Kysymykset kirjoitettu tai kopioitu suoraan tarjoajaehdokkaiden sähköposteista.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kysymykset kirjoitettu tai kopioitu suoraan tarjoajaehdokkaiden sähköposteista."

Transkriptio

1 TRE: 7094/ /2010 TARJOUSPYYNTÖ: SIIVOUSAINEIDEN HANKINTA Lisätieto Kysymykset kirjoitettu tai kopioitu suoraan tarjoajaehdokkaiden sähköposteista. Kysymys 1: Kohta valintaperusteet Tarjouksen kattavuus Tarkoitetaanko kattavuudella tarjottujen tuotteiden määrää vai katekorioiden täyttymistä? Huomioiko tilaaja jos eri positioissa voidaan käyttää samoja tuotteita ja näin tilaajan pärjää suppeammalla tuotemäärällä? Tarjouksen kattavuudella tarkoitetaan tuoterivien määrää. Vaikka tarjoaja tarjoaa eri tuoteriveille samaa tuotetta, kattavuus lasketaan tarjouksen liitteenä olevan hintaliitteen tuoterivien mukaan. Kattavuudessa otetaan kuitenkin luonnollisesti huomioon vain tarjouspyynnön mukaisesti tarjotut tuotteet(tuoterivit) (ks. esim. tarjouspyynnön kohta osatarjous ) Tilaaja ei arvioi tuotteiden monikäyttöisyyttä vaan tuotteiden on oltava laadukkaita ja käyttötarkoitukseen soveltuvia. Kysymys 2: Uimahalli ja saunatilojen siivousaineet Pyydetty 5 litra pakkauksissa aineet. Voiko tarjota 10 litran kannuissa, jotka soveltuvat esim. matalapaine järjestelmiin? Ei voi. Kysymys 3: Liite 2 Tekstiilienpesu ja huuhteluainet Pyykinpesu, hienopesu, fosfaattipitoinen, allergisille, ei sisällä hajuisteita eikä väriaineita Pakkaus koko 0,75 1 litraa Kyseiset pakkauskoot vähittäismyynti pakkauskokoja, tilaajan tulisi huomioida kokojen rajoittavan tarjontaa. Suos. Pakkaus väli 1 5 litraa. Pieni pakkauskoko on perusteltua, koska tuotteen käyttö on vähäistä ja sitä käytetään useissa pienissä yksiköissä.

2 Kysymys 4: Liite 2 Pyykinhuuhteluaine, allergisille, ei sisällä hajusteita eikä väriaineita Pakkauskoko 0,5 1 litraa Kyseiset pakkauskoot vähittäismyynti pakkauskokoja, tilaajan tulisi huomioida kokojen rajoittavan tarjontaa. Suos. Pakkaus väli 1 5 litraa Pieni pakkauskoko on perusteltua, koska tuotetta käytetään useissa pienissä yksiköissä. Kysymys 5: Emäksinen puhdistusaine, käyttöliuoksen ph 10 10,9, pesutilojen siivoukseen, tuotteen on sovelluttava käytettäväksi vaahdotuslaitteessa/pintojenpesulaitteessa. Voiko tässä kohdassa käyttöliuoksen ph olla 12, kun tuote soveltuu käytettäväksi vaahdotuslaitteessa/pintojenpesulaitteessa? Käyttöliuoksen ph ei voi olla 12 Kysymys 6: Vahvasti hapan puhdistusaine, käyttöliuoksen ph 0 1,9, kalkkisaotumien ja levän poistoon. Markkinoilla on tuotteita, jotka tehoavat kalkkisaostumiin ja levän poistoon, mutta ph on ei ole käytettäville pinnoille niin voimakas kuin tarjouspyynnössä. Voiko tässä kohdassa käyttöliuoksen ph olla 2,5 kalkkisaostumien ja levän poistoon? Tarjouspyynnön hintaliitteessä pyydetään tarjoamaan hapanta (ph 2 4.9) ja vahvasti hapanta (ph 0 1.9) puhdistusainetta. Kysymys 7: Tarjouspyynnön liitteessä 2 pyydetään tarjoamaan yleispuhdistusainetta, käyttöliuoksen ph 8,1 10. Toisaalla tarjouspyynnössä ilmoitetaan Tampereen vedenkovuudeksi noin 7,5 ph 9,00 ph. Laimentamattomana neutraali yleispuhdistusaine muuttuu tarjouspyynnössä kuvatussa olosuhteessa käyttöliuokseltaan heikosti emäksiseksi ( ph 8,1 10 ), joten pyydämme hankintayksikköä tarkentamaan vaatimusta taikka poistamaan ph vaatimus kokonaan. Tarjouspyynnön hintaliitteessä pyydetään: yleispuhdistusaine, käyttöliuoksen ph 8,1 10. Tarjouspyynnön hintaliitteessä ei ole määritelty laimentamattoman puhdistusaineen ph:ta. Kysymys 8: Tarjouspyynnön liitteessä 2 pyydetään tarjoamaan emäksistä puhdistusainetta ph 10 10,9 pesutilojen siivoukseen ja tuotteen on sovelluttava käytettäväksi vaahdotinlaitteessa. Monissa ko. käyttötarkoitukseen asemoiduissa tuotteissa ph nousee yli sallitun ph arvon, joten pyydämme hankintayksikköä poistamaan tämän ph vaatimuksen taikka asettamaan ylärajan ph:lle 12. Sama vastaus kuin kysymyksessä n:ro 5.

