Käyttöohje K2 kondenssikuivain

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöohje K2 kondenssikuivain"

Transkriptio

1 Käyttöohje K2 kondenssikuivain

2 Sisältö Käyttökohteet.. 3 Valmistusdirektiivit. 3 Turvallisuusohjeet 4 Miten kuivain toimii.. 5 Ohjauspaneeli 7 Käyttöasetukset. 7 Indikaattorivalo. 8 Käynnistys. 8 Kuljetus.. 9 Ylläpito ja huolto.. 12 Tarvikkeet. 13 Vianetsintä.. 14 Tekniset tiedot.. 15

3 Käyttöohjeet K2 Käyttökohteet K2 Kondenssikuivain on tarkoitettu ensisijaisesti ammattikäyttöön. Se on erityisesti kehitetty käytettäväksi asutuissa tiloissa, ensiavuksi vesivahinkokohteisiin, tai kun absorptionkuivaimen kosteaa poistoilmaa ei ole mahdollisuus johtaa poistoletkulla ulos kuivattavasta tilasta. K2 kuivainlaitteen suojausluokka on IP X4 - hyväksytty märkiin ja kosteisiin tiloihin. Ominaisuuksia: Suuri kapasiteetti Vankka rakenne Erittäin hiljainen käyntiääni Useita käyttöasetuksia eri käyttö tarkoituksiin Sisäänrakennettu termostaattiohjattu lisälämmitin käytettäväksi pienissä lämmittämättömissä tiloissa. Koneessa on elektronisesti ohjattu kuumakaasu-sulatus Helppo kuljettaa Voidaan pinota päällekkäin Huoltoystävällinen Käyttötunti- ja kwh-mittari Hygrostaatti-valmius Laitehyväksynnät K2 kondenssikuivain on sähköturvallisuus- ja EMC testattu (SEMKO). Kuivain on CE-merkitty. Vastuuvapauslauseke Väärin asennettuna voi johtaa henkilö- ja/tai omaisuusvahinkoihin Valmistaja ei ota vastuuta jos ohjekirjan ohjeita ei noudateta, jolloin myöskään takuu ei ole voimassa Koneeseen ei saa tehdä omia muutoksia ilman valmistajan lupaa Tuotetta, teknisiä tietoja sekä asennus- ja käyttöohjeita voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta Tämä käyttöohje sisältää tietoja jotka ovat suojattu tekijänoikeuden lailla. Mitään osaa tästä dokumentista ei saa kopioida tai tallentaa tiedon tallentamisjärjestelmään ilma kirjallista lupaa Corroventa AB:lta.

4 Mahdolliset asiakirjasisältöön, laitetekniikkaan tai muuhun liittyvät tiedustelut tai palautteet tulee ohjata ensisijaisesti suoraan valmistajalle tai lähimmälle jälleenmyyjälle. Valmistaja: Corroventa Avfuktning AB Mekanikervägen Bankeryd Sverige Puh: Fax: Turvallisuusohjeet Kuivainta saa ainoastaan käyttää ammattihenkilö, joka on lukenut ja ymmärtänyt alla olevat ohjeet. 1. Kuivainta ei saa peittää, jolloin vaarana ylikuumenimen ja palovaara. 2. Kuivainta ei saa käyttää työpöytänä, tukena tai tuolina. 3. Kuivaimen päällä ei saa seistä tai kävellä 4. Älä koskaan käytä konetta ilman suodatinta -> vaarana konerikko. Varmista että suodatin on puhdas. Jos suodatin on tukossa, on vaarana laitteen ylikuumeneminen. 5. Vältä imemästä koneella öljyä, rasvaa tai vastaavaa. 6. Konetta ei saa käyttää tiloissa joissa herkästi syttyviä kaasuja. 7. Älä työnnä esineitä imu- tai poistoverkkoihin, vaarana konerikko ja henkilövahinko. 8. Sijoita kone tasaiselle ja vankalle alustalle, jossa ei ole kaatumisvaaraa. 9. Pidä lapset, eläimet ja ulkopuoliset henkilöt poissa työskentelyalueelta. 10. Ota yhteyttä koneen toimittajaan jos kuivainlaite, pistotulppa tai virtajohto on rikki. Älä tee sähkökorjaustöitä ilman koulutusta tai sähkötyövaltuuksia. 11. Varo sähköjohdon rikkoutumista. Mahdollisen jatkojohdon tulee olla ehjä, tyyppihyväksytty ja ominaisuuksiltaan laitteeseen sopiva. 12. Älä kanna tai vedä konetta virtajohdosta. 13. Sähkölaite ja vesi voivat yhdistelmänä olla hengenvaaralliset, jonka johdosta laitetta ei saa käynnistää mikäli se on joutunut veteen / kastunut epänormaalisti. 14. Käytä aina vikavirta suojaa minimoidaksesi sähköiskun riskiä. 15. Vettä ei saa johtua laitteen sähkökomponentteihin. Jos näin käy, varmista että osat ovat täysin kuivat ennen laitteen uudelleen käyttöönottoa. 16. Älä avaa konetta puhdistusta tai huoltoa varten ennen kuin laite on kytketty irti verkkovirrasta / virtalähteestä. 17. Koneeseen ei saa liittää osia, mitkä eivät ole mukana tässä dokumentissa, tai poikkeuksellisesti etukäteen Corroventa AB:n hyväksymiä. Ota yhteyttä toimittajaan kun haluat lisätietoja turvallisuudesta tai käytöstä.

