4 Identiteetti. 1 Aviapoliksen tarina ja visio. 2 Positio. 3 Aviapoliksen viidet kasvot. 5 Esimerkkejä viestinnästä. Aviapoliksen tarina Visio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "4 Identiteetti. 1 Aviapoliksen tarina ja visio. 2 Positio. 3 Aviapoliksen viidet kasvot. 5 Esimerkkejä viestinnästä. Aviapoliksen tarina Visio"

Transkriptio

1 BRAND BOOK

2

3 1 Aviapoliksen tarina ja visio Aviapoliksen tarina Visio 2 Positio Liikevoimaa ympäri vuorokauden 3 Aviapoliksen viidet kasvot 3.1 Lentokenttä 3.2 Asuminen 3.3 Liike-elämä 3.4 Viihde ja vapaa-aika 3.5 Koulutus ja kulttuuri 4 Identiteetti 4.1 Logo 4.2 Tapa puhua 4.3 Slogan 4.4 Typografia 4.5 Värit 4.6 Graafinen elementti 4.7 Valokuvat 5 Esimerkkejä viestinnästä 5.1 Sähköiset materiaalit 5.2 Painetut materiaalit

4 1 AVIAPOLIKSEN TARINA Aviapolis on ainutlaatuinen elämän ja liike-elämän keskus Suomen elinvoimaisimmalla alueella. Sijainti Helsinki-Vantaan lentoaseman välittömässä läheisyydessä tekee siitä maamme kansainvälisen näyteikkunan, joka esittelee vahvuuksiamme koko maailmasta saapuville matkustajille. Aviapolis on keskellä kaikkea: viihtyisät asuinalueet, monipuoliset palvelut ja ylivertaiset liikenneyhteydet tekevät alueesta vetovoimaisen sekä ihmisille että yrityksille. Aviapolis erottuu edukseen syrjäseuduille sijoitettujen lentokenttien ja iltaisin aavekaupungeiksi muuttuvien yrityspuistojen rinnalla. Aviapolis myös kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Tulevaisuuden visioissa välkkyy asema yhtenä Euroopan tärkeimmistä lentokenttäkaupungeista. Idän ja lännen portti, jossa kymmenet miljoonat lentomatkustajat vierailevat ja kymmenet tuhannet suomalaiset asuvat ja työskentelevät. Suomelle, Vantaalle ja yrityksille Aviapoliksessa liikkuvat ihmis- ja rahavirrat avaavat ainutlaatuisia mahdollisuuksia. Tiivis ja sitoutunut yhteistyö takaa, että ne saadaan hyödynnettyä täysipainoisesti nyt ja tulevaisuudessa.

5 VISIO: AVIAPOLIS ON YKSI EUROOPAN KOLMESTA JOHTAVASTA LENTOKENTTÄKAUPUNGISTA VUONNA 2020.

6 2 POSITIO: LIIKEVOIMAA YMPÄRI VUOROKAUDEN Olemme ainutlaatuinen elämän ja liike-elämän keskus, jonka olemassaoloa määrittää jatkuva liike. Takaamme toimivat yhteydet ja sulavan arjen kaikille vaikutuspiirissämme oleville. Pidämme liikettä yllä 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä. Sijaitsemme idän ja lännen risteyksessä, nykypäivän silkkitien varrella. Yhteydet niin Suomeen kuin maailmalle toimivat kaikissa tilanteissa luotettavasti. Palvelut ovat monipuolisia, laadukkaita ja aina saatavilla. Huomioimme sekä lentomatkustajien, yritysten että alueen asukkaiden tarpeet kaikessa toiminnassamme. Kehitämme itseämme aktiivisesti kaikilla rintamilla, tavoitteenamme paikka Euroopan johtavien lentokenttäkaupunkien joukossa. Olemme elävä, kansainvälinen ja houkutteleva yhteisö, jossa liike ei koskaan pysähdy.

7

8 3 AVIAPOLIKSEN VIIDET KASVOT Aviapolis jakautuu viiteen osa-alueeseen, joista kommunikoidaan erillisinä kokonaisuuksina. Tämä selkiyttää ja helpottaa viestintää: loppujen lopuksi vain hyvin harvat ihmiset käyttävät kaikkia alueen palveluja. Osa-alueet ovat lentokenttä, asuminen, liike-elämä, vapaa-aika ja viihde sekä koulutus ja kulttuuri.

