Jussi Koskela. Valokuvaajan ammattitutkinto Näyttökansio. Studiokuvaus. Miljöökuvaus. Digitaalinen työnkulku. Suunnittelu ja kaupalliset taidot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jussi Koskela. Valokuvaajan ammattitutkinto Näyttökansio. Studiokuvaus. Miljöökuvaus. Digitaalinen työnkulku. Suunnittelu ja kaupalliset taidot"

Transkriptio

1 Jussi Koskela Valokuvaajan ammattitutkinto Näyttökansio Studiokuvaus Miljöökuvaus Digitaalinen työnkulku Suunnittelu ja kaupalliset taidot Jyväskylän aikuisopisto kevät 2013 Terävä kortti 2012

2 Studiotyöskentely High-key & Low-key Nämä kuvat on tehty omaa portfoliotani ja tätä näyttöä varten. Ajatuksena oli leikkiä mustavalkoisuudella, valoilla ja varjoilla sekä tumman ja vaalean ääripäillä. Toinen kuva muodostuu pääasiassa tummista ja toinen vaaleista sävyistä. Pyrin myös välttämään kummankaan sävyn ajautumista täysin mustaksi tai vaaleaksi aivan äärikohtia lukuun ottamatta. Otin tämän käyttötarkoituksen huomioon valaistuksia suunnitellessani ja kuvauksen aikana tarkkailemalla normaalia tarkemmin otettujen kuvien histogrammeja. Liitteenä high-key -kuvan lightroom katalogi esimerkiksi digitaalisesta työnkulusta. Tein lähes kaiken käsittelyn Adobe Lightroomilla, kuten yleensäkin. Käsittelyyn kuului ensin sävyjen säätö siten, ettei kuvassa ole juuri valkoisiksi palaneita tai täysin mustia kohtia. Tarkistin tuloksen käyttämällä Lightroomista löytyvää varoitusväri -työkalua. Tein myös pieniä hienosäätöjä black & white mix - työkalulla, jotta sain ihoon sopivat harmaan sävyt. Seuraavaksi poistin finnit ja muut ihon epätasaisuudet. Korostin hiuksia, huulia, silmiä ja kulmakarvoja terävöityksellä. Tämän jälkeen poistin ylimääräiset hiukset Photoshopissa. Viimeiseksi laskin Lightroomissa hieman clarityä yleisvaikutelman pehmentämiseksi. Kuvan viemisessä jpg:ksi säädin terävöityksen käyttötarkoituksen mukaan. Tämän näyttökansion tapauksessa asetuksena oli screen ja low.

3 Musta kissa Asiakkaan toiveena oli saada tavallista lemmikkikuvaa rankempi näkemys. Kerroin hänelle ajatuksesta valaista kissa siten, että vain sen ääriviivat piirtyvät tummaa taustaa vasten ja silmät hohtavat vihreinä tummassa kuvassa. Asiakas oli ajatuksesta hyvin innoissaan. Itse toteutus tapahtui neljällä pikkusalamalla. Kaksi salamaa sijoitin kissan taakse vasemmalle ja oikealle, yhden itseni taakse valaisemaan silmiä ja yhden suuntasin valaisemaan taustaa.taustana toimi musta puuvillakangas.

4 Odotus Tehtävänantona oli ottaa raskausajan kuva parin naisesta yksin ja sen jälkeen parikuva. Valitsin tähän näyttöön mukaan parikuvan. Asiakkaat eivät osanneet oikein kertoa, että millaisia kuvia he halusivat, joten pyysin heitä etsimään Googlen kuvahaulla sellaisia, joista he pitäisivät. He löysivät odotuskuvia, joissa on yksinkertainen tumma tausta ja valaistuksessa oli jätetty varjoja aika reilustikin. Kuva on valaistu tasovalolla ja melko kaukana olevalla suurella heijastimella. Taustaan on suunnattu yksi salama.