3 Kysymys 9: Tarjouspyynnön liitteessä 2 pyydetään tarjoamaan metalloitua vesivahaa koville lattiapinnoille kouluille sekä vanhainkoteihin ja sairaaloihin. Tuotteelle on edellytetty kiiltoasteeksi matta tai puolikiiltävä. Seutukeskus Oy Hämeen hankintaan on eräs tarjoaja ilmoittanut, ettei ko. kiiltoasteille ole olemassa yhteneväistä standardia ja tarjonnut puolikiiltäväksi vahaksi kiiltäväksi asemoimansa tuotteen. Edellä kuvattuun viitaten, miten hankintayksikkö määrittelee kiiltoasteen, jonka perusteella tarjottu tuote kiiltävä tai puolikiiltävä? Vai voiko tarjoaja itse määritellä kiiltävän vahan olevan pulikiiltävää? Tarjouspyynnön hintaliitteessä ei ole määritelty koulujen osalta vahan kiiltoastetta, koska vahalta edellytetään erittäin hyvää kulutuskestävyyttä. Vanhainkotien ja sairaaloiden vahan tulee olla kiiltoasteeltaan mattaa tai puolikiiltävää, koska tilojen käyttäjät kuvittelevat kiiltävän vahan olevan liukas. Valitettavasti vahan kiiltoasteeseen ei ole yhtenäistä mittaria, joten tarjousten käsittelyvaiheessa asiaa käsitellään tarjoajien määrittelemillä tiedoilla. Mikäli vaha perustellusta syystä todetaan sopimuskauden aikana käyttöön sopimattomaksi ko. ominaisuuden osalta, on sopimustoimittaja ensisijaisesti velvollinen vaihtamaan kyseinen tuote samanhintaiseksi käyttöön sopivaksi tuotteeksi. Jos toimittajan valikoimasta ei löydy vastaavaa tuotetta, on tilaajalla oikeus tilata tuote joltain toiselta toimittajalta. Kysymys 10: Tarjouspyynnön liitteessä 2 pyydetään tarjoamaan metalloitua vesivahaa koville lattiapinnoille, jonka tulee kestää erittäin hyvin mm. käsihuuhteita. Mitkä kriteerit täyttyen tarjoaja voi ilmoittaa esim. erittäin hyvän käsihuuhteen keston? Pelkkää mainintaa tuotelehdessä ei voida pitää tarjoajia tasapuolisesti kohtelevana, koska täysin vastaavat kesto ominasuudet omaavien tuotteiden osalta tarjoaja A saattaa pitää tuotteensa käsihuuhteen kestoa erinomaisena ja tarjoaja B keskinkertaisena. Sama problematiikka koskee myös kulutuksen sekä pintadesinfektiotuotteiden kestoa. Mitkä ovat kriteerit ko. vaatimusten täyttymiselle? Tarjouspyynnön hintaliitteessä edellytetään erittäin hyvää kulutuskestävyyttä sekä pintadesinfektioaineiden ja alkoholipitoisten käsihuuhteiden kestävyyttä. Valitettavasti ko. ominaisuuksille ei ole yhtenäisiä mittareita, joten tarjousten käsittelyvaiheessa ko. ominaisuuksia käsitellään tarjoajien määrittelemillä tiedoilla. Mikäli vaha perustellusta syystä todetaan sopimuskauden aikana käyttöön sopimattomaksi eli tarjouspyynnössä mainittujen vaatimusten vastaiseksi ko. ominaisuuksien osalta, on sopimustoimittaja ensisijaisesti velvollinen vaihtamaan kyseinen tuote samanhintaiseksi käyttöön sopivaksi tuotteeksi. Jos toimittajan valikoimasta ei löydy vastaavaa tuotetta, on tilaajalla oikeus tilata tuote joltain toiselta toimittajalta.

