VALINNAISAINETARJOTIN LUKUVUOSI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VALINNAISAINETARJOTIN LUKUVUOSI 2010-2011"

Transkriptio

1 VALINNAISAINETARJOTIN LUKUVUOSI

2 Vapaasti valittavat opinnot, jotka ovat kaikkien valittavissa maanantaina klo (14.15) (15.45) ja torstaina klo (14.15) (16.30) Jakso Koulutuskeskus Agricola (ti klo ja to klo ): Ohjeet: Ilmoittaudu kursseille ennen syyslomaa, mennessä oman oppilaitoksesi opolle! RUOTSIN AKTIVOINTIKURSSI/ 1 ov (opettaja Paula Launonen) Tarkoitettu ruotsin kielen mieleen palauttamiseen ja aktivoimiseen, sisältää haluttaessa vierailun Svenska Teaterniin HEI, ME LEIVOTAAN, 1 ov (opettaja Sirkka-Liisa Matiskainen) varaus b-keittiö Leivotaan suolaista ja makeaa, max. 15 opiskelijaa HYGIENIAPASSI SELKOKIELELLÄ/ 1 ov (opettaja Ritva Marjanen) D -atk-luokka Valmentaudutaan hygieniapassin suorittamiseen, ryhmään mahtuu 11 opiskelijaa TEATTERI ILMAISU MYRSKY -PROJEKTI/ 1 ov (opettaja Marja-Liisa Lintunen) Näytelmäprojekti, joka toteutetaan yhteistoiminnallisesti erityisoppilaiden kanssa. ASKARTELE, LEIKI JA RAKENTELE/ 1 ov (opettaja Sinikka Silja). Max 15 opiskelijaa OMA JOULUSEIMI /1 ov (opettaja Hanna Amaringo) Kurssilla valmistetaan jouluseimi, jonka opiskelijat saavat itselleen. Jos opiskelijat haluavat, seimiä voidaan laitaa esille joulukuussa Pieksämäellä olevaan seiminäyttelyyn. Max 12 opiskelijaa. Kaikille avoin Esedu, Kuusitien toimipiste, Pieksämäki Elintarvikehygieniakoulutus ja testi /(7h) (Hygieniapassi) (opettaja Erkki Magga) 2 x 2 h ja 1 x 3 h (ma ja klo ) Vahvistaa elintarvikkeiden käsittelyssä työskentelevien henkilöiden hygieniaosaamista lainsäädännön edellyttämälle tasolle. Sisältää mm. perustiedot mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta, ruokamyrkytykset, hygieeniset työtavat, henkilökohtainen hygienia. Kortti maksullinen, n.10 Tulityökorttikoulutus /(8h) (opettajat Tauno Paukkonen, Pekka Orava, Keijo Heinonen, Matti Suihkonen 1 x 2 h ja 2 x 3 h ( ma , ja 29.11klo ) Tulityöt ja turvallisuus, Alkusammutus- ja turvallisuustoimenpideharjoitus sekä tulitöiden turvallisuustutkinto. Kortti on maksullinen, n.10.

