Vene-elektroniikka Venes

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vene-elektroniikka Venes 2004 2004"

Transkriptio

1 Vene-elektroniikka Venes

2 Tervetuloa NAVMAN Meillä ja asiakkaillamme on sama intohimo: veneily. Navman ja Plastimo ovat iloisia voidessaan esitellä sinulle Euroopan 2004 esitteen, joka tuo sinulle vieläkin laajemman valikoiman Navman tuotteita; Kuuluisan Navmanin filosofian innovaatiosta, käytön helppouden, laadun ja tärkeimpänä kaikesta, lisää turvallisuutta sinulle, perheellesi ja ystävillesi, missä ikinä oletkin vesillä. Lyhyesti muutamia kohokohtia tämän vuoden tuotteista: Navmanin tulo autopilottimarkkinoille. Meidän G-PILOT 3100 gyroanturilla tekee moottori- ja purjeveneen ohjaamisesta ilon, sekä antaa luotettavuutta ja arvoa johon voit luottaa. Kalamiehet tulevat olemaan vaikuttuneita uusista ja tehokkaista TFT värinäytöllisistä kalakaiuista. Kaksitaajuuksisesta, 600 W RMS FISH 4500:sta, kompakteihin FISH 4350:een ja 4380:een. Uusi kiinnostava valikoima VHF puhelimia, varustettuna DSC toiminnoilla. Diesel 3200 tarjoaa polttoaineen kulutukseen ratkaisun diesel koneille. Ensiesiintyminen TRACKFISH 6600:lle, uusi karttaplotteri/kalakaiku yhdistelmä. Paras valinta ahtaalle instrumenttipaneelille. UusiSeelantilaisella meriteollisuudella on maailmanlaajuinen maine ensiluokkaisessa meriteknologiassa America`s Cupista super jahteihin ja nyt merielektroniikassa. Lopputuloksena jokainen Navman tuote jonka valmistamme sinulle tarjoaa kokemuksemme hyödyt: Tekninen innovaatio: Viimeisimmästä GPS piirisarjasta, NT+ kartoista, gyro teknologiasta ja innovatiivisimmasta käyttöjärjestelmästä karttaplotterissa toiminto nappien sijoittamiseen jotta ne sopivat loogisesti käteen, Navman tuo sinulle viimeisimmät tekniset edistykset. Helppokäyttöisyys: Navman tietää että kun olet vesillä ensimmäinen tavoitteesi on rentoutua ja nauttia veneilystä turvallisessa ympäristössä. Tämän tuloksena me varmistamme aina että tuotteemme yksinkertaistavat sinun navigointi tehtäviäsi, samalla antaen sinulle parasta informaatiota helpoimmassa mahdollisessa muodossa. Luotettavuus: Me tiedämme luotettavuuden tärkeyden merellä, siksi eurooppalainen ja maailmanlaajuinen tukitiimi takaa jokaista ostosta, valmiina tajoamaan apua - jos sattuisit sitä tarvitsemaan. Tämä on varmistettu meidän maailmanlaajuisella kahden (2) vuoden takuulla sekä innovatiivisella viiden (5) vuoden kiinteä hintaisella huolto-ohjelmalla, joka on varmistus laadusta ja luotettavuudesta jonka rakennamme jokaiseen Navman instrumenttiin. Navman ja Plastimo - yhdessä johtavina merielektroniikka- ja turvallisuusvalmistajina, katsovat eteenpäin tehdäkseen sinun 2004 veneilyharrastuksesta nautittavamman ja turvallisemman kokemuksen. Lue ja katso miten me voimme täyttää tarpeesi. Ystävyydellä. Anthony Le Saffre VD Plastimo Peter Maire VD Navman

3 Yhdistelmätuotteet Navigointi Kaikki Navman plotterit on varustettu viimeisimmällä SiRF GPS teknologialla. Katso sivu 6. EGNOS/WAAS (Wide Area Augmentation System) tarkempi GPS paikannus. C-MAP NT+ uusi C-MAP formaatti, joka antaa enemmän tietoa ja lisätoimintoja. C-MAP NT on vanhempi C-MAP kartta formaatti. Kaikki Navman 5000 sarjan karttaplotterit ovat yhteensopivia vanhojen ja uusien formaattien kanssa. NavBus on Navmanin omistama kytkentäjärjestelmä, tarjoaa parempaa kontrollia ja yksinkertaista järjestelmän rakennusta. Kalakaiut Purjehdusinstrumentit Autopilotit Kaikki tuotteet tällä ikonilla on varustettu, tai voidaan varustaa polttoainetietokoneiksi polttoaineanturilla (lisävaruste). Navman kehitti Daylight View'n jotta väri LCD näytöt toimisivat paremmin kirkkaassa auringon valossa. VHF Puhelimet PC Interface kertoo että tuotteella on kyky siirtää tietoa PC:lle ja ja PC:ltä lisävarustesarjan avulla. NMEA (National Marine Electronics Association) yleensä viittaa teollisuus standardiin NMEA Navman tuotteet voivat toimia muiden NMEA instrumenttien kanssa tarjoten yhdistettävyyttä muihin yhteensopiviin laitteisiin. Navmanin älykäs uusi patentoitu sonar ohjelma, joka vahvistaa kaiun paluusignaaleja. Tämän tuloksena Navman kalakaiut tuottavat tarkat ja selvät kaikukuvat. Nopeus vedessä kiinnostaa kaikkia veneilijöitä ja yhdistettynä polttoainetietokoneeseen saadaan lasketuksi etäisyys ja taloudellisuus kulutuksen avulla. Polttoainemittarit Instrumentit 2100 sarja Tarvikkeet/Anturit Navman tuotteet merkittynä lämpötilaikonilla antavat veden pinta lämpötilan peräpeili- tai läpivientianturilla. Navman tuotteissa on valikoima hälytyksiä, jotka on suunniteltu tekemään veneilystäsi helppoa ja turvallista. Palvelut Kaksitaajuus 200/50 khz kaiku tarjoaa optimaalisen peiton ja tarkkuuden syvissä ja matalissa vesissä. Tämän luettelon sisältö on voimasssa lokakuusta 2003 alkaen. Navman NZ Limited pidättää oikeuden muuttaa tuote spesifikaatioita milloin tahansa. Navman on rekisteröity tavaramerkki jonka omistaa Navman NZ Limited. Kaikki oikeudet pidätetään. Lifestyle kuvat Philip Plisson, Guillaume Plisson, William Borel, Baptiste Leglatin ja Navman NZ Limited.

4 TRACKFISH 6000 sarja TRACKFISH 6600 KOMPAKTI & TEHOKAS TRACKFISH 6600 tarjoaa navigoinnin ja kalakaiun samassa paketissa ylivoimaista toimivuutta. Taattu ammattitason luotaussuorituskyky, kaksitaajuus 50/200 khz anturilla joka yltää 1000m (3300ft) syvyyksiin. Navigointi perustuu 5000 sarjan karttaplottereihin ja karttatieto on maailman johtavalta kartan valmistajalta, C-MAPilta. TÄSMÄ NÄYTTÖ Navman on yhdisssä maailman johtavan TFT näyttöjen valmistajan kanssa, luodakseen upean värinäytön TRACKFISH 6600:lle, joka täytyy nähdä uskoakseen! Päivänvalossa näkyvä, 7" (178mm) leveä VGA näyttö sallii mainion näkyvyyden kaikista kulmista ja niin korkealla pikselimäärällä, että selkeys on ylivoimainen. KÄYTÄNNÖLLISET UUDET OMINAISUUDET Olemme sisällyttäneet TRACKFISH 6600:aan joitain lisätoimintoja helpottaaksemme elämää merellä. Ensimmäinen on suuri sisäänrakennettu 16Mb maailman kartta voidaksesi tarkastella yksityiskohtia kartalla silloin kun sinulla ei ole C-MAP korttia. Olemme myös suunnitelleet antennin uudelleen, jotta se voidaan pinta- tai kaideasentaa helposti. Ja viimeiseksi TRACKFISH 6600 toimitetaan monitoimijalustalla, jonka voit asentaa kojelautaan tai kattoon. Tietoa LCD Näytön resoluutiosta Koska LCD-näyttö on niin tärkeä osa karttaplottereita ja kalakaikuja, auttaa resoluution perustietojen ymmärtäminen sinua vertaamaan tuotteita keskenään, kun olet päättämässä minkä tuotteen ostat. VGA tarkoittaa Video Graphics Array ja on standardi resoluutiomuoto 640 x 480 pikseliä. Tämä tarkoittaa että näyttö muodostuu :sta yksilöllisestä pisteestä. Navman TRACKFISH 6600 käyttää uutta näyttöformaattia, joka tunnetaan Wide-VGA tai WVGA nimellä. Tämä resoluutioformaatti 800 x 480 pikseliä (tai kuva pistettä) tarjoaa erikoisterävän ja ylivoimaisen kuvan laadun. Quarter VGA (tai QVGA) on toinen termi johon voit törmätä. Tämän resoluutio on 320 x 240 pikseliä (76800 kuva pistettä) ja sitä käytetään Navman FISH 4500:ssa. Voit nähdä että TRACKFISH 6600:n WVGA näytössä on viisi kertaa tiheämpi resoluutio verrattuna QVGA näyttöön ja näyttää yksityiskohdat paljon tarkemmin sekä kartta- ja kaikukuvissa.