5 Ommellinen Tässä työssä tilauksena oli tehdä tuotekuvia ompelubloggaajan vaatteista. Yleiskuvat otimme mallien kanssa ja yksityiskohtia kuvasimme pöydällä. Malleina toimivat tilaaja itse ja hänen perheensä. Kuvattavana oli 35 erilaista vaatetta, joten pyrin tekemään kuvausprosessista mahdollisimman suoraviivaisen. Tein henkilökuvien valaistuksen kahdella taustaa valaisevalla tasovalolla ja mallien valaistuksen yhdellä suurella tasavalolla ja heijastimella joka oli tasovalon vastakkaisella puolella. Tässä oli ajatuksena se, että mallilla olisi mahdollisimman paljon liikkumavaraa eikä valoja tarvitsisi liikutella tai säätää juurikaan kuvauksen aikana. Yksityiskohtakuvat on otettu vaalean pleksin päällä ja kuvattavan tuotteen taakse on asetettu 45-asteen kulmaan suuri tasovalo, joka valaisee ja toimii samalla valkoisena taustana. Kuvat on otettu myös n. 45-asteen kulmassa tasovalon vastakkaiselta puolelta. Valitsin vastavalon, koska mielestäni se tuo kuvattavan pinnan tekstuurin esiin varsin tehokkaasti.

6 Poika ja kitara Lapsikuva studiossa. Tämä on tehty samalla kuvauskerralla kuin Ommellinen -blogikuvat. Käyttötarkoitus, valaistus ja kuvan käsittely on tehty eri tavalla. Tässä kuvassa valaistus on säädetty aika suuripiirteiseksi, jotta kuvattava pystyi liikkumaan vapaammin ja minä kykenin keskittymään kontaktiin hänen kanssaan. Valoina oli yksi suuri tasovalo kuvaajasta katsottuna vasemmalla. Oikealla puolella oli suuri heijastin täyttämässä varjoja. Taustaa on valaistu yhdellä salamalla.

7 Popcorn Kuvasin Karstulan elokuvateatterin käyttöön popcorn-rasioita. Näiden kuvien käyttötarkoitus on näkyä vieritysanimoituina elokuvien alussa ja myyntitiskin televisioissa. Taustaan on tehty salamalla ylimääräinen valopiste, jotta siihen voisi sommitella hyvin hintatietoja. Kuvankäsittely on jätetty asiakkaan pyynnöstä minimiin, koska heidän henkilöstöstään löytyy siihen osaamista.

8 Tuotekuvaus oppimis- ja ohjauskeskus Onervassa Olen tehnyt työpaikallani tuotekuvauksia useisiin eri käyttötarkoituksiin. Kuvia tarvitaan mm. oppilaspalautteisiin ja erilaisiin oppaisiin. Keskimmäisessä kuvassa tabletteja pilleri on tehty terveydenhoitajamme kanssa lääkehoidon suunnitelmaa varten. Kuvasimme sarjatyönä kymmeniä erilaisia tabletteja. Oleellista oli, että tablettien tekstit ja värit erottuvat selkeästi. Muut kuvat ovat esimerkkejä kuvapankkikuvista, joita voidaan käyttää koulutuksissa, oppaissa ja palautteissa. Työpaikallani minulla on käytössäni järjestelmäkamera yleiszoomilla ja kaksi salamaa tasovaloilla. Muina välineinä käytän yleisiä koulusta löytyviä tarvikkeita kuten teippiä, sinitarraa ja kartonkia. Välineet tuovat työhön haastetta, koska koulun ei ole kannattavaa hankkia tarvikkeita, joita käytetään harvoin. Myös monien välineiden tuoma parannus lopulliseen kuvaan on varsinkin loppukäyttäjän näkökulmasta vähäinen. Sama periaate pätee työajan käyttöön. Kuvan laatu ei välttämättä kaksinkertaistu vaikka työaikaa käyttäisikin tunnin sijaan kaksi tuntia. Koenkin yhdeksi ammattitaidon mittariksi kyvyn tehdä saatavissa olevilla välineillä nopeasti kuvaa, jonka laatu on kuitenkin muihin opetusalalla toimijoihin verrattuna korkeaa.

