PÄÄKAUPUNKISEUDUN VAPAAEHTOISTOIMINNAN MENU-MESSUT klo Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3 NÄYTTEILLESETTAJAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÄÄKAUPUNKISEUDUN VAPAAEHTOISTOIMINNAN MENU-MESSUT 1.12.2010 klo 14-18. Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3 NÄYTTEILLESETTAJAT"

Transkriptio

1 PÄÄKAUPUNKISEUDUN VAPAAEHTOISTOIMINNAN MENU-MESSUT klo Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3 NÄYTTEILLESETTAJAT I Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen ja kulttuuri Kansalaisareena ry 1-2A Stadin aikapankki 2 B Espoon vapaaehtoisverkosto 3 Vantaan kaupunki, yhteisö- ja vapaaehtoistoiminnan keskus 4 Kansainvälisen liikkuvuuden keskus Cimo 5-6 Vihreä Sivistys- ja opintokeskus ViSi0 7 Enter ry 8 Lomakoti Kotoranta Ry 9A Salonsaaren Lomakylä Ry 9B Vapaaehtoistoiminnan teemavuosi 2011/Allianssi 50 Allianssin nuorisovaihto 501A Friskis&Svettis 502 Ray 511 Vapaaehtoiseksi.fi/ Terveyden edistämisen keskus 51 Pöytänumero II Monikulttuurisuus, kestävä kehitys, maailmanlaajuinen vastuu, diakoniatyö 4V-hanke 17 A Monikulttuuristen perheiden liitto - Union of Multicultural Families 17B Arabikansojen Ystävyysseura 18 Art in Tanzania Christ Embassy 21 Emmaus Helsinki 22 Helsingin seudun Seta ry 23A Klovnit ilman rajoja 23B Helsingin Diakonissalaitos Helsingin NMKY Helsingin srk-yhtymä, erityisnuorisotyö/palveluoperaatio Saapas 28

2 Helsingin seurakuntayhtymä Lapsettomien yhdistys Simpukka ry 31 Mitä? -verkosto 32 NNKY-liitto 33 Suomen Valkonauhaliitto - Förbundet Vita Bandet i Finland ry Suomen Lähetysseura 36 Plan Suomi Säätiö 37 Stadin Slangi 38 Suomalaisen Naisliiton Helsingin Osasto 39 Suomen CISV -liitto- CISV förbundet i Finland ry 40 Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö 41B Suomen Punainen Risti/Helsingin ja Uudenmaan piiri Kepa ry/ ETVO 44 Youth against drugs 45 Kirkon Ulkomaanapu III Seniori-, vanhus- ja vammaistyö, vertaistoiminta Kantti ry 52B Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry 52A Eläkeliitto ry Vanhustyön keskusliitto, Senioritoiminta 55 Helsingin Seniorisäätiö 56 HelsinkiMissio 57 Pit-Ko Pitäjänmäen-Konalan Ikäihmiset ry 58A Svenska pensionärsförbundet rf 59 Finlands Svenska Handikappförbund 60 Folkhälsans förbund 61 Kuurojen Liitto ry 62 Uudenmaan keliakiayhdistys ry 63 Näkövammaisten keskusliitto 64A Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry/pengertupa 64B Helsingin Sydänyhdistys ry 65 Helsingin Epilepsiayhdistys 66 Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 67 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 68 IV Terveys- ja mielenterveys Suomen Mielenterveysseura 10A Suomen Mielenterveysseura/SOS-kriisikeskus 11A Rikosuhripäivystys 11B Helsingin seudun mielenterveysseura ry 12A Espoon seudun mielenterveysseura Mielihyvin ry 12B Mieli Maasta ry 13 Tukiyhdistys Karvinen ry 14 Äidit irti synnytysmasennuksesta ÄIMÄ ry 15A

3 Imetyksen tuki 16 V Asuminen, lapsi- ja nuorisotyö, päihdetyö, eläinsuojelu (Kahviotila) Eläinsuojeluliitto Animalia ry K1 Al-Anon Keskuspalvelu ry K2 Elämäntapaliitto ry K3 Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry K4B Ensi- ja turvakotien liitto K5 Helsingin kaupunki / sos.virasto / vapaaehtoistoiminta K6 Helsingin kaupunki nuorisoasiankeskus K7 Helsingin sosiaalivirasto / Lastensuojelun tukihenkilötoiminta K8A HelsinkiMissio/Nuorten Kriisipiste K9 Vailla vakinaista asuntoa ry K10 Irti Huumeista ry K11 Kalliolan Setlementti / Tuettu asuminen ja vapaaehtoistoiminta K12 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry K13 Mannerheimin Lastensuojeluliitto K14 Pelastakaa Lapset ry K15 Pienperheyhdistys ry K16 Vihreä keidas K17 YHTEISÖJEN VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT Al-Anon Keskuspalvelu ry Yhteyshenkilö: Anne Kiuru (019) Vertaistukea alkoholistien läheisille Pääkaupunkiseudulla kokoontuu viikoittain ympäri vuoden yli 30 Al-Anon-ryhmää. Ne tarjoavat vertaistukea kaikille alkoholistien läheisille, jotka kärsivät tai ovat kärsineet toisen ihmisen liiallisesta alkoholinkäytöstä. Meillä on periaatteena: "Mitä kuulet täällä, mitä näet täällä, anna sen jäädä tänne kun lähdet täältä". Nuorille alkoholistien läheisille on torstaisin klo internetissä kokoontuva chat-ryhmä Alateen Kolo osoitteessa Kolossa on läsnä myös kaksi aikuista Al- Anonin jäsentä.

4 Allianssin nuorisovaihto Yhteyshenkilö: Tiina Hokkanen Vapaaehtoistyö ulkomailla Allianssin nuorisovaihdon kautta voi lähteä vapaaehtoistyöhön noin 60 maahan. Vapaaehtoistyötä voi tehdä eri puolilla maailmaa parista viikosta jopa vuoteen asti. Vapaaehtoishankkeita on kovin erilaisia, mutta yhteistä niille on, että työtä tehdään yleishyödyllisen tahon hyväksi ilman rahallista korvausta. Vapaaehtoistyön palkitsevuus tulee työn sisällöstä ja siitä, että pääsee tutustumaan vieraaseen kulttuuriin tehden samalla jotain hyödyllistä. Vapaaehtoiseksi voi lähteä työleirille jo 16-vuotiaana eikä ohjelmissa yleensä ole yläikärajaa. Vapaaehtoistyö on hyvä vaihtoehto välivuoden tai vuorotteluvapaan pitämiseen. Vapaaehtoistyössä pääsee hyvin mukaan kohdemaan arkipäivään ja tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja tapoihin. Suosituin tapa lähteä vapaaehtoistyöhön on osallistuminen kansainväliselle työleirille. Työleirit kestävät 2 4 viikkoa ja niillä kansainvälinen ryhmä tekee työtä yleishyödyllisen tahon hyväksi. Työleirejä järjestetään eri puolilla maailmaa ja leireillä tehtävä työ vaihtelee kovasti, melkein aina kuitenkin tehdään jotain ruumiillista työtä. Medium term volunteers eli MTV-ohjelmat ovat kiinnostava vaihtoehto tehdä vapaaehtoistyötä 3 12 kuukautta paikallisen vapaaehtoistyöjärjestön koordinoimassa projektissa tai vaikkapa työleiriohjaajana. MTV -paikkojen määrä on kovasti kasvanut viime vuosina ja Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa on tarjolla mielenkiintoisia useamman kuukauden vapaaehtoisjaksoja esimerkiksi sosiaali, opetus- ja ympäristöalalla. Euroopan Unionin tukema European Voluntary Service eli EVS-ohjelma on maksuton ohjelma vuotiaille, jotka haluavat lähteä Eurooppaan 6-12 kuukaudeksi. EVS-ohjelma tarjoaa tuetun mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä ja samalla kehittää omia valmiuksiaan. Allianssin nuorisovaihto järjestää kansainvälisiä vapaaehtoistyöleirejä Suomessa. Mikäli yhdistykselläsi olisi tarvetta kansainvälisille vapaaehtoisille niin ota meihin yhteyttä!

5 Arabikansojen Ystävyysseura wwwl.kaapeli.fi/akys Yhteyshenkilö: Teija Vaissi Sponsoreiden hankinta kummilapsi- ja diabetestukihankkeille palestiinalaisalueilla. Vapaaehtoistyötä voi tehdä eri puolilla maailmaa parista viikosta jopa vuoteen asti.

