Psalmilauluja b b

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Psalmilauluja 1 11 21 31 41 51 61 71 81 91 101 111 119b 121 131 141 2 12 22 32 42 52 62 72 82 92 102 112 -b2 122 132 142 3 13 23 33 43 53 63 73 83 93"

Transkriptio

1 Psalmilauluja b b b c c d d d a -d a a3

2 Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa, eikä astu syntisten teitä, eikä istu, missä pilkkaajat istuvat, Psalmi 1 1 / 1 vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt! Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki mitä hän tekee, ja kaikki mitä hän tekee, ja kaikki mitä hän tekee menestyy. Niin eivät jumalattomat! Vaan he ovat kuin akanat, joita tuuli ajaa, joita tuuli ajaa. Sentähden eivät jumalattomat kestä tuomiolla eivätkä syntiset vanhurskasten seurakunnassa. Sillä Herra tuntee vanhurskasten tien, mutta jumalattomain tie hukkuu. Lai, lai, lai,...

3 Psalmi 2 Miksi pakanat pauhaavat kansat turhia ajattelevat? 1 / 2 Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat neuvottelevat Herraa hänen voideltuaan vastaan: Katkaiskaamme kahleensa, heittäkäämme heidän köytensä päältämme. Hän, joka taivaassa asuu, Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä. Kerran Hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan: "Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni. Minä teille ilmoitan, Mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle:

4 Psalmi 2 Sinä olet minun poikani, tänään Sinut synnytin. 2 / 2 Ano minulta, minä annan pakanakansat perinnöksi ja maan ääret sinun omiksesi. Rautaisella valtikalla Sinä heidät muserrat, niinkuin saviastiat he särkyvät. Tulkaa siis järkiinne, kuninkaat, tuomarit, ottakaa nuhteesta vaari. Palvelkaa Herraa pelolla iloitkaa vavistuksella. Antakaa suuta Pojalle, ettei Hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä Hänen vihansa syttyy äkisti. Onnelliset ovat ne, jotka häneen turvaavat.

5 Herra, kuinka paljon minulla onkaan ahdistajia! Monet nousevat minua vastaan sanovat minusta: Psalmi 3 1 / 1 Ei ole hänellä pelastusta Jumalassa. Mutta Sinä Herra olet minun kilpeni. Olet kunniani, sinä nostat pääni pystyyn. Ääneeni minä huudan Herraa ja hän vastaa minulle pyhältä vuoreltaan ja minä käyn levolle. Minä herään, sillä Herra tukee minua. En pelkää kymmentuhantista kansanjoukkoa, joka asettuu piirittämään minua. Nouse, Herra, pelasta minut, Jumalani. Sinä poskelle lyöt vihollisiani. Sinä murskaat jumalattomien hampaat. Herrassa on pelastus ja siunauksesi tulkoon sinun kansallesi.

6 Psalmi 4 Vastaa minulle, kun minä huudan, 1 / 2 vanhurskauteni Jumala, joka ahdingossa avarrat tilani. Armahda minua, kuule rukoukseni. Te miehet, kuinka kauan minun kunniaani pilkataan, kuinka kauan te rakastatte turhuutta, etsitte valhetta? Tietäkää: ihmeellinen on Herra hurskastansa kohtaan, Hän kuulee, kun minä häntä huudan. Vaviskaa, älkääkä syntiä tehkö. Puhukaa sydämissänne vuoteillanne ja olkaa hiljaa. uhratkaa vanhurskauden uhreja ja luottakaa Herraan, Herraan.

7 Psalmi 4 Moni sanoo: "Kuka antaa meille hyvää?" 2 / 2 Kuka antaa meille sitä, mikä on hyvää? Käännä, sinä Herra meihin kasvojesi valo. Sinä annat sydämeeni suuremman ilon, Sinä annat sydämeeni suuremman ilon, Sinä annat sydämeeni suuremman ilon, kuin heillä on runsaasta viljasta ja viinistä. Rauhassa minä käyn levolle ja nukun, rauhassa minä käyn levolle ja nukun, rauhassa minä käyn levolle ja nukun, Sinä, Herra, annat minun turvassa asua.

8 Psalmi 5 Ota korviisi minun sanani, Herra, huomaa huokaukseni. 1 / 2 Kuuntele huutoni ääntä, kuninkaani ja Jumalani, sillä Sinua, Sinua minä rukoilen. Herra, varhain sinä ääneni kuulet, varhain valmistan uhrin ja odotan. Sinä et ole se Jumala, jolle jumalattomuus kelpaa. paha ei saa asua sinun luonasi. Ylvästelijät eivät kestä Sinun silmiesi edessä; Sinä vihaat kaikkia väärintekijöitä. Sinä hukutat valheen puhujat; murhamiehet ja viekkaat ovat Herralle kauhistus. Mutta minä saan suuresta armostasi tulla sinun huoneeseesi, saan kumartaa, saan kumartaa, Sinun pyhään temppeliisi päin Sinun pelossasi Jumalain.

9 Herra, johdata minua vanhurskaudessasi minun vihamiesteni tähden tee tieni tasaiseksi. Psalmi 5 2 / 2 sillä heidän suussaan ei ole luotettavaa sanaa, heidän sisimpänsä on turmiota täynnä, heidän kurkkunsa avoin hauta on. Tuomitse, Jumala, heidät syyllisiksi, rauetkoon heidän hankkeensa. Kukista heidät rikostensa paljouden tähden, sillä he niskoittelevat sinua vastaan, mutta iloitkoot kaikki ne, jotka sinuun turvaavat, ja riemuitkoot iankaikkisesti. Suojele heitä, Jumala, että sinussa iloitsisivat ne, jotka rakastavat sinun nimeäsi. sillä sinä, Herra, siunaat vanhurskasta, suojaat häntä armolla niin kuin kilvellä, sinä suojaat häntä armollasi niin kuin kilvellä.

10 Herra, älä rankaise minua vihassasi, älä kiivastuksessasi minua kurita. Psalmi 6 1 / 1 Herra, armahda minua, sillä olen näännyksissä; Paranna minut, Herra, tuska polttaa luissani ja minun sieluni on kovin peljästynyt. Voi, Herra, kuinka kauan? Vapahda minun sieluni, minua auta, osoita uskollisuutesi. Sillä kuolemassa ei sinua muisteta; kuka ylistää sinua tuonelassa? olen uupunut huokaamisesta; joka yö minä itken vuoteeni vesille kastelen leposijani kyyneleilläni. Silmäni ovat huienneet surusta, vanhenneet vastustajieni tähden. Väistykää luotani, kaikki väärintekijät! Herra kuulee minun itkuni äänen. Herra kuulee minun anomiseni, Herra ottaa vastaan rukoukseni. Kaikki viholliseni joutuvat häpeään ja pelon valtaan, he kääntyvät äkisti minusta pois.

11 Herra, minun Jumalani, Sinuun minä turvaan. Pelasta minut vainoojiltani, auta minua! Psalmi 7 1 / 2 Muuten vihamies käy kimppuuni kuin leijona, sieppaa ja vie pois, eikä kukaan auttaa voi. Herra, minun Jumalani, syyllinen jos olen, jos pahat teot käsiäni tahraa, jos olen pettänyt lähimmäisen luottamuksen, tai riistänyt siltä, joka suotta mua syyttää, niin silloin ajakoon vihollinen takaa minua ja saakoon kiinni, polkekoon elämäni maahan ja kunnianikin! Herra, tule avukseni vihassasi ahdistajieni vihaa vastaan, riennä avuksi! Kutsu eteesi kaikki kansat, asetu istuimellesi korkeuteen. Herra, sinä tuomitset kansat. Anna oikeuden tapahtua minulle minun viattomuuteni mukaan.

12 Psalmi 7 Sinä, joka tutkit sydämen ja mielen, 2 / 2 vahvista viatonta, tee loppu pahuudesta! Kilpeni on Herra, vilpittömien auttaja. Vihollinen teroittaa taas miekkansa, jännittää jousensa ja tähtää. Hän tekee aseensa tappaviksi, nuolensa polttaviksi. Hän pahoja aikeita hautoo sisimmässään ja synnyttää valheen. Hän kaivaa kuopan, syväksi sen kaivaa, mutta putoaa siihen itse. Hänen pahuutensa kääntyy häntä vastaan. Väärät teot kasautuvat hänen päänsä päälle. Minä kiitän Herraa vanhurskaudestaan. Ylistän Herran, korkeimman nimeä.

13 Herra, meidän Jumalamme, suuri on Sinun nimesi kaikkialla päällä maan. Psalmi 8 1 / 1 Herra, meidän Herramme, valtasuuruutesi asetit taivaiden ylitse! Lasten ja imeväisten suusta Sinä perustit voiman vastustajiesi tähden, että vaientasit vihollisen ja kostonhimoisen. Kun minä katson Sinun taivastasi, sinun sormiesi tekoa, kun minä katson Sinun taivastasi, kuun ja tähdet sinä laitoit sinne; Mikä on ihminen, kun häntä muistat, ihmislapsi, pidät hänestä huolen? Kuitenkin teit hänestä lähes jumal'olennon, seppelöit hänet kunnialla, seppelöit hänet kirkkaudella: Hänet panit hallitsemaan kättesi tekoja. Asetit kaiken hänen jalkainsa alle: lampaat ja karjan, metsän eläimet, kaikki, taivaan linnut, meren kalat ja kaiken, mikä meren polkuja kulkee. Herra meidän Herramme, suuri on Sinun nimesi, kaikkialla päällä maan.

14 Psalmi 9 Minä ylistän Herraa koko sydämestäni (jakeet 1, 3, 10, 11) 1 / 1 ilmoitan kaikki ihmeesi. Minä iloitsen sinussa laulan nimesi kiitosta, Sinä korkein. Herra on sorretun linna ahdingon aikoina ja Sinuun turvaavat ne, jotka Sinun nimesi tuntevat; sillä Sinä et hylkää niitä, jotka Sinua etsivät.

15 Psalmi 10 1 / 3 Miksi Herra, seisot niin kaukana, miksi kätkeydyt ahdingon aikoina? Jumalattomien ylpeyden tähden kurja kärsii, takertuu heidän punomiinsa juoniin, sillä jumalaton kerskaa omista himoistansa ja kiskuri kiroaa, pilkkaa Herraa. Jumalaton sanoo ylvästellen: Ei hän kosta. Ei Jumalaa ole. Siinä kaikki hänen ajatuksensa. Hänen hankkeensa menestyvät joka aika. Sinun tuomiosi ovat korkealla, kaukana hänestä. Miksi Herra, seisot niin kaukana, miksi kätkeydyt ahdingon aikoina?

