MAAKUNTALEHTIKATSAUS JA ILKKA. Sote purkuun, jos tulee valtaa (sama juttu Pohjalaisessa)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAAKUNTALEHTIKATSAUS 26.4. JA 25.4. ILKKA. Sote purkuun, jos tulee valtaa (sama juttu Pohjalaisessa)"

Transkriptio

1 MAAKUNTALEHTIKATSAUS JA ILKKA Sote purkuun, jos tulee valtaa (sama juttu Pohjalaisessa) Keskustan puoluesihteerillä Timo Laanisella on jo mielessä seuraavien eduskuntavaalien lupaus. Laaninen lupaa sote vaalit ja on samaa mieltä kuin Timo Soini: "Kolme puoluetta muodostaa seuraavan hallituksen." Jos kahden vuoden päästä eduskuntavaaleissa tulee tulos, jolla keskusta varmistaa hallituspaikan, alkaa sotelle ja kuntaremontille uusi aika. "Vetoamme äänestäjiin hankkeiden torjumiseksi." Laaninen lupaa jo nyt, että keskusta lähtee vaaleihin tunnuksella "Puramme päätökset". "Se on kärjistetty vaaliasetelma ja edellyttää, että nykyhallitus toteuttaa soten ja kuntaremontin oman linjansa mukaisesti." Laaninen lupaa, että varsinkin hallituksen sote päätökset ovat suurennuslasin alla. "En usko, että hallitus ehtii tehdä kahdessa vuodessa peruuttamatonta vahinkoa." Päätösten purku on Laanisen mielestä siis mahdollista. Suurin huoli hänellä on sosiaali ja terveydenhuollosta, "etteivät vain siinä ehtisi nyt tehdä liian suurta vahinkoa". Vaalien jälkeisestä hallitusasetelmasta Laaninen on samaa mieltä puoluejohtaja Timo Soinin (ps.) kanssa. "Hallituksen muodostaa neljästä keskisuuresta puolueesta kolme." Pieni riski tässäkin asetelmassa kyllä on. "Yksi voi aina pelätä, että kaksi liittoutuu kolmatta vastaan." Pienet puolueet olisivat mallissa oppositiossa yhden keskisuuren kanssa. Nykypohjaisen hallituksen vaikea päätöksenteko osoittaa Laanisen mielestä kokoonpanon mahdottomuuden. Keskustan ja perussuomalaisten välillä on oppositiossa kuitenkin hiertymää. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen (kesk.) lausui perussuomalaisten yhteydessä rasismi sanan. Soini tarttui "tölväisyyn". Laaninen puolustaa Tiilikaista hyvin tiukasti. "Perussuomalaiset ovat taitavia omaksumaan marttyyri asenteen. Heillä on vielä opettelemista politiikassa. He asettuvat usein uhriksi. Heidän eduskuntaryhmällään on vaikeuksia sopeutua arvioitavaksi muiden puolueiden tavoin." Soinin loukkaantumisessa oli Laanisen mielestä "hirveän paljon teatteria". "Miten sovinnollisesta Kimmosta saadaan räyhääjä?" Oliko Tiilikainen varomaton? "Ei. Oli tärkeää sanoa tämä varauma. Perussuomalaiset ovat haravoineet tyytymättömyyttä ja siellä reunapiikeissä on epämääräisiäkin aineksia houkuteltu mukaan. Toivomme yhteistyötä, mutta on tärkeää, että tietyt periaatteet pysyä." Laaninen ei taivu kaikkeen. "Rasismi ei kuulu keskustan arvoihin. Se on yksi yhteistyö reunaehto." Kunta ja sote uudistuksessa Laaninen toivoo yhteistyötä. "Torjuttaisiin tätä katastrofia." Toinen iso yhteistyön aihe olisi aluepolitiikka.

