Tervetuloa Luostolle ja Luoston Väärtin Kammiin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "www.vaartinkammi.com Tervetuloa Luostolle ja Luoston Väärtin Kammiin"

Transkriptio

1 Tervetuloa Luostolle ja Luoston Väärtin Kammiin

2 POISSA = not present KOTONA = home Piha Valaistus = lightning outside Kun saavut mökille, kytke eteisestä kytkin KOTONA päälle. Mökin lattialämmitys nostaa lämpötilaa 5 astetta. Kun laitat saunan päälle, lattialammitys katkeaa. Kun lähdet lomasi jälkeen mökistä, kytke valitsin asentoon POISSA, mökin lämpötila laskee 5 astetta. Muista lukita ovet aina kun mökki jää tyhjilleen!

3 Lattialämmityksen säädöt Mökin lattialämmitykset on säädetty oikeaan arvoonsa, älä säädä lattialämmityksiä (arvo tasolla 3,5 4,5) Alakerran lämmönlähteenä on lattialämmitys. Lattialaatta lämpeää pääsääntöisesti yösähköllä. Kun saunan kiuas laitetaan päälle, lattialämpö katkeaa. Mikäli sauna on pitkään päällä saattaa lämpötila mökissä tilapäisesti laskea. Yläkerran huoneet on varustettu sähköpattereilla, älä peitä pattereita vaatteilla tai muilla varusteilla. Eteisessä oleva PÄÄLLÄ / POISSA kytkin vaikuttaa vaikuttaa lämpötilaan noin 5 astetta. Takka varaa nopeasti lämpöä ja se on otettava huomioon kun takkaa lämmitetään pitkään.

4 Takan lämmittäminen Avaa uunin pelti vetämällä vipu ääriasentoonsa ulos Takka varaa nopeasti lämpöä ja se on otettava huomioon kun takkaa lämmitetään pitkään. Avaa takan pelti nuolen osoittamasta paikasta Laita pieni määrä puita ja sytytä Kun puut palavat hyvin lisää puita, puiden ei saa osua uunin lasiin. Pidä takan luukku kiinni silloin kun takassa on tuli. Takan vetoa voi säätää takan alareinasta Muista tyhjentää tuhkat ja siivota takka ennen mökistä lähtöä (takan siivous kuuluu loppusiivoukseen). Vie tuhkat tuhka-astiaan, joka tulee olla vähintään 5 m päässä mökistä.

5 Saunan lämmittäminen Saunan lämmityskytkimien sijainti Lammitystaso VAIN PUOLEEN VÄLIIN Ajastus 1 4 tuntia Esiajastus 1 8 tuntia Ajastin -1-4 tuntia - esiajastus 1 8 tuntia Saunassa oleva vuolukivikiuas antaa mukavan kostean löylyn. Kiukaan teho on 10,5 kw kun tilaan riittäisi 6 kw:n kiuas. Tämän takia kiukaan lämmitystasoa EI SAA NOSTAA YLI PUOLEN VÄLIN. Saunan lämmitys 1.) katso ettei lämmitystaso ole yli puolen välin 2.) käännä ajastinta 1 4 tuntia ja kiuas alkaa lämpenemään 3.) Sauna on lämmin noin 30 min kuluttua Esiajastus. Mikäli lähdet esim pitkälle lenkille ja haluat, että sauna on lämmin kun tulet, voit suorittaa saunan lämmityksen esiajastuksella. Väännä ajastinta ohi lämmityssäädön 1 4 tuntia + niin monta tuntia kuin oletat lenkkisi kestävän. Esiajastus alkaa ja sauna lämpeää vasta kun esiajastus on ohi. Kun laitat saunan lämpenemään, katkeaa mökistä lattialämpö. Mikäli sauna on pitkään päällä, saattaa mökin lämpötila laskea.

6 Suihkut / lämmin vesi Sähkökaappi Mökissä on 300 litran lämminvesivaraaja (saunan lauteen alla), joka lämpeää yösähköllä. Mikäli mökissä käytetään paljon vettä, saattaa lämmin vesi loppua kesken. Lämpimän veden lämmityksen pakkosyöttö sijaitsee sähkökaapissa, joka on mökin ulkopuolella pääsisäänkäynnin vieressä. Avaa sähkökaappi ja laita pieni relekytkin asentoon 1, jatkuva syöttö. Tällöin varaajassa oleva vesi alkaa lämmitä, odota noin tunti ja voit edelleen käyttää lämmintä vettä. Relekytkin palautuu automaattisesti auto-asentoon. Suihkuja on kaksi. Suihkussa on kaksi toimintoa, tavallinen ja hierova

7 DIGITAALI-TV, KOTITEATTERI, KARAOKELAITTEET DIGI-TV KOTITEATTERI KARAOKELAITTEET KÄYTTÖOHJEET Mökissä on Televisio sekä ala- että yläkerrassa. Alakerran 32 TV on digitaalitelevisio joten se ei tarvitse erillistä viritintä. Alakerran TV:n yhteyteen on liitetty kotiteatterilaitteet ja karaokelaitteet. Kyseisten laitteiden käyttö on selvitetty tarkemmin seuraavilla sivuilla. MÖKIN LAITTEIDEN KÄYTTÖOHJEET LÖYDÄT LAATIKOSTOSSA OLEVASTA KANSIOSTA.

