Heikkenevä terveydentilamme

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Heikkenevä terveydentilamme"

Transkriptio

1

2 Heikkenevä terveydentilamme Tämän päivän nopeatahtisessa yhteiskunnassa on helppoa unohtaa huolehtia terveydestään. Monet meistä aloittavat säteilevän terveinä, mutta 30 vuoden ikään mennessä alkaa kehittyä pieniä vaivoja. Näistä pienistä ongelmista tulee vakavampia, ja ne aiheuttavat terveyden heikkenemistä edelleen. Lopulta krooniset sairaudet asettuvat elimistöön ja jopa jokapäiväiset toiminnot voivat aiheuttaa kipua ja kärsimystä. Valitettavasti monet ihmiset keskittyvät enemmän ulkonäköönsä kuin sisäiseen terveyteen: syömällä ravinneköyhiä ruokia hengittämällä saastunutta ilmaa juomalla huonolaatuista vettä Tämä on kuolettava kolmikko, joka myrkyttää elimistöjämme

3 Elämme toksisessa maailmassa Ilmansaaste Urbaanit ilmansaasteet voivat aiheuttaa tai pahentaa sydän- ja verisuonisairauksia, syöpää, allergioita, astmaa ja keuhkosairautta. Ilmansaasteet, joiden arvioidaan aiheuttavan huomattavia terveysvaikutuksia Pohjoismaissa, ovat hiukkaspäästöt ja alailmakehän otsoni. Vallitsevien eteläisten ja kaakkoisten tuulien vuoksi Pohjoismaat vastaanottavat usein ilmansaasteiden lopun muualta Euroopasta.

4 Elämme toksisessa maailmassa Veden saastuminen Pohjoismaissa merkittävät määrät saasteita päätyvät vesistöihin seuraavilla tavoilla: Valumavedet viljelymaalta, hoidetut metsät tai turvesuot. Jätevesi kunnallisjätteestä, vedenpuhdistamoista, teollisuuslaitoksista, karjatiloista tai kalanviljelylaitoksilta. Jätevedet taloista haja-asutusalueilla, joissa ei ole julkista viemärijärjestelmää. Valumavedet rakennetuilta alueilta, kaivoksista ja louhoksista tai kaatopaikoilta. Merkittäviä määriä saasteita aikaisemmin saastuneista sedimenteistä ja maaperästä voi myös vähitellen tihkua vesimuodostumiin. Ilmastosta laskeutuvat saasteet, kuten hapatusaineet, voivat myös heikentää vesimuodostelmien tilaa.

5 Elämme toksisessa maailmassa Dr. Merryl Hammond, Action Chelsea for the Respect of the Environment -organisaation perustaja sanoi: Monet arvostetuissa lääketieteellisissä julkaisuissa julkaissut tutkimukset esittävät vahvan yhteyden kemiallisten torjunta-aineiden ja vakavien terveysvaikutusten välillä, mukaan lukien: Hormonitoiminnan häiriöt ja hedelmättömyys Synnynnäiset viat Aivokasvain / aivosyöpä Rintasyöpä Eturauhassyöpä Lapsuuden leukemia Syöpätapausten lisääntyminen yhteisöissä Non-Hodgkinin lymfooma Vatsasyöpä Oppimisvaikeudet Olisi hienoa välttää kaikkia torjunta-aineita ja muita kemikaaleja. sekä saasteita. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista. Siksi on sinusta kiinni, otatko vastuun terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi. Ensimmäinen askel optimaaliseen terveyteen on puhdistus ja detoksifikaatio.

6 Mitä ovat myrkyt? Myrkyt ovat kemikaaleja, jotka aiheuttavat vahinkoa elimistön soluille, elimille ja jokapäiväisille toiminnoille. Myrkkyjä on kahdenlaisia: eksotoksiinit ja endotoksiinit. Eksotoksiinit ovat peräisin ulkopuolisista lähteistä. Ne joko hengitetään sisään tai niellään. Esimerkkejä ovat seuraavat: saastunut ilma, veri, tupakansavu, alkoholi, lääkkeet, ruuan lisäaineet ja kotitalouden kemikaalit. Endotoksiinit luodaan sisäisesti elimistössä. Sulamaton ruoka voi esimerkiksi mädäntyä, luoda myrkkyjä, jotka vaurioittavat soluja, kudoksia ja elimiä elimistössä. Vaikka joku syö orgaanista ruokaa, juo parasta vettä ja hengittää puhtainta ilmaa, hän voi silti kärsiä myrkkyjen kerääntymisestä elimistöön ajan mittaan.

7 Kuinka myrkyt poistetaan? Elimistöllä on seitsemän poistokanavaa, joita hyödynnetään suoraan myrkkyjen poistamisessa elimistöstä:. Maksa - muuttaa tai dektoksifioi haitalliset myrkyt aineiksi, jotka voidaan poistaa elimistöstä turvallisesti. Paksusuoli - poistaa myrkyt maksasta sekä suolistoon kerääntyneen jätteen. Veri - virtaa suoniston läpi ja kantaa happea ja ravinteita elimistön soluihin ja poistaa samalla haitallista jätettä. Imujärjestelmä - poistaa myrkyt soluista suonien verkoston kautta, joka ulottuu kaikkialle elimistöön. Iho - poistaa jätteen ja myrkyt hikoilun kautta. Keuhkot - poistaa myrkyt hengityksen kautta (esim. hiilidioksidi). Syvään hengittäminen stimuloi imunesteiden virtausta myrkkyjen poistamiseksi. Munuaiset - vastaanottavat vesiliukoista jätettä maksasta, jotta se voidaan edelleen suodattaa ja lopulta poistaa virtsarakon kautta.

8 Tärkeät poistokanavat Maksa Tärkein elimistön poistoelin. Sen tehtävä on muuttaa tai dektoksifioida haitalliset myrkyt aineiksi, jotka voidaan poistaa elimistöstä turvallisesti. Jotta maksa voi poistaa myrkkyjä, se erittää sappinestettä. Sappineste toimii kantoaineena myrkkyjen poistamiselle elimistöstä. Jos maksan toiminta lamaantuu tai se on ylikuormitettu, myrkyt kerääntyvät elimistöön ja johtavat lopulta terveysongelmiin. Jokaisen täytyy puhdistaa maksa ajoittain joko ehkäisevässä tarkoituksessa tai parantumisen kannalta. Krooniset sairaudet alkavat usein maksan myrkkyjen ylikuormituksen vuoksi.

9 Tärkeät poistokanavat Paksusuoli Terve suolen toiminta on tärkeää myrkkyjen poistamisen kannalta. Suolen ummetuksen vuoksi myrkyt pääsevät takaisin verenkiertoon paksusuolta reunustavien verisuonten kautta. Tämä myrkkyjen kierrätys johtaa itsemyrkytykseen, joka voi aiheuttaa seuraavaa: päänsäryt, lihasten heikkous, ruuansulatusongelmat, autoimmuunisairaudet ja krooniset sairaudet.

10 Mitä on detoksifikaatio ja puhdistus? Detoksifikaatio on elimistön luonnollinen myrkkyjen poistoprosessi tai neutralisointi soluista, elimistä ja verenkierrosta. Puhdistus on toiminto, joka auttaa elimistöä suorittamaan detoksifikaation perusteellisemmin. Ihmiset ovat käyttäneet luonnonyrttejä elimistön puhdistamiseen tuhansia vuosia. Kun maailma, jossa elämme, muuttuu yhä saastuneemmaksi, puhdistus ja detoksifikaatio tulevat elintärkeiksi hyvän terveyden varmistamisessa ja sairauksia vastaan suojautumisessa. Yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä terveytesi parantamiseksi, on puhdistaa ja detoksifioida säännöllisesti. Jokaisen on suositeltavaa puhdistaa elimistö kahdesti vuodessa. Jos hengität, sinun pitäisi puhdistaa!

11 Miksi puhdistus on tärkeää Se parantaa yleistä terveydentilaa. Se alentaa sairastumisen riskiä. Se lisää energiaa. Se parantaa ruuansulatusta. Se auttaa hallitsemaan piano. Nämä ovat vain muutamia puhdistuksen etuja.