9 Miljöötyöskentely Keväinen tyttö Tämä kuva on otettu esimerkiksi keväisestä valmistujaiskuvasta tai muusta vastaavasta muotokuvasta portfoliokäyttöä varten. Valona on pelkästään vallitseva luonnonvalo. Malli on aseteltu siten, että oksien lävitse tuleva valo osuu sopivasti hänen kasvoilleen. Mallia ohjatessani pyrin saamaan hänen asennostaan siksakkimaisen. Pään kallistuessa vasemmalle vartalo nojaa oikealle ja niin edelleen.

10 Lapsi viljapellolla Tilauksena oli positiivinen lapsikuva jonka miljöönä olisi syksyinen viljapelto. Minulla oli mukana tavallista kevyempi varustus eli laadukas pokkari ja valkoinen heijastin. Pyysin myös paikalla ollutta aikuista avustajaksi. Valitsen kuvaussuunnan siten, että aurinko oli mallin takana tehden korkovaloa ja heijastin avustajan käsissä kuvaajasta katsottuna vasemmalla valaisemassa mallin kasvoja. Kuvankäsittelyssä tein tavallisimmat muotokuvan käsittelyt. Kuvassa oli vielä jonkin verran vihreää viljaa taustalla, jotka poistin Photosopin colorize- ja mask -toiminnoilla. Liitteenä ovat esimerkkitiedostot digitaalisesta työnkulusta.

11 Valmistunut lääkäri Tässä on muotokuva vastavalmistuneesta lääkäristä hänen kotonaan. Päätimme ottaa taustaksi kirjahyllyn, koska se sopi mielestämme kuvan aiheeseen. Teimme muutamia erilaisia poseerauksia, joista asiakas katsoi mieleisekseen tässä näkyvän mietiskelevän asennon. Kuva on valaistu kolmella käsisalamalla. Päävalo on tasovalo kuvaajasta katsottuna oikealla ja täytevalona toimi sateenvarjo kuvaajan vasemmalla puolella. Taustaa valaisi yksi salama.

12 Vaalikuva korkeuksissa Tämä on vaalikuva kunnallisvaaliehdokkaasta. Erityisen tästä toimeksiannosta teki se, että kuvaus suoritettiin asiakkaan pyynnöstä kuumailmapallossa. Kuvaustila oli noin puolentoista neliömetrin kokoinen. Koriin mahtuivat lentäjä, kuvattava, kuvaaja ja kaasupullot. Ainoa tapa vaihtaa kuvausmaisemaa oli vaihtaa paikkoja kuvattavan kanssa ahtaassa korissa. Poikkeuksellisten kuvaustilojen takia valitsin mukaani kevyimmän mahdollisen laitteiston. Mukana oli käsisalama pienellä beauty dishillä, Fujifilmin X10 -kamera ja langattomat salamalaukaisimet. Pyrin saamaan mukaan mahdollisimman paljon maisemaa säilyttäen kuitenkin potrettimaisen asettelun. Kuvasin pitämällä kameraa toisessa ja salamaa toisessa kädessäni. Pienen pokkarikameran valintaa puolsi myös se, että sellaisella saa suurtakin aukkoa käyttäessä suuren syväterävyysalueen. Tässä kuvassa kyseisestä ominaisuudesta oli hyötyä, koska etäisyys malliin oli pieni ja taustaan todella suuri.

