Käyttöohje K2 kondenssikuivain

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöohje K2 kondenssikuivain"

Transkriptio

1 Käyttöohje K2 kondenssikuivain

2 Sisältö Käyttökohteet.. 3 Valmistusdirektiivit. 3 Turvallisuusohjeet 4 Miten kuivain toimii.. 5 Ohjauspaneeli 7 Käyttöasetukset. 7 Indikaattorivalo. 8 Käynnistys. 8 Kuljetus.. 9 Ylläpito ja huolto.. 12 Tarvikkeet. 13 Vianetsintä.. 14 Tekniset tiedot.. 15

3 Käyttöohjeet K2 Käyttökohteet K2 Kondenssikuivain on tarkoitettu ensisijaisesti ammattikäyttöön. Se on erityisesti kehitetty käytettäväksi asutuissa tiloissa, ensiavuksi vesivahinkokohteisiin, tai kun absorptionkuivaimen kosteaa poistoilmaa ei ole mahdollisuus johtaa poistoletkulla ulos kuivattavasta tilasta. K2 kuivainlaitteen suojausluokka on IP X4 - hyväksytty märkiin ja kosteisiin tiloihin. Ominaisuuksia: Suuri kapasiteetti Vankka rakenne Erittäin hiljainen käyntiääni Useita käyttöasetuksia eri käyttö tarkoituksiin Sisäänrakennettu termostaattiohjattu lisälämmitin käytettäväksi pienissä lämmittämättömissä tiloissa. Koneessa on elektronisesti ohjattu kuumakaasu-sulatus Helppo kuljettaa Voidaan pinota päällekkäin Huoltoystävällinen Käyttötunti- ja kwh-mittari Hygrostaatti-valmius Laitehyväksynnät K2 kondenssikuivain on sähköturvallisuus- ja EMC testattu (SEMKO). Kuivain on CE-merkitty. Vastuuvapauslauseke Väärin asennettuna voi johtaa henkilö- ja/tai omaisuusvahinkoihin Valmistaja ei ota vastuuta jos ohjekirjan ohjeita ei noudateta, jolloin myöskään takuu ei ole voimassa Koneeseen ei saa tehdä omia muutoksia ilman valmistajan lupaa Tuotetta, teknisiä tietoja sekä asennus- ja käyttöohjeita voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta Tämä käyttöohje sisältää tietoja jotka ovat suojattu tekijänoikeuden lailla. Mitään osaa tästä dokumentista ei saa kopioida tai tallentaa tiedon tallentamisjärjestelmään ilma kirjallista lupaa Corroventa AB:lta.

4 Mahdolliset asiakirjasisältöön, laitetekniikkaan tai muuhun liittyvät tiedustelut tai palautteet tulee ohjata ensisijaisesti suoraan valmistajalle tai lähimmälle jälleenmyyjälle. Valmistaja: Corroventa Avfuktning AB Mekanikervägen Bankeryd Sverige Puh: Fax: Turvallisuusohjeet Kuivainta saa ainoastaan käyttää ammattihenkilö, joka on lukenut ja ymmärtänyt alla olevat ohjeet. 1. Kuivainta ei saa peittää, jolloin vaarana ylikuumenimen ja palovaara. 2. Kuivainta ei saa käyttää työpöytänä, tukena tai tuolina. 3. Kuivaimen päällä ei saa seistä tai kävellä 4. Älä koskaan käytä konetta ilman suodatinta -> vaarana konerikko. Varmista että suodatin on puhdas. Jos suodatin on tukossa, on vaarana laitteen ylikuumeneminen. 5. Vältä imemästä koneella öljyä, rasvaa tai vastaavaa. 6. Konetta ei saa käyttää tiloissa joissa herkästi syttyviä kaasuja. 7. Älä työnnä esineitä imu- tai poistoverkkoihin, vaarana konerikko ja henkilövahinko. 8. Sijoita kone tasaiselle ja vankalle alustalle, jossa ei ole kaatumisvaaraa. 9. Pidä lapset, eläimet ja ulkopuoliset henkilöt poissa työskentelyalueelta. 10. Ota yhteyttä koneen toimittajaan jos kuivainlaite, pistotulppa tai virtajohto on rikki. Älä tee sähkökorjaustöitä ilman koulutusta tai sähkötyövaltuuksia. 11. Varo sähköjohdon rikkoutumista. Mahdollisen jatkojohdon tulee olla ehjä, tyyppihyväksytty ja ominaisuuksiltaan laitteeseen sopiva. 12. Älä kanna tai vedä konetta virtajohdosta. 13. Sähkölaite ja vesi voivat yhdistelmänä olla hengenvaaralliset, jonka johdosta laitetta ei saa käynnistää mikäli se on joutunut veteen / kastunut epänormaalisti. 14. Käytä aina vikavirta suojaa minimoidaksesi sähköiskun riskiä. 15. Vettä ei saa johtua laitteen sähkökomponentteihin. Jos näin käy, varmista että osat ovat täysin kuivat ennen laitteen uudelleen käyttöönottoa. 16. Älä avaa konetta puhdistusta tai huoltoa varten ennen kuin laite on kytketty irti verkkovirrasta / virtalähteestä. 17. Koneeseen ei saa liittää osia, mitkä eivät ole mukana tässä dokumentissa, tai poikkeuksellisesti etukäteen Corroventa AB:n hyväksymiä. Ota yhteyttä toimittajaan kun haluat lisätietoja turvallisuudesta tai käytöstä.

