VILLA PÄÄTEPISTE - eilen ja tänään

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VILLA PÄÄTEPISTE - eilen ja tänään"

Transkriptio

1 VILLA PÄÄTEPISTE - eilen ja tänään

2 Talomme on rakennuttanut 1950-luvulla vanha opettajatar jäätyään eläkkeelle. Taloa laajennettiin 1970-luvulla ja samalla pintaan vetäistiin iki-ihanat mineriittilevyt. Vuonna 2003 talo tuli myyntiin ja ostimme sen tonttina, jolla purkukuntoinen rakennus. Rakennus ei todellakaan hurmannut estetiikallaan tai sympaattisella ulkomuodollaan Teimme perusteellisen sisäremontin ja rakensimme taloon parvekkeen, eteisen ja viherhuoneen eli pömpelin, kunnostimme pihalla nököttäneen satavuotiaan junavaunun, rakensimme pihaan pari vajaa, pihasaunan ja kasvihuoneen, raivasimme pajua ja rikkaruohoja tontilta kaikki tämä lähes kahdestaan. Ideologiamme mukaan olemme pyrkineet käyttämään kotimme luomisessa ja remontissa enemmän ideoita ja fiilistä kuin riihikuivaa rahaa. Usein ensimmäistä kertaa meillä poikkeavat ihmiset pysähtyvät ovelle, pyörivät ympäriinsä, hymyilevät, ihmettelevät, tunnustelevat, oivaltavat ja jumittuvat sitten WC:hen ihmetelläkseen jazz-wc:mme sisustusta. Arvostamme molemmat vanhoja tavaroita, huonekaluja ja astioita niihin nähdyn vaivan ja aitojen materiaalien takia. Kodissamme oikeastaan jokaisella huonekalulla on tarina ja seikkailu takanaan enn en meille päätymistä. Ruokapöytämme esimerkiksi löytyi metsästä, sängynpääty rakennettiin vanhojen työkoneiden osista jne. Kirpputoreilla poikkeamme mielellämme, niistä kun saattaa löytyä aarteita Herra B. on tosi kätevä käsistään ja hänellä on silmää kaikenlaiseen suunnitteluun ja taitoa rakenteluun. Alakerran autotallissa rakentuu parhaillaan mm luvun Ford! Sen lisäksi hän joutuu tuunaamaan avukseni milloin mitäkin; hitsaamaan sängynpäätyä, korjaamaan huonekalua, rakentamaan seinää Itse nautin siitä että voin antaa uuden elämän näennäisen rumalle, vaikkapa 70-luvun maalilla pilatulle huonekalulle kunnostamalla sen. Olen perinyt perheeltäni uhkarohkean asenteen, että kaikkea kannattaa yrittää oppia tekemään omin voimin. Niinpä sahat, verhoiluniittari ja hiomakoneet ovat tulleet varsin tutuiksi.

3 KEITTIÖ Keittiö oli surkea pieni koppi johon puu- ja sähköhellan lisäksi ei juuri muuta mahtunutkaan. Keittiön tiskiallas oli vuotanut ja sen takia noin neliömetri lattiaa jouduttiin avaamaan ja uusimaan. Muuten talo oli ehdottoman kuiva joka paikasta. Keittiökaappien mitoitusta vielä keskeneräisessä keittiössä. Huomaa vasemmalla oleva avantgardistinen avo-wc. Lopussa kiitos seisoo. Keittiöstä purettiin väliseinä, jonka avulla tila tuplaantui. Tiiliseinäkkeen tiilet saatiin kätevästi kellarista puretusta väliseinästä. Alkuperäinen puuhella oli hengenvaarallisessa kunnossa ja se jouduttiin ikävä kyllä hävittämään. Osa puuhellan osista löysi myöhemmin paikkansa kesäkeittiössä.