2 Viikon ero koskee keskustaa. "Auttoiko" puolue Antti Kaikkosta eroamaan suuren valiokunnan varapuheenjohtajan paikalta? Ei auttanut. "Oli Antin ratkaisu. Ja mitä keskusteluja hän mahdollisesti kävi muiden kanssa, en lähde kommentoimaan. Kaikkonen ei halunnut jäädä yhden ryhmän potkupalloksi. Miehekäs päätös." Helpottuiko puolue tästä? "Olisi voitu elää kummankin ratkaisun kanssa. Mutta kun puolueella on myötätuulta, on hyvä, ettei ole hankalia asioita roikkumassa julkisuudessa." Keskustan kannatuksen nousu on Laanisesta paljolti puoluejohtaja Juha Sipilän ansiota. Silti hän on varovainen. #Ei olla voitettu yhtään mitään. Vuoden päästä on eurovaalit, kahden vuoden päästä eduskuntavaalit. Ihan hyvin voi pohtia, tuliko kuntohuippu väärään aikaan." Pohjalaiskansanedustajat vastustivat kansalaisaloitetta Turkistarhauksen tulevaisuus kiinnosti kansanedustajia. Puheenvuoropyyntöjä jonotettiin jo torstaiaamusta. Näin edustajat pääsivät sanomaan mielipiteensä kansalaisaloitteesta mahdollisimman aikaisin illasta. Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo oli pohjalaisedustajista kaikkein aktiivisin kansalaisaloitteen vastustaja. Sankelo kävi puhujapöntössä neljä kertaa. Sankelo tähdentää kansalaisaloitteen täydentävän suomalaista kansanvaltaa. Hänestä tämä on parempi tapa kansalaisaktiivisuudelle kuin tehdyt iskut tarhoille. Sankelon mukaan elinkeinon vastustajien väitteet alasta eivät kuitenkaan kestä kriittistä tarkastelua. Kauhajokelainen Lasse Hautala (kesk.) korosti puheessaan, että aloitteella puututaan laillisen elinkeinon harjoittamisen vapauteen. Hautala muistutti, ettei turkisala ole vähäpätöinen elinkeino. Hautala muistutti myös turkistarhauksen alueellisesta tärkeydestä. Perussuomalaisten Maria Tolppanen viittasi puheessaan talouden heikkoon tilaan. "Miten voi olla mahdollista, että halutaan tappaa ala joka tarjoaa talouskasvua, työllisyyttä, vientituloja ja veroja? Miten edustaja Sinnemäki, entinen työministeri voi tällaiseen aloitteeseen laittaa nimensä?" POHJALAINEN Yhä useampi potilas tyytymätön Vaasan keskussairaalan hoitoon Yhteydenotot Vaasan keskussairaalan potilasasiamieheen ovat lisääntyneet vuosi vuodelta. Viime vuonna yhteydenottoja oli liki 450, kun vuonna 2011 niitä oli noin 370 kappaletta. Kaksi kolmasosaa niistä koskee suoraan Vaasan keskussairaalaa, loput sairaanhoitopiirin alueen terveyskeskuksia, yksityisiä vastaanottoja sekä Tampereen ja Turun sairaaloita. Eniten potilaat ottavat yhteyttävä hoitoa koskevissa asioissa. Hoitoon tyytymättömiä on noin puolet. Tyytymättömyyttä ovat herättäneet leikkaukset ja muu hoito, esimerkiksi lääkehoito, tutkimukset ja hoidon jatkuminen.