5 Näin K2 kuivainlaite toimii: 1. Höyrystin 2. Lauhdutin 3. Kiertokompressori 4.Puhallin 5. Säiliö Kuva 1 Sisäänrakennettu puhallin kierrättää huoneilmaa kuivaimen läpi. Kun kostea huoneilma osuu höyrystimeen, ilman lämpötila laskee kastepisteeseen ja kosteus muuttuu vedeksi. Vesi valuu säiliöön. Koneen säiliössä on pintavahti, jolloin se sammuu kun säiliö on täynnä. Säiliön tilalle voidaan asentaa poistopumppuyksikkö joka mahdollistaa automaattisen tyhjennyksen. Maksimi nostokorkeus tälle pumppuyksikölle on 4 metriä. Kolmas vaihtoehto on liittää ¾ tuuman letku höyrystimen peltiin. Kuiva, kylmä ilma jatkaa lauhduttimeen, jossa ilma lämpenee lauhduttimen lämmön vaikutuksesta sekä höyrystimen lämpöenergiasta vesihöyryn muuttuessa vedeksi. Lämmin, kuiva ilma ohjataan takaisin kuivattavaan huonetilaan keräämään uutta kosteutta. Joissakin lämpö- ja kosteusolosuhteissa höyrystymien silmukoihin muodostuu jäätä, jolloin laitteen sulatusautomatiikka aktivoituu kerran tunnissa, ja ohjaa lämpimän kaasun silmukkaan, jolloin jää sulaa ja vesi valuu alas säiliöön / pumppuyksikköön.

6 Kuivumisen nopeuttamiseksi on K2 kuivaimessa sisäänrakennettu lisälämmitin (1500 W). Lisälämmittimen tarkoitus on nostaa huoneen lämpötilaa, ja sen avulla nopeuttaa kuivumisprosessia. Lisälämmitin on termostaattiohjattu, ja lämmitinyksikkö sammuu 21 asteen lämpötilassa. Toimitussisältö ja laitekahvan asennus Laitetoimituksessa pakkaussyiden johdosta ei laitekahvaa ole asennettuna. Irrallinen laitekahva on sijoitettuna koneen alla, jossa ovat myös laitekahvan neljä kiinnitysruuvia ja tarvittavat avaimet, yksi avain konepellin (päälipelti) ruuvien avaamiseksi ja kiinnittämiseksi, ja toinen avain laitekahvan kiinnittämiseksi. Asennus 1. Poista pakkaus sekä pakkaussuojat ja ota laitekahva, ruuvit ja avaimet koneen alta (pussi), katso kuva Käytä pienempää avainta avatakseen konepellin (päälipelti). HUOM!: Pidä konepellistä kiinni kun irrotat sen ja laske se alas lattialle, katso kuva Työnnä laitekahva ohjauspaneelin kummallakin puolella olevien asennusreikien läpi. Varmista että kaikki neljä reikää sopivat paikalleen (kahvassa ja koneen rungossa olevat kierteet), katso kuva Kiinnitä kahva mukana tulleilla ruuveilla, katso kuva Nosta konepelti takaisin ja kiinnitä ruuveilla takaisin. Asennus on valmis