4 UUSI PUOLI 70-luvulla rakennetun uudisosan lattiat olivat notkolla ja sen takia lattiat piti avata ja oikaista. Kaikki väliseinät jouduttiin kaatamaan lattian avaamisen tieltä ja uudet väliseintä rakennettiin hieman eri paikkoihin. Lattian oikaisun yhteydessä lisättiin samalla lattiaan eristystä. Eristystä parannettiin myös sisäseinissä kiinnittämäällä kaikkiin ulkoseiniin lisäeristykset. Lopuksi ehjätyn lattian päälle asennettiin helppohoitoinen mutta kylkähkö laminaatti.

5 OLOHUONE Purkulistalle joutuivat myös olohuoneessa sijainneet omituiset kaapit kellarin rappusten päällä. Lattialla oli ajan tyylin mukaisesti muovimatto, jonka alta löytyi suhteellisen siistikuntoinen lautalatia. Nykyään kuvassa näkyvän ikkuna oikealta puolelta johtaa ovi parvekkeelle. Olohuonetta hallitsi haiseva öljykamina, jonka ansiosta hormit olivat rapautuneet huonoon kuntoon. Hormit jouduttiin sen takia pinnoittamaan sisäpuolelta turvalliseen käyttökuntoon. Kaminan vasemmalla puolella olevan oven takaa oli kulku keittiöön. Yläkuvassa olevat kaapit on purettu ja ankaran purkamisen jälkeen muovimattokerrosten alta paljastui kaunis puulattia, joka hiottiin ja maalattiin. Öljykaminan tilalle siirreettiin naapurihuoneesta komea ja korkea Porin-Matti. Yläkuvassa ollut oviaukko keittiöön tukittiin ja vessa laajennettiin.

6 MAKUUHUONE/TYÖHUONE VILLA PÄÄTEPISTE - eilen ja tänään 70-luvulla rakennetun uudisosassa sijainnut makuuhuone näytti bordellilta kiljuvan violettikukkaisessa tapetissaan! Aistikasta muovimattoa löytyi myös makuuhuoneesta, jonka alla oli notkolla oleva lastulevylattia. Ruokapöytänä toimi kuvassa näkyvä Auran konepajan valmistama mankeli! Makuuhuoneen ulkopuolelle rakennettiin vanhoista löytöovista kaapit. Makuuhuone nykyisessä työhuonelookissaan.

7 WC WC oli noin metrin leveä koppi jossa vasen hartia otti kiinni seinään ja toinen hartia altaaseen. Suihkua emme halunneet wc-tilaan. WC:n seinä purettuna ja tukkimalla entinen keittiön sisäänkäynti saatiin wc:lle lisää tilaa. Jossain vaiheessa vessassa valitsi sininen sävy. Musiikki-ja tanssiharrastuksista johtuen WC ristittiin Swing Wc:ksi. Vessasta löytyy mm. vanhoja sinkkuja, trumpetti, viulu, julisteita ym mitä vessasa voi tarvita

8 ENTINEN HARRASTEHUONE VILLA PÄÄTEPISTE - eilen ja tänään Tämä huone oli kenties parhaimmanoloisessa kunnossa mutta uusiksi sieläkin meni kaikki. Huoneen kulmaan tehtiin koroke, ihan vaan sen takia, että se näytti hyvältä! Tämänkin huoneen kaikki huonekalut ovat kirppis-tai romulavalöytyjä kuten Kampaamo Antti Mäkinen-kyltti. Siirsimme makuuhuoneemme entiseen harrastehuoneeseen (ks. pohjakuva) ja työhuoneen entiseen makkariin.

9 KELLARI Talon kellari oli tyypillinen kellari. Muutama kylmä komero, sauna ja 65-litran vesivaraaja asennettuna niin, ettei saunan ovi mahtunut aukeamaan kunnolla. Kunnan vesi taloon sentään tuli. Saunaan oli tehty jonkinasteinen remontti 90-luvulla. Suihkunurkkaukseseen tuli kuuma vesi mutta vanha vesipata oli kuitenkin jätetty paikoilleen. Kellarista purettiin kylmäkomerot, asennettiin lattialämmitys, vesivaraaja sekä pyykinpesuosasto. Saunan puolelta piikattiin vanha betonialttia pois, asennettiin eristykset lattiaan sekä lattialämmitys. Luonnollisesti kaakelit, paneelit ja lauteet meni uusiksi. Ainoa mikä jäi oli puukiuas!