5 Näin K2 kuivainlaite toimii: 1. Höyrystin 2. Lauhdutin 3. Kiertokompressori 4.Puhallin 5. Säiliö Kuva 1 Sisäänrakennettu puhallin kierrättää huoneilmaa kuivaimen läpi. Kun kostea huoneilma osuu höyrystimeen, ilman lämpötila laskee kastepisteeseen ja kosteus muuttuu vedeksi. Vesi valuu säiliöön. Koneen säiliössä on pintavahti, jolloin se sammuu kun säiliö on täynnä. Säiliön tilalle voidaan asentaa poistopumppuyksikkö joka mahdollistaa automaattisen tyhjennyksen. Maksimi nostokorkeus tälle pumppuyksikölle on 4 metriä. Kolmas vaihtoehto on liittää ¾ tuuman letku höyrystimen peltiin. Kuiva, kylmä ilma jatkaa lauhduttimeen, jossa ilma lämpenee lauhduttimen lämmön vaikutuksesta sekä höyrystimen lämpöenergiasta vesihöyryn muuttuessa vedeksi. Lämmin, kuiva ilma ohjataan takaisin kuivattavaan huonetilaan keräämään uutta kosteutta. Joissakin lämpö- ja kosteusolosuhteissa höyrystymien silmukoihin muodostuu jäätä, jolloin laitteen sulatusautomatiikka aktivoituu kerran tunnissa, ja ohjaa lämpimän kaasun silmukkaan, jolloin jää sulaa ja vesi valuu alas säiliöön / pumppuyksikköön.

6 Kuivumisen nopeuttamiseksi on K2 kuivaimessa sisäänrakennettu lisälämmitin (1500 W). Lisälämmittimen tarkoitus on nostaa huoneen lämpötilaa, ja sen avulla nopeuttaa kuivumisprosessia. Lisälämmitin on termostaattiohjattu, ja lämmitinyksikkö sammuu 21 asteen lämpötilassa. Toimitussisältö ja laitekahvan asennus Laitetoimituksessa pakkaussyiden johdosta ei laitekahvaa ole asennettuna. Irrallinen laitekahva on sijoitettuna koneen alla, jossa ovat myös laitekahvan neljä kiinnitysruuvia ja tarvittavat avaimet, yksi avain konepellin (päälipelti) ruuvien avaamiseksi ja kiinnittämiseksi, ja toinen avain laitekahvan kiinnittämiseksi. Asennus 1. Poista pakkaus sekä pakkaussuojat ja ota laitekahva, ruuvit ja avaimet koneen alta (pussi), katso kuva Käytä pienempää avainta avatakseen konepellin (päälipelti). HUOM!: Pidä konepellistä kiinni kun irrotat sen ja laske se alas lattialle, katso kuva Työnnä laitekahva ohjauspaneelin kummallakin puolella olevien asennusreikien läpi. Varmista että kaikki neljä reikää sopivat paikalleen (kahvassa ja koneen rungossa olevat kierteet), katso kuva Kiinnitä kahva mukana tulleilla ruuveilla, katso kuva Nosta konepelti takaisin ja kiinnitä ruuveilla takaisin. Asennus on valmis

7 Ohjauspaneeli 1. Käyttötunti- ja kwh-mittari 2. Käyttöasetusten valintakytkin (käyttökytkin) 3. Lisälämmittimen katkaisija ON/OFF 4. Indikaattorivalo 5. Liitin hygrostaatti-asennusta varten Käyttöasetukset K2 kuivain käyttökytkimessä on 5 eri käyttöasetusta. Käyttökytkin on sijoitettuna laitteen ohjauspaneeliin (katso edellinen kuva). Kuivaimessa on termostaattiohjattu lisälämmitin joka sammuu 21 asteen lämpötilassa. Kondenssikuivain toimii parhaiten korkeassa lämpötilassa. Lisälämmitintä on suositeltavaa käyttää viileissä tiloissa. Lisälämmitintä voidaan käyttää yhdessä kaikkien viiden (5:n) käyttöasetuksen kanssa, mutta lisälämmitin on päällä ainoastaan samanaikaisesti laitepuhaltimen kanssa. Käyttöasetuksen valinta ja kuivaustapa: MAN: Jatkuva käynti HYG: Hygrostaatti-asennossa kuivainta ohjaa ulkopuolinen hygrostaati (lisävaruste). Hygrostaattia käytetään kun halutaan kontrolloida kuivattavan ilman suhteellisen kosteuden raja-arvoja. Hygrostaatin avulla voidaan varmistaa ettei tilan suhteellinen kosteus madallu liikaa esim. materiaalivaurioiden välttämiseksi, tai vastaavasti nouse liian korkeaksi ruoste- ja mikrobivaurioiden syntymisen ehkäisemiseksi. Hygrostaatti asennetaan liittimeen joka on sijoitettuna laitteen ohjauspaneeliin.

