Automechanika. Messukuulumisia Frankfurtista. Mirkan uutiskirje Syyskuu 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Automechanika. Messukuulumisia Frankfurtista. Mirkan uutiskirje Syyskuu 2016"

Transkriptio

1 Mirkan uutiskirje Syyskuu 2016 Oy KWH Mirka Ab Messukuulumisia Frankfurtista Saksan Frankfurtissa järjestetyt Automechanika -messut keräsivät jälleen yhteen autoalan osaajat ympäri maailman. Maailman johtava kansainvälinen autoteollisuuden messu esitteli uusimmat ja innovatiivisimmat auto- ja korjaamovarusteet, maalipinnat sekä autoalan palvelut. Mirka oli mukana Automechanika -messuilla 125 m 2 osastolla, ja esitteli uudistettuja ja parempia hiomatuotteita sekä -koneita, jotka tuovat lisäarvoa pölyttömään hiontaan. Messuilla esiteltiin mm. päivitetty OSP-järjestelmä Optimized Surface Preparation system sekä älykkäillä ominaisuuksilla varustettu Mirka DEROS hiomakone. Uusissa, päivitetyissä Mirka DEROS koneissa on integroitu tärinäsensori sekä sisäänrakennettu Bluetooth -yhteys. Päivitetyn DEROS -koneen lisäksi Mirka on kehittänyt uuden mymirka mobiilisovelluksen, joka mittaa hiomakoneen tärinäarvoja, ja jonka avulla voidaan seurata ja välttää liiallista tärinälle altistumista. Mirka DEROS -hiomakone voidaan yhdistää sovellukseen Bluetoothin avulla. Uuden Mirka DEROS -koneen päivitetyt ominaisuudet näkyvät pakkauksessa sekä päivitetyssä käyttöohjekirjassa, josta löytyy myös ohjeistus Bluetoothin aktivointiin omassa Mirka DEROS -koneessa. Automechanika Frankfurt 2016 Älä koskaan enää vedä pölyä keuhkoihisi. Vaihda pölyttömään jo tänään.

2 Automechanika FRANKFURT 2016 Maailman johtava kansainvälinen autoteollisuuden messu järjestettiin Frankfurtissa Tämä autoalan jälkimarkkinoiden messu keräsi paikalle näytteilleasettajaa ja kävijöitä yli yhteensä 170 eri maasta. Automechanika Franfurt - maailman suurin autotuotteiden messu - esitteli jälleen kerran autoalan uusimmat innovaatiot, ratkaisut, järjestelmät, korjaamovarusteet, autokorit, maalipinnat, autonpesu, IT & Management ja muut autoalan tuotteet ja palvelut. Mirka osallistui messuille 125 m 2 osastolla ja esitteli muun muassa verkkohiomatuoteperheen uusimman, keraamisen hiomatuotteen joka soveltuu erityisesti karkeahiontaan. OSP-järjestelmän lisäksi Mirka on kehittänyt optimoidun Golden Finish -kiillotusmenetelmän maalatuille pinnoille, joka niin ikään lanseerattiin Frankfurtissa Automechanika messuilla. Golden Finish menetelmän ainutlaatuinen prosessi sekä värikoodatut ja numeroidut tuotteet mahdollistavat kaikenlaisten maalipintojen täydellisen viimeistelyn helposti ja tehokkaasti. Automechanika messuilla esiteltiin myös Mirkan uusimmat, innovatiiviset koneet. Mirkan lanseeraama uusi, akkukäyttöinen hiomakone herätti ansaittua huomiota maalivirheiden korjaushionnan helppoudessa. Lisäksi messuilla esiteltiin päivittty Mirka DEROS -hiomakone sekä uudet M- ja L-sarjan Mirka pölynimurit, joiden uudistettu muotoilu sekä tasainen yläosa mahdollistavat säilytyslaatikoiden kasaamisen imurin päälle. Lisäksi messuilla esiteltiin edelleen kehitetty ja paranneltu versio OSP-järjestelmästä (Optimized Surface Preparation System), joka on 4-vaiheiseen työprosessiin pohjautuva optimoitu vaurionkorjausjärjestelmä. Päivitetyssä OSP-järjestelmässä no. 3 ja 4. on uudistettu maksimoimaan tehokkuutta ja parantamaan lopputulosta. OSP verkkohiomapyörö no. 3 on uudistettu keraamisilla hiomajyvillä ja no. 4, joka oli aiemmin vaahtotaustainen paperihiomapyörö, on nyt korvattu verkkohiomapyöröllä. Golden Finish -kiillotusmenetelmän työnäytös. Uutuustuote-esittelyssä Mirka pölynimuri 1230 L AFC.