16 Psalmi 10 Hän sanoo sydämessään: En horju minä, 2 / 3 en ikinä joudu onnettomuuteen. Hänen suunsa on täynnä kirousta, petosta, tuho ja turmio on hänen kielellänsä. Kylien vaiheilla hän istuu väijyksissä, hän murhaa salaa syyttömän. Hänen silmänsä vaanivat onnetonta. Miksi Herra, seisot niin kaukana, miksi kätkeydyt ahdingon aikoina? Kätkössään hän väijyy kuin leijona pensaikoissa, hyökätäkseen kurjan kimppuun, hän saa kurjan kiinni, hän kyyristyy, painautuu maahan, ja onnettomat joutuvat hänen kynsiinsä. Hän sanoo sydämessään: Jumala unohtaa, hän on kasvonsa peittänyt, Hän ei näe.

17 Psalmi 10 Nouse, Herra, kohota kätesi, Jumala! 3 / 3 Älä unohda kurjia. Miksi jumalaton pilkkaa Jumalaa? Miksi hän sanoo sydämessään: Et sinä kosta.? Sinä olet sen nähnyt, sinä havaitset vaivan ja tuskan. Sinä otat sen kätesi huomaan. Onneton uskoo Sinulle asiansa, Sinä olet orpojen auttaja. Murra jumalattoman voima ja tee loppu pahuudesta! Herra on kuningas iankaikkisesti, hävinneet ovat pakanat hänen maastansa. Sinä kuulet nöyrien halajamisen, Herra, vahvistat heidän sydämensä. Teroitat korvasi auttaaksesi orvon ja sorretun oikeuteensa, ettei ihminen, joka maasta on enää saisi kauhua aikaan.

18 Psalmi 11 Herraan minä turvaan, kuinka voitte sanoa minulle: 1 / 1 Kuin lintu vuorelle pakene. Katso, jumalattomat jännittävät jousensa ampuakseen pimeässä oikeamielisiä. Kun peruspylväät murretaan maahan, mitä voi vanhurskas tehdä? Herra pyhässä temppelissänsä Hän, jonka istuin on taivaassa Hänen silmänsä näkevät, Hänen katseensa tutkii ihmiset. Herra tutkii niin vanhurskaan kuin jumalattomankin, ja niitä, jotka väkivaltaa rakastavat, Hänen sielunsa vihaa. Hän antaa sataa jumalattomain päälle pauloja, tulta ja tulikiveä, polttava tuuli on heidän osansa. Sillä Herra on vanhurskas ja rakastaa vanhurskautta; oikeamieliset saavat katsella Hänen kasvojansa. Herra on vanhurskas ja rakastaa vanhurskautta; oikeamieliset saavat katsella kasvojansa.

19 Auta, Herra, sillä hurskaat ovat hävinneet, uskolliset ihmisten joukosta ovat kadonneet. Psalmi 12 1 / 1 He puhuvat valhetta toisillensa, puhuvat liukkain huulin, kaksimielisin sydämin. Hävittäköön Herra liukkaat huulet, kielen, joka kerskuen puhuu, ne, jotka sanovat: Kielemme voimalla olemme väkevät, huulemme ovat meidän tukemme; kuka on meille Herra? Kurjien sorron tähden, köyhien huokausten tähden minä nousen nyt, sanoo Herra, tuon pelastuksen sille, joka sitä ikävöi huokaillen. Herran sanat ovat selkeitä sanoja, Herran sanat ovat hopeaa. Herran sanat kirkkaana valuu sulattimesta maahaan. Ja ne ovat puhdistettu seitsenkertaisesti, halleluja, halleluja. Sinä Herra, varjelet heitä, suojelet heitä iäti tältä sukukunnalta, jossa jumalattomat rehentelevät ja kataluus pääsee valtaan ihmisten joukossa.

20 Psalmi 13 Kuinka kauan Herra, minut yhä unohdat, 1 / 1 kuinka kauan kätket minulta kasvosi? Kuinka kauan minun täytyy kantaa huolia sielussani, päivät päästään murhetta sydämessäni? Kuinka kauan vihollinen saa ylvästellä minua vastaan? Katsahda tänne, vastaa minulle Herra, minun Jumalani, valaise silmäni, etten nukkuisi kuolemaan, Jumalani. Ettei viholliseni sanoisi: Minä hänet voitin. Etteivät ahdistajani riemuitsisi, kun minä horjun. Minä turvaan Sinun armoosi, riemuitkoon sydämeni Sinun avustasi. Minä laulan Herralle, sillä Hän on tehnyt hyvin minulle.

21 Psalmi 14 (53) 1 / 2 Hullu sanoo sydämessänsä: Ei ole Jumalaa. Turmiollinen on heidän iljettävä menonsa; ei ole ketään, joka tekee sitä mikä hyvää on. Herra katsoo taivaasta ihmislapsiin nähdäkseen, onko ketään ymmärtäväistä, joka etsii Jumalaa. Mutta kaikki ovat poikenneet pois, kaikki käyneet kelvottomiksi. ei ole ketään, joka tekee sitä mikä hyvää on. Ei yhtäkään, ei yhden yhtäkään.

22 Psalmi 14 (53) 2 / 2 Eivätkö he mitään käsitä, nuo väärintekijät, jotka saavat leipänsä syömällä minun kansaani, eivätkä huuda avuksensa Herraa Jumalaa? Siinä yhtäkkiä heidät kauhu valtaa, sillä Herra läsnä on vanhurskaassa sukukunnassa. Te saatatte häpeään sorretun aikeet, mutta Herra on hänen turvansa. Kunpa Israelin pelastus jo tulisi Siionista! Kun Herra kääntää kansansa kohtalon, silloin Jaakob riemuitsee. Kun Herra kääntää kansansa kohtalon, silloin Israel riemuitsee.

23 Herra, kuka saa vierailla Sinun majassasi, kuka saa asua Sinun pyhällä vuorellasi? Psalmi 15 1 / 1 Se, joka vaeltaa nuhteettomasti ja tekee vanhurskauden, joka puhuu sydämessään totuutta, joka ei panettele kielellänsä, joka ei tee toiselle pahaa eikä saata lähimmäistään häväistyksen alaiseksi, joka halveksuu hylkiötä, mutta kunnioittaa niitä, jotka pelkäävät Herraa. Herra, kuka saa vierailla Sinun majassasi, kuka saa asua Sinun pyhällä vuorellasi? Joka valaansa riko ei, vaikka on vannonut vahingokseen, eikä vaadi rahastaa korkoa, eikä ota lahjuksia viatonta vastaan. Joka näin tekee, hän ei ikinä horju.

24 Varjele minua Jumala, sillä Sinuun minä turvaan ainiaan. Minä sanon Herralle: Sinä olet minun Herrani. ilman sinua ei ole mitään hyvää minulla ja pyhille, jotka maassa ovat: nämä ovat ne jalot, joiden yllä mielisuosioni lepää. Psalmi 16 1 / 2 Monta tuskaa on niillä, jotka ottavat Jumalan vieraan. Minä en uhraa niille, enkä lausu niiden nimiä. Herra on pelto-osani, sinä hoidat minun arpani. arpa lankesi minulle ihanasta maasta, ja kaunis on minun perintöosani, kaunis on, kaunis on minun perintöosani.

25 Psalmi 16 2 / 2 Kiitän Herraa, joka on neuvonut minua. Yölläkin sisimpäni kiittämään kehottaa, minä pidän aina herran edessäni. Kun hän on oikealla puolellani, en horju. Sentähden minun sydämeni iloitsee ja sieluni riemuitsee, ruumiini on turvassa. Sillä Sinä et hylkää sieluani tuonelaan etkä anna hurskaasi nähdä kuolemaa. sinä neuvot elämän tien. ylenpalttisesti iloa on sinun kasvojesi edessä ainiaan. ihanuutta oikeassa kädessäsi iankaikkisesti, iankaikkisesti.

26 Psalmi 17 1 / 2 Kuule, Herra, minun asiaani, tarkkaa minun huutoani, ota korviisi minun rukoukseni, joka ei lähde petollisilta huulilta. Sinulta tulee minulle oikeus, silmäsi näkevät mikä on oikein. Sinä koettelet minun sydäntäni, tarkkaat sitä yöllä, mutta et mitään löydä. Jos pahaa ajattelen, ei se käy ulos suustain. Mitä ihmiset tehkööt, Sinun sanassasi pysyn ja kavahdan väkivaltaista, askeleeni pysyvät poluillasi, minun jalkani eivät horju. Minä huudan Sinua avukseni, sinä vastaat minulle, Jumalani. Kallista korvasi puoleeni, kuule minun puheeni. Osoita ihmeellinen armosi sinä, joka pelastat vihamiehistä ne, jotka turvaavat sinun käteesi. Varjele minua niinkuin silmäterää,

27 Psalmi 17 2 / 2 kätke minut siipiesi suojaan niiltä, jotka tahtovat tuhota minut, verivihollisilta, jotka saartavat minut. He ovat sulkeneet sydämensä, he puhuvat ylvästellen, he jo saartavat meidät, he vaanivat silmillään, lyödäksensä maahan. Hän on niinkuin nuori leijona, joka saalista himoitsee, joka piilossa väijyy. Herra, astu hänen eteensä. Vapahda miekallasi sieluni jumalattomista, kädelläsi ihmisistä, tämän maailman ihmisistä, joiden osa on tässä elämässä, joille suot antimesi, joiden pojat tulee ravituiksi ja jotka jättävät kaiken lapsilleen. Mutta minä saan nähdä sinun kasvosi vanhurskaudessa, herätessäni ravita itseni sinun muotosi katselemisella.

28 1. Minä rakastan sinua Herra, Sinä olet minun voimani. Sinä päästit minut turvaan, Sinä olet vuorilinnani. Psalmi 18 (jakeet 1-18) 1 / 2 Jumalani, Sinuun minä turvaan, olet kallio ja kilpeni, Sinulta saan avun ja suojan. Ylistetty olkoon Herrani! Niin minä huudan ja pelastun, pelastun, pelastun. Niin minä huudan ja pelastun, vihollisistani pelastun. Kuoleman paulat piirittivät minut, turmion virrat peljästyttivät minut. Tuonelan paulat kietoivat minut. Kuoleman ansat yllättivät minut. 2. Hädässäni minä rukoilin herraa, huusin avuksi Jumalaani. Ääneni saapui temppeliinsä ja Hän kuuli minun huutoni. Silloin maa järisi ja järkkyi vuorten perustukset järkkyivät. Ne horjuivat kun hänen vihansa syttyi, tuli kävi hänen suustansa. 3. Hän kallisti taivaan ja astui alas synkkä pilvi alla jalkojen. Kerubin kannattamana Hän lensi, Hän liiti tuulen siivillä. Hän pani pimeyden verhoksensa, majakseen pilvet raskaimmat. Hohteesta hänen edellänsä sinkoili rakeita ja hiiliä tulisia valon hohteessa edellänsä pilvet purkautuivat rakeita ja palavia hiiliä.