3 Vaasan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Auvo Rauhala pitää yhteydenottojen määrää odotettuna. Valittamisesta on tullut yleinen trendi. "Ihmiset tuntevat oikeutensa paremmin ja vaatimuustaso on noussut. Sama ilmiö näkyy koko yhteiskunnassa." Rauhala huomauttaa, että valituksia tehdään yhä enemmän Valviraan ja eduskunnan oikeusasiamiehellekin. Sairaalassa yhteydenottoihin suhtaudutaan hänen mukaansa silti vakavasti ja asiat pyritään selvittämään. Potilailta tuleva kritiikki on tärkeää toiminnan kehittämisessä. Rauhala kertoo myös, että tutkimuksen mukaan potilasvahingot ovat pikemminkin vähentyneet KESKIPOHJANMAA Pääkirjoitus II pääkirjoitus, Arto Hietalahti Verolupaus unohtui Yhteisöveron kevennyksestä kiitollisen yritysmaailman piti ruveta maksamamaan velkaansa yhteiskunnalle uusilla työpaikoilla. Toistaiseksi lyhennykset näyttävät viivästyvän. Tiistaina Stora Enso kertoi rankasta kulujahdista, Kemira Vaasan tehtaan lakkauttamisesta, Metso 100 miljoonan säästöistä, Nokian alihankkijalle ulkoistamat työntekijät tulevista irtisanomisista. Eihän tässä näin pitänyt käydä? ILKKA Pääkirjoitus Politiikassa pelataan mielikuvilla melkein yhtä paljon kuin teoilla Niin on jos siltä näyttää tai tuntuu. Kannatus ja mielikuvakyselyiden mukaan suurimpien hallituspuolueiden suosio on lähtenyt alamäkeen. Kokoomus ja SDP maksavat vastuustaan ja tehdyistä kompromisseista, mutta myös tekemättä toistaiseksi jääneistä päätöksistään. Kuntalain sekä sosiaali ja terveyspalvelujen rakenteiden uudistamisesta ei taida enää kukaan poliitikko saada sulkia hattuunsa. Nämä kaksi kärkihanketta ovat väsyttäneet poliitikkoja mutta myös lukemattomia äänestäjiä. Hallituksen piti ladata kehysriihessä lisää virtaa, mutta sählinki osinkoverotuksessa käänsi koko riihen opposition voitoksi. Ministeri Paavo Arhinmäen (vas.) kuiskaajana toiminut Juha Sipilä (kesk.) sai pisteitä talousosaamisestaan. Puolueet teettävät mielikuvakyselyjä kuin peileiksi toiminnalleen. Ehkä nämä kyselyt ovat tarpeen, ellei puoluejohdolla ole mahdollisuutta tai halua kiertää kenttää ja olla jäsenistön ulottuvilla kuin muutaman kerran vuodessa. Pohjanmaan kokoomuspiirin kevätkokouksen pohdinnat gallup kannatuksen laskusta korvaavat hyvinkin mielikuvakyselyjen annin. Kansanedustaja Markku Mäntymaan säälimätön arvio oli, että puolueen mainostamat kuulevat korvat ovat jääneet vähän kurttuun (Ilkka 24.4.) Kuulon heikentyminen on aiheuttanut ylimielisyyttä, tai ainakin puoluejohdon toiminta on sellaiseksi koettu. Kielteinen mielikuva ei ole syntynyt yhdestä eikä kahdesta yksittäisestä asiasta, vaan pidemmän ajan kuluessa.