8

9 TELEVISION KÄYTTÄMINEN Television kanavat on viritetty ennakolta. 1.) Laita TV:n päävirta päälle virtakytkimestä 2.) Ota kaukosäädin ja valitse kanava, jota haluat katsoa kanava valitsimista 3.) A/D kytkimellä valitaan joko analogiset / digitaaliset kanavat 4.) EXT kytkin. Televisioon on liitetty lisälaitteita EXTliitäntöjen kautta. Kotiteatterija karaokelaitteet on liitetty EXT-liitännän kautta. Mikäli esim DVD- tai VHS lähde ei tule näkyviin TV:stä, paina nuolen osoittamaa EXTnäppäintä. Yksityiskohtaiset ohjeet löydät TV-tason laatikostossa olevasta kansiosta. KUN ET KÄYTÄ TV:tä MUISTA SAMMUTTAA VIRTA PÄÄKYTKIMESTÄ (kohta 1).

10 KOTITEATTERI KARAOKELAITTEET Karaokelevyjä säilytetään TV-tason laatikostossa. Karaokelaitteet ja mikrofonit 2 kpl alatasolla. KARAOKELAITTEET 1.) Laita TV päälle KARAOKE- LEVYT Karaokelevyt soitetaan kotiteatterilaitteen soittimella. 2.) Laita virta päälle karaokelaitteisiin (vasen reuna), ota mikrofonit esille ja suorista johto 3.) Laita karaokelevy kotiteatterilaitteeseen, mikäli levyn valikko ei näy TV:stä, paina EXT näppäintä (EXT2) kunnes saat levyn valikon näkyviin 4.) Valitse kappale kotiteatterilaitteen kaukosäätimellä. Laita kotiteatterin äänensäätö pienelle. Laulu kuuluu TV:n kaiuttimista (ei kotiteatterin kaiuttimista), mikäli haluat lisää ääntä, säädä ääni TV:stä. Säädä tarvittaessa äänen tasoa (diskantti, basso, mikrofonien voimakkuus) karaokelaitteen säätimistä. 5.) Hauskoja lauluhetkiä! MUISTA: -Sammuttaa laitteet käytön jälkeen - laittaa mikrofonit ja levyt siististi omille paikoilleen

11 KOTITEATTERILAITTEET Laitteiston kautta voit -Katsoa DVD- ja VHS esityksiä (soittaa karaoke-levyjä) - kuunnella radiota

12 KOTITEATTERILAITTEET CD- / DVD levyt VIDEO RADIO

13 TIETOKONE JA LAAJAKAISTA Mökissä on laajakaistayhteys seuraavalla tavalla toteutettuna; joka huoneessa kaapelin kautta, yhteys keskukselta (mökin tuloeteisessä) rasiaan, 2 kpl / huone WLAN langaton yhteys, joka kattaa koko mökin alueen, noin 100 m lähettimestä, langaton yhteys on suojattu WEP-salasanalla, salasana on mökkikansiossa. Mökissä on tietokone, perusmallinen varustettuna web-kameralla, mikrofonilla ja kaiuttimilla. Tietokoneessa on kaksi käyttäjätiliä - asentaja (järjestelmänvalvoja-käyttöön, salasana haltijalla) - vieras, ei salasanaa ja vapaaseen mökkikäyttöön Jos laajakaista ei toimi, tarkasta kaapeleiden kytkentä ja käytä modeemin virtajohtoja irti (eteisen ylähyllyn päällä olevat virtajohdot) Tietokoneeseen ei saa asentaa omia ohjelmia! Tietoturvallisuusasiat on otettava huomioon, epämääräisillä sivuilla vierailua kuten myös epämääreisten tiedostojen aukaisua on vältettävä ( VIRUSUHKA)

14 LIINAVAATTEET Eteisen yläkaapista löytyy tarvittaessa vuokrattavaksi liinavaatteita. Liinavaatteet on pakattu pussiin, jotka sisältävät; lakana pussilaka tyynynpäällinen iso- ja pikkupyyheliina Liinavaatteet ovat vain ja ainoastaan vuokrakäyttöön, mikäli otat käyttöön pakkauksen, on siitä maksettava erillinen maksu. Liinavaatesetin hinta on 8 / pussi. Liinavaatteet maksetaan yhtiön tilille; Isojoen Osuuspankki, Toinen vaihtoehto on maksaa summa käteisenä hyllyssä olevaan rasiaan.