29 Psalmi 18 Kuoleman paulat piirittivät minut, turmion virrat peljästyttivät minut. Tuonelan paulat kietoivat minut. Kuoleman ansat yllättivät minut. 4. Herra jylisi taivaassa, Hän antoi äänensä kaikua, Hän viskoi hiiliä ja rakeita, hajotti viholliset salamoilla. Meren lähteet paljastuivat ja maan perustukset näkyivät Sinun nuhtelustasi, Herra, vihasi puuskauksesta. Hän ojensi kätensä korkeudesta, tarttui minuun, (1-18) 2 / 2 veti minut ylös syvistä vesistä, syvistä vesistä. Kuoleman paulat piirittivät minut, turmion virrat peljästyttivät minut. Tuonelan paulat kietoivat minut. Kuoleman ansat yllättivät minut. 5. Hän pelasti minut vihollisesta, minun vihamiehestäni, joka oli voimakkaampi, minua väkevämpi. He hyökkäsivät kimppuuni minun hätäni päivänä mutta Herra tuli tuekseni, Hän minut vapautti. Hän toi minut avaraan paikkaan, Hän minut vapautti. sillä Hän minuun mielistyi ja minut vapautti.

30 Psalmi 19 Taivaat julistavat Jumalan kunniaa. Taivas kertoo teoistaan, 1 / 2 päivä sanoo päivälle, yö yölle ilmoittaa. Se ei ole puhetta, ne eivät ole sanoja, jotka korvin kuulisi, kaikkialla kaikuu kuitenkin, maanpiiriin ääriin. Auringolle hän on tehnyt sinne majan, niin kuin sulhanen hääteltasta nousee. Sankari riemukkaana rataa juoksee. Taivaan äärestä se lähtee ja kiertää sen toiseen ääreen, eikä mikään jää sen paisteelta piiloon. Herra on antanut lain täydellisen. Se mielen virvoittaa, ohjeet luotettavat, ne mua neuvovat. Käskyt oikeat sydämen ilahduttavat. määräykset kirkkahat avaa silmät näkemään, silmäni näkemään.

31 Psalmi 19 Herran sana on puhdas ja aito, ja se pysyy iankaikkisesti. 2 / 2 Herran säädökset ovat lujat, ne ovat oikeita kaikki. Ne ovat kalliimmat kuin puhdas kulta, kalliimmat kuin kullan paljous, makeammat mehiläisen mettä, maistuvammat hunajaa. Niiden noudattamisesta suuren palkan saa. Mutta kuka huomaakaan kaikki erehdyksensä? Puhdista minut rikkomuksistain, niistäkin, joita itse en näe. Varjele myös julkeilta. Silloin olen puhdas ja viaton, vapaa monesta synnistä. Kelvatkoon sanani sinun edessäsi. Ja ajatukseni sydämessäni ota vastaan suopeasti, Herra, minun turvani ja lunastajani.

32 Kuulkoon Herra sinua hädän päivänä, varjelkoon sinua Jumalan nimi, Psalmi 20 1 / 1 lähettäköön avun pyhäköstänsä ja tukekoon sinua Siionista. Muistakoon hän kaikki sinun uhrilahjasi ja olkoon polttouhrisi lihava silmissään. Hän antakoon sinulle sen, mitä halajat, ja siunatkoon kaikki hankkeesi. Suotakoon meidän riemuita voitostasi ja nostaa lippumme jumalamme nimeen. Täyttäköön Herra kaikki sinun pyyntösi, minä tiedän, että Herra auttaa voideltuaan, vastaa hänelle pyhästä taivaastaan, auttaa häntä oikean kätensä voimallisilla teoilla. Toiset turvaa vaunuihin, toiset hevosiin, mutta me tunnustamme Jumalamme nimeä. He vaipuvat maahan ja kaatuvat, mutta me nousemme ja pysymme pystyssä. Hoosianna, Herra auta! Vastatkoon meille kuningas, kun huudamme.

33 Herra, Sinun voimastasi kuningas iloitsee, kuinka suuresti hän avustasi riemuitsee. Psalmi 21 1 / 1 Sinä täytit hänen sydämensä kaipauksen, etkä kieltänyt hartainta toivettaan. Sinä suot hänelle onnen ja siunauksen, panet päähänsä kruunun kultaisen. Elämää hän pyysi sinä sen lahjoitit, pitkän iän ainaisen, elämän iankaikkisen. Suuri on hänen kunniansa, kun sinä autat, Sinä puet hänen ylleen loiston ja kirkkauden. teet hänet siunaukseksi ikuisiksi ajoiksi, ilahdutat häntä kasvojesi edessä. Sinä suot hänelle onnen ja siunauksen, panet päähänsä kruunun kultaisen.

34 Psalmi 22 Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit, 1 / 4 miksi olet kaukana, et auta minua, etkä kuule valitukseni sanoja? Jumalani, Jumalani huudan päivällä yölläkään en vaikene, mutta vastaa et, mutta vastaat et. Kuitenkin Sinä olet pyhä ja kuitenkin Sinä olet pyhä, jonka istuin on keskellä kiitosvirtten, keskellä Israelin kiitoslaulujen. Meidän isämme Sinuun luottivat, he Sinuun luottivat. Ja Sinä heidät pelastit, heidät pelastit. He Sinua huusivat ja pelastuivat, he eivät pettyneet, kun Sinuun luottivat. Mutta minä olen hyljätty, ihmisten herjaama, olen mato en ihminen, kaikki pilkkaavat minua. Pudistavat päätänsä. Jätä asiasi Herran haltuun, Herra hänet vapauttakoon, Herra hänet pelastakoon, koska häneen mielistyi.

35 Psalmi 22 2 / 4 Sinä vedit minut äitini kohdusta ja äitini rinnoilla sain olla turvassa ja Sinun huomaasi minut on jätetty jo syntymästäni. Äitini kohdusta olet ollut Jumalani. Älä ole kaukana, kun hätä on lähellä. Älä ole kaukana, kun ei ole auttajaa. Minua saartavat sonnit voimakkaat, härät Baasanin piirittivät avaavat kitansa niin kuin leijonat, jotka karjuvat ja raatelevat. Voimani on niin kuin vesi maahan vuotanut, kaikki minun luuni toisistaan on irronnut. Sydämeni on niinkuin vaha sulanut, Niin kuin ruukun sirpale olen kuivunut, kuolemaan suostunut.

36 Psalmi 22 Pahain parvi minut saartaa, koirat piirittävät, 3 / 4 minun käteni ja jalkani he ovat lävistäneet he jakavat vaatteeni, voin laskea luunikin. Katselevat ilkuen ja arpovat pukuni. Älä ole kaukana, Herra, minun voimani, älä ole kaukana, riennä avukseni. Vapauta minun sieluni miekalta, ainokaiseni koirien kynsistä. Pelasta minut leijonien kidasta, villihärkäin sarvista - vastasit minulle. Minä julistan nimesi veljilleni. Ylistän sinua seurakunnan keskellä. Ylistäkää häntä, jotka Herraa pelkäätte. Kunnioittakaa häntä, siemen Jaakobin, kansa Israelin. Sillä hän ei halveksi kärsimystä ei katso ylen kurjaa, Ei kätke häneltä kasvojansa, vaan kuulee hänen avunhuutonsa.

37 Sinusta on minun ylistyslauluni seurakunnassa suuressa. Nöyrät saavat syödä, ja saavat ravinnon. Psalmi 22 4 / 4 Jotka Herraa etsivät, Häntä ylistävät. Teidän sydämenne saa elää ainiaan, iankaikkisesti. Maan kaikki ääret tämän muistavat, ja Herran luokse palajavat. kaikki pakanat häntä kumartavat, sillä Herra on kuningas. Mahtavimmat maan syövät ja kumartavat, Hänen edessään kaikki polvistuvat. Jälkeen tulevaiset häntä palvelevat Heidän lapsilleen kerrotaan Herrasta, kerrotaan Herrasta. He taas julistavat syntyvälle kansalle Hänen vanhurskauttaan, että Hän on tämän tehnyt, että Herra tämän tehnyt on. He taas julistavat syntyvälle kansalle Hänen vanhurskauttaan, että Hän on tämän tehnyt, että se täytetty on.

38 Psalmi 23 Herra on minun paimeneni, 1 / 1 minulta mitään puutu koskaan ei. Vihreille, vehmaille niityille lepäämään Hän minut vie. Virvoittavien vetten tykö Hän minut johdattaa. Hän virvoittaa, sieluni virvoittaa. Hän ohjaa oikealle tielle tähden nimensä, Hän on luonani. Vaikka vaeltaisin laaksossa pimeässä, en mitään pelkäisi, vitsasi ja sauvasi lohduttaa, lohduttaa. Sinä pöydän katat minulle eteen vihollisteni silmien. Sinä pääni voitelet öljyllä tuoksuvalla, puhtaalla. Minun maljani on oleva ylitsevuotava. Kunnes päiväni loppuvat, saan asua Herran huoneessa, Herran huoneessa.

39 Herran on maa ja kaikki mitä siinä on, maanpiiri ja ne, jotka siinä asuvat. Psalmi 24 1 / 1 Sillä hän on sen perustanut merten päälle, vahvistanut sen virtojen päälle. Kuka saa astua herran vuorelle, kuka seisoa pyhässä paikassa? Se, jolla on viattomat kädet ja puhdas sydän, joka ei turhuutta huoli, eikä väärin vanno, eikä väärin vanno. Hän saa siunauksen Herralta, vanhurskauden pelastuksen Jumalalta. Tämä on se suku, joka Häntä kysyy, joka etsii Sinua, tämä on Jaakob. Nostakaa päänne, te portit, nostakaa päänne, ikuiset ovet, kuninkaan käydä sisälle! Kuka on se kunnian kuningas? Hän on Herra Sebaot, Hän on kunnian kuningas, sela (aamen)

40 Psalmi Sinun tykösi ylennän sieluni, Jumalani sinuun minä turvaan. Enhän joudu häpeään, älkööt minusta riemuitko vihaajani. 2. Ei yksikään, joka odottaa Sinua, joudu häpeään. Häpeän saavat ne, jotka ovat uskottomat ilman syytä, Herra, neuvo minulle tiesi, opeta polkusi. 3. Ja johdata tiellä totuuden ja opeta minua. Sinä olet pelastukseni Jumala, Sinua minä odotan kaiken päivää. 1 / 2 4. Muista laupeuttasi ja armoasi, sillä ne ovat iankaikkisuudesta. Älä muista minun nuoruuteni syntejä, muista minua armosi mukaan. 5. Hyvä ja vakaa Herra on. Siksi hän neuvoo syntiset tielle. Hän nöyriä johdattaa, heille tiensä opettaa. Kaikki Herran polut ovat armo ja totuus. 6. Nimesi tähden anna anteeksi syntivelkani, sillä se on suuri. kuka on se mies, joka herraa pelkää, sen hän neuvoo tielle, joka hänen on valittava.