10 ULKOPUOLI Talossa riitti erikoisia ratkaisuja kuten sähköpylväs portaiden edessä. Talossa ei ollut eteistä ollenkaan, ainostaan pieni katos, joka sittemin päätyi roskakatoksen katoksi. Taloon oli jossain vaiheessa vaihdettu ikkunat moderneiksi, mutta samalla talon ilme oli muuttunut entistä synkemmäksi. Autotallin luiska oli jyrkkä ja kasvanut lähes umpeen. Ensimmäisen kerran kävimme talossa omin luvin avoinaisen autotallin oven kautta. 70-luvulla rakennettu lisäosa kaikessa komeudessaan. Rujosta ulkomuodosta huolimatta talo olli rakenteellisesti yllättävän hyvässä kunnossa. Ainostaan yksi selkeä kosteusvauriopaikka löytyi koko rakennuksesta.

11 ULKOPUOLI Vappuna 2004 pidettiin mineriitinirrotustalkoot. Mineriittilevyjen irrotuksen alta paljastui täysin ehjä lautaverhoilu, joka kaipasi ainoastaan maalia pintaansa. 70-luvulla rakennettu lisäosa jouduttiin laudoittaamaan koska mineriitin alla ei ollut muuta kuin vinolaudoitus. Talo kuvattuna elokuussa 2006, jolloin suurimmat rakennushankkeet olivat jo takana.

12 ETEINEN Talossa ei ollut eteistä ollenkaan ja yksi tärkeä hanke oli sen rakentaminen. Eteinen rakennettiin harkkoperustukselle kesällä Vaikka neliöitä eteisessä ei ole paljoa, yllättävän kauan sen rakentaminen silti kesti. Lattia eristettiin kunnolla sillä eteiseen asennettiin lämmitys. Seinässä näkyvä ikkuna piilotettiin seinälevytyksen taakse. Kyllä mineriitti on kaunista!

13 PÖMPELI Kesäkuussa 2006 alkoi kylmän lisäsiiven rakennusvaihe. Juhannukseksi saatiin jo jonkilainen katto päälle. Ensimmäiset maistiaiset miltä lisärakennus tulisi näyttämään. Kuitenkin jotain puuttui kokonaisuudesta. Seuraavassa kuvassa näkyykin suuri terassi, joka syntyi luontevasti liittämään lisärakennuksen taloon. Lisärakennus saatiin valmiiksi elokuussa 2006 ja se on siitä saakka kulkenut nimellä Pömpeli. Ikkunat ovat yllättäen kierrätystavataraa ja kulkeutuivat Etelä-Pohjanmaalta Espooseen. Ovi on talon entinen ulko-ovi. Mitään äärimmäisen järkevää käyttöä Pömpelille ei ole koskaan keksitty; sielä on vietetty Joulu, tunnelmallisia syysiltoja ja useimmiten Pömpeli on toiminut varastona ja taimienkasvatuslaitoksena.

14 MUUT RAKENNELMAT VILLA PÄÄTEPISTE - eilen ja tänään Pihavajaa aloitettiin rakentamaan elokuussa 2004, sillä kokemuksesta oppineena tiedettiin, ettei varastotilaa ole koskaan liikaa. Vettä jaksoi sataa melkein koko rakennusurakan ajan. Pihavaja lähes valmiina. Ovi vaihtui jossain vaiheessa talon alkuperäiseen ulko-oveen vuodelta Rouva B:n alati kasvavan puutarhaharrastuksen takia rakennettiin keväällä 2006 ikioma kasvihuone entisen pyykinkuivaustelineen jatkoksi. Kasvihuone, ANSARI ANEMONE rakentui, yllättäen kaverilta saaduista ikkunaruuduista ja muista ylijäämäosista.