8 HYG+FAN: Tämä asetus on sama kuin yllä sillä erolla, että laitepuhallin käy jatkuvasti riippumatta kosteuden määrästä. Kyseinen asetus on suositeltavaa esimerkiksi silloin kun halutaan maksimoida huonetilan kuivausta puhaltimen pitäessä ilman liikkeessä. ECO: Käyttöasetus ECO on tarkoitettu esim. huonetilakuivaukseen, tavallisesti silloin kun ensisijainen kuivausvaihe on suoritettu, ja laitteen kapasiteetti ylittää rakenteista luopuvan kosteuden määrän. Tällöin laitteen maksimikapasiteetin käyttö on usein tarpeetonta. ECO asennossa kuivainlaite toimii 50% normaaliajasta, joka puolittaa energian kulutuksen, mutta samalla myös kapasiteetin. ECO+FAN Tämä käyttöasetus sama kuin yllä, erona että puhallin käy jatkuvasti. INDIKAATTORIVALO Valo palaa Vilkkuu 2 krt Vilkkuu 3 krt Vilkkuu 4 krt Vilkkuu 5 krt Säiliö täynnä, tyhjennä säiliö Liian korkea työ lämpötila (työlämpötila ast). Liian matala työ lämpötila (työlämpötila ast). Vika huoneanturissa (ota yhteyttä huoltoon). Vika sulatusanturissa (ota yhteyttä huoltoon) Käynnistys ja käyttö Suhteellisen kosteuden työalue Rh % Työlämpötila astetta (optimaalinen ) Kuivaimen on saavutettava ympäristön lämpötila ennen käynnistystä, jos se on ollut aiemmin varastoituna tai kuljetettuna kylmemmässä tilassa. Sammuttamisen jälkeen konetta ei saa käynnistää uudelleen seuraavan 10 minuutin aikana. Jos konetta on kuljetettu vaaka-asennossa, sitä ei saa käynnistää seuravan 30 minuutin aikana laitteen pystyyn nostamisesta.

9 Sähköliitäntä Kytke laite maadoitettuun 230V/ 50Hz pistorasiaan. K2 voidaan liittää 10A sulakkeelle. Laitteessa on noin 5 sekunnin viive ennen käynnistymistä. 1. Aseta laite tasaiselle alustalle. 2. Sijoita laite vähintään 1m seinistä, jolla varmistetaan riittävä ilmankierto. 3. Sulje ovet, ikkunat ja ilmasointi, jotta tilasta saadaan mahdollisemman tiivis. Huolehdi että tilan lämpötila on mahdollisemman korkea, kuitenkin alle 30 astetta energian säästämiseksi. 4. Kuivaimen säiliössä on pintavahti joka pysäyttää laitteen kun säiliö on täynnä. Tällöin laitteen indikaattorivalo palaa jatkuvasti (yhtäjaksoisesti). 5. Säiliön tilalle voidaan asentaa ¾ tuuman letku. Katso kuva alla. 6. Laite käynnistyy kun käyttökytkimestä valitaan jokin käyttöasetus. 7. Jos tilan lämpötila on matala, laitteen lämmitin kytkeytyy päälle, ja termostaatti sammuttaa lämmittimen kun +21 lämpöastetta on saavutettu. 8. Jos lämpötila on alle +3 tai yli+ 30 lämpöastetta, laite sammuu. Laite käynnistyy automaattisesti kun lämpötila on palautunut työlämpötilaolosuhteisiin (noussut/ laskenut). 9. K2:ssa on elektronisesti ohjattu sulatus. Jos höyrystimeen muodostuu jäätä, laite sulattaa sen kerran tunnissa automaattisesti. Poistoletkun käyttö: Käytä ¾ tuuman letkua, ja kiinnitä se letkukiristimellä laitteeseen, katso vasemman puoleista kuvaa. Vie letku viemäriin joka on alempana kuin laitteen poistoputken pään korkeus silloin kun poistopumppua poistopumppua ei ole asenettu. Painovoimaisesti letkulla poistettaessa poistoletkun korkeus ei saa missään letkun kohdassa ylittää laitteen poistoputken pään korkeutta. Kuljetus Ennen laitteen kuljettamista tulee vesisäilö olla tyhjennettynä sekä mahdollinen jää höyrystimessä sulatettu. Kiinnitä / sido laite huolellisesti kiinni kuljettamisen ajaksi. Suositeltava kuljetustapa on kuljettaa laitetta pystyasennossa.

10 Jos laitetta kuitenkin kuljetaan vaaka-asennossa tulee laite olla aina kuvankaltaisessa asennossa nojaten laitekahvaan selällään. Muut asennot vaakakuljetuksessa eivät ole sallittuja, katso kuva. Kun laite on ollut vaaka-asennossa, sen tulee olla pystyasennossa vähintään 30 minuuttia ennen käynnistystä. Nosto HUOM! Jos kone nostetaan nosturilla, säiliö on poistettava noston ajaksi säiliön tippumisvaaran poistamiseksi. Laske laite varoen alas. Älä mene laitteen alle noston aikana. Säilytys 2 kpl K2 kuivainlaitetta voidaan varastoitaessa pinota päällekkäin (katso kuva), jolloin säästyy varaston lattiapinta-alaa. Huomio kuitenkin, että laitteen tyhjäpaino on noin 40 kg.