4 Pohjalainen kokoomusväki halusi muistuttaa puolueen keulaa myös perinteisistä arvoista, eli kodista, uskonnosta ja isänmaasta. Näitä ei olekaan viime aikoina kokoomuspiireissä vaivaksi asti toisteltu. Ylimielisyys tuntuu lisääntyvän hallituspuolueissa yhtä salakavalasti kuin home suomalaisessa rakennuskannassa. Jos ylimielisyyden sivutuotteena tulevat sisäiset erimielisyydet, ei puoluetoimistossa tarvitse ihmetellä kannatuksen laskua. Ylimielisyyden ja eripuraisuuden yhdistelmä työnsi keskustan viime eduskuntavaaleissa oppositioon. Suurimman puolueen statuksella toimivalla kokoomuksella on toistaiseksi hyvää aikaa käynnistää mielikuvien ja yhtenäisyyden kohotusprosessi. Prosessin onnistumista helpottanee tieto, että kansalaisten enemmistön mielestä nyt tarvitaan tiukkaa talouskuria, säästöjä ja leikkauksia (TNS Gallup). Hallituksen ikävätkin päätökset saavat periaatteessa hyväksynnän. Kysely ohjaa tarttumaan suurimpiin epäkohtiin, joita ovat sosiaalinen eriarvoisuus, tuloerojen kasvu sekä työttömyys. Tämäkin lista kuulostaa hallituksen omalta agendalta. "Koulussa tarvitaan opettajan suojelevaa auktoriteettia" Aikalaisdiagnoosin julkaissut professori Juha Siltala on Suomen nuorten suhteen toiveikas Suomalainen koulu ja päiväkoti onnistuvat edelleen tehtävässään kilpailijamaitaan paremmin, vaikka laitosten resursseja onkin nipistetty, ryhmäkokoja suurennettu ja henkilöstöä kuormitetaan joutavalla byrokratialla. Tätä mieltä on aikalaisdiagnoosin nuorison tilasta eilen julkaissut Helsingin yliopiston professori Juha Siltala. Mikään varjoton onnela suomalainen koulu ei toki ole. "Uutiset ylilevottomista lapsista ja pitelemättömistä kouluhäiriköistä ovat totta ja kertovat paitsi opettajien suojelevan auktoriteetin murenemisesta myös häiriöistä lasten perusturvallisuudessa ja rajojen kohtaamisessa yhdessä aikuisten kanssa." Siltala kehottaa säilyttämään opettajan oikeudenmukaisen auktoriteetin. "Jollei tämä estä vahvimpien ylivaltapyrkimyksiä, itsehillintää ja toisten huomioon ottamista ei sisäistetä parhaana sopeutumiskeinona." Tutkija painottaa, ettei nuorison hyvinvoivan enemmistön rinnalla ongelmiin joutunut lasten ja nuorten vähemmistö ole mikään kovin pieni joukko sekään. Opettajat: Outoa politiikkaa Opetuksesta säästäminen tulee maksamaan yhteiskunnalle paljon, pelkäävät OAJ:n edusmiehet Ammattikorkean ja keskiasteen säästöt ovat pohjalaismaakunnissa raskaasti ylimitoitettuja, sanoo opettajien ammattiliitto. Perusopetuksesta ei voi säästää enää yhtään jälkiä jättämättä. Mitä ovat ne veropäätösten dynaamiset vaikutukset kilpailukykyyn, mistä hallitus puhuu, kysyy erityisasiantuntija Lauri Kurvonen Opettajien ammattijärjestöstä OAJ:sta. "Ei löydy taloustieteilijää, joka osoittaisi, että niitä on edes olemassa. Mutta on Nobel tason tiedemiehiä, joiden mukaan suurin dynaaminen vaikutus tulee elämän alkupäähän sijoitetusta koulutuksesta."

5 "Opetussektorilta on leikattu lähes miljardi. Se on suhdannepoliittisesti todella hölmöä." OAJ Pohjanmaa on noin opettajan yhdistys, joka kattaa Pohjanmaan, Etelä Pohjanmaan ja Keski Pohjanmaan. Puheenjohtaja Ari Rousu Ilmajoelta sanoo, että syntyvyys on kääntynyt yleisesti nousuun, mutta valtio ja kunnat toimivat niin kuin asia olisi päinvastoin. Lomautukset sopisivat erityisen huonosti kouluun. Niillä pannaan työvuosi helposti sekaisin, opettajat sanovat. Luokanopettajien liiton seinäjokelainen puheenjohtaja Matti Sippola pelkää, että yhteisöveron pudotuksen takia kuntien on pakko priorisoida säästöjään. Jos osa toiminnasta on liikelaitospohjaista, katseet kääntyvät helposti opetustoimeen. Hänen mukaansa opettajien lomautuksilla on myös pikavaikutuksia, kuten on nähty Salossa. Kaupunki lomautti opettajat viime vuonna kahdeksi viikoksi ja aikoo nyt jatkaa samalla linjalla. "Oppilaiden arvosanat jo nyt pudonneet, ja työrauha on heikentynyt", Sippola tietää. Ari Rousun mielestä nuorisotakuu on hölmöläisten peiton paikkuuta, sillä osa siihen varatuista rahoista otetaan toisen asteen koulutuksesta. Leikkaukset ovat syöneet ammattikorkeakoulun kokonaisvolyymista prosenttia. Lauri Kurvosen mukaan se näkyy lähiopetuksessa, jossa ei ole tuntijaon tyyppistä valtakunnallista tukiraamia. Ari Rousun mielestä opetuksen säästöt ovat lyhytnäköistä politiikkaa, kun kaivattaisiin rakenteellisia ratkaisuja. "Valtiota on pakko osoittaa sormella, sillä kuntien velvoitteet ovat edelleen aivan liian suuret." POHJALAINEN Vehkaoja Heinäluomalle: Ilkeä isku ulkoministeriin Vaasalainen tuki Tuomiojaa puoluejohtajaksi ja on ollut mukana Vapaus valita toisin verkostossa Marjatta Vehkaoja (sd.) oli Tuomiojan joukoissa jo teini ikäisenä Helsingissä. Keskiviikkona Marjatta Vehkaojan (sd.) nimi on esillä vallan muusta syystä kuin Erkki Tuomiojan puolustajana. Hänestä on tullut laillistettu kiinteistönvälittäjä Vaasaan. Se on kuitenkin muuta elämää. Poliittinen näkökulma Eero Heinäluoman kirjan nostattamaan kohuun sytyttää omalla tavallaan entisen poliitikon Vehkaoja aloittaa kaukaa. Olin jo teininä Tuomiojan joukoissa, sanoo Helsingistä Pohjanmaalle aikoinaan tullut Vehkaoja. Heikki Saaren kirja Heinäluomasta on vielä postissa. On vaikea sanoa mitään erityistä, kun en ole lukenut kirjaa. Olen lehtitietojen varassa. Sen hän myöntää, että reagoi voimakkaasti Heinäluoman väitteeseen siitä, että Tuomioja olisi 2007 yrittänyt hajottaa puoluetta. Ei pidä paikkaansa. Hän on seurannut asiasta keskustelua sosiaalisessa mediassa ja on

