PÄÄKAUPUNKISEUDUN VAPAAEHTOISTOIMINNAN MENU-MESSUT klo Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3 NÄYTTEILLESETTAJAT

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÄÄKAUPUNKISEUDUN VAPAAEHTOISTOIMINNAN MENU-MESSUT 1.12.2010 klo 14-18. Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3 NÄYTTEILLESETTAJAT"

Transkriptio

1 PÄÄKAUPUNKISEUDUN VAPAAEHTOISTOIMINNAN MENU-MESSUT klo Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3 NÄYTTEILLESETTAJAT I Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen ja kulttuuri Kansalaisareena ry 1-2A Stadin aikapankki 2 B Espoon vapaaehtoisverkosto 3 Vantaan kaupunki, yhteisö- ja vapaaehtoistoiminnan keskus 4 Kansainvälisen liikkuvuuden keskus Cimo 5-6 Vihreä Sivistys- ja opintokeskus ViSi0 7 Enter ry 8 Lomakoti Kotoranta Ry 9A Salonsaaren Lomakylä Ry 9B Vapaaehtoistoiminnan teemavuosi 2011/Allianssi 50 Allianssin nuorisovaihto 501A Friskis&Svettis 502 Ray 511 Vapaaehtoiseksi.fi/ Terveyden edistämisen keskus 51 Pöytänumero II Monikulttuurisuus, kestävä kehitys, maailmanlaajuinen vastuu, diakoniatyö 4V-hanke 17 A Monikulttuuristen perheiden liitto - Union of Multicultural Families 17B Arabikansojen Ystävyysseura 18 Art in Tanzania Christ Embassy 21 Emmaus Helsinki 22 Helsingin seudun Seta ry 23A Klovnit ilman rajoja 23B Helsingin Diakonissalaitos Helsingin NMKY Helsingin srk-yhtymä, erityisnuorisotyö/palveluoperaatio Saapas 28

2 Helsingin seurakuntayhtymä Lapsettomien yhdistys Simpukka ry 31 Mitä? -verkosto 32 NNKY-liitto 33 Suomen Valkonauhaliitto - Förbundet Vita Bandet i Finland ry Suomen Lähetysseura 36 Plan Suomi Säätiö 37 Stadin Slangi 38 Suomalaisen Naisliiton Helsingin Osasto 39 Suomen CISV -liitto- CISV förbundet i Finland ry 40 Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö 41B Suomen Punainen Risti/Helsingin ja Uudenmaan piiri Kepa ry/ ETVO 44 Youth against drugs 45 Kirkon Ulkomaanapu III Seniori-, vanhus- ja vammaistyö, vertaistoiminta Kantti ry 52B Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry 52A Eläkeliitto ry Vanhustyön keskusliitto, Senioritoiminta 55 Helsingin Seniorisäätiö 56 HelsinkiMissio 57 Pit-Ko Pitäjänmäen-Konalan Ikäihmiset ry 58A Svenska pensionärsförbundet rf 59 Finlands Svenska Handikappförbund 60 Folkhälsans förbund 61 Kuurojen Liitto ry 62 Uudenmaan keliakiayhdistys ry 63 Näkövammaisten keskusliitto 64A Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry/pengertupa 64B Helsingin Sydänyhdistys ry 65 Helsingin Epilepsiayhdistys 66 Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 67 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 68 IV Terveys- ja mielenterveys Suomen Mielenterveysseura 10A Suomen Mielenterveysseura/SOS-kriisikeskus 11A Rikosuhripäivystys 11B Helsingin seudun mielenterveysseura ry 12A Espoon seudun mielenterveysseura Mielihyvin ry 12B Mieli Maasta ry 13 Tukiyhdistys Karvinen ry 14 Äidit irti synnytysmasennuksesta ÄIMÄ ry 15A

3 Imetyksen tuki 16 V Asuminen, lapsi- ja nuorisotyö, päihdetyö, eläinsuojelu (Kahviotila) Eläinsuojeluliitto Animalia ry K1 Al-Anon Keskuspalvelu ry K2 Elämäntapaliitto ry K3 Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry K4B Ensi- ja turvakotien liitto K5 Helsingin kaupunki / sos.virasto / vapaaehtoistoiminta K6 Helsingin kaupunki nuorisoasiankeskus K7 Helsingin sosiaalivirasto / Lastensuojelun tukihenkilötoiminta K8A HelsinkiMissio/Nuorten Kriisipiste K9 Vailla vakinaista asuntoa ry K10 Irti Huumeista ry K11 Kalliolan Setlementti / Tuettu asuminen ja vapaaehtoistoiminta K12 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry K13 Mannerheimin Lastensuojeluliitto K14 Pelastakaa Lapset ry K15 Pienperheyhdistys ry K16 Vihreä keidas K17 YHTEISÖJEN VAPAAEHTOISTEHTÄVÄT Al-Anon Keskuspalvelu ry Yhteyshenkilö: Anne Kiuru (019) Vertaistukea alkoholistien läheisille Pääkaupunkiseudulla kokoontuu viikoittain ympäri vuoden yli 30 Al-Anon-ryhmää. Ne tarjoavat vertaistukea kaikille alkoholistien läheisille, jotka kärsivät tai ovat kärsineet toisen ihmisen liiallisesta alkoholinkäytöstä. Meillä on periaatteena: "Mitä kuulet täällä, mitä näet täällä, anna sen jäädä tänne kun lähdet täältä". Nuorille alkoholistien läheisille on torstaisin klo internetissä kokoontuva chat-ryhmä Alateen Kolo osoitteessa Kolossa on läsnä myös kaksi aikuista Al- Anonin jäsentä.

4 Allianssin nuorisovaihto Yhteyshenkilö: Tiina Hokkanen Vapaaehtoistyö ulkomailla Allianssin nuorisovaihdon kautta voi lähteä vapaaehtoistyöhön noin 60 maahan. Vapaaehtoistyötä voi tehdä eri puolilla maailmaa parista viikosta jopa vuoteen asti. Vapaaehtoishankkeita on kovin erilaisia, mutta yhteistä niille on, että työtä tehdään yleishyödyllisen tahon hyväksi ilman rahallista korvausta. Vapaaehtoistyön palkitsevuus tulee työn sisällöstä ja siitä, että pääsee tutustumaan vieraaseen kulttuuriin tehden samalla jotain hyödyllistä. Vapaaehtoiseksi voi lähteä työleirille jo 16-vuotiaana eikä ohjelmissa yleensä ole yläikärajaa. Vapaaehtoistyö on hyvä vaihtoehto välivuoden tai vuorotteluvapaan pitämiseen. Vapaaehtoistyössä pääsee hyvin mukaan kohdemaan arkipäivään ja tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja tapoihin. Suosituin tapa lähteä vapaaehtoistyöhön on osallistuminen kansainväliselle työleirille. Työleirit kestävät 2 4 viikkoa ja niillä kansainvälinen ryhmä tekee työtä yleishyödyllisen tahon hyväksi. Työleirejä järjestetään eri puolilla maailmaa ja leireillä tehtävä työ vaihtelee kovasti, melkein aina kuitenkin tehdään jotain ruumiillista työtä. Medium term volunteers eli MTV-ohjelmat ovat kiinnostava vaihtoehto tehdä vapaaehtoistyötä 3 12 kuukautta paikallisen vapaaehtoistyöjärjestön koordinoimassa projektissa tai vaikkapa työleiriohjaajana. MTV -paikkojen määrä on kovasti kasvanut viime vuosina ja Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa on tarjolla mielenkiintoisia useamman kuukauden vapaaehtoisjaksoja esimerkiksi sosiaali, opetus- ja ympäristöalalla. Euroopan Unionin tukema European Voluntary Service eli EVS-ohjelma on maksuton ohjelma vuotiaille, jotka haluavat lähteä Eurooppaan 6-12 kuukaudeksi. EVS-ohjelma tarjoaa tuetun mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä ja samalla kehittää omia valmiuksiaan. Allianssin nuorisovaihto järjestää kansainvälisiä vapaaehtoistyöleirejä Suomessa. Mikäli yhdistykselläsi olisi tarvetta kansainvälisille vapaaehtoisille niin ota meihin yhteyttä!

5 Arabikansojen Ystävyysseura wwwl.kaapeli.fi/akys Yhteyshenkilö: Teija Vaissi Sponsoreiden hankinta kummilapsi- ja diabetestukihankkeille palestiinalaisalueilla. Vapaaehtoistyötä voi tehdä eri puolilla maailmaa parista viikosta jopa vuoteen asti.

6 Art in Tanzania Yhteyshenkilö: kari korhonen Koulutusalan työtehtävät Vapaaehtoishankkeita on kovin erilaisia, mutta yhteistä niille on, että työtä tehdään yleishyödyllisen tahon hyväksi ilman rahallista korvausta. Vapaaehtoistyön palkitsevuus tulee työn sisällöstä ja siitä, että pääsee tutustumaan vieraaseen kulttuuriin tehden samalla jotain hyödyllistä. Taiteen ja musiikin tehtävät Tansaniassa ja Etiopiassa Taide ja musiikkialan tehtäviä Tansaniassa ja Etiopiassa. Voit osallistua musiikin tuottamiseen, muusikkona, esiintymisten järjestämiseen, markkinointiin, musiikon opetukseen sekä erilaisiin taiteen ja käsitöiden projekteihin. Samalla pääset safareille yms. Terveys ja sairaanhoitoalan tehtävät Tansaniassa ja Etiopiassa Voit osallistua terveydenhoitoalan tehtäviin Tansaniassa ja Etiopiassa sairaaloissa (sairaanhoitajat ja lääkärit), HIV seminaareihin ja infotapahtumien järjestämiseen jne. USD 230 per viikko sisältäen lentokenttäkuljetuksen saapuessa, majoituksen aamiaisella ja illallisella, orientaation ja työohjauksen. Voit myos osallistua safareille yms retkille. Urheiluohjaus Tansaniassa ja Etiopiassa. Urheilun ohjausta kouluissa ja iltaisin Tansaniassa ja Etiopiassa. Osallistumismaksu usd 230 per viikko sisältäen lentokenttäkuljetuksen saapuessa, majoituksen aamiaisella ja illallisella, orientaation ja työpaikkaohjauksen. Lisäksi voit osallistua safareille yms. IT opetus Tansaniassa ja Etiopiassa. Voit osallistua tietokoneen ja internetin käytön opetukseen, web sivujen tekoon ja erilaiseen internetin kautta tapahtuvaan informaation jakoon tai markkinointiin (Fair trade tuotteet jne). USD 230 per viikko sisältäen lentokenttäkuljetuksen saapuessa, majoituksen aamiaisella ja illallisella, orientaation ja työohjauksen. Voit osallistua safareille yms. Sosiaalityötehtävät Tansaniassa ja Etiopiassa. Mitä moninaisempia sosiaalialan tehtäviä jotka yleensä räätälöimme osallistujille. USD 230 per viikko sisältäen lentokenttäkuljetuksen saapuessa, majoituksen aamiaisella ja illallisella, orientaation ja työpaikkaohjauksen. Voit myös osallistua safareille yms.

7 Eläinsuojeluliitto Animalia ry Yhteyshenkilö: Jenni Pekkala Järjestäjä/edustaja erilaisissa tapahtumissa Tarvitsemme jatkuvasti vapaaehtoisia osallistumaan tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen, tiedon jakamiseen ja tuottamiseen sekä erilaisiin rutiinitehtäviin. Leipoja/ruoanlaittaja Valmistamme vapaaehtoisten voimin erilaisia vegaanisia herkkuja ja kasvisruokia esimerkiksi myyjäisiin. Kielten kääntäjä Tarvitsemme erilaisia käännöstöitä varten kielten taitajia, ammattikääntäjiä sekä opiskelijoita. Valokuvaaja Graafikko Erilaisten kuvitusten ja taittojen tekeminen. Kirjoittaja Animalia-lehteen Autonkuljettaja

8 Eläkeliitto ry Yhteyshenkilö: Hannele Laurila Yhdistystoiminta ja palveleva vapaaehtoistoiminta Monipuoliset mahdollisuudet toimia muiden ikäihmisten kanssa.