7 Ohjauspaneeli 1. Käyttötunti- ja kwh-mittari 2. Käyttöasetusten valintakytkin (käyttökytkin) 3. Lisälämmittimen katkaisija ON/OFF 4. Indikaattorivalo 5. Liitin hygrostaatti-asennusta varten Käyttöasetukset K2 kuivain käyttökytkimessä on 5 eri käyttöasetusta. Käyttökytkin on sijoitettuna laitteen ohjauspaneeliin (katso edellinen kuva). Kuivaimessa on termostaattiohjattu lisälämmitin joka sammuu 21 asteen lämpötilassa. Kondenssikuivain toimii parhaiten korkeassa lämpötilassa. Lisälämmitintä on suositeltavaa käyttää viileissä tiloissa. Lisälämmitintä voidaan käyttää yhdessä kaikkien viiden (5:n) käyttöasetuksen kanssa, mutta lisälämmitin on päällä ainoastaan samanaikaisesti laitepuhaltimen kanssa. Käyttöasetuksen valinta ja kuivaustapa: MAN: Jatkuva käynti HYG: Hygrostaatti-asennossa kuivainta ohjaa ulkopuolinen hygrostaati (lisävaruste). Hygrostaattia käytetään kun halutaan kontrolloida kuivattavan ilman suhteellisen kosteuden raja-arvoja. Hygrostaatin avulla voidaan varmistaa ettei tilan suhteellinen kosteus madallu liikaa esim. materiaalivaurioiden välttämiseksi, tai vastaavasti nouse liian korkeaksi ruoste- ja mikrobivaurioiden syntymisen ehkäisemiseksi. Hygrostaatti asennetaan liittimeen joka on sijoitettuna laitteen ohjauspaneeliin.

8 HYG+FAN: Tämä asetus on sama kuin yllä sillä erolla, että laitepuhallin käy jatkuvasti riippumatta kosteuden määrästä. Kyseinen asetus on suositeltavaa esimerkiksi silloin kun halutaan maksimoida huonetilan kuivausta puhaltimen pitäessä ilman liikkeessä. ECO: Käyttöasetus ECO on tarkoitettu esim. huonetilakuivaukseen, tavallisesti silloin kun ensisijainen kuivausvaihe on suoritettu, ja laitteen kapasiteetti ylittää rakenteista luopuvan kosteuden määrän. Tällöin laitteen maksimikapasiteetin käyttö on usein tarpeetonta. ECO asennossa kuivainlaite toimii 50% normaaliajasta, joka puolittaa energian kulutuksen, mutta samalla myös kapasiteetin. ECO+FAN Tämä käyttöasetus sama kuin yllä, erona että puhallin käy jatkuvasti. INDIKAATTORIVALO Valo palaa Vilkkuu 2 krt Vilkkuu 3 krt Vilkkuu 4 krt Vilkkuu 5 krt Säiliö täynnä, tyhjennä säiliö Liian korkea työ lämpötila (työlämpötila ast). Liian matala työ lämpötila (työlämpötila ast). Vika huoneanturissa (ota yhteyttä huoltoon). Vika sulatusanturissa (ota yhteyttä huoltoon) Käynnistys ja käyttö Suhteellisen kosteuden työalue Rh % Työlämpötila astetta (optimaalinen ) Kuivaimen on saavutettava ympäristön lämpötila ennen käynnistystä, jos se on ollut aiemmin varastoituna tai kuljetettuna kylmemmässä tilassa. Sammuttamisen jälkeen konetta ei saa käynnistää uudelleen seuraavan 10 minuutin aikana. Jos konetta on kuljetettu vaaka-asennossa, sitä ei saa käynnistää seuravan 30 minuutin aikana laitteen pystyyn nostamisesta.