6 itsekin osallistunut siihen. Hän ei ensinnäkään ymmärrä sitä paheksuntaa, joka kohdistuu Tuomiojan puheenjohtajaehdokkuuteen tappiovaalien 2007 jälkeen. Ei voi ajatella, että on majesteettivirhe asettua ehdolle sääntömääräisessä kokouksessa. Miltä tuntui, kun Jutta Urpilainen kuitenkin valittiin? En ajattele noin. Ajattelen siten, että SDP olisi tarvinnut Tuomiojaa. On outoa, ettei puolue ole käyttänyt kaikkia Tuomiojan taitoja. Vehkaoja oli "riittävän lähellä" sitä Tuomiojan joukkoa, joka perusti "Vapaus valita toisin" yhdistyksen. Siis ihan lähellä, hän vielä täsmentää. Nyt väitetään, että juuri tuossa liikkeessä kylvettiin siemeniä SDP:n hajottamiseen. Ei, ei. Tällä foorumissa ei ollut mitään tekemistä SDP:n hajottamisen tai uuden puolueen perustamisen kanssa. Tarve verkostoon oli syntynyt vuosien saatossa. Puolueessa kaivattiin ideologista keskustelua. Vehkaojan mielestä keskustelu hiipui kaikilla tasoilla: perusjärjestöissä, piireissä, puoluevaltuustossa. Kokouksista oli tullut juhlia, joissa käytettiin kotona harjoiteltuja puheenvuoroja. Puheet eivät keskustelleet keskenään. Paljon kokenut Vehkaoja varoo syyttämästä ketään mykistyneestä tilanteesta. Tarvittiin kuitenkin areena, jossa poliittinen keskustelu olisi mahdollista Tuohon saumaan tuli Tuomiojan ja kumppaneiden, mukana Vehkaoja, foorumi Vapaus ajatella toisin. Mistä syytökset juuri nyt syntyivät? Ajankohdasta. Vaikuttaakohan tämä jo hieman salaliittoteorialta? Uskon kuitenkin, että kirjan julkaisemisen ajankohta oli hyvin harkittu. H hetket oli valittu tarkasti tähän aikaa, jolloin käydään keskustelua hallituksen ministerien kierrätyksestä. Vehkaoja sanoo ensin hätkähtäneensä kirjan todistelua. Tällainen ulkoministerin arvostelu saman puolueen puhemieheltä on kyllä erikoista. Vehkaoja mainitsee vielä Heinäluoman aikeet presidenttikisaan ja miettii, miten ne mahtavat sopia tällaisiin puheisiin. Kummastuttaa.

Hyvää kesää! PERUS- SUOMALAINEN. Tuoreet varapuheenjohtajat: 9-10/2013 WWW. PERUSSUOMALAISET.FI KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET!