12 Mitä puhdistukselta voi odottaa? Kun ihmiset suorittavat täydellistä puhdistusohjelmaa, monet heistä ovat kokeneet seuraavia etuja : Verenpaineen tasaantuminen Kolestorolitason vakiintuminen Heleä ja kaunis iho Lisääntynyt henkinen tasapaino Painonpudotus tai painon vakiintuminen Parempi elimistön puhdistautumiskyky Vähemmän tulehduksia ja nivelkipua Lisääntynyt yleinen elinvoimaisuus

13 Puhdistusreaktiot Puhdistus ja detoksifikaatio irrottaa ja poistaa myrkkyjä elimistöstä. Aina kun myrkkyjä vapautuu elimistön kudoksista, on mahdollista kokea puhdistusreaktioita. Nämä reaktiot ilmenevät puhdistuksen aikana, kun elimistö tekee töitä poistaakseen myrkkyjä elimistöstä. Puhdistusreaktioita ovat mm. seuraavat : Flunssan kaltaiset oireet Pahoinvointi Päänsäryt Ripuli Väsymys Ihottumat Kognitiiviset ongelmat Nämä eivät ole allergisia reaktioita, ja niitä voidaan usein helpottaa vähentämällä puhdistusohjelman annosmäärää puoleen.

14 Mikä on First Cleanse? First Cleanse on 2-osainen, 15 päivän täysin luonnollinen yrttipuhdistus. Aamutuote on elinten yrttipohjainen detoksifikaatiotuote. Yötuote on hellävarainen paksusuolen tukituote.

15 Kuinka First Cleanse toimii? First Cleanse -tuotteen tarkoitus on stimuloida elimistön seitsemän poistokanavan puhdistusta ja detoksifikaatiota: maksa, keuhkot, paksusuoli, munuaiset, veri, iho ja imujärjestelmä. Se on tarpeeksi vahva ollakseen tehokas ja tarpeeksi hellävarainen, että se ei aiheuta puhdistuskriisiä, joka saattaa tapahtua edistyneemmän puhdistuksen aikana. Se ei sisällä laksatiivisia yrttejä, kuten cascara sagrada tai senna, jotka ovat purgatiivisia ja voivat aiheuttaa riippuvuutta ja heikentää paksusuolta entisestään.

16 Kuinka First Cleanse -tuotetta käytetään? 2 kapselia First Cleanse Morning -tuotetta aamulla 250 ml:n vesilasillisen kanssa aamulla tyhjään vatsaan. 2 kapselia First Cleanse Night -tuotetta aamulla 250 ml:n vesilasillisen kanssa illalla tyhjään vatsaan. On suositeltavaa lisätä juodun veden määrää, sillä se auttaa puhdistusprosessissa ja huolehtii elimistön nesteytyksestä.

17 First Cleanse -tuotteen kohdemarkkinat Muotoiltu erityisesti ensikertalaiselle tai herkälle puhdistajalle. Kun First Cleanse on suoritettu, tämän jälkeen voidaan suorittaa seuraava puhdistuksen taso Pure Cleanse -tuotteen avulla. (edistynyt 30 päivän puhdistus). Jos joku on herkkä puhdistukselle, hän voi suorittaa First Cleanse -ohjelman 2-4 kertaa vuodessa.

18 Kuinka First Cleanse -tuotetta käytetään? Kysy asiakkailtasi seuraavat kysymykset: 1. Oletko tehnyt puhdistusta aikaisemmin? 2. Oletko herkkä puhdistukselle tai lääkkeille yleensä? 3. Toimiiko suolesi kerran tai vähemmän kuin kerran päivässä? 4. Syötkö pikaruokaa ja / tai käsiteltyä ruokaa? 5. Oletko koskaan polttanut tai ollut altistuneena passiiviselle tupakoinnille? 6. Asutko suuressa kaupungissa? 7. Asutko tehtaan lähellä - altistutko ympäristösaasteille? Jos asiakas vastaa kyllä näihin kysymyksiin, hän saattaa kärsiä toksisesta ylikuormasta ja hänen pitäisi tehdä puhdistus.

19 First Cleanse Morning -tuotteen ainesosat Yrtit maksalle Yrtit, jotka edistävät sappinesteen virtausta maksassa: ar tisokka, maarianohdake, takiaisöljy, voikukka, inkiväärinjuuri, siankärsämö Yr tit, jotka suojaavat maksasoluja: voikukka, kurkuma Yrtit suolistolle Yr tit, jotka stimuloivat suolistoa olemat ta laksatiivisia: takiaisöljy Yrtit, jotka poistavat kaasua vatsasta, suolistosta ja suolesta: fenkoli, korianteri, kumina, oregano Yrtit, jotka vähentävät dyspepsiaa (vatsavaivat, mukaan lukien epämääräinen epämukavuus ja pahoinvointi): inkivääri, fenkoli, korianteri, papaija, katkero Yrtit, jotka vähentävät ilmavaivoja: fenkoli, kumina, korianteri, katkero Yr tit, jotka stimuloivat vatsan eritteitä: turkinpippuri Yrtit keuhkoille Yr tit, jotka avustavat hengit ysteiden limakalvojen t yhjent ymistä: sarviapila, valkosipuli, tulikukka, puna-apila, kurkuma Yr tit, jotka pehmentävät limakalvoa: tulikukka

20 First Cleanse Morning -tuotteen ainesosat Yrtit imujärjestelmälle Yrtit, jotka stimuloivat imukudoksen virtausta: merihaura, puna-apila Yrtit, jotka säätelevät immuunijärjestelmää: valkosipuli, vihreä tee Yrtit munuaisille Yrtit, jotka lisäävät virtsan virtausta: ar tisokka, maarianohdake, takiaisöljy, nokkonen, persilja Yr tit, jotka ovat bakteerinvastaisia / antiseptisia: korte Yrtit, jotka vähentävät tai hävittävät virtsakiviä ja auttavat olemassa olevien kivien liuottamisessa: persiljan lehti, korte, nokkonen Diureettiset yrtit: edistävät virtsateiden eritystä: persiljan lehti, korte, nokkonen, voikukka Yrtit, jotka rauhoittavat ja helpottavat sisäistä tulehdusta: nokkonen, korte Yrtit iholle Ihoa parantavat yrtit (kun myrkyt poistetaan ihon kautta, lievää ärsytystä voi esiintyä): takiaisöljy, puna-apila Yrtit verenkierrolle Verta puhdistavat yrtit: artisokka, takiaisöljy, merihaura, nokkonen, puna-apila, kurkuma

21 First Cleanse Night -tuotteen ainesosat Yrtit suolistolle Mineraalit, jotka lisäävät suoliston nesteytystä: Magnesiumhydroksidi Suolistoa kiinteyt tävät ja vahvistavat yr tit: pellavansiemen, triphala (sekoitus kolmea intialaista ayurvedistä yrttiä: amlaa, haritakai ja bibhitakia) Kuitulähteet: pellavansiemen, omenan pektiini Suoliston seinämää rauhoittavat yrtit: rohtosalkoruusun juuri, punajalavankuori

22 Mikä on Pure Cleanse? First Cleanse on 2-osainen, 30 päivän täysin luonnollinen yrttipuhdistus. Aamutuote on elinten yrttipohjainen detoksifikaatiotuote. Yötuote on hellävarainen paksusuolen tukituote. Pure Cleanse on noin 4 kertaa vahvempi kuin First Cleanse ja tehokkaampi ummetuksen poistamisessa ja suolen toiminnan parantamisessa.

23 Kuinka Pure Cleanse toimii? Pure Cleanse -tuotteen tarkoitus on stimuloida elimistön seitsemän poistokanavan puhdistusta ja detoksifikaatiota: Aamutuote sisältää yrttejä, jotka auttavat eliminoimaan yrttejä elimistä, kudoksista ja verenkierrosta. Yötuote toimii eliminaation tehostamisessa paksusuolen kautta magnesiumin avulla (-hydroksidi ja -oksidi), joka nesteyttää paksusuolta ja yrttejä. Nämä stimuloivat peristaltiikkaa, suolen luonnollista toimintaa työntää ulos massaa. Se ei sisällä laksatiivisia yrttejä, kuten cascara sagrada tai senna, jotka ovat purgatiivisia ja voivat aiheuttaa riippuvuutta ja heikentää paksusuolta entisestään.

24 Kuinka Pure Cleanse -tuotetta käytetään? 2 kapselia Pure Cleanse Morning -tuotetta aamulla 250 ml:n vesilasillisen kanssa aamulla tyhjään vatsaan. 2 kapselia Pure Cleanse Night -tuotetta aamulla 250 ml:n vesilasillisen kanssa illalla tyhjään vatsaan. On suositeltavaa lisätä juodun veden määrää, sillä se auttaa puhdistusprosessissa ja huolehtii elimistön nesteytyksestä.