15 JUNAVAUNU 1950-luvun alussa tontille oli tuotu vanha junanvaunu pihavajaksi, joka oli vuosikymmenten aikana uponnut 30 cm maan sisään ja muutenkin päässyt erittäin huonoon kuntoon. Aikanaan päälle rakennettu harjakatto oli estänyt vaunun totaalisen tuhoutumisen. Projekti alkoi huhtikuussa Harjakaton purkamisen jälkeen alta paljastui etäisesti junanvaunua muistuttava hökötys. Junia harrastavan ystävämme avulla saatiin määritettyä mikä vaunu oli kyseessä. Vaunu on valmistettu vuosien välillä ja tottelee nimeä F-sarjan kattokorokkeellinen konduktöörivaunu joka on alennettu työkaäyttöön. Vaunu on ilmeisesti ainoa säilynyt yksilö maassamme. Vaunun alkuperäinen puurunko oli maatunut 50-vuoden aikana melkein kokonaan pois ja tilalle piti rakentaa 2 x 5 uusi runko. Vaunua jouduttiin tunkkaamaan kymmeniä senttimetrejä ylöspäin sekä uusimaan osa alahelman paneloinnista. Junanvaunun vihkijäisiä vietettiin toukokuussa 2005 kauniissa keväisessä säässä.

16 PIHASAUNA JA PUUVAJA VILLA PÄÄTEPISTE - eilen ja tänään Kevät Entinen puuvaja näytti tältä joten uudelle puuvajalle olis siis kovasti käyttöä. Koska tontilla riitti tilaa päätettiin puuvajan lisäksi rakentaa saman katon alle pihasauna ja kalustosuoja ruohonleikkureille ym. välineille. Tuttuun tapaan rakennelma kasattiin omista nurkista löytyneistä tarpeista. Toki hieman jouduttiin rautakaupassakin asioimaan mutta kokonaiskustannukset jäivät noin 700 euroon. Samalla rahalla tuskin olisi tehdastekoista samanlaista saanut. Sauna lämpiämässä. Todisteena siitä kiukaalla kuumeneva makkarapaketti. Vasemmalla pihasauna, keskellä kalustosuoja ja oikealla puuvaja,

17 KESÄKEITTIÖ Eihän kukaan pärjää ilman kesäkeittiötä, joten sellainenkin piti vielä rakentaa. Kesäkeittiön runkona toimii entinen pyykinkuivausteline. Kesäkeittiön katto sortui kevättalvella 2010 ja katto uusittiin harjakatoksi toukokuussa 2010, josta ei ole näköjään yhtään kuvaa... Entisen keittiön puuhellan osat löysivät uuden kodin lahjoitustiilistä muuratussa pihahellassa. Lähes täydellisesti varustettu pihakeittiö. Puuhella, puugrilli, savustuspönttö ja kaasugrilli. Kuvassa ei näy juoksevalla vedellä varustettua tiskiallasta eikä savustusuunia. Kesäkeittiön avajaisissa riitti porukkaa.

18 YKSITYISKOHTIA JA SEKALAISTA Tämänhetkinen pohjapiirros. Eteiseen on koottu taidenäyttely tanssiaiheisista julisteista. Olohuoneessa on ovi, joka ei johda minnekään. Ovi löytyi ennen kuin edes taloakaan oli olemassa. Ovi on peräisin Aurora Karamzinin puutarhurin entisestä talosta, joka purettiin 2000-luvun alussa. Ystäviltä saatu kyltti on kuvaava...

19 YKSITYISKOHTIA JA SEKALAISTA Sängyn pääty rakentui haravakoneen piikeistä, vanhoista hanosita ja putkenpätkistä. Keittiön pöytä löytyi 2000-luvun alusta metsästä lentokentän pohjoispuolelta. Pöytä on umpitammea ja sen on valmistanut helsinkiläinen puuseppä E. Strandberg vuonna Jostain tämänkin harrastamiseen riittää aikaa. Herra B:n vuoden 1930 Ford 5 Window Coupe. Talon tuima vahti; sylikoira Bertta, joka yllättäen on myös kierrätystavaraa ja kotoisin Pelastetaan Koirat-yhdistyksen kautta Tallinnasta.