15 Tervetuloa maaliskuussa 2006 valmistuneeseen mökkiin - Luoston Väärtin Kammiin. Mökki on Kimara-malliston 196 malli ja hirret ovat Kontio-tuotteen valmistamia. Mökin varustus on monipuolinen; Sijainti Rakennusmateriaali Pyöröhirsi 210 Kerrosala Vuodepaikat - Makuuhuoneita 3 kpl Etäisyydet Sauna Takka WC Televisio Videot Mikroaaltouuni Astianpesukone Kuivauskaappi Kylmätila Muut varusteet Orresokka, Tuulenpesä 8, Luosto 126 m alakerta makuuhuone 5 - yläkerta makuuhuoneet 4 - yläkerta parvi 4 - olohuoneen vuodesohvat 2 - Rinteeseen 3000 m - Hiihtoladulle 100 m - Kauppaan 2400 m - Hotellille 2400 m - Ravintolaan 2400 m - Naapuriin 100 m - Joelle 6000 m Sähkösauna, vuolukivi On, Tulikivi vuolukivi 2 kpl (ala- ja yläkerta) 2 kpl, alakerta 32 digi, yläkerta 28 + digibox On, kotiteatterilaitteisto On On On Jääkaappi pakastin + erillinen jääkaappi DVD-soitin, karaokelaitteet, tietokone + ADSL laajakaistayhteys (kesäkuusta 2006 alkaen), XBox - peli Live yhteydellä, kotiteatteri, digitaalikanavat, pyykinpesukone, kahvikeitin, vedenkeitin, hyvin varustettu keittiö ja astiasto 20 hengelle, stereolaitteet,

16 Mökin käytössä huomioitavaa; Kotieläimet Tupakointi Lapsivarusteet Ruokailuvälineet Sallittu alakerrassa, edellyttää huolellista siivoamista lähdettäessä Kielletty Sisätiloissa. Tupakointipaikka ulkona Lastensänky, syöttötuoli (syyskuun 2006 alkuun mennessä) Täydellinen astiasto 20 henkilölle. Erillinen luettelo mökkikansiossa. Mökin varaaminen Mökin varauksen voit tehdä seuraavasti; 1. Varaukset sähköpostilla osoitteeseen tai soittamalla numeroon Varauksen vahvistaminen varausehtojen mukaisesti 3. Reaaliaikainen (viikoittainen) vuokraustilanne on nähtävissä varausluettelosta (viereiset linkit). 4. Mökin voi varata myös Lomarenkaan kautta.

17 Yhteystiedot Kiinteistöosakeyhtiö Luoston Väärtin Kammi, Y-tunnus: , Tuulenpesä Luosto Postilaatikko; Lapintie 50, Sodankylä ; 1.) Mökin tiedusteluun, varaukseen ja avaimiin liittyvät kysymykset Jari Haavisto Lapintie Sodankylä Puh: jari.haavisto&mil.fi, jari.haavisto&pp4.inet.fi Ari Akseli Puh: ) Mökin paikallinen huoltaja, ylläpitäjä ja avaimien luovuttaja Pirjo Outa-Huhtala Kerkkätie Luosto Puh: pirjo.outa&pp.inet.fi Luoston Outa-Serviisin, Y

