Kihlajaismatka painajaiseen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kihlajaismatka painajaiseen"

Transkriptio

1 Kihlajaismatka painajaiseen kauhuelokuva Lyhytelokuvan tuotantosuunnitelma

2 Synopsis Tarina kertoo nuoresta pariskunnasta 26v ja 30v. Eräänä pimeänä iltana päättää rohkaista itsensä ja kosii a. Pari menee kihloihin ja alkaa suunnitella yhteistä kihlajaismatkaansa. Pari päätyy matkustamaan autolla vanhalle, syrjäiselle, rönsyiselle puumökille, joka on kaukana kotikaupungista. Kylmän kalsea mökki vaikuttaa kuitenkin ensimmäisenä päivänä parin mielestä oikein viihtyisältä paikalta viettää kahdenkeskistä aikaa. ja nauttivat toistensa seurasta ja tunnelma on romanttinen, kunnes ilta saapuu. Jo muutaman tunnin päästä saapumisesta muurahaisista alkaa tulla ongelma, koska niitä kuhisee kaikkialla. Parille tulee riita ja tunnelma alkaa käydä ankeaksi. ja löytävät talosta salaperäisen kellarin. Pimeässä kellarissa he törmäävät ruumiiseen, joka näyttää tutulta. Kuka hän mahtaakaan olla? ja alkavat riidellä ja matka on vaarassa mennä kokonaan pilalle. kohtaa pahimman pelkonsa, hän löytää n elävältä syötynä sängyltä. menee paniikkiin ja yrittää paeta talosta, kunnes hän putoaa lahonneen lattian läpi kellariin. Kellari on täynnä lihansyöjämuurahaisia ja ei voi, kuin peruttaa hitaasti lattiaa pitkin ja tuntea, kuinka satoja muurahaisten ohuita ja piikkisiä jalkoja kiipeää hänen päällään. joutuu rikkomaan ikkunan päästäkseen ulos kellarista. Ulos päästyään n jalat tuntuvan heikoilta ja hän koittaa käynnistää autoa, mutta päätyy liftaamaan tuntemattoman miehen kyytiin. tuntematon mies alkaa ahdistella a. Kaupungissa perhe suunnittelee ottavansa vapaata arjesta. Perheen isä suunnittelee mökkireissua, eikä kukaan perheen jäsenistä näe, kun n haastattelussaan varoittaa menemästä lähellekään sitä mökkiä. Premissi: Nauti elämästä vielä, kun voit Dramaturgia: Elokuva kuvataan mahdollisimman jännitystä tuovasti ja tunnelmaa luovasti. Valaistukset laitetaan kohtaukseen sopivaksi. Suurimman osan ajasta tunnelma on synkkää, mutta romanttisessa kohtauksessa takkatulella luodaan romanttinen ja läheinen vaikutelma. Puvustukset ovat tähän aikakauteen ja vuorokauden kellon aikaan sopivat esim: yöllä on eri vaatteet, kuin päivällä ja aina, kun vaihtuu päivä, vaatteetkin vaihtuvat. Editoinnilla kohtauksista saadaan näyttämään kiinnostavammalta. Tunnelmaa kohtauksen tilanteeseen saadaan, kun taustalle laitetaan sadetta tai jotain muuta vastaavaa.

3 Henkilöluettelo Päähenkilöt: (26) Kaunis, ruskeahiuksinen naishenkilö. Luonteeltaan lempeä, kohtelias, viehättävä ja rohkea. (30) Ruskeahiuksinen, urheilullinen nuori mies, joka on luonteeltaan luotettavan oloinen, rohkea ja kunnioittava mieshenkilö. Sivuhenkilöt: Kuvaaja Keski-ikäinen mieshahmo. Haastattelija Nuorehko nainen, pitkät vaaleat hiukset. Mies Ahdisteleva, parrakas mieshenkilö. Isä Nuorehko mieshahmo Äiti Nuori, punatukkainen, kiukkuinen naishenkilö. (lapsi) (8) Utelias, villi poikalapsi. Tomi (5) Tottelevainen ja kaikesta kiinnostunut pikku poika.