4 Kysymys 11: Tarjouspyynnössä on kuvattu koulutusta ja käyttöönopastusta koskevat vaatimukset. Koulutuksia edellytetty olevan vähintään 13 kpl. Tarjouspyynnön mukaisesti hankinta saatetaan jakaa monelle eri toimittajalle ( 5 x tuoteryhmä sekä tuotekohtaiset toimittajat ), joten koskeeko ko. vaatimus koulutusten lukumäärästä kaikkia hankintapäätöksen perusteella toimittajiksi tulevia yrityksiä sopimuksen laajuudesta riippumatta? Koulutusta ja käyttöopastusta koskevissa vaatimuksissa ei edellytetä tuoteryhmien: Muut siivoukseen liittyvät aineet sekä Tekstiilienpesu ja huuhteluaineet osalta tuote ja käyttökoulutusta työntekijöille sopimuskauden alussa. Ko. tuoteryhmien osalta edellytetään koulutusta vain Tampereen logistiikan varastohenkilökunnalle ja siivoustyön esimiehille sekä puhelimitse tapahtuvaa aineiden käyttöön liittyvää neuvontaa. Kysymys 12: Tarjouspyynnön liitteessä 2 pyydetään tekstiilinpesuaine, kirjopesu, tiiviste, fosfaattipitoinen. Pakkauskoko 6 8 kg. Hyväksytäänkö ko. kohtaan myös 9 kg pakkaus? Pakkauskoon vaihteluväliksi laajennetaan 6 9 kg. Muutos tehty uudelleen julkaistuun hintaliitteeseen. Kysymys 13: Tarjouspyynnön liitteessä 2 pyydetään yleispuhdistusaine, käyttöliuoksen ph 8 9,9, uima altaan vesirajojen pesuun. Pyydämme hankintayksikköä poistamaan vaatimuksen ph arvosta ja hyväksymään erinomaisesti ko. käyttökohteeseen sopivan, käyttöliuos ph 12 omaavan ympäristömerkityn tuotteen, joka soveltuu myös pesutilojen siivoukseen Tarjouspyynnön hintaliitteen 2 mukaista käyttöliuoksen ph vaatimusta ei poisteta. Kysymys 14: Tarjouspyynnön liitteessä 2 pyydetään suojaava hoitoainekoville lattiapinnoille, joita hoidetaan 2 4 x vuodessa. Hoitoainetta käytetään puhtaalle pinnalle. Tuleeko tarjotun tuotteen olla polymeeripitoinen, vai hyväksytäänkö myös tensidipitoiset hoitoaineet? Tarjouspyynnön hintaliitteessä ei ole määritelty tuotteen koostumusta. Tuotteen tulee olla riittävän suojaava harvoin suoritettavaan hoitoon. Mikäli suojaava hoitoaine perustellusta syystä todetaan sopimuskauden aikana käyttöön sopimattomaksi ko. ominaisuuksien osalta, on sopimustoimittaja ensisijaisesti velvollinen vaihtamaan kyseinen tuote samanhintaiseksi käyttöön sopivaksi tuotteeksi. Jos toimittajan valikoimasta ei löydy vastaavaa tuotetta, on tilaajalla oikeus tilata tuote joltain toiselta toimittajalta.