5 UUTUUS 2004 OMINAISUUDET Laaja näkymä kaikista kulmista 7" (178mm) tehotarkkuus, päivänvalossa näkyvällä, väri WVGA 800 x 480 näytöllä. Yksinkertainen käyttöliittymä monilla jaetun ruudun näytöillä tarjoaa monipuolisia näyttövaihtoehtoja. Yksityiskohtainen maailman kartta antaa tietoa, kun ei ole C-Map korttia. C-MAP NT+ kartat tuovat tarkkaa tietoa rannikoista, vaaroista, syvyys käyristä, vuorovesistä, satamista, venekerhoista, palveluista ja muusta. Paikat kahdelle C-MAP NT+ kortille. Tehokas kaiku suorituskyky 600 wattia RMS teholla saavutetaan syvyyslukemat 1000 metriin asti. Täysi hyöty kaksitaajuustoiminnasta (200/50 khz), joka sallii molempien signaalien näytön päällekkäin samalla ruudulla tai vierekkäin eri ruuduissa. Sisäänrakennetun polttoainetietokoneen näyttö: virtaus, käytetty, jäljellä, taloudellisuus ja arvioitu etäisyys jonka jäljellä olevalla polttoaineella pääsee (tarvitsee lisävaruste anturin).* Mahdollisuus upotus-, kojelauta- tai kattoasennukseen tukevalla jalustalla, joka kääntyy 360 astetta eikä pudota laitetta kovimmassakaan merenkäynnissä (molemmat mukana vakiona). Näyttää tietoa toisista Navman laitteista NavBusin tai NMEA:n välityksellä. Laite toimii sekä 12 voltin että 24 voltin järjestelmissä. Vesitiivis IP67 ( 1m syvyydessä 30 sekuntia.) Valikko 10:llä kielellä (myös suomi). * Ks. sivu 34 lisää tietoa polttainetietokoneista. ** Ks. sivu 9 lisää tietoa WAAS ja EGNOS Ks. sivu 7 karttaplotterin erittelyt. TRACKFISH 6600 Art. nr TRACKFISH 6600 näyttö, antenni ja 50/200 peräpeilianturi TRACKFISH 6600 näyttö antennilla ja Y-kaapeli läpivientiantureille Lisävarusteet ja tarvikkeet Polttoainesarja (Yksi moottori)- sis. kaapelit Polttoainesarja (Kaksi moottoria)- sis. kaapelit Orjasarja GPS Orjasarja Polttoaine Lisä upotusasennus-sarja Kaikuanturi 50/200 khz, läpivienti, muovi Nopeusanturi 50 solmua, läpivienti, muovi Kaikuanturi 50/200 khz, läpivienti, pronssi Nopeusanturi 50 solmua, läpivienti, pronssi TÄRKEÄÄ: Ks. sivu 38 lisätietoa polttoainetietokoneista. HUOM: Ks. sivu anturi vaihtoehdot Toimitetaan vakiona suojakannella ja upotusasennus-sarjalla.

6 TRACKFISH näyttö vaihtoehdot Valitse alla olevista vaihtoehdoista sinun veneilyysi sopivat. Merikortti Tiheä resoluutio näyttää valtavan määrän yksityiskohtia, joka vähentää zoomauksen tarvetta. Merikortti + kaiku TRACKFISH 6600:lla sinä päätät ruudun jaon. Voit valita enemmän tai vähemmän kartta- tai kaikuruutua näkyviin vaihtamalla ruudun jako suhdetta. Merikortti + Moottoritie Näe veneesi kartalla kuin myös hyödyllisessä moottoritie näkymässä, joka auttaa sinua pysymään kurssissa. Erinomainen apu navigointiin. Merikortti + merikortti Hyödyllinen näyttö, jos tarvitset yksityiskohtaisen kuvan esim. satamasta tai kanavasta ja samalla näet suuremman kartta alueen. Kaiku Ota hyöty irti koko 7" WVGA näytöstä kalatietojen näyttöön. Kaiku + Merikortti Optimaalinen näkymä kalastajalle joka haluaa nähdä kaikutietoa ja samanaikaisesti sijaintinsa kartalla. Tämä on myös erinomainen työkalu uisteluun ja antaa sinun pitää silmällä kalastus paikkoja matkalla määränpäähäsi. Kaiku + moottoritie Voit valita näkyviin kaikuosion yhdessä moottoritieruudun kanssa, joka ohjaa sinut määränpäähäsi. Moottoritie 3D kuva joka näyttää veneesi matkalla määränpäähäsi. Vene näkyy näytön alhaalla keskiviivan kanssa, joka näyttää veneen suunniteltua kurssia. CDI rajat näkyvät (kurssipoikkeama) molemmin puolin moottoritie-efektin luomista varten. Polttoaine Data Lisävaruste anturilla Voit konfiguroida saat käyttöösi Tämän ruudun polttoaineen hallintatiedot: virtaus, tietoa. TRACKFISH näyttämään hyödyllistä käytetty, jäljellä, 6600:sta näyttää arvioitu etäisyys ja muiden veneen polttoaine taloudellisuus. elektroniikkalaitteiden tietoja, jotka käyttävät NMEA tai NavBusia. Nämä tiedot saa näkyviin Dataruudussa tai Kartta- ja Kaikuruutujen yläosassa. Satelliitti Kun käynnistät TRACKFISH 6600:n, näkyy tämä ruutu sillä välin kun laite etsii GPS paikannusta. Valitse tämä ruutu nähdäksesi satelliittien voimakkuus. Aktiiviset satelliitit näkyvät vihreinä. Vuorovesi TrackFish 6600 näyttää aurinko- ja kuutietoa. Vuorovesi ja kaikilta C-Map NT+ kortin alueilta, joita käytät. Tämä helpottaa poikkemaan tuntemattomaan satamaan tai etsimään sopivia kalastusolosuhteita.

7 Karttaplotterin erittelyt TRACKFISH 6600 Resoluutio (pikseliä) Näyttö (diagonaalinen) LCD Näyttötyyppi Taustavalaistus Virrankulutus (taustavalo päällä) Paino Virtalähde Toiminta lämpötila Kielet Näppäimet Kalakaiku hälytykset Karttaplotteri hälytykset Hälytys Vesitiiviys Muisti Asennus Polttoaine virtaus Polttoaine käytetty Polttoaine jäljellä Polttoaine taloudellisuus Polttoaine etäisyys E Anturi ja taajuus Syvyys alue Pohjanäyttö Veneen nopeus lokilla Vedenlämpötila F 45.0 SCREW HOLE CENTERS x 480 7" (178 mm) TFT Päivänvalonäyttö 16 tasoa valkoinen 7 W tai 0,5 13,8 V 705 (g) 10,5-35 V DC 0-50 C Englanti, Ranska, Saksa, Hollanti, Ruotsi, Suomi,Espanja, Portugali, Italia ja Kreikka Laser leikatut silikonikumia, Taustavalaistut Matala, syvä, kala, jännite, lämpötila Saapumis, Vaara, Ankkuri, XTE, varatankki Summeri ulostulo 2 ulkoiselle (Ääni tai valo 3 meluisille ympäristöille) IP67 (1m syvyys 30 sekuntia) g NVM 100 SCREW - HOLES tallentaa CENTERS kaikki asetukset suljettaessa laite Upotus tai jalusta (katto tai kojelauta) Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä 50/200 khz 1000 m (3200ft) 16 väriä Kyllä Kyllä, graafinen kehitys Kaiku Snap Shot Anturi vaihtoehdot Auto syvyys & Auto herkkyys Kaiku ja historia näyttö Jaettu ruutu zoom Pohjalukitus Kalasymboli Akunjännite näyttö NMEA 0183 (ver 2) ulostulo Maailmankartta Reittipiste muisti Reitit Merikortti näyttö Merikortti skaalat Karttajärjestelmä 4 MOB nappi Kartat Vuorovesi, aurinko- ja kuukausitiedot Reittimuisti Antenni tyyppi C-Map käyttäjäkortti tuki PC-liittymä NMEA 0183 (ver 2) sis. tulo NMEA näyttö ruutu Kyllä Peräpeili ja läpivienti Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä 3 kokoa syvyydellä tai ilman Kyllä DBT, DPT, PTTKD*, XDR, PTTKV*, VHW, MTW, VLW (*eivät saatavilla Fish 4500:ssa) Kyllä sisäänrakennettu 16 mb 3000 alfanumeerista 25 reittiä, 50 reittipistettä reitti Pohjoinen, reitti tai kurssi ylös 1 8 NM NM 128 karttajärjestelmää 5 6 Kyllä C-MAP NT ja NT+ satamilla ja vuorovesillä Vuorovesitieto (Lähin vuorovesi asema, vuorovesi ajat ja syvyydet), paikallinen aika, kuun vaihe, auringonnousu ja lasku. 5 Reittimuistia: 1x2000 pistettä, 4 x 500 pistettä (aika tai etäisyys) Aktiivi, ulkoinen Kyllä C-MAPin PC-Plannerilla Standardi sisääntulo GPS tai DGPS vastaanottimesta, BWR, DPT, GGA, GLL, GSA, GSV, HDG, HDM, HDT, MTW, MWV, RTE, RMC, VHW, VTG ja XTE Kyllä D C B A UNLESS OTHERWISE STATED ALL DIMENSIONS ARE IN MILLIMETRES TOLERANCES: Navman NZ Ltd Kawana St, Northcote This document contains confidential and proprietary information and rights that belongs to Navman NZ Ltd. Using, or permitting the use of, any of the PO Box Newton information contained herein, copying or imaging all or part of this document Auckland, New Zealand by any means, or permitting any such copying or imaging, or disclosing, or Tel: permitting the disclosure of,any of its content to third parties is strictly forbidden Fax: without express written consent of NAVMAN NZ Ltd. Copyright 2003 Navman NZ Ltd REV DATE DESCRIPTION A