6 Art in Tanzania Yhteyshenkilö: kari korhonen Koulutusalan työtehtävät Vapaaehtoishankkeita on kovin erilaisia, mutta yhteistä niille on, että työtä tehdään yleishyödyllisen tahon hyväksi ilman rahallista korvausta. Vapaaehtoistyön palkitsevuus tulee työn sisällöstä ja siitä, että pääsee tutustumaan vieraaseen kulttuuriin tehden samalla jotain hyödyllistä. Taiteen ja musiikin tehtävät Tansaniassa ja Etiopiassa Taide ja musiikkialan tehtäviä Tansaniassa ja Etiopiassa. Voit osallistua musiikin tuottamiseen, muusikkona, esiintymisten järjestämiseen, markkinointiin, musiikon opetukseen sekä erilaisiin taiteen ja käsitöiden projekteihin. Samalla pääset safareille yms. Terveys ja sairaanhoitoalan tehtävät Tansaniassa ja Etiopiassa Voit osallistua terveydenhoitoalan tehtäviin Tansaniassa ja Etiopiassa sairaaloissa (sairaanhoitajat ja lääkärit), HIV seminaareihin ja infotapahtumien järjestämiseen jne. USD 230 per viikko sisältäen lentokenttäkuljetuksen saapuessa, majoituksen aamiaisella ja illallisella, orientaation ja työohjauksen. Voit myos osallistua safareille yms retkille. Urheiluohjaus Tansaniassa ja Etiopiassa. Urheilun ohjausta kouluissa ja iltaisin Tansaniassa ja Etiopiassa. Osallistumismaksu usd 230 per viikko sisältäen lentokenttäkuljetuksen saapuessa, majoituksen aamiaisella ja illallisella, orientaation ja työpaikkaohjauksen. Lisäksi voit osallistua safareille yms. IT opetus Tansaniassa ja Etiopiassa. Voit osallistua tietokoneen ja internetin käytön opetukseen, web sivujen tekoon ja erilaiseen internetin kautta tapahtuvaan informaation jakoon tai markkinointiin (Fair trade tuotteet jne). USD 230 per viikko sisältäen lentokenttäkuljetuksen saapuessa, majoituksen aamiaisella ja illallisella, orientaation ja työohjauksen. Voit osallistua safareille yms. Sosiaalityötehtävät Tansaniassa ja Etiopiassa. Mitä moninaisempia sosiaalialan tehtäviä jotka yleensä räätälöimme osallistujille. USD 230 per viikko sisältäen lentokenttäkuljetuksen saapuessa, majoituksen aamiaisella ja illallisella, orientaation ja työpaikkaohjauksen. Voit myös osallistua safareille yms.

7 Eläinsuojeluliitto Animalia ry Yhteyshenkilö: Jenni Pekkala Järjestäjä/edustaja erilaisissa tapahtumissa Tarvitsemme jatkuvasti vapaaehtoisia osallistumaan tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen, tiedon jakamiseen ja tuottamiseen sekä erilaisiin rutiinitehtäviin. Leipoja/ruoanlaittaja Valmistamme vapaaehtoisten voimin erilaisia vegaanisia herkkuja ja kasvisruokia esimerkiksi myyjäisiin. Kielten kääntäjä Tarvitsemme erilaisia käännöstöitä varten kielten taitajia, ammattikääntäjiä sekä opiskelijoita. Valokuvaaja Graafikko Erilaisten kuvitusten ja taittojen tekeminen. Kirjoittaja Animalia-lehteen Autonkuljettaja

8 Eläkeliitto ry Yhteyshenkilö: Hannele Laurila Yhdistystoiminta ja palveleva vapaaehtoistoiminta Monipuoliset mahdollisuudet toimia muiden ikäihmisten kanssa.

9 Elämäntapaliitto ry Yhteyshenkilö: Antti Honkonen Elokoloon vapaaehtoiseksi! Elokoloon vapaaehtoiseksi! 1) Kansalaisten kohtaamispaikkana toimivan kansankahvilan ylläpitotehtäviä, kunkin kiinnostuksen, kokemusten ja taitojen mukaan. 2) Elokolon osoite: Toinen linja 31, Helsinki. 3) Avoinna vuoden jokaisena päivänä klo ) Arvostamme auttamishalua, elämänkokemusta ja uuden oppimisintoa. 5) Elokolossa käy kansalaisia laidasta laitaan, koskien kunkin elämäntilanteita ja - näkemyksiä. 6) Motto: Kaveria ei jätetä! 7) Tiedustelut: Markku Heino p , Ihmisenvirka, vapaaehtoistoimijaksi Ihmisenvirka, vapaaehtoistoimijaksi 1) Elämäntapaliitto tarjoaa Sinulle - arkielämän asiantuntijalle - tärkeintä kaikista "elämänhallinnon viroista": Ihmisenvirkaa. 2) Vapaaehtoistyötä, kanssaihmisten huomioimista ja heistä välittämistä. Itsensä luovaa toteuttamista! 3) Toimipaikkana voi olla katu, koti, työpaikka, vapaaehtoisjärjestö tai Elokolo. 4) Motto: Ihmisenvirassa antajakin saa! 5) Lisätietoja nettisivulta: -> Aluetoiminta -> Ihmisenvirka Elämäntapajärjestöön toimijaksi Elämäntapajärjestöön toimijaksi 1) Elämäntapaliitto jatkaa työväen raittiusjärjestöjen ja muiden terveitä elämäntapoja edistäneiden järjestöjen työtä. 2) Helsinkiläisiä elämäntapajärjestöjä ovat mm. Helsingin Optimistit ry, Kunnon Elämä ry ja Pääkaupunkiseudun Elämäntapayhdistys Eloset ry. 3) Nettisivu: -> Aluetoiminta -> Jäsenjärjestöt. 4) Tiedustelut: Antti Honkonen, Haapaniemenkatu 14, 2 krs, HELSINKI, p. (09) Sähköposti:

10 Emmaus Helsinki Yhteyshenkilö: Arja Pihl-Koskin, Emmaus Helsinki ry Mäkelänkatu 54 A Lajittelu ja hinnoittelu Purkaa saapunutta tavaraa, lajittelee sitä myytäviin ja lahjoitettaviin, hinnoittelee yhdessä muiden kanssa ja panee esille myymälään. Työtä voi tehdä muutaman tunnin esimerkiksi yhtenä päivänä viikossa. Kassatyö Hoitaa kassaa kolmen tunnin kassavuoron ajan esimerkiksi kerran viikossa, neuvoo ja auttaa asiakkaita, iltapäivävuoron jälkeen laskee ja tilittää päivän kassa. Kuljettaja Kuljettaa noutopalvelun autoa esimerkiksi 1-2 kertaa kuukaudessa, hakee huonekaluja ja muuta tavaraa lahjoittajilta, kuljettaa ne kirpputorille ja purkaa varastoon tai myymälään. Kuljettajan apulainen Auttaa noutopalvelussa muutaman kerran kuukaudessa, ajaa kuljettajan mukana asiakkaiden luo, kuormaa ja purkaa tavaroita yhdessä kuljettajan kanssa. Ruoan laittaminen Laittaa vapaaehtoisille yksinkertaisen lounaan, tekee päivän ruokahankinnat ja siivoaa keittiön lounaan jälkeen. Ruoanlaittajan työvuoro on kello mielellään vähintään kerran viikossa. Kirpputorin osastosta vastaaminen Vastaa tietyn tuoteryhmän lajittelusta, hinnoittelusta ja myymälään panosta. Palvelee asiakkaita. Huolehtii oman osaston siisteydestä ja kehittää uusia myynti-ideoita. Työn luonteen vuoksi paikalla on oltava vähintään kerran viikossa. Somistaminen Tulee silloin tällöin antamaan myymälän eri osastoille uutta ilmettä, ideoi uusia tapoja asettaa tuotteita näytteille. Ompeleminen Henkilöstä riippuen ompelijan tehtäviin voi kuulua erilaisia ompelutöitä aina lahjapussien, sipulipussien ja ostoslaukkujen ompelemisesta luovaa hulluutta uhkuvaan tuunaamiseen. Tehtävät sovitetaan henkilön mukaan ja niitä voi tehdä joko Emmauksen tiloissa tai kotona. Siivoaminen Maanantaisin kirpputorin tilat siivotaan ja järjestellään talkootyönä: lattiat ja WCt pestään, keittiöt siivotaan, ikkunat pestään, pinnat pyyhitään. Noutopalvelun koordinoiminen Ottaa vastaan sähköpostin kautta ja puhelimitse tulevat lahjoitusten noutopyynnöt. Sopii asiakkaiden ostamien huonekalujen kotiin kuljetukset. Laatii kahtena päivänä viikossa tapahtuvien kuljetusten aikataulun. Sopii kuljettajien ja apukuljettajien työvuorot. Työn luonteen vuoksi sitä on tehtävä viitenä päivänä viikossa klo 11-16, mutta osittain sitä voi tehdä myös kotoa käsin.

