksytty hallituksessa 21.1.2007

Lisätiedot

JOHTOKUNTA JA TOIMIHENKILÖT APOLLO LEHTI

JOHTOKUNTA JA TOIMIHENKILÖT APOLLO LEHTI JOHTOKUNTA JA TOIMIHENKILÖT APOLLO LEHTI Puheenjohtaja Erkki Rantavuoti Pihlajasaarentie 231 95420 TORNIO 050-5989041 erkki.rantavuoti@saunalahti.fi Varapuheenjohtaja Janne Myllyneva Ehtiäisentie 40 90650

Lisätiedot

Jalostuksen tavoiteohjelma Irlanninsusikoirat

Jalostuksen tavoiteohjelma Irlanninsusikoirat Jalostuksen tavoiteohjelma Irlanninsusikoirat Voimassa 2014 2018 Hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa 12.10.2013 1 Sisällysluettelo 1 YHTEENVETO... 3 2 RODUN TAUSTA... 4 3 JÄRJESTÖORGANISAATIO JA SEN

Lisätiedot

NORJALAINEN METSÄKISSA RY

NORJALAINEN METSÄKISSA RY NORJALAINEN METSÄKISSA RY Hallitus ja toimihenkilöt 2009 Puheenjohtaja, Mettis-lehden aineiston vastaanottaja Sari Sinkko Mäkikatu 1 B, 53100 Lappeenranta sari.sinkko@pp.inet.fi Sihteeri, KV-yhteyshenkilö

Lisätiedot

Estrelanvuoristokoira. Jalostuksen tavoiteohjelma vuosille 2015-2019

Estrelanvuoristokoira. Jalostuksen tavoiteohjelma vuosille 2015-2019 Estrelanvuoristokoiran Jalostuksen Tavoiteohjelma 2015-2019 2 Estrelanvuoristokoira Jalostuksen tavoiteohjelma vuosille 2015-2019 Hyväksytty Estrelanvuoristokoirat ry:n kokouksessa: 29.3.2014 Hyväksytty

Lisätiedot

SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO RY - FINSKA TAXKLUBBEN RY JALOSTUSPAKETTI

SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO RY - FINSKA TAXKLUBBEN RY JALOSTUSPAKETTI SUOMEN MÄYRÄKOIRALIITTO RY - FINSKA TAXKLUBBEN RY JALOSTUSPAKETTI Tämä infopaketti sisältää seuraavaa: Neuvoja aloittelevalle kasvattajalle Jalostusneuvonnan perusohje Jalostustiedustelulomake Hyväksymis-

Lisätiedot

SATHY Uutiset. Sathy Expo 2000. jymymenestys!

SATHY Uutiset. Sathy Expo 2000. jymymenestys! SATHY Uutiset SATHY Uutiset on Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry:n virallinen äänitorvi. 2000 numero 6/2000 Sathy Expo 2000 jymymenestys! Asiaa lehdestä ja Sathy Exposta

Lisätiedot

LAGOTTO ROMAGNOLO Rotukohtainen jalostuksen tavoiteohjelma 2013 2017

LAGOTTO ROMAGNOLO Rotukohtainen jalostuksen tavoiteohjelma 2013 2017 LAGOTTO ROMAGNOLO Rotukohtainen jalostuksen tavoiteohjelma 2013 2017 1 Alkuperäinen JTO vuodelta 2008 Tavoiteohjelma 2008 2012 Hyväksytty Suomen Lagottoklubi ry:n yleiskokouksessa 11.03.2006 Hyväksytty

Lisätiedot

Liite 1. Keisarinna T Zu Hsi, joka hallitsi Kiinaa vuosina 1861 1908, on sanellut pekingeesin ensimmäisen rotumääritelmän:

Liite 1. Keisarinna T Zu Hsi, joka hallitsi Kiinaa vuosina 1861 1908, on sanellut pekingeesin ensimmäisen rotumääritelmän: 9. LIITTEET Liite 1. Keisarinna T Zu Hsi, joka hallitsi Kiinaa vuosina 1861 1908, on sanellut pekingeesin ensimmäisen rotumääritelmän: Leijonakoira olkoon pieni, pöyhistyköön sen kaulan ympärillä arvokkuuden

Lisätiedot