41 Psalmi Hänen sielunsa saa hyvää nauttia, 2 / 2 hänen jälkeläisensä maan saavat periä. Herran neuvon tuntevat ne, jotka häntä pelkäävät, ja hän ilmoittaa heille liittonsa. 8. Silmäni katsovat Herraan alati, sillä hän päästää verkosta jalkani. Käänny puoleeni ja armahda minua, sillä olen yksinäinen ja kurja. 9. Minun sydämeni pakahtuu tuskasta, päästä minut ahdistuksesta. Katso minun kurjuuttani ja vaivaani anna anteeksi kaikki syntini. 10. Katso vihollisiani, kuinka heitä on paljon, heidän vihansa on väkivaltaista. Varjele minun sieluni ja pelasta, älä salli minun tulla häpeään. 11. Nuhteettomuus ja vilpittömyys varjelkoon minua. Jumala, Sinua minä odotan. Vapauta israel kaikesta hädästä.

42 Auta minut oikeuteeni, sillä olen vaeltanut nuhteettomasti. Ja turvaan Herraan horjumatta. Tutki minua ja koettele minua, koettele minun sisimpäni ja minun sydämeni. Sillä sinun armosi on silmieni edessä, Psalmi 26 1 / 2 olen vaeltanut Sinun totuudessasi. En ole istunut valehtelijoiden seurassa. Enkä kulje polkuani pettureiden joukossa. Astun kulkueessa sinun alttarisi ympäri, Herra, antaakseni kuulua äänen kiitoksen ja julistaakseni kaikki ihmeesi. Ja julistaakseni kaikki ihmeesi.

43 Psalmi 26 Herra, minä rakastan huonettasi, paikkaa, 2 / 2 jossa kirkkautesi leposija on. Älä tempaa pois minun sieluani kanssa syntisten, älä henkeäni niiden kanssa, jotka verta vuodattavat, joiden oikeassa kädessä lahjuksia on. Mutta minä vaellan nuhteettomasti, vapauta minut ja anna armosi. Jalkojeni alla maa on tasainen. Seurakunnan kokouksissa kiitän sinua. Astun kulkueessa Sinun alttarisi ympäri, Herra, antaakseni kuulua äänen kiitoksen ja julistaakseni kaikki ihmeesi, ja julistaakseni kaikki ihmeesi.

44 1. Herra on minun autuuteni, ketä minä pelkään! Hän on elämäni turva, ketä vapisen! Psalmi 27 1 / 2 kun pahat käyvät kimppuuni, syömään minun lihaani, niin he, ahdistajani, kompastuvat ja kaatuvat. Vaikka minua vastaan sotajoukko asettuisi, ei minun sydämeni pelkäisi. Vaikka sota minua vastaan nousisi, siinäkin turvassa olisin. Yhtä minä rukoilen Herralta, sitä minä pyydän: että saisin asua Herran huoneessa koko elämäni, katsella Herran suloisuutta ja tutkistella hänen temppelissään, ja tutkistella hänen temppelissään. 2. Sillä hän kätkee minut majaansa pahana päivänä, suojaa minua teltassansa, korottaa kalliolle. Niin kohoaa nyt minun pääni yli vihollisteni. Herralle riemulla minä laulan ja soitan. Herra, kuule minun ääneni, kun minä huudan. Armahda minua ja vastaa minulle. minä vetoan sinun sanaasi etsikää minun kasvojani. Minä etsin sinun kasvojasi.

45 Psalmi Älä kätke minulta kasvojasi, älä työnnä vihassa pois palvelijaasi. 2 / 2 Sinä olet apuni, älä jätä minua, älä hylkää minua, pelastukseni Jumala. Vaikka isäni ja äitini minut hylkäisi, Herra minut korjaa. neuvo, Herra, tiesi minulle. Ja johdata minua polkua tasaista. Älä anna minua alttiiksi ahdistajaini vimmalle, sillä väärät todistajat nousevat ja puuskuvat väkivaltaa. 4. Mutta minä totisesti uskon näkeväni Herran hyvyyden jo täällä maassa elävien. Odota herraa, vahva olkoon sinun sydämesi. Odota herraa, luja olkoon sydämesi. Vaikka minua vastaan sotajoukko asettuisi, ei minun sydämeni pelkäisi. Vaikka sota minua vastaan nousisi, siinäkin turvassa olisin.

46 Psalmi 28 Sinua, Herra, minä huudan, 1 / 1 minun kallioni, älä ole äänetön etten minä, kun olet vaiti, joutuisi hautaan menneiden joukkoon. Kuule rukousteni ääni, kun minä avuksi sua huudan, käteni nostan kaikkeinpyhintäsi kohti. Kiitetty olkoon Herra, sillä Hän kuuli rukoukseni. Herra on voimani ja kilpeni, sydämeni häneen turvasi, ja sain avun. Siitä sydämeni riemuitsee, ja Häntä laulullani ylistän. Herra on kansansa väkevyys, voideltunsa turva ja pelastus. Pelasta kansasi ja siunaa, omiasi Herra siunaa, kaitse heitä, kanna heitä, ikuisesti.

47 Psalmi 29 Antakaa Herralle, jumalan pojat, antakaa kunnia ja väkevyys. Antakaa hänen nimellensä kunnia, 1 / 1 kumartukaa pyhässä kaunistuksessa. Herran ääni käy vetten päällä, kunnian Jumala jylisee. Herra suurten vetten päällä. Herran ääni käy voimallisesti, Herran ääni käy valtavasti. Herran ääni särkee setrit, Herra särkee Libanonin setrit, hypittää niitä niinkuin vasikkaa, Libanonia ja Sirjonia niinkuin nuorta villihärkää. Herran ääni halkoo tulen liekit, Herran ääni vapisuttaa erämaan. Herran ääni saattaa peurat poikimaan. ja kaikki hänen temppelissänsä sanoo Kunnia! Herra istui valtaistuimellaan ja tuli vedenpaisumus. Herra istuu nyt kuninkaana, Herra antaa väkevyyden kansalleen, Herra siunaa kansaansa rauhalla.

48 Psalmi 30 Minä ylistän Sinua, Herra, sillä sinä minut pelastit 1 / 2 etkä sallinut viholliseni iloita minusta. Herra, Jumalani, Sinua huusin, ja Sinä minut paransit etkä sallinut, etkä sallinut viholliseni iloita minusta. Herra Sinä nostit sieluni tuonelasta, herätit minut henkiin hautaan vaipuvien joukosta. Laulakaa kiitosta, te hänen hurskaansa ylistäkää hänen pyhää nimeään, sillä silmänräpäyksen kestää Hänen vihansa eliniän Hänen armonsa. Illalla on itku vieraana, mutta ilo aamulla, sillä silmänräpäyksen kestää Hänen vihansa, eliniän Hänen armonsa.

49 Psalmi 30 Menestykseni päivinä minä sanoin: 2 / 2 en koskaan horju armosi mua vahvisti. Mutta kun kätkit kasvosi, niin minä päljästyin, Sinua mina huusin, ja Herraa rukoilin: Mitä etua siitä on, jos hautaan vaipuisin, ylistääkö tomu Sinun uskollisuuttasi? Kuule Herrani, armahda minua. Herra, ole minun auttajani. Sinä muutit murheeni ilokarkeloksi, riisuit surupukuni, vyötit minut riemulla, että minä laulaisin Sinulle kiitosta enkä vaikenisi, enkä vaikenisi. Herra Jumalani Sinua ylistän iankaikkisesti, iankaikkisesti.

50 Psalmi 33 Riemuitkaa Herrassa, te vanhurskaat, kiittäkää, 1 / 2 sillä se on sopivaa, kanteleilla ylistää. Soittakaa harpuilla, laulakaa lauluja, helkyttäkää kieliä ihanasti riemulla. 1. Sillä Herran sana on varma ja oikea. Kaikki Hänen tekonsa on tehty uskollisuudessa. Hän rakastaa vanhurskautta. Hän rakastaa oikeutta. Maa on täynnä armoa, taivaat on tehty sanalla. 2. Peljätköön Herraa, koko maa, Hänen edessään vaviskaa, Sillä hän sanoi, ja se tapahtui, Hän käski, ja se tehtiin niin. Herra katsoo alas taivaasta, näkee sieltä kaikki ihmislapset. Asumuksestaan, valtaistuimeltaan Hän katselee kaikkia maan asukkaita. Hän, joka loi heidän sydämensä ja tarkkaa heidän tekojansa.

51 Psalmi 33 2 / 2 Riemuitkaa Herrassa, te vanhurskaat, kiittäkää, sillä se on sopivaa, kanteleilla ylistää. Soittakaa harpuilla, laulakaa lauluja, helkyttäkää kieliä ihanasti riemulla. 3. Herran silmä valvoo niitä, jotka häntä pelkäävät ja panevat toivonsa Hänen laupeuteensa. Hän pelastaa heidän sielunsa, elättää nälän aikana. Herraa odottaa sielumme, Hän on apumme ja kilpemme. Herraa odottaa sielumme, Hän on apumme ja kilpemme. Hänessä iloitsee sydämemme, Hänen nimeensä me luotamme. Armosi on meidän päällämme, Sinuun me panemme toivomme.

52 Psalmi 34 Minä kiitän Herraa joka aika, Hänen ylistyksensä on suussani. Minä kiitän Herraani aina, Hänen ylistyksensä on suussani. 1 / 3 Ylistäkää kanssani Herraa, kiittäkäämme Hänen nimeään. Minä etsin Herraa, ja Hän vastasi. Pelosta Hän minut vapautti. Jotka Häneen katsovat säteilevät iloa! Jotka Häneen katsovat säteilevät iloa! Tässä on kurja, joka huusi ja Herra kuuli ja pelasti hänet kaikista ahdistuksista. Herran enkeli asettuu niiden ympärille, jotka Herraa pelkäävät ja heidät vapauttaa, heidät vapauttaa. Maistakaa ja nähkää, että Herra hyvä on. Autuas se mies, joka häneen turvautuu. Pelätkää Herraa, Hänen pyhänsä, sillä Häntä pelkääväisiltä mitään puutu ei, mitään puutu ei.