18 Vuokraushinnasto Luoston Väärtin Kammi

19 VUOKRAUSEHDOT Luoston Väärtin Kammi Mökin vuokraamisessa noudatetaan seuraavia ehtoja. Nämä ehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitoviksi, kun asiakas on maksanut vuokraajalle näissä sopimusehdoissa mainitun ennakkomaksun, tai on maksanut sekä ennakkomaksun että loppusuorituksen yhdellä kertaa. VARAUS JA MAKSUEHDOT Asiakkaalle lähetetään lasku, jossa on lomakohteen omistajan nimi- ja osoitetiedot, ajoohjeet avainten saantipaikkaan tai lomakohteeseen sekä tilisiirtolomakkeet vuokran maksua varten. Kaikki laskuun liittyvät huomautukset on ilmoitettava 7 vuorokauden sisällä laskun päiväyksestä. Maksettaessa on käytettävä viitenumeroa / lisätietoja kentässä olevaa tekstiä. Varaus on vahvistettu, kun asiakas on maksanut ennakkomaksun (20 % mökin vuokrahinnasta) eräpäivään mennessä tai on maksanut sekä ennakkomaksun että loppusuorituksen yhdellä kertaa. Loppusuoritus tapahtuu viimeistään neljä (4) viikkoa ennen loman alkua. Varattuaan mökin asiakkaalle lähetetään lasku. Laskuun merkitty ennakkomaksu (20 % mökin vuokrahinnasta) on maksettava eräpäivään mennessä. Eräpäivään mennessä maksettu ennakkomaksu vahvistaa varauksen. Mökkilaskun loppuosa (80 % mökin vuokrahinnasta) on maksettava viimeistään neljä (4 ) viikkoa ennen loman alkua, maksupäivä on merkitty laskuun. Mikäli loman alkuun on alle neljä ( 4 ) viikkoa, on koko vuokrahinta maksettava laskussa olevaan eräpäivään mennessä. VARAUKSEN PERUUTTAMINEN JA MUUTTAMINEN Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti (kirje, sähköposti). Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut perille. Mikäli asiakas osoittaa, että peruutus on tehty ja lähetetty oikeaan osoitteeseen oikeana ajankohtana, hyväksytään peruutus, vaikka se myöhästyisi tai ei tulisi perille lainkaan. Varauksen peruuttamisesta pidätetään ennakkomaksu. Mikäli varauksen peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 21 vuorokautta ennen loman alkua, veloitetaan koko loman hinta. Jos lomakohde saadaan markkinoitua toiselle asiakkaalle, jolta saadaan perityksi vastaava summa, pidätetään peruutuskuluina ennakkomaksu. Sen estämättä, mitä edellä on määrätty, asiakkaalla on oikeus saada takaisin maksamansa summa lukuun ottamatta ennakkomaksua, jos asiakas itse tai hänen kanssaan yhteistaloudessa elävä henkilö sairastuu vakavasti, joutuu onnettomuuteen tai kuolee. Peruutuksesta on ilmoitettava viipymättä ja asia on osoitettava vuokranantajalle luotettavalla tavalla, esim. lääkärintodistuksella. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 48 tuntia ennen varausajankohdan alkua tai varauksen aikana ei asiakkaan suorittamaa maksua korvata.

20 OIKEUS PERUUTTAA VARAUS Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), varaus voidaan peruuttaa. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan. OLESKELU MÖKILLÄ Mökin avaimet luovutetaan asiakkaalle hänen etukäteen omistajalle joko puhelimitse tai kirjallisesti ilmoittamanaan arvioituna saapumisajankohtana. Omistajalla on oikeus periä avaimista 75 suuruinen pantti. Mökki on asiakkaan käytettävissä viikkovarauksissa tulopäivästä klo lähtöpäivään klo Viikonloppuvarauksissa mökki on käytettävissä perjantai-iltapäivästä klo sunnuntai-iltaan klo saakka. Hiihtokeskuksissa mökki on viikonloppuvarauksissa käytettävissä perjantai-iltapäivästä klo sunnuntaihin klo saakka. Erillisten mökkien viikkovuokraan kuuluu loma-asunnon, saunan ja veneen vapaa käyttöoikeus. Mökin vuokraan sisältyy kalusteet, keitto- ja ruokailuastiat ja ruokailuvälineet sekä sähkö lämmitykseen, ruoanlaittoon ja valaistukseen. Patjat, peitot ja tyynyt sisältyvät vuokrahintaan. Liinavaatteet ja pyyhkeet eivät sisälly vuokrahintaan. Mökin siivouksesta loman aikana ja sen lopussa huolehtii asiakas itse. Mikäli varauksen päättyessä ei siivousta ole suoritettu tai se on suoritettu puutteellisesti ja mökin omistaja/huoltaja joutuu huolehtimaan siitä ennen seuraavan asiakkaan saapumista, on omistajalla oikeus periä vähintään 120,00 suuruinen siivousmaksu. Mökkiä saa käyttää enimmillään se henkilömäärä, joka on ilmoitettu esitetekstissä vuodepaikkamääränä. Teltan tai asuntovaunun käyttö lomakohteen tontilla ilman omistajan lupaa on kielletty. Tupakointi lomahuoneiston sisätiloissa on kielletty! Lemmikkieläinten tuonnista majoituskohteeseen on ilmoitettava varausta tehtäessä. Korjaa lemmikkisi jätökset pihaympäristöstä. VAHINKOJEN KORVAUKSET Asiakas on velvollinen korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingot suoraan kohteen omistajalle. VALITUKSET Kaikki lomakohteeseen liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava viipymättä niiden aiheen ilmaannuttua ja varauksen aikana suoraan kohteen omistajalle tai huoltajalle. SOVELLETTAVA LAKI JA RIITOJEN OIKEUSPAIKKA Sopijapuolet pyrkivät ratkaisemaan sopimuksesta syntyneet riidat keskinäisin neuvotteluin. Selvittämättömissä riitatapauksissa asiat ratkaistaan Sodankylän käräjäoikeudessa. TERVETULOA LUOSTON VÄÄRTIN KAMMIIN JA VIIHTYISÄÄ LOMAA!