5 Kysymys 15: Tarjouspyynnön mukaisesti eniten ympäristömyönteisiä tuotteita tarjonnut tarjoaja saa täydet vertailupisteet. Tullaanko ympäristömyönteisyyttä vertailemaan tuoteryhmäkohtaisesti ( esim. yleispuhdistusaineet ) vai lasketaanko kaikkien tuoteryhmien ympäristömerkityt tuotteet yhteen ja vertailupisteet antamaan tämän mukaisesti? Vertailu tullaan suorittamaan tuoteryhmäkohtaisesti niissä tuoteryhmissä jotka verrataan tarjouspyynnön mukaisesti kokonaisuuksina. Kysymys 16: Tarjouspyynnön liitteessä 2 pyydetään muutamille tuotteille hinnat lavoittain toimitettuna. Tullaanko näitä rivejä vertailemaan tarjousvertailussa? Katso tarjouspyynnön sivu 9 Valintaperuste/hinta kohta. Vertailussa ei mukana erikseen pyydettyjä lavatoimituksen hintoja. Kysymys 17: Tarjouspyynnön mukaisesti ympäristömyönteisyydellä on 10 % painoarvo vertailussa. Miten Tampereen Logistiikka sanktioi teon, jossa tarjoaja ilmoittaa tuotteen täyttävän tarjouspyynnössä kuvatun ympäristömyönteisyyden kriteeristön, mutta myöhemmin vakuutus todetaan perättömäksi? Tarjoaja ilmoittaessaan hintaliitteellä (liite 2), että tuote täyttää ympäristömerkin kriteeristön, sitoutuu ja vakuuttaa tuotteen todellakin täyttävän kriteeristön. Jos myöhemmin (sopimuskauden aikana) todetaan, että sitoumus on ollut harhaanjohtava, on kyseessä tällöin sopimusrikkomus ja se on riittävä syy sopimuksen purkamiseen ja purkamisesta tilaajalle syntyvien kustannusten korvaamiseen (vahingonkorvaus) sopimusehtojen mukaisesti. Kysymys 18: Tarjouspyynnön sivu 10/13, Ympäristömyönteisyys: Tarjouspyynnössä ilmoitetaan, että kullekin hintaliitteen tuoteriville tarjotut ympäristömyönteiset tuotteet lasketaan yhteen ja eniten ympäristömyönteisiä tuoterivejä tarjonnut tarjoaja saa täydet pisteet. Miten pisteytetään muut tarjoukset suhteessa täydet pisteet saaneeseen tarjoukseen? Muut saavat pisteet suoranaisessa suhteessa maksimipisteet saavaan. Maksimipistemääränä vertailuissa käytetään 5 pistettä. Jos esim. eniten ympäristömyönteisiä rivejä on tarjoajalla A 10 tuoteriviä, seuraavalla B:llä 8, C:llä 5, D:llä 3 jne.. Saa A 5 pistettä, B saa 4 pistettä (kaavalla 5 x 8 : 10 = 4), C saa 2,5 pistettä (kaavalla 5 x 5 : 10 = 2,5) D saa 1,5 pistettä (kaavalla 5 x 3 :10 = 1,5) jne. (katso myös kysymys 15)

6 Kysymys 19: Liite 2 Hintaliite, Tekstiilinpesu ja huuhteluaineet: Tarjouspyynnössä pyydetään pyykinpesuaine pakkauskoon vaihteluvälillä 2 3 kg. Olisiko mahdollista laajentaa pakkauskoon vaihteluväliksi 2 4 kg, joka on yleisempi vaihteluväli pakkausten toimittajilla kyseisessä pesuaineryhmässä Pakkauskoon vaihteluväliksi laajennetaan 2 4 kg. Muutos tehty uudelleen julkaistuun hintaliitteeseen. Kysymys 20: Kohta valintaperusteet, tarjouksen kattavuus: Tarkoitetaanko kattavuudella tarjottujen tuotteiden määrää vai kategorioiden täyttymistä? Huomioiko tilaaja jos eri positioissa voidaan käyttää samoja tuotteita ja näin tilaaja pärjää suppeammalla tuotemäärällä? Sama vastaus kuin kysymyksessä n:ro 1. Kysymys 21: Liite 2 Uimahalli ja saunatilojen siivousaineet, 5 l pakkauksissa pyydetyt aineet: Voiko tarjota 10 l astioissa, jotka soveltuvat esim. matalapainejärjestelmiin? Sama vastaus kuin kysymyksessä n:ro 2. Kysymys 22: Liite 2 Tekstiilienpesu ja huuhteluaineet, Pyykinpesuaine, hienopesu, fosfaattipitoinen, allergisille, ei sisällä hajusteita eikä väriaineita, Pakkauskoko 0,75 1 l/kg: Kyseiset pakkauskoot ovat vähittäismyyntipakkauskokoja. Tilaajan tulisi huomioida kokojen rajoittavan tarjontaa. Ammattikäytössä suositeltu pakkausväli 1 5 l. Sama vastaus kuin kysymyksessä n:ro 3. Kysymys 23: Liite 2 Pyykinhuuhteluaine, allergisille, ei sisällä hajusteita eikä väriaineita, pakkauskoko 0,5 1 l: Kyseiset pakkauskoot ovat vähittäismyyntipakkauskokoja. Tilaajan tulisi huomioida kokojen rajoittavan tarjontaa. Ammattikäytössä suositeltu pakkausväli 1 5 l. Sama vastaus kuin kysymyksessä n:ro 4.