Hyvää kesää! PERUS- SUOMALAINEN. Tuoreet varapuheenjohtajat: 9-10/2013 WWW. PERUSSUOMALAISET.FI KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! WWW. PERUSSUOMALAISET.FI KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja 9-10/2013 Tuoreet varapuheenjohtajat:

Lisätiedot

Liitoksista ei synny säästöjä

Liitoksista ei synny säästöjä uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- rp:n äänenkannattaja 3/2014 Täystyrmäys suurkunnille Liitoksista

Lisätiedot

124. TORSTAINA 4. JOULUKUUTA 2014

124. TORSTAINA 4. JOULUKUUTA 2014 PTK 124/2014 vp 124. TORSTAINA 4. JOULUKUUTA 2014 kello 16.01 Päiväjärjestys Ilmoituksia Suullinen kyselytunti 1) Suullisia kysymyksiä... 6 Vastaamassa ovat seuraavat ministerit: Pääministeri Alexander

Lisätiedot

Pohjalainen: Pohjalaisille käy haastaja

Pohjalainen: Pohjalaisille käy haastaja Pohjalainen: pääkirjoitus: Rinne valikoitui haastamaan Urpilaisen Pohjalainen: Pohjalaisille käy haastaja Pohjalainen: Ylipaino ja kravatin väri eivät saa ratkaista Ilkassa sama Urpilainen/Rinne uutisointi

Lisätiedot

PERUS- SUOMALAINEN. Perussuomalaisille jo kahdeksas vaalivoitto! EU-kritiikki kasvaa Euroopassa 7/2014

PERUS- SUOMALAINEN. Perussuomalaisille jo kahdeksas vaalivoitto! EU-kritiikki kasvaa Euroopassa 7/2014 uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja 7/2014 EU-kritiikki kasvaa

Lisätiedot

Mustamaalattu kohuopettaja liittyy perussuomalaisiin

Mustamaalattu kohuopettaja liittyy perussuomalaisiin 7 / 2013 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja Mustamaalattu kohuopettaja liittyy perussuomalaisiin Urpilainen pakotti virkamiehet laskemaan väärin Perussuomalaisten

Lisätiedot

33. KESKIVIIKKONA 14. SYYSKUUTA 2011

33. KESKIVIIKKONA 14. SYYSKUUTA 2011 PTK 33/2011 vp 33. KESKIVIIKKONA 14. SYYSKUUTA 2011 kello 14.01 Päiväjärjestys Ilmoituksia Lähetekeskustelu 1) Hallituksen esitys eduskunnalle Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 136 artiklan

Lisätiedot

PERUS- SUOMALAINEN. Perussuomalaisilla juhlavuosi. Hyvää kesää! Puoluekokous. Turussa 8.-9.8.2015 6-7/2015

PERUS- SUOMALAINEN. Perussuomalaisilla juhlavuosi. Hyvää kesää! Puoluekokous. Turussa 8.-9.8.2015 6-7/2015 www.suomenuutiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja 6-7/2015 Perussuomalaisilla juhlavuosi

Lisätiedot

Kolme miljardia on liikaa

Kolme miljardia on liikaa Ilkka: Sankelo: Keskusta piilottelee Alden linjaa Ilkka: Kolme miljardia on liikaa Soini ei kannata leikkausten ja veronkorotusten runttaamista kertarysäyksellä Ilkka: Katainen tivasi oppositiolta omia

Lisätiedot

Vain kannattava yritys työllistää

Vain kannattava yritys työllistää uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja Talousviisaat: Suomelle

Lisätiedot

51. KESKIVIIKKONA 12. LOKAKUUTA 2011

51. KESKIVIIKKONA 12. LOKAKUUTA 2011 PTK 51/2011 vp 51. KESKIVIIKKONA 12. LOKAKUUTA 2011 kello 10.01 Päiväjärjestys Ilmoituksia Lähetekeskustelu 1) Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2012... 5 Hallituksen esitys