21 Tervetuloa Luostolle ja Luoston Väärtin Kammiin mökkilomalle. Toimintaohjeiden tarkoituksena on helpottaa mökin käyttöä. Löydät nämä toimintaohjeet näiltä kotisivuilta ja sen lisäksi mökkikansiosta. Mökillä voit selata ohjeita joko kansiosta tai mökin kiinteään varustukseen kuuluvasta laajakaistalla varustetusta tietokoneesta. Tietokoneen selain on linkitetty suoraan mökin kotisivuille. 1.) Mökin varaaminen Mökin varauksen voit tehdä seuraavasti; varaukset soittamalla numeroon tai sähköpostilla osoitteeseen nopeimman vastauksen varaustilanteeseen saat soittamalla. Varauksen yhteydessä varataan mökkikalenterista alustava varaus, joka jää odottamaan vahvistusta varauksen vahvistaminen varausehtojen mukaisesti. Mahdollisimman reaaliaikainen (viikoittainen) vuokraustilanne on nähtävissä varausluettelosta Mökin voi varata myös Lomarenkaan kautta, Varaa mökki ja suorita ohjeiden mukainen ennakkomaksu. Saat ennakkomaksulaskun ja varsinaisen laskun pian varauksesi jälkeen. 2.) Ajo-ohje mökille Mökki sijaitsee Luoston Orresokassa, maisemaltaan kauniissa ja rauhallisessa paikassa, josta on upeat näköalat niin Luostolle kuin Orresokkaan. Luostolle voit ajaa useampaa reittiä. Löydät ajo-ohjeen kotisivuilta.

22 3.) Avaimen noutaminen Sovi avaimen noutamisesta 2-3 vrk ennen saapumistasi mökille. Avaimen noutamisesta voit sopia seuraavien henkilöiden kanssa; Pirjo Outa-Huhtala, Kerkkätie 2, Luosto Puh: Luoston Outa-Serviisin, Y Jari Haavisto, Lapintie 50, Sodankylä Puh: Nouda avain sovitusta paikasta ja pääset sisälle mökkiin. 4.) Saapuminen mökille Mökin käyttöaika alkaa varauksesi mukaisena päivänä klo Saatuasi avaimen, pääset mökkiin sisälle. Tulo-ovi sijaitsee mökin eteläisellä sivulla. Avaimen tuoja perehdyttää nopeasti sinut mökin käyttöön ja tiloihin. Mökissä on runsaasti säilytystilaa. Jokaisessa makuuhuoneessa ja parvella on oma vaatekaappi, mihin omia tarvikkeita on helppo purkaa. Tämän lisäksi on käytössä irralliset naulakot, joissa vaatteita voi säilyttää. Tuloaulassa sijaitsee ilmanvaihtoon liittyvät koneen käyttökytkin. Käyttökytkin kannattaa pitää koko ajan asennossa 1-2. Mökin tulee olla edellisen käyttäjän jäljiltä siistissä kunnossa (yleisilme siisti, astiat tiskattu, matot puisteltu, lattia imuroitu ja luututtu, roskakorit tyhjennetty,...). Mikäli mökki ei ole kunnossa, ota yhteyttä Pirjo Outa- Huhtalaan, gsm tai Jari Haavistoon, gsm Mikäli havaitset muuta poikkeavaa, ota myös yhteyttä.

23 5.) Toiminta mökillä Mökkiä saa käyttää korkeintaan niin monta henkilöä, kuin mökissä on vuodepaikkoja (15). Ylimääräisistä henkilöistä on sovittava vuokranantajan kanssa. Jos tarvitse liinavaatteita, voit varata ne Jari Haavistolta, puh , vähintään 3 vrk ennen tarvetta. Liinavaatteiden hinta seuraavasti 8,00 / henkilö settinä / henkilö paikalleen sijattuina Ole varovainen avotulen kanssa. Muista sammuttaa pihatulet, roihut ja kynttilät. Käytä pihatulia ainoastaan palamattomalla alustalla. Nuotion tekeminen pihapiiriin on kielletty (pl. nuotiopaikka). Metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on ehdottomasti kielletty. Sulje takan pelti sen jälkeen, kun hiillos on täysin sammunut. Jollei pelti ole kiinni, mökki kylmenee ja kesällä hyttyset pääsevät sisälle. Lähtiessäsi mökiltä (hiihtämään, retkelle, ostoksille,...) sulje ovet ja ikkunat. Mökki, mökin irtaimisto ja laitteet ovat vuokralaisten käytössä. Mökissä olevien välineiden siirtely paikasta toiseen ilman vuokranantajan lupaa on kielletty. Peitteitä, tyynyjä, varavuoteita, jalkaraheja, jne... saa tietenkin siirrellä tarpeen mukaan.