3 Finnbuild Suomen suurin rakennus- ja talotekniikka-alan messu Suomen suurin rakennus- ja talotekniikka-alan tapahtuma FinnBuild järjestetään Helsingin Messukeskuksessa jo 22. kerran. Tämä kansainvälinen tapahtuma kokoaa yhteen koko rakennusalan, sillä mukana ovat niin suuret ja tunnetut kansainväliset yritykset kuin uudet, innovatiiviset yrittäjät. Mirka on mukana FinnBuild -messuilla, ja esittelee ylpeänä markkinoiden uusinta ja pölyttömintä hiomateknologiaa. FinnBuild -messuilla lanseerataan mm. Mirkan uusi, kevyempi ja helppokäyttöisempi seinä- ja kattohiomakone kuin mikään muu markkinoilla oleva. Lisäksi FinnBuild -messuilla esitellään päivitetty Mirka DEROS -hiomakone, joka on nyt varustettu uusilla ja älykkäillä ominaisuuksilla. Päivitetyssä hiomakoneessa on integroitu tärinäsensori sekä Bluetooth liitettävyys. Mirkan pölytön verkkohiomakonsepti on valittu yhdeksi FinnBuild -messujen highlights tuotteeksi, ja se tulee olemaan esillä erillisellä highlights osastolla koko messujen ajan. Lisää FinnBuild -messujen highlights tuotteista osoitteessa: Mirkan omalla osastolla pölytöntä hiomakonseptia tulevat esittelemään Kotirempat TV-sarjasta tutut Ari Lahti & Kirsi Laamanen, jotka järjestävät pölyttömän hionnan työnäytöksiä osastollamme messujen jokaisena päivänä seuraavasti: Keskiviikkona klo. 11:00, 13:00 ja 16:00 Torstaina klo. 11:00, 13:00 ja 16:00 Perjantaina klo. 11:00, 13:00 ja 14:00 Tule siis tutustumaan uutuustuotteisiin! Samalla saat vinkkejä siitä, kuinka voit tehostaa työskentelyäsi pölyttömän hionnan avulla. Löydät meidät Helsingin Messukeskuksesta, osastolta 6 m 97.

4 Uusi mobiilisovellus mahdollistaa tehokkaan hionnan ilman terveysriskejä Työterveyteen ja -turvallisuuteen liittyvät kysymykset koetaan entistä tärkeämmiksi. Jatkuva altistuminen käsiin kohdistuvalle tärinälle hiomakonetta käytettäessä voi johtaa tärinätautiin (valkosormisuus-oireyhtymä), joka kuuluu Suomessa korvattavien ammattitautien piiriin. Mirka on kehittänyt uuden mymirka mobiilisovelluksen, joka mahdollistaa maksuttoman Mirkan tärinäsensorin Mirka Tool Vibration Indicator App käytön. MyMirka -sovellusalusta mahdollistaa myös maksullisten lisäpalveluiden ostomahdollisuuden, sekä uusien ominaisuuksien ja lisäpalveluiden käyttöönoton. MyMirka -sovellus on ladattavissa App Store ja Google Play verkkokaupoista, ja Mirka hiomakone voidaan yhdistää sovellukseen Bluethoothin avulla. Maksuton Mirka tärinäsensori -sovellus: Välittää ja havainnollistaa hiomakoneen todelliset tärinäarvot reaaliajassa. Ilmaisee sen hetkisen tärinätason porrastetulla väriasteikolla. Ilmaisee RPM nopeuden. Ohjeistaa kuinka alentaa käsiin kohdistuvaa tärinätasoa. Maksullinen the Daily Vibration Exporuse- mymirka lisäpalvelu (4,90 ): Maksuttomien ominaisuuksien lisäksi seuraa päivittäistä tärinälle altistumista suhteessa Euroopan standardiin. Kun käyttäjä on altistunut esim. 50 % sallitusta päivittäisestä tärinän maksimi määrästä, mittari muuttuu keltaiseksi. Mahdollistaa tärinälle altistumisen seurannan viimeisten viiden minuutin ja viimeisten 30 päivän ajalta.

