BellaStone-tuotteiden asennusohjeet KIVIPANEELIT Tärkeää Tutustu paikallisiin rakennusmääräyksiin ja noudata niitä. Harkitessaan Kivipaneelin käyttöä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "BellaStone-tuotteiden asennusohjeet KIVIPANEELIT Tärkeää Tutustu paikallisiin rakennusmääräyksiin ja noudata niitä. Harkitessaan Kivipaneelin käyttöä"

Transkriptio

1 BellaStone-tuotteiden asennusohjeet KIVIPANEELIT Tärkeää Tutustu paikallisiin rakennusmääräyksiin ja noudata niitä. Harkitessaan Kivipaneelin käyttöä valmistaja suosittelee ennen kaikkea, että asentajat arvioivat paikallisia rakennusjärjestysvaatimuksia. Pitäkää rakennusvalvonnan vähimmäisvaatimukset mielessä jolloin lisätoimenpiteet saattavat tarjota parempaa turvaa kosteutta vastaan. Vaikka Kivipaneeli ei vaadi, sisätiloissa eikä sokkelissa, rimoituksen käyttöä paneelin takana, on tärkeää huomata että julkisivu verhouksessa tuuletus järjestetään asianmukaisesti. Kuljetus ja varastointi Muista seuraavat asiat, kun säilytät tuotetta työmaalla: Pidä pakkaukset kuivina. Älä varastoi tuotteita paikkaan, missä lämpötila saattaa nousta yli + 54 C:een, kuten asfaltilla helteen aikana tai umpinaisen pressun alla. Kun tilaat kuljetusta, ilmoita, ettei päälle lastausta hyväksytä. Painumisriski. Tarvittavat työkalut Tarvitset Kivipaneelin asentamiseen seuraavia työkaluja: Ruuvinväännin Mittanauha Liitulinja Käsisirkkeli (hieno terä) Suorakulma Työtaso Timpurinkynä Suojalasit Massapuristin (silikonipistooli) Vesi-/laservaaka Myös sahasta, akkuporakoneesta yms. joka kodin työkaluista on hyötyä. Kiinnikkeet Kun valitset Kivipaneeleille kiinnitystarvikkeita, suosittelemme, että selvität mahdolliset erikoisvaatimukset paikalliselta rakennusvalvojalta. Valmistaja suosittelee korroosionkestäviä ruuveja, joiden koko on vähintään 6 ja pituus vähintään 70 mm. 1

2 2 Kivipaneeliseinäjärjestelmän perusosat Z-paneeli Kulmakappale 1300 mm x 610 mm 300 x 610 mm Laatikossa 5 kpl Laatikossa 3 kpl Kiinnikkeet Viimeistelyhiekka Viimeistelytuubi (laatikossa) (laatikossa) (tilattava erikseen) Betonilista Betonilistan kiinnike 3810 x 70 mm 180 x 60 mm Laatikossa 4 kpl Laatikossa 10 kpl

3 3 Kulmien teko valmiin kulmakappaleen avulla 1. Vedä rakennuksen kulmiin kummankin seinän puolelle luotisuora liitulinja noin 20 cm etäisyydelle kulmasta. Tämä linja toimii alku- ja päätepisteenä Kivipaneelille. 2. Asenna Kivipaneeli kohdistamalla sen pää äsken piirtämääsi liitulinjaan ja käyttämällä apuna luotilankaa. 3. Kun seinäpanelointi on valmis, asenna Quoin-kivikulma-kulmakappaleet asettamalla yksi kiinnike kulman kummallekin puolelle ja ruuvaamalla ne seinään. Jokainen kulmakappale lukkiutuu aina edellisen päälle samalla tavoin kuin Kivipaneelikin lukkiutuu edelliseen paneeliin. 4. Voit tehdä kulmat myös ilman erillisiä kulmakappaleita sahaamalla kulmaan tulevat Kivipaneelit jiiriin. Sisäkulmat täytyy aina tehdä jiiriin sahaamalla. Sauman viimeistelyyn on saatavana viimeistelymassaa (tilattava erikseen). Kulman teko ilman valmista kulmakappaletta 1. Määritä kulman kohta mittaamalla tai asettamalla Kivipaneeli paikalleen. Katso kuva. Piirrä sahausviiva paneelin selkäpuolelle. On tärkeää että seinät ovat kohtalaisen kohtisuoria. Tämä ratkaisu vaatii tarkkuutta. 2. Mittaa tästä linjasta eteenpäin 45 mm, piirrä siihen kohtaan linja ja vielä seuraava linja ensimmäisestä 90 mm päähän. Näin saat sahauslinjat. 3. Sahaa käsi- tai pöytäsirkkelillä 45 mm syvä pintaan nähden kohtisuora ura pitkin keskimmäistä piirtämääsi linjaa. Tämä sahaus saattaa lävistää Kivipaneelin muutamasta kohdasta, mutta se ei ole vaarallista.