9 Sähköliitäntä Kytke laite maadoitettuun 230V/ 50Hz pistorasiaan. K2 voidaan liittää 10A sulakkeelle. Laitteessa on noin 5 sekunnin viive ennen käynnistymistä. 1. Aseta laite tasaiselle alustalle. 2. Sijoita laite vähintään 1m seinistä, jolla varmistetaan riittävä ilmankierto. 3. Sulje ovet, ikkunat ja ilmasointi, jotta tilasta saadaan mahdollisemman tiivis. Huolehdi että tilan lämpötila on mahdollisemman korkea, kuitenkin alle 30 astetta energian säästämiseksi. 4. Kuivaimen säiliössä on pintavahti joka pysäyttää laitteen kun säiliö on täynnä. Tällöin laitteen indikaattorivalo palaa jatkuvasti (yhtäjaksoisesti). 5. Säiliön tilalle voidaan asentaa ¾ tuuman letku. Katso kuva alla. 6. Laite käynnistyy kun käyttökytkimestä valitaan jokin käyttöasetus. 7. Jos tilan lämpötila on matala, laitteen lämmitin kytkeytyy päälle, ja termostaatti sammuttaa lämmittimen kun +21 lämpöastetta on saavutettu. 8. Jos lämpötila on alle +3 tai yli+ 30 lämpöastetta, laite sammuu. Laite käynnistyy automaattisesti kun lämpötila on palautunut työlämpötilaolosuhteisiin (noussut/ laskenut). 9. K2:ssa on elektronisesti ohjattu sulatus. Jos höyrystimeen muodostuu jäätä, laite sulattaa sen kerran tunnissa automaattisesti. Poistoletkun käyttö: Käytä ¾ tuuman letkua, ja kiinnitä se letkukiristimellä laitteeseen, katso vasemman puoleista kuvaa. Vie letku viemäriin joka on alempana kuin laitteen poistoputken pään korkeus silloin kun poistopumppua poistopumppua ei ole asenettu. Painovoimaisesti letkulla poistettaessa poistoletkun korkeus ei saa missään letkun kohdassa ylittää laitteen poistoputken pään korkeutta. Kuljetus Ennen laitteen kuljettamista tulee vesisäilö olla tyhjennettynä sekä mahdollinen jää höyrystimessä sulatettu. Kiinnitä / sido laite huolellisesti kiinni kuljettamisen ajaksi. Suositeltava kuljetustapa on kuljettaa laitetta pystyasennossa.

10 Jos laitetta kuitenkin kuljetaan vaaka-asennossa tulee laite olla aina kuvankaltaisessa asennossa nojaten laitekahvaan selällään. Muut asennot vaakakuljetuksessa eivät ole sallittuja, katso kuva. Kun laite on ollut vaaka-asennossa, sen tulee olla pystyasennossa vähintään 30 minuuttia ennen käynnistystä. Nosto HUOM! Jos kone nostetaan nosturilla, säiliö on poistettava noston ajaksi säiliön tippumisvaaran poistamiseksi. Laske laite varoen alas. Älä mene laitteen alle noston aikana. Säilytys 2 kpl K2 kuivainlaitetta voidaan varastoitaessa pinota päällekkäin (katso kuva), jolloin säästyy varaston lattiapinta-alaa. Huomio kuitenkin, että laitteen tyhjäpaino on noin 40 kg.

11 Pumppumoduulin asennus Varmista että laite on kytketty irti virtalähteestä ja pistotulppa on pois pistorasiasta ennen pumppumoduulin asennuksen aloittamista. Noudata ohjeita seuraavasti: 1. Ota säiliö pois. 2. Ruuvaa suojapelti pois kuvan mukaisesti vasemmalla. Huomio että pikaliitin on kiinni suojapellissä. 3. Irrota liitin painamalla sen sivuista ja vetämällä se varovasti ulos. Kuva C. Kuva A Kuva B Kuva C 4. Ota pumppumoduuli ja liitä se samaan liitimeen. Kuva D 5. Asenna suojapelti jossa läpivienti johdolle. Kuvat E ja F Kuva D Kuva E Kuva F 6. Aseta pumppumoduulin pohja ensin koneeseen. Kuva G. 7. Asenna prikat ja ruuvaa kiinni alareunoista. Kuva H. 8. Ruuvaa kiinni yläreunoista. Kuva I. Kuva G Kuva H Kuva I

12 Ylläpito ja huolto Ennen huoltotoimenpiteitä, varmista että laite on kytketty irti virtalähteestä, ja koneen pistotulppa on pois pistorasiasta. Vaihda suodatin ja puhdista laite säännöllisesti. Pöly ja lika heikentävät laitteen kapasiteettia, ja voivat aiheuttaa ylikuumenemisen sekä palovaaran. Puhdista alumiinini lauhdutin paineilmalla. Tarvittaessa voidaan avata konepelti ruuvaamalla pois kaksi ruuvia sivuilta. Katso kuva. Ammattihenkilön tulisi suorittaa seuraavia puhdistustoimenpiteitä: Konsolsi ja päälikansi (laitekotelo) voidaan avata irrottamalla yläosan kaksi kiinnitysruuvia, jonka jälkeen laitteen pohja-alusta, jossa laitekompressori on sijoitettuna, voidaan imuroida puhtaaksi. Kun laitekotelo on avoinna, tarkasta että tiivisteet ovat ehjiä. Vialliset tiivisteet muuttavat / vaikuttavat laitteen suojausluokkaan, ja vesi voi päästä laitteen sähköliitäntöihin aiheuttaen riskin henkilö- ja materiaalivaurioille. Painekytkin Ammattihenkilön tulisi suorittaa seuraavia toimenpiteitä: Kuivainlaitteessa on painekytkin joka sammuttaa laitekompressorin mikäli kondenssipaine jostain syystä on liian korkea. Painekytkin sijaitsee kylmäpiirin korkeapainepuolella, ja siinä on manuaalinen palautuskytkin. Avaa konsoli ja päälikansi vian korjaamiseksi. Palauta painekytkin takaisin manuaalisesti. Painekytkin sijaitsee kumitiivisteen takana kuvassa F. Kun laitekotelo on avoinna, tarkasta että tiivisteet ovat ehjiä. Vialliset tiivisteet muuttavat / vaikuttavat laitteen suojausluokkaan, ja vesi voi päästä laitteen sähköliitäntöihin aiheuttaen riskin henkilö- ja materiaalivaurioille.