9 LENTOKENTTÄ, ASUMINEN, LIIKE-ELÄMÄ, VAPAA-AIKA JA VIIHDE, KOULUTUS JA KULTTUURI

10 3.1 LENTOKENTTÄ Helsinki-Vantaan lentoasema on kasvanut merkittäväksi solmukohdaksi Euroopan lentoliikenteessä. Sijainti tekee siitä ihanteellisen erityisesti idän ja lännen väliasemana. Aasian liikenteen merkitys korostuukin jatkuvasti enemmän. Lentoaseman tilat ovat moderneja, viihtyisiä ja kansainvälisten matkustajien tarpeet huomioivia. Asemalta löytyy myös monipuoliset ostos- ja ruokailumahdollisuudet. Ne, joille Suomi on määränpää, pääsevät hyvien liikenneyhteyksien ansiosta nopeasti kaikkialle.

11

12 3.2 ASUMINEN Aviapolis on viihtyisä, kansainvälinen asuinympäristö, jossa nautitaan erinomaisista liikenneyhteyksistä ja palveluista. Modernit asuintalot sijaitsevat vehreässä ja turvallisessa ympäristössä. Kotoisissa asuinyhteisöissä ystävystytään luontevasti yli kulttuurirajojen. Alueen ostosparatiiseista saa kaiken tarvittavan kätevästi. Julkiset liikennevälineet, tieverkosto ja lentokenttä takaavat, että Aviapoliksen asukkaille on lyhyt matka kaikkialle. Lentokentän läheisyydestä huolimatta liikenne on järjestetty niin, että asukkaat voivat nauttia rauhasta.

13

14 3.3 LIIKE-ELÄMÄ Aviapolis tarjoaa ihanteelliset puitteet yritystoiminnalle. Lentokentän läheisyys tekee alueesta erityisen hyvän valinnan kansainvälisillä markkinoilla toimiville suomalaisyrityksille tai Suomessa toimiville kansainvälisille yrityksille. Kun matkustamista on paljon, hyvät yhteydet ovat merkittävä etu. Yhteyksien lisäksi Aviapoliksesta löytyy myös modernit, tilavat toimitilat, joissa on huomioitu tämän päivän yritystoiminnan tarpeet. Yrityspuisto ei ole eristetty saareke, vaan luonteva osa Aviapoliksen elävää kokonaisuutta.

15

16 3.4 VIIHDE JA VAPAA-AIKA Aviapoliksessa vapaa-ajan mahdollisuuksia riittää. Suuret ostoskeskukset ovat paikkoja, joissa voi viettää koko päivän: shoppailla kymmenissä liikkeissä, katsella näyteikkunoita ja ihmisiä, syödä ja juoda hyvin, bailata yökerhossa tai rauhoittua kylpylässä, tavata tuttuja ja solmia uusia tuttavuuksia. Kaupunki on omalta osaltaan panostanut vapaa-ajan mahdollisuuksien kehittämiseen. Aviapoliksessa voi liikkua ja harrastaa monipuolisesti ympäri vuoden. Tekemistä on runsaudenpulaksi asti sekä asukkaille että läheltä ja kaukaa saapuville vierailijoille.

17

18 3.5 KOULUTUS JA KULTTUURI Aviapolis kasvattaa jatkuvasti merkitystään myös koulutuksen ja kulttuurin keskuksena. Tulevaisuudessa alueella nähdään entistä enemmän opiskelijoita, taidetta ja tapahtumia. Tarkoituksena on tuoda Aviapolikseen vähintään yksi merkittävä oppilaitos. Suunnitelmissa on myös aiempaa näyttävämmät puitteet suurille tapahtumille. Kansainvälisten huippuartistien matka lentokentältä keikkapaikalle voi tulevaisuudessa olla huomattavasti lyhyempi. Paikalle löytävät entistä helpommin myös huippu-urheilijat meiltä ja maailmalta.