11 Pumppumoduulin asennus Varmista että laite on kytketty irti virtalähteestä ja pistotulppa on pois pistorasiasta ennen pumppumoduulin asennuksen aloittamista. Noudata ohjeita seuraavasti: 1. Ota säiliö pois. 2. Ruuvaa suojapelti pois kuvan mukaisesti vasemmalla. Huomio että pikaliitin on kiinni suojapellissä. 3. Irrota liitin painamalla sen sivuista ja vetämällä se varovasti ulos. Kuva C. Kuva A Kuva B Kuva C 4. Ota pumppumoduuli ja liitä se samaan liitimeen. Kuva D 5. Asenna suojapelti jossa läpivienti johdolle. Kuvat E ja F Kuva D Kuva E Kuva F 6. Aseta pumppumoduulin pohja ensin koneeseen. Kuva G. 7. Asenna prikat ja ruuvaa kiinni alareunoista. Kuva H. 8. Ruuvaa kiinni yläreunoista. Kuva I. Kuva G Kuva H Kuva I

12 Ylläpito ja huolto Ennen huoltotoimenpiteitä, varmista että laite on kytketty irti virtalähteestä, ja koneen pistotulppa on pois pistorasiasta. Vaihda suodatin ja puhdista laite säännöllisesti. Pöly ja lika heikentävät laitteen kapasiteettia, ja voivat aiheuttaa ylikuumenemisen sekä palovaaran. Puhdista alumiinini lauhdutin paineilmalla. Tarvittaessa voidaan avata konepelti ruuvaamalla pois kaksi ruuvia sivuilta. Katso kuva. Ammattihenkilön tulisi suorittaa seuraavia puhdistustoimenpiteitä: Konsolsi ja päälikansi (laitekotelo) voidaan avata irrottamalla yläosan kaksi kiinnitysruuvia, jonka jälkeen laitteen pohja-alusta, jossa laitekompressori on sijoitettuna, voidaan imuroida puhtaaksi. Kun laitekotelo on avoinna, tarkasta että tiivisteet ovat ehjiä. Vialliset tiivisteet muuttavat / vaikuttavat laitteen suojausluokkaan, ja vesi voi päästä laitteen sähköliitäntöihin aiheuttaen riskin henkilö- ja materiaalivaurioille. Painekytkin Ammattihenkilön tulisi suorittaa seuraavia toimenpiteitä: Kuivainlaitteessa on painekytkin joka sammuttaa laitekompressorin mikäli kondenssipaine jostain syystä on liian korkea. Painekytkin sijaitsee kylmäpiirin korkeapainepuolella, ja siinä on manuaalinen palautuskytkin. Avaa konsoli ja päälikansi vian korjaamiseksi. Palauta painekytkin takaisin manuaalisesti. Painekytkin sijaitsee kumitiivisteen takana kuvassa F. Kun laitekotelo on avoinna, tarkasta että tiivisteet ovat ehjiä. Vialliset tiivisteet muuttavat / vaikuttavat laitteen suojausluokkaan, ja vesi voi päästä laitteen sähköliitäntöihin aiheuttaen riskin henkilö- ja materiaalivaurioille.

13 Ylilämpösuoja Ammattilaisen tulisi suorittaa seuraavat toimenpiteet: K2 kuivainlaitteessa on kaksi erillistä ylilämpösuojaa, (joista toinen on manuaalitoiminen palautus) jotka katkaisevat laitteelta virran mikäli lämpöelementit ylikuumenevat. Mikäli manuaalinen ylilämpösuoja katkaisee laitteelta virran, kytke laite irti verkkovirrasta, ja anna laitteen jäähtyä. Avaa laitteen konsoli ja päälikansi ongelman ratkaisemiseksi, ja kytke ylilämpösuoja takaisin päälle manuaalisesti. Kun laitekotelo on avoinna, tarkasta että tiivisteet ovat ehjiä. Vialliset tiivisteet muuttavat / vaikuttavat laitteen suojausluokkaan, ja vesi voi päästä laitteen sähköliitäntöihin aiheuttaen riskin henkilö- ja materiaalivaurioille. Lisävarusteet Seuraavat lisävarusteet voidaan liittää K2 kuivainlaitteeseen: Tuotenumero Nimeke K2 karkeasuodatin Hygrostaatti HS1-5 (5m kaapeli) Vesisäiliö K Pumppuyksikkö K2

14 Vian etsintä Vian tyyppi Vian aiheuttaja Toimenpide Kuivainlaite on pysähtynyt ja indikaattorivalo palaa yhtäjaksoisesti Laitteen säiliö on täynnä. Tyhjennä säiliö. Pumpullista laitetta käytettäessä todennäköisesti poistoletkussa on taite tai pumppu ei ole toiminnassa. Poista letkun taitos ja tarkasta että letkun molemmat päät ovat vapaita veden virtaukselle. Tarkasta ja seuraa pumppuyksikön toimintaa, tarvittaessa vaihda pumppuyksikkö. Kuivainlaite on pysähtynyt ja indikaattorivalo vilkkuu kahden (2) välähdyksen sarjoissa Kuivainlaite on pysähtynyt ja indikaattorivalo vilkkuu kolmen (3) välähdyksen sarjoissa Kuivainlaite on pysähtynyt ja indikaattorivalo vilkkuu neljän (4) välähdyksen sarjoissa Kuivainlaite on pysähtynyt ja indikaattorivalo vilkkuu viiden (5) välähdyksen sarjoissa Kuivainlaitteen viereen kertyy vettä Kuivainlaitteen vedenerotuskapasiteetti on matala Huonelämpötila on liian korkea. Huonelämpötila on liian matala. Vika huonetila-anturissa Vika sulatusanturissa Säiliö ei ole oikein / huolellisesti asennettu Huonetilan lämpötila tai suhteellinen kosteus on matala Odota. Kuivainlaite käynnistyy automaattisesti kun huonelämpötila on laskenut C. Odota. Kuivainlaite käynnistyy automaattisesti kun huonelämpötila on noussut +5-6 C Ota yhteyttä laitehuoltoon Ota yhteyttä laitehuoltoon Asenna laitteen säiliö oikein / huolellisesti paikalleen. Käynnistä kuivainlaitteen lisälämmin. Tarkasta tilan ilmankosteus.