4 Kuvasuhde: 1,85:1 Formaatti: HD DVD Pituus: n.12 min Tuottaja: Leinonen OSAO Pikisaari Työryhmä: Sonja Alajoutsijärvi Ohjaaja ja käsikirjoittaja Näyttelijät: Iina Kuustonen Samuli Vauramo Heikki Hela Jutta Lehtinen Iikka Forss Mikko Leppilampi Mirva Kuivalainen Rufus Rusanen Oliver Lehto Kuvaaja Haastattelija Mies Isä Äiti (lapsi) Tomi Research: Näyttelijät suorittavat castingin ja kuvauspaikoilta hankitaan kuvauslupa, tekijän oikeus luvat hankitaan ja näyttelijöiden, sekä muiden työjäsenten kanssa tehdään sopimus. Location: Ainolan puisto, punainen mökki ylipäässä ( kaverin sukulaisten mökki), autotiet oulussa, Kerrostalo haapajärvellä (mummon asunto) Omakotitalo Haapajärvellä (serkkujen omakotitalo).

5 Aikataulu: 1 viikko työryhmän kokoamista. 2 viikkoa aikataulutusta kuvauksiin, casting, kuvauspaikat, purkulistat, breakdown sheet. 2 viikkoa kuvaus, ääni ja valosuunnittelua. 1 viikko kuvauksia 2 viikkoa loggausta/ suunnittelua. 1 viikko alustavan leikkaus suunnitelman valmistuminen. 3 viikkoa editointia. 1 viikko ensimmäisen offine version valmistuminen. 1 viikko offine edit ja äänityön valmistumista ja mainostus käynnistyy. 1 viikko online edit valmistumista, mainostuksen päättyminen, DVD levyt valmiina ja kotelon kannet suunniteltu, puffi lehdessä. Kalusto: kuvauskalusto: 3-5 Sony DVCAM DSR-570WSP + jalustat äänityskalusto: puomi ja konkkamikki + karvasuojus valaisukalusto muu kalusto kuljetuskalusto Rekvisiitta

6

7 Kohtausluettelo 1. TV lähetys kohtaus Kamera käynnistyy ja alkaa kertoa tapahtumaa. 2. Kotikohtaus kosii a. 3. Autossa ja ovat matkalla taloon. Istuvat autossa ja katselee maisemia. 4. Mökkikohtaus ja saapuvat mökkiin. kantaa tavarat sisälle. 5. Ruoan valmistus alkaa valmistaa ruokaa. Ensimmäinen muurahainen ilmestyy. alkaa vitsailla asiasta. 6. Romanttinen kohtaus ja istuvat viltin alla sylikkäin takkatulen ääressä ja vannovat rakkauttaan. ja suutelevat toisiaan. 7. Yö kohtaus Molemmat nukkuvat sikeästi eivätkä huomaa, kun lattia on täynnä muurahaisia. 8. Aamukohtaus

8 nousee ylös ja laittaa jalat maahan, silloin viimeisetkin muurahaiset menevät kellarin luukun koloista kellariin heidän huomaamatta. 9. Kellariin meno huomaa kellarin luukun ja pari menee kellariin. 10. Ruumiin löytö törmää pimeässä ruumiiseen. 11. Riitely kohtaus lle ja lle tulee riita. 12. Nukkumaanmeno ottaa unilääkkeet ja nukahtaa nopeasti. 13. Tee kohtaus jää keittiöön juomaan teetä. 14. näkee n ruumiin palaa huoneeseen ja näkee n raadon sängyllä. 15. Pudotus kohtaus putoaa lattian läpi alempaan kerrokseen muurahaisten sekaan paetessaan. 16. Pako kohtaus rikkoo ikkunan ja juoksee ulos talosta hädissään. 17. Liftaus kohtaus