9 Elämäntapaliitto ry Yhteyshenkilö: Antti Honkonen Elokoloon vapaaehtoiseksi! Elokoloon vapaaehtoiseksi! 1) Kansalaisten kohtaamispaikkana toimivan kansankahvilan ylläpitotehtäviä, kunkin kiinnostuksen, kokemusten ja taitojen mukaan. 2) Elokolon osoite: Toinen linja 31, Helsinki. 3) Avoinna vuoden jokaisena päivänä klo ) Arvostamme auttamishalua, elämänkokemusta ja uuden oppimisintoa. 5) Elokolossa käy kansalaisia laidasta laitaan, koskien kunkin elämäntilanteita ja - näkemyksiä. 6) Motto: Kaveria ei jätetä! 7) Tiedustelut: Markku Heino p , Ihmisenvirka, vapaaehtoistoimijaksi Ihmisenvirka, vapaaehtoistoimijaksi 1) Elämäntapaliitto tarjoaa Sinulle - arkielämän asiantuntijalle - tärkeintä kaikista "elämänhallinnon viroista": Ihmisenvirkaa. 2) Vapaaehtoistyötä, kanssaihmisten huomioimista ja heistä välittämistä. Itsensä luovaa toteuttamista! 3) Toimipaikkana voi olla katu, koti, työpaikka, vapaaehtoisjärjestö tai Elokolo. 4) Motto: Ihmisenvirassa antajakin saa! 5) Lisätietoja nettisivulta: -> Aluetoiminta -> Ihmisenvirka Elämäntapajärjestöön toimijaksi Elämäntapajärjestöön toimijaksi 1) Elämäntapaliitto jatkaa työväen raittiusjärjestöjen ja muiden terveitä elämäntapoja edistäneiden järjestöjen työtä. 2) Helsinkiläisiä elämäntapajärjestöjä ovat mm. Helsingin Optimistit ry, Kunnon Elämä ry ja Pääkaupunkiseudun Elämäntapayhdistys Eloset ry. 3) Nettisivu: -> Aluetoiminta -> Jäsenjärjestöt. 4) Tiedustelut: Antti Honkonen, Haapaniemenkatu 14, 2 krs, HELSINKI, p. (09) Sähköposti:

10 Emmaus Helsinki Yhteyshenkilö: Arja Pihl-Koskin, Emmaus Helsinki ry Mäkelänkatu 54 A Lajittelu ja hinnoittelu Purkaa saapunutta tavaraa, lajittelee sitä myytäviin ja lahjoitettaviin, hinnoittelee yhdessä muiden kanssa ja panee esille myymälään. Työtä voi tehdä muutaman tunnin esimerkiksi yhtenä päivänä viikossa. Kassatyö Hoitaa kassaa kolmen tunnin kassavuoron ajan esimerkiksi kerran viikossa, neuvoo ja auttaa asiakkaita, iltapäivävuoron jälkeen laskee ja tilittää päivän kassa. Kuljettaja Kuljettaa noutopalvelun autoa esimerkiksi 1-2 kertaa kuukaudessa, hakee huonekaluja ja muuta tavaraa lahjoittajilta, kuljettaa ne kirpputorille ja purkaa varastoon tai myymälään. Kuljettajan apulainen Auttaa noutopalvelussa muutaman kerran kuukaudessa, ajaa kuljettajan mukana asiakkaiden luo, kuormaa ja purkaa tavaroita yhdessä kuljettajan kanssa. Ruoan laittaminen Laittaa vapaaehtoisille yksinkertaisen lounaan, tekee päivän ruokahankinnat ja siivoaa keittiön lounaan jälkeen. Ruoanlaittajan työvuoro on kello mielellään vähintään kerran viikossa. Kirpputorin osastosta vastaaminen Vastaa tietyn tuoteryhmän lajittelusta, hinnoittelusta ja myymälään panosta. Palvelee asiakkaita. Huolehtii oman osaston siisteydestä ja kehittää uusia myynti-ideoita. Työn luonteen vuoksi paikalla on oltava vähintään kerran viikossa. Somistaminen Tulee silloin tällöin antamaan myymälän eri osastoille uutta ilmettä, ideoi uusia tapoja asettaa tuotteita näytteille. Ompeleminen Henkilöstä riippuen ompelijan tehtäviin voi kuulua erilaisia ompelutöitä aina lahjapussien, sipulipussien ja ostoslaukkujen ompelemisesta luovaa hulluutta uhkuvaan tuunaamiseen. Tehtävät sovitetaan henkilön mukaan ja niitä voi tehdä joko Emmauksen tiloissa tai kotona. Siivoaminen Maanantaisin kirpputorin tilat siivotaan ja järjestellään talkootyönä: lattiat ja WCt pestään, keittiöt siivotaan, ikkunat pestään, pinnat pyyhitään. Noutopalvelun koordinoiminen Ottaa vastaan sähköpostin kautta ja puhelimitse tulevat lahjoitusten noutopyynnöt. Sopii asiakkaiden ostamien huonekalujen kotiin kuljetukset. Laatii kahtena päivänä viikossa tapahtuvien kuljetusten aikataulun. Sopii kuljettajien ja apukuljettajien työvuorot. Työn luonteen vuoksi sitä on tehtävä viitenä päivänä viikossa klo 11-16, mutta osittain sitä voi tehdä myös kotoa käsin.

11 Ensi- ja turvakotien liitto Yhteyshenkilö: Tanja Henttonen Lastenhoito Lastenhoitotehtävät esim. vanhempien ryhmän aikana Ryhmänohjaaja Ryhmänohjaajana esim. lasten sählyryhmässä tai aikuisten leivontaryhmässä tms. Mieskaveri Mieskaveri toimii yksinhuoltajaperheen lapsen kaverina Doula Doula on tukihenkilö yksin synnyttämään menevälle naiselle Käytännön työt Käytännön työt voivat olla esim. pihan hoitoa, maalaamista, siivoamista, leipomista, kuljetuspalveluja tms. Tukihenkilö aikuiselle tai lapselle Tukihenkilö voi toimia jäsenyhdistysten asiakasperheiden lapsen tai aikuisen tukihenkilönä vaativassa elämäntilanteessa Varainhankinta Tapahtumien järjestäminen

12 ENTER ry entersenior.yhdistysavain.fi Yhteyshenkilö: Sakari Eränen Ikäihmisten vertaisohjaaja ja aktiivinen vapaaehtoistoimija ENTER ry:ssä

13 Espoon seudun mielenterveysseura Mielihyvin ry Yhteyshenkilö: Merja Korpisaari Tukihenkilö, ryhmänohjaaja Tukihenkilö on rinnallakulkija kriisissä, auttaja arjessa, Ryhmän ohjaaja myös rinnallakulkija, ja auttaa ryhmäläisiä tukemaan toisiaan eteenpäin

14 Espoon Vapaaehtoisverkosto Yhteyshenkilö: Tiina Nurmenniemi Eläkeläisten Sirius-kerholle vetäjä Tapiolaan Punaisen Ristin Tapiolan osaston järjestämä eläkeläisten Sirius-kerho etsii uutta vetäjää. Kiinnostaisiko sinua? Kerho kokoontuu joka kuukauden toinen ja neljäs tiistai klo Tapiolan palvelukeskuksessa. Kerhon tarkoitus on tuottaa iloa ja yhdessäoloa eläkeläisille. Kerho on avoin kaikille, pääsymaksua ei ole. Vetäjän tehtävänä on organisoida toimintaa ja järjestää ohjelmaa kerhon kokoontumisiin. Uusi vetäjä aloittaisi ensi vuoden alusta, mukavaa on jos toimintaan ehtii tutustumaan jo tämän vuoden puolella. Tehtävään saa tukea Tapiolan osastosta, yksin ei siis tarvitse aloittaa! Jos kiinnostuit, kysy lisää Pirjo Uusi- Rauvalta p tai Tuula Lievoselta p Asunnottomien yön pinssinpainaja Asunnottomien yö järjestetään Yhdistyneiden Kansankuntien julistamana Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä Espoossa asunnottomien yötä järjestävät Askel, Espoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut, Espoonlahdenseurakunta Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, Espoon Tuomiokirkkoseurakunta ja Hyvä Arki ry. Asunnottomien yön tapahtumassa jaetaan Asunnottomien yö - pinssejä, joiden tarkoituksena on tuoda tapahtumalle näkyvyyttä. Haemme vapaaehtoisia 1-3 henkilöä painamaan pinssejä erityisellä pinssien painamiseen tarkoitetulla laitteella Espoonlahden seurakunnan tiloihin. Pinssien painantaan ei ole sovittu tiettyä aikaa, joten jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä Tiina Pajulaan, p Järjestyksenvalvojia Asunnottomien yön tapahtumaan Asunnottomien yö järjestetään Yhdistyneiden Kansankuntien julistamana Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä ( on sunnuntai). Espoossa asunnottomien yötä järjestävät Askel, Espoon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut, Espoonlahden seurakunta Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, Espoon Tuomiokirkkoseurakunta ja Hyvä Arki ry. Espoon asunnottomien yö koostuu päivällä pidettävästä toritapahtumasta, jossa on ohjelmassa puheita, palvelujen esittelyä, musiikkia, tarjoilua ja vaatejakoa, sekä avoimista ovista järjestöjen tiloissa Pappilantiellä, Seurakuntatalolla pidettävästä messusta ja yöpalasta sekä VPK-talolla pidettävästä iltaohjelmasta. Haemme tapahtumallemme vapaaehtoisia järjestyksenvalvojia. Asunnottomien yö tapahtuma pidetään noin klo 14-00, jolloin järjestyksenvalvonta voitaisiin toteuttaa kahdessa vuorossa (14-19 ja 19-00). Edellytyksenä vapaaehtoistoimintaan osallistuvalle on voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti sekä kärsivällinen ja rauhallinen ote tehtävässä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Tiina Pajulaan, p Ulkoiluseura ikäihmiselle Moni palvelutalon asukas tarvitsee ulkoiluseuraa. Ulkoiluseura voi tarkoittaa pyörätuolin työntämistä, vierellä kulkemista tai vain luonnosta nauttimista terassilla. Kaikilla meillä on tarve nuuhkaista raitista ilmaa, voit mahdollistaa tämän myös iäkkäälle palvelutalon asukkaalle. Opastamme sinua pyörätuolin tai asukkaan muiden apuvälineiden käytössä. Toimipaikat, joihin etsimme saattaja-avustajia: Espoon keskuksen, Soukan ja Viherlaakson palvelutalot. Jos haluat, voit lisätä näistä paikkatoiveesi ilmoittautumiseesi. Tärkeintä on olla läsnä, kun toinen henkilö tarvitsee tukea. Myös kuuntelemisen taito ja toisen henkilön kunnioittaminen on oleellista. Sitoutumisella tarkoitamme sitä, että teet lupaamaasi tehtävät tai ilmoitat meille, jos olet estynyt tulemaan. Voit itse määritellä kuinka usein olet käytettävissä. Oma persoonasi on ensiarvoisen tärkeä, käytä sitä. Vapaaehtoisena saat tukea ja ohjausta Espoon kaupungilta. Kaupungin vanhusten palvelujen hoivakodeissa toimivat vapaaehtoistoiminnan yhdyshenkilöt, joilta saat lähiohjausta ja perehdytyksen tehtäviisi. Lisäksi voit ottaa yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinoinnista vastaavaan palveluohjaajaan. Jos kiinnostut tehtävästä ota yhteyttä Kirsi Koivulaan, p