11 Ensi- ja turvakotien liitto Yhteyshenkilö: Tanja Henttonen Lastenhoito Lastenhoitotehtävät esim. vanhempien ryhmän aikana Ryhmänohjaaja Ryhmänohjaajana esim. lasten sählyryhmässä tai aikuisten leivontaryhmässä tms. Mieskaveri Mieskaveri toimii yksinhuoltajaperheen lapsen kaverina Doula Doula on tukihenkilö yksin synnyttämään menevälle naiselle Käytännön työt Käytännön työt voivat olla esim. pihan hoitoa, maalaamista, siivoamista, leipomista, kuljetuspalveluja tms. Tukihenkilö aikuiselle tai lapselle Tukihenkilö voi toimia jäsenyhdistysten asiakasperheiden lapsen tai aikuisen tukihenkilönä vaativassa elämäntilanteessa Varainhankinta Tapahtumien järjestäminen

12 ENTER ry entersenior.yhdistysavain.fi Yhteyshenkilö: Sakari Eränen Ikäihmisten vertaisohjaaja ja aktiivinen vapaaehtoistoimija ENTER ry:ssä

13 Espoon seudun mielenterveysseura Mielihyvin ry Yhteyshenkilö: Merja Korpisaari Tukihenkilö, ryhmänohjaaja Tukihenkilö on rinnallakulkija kriisissä, auttaja arjessa, Ryhmän ohjaaja myös rinnallakulkija, ja auttaa ryhmäläisiä tukemaan toisiaan eteenpäin

14 Espoon Vapaaehtoisverkosto Yhteyshenkilö: Tiina Nurmenniemi Eläkeläisten Sirius-kerholle vetäjä Tapiolaan Punaisen Ristin Tapiolan osaston järjestämä eläkeläisten Sirius-kerho etsii uutta vetäjää. Kiinnostaisiko sinua? Kerho kokoontuu joka kuukauden toinen ja neljäs tiistai klo Tapiolan palvelukeskuksessa. Kerhon tarkoitus on tuottaa iloa ja yhdessäoloa eläkeläisille. Kerho on avoin kaikille, pääsymaksua ei ole. Vetäjän tehtävänä on organisoida toimintaa ja järjestää ohjelmaa kerhon kokoontumisiin. Uusi vetäjä aloittaisi ensi vuoden alusta, mukavaa on jos toimintaan ehtii tutustumaan jo tämän vuoden puolella. Tehtävään saa tukea Tapiolan osastosta, yksin ei siis tarvitse aloittaa! Jos kiinnostuit, kysy lisää Pirjo Uusi- Rauvalta p tai Tuula Lievoselta p Asunnottomien yön pinssinpainaja Asunnottomien yö järjestetään Yhdistyneiden Kansankuntien julistamana Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä Espoossa asunnottomien yötä järjestävät Askel, Espoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut, Espoonlahdenseurakunta Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, Espoon Tuomiokirkkoseurakunta ja Hyvä Arki ry. Asunnottomien yön tapahtumassa jaetaan Asunnottomien yö - pinssejä, joiden tarkoituksena on tuoda tapahtumalle näkyvyyttä. Haemme vapaaehtoisia 1-3 henkilöä painamaan pinssejä erityisellä pinssien painamiseen tarkoitetulla laitteella Espoonlahden seurakunnan tiloihin. Pinssien painantaan ei ole sovittu tiettyä aikaa, joten jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä Tiina Pajulaan, p Järjestyksenvalvojia Asunnottomien yön tapahtumaan Asunnottomien yö järjestetään Yhdistyneiden Kansankuntien julistamana Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä ( on sunnuntai). Espoossa asunnottomien yötä järjestävät Askel, Espoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut, Espoonlahden seurakunta Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, Espoon Tuomiokirkkoseurakunta ja Hyvä Arki ry. Espoon asunnottomien yö koostuu päivällä pidettävästä toritapahtumasta, jossa on ohjelmassa puheita, palvelujen esittelyä, musiikkia, tarjoilua ja vaatejakoa, sekä avoimista ovista järjestöjen tiloissa Pappilantiellä, Seurakuntatalolla pidettävästä messusta ja yöpalasta sekä VPK-talolla pidettävästä iltaohjelmasta. Haemme tapahtumallemme vapaaehtoisia järjestyksenvalvojia. Asunnottomien yö tapahtuma pidetään noin klo 14-00, jolloin järjestyksenvalvonta voitaisiin toteuttaa kahdessa vuorossa (14-19 ja 19-00). Edellytyksenä vapaaehtoistoimintaan osallistuvalle on voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti sekä kärsivällinen ja rauhallinen ote tehtävässä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Tiina Pajulaan, p Ulkoiluseura ikäihmiselle Moni palvelutalon asukas tarvitsee ulkoiluseuraa. Ulkoiluseura voi tarkoittaa pyörätuolin työntämistä, vierellä kulkemista tai vain luonnosta nauttimista terassilla. Kaikilla meillä on tarve nuuhkaista raitista ilmaa, voit mahdollistaa tämän myös iäkkäälle palvelutalon asukkaalle. Opastamme sinua pyörätuolin tai asukkaan muiden apuvälineiden käytössä. Toimipaikat, joihin etsimme saattaja-avustajia: Espoon keskuksen, Soukan ja Viherlaakson palvelutalot. Jos haluat, voit lisätä näistä paikkatoiveesi ilmoittautumiseesi. Tärkeintä on olla läsnä, kun toinen henkilö tarvitsee tukea. Myös kuuntelemisen taito ja toisen henkilön kunnioittaminen on oleellista. Sitoutumisella tarkoitamme sitä, että teet lupaamaasi tehtävät tai ilmoitat meille, jos olet estynyt tulemaan. Voit itse määritellä kuinka usein olet käytettävissä. Oma persoonasi on ensiarvoisen tärkeä, käytä sitä. Vapaaehtoisena saat tukea ja ohjausta Espoon kaupungilta. Kaupungin vanhusten palvelujen hoivakodeissa toimivat vapaaehtoistoiminnan yhdyshenkilöt, joilta saat lähiohjausta ja perehdytyksen tehtäviisi. Lisäksi voit ottaa yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinoinnista vastaavaan palveluohjaajaan. Jos kiinnostut tehtävästä ota yhteyttä Kirsi Koivulaan, p

15 Ennaltaehkäisevä päihdekasvatus autokouluihin /Irti Huumeista ry Autokoulun ennaltaehkäiseville päihdeluennoille haetaan vetäjää. Luennoille on olemassa valmis materiaalipaketti, jota käytetään. Päihdeopetus autokouluissa tapahtuu iltaisin ja sen kesto on n. 2 tuntia. Tehtävään koulutetaan. Hakijoilta toivotaan ulospäinsuuntautuvaa asennetta, yli 18-vuoden ikää ja sitoutuneisuutta tehtävään. Vapaaehtoisille järjestetään koulutusta, työnohjausta ja tapaamisia muiden vapaaehtoisten kanssa. Lisätiedot aluetyöntekijä Maarit Malila puh (arkisin klo 9-14)

16 Finlands Svenska Handikappförbund Yhteyshenkilö: Sonja Karnell Stödperson Vi behöver kvinnor, män, unga och äldre för att ställa upp som stödpersoner för personer med funktionsnedsättning. Din uppgift som stödperson handlar om att uträtta små ärenden & göra roliga saker tillsammans med den du stöder. Tex gå på bio, konserter, caféer, samtala, motionera tillsammans med träffar ca 2 gånger/månad

17 Folkhälsans förbund Yhteyshenkilö: Mikaela Nordling Skolfarfar eller reservmormor på dagis Genom ditt "jobb" som skolfarfar/reservmormor bidrar du till att generationer möts. Du finns i skolan/på dagiset som stöd och vän till barnen. Styrelsemedlem i en lokal Folkhälsanförening I Nyland finns det 37 aktiva lokalföreningar där du kan engagera dig, antingen i styrelsen eller som t.ex. gruppledare för någon verksamhet. Styrelsen koordinerar föreningens verksamhet. Läs mera på 65+ coach Som 65+ coach kan du t.ex. leda en gågrupp i din egen närmiljö. Du får också information om hälsa och hur man förebygger fallolyckor, så du kan sprida vidare denna information. Hur ofta gruppen träffas är upp till ledaren och gruppmedlemmarna. Gruppledare för seniorer, t.ex. Mimoselledare Folkhälsan ordar utbildningar i t.ex. Mimosel, varefter att du gått utbildningen kan starta upp en grupp lokalt. Verksamheten riktar sig till äldre. Läs mera på Doula Doulor fungerar som stödpersoner i samband med förlossningen. Läs mera på Promenadvän Som promenadvän hjälper du seniorer som inte själva kan röra sig ute att komma ut. Du fungerar även som vän och stöd, då du går med denna.

18 Friskis&Svettis Yhteyshenkilö: Marianne Ahola (09) F&S järkkäri Järkkäri vastaa käytännön järjestelyistä jumppasaleilla, toivottaa jumppaajat tervetulleiksi tunneille ja levittää ajankohtaista tietoa seurasta jäsenille. Jumppia järjestetään eri puolilla Helsinkiä: Järkkärinä saat uusia haasteita ja elämyksiä, esiintymistaitosi kehittyy ja ihmistuntemuksesi kasvaa. Yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa antaa valmiutta toimia vaihtelevissa tilanteissa. Saat perusteellisen koulutuksen tehtävääsi (mm. seuratuntemusta ja EA-taitoja). Säännöllinen jatko- ja kertauskoulutus sekä virkistystilaisuudet kasvattavat järkkärin tietoja ja taitoja. Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa! Hyvä Fiilis lehden päätoimittaja Hyvä Fiilis on Friskis&Svettis Helsingin painettu jäsenlehti. Lehteä jaetaan jumppapaikoilla heti sen ilmestyttyä. Hyvä Fiilis lehden päätoimittaja suunnittelee yhdessä toimituskunnan (kirjoittajat, kuvaajat ja taittajat) kanssa lehden sisällön. Työhön sisältyy juttujen toimittamista, kirjoittamista ja kuvaamista. Taittaja kokoaa lehden ja hoitaa yhteydet kirjapainoon. Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Se löytyy myös verkosta osoitteesta Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa! F&S verkkotoimittaja -sivujen ylläpito ja sisällön suunnittelu yhdessä päätoimittajan kanssa. Tarjolla on kirjoittavan toimittajan ja kuvaajan töitä sekä päivittäjän työtä, jolloin yleisimmät tietokoneohjelmat pitäisi olla hallinnassa. Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa! Taittaja Etsimme vahvistusta seuran taittajien ryhmään tekemään Hyvä Fiilis lehteä, aikatauluja, julisteita ja esitteitä. Taittajalla tulisi olla taitto-ohjelma sekä kuvankäsittelyohjelma (InDesign ja Photoshop) koneellaan sekä kokemusta painotuotteiden tekemisestä. Hyvä Fiilis -lehti ilmestyy printtinä 4 kertaa vuodessa. Se löytyy myös verkosta osoitteesta Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa! F&S jumppaohjaaja Jumppaohjaajana Friskis&Svettiksessä saat esiintymiskokemusta ja varmuutta, myös musiikkituntemuksesi kehittyy. Tarjoamme sinulle laadukkaan koulutuksen, monipuolista jatkokoulutusta sekä kehittymismahdollisuuksia, säännöllisen palautteen sekä tukea ohjaajaroolissasi. Ohjaajana sinulla on positiivinen asenne ja halu innostaa muita liikkumaan. Jumppia järjestetään eri puolilla Helsinkiä: Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa!