25 Pure Cleanse -tuotteen kohdemarkkinat Muotoiltu erityisesti ihmisille: joilla on ummetusta jotka ovat suorittaneet puhdistuksen aikaisemmin haluavat perusteellisemman ja pidemmän puhdistuksen edut

26 Kuinka Pure Cleanse -tuotetta myydään? Kysy asiakkailtasi seuraavat kysymykset: 1. Oletko tehnyt puhdistusta aikaisemmin? 2. Oletko herkkä puhdistukselle tai lääkkeille yleensä? 3. Toimiiko suolesi kerran tai vähemmän kuin kerran päivässä? 4. Syötkö pikaruokaa ja / tai käsiteltyä ruokaa? 5. Oletko koskaan polttanut tai ollut altistuneena passiiviselle tupakoinnille? 6. Asutko suuressa kaupungissa? 7. Asutko tehtaan lähellä - altistutko ympäristösaasteille? Jos asiakas vastaa kyllä näihin kysymyksiin, hän saattaa kärsiä toksisesta ylikuormasta ja hänen pitäisi tehdä puhdistus.

27 Pure Cleanse Morning -tuotteen ainesosat Yrtit maksalle Sappinesteen virtauksen edistäminen maksassa: ar tisokka, takiaisöljy, voikukka, kurkuma Yrtit, jotka suojaavat maksasoluja: voikukka, kurkuma, lehtijuurikas, jänönputki, chlorella Yrtit suolistolle Yrtit, jotka stimuloivat suolistoa olematta laksatiivisia: takiaisöljy Yrtit keuhkoille Yrtit, jotka avustavat hengitysteiden limakalvojen tyhjentymistä: tulikukka, puna-apila, kurkuma Yrtit, jotka pehmentävät limakalvoa: tulikukka Yrtit imujärjestelmälle Yrtit, jotka stimuloivat imukudoksen virtausta: puna-apila Yrtit, jotka säätelevät immuunijärjestelmää: lehtikuusi

28 Pure Cleanse Morning -tuotteen ainesosat Yrtit munuaisille Yrtit, jotka lisäävät virtsan virtausta: ar tisokka, takiaisöljy, maissisilkki Diureettiset yrtit: edistävät virtsateiden eritystä: voikukka Yrtit iholle Ihoa parantavat yrtit (kun myrkyt poistetaan ihon kautta, mietoa ärsytystä voi esiintyä): takiaisöljy, puna-apila Yrtit verenkierrolle Ver ta puhdistavat yr tit: artisokka, chlorella, puna-apila, kurkuma Yrtit lisämunuaiselle Yrtit, jotka edistävät lisämunuaisten toimintaa: jänönputket

29 Pure Cleanse Night -tuotteen ainesosat Yrtit suolistolle Mineraalit, jotka lisäävät suoliston nesteytystä: magnesium (-hydroksidi ja - oksidi) Yrtit, jotka stimuloivat peristaltiikkaa (paksusuolen lihasten liike): triphala (sekoitus kolmea intialaista ayurvedistä yrttiä: amlaa, haritakai ja bibhitakia) Suolistoa kiinteyt tävät ja vahvistavat yr tit: triphala Kuitulähteet: omenan kuitu, luumun kuitu Suoliston seinämää pehmentävät yrtit: rohtosalkoruusun juuri, punajalavankuori Expectorant-yrttisekoitus (irrottaa lima suolistosta) rohtosalkoruusun juuri Ruuansulatuksen avut Inkiväärinjuuri, fenkoli

30 Kuitu on tärkeää Kuituja on kahdenlaisia, liukenevia ja liukenemattomia. Liukenevat yrtit imevät ylimääräistä kolesterolia ja myrkkyjä. Liukenemattomat kuidut kaapivat ruuansulatuskanavan ja paksusuolen puhtaaksi. Molemmat ovat oleellisia hyvän terveyden kannalta. Aikuiset tarvitsevat kuitua grammaa päivässä. Lapsen tarve määritetään lisäämällä tämän ikään 5 - tämä on hän tarvitsemansa määrä grammoissa. Suurin osa ihmisistä ei noudata kunnollista, tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää hedelmiä, kasviksia, siemeniä ja viljoja. Ajan mittaan tämä johtaa sulamattomien ruokien kertymiseen ruuansulatuskanavaan ja paksusuoleen, joissa se fermentoituu, mätänee ja tulee toksiseksi. Nämä myrkyt tihkuvat verenkiertoon ja johtavat heikkoon terveyteen ja krooniseen sairauteen. Kuitu auttaa liuottamaan ylimääräistä kolesterolia ja auttaa vakauttamaan verensokerin tasoja.

31 Kaikki kuidut eivät ole samanlaisia Suurin osa markkinoilla olevista kuiduista on psyllium pohjaisia. Psyllium on 97%:sesti liukeneva kuitu, joka voi aiheuttaa ummetusta. Psyllium imee 40 kertaa painonsa verran vettä. Tämä voi johtaa siihen, että suurin osa suolen vedestä imeytyy. Tämä voi johtaa ummetukseen. Kuituyhdistelmät tarjoavat parempaa kuitutasapainoa.

32 Ylläpito Puhdistusohjelman jälkeen suosittelemme säännöllistä kuitujen nauttimista varmistaaksemme suolen terveellisen toiminnan. Kuidut ylläpitävät säännöllistä suolen toimintaa ja vahvistavat glykeemistä indeksiä. CleanseMORE on luonnollinen suoliston tuki helpottamaan satunnaista ummetusta. CleanseMORE on suunniteltu tarjoamaan suoliston toimintaan tukea puhdistuksen jälkeen. Sitä voidaan käyttää tarvittaessa varmistamaan suolen toimintaa. Cleanse More stimuloi suolen normaalia toimintaa. Sen sisältäm magnesium nesteyttää suolistoa ja kasvit stimuloivat suoliston lihaksia. CleanseMOREA suositellaan käytettäväksi: henkilöt, jotka tarvitsevat lisätukea PureCleanse ohjelman jälkeen. henkilöt, jotka eivät halua täydellistä puhdistuskuuria vaan tuotteen, jonka avulla suolisto tyhjenee useammin ja tehokkaammin. CleanseMORE voidaan käyttää myös yhdessä FirstCleanse ohjelman kanssa.

33

Ihmisillä on ummetusta

Ihmisillä on ummetusta Ihmisillä on ummetusta Ummetus on yleinen ongelma, vaikka sen vallitsevuuden arviot vaihtelevat laajasti, koska ummetukselle ei ole yleisesti hyväksyttyä määritelmää. Perinteisen lääketieteen mukaan ummetuksen

Lisätiedot

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa

Suolisto ja vastustuskyky. Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suolisto ja vastustuskyky Lapin urheiluakatemia koonnut: Kristi Loukusa Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen

Lisätiedot

Kuinka entsyymit toimivat?

Kuinka entsyymit toimivat? Mitä ovat entsyymit? Entsyymit ovat proteiineja, jotka toimivat kemiallisten reaktioiden katalysaattorina elimistössä. Niitä voidaan verrata liekin puhaltamiseen tulen sytyttämiseksi. Jos liekkeihin ei

Lisätiedot

Tehokas kehosi puhdistaja

Tehokas kehosi puhdistaja Tehokas kehosi puhdistaja Myrkkyjä on kaikkialla. TOIMI HETI! - TÄHTIEN TEKIJÄ - Terve keho voi hyvin Väsymys, eloton iho, hidas ruoansulatus jne. ovat merkkejä siitä, että keho maksa, munuaiset, suolisto,

Lisätiedot

RAVINTO JA SUOLISTO. Fit4Life. Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki

RAVINTO JA SUOLISTO. Fit4Life. Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki RAVINTO JA SUOLISTO Fit4Life Folasade A. Adebayo M.Sc., Doctoral Student Division of Nutrition University of Helsinki Ruoansulatus järjestelmä: Lisäelimet Sylkirauhaset Hampaat Maksa Haima Sappirakko Tärkeät

Lisätiedot

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen Edellisen leirin Kotitehtävä Tarkkaile sokerin käyttöäsi kolmen päivän ajalta ja merkkaa kaikki sokeria ja piilosokeria sisältävät ruuat

Lisätiedot

tulehduksellisten suolistosairauksien yhteydessä

tulehduksellisten suolistosairauksien yhteydessä ADACOLUMN -HOITO tulehduksellisten suolistosairauksien yhteydessä www.adacolumn.net SISÄLTÖ Maha-suolikanava...4 Haavainen paksusuolitulehdus...6 Crohnin tauti...8 Elimistön puolustusjärjestelmä ja IBD...10

Lisätiedot

Miksi liikenteen päästöjä pitää. Kari KK Venho 220909

Miksi liikenteen päästöjä pitää. Kari KK Venho 220909 Miksi liikenteen päästöjä pitää hillitä Kari KK Venho 220909 Miksi liikenteen päästöjä pitää hillitä Kari KK Venho 220909 Mikä on ilmansaasteiden merkitys? Ilmansaasteiden tiedetään lisäävän astman ja

Lisätiedot

Kananmuna sisältää muun muassa D-vitamiina ja runsaasti proteiinia

Kananmuna sisältää muun muassa D-vitamiina ja runsaasti proteiinia Jogurtti luomuhillolla on parempi vaihtoehto kuin puuro tai aamumurot. Tutkijat ovat yhä enenevästi havainneet, mitä näiden viljojen gluteeni aiheuttaa terveydellemme. Gluteeni on syyllinen yli 150 eri

Lisätiedot

PREDIALYYSI - kun munuaisesi eivät toimi normaalisti

PREDIALYYSI - kun munuaisesi eivät toimi normaalisti PREDIALYYSI - kun munuaisesi eivät toimi normaalisti Munuaiset ovat pavunmuotoiset elimet ja ne sijaitsevat selkärankasi kummallakin puolella keskimäärin puolessa välissä selkääsi. Munuaiset toimivat suodattimena.