15 Ennaltaehkäisevä päihdekasvatus autokouluihin /Irti Huumeista ry Autokoulun ennaltaehkäiseville päihdeluennoille haetaan vetäjää. Luennoille on olemassa valmis materiaalipaketti, jota käytetään. Päihdeopetus autokouluissa tapahtuu iltaisin ja sen kesto on n. 2 tuntia. Tehtävään koulutetaan. Hakijoilta toivotaan ulospäinsuuntautuvaa asennetta, yli 18-vuoden ikää ja sitoutuneisuutta tehtävään. Vapaaehtoisille järjestetään koulutusta, työnohjausta ja tapaamisia muiden vapaaehtoisten kanssa. Lisätiedot aluetyöntekijä Maarit Malila puh (arkisin klo 9-14)

16 Finlands Svenska Handikappförbund Yhteyshenkilö: Sonja Karnell Stödperson Vi behöver kvinnor, män, unga och äldre för att ställa upp som stödpersoner för personer med funktionsnedsättning. Din uppgift som stödperson handlar om att uträtta små ärenden & göra roliga saker tillsammans med den du stöder. Tex gå på bio, konserter, caféer, samtala, motionera tillsammans med träffar ca 2 gånger/månad

17 Folkhälsans förbund Yhteyshenkilö: Mikaela Nordling Skolfarfar eller reservmormor på dagis Genom ditt "jobb" som skolfarfar/reservmormor bidrar du till att generationer möts. Du finns i skolan/på dagiset som stöd och vän till barnen. Styrelsemedlem i en lokal Folkhälsanförening I Nyland finns det 37 aktiva lokalföreningar där du kan engagera dig, antingen i styrelsen eller som t.ex. gruppledare för någon verksamhet. Styrelsen koordinerar föreningens verksamhet. Läs mera på 65+ coach Som 65+ coach kan du t.ex. leda en gågrupp i din egen närmiljö. Du får också information om hälsa och hur man förebygger fallolyckor, så du kan sprida vidare denna information. Hur ofta gruppen träffas är upp till ledaren och gruppmedlemmarna. Gruppledare för seniorer, t.ex. Mimoselledare Folkhälsan ordar utbildningar i t.ex. Mimosel, varefter att du gått utbildningen kan starta upp en grupp lokalt. Verksamheten riktar sig till äldre. Läs mera på Doula Doulor fungerar som stödpersoner i samband med förlossningen. Läs mera på Promenadvän Som promenadvän hjälper du seniorer som inte själva kan röra sig ute att komma ut. Du fungerar även som vän och stöd, då du går med denna.

18 Friskis&Svettis Yhteyshenkilö: Marianne Ahola (09) F&S järkkäri Järkkäri vastaa käytännön järjestelyistä jumppasaleilla, toivottaa jumppaajat tervetulleiksi tunneille ja levittää ajankohtaista tietoa seurasta jäsenille. Jumppia järjestetään eri puolilla Helsinkiä: Järkkärinä saat uusia haasteita ja elämyksiä, esiintymistaitosi kehittyy ja ihmistuntemuksesi kasvaa. Yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa antaa valmiutta toimia vaihtelevissa tilanteissa. Saat perusteellisen koulutuksen tehtävääsi (mm. seuratuntemusta ja EA-taitoja). Säännöllinen jatko- ja kertauskoulutus sekä virkistystilaisuudet kasvattavat järkkärin tietoja ja taitoja. Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa! Hyvä Fiilis lehden päätoimittaja Hyvä Fiilis on Friskis&Svettis Helsingin painettu jäsenlehti. Lehteä jaetaan jumppapaikoilla heti sen ilmestyttyä. Hyvä Fiilis lehden päätoimittaja suunnittelee yhdessä toimituskunnan (kirjoittajat, kuvaajat ja taittajat) kanssa lehden sisällön. Työhön sisältyy juttujen toimittamista, kirjoittamista ja kuvaamista. Taittaja kokoaa lehden ja hoitaa yhteydet kirjapainoon. Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Se löytyy myös verkosta osoitteesta Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa! F&S verkkotoimittaja -sivujen ylläpito ja sisällön suunnittelu yhdessä päätoimittajan kanssa. Tarjolla on kirjoittavan toimittajan ja kuvaajan töitä sekä päivittäjän työtä, jolloin yleisimmät tietokoneohjelmat pitäisi olla hallinnassa. Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa! Taittaja Etsimme vahvistusta seuran taittajien ryhmään tekemään Hyvä Fiilis lehteä, aikatauluja, julisteita ja esitteitä. Taittajalla tulisi olla taitto-ohjelma sekä kuvankäsittelyohjelma (InDesign ja Photoshop) koneellaan sekä kokemusta painotuotteiden tekemisestä. Hyvä Fiilis -lehti ilmestyy printtinä 4 kertaa vuodessa. Se löytyy myös verkosta osoitteesta Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa! F&S jumppaohjaaja Jumppaohjaajana Friskis&Svettiksessä saat esiintymiskokemusta ja varmuutta, myös musiikkituntemuksesi kehittyy. Tarjoamme sinulle laadukkaan koulutuksen, monipuolista jatkokoulutusta sekä kehittymismahdollisuuksia, säännöllisen palautteen sekä tukea ohjaajaroolissasi. Ohjaajana sinulla on positiivinen asenne ja halu innostaa muita liikkumaan. Jumppia järjestetään eri puolilla Helsinkiä: Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa!

19 F&S Nakkitoimikunnan jäsen Ilmoittautumalla nakkitoimikunnan jäseneksi saat tietoa Friskis&Svettiksessä tarjolla olevista kerta- tai projektiluontoisista tehtävistä. Niitä voivat olla esitteiden jakaminen, musiikkilaitteiden kuljetus, erilaisten tapahtumien järjestämisessä avustaminen ja postitus. Nakkitoimikuntalaisena voit itse valita sinua kiinnostavan tehtävän. Tunnetko seuramme toiminta-ajatuksen ja tehtävän omaksesi? Friskis&Svettis toiminnan motiivina on positiivisen energian saaminen ja sen levittäminen edelleen. Liittyessäsi toimijaporukkaan saat näköalapaikan järjestötoimintaan ja uusia ystäviä. Liikunnan iloa hyvässä seurassa!

20 Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry Yhteyshenkilö: Ritva Backlund Toimistoapu Tilanteet ovat tapauskohtaisia eri aihealueille sijoittuvia asioita.

21 Helsingin Diakonissalaitos Yhteyshenkilö: Johannes Niska-Virta Vapaaehtoisena toimit hoiva- ja palveluyksiköissämme toisen ihmisen tukena ja ystävänä. Voit esimerkiksi auttaa asumisyksiköiden arjessa, olla kävelykaverina, antaa asiointiapua, esiintyä tapahtumissa, olla vertaistukena. Mahdollisuuksia on paljon. Erilaisia vapaaehtoistehtäviä kulttuurin, musiikin, hoivan ja toiminnan piirissaä lapsista vanhuksiin, tuetusta asumisesta tehostettuun palveluasumiseen, kanasalistoimintaaa ja yheisöllisyyttä edistäviä tehtäviä monipuolisessa, perinteikkäässä organisaatiossa

22 Helsingin epilepsiayhdistys ry Yhteyshenkilö: Seppo Sarkkula, puheenjohtaja Epilepsiatiedon jakaminen suurelle yleisölle kasvokkain (feissaus) Euroopan epilepsiapäivänä kauppakeskuksessa Helsingissä ja mahdollisesti muuallakin pääkaupunkiseudulla. Työskentelyaika: Ensimmäinen Euroopan epilepsiapäivä noin klo 14-18, jona aikana vapaaehtoisen omien resurssien mukaan työskentelyä 2-4 tuntia Toimipaikka: Kauppakeskus Helsingissä tai mahdollisesti muualla pääkaupunkiseudulla Tehtävä: Epilepsiatiedon jakaminen suurelle yleisölle kasvokkain (feissaus). Tehtävä voisi sopia esim. kansanedustajille, jotka tällä tavoin pääsisivät tutustumaan epilepsiaan kentällä ja siten laajentamaan omia käytännön tietojaan. Edellytykset tehtävään: Oma halu ja kiinnostus asiaan ja lisäksi halu ryhmätyöskentelyyn. Tarjolla oleva koulutus ja tuki: Epilepsiayhdistyksen vastuuhenkilöt antavat tarvittavan perehdytyksen ja tuen tehtävään, ja he ovat myös itse paikalla.

23 Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry/pengertupa Yhteyshenkilö: Kirsi Kariluoto Vapaaehtoisena näkövammaiselle

24 Helsingin kaupunki / sos.virasto / vapaaehtoistoiminta Yhteyshenkilö: Kaisu Ylikoski Lauluryhmän jäsen Pieni lauluryhmä, joka käy niiden senioreiden kotona laulamassa, jotka eivät pääse kotoaan lähtemään minnekään yleisiin toimintoihin. Tehtäviin on saatavilla tukea ja ohjausta. Lauluja voidaan laulella yhdessä asukkaan kanssa ja muistella menneitä aikoja. Kehitysvammaisen henkilön kaveriksi Asuntolassa asuvan kehitysvammaisen kaveriksi mukaan toimintoihin ja retkille Liikuntakaveri Liikuntakaveriksi seniorille. Toimintaa varten järjestetään kursseja ja tukea sekä virkistystä Vertaisohjaaja Muisteluryhmä. Ohjaajalle tarjotaan tukea työhön sekä koulutusta ja virkistystä Saattopalvelu Kertaluonteisia saattotehtäviä haluaminasi ajankohtina. Tukea, koulutusta ja virkistystä järjestetään senioripuiston ohjaaja Senioripuiston ohjaajana ohjaat kävijöitä erilaisten tasapainovälineiden käytössä. Ohjaamiseen saatavilla koulutusta, tukea ja virkistystä viherpeukalo Halutessasi voit valita joko sisäkukkien hoitoa tai kevät-syyskaudella piha-ja puutarhanhoitoa. Tukea ja virkistystä saatavilla Pelikaveri kortti-tai lautapelien sekä biljardikaveria kaivataan. Tukea ja virkistystä saatavilla Ruokailuavustajana palvelukeskuksen ruokailutilanteissa avustaminen. Tukea, virkistystä sekä koulutusta saatavilla Kahvila-avustaja Kahvilan työt. Saatavilla koulutusta, tukea ja virkistystä ATK-tutor ATK-tutorina opastat senioria tietotekniikan saloihin. Tukea ja virkistystä saatavilla

25 Helsingin kaupunki nuorisoasiankeskus nuoriso.hel.fi -> vapaaehtoistyo Yhteyshenkilö: Soili Voipio Vapaaehtoisten aikuisten toiminta Tule mukaan vapaaehtoiseksi. Toimintaan kuuluu mm.parempi viikonloputoiminta, yökahviloita,bändi-ja te toja sekä yhteisöllistä yhdessäoloa. Vapaaehtoistoimijoilla on mahdollisuus oppia ja tehdä nuorisotyötä, vaikuttaa alueellisesti sekä olla läsnä nuoren arjessa.