4 4 4. Säädä saha sitten 45 asteen kulmaan. Leikkaa molemmat sivut piirtämistäsi linjoista keskileikkausta kohti. Nämä leikkaukset eivät saa mennä syvemmälle kuin ensimmäinen leikkaus, joten muista säätää sahaussyvyyttä. Puhdista lopuksi ura. 5. Taita paneeli 90 asteen kulmaan ja kiinnitä ainakin kahdella kiinnittimellä kummaltakin puolelta. Sisäkulman asennus 1. Leikkaa Kivipaneeli jiiriin toisin päin kuin ulkokulma. Leikkaa paneeli tällä kertaa kokonaan poikki. 2. Viimeistele sauma. Muistiinpanoja:

5 5 Kivipaneelin asennusperiaate Kivipaneelin asennus sujuu parhaiten vasemmalta oikealle. Älä puske paneeleja liian kovaa toisiinsa. Se voi aiheuttaa vaikeuksia seuraavalla rivillä. Varmista ennen kiinnitystä, että paneeli on lukkiutunut kaikilta sivuilta. Asenna paneelit porrastamalla saumakohdat. Käytä kiinnityksessä ehdottomasti Kivipaneelin omia kiinnikkeitä. Kiinnikkeiden asentaminen noin 15 cm Aloituslista Kalkkilinja 6 cm Asennettavan kiven alareuna 1. Piirrä aloituslistaa varten vaakasuora liitulinja, niin saat varmasti asennettua paneelit oikein

6 6 2. Mittaa Kivipaneelin asennusseinän alin kohta. Piirrä vaakasuora liitulinja 6 cm tämän kohdan yläpuolelle. 3. Kiinnitä aloituslista tähän linjaan cm välein. Ensimmäinen juoksu Paneelirakenteen suunnittelu saattaa vaihdella paneloitavan seinän koon, ikkunoiden ja ovien sijainnin yms. mukaan. Muista kuitenkin aina asennuksen perussäännöt. Kivipaneelin ensimmäinen rivi määrittelee koko seinän. Mittaamalla seinän pituuden saat laskettua, mistä ensimmäinen paneeli kannattaa katkaista, niin ei jää turhia hukkapaloja. Esimerkki yhdestä aloituksesta. Paneelin asennus Aloita leikkaamalla pois Z-paneelin vasen yläkulma. Laita irrotettu pala talteen myöhempää käyttöä varten. Levitä tiivistysaine kuvan osoittamalla tavalla. Jatka paneelien asentamista koko seinän leveydeltä. Katkaise viimeinen paneeli oikean mittaiseksi ja aloita seuraava rivi edellisen rivin viimeisestä paneelista pois leikkaamallasi palalla.

7 7 Kivilistan asennus ylimmäisen paneelirivin päälle 1. Kiinnitä alumiininen pohjalaippa ruuveilla. Käytä tarvittaessa liimaa, jottei kosteus pääse paneelien taakse. 2. Työnnä Kivilistaa paikalleen kuvan mukaisesti, kunnes se istuu täydellisesti. 3. Käytä liimaa tai massaa kosteussulkuna sekä alumiinisen laipan että Kivilistan asennuksessa. Vinyylitippalistan asennus Kun asennat Kivipaneelia vain osaan seinää, voit käyttää tippalistaa estämään kosteuden pääsyn paneelin taakse. 1. Asenna tippalista suoraan Kivipaneelin yläosan päälle ruuvaamalla se kiinni noin 15 cm välein. 2. Tippalista viimeistelee Kivipaneelin asennuksen ja peittää kiinnikkeet. 3. Olet nyt valmis jatkamaan yläosan verhouksen asentamista esim. vinyylilautapaneelilla.