Lisätiedot

PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ. ATeamSuomi.com merenheimo@gmail.com 1

PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ. ATeamSuomi.com merenheimo@gmail.com 1 PUHDISTAA POISTAA MYRKKYJÄ TUKEE RUOANSULATUS- JÄRJESTELMÄÄ merenheimo@gmail.com 1 PUHDISTAA KEHOA Tehokas yhdistelmä ravintoaineita tehostavat suoliston toimintaa ja tukevat suolistossa jo olevia hyödyllisiä

Lisätiedot

VETERINARY. Ruuansulatushäiriöt

VETERINARY. Ruuansulatushäiriöt VETERINARY EXCLUSIVE Ruuansulatushäiriöt Ruuansulatushäiriöt Kuvaus: Ruuansulatushäiriöt ovat yleisiä niin pennuilla kuin aikuisilla koirilla ja kissoilla. Häiriöihin voi olla useita eri syitä, kuten huono

Lisätiedot

Vahva suolisto vahva vastustuskyky. Matti Vire 7.9.2013

Vahva suolisto vahva vastustuskyky. Matti Vire 7.9.2013 Ihmisen ruuansulatuksen muodostavat: Suu Mahalaukku Maksa (sappi) Haima Ohutsuoli Paksusuoli Peräsuoli Suun tehtävät: Pureskelu Syljen eritys Entsyymien eritys Mahalaukun tehtävät: Suolahapon eritys Pepsiinin

Lisätiedot

Linomix. Pellava ja marjat tukevat vatsan toimintaa

Linomix. Pellava ja marjat tukevat vatsan toimintaa Pellava ja marjat tukevat vatsan toimintaa Linomix Suomalainen ravitsemusasiantuntijoiden suunnittelema ravintolisä, joka sisältää pellavarouheen lisäksi 24 % marjoja (mustikkaa, tyrniä, karpaloa ja ruusunmarjaa)

Lisätiedot

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015

Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Yläkouluakatemia viikot 6 ja 7 /2015 Suoliston vaikutus terveyteen Vatsa ja suolisto ovat terveyden kulmakiviä -> niiden hyvinvointi heijastuu sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin Jopa 80% ihmisen

Lisätiedot

Vahvasta vasikasta tuottavaksi naudaksi. Vasikoiden kasvatus. jbs portfolio. jbs:n kanssa

Vahvasta vasikasta tuottavaksi naudaksi. Vasikoiden kasvatus. jbs portfolio. jbs:n kanssa Vahvasta vasikasta tuottavaksi naudaksi Vasikoiden kasvatus jbs portfolio jbs:n kanssa jbs kälberpaste - vasikkatahna Lyhyesti taattu korkea taso immunoglobuliinia (johdettu IBR-vapaasta maidosta) sisältää

Lisätiedot

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi Omevio Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen UUTUUS iholle ja turkille Mitä välttämättömät rasvahapot ovat? Välttämättömät rasvahapot ovat koirien ja kissojen ihon terveyttä

Lisätiedot

VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI

VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI VÄRITÄ ITSESI HYVINVOIVAKSI ESITTELYN YLEISKATSAUS Carl Rehnborg ja NUTRIWAYn tarina Tasapainoisen ruokavalion haasteet Lisää väriä ruokavalioosi Tasapainoinen ruokavalio. Tasapainoinen

Lisätiedot

Hyvinvointiin vaikuttavia lopettamisen hyötyjä ovat myös parempi suorituskyky, stressin väheneminen, parempi uni ja keskittymiskyky.

Hyvinvointiin vaikuttavia lopettamisen hyötyjä ovat myös parempi suorituskyky, stressin väheneminen, parempi uni ja keskittymiskyky. Tupakatta terveenä! 2 Lopettaminen kannattaa aina! Tupakkatuotteet lyhentävät käyttäjänsä elinikää keskimäärin 8 10 vuotta. Ilman tupakkaa on terveempi ja sairastumisriski pienenee. Elämänlaatu paranee

Lisätiedot

Työhyvinvointia terveyttä edistämällä: Ravinto ja terveys. 24.10.2006 Henna-Riikka Seppälä 1

Työhyvinvointia terveyttä edistämällä: Ravinto ja terveys. 24.10.2006 Henna-Riikka Seppälä 1 Työhyvinvointia terveyttä edistämällä: Ravinto ja terveys 24.10.2006 Henna-Riikka Seppälä 1 RAVINNON MERKITYS TERVEYDELLE Onko merkitystä? Sydän- ja verisuonisairaudet Verenpaine Kolesteroli Ylipaino Diabetes

Lisätiedot

hoitoon HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI

hoitoon HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI sen k u t e m m u Ohjeita hoitoon HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Mitä on ummetus? Ummetuksella tarkoitetaan harventunutta suolen toimintaa, johon liittyy ulostamisvaikeuksia. Se on hyvin yleinen

Lisätiedot

Pellavansiemenen. 6/2009 Hyvinvointia pellavasta -hanke

Pellavansiemenen. 6/2009 Hyvinvointia pellavasta -hanke Pellavansiemenen terveysvaikutukset Kooste Lähteenä käytetty artikkelia TarpilaA, WennbergT. TarpilaS: Flaxseedas a functionalfood. Current Topics in Neutraceutical Research 2005 (3);3:167-188 1 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Terveellinen kaura. Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013. Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry

Terveellinen kaura. Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013. Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry Terveellinen kaura Lumoudu kaurasta Kaurapäivä 1.10.2013 Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry Mikä on Leipätiedotus? Leipomoalan yhteinen tiedotusyksikkö Perustettu 1961 Rahoitus Perusbudjetti jäsenmaksuista

Lisätiedot

Tasapainoinen Ravitsemus

Tasapainoinen Ravitsemus Tasapainoinen Ravitsemus Juha ja Sari Eriksson Itsenäiset Jälleenmyyjät Omat taustat ja kokemukset Juha Eriksson 50v.. Perhe: Vaimo Sari, 4 lasta Samuli 17v, Krista 19v, Niklas 22v, ja Sami 24 v Ammatti:

Lisätiedot

(pembrolitsumabi) Tietoa potilaille

(pembrolitsumabi) Tietoa potilaille Tietoa KEYTRUDA - valmisteesta (pembrolitsumabi) Tietoa potilaille Tähän lääkkeeseen kohdistuu lisäseuranta. Tällä tavalla voidaan havaita nopeasti uutta turvallisuutta koskevaa tietoa. Voit auttaa ilmoittamalla

Lisätiedot

TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN KANNATTAA AINA

TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN KANNATTAA AINA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN KANNATTAA AINA Kaikki tietävät, että tupakointi on epäterveellistä. Mutta tiesitkö, että tupakoinnin lopettaminen kannattaa, vaikka olisit tupakoinut jo pitkään ja että lopettaminen

Lisätiedot

Adacolumn -hoito tulehduksellisten suolistosairauksien yhteydessä

Adacolumn -hoito tulehduksellisten suolistosairauksien yhteydessä Adacolumn -hoito tulehduksellisten suolistosairauksien yhteydessä Hellävarainen vallankumous IBD-tautien hoidossa Sisältö Maha-suolikanava...4 Haavainen paksusuolitulehdus...6 Crohnin tauti...8 Elimistön

Lisätiedot

Vasikoiden aloitusohjelma

Vasikoiden aloitusohjelma Aloitusohjelma lyhyesti Syntymä 8 vrk ikäinen Ripuliin Colofeed vasta-aineet + energia Vigofeed Hydrafeed Gel Enerfeed rauta + vitamiinit Tuottaa energiaa ja parantaa suolistobakteerien toimintaa ympäristö

Lisätiedot

7. MAKSA JA MUNUAISET

7. MAKSA JA MUNUAISET 7. MAKSA JA MUNUAISET 7.1. Maksa myrkkyjentuhoaja SIJAINTI: Vatsaontelon yläosassa, oikealla puolella, välittömästi pallean alla Painaa reilun kilon RAKENNE: KAKSI LOHKOA: VASEN JA OIKEA (suurempi), VÄLISSÄ