7 Kysymys 24: Siivousaineiden ehdottomat vaatimukset, Siivousainepakkauksissa on oltava kosteuden sekä kemikaalien kestävät annostelu ja käyttöohjeet: Tilaaja ei siis hyväksy tuotteita, joissa on paperietiketit, jotka käytössä rypistyvät ja irtoavat pulloista/astioista? Etikettien tulee olla siis silkkipainettuna pulloissa/astioissa? Katso tarjouspyynnön sivu 2 Siivousaineiden ehdottomat vaatimukset kohta: Siivousainepakkauksissa on oltava kosteuden sekä kemikaalien kestävät annostelu ja käyttöohjeet. Mikäli etiketit perustellusta syystä todetaan sopimuskauden aikana sopimuksen mukaisten ehdottomien vaatimusten vastaisiksi ko. ominaisuuksien osalta, on sopimustoimittaja ensisijaisesti velvollinen vaihtamaan kyseiset siivousainepakkaukset sopimuksen ehdottomien vaatimusten mukaisiksi pakkauksiksi. Kysymys 25: Tarjous lähetetään ilmeisesti hankintailmoituksessa ilmoitettuun osoitteeseen, sillä hankintailmoitus on virallisempi kuin tarjouspyyntö, jossa on eri tarjouksen toimitusosoite? Osoite, johon tarjoukset on lähetettävä oli jäänyt pois hankintailmoituksesta. Ilmoituksessa oli vain hankintaviranomaisen yhteystiedot. Tarjouspyynnössä on mainittu että tarjous on lähetettävä Tampereen kaupungin kirjaamoon PL 487 (Puutarhakatu 6) Tampere. Toivomme, että tarjoukset lähetään kirjaamon osoitteeseen. Hankintailmoituksessa olleesta puutteesta johtuen hyväksymme kuitenkin myös tarjoukset jotka lähetään määräaikaan mennessä hankintailmoituksessa olleeseen osoitteeseen. Kysymys 26: Tarjouspyynnössä ilmoitettu linkki, josta saa lisätietoja laskutuksesta ei toimi. Linkki oli muuttunut tarjouspyynnön julkaisun jälkeen. Uusi toimiva linkki on: Kysymys 27: Kohta Lattioiden suoja aineet Pyytäisimme tarkennuksen, mitä materiaaleja tarkoitetaan keraamisella lattialla. Keraamisella lattialla tarkoitetaan kiviaineisia lattiamateriaaleja (esim. keraaminen laatta, tiili).

8 Kysymys 28: kohta Uimahalli ja saunatilojen siivousaineet Yleispuhdistusaine, käyttöliuoksen ph 8 9,9 uima altaan vesirajojen pesuun. Käytetäänkö tuotetta vesirajaa laskematta ja haetaanko tuotetta, joka ei muuta veden ph arvoa tai klooripitoisuutta. Tuotetta joudutaan käyttämään myös vesirajaa laskematta. Tuote ei saa muuttaa veden pharvoa tai klooripitoisuutta.

Tarjouspyyntö pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet, jätepussit sekä saniteettitarvikkeet

Tarjouspyyntö pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet, jätepussit sekä saniteettitarvikkeet 29.11.2012/kk Tarjouspyyntö pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet, jätepussit sekä saniteettitarvikkeet LISÄKYSYMYKSET JA NIIDEN VASTAUKSET 1.KYSYMYS Tarjouspyynnössänne pesu- ja puhdistusaineet, siivousvälineet,

Lisätiedot

A. Kaikkia osa-alueita (1-6) koskevat kysymykset ja vastaukset:

A. Kaikkia osa-alueita (1-6) koskevat kysymykset ja vastaukset: Senaatti-kiinteistöt: Työympäristökehittämisen konsultointipalveluiden hankinta - tarjouspyyntöjä koskevat kysymykset ja vastaukset Seuraavassa on esitetty Senaatti-kiinteistöjen työympäristökehittämisen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Majoitus- ja ravitsemispalvelua koskeva hankinta

TARJOUSPYYNTÖ Majoitus- ja ravitsemispalvelua koskeva hankinta Sivu 1 / 6 TARJOUSPYYNTÖ Majoitus- ja ravitsemispalvelua koskeva hankinta 24.1.2014 Määräaika toimittaa tarjoukset 10.3.2014 klo 12.00 mennessä ADHD-LIITTO RY:N MAJOITUS- JA RAVITSEMISPALVELUIDEN HANKINTA

Lisätiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulun hankintaohje

Jyväskylän ammattikorkeakoulun hankintaohje Jyväskylän ammattikorkeakoulun hankintaohje Päivitetty 4.4.2008 2 SISÄLTÖ 1 Hankintalainsäädännön tavoitteet ja perusperiaatteet... 5 2 Hankintatarpeen kartoitus ja hankinnan suunnittelu... 6 3 Hankintojen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖNÄKÖKOHTIEN HUOMIOIMINEN TAMPEREEN KAUPUNGIN HANKINNOISSA

YMPÄRISTÖNÄKÖKOHTIEN HUOMIOIMINEN TAMPEREEN KAUPUNGIN HANKINNOISSA YMPÄRISTÖNÄKÖKOHTIEN HUOMIOIMINEN TAMPEREEN KAUPUNGIN HANKINNOISSA Materiaalikeskus 20.1.2004 1 MIKSI YMPÄRISTÖNÄKÖKOHDAT TULISI HUOMIOIDA JULKISISSA HANKINNOISSA?...2 1.1 Yleiset perustelut...2 1.2 Tampereen

Lisätiedot

Hengitysliitto ry/ammattiopisto Luovi Oulu 13.3.2014

Hengitysliitto ry/ammattiopisto Luovi Oulu 13.3.2014 Hengitysliitto ry/ammattiopisto Luovi Oulu 13.3.2014 Työterveyshuollon tarjouspyyntöön kohdistetut kysymykset ja hankintayksikön niihin antamat vastaukset: 1. KYSYMYS Palveluntuottaja vastaa siitä, että

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1 (22) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 15.10.2013 14/2013

KIRKKONUMMEN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1 (22) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 15.10.2013 14/2013 KIRKKONUMMEN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1 (22) Kokouspäivä Paikka ja aika: Masalan seurakuntasali Tinantie 4, 15.10.2013 klo 18.00 20.15 Jäsenet: Posti Timo, puheenjohtaja Ehrnstén Viveka klo 19.35 asti

Lisätiedot

SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13)

SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13) SATSHP, VSHP JA VSSHP SEKÄ ÅHS LÄÄKKEIDEN YHTEISHANKINTA 2016-2017 1(13) Tämä dokumentti sisältää Satakunnan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien sekä Ålands Hälso- och Sjukvårdin lääkkeiden

Lisätiedot

Kyh 22.11.2011 125 Kyh liite 2 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAI- SEN HANKINTAOHJE

Kyh 22.11.2011 125 Kyh liite 2 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAI- SEN HANKINTAOHJE Kyh 22.11.2011 125 Kyh liite 2 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAI- SEN HANKINTAOHJE SISÄLLYS I YLEISTÄ HANKINNOISTA 1. Hankintaohjeiden tarkoitus 3 2. Käsitteitä 3 II HANKINTAPROSESSI 3. Hankintaprosessi eli

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ JÄTESÄKEISTÄ JA ROSKAPUSSEISTA

TARJOUSPYYNTÖ JÄTESÄKEISTÄ JA ROSKAPUSSEISTA TARJOUSPYYNTÖ nro 2.3/2010 1/15 TARJOUSPYYNTÖ JÄTESÄKEISTÄ JA ROSKAPUSSEISTA Seutukeskus Oy Häme on Hämeenlinnan seudun kuntien omistama osakeyhtiö. Sen tehtävänä on vastata keskitetysti Hämeenlinnan seudun

Lisätiedot

LÄÄKEVALMISTEIDEN JA NIIHIN RINNASTETTAVIEN TUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Dnro 1/2015 HANKINTAKAUDELLE 2016-2017

LÄÄKEVALMISTEIDEN JA NIIHIN RINNASTETTAVIEN TUOTTEIDEN TARJOUSPYYNTÖ Dnro 1/2015 HANKINTAKAUDELLE 2016-2017 1/41 LÄÄKEVALMISTEIDEN JA NIIHIN RINNASTETTAVIEN TUOTTEIDEN HANKINTAKAUDELLE 2016-2017 Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitos (jäljempänä Asiakas) pyytää tarjousta

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOIDON TARVEAINEET

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOIDON TARVEAINEET 1/7 TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOIDON TARVEAINEET 1. Yleistä Perusturvakuntayhtymä Karviainen on Karkkilan, Nummi-Pusulan ja Vihdin perustama perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen kuntayhtymä Länsi- Uudellamaalla.