19

20 4 IDENTITEETTI Viestinnän tueksi on määritelty vahva ja selkeä identiteetti, joka määrittelee kaiken visuaalisesta ilmeestä puhetapaan. Näiden ohjeiden sitoutunut noudattaminen varmistaa, että viestintä on yhteneväistä kaikissa tilanteissa.

21 4.1 Logo Logo koostuu merkin ja Aviapolis-tekstin yhdistelmästä. Tekstin kirjoitusasua tai mittasuhteita ei saa muuttaa. Merkistä voidaan käyttää myös osarajauksia. PMS 151/C 0%, M 62%, Y 90 %, K 0 % R 255, G 121, B 0 L 67, a 51, b 80 PMS BLACK/C 0%, M o%, Y 0 %, K 100 % R 0, G 0, B 0 L 67, a 51, b 80 PMS Cool Grey 9/C 0%, M 0%, Y 0 %, K 63 % R 116, G 118, B 121 L 49, a 0, b -2 PMS WHITE/C 0%, M 0%, Y 0 %, K 0 % R 250, G 250, B 250 L 100, a 0, b 0

22 4.2 Tapa puhua Aviapoliksen viestinnässä on rohkaiseva, optimistinen sävy, joka korostaa tulevaisuuden mahdollisuuksia ja jatkuvaa, positiivista kehitystä. Uskomme itse Aviapoliksen nousuun Euroopan lentokenttäkaupunkien kärkijoukkoon emmekä pidä kynttiläämme vakan alla. Sävy ei silti ole rehvakas, vaan terveellä tavalla ylpeä omasta osaamisesta. Puhuttelutapa on kuluttajaviestinnässä läheinen ja henkilökohtainen. Yritysviestinnässä ollaan muodollisempia, muttei silti jäykkiä. Meillä on kaikki eväät menestykseen ja haluamme siksi rohkaista yhä useampia ihmisiä ja yrityksiä lähtemään mukaan osaksi Aviapoliksen nousua.

23 4.3 Slogan Englanninkielinen slogan Built on Motion viestii Aviapoliksen tarinan ydinajatusta jatkuvasta liikkeestä kaiken toiminnan pohjana ja elinehtona. Aviapolis on liikkeelle rakennettu kaupunki, jossa elämä, yritystoiminta ja liikenne pyörivät sujuvasti ympäri vuorokauden. BUILT ON MOTION Slogan fontti Frutiger regular. Väri määräytyy logon värin mukaan. BUILT ON MOTION

24 4.4 Typografia Otsikko: Frutiger Roman AaBaCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvXxYyZzÄäÖö Leipäteksti: Frutiger Light AaBaCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvXxYyZzÄäÖö Slogan ja erikoistehosteet: Frutiger AaBaCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvXxYyZzÄäÖö Verkko ja Microsoft ympäristö, Otsikko: Arial Bold AaBaCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvXxYyZzÄäÖö Verkko ja Microsoft ympäristö, Leipäteksti: Arial AaBaCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvXxYyZzÄäÖö

25 4.5 Värit Päävärinä on vahva ja erottuva oranssi, jota muut sävyt tukevat eri yhteyksissä. Värejä käytetään rohkeasti ja luovasti eloisan kokonaisuuden luomiseksi. PMS 151 C 0%M 62%, Y 90 %, K 0 % R 255, G 121, B 0 L 67, a 51, b 80 PMS BLACK C 0%, M o% Y 0 %, K 100 % R 0, G 0, B 0 L 67, a 51, b 80 PMS Cool Grey 9 C 0%, M 0%, Y 0 %, K 63 % R 116, G 118, B 121 L 49, a 0, b -2 PMS 151 C 0% M 62%, Y 90 %, K 0 % R 255, G 121, B 0 L 67, a 51, b 80 PMS GREEN C 40%, M 0% Y 0100%, K 20 % R 135, G 170, B 46 L 66, a -26, b 56

26 4.6 Graafinen elementti Vahva graafinen elementti kuvaa Aviapoliksen arkea: liikettä ja kansainvälisyyttä, ihmisiä ja yrityksiä, työtä ja vapaa-aikaa, luontoa ja kaupunkia. Elementtiä voi käyttää sellaisenaan tai siitä voidaan irrottaa käyttötarkoitukseen sopivia osia. Ilme on kaikissa yhteyksissä tunnistettava ja viestii oikeita asioita.