19 F&S Nakkitoimikunnan jäsen Ilmoittautumalla nakkitoimikunnan jäseneksi saat tietoa Friskis&Svettiksessä tarjolla olevista kerta- tai projektiluontoisista tehtävistä. Niitä voivat olla esitteiden jakaminen, musiikkilaitteiden kuljetus, erilaisten tapahtumien järjestämisessä avustaminen ja postitus. Nakkitoimikuntalaisena voit itse valita sinua kiinnostavan tehtävän. Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa!

20 Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry Yhteyshenkilö: Ritva Backlund Toimistoapu Tilanteet ovat tapauskohtaisia eri aihealueille sijoittuvia asioita.

21 Helsingin Diakonissalaitos Yhteyshenkilö: Johannes Niska-Virta Vapaaehtoisena toimit hoiva- ja palveluyksiköissämme toisen ihmisen tukena ja ystävänä. Voit esimerkiksi auttaa asumisyksiköiden arjessa, olla kävelykaverina, antaa asiointiapua, esiintyä tapahtumissa, olla vertaistukena. Mahdollisuuksia on paljon. Erilaisia vapaaehtoistehtäviä kulttuurin, musiikin, hoivan ja toiminnan piirissaä lapsista vanhuksiin, tuetusta asumisesta tehostettuun palveluasumiseen, kanasalistoimintaaa ja yheisöllisyyttä edistäviä tehtäviä monipuolisessa, perinteikkäässä organisaatiossa

22 Helsingin epilepsiayhdistys ry Yhteyshenkilö: Seppo Sarkkula, puheenjohtaja Epilepsiatiedon jakaminen suurelle yleisölle kasvokkain (feissaus) Euroopan epilepsiapäivänä kauppakeskuksessa Helsingissä ja mahdollisesti muuallakin pääkaupunkiseudulla. Työskentelyaika: Ensimmäinen Euroopan epilepsiapäivä noin klo 14-18, jona aikana vapaaehtoisen omien resurssien mukaan työskentelyä 2-4 tuntia Toimipaikka: Kauppakeskus Helsingissä tai mahdollisesti muualla pääkaupunkiseudulla Tehtävä: Epilepsiatiedon jakaminen suurelle yleisölle kasvokkain (feissaus). Tehtävä voisi sopia esim. kansanedustajille, jotka tällä tavoin pääsisivät tutustumaan epilepsiaan kentällä ja siten laajentamaan omia käytännön tietojaan. Edellytykset tehtävään: Oma halu ja kiinnostus asiaan ja lisäksi halu ryhmätyöskentelyyn. Tarjolla oleva koulutus ja tuki: Epilepsiayhdistyksen vastuuhenkilöt antavat tarvittavan perehdytyksen ja tuen tehtävään, ja he ovat myös itse paikalla.

23 Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry/pengertupa Yhteyshenkilö: Kirsi Kariluoto Vapaaehtoisena näkövammaiselle

24 Helsingin kaupunki / sos.virasto / vapaaehtoistoiminta Yhteyshenkilö: Kaisu Ylikoski Lauluryhmän jäsen Pieni lauluryhmä, joka käy niiden senioreiden kotona laulamassa, jotka eivät pääse kotoaan lähtemään minnekään yleisiin toimintoihin. Tehtäviin on saatavilla tukea ja ohjausta. Lauluja voidaan laulella yhdessä asukkaan kanssa ja muistella menneitä aikoja. Kehitysvammaisen henkilön kaveriksi Asuntolassa asuvan kehitysvammaisen kaveriksi mukaan toimintoihin ja retkille Liikuntakaveri Liikuntakaveriksi seniorille. Toimintaa varten järjestetään kursseja ja tukea sekä virkistystä Vertaisohjaaja Muisteluryhmä. Ohjaajalle tarjotaan tukea työhön sekä koulutusta ja virkistystä Saattopalvelu Kertaluonteisia saattotehtäviä haluaminasi ajankohtina. Tukea, koulutusta ja virkistystä järjestetään senioripuiston ohjaaja Senioripuiston ohjaajana ohjaat kävijöitä erilaisten tasapainovälineiden käytössä. Ohjaamiseen saatavilla koulutusta, tukea ja virkistystä viherpeukalo Halutessasi voit valita joko sisäkukkien hoitoa tai kevät-syyskaudella piha-ja puutarhanhoitoa. Tukea ja virkistystä saatavilla Pelikaveri kortti-tai lautapelien sekä biljardikaveria kaivataan. Tukea ja virkistystä saatavilla Ruokailuavustajana palvelukeskuksen ruokailutilanteissa avustaminen. Tukea, virkistystä sekä koulutusta saatavilla Kahvila-avustaja Kahvilan työt. Saatavilla koulutusta, tukea ja virkistystä ATK-tutor ATK-tutorina opastat senioria tietotekniikan saloihin. Tukea ja virkistystä saatavilla

25 Helsingin kaupunki nuorisoasiankeskus nuoriso.hel.fi -> vapaaehtoistyo Yhteyshenkilö: Soili Voipio Vapaaehtoisten aikuisten toiminta Tule mukaan vapaaehtoiseksi. Toimintaan kuuluu mm.parempi viikonloputoiminta, yökahviloita,bändi-ja te toja sekä yhteisöllistä yhdessäoloa. Vapaaehtoistoimijoilla on mahdollisuus oppia ja tehdä nuorisotyötä, vaikuttaa alueellisesti sekä olla läsnä nuoren arjessa.

26 Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry Yhteyshenkilö: Marja Savolainen Ryhdy keharikaveriksi - saat suuren sydämen Keharikaveritoiminta on helsinkiläisille nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille ihmisille suunnattua tukihenkilötoimintaa. Tukihenkilöitä kaivataan moniin arjen tilanteisiin, kuten seuraksi leffaan, uimaan tai kaljalle. Ryhtyäksesi keharikaveriksi et tarvitse alan koulutusta tai aiempaa kokemusta. Riittää kun olet täysi-ikäinen ja sinulla on avoin mieli ja hyvä sydän. Ilmoittaudu seuraavalle keharikaverikurssille osoitteessa Tukihenkilöiden kommentteja: Annan omaa aikaani ja luonnettani. Saan mukavia elämyksiä ja erilaisia kokemuksia sekä uusia näkökulmia elämään. Tapaamiset ovat piristäviä hetkiä arkipäivässä ja mukavaa vastapainoa päivätyölle. Tuettavien kommentteja: Käytäs kaikkialla, yhdessä käydään kaikkialla. Teräksisiä ollaan oltu ja yhdessä toimitaan. Parasta siinä on se, että on mukava mies. Hyvään tulevaisuuteen kuuluu kaveruus. Vapaaehtoistyö Ystävätupatoiminnassa Tule mukaan Ystävätuvan vapareiden mukavaan porukkaan! Etsimme lisää vapaaehtoisia toimimaan kehitysvammaisten henkilöiden parissa eri tehtävissä: juttu- ja peliseurana kerhokahvio Ystävätuvassa, avustajana retkillä ja matkoilla sekä erilaisissa tapahtumissa. Tarjoamme arvokasta kokemusta, aitoja kohtaamisia, yhteisvastuullista työskentelyä ryhmässä sekä ohjausta, koulutusta ja virkistystä. Emme edellytä erityisosaamista, positiivinen elämänasenne ja tasapainoinen mieli riittävät.