13 Asuntokaupoilla Nämä kuvat on otettu kuvissa olevan asunnon myynti-ilmoitusta varten. Tavoitteena oli ottaa keskivertoa laadukkaammat myynti-ilmoituskuvat. Kantavana ajatuksena oli tehdä raikkaan näköisiä, selkeitä, oikein valotettuja ja tärähtämättömiä kuvia. Tilaaja korosti kuitenkin, että kuvat eivät saa olla liian myyviä, koska sekin saattaa hänestä herättää ostajassa negatiivisia tunteita. Esivalmisteluina pyysin asunnon omistajaa siivoamaan asunnon ja siirtämään kaiken ylimääräisen kalustuksen kaappeihin tai varastoon. Vielä kuvauksen aikana siirsimme muutamia huonekaluja toisiin huoneisiin. Kuvat ovat otettu jalustalla ja 12mm (24mm) objektiivilla. Aukko on säädetty pieneksi. Valotusaika on pitkähkö, jonka takia laukaisu on tehty kahden sekunnin ajastimella tärähtämisen estämiseksi. Kuvien käsittelyssä kiinnitin tavallistakin tarkemmin huomiota valkotasapainoon. Poistin myös saturaatiotyökalulla värillisten seinien aiheuttamat heijastukset ja tein varovaisia perspektiivikorjauksia, jotta oleellisimmat linjat kuvapinnalla olisivat suoria. Tämä kuvaus on mukana näytössä, koska kyseessä on työtehtävä, jollaisia toivon jatkossakin pääseväni tekemään. Asiakas oli hyvin tyytyväinen tulokseen ja asunto myytiin viikon sisällä ilmoituksen jättämisestä.

14 Hääjuhla Hääjuhla juhlatalo Majakoskella. Pidin tätä tehtävänantoa haastavana miljöön erittäin niukan valaistuksen vuoksi. Kuvausta vaikeutti myös se, että tilan kattokin erittäin tumma estäen salaman heijastamisen sen kautta. Jouduin siis valitsemaan tilanteen mukaan, että käytänkö suorahkoa salamaa vai nostanko kameran herkkyyttä kuvanlaadun kustannuksella. Selvitin kuvauspaikan entuudestaan ja osasin kysyä asiakkaalta tarkemmin kuvien käyttökohteista. Kuvat menisivät pienikokoisiksi tulosteiksi tai facebook-käyttöön. Tästä rohkaistuneena uskalsin joissain tilanteissa nostaa herkkyyttä tavallista korkeammalle saadakseni mukaan tilanteen alkuperäistä valaistusta. Tiesin myös heti paikalle tullessani, että valkotasapaino tulee olemaan haaste. Tilassa oli luonnonvalon lisäksi ainakin kahta eriväristä keinovaloa. En pystynyt korjaamaan tätä asiaa paikan päällä, koska valoja ei voinut sammutella ja salaman kääntösuodin toimii kerrallaan vain yhden erivärisen valon kanssa. Päätin kuvata ilman erillisiä toimenpiteitä ja säädin valkotasapainon aina kuvan pääkohteen mukaan. En lähtenyt tekemään paikallisia korjauksia valkotasapainoon kaikissa kuvissa, koska se olisi vaatinut suuren kuvamäärän kanssa suhteettoman paljon aikaa.

15 Morsiamen isän puhe: Vallitsevassa valossa. Hääkakun leikkaus: Käsisalama toisessa kädessä ja kamera toisessa. Kakku: Vallitsevassa valossa Valssi: Kaksi salamaa sijoitettuna valssilattian vastakkaisille puolille. Tanssi: Käsisalama toisessa kädessä ja kamera toisessa.

16 Miljöökuvaus oppimis- ja ohjauskeskus Onervassa Kuvaan työpaikallani useimmiten miljöössä ilman erillisiä valaistuslaitteita tai poseeraavia malleja. Myöskään kuvausajankohtaan en pysty useimmiten vaikuttamaan. Kuvaukset liittyvät pääasiassa oppilaiden ja työntekijöiden kuvaukseen. Kuvia käytetään oppilaiden osalta pääasiassa oppilaspalautteissa. Aikuisten kuvia taas julkaistaan erilaisissa esitteissä, mainoksissa ja koulutusmateriaaleissa, sekä painettuina että sähköisessä muodossa. Kohokarttakuva on otettu vierailulla Luxemburgilaisen näkövammaisten ohjauskeskuksen IDV:n tiloissa. Kuva on otettu tuomisiksi omalle henkilökunnallemme, jotta heillä on tietoa siitä, mitä muualle tehdään. Tämän tyylisiä kuvia tullaan myös käyttämään oman keskuksemme kotisivuilla esimerkiksi alaan liittyvässä blogissa. Ylin kuva on samalta vierailulta, mutta sitä tullaan käyttämään myös koulutuksia mainostavissa esitteissä. Alhaalla oikeanpuoleinen kuva on otettu puhuvan navigaattorin kokeilusta. Kuvaa on käytetty navigaattorin valmistajan uutiskirjeessä.