26 Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry Yhteyshenkilö: Marja Savolainen Ryhdy keharikaveriksi - saat suuren sydämen Keharikaveritoiminta on helsinkiläisille nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille ihmisille suunnattua tukihenkilötoimintaa. Tukihenkilöitä kaivataan moniin arjen tilanteisiin, kuten seuraksi leffaan, uimaan tai kaljalle. Ryhtyäksesi keharikaveriksi et tarvitse alan koulutusta tai aiempaa kokemusta. Riittää kun olet täysi-ikäinen ja sinulla on avoin mieli ja hyvä sydän. Ilmoittaudu seuraavalle keharikaverikurssille osoitteessa Tukihenkilöiden kommentteja: Annan omaa aikaani ja luonnettani. Saan mukavia elämyksiä ja erilaisia kokemuksia sekä uusia näkökulmia elämään. Tapaamiset ovat piristäviä hetkiä arkipäivässä ja mukavaa vastapainoa päivätyölle. Tuettavien kommentteja: Käytäs kaikkialla, yhdessä käydään kaikkialla. Teräksisiä ollaan oltu ja yhdessä toimitaan. Parasta siinä on se, että on mukava mies. Hyvään tulevaisuuteen kuuluu kaveruus. Vapaaehtoistyö Ystävätupatoiminnassa Tule mukaan Ystävätuvan vapareiden mukavaan porukkaan! Etsimme lisää vapaaehtoisia toimimaan kehitysvammaisten henkilöiden parissa eri tehtävissä: juttu- ja peliseurana kerhokahvio Ystävätuvassa, avustajana retkillä ja matkoilla sekä erilaisissa tapahtumissa. Tarjoamme arvokasta kokemusta, aitoja kohtaamisia, yhteisvastuullista työskentelyä ryhmässä sekä ohjausta, koulutusta ja virkistystä. Emme edellytä erityisosaamista, positiivinen elämänasenne ja tasapainoinen mieli riittävät.

27 Helsingin NMKY Yhteyshenkilö: Ari Inkinen Vapaaehtoinen nuorisotyössä Vapaaehtoinen nuorisotyössä -tehtävän sisältö sovitaan henkilökohtaisesti oman ajankäytön, iän, osaamisen ja tarpeiden mukaan. Vapaaehtoinen 7-14-vuotiaiden kerhotoiminnassa Vapaaehtoinen 7-14-vuotiaiden kerhotoiminnassa -tehtävä sisältää sovitusti teemakerhon ohjaamisen ainakin yhden kauden osalta (syyskuu - huhtikuu). Kerholla ei välttämättä tarvitse olla erityistä teemaa. Kerhot kokoontuvat Helsingin NMKY:n tai yhteistyökumppaneiden tiloissa. Vapaaehtoisena isä-lapsi-toiminnassa Vapaaehtoisena isä-lapsi-toiminnassa -tehtävä voi olla kerho- tai kurssi-toiminnan ohjaamista, retkille tai leireille osallistumista työntekijän kumppanina. Toimintaan voi osallistua tai hyvä olisikin, oman lapsen kanssa. Toiminta on tarkoitettu sekä tytöille, että pojille. Toimintoja on eri ikäisille, lasten ikä vaihtelee 3-17-vuoden välillä. Vapaaehtoisena päihdekasvatuksessa Vapaaehtoisena päihdekasvatuksessa -tehtävänä on tukea Helsingin NMKY:n ammatillisista ehkäisevää päihdetyötä. Etsimme myös kasvatus- tai terveydenhuoltoalan kokemusta omaavia tai alalle opiskelevia Ryhmässä päihteettä ja Syksystä syksyyn -toimintaan (ks. Tarvitsemme myös viestinnän ja pitkäjänteisen varainhankinnan osaajia. Vapaaehtoisena liikuntakasvatuksessa / voluntary work in physical education Vapaaehtoisena liikuntakasvatuksessa -tehtävä sovitaan henkilökohtaisesti vapaaehtoisen osaamisen ja tarpeiden mukaisesti. Etsimme ihmisiä, jotka ovat halukkaita sitoutumaan NMKY:n laaja-alaiseen toimintakulttuuriin. Monikulttuurisuuden ymmärtäminen on eduksi. We are also searching for english speaking adults and young adults for voluntary work in physical education.

28 Helsingin Seniorisäätiö Yhteyshenkilö: Kirsti Holmberg Ystäviä vanhuksille

29 Helsingin seudun Mielenterveysseura ry Yhteyshenkilö: Piia Laine Tukihenkilö Helsingin seudun Mielenterveysseura ry on Suomen Mielenterveysseuran jäsenyhdistys. Koulutamme tukihenkilöitä lyhytkestoisiin, kriisiluonteisiin yksilötukisuhteisiin. Haluaisitko tulla avuksi lähimmäiselle, joka juuri nyt tarvitsee tukea selviytyäkseen arjestaan? Tukihenkilöksi sopii tavallinen, turvallinen aikuinen, jolla on voimavaroja vapaaehtoistyöhön. Tukihenkilö sitoutuu valintahaastatteluun, noin kerran viikossa tapahtuviin tukitapaamisiin ja kuukausittaiseen työnohjaukseen. Tarjoamme mm. 30 tunnin peruskoulutuksen, ilmaisen työnohjauksen, lisäkoulutusta ja virkistystoimintaa!

30 Helsingin seudun Seta ry Yhteyshenkilö: Katja Rajaniemi Ryhmänohjaaja Vapaaehtoiset ryhmänohjaajamme ovat ryhmissä vertaisia, vastaavat tapaamisten järjestelyistä ja suunnittelusta. Kouluttaja Koulutetut vapaaehtoiskouluttajat vierailevat mm. kouluilla ja nuorten leireillä kertomassa nuorille seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuudesta. Vapaaehtoisia Pride-festivaaleille Viikon kestäville Pride-festivaaleille tarvitaan vapaaehtoisia tapahtumien suunnittelutehtävistä siivoustehtäviin, valokuvauksesta järjestyksenvalvontaan, ja kaikkeen siltä väliltä.

31 Helsingin seurakuntayhtymä Yhteyshenkilö: Hanna Lipasti-Raulus Musiikki sairaalaan Musiikkivierailut sairaaloissa Näkövammaisen opas Toimia näkövammaisen oppaana erilaisissa arjen tilanteissa. Myös leiri- ja kerhotoimintaa. Tehtävään koulutetaan. Diakoniaruokailun toteuttaminen Diakoniaruokailussa ruuan valmistus, jakelu ja loppusiistiminen. Lähimmäispalvelu Ystäväksi vanhukselle. Tehtävään koulutetaan. Lastenkerhon vetäjä Tehtävään koulutetaan. Talkolainen tapahtumissa ja kunnostustöissä Moninaisia tehtäviä erilaisissa tapahtumissa ja vaikkapa leirikeskuksen pihatalkoissa.

32 Helsingin sosiaalivirasto / Lastensuojelun tukihenkilötoiminta Yhteyshenkilö: Piia Vanhatalo Lastensuojelun tukihenkilö Lastensuojelun tukihenkilöltä edellytetään täysi-ikäisyyttä, oman elämän hallintaa, kykyä olla vuorovaikutuksessa lasten / nuorten kanssa sekä sitoutumishalua ja -kykyä vähintäänkin vuodeksi. Lastensuojelun tukihenkilönä pääset osalliseksi yhden lapsen elämään, tukemaan ja kulkemaan rinnalla, olemaan se aikuinen, joka antaa aikaansa ja jakamattoman huomionsa. Toiminta lastensuojelun tukihenkilönä on palkitsevaa ja itsenäistä. Kustakin tukisuhteesta muodostuu omanlaisensa. Tyypillisimmillään tukihenkilöistä tulee tuettavien luottoaikuisia, aikuiskavereita, joita tavataan 1-4 kertaa kuukaudessa erilaisen tekemisen merkeissä. Helsingin sosiaaliviraston lastensuojelun tukihenkilöillä on mahdollisuus verkostoitua keskenään ja saada toisiltaan vertaistukea. Myös henkilökohtaista tukea on tarvittaessa mahdollosuus saada. Toiminnassa mukana oleville tukihenkilöille tarjotaan säännöllisesti koulutusiltoja ja virkistäytymistä. Tukihenkilöksi hakeudutaan haastattelun ja koulutuksen kautta.

33 Helsingin srk-yhtymä, erityisnuorisotyö/palveluoperaatio Saapas Yhteyshenkilö: Sanna Laitinen Saapastoiminnan vapaaehtoinen Lähinnä perjantai-iltaisin Helsingin kaduilla tapahtuvaa etsivää nuorisotyötä alle 18-vuotiaiden parissa.

34 Helsingin Sydänyhdistys Ry Yhteyshenkilö: Anita Kyllönen Tiedottaja Sähköisen tiedotuksen kehittäjä. Liikuntaryhmän vetäjä Tiedotteiden suunnittelu ja toteutus yhdistyksen aktiviteeteistä Oman liikuntaryhmän kokoaminen ja sen vetäminen Sähköisen tiedottamisen kehittäminen ja toteutus Messu-ym tapahtumissa tiedon jakaminen

35 HelsinkiMissio Yhteyshenkilö: Kaisa Kauhanen Aamuvirkku Aamukorva -päivystäjä Saammeko sinut Aamukorva-päivystäjätiimiimme senioreiden auttavaa puhelimeen? Puhelinpäivystysvuorosi on kerran kuussa klo 5-9 tiloissamme. Saat taksisetelin aamutulemista varten sekä säännöllisen työohjauksen. Hoiva-alan koulutuksesta / kokemuksesta on tehtävässä hyötyä. Haastattelemme ja koulutamme tehtävään. Lisätietoja: p Ryhmänohjaaja senioriryhmään Tule ryhmäohjaajaksi seniori-ikäisille! Ryhmissä voi olla kaikenlaista yhdessä tekemistä omien taitojesi ja kiinnostuksesi mukaan. Voit toimia pareittain tai olla osa isompaa tiimiä kerran viikossa/ kerran kuussa. Senioriryhmät kokoontuvat tavallisemmin arkisin päiväaikaan. Ryhmät toimivat eri puolilla pääkaupunkiseutua. Haastattelemme ja koulutamme tehtävään; säännöllinen työnohjaus. Lisätietoja: p / p Keikkaluontoinen auttaja Trainerina voit antaa aikaasi ja auttaa ikääntynyttä erilaisissa konkreettisissa pulmissa ja haasteissa tai olla vaikkapa seurana. Keikkojen pituus ja tapaamisten tiheys riippuu ikääntyneen tarpeista sekä omasta aikataulustasi. Apu voi olla konkreettista, kuten lomakkeiden täyttöä tai ATK- ja kännykkä opetusta tai kävelyseuraa. Haastattelemme ja koulutamme tehtäviin. Annamme tukea tehtävässäsi. Lisätietoja: p Tukihenkilö seniori-ikäiselle Tule HelsinkiMissioon vanhuksen tukihenkilöksi! Tukihenkilö kulkee rinnalla tukien ja kuunnellen, tehden yhdessä vanhukselle mieleisiä asioita - vaikka ulkoillen keskustelun kera. Haastattelemme ja koulutamme tehtävään, tuemme sinua mm. työnohjauksella. Lisätietoja: p Joulukorttimyyntiä ja kivoja kimppapaketointitalkoita Tule joulukorttimyyjäksi keskustan alueelle. Myynti on tiettyjen kauppojen tiloissa. Tuotto käytetään vanhus-, nuoriso- ja kehitysvammatyöhön. Myös erilaisia paketointi- ja postitustalkoita tiedossa! Lisätietoja: p Haluatko tehdä hyvää neulomalla? Tule mukaan neulomaan joulusukkia tuotto käytetään vanhus-, nuoriso- ja kehitysvammatyöhön. Langat ja ohjeet saat toimistoltamme. Lisätietoja: p

36 HelsinkiMissio/Nuorten Kriisipiste Yhteyshenkilö: Satu Jokinen Tukihenkilö Nuorten Kriisipisteen tukihenkilötoiminta. Tukihenkilö on turvallinen aikuinen, joka tukee nuorta vaikeissa elämäntilanteissa ja arkielämän pulmissa. Tukihenkilön tulee olla vähintään 25-vuotias, tasapainoinen ja sosiaalinen, halukas sitoutumaan tukisuhteeseen pidemmäksikin aikaa.