Lisätiedot

Maakuntalehtikatsaus 11.2.14

Maakuntalehtikatsaus 11.2.14 Maakuntalehtikatsaus 11.2.14 Ilkka: Jalasjärvestä ja Kurikasta voisi muodostua elinvoimainen kunta Ilkka: Backman tyrmää Soinin puheet uusista vaaleista Ilkka: Pääkirjoitus: Kokoomuksen puheenjohtajapelin

Lisätiedot

52. TORSTAINA 13. LOKAKUUTA 2011

52. TORSTAINA 13. LOKAKUUTA 2011 PTK 52/2011 vp 52. TORSTAINA 13. LOKAKUUTA 2011 kello 10.01 Päiväjärjestys Ilmoituksia Lähetekeskustelu 1) Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2012... 5 Hallituksen esitys HE

Lisätiedot

Naiset. Olen oppinut toimimaan poikaporukassa PERUS- SUOMALAINEN MARIA LOHELA ON ENNAKKO- LUULOTON PUHEMIES. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo:

Naiset. Olen oppinut toimimaan poikaporukassa PERUS- SUOMALAINEN MARIA LOHELA ON ENNAKKO- LUULOTON PUHEMIES. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo: Poliittinen lehti Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja 2015 PS Naiset PERUS- SUOMALAINEN MARIA LOHELA ON ENNAKKO- LUULOTON PUHEMIES Harrastukset maksavat liikaa Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo:

Lisätiedot

1 200 työntekijää saa lähteä

1 200 työntekijää saa lähteä u u t i s e t. p e r u s s u o m a l a i s e t. f i K ATS O M YÖ S V E R KO STA K I I N N O STAV I M M AT A I H E E T! PERUSSUOMALAINEN EU-vaaleissa päätetään Suomen itsenäisyydestä Kuntien pakkoliitokset

Lisätiedot

Rauhallista Joulua! PERUS- SUOMALAINEN 16/2013. uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET!

Rauhallista Joulua! PERUS- SUOMALAINEN 16/2013. uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja 16/2013 Rauhallista Joulua!

Lisätiedot

Mistä työtä 258 000 työttömälle?

Mistä työtä 258 000 työttömälle? uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja Työeläkejärjestelmä vahvistaa

Lisätiedot

115. KESKIVIIKKONA 19. MARRASKUUTA 2014

115. KESKIVIIKKONA 19. MARRASKUUTA 2014 PTK 115/2014 vp 115. KESKIVIIKKONA 19. MARRASKUUTA 2014 kello 14.03 Päiväjärjestys Ilmoituksia Vaaleja 1) Valiokuntien täydennysvaali... 6 Ainoa käsittely 2) Avoin ja yhdenvertainen osallistuminen Valtioneuvoston

Lisätiedot

PERUS- SUOMALAINEN 2/2015. www.suomenuutiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET!

PERUS- SUOMALAINEN 2/2015. www.suomenuutiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! www.suomenuutiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja 2/2015 MATIAS TURKKILA PÄÄTOIMITTAJA

Lisätiedot

Sinetti. Alex. Puheenjohtaja, pääministeri s.6. Painavaa asiaa sotesta s.10 Koti on ihmisarvoisen elämän kulmakivi s.12 PORVARILLINEN ELÄMÄNTAPALEHTI

Sinetti. Alex. Puheenjohtaja, pääministeri s.6. Painavaa asiaa sotesta s.10 Koti on ihmisarvoisen elämän kulmakivi s.12 PORVARILLINEN ELÄMÄNTAPALEHTI Sinetti LOKAKUU 2014 PORVARILLINEN ELÄMÄNTAPALEHTI Painavaa asiaa sotesta s.10 Koti on ihmisarvoisen elämän kulmakivi s.12 Alex Puheenjohtaja, pääministeri s.6 2 SINETTI 3/2014 PÄÄKIRJOITUS TÄSSÄ LEHDESSÄ

Lisätiedot

Haluatko asua Pyhäjärven rannalla? Sovi oma esittelyaika, p. 0800 150 051 TÄSSÄ LEHDESSÄ MM: Pirkanmaan yrittäjät uskovat positiivisuuteen