27 Helsingin NMKY Yhteyshenkilö: Ari Inkinen Vapaaehtoinen nuorisotyössä Vapaaehtoinen nuorisotyössä -tehtävän sisältö sovitaan henkilökohtaisesti oman ajankäytön, iän, osaamisen ja tarpeiden mukaan. Vapaaehtoinen 7-14-vuotiaiden kerhotoiminnassa Vapaaehtoinen 7-14-vuotiaiden kerhotoiminnassa -tehtävä sisältää sovitusti teemakerhon ohjaamisen ainakin yhden kauden osalta (syyskuu - huhtikuu). Kerholla ei välttämättä tarvitse olla erityistä teemaa. Kerhot kokoontuvat Helsingin NMKY:n tai yhteistyökumppaneiden tiloissa. Vapaaehtoisena isä-lapsi-toiminnassa Vapaaehtoisena isä-lapsi-toiminnassa -tehtävä voi olla kerho- tai kurssi-toiminnan ohjaamista, retkille tai leireille osallistumista työntekijän kumppanina. Toimintaan voi osallistua tai hyvä olisikin, oman lapsen kanssa. Toiminta on tarkoitettu sekä tytöille, että pojille. Toimintoja on eri ikäisille, lasten ikä vaihtelee 3-17-vuoden välillä. Vapaaehtoisena päihdekasvatuksessa Vapaaehtoisena päihdekasvatuksessa -tehtävänä on tukea Helsingin NMKY:n ammatillisista ehkäisevää päihdetyötä. Etsimme myös kasvatus- tai terveydenhuoltoalan kokemusta omaavia tai alalle opiskelevia Ryhmässä päihteettä ja Syksystä syksyyn -toimintaan (ks. Tarvitsemme myös viestinnän ja pitkäjänteisen varainhankinnan osaajia. Vapaaehtoisena liikuntakasvatuksessa / voluntary work in physical education Vapaaehtoisena liikuntakasvatuksessa -tehtävä sovitaan henkilökohtaisesti vapaaehtoisen osaamisen ja tarpeiden mukaisesti. Etsimme ihmisiä, jotka ovat halukkaita sitoutumaan NMKY:n laaja-alaiseen toimintakulttuuriin. Monikulttuurisuuden ymmärtäminen on eduksi. We are also searching for english speaking adults and young adults for voluntary work in physical education.

28 Helsingin Seniorisäätiö Yhteyshenkilö: Kirsti Holmberg Ystäviä vanhuksille

29 Helsingin seudun Mielenterveysseura ry Yhteyshenkilö: Piia Laine Tukihenkilö Helsingin seudun Mielenterveysseura ry on Suomen Mielenterveysseuran jäsenyhdistys. Koulutamme tukihenkilöitä lyhytkestoisiin, kriisiluonteisiin yksilötukisuhteisiin. Haluaisitko tulla avuksi lähimmäiselle, joka juuri nyt tarvitsee tukea selviytyäkseen arjestaan? Tukihenkilöksi sopii tavallinen, turvallinen aikuinen, jolla on voimavaroja vapaaehtoistyöhön. Tukihenkilö sitoutuu valintahaastatteluun, noin kerran viikossa tapahtuviin tukitapaamisiin ja kuukausittaiseen työnohjaukseen. Tarjoamme mm. 30 tunnin peruskoulutuksen, ilmaisen työnohjauksen, lisäkoulutusta ja virkistystoimintaa!

30 Helsingin seudun Seta ry Yhteyshenkilö: Katja Rajaniemi Ryhmänohjaaja Vapaaehtoiset ryhmänohjaajamme ovat ryhmissä vertaisia, vastaavat tapaamisten järjestelyistä ja suunnittelusta. Kouluttaja Koulutetut vapaaehtoiskouluttajat vierailevat mm. kouluilla ja nuorten leireillä kertomassa nuorille seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuudesta. Vapaaehtoisia Pride-festivaaleille Viikon kestäville Pride-festivaaleille tarvitaan vapaaehtoisia tapahtumien suunnittelutehtävistä siivoustehtäviin, valokuvauksesta järjestyksenvalvontaan, ja kaikkeen siltä väliltä.

31 Helsingin seurakuntayhtymä Yhteyshenkilö: Hanna Lipasti-Raulus Musiikki sairaalaan Musiikkivierailut sairaaloissa Näkövammaisen opas Toimia näkövammaisen oppaana erilaisissa arjen tilanteissa. Myös leiri- ja kerhotoimintaa. Tehtävään koulutetaan. Diakoniaruokailun toteuttaminen Diakoniaruokailussa ruuan valmistus, jakelu ja loppusiistiminen. Lähimmäispalvelu Ystäväksi vanhukselle. Tehtävään koulutetaan. Lastenkerhon vetäjä Tehtävään koulutetaan. Talkolainen tapahtumissa ja kunnostustöissä Moninaisia tehtäviä erilaisissa tapahtumissa ja vaikkapa leirikeskuksen pihatalkoissa.

32 Helsingin sosiaalivirasto / Lastensuojelun tukihenkilötoiminta Yhteyshenkilö: Piia Vanhatalo Lastensuojelun tukihenkilö Lastensuojelun tukihenkilöltä edellytetään täysi-ikäisyyttä, oman elämän hallintaa, kykyä olla vuorovaikutuksessa lasten / nuorten kanssa sekä sitoutumishalua ja -kykyä vähintäänkin vuodeksi. Lastensuojelun tukihenkilönä pääset osalliseksi yhden lapsen elämään, tukemaan ja kulkemaan rinnalla, olemaan se aikuinen, joka antaa aikaansa ja jakamattoman huomionsa. Toiminta lastensuojelun tukihenkilönä on palkitsevaa ja itsenäistä. Kustakin tukisuhteesta muodostuu omanlaisensa. Tyypillisimmillään tukihenkilöistä tulee tuettavien luottoaikuisia, aikuiskavereita, joita tavataan 1-4 kertaa kuukaudessa erilaisen tekemisen merkeissä. Helsingin sosiaaliviraston lastensuojelun tukihenkilöillä on mahdollisuus verkostoitua keskenään ja saada toisiltaan vertaistukea. Myös henkilökohtaista tukea on tarvittaessa mahdollosuus saada. Toiminnassa mukana oleville tukihenkilöille tarjotaan säännöllisesti koulutusiltoja ja virkistäytymistä. Tukihenkilöksi hakeudutaan haastattelun ja koulutuksen kautta.

33 Helsingin srk-yhtymä, erityisnuorisotyö/palveluoperaatio Saapas Yhteyshenkilö: Sanna Laitinen Saapastoiminnan vapaaehtoinen Lähinnä perjantai-iltaisin Helsingin kaduilla tapahtuvaa etsivää nuorisotyötä alle 18-vuotiaiden parissa.

34 Helsingin Sydänyhdistys Ry Yhteyshenkilö: Anita Kyllönen Tiedottaja Sähköisen tiedotuksen kehittäjä. Liikuntaryhmän vetäjä Tiedotteiden suunnittelu ja toteutus yhdistyksen aktiviteeteistä Oman liikuntaryhmän kokoaminen ja sen vetäminen Sähköisen tiedottamisen kehittäminen ja toteutus Messu-ym tapahtumissa tiedon jakaminen

35 HelsinkiMissio Yhteyshenkilö: Kaisa Kauhanen Aamuvirkku Aamukorva -päivystäjä Saammeko sinut Aamukorva-päivystäjätiimiimme senioreiden auttavaa puhelimeen? Puhelinpäivystysvuorosi on kerran kuussa klo 5-9 tiloissamme. Saat taksisetelin aamutulemista varten sekä säännöllisen työohjauksen. Hoiva-alan koulutuksesta / kokemuksesta on tehtävässä hyötyä. Haastattelemme ja koulutamme tehtävään. Lisätietoja: p Ryhmänohjaaja senioriryhmään Tule ryhmäohjaajaksi seniori-ikäisille! Ryhmissä voi olla kaikenlaista yhdessä tekemistä omien taitojesi ja kiinnostuksesi mukaan. Voit toimia pareittain tai olla osa isompaa tiimiä kerran viikossa/ kerran kuussa. Senioriryhmät kokoontuvat tavallisemmin arkisin päiväaikaan. Ryhmät toimivat eri puolilla pääkaupunkiseutua. Haastattelemme ja koulutamme tehtävään; säännöllinen työnohjaus. Lisätietoja: p / p Keikkaluontoinen auttaja Trainerina voit antaa aikaasi ja auttaa ikääntynyttä erilaisissa konkreettisissa pulmissa ja haasteissa tai olla vaikkapa seurana. Keikkojen pituus ja tapaamisten tiheys riippuu ikääntyneen tarpeista sekä omasta aikataulustasi. Apu voi olla konkreettista, kuten lomakkeiden täyttöä tai ATK- ja kännykkä opetusta tai kävelyseuraa. Haastattelemme ja koulutamme tehtäviin. Annamme tukea tehtävässäsi. Lisätietoja: p Tukihenkilö seniori-ikäiselle Tule HelsinkiMissioon vanhuksen tukihenkilöksi! Tukihenkilö kulkee rinnalla tukien ja kuunnellen, tehden yhdessä vanhukselle mieleisiä asioita - vaikka ulkoillen keskustelun kera. Haastattelemme ja koulutamme tehtävään, tuemme sinua mm. työnohjauksella. Lisätietoja: p Joulukorttimyyntiä ja kivoja kimppapaketointitalkoita Tule joulukorttimyyjäksi keskustan alueelle. Myynti on tiettyjen kauppojen tiloissa. Tuotto käytetään vanhus-, nuoriso- ja kehitysvammatyöhön. Myös erilaisia paketointi- ja postitustalkoita tiedossa! Lisätietoja: p Haluatko tehdä hyvää neulomalla? Tule mukaan neulomaan joulusukkia tuotto käytetään vanhus-, nuoriso- ja kehitysvammatyöhön. Langat ja ohjeet saat toimistoltamme. Lisätietoja: p

36 HelsinkiMissio/Nuorten Kriisipiste Yhteyshenkilö: Satu Jokinen Tukihenkilö Nuorten Kriisipisteen tukihenkilötoiminta. Tukihenkilö on turvallinen aikuinen, joka tukee nuorta vaikeissa elämäntilanteissa ja arkielämän pulmissa. Tukihenkilön tulee olla vähintään 25-vuotias, tasapainoinen ja sosiaalinen, halukas sitoutumaan tukisuhteeseen pidemmäksikin aikaa.