Lisätiedot

Ureakierron häiriöt ja rgaanishappovirtsaisuudet Lapsille

Ureakierron häiriöt ja rgaanishappovirtsaisuudet Lapsille Ureakierron häiriöt ja rgaanishappovirtsaisuudet Lapsille www.e-imd.org Mikä on ureakierron häiriö/orgaanishappovirtsaisuus? Kehomme hajottaa syömämme ruoan tuhansien kemiallisten reaktioiden avulla ja

Lisätiedot

Edistyksellinen laite, jossa yhdistyy kaksi hyvin tunnettua ja toimivaa hoitomenetelmää: LYMFATERAPIA MAGNEETTITERAPIA

Edistyksellinen laite, jossa yhdistyy kaksi hyvin tunnettua ja toimivaa hoitomenetelmää: LYMFATERAPIA MAGNEETTITERAPIA Edistyksellinen laite, jossa yhdistyy kaksi hyvin tunnettua ja toimivaa hoitomenetelmää: LYMFATERAPIA MAGNEETTITERAPIA Mikä aiheuttaa nesteen kerääntymisen Epänormaali imunestekierto aiheuttaa muutoksia

Lisätiedot

SUUN JA HAMPAIDEN HOITO

SUUN JA HAMPAIDEN HOITO Esitteitä 2008:8 ISSN 1236-2123 ISBN 978-952-00-2602-8 (PDF) Tämä esite on saatavilla verkosivuiltamme useilla kielillä. Sitä voi kopioida ja jakaa vapaasti. SUUN JA HAMPAIDEN HOITO Voit itse pitää huolta

Lisätiedot

ASEET KADONNEEN VYÖTÄRÖN METSÄSTYKSEEN

ASEET KADONNEEN VYÖTÄRÖN METSÄSTYKSEEN ASEET KADONNEEN VYÖTÄRÖN METSÄSTYKSEEN Dehkon 2D-hanke (Tyypin 2 diabeteksen ehkäisyhanke) Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Kakkostyypin diabetesta ehkäisevät Painonhallinta Hyvät ruokavalinnat kuitu

Lisätiedot

VIIKKO 7. Ravitsemuksen erityiskysymyksiä. Mitä jos edistystä ei tapahdu? Mieli virkeäksi ja vähemmän stressiä. Kotitehtävä

VIIKKO 7. Ravitsemuksen erityiskysymyksiä. Mitä jos edistystä ei tapahdu? Mieli virkeäksi ja vähemmän stressiä. Kotitehtävä VIIKKO 7 Ravitsemuksen erityiskysymyksiä Mitä jos edistystä ei tapahdu? Mieli virkeäksi ja vähemmän stressiä Kotitehtävä ENNEN ALOITUSTA VIIKKO 7 Miten viikkotehtävä meni? Onnistumiset? Missä voisi tehdä

Lisätiedot

EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ

EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ It s in our nature EQ EVERYDAY SE, MITÄ TARVITSET JOKA PÄIVÄ EQ EVERYDAY sisältää tuotteet Lifeforce ja Vitastrong. Tuotteet on kehitetty täydentämään toisiaan ja varmistamaan kehosi K2-vitamiinin, omega-3-rasvahappojen,

Lisätiedot

Sydän- ja verisuoni sairaudet. Tehnyt:Juhana, Sampsa, Unna, Sanni,

Sydän- ja verisuoni sairaudet. Tehnyt:Juhana, Sampsa, Unna, Sanni, Sydän- ja verisuoni sairaudet Tehnyt:Juhana, Sampsa, Unna, Sanni, - Yli miljoona suomalaista sairastaa sydän-ja verisuoni sairauksia tai diabetesta. - Näissä sairauksissa on kyse rasva- tai sokeriaineenvaihdunnan

Lisätiedot

Kolme nappia päivässä. HELIX SLIM VOIMAA LUONNOSTA. Kolmella tabletilla päivässä pysyvään painonhallintaan.

Kolme nappia päivässä. HELIX SLIM VOIMAA LUONNOSTA. Kolmella tabletilla päivässä pysyvään painonhallintaan. Kolme nappia päivässä. HELIX SLIM VOIMAA LUONNOSTA Kolmella tabletilla päivässä pysyvään painonhallintaan. Kolmella tabletilla päivässä pysyvään painonhallintaan! Tärkeintä painonhallinnassa on tasapaino

Lisätiedot

Luonnonmukaisesti vaikuttava kuitulisä raskaudenaikaiseen ummetukseen ja kuidunsaannin lisäämiseen

Luonnonmukaisesti vaikuttava kuitulisä raskaudenaikaiseen ummetukseen ja kuidunsaannin lisäämiseen Luonnonmukaisesti vaikuttava kuitulisä raskaudenaikaiseen ummetukseen ja kuidunsaannin lisäämiseen Ummetus on raskauden aikana yleistä Lähes puolet raskaana olevista naisista kärsii ummetuksesta jossain

Lisätiedot

TOIMINTAA RUUAN VOIMALLA

TOIMINTAA RUUAN VOIMALLA TOIMINTAA RUUAN VOIMALLA Ruoka vaikuttaa monella tapaa toimintakykyysi: päivittäisistä toiminnoista, kotitöistä ja liikkumisesta suoriutumiseen muistiin, oppimiseen ja tarkkaavaisuuteen elämänhallintaan

Lisätiedot

PERHE JA PÄIHDEKASVATUS. meille myös!!!

PERHE JA PÄIHDEKASVATUS. meille myös!!! PERHE JA PÄIHDEKASVATUS meille myös!!! Pohdinnan pohjaksi päihteistä Lapsen kanssa on hyvä keskustella päihteiden vaikutuksista niissä tilanteissa, joissa asia tulee luontevasti puheeksi. Tällainen tilanne

Lisätiedot

Diabetes (sokeritauti)

Diabetes (sokeritauti) Diabetes (sokeritauti) Lääkärikirja Duodecim Pertti Mustajoki, sisätautien erikoislääkäri Diabeteksessa eli sokeritaudissa veren sokerimäärä on liian korkea. Lääkäri tai hoitaja mittaa verensokerin verinäytteestä

Lisätiedot

Holistic Food For Dogs

Holistic Food For Dogs Holistic Food ForFor Dogs Dogs Holistic Food Holistic Food For Dogs 100% GUARANTEED TASTE & NUTRITION E arthborn Holistic on pitkälle kehitetty luonnonmukainen ravinto koirille. Earthborn Holistic -ruuan

Lisätiedot

Probiotic 12. PRO12-koostumus saatavana vain LR:ltä! P R O B I OO TT I NEN RAVINTOLISÄ

Probiotic 12. PRO12-koostumus saatavana vain LR:ltä! P R O B I OO TT I NEN RAVINTOLISÄ Probiotic 12 PRO12-koostumus saatavana vain LR:ltä! P R O B I OO TT I NEN RAVINTOLISÄ Probiotic 12 Mitä ovat probiootit? MITÄ OVAT PROBIOOTIT? Ihmisen suolistossa on miljoonittain bakteereja Nämä bakteerit

Lisätiedot

Aikuisten (yli 18-vuotiaiden) paino selviää painoindeksistä, joka saadaan painosta ja pituudesta. Laske painoindeksisi laskurilla (linkki).

Aikuisten (yli 18-vuotiaiden) paino selviää painoindeksistä, joka saadaan painosta ja pituudesta. Laske painoindeksisi laskurilla (linkki). Lihavuus Lääkärikirja Duodecim Pertti Mustajoki, sisätautien erikoislääkäri Lihavuus tarkoittaa normaalia suurempaa kehon rasvakudoksen määrää. Suurin osa liikarasvasta kertyy ihon alle, mutta myös muualle,

Lisätiedot

Terveysilta Aiheena rasvanpoltto, laihduttaminen, säästöliekki

Terveysilta Aiheena rasvanpoltto, laihduttaminen, säästöliekki + Terveysilta 26.10 Aiheena rasvanpoltto, laihduttaminen, säästöliekki + MITÄ SINULLE MERKITSEE HYVÄ TERVEYS? n Mitä tarkoitetaan hyvällä vastustuskyvyllä? ( kuinka usein sairastat flunssaa, vatsatautia,