3 Jakso Koulutuskeskus Agricola (ti klo ja to klo ) : TAITAJA 2011/ 1 ov ( opettajat Paula Sapattinen ja Ritva Marjanen) Taitajakisoihin valmentautuminen, case-harjoitusten ja työelämäharjoitusten kautta Lähihoitajille. 15 opiskelijaa max PRINSESSAT JA RITARIT, LASTEN TEEMAJUHLAT/ 1 ov (opettaja Liisa Saarinen) B-talon opetuskeittiö Teemoihin perustuva juhlien suunnittelu, järjestely, kattaukset, leivonta ym. max. 15 opiskelijaa, tarkoitettu lähinnä LO opiskelijoille YV (Yhteisvastuu) KURSSI/ 1 ov (opettajat Marjo Laukkanen ja?) Ideoidaan ja toteutetaan toimintaa YV-keräykseen liittyen (esim. perheiden tapahtuma) SOSIAALINEN MEDIA NETTIYHTEISÖT/ 1 ov (opettaja Pasi Frilander) Tutustutaan erilaisiin työvälineisiin ja pohditaan niiden merkitystä sekä ammatillisesti että yksityiselämässä. Luodaan myös yhteistä tai omaa blogia tai wikiä. Facebook, jaycut, GoogleMaps, photoshop ym. ASKARTELE, LEIKI JA RAKENTELE/ 1 ov (opettaja Sinikka Silja) max 15 opiskelijaa DON T WORRY -BE HAPPY / 1 ov (opettaja Merja Nykänen) Englannin kielen kurssi, jolla harjoitellaan ja vahvistetaan arkielämän suullista kielitaitoa ja tutustutaan englanninkieliseen kulttuuriin (esim. musiikki, elokuvat). Kurssi on suunnattu: ammatillisille opiskelijoille ja kymppiluokalle.max opiskelijaa KULTTUURI KOMPASSI / 1 ov : Kun tämmöinen kohtaa semmoisen 1 ov (opettaja Mari Lappi) Kurssilla opit mm. eri kulttuurien tervehtimistapoja, opettelet tietämään, mitkä ovat eri kulttuureissa esim. pukeutumiseen ja käyttäytymiseen liittyvät ohjeet, tutustut kirjoittamattomiin sääntöihin ja menettelytapoihin sekä miesten ja naisten erilaisiin rooleihin. Kurssi toteutetaan verkkokurssina, johon liittyy myös lähiopetusta ja opettajan ohjausta. max 15 opiskelijaa (Kurssin voi käyttää myös Valinnaiset tutkinnonosat Ammattitaitoa täydentävien tutkinnonosien valinnaiset lisäosat osuudessa Kulttuurien tuntemus ) PIEKSÄMÄKI RACE 2011-TAPAHTUMAN JÄRJESTÄMINEN/ 1 ov Oppilaitosten yhteinen opiskelijatapahtuma ke Toteutetaan Pieksämäen torilla.

4 Partaharjun opisto (ti klo ja to klo ): TERVEYS- JA KUNTOLIIKUNNAN OHJAUS/ 1 ov ( opettaja Sampo Salo) Opiskelija saa kokemuksen työkykyä ylläpitävän toiminnan järjestämisestä ja taukovoimistelun periaatteista. Kurssilla järjestetään ohjaustilanteita työyhteisölle, sekä soveltavan liikunnan ohjaustilanne erityisryhmälle. Opiskelija tutustuu myös kuntotestausten periaatteisin KERAMIIKKA /1 ov (opettaja Jorma Juusonen) Saven muotoilua käyttö- ja koriste-esineiksi vapaasti käsin muovaten. Polttomenetelmiin tutustuminen ja erilaisten pintakäsittelyjen kokeileminen. Mahdollisuus opiskella savipyörän eli dreijan käyttöä saven muotoamisessa. Aiheina mukit, maljakot, reliefit, lyhdyt, kellotaulut, lautaset, soittimet, korut ym. Kustannukset n käytetyn savimäärän mukaan. Yliherkkyys hienolle kivipölylle (hengitystiet) voi olla este työskentelylle KULTTUURIEN TUNTEMUS / 1 ov (opettaja Jenni Junttila) Kurssilla tutustaan kulttuurin vaikutukseen kohtaamisissa ja ohjaustyössä. Kurssin sisältöjä ovat suomalaisen kulttuurin erityispiirteet, naisten ja miesten erilaiset roolit, pukeutuminen ja käyttäytyminen eri kulttuureissa sekä kirjoittamattomat säännöt ja käytöstavat. Kurssin aikana tehdään mahdollisesti tutustumiskäyntejä tai kurssilla vierailee toisen kulttuurin edustajia Esedu, Kuusitien toimipiste, Pieksämäki (ti klo ja to klo ): -AJOKORTTIKOULUTUS /1 ov (opettaja Pekka Hulkkonen) Kurssilla opetellaan mahdollisimman monta Tietokoneen käyttäjän A-kortin osioita ja tentitään osiot. Parhaassa tapauksessa lopputuloksena Tietokoneen käyttäjän A-kortti. Lisätietoa osoitteesta SOVELTAVA MATEMATIIKKA / 1 ov ( opettaja Kullervo Nieminen) Kurssi antaa hyvät jatko-opintovalmiudet tekniikan alalle aikoville opiskelijoille. Kurssi TEE SE ITSE SÄHKÖTYÖT / 1 ov ( opettaja Esko Heinonen) Kurssi pitää sisällään sähkötapaturmat ja sähkön fysiologiset vaikutukset. Maallikolle sallitut sähkötyöt = tee seitse sähkötyöt opetellaan teoriassa ja käytännössä.