15 Tekniset tiedot Typ LAF 50 LAF 50E LAF 50E2 LAF 100 LAF 100E LAF 150 LAF 150E K2 Toiminta-ala, Rh % % Toimintalämpötila, C Max. energiankulutus, W 2100 Todellinen energiankulutus, +20 C / Rh 60% 400 Lisälämmittimen teho, W 1500 Kuivauskapasiteetti, +20 C, Rh 60%, litraa / vrk 13 Kuivauskapasiteetti, +30 C, Rh 80%, litraa / vrk 23 Käyttöteho/litraa, +20 C, Rh 60%, kw/litra 0,73 Ilmamäärä, m3/tuniissa 500 Liitäntä, 1 vaihes, 50Hz, V 230 Käyntiääni, dba** <70dBA Suojausluokka IP X4 Paino, kg 43 Mitat, pituus x leveys x korkeus, mm x 890 ** Mitattu 1.0 metrin päässä laitteesta, 1.6 metrin korkeudelta lattiapinnasta.

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

LAF 50 / 100 / 150. Ilmankuivaajat ammattikäyttöön LAF. Rakenne. Sähkölämmitys, lisämerkinnät -E ja -E2. Liitäntä. Hyväksyntä

LAF 50 / 100 / 150. Ilmankuivaajat ammattikäyttöön LAF. Rakenne. Sähkölämmitys, lisämerkinnät -E ja -E2. Liitäntä. Hyväksyntä Ilmankuivaajat 50 / 100 / 150 Ilmankuivaajat ammattikäyttöön VEAB:n ilmankuivaajat on suunniteltu ammattikäyttöön, jolloin niiden suorituskyvylle asetetaan suuria vaatimuksia. soveltuu sen vuoksi erittäin

Lisätiedot

Käyttöohje NILAN VGU250

Käyttöohje NILAN VGU250 Käyttöohje NILAN VGU250 Versio SW 1.23 1.6.2010 Käyttöohje NILAN VGU250 Käyttöohje NILAN VGU250 Järjestelmätyypit Sisältö Ohjausyksikkö on suunniteltu käytettäväksi seuraavien järjestelmien kanssa. Alla

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n. KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjekirjaan huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300 imuria. Tämän ohjekirjan ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300 imuri:

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Malli: NF2500G / NF5000G

Malli: NF2500G / NF5000G Malli: NF2500G / NF5000G Käyttöohje FI 3 251-091124 1 FI Sisältö Tärkeitä ohjeita 3 Pakkauksesta purkaminen ja asennus 3 Sähköiset liitännät 4 Laitteen käynnistäminen, valo ja lukko 4 Termostaatti 5 Sulatus

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

TF 15HV TF 15 HV TF 15 HV

TF 15HV TF 15 HV TF 15 HV Käyttöohje TF 15HV TF 15 HV E87 264 08 TF 15 HV Tuotenro: E87 264 08 Täydellinen ilmanjakajalla varustettu kone. Turvallisuuden varmistamiseksi on koneen mukana toimitetut turvaohjeet luettava. Lue käyttöohje,

Lisätiedot

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 OPTIMUS 3,5 kw Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 Kuvaus Laitetta ei saa asentaa kohteisiin jotka altistuvat räjähdysvaaralle tai kohteisiin joissa lämpötila voi laskea alle 0 C. Ole hyvä, lue ja noudata

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1.

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1. AT 3 kw FI AT A min 300 mm B 0 A B 3 355 55 76 5 355 55 76 9 405 35 335 min 300 mm min,8 m Minimum distance in a permanent assembly Fig. AT Technical data Type E-nr (SE) EL-nr (O) Output [kw] 3 87 03 49

Lisätiedot

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet PÖYTÄLASIKKO KENTUCKY COLD Asennus- ja käyttöohjeet 4310302, 4310304, 4310322, 4310324 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 1 2. Laitteen käyttötarkoitus... 1 3. Laitteen käsittely... 1 4. Laitteen sijoitus...

Lisätiedot

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE DC 500 E Puruimuri KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo 1. Tekniset tiedot 2. Yleiset turvallisuusohjeet 3. Pakkauksen purkaminen 4. Toimitussisältö 5. Rakenne 5.1. Imurin kokoaminen 5.2. Sähköliitäntä 6. Varaosalista

Lisätiedot

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjeeseen huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300A asbesti-imuria. Näitä ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300A asbesti-imuri

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 1200W/2000W Hipaisukytkimet 0,5-7,5 tunnin ajastin Pyörimistoiminto (oskillointi) LED-merkkivalo osoittaa valitun toiminnon

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE WL 60-P-2F Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri 1. Tuotekuvaus 1. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimurilla voidaan imuroida sekä kuumaa että kylmää tuhkaa, tupakan tumppeja, kotiloita,

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön 1. TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE Otsonaattori ammattikäyttöön OZO MINI Ozo Mini on otsonaattori, joka soveltuu hajujen poistamiseen esimerkiksi navettakeittiöistä tai muista tiloista, joissa vaaditaan jatkuvaa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE (10/13) REMKO AMT 45-E 115-E Kosteudenerottimet

KÄYTTÖOHJE (10/13) REMKO AMT 45-E 115-E Kosteudenerottimet KÄYTTÖOHJE (10/13) REMKO AMT 45-E 115-E Kosteudenerottimet (Edition D D09) Käyttöönotto Ennen jokaista käyttöönottoa tai tarvittaessa, koneen imu- ja puhalluspuoli pitää tarkistaa tukkeutumien varalta.