13 Ylilämpösuoja Ammattilaisen tulisi suorittaa seuraavat toimenpiteet: K2 kuivainlaitteessa on kaksi erillistä ylilämpösuojaa, (joista toinen on manuaalitoiminen palautus) jotka katkaisevat laitteelta virran mikäli lämpöelementit ylikuumenevat. Mikäli manuaalinen ylilämpösuoja katkaisee laitteelta virran, kytke laite irti verkkovirrasta, ja anna laitteen jäähtyä. Avaa laitteen konsoli ja päälikansi ongelman ratkaisemiseksi, ja kytke ylilämpösuoja takaisin päälle manuaalisesti. Kun laitekotelo on avoinna, tarkasta että tiivisteet ovat ehjiä. Vialliset tiivisteet muuttavat / vaikuttavat laitteen suojausluokkaan, ja vesi voi päästä laitteen sähköliitäntöihin aiheuttaen riskin henkilö- ja materiaalivaurioille. Lisävarusteet Seuraavat lisävarusteet voidaan liittää K2 kuivainlaitteeseen: Tuotenumero Nimeke K2 karkeasuodatin Hygrostaatti HS1-5 (5m kaapeli) Vesisäiliö K Pumppuyksikkö K2

14 Vian etsintä Vian tyyppi Vian aiheuttaja Toimenpide Kuivainlaite on pysähtynyt ja indikaattorivalo palaa yhtäjaksoisesti Laitteen säiliö on täynnä. Tyhjennä säiliö. Pumpullista laitetta käytettäessä todennäköisesti poistoletkussa on taite tai pumppu ei ole toiminnassa. Poista letkun taitos ja tarkasta että letkun molemmat päät ovat vapaita veden virtaukselle. Tarkasta ja seuraa pumppuyksikön toimintaa, tarvittaessa vaihda pumppuyksikkö. Kuivainlaite on pysähtynyt ja indikaattorivalo vilkkuu kahden (2) välähdyksen sarjoissa Kuivainlaite on pysähtynyt ja indikaattorivalo vilkkuu kolmen (3) välähdyksen sarjoissa Kuivainlaite on pysähtynyt ja indikaattorivalo vilkkuu neljän (4) välähdyksen sarjoissa Kuivainlaite on pysähtynyt ja indikaattorivalo vilkkuu viiden (5) välähdyksen sarjoissa Kuivainlaitteen viereen kertyy vettä Kuivainlaitteen vedenerotuskapasiteetti on matala Huonelämpötila on liian korkea. Huonelämpötila on liian matala. Vika huonetila-anturissa Vika sulatusanturissa Säiliö ei ole oikein / huolellisesti asennettu Huonetilan lämpötila tai suhteellinen kosteus on matala Odota. Kuivainlaite käynnistyy automaattisesti kun huonelämpötila on laskenut C. Odota. Kuivainlaite käynnistyy automaattisesti kun huonelämpötila on noussut +5-6 C Ota yhteyttä laitehuoltoon Ota yhteyttä laitehuoltoon Asenna laitteen säiliö oikein / huolellisesti paikalleen. Käynnistä kuivainlaitteen lisälämmin. Tarkasta tilan ilmankosteus.