5 Jakso Koulutuskeskus Agricola (ti klo ja to klo ) TUKIVIITTOMAT /1 ov ( opettaja Hellevi Kauppinen) Paikka D 133(pääosin) Opiskellaan arkipäivän viittomia kuvien, pelien, opetusohjelmien, videoiden, laulujen, leikkien ja keskustelujen avulla. Ryhmään mahtuu opiskelijaa TAITAJA 2011/ 1 ov ( opettajat Päivi Salovaara ja Ritva Marjanen) Taitajakisoihin valmentautuminen, case -harjoitusten ja työelämäharjoitusten kautta. Tarkoitettu lähihoitajille. Max 15 opiskelijaa NUKKETEATTERI / 1 ov (opettaja Marja-Liisa Lintunen) PRINSESSAT JA RITARIT, LASTEN TEEMAJUHLAT/ 1 ov ( opettaja Liisa Saarinen ) B-talon opetuskeittiö Teemoihin perustuva juhlien suunnittelu, järjestely, kattaukset, leivonta ym. Max. 15 opiskelijaa, tarkoitettu lähinnä LO opiskelijoille ENSIAPU (16h) JA HYGIENIAPASSI (9 h) LUKIOLAISILLE/ 1 vo (opettajat Päivi Salovaara ja Marjo Laukkanen) EA-kurssilla max 15 DON T WORRY BE HAPPY / 1 ov ( opetttaja Merja Nykänen) Englannin kielen kurssi, jolla harjoitellaan ja vahvistetaan arkielämän suullista kielitaitoa ja tutustutaan englanninkieliseen kulttuuriin (esim. musiikki, elokuvat).kurssi on suunnattu ammatillisille opiskelijoille ja kymppiluokalle sekä OLE-ryhmälle. Max opiskelijaa Esedu, Kuusitien toimipiste, Pieksämäki Alkoholiasiat ravintolassa anniskeluasioiden koulutus ja testi /(7 h) (Anniskelupassi) (opettaja Erkki Magga) 2 x 2h ja 1 x 3 h (ma 7.3., ja 21.3.klo ) Tavoitteena hallita alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Sisältönä juomatietouden perusteet, anniskelutoiminta, alkoholijuomien mainonta ravintolassa, viranomaisvalvonta ja sanktiot, anniskeluluvan hakeminen. Ikäraja 18v. Kortti maksullinen, n.10 Työturvallisuuskoulutus /(8h) (opettajat Tauno Paukkonen, Pekka Orava, Keijo Heinonen, Matti Suihkonen) 4x 2 h (ma 7.3., 14.3., ja klo ) Työsuojelun tarkoitus ja käytännön toteutus (vastuut ja velvoitteet), tapaturmien ja ammattitautien torjunta, tapaturmien torjunta, riskien hallinta yleensä (vaarojen tunnistaminen ym.), tapaturmista ja vaaratilanteista ilmoittaminen, yleisohjeet ja turvallisuussäännöt, keskeiset vaaratekijät (työkalut, sähköturvallisuus, tikkaat, telineet, kulkutiet, nostotyöt, säiliöt, ahtaat tilat sisäinen liikenne, kuljettimet kemikaaliturvallisuus, odottamaton käynnistyminen ym.) ja varautuminen onnettomuustilanteisiin. Kortti on maksullinen, n.10.