37 Imetyksen tuki ry imetys.fi/itu Yhteyshenkilö: Maarit Kuoppala Laktivisti Laktivismi yhdistää sanat 'aktivismi' ja 'laktaatio' eli imetys. Laktivisti edistää imetystä ja imetysmyönteisiä asenteita tekemällä imetystä näkyväksi, tukemalla vertaisryhmien toimintaa tai osallistumalla yhdistyksen hallintoon ja työryhmiin. Imetystukiäiti Imetystukiäiti on koulutettu vertaistukija. Hän on Imetystukipuhelimen tai -skypen päivystäjä, Maitolaiturinettifoorumin tukiäiti, Imetysvalmennuksissa vieraileva vertaistuen välittäjä ja / tai imetystukiryhmän vetäjä.

38 Irti Huumeista ry Yhteyshenkilö: Mira Reponen Tukihenkilö Tukihenkilö voi toimia toipuvan huumeidenkäyttäjän tai hänen läheisensä tukena. Koulutus tehtävään annetaan, tukihenkilösuhteesta tehdään aina kirjallinen sopimus. Vertaistukiryhmän ohjaaja Huumeidenkäyttäjien läheisten vertaistukiryhmän ohjaaja, koulutus tehtävään annetaan sekä lisä- ja syventävää koulutusta. Puhelinauttaja Päivystäjänä toimiminen Irti Huumeista ry:n puhelimessa. Perus ja syventävä koulutus annetaan. kouluttaja (ehkäisevä päihdetyö) Ehkäisevä päihdetyö, kouluttaja- luennoitsija. Koulutus tehtävään annetaan.

39 Kalliolan Setlementti / Tuettu asuminen ja vapaaehtoistoiminta Yhteyshenkilö: Johanna Tamminen Tukihenkilö Tukihenkilö on tavallinen aikuinen ihminen, joka tukee erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Tukihenkilön oma elämäntilanne mahdollistaa toisen ihmisen tukemisen. Tukimuotoja voivat olla kuunteleminen, keskustelu ja arjen asioiden hoidossa auttaminen. Tukihenkilösuhde perustuu luottamukseen. Uudet tukihenkilöt saavat perehdyttävän koulutuksen tehtäväänsä. Tukihenkilöille järjestetään säännöllisesti toiminnanohjausta, jossa käsitellään tukisuhteista nousevia kysymyksiä ja tunteita. Toiminnanohjauksissa saa vertaistukea toisilta tukihenkilöiltä. Tukihenkilöille järjestetään myös virkistäytymisiä. Kerhoavustaja 1. Vapaaehtoinen toimii nuorten avoimissa illoissa ohjaajan apuna. Avointen iltojen teemat vaihtelevat viikottain leipomisesta elokuvissa käyntiin. Vapaaehtoinen voi myös toimia apuna läksypiirissä. 2. Vapaaehtoinen toimii avustajana vaikeavammaisten nuorten kuvataidekerhossa kerran kuukaudessa. Vapaaehtoinen mahdollistaa nuoren osallistumisen kurssille. Liikuntakaveri seniorille Liikuntakaveri ohjattuun liikuntaan seniorille. Tapahtumien ja tempausten ideointi ja toteutus Vapaaehtoiset järjestävät ja ideoivat työntekijöiden kanssa erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Aiemmin järjestettyjä tempauksia ovat olleet esimerkiksi Liikuta Minua, senioreiden liikuntapäivä ja vaatekeräys asunnottomille.

40 Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO Yhteyshenkilö: Päivi Korkea-aho

41 Kansalaisareena ry Yhteyshenkilö: Anitta Raitanen Sosiaalisen median osaaja Kansalaisareena ry on liittynyt Facebookiin ja myös muihin sosiaalisiin medioihin liittyminen on mahdollista. Oletko sosiaalisen median osaaja? Haluatko tulla mukaan kehittämään vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa? Haluatko kehittää omaa sosiaalisen median osaamistasi? Kansalaisareenan tavoitteena sosiaalisessa mediassa on vapaaehtoistoimintaan osallistumisen kynnyksen madaltaminen. Etsimme keskustelujen käynnistäjiä, administraattoreita tai vaikkapa uusia videopätkien tekijöitä sosiaalisen median tiimiimme. Kääntäjä ja kielen taitaja Ruotsin kieli: Kansalaisareena haluaa palvella myös ruotsinkielisiä vapaaehtoistoimijoita tule auttamaan meitä siinä! Etsimme vapaaehtoista, joka voisi kääntää suomesta ruotsin kielelle Kansalaisareenan tekstejä: esitteen, www-sivuja ja muita lyhyitä tekstejä. Englannin kieli: Kääntyykö suomi kätevästi englanniksi tai toisin päin? Kansalaisareenalla on kansainvälisiä kumppaneita, joille haluamme viestittää asioita englanniksi pieniä uutisia, tietoa toiminnastamme, ajankohtaisia asioita. Välillä saamme heiltä materiaalia, jota tarvitsemme suomen kielellä. Vapaaehtoisena englannin kielen kääntäjänä autat meitä tiedotus- ja vaikuttamistyössämme. Kääntäjänä voit työskennellä itsellesi sopivana aikana ja juuri niin paljon kuin haluat, joko kotonasi tai toimistollamme päiväsaikaan! Kartoittava tiedustelija, tutkija Haluatko selvittää, kartoittaa, tutkia ja työskennellä itsenäisesti? Etsimme vapaaehtoista, joka haluaisi tehdä selvityksiä vapaaehtoistoimintaan liittyvissä asioissa. Saat kartoitettavaksi selkeän kokonaisuuden tai aiheen, ja voit perehtyä siihen yhdessä sopimamme aikataulun mukaan. Saat työskennellä itsenäisesti, mutta tarjolla on selkeät ohjeet, neuvot ja tukea koko ajan. Maksamme puhelinkulut ja tietokone on käytettävissäsi toimistollamme päiväsaikaan. Koska selvitystyöt vaativat usein yhteydenottoja eri organisaatioihin, vapaaehtoisen pitäisi pystyä työskentelemään myös päiväsaikaan. Pääset samalla perehtymään vapaaehtoistoimintaan liittyvään vaikuttamistyöhön ja olet mukana Kansalaisareenan toiminnan ytimessä sekä tasa-arvoinen tiiminjäsenemme. Tehtävässä tarvittavat taidot: osaat etsiä tietoa käyttäen puhelinta ja Internetiä hyväksesi, ilmaiset itseäsi selkeästi sekä osaat koota ytimekkään raportin selvitettävästä aiheesta. Tehtävissä auttaa itsenäinen ja aktiivinen työote sekä mielenkiinto vapaaehtoistoimintaan ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Voit tehdä selvityksestä myös opinnäytetyösi. Tapahtumaosaaja Vuotta 2011 vietetään Euroopan vapaaehtoistoiminnan teemavuotena. Kiinnostaako projektityyppinen työskentely Kansalaisareenan tiimissä teemavuoden tapahtumien suunnittelussa, järjestelyissä tai vaikkapa tiedottamisessa.

42 Kantti ry Yhteyshenkilö: Helena Kurki Tukihenkilötoiminta Kantin asiakkaille ja asukkaille sekä ryhmienohjaus Tukihenkilöt auttavat ikäihmisiä sekä mielenterveyskuntoutujia tulemaan Kantin ryhmätoimintoihin mukaan. Ryhmienohjaajat ohjaavat pienimuotoisia toiminta- ja keskusteluryhmiä. Vertaistuki esim.mielenterveyskuntoutujille keskusteluryhmissä. Palvelutalossa asuu ikäihmisiä, jotka tarvitsevat ulkoiluapua, lehdenlukijaa ja pieniä virkistäytymishetkiä vapaaehtoisten tuella. Kantissa on ATK- ryhmiä, joihin tarvitaan vapaaehtoista ohjaajaa.

43 Kepa ry Yhteyshenkilö: Anni Vihriälä Etvo Etelän vapaaehtoisohjelma Etvo on Kepan vapaaehtoisohjelma, jonka kautta voi lähteä vapaaehtoistyöhön Kepan jäsenjärjestöjen yhteistyöjärjestöihin Aasiaan, Afrikkaan ja Latinalaiseen Amerikkaan. Vapaaehtoinen lähtee ulkomaille 6-12kk ajaksi. Tehtävä liittyy kansainvälisyyteen ja kehitysyhteistyöhön. Työtehtävinä hallinnolliset tehtävät, opetustoimen tehtävät ja tiedotus- sekä vaikuttamistoiminta. Etvo on suunnattu vähintään 22-vuotiaille vapaaehtoistyöstä kehitysmaissa kiinnostuneille. Vapaaehtoistyötä tehdään paikallisissa kansalaisjärjestöissä esimerkiksi ympäristönsuojelun, lasten- ja naisten oikeuksien tai yhteisökehityksen parissa. Etvossa mukana olevat kehitysmaiden järjestöt ovat Kepan suomalaisten jäsenjärjestöjen yhteistyökumppaneita. Etvo tarjoaa mahdollisuuden tutustua kehitysmaiden arkipäivään: paikallisten ihmisten ja yhteisön elämään iloineen ja suruineen. Vapaaehtoistyö kestää puolesta vuodesta vuoteen riippuen vastaanottavan järjestön sekä hakijan toiveista ja tarpeista.

44 Kirkon Ulkomaanapu Yhteyshenkilö: Kaarina Nieminen Vapaaehtoisuus kehitysmaiden hyväksi Kiinnostaako vapaaehtoistyö kehitysmaiden hyväksi? KIRKON ULKOMAANAPU Ei tarvitse matkustaa toiselle puolelle maapalloa osallistuakseen toimintaan paremman maailman puolesta. Myös kotimaassa voi toimia! Vapaaehtoisena voi toimia esimerkiksi - erilaisissa tapahtumissamme esittelemässä työtämme ja Toisenlaista lahjaa - kertomalla itsenäisesti toiminnastamme omissa verkostoissa tai tapahtumissa tarjoamme tähän vapaaehtoisillemme tukea ja materiaalia - toimistoapulaisena, postittamassa tms. - tulemalla mukaan toteuttamaan kampanjoitamme - järjestämällä Toisenlaisen lahjan iltoja ystävilleen - osallistumalla Tekoja koulutuksiin: Kirkon Ulkomaanavun Tekoja -koulutus on vapaaehtoisille, jotka levittävät tietoa Kirkon Ulkomaanavusta ja sen toimintaan osallistumisesta, sekä keräävät varoja omissa verkostoissaan. Viestin viemisen kanavina vapaaehtoiset käyttävät omia ystäviään ja kontaktejaan, mutta he voivat olla yhteydessä myös muihin tahoihin kuten paikallisiin yhdistyksiin, seuroihin, yhteisöihin, kouluihin - minne vain viestiä toimintaa osallistumisesta haluavat levittää. Vapaaehtoiset saavat koulutuksen Kirkon Ulkomaanavussa. Koulutuksen jälkeen he voivat käyttää tietopakettia Kirkon Ulkomaanavun toiminnasta. Liity vapaaehtoiseksi: NAISTEN PANKKI Pääkaupunkiseudulla on startannut Naisten Pankin aluesolu. Toimimme vapaaehtoisvoimin Naisten Pankin hyväksi, ja kaikki toiminta tähtää kehitysmaiden naisten yrittäjyyden, toimeentulon ja köyhyyden voittamisen tukemiseen. Kaikki aluesolun varat ohjataan Kirkon Ulkomaanavun hallinnoimaan rahastoon. Naisten Pankki järjestää aktiiveille Viestinviejä -koulutuksen. Olemme organisoituneet tiimeiksi, joihin toivomme koko ajan uusia aktiiveja mukaan. Tiimimme ovat talous ja varainhankinta, tapahtumat, viestintä ja koulutukset. Eri osa-alueiden työryhmiin kaivataan jatkuvasti lisävoimia. Tavoitteemme on innostaa ihmisiä, yrityksiä ja yhteisöjä mukaan osakkaiksi, kuukausilahjoittajiksi, vapaaehtoisiksi tai kertalahjoittajiksi sekä aktiiveiksi. Toivottavasti saamme pidettyä hyvän tekemisen intoa ja iloa yllä! Tule mukaan! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä CHANGEMAKER Changemaker on Kirkon Ulkomaanavun yhteydessä toimiva nuorten ja nuorten aikuisten verkosto, joka keskittyy globaaleihin kehityskysymyksiin. Changemakereita yhdistää halu vaikuttaa maailman kehitysongelmiin ja edistää globaalia oikeudenmukaisuutta käytännöllisin ja luovin keinoin. Changemakerille tärkeitä teemoja ovat mm. rauha, velkaongelma ja ympäristö. Changemakerillä on 21 paikallisryhmää, joiden toimintaan pääsee osallistumaan ympäri Suomea. Lisäksi Changemakerissa pääsee järjestämään ja/tai osallistumaan valtakunnalliseen toimintaan, mm. koulutusviikonloppuihin, kampanjoihin ja tempauksiin. Vapaaehtoiseksi voi tulla pieneksi hetkeksi yhteen tapahtumaan tai pidemmäksi aikaa suunnittelemaan koko verkoston toimintaa. Changemaker-verkoston tarjoamat vapaaehtoismahdollisuudet: kampanjoiden suunnittelu tempausten toteuttaminen yhdessä muiden kanssa paikallisryhmien iltoihin osallistuminen (leffaillat, luentovieraat, kokkausillat etc) paikallisryhmätoiminnan suunnittelu Changemaker-koulutusviikonloppuihin osallistuminen mielipidekirjoitusten kirjoittaminen ständillä päivystäminen Lobbaus kehityskysymyksiin liittyen

Mullista elämäsi tule. Friskis&Svettis-toimijaksi!