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 JOHDANTO Hyvä asiakas Kiitos siitä, että valitsit toimittajaksi Pullman-Ermatorin. Toivomme, että uusi teollisuusimurinne I 3000 toimii tyydyttävästi ja täyttää kaikki siihen asetetut

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

LAF 50 / 100 / 150. Ilmankuivaajat ammattikäyttöön LAF. Rakenne. Sähkölämmitys, lisämerkinnät -E, -ES ja -E2S. Liitäntä.

LAF 50 / 100 / 150. Ilmankuivaajat ammattikäyttöön LAF. Rakenne. Sähkölämmitys, lisämerkinnät -E, -ES ja -E2S. Liitäntä. Ilmankuivaajat 50 / 100 / 150 Ilmankuivaajat ammattikäyttöön VEAB:n ilmankuivaajat on suunniteltu ammattikäyttöön, jolloin niiden suorituskyvylle asetetaan suuria vaatimuksia. soveltuu sen vuoksi erittäin

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST SUPER CUT 50 ESITTELY SUPER CUT-50 plasmaleikkureiden valmistuksessa käytetään nykyaikaisinta MOSFET invertteri tekniikka. Verkkojännitteen 50Hz taajuus muunnetaan korkeaksi taajuudeksi

Lisätiedot

PullmanErmator. Rakennusimuri S13. Käyttöohjeet

PullmanErmator. Rakennusimuri S13. Käyttöohjeet PullmanErmator Rakennusimuri S13 Käyttöohjeet Sisällys 1 Huomio!... 3 2 Pakkauksen purkaminen... 3 3 Turvamääräykset... 3 3.1 Käsittely... 3 3.2 Huolto... 3 4 Toiminta... 4 5 Käyttö... 4 6 Suodattimen

Lisätiedot

Mallit: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600

Mallit: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Mallit: UR200-UR400-UR600 UF200-UF400-UF600 Käyttöohje FI Sisältö Tärkeitä ohjeita 2 Pakkauksesta purkaminen ja asennus 2 Sähköiset liitännät 3 Laitteen käynnistäminen 3 Termostaatti 3 Sulatus 4 Lukko

Lisätiedot

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN.

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. PAKKAUKSEN MUKANA TULEVA SUODATIN ON ASENNETTAVA KYLMÄVESILIITÄNTÄÄN. KATSO SIVU 4, KUVA 1 (SUODATIN NRO 12) MAKSIMI PAINE ILMAN

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VORTICE DEUMIDO 10 VORTICE DEUMIDO 20. Käyttöohje/kosteudenpoistimet/Vortice Deumido 10-20 sivu 1/1 2003-09-29/RTL.

KÄYTTÖOHJE VORTICE DEUMIDO 10 VORTICE DEUMIDO 20. Käyttöohje/kosteudenpoistimet/Vortice Deumido 10-20 sivu 1/1 2003-09-29/RTL. KÄYTTÖOHJE Käyttöohje/kosteudenpoistimet/Vortice Deumido 10-20 sivu 1/1 VORTICE DEUMIDO 10 VORTICE DEUMIDO 20 Maahantuoja: Maahantuoja: Scanoffice Oy Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 VANTAA www.scanoffice.fi

Lisätiedot

Huolto-opas Kuivausrumpu

Huolto-opas Kuivausrumpu Huolto-opas Kuivausrumpu T5190LE Malli N1190.. Alkuperäiset ohjeet 438 9098-10/FI 2015.09.11 Sisältö Sisältö 1 Merkinnät...5 2 Yleistä...5 3 Huolto...6 3.1 Puhdista nukkasuodattimet...6 3.2 Erikoissuodatin...6

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

EXTOR 1000A asbesti-imuri alipaineistukseen

EXTOR 1000A asbesti-imuri alipaineistukseen KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjeeseen huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 1000A asbesti-imuria. Näitä ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 1000A asbesti-imuri

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power Plasma 50 Power Plasma 60 Power Plasma 80 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISYÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Tuotekuvaus. Asennus. Purkaminen

Tuotekuvaus. Asennus. Purkaminen TF 50 HV-F E87 264 01 Käyttöohje TF 50 HV-F TF 50 HV-F Til.nro: E87 264 01 Lue kunkin koneen mukana toimitettavat turvallisuusohjeet parhaan käyttöturvallisuuden takaamiseksi. Lue käyttöohje, ennen kuin

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

Emolevyn kannen poistaminen

Emolevyn kannen poistaminen Aiemmin asennetut muisti- ja liitäntäkortit voidaan helposti poistaa seuraavilla sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. 1 Katkaise tulostimen virta. 2 Irrota virtajohto. 3 Irrota rinnakkais- tai Ethernet-kaapeli

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 150XT

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 150XT Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 150XT 1 Sisällysluettelo Käyttökohteet... 3 Valmistusdirektiivit... 3 Turvallisuusohjeet... 5 Suhteellinenkosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 6 Oikean kuivainlaitetekniikan