20

Anu ja Jouni Kivini tarttuivat tilaisuuteen,

Anu ja Jouni Kivini tarttuivat tilaisuuteen, Täällä asuvat: Anu ja Jouni Kivini sekä Rommi-koira Talo: Vuonna 1947 valmistunut, kokonaan remontoitu omakotitalo, 130 m2: 3 h + k + oh + s + kh Sijainti: Niemenkylä, Luvia Parasta talossa: Pihasauna

Lisätiedot

OMA MÖKKI. Vapaa-ajan hirsiunelmia

OMA MÖKKI. Vapaa-ajan hirsiunelmia OMA MÖKKI Vapaa-ajan hirsiunelmia 1 OMA MÖKKI Vapaa-ajan hirsiunelmia Copyright Honkarakenne Oyj ja Serus Media Oy/ Personal Book Käsikirjoitus: Tuomas Lehtonen Tilaaja: Honkarakenne Oyj Tuottaja: Serus

Lisätiedot

Kahvinruskeaa, vaniljanvalkoista JA TEKEMISEN MEININKIÄ

Kahvinruskeaa, vaniljanvalkoista JA TEKEMISEN MEININKIÄ täällä asuvat: Hanna, Ville ja vauva KotI: 1926 rakennettu puutalo, 90 m2 kolmes sa kerroksessa sijainti: Länsi Tampereella parasta KodIssa: Tunnelma omat ideat ja unelmat! yllä Omalla tontilla sijaitseva

Lisätiedot

www.kaleva.fi/koti talveksi esimerkiksi kellariin tai muuhun kylmätilaan jossa lämpötila ei laske pakkasen puolelle.

www.kaleva.fi/koti talveksi esimerkiksi kellariin tai muuhun kylmätilaan jossa lämpötila ei laske pakkasen puolelle. LAUANTAI 25. ELOKUUTA 2012 33 www.kaleva.fi/koti Puhelin 050 5593 612 Sähköposti kotikaleva@kaleva.fi KotiYHTEYSTIEDOT: Kalevan vaihde 08 5377 111 Habitare: Syyskuun 12. 16. Helsingin messukeskuksessa.

Lisätiedot

HIRSIKODIT. Toteutuneita hirsiunelmia

HIRSIKODIT. Toteutuneita hirsiunelmia HIRSIKODIT Toteutuneita hirsiunelmia 1 HIRSIKODIT Toteutuneita hirsiunelmia Copyright Honkarakenne Oyj ja Serus Media Oy/ Personal Book Käsikirjoitus: Tuomas Lehtonen Tilaaja: Honkarakenne Oyj Tuottaja:

Lisätiedot

Kudoin ensimmäisen mattoni vähän yli parikymppisenä kudonta-asemalla. Olin juuri valmistunut vaatetusalan artesaaniksi.

Kudoin ensimmäisen mattoni vähän yli parikymppisenä kudonta-asemalla. Olin juuri valmistunut vaatetusalan artesaaniksi. MUISTOJEN MATOT Marja Boberg, Kokemäki 29.3.2010 Kudoin ensimmäisen mattoni vähän yli parikymppisenä kudonta-asemalla. Olin juuri valmistunut vaatetusalan artesaaniksi. Tein räsymattoni itse leikkaamistani

Lisätiedot

LEMPIPAIKKANI MAAILMALLA MEJA HYNYNEN

LEMPIPAIKKANI MAAILMALLA MEJA HYNYNEN LEMPIPAIKKANI MAAILMALLA MEJA HYNYNEN OPINNÄYTETYÖ MEJA HYNYNEN SISU 6 TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU (TAMK) 29.10.2013 TUUNAAN VANHAA TAI PIDÄN SEN SELLAISENAAN KOLHUINEEN KAIKKINEEN. KOKONAISUUS TÄYDENTYY

Lisätiedot

Kotirotat kolossaan 1980-luvun alussa rakennettu tiilitalo koki uusien asukkaiden käsittelyssä täydellisen muodonmuutoksen.