6 Jakso Koulutuskeskus Agricola (ti klo ja to klo ) SILLÄ SIISTI / 1 ov (opettaja Ritva Marjanen) Loihditaan puhdasta ja tehdään ihmeitä.siivotaan, käydään asioilla ja pyykätään. Kurssi on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville asuntolassa asuville opiskelijoille (8 opiskelijaa) ja ohjauksesta kiinnostuneille opiskelijoille (8 opiskelijaa). YHTEISLAULU-KURSSI/ 1 ov (opettaja Kirsi Frilander)(paikka B-rakennuksen musiikkiluokka) Kurssilla lauletaan eri tyylisiä lauluja ja valmistetaan mahdollisesti ohjelmaa kevätjuhlaan. TEATTERI-ILMAISU / 1 ov (opettaja Hanna Amaringo) Tutustutaan teatterin eri ilmaisumuotoihin. Jos opiskelijat haluavat, voidaan tehdä pikkuesityksiä kevätjuhlaan. Kaikille avoin. KODIN JUHLAT, juhlien järjestely, juhlakattaukset, makea- ja suolainen juhlaleivonta/ 1 o ( opettaja Liisa Saarinen) B-talon opetuskeittiö max. 15 opiskelijaa SADUNKERRONTA KURSSI/ 1 ov ( opettaja Sinikka Silja ) max 15 opiskelijaa ATERIALLA EUROOPASSA- TAPA JA RUOKAKULTTUURI TUTUKSI/ 1 ov ( opettajat Mari Lappi ja Marjo Laukkanen) Valinnaiskurssi eurooppalaisesta tapa- ja ruokakulttuurista. KIRJALLISUUS JA KIRJOITTAMINEN / 1 ov (opettaja Marja-Liisa Lintunen) max 15 opiskelijaa HUOM! Jaksolla 6 abeilla on mahdollisuus osallistua/tutustua lähihoitajan koulutusohjelmaan Kasvun tukeminen ja ohjaus- TOP (työssäoppiminen) jakson ajan (6 ov) Lisätietoja opo Virpi Koskelo p ,

7 Partaharjun opisto (ti klo ja to klo ): POLKUPYÖRÄRETKEILY/ 1 ov (opettaja Sampo Salo) Kurssilla perehdytään polkupyöräretkeilyn perusteisiin, varusteisiin, sekä retken turvallisuuteen liittyviin asiakirjoihin. Lisäksi opiskelija tekee polkupyörän kuntotarkastuksen ja huollon ennen retkeä. Opiskelija osallistuu polkupyöräretken suunnitteluun, joka toteutetaan kurssin lopuksi. Kurssille osallistumisen edellytys on polkupyörä, jota opiskelija voi käyttää koko kurssin ajan. LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS/ 1 ov ( opettaja Jenni Junttila) Kurssilla tutustaan lasten ja nuorten kirjallisuuden historiaan ja tyylilajeihin. Luetaan erilaisia kirjoja ja pohditaan, miten ja miksi lapsia ja nuoria voi innostaa ja lukemaan, ja miten kirjallisuutta voi käyttää kulttuuriohjauksessa. Perehdytään myös lasten- ja nuortenkirjailijoiden näkökulmaan. JÄRJESTYKSENVALVOJAN PERUSKOULUTUS/ 1 ov (opettaja Jorma Juusonen) Järjestyksenvalvojan perus- ja kertauskoulutus toteutetaan järjestyksenvalvojista annetun lain (533/1999) ja asetusten sekä sisäasiainministeriön vahvistaman järjestyksenvalvojan koulutusaineiston mukaisesti. Peruskoulutuksen pituus on 32 oppituntia sisältäen 6 tuntia voimankäytön käytännönharjoituksia. Koulutukseen osallistuvan on oltava täysi-ikäinen ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva sekä terveydentilaltaan sellainen, että pystyy toimimaan normaaleja fyysisiä rasituksia vaativissa tehtävissä. Koulutuksen hyväksytysti suorittanut voi anoa poliisiviranomaiselta hyväksymistä järjestyksenvalvojana toimimiseen. Huom! Järjestyksenvalvojakortti maksaa 31.Koulutusmateriaali on maksuton opiskelijalle ja sisältyy kurssiin. Lisätietoja järjestyksenvalvojan peruskoulutuksesta (Järjestyksenvalvojatoiminta) Esedu, Kuusitien toimipiste, Pieksämäki (ti klo ja to klo ): KANSAINVÄLINEN KOKKAAMINEN / 1ov ( opettaja Erkki Magga) Tarkoituksena on perehtyä esitysten ja harjoitustöiden avulla eri maiden ruokakulttuureihin. Ryhmänkoko max 15. ASIAKASPALVELUKURSSI / 1 ov ( opettaja Heikki Mannermaa) Sisältönä asiakkaan ostokäyttäytyminen, kohderyhmäajattelu, hyvän asiakaspalvelijan vaatimukset, asiakastapahtuman vaiheet, haastavat asiakastilanteet ja hyvän palvelun osatekijät. Oppikirja: Bergström-Leppänen: Markkinoinnin maailma (2008) sekä opettajan jakama materiaali RAKENTAMISEN PERUSTAIDOT/ 1 ov ( opettaja Pekka Orava - max 12 opiskelijaa, työhaalareiden hankinta itselle (n.20 )