5 Mirkan kestävät ratkaisut parantavat kilpailukykyä Hiontajärjestelmien valmistaja Oy KWH Mirka Ab on saavuttanut merkittävän virstanpylvään. Mirkan päätehdas Uudenkaarlepyyn Jepualla on nyt täysin riippumaton fossiilisista polttoaineista. Syyskuussa 2013 Mirka otti Jepualla käyttöön bioenergialaitoksen, jonka polttoaineena käytetään omaa tuotantojätettä, muita jäteperäisiä polttoaineita sekä puuhaketta. Voimala hyödyntää Mirkan tuotantojätteen, mikä vähentää uusiutumattomien energialähteiden käyttöä. Tämä on myös mahdollistanut Mirkan oman kaatopaikan sulkemisen. Nyt Mirka on ottanut käyttöönsä biokaasun polttolaitoksen, jossa energia tuotetaan biokaasulla raskaan polttoöljyn sijaan. Energiayhtiö Adven on rakentanut laitoksen ja vastaa sen hoidosta. Biokaasun toimittaa Jepuan Biokaasu Oy. Laitoksen myötä Mirkan tarvitseman lämpöenergian tuottaminen Jepualla on nyt täysin riippumatonta fossiilisista polttoaineista. Mirka on suuri lämpöenergian kuluttaja, koska lähes kaikki hiomamateriaalit karkaistaan lämmön avulla suurissa karkaisu-uuneissa. Vuositasolla lämpöenergian tarve on yhteensä noin 50 GWh, mikä tuotetaan nyt kokonaan kestävällä ja ympäristöystävällisellä tavalla. Kymmenen vuoden työ on saavuttanut suuren virstanpylvään. Onnistumisen tärkein tekijä on ollut yhteistyö. Uutta tekniikkaa ja uusia ratkaisua tarvitaan, mutta avain vision saavuttamiseen on yhteistyö partnereiden kanssa, sanoo Mirkan toimitusjohtaja Stefan Sjöberg. Mirkan ponnistelut kestävien energiaratkaisujen löytämiseksi ovat pienentäneen Mirkan CO2-päästöjä noin 6000 tonnilla. Mirka täyttää lisäksi jo nyt uudet PIPO-asetukset, jotka astuvat voimaan vuonna Kestävässä kehityksessä ei ole kyse pelkästään ympäristövaikutuksista, vaan myös taloudellisesta ja sosiaalisesta kestävyydestä. Mirkalle tämä merkitsee säästöjä energiakustannuksissa, mikä puolestaan lisää kilpailukykyä. Kilpailu matalapalkkamaiden kanssa kasvaa, ja kilpailukykyinen kustannustaso on välttämätöntä, Stefan Sjöberg jatkaa. Mirka tekee aktiivisesti työtä kestävän kehityksen parissa mm. tuotekehityksessä sekä 0 tapaturmaa ohjelman ja Mirkan ainutlaatuisten pölyttömien hiontaratkaisujen kautta. Lisätietoa Mirkan kestävän kehityksen ohjelmasta Our Clean Commitments löytyy osoitteesta: Mirkan Jepuan tehtaan biokaasun käyttöönoton vihkistilaisuudessa olivat mukana kansanedustaja Anna-Maja Henriksson, KWH Mirkan toimitusjohtaja Stefan Sjöberg ja Advenin toimitusjohtaja Matti Viljo.