9 liftaa tuntemattoman miehen kyytiin vesisateessa. 18. Autossa/ ahdistelu kohtaus Tuntematon mies alkaa ahdistella a puheilla ja kosketuksilla. 19. Loppu kohtaus Perhe istuu ruokapöydän ääressä ja sillä välin TV:stä kuuluu pienellä n haastattelu. Kukaan perheen jäsenistä ei kuule n varoitusta. Perheen isä ottaa sanomalehden ja alkaa lukea sitä. Kääntäessään sivua välistä tippuu vuokra mainos mökistä. Isä katsoo ilmoitusta kiinnostuneena

10 Kihlajaismatka painajaiseen KÄSIKIRJOITUS Sonja Alajoutsijärvi

11 2 1. EXT, TV-LÄHETYS (PUISTO), PÄIVÄ, SYKSY KUVAAJA Kolme... kaksi... yksi... käy! EVELIINA katsoo järkyttyneen näköisenä kameraan, huokaisee syvään ja aloittaa tarinansa. EVELIINA Kohtasin elämäni pahimman painajaisen omalla kihlajaismatkallani. Nyt aion kertoa teille koko tarinan alusta loppuun asti. 2. INT, KERROSTALO, ILTAPÄIVÄ, KESÄ JARI ja pakkaavat matkalaukkuja. keskeyttää n pakkaamisen ja polvistuu n eteen. JARI (jännittyneenä)... mulla on sulle... tai siis oon aatellu jo pitkään, että mä halusin sanoo sulle. katsoo a onnenkyyneleet silmillä ja odottaa n kosintaa JARI Jaana Tamminen, tulisitko mun vaimoksi? EVELIINA (onnessaan) Totta kai!... Mä rakastan sua.

12 3 pujottaa sormuksen n sormeen ja suutelee häntä hellästi, sitten halaa a tiukasti. JARI Tästä matkasta tulee ikimuistoinen ja mahtava alku meidän uudelle yhteiselle elämälle. Mä en ikinä päästä sua menemään. Mä rakastan sua aina hautaan asti. 3. INT/EXT, AUTO, MYÖHEMMIN, KESÄ katselee auton ikkunasta ulos haaveilevan näköisenä. katsoo a ja hymyilee lle. 4. INT/EXT, MÖKKI, MYÖHEMMIN, KESÄ ajaa auton mökin pihaan. Molemmat tulevat ulos autosta. ja pysähtyvät mökin portaille oven eteen ja katselevat ympärilleen. aukaisee mökin oven suurella ruosteisella avaimella ja työntää oven hitaasti auki. lähtee hakemaan tavaroita autosta. astuu sisälle mökkiin. havaitsee mökin kylmyyden ja pimeyden. saa mökistä karmean ensivaikutelman. tulee perässä tavaroiden kanssa ja pari kantaa tavarat sisälle. 5. INT, MÖKKI(KEITTIÖ) KESÄ nostaa ruokakassit pöydälle ja alkaa nostella ostoksia pois pussista. ottaa paistin pannun ja alkaa paistaa munakasta. Liesituulettimen raosta putoaa pannulle omituisen näköinen muurahainen. kauhistuu. Hyi että!... Mä vihaan kaikenlaisia ötököitä. Mikä toi on?

13 4 Se on varmaa joku muurahainen. Pannulla ruskistettu murkku. Ei niitä tarvi pelätä, ne ei tapa. Ei varmaan, mä ainaki kuolen kauhusta jos nuita on täällä enemmänki! Mä en aio syödä tota munakasta. No miltä kuulostais jos me otettas ilo irti matkasta ja rentouduttais ja nautittas vaa toistemme seurasta. Ei hassumpi idea. 6. INT, MÖKKI, OLOHUONE, ILTA, KESÄ ja istuvat viltin sisässä takkatulen ääressä. Takkatulen liekkien valot valaisevat tunnelmallisesti huonetta. ja katsovat toisiaan silmiin ja suutelee a. Susta tulee maailman kaunein morsian. Ja susta komein sulhanen.