15 Tekniset tiedot Typ LAF 50 LAF 50E LAF 50E2 LAF 100 LAF 100E LAF 150 LAF 150E K2 Toiminta-ala, Rh % % Toimintalämpötila, C Max. energiankulutus, W 2100 Todellinen energiankulutus, +20 C / Rh 60% 400 Lisälämmittimen teho, W 1500 Kuivauskapasiteetti, +20 C, Rh 60%, litraa / vrk 13 Kuivauskapasiteetti, +30 C, Rh 80%, litraa / vrk 23 Käyttöteho/litraa, +20 C, Rh 60%, kw/litra 0,73 Ilmamäärä, m3/tuniissa 500 Liitäntä, 1 vaihes, 50Hz, V 230 Käyntiääni, dba** <70dBA Suojausluokka IP X4 Paino, kg 43 Mitat, pituus x leveys x korkeus, mm x 890 ** Mitattu 1.0 metrin päässä laitteesta, 1.6 metrin korkeudelta lattiapinnasta.

electrolux keskuspölynimurijärjestelmät Omistajan opas

electrolux keskuspölynimurijärjestelmät Omistajan opas electrolux keskuspölynimurijärjestelmät Omistajan opas 2 electrolux keskuspölynimurit Sisällysluettelo Putkisto Keskusyksikön sijainti...3 Putkiston suunnittelu...3 Imurasioiden sijainti...3 Tyypillisiä

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Pellettikamiina EKERUM / NEPTUNI ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 05.11.2008-1/20 SISÄLLYSLUETTELO Huolto-ohjeet...4 Tuoteseloste...4 Osat...5 Tekniset tiedot...6 Ohjauspaneeli...6

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje Viinikaappi

Käyttö- ja asennusohje Viinikaappi Käyttö- ja asennusohje Viinikaappi Lue ehdottomasti tämä käyttö- ja asennusohje ennen viinikaapin sijoitusta, asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. fi-fi

Lisätiedot

ASTIANPESUKONE. Asennus- ja käyttöohje WD-6. S/N: Alkaen: 201302 Rev.: 4.0. Käännös valmistajan alkuperäisestä käyttöohjeesta

ASTIANPESUKONE. Asennus- ja käyttöohje WD-6. S/N: Alkaen: 201302 Rev.: 4.0. Käännös valmistajan alkuperäisestä käyttöohjeesta ASTIANPESUKONE WD-6 4246074, 4246075, 4246084, 4246152, 4246153, 4246154 Asennus- ja käyttöohje S/N: Alkaen: 201302 Rev.: 4.0 Käännös valmistajan alkuperäisestä käyttöohjeesta SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä...5

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje YHDISTELMÄASTIANPESUKONE WD-12 Asennus- ja käyttöohje Käännös valmistajan alkuperäisestä käyttöohjeesta Rev 1.0 Alkaen 201304 2027116 SISÄLLYSLUETTELO 2. Yleistä...4 2.1. Käsikirjassa käytetyt merkinnät...4

Lisätiedot

ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin

ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin Käyttö- ja asennusopas Asuintilojen ilmastointilaitteet Asennustiedot tarkoitettu vain valtuutettujen asennusliikkeiden käyttöön! Kiitos, että valitsit tämän ilmastointilaitteen.

Lisätiedot

LAF 50 / 100 / 150. Ilmankuivaajat ammattikäyttöön LAF. Rakenne. Sähkölämmitys, lisämerkinnät -E, -ES ja -E2S. Liitäntä.

LAF 50 / 100 / 150. Ilmankuivaajat ammattikäyttöön LAF. Rakenne. Sähkölämmitys, lisämerkinnät -E, -ES ja -E2S. Liitäntä. Ilmankuivaajat 50 / 100 / 150 Ilmankuivaajat ammattikäyttöön VEAB:n ilmankuivaajat on suunniteltu ammattikäyttöön, jolloin niiden suorituskyvylle asetetaan suuria vaatimuksia. soveltuu sen vuoksi erittäin

Lisätiedot

PIU/ELISSE ILMASTOINTILAITE KÄYTTÖOHJE (kuva selitykset, katso alkuperäinen ohje) SISÄLTÖ

PIU/ELISSE ILMASTOINTILAITE KÄYTTÖOHJE (kuva selitykset, katso alkuperäinen ohje) SISÄLTÖ PIU/ELISSE ILMASTOINTILAITE KÄYTTÖOHJE (kuva selitykset, katso alkuperäinen ohje) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ 1.1 YLEISTÄ 1.2 SYMBOLIT 1.2.1 KUVASYMBOLIT 1.2.2 VAROITUSSYMBOLIT 1.3 KÄYTTÖTARKOITUS 1.4 VAROITUKSET

Lisätiedot

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B Omistajan käsikirja Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE Sisällysluettelo Turvaohjeita 4 Aloitus 4 Valmistelut 4 Käyttö