53 Psalmi 34 Nuoret leijonat kärsivät puutetta ja nälkää näkevät. 2 / 3 Mutta mitään hyvää ei puutu niiltä, jotka Herraa etsivät. Tulkaa lapset, kuulkaa minua, opetan Herran pelkoa. kuka oletkin, kuka oletkin, joka rakastat elämää ja tahdot nähdä hyviä päiviä varjele kielesi pahasta ja vilppiä puhumasta. Karta pahaa ja tee hyvää, pyri sopuun rauhaa rakenna, rauhaa rakenna, rauhaa rakenna! Minä kiitän Herraa joka aika, Hänen ylistyksensä on suussani. Minä kiitän Herraani aina, Hänen ylistyksensä on suussani. Ylistäkää kanssani Herraa, kiittäkäämme Hänen nimeään. Minä etsin Herraa, ja Hän vastasi. Pelosta Hän minut vapautti. Jotka Häneen katsovat säteilevät iloa! Jotka Häneen katsovat säteilevät iloa!

54 Psalmi 34 3 / 3 Herra on lähellä niitä, joiden sydän on särkynyt ja Hän pelastaa ne, joiden mieli on murtunut. Vanhurskaat huutavat ja Herra kuulee ja kaikesta hädästä heidät pelastaa, heidät pelastaa. Monet vaivat vanhurskasta kohtaavat, mutta Herra niistä pelastaa. Hän kaikki hänen luunsa varjelee, ei murru niistä yksikään. Pahuus jumalattoman tappaa, ja ne jotka vanhurskasta vihaavat, syyllisiksi tulevat, syyllisiksi tulevat. Palvelijoittensa sielun Herra lunastaa, eikä yksikään tule syylliseksi, joka häneen turvaa.

55 Niin kuin peura halajaa vesipuroille, sieluni halajaa Sinua Jumala. Psalmi 42 1 / 2 Minun sieluni janoaa Jumalaa, elävää Jumalaa, elävää Jumalaa, elävää Jumalaa. Milloin tulla saan eteen Jumalan, milloin kasvosi mä nään? Kyyneleeni ovat minun ruokaani päivin ja öin, kun minulta joka päivä kysytään: Missä Jumalasi on? Näitä minä muistelen ja sydämeni vuodatan, sydämeni vuodatan huoneessa Jumalan. Sinne kuljin kansanjoukossa, kansan juhlapauhussa riemulaulun soidessa juhlivasta joukosta. Miksi murehdit, minun sieluni, miksi olet levoton? Odota Jumalaa, sillä vielä saan Häntä kiittää avustaan. Jumalani, minun sieluni on murheellinen. Sentähden muistan Sinua - maalla Jordanin, kukkuloilla Hermonin, vuorella Misarin.

56 Koskiesi pauhussa syvyys huutaa syvyyteen, sinun kuohusi ja aaltosi käyvät ylitseni. Psalmi 42 2 / 2 Päivällä Herra säätää armonsa, yöllä veisaan hänelle. ja rukoilen, ja rukoilen elämäni Jumalaa. Minä sanon Jumalalleni, minun kalliolleni: Miksi minut unohdit, miksi minut unohdit? Miksi minun täytyy kulkea murhepuvussa, vihollisen ahdistamana, ahdistamana? Minun luitani jäytää, viholliseni sanovat minulle kaiken päivää: Missä Jumalasi on? Miksi murehdit sieluni, ja miksi olet levoton? Odota Jumalaa, odota Jumalaa. Sillä vielä Häntä kiittää saan, kasvojeni apua. Sillä vielä Häntä kiittää saan, kiittää Jumalaa. Sillä vielä Häntä kiittää saan, saan kiittää Jumalaa.

57 Psalmi 46 1 / 2 Jumala on meidän turvamme ja linnamme, apumme hädässä. siksi emme pelkää, vaikka maa järkkyy ja vuoret vaipuvat meren syvyyksiin. vaikka vedet pauhaavat ja kuohuvat ja vuoret vapisevat sen raivosta. Virta lähteinensä ilahduttaa Jumalan kaupungin, korkeimman asunnot. Jumala on sen keskellä, Hän auttaa sitä aamun koitteessa pakanat pauhaavat, valtakunnat horjuvat; kun Herra jylisee, huojuu maa.

58 Psalmi 46 Herra Sebaot on kanssamme, 2 / 2 Jaakobin jumala on meidän linnamme. tulkaa, katsokaa Herran tekoja, Hänen tekonsa ovat hämmästyttävät Hän lopettaa sodat maan ääriin saakka, Hän särkee jousen, Hän taittaa keihään, Herätkää ja tietäkää, hän on Jumala, korkea kansojen keskellä, Hän on kaikkein korkein koko maailmassa Herra Sebaot on meidän kanssamme, Jaakobin Jumala on meidän linnamme. Siksi emme pelkää, vaikka maa järkkyy. Halleluja halleluja, hallelujaa, (x 4)

59 Paukuttakaa käsiänne, kaikki kansat, kohottakaa riemuhuuto Jumalalle. Psalmi 47 1 / 1 Sillä hän on korkein, peljättävä, kaiken maan suuri kuningas. Hän kukistaa meidän allemme kansat, ja kansakunnat alle jalkaimme. Hän on valinnut meille perintömaamme, se on rakkaansa, Jaakobin kunnia. Jumala astuu ylös riemun raikuessa, pasuunain pauhatessa. veisatkaa Jumalalle, veisatkaa kuninkaalle. sillä Jumala on kaiken maan kuningas. Laulakaa laulu hänelle. Jumala on kansojen kuningas, Jumala istuu pyhällä istuimellaan. kansojen päämiehet kokoontuvat Aabrahamin Jumalan kansaksi. Sillä kilvet maan ovat Jumalan. Hän on ylen korkea.

60 Psalmi 49 Kuulkaa tämä, kaikki kansat kuunnelkaa, kaikki maan asukkaat, sekä alhaiset että ylhäiset, niin rikkaat kuin köyhät. 1 / 2 Suuni puhuu viisautta, sydämeni mietteissä on ymmärrystä. Minä kallistan korvani kuulemaan mietelauseita, ratkaisen arvoituksen lyyraa soittaen. Miksi pelkäisin pahoina päivinä, kun petturien vääryys minut ympäröi. He luottavat vaurauteensa, kerskuvat rikkaudestaan. Ei kukaan voi veljeään lunastaa, ei hänestä sovitusta Jumalalle maksaa. Ihmisten sielujen lunastus on kallis. Ihmiseltä maksamatta se jää, ikuisesti maksamatta se jää. Niin että hän saisi elää ikuisesti eikä näkisi kuolemaa. Nähdäänhän, että viisaat kuolevat. Myös tyhmät menehtyvät ja jättävät toisille vaurautensa.

61 Psalmi 49 Sisimmissään he ajattelevat: heidän huoneensa pysyy ikuisesti sukupolvesta toiseen heidän asuntonsa, maatiloja he nimittävät nimellänsä. Mutta mahtavinkaan ihminen ei ole pysyvä Häntä voi verrata eläimiin, jotka hukkuvat kuin lampaat heidät viedään tuonelaan ja siellä paimentaa kuolema. 2 / 2 Heidän hahmonsa katoaa, asuntona on tuonela. Mutta Jumala lunastaa minun sieluni tuonelasta Hän ottaa minut huomaansa. Sela Älä pelkää, kun joku rikastuu, Hänen kotinsa loisto lisääntyy, sillä hän ei ota mitään mukaansa rikkaus ei seuraa hänen perässään luokse esi-isien, vaikka itseään siunatuksi kutsuisi hän eläessään. Hän ottaa minut huomaansa. Sela

62 Psalmi 51 Ole minulle armollinen hyvyytesi tähden, Jumala. 1 / 2 Pyyhi pois syntini suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani, puhdista minut synneistäni. Sillä minä tunnen rikokseni, ja minun syntini on aina edessäni. Sinua, ainoata vastaa olen tehnyt syntiä, tehnyt sitä mikä on pahaa silmissäsi. Mutta sinä olet oikea puheessasi ja puhdas tuomitessasi. Katso, minä olen synnissä syntynyt ja äitini on minut synnissä siittänyt. Katso, totuutta sinä tahdot salatuimpaan saakka, ja sisimmässäni sinä ilmoitat viisauden.

63 Psalmi 51 Puhdista minut isopilla, että puhdistuisin, 2 / 2 pese minut, että minä lunta valkeammaksi tulisin. Anna minun kuulla iloa ja riemua, että ihastuisivat luuni särkyneet. Peitä kasvosi synneltäin, pyyhin pois minun pahat tekoni. Jumala, luo mulle puhdas sydän ja anna uusi, vahva henki. Jumala, luo mulle puhdas sydän ja anna uusi, vahva henki. Pois ethän heitä kasvojesi eestä. Ja pyhää henkeäs älä koskaan multa vie. Sä anna jälleen autuutesi ilo, ja tue mua alttiuden hengellä. ja tue mua alttiuden hengellä.

64 Psalmi 57 Jumala, ole minulle armollinen ole minulle armollinen, 1 / 2 sillä sinuun minun sieluni turvaa. Kunnes onnettomuudet ovat ohitse minä turvaan sinun siipiesi suojaan. Minä huudan Jumalaa, avukseni korkeimpaa. Hän vie asiani päätökseen, lähettää pelastuksen, armon ja totuuden, armon ja totuuden. Olen leijonien keskellä, ihmisten, joiden hampaat ovat keihäitä ja joiden kieli on miekka terävä. Korota itsesi yli taivasten, ja kunniasi yli kaiken maan, yli kaiken maan.

65 Psalmi 57 Verkon he virittivät tielleni, painoivat maahan sieluni, 2 / 2 kaivoivat kuopan eteeni, mutta siihen he putosivat. Jumala, valmis on sydämeni, valmis on sydämeni. Tahdon laulaa, tahdon soittaa, herää sieluni, herää harppu, herää kannel, tahdon aamuruskon herättää, tahdon aamuruskon herättää, aamun herättää. Herra kiitän Sinua kansojen joukossa suuri on armosi, se ulottuu taivaisiin ja totuutesi, ja totuutesi ylös pilviin. Korota itsesi yli taivasten ja kunniasi yli kaiken maan, yli kaiken maan.