8 LISÄTIETOJA : Opintokoordinaattori Tuula Lindholm p Kurssin sisällöistä saat lisätietoja opettajilta: KKAgricola: Etelä-Savon ammattiopisto: Partaharjun opisto:

2011-2012 OPINTOTARJOTIN

2011-2012 OPINTOTARJOTIN 2011-2012 OPINTOTARJOTIN Sisältö 1 YLEISTÄ... 1 1.1 Opintomahdollisuudet... 1 1.2 Hakeutuminen opintoihin... 1 1.3 Ota yhteyttä... 2 2 KOKO JAKSON OPINTOKOKONAISUUDET... 3 2.1 Koulutuskeskus Agricola...

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan Etelä-Savon ammattiopistoon, Pieksämäen ammattikampukselle! Yrityksille ja yhteisöille. Ilmoittautuminen

Tervetuloa opiskelemaan Etelä-Savon ammattiopistoon, Pieksämäen ammattikampukselle! Yrityksille ja yhteisöille. Ilmoittautuminen Tervetuloa opiskelemaan Etelä-Savon ammattiopistoon, Pieksämäen ammattikampukselle! Tähän esitteeseen olemme koonneet koulutustarjontaa eri aloilta. Koulutuskokonaisuudet soveltuvat henkilöstökoulutukseksi

Lisätiedot

AIKUISKOULUTUS PIEKSÄMÄKI 2015 AIKUISKOULUTUKSEN OPINTOTARJONTA. Pieksämäki

AIKUISKOULUTUS PIEKSÄMÄKI 2015 AIKUISKOULUTUKSEN OPINTOTARJONTA. Pieksämäki AIKUISKOULUTUS PIEKSÄMÄKI 2015 AIKUISKOULUTUKSEN OPINTOTARJONTA Pieksämäki Syksy 2015 1 Tervetuloa opiskelemaan Etelä-Savon ammattiopistoon, Pieksämäen ammattikampukselle! Kurssitarjotin on tarkoitettu

Lisätiedot

AIKUISKOULUTUSTA. Pieksämäellä

AIKUISKOULUTUSTA. Pieksämäellä AIKUISKOULUTUSTA Pieksämäellä Syksy 2013 1 Tervetuloa opiskelemaan Etelä-Savon ammattiopistoon, Pieksämäen yksikköön! Tähän esitteeseen olemme koonneet opintokokonaisuuksia eri aloilta. Opintokokonaisuudet

Lisätiedot

PIEKSÄMÄKI SYKSY 2014 AIKUISKOULUTUSTA. Pieksämäellä

PIEKSÄMÄKI SYKSY 2014 AIKUISKOULUTUSTA. Pieksämäellä AIKUISKOULUTUSTA Pieksämäellä Työelämän koulutuskori Syksy 2014 Tervetuloa opiskelemaan Etelä-Savon ammattiopistoon, Pieksämäen yksikköön! Tähän esitteeseen olemme koonneet opintokokonaisuuksia eri aloilta.

Lisätiedot

AMMATTISTARTTI AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN OHJAAVA JA VALMISTAVA KOULUTUS

AMMATTISTARTTI AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN OHJAAVA JA VALMISTAVA KOULUTUS AMMATTISTARTTI AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN OHJAAVA JA VALMISTAVA KOULUTUS Opetushallituksen määräys nro 15/011/2010 Opetussuunnitelman perusteet Hyväksytty 4.8.2011 Rehtorin päätös 36/2011 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Pieksämäellä alkavat tutkinnot syksyllä 2012

Pieksämäellä alkavat tutkinnot syksyllä 2012 Pieksämäellä alkavat tutkinnot syksyllä 2012 Liiketalous ja kauppa: Liiketalouden perustutkinto, merkonomi, aloitus 5.9.2012 Myynnin ammattitutkinto, aloitus sopimuksen mukaan Taloushallinnon ammattitutkinto,