Mullista elämäsi tule. Friskis&Svettis-toimijaksi! Mullista elämäsi tule Friskis&Svettis-toimijaksi! 1 Friskis&Svettis Helsingin vapaaehtoisena toimijana edistät hyvinvointia ja terveyttä; tuot iloa monen elämään. Saat innostavan harrastuksen, jossa voit

Lisätiedot

Mullista elämäsi. tule Friskis&Svettis toimijaksi!

Mullista elämäsi. tule Friskis&Svettis toimijaksi! Mullista elämäsi tule Friskis&Svettis toimijaksi! 1 Friskis&Svettis Helsingin vapaaehtoisena toimijana edistät hyvinvointia ja terveyttä, tuot iloa monen elämään. Saat innostavan harrastuksen, kohtaat

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on vuonna 1920 perustettu kansalaisjärjestö edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry Perhetalo Heideken Sepänkatu 3 20700 Turku p. 02 273 6000 info.varsinais-suomi@mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! MLL:n Uudenmaan piiri Asemapäällikönkatu 12 C 00520 Helsinki Tel. +358 44 0470 407 uudenmaan.piiri@mll.fi uudenmaanpiiri.mll.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Setlementti Louhela ry

Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Setlementti Louhela ry Vapaaehtoistoiminta ikääntyvien parissa Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi 2.2.2016 Setlementti Louhela ry Oikeus hyvään elämään iästä ja toimintakyvystä riippumatta Iäkkäät ihmiset eivät ole yhtenäinen

Lisätiedot

Vantaan kaupungin vapaaehtoistoiminta

Vantaan kaupungin vapaaehtoistoiminta Vantaan kaupungin vapaaehtoistoiminta Jaettua iloa! Vapaaehtoisena toimit tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin, ilman ammattityön vaatimuksia. Vapaaehtoistoiminta ei korvaa ammattilaisten työtä vaan täydentää

Lisätiedot

9.12.2011. www.kepa.fi

9.12.2011. www.kepa.fi 9.12.2011 www.kepa.fi Mikä Kepa? Vuonna 1985 perustettu Kepa on kehitysyhteistyön kattojärjestö. Kepaan kuuluu lähes 300 kehitysmaa- ja globaalikysymysten kanssa työskentelevää tai niitä seuraavaa järjestöä.

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

PALVELUKESKUKSET INTOA ELÄMÄÄN YSTÄVÄPIIRI

PALVELUKESKUKSET INTOA ELÄMÄÄN YSTÄVÄPIIRI PALVELUKESKUKSET Palvelukeskuksissa tuetaan alueen asukkaiden aktiivisuutta ja kotona selviytymistä sekä pyritään edistämään ikäihmisten liikunta- ja toimintakykyä, terveyttä ja sosiaalista kanssakäymistä.

Lisätiedot

Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus

Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus Vapaaehtoistoiminta = 1. Vapaaehtoista + 2. Palkatonta ja/tai palkkiotonta + 3. Toiselle

Lisätiedot

ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI!

ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI! ILOA ELÄMÄÄN - TULE VAPAAEHTOISEKSI! Vapaaehtoistyön periaatteet Vapaaehtoisten toiminta on tärkeä tapa tuoda vaihtelua, iloa ja virkistystä ikäihmisten arkeen sekä asumispalveluissa että kotihoidossa.

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa ANNA AIKAASI VAIKKA VAIN TUNNIKSI KERRALLAAN Vihdin seurakunnassa on monipuoliset mahdollisuudet osallistua vapaaehtoistoimintaan. Voit tulla esim. mummiystäväksi

Lisätiedot

Monimuotoinen vapaaehtoistyö

Monimuotoinen vapaaehtoistyö Monimuotoinen vapaaehtoistyö 2.8.2017 1 Mielikahvila Mielikahvila on auki torstaisin klo 17-21, osoitteessa Sorinkatu 4 C 1.krs Mielikahvila on sekä vapaaehtoistoiminnan keskus että avoin kohtaamispaikka

Lisätiedot

Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta-hanke. Tule mukaan toimintaan!

Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta-hanke. Tule mukaan toimintaan! Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta-hanke Tule mukaan toimintaan! Kansalaisjärjestöt On mahdollisuus osallistua erilaisiin toimintoihin ja harrastuksiin. Voi vaikuttaa yhteiskunnan asioihin. Suuri

Lisätiedot

Perheverkko - yhdessä lasten ja perheiden asialla

Perheverkko - yhdessä lasten ja perheiden asialla Perheverkko - yhdessä lasten ja perheiden asialla Oululaisten lapsiperhejärjestöjen ja kaupungin toimijoiden työryhmä ja järjestöjen välisen sekä järjestö-kaupunki yhteistyön toimintamalli Tavoitteena:

Lisätiedot

TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500

TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500 TUUSULAN KUNTA, SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YHDISTYSTEN AVUSTUSHAKEMUKSET V. 2017 / TA-MÄÄRÄRAHA 8.500 HAKIJAYHDISTYS KÄYTTÖTARKOITUS JÄSENMÄÄRÄ Myönnetty UMYÖNNETTY ANOMUS EHDOTUS MYÖNNETTY 31.12.2016,

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan esittely

Yhdistyksen toiminnan esittely Yhdistyksen toiminnan esittely Oulun Seudun yhden Vanhemman Perheet ry on valtakunnallisen Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry:n jäsenyhdistys joka toimii Oulun seudulla, pitäen sisällään seuraavat kunnat

Lisätiedot

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Aluefoorumi Tornio 3.10.2015 EHYT ry:n strategiasta 2014-2020 Yhdistämme vapaaehtoistoiminnan voiman ja asiantuntijoidemme osaamisen Vapaaehtoistoiminta

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Suomen Changemakerin säännöt

Suomen Changemakerin säännöt Suomen Changemakerin säännöt Hyväksytty jäsenkokouksessa 6.10.2012 1 Tavoitteet ja yleiset toimintaperiaatteet A) Tavoite Suomen Changemaker on nuorten vaikuttamisverkosto, jonka tavoitteena on globaali

Lisätiedot

TUAS - Nuorten tuettu asuminen

TUAS - Nuorten tuettu asuminen TUAS - Nuorten tuettu asuminen Turun Kaupunkilähetys ry. Liisa Love Mitä TUAS toiminta on? Tukea 18 25 -vuotiaille aikuistuville nuorille itsenäisen elämän ja yksin asumisen alkutaipaleella Nuoria tuetaan

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta antaa iloa!

Vapaaehtoistoiminta antaa iloa! Vapaaehtoistoiminta antaa iloa! Lapset ensin. MLL:n vapaaehtoisena toimiminen Tule mukaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin vapaaehtoistoimintaan. Juuri sinä voit antaa lasten ja nuorten

Lisätiedot

Perheet keskiöön! Järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinoimishanke

Perheet keskiöön! Järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinoimishanke Perheet keskiöön! Järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinoimishanke ohjelmapäällikkö Ulla Lindqvist Lastensuojelun Keskusliitto Armfeltintie 1, 00150 Helsinki Puh. (09) 329 6011 toimisto@lskl.fi

Lisätiedot

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä.

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä. Yhteiset Lapsemme ry 19.10.2017 Strategia 2017-2020 Strateginen tavoite Monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytykset toteutuvat Suomessa. Kansainvälisesti tuemme haavoittuvassa asemassa olevien lasten

Lisätiedot

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta HYVÄN TEKIJÖITÄ KAIVATAAN - pienikin teko on tärkeä! Mitä sinä voisit tehdä? Iltapäiväkerho toimia mummona tai vaarina Pyhän Annan lastenkirkolla Pyhän Annan lastenkirkon

Lisätiedot

RYHMÄ HELENA RYHMÄ ARJA

RYHMÄ HELENA RYHMÄ ARJA RYHMÄ HELENA Hyvät käytännöt: - Kerhotoiminta Kokoaa yksin - Tiedonkulku Jäsenkirjeet, FB, Retket Haaste: 1. Akt. toimijoita lisää Kertaluontoisia tehtäviä, ei vaadita sitoutumista jatkoon, kysyä aina

Lisätiedot

Ero lapsiperheessä työn lähtökohdat

Ero lapsiperheessä työn lähtökohdat Ero lapsiperheessä työn lähtökohdat Ero sisältää aina riskejä lapsen hyvinvoinnille ja vanhemmuus on haavoittuvaa Varhaisella tuella voidaan ennaltaehkäistä vanhempien eron kielteisiä vaikutuksia lapsen

Lisätiedot

Yhdessä enemmän Järjestölähtöisen ehkäisevän lastensuojelun kehittäminen - hanke

Yhdessä enemmän Järjestölähtöisen ehkäisevän lastensuojelun kehittäminen - hanke Yhdessä enemmän Järjestölähtöisen ehkäisevän lastensuojelun kehittäminen - hanke Kuntakohtainen tieto järjestöjen varhaisen tuen palveluista vuonna 2009: Turku, Raisio, Masku, Mynämäki, Nousiainen ja Salo

Lisätiedot

MLL:n perhekummitoiminta - auttavia käsiä ja aikuista seuraa

MLL:n perhekummitoiminta - auttavia käsiä ja aikuista seuraa Perheiden hyvinvoinnin merkitys lapselle MLL:n perhekummitoiminta - auttavia käsiä ja aikuista seuraa Marita Viertonen toiminnanjohtaja marita.viertonen@mll.fi p. 044 299 0541 MLL on kaikille avoin poliittisesti

Lisätiedot

MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa. 4.6.2015 / Seija Karjalainen

MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa. 4.6.2015 / Seija Karjalainen MLL:n palvelut lapsille ja lapsiperheille Kainuussa 4.6.2015 / Seija Karjalainen Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten,

Lisätiedot

Ohjatut vertaistukiryhmät. ja nuorille aikuisille 2013

Ohjatut vertaistukiryhmät. ja nuorille aikuisille 2013 Ohjatut vertaistukiryhmät nuorille ja nuorille aikuisille 2013 Sisällysluettelo Voimauttavaa vertaistukea ryhmistä... 3 Kenelle Tavoitteet Menetelmät Toteutus Löydä oma tarinasi -ryhmät... 5 Lasinen lapsuus