66 Psalmi 63 Jumala, sinä olet Jumalani, Sinua minä etsin varhain: 1 / 1 Sinua minun sieluni janoaa, Sinua halajaa minun ruumiini kuivassa ja nääntyvässä maassa. Minä katselin sinua pyhäkössä nähdäkseni voimasi ja kunniasi. Armosi on parempi kuin elämä, huuleni ylistäköön sinua. Kiitän Sinua koko elämäni nostan käteni Sinun nimessäsi. Minun sieluni ravitaan ytimellä ja rasvalla. Suuni ylistää Sinua riemuitsevilla huulilla. Vuoteessani sinua muistan. Sinua minä ajattelen vartiohetkinäni yöllä. Sinä olet minun apuni. Sinun siipiesi suojassa riemuitsen ja laulan kiitosta. Sieluni riippuu sinussa kätesi tukee minua.

67 Psalmi 65 Jumala, hiljaisuudessa kiitetään Sinua Siionissa, 1 / 2 Sinulle täytetään lupaus, kuule rukous, luoksesi tulemme. Syntimme painaa raskaana, mutta annat ne anteeksi. Autuas se, jonka sinä valitset luonasi asumaan. Anna meidän tulla ravituiksi huoneesi hyvyydellä, Sinun temppelisi pyhyydellä. Ihmeellisillä teoilla Sinä vastaat meille. Sinuun luottavat maan ääret ja kaukaiset meren rannat. Voimallasi vahvistit vuoret, Sinun on voima ja valta, Sinä tyynnytit merten pauhun, niiden aaltojen kuohun, kansojen kohinan, että maan äärillä asuvat hämmästyvät Sinun ihmeitäsi. Idän ja lännen ääret Sinä täytät riemulla.

68 Psalmi 65 2 / 2 Sinä pidät maasta huolen, kastelet runsaasti. Sinä teet sen ylen rikkaaksi. Jumalan virta on vettä täynnä, kasvavat satoa. Maan valmistat, kastelet vaot ja paakut muhennat. Sadekuuroilla sen pehmität ja siunaat sen laihon. Sinä vuoden kaunistat, hyvyydellä seppelöit. Askeleesi, Herrani, runsautta tihkuvat. Viheriöivät autiot erämaat. Vyöttäytyvät riemuun kukkulat, niityt verhoutuu lammaslaumoihin, vilja peittää maan. Riemuitaan ja lauletaan, riemuitaan ja lauletaan! Riemuitaan ja lauletaan, riemuitaan ja lauletaan!

69 Kuuntele Israelin paimen. Kuuntele Israelin paimen, Psalmi 80 Sinä, joka johdat Joosefia, johdatat niinkuin lammaslaumaa. 1 / 3 Sinä, jonka valtaistuinta kerubit kannattelevat, ilmesty kirkkaudessasi, ilmesty kirkkaudessa. Efraimin, Benjaminin ja Manassen edessä herätä voimasi, tule meidän avuksemme, Jumala, saata meidät entisellemme, kirkasta kasvosi, niin me pelastumme. Jumala, Sebaot, kuinka kauan sinä annat vihasi suitsuta, kun kansasi rukoilee? Sinä olet syöttänyt heille kyynelten leipää, juottanut heille maljoittain kyyneleitä, olet pannut meidät riidaksi naapureillemme, meidän vihollisemme pilkkaavat meitä. Jumala, saata meidät entisellemme, kirkasta kasvosi, niin me pelastumme.

70 Psalmi 80 2 / 3 Kuuntele Israelin paimen. Kuuntele Israelin paimen, Sinä, joka johdat Joosefia, johdatat niinkuin lammaslaumaa. Sinä, jonka valtaistuinta kerubit kannattelevat, ilmesty kirkkaudessasi, ilmesty kirkkaudessa. Sinä siirsit viinipuun Egyptistä, karkotit pakanat ja istutit sen, raivasit sijan sille, ja se juurtui ja täytti maan. Se peitti vuoret varjollansa, Jumalan setrit oksillansa, levitti mereen köynnöksensä, Eufrat -virtaan vesansa. Kuuntele Israelin paimen. Kuuntele Israelin paimen, Sinä, joka johdat Joosefia, johdatat niinkuin lammaslaumaa.

71 Psalmi 80 Miksi sinä särjit aidan sen ympäriltä, niin että 3 / 3 kaikki tiellä kulkijat sitä repivät? Metsäkarju sitä jyrsii, syövät kedon eläimet. Herra, Jumala, Sebaot, katso taivaasta ja näe. Käänny takaisin, ota hoitaaksesi tämä viinipuu, suojaa se, minkä Sinun oikea kätesi istutti, taimi, jonka kasvatit suureksi itsellesi, iloksesi. Se on tulen polttama, se on karsittu. Suojele Sinun oikean kätesi miestä, ihmislasta, jonka suureksi kasvatit. Silloin me emme sinusta luovu, anna meidän elää, avuksi Sua huudamme. Jumala, saata meidät entisellemme, kirkasta kasvosi, niin me pelastumme.

72 Psalmi 84 Kuinka ihanat ovat asuinsijasi, Herra Sebaot! 1 / 2 Sieluni ikävöi ja halajaa Herran esipihoille. Sydämeni ja ruumiini pyrkii riemuiten kohti Jumalaa. Löysi lintunen majan, pesäpaikan. Löysi pääskynen kodin poikasilleen. Alttarisi, Herra, minun Jumalani, minun kuninkaani! Onnelliset ne, jotka sinua kiittävät ja asuvat huoneessasi. Onnelliset ne ihmiset, joiden voima on Sinussa ja joilla on mielessänsä pyhät matkat. Kun he kulkevat kyynellaakson kautta, sen he muuttavat lähteitten maaksi. Syyssade peittää sen siunauksilla, ja he käyvät voimasta voimaan.

73 Psalmi 84 2 / 2 Herra Sebaot, kuule rukoukseni. Jaakobin Jumala, meidän kilpemme, käännä katseesi, katso voideltusi puoleen. Yksi päivä on esipihoillasi kuin tuhat muualla. Olen mielummin vartijana Jumalani huoneen kynnyksellä kuin asun jumalattoman katon alla. Herra, Jumala on kilpi ja aurinko. Herra antaa armon ja kunnian, ei hän hyvää kiellä nuhteettomilta. Autuas, joka Sinuun turvaa, Herra Sebaot! Herra Sebaot, Herra Sebaot!

74 Psalmi 92 Hyvä on Herraa kiittää, hyvä on kiitosta laulaa 1 / 2 nimellesi Sinä korkein, nimellesi Sinä korkein. Aamulla julistaa Sinun armoasi ja yön tullen Sinun totuuttasi Kymmenkielisillä soittimilla ja harpuilla, kannelta soittaen, sillä Sinä ilahdutat minua teoillasi. minä riemuitsen Sinun kättesi teoista, kättesi teoista. Kuinka suuret ovat, Herra, Sinun tekosi! Ylen syvät ajatuksesi. Tätä ymmärrä ei mies järjetön eikä sitä älyä tomppeli, Kuinka suuret ovat, Herra, Sinun tekosi! Mutta Sinä olet korkea iankaikkisesti! Sillä katso, Sinun vihollisesi hukkuvat, väärintekijät kaikki hajalleen joutuvat.

75 Psalmi 92 Mutta minun voimani Sinä kohotat 2 / 2 kuin villihärän sarvet, minut voidellaan tuoreella öljyllä, tuoreella öljyllä. Vanhurskas viheriöitsee niin kuin palmupuu, hän kasvaa niinkuin Libanonin setripuu. He ovat istutetut Herran huoneeseen. He viheriöitsevät Jumalamme kartanoissa, vielä vanhuudessaan tekevät hedelmää, ovat mehevät ja vihannat ja he julistavat Herran vanhurskautta, Hän, kallioni, on ilman vääryyttä, ilman vääryyttä, ilman vääryyttä. Hän, kallioni, on ilman vääryyttä.

76 Psalmi 95 Tulkaa, laulakaamme iloiten Herralle. 1 / 2 Kohottakaamme riemuhuuto turvakalliollemme. Käykäämme Hänen kasvojensa eteen kiittäen. laulakaamme Hänelle riemulauluja. Sillä Herra on suuri Jumala, muita jumalia suurempi kuningas. Maan syvyydet ovat hänen kädessään, vuorten huiputkin kuuluvat hänelle. Hänen on meri, Hän teki sen, ja kuivan maan Hän muovasi. Tulkaa, palvokaamme ja kumartakaamme Häntä. Polvistukaamme eteen Herran, Luojamme. Hän on meidän Jumalamme, ja me hänen laitumensa lampaat, joita hän kaitsee kädellään.

77 Psalmi 95 2 / 2 Tänä päivänä, jos te kuulette Hänen äänensä, älkää kovettako sydäntänne niin kuin Meribassa, niin kuin Massan päivänä autiomaassa, jossa teidän isänne kiusasivat minua ja koettelivat minua, vaikka olivat nähneet minun tekoni. Neljäkymmentä vuotta minä olin väsynyt siihen sukupolveen ja sanoin: He ovat kansa, jonka sydän on eksynyt. He eivät tunne minun teitäni. Heistä minä vihassani vannoin: He eivät pääse minun lepooni.

78 Laulakaa Herralle uusi laulu! Laulakaa Herralle, kaikki maa. Julistakaa päivästä päivään Hänen pelastus tekojaan. Psalmi 96 1 / 2 Laulakaa Herralle, laulakaa Herralle, laulakaa Herralle, ylistäkää Hänen nimeään! Julistakaa Hänen kunniaansa kaikkien kansojen keskellä. Julistakaa Hänen ihmeitänsä kaikkien kanso jen keskellä. Suuri on Herra, suuri on Herra, suuri on Herra, ja ylistettävä, ylistettävä. Eivät ole jumalia toisten kansojen jumalat. Mutta Herra on taivasten luoja. Hänen on loisto ja kunnia. Voima ja kirkkaus, voima ja kirkkaus, voima ja kirkkaus, Hänen pyhäkössään, pyhäkössään. Antakaa Herralle, te sukukunnat, antakaa kunnia ja väkevyys. antakaa Herralle nimensä kunnia, tuokaa hänelle lahjoja. Astukaa pihaan, astukaa pihaan, astukaa pihaan Hänen pyhäkkönsä, pyhäkkönsä.

79 Psalmi 96 Kumartukaa palvomaan Herraa pyhässä kaunistuksessa. Vaviskaa Hänen kasvojensa edessä, kaikki maa. 2 / 2 Iloitkoot taivaat, iloitkoot taivaat, iloitkoot taivaat, ja riemuitkoon maa, riemuitkoon maa. Sanokaa kansojen keskellä: Herra on kuningas. Hän loi maan, joka pysyy. Hän loi maan, se horju ei. Hän tuomitsee kansat, tuomitsee kansat, tuomitsee kansat oikeudella, oikeudella. Iloitkoon taivas, riemuitkoon maa! Pauhatkoon meri kaikkineen. Juhlikoon maa ja kaikki sen luodut, humiskoon ilosta metsien puut. Sillä Hän tulee, sillä Hän tulee, sillä Hän tulee, tuomitsemaan, tuomitsemaan. Hän tuomitsee maan vanhurskaudessa ja kansat uskollisuudessaan.