8 8 Kivipaneelin saumojen viimeistely Saumojen viimeistely vaikuttaa olennaisesti siihen, kuinka aidon näköinen kivipaneelilla tehdystä seinästä tulee. Viimeistely ei ole välttämätöntä Kivipaneelin rakenteen vuoksi, mutta se on välttämätöntä oikean esteettisen vaikutelman saavuttamisen kannalta. Viimeistelyn voi tehdä, kun elementtien asennus on muutoin valmis. Käytä tarkoitukseen valmistettua saumamassaa. Saumausmassa ei kuulu toimitukseen, vaan se on tilattava erikseen. Pursota massa saumaan. Käsittele vain pieni määrä saumoja kerrallaan, että ehdit viimeistellä ne ennen kuin saumausmassa "nahoittuu. Paina massa tiiviisti saumaan tikulla. Ota sitten saumahiekkaa kostutettuun pensseliin ja levitä hiekkaa saumaan koko ajan lisäten. Saumahiekka kuuluu toimitukseen. Käsittele kaikki saumat samalla tavalla. Betonilistan viimeistely Todennäköisesti betonilistojen päädyt pitää viimeistellä sen jälkeen, kun olet katkaissut ne sopivan mittaisiksi. Viimeistelyaine kuuluu toimitukseen. Huomaa: Päätypintojen täytyy olla puhtaat ja kuivat. Anna viimeistellyn pinnan kuivua rauhassa ja suojaa se kuivumisen ajaksi sateelta, jäätymiseltä jne. Sekoita väri perusteellisesti. Levitä väriä käsiteltävälle alueelle esim. kittiveitsen avulla. Anna kuivua. Suojaa pintoja kuivumisen ajan kosteudelta ja jäätymiseltä.

9 9 KIVIPYLVÄÄT Kivipylväs näyttää aidolta käsin lohkotulta ja muuratulta pylväältä. Se näyttää ja tuntuu aidolta kiveltä koska se on valmistettu komposiitista, joka sisältää aitoa murskattua kiveä. Kivipylväs on erityisen monikäyttöinen tuote. Vain mielikuvitus on rajana, kun suunnittelet rakennus- tai maisemointihanketta. Pylväitä voi myös pinota päällekkäin. Vain kaksi osaa: pylväs ja kansi. Pylvään rakenne Kivipylväs ei ole rakenteellinen elementti, vaan se on suunniteltu pikemminkin parantamaan rakenteellisten elementtien, kuten kantavien rakenteiden ilmettä. Pylväs on suunniteltu yhteensopivaksi tavallisten puisten ja metallisten pylväiden kanssa.

10 10 Pylvään yläosaan on merkitty muutamia mallikokoja helpottamaan suunnittelua ja mittaamista. Metallitolppa 40 mm Puutolppa 150 mm Metallitolppa 60 mm Puutolppa 100 mm Poista oikeankokoinen kappale käyttämällä sopivaa leikkaustyökalua. Pylvään Asennus 1. Asenna tolppa tukevasti ja ehdottomasti kohtisuoraan. Tolpan pitää olla muutama tuuma korkeampi kuin siihen asennettava Kivipylväs. 2. Kun olet leikannut Kivipylvääseen tolpan kokoisen aukon, tee tolppaan merkki puoli tuumaa Kivipylvään huipun yläpuolelle. 3. Katkaise tolppa merkittyyn korkeuteen. 4. Kiinnitä Kivipylväs tolppaan ruuveilla. Jos käytät metallitolppaa, poraa siihen valmiiksi reiät Kivipylvään kiinnitystä varten.