14 5 Mä rakastan sua ikuisesti. niin mäki sua. 7. INT, MÖKKI(MAKUUHUONE), YÖ, KESÄ ja nukkuvat sikeästi. kääntää kylkeä hitaasti. Kumpikaan ei huomaa, kun lattia on täynnä muurahaisia. 8. INT, MÖKKI(MAKUUHUONE), AAMUPÄIVÄ, KESÄ aukaisee silmänsä ja nousee istumaan. katsoo a, joka nukkuu vielä. astuu lattialle ja nousee ylös. Muutama muurahainen kävelee n jalkojen välistä sängyn alle. huomaa muurahaisjonon menevän sängyn alle ja hän herättää n., herää. Täällä on lisää muurahaisia. Älä nyt jaksa. Ne ei syö sua. katsoo sängyn alle ja huomaa kellariluukun, jonne muurahaiset menevät.

15 6 täällä on kellari. Nouse ylös nyt! Mitä ne tekee? Ne menee sinne. (väsyneenä) Voi hyvä luoja sun kanssas. nousee ja siirtää sänkyä. katsoo a ihmeissään ja nostaa kellarin luukun. 9. INT/EXT, MÖKKI(KELLARI), MYÖHEMMIN, KESÄ ja menevät portaita alas pimeään kellariin. Joka puolella näkyy hämähäkin seittejä. menee muutaman askeleen päähän sta ja sytyttää tulitikun, jolla hän saa kellariin valoa. kääntyy toiseen suuntaan ja törmää pimeässä ruumiiseen. kirkaisee kauhusta ja kompastuu ruumiin jalkoihin. (hädissään)! Mitä tää on?... miks täällä on ruumis? Herran jumala! toi ruumis, se näyttää tutulta. ottaa ruumiin taskusta ruskean nahkalompakon, jossa on perhe kuva. katsoo kuvaa hetken ja alkaa kyynelehtiä. katsoo a kysyvästi ja ottaa kuvan n kädestä.. tunneks sä ton miehen? kerro mulle!

16 7 nostaa päätään ylemmäs ja katsoo a itkuisen näköisenä. Isä... se on... se on mun isä. Voi ei. Mä oon pahoillani. Mut sähä sanoit ettei sulla oo isää.. Tuu me häivytään täältä nyt. Mä en halua jäädä tähän mökkiin enää hetkekskää! Me ei lähetä täältä mihinkää! Ei vielä. katsoo a hetken ja lähtee juoksemaan ylös. alkaa pakata laukkujaan. mä tarkotin sitä. On sulle itelleski parempi et me lähetään täältä nyt ja mennää takas kaupunkiin poliisiasemalle. Mä en lähe minnekkään! Mä haluan selvittää mitä Isälle tapahtu.

17 , jätä se poliisien tehtäväksi. 8 Kuuntele mua! Me otetaan selvää mitä Isälle tapahtu ja sit mä lupaan että me lähetään ja ilmotetaan poliisille. ottaa puseron n käsistä ja heittää sen sängylle. ottaa n kädestä ja katsoo häntä silmiin. Ole kiltti. Auta mua löytämään syy. siirtää laukut takaisin alas sängyltä ja lähtee pihalle. katsoo ikkunasta, kun jää istumaa mökin portaille. 10. INT, MÖKKI(MAKUUHUONE), ILTAPÄIVÄ, KESÄ istuu sängyllä ja mietiskelee hetken. katsoo lääkepurkkia yöpöydällä ja ottaa sen käsiinsä. kaataa purkista tabletin kädelleen ja laittaa sen suuhun. ottaa vesilasin pöydältä ja juo siitä vähän. laittaa makuulleen sängylle ja siirtää tyynyään hieman kauemmas. laittaa silmänsä kiinni ja nukahtaa muutaman kymmenen sekunnin kuluttua. 11. INT, MÖKKI(KEITTÖ), ILTAPÄIVÄ, KESÄ nostaa vesikattilan liedeltä ja kaataa kiehuvaa vettä punaiseen mukiinsa. istuu tuolille ja katsoo pöydällä olevaa perhekuvaa, joka oli lompakossa. laskee kuvan hitaasti takaisin pöydälle ja laittaa teepussin mukiin. Hän katsoo ulos ikkunasta pimeään vesisateeseen. juo mukista ja laskee sen takaisin pöydälle.