24 6.) Mökiltä lähteminen Luoston Väärtin Kammi Mökin vuokra-aika päättyy varauksesi viimeisenä päivänä klo Viikonloppuvarauksissa mökki on käytössäsi sunnuntai-iltaan klo saakka. Lähtiessäsi mökiltä sulje ovet ja ikkunat. Jätä avain sovittuun paikkaan. Sinä itse huolehdit mökin siivouksesta loman aikana ja loppusiivouksesta lähtöpäivänä. Voit kuitenkin nauttia lomastasi täysillä loppuun saakka, kun tilaat loppusiivouksen ( Jari Haavisto, puh ) hintaan 120,00. Siivous on tilattava vähintään vuorokautta ennen lähtöpäivää. Loppusiivous pitää sisällään seuraavat asiat: matot viedään ulos ja tampataan lattiat imuroidaan lattiat pyyhitään kostealla mopilla vuodevaatteet tuuletetaan ulkona astiat tiskataan ja laitetaan paikalleen tiskipöytä, liesi, uuni, jääkaapit ja pöydät puhdistetaan sauna pestään WC-istuin ja lavuaari pestään sekä ala- että yläkerrasta jätteet ja roskat viedään niille osoitettuun jätepisteeseen Jos mökissä on lomasi aikana rikkoontunut jotain tai jos mökki on jätetty epäsiistiksi, olet korvausvelvollinen. Sovi korvauksesta kanssamme ennen poislähtöä. "Jätä mökki sellaiseen kuntoon, millainen itse sen haluaisit olevan saapuessasi" 7.) Muut asiat Kaikissa ongelmatapauksissa ota välittömästi yhteyttä. Mikäli mökillä on puutteita esimerkiksi wc-paperista, ilmoita puutteista välittömästi ja asiat korjataan kuntoon. Hyvää lomaa!

25 Puhelinnumeroita Yleinen hätänumero 112 Poliisi Sodankylän kunta keskus yhdistää haluamaasi palveluun terveyskeskus, päivystys Taksi ulakeskus Luosto Taksi Hiltunen Luosto Taksi Immonen Luosto Hotelli Luostotunturi Hotelli Aurora Chalet Hotelli Scandic Ravintola Kerttuli

Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen.

Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen. Rovanperän kelomökkien varausehdot Tehtyään varauksen asiakas saa laskun joko sähköpostiin tai kotiosoitteeseen. Varaus on sitova, kun ennakkovaraus, 20% varauksen hinnasta, on maksettu vahvistuskuitissa

Lisätiedot

MÖKKIVUOKRAUS. Mökinomistajan ohjekirja

MÖKKIVUOKRAUS. Mökinomistajan ohjekirja MÖKKIVUOKRAUS Mökinomistajan ohjekirja Oy Formato Print Ab, 2005 Kansikuva: Tea Itkonen MÖKKIVUOKRAUS Mökinomistajan ohjekirja Sivu Mökkiyrittäjäksi Itä-Uudellemaalle 2 Mökkilomia eri asiakasryhmille 3

Lisätiedot

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi Muusikkojen liiton taiteilijaresidenssi / 2 Knivet Road (päivitetty 14.1.2013) OHJEITA Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi Residenssin

Lisätiedot

MAJOITUSPALVELUJEN VARAUSEHDOT

MAJOITUSPALVELUJEN VARAUSEHDOT MAJOITUSPALVELUJEN VARAUSEHDOT Yleiset sopimusehdot Posioshop.com -verkkokaupassa olevat majoitusyrittäjät (jäljempänä omistaja) noudattavat vuokraamisessa seuraavia ehtoja. Nämä ehdot tulevat kumpaakin

Lisätiedot

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi 1 Taiteilijaresidenssi Villa Vikan/mökki 1ja 2 (29.6.2014) OHJEITA Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi Vikanin hirsimökit sijaitsevat Långtärsket-

Lisätiedot

Huoneistossa on perusastiasto, ruokailu- ja ruoanlaittovälineitä sekä tiskikone. Jos jotakin olennaista puuttuu, ole yhteydessä liiton toimistoon.

Huoneistossa on perusastiasto, ruokailu- ja ruoanlaittovälineitä sekä tiskikone. Jos jotakin olennaista puuttuu, ole yhteydessä liiton toimistoon. 1 Muusikkojen liiton taiteilijaresidenssi Lontoo, 2 Knivet Road (päivitetty 28.10.2014) VUOKRALAISEN OHJEET Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi >

Lisätiedot

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi 1 Taiteilijaresidenssi Villa Vikan/mökki 1ja 2 (päivitetty 4.7.2014) OHJEITA Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi Vikanin hirsimökit sijaitsevat

Lisätiedot

Tarkemmat tiedot varustuksesta ja sekä muu ohjeistus löytyy alta aakkosjärjestyksessä.

Tarkemmat tiedot varustuksesta ja sekä muu ohjeistus löytyy alta aakkosjärjestyksessä. 1 Taiteilijaresidenssi Villa Vikan VUOKRALAISEN OHJEET Päivitetty 24.7.2014 Mökit 1 ja 2 Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi > Jäsenedut ja palvelut

Lisätiedot

Tarkemmat tiedot varustuksesta ja sekä muu ohjeistus löytyy alta aakkosjärjestyksessä.