11 11 Kivipylvään täyttö Voit halutessasi täyttää Kivipylvään esim. ankkuroidaksesi sen varmemmin paikalleen tai silloin, kun asennat sen kokonaan ilman tolppaa. Tee täyttöä varten reikäsahalla kolme n. 70 mm reikää Kivipylvään yläosaan. Reikien kohdat on merkitty pylvääseen. Huomaa: Täytä pylväät vain enintään kolmannekseen tilavuudesta. Käytä kuivaa hiekkaa tai soraa. (Loput kaksi kolmannesta voit halutessasi täyttää esim. purulla tai hakkeella.) Pylvään kannen asennus Varmista että kansi tulee keskelle pylvästä. Kansi peittää pylvään yläpäästä n. 5 cm. Paikanna upotetut lovet kannen alapuolelta. Kiinnitä kansi lovien kohdalta riittävän pitkillä ruuveilla tai liimaamalla.

12 12 Kivipylväiden käyttö aidassa Kivipylväät voidaan liittää useimpiin aitamalleihin. Yhdistämisen voi tehdä monella tapaa. Alla esitellään kaksi vaihtoehtoa. Asenna Kivipylväs kuten edellä on kerrottu. Voit pinota kivipylväitä päällekkäin saadaksesi haluamasi korkuisen pylvään. Huomaa: Jos asennat Kivipylvääseen kannen, pylvään oltava hieman korkeampi kuin aitaelementin. Kivipylvään asennus puuaitaan: Asenna aitatolppa Kivipaneelin viereen. Käytä toista tolppaa liitepisteenä ja asenna aita aitavalmistajan ohjeiden mukaisesti. Kivipylvään asennus vinyyliaitaan: Merkitse aitakaiteiden sijainti Kivipylvääseen. Leikkaa pylvääseen sopivan kokoiset aukot kaiteita varten. Tolppa kivipylvään vieressä Aitakaiteen asennusreikä Aitakaiteen lovettu pää Pinotut pylväät Aitakaide asennettuna Asenna aita valmistajan ohjeiden mukaan.

wooden floors TRADITIONAL

wooden floors TRADITIONAL wooden floors TRADITIONAL ASENNUS- JA HOITO-OHJEET MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNINGAR INSTALLATION AND MAINTENANCE INSTRUCTIONS VERLEGE- UND PFELEGEANLEITUNG ИНСТРУКЦИИ ПО УКЛАДКЕ И УХОДУ ASENNUSOHJE TIMBERWISE

Lisätiedot

Asennusohje Uiva asennus. Puulattiat 8,5 mm 13 mm ja 14 mm 2015

Asennusohje Uiva asennus. Puulattiat 8,5 mm 13 mm ja 14 mm 2015 Asennusohje Uiva asennus Puulattiat 8,5 mm 13 mm ja 14 mm 2015 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että puulattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti

Lisätiedot

Vinyyliaitojen perustamis- ja asennusohjeet

Vinyyliaitojen perustamis- ja asennusohjeet Vinyyliaitojen perustamis- ja asennusohjeet Piha-aitojen ja maaseutuaitojen asennusohjeet Tarvittavat työkalut ja materiaalit Metrimitta Merkkauspaaluja tai maalia aitatolpan paikkojen merkkausta varten

Lisätiedot

Eurovac keskusimuriputkisto

Eurovac keskusimuriputkisto Eurovac keskusimuriputkisto Asennusopas Suomen Imurikeskus Oy Tehtaankatu 18 38700 Kankaanpää Puh. +358 (0)2 576 700 Fax. +358 (0)2 576 7010 www.suomenimurikeskus.fi eurovac@suomenimurikeskus.fi Krnro

Lisätiedot

AquaKing. Täydennysohjeet VAROITUS

AquaKing. Täydennysohjeet VAROITUS AquaKing Täydennysohjeet VAROITUS Lue tekniset ohjeet ennen kylvyn asentamista Älä ota teräviä/kovia esineitä mukaan kylpyyn Ota yhteys myyjään jos värimuutoksia ilmenee muovituspinnan alla tai sen päällä

Lisätiedot

1/2 Ø 1/2 Ø. asennusopas

1/2 Ø 1/2 Ø. asennusopas 1/2 Ø 1/2 Ø B asennusopas >> ARMAFLEX H asennusopas asennusopas asennusopas >> ARMAFLEX 1 YLEISTÄ 3» Työskentely Armaflexilla 3» Työkalut Armaflex-asennuksissa 3» Armaflex-liiman oikea käyttö 3» Puskusaumojen

Lisätiedot

Jos asennat LED nauhan valmiilla liitosjohdolla, hyppää kohtaan "asennus, kun nauhassa on valmis liitosjohto".