Mirkan kokonaisratkaisut. rakentamiseen ja remontointiin

Mirkan kokonaisratkaisut. rakentamiseen ja remontointiin Mirkan kokonaisratkaisut rakentamiseen ja remontointiin RAKENTAMINEN JA REMONTOINTI Mirkan tuotteet rakentamiseen ja remontointiin Tervetuloa pölyttömän hionnan uuteen maailmaan. Mirkan kokonaisratkaisu

Lisätiedot

Optimoitu vaurionkorjausjärjestelmä

Optimoitu vaurionkorjausjärjestelmä Optimoitu vaurionkorjausjärjestelmä Optimized Surface Preparation T e h o k a s K a n n a t t a v a P ö l y t ö n L a a t u T u o t t a v a Ota homma haltuun! Mirkan käänteentekevä optimoitu vaurionkorjausjärjestelmä

Lisätiedot

Mirkan kokonaisratkaisut. rakentamiseen ja remontointiin

Mirkan kokonaisratkaisut. rakentamiseen ja remontointiin Mirkan kokonaisratkaisut rakentamiseen ja remontointiin RAKENTAMINEN JA REMONTOINTI Mirkan tuotteet rakentamiseen ja remontointiin Tervetuloa pölyttömän hionnan uuteen maailmaan. Mirkan kokonaisratkaisu

Lisätiedot

Optimoitu vaurionkorjausjärjestelmä

Optimoitu vaurionkorjausjärjestelmä Optimoitu vaurionkorjausjärjestelmä Ota homma haltuun! MIRKAn käänteentekevä Optimoitu vaurionkorjausjärjestelmä (OSP, Optimized Surface Preparation System) tekee kaikista työvaiheista maksimaalisen tehokkaita.

Lisätiedot

Tuotteet ja kokonaisratkaisut

Tuotteet ja kokonaisratkaisut Tuotteet ja kokonaisratkaisut Hinnasto 2017 Voimassa 1.2.2017 alkaen Tietoa Mirkasta Mirka Oy on yksi maailman suurimmista hiomatuotteiden valmistajista. Mirkan vahva panostus ja keskittyminen tuotekehitykseen

Lisätiedot

Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen. Joulukuu 2010. Siemens Osakeyhtiö

Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen. Joulukuu 2010. Siemens Osakeyhtiö Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen Smart grid mahdollistaa tulevaisuuden vision toteutumisen Strateginen suunnittelu Mistä aloittaa? Mihin investoida? Mitä teknologioita valita?

Lisätiedot

Abranet Max kapeanauhahiontaan

Abranet Max kapeanauhahiontaan Abranet Max kapeanauhahiontaan Tietoa Mirkasta OY KWH MIRKA AB on perheomisteinen suomalainen yritys ja maailman johtaviin lukeutuva hiomatuoteteknologian kehittäjä. Tarjoamme täydellisen valikoiman teknisesti

Lisätiedot

Tuotteet ja kokonaisratkaisut

Tuotteet ja kokonaisratkaisut Tuotteet ja kokonaisratkaisut Hinnasto 2014 Tietoa Mirkasta Oy KWH Mirka Ab on yksi maailman suurimmista hiomatuotteiden valmistajista. Mirkan vahva panostus ja keskittyminen tuotekehitykseen on mahdollistanut,

Lisätiedot

MESSURAPORTTI IBA Munich THE WORLD S LEADING TRADE FAIRS FOR BAKERY, CONFECTIONERY AND SNACKS

MESSURAPORTTI IBA Munich THE WORLD S LEADING TRADE FAIRS FOR BAKERY, CONFECTIONERY AND SNACKS MESSURAPORTTI IBA 15. 20.09.2018 Munich THE WORLD S LEADING TRADE FAIRS FOR BAKERY, CONFECTIONERY AND SNACKS Satakuntalainen vähähiilisen biotalouden osaamiskeskittymä -hankkeen vierailukohde Jari Lehmusvaara

Lisätiedot

Outi Pakarinen Biokaasun energia- ja teollisuuskäyttö

Outi Pakarinen Biokaasun energia- ja teollisuuskäyttö 21.11.2016 Outi Pakarinen outi.pakarinen@keskisuomi.fi Biokaasun energia- ja teollisuuskäyttö 1 Biokaasua Voidaan tuottaa yhdyskuntien ja teollisuuden biohajoavista jätteistä, maatalouden sivuvirroista,

Lisätiedot

HIOMATARVIKKEET. Katkaisulaikka M-Pro i Inox. Katkaisulaikka M-Pro ALU. Saumanavauslaikka M-Pro. Napasyvennetty saumanavauslaikka teräkselle.