Tarkemmat tiedot varustuksesta ja sekä muu ohjeistus löytyy alta aakkosjärjestyksessä. 1 Taiteilijaresidenssi Villa Vikan Päivitetty 30.3.2015 VUOKRALAISEN OHJEET Päähuvila Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi > Jäsenedut ja palvelut

Lisätiedot

Residenssin nettisivulla oleva ohje aukeaa, kun avaat internetselaimen residenssin miniläppärillä (sininen Acer).

Residenssin nettisivulla oleva ohje aukeaa, kun avaat internetselaimen residenssin miniläppärillä (sininen Acer). Muusikkojen liiton taiteilijaresidenssi/gneisenaustrasse 113 (päivitetty 31.5.2015) Ohjeita Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/jasenedut-japalvelut/taiteilijaresidenssit/residenssi-berliinissa

Lisätiedot

Tervetuloa Kylmälahteen!

Tervetuloa Kylmälahteen! Tervetuloa Kylmälahteen! Kylmälahti on ollut jo vuodesta 1975 veturimiesten omistuksessa. Vapaa-ajan viettopaikka on nyt uudistettu päärakennuksen osalta kokonaan. Kylmälahti on kaikkien liiton jäsenten

Lisätiedot

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä Koteja kaikille Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä JVA palkitsee pitkäaikaisia asukkaita ja asukasaktiiveja Toivomme, että tunnet asunnon kodiksesi ja viihdyt pitkään. Asukasetuun oikeuttavia pisteitä

Lisätiedot

Opiskelijakodin asumisopas

Opiskelijakodin asumisopas Opiskelijakodin asumisopas Lue ja säilytä! TERVETULOA ASUKKAAKSI! Tämä opiskelijakodin asumisopas sisältää ohjeita asumisesta ja asunnon hoitamisesta. Tutustu oppaaseen ja säilytä opas asunnossasi. Muistathan,

Lisätiedot

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Tervetuloa Lahden Taloihin! Sisältö Käy taloksi! 3 Vuokrasopimus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Vuokran maksaminen Saunavuoro ja autopaikka Vakuusmaksu

Lisätiedot

ASUMISOPAS. Ole hyvä tarkista asumisoppaan viimeisin versio www-sivuiltamme, http://www.oppilastalo.fi/asumisopas.pdf.

ASUMISOPAS. Ole hyvä tarkista asumisoppaan viimeisin versio www-sivuiltamme, http://www.oppilastalo.fi/asumisopas.pdf. ASUMISOPAS OPPILASTALO OY:LLÄ on Lahdessa noin 1200 asuntopaikkaa opiskelijoille. Yhtiö on sitoutunut huolehtimaan siitä, että asunnot ovat kunnossa, laadukkaita ja viihtyisiä. Asunnot antavat terveellisen

Lisätiedot

Kodin asumisopas. Tarjoamme viihtyisiä, turvallisia, laadultaan hyviä asuntoja ja asuinympäristöjä sekä ammattitaitoista kiinteistöjen hallintaa.

Kodin asumisopas. Tarjoamme viihtyisiä, turvallisia, laadultaan hyviä asuntoja ja asuinympäristöjä sekä ammattitaitoista kiinteistöjen hallintaa. Kodin asumisopas Tarjoamme viihtyisiä, turvallisia, laadultaan hyviä asuntoja ja asuinympäristöjä sekä ammattitaitoista kiinteistöjen hallintaa. TERVETULOA KOUVOLAN ASUNNOT OY:N ASUKKAAKSI Tämä kodin asumisopas

Lisätiedot

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä;

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Asumisinfo 1 (15) TERVETULOA ASUKKAAKSI Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Kotivakuutus Koy Oulun Metsätähti/Peltokurki Kurkelantie 10 B, 90230 Oulu Koy Hiirosen Jänönkulma Repolaisentie

Lisätiedot

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi Asukkaan opas Sisällysluettelo Tervetuloa uuteen kotiin 3 Muuttajan muistilista 4 Asumisesi tukiverkosto 5 Sopimusasiat 7 Kodin vaihto ja poismuutto 8 Järjestyssäännöt 9 Kaiken varalta 10 Pidä kodistasi

Lisätiedot

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Tervetuloa Lahden Taloihin! Tervetuloa Lahden Talojen asukkaaksi! Varmistaaksemme asumisesi turvallisuuden ja viihtyisyyden olemme koneet Sinulle tämän asukasoppaan.