8 TRACKER 5000 sarja Mallit: TRACKER 5600 TRACKER 5500i TRACKER 5500 TRACKER 5110i TRACKER sarjan esittely Navmanin uuden sukupolven karttaplotterit navigointiin helppokäyttöisillä valikoilla ja hienoilla ja selkeillä näytöillä. Plotterit käyttävät C-MAP NT+ karttoja sisältäen rantaviivat, vaarat, syvyydet, satamat, huoltopisteet ja paljon muuta. Laitteet ovat vahvoja, vesitiiviitä sekä design on samanlainen kuin muissa Navmanin kalakaikuja purjehdusinstrumenteissa sarjassa on kaksi eri mallia päivänvalovärinäytöillä Tracker5600 ja 5500, Lisäksi Tracker 5110 neljän tason harmaasävynäytöllä. Trackerit toimitetaan täydellisinä ulkoisella antennilla, mutta jos haluaisit mielummin sisäisellä antennilla varustetun mallin ulkotilaan, valitse värinäytöllisen 5500i-mallin ja harmaasävy 5110i mallin välillä. Jos etsit ratkaisua joka antaa GPS-sijainnin ilman karttaa, katso kompakteja Tracker 500-laitteita. Navmanin karttaplotteri valikoiman hyödyt sisältävät: Helposti luettavan näytön korkealla resoluutiolla (1 4 VGA). Erittäin helppokäyttöisen valikkojärjestelmän. Erinomainen näkyvyys suorassa auringonvalossa. Valittavana normaali-, päivänvalo-, yö- ja paperinäyttötilat. Erinomainen näkyvyys pimeässä näytön taustavalon säädöllä ja valaistuilla napeilla. Vain.Navmanissa: karttplotteri.voi.toimia.myös.polttoainetietokoneena. Tarvitset vain anturin (vain bensiinimoottorit), katso sivu 38. Nopea12-kanavainen GPS-antenni joka tukee WAAS/EGNOS* järjestelmää ja toimii viimeisimmällä SiRFstarII GPS chips prosessoritekniikalla. Näyttötietoa muilta Navman laitteilta NavBus- tai NMEA-väylän kautta. Tukee VHF DSC Distress ja Position-kutsujärjestelmää. C-MAP NT+ merikartat vuorovesi tiedoilladata ja satamapalveluilla. Voit asentaa laitteen konsoliin, jossa voit kallistaa ja kääntää sitä moneen suuntaan ja ottaa sen helposti pois. Voidaan asentaa myös laipioon (laitteen mukana toimitetaan asennusruuvit. 10 kieltä (enlanti, ranska, hollanti, saksa,italia,espanja,portukali,ruotsi,suomi ja kreikka) C-MAP TM PC-Plannerilla voit käsitellä merikorttia tietokoneellasi. Elegantti, mutta samalla vahva design ja vesitiis, IP67-standardi. Kahden vuoden takuu. *EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service) toiminnassa Euroopassa 2004.

9 Mikä on EGNOS? (WAAS) EGNOS tarkoittaa European Geostationary Navigation Overlay Service ja on tarkkuutta parantava järjestelmä. Käyttäjän etuina ovat että se kattaa suuremman alueen kuin DGPS, ei ole niin herkkä sääja sähköhäiriöille, lisäksi korjaussignaalia lähetetään samalla taajuudella kuin tavallista GPSsignaalia jolloin ei tarvita lisäantennia. EGNOSin pitäisi olla käytössä 2003/2004. Amerikkalainen vastine WAAS (Wide Area Augmentation System) on jo käytössä. Navmanin uuden sukupolven karttaplotterit on varustettu molemmilla WAAS- ja EGNOS-järjestelmillä. TRACKER 5600 TRACKER 5600 jatkaa samaa toiminnallisuutta ja desiginia, joka on ainutlaatuisesti jo Tracker 5500 plotterissa. Suuri 6,4" näyttö ja muisti jopa 3000:lle reittipisteelle. NAVMAN TRACKER asettaa korkean standardin laajoille toiminnoilleen 163mm/6,4" TFT päivänvalonäyttö Ulkoinen 12 kanavainen GPS antenni. Uusi näyttöruutu jota voi lukea hyvin auringonvalossa, hämärässä ja yöllä sekä myös paperikarttanäyttönä. Uusi käyttäjän mukautettavissa oleva valikkonäyttö kompassilla. Integroitu ohjelmisto polttoaineen kulutukselle (bensiini). Vaatii lisävaruste anturin. Laajennettu muisti, 3000 reittipistettä ja 48 ikonia käytettäväksi reittipisteissä oman valinnan mukaan. 25 edestakaista reittiä jokaisella 50 reittipistettä. 5 historia lokia: 1/2000 pistettä, 4/500 pistettä, joilla voit tallentaa matkojasi. Vuorovesi-ikkuna. Pikanapit reittipisteille ja mies yli laidan MOB. Ks. sivut lisätietoa. TRACKER 5600 Art. nr TRACKER GPS antennilla TRACKER 5600 ilman antennia (vain näyttö) Lisävarusteet Bensa-srj (1 mottori) sis. kaapelin Bensa-srj (2 mottoria) sis. kaapelit Asennus-srj 2. plotterille Asennus-srj bensajärj Upotusasennus-srj Suojakansi Huom! vakiona suojakansi ja upotusasennus sarja. Tärkeää:lisätietoa polttoainetiedoista sivu

10 TRACKER 5500/5500i Tracker 5500 on yhtä helppokäyttöinen kuin muut plotterimme ja on vesitiivis, kestävä sekä toimintavarma. Käytössäsi ovat hienot ominaisuudet: värinäyttö hyvällä kontrastilla, joka näkyy hyvin jopa kirkkaassa auringonvalossa. Voit valita Tracker 5500:n ulkoisella tai Tracker 5500i:n sisäisellä antennilla. 5" TFT värinäyttö (320x234 pikseliä), näkyy myös kirkkaassa auringonvalossa. Sisäisellä tai ulkoisella antennilla. Hieno käyttäjäystävällinen järjestelmä mahdollistaa käyttäjän valitsemat tiedot näyttöön. Voit käyttää plotteriasi myös datatoistolaitteena NavBus/NMEA:n kanssa, jonka tietoja voit itse muuttaa. Voit käyttää plotteriasi datanäyttönä NavBus/NMEA:n kautta. Integroitu ohjelmisto polttoainetoiminnoille (bensa). Vaatii lisävarusteanturin. Voit tehdä 500 reittipistettä ja valita 48 eri ikonimerkintää tarpeesi mukaan. Voit tehdä 25 edestakaista reittiä, enintään 50 pistettä jokaiselle. 5 historialokia: yksi 2000 pisteen, neljä 500 pisteen, rekisteröi ja tallentaa matkasi. Vuorovesitiedot graafisessa muodossa. Pikanapit reittipisteille ja mies yli laidan toiminnolle. Uusi SiRFstar II GPS prosessori Uusi SiRFstar II GPS prosessori nostaa tarkkuutta ja lisää tehoa Navmanin uusiin 5000 sarjan plottereihin. Siinä on myös WAAS/EGNOS signaalin käsittely, alhainen virran kulutus ja nopeampi satelliittisignaalien käsittely. Tälle uudelle teknologialle perustuu Navmanin uusi plotterisarja, joka kohottaa samalla GPS:n tarkkuutta ja lisää turvallisuutta. TRACKER 5500/5500i Art. nr TRACKER antenni WAAS\EGNOS yhteensopiva (10 m kabel) TRACKER 5500 ilman antennia TRACKER 5500i sisäänrakennetulla antennilla Lisävarusteet Bensa srj (1 mottori) - sis kaapelin Bensa srj (2 mottoria) - sis kaapelit As. sarja 2. plotterille As. sarja bensa srj Upotusasennus sarja - vain ulkoiselle ant Suojakansi Kantolaukku Huomioi: vakiona suojakansi ja upotusasennus sarja. Tärkeää: katso lisätietoja polttoainejärjestelmastä sivu 38. katso sivut 12 ja 13 lisätietoa