Lisätiedot

HARKITSETKO TUPAKOINNIN LOPETTAMISTA? TÄSSÄ JOITAKIN ASIOITA, JOTKA SINUN TULISI TIETÄÄ

HARKITSETKO TUPAKOINNIN LOPETTAMISTA? TÄSSÄ JOITAKIN ASIOITA, JOTKA SINUN TULISI TIETÄÄ HARKITSETKO TUPAKOINNIN LOPETTAMISTA? TÄSSÄ JOITAKIN ASIOITA, JOTKA SINUN TULISI TIETÄÄ TUPAKOINTI JA NIKOTIINIRIIPPUVUUS: KYLMÄT TOSIASIAT tupakointi aiheuttaa maailmassa yli 5 miljoonaa kuolemaa vuosittain:

Lisätiedot

Allergiavaroitus! silmät vuotaa. aivastelua. tip tip. Nenä tukossa

Allergiavaroitus! silmät vuotaa. aivastelua. tip tip. Nenä tukossa Allergiavaroitus! aivastelua silmät vuotaa Nenä tukossa tip tip Allergia on hyvin yleinen mutta silti vakava sairaus. Monet aliarvioivat sairautensa ja luulevat kärsivänsä usein vilustumisesta. Nuha, nenän

Lisätiedot

Tupakkatuotteet seurakunnan nuorisotoiminnassa Tietopaketti isosille

Tupakkatuotteet seurakunnan nuorisotoiminnassa Tietopaketti isosille Tupakkatuotteet seurakunnan nuorisotoiminnassa Tietopaketti isosille Faktoja tupakan vaarallisuudesta Tupakan savu sisältää noin 4000 kemikaalia, joista 50 aiheuttaa syöpää. 50% tupakoitsijoista kuolee

Lisätiedot

TAUSTAA. väsymys. päänsärky. hidastunut aineenvaihdunta. samea iho. ihon epäpuhtaudet ja mahdollisesti kuivuus tai rasvaisuus. tukkoinen ja raskas olo

TAUSTAA. väsymys. päänsärky. hidastunut aineenvaihdunta. samea iho. ihon epäpuhtaudet ja mahdollisesti kuivuus tai rasvaisuus. tukkoinen ja raskas olo TAUSTAA Kuona-aineet ja erilaiset ympäristömyrkyt kuormittavat elimistöä ja voivat häiritä sen toimintaa. Niitä kertyy jokaisen kehoon etenkin ravinnon ja hengitysilman mukana, mutta lisäksi monen elimistöä

Lisätiedot

TERVEELLISET ELÄMÄNTAVAT

TERVEELLISET ELÄMÄNTAVAT Oikeat ruokailutottumukset Riittävä lepo Monipuolinen liikunta Miksi pitäisi liikkua? Liikunta pitää kuntoa yllä Liikkuminen on terveyden antaa mielihyvää ja toimintakyvyn kannalta ehkäisee sairauksia

Lisätiedot

8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA. Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8)

8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA. Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8) 8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8) Mitä leipä on? Kivennäisaineita Magnesiumia Rautaa Kaliumia Hivenaineita Sinkkiä Seleeniä Vettä Energiaa Hiilihydraatteja Proteiineja

Lisätiedot

BI4 IHMISEN BIOLOGIA

BI4 IHMISEN BIOLOGIA BI4 IHMISEN BIOLOGIA IHMINEN ON TOIMIVA KOKONAISUUS Ihmisessä on noin 60 000 miljardia solua Solujen perusrakenne on samanlainen, mutta ne ovat erilaistuneet hoitamaan omia tehtäviään Solujen on oltava

Lisätiedot

Sanna Tulokas LIIKUNTA JA LEPO

Sanna Tulokas LIIKUNTA JA LEPO LIIKUNTA JA LEPO MITEN SINÄ PALAUDUT? SUORITUKSESTA PALAUTUMINEN PALAUTUMISELLA TARKOITETAAN ELIMISTÖN RAUHOITTUMISTA, JOLLOIN AKTIIVISUUSTASO LASKEE ULKOISET JA SISÄISET STRESSITEKIJÄT VÄHENEVÄT TAI HÄVIÄVÄT

Lisätiedot

Keinomunuaisyksikkö/Dialyysi /

Keinomunuaisyksikkö/Dialyysi / RUOKAVALIO PERITONEAALI-DIALYYSIN AIKANA Ruokavalio on osa hoitoa Ruokavalio on osa hoitoa peritoneaali - dialyysihoidon aikana ja siihen osaan Sinä voit vaikuttaa eniten. Ruokavalion tavoitteena on ylläpitää

Lisätiedot

Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä

Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä Väreistä voimaa - Syö viittä väriä päivässä Kasvikset voi jakaa karkeasti viiteen Värikkäät kasvikset sisältävät puolustuskykyä parantavia aineita. väriryhmään, joilla kullakin on oma tehtävä. Väreillä

Lisätiedot

BI4 IHMISEN BIOLOGIA

BI4 IHMISEN BIOLOGIA BI4 IHMISEN BIOLOGIA Verenkierto toimii elimistön kuljetusjärjestelmänä 6 Avainsanat fibriini fibrinogeeni hiussuoni hyytymistekijät imusuonisto iso verenkierto keuhkoverenkierto laskimo lepovaihe eli

Lisätiedot

Broilerin käyttäytyminen ja fysiologia. Broilerinkasvattajien koulutuspäivät Ahlman-instituutti 30.11.2012 ELL Petri Yli-Soini

Broilerin käyttäytyminen ja fysiologia. Broilerinkasvattajien koulutuspäivät Ahlman-instituutti 30.11.2012 ELL Petri Yli-Soini Broilerin käyttäytyminen ja fysiologia Broilerinkasvattajien koulutuspäivät Ahlman-instituutti 30.11.2012 ELL Petri Yli-Soini Tavoitteet Kasvattaja tunnistaa broilerikanan normaalin ja epänormaalin käyttäytymisen

Lisätiedot

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA TAUSTA Vitamin Well on perustettu vuonna 2006 Ruotsissa. Tarkoituksena oli kehittää skandinaaviseen makuun sopiva vitamiinijuoma, joka samalla olisi hyvä ja moderni

Lisätiedot

Kaurasta uusia innovaatioita Elintarvikeyritysten ajankohtaisseminaari 4.3.2015, Huittinen Satafood

Kaurasta uusia innovaatioita Elintarvikeyritysten ajankohtaisseminaari 4.3.2015, Huittinen Satafood Kaurasta uusia innovaatioita Elintarvikeyritysten ajankohtaisseminaari 4.3.2015, Huittinen Satafood Otto Kaukonen Tuotekehityspäällikkö Raisio Group Kotimainen kaura on superruokaa Kauran terveysvaikutukset

Lisätiedot

Lähes kaikki iäkkäät käyttävät jotain lääkettä, joko resepti- ja/tai itsehoitolääkkeitä Lähes 40% yli 74 vuotiaista käyttää yli viittä

Lähes kaikki iäkkäät käyttävät jotain lääkettä, joko resepti- ja/tai itsehoitolääkkeitä Lähes 40% yli 74 vuotiaista käyttää yli viittä LT Marja Aira Helsinki 19.9.2013 Lähes kaikki iäkkäät käyttävät jotain lääkettä, joko resepti- ja/tai itsehoitolääkkeitä Lähes 40% yli 74 vuotiaista käyttää yli viittä reseptilääkettä Vuonna 2011 65 84-vuotiaista

Lisätiedot

Koiran sydänsairaudet

Koiran sydänsairaudet Koiran sydänsairaudet Voedingsovergevoeligheid KOIRAN SYDÄNSAIRAUDET Koiran sydänsairaudet ovat yleensä eteneviä: ne pahenevat hitaasti, mutta varmasti. Hyvällä hoidolla, sopivalla ruokavaliolla ja lääkityksen

Lisätiedot

Laxabon. Kysymyksiä, vastauksia ja käytännön neuvoja. Suomi

Laxabon. Kysymyksiä, vastauksia ja käytännön neuvoja. Suomi Laxabon Kysymyksiä, vastauksia ja käytännön neuvoja Suomi Laxabon kysymyksiä, vastauksia ja käytännön neuvoja Vastaukset perustuvat Laxabon-oraaliliuosjauheen pakkausselosteeseen, päiväys 26.3.2010. Ota

Lisätiedot

Ravitsemuksen ABC. Kuopion Reippaan Voimistelijat Ry Ravitsemustieteen opiskelija Noora Mikkonen

Ravitsemuksen ABC. Kuopion Reippaan Voimistelijat Ry Ravitsemustieteen opiskelija Noora Mikkonen Ravitsemuksen ABC Kuopion Reippaan Voimistelijat Ry Ravitsemustieteen opiskelija Noora Mikkonen Tulossa La 25.10. La 8.11. La 15.11. La 22.11. La 29.11. Energiaravintoaineiden kirjo: energian tarve ja

Lisätiedot

Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa?

Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa? Onko ruokavaliolla merkitystä reumasairauksien hoidossa? Ravitsemusterapeutti Nea Kurvinen Ravitsemusterapia Balans nea.kurvinen@ravitsemusbalans.fi Ravitsemuksen merkitys reuman hoidossa Monipuolinen

Lisätiedot

VESILIUKOISET VITAMIINIT

VESILIUKOISET VITAMIINIT SUOJARAVINTOAINEET ENERGIAN LISÄKSI TARVITSEMME RAVINTOAINEITA ELINTOIMINTOJEMME YLLÄPITÄMISEEN JA SÄÄTELYTEHTÄVIIN SUOJARAVINTOAINEET VITAMIINIT KIVENNÄISAINEET eli mineraalit VESILIUKOISET VITAMIINIT

Lisätiedot

Ikääntyneen muistisairaan ravitsemus. Ravitsemuksen erityispiirteitä ja keinoja hyvän ravitsemuksen ylläpitämiseksi

Ikääntyneen muistisairaan ravitsemus. Ravitsemuksen erityispiirteitä ja keinoja hyvän ravitsemuksen ylläpitämiseksi Ikääntyneen muistisairaan ravitsemus Ravitsemuksen erityispiirteitä ja keinoja hyvän ravitsemuksen ylläpitämiseksi 2015 1 Ravitsemustilan merkitys ikääntyneelle Ylläpitää terveyttä, toimintakykyä ja lihaskuntoa

Lisätiedot

TieToa päihteistä ikäihmisille

TieToa päihteistä ikäihmisille Tietoa päihteistä IKÄIHMISILLE Tässä oppaassa kerrotaan alkoholin ja tupakan vaikutuksista kehoon, mieleen ja ympäristöön. Suomessa v. 2008 käytettiin puhdasta alkoholia 12,5 litraa jokaista yli 15-v.

Lisätiedot

Iäkkäiden turvallinen itsehoitolääkitys

Iäkkäiden turvallinen itsehoitolääkitys Iäkkäiden turvallinen itsehoitolääkitys Paula Timonen Proviisori LHKA Toimitusjohtaja Pro dosis Oy paula.timonen@prodosis.fi Käsiteltävät aiheet Miksi iäkkäät ovat erityisryhmä? Miten ikä tulee ottaa huomioon

Lisätiedot

VARMISTA RAVINTEIDEN IMEYTYMINEN! Suihkeemme imeytyvät suoraan iholta tai suun limakalvoilta. Tutkitusti tehokas vaikutus!

VARMISTA RAVINTEIDEN IMEYTYMINEN! Suihkeemme imeytyvät suoraan iholta tai suun limakalvoilta. Tutkitusti tehokas vaikutus! VARMISTA RAVINTEIDEN IMEYTYMINEN! Suihkeemme imeytyvät suoraan iholta tai suun limakalvoilta. Tutkitusti tehokas vaikutus! Yritin nostaa tyttäreni D-vitamiinitasoja 3 vuotta tuloksetta, kunnes löysin DLux3000

Lisätiedot

PRE-EKLAMPSIAN YLLÄTTÄESSÄ RASKAANA OLEVAN NAISEN

PRE-EKLAMPSIAN YLLÄTTÄESSÄ RASKAANA OLEVAN NAISEN PRE-EKLAMPSIAN YLLÄTTÄESSÄ RASKAANA OLEVAN NAISEN Marianne Isopahkala Pre-eklampsiaan sairastuneelle MITÄ PRE-EKLAMPSIA ON? Pre-eklampsiasta on käytetty vanhastaan nimityksiä raskausmyrkytys ja toksemia.

Lisätiedot

BI4 IHMISEN BIOLOGIA

BI4 IHMISEN BIOLOGIA BI4 IHMISEN BIOLOGIA HENGITYSTÄ TAPAHTUU KAIKKIALLA ELIMISTÖSSÄ 7 Avainsanat hengitys hengityskeskus hengitystiet kaasujenvaihto keuhkorakkula keuhkotuuletus soluhengitys HAPPEA SAADAAN VERENKIERTOON HENGITYSELIMISTÖN

Lisätiedot

Päihdeilmiö-rastirata. Tehtävien purku

Päihdeilmiö-rastirata. Tehtävien purku Päihdeilmiö-rastirata Tehtävien purku Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta. Lähes kaikki nykyisin tupakoivat aikuiset ovat

Lisätiedot

Tyypin 2 diabetes Hoito-ohje ikääntyneille Ruokavalio ja liikunta. Sairaanhoitajaopiskelijat Lauri Tams ja Olli Vaarula

Tyypin 2 diabetes Hoito-ohje ikääntyneille Ruokavalio ja liikunta. Sairaanhoitajaopiskelijat Lauri Tams ja Olli Vaarula Tyypin 2 diabetes Hoito-ohje ikääntyneille Ruokavalio ja liikunta Sairaanhoitajaopiskelijat Lauri Tams ja Olli Vaarula 1 Johdanto Arviolta 500 000 suomalaista sairastaa diabetesta ja määrä kasvaa koko

Lisätiedot

Emättimen luontaisen bakteerikannan tasapainottamiseen ja ylläpitoon.

Emättimen luontaisen bakteerikannan tasapainottamiseen ja ylläpitoon. Emättimen luontaisen bakteerikannan tasapainottamiseen ja ylläpitoon. C-vitamiini 250 mg, 6 emätinpuikkoa. Apteekista ilman reseptiä. Emättimen bakteeritasapainon häiriö Emättimen bakteeritasapainon häiriö

Lisätiedot

Alkoholi. lisää syövän vaaraa. Niillä, jotka kuluttavat säännöllisesi neljä alkoholiannosta päivässä, on. Alkoholi voi aiheuttaa ainakin

Alkoholi. lisää syövän vaaraa. Niillä, jotka kuluttavat säännöllisesi neljä alkoholiannosta päivässä, on. Alkoholi voi aiheuttaa ainakin Alkoholi lisää syövän vaaraa Alkoholi on yksi merkittävimmistä elintapoihin liittyvistä syöpäriskeistä. Mitä enemmän alkoholia käyttää, sitä suurempi on riski sairastua syöpään. Myös kohtuullinen alkoholinkäyttö

Lisätiedot

EQOLOGYSSA ASIAKAS: LIIKEKUMPPANI: voit olla joko asiakas tai liikekumppani

EQOLOGYSSA ASIAKAS: LIIKEKUMPPANI: voit olla joko asiakas tai liikekumppani EQOLOGYSSA voit olla joko asiakas tai liikekumppani ASIAKAS: Ainutlaatuisia tuotteita Ilmainen asiakaslehti Hyviä tarjouksia LIIKEKUMPPANI: Olet oma pomosi Tiimityöskentelyä Henkilökohtaista kehittymistä

Lisätiedot

10 yleistä kysymystä leivästä. Jokaisella on oma näkemyksensä leivästä. Mutta perustuuko se olettamuksiin vai oikeisiin faktoihin?

10 yleistä kysymystä leivästä. Jokaisella on oma näkemyksensä leivästä. Mutta perustuuko se olettamuksiin vai oikeisiin faktoihin? 10 yleistä kysymystä leivästä Jokaisella on oma näkemyksensä leivästä. Mutta perustuuko se olettamuksiin vai oikeisiin faktoihin? Onko leipä terveellistä? Kyllä Leipä sisältää paljon hyvää kuitua, hiilihydraattia,

Lisätiedot

Opas Tietoja potilaille

Opas Tietoja potilaille Opas Tietoja potilaille Tärkeää turvallisuutta koskevaa tietoa immuunivälitteisten haittavaikutusten riskin minimoimiseksi Tähän lääkkeeseen kohdistuu lisäseuranta. Tällä tavalla voidaan havaita nopeasti

Lisätiedot

REUMA JA SYDÄN KARI EKLUND HELSINGIN REUMAKESKUS

REUMA JA SYDÄN KARI EKLUND HELSINGIN REUMAKESKUS REUMA JA SYDÄN KARI EKLUND HELSINGIN REUMAKESKUS Sisältö Sydän ja nivelreuma Sydän- ja verisuonitaudit - ateroskleroosi - riskitekijät Nivelreuma ja sydän- ja verisuonitaudit - reumalääkitys ja sydän Kuinka

Lisätiedot

Korkealuokkaiset täydennysrehut ilman lisättyjä sokereita tai täyteaineita. Ylivoimaisesti korkeimmat pitoisuudet annosta kohden!!

Korkealuokkaiset täydennysrehut ilman lisättyjä sokereita tai täyteaineita. Ylivoimaisesti korkeimmat pitoisuudet annosta kohden!! Korkealuokkaiset täydennysrehut ilman lisättyjä sokereita tai täyteaineita. Ylivoimaisesti korkeimmat pitoisuudet annosta kohden!! DMG 28.000 Huono palautuminen?lihasjäykkyys?stressiä?huono ruokahalu?