Jos asennat LED nauhan valmiilla liitosjohdolla, hyppää kohtaan asennus, kun nauhassa on valmis liitosjohto. LED nauhan asennus alumiiniseen profiiliin. Tämä ohje kertoo, kuinka helppoa on LED nauhan asennus asennusprofiiliin, jota myös asennuslistaksi kutsutaan. Alumiinista profiilia (asennuslistaa) ei tarvita

Lisätiedot

Asennusopas Woodloc 2g

Asennusopas Woodloc 2g 2010-05 FI Asennusopas Woodloc 2g Kährs Finland Oy Nuijamiestentie 5 A 5 00400 Helsinki Puhelin: 09-477 75 40 Fax: 09-477 75 477 S-posti: info.finland@kahrs.com www.kahrs.com KÄHRSIN PUULATTIOIDEN ASENNUSOPAS

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Maahantuonti: Novafloor Oy PL 178 Teollisuuskatu 4 www.erikoisparketti.fi 65101 Vaasa Puh. 020 7850 340 info@erikoisparketti.

Sisällysluettelo. Maahantuonti: Novafloor Oy PL 178 Teollisuuskatu 4 www.erikoisparketti.fi 65101 Vaasa Puh. 020 7850 340 info@erikoisparketti. Sisällysluettelo Asennus lyhyesti Sivu 3 Asennusohjeita Sivu 4 6 Alustaa koskevat vaatimukset Sivu 7 Alusmateriaalit Sivu 8 Asennusvaihtoehtoja Uiva asennus Sivu 9 Kokonaan liimattu Sivu 9 Lattialämmitys

Lisätiedot

Sandwich panel SPA. Asennus- ja huolto-ohje

Sandwich panel SPA. Asennus- ja huolto-ohje Sandwich panel SPA Asennus- ja huolto-ohje Ruukin tarjoaman paneelijärjestelmän näyttävään ulkonäköön yhdistyy hyvä lämmöneristävyys ja palonkestävyys. Paneelien keveys ja esivalmisteisuus tuovat nopeutta

Lisätiedot

REALLOC LUKKOPONTTIPARKETIN ASENNUSOHJE

REALLOC LUKKOPONTTIPARKETIN ASENNUSOHJE REALLOC LUKKOPONTTIPARKETIN ASENNUSOHJE 14 mm:n RealLOC - lukkoponttiparkettilaudat asennetaan nk. uivaksi lattiaksi, kiinnittämättä niitä aluslattiaan. Laudat asennetaan lukitsemalla ne lukkoponttirakenteen

Lisätiedot

Ruukki Finnera - Asennusohjeet. Ruukki Finnera - Asennusohjeet

Ruukki Finnera - Asennusohjeet. Ruukki Finnera - Asennusohjeet Ruukki Finnera - Asennusohjeet Ruukki Finnera - Asennusohjeet Uusi, innovatiivinen kattojärjestelmä. Finnera-moduulikattojärjestelmän innovatiivinen rakenne tekee teräskatostasi kauniin ja kestävän. Ainutlaatuisen

Lisätiedot

Carat & Carisma. Asennusohje Hoito- ja lämmitysohjeet

Carat & Carisma. Asennusohje Hoito- ja lämmitysohjeet Carat & Carisma Asennusohje Hoito- ja lämmitysohjeet SISÄLTÖ YLEISTÄ...1 TURVALLISTA TIETÄÄ...1 EDELLYTYKSET...2 Rakennuslupa Suojaetäisyydet Takan perusta Palava-aineinen lattia tulisijan edessä Ulkoilmakanava

Lisätiedot

LOCK 25 RIVIKATTO ASENNUSOHJE

LOCK 25 RIVIKATTO ASENNUSOHJE 1 LOCK 25 RIVIKATTO ASENNUSOHJE PINTALEIKKAUS VAHVUUS: 0,6 mm MAALIPINNOITTEET: RUUKKI PURAL MATTA TAKUU 20 VUOTTA PERUSVÄRIT: RR 23, 29, 32, 33 VALMISTAJA * VESIKATTOPALVELU KEMPPAINEN OY * KAJAANI 2

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Maahantuonti: Novafloor Oy PL 178 puh. 020 7850 340 www.erikoisparketti.fi 65101 Vaasa Teollisuuskatu 4 info@erikoisparketti.