Kotirotat kolossaan 1980-luvun alussa rakennettu tiilitalo koki uusien asukkaiden käsittelyssä täydellisen muodonmuutoksen. POHJALAISEN RAKENNUS- JA SISUSTUSLIITE 21.3.2013 Kotirotat kolossaan 1980-luvun alussa rakennettu tiilitalo koki uusien asukkaiden käsittelyssä täydellisen muodonmuutoksen. Sivut 5 6 Koti 21.3.2012 Pohjalaisen

Lisätiedot

Kukoistava Kumpula. Juhlajulkaisu 75 vuotta

Kukoistava Kumpula. Juhlajulkaisu 75 vuotta Kukoistava Kumpula Juhlajulkaisu 75 vuotta 1 Sisältö 3 Hyvä ystävä 4 Tervehdykset juhlivalle siirtolapuutarhalle 8 Ennen muinoin Kumpulassa 14 Minun Kumpulani Eeva Haatainen: Rentoutumista ja elämyksiä

Lisätiedot

Lakka Life. Ideaesite kodinrakentamiseen. Kolmen perheen unelma sivu 4 Lempäälän kaksi kotia sivu 10 Uusi Kivitalomallisto sivu 15

Lakka Life. Ideaesite kodinrakentamiseen. Kolmen perheen unelma sivu 4 Lempäälän kaksi kotia sivu 10 Uusi Kivitalomallisto sivu 15 Lakka Life Ideaesite kodinrakentamiseen Kolmen perheen unelma sivu 4 Lempäälän kaksi kotia sivu 10 Uusi Kivitalomallisto sivu 15 Ihmeellisen ihana kivikoti. Pääkirjoitus Jos suomalaiset voisivat itse valita

Lisätiedot

Yritysperä. Rakennuskohteiden inventointi 2008. Kaavoitus 21.7.2008

Yritysperä. Rakennuskohteiden inventointi 2008. Kaavoitus 21.7.2008 Yritysperä Rakennuskohteiden inventointi 2008 Kaavoitus 21.7.2008 Yritysperän rakennushistorian inventointi Viemäri- ja vesijohtotalkoot vuonna 1952. Kuva Liisa Martinmäen arkistosta. Yritysperän rakennuskannan

Lisätiedot

Kauhein kylpyhuone 2013 kilpailun tulokset

Kauhein kylpyhuone 2013 kilpailun tulokset Kauhein kylpyhuone 2013 kilpailun tulokset Kaakelikeskus Facebook-kilpailu kevät 2013 62 osallistujaa, n. 1800 äänestäjää, n. 4500 uutta tykkääjää. Silmät avaava kokemus Tämä kilpailu syntyi halusta aiheuttaa

Lisätiedot

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo 1 Sisällys... 3 Johdanto... 3 Seurojentalon korjaukset aikajärjestyksessä... 4 Hankesuunnitelmien lyhennelmät... 6 2010/SEUROJENTALO PAREMMAKSI

Lisätiedot

JÄLLEENRAKENNUSKAUDEN PIENTALON KUNTOKARTOITUS JA RESTAUROINTISUUNNITELMA

JÄLLEENRAKENNUSKAUDEN PIENTALON KUNTOKARTOITUS JA RESTAUROINTISUUNNITELMA Opinnäytetyö (AMK) Restauroinnin koulutusohjelma Rakennusrestauroinnin suuntautumisvaihtoehto 2013 JÄLLEENRAKENNUSKAUDEN PIENTALON KUNTOKARTOITUS JA RESTAUROINTISUUNNITELMA OPINNÄYTETYÖ (AMK) TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

www.kaleva.fi/koti Perheen viikareilla on tilaa viuhua Keittiösaareke liikkuu pyörien avulla emännän sisustusinnon mukaan.

www.kaleva.fi/koti Perheen viikareilla on tilaa viuhua Keittiösaareke liikkuu pyörien avulla emännän sisustusinnon mukaan. LAUANTAI 24. MARRASKUUTA 2012 K2 19 www.kaleva.fi/koti Puhelin 050 5593 612 Sähköposti kotikaleva@kaleva.fi KotiYHTEYSTIEDOT: Kalevan vaihde 08 5377 111 Vanhojen kerrostaloasuntojen keskineliöhinnat nousivat