27 4.7 Valokuvat Valokuvat on otettu aidoissa ympäristöissä ja niissä on dokumentaarinen tuntu kiillotettujen mainoskuvien sijaan. Kuvissa esiintyy Aviapoliksen koko kirjo lentokentältä asuinalueiden pihoille ja liikerakennuksista ostoskeskuksiin.

28 5 Esimerkkejä viestinnästä Tässä on muutamia esimerkkejä siitä, miten Aviapoliksen tarina, ajattelu ja identiteetti näkyvät erilaisissa viestinnällisissä toteutuksissa.

29

30 5.1 Sähköiset materiaalit Aviapoliksen brändi-identiteetti näkyy selkeästi myös sähköisissä materiaaleissa. Graafisen elementin osia käytetään visuaalisessa ilmeessä ikonimaiseen tapaan.

31

32 5.2 Painetut materiaalit Painetuissa materiaaleissa on tärkeää kiinnittää huomiota tuotannon laatuun ja yhtenäiseen ilmeeseen. Annettuja värimäärityksiä, typografia- ja logo-ohjeistuksia sekä muita suuntaviivoja noudattamalla varmistetaan ehjä ja toimiva kokonaisuus.

33

34

LAHDEN SEUDUN MATKAILUN JA ASUMISEN MARKKINOINNIN MASTERPLAN

LAHDEN SEUDUN MATKAILUN JA ASUMISEN MARKKINOINNIN MASTERPLAN LAHDEN SEUDUN MATKAILUN JA ASUMISEN MARKKINOINNIN MASTERPLAN 1 21. JOHDANTO Periaatteet Lähtökohdat Sanasto yhteismarkkinoinnin organisaatiomalli Liite1: Sidosryhmätutkimuksen satoa Liite2: Masterplan-työryhmä

Lisätiedot

Vantaan elinvoimaohjelma 2014 2016

Vantaan elinvoimaohjelma 2014 2016 Vantaan elinvoimaohjelma 2014 2016 Kaupunginvaltuusto 3.3.2014 Sisältö Esipuhe... 3 1 Johdanto... 4 2 Vantaan elinvoiman painopisteet... 6 2.1 Yrityspalveluiltaan ylivoimainen... 6 2.2 Edelläkävijä työllistämisessä...

Lisätiedot

2.10 OTOLLISIN HETKI KIINAN JA SUOMEN YRITYSVAIHTOON BUILT ON MOTION YRITYSTEN TOIVEISSA TILAT AVIAPOLIKSESSA

2.10 OTOLLISIN HETKI KIINAN JA SUOMEN YRITYSVAIHTOON BUILT ON MOTION YRITYSTEN TOIVEISSA TILAT AVIAPOLIKSESSA BUILT ON MOTION 2.10 JOHTAJA HARRY FENG OTOLLISIN HETKI KIINAN JA SUOMEN YRITYSVAIHTOON YRITYSTEN TOIVEISSA TILAT AVIAPOLIKSESSA Y-SUKUPOLVI TARVITSEE TYÖSSÄÄN KOHTAAMISPAIKKOJA PÄÄKIRJOITUS Aviapolis

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto KantriOulun markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto KantriOulun markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto KantriOulun markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT 4 KANTRIOULUN GRAAFINEN ILME 5 TUNNUS 6 TUNNUKSEN VERSIOT 7 TUNNUKSEN MITTASUHTEET 8 TUNNUKSEN VÄRIT 9 TUNNUKSEN

Lisätiedot

Suomen palloliiton Graafinen Ohjeisto

Suomen palloliiton Graafinen Ohjeisto Graafinen ohjeistus Logot Suomen palloliiton Graafinen Ohjeisto 1.1.2012 Voittoja joka päivä Suomen Palloliitto 1 Graafinen ohjeistus Logot Master-tunnus Suomen Palloliiton tunnuksessa voi nähdä suomalaista