Lisätiedot

450.000 kirjanpidon tositetta 150.000 palkkaa 200.000 ostolaskua 240.000 myyntilaskua

450.000 kirjanpidon tositetta 150.000 palkkaa 200.000 ostolaskua 240.000 myyntilaskua TARJOUSPYYNTÖ 1/17 TARJOUSPYYNTÖ SÄHKÖISESTÄ TILAUSJÄRJESTELMÄSTÄ Seutukeskus Oy Häme on Hämeenlinnan seudun kuntien omistama osakeyhtiö. Sen tehtävänä on vastata keskitetysti Hämeenlinnan seudun kuntien

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKÖT

TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKÖT TARJOUSPYYNTÖ: HAMMASHOITOKONEYKSIKÖT 1. Tarjouspyynnön kohde Perusturvakuntayhtymä Karviaisen työikäisten terveyspalvelukeskus pyytää sitovaa tarjousta 2 hammashammashoitokoneyksikön toimittamisesta kuntayhtymän

Lisätiedot

YTHS pyytää kirjallista tarjoustanne suunterveyden tarveaineista.

YTHS pyytää kirjallista tarjoustanne suunterveyden tarveaineista. 29.9.2011 1 (9) TARJOUSPYYNTÖ YTHS:N SUUNTERVEYDEN TARVEAINEISTA YTHS pyytää kirjallista tarjoustanne suunterveyden tarveaineista. I. Hankinnan kuvaus Kyseessä on avointa hankintamenettelyä käyttävä puitejärjestely.

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET KYSYMYKSIIN

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET KYSYMYKSIIN 19.10.2012 1 (15) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET KYSYMYKSIIN Tarjouspyyntö 14.9.2012 PALVELUNHALLINTAJÄRJESTELMÄ KYSYMYS 1 We can offer our suggestion with purchased/perpetual/owned licenses and with leased

Lisätiedot

LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA. I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu. 1. Esille tuodut ongelmat

LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA. I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu. 1. Esille tuodut ongelmat LAUSUNTO LUONNONKIVITOIMIALAN HANKINTAMENETTELYN ONGELMISTA I Tapahtumatiedot ja kysymyksenasettelu 1. Esille tuodut ongelmat Käydyissä keskusteluissa ja toimitetun materiaalin perusteella kivitoimialalla

Lisätiedot

MK-Law Jorvas High Tech Center

MK-Law Jorvas High Tech Center Yleistä julkisista hankinnoista ja hankintaprosessista 1. Mikä on julkinen hankinta? Julkisilla hankinnoilla tarkoitetaan sellaisia tavara-, palvelu- ja rakennusurakkahankintoja, jotka Suomen valtio, kunnat,

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ RUOKAPERUNA, RAAKA, KUORITTU JA KUORIMATON SEKÄ TUOREET JUUREKSET

TARJOUSPYYNTÖ RUOKAPERUNA, RAAKA, KUORITTU JA KUORIMATON SEKÄ TUOREET JUUREKSET 1 VIRTAIN KAUPUNKI 03.09.2014 TARJOUSPYYNTÖ RUOKAPERUNA, RAAKA, KUORITTU JA KUORIMATON SEKÄ TUOREET JUUREKSET Virtain kaupunki pyytää sitovaa tarjoustanne kuorimattomasta ja kuoritusta, raa`asta ruokaperunasta

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN YLEISET HANKINTAOHJEET

VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN YLEISET HANKINTAOHJEET Hallitus 25.5.2010 liite 1 82.5.2010/ OK, LT VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN YLEISET HANKINTAOHJEET SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleiset hankintaohjeet ja niiden soveltaminen...2 2. Sairaanhoitopiirin hankintojen

Lisätiedot

JULKISET HANKINNAT JA KILPAILUTUKSET

JULKISET HANKINNAT JA KILPAILUTUKSET 2 JULKISET HANKINNAT JA KILPAILUTUKSET Tietopaketti Hanselin tarjouskilpailuihin osallistuville 29.04.2014 Hansel Oy 2 Sisältö 1. HANSEL OY JA JULKISET HANKINNAT... 3 2. YHTEISHANKINNAT JA PUITEJÄRJESTELYT...