Lisätiedot

Saarna 3. sunnuntaina ennen pääsiäistä 16.2.2014, Lasse Räty (Luther-talon kirkkosalin remontin jälkeen uudelleen käyttöön siunaamisen messussa)

Saarna 3. sunnuntaina ennen pääsiäistä 16.2.2014, Lasse Räty (Luther-talon kirkkosalin remontin jälkeen uudelleen käyttöön siunaamisen messussa) Saarna 3. sunnuntaina ennen pääsiäistä 16.2.2014, Lasse Räty (Luther-talon kirkkosalin remontin jälkeen uudelleen käyttöön siunaamisen messussa) Armoa ja rauhaa teille Jumalalta, meidän isältämme ja Vapahtajalta

Lisätiedot

ASUNTO-OSAKEYHTIÖ KASKENSIVU 60 VUOTTA ASUNTOOSAKEYHTIÖ KASKENSIVU 60 VUOTTA. Asunto-osakeyhtiö Kaskensivu 2011

ASUNTO-OSAKEYHTIÖ KASKENSIVU 60 VUOTTA ASUNTOOSAKEYHTIÖ KASKENSIVU 60 VUOTTA. Asunto-osakeyhtiö Kaskensivu 2011 ASUNTO-OSAKEYHTIÖ KASKENSIVU 60 VUOTTA Asunto-osakeyhtiö Kaskensivu 2011 24 ASUNTOOSAKEYHTIÖ KASKENSIVU 60 VUOTTA 25 4 Aluksi 5 Kalevan kaupunginosa alkaa syntyä 6 Asunto-osakeyhtiö Kaskensivu perustetaan

Lisätiedot

Asumisen turvaa. Asokotien lehti 2/2014. 8 Asuntosäätiö & Asokodit: Haluamme tarjota enemmän vaihtoehtoja

Asumisen turvaa. Asokotien lehti 2/2014. 8 Asuntosäätiö & Asokodit: Haluamme tarjota enemmän vaihtoehtoja Asokotien lehti 2/2014 Asumisen turvaa 8 Asuntosäätiö & Asokodit: Haluamme tarjota enemmän vaihtoehtoja 14 Asopaketti: Äidin ja tyttären Rakkauden sali 29 Uutta! Asoristikko pääkirjoitus sisältö 2/2014

Lisätiedot

kevät-kesä 2008 Kotina Aurora Rauhala Kosketus Torni-Ainola Talvirakentajan Erikoisedut Kosketus New Yorkissa

kevät-kesä 2008 Kotina Aurora Rauhala Kosketus Torni-Ainola Talvirakentajan Erikoisedut Kosketus New Yorkissa ANNUSTALONEWS kevät-kesä 2008 Kotina Aurora Rauhala Kosketus Torni-Ainola Talvirakentajan Erikoisedut Kosketus New Yorkissa Me rakennamme taloja, mutta ensisijaisesti kuitenkin Koteja. sisältö KANNUSTALO

Lisätiedot

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti

Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo Korjausraportti Viljakkalan Seurojentalo Sisällys... 1 Johdanto... 1 Seurojentalon korjaukset aikajärjestyksessä... 2 Hankesuunnitelmien lyhennelmät... 4 2010/SEUROJENTALO PAREMMAKSI

Lisätiedot

kenttätyöt 10. 15.2.2012

kenttätyöt 10. 15.2.2012 kenttätyöt 10. 15.2.2012 Pajan pohjois- ja länsijulkisivua luoteisnurkasta nähtynä vuonna 1968. Etualalla on pieni puistomainen vehreä tila Pajan ja Voimalan välissä. (Kuva: Suomen Rautatiemuseo / O. Karasjoki)

Lisätiedot

Hannu Rinne. KesämöKKi. KunnOSTaMinen KESÄ- JA TALVIKÄYTTÖÖN WSOY

Hannu Rinne. KesämöKKi. KunnOSTaMinen KESÄ- JA TALVIKÄYTTÖÖN WSOY Hannu Rinne KesämöKKi KunnOSTaMinen KESÄ- JA TALVIKÄYTTÖÖN WSOY Perinnemestarin kesämökki Hannu rinne KESÄMÖKKI kunnostaminen kesä- Ja TaLVikäyTTöön WsoY Kirja on saanut apurahan WSOY:n kirjallisuussäätiöltä.