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Kuva Arto Halttunen Sisältö ALKUSANAT, JÄÄSKELÄINEN CONSULTING YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6

Lisätiedot

KOUVOLA KOUVOLA. Kansainvälinen, kasvava kaupunki liikenteen solmukohdassa. Keskon tavoitteena Suomen paras kauppakeskus Kouvolaan

KOUVOLA KOUVOLA. Kansainvälinen, kasvava kaupunki liikenteen solmukohdassa. Keskon tavoitteena Suomen paras kauppakeskus Kouvolaan Kouvola 2009 Suomen kymmenenneksi suurin kaupunki Kansainvälinen, kasvava kaupunki liikenteen solmukohdassa Yhdistyminen ja keskittyminen tuovat tehokkuutta. Jukka Rasi, SK-Laitteet Oy Kouvola Suurkunnassa

Lisätiedot

TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU

TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU GRAAFISEN OHJEISTUKSEN PÄIVITYS Tampereen ammattikorkeakoulu Viestinnän koulutusohjelman opinnäytetyö Visuaalinen suunnittelu Kevät 2009 Katja Malinen 1 JOHDANTO... 4 1.1 TUTKINTOTYÖNI

Lisätiedot

Etelä-Savon maakunnan viestintäsuunnitelma 2009 2011. 15.1.2009 Kreab Oy

Etelä-Savon maakunnan viestintäsuunnitelma 2009 2011. 15.1.2009 Kreab Oy Etelä-Savon maakunnan viestintäsuunnitelma 2009 2011 15.1.2009 Kreab Oy Sisällys JOHDANTO... 4 VIESTINNÄN TAVOITTEET MIKSI?... 4 Maakunnan lyhyt esittely ja tarina... 4 PÄÄTEEMAT MITÄ?... 5 1. Puhdas järviluonto...

Lisätiedot

Olisitko sinäkin brändilähettiläämme?

Olisitko sinäkin brändilähettiläämme? BRAND GUIDE Sisällysluettelo Johdanto...3 Lapin tavoitemielikuva...7 Lapland Above Ordinary...9 Lapin vetovoimatekijät...11 Luonnossa ja luonnosta...13 Outoa taikaa...15 Tehemä pois...17 Aito hulluus...19

Lisätiedot

Moniaistisuus Hyvinkään matkailutuotteissa Case: Hyvinkään kirkko ja Rautatiemuseo

Moniaistisuus Hyvinkään matkailutuotteissa Case: Hyvinkään kirkko ja Rautatiemuseo Moniaistisuus Hyvinkään matkailutuotteissa Case: Hyvinkään kirkko ja Rautatiemuseo Ahokas, Oksanen, Paulamäki, Pitkänen Laurea-ammattikorkeakoulu Kerava 2011 Kerava Moniaistisuus Hyvinkään matkailutuotteissa

Lisätiedot

Viestintä Oy Viisikon sidosryhmälehti KEVÄT 2007. Johtaja viestii tavoitteesta. Paras ilme on asiakkaan näköinen. Amis huimassa nousussa

Viestintä Oy Viisikon sidosryhmälehti KEVÄT 2007. Johtaja viestii tavoitteesta. Paras ilme on asiakkaan näköinen. Amis huimassa nousussa Viestintä Oy Viisikon sidosryhmälehti KEVÄT 2007 Johtaja viestii tavoitteesta Paras ilme on asiakkaan näköinen Amis huimassa nousussa Viestintä on taitolaji Viestintä Oy Viisikon sidosryhmälehti JULKAISIJA:

Lisätiedot

Rautjärven alueen markkinointisuunnitelma

Rautjärven alueen markkinointisuunnitelma RAUTJÄRVEN KUNTA Rautjärven alueen markkinointisuunnitelma 2015-2017 Natunen Juha-Pekka 16.12.2014 Sisällys Tiivistelmä Rautjärven alueen markkinointisuunnitelma 2015 2017 2 Rautjärven alueen markkinointisuunnitelma

Lisätiedot

VANTAA. 18 km. Mahdollisuuksien lentokenttäkaupunki. Tikkurilan aseman seutu saa täysin uuden ilmeen. Kivistö on Kehäradan varren timantti.