37 Imetyksen tuki ry imetys.fi/itu Yhteyshenkilö: Maarit Kuoppala Laktivisti Laktivismi yhdistää sanat 'aktivismi' ja 'laktaatio' eli imetys. Laktivisti edistää imetystä ja imetysmyönteisiä asenteita tekemällä imetystä näkyväksi, tukemalla vertaisryhmien toimintaa tai osallistumalla yhdistyksen hallintoon ja työryhmiin. Imetystukiäiti Imetystukiäiti on koulutettu vertaistukija. Hän on Imetystukipuhelimen tai -skypen päivystäjä, Maitolaiturinettifoorumin tukiäiti, Imetysvalmennuksissa vieraileva vertaistuen välittäjä ja / tai imetystukiryhmän vetäjä.

38 Irti Huumeista ry Yhteyshenkilö: Mira Reponen Tukihenkilö Tukihenkilö voi toimia toipuvan huumeidenkäyttäjän tai hänen läheisensä tukena. Koulutus tehtävään annetaan, tukihenkilösuhteesta tehdään aina kirjallinen sopimus. Vertaistukiryhmän ohjaaja Huumeidenkäyttäjien läheisten vertaistukiryhmän ohjaaja, koulutus tehtävään annetaan sekä lisä- ja syventävää koulutusta. Puhelinauttaja Päivystäjänä toimiminen Irti Huumeista ry:n puhelimessa. Perus ja syventävä koulutus annetaan. kouluttaja (ehkäisevä päihdetyö) Ehkäisevä päihdetyö, kouluttaja- luennoitsija. Koulutus tehtävään annetaan.

39 Kalliolan Setlementti / Tuettu asuminen ja vapaaehtoistoiminta Yhteyshenkilö: Johanna Tamminen Tukihenkilö Tukihenkilö on tavallinen aikuinen ihminen, joka tukee erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Tukihenkilön oma elämäntilanne mahdollistaa toisen ihmisen tukemisen. Tukimuotoja voivat olla kuunteleminen, keskustelu ja arjen asioiden hoidossa auttaminen. Tukihenkilösuhde perustuu luottamukseen. Uudet tukihenkilöt saavat perehdyttävän koulutuksen tehtäväänsä. Tukihenkilöille järjestetään säännöllisesti toiminnanohjausta, jossa käsitellään tukisuhteista nousevia kysymyksiä ja tunteita. Toiminnanohjauksissa saa vertaistukea toisilta tukihenkilöiltä. Tukihenkilöille järjestetään myös virkistäytymisiä. Kerhoavustaja 1. Vapaaehtoinen toimii nuorten avoimissa illoissa ohjaajan apuna. Avointen iltojen teemat vaihtelevat viikottain leipomisesta elokuvissa käyntiin. Vapaaehtoinen voi myös toimia apuna läksypiirissä. 2. Vapaaehtoinen toimii avustajana vaikeavammaisten nuorten kuvataidekerhossa kerran kuukaudessa. Vapaaehtoinen mahdollistaa nuoren osallistumisen kurssille. Liikuntakaveri seniorille Liikuntakaveri ohjattuun liikuntaan seniorille. Tapahtumien ja tempausten ideointi ja toteutus Vapaaehtoiset järjestävät ja ideoivat työntekijöiden kanssa erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Aiemmin järjestettyjä tempauksia ovat olleet esimerkiksi Liikuta Minua, senioreiden liikuntapäivä ja vaatekeräys asunnottomille.

40 Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO Yhteyshenkilö: Päivi Korkea-aho

41 Kansalaisareena ry Yhteyshenkilö: Anitta Raitanen Sosiaalisen median osaaja Kansalaisareena ry on liittynyt Facebookiin ja myös muihin sosiaalisiin medioihin liittyminen on mahdollista. Oletko sosiaalisen median osaaja? Haluatko tulla mukaan kehittämään vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa? Haluatko kehittää omaa sosiaalisen median osaamistasi? Kansalaisareenan tavoitteena sosiaalisessa mediassa on vapaaehtoistoimintaan osallistumisen kynnyksen madaltaminen. Etsimme keskustelujen käynnistäjiä, administraattoreita tai vaikkapa uusia videopätkien tekijöitä sosiaalisen median tiimiimme. Kääntäjä ja kielen taitaja Ruotsin kieli: Kansalaisareena haluaa palvella myös ruotsinkielisiä vapaaehtoistoimijoita tule auttamaan meitä siinä! Etsimme vapaaehtoista, joka voisi kääntää suomesta ruotsin kielelle Kansalaisareenan tekstejä: esitteen, www-sivuja ja muita lyhyitä tekstejä. Englannin kieli: Kääntyykö suomi kätevästi englanniksi tai toisin päin? Kansalaisareenalla on kansainvälisiä kumppaneita, joille haluamme viestittää asioita englanniksi pieniä uutisia, tietoa toiminnastamme, ajankohtaisia asioita. Välillä saamme heiltä materiaalia, jota tarvitsemme suomen kielellä. Vapaaehtoisena englannin kielen kääntäjänä autat meitä tiedotus- ja vaikuttamistyössämme. Kääntäjänä voit työskennellä itsellesi sopivana aikana ja juuri niin paljon kuin haluat, joko kotonasi tai toimistollamme päiväsaikaan! Kartoittava tiedustelija, tutkija Haluatko selvittää, kartoittaa, tutkia ja työskennellä itsenäisesti? Etsimme vapaaehtoista, joka haluaisi tehdä selvityksiä vapaaehtoistoimintaan liittyvissä asioissa. Saat kartoitettavaksi selkeän kokonaisuuden tai aiheen, ja voit perehtyä siihen yhdessä sopimamme aikataulun mukaan. Saat työskennellä itsenäisesti, mutta tarjolla on selkeät ohjeet, neuvot ja tukea koko ajan. Maksamme puhelinkulut ja tietokone on käytettävissäsi toimistollamme päiväsaikaan. Koska selvitystyöt vaativat usein yhteydenottoja eri organisaatioihin, vapaaehtoisen pitäisi pystyä työskentelemään myös päiväsaikaan. Pääset samalla perehtymään vapaaehtoistoimintaan liittyvään vaikuttamistyöhön ja olet mukana Kansalaisareenan toiminnan ytimessä sekä tasa-arvoinen tiiminjäsenemme. Tehtävässä tarvittavat taidot: osaat etsiä tietoa käyttäen puhelinta ja Internetiä hyväksesi, ilmaiset itseäsi selkeästi sekä osaat koota ytimekkään raportin selvitettävästä aiheesta. Tehtävissä auttaa itsenäinen ja aktiivinen työote sekä mielenkiinto vapaaehtoistoimintaan ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Voit tehdä selvityksestä myös opinnäytetyösi. Tapahtumaosaaja Vuotta 2011 vietetään Euroopan vapaaehtoistoiminnan teemavuotena. Kiinnostaako projektityyppinen työskentely Kansalaisareenan tiimissä teemavuoden tapahtumien suunnittelussa, järjestelyissä tai vaikkapa tiedottamisessa.

42 Kantti ry Yhteyshenkilö: Helena Kurki Tukihenkilötoiminta Kantin asiakkaille ja asukkaille sekä ryhmienohjaus Tukihenkilöt auttavat ikäihmisiä sekä mielenterveyskuntoutujia tulemaan Kantin ryhmätoimintoihin mukaan. Ryhmienohjaajat ohjaavat pienimuotoisia toiminta- ja keskusteluryhmiä. Vertaistuki esim.mielenterveyskuntoutujille keskusteluryhmissä. Palvelutalossa asuu ikäihmisiä, jotka tarvitsevat ulkoiluapua, lehdenlukijaa ja pieniä virkistäytymishetkiä vapaaehtoisten tuella. Kantissa on ATK- ryhmiä, joihin tarvitaan vapaaehtoista ohjaajaa.

43 Kepa ry Yhteyshenkilö: Anni Vihriälä Etvo Etelän vapaaehtoisohjelma Etvo on Kepan vapaaehtoisohjelma, jonka kautta voi lähteä vapaaehtoistyöhön Kepan jäsenjärjestöjen yhteistyöjärjestöihin Aasiaan, Afrikkaan ja Latinalaiseen Amerikkaan. Vapaaehtoinen lähtee ulkomaille 6-12kk ajaksi. Tehtävä liittyy kansainvälisyyteen ja kehitysyhteistyöhön. Työtehtävinä hallinnolliset tehtävät, opetustoimen tehtävät ja tiedotus- sekä vaikuttamistoiminta. Etvo on suunnattu vähintään 22-vuotiaille vapaaehtoistyöstä kehitysmaissa kiinnostuneille. Vapaaehtoistyötä tehdään paikallisissa kansalaisjärjestöissä esimerkiksi ympäristönsuojelun, lasten- ja naisten oikeuksien tai yhteisökehityksen parissa. Etvossa mukana olevat kehitysmaiden järjestöt ovat Kepan suomalaisten jäsenjärjestöjen yhteistyökumppaneita. Etvo tarjoaa mahdollisuuden tutustua kehitysmaiden arkipäivään: paikallisten ihmisten ja yhteisön elämään iloineen ja suruineen. Vapaaehtoistyö kestää puolesta vuodesta vuoteen riippuen vastaanottavan järjestön sekä hakijan toiveista ja tarpeista.