HIOMATARVIKKEET. Katkaisulaikka M-Pro i Inox. Katkaisulaikka M-Pro ALU. Saumanavauslaikka M-Pro. Napasyvennetty saumanavauslaikka teräkselle. Katkaisulaikka M-Pro i Inox Katkaisulaikat ruostumattomalle ja haponkestävälle teräkselle. Teollisuuslaatu tehokkaille koneille. 75683522 75693522 x,0x22,2 x,6x22,2 756207522 75637522 x2,0x22,2 230x2,6x22,2

Lisätiedot

3M -fiiberilaikat. Peli on avattu! Enemmän kuin keskivertofiiberilaikat

3M -fiiberilaikat. Peli on avattu! Enemmän kuin keskivertofiiberilaikat 3M -fiiberilaikat Peli on avattu! Enemmän kuin keskivertofiiberilaikat Lyömätön yhdistelmä suori tuskykyä ja kestävyyttä! Luokkansa parhaat 3M fiiberilaikat Vuonna 2009 3M asetti uuden standardin hiomatuotteen

Lisätiedot

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Verenpainemittarit Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Tarkka verenpaineen mittaus ranteesta. Näytön kohteet: systolinen, diastolinen, pulssi, päivämäärä, aika Rytmihäiriöilmoitus Muistipaikkoja 60/henkilö,

Lisätiedot

Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone. WSE 7 Vario

Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone. WSE 7 Vario Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 899 Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone WSE 7 Vario Tilausnumero 377.82 Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone + VR-elektroniikka: portaaton

Lisätiedot

Tavoitteet ja toimenpiteet

Tavoitteet ja toimenpiteet Tavoitteet ja toimenpiteet Tavoitteet vuodelle 2013 Spondan kiinteistöjen ympäristökuormitus Suomessa: Sähkön, lämmön, jäähdytyksen ja veden vertailukelpoinen laskee Suomen kiinteistöissä Mittarointistrategian

Lisätiedot

Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone. WSE 7 Vario

Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone. WSE 7 Vario Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 899 Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone WSE 7 Vario 377.82 Handy-Kirahvi seinä- ja kattohiomakone + VR-elektroniikka: portaaton nopeuden

Lisätiedot

Tuotteet ja kokonaisratkaisut

Tuotteet ja kokonaisratkaisut Tuotteet ja kokonaisratkaisut Hinnasto 2016 Voimassa 1.2.2016 alkaen Tietoa Mirkasta Oy KWH Mirka Ab on yksi maailman suurimmista hiomatuotteiden valmistajista. Mirkan vahva panostus ja keskittyminen tuotekehitykseen

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Quality from start to finish

Quality from start to finish Quality from start to finish Bulldogin ja Mirka-logon alkuperä Koira on peräisin Meyerin sanakirjasta vuodelta 1908, ja MIR tulee saksankielen sanasta Schmirgelpapier. 1 Innovatiivisuudella edelläkävijäksi

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Yhdistä liesituulettimesi tulevaisuuteen. Asennusohje

Yhdistä liesituulettimesi tulevaisuuteen. Asennusohje Yhdistä liesituulettimesi tulevaisuuteen. Asennusohje 2 DE Tervetuloa verkotettuun kotiin! Onnittelemme uuden älykkään kodinkoneen hankinnasta ja arjen helpottumisesta Home Connect -toimintojen avulla.*

Lisätiedot

Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone WST 700 VV

Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone WST 700 VV Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 899 Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone WST 700 VV Tilausnumero 350.3 Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone

Lisätiedot

Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone. WST 700 VV Plus

Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone. WST 700 VV Plus Bahnhofstraße 5 77 Steinheim Puhelin +49 744 828-0 Faksi +49 744 899 Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone WST 700 VV Plus Tilausnumero 350.338 Vario-Kirahvi pitkävartinen seinä- ja kattohiomakone

Lisätiedot

24/7. Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella. Aina käytössä. www.ecl.portal.danfoss.com

24/7. Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella. Aina käytössä. www.ecl.portal.danfoss.com Käytä ECL Comfortia etänä - tietokoneella tai älypuhelimella ECL Portal on tietoliikennesovellus, jonka avulla pystyt etäohjaamaan kaukolämmitysjärjestelmääsi. ECL Portalia on helppo käyttää, olit sitten

Lisätiedot

Yhdistä uunisi tulevaisuuteen.