17 Kari Paussu Tein tämän kuvauksen, koska tahdoin päästä kuvaamaan rengasliike Paussua, jonka henkilökunta ja miljöö tekivät minuun asiakkaana suuren vaikutuksen. Samalla ajattelin, että saan portfoliooni materiaalia, joka sopii esimerkiksi lehtijutun kuvitukseen. Sovin kuvauksesta yrityksen omistajan kanssa, joka suhtautui projektiin erittäin myönteisesti. Viivyin kuvauspaikalla noin kolme tuntia keskustellen eri työntekijöiden kanssa ja välillä vain seuraillen tapahtumia etäämmältä. Yhtäkään kuvaa ei ole poseerattu tai muuten järjestetty. Kuvasin Fujifilm X100 kameralla sen miellyttävän pienen koon ja hyvän kuvanlaadun takia. Uskon myös, että pienikokoinen kamera ei häiritse kuvattavia tällaisissa kuvauksissa niin paljon kuin suuret järjestelmäkamerat.

18 Kari Paussu

Studiovalokuvauksen perusteet

Studiovalokuvauksen perusteet Studiovalokuvauksen perusteet 1 2 STUDIO KUUTIO on oululainen valokuvauksen alan kokeilu- ja koulutusstudio. Jo vuosia oululaiset ammatti- ja harrastajakuvaajat ovat ylläpitäneet yhteisiä studiotiloja.

Lisätiedot

Studiovalokuvauksen perusteet

Studiovalokuvauksen perusteet Studiovalokuvauksen perusteet 1 2 STUDIO KUUTIO on oululainen valokuvauksen alan kokeilu- ja koulutusstudio. Jo vuosia oululaiset ammatti- ja harrastajakuvaajat ovat ylläpitäneet yhteisiä studiotiloja.

Lisätiedot

Deski - Tiedottajan kuvaopas. Tiedottajan kuvaopas

Deski - Tiedottajan kuvaopas. Tiedottajan kuvaopas Tiedottajan kuvaopas TiedoteDeski Finland Oy 2006 Tiedottajan kuvaopas SISÄLTÖ OSA 1: KUVIEN OTTAMINEN 1.1 Kamera ja ominaisuudet 1.2 Kuvausolosuhteet 1.3 Valo 1.4 Kuvat myötä- vai vastavaloon? 1.5 Salaman

Lisätiedot

valaisimet Muista valonlähteistä kuvausvalaisimet

valaisimet Muista valonlähteistä kuvausvalaisimet Kuvausvalaisimet Muista valonlähteistä kuvausvalaisimet erottaa se seikka, että ne on suunniteltu käytettäviksi nimenomaan kameroiden kanssa tiettyjen suosittujen kohteiden kuvaamiseen. Kameran salama

Lisätiedot

Mahdollisia kuvan ostajia

Mahdollisia kuvan ostajia Mahdollisia kuvan ostajia Paikallislehti Oriveden Sanomat on kaksipäiväinen tilattava paikallislehti, jonka ydinaluetta ovat Orivesi ja Juupajoki. Levikki on noin 5 600 kappaletta. Lehti on tyypillinen

Lisätiedot

Erilaisia kuvan myyjiä

Erilaisia kuvan myyjiä Erilaisia kuvan myyjiä 77 Vesa Jyrki Vesa Jyrki Palokuvaajasta valokuvaajaksi Työkaverilta lainatulla kameralla kuvattu pienoisrautatien kuva lehdessä julkaistuna aloitti kuvaaja-urani. Matka harrastajasta