11 TRACKER 5110/5110i Navmanin harmaasävy karttaplotteri antaa sinulle nopeasti ja helppokäyttöisesti kaikki tiedot mitä tarvitset. Se on edullinen, elegantti ja vesitiivis, kuten muutkin uudet veneinstrumenttimme. Plotterin saa sisäisellä GPS antennilla (TRACKER 5110i) tai ulkoisella GPS antennilla (TRACKER 5110). Molemmissa on samat toiminnot. Selkeä 5" harmaasävy (4) näyttö. Erinomainen valkoinen taustavalo ja valaistut näppäimet. Sisäänrakennettu maailmankartta, jolla näkyy myös rannikkotietoja ilman C-mapin merikorttia. Voit tehdä 500 aakkosnumeerista reittipistettä ja valita 48 eri ikonimerkintää tarpeesi mukaan. Voit tehdä 25 edestakaista reittiä, enintään 50 pistettä jokaiselle. Integoitu ohjelmisto polttoainetoiminnoille (vain bensiini). Tarvitset lisävarusteanturin, katso sivu 38. Suunnittelu ja merkinnät sujuvat nopeasti kaksinopeuksisen kursorin ja tehokkaan prosessorin avulla. Pikanapit: reittipiste ja mies yli laidan MOB. Historialokeja 5 kpl (1 kpl 2000 pistettä, 4 kpl 500 pistettä). TRACKER 5110/5110i Tuote. nr TRACKER antenni, yhteensopiva WAAS/EGNOS (10 m kaapeli) TRACKER 5110 ilman antennia TRACKER 5110i sisäisellä GPS antennilla Lisävarusteet ja tarvikkeet Bensiinianturi (1 moottori) - sis. kaapelin Bensiinianturi (2 moottoria) - sis. kaapelit Asennus-sarja 2:lle bensiinianturille Asennus-sarja 2:lle plotterille Upotusasennus-sarja TRACKER 5500/ Suojakansi Huom:toimitetaan vakiona suojakannella ja upotusasennus-sarjalla. Tärkeää! Katso sivu 38 lisätietoa polttoainetoiminnoista. Katso sivut lisätietoa. Voit valita sisäisen tai ulkoisen GPS antennin. Tärkein asia hyvälle GPS vastaanotolle on, että GPS antennilla on esteetön näkyvyys taivaalle. Sisäiset antennit ovat sopivia avoimiin tiloihin tai avoveneisiin, jotka on helppo asentaa konsoliin ja kytkeä päälle ja lähtiessäsi kotiin voit ottaa sen mukaan. Sisäiset antennit toimivat sprayhoodin alla sekä tuulilasin takana, mutta älä asenna laitetta aivan metallisten tukirakenteiden viereen. Lasikuitu-hardtopin alla ne toimivat myös, jos kate ei ole paksua lasikuitua. Käytä ulkoista antennia jos olet epävarma tai asennat laitteen sisälle katettuun ohjaamoon.

12 Karttaplotterit - ikkunavaihtoehdot Kartta ikkuna NAVMAN karttaikkuna näyttää C-MAP NT ja NT+ kortit. "Moottoritie" ikkuna Voit valita 3D grafiikan näyttöön, joka näyttää "tiellä" veneen kulkua reittipistettä kohti antaen ohjeita sinulle. Datarivit Voit valita itse kolmen eri koon väliltä datakenttiä 12 pienimmällä ja 8 suurimmalla. Voit myös milloin tahansa poistaa kentät jolloin näet enemmän karttaa. Kompassi Näyttö on vielä parempi helposti luettavalla kompassilla joka näyttää kurssisi (COG) sekä suunnan johon sinun tulisi ohjata. Moottoritie Veneesi on aina selvästi merkitty kuvassa niin että haluttu ja todellinen suunta näkyvät navigoidessasi reittipisteeseen. CDI (Course Deviation Indicator) linjat näyttävät moottoritieltä veden päällä minkä välissä vene voi liikkua. Voit suunnata näytön Pohjoinen ylös, keula ylös tai kurssi ylös. Kysy navigointi merkkejä tai loiston valotietoja. Tee reittipisteitä ja reittejä. Tarkista vuorovesitietoja, satama palveluita kun sinua ohjataan turvallisesti kohteeseesi. Polttoaine* Kun olet asentanut polttoaineanturin niin saat tietoa polttoianeen virtauksesta, käytetystä-, jäljelläolevasta polttoaineesta ja toimintasäteestä perustuen GPS, SOG (Speed Over Ground) kulutukseen/nm graafinen polttoaine mittari täydentää digitaalitietoja (ks. sivu 27 lisätietoa). *Nämä näytöt vaativat lisävarusteanturin asennuksen. Data Valitse dataikkuna joka näyttää NavBus/NMEA ja laskettua tietoa suurilla digitaalinumeroilla. Tämä on kätevää veneilijälle, joka voi valvoa navigointia: veneen nopeus, syvyys, tosi- tai suht. tuulen nopeus ja suunta 3100 sarjan instrumenteilta. GPS Status Näyttää kaikki satelliitit jotka näkyvissä, signaalin voimakkuuden ja käytetyn GPS tyypin standardi tai DGPS. Sijainti myös digitaali numeroilla. HUOM! kuvissa englanninkielinen teksti. Todellisuudessa riippuu mikä kieli valittu käyttöön

13 Karttaplotteriden erittelyt Erittelyt/ mallit Yhteiset ominaisuudet Erittelyt/mallit kaikki NAVMAN mallit kaikille NAVMAN malleille Muisti NVM - säilyttää kaikki muistissa kun Jännite 11-16,5 V DC instrumentti sammutetaan Käyttölämpötila 0-50 C ( F) Vuorovesitieto Kuunvaihe,vuorovesiasemat,aika, Reitit 25kpl 50 pistettä joka reitillä auringon nousu ja lasku. Korttinäyttö Pohj.ylös, Keula ylös tai kurssi ylös Jälki 5 jälkeä 1 x 2000 pistettä ja 4, 500 Mittakaavat 1/8 nm nm zoom napeilla pistettä (aika tai matka) (merikortti riippuvainen) Antennityyppi 5110/5500/5600: Aktiivi 10m kaapeli, ulk. Karttajärjestelmä 128 karttajärjestelmää 5110i/5500i: Aktiivi, sisäinen. käyttäjän asetettavissa Asennus Uusi kääntyvä teline pikakiinnityksellä Pikanappi reittipisteelle On C-MAP NT päivitys On Kieli englanti,hollanti,ranska,saksa, italia,espanja,portugali, PC Interface On C-MAP 's Planner NT (myydään C-MAP myyjien kautta ruotsi, suomi ja kreikka NMEA 0183 sisääntulo Standardi sisäängps:ltä tai DGPS:ltä, Napit Laserkaiverretut, valaistut silikonikumia DPT, DBT, MTW, VPW, HDG, Pikanappi mies yli laidan On HDT, BWC, RMC, VTG, VHW, VLW Kartat C-MAP NT och NT+ maailman kartat vuorovesi ja satamatiedoilla. NMEA 0183 (Ver 2) ulosotto APA, APB, GLL, VTG, RMC, BWC, XTE, RMB, GGA NMEA 0183 datanäyttö On Hälytys Saap.reittip.,vaara, ankkuri, XTE, *Virtaus On polttoainemäärä* *Käytetty bensiini On Summeri Summeri ulk.hälytyksellä (kytketään *Jäljellä oleva bensiini On maahan, 250mA max. 30v max) *Taloudellisuus mittaus On voidaan kytkeä kaiuttimeen tai valoon. Vesitiiviys IP67 Erittelyt/ Mallit TRACKER 5110/5110i TRACKER 5500/5500i TRACKER 5600 Näytön tarkkuus 320 x 240 pikseliä 320 x 234 pikseliä 320 x 234 pikseliä Näytön koko 5" (125mm) kulmasta kulmaan 5" (127 mm) Kulmasta kulmaan 6,4" (163 mm) kulmasta kulmaan LCD näytön tyyppi FSTN 4 tasoinen harmaasävy TFT kirkasvalonäyttö, helppo lukea päivänvalossa Valaistus 16 tasoa säädettävä 16 tasoa säädettävä 16 tasoa säädettävä Virrankulutus 0,4 A (13,8 V DC) valolla 0.5 A (13.8 V DC) valolla 0,6 A (13,8 V DC) valolla Reittipistemuisti 500 aakkosnumeerista 500 aakkosnumeerista 3000 aakkosnumeerista Paino TRACKER 5110: 620 g TRACKER 5500: 620 g TRACKER 5600: 825 g TRACKER 5110i: 640 g TRACKER 5500i: 640 g 167,5 mm 33 mm 195,0 mm 54 mm 33 mm 203 mm 167,5 mm 150 mm 127 mm 179,5 mm 163 mm 195 mm 88,5 mm TRACKER 5110, 5110i ja TRACKER 5500, 5500i TRACKER