Lisätiedot

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25 SE... 7... 9 GB... 11 NO FR... 13 RU... 15... 17 DE... 19 PL FI... 21 NL... 23 ES... 25 IT... 27 ELV3333, ELV3344, ELV5333, ELV6344 375 300 340 min 300 mm c-c 277 24 9 16 min 300 mm min 500 mm Fig. 1 10

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän julkaisun sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän julkaisun korjaamiseen

Lisätiedot

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö Elektroninen ohjausyksikkö MALLI CITY Käyttäjän käsikirja Asennus Toiminnot Vasatherm Finland Oy Puh: +358 (0)9 4730 6190 Pihatörmä 1 A Fax: + 358 (0)9 4730 6201 02240 Espoo E-mail: etunimi.sukunimi@vasatherm.fi

Lisätiedot

SÄILYTÄ KÄYTTÖOPAS HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN.

SÄILYTÄ KÄYTTÖOPAS HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN. LUE TÄMÄ KÄYTTÖOPAS HUOLELLISESTI ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA. OHJEITA NOUDATTAMALLA SAAT PARHAAN TU- LOKSEN JA VOIT KÄYTTÄÄ LAITETTA TURVALLISESTI. SF TURVAVAROITUKSIA - Varmista pakkauksen poistamisen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ABSORPTIOKUIVAIN ASE 200 / ASE 300. Päivätty 10/2009 sivu 1 / 13

KÄYTTÖOHJE ABSORPTIOKUIVAIN ASE 200 / ASE 300. Päivätty 10/2009 sivu 1 / 13 KÄYTTÖOHJE ABSORPTIOKUIVAIN ASE 200 / ASE 300 Päivätty 10/2009 sivu 1 / 13 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä 3 2 Toimintatapa 3-4 3 Turvallisuus 4 4 Käyttöönotto ja kuljetus 5 5 Käyttö 5.1 Sähköliitäntä 5 5.2

Lisätiedot

Sensor-Leuchten Typ 400 FIN Käyttöohje

Sensor-Leuchten Typ 400 FIN Käyttöohje 110010759 03/2011 Technische Änderungen vorbehalten. Sensor-Leuchten Typ 400 Käyttöohje normal/ not dimmable dimmable (all dimmers) Tipp! Halogen 15 sec. 30 min. Watt-o-matic 0 50% min. 5 min. Watt-o-matic

Lisätiedot

K3 HP KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE

K3 HP KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE K3 HP KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Käyttökohteet... 2 Toimituksen tarkastus... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Kuivaimen toimintaperiaate... 5 Säätimet... 6 Merkkivalo...

Lisätiedot

SISÄLLYS. ENNEN JÄÄKAAPIN KÄYTTÖÖNOTTOA Sivu 46

SISÄLLYS. ENNEN JÄÄKAAPIN KÄYTTÖÖNOTTOA Sivu 46 SISÄLLS SF JÄÄKAAPIN OSAT Sivu 46 ENNEN JÄÄKAAPIN KÄTTÖÖNOTTOA Sivu 46 TÄRKEÄÄ Sivu 47 KÄTTÖ Sivu 47 SULATUS - HOITO Sivu 48 VIANETSINTÄ Sivu 49 HUOLTO Sivu 49 ASENNUS Sivu 50 AVAUSSUUNNAN VAIHTAINEN Sivu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz G-12-015, G-12-030, G-12-060 G-24-015, G-24-030, G-24-060 1. Laitteen kuvaus Virta päällä merkkivalo Virhe-merkkivalo (ylikuormitus, alhainen/korkea akun

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W Kok 1,3 Water kettle Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. WK13W S.

Lisätiedot

SW20 Combi SW21 Aqua SW21

SW20 Combi SW21 Aqua SW21 SW20 Combi SW21 Aqua SW21 Lue käyttöohjeet ennen imurin käyttöä Nämä käyttöohjeet on tarkoitettu imurin käyttäjälle Tutustu laitteen osiin, turvallisuusohjeisiin ja käyttöön sekä kunnossapitotoimiin ja

Lisätiedot

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan). 2. Akut. Kaksi

Lisätiedot

BULL. Lattiapäällysteiden poistokone

BULL. Lattiapäällysteiden poistokone BULL Lattiapäällysteiden poistokone 1 Sisältö 2 Käyttötarkoitus... 4 3 Tekniset tiedot... 4 4 Turvallisuusohjeet... 4 5 Huolto... 5 6 Käyttö... 5 6.1 Valmistelut (matot, päällysteet)... 5 6.2 Ohjauskahvan

Lisätiedot

ILMANKOSTUTIN MALLI: HA146 KÄYTTÖOHJE

ILMANKOSTUTIN MALLI: HA146 KÄYTTÖOHJE Pur Line ILMANKOSTUTIN MALLI: HA146 KÄYTTÖOHJE Kiitos, että olet valinnut PurLine ilmankostuttimen. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje turvallisessa

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 Mitat P x L x K 480x289x100 DC / AC INVERTTERI 12V 2500W 230V AC 50Hz 1702-8571 Matkailuautot Husbilar

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

ROBUST Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin

ROBUST Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin Sähköiset ilmanlämmittimet vaativiin olosuhteisiin Robust on sarja sähkökäyttöisiä ilmanlämmittimiä, jotka sopivat käytettäviksi ympäristöissä, joissa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 110003091