Lisätiedot

Digitaalista taikuutta

Digitaalista taikuutta Digitaalista taikuutta Visuaalisen tehosteen matka käsikirjoituksesta valkokankaalle Rakas viholliseni -lyhytelokuva Tero Malinen Kulttuurialan opinnäytetyö Viestinnän koulutusohjelma Medianomi (AMK )

Lisätiedot

ESITTEEN JA WWW-SIVUJEN VISUAALINEN SUUNNITTELU. Case: Linnateräs Ky

ESITTEEN JA WWW-SIVUJEN VISUAALINEN SUUNNITTELU. Case: Linnateräs Ky ESITTEEN JA WWW-SIVUJEN VISUAALINEN SUUNNITTELU Case: Linnateräs Ky Anna Kukkola Opinnäytetyö Marraskuu 2014 Liiketalouden ko TIIVISTELMÄ Tampereen ammattikorkeakoulu Liiketalouden koulutusohjelma ANNA

Lisätiedot

Jatkuva salama laajentaa valokuvauksen mahdollisuuksia

Jatkuva salama laajentaa valokuvauksen mahdollisuuksia Jatkuva salama laajentaa valokuvauksen mahdollisuuksia Jatkuva salamavalokuvaus - aidosti harmoniset valonlähteet monipuolistavat valokuvausta Vanhoja tiilirakennuksia, mukulakivikatuja ja lukemattomien

Lisätiedot

Ilmakuvien käsittely Maisemailmakuvat julkaisukuntoon

Ilmakuvien käsittely Maisemailmakuvat julkaisukuntoon Ilmakuvien käsittely Maisemailmakuvat julkaisukuntoon Alpo Hassinen Mekrijärven tutkimusasema Itä-Suomen yliopisto This project is funded by the European Union, the Republic of Finland and the Russian

Lisätiedot

Ossi Partia. Asiakaslähtöisen mainosvideon tuottaminen

Ossi Partia. Asiakaslähtöisen mainosvideon tuottaminen Ossi Partia Asiakaslähtöisen mainosvideon tuottaminen Metropolia Ammattikorkeakoulu Insinööri (AMK) Mediatekniikan koulutusohjelma Insinöörityö 24.3.2015 Tiivistelmä Tekijä(t) Otsikko Sivumäärä Aika Tutkinto

Lisätiedot

KEMI-TORNION AMMATTIKORKEAKOULU

KEMI-TORNION AMMATTIKORKEAKOULU KEMI-TORNION AMMATTIKORKEAKOULU Seinätaide ahtaan tilan sisustuselementtinä Seinämaalauksen suunnittelu Henna Kallijärvi Kulttuurialan opinnäytetyö Kuvataiteen koulutusohjelma Kuvataiteilija (AMK) TORNIO

Lisätiedot

2/2012 R a u m a n K a m e r a s e u r a r y : n j ä s e n l e h t i 1

2/2012 R a u m a n K a m e r a s e u r a r y : n j ä s e n l e h t i 1 2/2012 Rauman Kameraseura ry:n jäsenlehti 1 4th Finland Circuit: 1st Rauma Salon KILPAILUKUTSU KAIKILLE VALOKUVAAJILLE Maailmalla suuren suosion saanut circuitvalokuvakilpailu järjestetään nyt Suomessa

Lisätiedot

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU Viestinnän koulutusohjelma / graafinen suunnittelu JOHTAJAKOULUTUSOHJELMAN VISUAALINEN ILME JA MARKKINOINTIMATERIAALI

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU Viestinnän koulutusohjelma / graafinen suunnittelu JOHTAJAKOULUTUSOHJELMAN VISUAALINEN ILME JA MARKKINOINTIMATERIAALI KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU Viestinnän koulutusohjelma / graafinen suunnittelu Tiina Laaksonen JOHTAJAKOULUTUSOHJELMAN VISUAALINEN ILME JA MARKKINOINTIMATERIAALI Opinnäytetyö 2013 TIIVISTELMÄ KYMENLAAKSON