14 TRACKER500 Navmanin trackplotteri on peruslaite jota on helppo käyttää ja se sopii kaikkiin veneisiin. 500 reittipistettä, 10 merkkiä, 20 edestakaista reittiä. Harmaa STN LCD 76 x 82 mm, 100 x 64 pikseliä. 0,1-500 NM mittakaava. GoTo nappi. Pohjoinen ylös tai kurssi ylös näyttö. Seuraa venettä, keskitys. Moottoritienäyttö. Jännite 11 till 16,5 V DC. Mies yli laidan-toiminto. Reittipistenäyttö. Etäisyysnäyttö (> 9 999). Ankkuri-, saapumis-, cross track error. NMEA ulos (APB, BWR, RMC, VTG, XTE). DGPS antennin voi kytkeä (endast TRACKER500). TRACKER500 Tuote nr TRACKER500 + Navman GPS antenni Vain TRACKER500 ilman antennia Lisävarusteet Laipioasennussarja ja tiiviste TRACKER Suojakansi TRACKER Huom: vakiotoimitus ilman suojakantta ja laipioasennussarjaa. Sijaintimenu Moottoritiemenu TRACKER500i Sama laite kuin TRACKER500 mutta TRACKER500i:hin on sisäänrakennettu 12-kanavainen GPS-antenni. Lisävarusteena polttoaineanturi jolloin saat polttoainetietoa TRACKER500i:stä. Samat toiminnot kuin TRACKER500 (ks.vasemalla). TRACKER500i lisätoiminnot: Sisäänrakennettu 12-kanavainen GPS antenni. Polttoaineanturilla näyttää virtauksen, kulutetun- ja jäljellä olevan polttoaineen ja taloudellisuuden. VVaratankkihälytin. 12 v pistoke savukkeensytyttimeen. Trackplottermenu TRACKER500i Tuote. nr TRACKER500i + integroitu GPS antenni ilman polttoainevarustusta Lisävarusteet FS15 polttoaineanturi Polttoaineanturi kahdelle moottorille, TRACKER500i Suojakansi TRACKER500i Tärkeää! Katso sivu 38 enemmän tietoa polttoaine ratkaisuista. HUOM: vakiotoimitus ilman suojakantta ja laipioasennussarjaa Erittelyt / Malli TRACKER500/500i Erittelyt / Malli(t) TRACKER500/500i Jännite 11-16,6 V DC Hälytykset Ankkuri, saapumis, XTE LCD näytön tyyppi STN lämpötilakompensoitu Loki 0-9,999 yksikköä Resoluutio 100 x 64 pikseliä Karttajärjestelmät 106 plus yksi käyttäjän muokattava Näyttö 108 mm (4,25") kuva NMEA 0183 (Ver 2.1) ulos APB, BWR, GLL, RMC, VTG, XTE. Kieli ruotsi, englanti, saksa, ranska, DGPS sisään RTCM 104, 9600 baud, NMEA0183 Italiaa, espanja, hollanti tai RS232 Valaistus 16 tasoa, säädettävä Virrankulutus 125 ma (valaistuksella) Käyttölämpötila 0-50 C ( F) Lisäksi TRACKER500i Reittipisteet 500 plus 10 merkkiä *Polttoainetoiminnot Kulutettu, jäljellä, virtaus ja taloudellisuus Reitit 20 jokaisella 20 pistettä *Tankkihälytys Varatankki Huomioi: *nämä tiedot tarvitsevat 1- tai 2-moottorilisävarusteanturin toimiakseen.

15 kanavaa, WAAS/EGNOSvalmius GPS-vastaanotin Navmanin 1240 antenni on älykäs112-kana-2- kavan, WAAS/EGNOS -valmissgps-vastaanotin. Uusi 2004 design, pinta- tai kaideasenmahdollisuus. ka 12 kanavan vastaanotin. Tarkka sijainti kaikilla säillä kaikkialla. Standardi NMEA 0183 (Ver 2) data ulos. WAAS/EGNOS alueella tarkkuus on t2,5 m alle 99% ajasta, muulloin tarktkuus on parempi kuin 9 m alle 95% ajasta. Vahva vesitiivis kotelo. Toimii 4,5-16 V DC. Taajuus 1575,42 MHz (L1 band). Navman GPS Antennit Tuote. nr Kanavan GPS-Antenni LT8*liitin EGNOS/WAAS Antenni SMA (TRACKER 5110, TRACKER 5500 / 5600) 1660 H-kenttä Tarkkuus Antenni Lisävarusteet 5 m jatkokaapeli 1240, 5-nastan kontakti (29635) m jatkokaapeli 1240,LT8-kontakti (39290) Adapteri,LT8:lta,Fuji 5-nastalle TRACKER 500 och m jatkokaapeli 1330 Antennille Huomioi: * Arvot ajasta ensimmäiselle fixille koskevat 90% tai enemmän ajasta WAAS/EGNOS valmius TRACKER 5110, 5500 ja 5600 Tämä GPS-Antenni on Navmanin uusin WAAS/EGNOS - valmis GPSratkaisu (ks sivu. 5 lisätietoa) Nopeampi fix yhdessä SIRF starii teknologialla -aika ensimmäinen fix < 38 sek. lämmin startti, < 45 sek. kylmä startti. 12 kanavan vastaanotin. Tarkka sijainti kaikilla säillä kaikkialla maailmassa. Tarkkuus normaalisti < 10 m 95% ajasta** Alhainen virrankulutus. Paino140 g. Vahva vesitiivis kotelo. Taajuus 1575,42 MHz (L1 band). **Riippuu satelliittien määrästä. Huomioi: EGNOS:n vastaavat, eurooppa viranomaiset, laskevat, että EGNOS on käytössä vuonna * TRACKER 500 ja 900 tarvitsevat adapterin H-kenttä differeantaali Viimeisimmän GPS teknologian avulla saadaan tarkkuus tällä antennilla jopa 2-5 metriin. Sovittaa 12 kanavan GPS differentiaalivastaanoton H-kentän antennilla erittäin herkäksi. 2 täysautomaattista kanavaa. Toimii 9-30 V DC. Helppo asentaa ilman erityismaadoitusta. Normaali tarkkuus 2-5 m riippuen välimatkasta lähettimeen. Alhainen virrankulutus (165 ma,13,8 V, 105 ma,27,6 V). Vesitiivis. Taajuus 1575,42 MHz (L1 band), Vastaanottotaajuus DGPS:llä on 283,5-325 khz, 500 Hz askelin. Erittelyt/Malli Paino (ilman kaapelia) 165 g 140 g 680 g Asennus Tasainen pinta tai 1" halk. 14 TPI UNB kierteet 1" halkaisija 14 TPI UNB Kaapelin pituus 10 m 10 m 10 m Jännite 4-16,5 V DC Navman plotterin kautta 9 till 30 V DC Virrankulutus (normaali) 55 ma (12 V DC) 20 ma (6 V DC) 165 ma ( 13,8 V DC) GPS dynamiikka 950 m/s, 2125 mph,. 4 G 950 m/s, 2125 mph,. 4 G 950 m/s, 2125 mph, a. 4 G Käyttölämpötila 0-60 C ( F) 0-60 C ( F) C ( F) Aika uudelle fixille 2 sekuntia normalalisti < 10 sekunnin poissaolo TTFF* lämmin / kylmästartti < 48 sek / < 120 sek < 38 sek / < 45 sek < 60 sek / < 120 sek Päivitystiheys Joka sekunti, jatkuvasti Joka sekunti, jatkuvasti Joka sekunti, jatkuvasti Ulostulo NMEA 0183 (ver 2) 50 ohms / SMA NMEA 0183 (ver 2), 4800 baud Kotelo UV suojattu radom