Sisällysluettelo. Maahantuonti: Novafloor Oy PL 178 puh. 020 7850 340 www.erikoisparketti.fi 65101 Vaasa Teollisuuskatu 4 info@erikoisparketti. Sisällysluettelo Asennus lyhyesti Sivu 3 Asennusohjeita Sivu 4 6 Alustaa koskevat vaatimukset Sivu 7 Alusmateriaalit Sivu 8 Asennusvaihtoehtoja Uiva asennus Sivu 9 Kokonaan liimattu Sivu 9 Lattialämmitys

Lisätiedot

RUUKKI AURINKO- LÄMPÖPAKETTI

RUUKKI AURINKO- LÄMPÖPAKETTI RUUKKI AURINKO- LÄMPÖPAKETTI ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET Johdanto Nämä ohjeet käsittelevät aurinkokeräinten asentamisen katolla, läpiviennin teon sekä siirtoputken asennuksen katolla ja teknisessä

Lisätiedot

Työstöohjeet TYÖVÄLINEET, TYÖKALUT JA OLOSUHTEET KERROCKIN TYÖSTÄMISESSÄ TYÖOLOSUHTEET KERROCKIN TYÖSTÄMISESSÄ

Työstöohjeet TYÖVÄLINEET, TYÖKALUT JA OLOSUHTEET KERROCKIN TYÖSTÄMISESSÄ TYÖOLOSUHTEET KERROCKIN TYÖSTÄMISESSÄ Työstöohjeet Työstöohjeet TYÖVÄLINEET, TYÖKALUT JA OLOSUHTEET KERROCKIN TYÖSTÄMISESSÄ Pyörösaha 3 kw, jossa on sopiva terä* Alajyrsin 3 kw ja ohjain Pöytäjyrsinkone tai CNC-jyrsinkone 1,5 kw Käsikäyttöinen

Lisätiedot

611046 IAV SE 0620-2. Asennusohjeet PREMODUL LEK. Savupiippujärjestelmä

611046 IAV SE 0620-2. Asennusohjeet PREMODUL LEK. Savupiippujärjestelmä Asennusohjeet 611046 IAV SE 0620-2 PREMODUL Savupiippujärjestelmä Hyvä Premodul-savupiipun omistaja Savupiipun valinta on yhtä tärkeää kuin takan valinta. On tärkeää, että voit luottaa siihen, että savupiippu

Lisätiedot

CLASSIC C JA CLASSIC D. Asennusohjeet

CLASSIC C JA CLASSIC D. Asennusohjeet www.ruukkikatot.fi ASENNUSOHJEET CLASSIC C JA CLASSIC D Vesikatot Asennusohjeet Mallit Classic C ja D CLASSIC C JA CLASSIC D Asennusohjeet Ruukin katto on kokonaisuus, joka sisältää paljon muutakin kuin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE PUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ

ASENNUSOHJE PUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ ASENNUSOHJE PUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ Ennen kuin aloitat asennuksen lue asennusohje huolellisesti. Puu on elävä luonnonmateriaali ja jokainen lattialauta on oma yksilönsä. Massiivipuulattiat on

Lisätiedot

Omia muistiinpanoja: sivu 2

Omia muistiinpanoja: sivu 2 MITEN RAKENNAN? Talon rakentaminen on helppoa, jos ostaa rakennussarjan PIHAMÖKISTÄ. Jos rakennat taloa ensimmäistä kertaa, voi jossain vaiheessa tulla vastaan kysymyksiä ja epäilyksiä. Me olemme koonneet

Lisätiedot

Sisävaiheen kirvestyöt Laminaatit ja parketit

Sisävaiheen kirvestyöt Laminaatit ja parketit Sisävaiheen kirvestyöt Laminaatit ja parketit Erilaisia lähdemateriaaleja Ratu - kortit 54-0263, s-1204 rt- kortit Eikä sovi unohtaa ehtymätöntä ja helppokäyttöistä internetiä. Erilaisia hakukoneita käyttämällä