Lisätiedot

OSAO OULUN SEUDUN AMMATTIOPISTO OSAO.FI. Ammatillisia opintoja lukiolaisille 2012 2013

OSAO OULUN SEUDUN AMMATTIOPISTO OSAO.FI. Ammatillisia opintoja lukiolaisille 2012 2013 OSAO OULUN SEUDUN AMMATTIOPISTO OSAO.FI Ammatillisia opintoja 2013 Ammatillisia opintokokonaisuuksia Oulun kaupungin lukiolaisille Hyvä lukiolainen, Oulun seudun ammattiopisto ja Oulun kaupungin lukiot

Lisätiedot

TÄYDENNYSKOULUTUKSET

TÄYDENNYSKOULUTUKSET TÄYDENNYSKOULUTUKSET SYKSY 2014 - KEVÄT 2015 Tarjoamme osaamista työelämän tarpeisiin. Vahvistamalla omaa ja työyhteisösi osaamista varmistat menestymisen tulevaisuudessa. Tavoitteemme on kouluttaa ja

Lisätiedot

URAPOLKUJEN MUKAISET VALINNAISET OPINNOT LUKUVUONNA 2009 2010. Helena Teittinen, Mikkeli 2009

URAPOLKUJEN MUKAISET VALINNAISET OPINNOT LUKUVUONNA 2009 2010. Helena Teittinen, Mikkeli 2009 URAPOLKUJEN MUKAISET VALINNAISET OPINNOT LUKUVUONNA 2009 2010 V A L I N T A O P A S Helena Teittinen, Mikkeli 2009 1 2 SISÄLTÖ 1 Valinnaiset opinnot lukuvuonna 2009 2010 2 Kansainvälisyyspolku 3 Yrittäjyyspolku

Lisätiedot

LOIMAAN SEUTUKUNNAN. Koulutuskalenteri KEVÄT KOULUTUSTA YKSITYISILLE JA YRITYKSILLE

LOIMAAN SEUTUKUNNAN. Koulutuskalenteri KEVÄT KOULUTUSTA YKSITYISILLE JA YRITYKSILLE LOIMAAN SEUTUKUNNAN Koulutuskalenteri 2012 KEVÄT KOULUTUSTA YKSITYISILLE JA YRITYKSILLE Hyvä lukija Seutukunnan vireä ja ajantasainen koulutustarjonta on taas koottu kevään koulutuskalenteriin. Suuri osa

Lisätiedot

AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN VALMENTAVA JA KUNTOUTTAVA OPETUS JA OHJAUS (VALMENTAVA I) OPETUSSUUNNITELMA

AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN VALMENTAVA JA KUNTOUTTAVA OPETUS JA OHJAUS (VALMENTAVA I) OPETUSSUUNNITELMA AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN VALMENTAVA JA KUNTOUTTAVA OPETUS JA OHJAUS (VALMENTAVA I) OPETUSSUUNNITELMA Hyväksytty 4.8.2011 Rehtorin päätös 36/2011 SISÄLLYSLUETTELO opetus ja ohjaus (Valmentava I)...

Lisätiedot

Hyvä Esedun opiskelija!

Hyvä Esedun opiskelija! 1 Hyvä Esedun opiskelija! On aika suunnitella ensi lukuvuoden opintoja. Toinen opiskeluvuosi on perinteisesti sisältänyt paljon valinnaisuutta ja lukuvuoden 2012 2013 valinnaisten opintojen tarjonta on

Lisätiedot

Innostu TKO? www.turunkristillinenopisto.fi. Koulutukset 2014 15

Innostu TKO? www.turunkristillinenopisto.fi. Koulutukset 2014 15 Innostu TKO? www.turunkristillinenopisto.fi Koulutukset 2014 15 Opistolla on AVOIMET OVET 22.1.2014 klo 12 16. Tervetuloa tutustumaan koulutuksiimme! 2 Opiskelua ja elämää Turun kristillinen opisto on