Lisätiedot

GRAAFINEN SUUNNITTELU

GRAAFINEN SUUNNITTELU GRAAFINEN SUUNNITTELU Näin tehtiin Anselmi nuori ihmissusi making of -dokumentti Miika Huikuri Opinnäytetyö Maaliskuu 2013 Viestinnän koulutusohjelma Käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun suuntautumisvaihtoehto

Lisätiedot

Asiat jotka sinun pitäisi tietää ja hallita ennen hyvien valokuvien ottamista

Asiat jotka sinun pitäisi tietää ja hallita ennen hyvien valokuvien ottamista Kunnon Kuvan ABC Asiat jotka sinun pitäisi tietää ja hallita ennen hyvien valokuvien ottamista Kamerassa on himmennin, jolla määrätään aukon koko. Suljin taas määrää kuinka kauan valoa päästetään kennolle.

Lisätiedot

Miki Toikkanen Noora Kananen. Blog by the book [ BLOGIOPAS] Blog. by the. book. Tammi

Miki Toikkanen Noora Kananen. Blog by the book [ BLOGIOPAS] Blog. by the. book. Tammi Miki Toikkanen Noora Kananen Blog by the book [ BLOGIOPAS] Blog by the book [ BLOGIOPAS] Tammi Miki Toikkanen Noora Kananen Blog by the book [ BLOGIOPAS] Kustannusosakeyhtiö Tammi Helsinki Miki Toikkanen,

Lisätiedot

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU Viestinnän koulutusohjelma / verkkomedia. Henna-Riikka Soininen ANIMOITU 3D-VALIKKO INTERNETSIVUILLA

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU Viestinnän koulutusohjelma / verkkomedia. Henna-Riikka Soininen ANIMOITU 3D-VALIKKO INTERNETSIVUILLA KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU Viestinnän koulutusohjelma / verkkomedia Henna-Riikka Soininen ANIMOITU 3D-VALIKKO INTERNETSIVUILLA Opinnäytetyö 2010 TIIVISTELMÄ KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU Viestintä

Lisätiedot

Kuvaa kännykällä TEKSTI: NICLAS STORÅS KUVAT: NICLAS STORÅS JA TIMO PYLVÄNÄINEN. 32 MikroPC 4/2013 WWW.MIKROPC.NET

Kuvaa kännykällä TEKSTI: NICLAS STORÅS KUVAT: NICLAS STORÅS JA TIMO PYLVÄNÄINEN. 32 MikroPC 4/2013 WWW.MIKROPC.NET Kuvaa kännykällä TEKSTI: NICLAS STORÅS KUVAT: NICLAS STORÅS JA TIMO PYLVÄNÄINEN 32 MikroPC 4/2013 WWW.MIKROPC.NET Ota parempia kännykkäkuvia Paras kamera on se, joka on mukana. Nykyisin sellainen löytyy

Lisätiedot

Käyttäjän opas. Digitaalikamera

Käyttäjän opas. Digitaalikamera Digitaalikamera Fi Käyttäjän opas Kiitämme sinua tämän CASIO-tuotteen ostamisesta. Ennen kuin käytät sitä, muista lukea tämän käyttäjän oppaan varoitukset. Säilytä käyttäjän opasta turvallisessa paikassa

Lisätiedot

HP Photosmart M407 -digitaalikamera ja HP Instant Share. Käyttöopas

HP Photosmart M407 -digitaalikamera ja HP Instant Share. Käyttöopas HP Photosmart M407 -digitaalikamera ja HP Instant Share Käyttöopas Lailliset ilmoitukset Copyright 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tämän asiakirjan sisältämät tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Katja Maria Nyman ETSIN. näkökulmia valokuvausta opettamalla

Katja Maria Nyman ETSIN. näkökulmia valokuvausta opettamalla kuva 1 Pusteblumen 2009 1 2 Katja Maria Nyman ETSIN näkökulmia valokuvausta opettamalla Aalto-yliopisto Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Median laitos Valokuvataiteen koulutusohjelma Taiteen maisterin

Lisätiedot

Kuvaukset on mahdollisuus toteuttaa sekä miljöössä että studiolla, molemmissa on omat positiiviset puolensa.