Lisätiedot

Elegantti Asennusohje

Elegantti Asennusohje Elegantti Asennusohje 2/2014 Tämän asennusohjeen rakenneratkaisut ovat ohjeellisia ja saneerauskohteessa toteutukset voivat olla niistä poikkeavia. Poikkeavilla rakenneratkaisuilla tulee olla rakennesuunnittelijan

Lisätiedot

Laatoitusopas. Luonnonkivilaattojen asennusohjeet

Laatoitusopas. Luonnonkivilaattojen asennusohjeet Laatoitusopas Luonnonkivilaattojen asennusohjeet 11/2002 Luonnonkivilaattojen asennusohjeet 2 Johdanto Asentajan laatoitusopas on tarkoitettu ohjeeksi sellaisten pintojen päällystämiseen luonnonkivilaatoilla

Lisätiedot

Asennusohjeet. Tiilikuviokatteet Katto- ja seinäprofiilit Sadevesijärjestelmät

Asennusohjeet. Tiilikuviokatteet Katto- ja seinäprofiilit Sadevesijärjestelmät Asennusohjeet Tiilikuviokatteet Katto- ja seinäprofiilit Sadevesijärjestelmät Sisältö Johdanto, Katon osat... 4 Kattoasennuksen valmistelut... 6 Plannjan tiilikuviokatteiden asentaminen... 10 Plannjan

Lisätiedot

ASENNUSOHJE KANTAVAPARKETTI

ASENNUSOHJE KANTAVAPARKETTI ASENNUSOHJE KANTAVAPARKETTI 21 ja 23 mm:n vahvuinen kantava parketti asennetaan aluskannakkeiden päälle kantavaksi lattiarakenteeksi alustaansa liimaten tai mekaanisesti kiinnittäen. Mekaaninen kiinnitys

Lisätiedot

Asennusohje. Savupiippujärjestelmä. www.premodul.eu LEK

Asennusohje. Savupiippujärjestelmä. www.premodul.eu LEK Asennusohje Savupiippujärjestelmä www.premodul.eu 56 EC-vaatimustenmukaisuusvakuutus www.premodul.eu Valmistaja Nimi Osoite Valmistuspaikka NIBE AB/NIBE STOVES Box 134, Skulptörvägen 10, SE-285 23 Markaryd

Lisätiedot

Vesikatot. Asennusohjeet Mallit Classic C ja D

Vesikatot. Asennusohjeet Mallit Classic C ja D Vesikatot Asennusohjeet Mallit Classic C ja D Ruukin katto on kokonaisuus, joka sisältää paljon muutakin kuin pelkät katelevyt. Läpiviennit, veden poisto, tikkaat, kulkusillat ja lumiesteet yhdessä tekevät

Lisätiedot

1 Vesikaton mitoitus. 2 Tavaran vastaanotto ja käsittely. 1.1 Vesikaton mitoitus. 1.2 Vähimmäiskaltevuudet. 2.1 Tavaran vastaanotto

1 Vesikaton mitoitus. 2 Tavaran vastaanotto ja käsittely. 1.1 Vesikaton mitoitus. 1.2 Vähimmäiskaltevuudet. 2.1 Tavaran vastaanotto 1 1 Vesikaton mitoitus 1.1 Vesikaton mitoitus Vesikatteen mitoitusta varten mitataan eri lappeiden ulkomitat eli pituus harjan keskeltä räystäälle otsalautojen ulkopintaan sekä leveys päätylaudasta päätylautaan.

Lisätiedot

PERINTEISEN KOLMIORIMAHUOPAKATTEEN ASENNUS

PERINTEISEN KOLMIORIMAHUOPAKATTEEN ASENNUS PERINTEISEN KOLMIORIMAHUOPAKATTEEN ASENNUS Kolmiorimahuopakate kuuluu Museoviraston ja Suomen ympäristökeskuksen hyväksymiin perinteisiin rakenneratkaisuihin. Lisääntynyt kiinnostus kolmiorimahuopakatteeseen

Lisätiedot