44 Kirkon Ulkomaanapu Yhteyshenkilö: Kaarina Nieminen Vapaaehtoisuus kehitysmaiden hyväksi Kiinnostaako vapaaehtoistyö kehitysmaiden hyväksi? KIRKON ULKOMAANAPU Ei tarvitse matkustaa toiselle puolelle maapalloa osallistuakseen toimintaan paremman maailman puolesta. Myös kotimaassa voi toimia! Vapaaehtoisena voi toimia esimerkiksi - erilaisissa tapahtumissamme esittelemässä työtämme ja Toisenlaista lahjaa - kertomalla itsenäisesti toiminnastamme omissa verkostoissa tai tapahtumissa tarjoamme tähän vapaaehtoisillemme tukea ja materiaalia - toimistoapulaisena, postittamassa tms. - tulemalla mukaan toteuttamaan kampanjoitamme - järjestämällä Toisenlaisen lahjan iltoja ystävilleen - osallistumalla Tekoja koulutuksiin: Kirkon Ulkomaanavun Tekoja -koulutus on vapaaehtoisille, jotka levittävät tietoa Kirkon Ulkomaanavusta ja sen toimintaan osallistumisesta, sekä keräävät varoja omissa verkostoissaan. Viestin viemisen kanavina vapaaehtoiset käyttävät omia ystäviään ja kontaktejaan, mutta he voivat olla yhteydessä myös muihin tahoihin kuten paikallisiin yhdistyksiin, seuroihin, yhteisöihin, kouluihin - minne vain viestiä toimintaa osallistumisesta haluavat levittää. Vapaaehtoiset saavat koulutuksen Kirkon Ulkomaanavussa. Koulutuksen jälkeen he voivat käyttää tietopakettia Kirkon Ulkomaanavun toiminnasta. Liity vapaaehtoiseksi: NAISTEN PANKKI Pääkaupunkiseudulla on startannut Naisten Pankin aluesolu. Toimimme vapaaehtoisvoimin Naisten Pankin hyväksi, ja kaikki toiminta tähtää kehitysmaiden naisten yrittäjyyden, toimeentulon ja köyhyyden voittamisen tukemiseen. Kaikki aluesolun varat ohjataan Kirkon Ulkomaanavun hallinnoimaan rahastoon. Naisten Pankki järjestää aktiiveille Viestinviejä -koulutuksen. Olemme organisoituneet tiimeiksi, joihin toivomme koko ajan uusia aktiiveja mukaan. Tiimimme ovat talous ja varainhankinta, tapahtumat, viestintä ja koulutukset. Eri osa-alueiden työryhmiin kaivataan jatkuvasti lisävoimia. Tavoitteemme on innostaa ihmisiä, yrityksiä ja yhteisöjä mukaan osakkaiksi, kuukausilahjoittajiksi, vapaaehtoisiksi tai kertalahjoittajiksi sekä aktiiveiksi. Toivottavasti saamme pidettyä hyvän tekemisen intoa ja iloa yllä! Tule mukaan! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä CHANGEMAKER Changemaker on Kirkon Ulkomaanavun yhteydessä toimiva nuorten ja nuorten aikuisten verkosto, joka keskittyy globaaleihin kehityskysymyksiin. Changemakereita yhdistää halu vaikuttaa maailman kehitysongelmiin ja edistää globaalia oikeudenmukaisuutta käytännöllisin ja luovin keinoin. Changemakerille tärkeitä teemoja ovat mm. rauha, velkaongelma ja ympäristö. Changemakerillä on 21 paikallisryhmää, joiden toimintaan pääsee osallistumaan ympäri Suomea. Lisäksi Changemakerissa pääsee järjestämään ja/tai osallistumaan valtakunnalliseen toimintaan, mm. koulutusviikonloppuihin, kampanjoihin ja tempauksiin. Vapaaehtoiseksi voi tulla pieneksi hetkeksi yhteen tapahtumaan tai pidemmäksi aikaa suunnittelemaan koko verkoston toimintaa. Changemaker-verkoston tarjoamat vapaaehtoismahdollisuudet: kampanjoiden suunnittelu tempausten toteuttaminen yhdessä muiden kanssa paikallisryhmien iltoihin osallistuminen (leffaillat, luentovieraat, kokkausillat etc) paikallisryhmätoiminnan suunnittelu Changemaker-koulutusviikonloppuihin osallistuminen mielipidekirjoitusten kirjoittaminen ständillä päivystäminen Lobbaus kehityskysymyksiin liittyen

Menu-messuilla tapahtuu

Menu-messuilla tapahtuu 1 2 Menu-messuilla tapahtuu Avajaiset 13-13:30 Avajaiset juontaa kansanedustaja Sanna Lauslahti Raha-automaattiyhdistyksen puheenjohtaja Hannes Manninen pitää avauspuheenvuoron Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön

Lisätiedot

Aseman Lapset ry. Avara Nuorten osallisuuskeskus. Elämäntapaliitto ry. Finlands Svenska Handikappförbund

Aseman Lapset ry. Avara Nuorten osallisuuskeskus. Elämäntapaliitto ry. Finlands Svenska Handikappförbund Aseman Lapset ry Nuoruuden veteraani Olet selvinnyt omasta nuoruudestasi ja sinulla on omakohtaista kokemusta nuorena olemisesta sekä kaikesta siitä, mitä kamppailuun nimeltä nuoruus liittyy. Walkers etsii

Lisätiedot

JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA. Tule vapaaehtoiseksi!

JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA. Tule vapaaehtoiseksi! JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA Tule vapaaehtoiseksi! 1 Järjestöjen ja kuntien tarjoama vapaaehtoistoiminta Pääkaupunkiseudulla Toimittanut Ulkoasu Doinita Negruti

Lisätiedot

JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA. Tule vapaaehtoiseksi!

JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA. Tule vapaaehtoiseksi! JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN TARJOAMA VAPAAEHTOISTOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA Tule vapaaehtoiseksi! 1 Järjestöjen ja kuntien tarjoama vapaaehtoistoiminta Pääkaupunkiseudulla Toimittanut Ulkoasu Doinita Negruti

Lisätiedot

Vapaaehtoiseksi? Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Jyväskylässä

Vapaaehtoiseksi? Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Jyväskylässä Vapaaehtoiseksi? Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Jyväskylässä VAPAAEHTOISTOIMINNAN PERIAATTEET Tavallisen ihmisen tieto ja taito riittää Vapaaehtoisuus Tasa-arvoisuus Vastavuoroisuus Palkattomuus

Lisätiedot

Liity joukkoon tue lasta

Liity joukkoon tue lasta Sisällysluettelo 1. Vapaaehtoisia kaivataan kerhotoiminnassa, leireillä, retkillä ja tapahtumissa 2. Hoitaisitko mielelläsi lapsia? 3. Ryhtyisitkö mummiksi, vaariksi, kaveriksi tai kummiksi? 4. Toimi tukihenkilönä

Lisätiedot

Vapaaehtoiseksi? Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Jyväskylässä

Vapaaehtoiseksi? Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Jyväskylässä Vapaaehtoiseksi? Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Jyväskylässä VAPAAEHTOISTOIMINNAN PERIAATTEET Tavallisen ihmisen tieto ja taito riittää Vapaaehtoisuus Tasa-arvoisuus Vastavuoroisuus Palkattomuus

Lisätiedot

IHMISELTÄ IHMISELLE SEnIorITyön VAPAAEHToISToIMInnAn opas

IHMISELTÄ IHMISELLE SEnIorITyön VAPAAEHToISToIMInnAn opas IHMISELTÄ IHMISELLE SeniorityöN VAPAAEHTOISTOIMINNAN OPAS 2 Sisällysluettelo Luku 1: Sinulle, joka haluat auttaa...8 Luku 2: Vapaaehtoisen helsinkimissio...12 Luku 3: Kaikki alkaa koulutuksesta...18 Luku

Lisätiedot

SISÄLLYS. Mikä on YAD Youth Against Drugs ry 3. Paikallisosaston toiminta 17. Johdanto

SISÄLLYS. Mikä on YAD Youth Against Drugs ry 3. Paikallisosaston toiminta 17. Johdanto SISÄLLYS Johdanto Mikä on YAD Youth Against Drugs ry 3 Perustiedot YAD:sta 4 YAD:n tausta ja tarkoitus 5 Organisaatio 6 YAD:n toimintamuodot - tieto 7 YAD:n toimintamuodot - tuki 8 YAD:n toimintamuodot

Lisätiedot

Musiikki-, runo-, tanhu-, jooga-, tarina-, ja kortintekokerho.