Haluatko asua Pyhäjärven rannalla? Sovi oma esittelyaika, p. 0800 150 051 TÄSSÄ LEHDESSÄ MM: Pirkanmaan yrittäjät uskovat positiivisuuteen TÄSSÄ LEHDESSÄ MM: Kokoomuksen Tampereen kaupunkilehti maaliskuu 1/2009 Pirkanmaan yrittäjät uskovat positiivisuuteen sivu 4 Talousarvio tasapainoon järkevillä toimenpiteillä sivut 8-9 Valtuustolla edessään

Lisätiedot

Enemmistö tiukentaisi maahanmuuttoa

Enemmistö tiukentaisi maahanmuuttoa uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja Välikysymys hallituksen

Lisätiedot

PERUS- SUOMALAINEN. Finaali 25.5.2014 6/2014. uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET!

PERUS- SUOMALAINEN. Finaali 25.5.2014 6/2014. uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- 6/2014 SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja Kansanedustaja, puolueen

Lisätiedot

Vaaliraha ja lautakasa journalismissa

Vaaliraha ja lautakasa journalismissa Sinikka Torkkola Vaaliraha ja lautakasa journalismissa kohun lietsoja vai vastuullinen arvioija? Viestinnän, median ja teatterin yksikkö Tampereen yliopisto Journalismin viestinnän ja median tutkimuskeskus

Lisätiedot

88. PERJANTAINA 16. JOULUKUUTA 2011

88. PERJANTAINA 16. JOULUKUUTA 2011 PTK 88/2011 vp 88. PERJANTAINA 16. JOULUKUUTA 2011 kello 10.05 Päiväjärjestys Ilmoituksia Ainoa käsittely 1) Hallituksen esitys valtion talousarvioksi vuodelle 2012; Hallituksen esitys vuoden 2012 talousarvioesityksen

Lisätiedot

Hyvää kesää! PERUS- SUOMALAINEN 8-9/2014. uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET!

Hyvää kesää! PERUS- SUOMALAINEN 8-9/2014. uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja Hyvää kesää! 8-9/2014 MATIAS

Lisätiedot

PERUS- SUOMALAINEN. Viime hetken sote-sopu: Perussuomalaiset puolustavat lähipalveluita

PERUS- SUOMALAINEN. Viime hetken sote-sopu: Perussuomalaiset puolustavat lähipalveluita uutiset.perussuomalaiset.fi KATSO MYÖS VERKOSTA KIINNOSTAVIMMAT AIHEET! PERUS- SUOMALAINEN 18. vuosikerta Poliittinen lehti Irtonumero 3,- Perussuomalaiset rp:n äänenkannattaja Lapsivähennys ei auta vähävaraisimpia

Lisätiedot

Millaisen hallintomallin ja yhteiskunnan sinä loisit, jos voisit aloittaa tyhjältä pöydältä?

Millaisen hallintomallin ja yhteiskunnan sinä loisit, jos voisit aloittaa tyhjältä pöydältä? 1 2 Millaisen hallintomallin ja yhteiskunnan sinä loisit, jos voisit aloittaa tyhjältä pöydältä? ***** Voimakkaampi kuin maailman kaikkien armeijoiden voima on idea, jonka aika on tullut. Victor Hugo Omistettu

Lisätiedot

143. TIISTAINA 27. TAMMIKUUTA 2015

143. TIISTAINA 27. TAMMIKUUTA 2015 PTK 143/2014 vp 143. TIISTAINA 27. TAMMIKUUTA 2015 kello 14.00 Päiväjärjestys Ilmoituksia Lähetekeskustelu 1) Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kunnan velvollisuudesta järjestää eräitä terveydenhuollon

Lisätiedot

JÄRJESTÖ. Perussuomalaisilla juhlavuosi Onnea 20-vuotiaalle! Perussuomalainen 6-7/2015

JÄRJESTÖ. Perussuomalaisilla juhlavuosi Onnea 20-vuotiaalle! Perussuomalainen 6-7/2015 JÄRJESTÖ Perussuomalainen 6-7/2015 toimitus@perussuomalaiset.fi Timo Soini lähes peittyi väenpaljouden sekaan Lahden markkinatorilla. Kuva: Lasse Koskinen Perussuomalaisilla juhlavuosi Onnea 20-vuotiaalle!

Lisätiedot