16 FISH 4000 sarja Mallit: FISH 4500 FISH 4380 FISH 4350 FISH 4200 FISH 4150 FISH sarjan esittely Navmanin viimeisimmän sukupolven kalakaiut on suunniteltu sinä ja kalastaja mielessä! Me tiedämme, että haluat päästä vesille ja nauttia kalastamisesta, joten olemme tehneet 4000 sarjasta helppokäyttöisen, luotettavan ja pakanneet sen täyteen uusia toimintoja. Kaikki 4000 sarjan kaiut käyttävät Navmanin viimeisintä SBN kaikualgoritmi teknologiaa, joka maksimoi signaalin vahvistuksen, pohjan tunnistuksen ja häiriöiden poiston ja luo selvän ja terävän kaikukuvan. Tehokas lähtöteho (600 W RMS asti FISH 4500) antaa erittäin tarkan kohdekuvan. Kalastus yöllä on tehty helpoksi taustavalaistuilla napeilla ja monen tason valaistuksella. Suuret digitaaliset numerot pohjakäyrillä. Valitse manuaalisesti syvyys ja teho tai anna laitteen tehdä se automaattisesti. Täysin vesitiivis IP67 (upotettu 1 m syvyyteen 30 sekunniksi). Lisätoiminnot, kuten Käyttötunnit, Akun jännite ja Jännitehälytys tekevät veneilystä turvallisempaa. Helppokäyttöinen jaetun ruudun Zoom toiminto. Valitse kymmenestä valikkokielestä. (englanti, ranska, saksa, italia, espanja, hollanti, ruotsi, portugali, suomi ja kreikka). Myydään täydellisenä kääntyvällä ja kallistuvalla telineellä, tuloksena paras katselukulma ja nopea irroitus. Uusi toiminto "käyttötunnit" auttaa moottorin huoltoajan määrittelyssä. Asetukset jäävät muistiin, kun laite sammuu. Voidaan uppo asentaa mukana tulevilla tarvikkeilla. Kahden (2) vuoden takuu, viiden (5) vuoden vakiohinta huollolla. FISH 4100 FISH 4150 FISH 4200 FISH 4350 FISH 4380 FISH 4500

17 UUTUUS 2004 Navman astuu uudelle alueelle esittelemällä kaksi uutta edullista värikaikua. FISH 4350 FISH 4350:ssä on 3,5" (89 mm) TFT päivänvalovärinäyttö, joka näkyy erinomaisesti kaikenlaisessa valossa. Laitteessa on Navmanin patentoitu SBN teknologia, joka parantaa näytettävien kaikukuvien laatua ja toimii hyvin 300m syvyyksiin asti peräpeili tai läpivientiantureilla. Helposti luettava korkearesoluutio päivänvalonäyttö (1 4 VGA 320 x 240 pikseliä). 200 watin RMS teho antaa syvyys näytön 300 metriin asti. Kaiku, A-scope ja täysin säädettävä Zoom ruutu. Vedenlämpötila näyttö, jos yhdistetty syvyys/lämpötilaperäpeilianturiin. Torkkutila antaa syvyystietoja valittavin aikavälein virran säästämiseksi. Navigointi tilassa suuret digitaalinäytöt helpottavat seurantaa. Auto Skaala, Auto Gain ja Pohjalukko. Helppokäyttöinen valikko järjestelmä. NMEA ulostulo toiselle Navman laitteelle tai muille yhteensopiville laitteille. Hyödyllisiä hälytyksiä mukaanlukien Jännite, Matala, Syvä, Veden Lämpötila, Lämpötila arvon vaihto. Käyttötuntimittari auttaa moottorin huoltovälin määrityksessä. Vesitiivis, standardi IP67. Suomen- ja ruotsinkielinen valikko. * Ks. sivu 38 lisää tietoa polttoainetietokoneista. FISH 4380 FISH 4380:ssä on samat ominaisuudet kuin FISH 4350:ssä, 3,8" (96 mm) päivänvalo TFT näytöllä ja lisäksi nopeus sekä mahdollisuus polttoainetoimintoon. Samat toiminnot kuin FISH 4350 (ks. vasemmalla). FISH 4380:n lisätoiminnot: Nopeus Sisään rakennettu polttoainetietokone; virtaus, käytetty, jäljellä ja varatankkihälytys (lisävartuste anturilla). Ks. sivut lisää tietoa. FISH 4350/4380 Tuote Nr. FISH 4350 peräpeilianturilla (10 m kaapeli) Vain FISH 4350 laite + kaapeli anturin yhdistämiseen vain syvyys, sisä- tai läpivientianturi FISH 4380 Kaiku/nopeus peäpeilianturilla (8m kaapelilla)49504 FISH 4380 laite + Y-kaapeli anturin yhdistämiseen Navman anturi (läpivienti- tai sisäanturi) Tarvikkeita ja lisävarusteita Upotusasennus sarja Suojakansi Kantokassi Polttoaineanturi 1 moottori (anturi ja kaapeli) Polttoaineanturi 2 moottoria (anturit ja kaapelit) TÄRKEÄÄ: Ks. sivu 38 lisää tietoa polttoainetietokoneesta. HUOM: Ks. sivut anturi vaihtoehtoja. FISH 4350 toimitetaan suojakannella vakiona. FISH 4380 toimitetaan suojakannella ja upotusasennus sarjalla vakiona. Polttoainetietokone toiminnot (FISH 4200, FISH 4380 ja FISH 4500) Osta lisävaruste polttoaineanturisarja ja kalakaiustasi tulee polttoainetietokone. Näyttää polttoaineen virtauksen, käytetyn, jäljellä ja polttoaine talouden. Varatankki hälytys. Ohjelmisto valmiiksi asennettu. Saatavana yhdelle tai kahdelle moottorille.

18 FISH 4500 Parhaan suorituskyvyn tarjoamiseksi, Navman suunnitteli 5" päivänvalovärinäytön loistavilla väreillä parhaan näkyvyyden takaamiseksi kaikissa olosuhteissa. Uusi FISH 4500 käyttää uusinta kaikuteknologiaa tarjotakseen uskomattoman tarkat yksityiskohdat ja teräväpiirtoisen pohjan muodon niin syvässä kuin matalassa vedessä. 5" väri TFT näyttö antaa selkeän tarkan kuvan ja anturi on kaksitaajuus (200/50 khz), 600 watin RMS teholla (4800 W peak to peak). Laite on muotoiltu muun Navman valikoiman mukaisesti. ja täydentää erinomaisesti TRACKER5500 5"TFT GPSkarttaplotteria. Lisävarusteena olevalla polttoaineanturi sarjalla FISH 4500:sta tulee polttoainetietokone, yhdelle tai kahdelle Bensa- tai Dieselmoottorille. 5" TFT päivänvalo näyttö. Tiheä resoluutio näyttö (234 x 320 pixeliä) 256 värillä. 4 vaihdettavaa väripalettia sisältää ainutlaatuiset "Vivid" värit. Korkea teho 600W RMS jolla päästään 1000m syvyyteen. SBN teknologialla nähdään hienoimmat yksityiskohdat. Täysin säädettävät jaetut ruudut. Voit valita manuaali, auto-rmatka tai auto-kalastus tilan. Helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen valikko. 10 eri valikkokieltä (mm. suomi ja ruotsi). Käyttötuntimittari ja akun jännitteen näyttö. Täysi data toisto (GPS jne ) NavBus liittymällä. Sisäänrakennettu polttoainetietokone ohjelmisto (tarvitsee lisävaruste anturin). Saatavilla peräpeili- tai läpivientianturilla. Kahden vuoden takuu. Kaksitaajuus Kaksitaajuus kalakaiku antaa sinun valita parhaimman toiminnan sekä syvään ja matalaan veteen. FISH 4500:sta voit valita kapean tai leveän keilan säteen. Kapea säde on 200 khz näyttö tiheällä resoluutiolla, sitä käytetään yleensä matalassa vedessä ja parempaan parvien erottelutarkkuuteen. Leveää 50kHz keilaa käytetään syvissä vesissä parempaan pohjan seurantaan ja syvien vesin yksityiskohtien tarkkailuun.