Lisätiedot

KORIKULJETINASTIANPESUKONE

KORIKULJETINASTIANPESUKONE KORIKULJETINASTIANPESUKONE WD-151E - WD-421E 4246211, 4246212, 4246213, 4246214, 4246215, 4246216, 4246217, 4246218, 4219100, 4219102 Asennus- ja käyttöohje S/N: Alkaen: 01.05.2010 Rev. 1.0 Käännös valmistajan

Lisätiedot

LAF 50 / 100 / 150. Ilmankuivaajat ammattikäyttöön LAF. Rakenne. Sähkölämmitys, lisämerkinnät -E ja -E2. Liitäntä. Hyväksyntä

LAF 50 / 100 / 150. Ilmankuivaajat ammattikäyttöön LAF. Rakenne. Sähkölämmitys, lisämerkinnät -E ja -E2. Liitäntä. Hyväksyntä Ilmankuivaajat 50 / 100 / 150 Ilmankuivaajat ammattikäyttöön VEAB:n ilmankuivaajat on suunniteltu ammattikäyttöön, jolloin niiden suorituskyvylle asetetaan suuria vaatimuksia. soveltuu sen vuoksi erittäin

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje Viinikaappi

Käyttö- ja asennusohje Viinikaappi Käyttö- ja asennusohje Viinikaappi Lue ehdottomasti tämä käyttö- ja asennusohje ennen viinikaapin sijoitusta, asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. fi-fi

Lisätiedot

BEAM. Keskuspölynimuri. suunnittelu asennus käyttö takuu

BEAM. Keskuspölynimuri. suunnittelu asennus käyttö takuu BEAM Keskuspölynimuri suunnittelu asennus käyttö takuu 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12 Beam Alliance Yleisiä ohjeita Keskuspölynimurijärjestelmä on tarkoitettu kotitalouden lian ja pölyn kuivaimurointiin. Vältä

Lisätiedot

Varoituksia. Toimita laite romutuksen yhteydessä asianmukaiseen kierrätyskeskukseen.

Varoituksia. Toimita laite romutuksen yhteydessä asianmukaiseen kierrätyskeskukseen. Varoituksia Ilmastointilaitetta saa käyttää ainoastaan tässä käyttöoppaassa annettujen ohjeiden mukaisesti. Ohjeissa ei ole voitu kattaa kaikkia mahdollisia tilanteita, joita voi syntyä laitteen käytön

Lisätiedot

Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin

Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin Käyttäjän opas Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin Malli TPO100 Malli TPO100B Jälleenmyyjä: Tämä opas on annettava loppukäyttäjälle. Käyttäjä: Lue tämä opas ENNEN laitteen käyttöä. Talleta opas myöhempää

Lisätiedot

FLEXIT S3 X/TT K3 X/TT A3 X/TT S3 R S3 RK

FLEXIT S3 X/TT K3 X/TT A3 X/TT S3 R S3 RK 94233SF-04 2006-01 FLEXIT S3 X/TT K3 X/TT A3 X/TT S3 R S3 RK Käyttöohje Ilmankäsittelylaite / liesituuletin S3 X/TT K3 X/TT A3 X/TT S3 R S3 RK Ilmankäsittelylaite ristitalteenottimella tai TT-talteenottimella

Lisätiedot

IVT 490, IVT 495 TWIN

IVT 490, IVT 495 TWIN fi IVT 490, IVT 495 TWIN Käyttöohje Tuotenumero: 11163 Painos 1.0 Kiitos siitä, että olet valinnut lämpöpumpun, jonka on valmistanut IVT Industrier AB Toivomme, että lämpöpumppumme täyttää odotuksesi ja

Lisätiedot

Sisältö. Leikkaa käyttöoppaan takasivulla olevat käyttöohjeet irti ja kiinnitä käymälän seinälle. VERSION 3.1

Sisältö. Leikkaa käyttöoppaan takasivulla olevat käyttöohjeet irti ja kiinnitä käymälän seinälle. VERSION 3.1 Käyttöohje SÄHKÖ Sisältö RAKENNE...3 TURVALLISUUS...3 KULJETUSVARMISTIN...3 YLEISIÄ TIETOJA KÄYTTÄMISESTÄ...4 KÄYTTÄMINEN...4 TYHJENTÄMINEN...5 KUNNOSSAPITO...6 VIANETSINTÄ...8 TAKUU...9 HUOLTO...9 TEKNISET