KÄYTTÖOHJE 110003091 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 1 Käyttöönotto... 2 Huolto... 3 Häiriötilanteet... 4 Turvallisuus... 5 Takuuehdot... 6 Tekniset tiedot... 7 1. JOHDANTO Tämä vihkonen sisältää ne tiedot, jotka tarvitset

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 300XT

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 300XT Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 300XT 1 Sisällysluettelo Käyttökohteet... 3 Valmistusdirektiivit... 3 Turvallisuusohjeet... 5 Suhteellinenkosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 6 Oikean kuivainlaitetekniikan

Lisätiedot

RUUANKULJETUSVAUNU METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I

RUUANKULJETUSVAUNU METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I RUUANKULJETUSVAUNU METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I Asennus- ja käyttöohjeet 3755281 3755280 3755279 3755278 3755277 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä...3 1.1. Käsikirjassa käytetyt merkinnät...3 1.2. Laitteessa

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE

LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE 1. YLEISKUVAUS 1. Paahtopaikat 2. Korkeussäädin 3. Paahtoasteen säädin 4. STOP-painike 5. Murupelti (irrotettava) 6. Johto 7. Sulatuspainike 8. Uudelleenlämmityspainike

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja MOOTTORIVENTTIILI Käsikirja Tutustu käsikirjaan huolella ennen järjestelmän käyttöönottoa. Ainoastaan valtuutettu huoltohenkilökunta on oikeutettu suorittamaan säätöja korjaustoimenpiteitä. Korjauksessa

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖLIESI OCE 40 OCE Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 UHDISTUS JA HOITO... 2

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla kondenssiyksiköllä LKV 1000XT

KÄYTTÖOHJE. ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla kondenssiyksiköllä LKV 1000XT KÄYTTÖOHJE ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla kondenssiyksiköllä LKV 1000XT 1 Sisällysluettelo Käyttökohteet... 3 Valmistusdirektiivit... 3 Turvallisuusohjeet... 5 Suhteellinenkosteus ja sen vaikutus

Lisätiedot

ElectroGEAR Käyttöopas ja Käyttöohjeet

ElectroGEAR Käyttöopas ja Käyttöohjeet ElectroGEAR Käyttöopas ja Käyttöohjeet RAKENNUSLÄMMITIN LUE OHJEET HUOLELLISESTI: Lue ja noudata kaikkia ohjeita. Pidä ohjeet turvallisessa paikassa tulevaa käyttöä varten. Älä anna kenenkään, joka ei

Lisätiedot

Ohjekirja Sähkölämmitin K ,K

Ohjekirja Sähkölämmitin K ,K GILS Ohjekirja Sähkölämmitin K9000004,K9000005 Ohjeet on luettava ennen käyttöä TÄRKEÄÄ TIETOA TURVALLISUUDESTA Sähkölaitteita käytettäessä on aina noudatettava muun muassa seuraavia yleisiä turvallisuusohjeita:

Lisätiedot

Käyttöohje Eurovac Blue Line 1000 sarjan imuri

Käyttöohje Eurovac Blue Line 1000 sarjan imuri Käyttöohje Eurovac Blue Line 1000 sarjan imuri Tämä ohjekirja sisältää kaikki tiedot joita tarvitset laitteen asianmukaiseen käyttöön. Lue ohjekirja huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi

Lisätiedot

Ultraheat S 3004 / S 3004 P / S 5004 / S 5004 E (NL) Asennusohje Sivu 2

Ultraheat S 3004 / S 3004 P / S 5004 / S 5004 E (NL) Asennusohje Sivu 2 Ultraheat S 3004 / S 3004 P / S 5004 / S 5004 E (NL) Asennusohje Sivu 2 Ultraheat sähkökäyttöinen lisälämmitin Sisällysluettelo Käytetyt symbolit... 2 Asennusohje Käyttötarkoitus... 3 Vaatimustenmukaisuusvakuutus...

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

PNEUMAATTINEN SAUMANSULKIJA. Käyttökäsikirja. Malli, jossa on automaattipysäytys

PNEUMAATTINEN SAUMANSULKIJA. Käyttökäsikirja. Malli, jossa on automaattipysäytys PNEUMAATTINEN SAUMANSULKIJA Käyttökäsikirja Malli, jossa on automaattipysäytys 2 Yleistä Konetta voidaan hyvin käyttää useimpien tyyppiä m 82, VM 84 tms. olevien saumojen sulkemiseen. Koneen rakenne on

Lisätiedot

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino.

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino. 1(4) Tarkastus Sammutin tulee tarkastaa vähintään kahden vuoden välein. Milloin sammutin on alttiina sammuttimen toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille, kuten sään vaihteluille, kosteudelle tai tärinälle,

Lisätiedot

Osien kuvaus G H. Sisäänrakennettu turvalukitus. Ennen ensimmäistä käyttökertaa

Osien kuvaus G H. Sisäänrakennettu turvalukitus. Ennen ensimmäistä käyttökertaa Turvallisuusohjeet Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Säilytä nämä ohjeet, takuutodistus, ostokuitti ja, mikäli mahdollista, pakkauslaatikko sisäosineen. Tämä laite on tarkoitettu

Lisätiedot

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 SUOMI MD-3-stereokaiuttimissa on hyvälaatuinen ääni kuunneltaessa musiikkia tai radiota yhteensopivalla Nokia-puhelimella tai äänilaitteella. Kaiuttimissa on 3,5 mm:n stereoääniliitin

Lisätiedot