Lisätiedot

www.facebook.com/vantaanvaria OPISKELIJAN OPAS

www.facebook.com/vantaanvaria OPISKELIJAN OPAS www.facebook.com/vantaanvaria OPISKELIJAN OPAS 2014 2015 Vantaan kaupunki, sivistystoimi 2014. Julkaisija Vantaan ammattiopisto Varia Toimitus Anna Kepanen & Aija Viitaniemi Ulkoasu & taitto Ari Jokinen

Lisätiedot

AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN OHJAAVAN JA VALMISTAVAN KOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMA. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kokkolan ammattiopisto

AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN OHJAAVAN JA VALMISTAVAN KOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMA. Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kokkolan ammattiopisto AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN OHJAAVAN JA VALMISTAVAN KOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kokkolan ammattiopisto Päivitetty 5.6.2012 Hyväksytty 23.8.2012 106 Evelina Tyynelä Sirkku

Lisätiedot

Ihminen ja yhteiskunta. ahjola. .fi. Kansalaisopiston. kurssit syksy 2011. Liikunta ja. opetus

Ihminen ja yhteiskunta. ahjola. .fi. Kansalaisopiston. kurssit syksy 2011. Liikunta ja. opetus ahjola Kansalaisopiston kurssit syksy 2011.fi Musiikki Liikunta ja TERVEYS Kielet TIETOTEKNIIKKA Ihminen ja yhteiskunta Käden taidot Lasten Taitoaineet taide- ja taitoaineet Erityisryhmien opetus TANSSI

Lisätiedot

Kaukametsän opiston 39. toimintavuosi

Kaukametsän opiston 39. toimintavuosi OPINTO-OPAS 2010-2011 KAUKAMETSÄN OPISTO LUKIJALLE Kuva: Pekka Agarth Kansalaisopisto oppimisen iloa Kaukametsän opiston 39. toimintavuosi on alkamassa uusin odotuksin ja oppimisen mahdollisuuksin. Vuodet

Lisätiedot

OPPILAITOSKOHTAINEN OPETUSSUUNNITELMA. Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, AMMATTISTARTTI

OPPILAITOSKOHTAINEN OPETUSSUUNNITELMA. Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, AMMATTISTARTTI OPPILAITOSKOHTAINEN OPETUSSUUNNITELMA Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, AMMATTISTARTTI Yhtymähallitus 31.8.2010 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 1 2 AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN

Lisätiedot

ARJEN VIRRASTA INNON LÄHTEELLE

ARJEN VIRRASTA INNON LÄHTEELLE ARJEN VIRRASTA INNON LÄHTEELLE Elinikäistä oppimista Jokilatvan opistossa Jokilatvan opisto on Nivalan, Haapajärven ja Pyhäjärven alueella toimiva kansalaisopisto. Kansalaisopistossa voivat kaiken ikäiset

Lisätiedot

OPISKELUOPAS 2014-2015

OPISKELUOPAS 2014-2015 OPISKELUOPAS 2014-2015 Sisällysluettelo TERVETULOA OPISKELEMAAN LUKUVUOSI 2014-2015 OPISKELIJAN ETUUDET NEUVOJA JA OHJAUSTA POISSAOLO-OHJEISTUS TYÖSSÄOPPIMINEN AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT OPINTOJEN YHDISTÄMINEN

Lisätiedot

B2-kieli Espanja (jatkuu 8.luokalta) Saksa (jatkuu 8.luokalta) Venäjä (jatkuu 8.luokalta) Kaupalliset aineet

B2-kieli Espanja (jatkuu 8.luokalta) Saksa (jatkuu 8.luokalta) Venäjä (jatkuu 8.luokalta) Kaupalliset aineet Keskuskoulu 05-06 KAHDEN TUNNIN VALINNAISAINEET 05-06 Merkitse kaksi kahden tunnin valintaa numeroilla (mieluisin) ja (toiseksi mieluisin) Merkitse varavalintaa X ja X Oppilaan nimi ja luokka: Huoltajan

Lisätiedot

SASTAMALAN OPISTO 2015

SASTAMALAN OPISTO 2015 SASTAMALAN OPISTO 2015 Sastamalan Opisto pysyy ennallaan ja kehittyy 2 Vinkkejä ja pykäliä 4 Tapahtumia, opiston esiintyjäpankki, lava avoinna 7 Sastamalan opiston kirjoittajayhdistys 8 Pää kuntoon opiston

Lisätiedot

Rehtori Anna-Maria Palo puh. 044 710 1201. Apulaisrehtori Liisa Lehtinen puh. 044 710 1204. Opinto-ohjaaja Anne Parkkari puh.