Kuvaukset on mahdollisuus toteuttaa sekä miljöössä että studiolla, molemmissa on omat positiiviset puolensa. Studio Reetta Muranen Oy Neuvoja ja ohjeita, kuvaukseen ja kuvauksen jälkeen. Miljöö vai studio? Kuvaukset on mahdollisuus toteuttaa sekä miljöössä että studiolla, molemmissa on omat positiiviset puolensa.

Lisätiedot

PHOTOSHOP. kuvankäsittelyn perusteet. Lauri Tolppa

PHOTOSHOP. kuvankäsittelyn perusteet. Lauri Tolppa PHOTOSHOP kuvankäsittelyn perusteet Lauri Tolppa Tavalliset digitaalikuvat voivat olla usein sellaisenaan kovin tylsiä. Oikeaa ohjelmaa käyttäessä kuvankäsittelyssä mahdollisuudet ovat melkein rajattomat.

Lisätiedot

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Graafinen suunnittelu 2015 Henna Krankkala

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Graafinen suunnittelu 2015 Henna Krankkala Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Graafinen suunnittelu 2015 Henna Krankkala Lapin yliopisto, taiteiden tiedekunta Työn nimi: Digitaalisen kuvantekoprosessin ominaispiirteet Tekijä: Henna Krankkala

Lisätiedot

Ville Sipola, 49059B vsipola@cc.hut.fi, Ville_Sipola@hotmail.com

Ville Sipola, 49059B vsipola@cc.hut.fi, Ville_Sipola@hotmail.com Maa-57.355 Kuvatekniikan harjoitustyöt: Anaglyfisen tietokonepelin grafiikan toteuttamisesta Ville Sipola, 49059B vsipola@cc.hut.fi, Ville_Sipola@hotmail.com Sisällysluettelo 1 Työstä...3 2 Kysymykseen

Lisätiedot

MONIKÄYTTÖISEN TOIMISTOTILAN SISUSTUSSUUNNITELMA

MONIKÄYTTÖISEN TOIMISTOTILAN SISUSTUSSUUNNITELMA MONIKÄYTTÖISEN TOIMISTOTILAN SISUSTUSSUUNNITELMA Case Digital Life Lab Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö Muotoilun koulutusohjelma Visamäki, kevät 2014 Emma-Lotta Halmkrona TIIVISTELMÄ VISAMÄKI Muotoilun

Lisätiedot

Taustani. Herätys valokuvaukseen

Taustani. Herätys valokuvaukseen Taustani Nuorena olin henkeen ja vereen käsityöihminen, joten oli itsestään selvää että lähden opiskelemaan vaatetusalaa. Lukion jälkeen opiskelin pukineiden valmistajaksi, ja oman kilpatanssiharrastuksen

Lisätiedot

Verkkokauppa.comin käytettävyyden arvointi ja parannusehdotukset

Verkkokauppa.comin käytettävyyden arvointi ja parannusehdotukset Neljä Teekkaria Verkkokauppa.comin käytettävyyden arvointi ja parannusehdotukset Perustieteiden korkeakoulu Espoo 30. marraskuuta 2014 ii Sisällysluettelo Sisällysluettelo ii 1 Johdanto 1 2 Kirjallisuus

Lisätiedot

DSLR - UUSI AALTO. DSLR-kameroiden käytettävyys videotuotannoissa. Heikki Kivijärvi

DSLR - UUSI AALTO. DSLR-kameroiden käytettävyys videotuotannoissa. Heikki Kivijärvi DSLR - UUSI AALTO DSLR-kameroiden käytettävyys videotuotannoissa Heikki Kivijärvi Kulttuurialan opinnäytetyö Viestinnän koulutusohjelma Medianomi AMK TORNIO VUOSI 2012 TIIVISTELMÄ Tekijä(t): Opinnäytetyön

Lisätiedot