80 Herra, kuule rukoukseni, minun huutoni tulkoon eteesi. Älä peitä kasvojasi, kun minulla on ahdistus, Psalmi / 3 kallista korvasi minun puoleeni. Minä huudan, riennä, vastaa minulle. Sillä päiväni ovat haihtuneet kuin savu, ja luitani polttaa. Sydämeni on paahtunut ja kuivunut kuin ruoho, sillä minä unohdan syödä leipääni. Äänekkäästä vaikerruksestani luuni tarttuvat nahkaani. Olen niin kuin pelikaani erämaassa, niin kuin huuhkaja raunioissa. Olen uneton, kuin yksinäinen lintu katolla. Kaiken päivää viholliseni häpäisevät minua; riehuvat vastaan, kiroavat nimeni kautta. Sillä minä syön tuhkaa niin kuin leipää, sekoitan juomani kyyneleillä Sinun vihasi ja kiivastuksesi tähden, Sinä nostit minut ylös ja viskasit pois. Minun päiväni on kuin pitenevä varjo, ja minä kuivun kuin ruoho.

81 Psalmi 102 Mutta Sinä, Herra, hallitset iankaikkisesti, 2 / 3 Sinun muistosi pysyy polvesta polveen. Nouse ja armahda Siionia, sillä aika on tehdä laupeus, määrähetki on tullut. Sen kivet ovat palvelijoillesi rakkaat, sen soraläjiä heidän on sääli. Silloin pakanat pelkäävät Herraa ja maan kuninkaat Sinun kunniaasi, kun Herra rakentaa Siionin ja ilmestyy kunniassaan, Kun hän kääntyy niiden rukousten puoleen, jotka ovat kaiken menettäneet, eikä heidän rukoustansa hylkää. Tämä kirjoitettakoon tulevalle polvelle, ja kansa, joka luodaan, on kiittävä Herraa, että hän katseli korkeudestaan, että Herra katsoi pyhästä taivaasta maahan, kuullakseen vankien huokaukset, vapauttaaksensa kuoleman lapset,

82 Psalmi 102 Jotta Siionissa julistettaisiin Herran nimeä, hänen ylistystään Jerusalemissa, 3 / 3 kun kaikki kansat kokoontuvat yhteen, ja valtakunnat, palvelemaan herraa. Olet lannistanut minun voimani, lyhentänyt minun päiväni. Älä tempaa mua pois kesken ikääni; Sinä elät suvusta sukuun. Muinoin Sinä perustit maan sekä taivaan, mutta ne vanhenevat niin kuin vaate; sinä muutat ne, kuin vaate muutetaan, mutta Sinä pysyt samana. Sinun palvelijasi lapset ovat turvassa, ja heidän jälkeläisensä pysyvät Sinun edessäsi. Jotta Siionissa julistettaisiin Herran nimeä, Hänen ylistystään Jerusalemissa, kun kaikki kansat kokoontuvat yhteen, ja valtakunnat, palvelemaan Herraa.

PSALMI 22 X 2 ETTÄ HERRA TÄMÄN TEHNYT ON (ETTÄ SE TÄYTETTY ON.)

PSALMI 22 X 2 ETTÄ HERRA TÄMÄN TEHNYT ON (ETTÄ SE TÄYTETTY ON.) JUMALANI, JUMALANI, MIKSI MINUT HYLKÄSIT, MIKSI OLET KAUKANA, ET AUTA MINUA, ETKÄ KUULE VALITUKSENI SANOJA? JUMALANI, JUMALANI HUUDAN PÄIVÄLLÄ YÖLLÄKÄÄN EN VAIKENE, MUTTA VASTAA ET, MUTTA VASTAAT ET. KUITENKIN

Lisätiedot

Psalmi 1 Psalmi 8 salmi 2 Psalmi 15 Psalmi 3

Psalmi 1 Psalmi 8 salmi 2 Psalmi 15 Psalmi 3 Psalmi 1 Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä veikä istu, kussa pilkkaajat istuvat, vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt! Hän

Lisätiedot

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana

Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Ehtoopalvelus lauantai ja aattoiltana maallikon laulamana Pyhien isiemme esirukouksien tähden Herra Jeesus Kristus, meidän Jumalamme, armahda meitä. Aamen. Kunnia olkoon Sinulle, meidän Jumalamme, kunnia

Lisätiedot

Psalmin kertosäkeitä

Psalmin kertosäkeitä Psalmin kertosäkeitä Kaste Tämän päivän on Herra tehnyt Ps. 118:24. Virsikirjan jumalanpalvelusliitteessä nro 852. Tuomo Nikkola 2001 Tä - män päi - vän on Her - ra teh - nyt, i - loit - kaa ja rie - muit

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa

EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT. itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa 29.1.2007 EHTOO- JA AAMUPALVELUS JUHLA- JA ARKIPÄIVINÄ SUURET PROKIMENIT itse juhlapäivän iltana toimitettavassa ehtoopalveluksessa Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net EHTOO- JA

Lisätiedot

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten www.scriptural-truth.com Asarja rukous Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu {1:1} ja he kävelivät tulen keskellä ylistää

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

*** J.Kuhnau: Tristis est anima mea

*** J.Kuhnau: Tristis est anima mea J.S.Bach: Komm, Jesu, komm Tule, Jeesus, tule, henkeni on väsynyt. voimani katoaa aina enemmän ja enemmän, kaipaan rauhaasi; katkera tie käy minulle liian raskaaksi! Tule, tule, haluan antautua sinulle,

Lisätiedot

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan 1. syyskuuta Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Ps. 63:2 Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan kiihkeästi Jumalan

Lisätiedot

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C C E F G C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan C G C G Kuinka kauniisti kaiken teki

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Viidensadan keljarukoussääntö

Viidensadan keljarukoussääntö Viidensadan keljarukoussääntö www.ortodoksi.net Optinan luostarin Viidensadan keljarukoussääntö Rukoussäännön nimi tulee siitä, että se on kehitetty Optinan luostarissa ja siihen kuuluu muiden tekstien

Lisätiedot

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Kiperiä kysymyksiä Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Opetus Neljä jaksoa Vihasta ja riidasta (Matt. 5:21-26) Aviorikoksesta (5:27-32) Vannomisesta (5:33-37) Vihamiesten rakastamisesta (5:38-48) Matt.5:21-26

Lisätiedot

Sotilaat Raamattu - Soldiers Scriptures. 10 Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa.

Sotilaat Raamattu - Soldiers Scriptures. 10 Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Sotilaat Raamattu - Soldiers Scriptures Kirje Efesolaisille 6:10-18 10 Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. 11 Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen

Lisätiedot

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on?

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola i I V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Jeesuksen profetiat : Matteus 24 - Jesaja 2:1-4 62:6-7 (Jerusalem) - Hesekiel 36:19 ja 24 ja 28 - Sakarja 8:

Lisätiedot

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat

RUKOUSHETKI SEURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖSTÄ POISTETTAESSA. 3. Psalmi. 1. Alkuvirsi. 2. Johdanto Alkusiunaus. Johdantosanat RUKOUHETKI EURAKUNNAN TOIMITILAA KÄYTÖTÄ POITETTAEA 1. Alkuvirsi Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 38: 1-3, 176: 1-3, 181: 1-3, 194, 317. Virren sijasta voi olla muuta musiikkia. 2. Johdanto Alkusiunaus

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 27/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 27.5.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 27/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 27.5. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HYVÄ PAIMEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus kertoi tämän vertauksen parannettuaan sokean (=viime sunnuntain

Lisätiedot

NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015

NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015 NÄKY, JOHTAJUUS, RAKENTAJAT ESRAN KIRJAN 1-7 KAUTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN / VARIKKO 11.1.2015 J O TA I N K Ä S I T TÄ M ÄT Ö N TÄ Jumala vaikuttaa pakanakuninkaan toteuttamaan suunnitelmansa Kuin kastelupuro on

Lisätiedot

SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA

SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) SYNTINEN NAINEN FARISEUKSEN TALOSSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Kaldean maassa (eli Babyloniassa) Kebar-joen varrella. b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SALOMON RUKOUS

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SALOMON RUKOUS Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SALOMON RUKOUS 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama

Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Loisto yllättää Matt. 17: 1-13 Pirkko Valkama Matt. 17:1-3 1 Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen.

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA. Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa

LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA. Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa 8.2.2007 LIITTEET TROPAREJA JA KONTAKKEJA Työhön ryhdyttäessä Sairaan puolesta Matkalle lähtevien puolesta Kaikenlaisissa anomuksissa Kiitospalveluksessa Tämä ohje löytyy myös netistä osoitteesta: www.ortodoksi.net

Lisätiedot

Sairaan luona. Virsiehdotuksia. Johdantosanat. Psalmi

Sairaan luona. Virsiehdotuksia. Johdantosanat. Psalmi Sairaan luona Tätä aineistoa käytetään sairaan luona vietettävässä rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9). Rukoushetki sairaan luona on aineistoineen myös Kasuaalitoimitusten kirjassa. Rukoushetken johtaa

Lisätiedot

E nsimmäinen katisma

E nsimmäinen katisma Ensimmäinen katisma Ensimmäinen kirja 1 40 (41) Psalmi 1 1 Daavidin psalmi. Heprealaisilla ilman otsikkoa. Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomien tavoin, ei astu syntisten tietä, ei istu pilkkaajien

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät

Lisätiedot

Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen

Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen Valoon saattaminen ja tilojen puhdistaminen Koonnut ja ohjeistanut kanavointina, Anu Markoff, Rakkaudentähti Ry Ennen rukouksia voit sytyttää kynttilän ja suitsuttaa huonetta Salvialla ja Paolo Santolla.

Lisätiedot

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja:

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja: Maahan kätkeminen Kaavaa voidaan käyttää uurnaa tai tuhkaa maahan kätkettäessä tai kun vainaja lasketaan hautaan toisella paikkakunnalla varsinaisen hautaan siunaamisen jo tapahduttua. Rukoushetken johtaa

Lisätiedot

ARKKI PYSÄHTYY. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Tietysti vedenpaisumuksen jälkeen.

ARKKI PYSÄHTYY. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Tietysti vedenpaisumuksen jälkeen. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ARKKI PYSÄHTYY Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Araratin vuorella. Sen sijaintia ei tarkkaan tiedetä.