18 9 12. INT, MÖKKI, ILTA, KESÄ kävelee olohuoneen kautta makuuhuoneen oven taakse ja koputtaa oveen kevyesti. (kuiskaa). Anna anteeks. Mä oon pahoillani... mä lupaan olla sun tukena. avaa makuuhuoneen oven hitaasti ja huutaa järkytyksestä. näkee n ruumiin muurahaisten syömänä makuuhuoneen sängyllä. alkaa itkeä äänekkäästi ja menee paniikkiin. katsoo kun muurahaiset syövät a ja osa muurahaisista tulee kohti a. lähtee hitaasti taaksepäin ja putoaa lattian läpi kellarikerrokseen. 13. INT, MÖKKI(KELLARI), ILTA, KESÄ putoaa lattian läpi kellariin. Kellarin lattia on täynnä lihansyöjämuurahaisia. on shokissa ja katselee ympärilleen. on muurahaisten seassa. Hän lähtee raahautumaan varovasti kohti pientä ikkunaa. (epätoivoisena) APUA!... auttakaa nyt joku. kävelee muurahaisia pujotellen kauemmas ja alkaa siirtää laatikoita. Yksi muurahaisista kiipeää hänen kädellään. heilauttaa kättään niin, että muurahainen putoaa lattialle. Sitten hän jatkaa laatikoiden siirtämistä ja lautojen repimistä. Laatikoiden takaa paljastuu isompi ikkuna. ottaa räsyisen tuolin ja särkee ikkunan. pakenee talosta pimeään vesisateeseen.

19 EXT, MÖKKI(PIHA), YÖ, KESÄ juoksee autolleen ja koittaa käynnistää autoa. Auto ei käynnisty ja hätääntyy. lähtee hortoilemaan metsätietä eteenpäin kaatosateessa. Hetken päästä a vastaan tulee musta auto. liftaa ja pääsee kyytiin. Autossa istuu tuntematon parrakas mies. Mies Mitäs se neiti täällä yömyöhään käveleskelee? Sataaki vielä. vilkaisee miestä ja kääntää katseensa poispäin sanomatta mitään. 15. INT/EXT, AUTO ja piha, MYÖHEMMIN, KESÄ Mies katsoo a pitkään. Mies Ootkos sie sinkku? Joo... tai siis en. Mies Sä oot tosi kaunis. Kiitos.

20 Mies laittaa kätensä n reidelle ja alkaa silittää jalkaa. 11 Mies Saisko sua vähä lainata? katsoo miestä järkyttyneenä ja avaa auton oven. lähtee juoksemaa vesisateeseen ja pudottaa kenkänsä. Mies (huutaa autosta) Hei, älä nyt leikistä suutu! Sitä paitsi sulla tippu kenkä. Mies (itsekseen) Vitun lehmä! 16. INT, TALO, ILTAPÄIVÄ, SYKSY Kaksi lasta juoksee eteisessä lelu kädessään ja nauraa. Nainen paistaa ruokaa pannulla. Nainen hermostuu lapsien säntäilystä. Nainen ja Tomi, lopettakaa toi juokseminen! Mies istuu ruokapöydässä ja juo kahvia. TV on päällä olohuoneessa. TV:stä tulee n haastattelu. (TV:ssä itkuisena) Mä tein kaikkeni, mutku se vaa... vaa... Lapsi (JARI niminen) Äiti! toi nainen telkkarissa sano mun nimen.