VANTAA. 18 km. Mahdollisuuksien lentokenttäkaupunki. Tikkurilan aseman seutu saa täysin uuden ilmeen. Kivistö on Kehäradan varren timantti. KEHÄRATA Vantaa panostaa uuden kasvun aikaansaamiseksi. Tieja raideliikenneinvestoinnit ovat yksi osa sitä, Jose Valanta sanoo. SIVU 2 v ärikäs VANTAA Elinvoimainen, kasvava tulevaisuuden kaupunki Vantaan

Lisätiedot

VANTAA. 18 km. Mahdollisuuksien lentokenttäkaupunki. Tikkurilan aseman seutu saa täysin uuden ilmeen. Kivistö on Kehäradan varren timantti.

VANTAA. 18 km. Mahdollisuuksien lentokenttäkaupunki. Tikkurilan aseman seutu saa täysin uuden ilmeen. Kivistö on Kehäradan varren timantti. KEHÄRATA Vantaa panostaa uuden kasvun aikaansaamiseksi. Tieja raideliikenneinvestoinnit ovat yksi osa sitä, Jose Valanta sanoo. SIVU 2 v ärikäs VANTAA Elinvoimainen, kasvava tulevaisuuden kaupunki Kuva:

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1. Esipuhe. 2. Johdanto Maakuntasuunnitelma Maakuntasuunnitelman valmistelu

Sisällysluettelo. 1. Esipuhe. 2. Johdanto Maakuntasuunnitelma Maakuntasuunnitelman valmistelu Häme 2035 maakuntasuunnitelma Hämeen liiton viraston luonnos 14.10.2009 Sisällysluettelo 1. Esipuhe 2. Johdanto Maakuntasuunnitelma Maakuntasuunnitelman valmistelu 3. Hämeen vaihtoehtoiset tulevaisuuskuvat

Lisätiedot

iitotie Kuopioon MarkoYli-Hannuksela järviterminaali s. 16 & voitontahtoa ja taistelua s. 30 I L M A I L U L A I T O K S E N A S I A K A S L E H T I

iitotie Kuopioon MarkoYli-Hannuksela järviterminaali s. 16 & voitontahtoa ja taistelua s. 30 I L M A I L U L A I T O K S E N A S I A K A S L E H T I K iitotie Kuopioon järviterminaali s. 16 MarkoYli-Hannuksela & voitontahtoa ja taistelua s. 30 I L M A I L U L A I T O K S E N A S I A K A S L E H T I Kiitotie T ä s s ä n u m e r o s s a 3 Päätoimittajalta

Lisätiedot

Pohjanlahden Rantatien viestintästrategia

Pohjanlahden Rantatien viestintästrategia Pohjanlahden Rantatien viestintästrategia 2012-2014 UTU, Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma SISÄLLYS VIESTINTÄSTRATEGIA... 2 POHJANLAHDEN RANTATIE... 4 MATKAILUTIEN TAVOITTEET...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto HELSINKI SUUNNITTELEE 2014:4. Nuorten Helsinki Nuorten Kaupunki

Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto HELSINKI SUUNNITTELEE 2014:4. Nuorten Helsinki Nuorten Kaupunki Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto HELSINKI SUUNNITTELEE 2014:4 Nuorten Helsinki Nuorten Kaupunki ... Nuorten Helsinki Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Teksti: Kuvat: Graafinen suunnittelu

Lisätiedot

Uutiset. MotorCentermenestystarina. YIT:n toimitusjohtajan Kari Kauniskankaan terveiset. MotorCenter-menestyskonsepti jatkaa kasvuaan

Uutiset. MotorCentermenestystarina. YIT:n toimitusjohtajan Kari Kauniskankaan terveiset. MotorCenter-menestyskonsepti jatkaa kasvuaan Uutiset 2014 MotorCentermenestystarina jatkuu 2 4 6 8 10 11 YIT:n toimitusjohtajan Kari Kauniskankaan terveiset MotorCenter-menestyskonsepti jatkaa kasvuaan XXL Sports & Outdoor MotorCenter Suomenojalle

Lisätiedot

Lahden keskustan radanvarren kehittäminen. Lahden keskustan radanvarren kehittäminen. Kehitysklinikan tulosraportti. Kehitysklinikan tulosraportti