Lisätiedot

Lämpöpumppu ja Kombimoduuli 200-300 A/W Asennusohje

Lämpöpumppu ja Kombimoduuli 200-300 A/W Asennusohje Lämpöpumppu ja Kombimoduuli 200-300 A/W 12889-1.1I Asennusohje Tuotenro 12893 Painos 2,0 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeet ja symbolien selitykset 3 1.1 Turvallisuusohjeet 3 1.2 Symbolien

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HOTPOINT AQC9 4F5 T/Z1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/5587018

Käyttöoppaasi. HOTPOINT AQC9 4F5 T/Z1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/5587018 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HOTPOINT TCD 874 6P1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/5437232

Käyttöoppaasi. HOTPOINT TCD 874 6P1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/5437232 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

ASENNUSOHJE POREAMME. Rev.nr 140120. Sarjanumero:

ASENNUSOHJE POREAMME. Rev.nr 140120. Sarjanumero: ASENNUSOHJE POREAMME Rev.nr 140120 Sarjanumero: 2 Tärkeät turvallisuusohjeet...3 Sähköasennus...4 Käyttöönotto... Veden täyttö...6 Sähköliitäntä...6 Pumpun käynnistys...6 Suodatin...7 Kemikaalien lisääminen...7

Lisätiedot

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen. fi-fi M.-Nr. 09 722

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖPUMPPU

KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖPUMPPU KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖPUMPPU SRK 20ZGX-S SRK 25ZGX-S SRC 20ZGX-SA SRC 25ZGX-SA Malli SRK 20ZGX-S / SRC 20ZGX-SA SRK 25ZGX-S / SRC 25ZGX-SA 709-2 Sisältö Laitteen osat... 3 Toiminnot, tutustuminen... 4 Automaattinen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET PCLA. Siirrettävä split ilmastointilaite. Maahantuoja: Scanoffice Oy Tillenlyöjänkuja 9 A 01720 VANTAA www.scanoffice.

KÄYTTÖOHJEET PCLA. Siirrettävä split ilmastointilaite. Maahantuoja: Scanoffice Oy Tillenlyöjänkuja 9 A 01720 VANTAA www.scanoffice. Käyttöohje / ARGO Ulisse 13 PCLA / 2007-06-25 / RTL KÄYTTÖOHJEET JÄÄHDYTTIMET PCLA Tämä käyttöohje on Scanoffice O y:n omaisuutta ja sen osittainenkin kopioiminen tai jälkijulkaisu ilman Scanoffice Oy:n

Lisätiedot

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen. fi-fi M.-Nr. 09 722

Lisätiedot

Käyttö- ja Asennusohje

Käyttö- ja Asennusohje Käyttö- ja Asennusohje Käyttöohje, Stinger systeemi Asennusohje, ulkoyksikkö, Carrier Tekniset tiedot, piirustukset Versio 4,1 Maahantuoja Carrier Oy WWW.CARRIER.FI Käyttö- ja asennusohje versio 4.1-1

Lisätiedot

Asennusohje DHP-S VMGFB220

Asennusohje DHP-S VMGFB220 Asennusohje DHP-S VMGFB220 Ellei tätä ohjetta noudateta asennuksessa ja huollossa, Danfoss A/ S:n voimassaolevien takuuehtojen mukainen takuu ei ole voimassa. Danfoss A/S pidättää oikeudet osien ja teknisten

Lisätiedot

LAF 30 KÄYTTÄJÄN OHJEET Kosteudenpoistaja ammattikäyttöön TÄRKEÄÄ:

LAF 30 KÄYTTÄJÄN OHJEET Kosteudenpoistaja ammattikäyttöön TÄRKEÄÄ: FI KÄYTTÄJÄN OHJEET Kosteudenpoistaja ammattikäyttöön TÄRKEÄÄ: Lue nämä ohjeet ennen tuotteen käyttämistä. Säilytä ohjeet myöhempää käyttöä varten Art.nr. 172773-01 Yleistä Kosteudenpoistaja on kannettava

Lisätiedot

Jää-/pakastekaapin ja varusteiden kuvaus

Jää-/pakastekaapin ja varusteiden kuvaus Käyt t öohj e FI CN( P) es/ esf / sl4013,4003,3913,3513,3503 Jää-/pakastekaapin kuvaus Käyttö- ja näyttötoiminnot Kuva A1 1. Virran kytkemis/sammuttamispainike, jääkaappi. 2. Tuuletinpainike*. 3. Lämpötilanvalitsin,

Lisätiedot