21 12 Tomi tuu jo! Et saa mua kiinni... viimene on mätämuna. (TV:ssä) Älkää ikinä koskaan menkö lähimaillekkaan sitä taloa. Mies laittaa tyhjän kahvikupin pöydälle ja avaa sanomalehden. Mies lukee hetken lehteä. Nainen tuo ruokaa pöytään. Nainen Pojat. Syömään! Lapset juoksevat keittiöön pöydän ääreen ja toinen lapsista kaataa mehua mukiin. Mies kääntää lehden sivua ja välistä putoaa mainoslappunen. Mainoksessa lukee Kaipaatko irti arjen kiireestä, vuokraa mökki mies katsoo ilmoitusta ja mainoksessa olevaa puhelin numeroa mielenkiinnolla. Tomi Isi, vuokrataanko me mökki? Isä hymyilee pojille viekkaasti ja kääntää lehden sivua.

LEVOTTOMAT. kuvausk sikirjoitus. versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy. tarina aleksi bardy ja aku louhimies

LEVOTTOMAT. kuvausk sikirjoitus. versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy. tarina aleksi bardy ja aku louhimies LEVOTTOMAT kuvausk sikirjoitus versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy tarina aleksi bardy ja aku louhimies tuotanto markus selin / solar films 14. 6. 1999 Levottomat v 17 korjaus 7-3-99 1 PROLOGI

Lisätiedot

1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU

1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU Käsikirjoitus 1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU ABDULLAHI kävelee lentokentän tyhjässä hallissa. Kioskityöntekijä on juuri avaamassa kioskia, hän sovittelee lehtitelineeseen

Lisätiedot

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin 1 SINÄ PUTOSIT SILLALTA JUURI SINÄ ILTANA JOLLOIN RAKKAUTEMME TUNNUSTIMME LINNUNLAULUUN KULJIMME TOISIAMME KATSOIMME SILLALLA ENSI KERRAN SUUTELIMME ÄLÄ PELKÄÄ, RAKAS... EN ANNA HEIDÄN TEHDÄ SULLE PAHAA,

Lisätiedot

Riitta Väkeväinen - 42-vuotias rahoitusneuvottelija, jonka elämä heittää keskelle suurta muodonmuutosta

Riitta Väkeväinen - 42-vuotias rahoitusneuvottelija, jonka elämä heittää keskelle suurta muodonmuutosta 80E MARJO TIITTO KESKEISET HENKILÖT Riitta Väkeväinen - 42-vuotias rahoitusneuvottelija, jonka elämä heittää keskelle suurta muodonmuutosta Lauri Raittila - Riitan nelikymppinen työkaveri ja miesystävä,

Lisätiedot

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein 1. Istun nyt yksin puiston penkillä. Tarvitsen nyt rauhaa ja yksinoloa. Otan päiväkirjani laukustani, ja aloitan: Rakas Päiväkirjani! Tänään oli taas samanlainen päivä

Lisätiedot

Koukussa. draama. Lyhytelokuvan tuotantosuunnitelma. 4.11.2013 Versio 1 Pirkka-Pekka Launonen Piaume 13, Pikisaari

Koukussa. draama. Lyhytelokuvan tuotantosuunnitelma. 4.11.2013 Versio 1 Pirkka-Pekka Launonen Piaume 13, Pikisaari Koukussa draama Lyhytelokuvan tuotantosuunnitelma 4.11.2013 Versio 1 Pirkka-Pekka Launonen Piaume 13, Pikisaari SYNOPSIS: Jarmo Uotila on 42-vuotias kouvolalainen mies. Jarmo on koulutukseltaan rakennusmies

Lisätiedot

ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta.

ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta. EXT. HELSINKI -- EVENING ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta. RADIO (energisen DJ:n ääni)...olette

Lisätiedot

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI 1. INT. HYGIENIAVIRASTO. AAMUPÄIVÄ. KUVA ISOSTA SEINÄKELLOSTA, KELLO ON 11.55 STERIILISSÄ JA VALKOISESSA HYGIENIAVIRASTON LABORATORIOSSA. PIENIKOKOINEN, VAALEA JAANA HYÖRII

Lisätiedot

1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1. Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. SAMI

1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1. Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. SAMI 1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1 Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. Millon? Mitä väliä sillä on? Joskus sillon, ku sä et ollu kotona. Mikä se on? Se kappale.