19 Ruutu vaihtoehdot: Svart Palett Blå Palett Vit Palett Kaiku Kaiku-Zoom Kaiku-Pohjalukko...Kaiku 50/200 Blå Palett Kaiku A-scope Polttoaine FISH 4500 TuoteNr. FISH 4500 täydellinen kaksitaajuusperäpeilianturilla ja m kaapelilla Vain FISH 4500 näyttö + Y-kaapeli Navman antureiden yhdistämiseen (läpivienti) Lisävarusteet ja tarvikkeet Syvyysanturi 50/200 khz, läpivienti, muovi Nopeusanturi 50 solmua, läpivienti, muovi Syvyysanturi 50/200 khz, läpivienti, pronssi Nopeusanturi 50 solmua, läpivienti, pronssi Polttoaineanturi, 1 moottori sis. kaapelin Polttoaineanturi, 2 moottoria sis. kaapelin Tärkeää : Ks. sivu 38 lisää tietoa polttoaineanturista. HUOM : ks. sivut anturi vaihtoehdot. Toimitetaan vakiona suojakannella ja jalustalla. Svart Palett Data Tekninen erittely : Näyttötyyppi : Näytön koko : Näytön resoluutio : Näytön taustavalo : Jännite : Virrankulutus : Kommunikointi : Ulostuloteho : Syvyysalue : Nopeusalue : Vedenlämpötila : Anturi : Anturikaapelin pituus : Moottorin käyntitunnit : Vesitiiviys : TFT, 256 väriä 127 mm (5") diagonaali 234 x 320 pikseliä CCFL, 16 tasoa 10,5-35 V DC ,8 V DC NMEA 0183 ja Navbus 600 W RMS 0, m ( ft) 1-50 solmua (1-90 km/h) 0-37 C ( F) Kaksitaajuus, 50/200 khz 10 metriä tuntia IP67 (vesitiivis)

20 FISH 4200 FISH 4200 on kompakti kalakaiku, jossa on nelitasoinen harmaalinja ja Navmanin integroitu polttoainetietokone (erillisellä lisävarusteanturilla) joka auttaa pienentämään polttoainekuluja ja tekee veneilyn turvallisemmaksi. Suuri näyttö, 4 tasoinen harmaalinja FSTN 92 x 61 mm. Tarkka piirto (160 x 120 pikseliä), valkoinen selkeä taustavalo. Sonar- ja normaalinäyttö. Suuret numerot. Vesitiivis IP67. Kulutustiedot (tarvitsee lisäanturin katso sivu 38). Syvyys 200 m asti. Nopeus 1-50 kn. Valikko ohjaus helpottaa käyttöä. NMEA 0183 ulostulo toiseen Navman laitteeseen (esim. REPEATER 3100 tai karttaplotteri) tai muuhun yhteensopivaan laitteeseen (DBT, DPT, TDK, XDR, TVK, VHW, MTW). Hälytykset: kala, syvä, matala, lämpötila (arvo tai muutos), akku- ja tankkivahti*. Akunjännite. Zoomaus 2x kokoalueella 100x yksityiskohtaisin. Pohjan seuranta helppoa Pohja Lukon ja 4 harmaasävyisen 'Valkoinen Linja' teknologian ansiosta. Osa- ja kokonaismatka ( ,9). Auto Range ja Auto Gain. Laaja valikoima antureita. Käyntitunti mittari ( ,9 tuntia). Lämpötila 0-37,7 C. Graafinen vedenlämpö näyttö viimeiseltä 30 minuutilta. Katso sivut lisätietoa. Uusi SBN teknologia NAVMAN on valinnut uuden SBN-signaalinkäsittelyohjelman. SBN käyttää erityistä suodatintekniikkaa vahvistamaan paluukaikuja poistaen häiriöt samanaikaisesti. Navmanin 4000 sarjan kaiuissa häiriöitä on vähemmän jolloin saadaan selvä.kuva. FISH 4200 Tuote Nr. FISH 4200 täydellinen peräpeilianturilla (8 m kaapeli) Vain FISH 4200 näyttö + Y kaapeli anturin kytkentään (pohjanläpi tai sisäpuolelle) Lisävarusteet ja tarvikkeet Polttoainejärjestelmä, yksi moottori (anturi + kaapelit) Polttoainejärjestelmä, kaksi moottoria (anturi + kaapelit) Laipioasennus sarja Suojakansi m jatkokaapeli peräpeili anturille (40644) Kantolaukku Tärkeää! Katso sivu 38 lisää tietoa polttoainetietokoneista. Huom! katso sivut anturin valinta. Katso sivu 41 tarvikkeet. Toimitetaan vakiona suojakannella ja laipioasennus sarjalla.

21 FISH 4150 FISH 4150:ssä on samat toiminnot kuin 4100:ssa ja lisäksi nopeus, lämpötila, matka ja hälytykset näille. FISH 4100 Navmanin uudessa helppokäyttöisessä FISH 4100:ssa on suuri ja korkealuokkainen näyttö, joka tekee sen sopivaksi ensimmäiseksi luotaimeksi. Suuri musta/valko näyttö FSTN 92 mm x 61 mm Tarkka piirto (160 x 120 pikseliä). Selkeä valkoinen taustavalo. Syvyysalue 180 metriin. AutoRange, AutoGain ja pohjalukko. Sonar ja normaalinäyttö. Käyttötuntimittari ( ,9 tuntia). Jaettu ruutu zoomille. Kala-, syvä- ja matalahälytys. "White line"- pohjaerottelu. 3 kalasymbolikokoa syvyydellä tai ilman. Akunjännite ja akkuvahti. Suuret numerot pohjanäytöllä. Katso sivut lisätietoa. FISH 4100 Tuote Nr. FISH 4100 täydellinen peräpeilianturilla (kaapeli 8 m) Vain FISH 4100 näyttö + Y kaapeli anturiliitäntään (rungon läpi tai sisäpuolelle) Lisävarusteet ja tarvikkeet Laipioasennus sarja Suojakansi Kantolaukku Huom! Katso sivut anturin valinta, lisää tarvikkeita sivulla 30. Vakiotoimitus ilman ilman suojakantta ja laipioasennus sarjaa. Samat toiminnot kuin FISH 4100:ssa (ks. vasemmalla). Lisätoiminnot FISH 4150:ssä: Lämpötilahälytin (arvo ja muutos). Nopeus 1-50 solmua. Osa- ja kokonaismatka ( ,9). Vedenlämpötila (0-37 C). Vedenlämpötilan graafinen näyttö viimeiset 40 min. NMEA 0183 ulostulo, Navmanin toistolaitteille tai muille yhteensopiville. Katso sivut lisätietoa. FISH 4150 Tuote Nr. FISH 4150 täydellinen peräpeilianturilla (8 m kaapeli) Vain FISH 4150 näyttö + Y-kaapeli liitäntään toiseen Navman anturiin (läpivienti tai sisäpuolinen liimattava malli) Lisävarusteet ja tarvikkeet Laipioasennus Suojakansi m jatkokaapeli peräpeilianturille (40644) Kantolaukku HUOM! Katso sivut anturin valinta, lisää tarvikkeita sivulla 30. Vakiotoimitus ilman suojakantta ja laipioasennussarjaa. FISH 4100 Zoom kuva FISH 4150 Data kuva FISH 4150 Sonar kuva

22 Kalakaiut: pääikkunat FISH 4100 FISH 4200 FISH 4350/4380 FISH 4100, FISH 4150 FISH 4200 FISH 4350/4380 Kalahistoria Näyttää mitä on tapahtunut, uusin tieto oikealla. Käytetään tavallisesti etsittäessä hylkyjä ym. Zoom ruutu Näyttää tavalliselta kalahistoriaruudulta mutta ikkuna on jaettu kahteen osaan. Oikealla tavallinen ja vasemmalla zoomattu kuva. Käytetään kun halutaan nähdä tapahtumat suurempana. FISH 4100, FISH 4150 FISH 4200 FISH 4350/4380 Sonar ruutu/ A-scope Näyttää paluukaiun ja joka pulssin voimakkuuden sekä syvyyden. Tätä voi käyttää asettamalla käsin herkkyyden ja säätämällä signaalin voimakkuutta pohjaerottelussa joka on kalanäytössä ja zoomissa. FISH 4100, 4150, 4200, 4350, 4380 ja 4500 näyttävät myös kalahistorian tässä ruudussa. FISH 4100 FISH 4150 FISH 4200 Navigaatioruutu Näyttää syvyyden suurina numeroina, pohjan muodon ja akun jännitteen. Lisäksi FISH , 4350 ja 4380 nopeuden; FISH 4100 näyttää käyntitunnit ja akunjännitteen. Dataruutu Näyttää vedenlämmön, syvyyden, akun jännitteen, nopeuden ja graafisen lämpötilakäyrän viimeiseltä 30 tai 40 minuutin ajalta. FISH4150, 4200, 4350 ja 4380 näyttävät myös käyntitunnit. FISH 4200 FISH 4350/4380 Polttoaineruutu (vain FISH 4200, FISH 4500 ja FISH 4380) Näyttää kulutuksen, kokonaiskulutuksen, taloudellisuuden, nopeuden ja syvyyden. Tämä ruutu näkyy vain jos polttoaineanturi on kytketty. Huom! Kuvissa näkyy teksti vain englanniksi. Todellisuudessa voit valita minkä tahansa seuraavista kielistä: englanti, ranska, saksa, italia, espanja, hollanti, ruotsi, portugali, suomi ja kreikka. FISH 4200 FISH 4380