Lisätiedot

Ryhmätoiminnan menetelmäopas Aikuissosiaalityön päivä 21.5.2013. Minna Latonen Hilla-Maaria Sipilä

Ryhmätoiminnan menetelmäopas Aikuissosiaalityön päivä 21.5.2013. Minna Latonen Hilla-Maaria Sipilä Ryhmätoiminnan menetelmäopas Aikuissosiaalityön päivä 21.5.2013 Minna Latonen Hilla-Maaria Sipilä Nuorten Kipinä -kehittämisryhmä Tausta Hankkeiden (Ester, Koppi, sähköinen asiointi) yhteiset tavoitteet

Lisätiedot

Kansainvälisyys osana urakehitystä. Allianssin nuorisovaihto Kirsi Uusitalo

Kansainvälisyys osana urakehitystä. Allianssin nuorisovaihto Kirsi Uusitalo Kansainvälisyys osana urakehitystä Allianssin nuorisovaihto Kirsi Uusitalo Miksi maailmalle? Kulttuurien kohdatessa oppii itsestä sekä muista Eri maiden kulttuureihin sukeltaminen Pienessä kylässä asuessa

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

Kansainvälisyys kotona ja kaukana - kansainvälistymisen mahdollisuuksia nuorisotyössä. Elisa Männistö

Kansainvälisyys kotona ja kaukana - kansainvälistymisen mahdollisuuksia nuorisotyössä. Elisa Männistö Kansainvälisyys kotona ja kaukana - kansainvälistymisen mahdollisuuksia nuorisotyössä Elisa Männistö 14.2.2016 Taustaa Nuorisolaki: 1 Tämän lain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä,

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET syksy 2012 1 Haluatko jutella? 3 Uudet ryhmät 4 Viikoittaiset 5 Tapahtumia 6 Vapaaehtoistyö 6 Opaspalaverit ja koulutukset 7 2 Espoon seurakuntien näkövammaistyö tarjoaa

Lisätiedot

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä.

Yhteiset Lapsemme ry Yhteiset Lapsemme rakentaa monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytyksiä. Yhteiset Lapsemme ry 25.10.2016 Strategia 2017-2020 Strateginen tavoite Monikulttuuristen lasten hyvän elämän edellytykset toteutuvat Suomessa. Kansainvälisesti tuemme haavoittuvassa asemassa olevien lasten

Lisätiedot

Hyvinkään sairaanhoitoalueen II Järjestöfoorumi

Hyvinkään sairaanhoitoalueen II Järjestöfoorumi Hyvinkään sairaanhoitoalueen II Järjestöfoorumi Soile-Maria Linnemäki Yhteisökoordinaattori 30.9.2013 Taustaa Vapaaehtoistoiminta esillä mediassa ja ihmisten huulilla Tutkimuksia: puolet suomalaisista

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta sosiaali- ja terveysvirastossa. Miia Pulkkinen Vs. Vapaaehtoistyön koordinaattori Sosiaali- ja terveysvirasto

Vapaaehtoistoiminta sosiaali- ja terveysvirastossa. Miia Pulkkinen Vs. Vapaaehtoistyön koordinaattori Sosiaali- ja terveysvirasto Vapaaehtoistoiminta sosiaali- ja terveysvirastossa Miia Pulkkinen Vs. Vapaaehtoistyön koordinaattori Sosiaali- ja terveysvirasto Virastopäällikkö Perhe- ja sosiaalipalvelut Terveys- ja päihdepalvelut Sairaala-,

Lisätiedot

5. KERTA 9.3. (TIISTAI) Maahanmuuttajien erityispiirteet / Anne Parisot ja Inga Ahtokari, Espoon kaupungin maahanmuuttajapalvelut

5. KERTA 9.3. (TIISTAI) Maahanmuuttajien erityispiirteet / Anne Parisot ja Inga Ahtokari, Espoon kaupungin maahanmuuttajapalvelut TUKIHENKILÖKOULUTUS 9.2 13.4.2010 1. KERTA 9.2. (TIISTAI) Tutustuminen / Vilja Vainio, Tiina Nurmenniemi koulutuksen sisältö pääpiirteittäin ja pelisäännöt mm. poissaoloista ja työnohjauksesta Vapaaehtoistoiminta

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle.

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle. ntästrategia Vuosikokous 25.11.2014 Kansalaisareenan viestintästrategia tukee järjestöstrategiaa. Toiminnan osa-alueet on käsitelty viestintästrategiassa erikseen. Osa-alueisiin panostetaan toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Kuntien ja järjestöjen yhteistyö. Kumppanuutta ja verkostoitumista Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri/raittiustoimi 2011. Ehkäisevä päihdetyö

Kuntien ja järjestöjen yhteistyö. Kumppanuutta ja verkostoitumista Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri/raittiustoimi 2011. Ehkäisevä päihdetyö Kuntien ja järjestöjen yhteistyö ehkäisevässä päihdetyössä Kumppanuutta ja verkostoitumista Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri/raittiustoimi 2011 Raittiustoimisto Lappeenranta Ehkäisevää päihdetyötä

Lisätiedot

NUORET JA VERKKOVAIKUTTAMINEN UHKA VAI MAHDOLLISUUS JÄRJESTÖTOIMINNALLE?

NUORET JA VERKKOVAIKUTTAMINEN UHKA VAI MAHDOLLISUUS JÄRJESTÖTOIMINNALLE? NUORET JA VERKKOVAIKUTTAMINEN UHKA VAI MAHDOLLISUUS JÄRJESTÖTOIMINNALLE? Anne Ilvonen innovointipäällikkö, OK-opintokeskus 1 ESITYKSEN RAKENNE 1. Järjestöt lähidemokratian tukena -hanke 2. Nuoret ja verkko(vaikuttaminen)

Lisätiedot

VAPAAEHTOISTOIMINTA PANSION VASTAANOTTOKESKUKSESSA

VAPAAEHTOISTOIMINTA PANSION VASTAANOTTOKESKUKSESSA VASTAANOTTOKESKUKSESSA TOIMIVILLE VAPAAEHTOISILLE VAPAAEHTOISTOIMINTA PANSION VASTAANOTTOKESKUKSESSA Olemme Punaisen Ristin Ruissalon osaston vapaaehtoisia Punainen Risti ja Punainen Puolikuu tunnetaan

Lisätiedot

Esperi Care Anna meidän auttaa

Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi palvelee, kasvaa ja kehittää. Valtakunnallinen Esperi Care -konserni tarjoaa kuntouttavia asumispalveluja ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalvelun

Lisätiedot

Kerro, miksi sinä lähdit mukaan vapaaehtoistoimintaan?

Kerro, miksi sinä lähdit mukaan vapaaehtoistoimintaan? Kerro, miksi sinä lähdit mukaan vapaaehtoistoimintaan? Vapaaehtoistoiminta on mittaamattoman arvokas voimavara yhteiskunnassamme, ja meidän on syytä ymmärtää sitä syvemmin ja paremmin. Tässä pohdinnassa

Lisätiedot

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piirin Lasten ja nuorten. Tukihenkilötoiminta. Kuntatoimijat

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piirin Lasten ja nuorten. Tukihenkilötoiminta. Kuntatoimijat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piirin Lasten ja nuorten Tukihenkilötoiminta Kuntatoimijat Satakunnan lasten ja nuorten tukihenkilötoiminnan kehittämishanke 2008-2011 MLL:n Satakunnan piiri

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA Kylärekisteri ja kylätalorekisteri Muistakaa ilmoittaa kylärekisteriin yhteystietojen muutokset. Kylärekisterin kautta teemme kaiken tiedotuksen teidän kylien

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnanperuskoulutus #yhdistysverkosto

Vapaaehtoistoiminnanperuskoulutus  #yhdistysverkosto Vapaaehtoistoiminnanperuskoulutus Päätös 8.3.2016 @yverkosto @smlinnemaki #yhdistysverkosto Vapaaehtoistoiminnan messut Kiertelyä ja jutustelua, yhteystietojen vaihtamista ja jatkosuunnitelmien tekoa.

Lisätiedot

KIJANA! TAKSVÄRKKI-OPAS OPPILASKUNNILLE

KIJANA! TAKSVÄRKKI-OPAS OPPILASKUNNILLE KIJANA! TAKSVÄRKKI-OPAS OPPILASKUNNILLE Taksvärkki-kampanja on paljon enemmän kuin rahankeruupäivä. Se on nuorten omaa yhteisvastuuta, jossa opiskelijat keräävät varoja kehitysyhteistyöhankkeeseen. Taksvärkki-kampanjaan

Lisätiedot

Ryhmätoiminnat. Omaiset ja läheiset. Päihdeja mielenterveysasiakkaat

Ryhmätoiminnat. Omaiset ja läheiset. Päihdeja mielenterveysasiakkaat Ryhmätoiminnat Omaiset ja läheiset Päihdeja mielenterveysasiakkaat Kouvolan kaupunki Erityisryhmien asumispalvelut Tuettu asuminen / ryhmätoiminnat Tarkoitettu kouvolalaisille kotona asuville mielenterveys-

Lisätiedot

ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ

ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ ENNALTAEHKÄISEVÄ TYÖ RIIHIMÄELLÄ Saara Bitter 9.4.2015 Ennaltaehkäisevät kotikäynnit 75-vuotiaille. Asiakkaalle lähetettiin kirje, jossa oli ilmoitettu aika palveluneuvojan kotikäynnistä. Tämä malli ei

Lisätiedot

Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi Facebook:

Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi  Facebook: Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi annmari.salmela@vapaaehtoistyo.fi Twitter: @AnnmariSa / @Vapaaehtoistyo Facebook: Vapaaehtoistyofi.fi Trendit uutta yhteisyyttä kohti Seurakunnat

Lisätiedot

Peruskoulutus 5.-7.3.2015 Espoo Koordinaattori Maija Mielonen

Peruskoulutus 5.-7.3.2015 Espoo Koordinaattori Maija Mielonen Peruskoulutus 5.-7.3.2015 Espoo Koordinaattori Maija Mielonen Maaseudun Tukihenkilöverkko Maaseudun Tukihenkilöverkko on vapaaehtoistyöhön perustuva auttamisverkosto, joka tarjoaa apua kaikille maaseudun

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TUKI RY Etelä-Savon ADHD-, Autismi- ja Dysfasiayhdistys ry Etelä-Savon Aivovammayhdistys ry Etelä-Savon CP-yhdistys ry Etelä-Savon Meniere-yhdistys ry Etelä-Savon

Lisätiedot

Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus

Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus Toimijat yhteisessä työssä Valtakunnallinen kehittämiskeskus Kansalaisareena ry Alueelliset

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan haasteet tämän päivän Suomessa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen järjestöfoorumi 5.12.2006 Joensuu

Vapaaehtoistoiminnan haasteet tämän päivän Suomessa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen järjestöfoorumi 5.12.2006 Joensuu Vapaaehtoistoiminnan haasteet tämän päivän Suomessa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen järjestöfoorumi 5.12.2006 Joensuu Henrietta Grönlund, TM, tutkija Helsingin yliopisto henrietta.gronlund@helsinki.fi

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry Yhdistyksen hallitus OMA Hoivapalvelu Oy:n hallitus Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

EMMAUS HELSINGIN PEREHDYTTÄMISPROSESSI. Perehdyttämisen tavoite PEREHDYTTÄMISEN OSA-ALUEET

EMMAUS HELSINGIN PEREHDYTTÄMISPROSESSI. Perehdyttämisen tavoite PEREHDYTTÄMISEN OSA-ALUEET 1 11.11.2010/HeA EMMAUS HELSINGIN PEREHDYTTÄMISPROSESSI Perehdyttämisen tavoite Perehdyttämisen tuloksena meillä on uusi, sitoutunut vapaaehtoinen, joka tuntee Emmauksen periaatteet ja Emmaus Helsingin

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena

Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena Vapaaehtoiset uuden kuntalaisen kotoutumisen tukena Vapaaehtoinen Anu Arhippainen Vapaaehtoisen rooli kotoutumisessa Mikä vapaaehtoista motivoi? Vapaaehtoinen järjestön näkökulmasta Vapaaehtoisen tukena

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Pienten lasten kerho Tiukuset

Pienten lasten kerho Tiukuset Pienten lasten kerho Tiukuset Kerhotoiminnan varhaiskasvatussuunnitelma 2014 2015 Oi, kaikki tiukuset helähtäkää, maailman aikuiset herättäkää! On lapsilla ikävä leikkimään, he kaipaavat syliä hyvää. (Inkeri

Lisätiedot

Potilastukipiste OLKA. Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi

Potilastukipiste OLKA. Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi Potilastukipiste OLKA Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi EJY:n Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry on alueellinen sosiaali-,

Lisätiedot

Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa?

Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa? Millaista vanhustenhoidon tulisi sinun mielestäsi olla tulevaisuudessa? Vastaa sen pohjalta, millaista Ruotsin paras vanhustenhoito sinun mielestäsi olisi. Yritä pohtia, miten haluaisit asioiden olevan

Lisätiedot

Ei tarvitse pärjätä yksin. Uudenmaan vapaaehtoistoiminta lapsiperheiden tueksi

Ei tarvitse pärjätä yksin. Uudenmaan vapaaehtoistoiminta lapsiperheiden tueksi Ei tarvitse pärjätä yksin Uudenmaan vapaaehtoistoiminta lapsiperheiden tueksi Perheet ovat erilaisia ja elämäntilanteet vaihtelevat. Vanhemmat voivat välillä tuntea väsymystä arjen pyörittämiseen, yksinäisyyttäkin.

Lisätiedot

Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014

Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014 Tervetuloa Tienviittoja tulevaisuuteen ikäperheseminaariin 4.11.2014 Ohjelma 9.30 Avaussanat Riitta Hakoma, vammaispalvelujen johtaja, Etelä-Karjalan Sosiaali- ja terveyspiiri 9.45 Kehitysvammaisten Palvelusäätiön

Lisätiedot

ALVA - Oulun Eteläisen ALUEEN VAPAAEHTOISTOIMINNAN KEHITTÄMINEN JA KOORDINOINTI

ALVA - Oulun Eteläisen ALUEEN VAPAAEHTOISTOIMINNAN KEHITTÄMINEN JA KOORDINOINTI ALVA - Oulun Eteläisen ALUEEN VAPAAEHTOISTOIMINNAN KEHITTÄMINEN JA KOORDINOINTI ALVA yhteistyöryhmä ALVA hanke alueelliset ja valtakunnalliset verkostot Kehityskasvatushanke (RKO/Kepa) riitta.prittinen-maarala@rko.fi

Lisätiedot

VAPAAEHTOISTOIMINTA IKÄIHMISTEN HYVÄKSI. Turvallinen kunta seminaari 18.4.2013 Hamina Yrjö Heimonen Hyvinkään kaupunki

VAPAAEHTOISTOIMINTA IKÄIHMISTEN HYVÄKSI. Turvallinen kunta seminaari 18.4.2013 Hamina Yrjö Heimonen Hyvinkään kaupunki VAPAAEHTOISTOIMINTA IKÄIHMISTEN HYVÄKSI Turvallinen kunta seminaari 18.4.2013 Hamina Yrjö Heimonen Hyvinkään kaupunki IKÄÄNTYNEIDEN TURVALLISUUS Hyvinkään kaupungin turvallisuussuunnitelman 2013-2016 ja

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2015 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

NUORTEN ASUMISKURSSIN TOIMINTAMALLI

NUORTEN ASUMISKURSSIN TOIMINTAMALLI NUORTEN ASUMISKURSSIN TOIMINTAMALLI 1 Sisällys 1. Tausta... 2 2. Kohderyhmä... 3 3. Tavoitteet... 3 4. Järjestäjät... 3 5. Resurssit... 4 6. Markkinointi... 5 7. Kurssin teemat... 5 8. Palautteiden kerääminen

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Sateenkaariyhdistys Malkus ry

Sateenkaariyhdistys Malkus ry Toimintasuunnitelma 2015 1 1. Johdanto Sateenkaariyhdistys Malkuksen tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkistä ja hengellistä hyvinvointia ja tukea tätä tarkoitusta

Lisätiedot

SISÄLTÖ TOMI ORAVASAARI 2011

SISÄLTÖ TOMI ORAVASAARI 2011 SISÄLTÖ Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Vapaaehtoistoiminta Suomessa Vapaaehtoistoiminnan merkitys RAY:n rahoittamissa järjestöissä Vapaaehtoistoiminnan trendit Vapaaehtoistoiminnan vahvuudet ja heikkoudet,

Lisätiedot

Emma & Elias -avustusohjelma. Järjestöjen lasten suojelun maajoukkue

Emma & Elias -avustusohjelma. Järjestöjen lasten suojelun maajoukkue Emma & Elias -avustusohjelma Järjestöjen lasten suojelun maajoukkue Yksi ohjelma, monta tarkoitusta Järjestöjen tekemään hyvää työtä esiin Ray:n aseman tukeminen Tulosten ja vaikutusten vahvistaminen Lapsen

Lisätiedot

MUSIIKKI KUULUU KAIKILLE

MUSIIKKI KUULUU KAIKILLE MUSIIKKI KUULUU KAIKILLE - musiikki työvälineenä vanhustyössä Sanna Lahtinen ja Liisa Äijö, Kanta-Hämeen POLKKA -hanke 2009 2011 Oppaan kirjoittaja: Kuvittaja: Tekstintoimittaja: Sanna Lahtinen ja Liisa

Lisätiedot

Vapaaehtoinen työtoverina - Vety-seminaari 16.10.12

Vapaaehtoinen työtoverina - Vety-seminaari 16.10.12 Vapaaehtoinen työtoverina - Vety-seminaari 16.10.12, palveluohjaaja, vapaaehtois- ja ryhmätoiminnan koordinointi ja kehittäminen Espoon kaupunki, vanhusten palvelut Mitä työyhteisössä tulisi ottaa huomioon?

Lisätiedot

Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke. KIOM, HDO ja Aspal

Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke. KIOM, HDO ja Aspal Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke KIOM, HDO ja Aspal Heli Alkila 25.05.2016 Istutuksia Vapaaehtoiset Omaiset Läheiset Aikapankki: minä autan leipomisessa ja sinä matonpesussa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet... 2 Toiminnalliset avaintavoitteet... 2 Ryhmätoiminta... 2 Nuorten kurssit ja koulutukset...

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014 Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja taloudellisen hyödyn lisäksi vapaaehtoistoiminnalla

Lisätiedot

Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta

Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta Historiaa Turun A-Kilta on perustettu 1962. Sen toiminnan tarkoituksena on auttaa ja tukea päihdeongelmaisia ponnisteluissa riippumattomuuteen päihteistä sekä tukea

Lisätiedot

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere 10.00 Aamukahvi 10.20 Tervetuloa Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai 25.9.2012 klo 10.00-15.30 Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 33101 Tampere 10.30 Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen

Lisätiedot

Kohtaamisen silta vapaaehtoistoimintaa Espoossa Tarkoitus Kohtaamisen Silta tapahtuman tarkoituksena on tarjota vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille mahdollisuus ryhtyä vapaaehtoiseksi ja kiittää jo

Lisätiedot

Arjessa alkuun. järjestölähtöinen varhainen tuki. Elina Vienonen. Arjessa alkuun/ev

Arjessa alkuun. järjestölähtöinen varhainen tuki. Elina Vienonen. Arjessa alkuun/ev Arjessa alkuun järjestölähtöinen varhainen tuki Elina Vienonen Arjessa alkuun -projekti Projektissa kehitetään jäsenyhdistysten kanssa yhteistyössä varhaisen tuen tapoja ja tuodaan vertaisosaamista avuksi

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Liikkuva Tuki. Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan?

Liikkuva Tuki. Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan? Liikkuva Tuki Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan? Matti Järvinen Porin perusturva Psykososiaalisten palvelujen

Lisätiedot

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi

Ovet. Omaishoitajavalmennus. Keinoja omaishoitajan tukemiseksi. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry www.omaishoitajat.fi Ovet Omaishoitajavalmennus Keinoja omaishoitajan tukemiseksi Minäkö omaishoitaja? Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen on hoitajan ja hoidettavan etu: antaa omaiselle mahdollisuuden jäsentää tilannetta,

Lisätiedot

VARHAISKASVATUS SUUNNITELMA

VARHAISKASVATUS SUUNNITELMA PÄIVÄKOTI MAJAKKA VARHAISKASVATUS SUUNNITELMA Majakan päiväkoti on pieni kodinomainen päiväkoti Nurmijärven kirkonkylässä, Punamullantie 12. Päiväkodissamme on kaksi ryhmää: Simpukat ja Meritähdet. Henkilökunta:

Lisätiedot

Miten järjestö brändätään vapaaehtoisille kiinnostavaksi?

Miten järjestö brändätään vapaaehtoisille kiinnostavaksi? Miten järjestö brändätään vapaaehtoisille kiinnostavaksi? Veera Hämäläinen 7.11.213 2 Tunnettuudesta brändiin Jotta voi rakentaa brändiä, järjestö pitää tuntea. Paranna siis järjestösi tunnettuutta. Rakenna

Lisätiedot

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998

Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 Järjestöjen järjestö Perustettu 1998 SYRJÄYTYMISEN EHKÄISY JA YHTEISÖLLISYYS kotona asumisen tukeminen kansalaisaktiivisuuden edistäminen toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukeminen työllistäminen

Lisätiedot

TUTUSTUMISMATKA PORTUGALI

TUTUSTUMISMATKA PORTUGALI TUTUSTUMISMATKA PORTUGALI 30.3-3.4.2016 Kokoontuminen Santermen asemalle Villa da Marmeleira Villa da Marmeleira on pieni kylä 80 km Lissabonista pohjoiseen jossa asukkaita n. 500. Portugalissa on samankaltaisia

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Vanhus- ja vammaisneuvosto 15.01.2018 Aika 15.01.2018 klo 10:00-13:55 Paikka Iso seurakuntatalo, Pappilantie 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Järjestöhautomo. Sosiaalipedagoginen näkökulma

Järjestöhautomo. Sosiaalipedagoginen näkökulma Järjestöhautomo Sosiaalipedagoginen näkökulma Marjo Raivio, 1100247 Metropolia Ammattikorkeakoulu Hyvinvointi ja toimintakyky Sosiaaliala Suullinen, kirjallinen ja verkkoviestintä XXXAC03-2284 Laaja kirjallinen

Lisätiedot

Esko Valkeala Alueyrityskummi, puheenjohtaja Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry +358 50 586 2288 esko.valkeala@yrityskummit.fi

Esko Valkeala Alueyrityskummi, puheenjohtaja Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry +358 50 586 2288 esko.valkeala@yrityskummit.fi Esko Valkeala Alueyrityskummi, puheenjohtaja Pääkaupunkiseudun Yrityskummit ry +358 50 586 2288 esko.valkeala@yrityskummit.fi MITÄ MENTOROINTI TARKOITTAA Mentorointi keskittyy yrittäjien liiketoiminnan

Lisätiedot

Turun Kaupunkilähetys -projekti a.k.a. The Best Project In The World!

Turun Kaupunkilähetys -projekti a.k.a. The Best Project In The World! Turun Kaupunkilähetys -projekti a.k.a. The Best Project In The World! SENIORIPYSÄKKI Senioripysäkki -toiminta on tarkoitettu eläkeikäisille (60+), jotka ovat kokeneet elämässään muutoksia ja luopumisia

Lisätiedot