Lisätiedot

TEKNLTK 259/2011. 1 Hankinnan kohde ja kuvaus

TEKNLTK 259/2011. 1 Hankinnan kohde ja kuvaus 1/8 TARJOUSPYYNTÖ/SIIVOUS- JA PUHDISTUSAINEIDEN, KEITTIÖN PUHDISTUSAINEIDEN, SIIVOUSTARVIKKEIDEN, ROSKAPUSSIEN JA JÄTESÄKKIEN SEKÄ PEHMOPAPEREIDEN HANKINTA 1 Hankinnan kohde ja kuvaus Tällä tarjouspyynnöllä

Lisätiedot

Karkkilan kaupungin hankintaohje 1/25

Karkkilan kaupungin hankintaohje 1/25 Karkkilan kaupungin hankintaohje 1/25 Karkkilan kaupungin hankintaohje Kaupunginhallitus 116 19.5.2008 KARKKILAN KAUPUNGIN HANKINTAOHJEIDEN HYVÄKSYMINEN 345/0/010/2007 KHAL 116 I LUKU YLEISTÄ HANKINNOISTA

Lisätiedot

KIINTEISTÖARVIOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELY

KIINTEISTÖARVIOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELY 1 Loviisan kaupunki Kiinteistö- ja paikkatietotoimisto KIINTEISTÖARVIOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELY Loviisan kaupunki pyytää tarjoustanne kiinteistöjen arviointipalveluista. Loviisan kaupunki käyttää

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviainen: Ikäihmisten asumispalvelun ja intervallihoidon hankinta

Perusturvakuntayhtymä Karviainen: Ikäihmisten asumispalvelun ja intervallihoidon hankinta IKÄIHMISTEN ASUMISPALVELUN JA INTERVALLIHOIDON HANKINTA A: TEHOSTETTU YMPÄRIVUOROKAUTINEN ASUMISPALVELU, B: PALVELUASUMINEN C: INTERVALLIHOITO / TEHOSTETTU YMPÄRIVUOROKAUTINEN JA D: INTERVALLIHOITO / 8h

Lisätiedot

Lisäkysymykset ja vastaukset tarjouspyyntöön Team Finland kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut 19.12.2014

Lisäkysymykset ja vastaukset tarjouspyyntöön Team Finland kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut 19.12.2014 MUISTIO Päivitetty 22.01.2015 1 (24) Lisäkysymykset ja vastaukset tarjouspyyntöön Team Finland kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut 19.12.2014 Kysymyksiä saapui tarjouspyynnön johdosta yhteensä 81 kpl.

Lisätiedot

Hallinto-osasto Pvm/Datum/Date Dnro/Dnr/ DNo Virastopalveluyksikkö 18.12.2014 Evira/9187/0071/2014

Hallinto-osasto Pvm/Datum/Date Dnro/Dnr/ DNo Virastopalveluyksikkö 18.12.2014 Evira/9187/0071/2014 TARJOUSPYYNTÖ Vuokravaate- ja pesulapalvelut 1(9) Hallinto-osasto Pvm/Datum/Date Dnro/Dnr/ DNo Virastopalveluyksikkö 18.12.2014 Evira/9187/0071/2014 Viite: EU-hankintailmoitus on julkaistu HILMA-tietokannassa.

Lisätiedot

KANTA-HÄMEEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT

KANTA-HÄMEEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT 1(10) KANTA-HÄMEEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSPALVELUT Hankinnan kohde ja laajuus Seutukeskus Oy Häme pyytää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän toimeksiannosta

Lisätiedot

Hankintaohjeet kansallisen ja EU-kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa

Hankintaohjeet kansallisen ja EU-kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa Hankintaohjeet kansallisen ja EU-kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa 2 SISÄLLYSLUETTELO HANKINTAOHJEET KYNNYSARVOT YLITTÄVISSÄ HANKINNOISSA... 1 LUKU 1... 1 YLEISET SÄÄNNÖKSET... 1 1. HANKINTAOHJEIDEN

Lisätiedot

Tarjoaja sitoutuu tarjouksellaan siihen, että palvelutuotanto on toiminnassa viimeistään kolme (3) kuukautta hankintapäätöksestä.

Tarjoaja sitoutuu tarjouksellaan siihen, että palvelutuotanto on toiminnassa viimeistään kolme (3) kuukautta hankintapäätöksestä. 1 (7) TARJOUSPYYNTÖ TYÖVAATTEIDEN VUOKRAUS- JA PESULAPALVELUT Pietarsaaren kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto pyytää tarjoustanne sosiaali- ja terveysviraston toimintayksiköiden henkilöstön työvaatteiden

Lisätiedot