23 Kalakaiut - erittelyt Erittelyt/malli Samat kaikissa kalakaiuissa Erittelyt/malli Samat kaikissa Navman kalastuskaiuissa Anturin taajuus 200 khz ( /200 khz) Auto Range ja Auto Gain On Syvyys 180 metriä** Sonar ja historia kuva On Vesitiiviys IP67 (kestää upotuksen 1 m syvyyteen 30 sek.) Jaettu ruutu zoom On Muisti NVM - tallentaa kaikki asetukset Pohjalukitus On kun laite suljetaan. Kalasymbolit 3 kokoa syvyydellä tai ilman Anturivaihtoehdot Peräpeili- ja läpivientianturi. Akunjännite On (Huomioi: Jatkokaapeli 4 m, Käyttölämpötila 0-50 C max kaapelipituus 15 m) Asennus Pikakiinnitys, kallistus ja kääntö Erittelyt / Malli FISH 4100 FISH 4150 FISH 4200 FISH 4350 FISH 4380 FISH 4500 Ruudun resoluutio (pikse.) 160 x x x x 234 Ruudun koko (diagonaali) 4.3" (110 mm) 3.5" (89 mm) 3.8" (96 mm) 5" (127 mm) LCD Näytön tyyppi FSTN, Kaksi harmaasävyä FSTN 4 harmaa 16 väriä 16 väriä 16 väriä sävyä Taustavalo 16 tasoa Virrankulutus 150 ma 200 ma 225 ma 0,6 A (taustavalo päällä) Paino Käyttöjännite 10 till 16,5 V DC 10,5 till 35 V DC Kieli Englanti, ranska, saksa, hollanti, ruotsi, suomi, espanja, portugali, italia ja kreikka Näppäimet Laserleikatut silikonikumia, taustavalolla Hälytykset Matala, syvä, kala, jännite, lämpötila ja lämpötilan muutosnopeus Summeri Summeri Summeri lisähälytin (ääni tai valo ) Polttoaineen virtaus Ei Ei Ei Ei On On Kulutettu polttoaine Ei Ei On Ei On On Jäljellä oleva polttoaine Ei Ei On Ei On On Taloudellisuus Ei Ei On Ei On On Matka, jäljellä olevalla polttoaineella Ei Ei Ei Ei On On Anturin taajuus 200 khz 200 khz 200 khz 200 khz 200 khz 50 / 200 khz Syvyysalue 600ft (180 m) 600ft (180 m) 600ft (180 m) 1000ft (300 m) 1000ft (300 m) 3200ft (1000 m) Pohjanäyttö Valkoinenlinja Valkoinenlinja Harmaalinja 16 väriä 16 väriä 16 väriä Nopeus lokilla Ei On On Ei On On Vedenlämpötila Ei On, muutos grafiikalla Snap Shot toiminto Ei Ei Ei Ei Ei Ei Virransäästö toiminto Ei Ei Ei Ei On Ei NMEA 0183 (ver2)ulos Ei DBT, DPT, PTTKD*, XDR, PTTKV*, VHW, MTW, VLW (* ei sopiva FISH 4500) mm (4.9") 27.9 mm (1.1" ) 30.5 mm (1.2") mm (4.9") 27.9 mm (1.1" ) 30.5 mm (1.2") mm (5.6") 127 mm (5") FISH 4350: 88.5 mm (3.5") FISH 4380: 96.5 mm (3.8") mm (5.6") 127 mm (5") (110 mm (4.3") 88.5 mm (3.5") 88.5 mm (3.5") FISH 4350 ja 4380 FISH 4100, FISH 4150 ja FISH 4200

24 3100 Sarja Mallit: DEPTH 3100 SPEED 3100 REPEAT 3100 MULTI 3100 WIND 3100 WIND 3150 WIND 3150 CLUB Purjehdusinstrumentit 3100 sarjan esittely Navmanin uuden sukupolven instrumentit purjeveneisiin ovat digitaalisia veneilyinstrumentteja. Niissä on kaikissa edistyksellinen NavBus järjestelmä joka mahdollistaa rajoittamattoman järjestemän rakentamisen vain yksillä antureilla. Luenta on erittäin helppoa 38mm korkeat numerot joita voi lukea vaikeuksitta kaikista suunnista. Näppäimet ja näyttö on myös valaistu. Samankaltaisuus vanhaan hyvään Navman traditioon tekee 3100 sarjasta helpon käyttää ja yksinkertaisen asentaa. Jättinumerot helppo luenta (38mm korkeat). NavBus järjestelmä integraatioon ja datansiirtoon. NMEA 0183 yhteensopiva. 4 tasoinen taustavalo. Laser kaiverrettu valaistu näppäimistö. Helppo asentaa.. Ulkoiset hälyttimet (ääni tai valo). Pysyvä muisti asetuksille. Varkaussuojattu, asennus sisäpuolelta Ø50 mm reikä ilman ruuveja. Loki ja tuuli instrumetti 3100 sarjassa uudella vesitiiviillä LT8 pistokkeella. Laajalla adapterivalikoimalla voit sovittaa vanhat Navman laitteet ja anturit 3100 sarjaan. Täysin vesitiivis etupuoli. Suuri valikoima Navman antureita. Yhdestä päiväpurjehtijan instrumentista vaativaan kilpavenejärjestelmään Navmanin 3100 sarja on itsestään selvä valinta.

25 DEPTH 3100 Tehokas kaiku jättinumeroilla helppo lukea. NavBus järjestelmällä voidaan kytkeä useita laitteita yhteen. 38 mm korkeat jättinumerot. NavBus kytkentä ohjaa hälytyksiä ja valaistusta kaikissa järjestelmissä. NavBus järjestelmä datasiirtoon. Syvyys max 130m trendi nuolilla. Matala ja syvähälytys (toimii ankkurivahtina) Köliasetus (±3 m). Ulkoinen hälytin(ääni tai valo). Suuri valikoima antureita. NMEA ulostulo (TRD, DBT, DPT). *Syvyys kapasiteetti riippuu anturista, asennuksesta ja veden laadusta. DEPTH 3100 Art.Nr Vain näyttö DEPTH Anturi Plastimo läpivientianturi muovia, irroitettava sisäosa Läpivientianturi muovia D145 läpivientianturi muovia Läpivientianturi pronssia, DB Peräpeilianturi Lisävarusteet F 3100 suojakansi Jatkokaapeli kaiulle, 4 m Huom. Toimitetaan vakiona suojakannella Ks sivut vaihtoehdot SPEED 3100 Sisältää kaikki tavalliset toiminnot kuten nopeus, matkat, lämpötila ja aika, mutta myös useita muita toimintoja kuten trimminopeus (nopeuden muutos yli tai alle valitun). 38 mm korkeat jättinumerot. NavBus kytkentä ohjaa hälytyksiä ja valaistusta kaikissa järjestelmissä. NavBus järjestelmä datasiirtoon. Nopeus 0-50 kn. Osa ja kokonaismatka 1,999. Max. ja keskinopeus. Yksiköt Kn, MPH tai Km/h. Tarkkuus valittavissa 0,1 tai 0,01. Trimmitoiminto ja trendinuolet. Vaimennus säädettävissä. Starttikello 1-10min. Ulkoinen hälytin (ääni tai valo). Vedenlämpö(0-37,7 C). Helppo kalibroida. NMEA ulostulo (PTTKV, VHW, MTW, VLW). SPEED 3100 Art.Nr Nr. SPEED 3100 vain näyttö Anturi 30 kn läpivientianturi irroitettava sisäosa LT8 pistoke kn läpivientianturi irroitettava sisäosa LT8 pistoke kn pronssi läpivientianturi, irroitettava sisäosa turvakorkki, + adapteri kaapeli (LT8 adapteri 50 kn peräpeilianturi + adapteri kaapeli (LT8 adapteri) Lisävarusteet F 3100 suojakansi Jatkokaapeli loki, 4 m Huom. Toimitetaan vakiona suojakannella Katso sivut vaihtoehdot