Lahden keskustan radanvarren kehittäminen. Lahden keskustan radanvarren kehittäminen. Kehitysklinikan tulosraportti. Kehitysklinikan tulosraportti Lahden keskustan radanvarren kehittäminen Kehitysklinikan tulosraportti Lahden keskustan radanvarren kehittäminen Kehitysklinikan tulosraportti Esipuhe Lahden keskustan radanvarren kehittämiseen liittyy

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, HIUSKLINIKAN YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN

Lisätiedot

Kysely ekarjala -portaalin sisältöjen tulevaisuudesta

Kysely ekarjala -portaalin sisältöjen tulevaisuudesta Kysely ekarjala portaalin sisältöjen tulevaisuudesta 1. Edustamasi taho Vastaajien määrä: 35 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Kunta/kaupunki Oppilaitos Yritys Muu, Mikä? Avoimet vastaukset: Muu, Mikä?

Lisätiedot

1. Ohjeiston käyttäjälle

1. Ohjeiston käyttäjälle Graafinen ohjeisto Sisältö 1. Ohjeiston käyttäjälle 2. Kauhajoen tunnus ja graafinen linja 3. Peruselementit 3.1. Tunnus 3.2. Merkki 3.3. Logo ja slogan 3.4. Suoja-alue ja minimikoko 4. Tunnuksen värimääritykset

Lisätiedot

MARKKINOINTISUUNNITELMA

MARKKINOINTISUUNNITELMA POHJANLAHDEN RANTATIE HANKE TURUN YLIOPISTO 2012 POHJANLAHDEN RANTATIE MARKKINOINTISUUNNITELMA Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö & Sari Mäkiranta (toim.) POHJANLAHDEN RANTATIE Markkinointisuunnitelma

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 Kaikki asiakkaidemme tarpeet liittyvät oman näkemyksen välittämiseen toiselle ihmiselle. Vain siitä on kyse, ja vain se on tärkeää. Olipa näkemys tarkoitettu sähköasentajalle,

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, KODIFIN OY:N YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN VÄRIT

Lisätiedot

LUONNOSTA - Oulun seudun puistot hyvinvoinnin lähteeksi

LUONNOSTA - Oulun seudun puistot hyvinvoinnin lähteeksi LUONNOSTA - Oulun seudun puistot hyvinvoinnin lähteeksi 1 2 VIREYTTÄ LUONNOSTA - Oulun seudun puistot hyvinvoinnin lähteeksi 3 Tekstit: Heidi Lumijärvi ja Matti Tapaninen Graafinen suunnittelu ja taitto:

Lisätiedot

Sonja Aatsinki TYÖHYVINVOINTIMATKAILUA SALLAN MALLIIN: TAPAUSTUTKIMUS HYVINVOINTIVALMENNUSHANKKEEN TUOTEKEHITYSPROSESSISTA

Sonja Aatsinki TYÖHYVINVOINTIMATKAILUA SALLAN MALLIIN: TAPAUSTUTKIMUS HYVINVOINTIVALMENNUSHANKKEEN TUOTEKEHITYSPROSESSISTA Sonja Aatsinki TYÖHYVINVOINTIMATKAILUA SALLAN MALLIIN: TAPAUSTUTKIMUS HYVINVOINTIVALMENNUSHANKKEEN TUOTEKEHITYSPROSESSISTA Pro gradu tutkielma Matkailututkimus / Matkailualan liiketoimintapainotteinen

Lisätiedot

TIKKURILAN KESKUSTAN KAAVARUNKO 19.1.2015. Sisällys JOHDANTO... 1

TIKKURILAN KESKUSTAN KAAVARUNKO 19.1.2015. Sisällys JOHDANTO... 1 TIKKURILAN KESKUSTAN KAAVARUNKO 19.1.2015 Sisällys JOHDANTO... 1 1. TIKKURILA, TIKSI, STIDILÄ... 2 1.1 SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI JA RAJAUS...2 1.2 TIKKURILASSA ON VIRTAA...2 1.3 GLOBAALIT MEGATRENDIT

Lisätiedot