Lisätiedot

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg NivelTeho Liiku nivelet lempeästi kuntoon. Kuuden tutkitun aktiiviaineen yhdistelmä: MSM, inkivääriuute, glukosamiini, hainrusto, kupari ja C-vitamiini. 120 kaps. 32,90 411,25 e/kg (ovh. 40,70) Luontainen

Lisätiedot

NÄIN TALTUTAT TURHAN TURVOTUKSEN!

NÄIN TALTUTAT TURHAN TURVOTUKSEN! NÄIN TALTUTAT TURHAN TURVOTUKSEN! SELVÄSTIKIN Olet ihminen, joka ymmärtää sen, että Sinä olet itsellesi se tärkein ihminen. Haluat saada kehosi kuntoon, jotta voit nauttia elämästäsi täysillä ja jaksat

Lisätiedot

Ylipainoinen sydänpotilas. Eeva Nykänen, ravitsemussuunnittelija KSSHP, Perusterveydenhuollon yksikkö Sydänfysioterapeutit Jyväskylässä

Ylipainoinen sydänpotilas. Eeva Nykänen, ravitsemussuunnittelija KSSHP, Perusterveydenhuollon yksikkö Sydänfysioterapeutit Jyväskylässä Ylipainoinen sydänpotilas Eeva Nykänen, ravitsemussuunnittelija KSSHP, Perusterveydenhuollon yksikkö Sydänfysioterapeutit Jyväskylässä 27.10.2016 Miksi nimenomaan sydänpotilas hyötyy ylipainon hoidosta

Lisätiedot

Täysrehut pieneläimille

Täysrehut pieneläimille is the place for your Headline Page 1 Täysrehut pieneläimille JR FARM FARMI TÄYSREHU www.tujoma.fi is the place for your Headline Page 2 Sisältää ainulaatuisen Farm food koostumuksen jossa on mm. inuliiniä

Lisätiedot

Tavoitteet. Painonhallinta tukee terveyttä

Tavoitteet. Painonhallinta tukee terveyttä Tavoitteet Sopivan painon pohtiminen Elintapojen vaikutus painonhallintaan terveyttä 3 terveyttä Normaalipaino on suositus paitsi fyysisen myös psyykkisen ja sosiaalisen terveyden kannalta. Pieni yli-

Lisätiedot

Ohjeita eturauhasen liikakasvun avoimeen poistoon tulevalle potilaalle

Ohjeita eturauhasen liikakasvun avoimeen poistoon tulevalle potilaalle 1(5) Ohjeita eturauhasen liikakasvun avoimeen poistoon tulevalle potilaalle Näiden ohjeiden tarkoituksena on antaa teille tietoa tulevasta toimenpiteestä ja siihen liittyvästä hoidosta sekä sairaalassa

Lisätiedot

Ideoita aktiivisempaan ja terveempään elämäntapaan. www.lifestyleexpo.fi

Ideoita aktiivisempaan ja terveempään elämäntapaan. www.lifestyleexpo.fi Ideoita aktiivisempaan ja terveempään elämäntapaan. Ilma Raittiin ilman edut Edistää aivotoimintaa Vahvistaa vastustuskykyä Antaa enemmän vireyttä koko päivään Vähentää ahdistusta ja rauhoittaa mieltä

Lisätiedot

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? VÄLIPALA Tehtävä Sinun koulupäiväsi on venähtänyt pitkäksi etkä ehdi ennen illan harjoituksia

Lisätiedot

Sinulle, joka tarvitset paikallista estrogeenihoitoa.

Sinulle, joka tarvitset paikallista estrogeenihoitoa. Sinulle, joka tarvitset paikallista estrogeenihoitoa. POTILASTIEDOTE 1 2 SISÄLLYS Vähentynyt estrogeenituotanto ja sukupuolielinten vaivat... 4 Oestring-hoito... 5 Kenelle Oestring sopii?... 7 Onko Oestringillä

Lisätiedot

URHEILIJAN RAVINTO Sokeri, piilosokeri ja välipalat

URHEILIJAN RAVINTO Sokeri, piilosokeri ja välipalat santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Sokeri, piilosokeri ja välipalat Yläkouluakatemia 2015-2016 Vko 45 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI Sokeri Sokerit sisältävät vain tyhjää

Lisätiedot

OPAS TYYPIN 1 DIABETESTA SAIRASTAVAN LAPSEN LÄHEISILLE

OPAS TYYPIN 1 DIABETESTA SAIRASTAVAN LAPSEN LÄHEISILLE OPAS TYYPIN 1 DIABETESTA SAIRASTAVAN LAPSEN LÄHEISILLE Tämä opas on tarkoitettu teille, joiden läheinen lapsi sairastaa tyypin 1 diabetesta. Oppaaseen on koottu perustietoa sairaudesta ja sen monipistoshoidosta.

Lisätiedot

Potilas ohje paksusuolileikkaukseen tulevalle

Potilas ohje paksusuolileikkaukseen tulevalle 1 (7) Potilas ohje paksusuolileikkaukseen tulevalle Tervetuloa osastolle A12 Näiden ohjeiden tarkoituksena on antaa teille tietoa tulevasta toimenpiteestä ja siihen liittyvästä hoidosta sekä sairaalassa

Lisätiedot

Ruokatrendit 2014. Tuomo Tupasela, 22.5.2015, Hämeenlinna

Ruokatrendit 2014. Tuomo Tupasela, 22.5.2015, Hämeenlinna Ruokatrendit 2014 Tuomo Tupasela, 22.5.2015, Hämeenlinna Sisältö MTT Biotekniikka- ja elintarviketutkimus BIP/BMO tiimien EU-hankkeet Food Navigator Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus 20.5.2014

Lisätiedot

Mitä ovat probiootit?

Mitä ovat probiootit? Mitä ovat probiootit? Termi probioottinen merkitsee elämän puolesta. Whole Health -organisaation määritelmän mukaan probiootit ovat eläviä mikro-organismeja, jotka riittävissä määrissä ylläpidettyinä hyödyntävät

Lisätiedot

Palauteluento. 9. elokuuta 12

Palauteluento. 9. elokuuta 12 Palauteluento Kehonkoostumus Paino (Weight) Koko kehon mitattu paino. Painoindeksi (Bmi)! Paino (kg) jaettuna pituuden neliöillä (m2). Ihanteellinen painoindeksi on välillä 20-25. Rasvaprosentti (Fat%)!!

Lisätiedot

Lähes Kaikilla Ihmisillä On Magnesiumin Puute

Lähes Kaikilla Ihmisillä On Magnesiumin Puute Lähes Kaikilla Ihmisillä On Magnesiumin Puute Mitä magnesium tarkalleen ottaen on? Magnesium on elämä. Se on kehon neljänneksi rikkain mineraali, rikin lisäksi (mikä on aivan yhtä tärkeä.) Magnesium ei

Lisätiedot

Magic MAGNETIC + TCM akupunktiolaastarit

Magic MAGNETIC + TCM akupunktiolaastarit Magic MAGNETIC + TCM akupunktiolaastarit Magic Magnetic + TCM-vaikutteinen akupunktiolaastari on pehmeä biotekninen laastari kivun poistoon, kuukautiskipuihin ja rintatulehduksiin sekä yskään ja astmaan.

Lisätiedot

Tietoa päihteistä. ikäihmisille

Tietoa päihteistä. ikäihmisille Tietoa päihteistä ikäihmisille Tässä oppaassa kerrotaan alkoholin ja tupakan vaikutuksista kehoon, mieleen ja ympäristöön. Suomessa vuonna 2008 käytettiin puhdasta alkoholia 12,5 litraa jokaista yli 15-vuotiasta

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuoneen hanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuoneen hanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja Kylpyhuoneen hanat Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuoneen hanalta paljon. Varmistaaksemme, että kaikki mallistomme hanat täyttävät tiukat laatu- ja kestävyysstandardimme, riippumaton instituutti testaa

Lisätiedot

Sisällys. 1.1 Hyvin vai huonosti nukuttu yö? Yöunen vaikutus terveyteen, painonhallintaan ja seuraavan päivän ruokavalintoihin...

Sisällys. 1.1 Hyvin vai huonosti nukuttu yö? Yöunen vaikutus terveyteen, painonhallintaan ja seuraavan päivän ruokavalintoihin... Sisällys Esipuhe...11 Kirjoittajat... 15 1 Aamu... 17 1.1 Hyvin vai huonosti nukuttu yö? Yöunen vaikutus terveyteen, painonhallintaan ja seuraavan päivän ruokavalintoihin... 17 Mitä unen aikana tapahtuu?...18

Lisätiedot