Lisätiedot

KOY LAHDEN VARAANI KODIN KANSIO SÄILYTETTÄVÄ ASUNNOSSA

KOY LAHDEN VARAANI KODIN KANSIO SÄILYTETTÄVÄ ASUNNOSSA KOY LAHDEN VARAANI KODIN KANSIO SÄILYTETTÄVÄ ASUNNOSSA SISÄLLYSLUETTELO Lasna 3 Yhteystiedot 4 Sisään muutto 5 Huoneistokortti 6 Keneen ottaa yhteyttä 7 Asunnon huolto 8 Yhteiset tilat 9 Piha-alueet 10

Lisätiedot

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä Koteja kaikille Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä JVA palkitsee pitkäaikaisia asukkaita ja asukasaktiiveja Toivomme, että tunnet asunnon kodiksesi ja viihdyt pitkään. Asukasetuun oikeuttavia pisteitä

Lisätiedot

Yleiset varaus- ja sopimusehdot 1 (6) Voimassa 1.2.2013 lukien

Yleiset varaus- ja sopimusehdot 1 (6) Voimassa 1.2.2013 lukien Yleiset varaus- ja sopimusehdot 1 (6) ENTER HOUSING OY:N (WWW.VUOKRAHUONE.COM) MAJOITUSPALVELUITA KOSKEVAT YLEISET VARAUS- JA SOPIMUSEHDOT 1. Soveltamisala Näitä sopimusehtoja sovelletaan Enter Housing

Lisätiedot

Ovien aukaisupalvelu Oven aukaisupalvelun voi saada vain isännöitsijätoimiston asukasluetteloon merkitty henkilö. Aukaisupalvelusta peritään

Ovien aukaisupalvelu Oven aukaisupalvelun voi saada vain isännöitsijätoimiston asukasluetteloon merkitty henkilö. Aukaisupalvelusta peritään HATTULA-KIINTEISTÖT OY 1 (15) ASUMISOPAS Tämä asumisopas jaetaan jokaiseen huoneistoon ja taloon muuttaville uusille asukkaille. Asumisoppaan tarkoituksena on tutustuttaa Sinut Hattulan kunnan vuokratalojen

Lisätiedot

Hyvä Espoon Asuntojen asukas

Hyvä Espoon Asuntojen asukas Asukasopas Hyvä Espoon Asuntojen asukas Tervetuloa asumaan uuteen kotiisi. Toivomme sinun ja läheistesi viihtyvän asunnossasi. Helpottaaksemme arkeasi olemme koonneet tähän oppaaseen ajankohtaista tietoa

Lisätiedot

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Tervetuloa Lahden Taloihin! Sisältö Käy taloksi! 3 Vuokrasopimus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Vuokran maksaminen Saunavuoro ja autopaikka Vakuusmaksu

Lisätiedot

ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 MESTARIASUKASOPAS

ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 MESTARIASUKASOPAS MESTARIASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! MESTARIASUKASOPAS 1 Tervehdys asukkaamme, Järvenpään Mestariasunnot on kaupunkimme suurin kodintarjoaja.

Lisätiedot

HAMINA-ASUNNOT ASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! ASUKASOPAS

HAMINA-ASUNNOT ASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! ASUKASOPAS HAMINA-ASUNNOT ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 HAMINA-ASUNNOT Muistiinpanoja 2 Sisällysluettelo Tervetuloa asukkaaksi 4 Toimitustyö: Eija Nevalainen

Lisätiedot

Turvallisen asumisen opas

Turvallisen asumisen opas Turvallisen asumisen opas Turvallisen asumisen opas Sisällys: Ennen muuttoa Asunnon hakeminen ja vastaanotto Vakuusraha Vuokrasopimuksen allekirjoitus Avaimet Muuttajan muistilista muuta huomioitavaa muutettaessa

Lisätiedot

Asumisen opas. Lahden vanhusten asuntosäätiö SÄILYTÄ ASUMISEN OPAS HUONEISTOSSA.

Asumisen opas. Lahden vanhusten asuntosäätiö SÄILYTÄ ASUMISEN OPAS HUONEISTOSSA. Asumisen opas Lahden vanhusten asuntosäätiö SÄILYTÄ ASUMISEN OPAS HUONEISTOSSA. Hyvä Lahden vanhusten asuntosäätiön asukas, Lahden vanhusten asuntosäätiö on toiminut jo vuodesta 1964 lahtelaisten ikäihmisten

Lisätiedot

Ohjeita ja suosituksia pakkaamiseen ja varastointiin Pelicanin tiloissa. Pakkaus ohjeita Kirjat ja dokumentit Vaatteet ja tekstiilit

Ohjeita ja suosituksia pakkaamiseen ja varastointiin Pelicanin tiloissa. Pakkaus ohjeita Kirjat ja dokumentit Vaatteet ja tekstiilit Ohjeita ja suosituksia pakkaamiseen ja varastointiin Pelicanin tiloissa. Näillä ohjeilla pakkaat ja varastoit tavarasi niin, että ne säilyvät hyvässä kunnossa, kunnes taas tarvitset niitä. Varastoitavien

Lisätiedot