Lisätiedot

Sandström Markku & Tuija

Sandström Markku & Tuija Kontio Korpela PH150 G15259 Sandström Markku & Tuija Pyhtää, Kiviniemi, Lammassaari, Lammaslahti 1:307 Rakennusvuosi 2007 Sisällysluettelo: 2007 Toinen rakentamisvuosi... 4 Tammikuu (hintakyselyjä takkaa

Lisätiedot

PIENTALON APUTILOJEN PERUSKORJAUS

PIENTALON APUTILOJEN PERUSKORJAUS 1 (40) OPINNÄYTETYÖ - AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO TEKNIIKAN JA LIIKENTEEN ALA PIENTALON APUTILOJEN PERUSKORJAUS T E K I J Ä / T : Antti Eerik Olavi Hartikainen 2 (40) SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU OPINNÄYTETYÖ

Lisätiedot

SUKUSEURAN JASENLEHT. 'l* Iff 31.12.2010. N:o 37

SUKUSEURAN JASENLEHT. 'l* Iff 31.12.2010. N:o 37 j$oskdctiscf 0* SUKUSEURAN JASENLEHT 31.12.2010 'l* Iff N:o 37 Karjalaisten Laulujuhlien juhlakulkueen Koskelaisten sukuseuran kyltin kantajana kesakuussa 2010 toimi Pdivi Heimola. Kuvassa myos Ilkka Heimola

Lisätiedot

Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto.

Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto. Bonola, eli entinen Lappeenrannan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen (LaMPola) rehtorin asunto. Koulumiljööstä vanha rehtorin talo yli 2000 neliön pihapiirineen sai uudet omistajat vuonna 2010. Siitä

Lisätiedot

BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI

BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI BJÖRKFELDTIN TALON KUNNOSTUSTYÖT TYÖMAARAPORTTI LEVANDE BYGGNADSTRADITION ELÄVÄ RAKENNUSPERINNE Byggnadsvårdsförening i Åboland r.f Turunmaan korjausrakentamisyhdistys r.y. Tutkivat purkutyöt, havaitut

Lisätiedot

Hinta 6,50. Syksy2005

Hinta 6,50. Syksy2005 Hinta 6,50 Syksy2005 1 Rakentamisen tyylisuuntana Internet Rakennusteollisuus RT ry:n verkkopäätoimittaja Ahti Niskanen toteaa, että Internet ei ehkä vielä ole täysin mullistanut rakentamista, mutta on

Lisätiedot

Hukkakulutus minimiin uusilla vesikalusteilla Asiakaspalvelu ottaa vastaan hymyillen Putkiremontti voi alkaa!

Hukkakulutus minimiin uusilla vesikalusteilla Asiakaspalvelu ottaa vastaan hymyillen Putkiremontti voi alkaa! Hukkakulutus minimiin uusilla vesikalusteilla Asiakaspalvelu ottaa vastaan hymyillen Putkiremontti voi alkaa! Hyvissä Käsissä 1 PIRKANMAAN KIINTEISTÖVIESTI 3/09 1 PARAS LUOTTOLUOKKA 08/2009 HYPERDOC-DOKUMENTTIARKISTO

Lisätiedot

www.kaleva.fi/koti Valoa tulvii eri ilmansuunnista

www.kaleva.fi/koti Valoa tulvii eri ilmansuunnista LAUANTAI 27. LOKAKUUTA 2012 41 www.kaleva.fi/koti Puhelin 050 5593 612 Sähköposti kotikaleva@kaleva.fi KotiYHTEYSTIEDOT: Kalevan vaihde 08 5377 111 Siivoa kasvihuone kesän jäljiltä kuntoon. Kasvihuoneesta

Lisätiedot