Lisätiedot

PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT. PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES

PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT. PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES HUOM: Lopullinen elokuva ei vastaa kaikilta osin kuvauskäsikirjoitusta. Kohtauksia on voitu poistaa,

Lisätiedot

Pitkän elokuvan käsikirjoitus

Pitkän elokuvan käsikirjoitus KOHTA 18 Pitkän elokuvan käsikirjoitus käsikirjoittajat Maarit Lalli Henrik Mäki-Tanila 12.1.2010 Maarit Lalli Suomenlinna C 71 B 5 00190 HELSINKI maarit.lalli@kolumbus.fi 050-5469094 Henrik Mäki-Tanila

Lisätiedot

Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö

Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö Versio 6.0. 9.5.2009 Käsikirjoitus ei vastaa täydellisesti elokuvan sisältöä. Kohtauksia on voitu poistaa lisätä tai muuttaa. 1 1. EXT. UIMASTADION YÖ

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Sivut 1-27 (Yhteensä 82)

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Sivut 1-27 (Yhteensä 82) PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Sivut 1-27 (Yhteensä 82) MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: on POKEttanut sinua. S0 INT. N HUONE

Lisätiedot

VAIHTOLÄMPÖINEN PRINSESSA (työnimi) KUVALISTA. (versio 19.6.2003) Kirjoittanut Ismo Kiesiläinen

VAIHTOLÄMPÖINEN PRINSESSA (työnimi) KUVALISTA. (versio 19.6.2003) Kirjoittanut Ismo Kiesiläinen VAIHTOLÄMPÖINEN PRINSESSA (työnimi) KUVALISTA (versio 19.6.2003) Kirjoittanut Ismo Kiesiläinen 1. EXT. VESI/METSÄ PÄIVÄ Olemme veden alla. Vesi on hieman sameaa, näkyy vain muutamia vesikasveja. (V.O.)

Lisätiedot

Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi

Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi Brännare & Nuotio KAIKEN TAKANA ON NAINEN Musikaalikomedia, jossa soi Matti ja Teppo Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi Henkilöt: Eino Happo,

Lisätiedot

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia.

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia. INT. TEHDASHALLI. -- YÖ Sataa kaatamalla, Potkimisen ja lyömisen kaukaisia, kumeita ääniä. (V.O.) Se oli sateisin kesä miesmuistiin. Vesi putosi raskaana taivaalta, ruoski peltikattoja ja asfalttia. Koko

Lisätiedot

CANTUNDO. 2. versio, 26.4.2010. Sauli Sampo

CANTUNDO. 2. versio, 26.4.2010. Sauli Sampo CANTUNDO 2. versio, 26.4.2010 Sauli Sampo INT. MAKUUKAMMARI -- AAMU Aamuauringon valo taittuu ikkunaverhon läpi ja osuu MIKON (13) kasvoihin. Mikko makaa sängyllään ja avaa silmänsä. Sänky on korkeareunainen,

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 1. "Osaako kotka lentää?" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 1. Osaako kotka lentää? kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 1 "Osaako kotka lentää?" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 EXT. SIPERIA. YDINASEINSTITUUTTI. -- PÄIVÄ 1 Harmaa betonilaitos harmaassa maisemassa. Kuvan

Lisätiedot

LOMALLA kaikki on toisin

LOMALLA kaikki on toisin KUVAUSKÄSIKIRJOITUS Huom! Lopullinen elokuva poikkeaa osittain käsikirjoituksesta Venla Mäkelä: LOMALLA kaikki on toisin FADE IN: EXT. RANNIKKO - ILTAPÄIVÄ Paluumatka saaren rantakaupungista - turistivene

Lisätiedot

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa.