Lisätiedot

D. Koulua aloitettaessa

D. Koulua aloitettaessa D. Koulua aloitettaessa Kouluun lähtevien siunaaminen voidaan toimittaa keväällä tai syksyllä juuri ennen koulun alkamista. iunaamisen toimittaa pappi tai muu seurakunnan työntekijä. Kouluun lähtevien

Lisätiedot

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa Saarna 12.10.2008 Ari Puonti Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään (abad) ja varjelemaan (shamar) sitä.

Lisätiedot

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397.

Läheisen kuoltua. Voidaan käyttää esimerkiksi virttä 249, 383, 384 tai 397. Läheisen kuoltua Rukoushetki läheisen kuoltua (saattohartaus) vietetään omaisten pyynnöstä. Se pidetään potilashuoneessa, sairaalan kappelissa tai kodissa. Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä

Lisätiedot

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI Päivitetty 26.12.2014 SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

ABRAM JA LOOT. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Katso kartta tekstissä

ABRAM JA LOOT. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Katso kartta tekstissä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ABRAM JA LOOT Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Katso kartta tekstissä b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Taivas, Jumalan kaunis koti

Taivas, Jumalan kaunis koti Nettiraamattu lapsille Taivas, Jumalan kaunis koti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Ensimmäinen oksa - nimi.

Ensimmäinen oksa - nimi. Kirkon lapsityönohjaajien ja lapsityön teologien neuvottelupäivät. Torstai 11.4.2013. PIENI PYHIINVAELLUS Laajavuoren luonnossa Kuljetaan kuiskaten. Hengitetään rukoillen. Kuljetaan pareittain ja pysähdytään

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

1. KAPITTEL 2. KAPITTEL

1. KAPITTEL 2. KAPITTEL 1. KAPITTEL Joka alusta oli, jonka me kuulimme, jonka me silmillämme näimme, jota me katselleet olemme, ja meidän kätemme pidelleet ovat elämän sanasta, 2 (Ja elämä on ilmestynyt, ja me olemme nähneet,

Lisätiedot

Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle.

Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle. ORTODOKSINEN RUKOUSHETKI 2014 Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme kunnia sinulle. Taivaallinen kuningas, lohduttaja

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 25/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 13.5.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 25/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 13.5. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) ARMOTON PALVELIJA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Sillä, missä Jeesus tämän vertauksen kertoi, ei ole merkitystä. Mutta ilmeisesti

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN

JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS TYYNNYTTI MYRSKYN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Genessaretin järvellä b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa

Lisätiedot

VELJEKSET KAIN JA AABEL

VELJEKSET KAIN JA AABEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VELJEKSET KAIN JA AABEL Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt:

Lisätiedot

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Tänään meillä on kaksi vertausta, jotka kertovat siitä, kuinka Jumala kutsuu kaikkia taivaan hääjuhliin. 1. Kertomuksen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for

Lisätiedot

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ELIA OTETAAN TAIVAASEEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Elia otettiin taivaaseen jossakin Jordanin itäpuolella, Jerikon kohdalla.

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Niin ihana on ylistää kansanlaulukirkko su klo 10

Niin ihana on ylistää kansanlaulukirkko su klo 10 Niin ihana on ylistää kansanlaulukirkko su 16.7.2017 klo 10 Alkusoitto Pelimannit Tervetulosanat Alkulaulu Niin ihanaa on ylistää 1. Niin ihanaa on ylistää sinua, Jumalamme, ja hyvyyttäsi, voimaasi nyt

Lisätiedot

Herra olkoon teidän kanssanne. Niin myös sinun henkesi kanssa.

Herra olkoon teidän kanssanne. Niin myös sinun henkesi kanssa. Vietettäessä ehtoollista sairaan luona myös muille läsnä oleville voidaan antaa ehtoollinen. Ehtoollisvälineet asetetaan valkoisella liinalla peitetylle pöydälle. Pöydälle voidaan asettaa myös risti tai

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt

Lisätiedot

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle Havaintomateriaalia - avuksi sinulle - lapsi ja nuorisotyöhön - taide- ja leirikoulutyöhön - lähetyskasvatukseen - teemapäiviin - kirkollisiin tapahtumiin - ystävyysseurakunta- työhön - erityisryhmille

Lisätiedot

A. Rukous sairaan puolesta

A. Rukous sairaan puolesta A. Rukous sairaan puolesta Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen. Kaavaa voidaan käyttää soveltaen. Voiteluun käytetään ruokaöljyä, esimerkiksi oliiviöljyä. Valkoisella

Lisätiedot

26. LIPUN SIUNAAMINEN

26. LIPUN SIUNAAMINEN 26. LIPUN IUNAAMINEN Pappi siunaa pyydettäessä lipun. Lipun siunaaminen voidaan toimittaa kirkossa tai muussa sopivassa paikassa. Ennen toimitusta kannetaan kuoriin uomen lippu ja sen jäljessä siunattava

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Mikä neuvoksi, kun tällaiset kysymykset meitä askarruttavat ja saartavat?

Mikä neuvoksi, kun tällaiset kysymykset meitä askarruttavat ja saartavat? Kuuleeko kukaan? Tämän päivän aihe: Kuuleeko kukaan, on asetettu kysymyksen muotoon. Monesti me ihmiset saatamme epäillä, kun elämäämme tulee yhtä ja toista vastoinkäymistä, että nouseeko tämä rukoukseni

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

I JUMALA PUHUU Hepr. 3:7.Sentähden, niinkuin Pyhä Henki sanoo: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä,

I JUMALA PUHUU Hepr. 3:7.Sentähden, niinkuin Pyhä Henki sanoo: Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, 27.09.2009 EHTOOLLISSAARNA LÄHTÖKOHTA koko saarnaan on seuraava: KOSKA JEESUS ON NIIN SUURI, niin sen tähden. Hepr. 3:7-9 7.Sentähden, niinkuin Pyhä Henki sanoo: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen(hyvän

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F

Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F KUINKA RAAMATTU VOISI: 1. Tarttua meihin 2. Pysyä meissä 3. Tuottaa siunausta elämässämme Elämmekö sanasta? Elämän koulu Ei ihminen elä ainoastaan leivästä,

Lisätiedot

Heittäkää kaikki murheenne

Heittäkää kaikki murheenne 1 Heittäkää kaikki murheenne Otan lähtökohdaksi Pietarin 1 kirjeen 5-luvun 7 jakeen, jossa apostoli rohkaisee: "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen." Eikö olekin inhimillisä,

Lisätiedot

AAMUPALVELUS SEMINAARILLA KIINTEÄT TEKSTIT. Pappi: Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen.

AAMUPALVELUS SEMINAARILLA KIINTEÄT TEKSTIT. Pappi: Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. AAMUPALVELUS SEMINAARILLA KIINTEÄT TEKSTIT Pappi: Kiitetty olkoon Jumalamme alati, nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Lukija: Aamen. Kunnia olkoon sinulle, meidän Jumalamme, kunnia sinulle. Taivaallinen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

Psalmi 1. Intro: C Dm7 C/E F G Am

Psalmi 1. Intro: C Dm7 C/E F G Am Psalmi 1 Intro: C Dm7 C/E F G Am Am(9) F (maj7) Dm(7) G Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat, Dm Dm/F G vaan rakastaa Herran

Lisätiedot

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA

UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms. JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA UUSI TESTAMENTTI AVAUTUU, osa 58ms JOHANNEKSEN EVANKELIUMI 2 (jatk.) JEESUKSEEN USKOMINEN LOGOKSENA 1. ELÄMÄ / KUOLEMA Kaikille muille sydämenlyönnit ovat rummutus kohti hautaa, mutta me elämme elämää

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

lmestyskirja toteutuu

lmestyskirja toteutuu 1-3 lmestyskirja toteutuu 1 Tämän jälkeen näin taas yhden enkelin tulevan alas taivaasta. Hänellä oli suuri valta, ja hänen kirkkautensa valaisi koko maan. 2 Hän huusi kovalla äänellä: "Kukistunut, kukistunut

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 5. vuosi nro VT4 _25 /

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 5. vuosi nro VT4 _25 / Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) PSALMIT 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Psalmit ovat syntyneet Daavidin aikana n. 1000

Lisätiedot

PERKELE KIUSAA JEESUSTA

PERKELE KIUSAA JEESUSTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PERKELE KIUSAA JEESUSTA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Mooses, Aaron ja Mirjam sekä Aaronin poika, Eleasar

c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Mooses, Aaron ja Mirjam sekä Aaronin poika, Eleasar Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VASKIKÄÄRME 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - Siinain erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Sen 40 vuoden aikana,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

EEVA JA AADAM EDENISSÄ

EEVA JA AADAM EDENISSÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) EEVA JA AADAM EDENISSÄ Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jumalan istuttamassa paratiisissa, joka

Lisätiedot

JOULUSEIKKAILU. -Aikamatka ensimmäiseen jouluun

JOULUSEIKKAILU. -Aikamatka ensimmäiseen jouluun JOULUSEIKKAILU -Aikamatka ensimmäiseen jouluun Näytelmä ensimmäisen joulun tapahtumista Israelissa. «Esitykset ja kuljetukset ilmaisia kaikille Kuopion kouluille ja päiväkodeille» Jouluseikkailu on alakoululaisille

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Komea mutta tyhmä kuningas

Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen

7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen 7/ 12.10.07 Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen www.ortodoksi.net Euhologion / Kaste Rukoukset neljäntenäkymmenentenä päivänä lapsen syntymän jälkeen 40.

Lisätiedot

Messussa saa istua koko ajan, halutessaan voi nousta seisomaan evankeliumin ja ylistysvirren aikana, ylistyksen eleenä.

Messussa saa istua koko ajan, halutessaan voi nousta seisomaan evankeliumin ja ylistysvirren aikana, ylistyksen eleenä. JUURIMESSU L = liturgi S = seurakunta Messun vuoropuheluosat lausutaan, ei lauleta. Messussa saa istua koko ajan, halutessaan voi nousta seisomaan evankeliumin ja ylistysvirren aikana, ylistyksen eleenä.

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

ISMAEL SYNTYY. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Mamren tammistossa

ISMAEL SYNTYY. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Mamren tammistossa Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ISMAEL SYNTYY Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Mamren tammistossa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin

Lisätiedot

\ÅÅtÇâxÄ ]âåtät Åx wùç ~tçáátååx

\ÅÅtÇâxÄ ]âåtät Åx wùç ~tçáátååx \ÅÅtÇâxÄ ]âåtät Åx wùç ~tçáátååx ]xáajmdg? `tààa DMEF?`tààA EKMEC Kuva: Kalle Lintinen Apt. 1:9 Joh. 14:16 Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti.

Lisätiedot

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME Evankeliumi Matteuksen mukaan (Matt.12:33-37) Jeesus sanoi: Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono.

Lisätiedot