Musiikki-, runo-, tanhu-, jooga-, tarina-, ja kortintekokerho. VAPAAEHTOISTOIMINNAN MAHDOLLISUUKSIA POHJOIS-KARJALASSA TERVETULOA MUKAAN! SISÄLTÖ AMNESTY INTERNATIONAL / JOENSUUN AMNESTY-RYHMÄ... 1 ELÄKELIITON JOENSUUN YHDISTYS RY... 1 ITÄINEN TIIMI RY... 2 JOENSUUN

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan tiedote

Vapaaehtoistoiminnan tiedote Vapaaehtoistoiminnan tiedote Heinäkuu 2012 VAPAAEHTOISILLE 2 Peruskoulutukset 2 Jatkokoulutukset 7 Tapahtumat 7 TOIMINTAA ORGANISOIVILLE 9 Tapahtumat ja seminaarit 9 MUUTA TIEDOTETTAVAA 10 JOS SINULLA

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta. Hyvin organisoituna valtava voimavara. Tea Tulikallio Heikki Malinen

Vapaaehtoistoiminta. Hyvin organisoituna valtava voimavara. Tea Tulikallio Heikki Malinen 1 Tea Tulikallio Heikki Malinen Vapaaehtoistoiminta Hyvin organisoituna valtava voimavara Esimerkkejä vapaaehtoistoiminnasta Helsingin kaupungin palvelukeskuksissa 2 3 Vapaaehtoistoiminta Hyvin organisoituna

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus

Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus Yhteinen aloitusilta 30.1.2014 www.yhdistysverkosto.net Tervetuloa! Yhteisökoordinaattori Alicia Perho www.yhdistysverkosto.net Illan runko Klo 17.00 Koulutuksen avaus

Lisätiedot

VAPAAEHTOISTOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA VANHUSTYÖHÖN

VAPAAEHTOISTOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA VANHUSTYÖHÖN VAPAAEHTOISTOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA VANHUSTYÖHÖN Tampere 2011 Kustantaja: Koivupirtin säätiö, www.koivupirtti.fi Kirjoittaja: Tanja Laatikainen Julkaisun graafinen suunnittelu, taitto ja kuvitus: Johanna

Lisätiedot

Vapaaehtoistoimintaseminaari

Vapaaehtoistoimintaseminaari Yhteistyö ja verkostoituminen on voimaa vapaaehtoistoiminnassakin Vapaaehtoistoimintaseminaari 12.5.2011 Sokos Hotel Presidentti Helsinki Vapaaehtoistoimintaseminaari 12.5.2011 09.30 Avaus, Mika Pyykkö,

Lisätiedot

Päivähoitolaista kohti varhaiskasvatuslakia s. 21

Päivähoitolaista kohti varhaiskasvatuslakia s. 21 ADHD-liiton jäsenlehti Vertaistuen teemaosio s. 11 Päivähoitolaista kohti varhaiskasvatuslakia s. 21 Kuntoutusta lukivaikeuteen s. 24 a d h d-liitto ry adhd-förbundet rf ADHD-liitto ry edistää ja tukee

Lisätiedot

AVOIMET VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT LEPPÄVAARAN ALUEELLA

AVOIMET VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT LEPPÄVAARAN ALUEELLA AVOIMET VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT LEPPÄVAARAN ALUEELLA Kaikki nämä tiedot ja paljon muita tehtäviä myös internetsivulta osoitteesta www.espoonvapaaehtoisverkosto.fi. Sieltä löydät myös koulutukset ja vapaaehtoistoiminnan

Lisätiedot

KARTOITUS ESPOON VAPAAEHTOISTOIMINNASTA

KARTOITUS ESPOON VAPAAEHTOISTOIMINNASTA 1 KARTOITUS ESPOON VAPAAEHTOISTOIMINNASTA Tämä on Santra-hankkeen tekemä kartoitus espoolaisesta vapaaehtoistoiminnasta. Kartoitus toteutettiin kyselynä, joka lähetettiin kesän 2008 aikana yhteensä 182

Lisätiedot

Seniorit tieto- ja viestintätekniikan käyttäjiksi. Vertaisohjauksen hyvät käytännöt TIEKE TIETOYHTEISKUNNAN KEHITTÄMISKESKUS RY:N JULKAISUSARJA

Seniorit tieto- ja viestintätekniikan käyttäjiksi. Vertaisohjauksen hyvät käytännöt TIEKE TIETOYHTEISKUNNAN KEHITTÄMISKESKUS RY:N JULKAISUSARJA TIEKE TIETOYHTEISKUNNAN KEHITTÄMISKESKUS RY:N JULKAISUSARJA 36 TIEKE TIETOYHTEISKUNNAN KEHITTÄMISKESKUS RY:N JULKAISUSARJA 1 Seniorit tieto- ja viestintätekniikan käyttäjiksi Vertaisohjauksen hyvät käytännöt

Lisätiedot

Malla Heino Merja Kaivolainen. Toimivat vertaiset - Kirjanen omaishoitoyhdistysten vertaistukitoimintaan

Malla Heino Merja Kaivolainen. Toimivat vertaiset - Kirjanen omaishoitoyhdistysten vertaistukitoimintaan Malla Heino Merja Kaivolainen Toimivat vertaiset - Kirjanen omaishoitoyhdistysten vertaistukitoimintaan 1 Sisällysluettelo Aluksi 4 1. Vertaistukitoiminnan periaatteita 6 1.1. Vertaistoiminnan arvot 8

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007

Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 Toimintasuunnitelma vuodelle 2007 Sisällys 1. VARSINAINEN TOIMINTA 4 1.1 Yleishallinto 4 1.1.1 Yhdistyksen organisaatio 5 1.1.2 Henkilöstö 5 1.1.3 Talous 6 1.2 Toiminta Pasilassa 6 1.2.1 Jäsentoiminta

Lisätiedot

Vertaisryhmätoiminnan opas. Käytännön vinkkejä aloittelevalle ryhmänohjaajalle. ADHD-liitto ry Anna-Elina Pajunen Mirjami Koivunen

Vertaisryhmätoiminnan opas. Käytännön vinkkejä aloittelevalle ryhmänohjaajalle. ADHD-liitto ry Anna-Elina Pajunen Mirjami Koivunen Vertaisryhmätoiminnan opas Käytännön vinkkejä aloittelevalle ryhmänohjaajalle ADHD-liitto ry Anna-Elina Pajunen Mirjami Koivunen Sisältö Vertaistuki 4 Vertaistuki ja ADHD 4 Ryhmän perustaminen 5 Tavoitteet

Lisätiedot

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa.

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Lea Vaitti Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Selvitys Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsenyhdistysten toiminnasta Osaamme Toimimme Vaikutamme Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Lisätiedot

Tässä numerossa teemana vapaaehtoistoiminta

Tässä numerossa teemana vapaaehtoistoiminta 1. 2009 Vapaaehtoistoiminta ja yhteiskunnan tehtävät Palvelutalo ja yhteisöllisyys Tässä numerossa teemana vapaaehtoistoiminta Vanhustenhuollon Uudet Tuulet 3 Pääkirjoitus 4 Kanttia kaupunkiaisille 7 Vapun

Lisätiedot

VIRTAA VERTAISTUEN VERKOSTOIHIN Vertaistuen koulutusmallit 2009

VIRTAA VERTAISTUEN VERKOSTOIHIN Vertaistuen koulutusmallit 2009 VIRTAA VERTAISTUEN VERKOSTOIHIN Vertaistuen koulutusmallit 2009 WORKSHOP-tiivistelmät RYHMÄ 1: VERTAISRYHMÄN KÄYNNISTÄJÄKOULUTUS (3. kerroksen neuvottelutila), Vetäjä Oili Jyrkämä a)autismi- ja Aspergerliiton

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintasuunnitelma 2012. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintasuunnitelma 2012. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintasuunnitelma 2012 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintasuunnitelma 2012 Pasilan puistotie 7 00240

Lisätiedot

Vapaaehtoistyöpaikkojen opas

Vapaaehtoistyöpaikkojen opas Vapaaehtoistyöpaikkojen opas Sujuvan yhteistyön aakkoset Maailmanvaihto ry ICYE Finland SISÄLLYS 1. Vapaaehtoistyöpaikaksi ulkomaalaiselle nuorelle... Maailmanvaihto ry ICYE Finland... Kaiken maailman

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 päivitetty versio hyväksytty hallituksen kokouksessa 26.1.2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 päivitetty versio hyväksytty hallituksen kokouksessa 26.1.2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 päivitetty versio hyväksytty hallituksen kokouksessa 26.1.2014 Adoptioperheet ry, Adoptivfamiljer rf tukee toiminnallaan adoptioprosessin eri vaiheissa olevia perheitä vertaistuella,

Lisätiedot

MEIDÄN MAAILMA OPAS KANSAINVÄLISEEN NUORISOTOIMINTAAN

MEIDÄN MAAILMA OPAS KANSAINVÄLISEEN NUORISOTOIMINTAAN MEIDÄN MAAILMA OPAS KANSAINVÄLISEEN NUORISOTOIMINTAAN Innostu kansainvälisyydestä! Miten kansainvälisyys saadaan yhdistettyä järjestön toimintaan? Mitä tapoja on järjestää kansainvälistä toimintaa ja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 hallituksen hyväksymä 26.9.2013, vuosikokoukseen 17.11.2013

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 hallituksen hyväksymä 26.9.2013, vuosikokoukseen 17.11.2013 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 hallituksen hyväksymä 26.9.2013, vuosikokoukseen 17.11.2013 Adoptioperheet ry, Adoptivfamiljer rf tukee toiminnallaan adoptioprosessin eri vaiheissa olevia perheitä vertaistuella,

Lisätiedot