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. 1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1 Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. Kadulla kävelee kädet takintaskuissa, paljaspäin,.(huom: Krisulla

Lisätiedot

Translation Copyright (c) 2005 Dmitry Tolonen

Translation Copyright (c) 2005 Dmitry Tolonen Marisol José Rivera Ovatko yhteiskunnalliset rakenteet ja perinteet meidän suojaverkkomme, kuin suojelusenkeli, johon olemme tottuneet? Mitä jos markkinoiden, Jumalan, taikka valtion priorisoinnin takia

Lisätiedot

01.07.2007. Susi palaa Suomeen. kirjoittanut Mika Oja

01.07.2007. Susi palaa Suomeen. kirjoittanut Mika Oja 01.07.2007 Susi palaa Suomeen kirjoittanut Mika Oja KOHTAUS 1: Murhapaikkatutkimus aamunkoitteessa. (Tapahtumapaikkana on pieni katu Helsingissä, on aamu ja hiljaista. Maassa makaa naisen ruumis, ammuttuna,

Lisätiedot

V25.4 PROJECT X. Written by Mika Varis ja Team Hot Shot

V25.4 PROJECT X. Written by Mika Varis ja Team Hot Shot V25.4 PROJECT X Written by Mika Varis ja Team Hot Shot ESITTELYSIVU Tarinan idea ja kulku Elokuva on suurelta osin musikaali kahdella tapaa: hahmot laulavat usein ja valmis musiikki soi paljon. Lisäksi

Lisätiedot

MY SCRIPT. an original screenplay by.

MY SCRIPT. an original screenplay by. <Your Name> MY SCRIPT an original screenplay by (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com 1 EXT. KEINU MEREN RANNALLA - DAY 1 Kaksi 8-vuotiasta pientä TYTTÖÄ parikeinussa,

Lisätiedot

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 1(17) Kaarlo Kankaanpää Purkaus raakaa puhetta rakkaudesta Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 Maailma pysähtyisi äkkiä ellei pyörää

Lisätiedot

BLUE Revision - 6-19-07 1.* 1 EXT. OJA (VEDENALAISTA KUVAA) -- NIGHT 1

BLUE Revision - 6-19-07 1.* 1 EXT. OJA (VEDENALAISTA KUVAA) -- NIGHT 1 BLUE Revision - 6-19-07 1. 1 EXT. OJA (VEDENALAISTA KUVAA) -- NIGHT 1 Peilityyni vesi. Kuun valo osuu siihen. Kuunvalon täyttää juokseva varjo. Kädet uppoavat veteen. Suttuista, likaista, harmaanruskeaa

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

HERRA HEINÄMÄKI JA LEIJONATUULIVIIRI. koko perheen elokuva. Kirjoittaneet: Timo Kahilainen & Heikki Salo. versio 8

HERRA HEINÄMÄKI JA LEIJONATUULIVIIRI. koko perheen elokuva. Kirjoittaneet: Timo Kahilainen & Heikki Salo. versio 8 HERRA JA LEIJONATUULIVIIRI koko perheen elokuva Kirjoittaneet: Timo Kahilainen & Heikki Salo versio 8 18.2.2011 Jackpot Films Oy Ponsantie 1034 36200 Kangasala 1 EXT.MAANTIE/METSÄ 1800-LUVULLA.PÄIVÄ 1

Lisätiedot

Pompelipossun taikalaatikko Sketsit

Pompelipossun taikalaatikko Sketsit 1 Pompelipossun taikalaatikko Sketsit Onneksi olkoon, löysit sen käsiisi! Ai miten niin minkä? Älä näytä noin hölmistyneeltä. Hyppysissäsi oleva lärpäke ei ole aivan kuten mikä tahansa muu isosmateriaali.

Lisätiedot

Käsikirjoitus (2.) HelaHoito. Marjo Lundvall

Käsikirjoitus (2.) HelaHoito. Marjo Lundvall Käsikirjoitus (2.) HelaHoito Marjo Lundvall HelaHoito: siivouspalveluyritys, jonka perustaja Valtteri Huttunen on kuollut 62-vuotiaana sydänkohtaukseen. Muistotilaisuudesta alkaa komediallinen tarina Ville-pojan

Lisätiedot