Rehtori Anna-Maria Palo puh. 044 710 1201. Apulaisrehtori Liisa Lehtinen puh. 044 710 1204. Opinto-ohjaaja Anne Parkkari puh. HAKUOPAS 2015 1 KAJAANIN LUKIO Vuorikatu 2, 87100 Kajaani kajaaninlukio@kailu.fi www.kajaaninlukio.fi sähköposti: etunimi.sukunimi@kailu.fi Rehtori Anna-Maria Palo puh. 044 710 1201 Apulaisrehtori Liisa

Lisätiedot

Aikuiskoulutuksen OPINTOTARJONTA. Mikkeli

Aikuiskoulutuksen OPINTOTARJONTA. Mikkeli Aikuiskoulutuksen OPINTOTARJONTA Mikkeli Syksy 2015 Kurssitarjotin on tarkoitettu eri alojen ammatillisille aikuisopiskelijoille. Kurssitarjotin rakentuu Kaikille yhteisistä opinnoista Kotityö- ja puhdistuspalvelualan

Lisätiedot

LOIMAAN SEUTUKUNNAN. Koulutuskalenteri SYKSY KOULUTUSTA YKSITYISILLE JA YRITYKSILLE

LOIMAAN SEUTUKUNNAN. Koulutuskalenteri SYKSY KOULUTUSTA YKSITYISILLE JA YRITYKSILLE LOIMAAN SEUTUKUNNAN Koulutuskalenteri 2011 SYKSY KOULUTUSTA YKSITYISILLE JA YRITYKSILLE Hyvä lukija Seutukunnan vireä ja ajantasainen koulutustarjonta on taas koottu syksyn koulutuskalenteriin. Suuri osa

Lisätiedot

SAATTEEKSI JOHDANTO... 1 1. TYÖTURVALLISUUSLAKI... 2 1.1. TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN OSAPUOLTEN VASTUUT JA VELVOLLISUUDET... 2 1.1.1.

SAATTEEKSI JOHDANTO... 1 1. TYÖTURVALLISUUSLAKI... 2 1.1. TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN OSAPUOLTEN VASTUUT JA VELVOLLISUUDET... 2 1.1.1. SAATTEEKSI JOHDANTO... 1 1. TYÖTURVALLISUUSLAKI... 2 1.1. TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN OSAPUOLTEN VASTUUT JA VELVOLLISUUDET... 2 1.1.1. Koulutuksen järjestäjä... 2 1.1.2. Työpaikka... 4 1.1.3. Opettaja...

Lisätiedot

Turvallisuusalan perustutkinto

Turvallisuusalan perustutkinto Turvallisuusalan perustutkinto Hyväksytty 31.10.2011 SISÄLLYSLUETTELO TURVALLISUUSALAN PERUSTUTKINTO, 120 OV... 5 TUTKINNON RAKENNE... 5 TYÖSSÄOPPIMINEN... 7 AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT... 7 OPINNÄYTE... 8

Lisätiedot

SASTAMALAN OPISTO 2015

SASTAMALAN OPISTO 2015 1 2 SASTAMALAN OPISTO 2015 Asukasomistajalle Kurssihakemisto Vinkkejä ja pykäliä 4 5 6 Tapahtumia Hankkeet Taiteen perusopetus Pas päästäje -lauluillat Kielitandem 8 8 9 10 11 Avoin yliopisto-opiskelu

Lisätiedot

Itäinen Rantakatu 64 20810 TURKU www.tslturku.fi tsl.turku@tslturku.fi 0400 569 363

Itäinen Rantakatu 64 20810 TURKU www.tslturku.fi tsl.turku@tslturku.fi 0400 569 363 Itäinen Rantakatu 64 20810 TURKU www.tslturku.fi tsl.turku@tslturku.fi 0400 569 363 Kurssitarjonnassamme Merenkulku Järjestyksenvalvonta Ensiapu Musiikki Minä ja sukuni Yhdistyskurssit Kielet Kädentaidot

Lisätiedot