Yhdistä uunisi tulevaisuuteen. Yhdistä uunisi tulevaisuuteen. Asennusohje 9001154708_PCG_Oven_IC6_SE63_fi.indd 1 07.11.2018 10:11:19 Tervetuloa verkotettuun kotiin! Onnittelemme uuden älykkään kodinkoneen hankinnasta ja arjen helpottumisesta

Lisätiedot

KNX 25 vuotta. KNX Finland ry Puheenjohtaja Veijo Piikkilä Tampere

KNX 25 vuotta. KNX Finland ry Puheenjohtaja Veijo Piikkilä Tampere KNX 25 vuotta KNX Finland ry Puheenjohtaja Veijo Piikkilä Tampere 1990-1991 EHS EIB Windows 3.0 BatiBus 06.08.1991: http://info.cern.ch/hypertext/www/theproject.html 2 1991-1994 1991: 1. Väyläyhdisti (Siemens)

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS Opas onnistuneeseen osallistumiseen Suunnittele! Toteuta! Seuraa! Arvioi! = Paras ikinä saatu tulos! easyfairs.com easyfairs työkalupakki Tervetuloa näytteilleasettajaksi easyfairs

Lisätiedot

The New Generation in Limetec Design

The New Generation in Limetec Design The New Generation in Limetec Design The New Generation in Limetec Design Limetecin uusi muotoilu - pelkistetyn linjakas ja moderni rakenne Limetec Next - uuden sukupolven muotoilu täysin tiiviillä sandwich-lattiarakenteella

Lisätiedot

Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android ja IOs laitteissa ja web version käyttöön suosittelemme joko Chrome tai Firefox selainta.

Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android ja IOs laitteissa ja web version käyttöön suosittelemme joko Chrome tai Firefox selainta. 1 (6) 26.2.2018 Käyttöohje Tieto Edu mobiili- ja verkkosovelluksen käyttöön Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android ja IOs laitteissa ja web version käyttöön suosittelemme joko Chrome tai Firefox

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Esittely/Palvelut 3-7. Jakorasiat mm 2, IP KV-moduulikotelot A:han, 3-54 moduulia, IP 54-65

Sisällysluettelo. Esittely/Palvelut 3-7. Jakorasiat mm 2, IP KV-moduulikotelot A:han, 3-54 moduulia, IP 54-65 Sisällysluettelo Esittely/Palvelut 3-7 Jakorasiat 8-119 1.5-240 mm 2, IP 54-67 KV-moduulikotelot 120-159 63 A:han, 3-54 moduulia, IP 54-65 Ovellinen keskusjärjestelmä 160-227 250 A:han, IP 66 Mi keskusjärjestelmä

Lisätiedot

Uusi, kestävä tapa valaistuksen tarkasteluun

Uusi, kestävä tapa valaistuksen tarkasteluun itza Kestää aikaa Uusi, kestävä tapa valaistuksen tarkasteluun Itza kestää aikaa. Led-tekniikalle suunnitellun ja uusimmalla häikäisysuojatekniikalla ja optimoidulla rakenteella varustetun Itzan käyttöikä

Lisätiedot

Sähkökäyttöinen verhokisko Silent Gliss 5600

Sähkökäyttöinen verhokisko Silent Gliss 5600 Vaikuttavan... hiljainen nopea tehokas Sähkökäyttöinen verhokisko Silent Gliss 5600 Silent Gliss 5600 -verhokiskojärjestelmä on uusinta tekniikkaa edustava, sveitsiläiseen osaamiseen perustuva ratkaisu,

Lisätiedot

Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android ja IOs laitteissa ja web version käyttöön suosittelemme joko Chrome tai Firefox selainta.

Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android ja IOs laitteissa ja web version käyttöön suosittelemme joko Chrome tai Firefox selainta. 1 (6) 2.10.2017 Käyttöohje Tieto Edu mobiili- ja verkkosovelluksen käyttöön Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android ja IOs laitteissa ja web version käyttöön suosittelemme joko Chrome tai Firefox

Lisätiedot

Tuotteet ja kokonaisratkaisut

Tuotteet ja kokonaisratkaisut Tuotteet ja kokonaisratkaisut Hinnasto 2015 Voimassa 1.2.2015 alkaen Tietoa Mirkasta Oy KWH Mirka Ab on yksi maailman suurimmista hiomatuotteiden valmistajista. Mirkan vahva panostus ja keskittyminen tuotekehitykseen

Lisätiedot

Talouskasvu ja ilmastonmuutos. Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Talouskasvu ja ilmastonmuutos. Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitto EK Talouskasvu ja ilmastonmuutos Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitto EK 2 Yleistä Suomen talouskehitys on 2010-luvulla ollut erittäin vaatimatonta Talous vihdoin kääntymässä nousuun Olemme silti jäljessä

Lisätiedot

1907 Konttorikonemekaanikko Emil Henriksson keksii levyhaittasylinterin.

1907 Konttorikonemekaanikko Emil Henriksson keksii levyhaittasylinterin. 1907 Konttorikonemekaanikko Emil Henriksson keksii levyhaittasylinterin. Omaa luokkaansa maailman lukitusteollisuudessa oleva keksintö on edelleen perustana kaikille ABLOY -avainjärjestelmille, jotka suunnitellaan

Lisätiedot

Tampere Grow. Smart. Together.

Tampere Grow. Smart. Together. Tampere Grow. Smart. Together. Grow. Smart. Together. Visio Kansainvälisesti tunnustettu, vetovoimainen, kestävän kehityksen älykaupunki Missio Menestymisen ja elämänlaadun parantaminen yhteistyön ja kilpailun

Lisätiedot

EAKR seurantatietojen taustalomake EURA

EAKR seurantatietojen taustalomake EURA Organisaation Y-tunnus Organisaatiotyyppi Toimintalinja 1 PK-yritystoiminnan kilpailukyky Erityistavoite 1.1. Uuden liiketoiminnan luominen CO05 Uusi tuella aikaansaatu yritys naisen perustama CO08 Uudet

Lisätiedot

Mirkan ratkaisut autoalan jälkimarkkinoille

Mirkan ratkaisut autoalan jälkimarkkinoille Mirkan ratkaisut autoalan jälkimarkkinoille Tietoa Mirkasta MIRKA OY on perheomisteinen suomalainen yritys ja maailman johtaviin lukeutuva hiomatuoteteknologian kehittäjä. Tarjoamme täydellisen valikoiman

Lisätiedot

Esittelyssä 2 uutta mallia:

Esittelyssä 2 uutta mallia: Esittelyssä 2 uutta mallia: Nilfiskin lattianhoitomallisto suunniteltiin arkisiivouksen kustannuksia silmällä pitäen. Olipa kyse suuresta varastotilasta tai pienestä kioskista, olemme selvittäneet yleisimpien

Lisätiedot

Vuoden 2017 uutuuksista esittelemme Blanco Pleon -allasperheen, joka on markkinoiden tilavin 1-altaisten allasmallisto.

Vuoden 2017 uutuuksista esittelemme Blanco Pleon -allasperheen, joka on markkinoiden tilavin 1-altaisten allasmallisto. Jos et pysty lukem aan tätä viestiä, klikkaa tästä Hei, Uudet Lapetek-hanat ovat nyt saatavissa. Valikoiman lähtökohtana on ollut suunnitella tyylikäs ja ajaton hanamallisto, joka sopii yhteen suosituimpien

Lisätiedot

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen.

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Home Connect. Yksi sovellus kaikkeen. Home Connect on ensimmäinen sovellus, joka pesee puolestasi pyykin ja astiat, paistaa, keittää kahvia ja katsoo jääkaappiin.

Lisätiedot

BIOJALOSTAMOITA POHJOISMAISSA

BIOJALOSTAMOITA POHJOISMAISSA Biojalostamohanke BIOJALOSTAMOITA POHJOISMAISSA Sunpine&Preem Arizona Chemicals SP Processum Fortum Borregaard Forssa UPM Forchem Neste Oil Kalundborg FORSSAN ENVITECH-ALUE Alueella toimii jätteenkäsittelylaitoksia,

Lisätiedot

Sense tiedostot Käyttöohje Opastinsilta 8 ae Helsinki

Sense tiedostot Käyttöohje Opastinsilta 8 ae Helsinki Sense tiedostot Käyttöohje www.avoine.fi 010 3090 980 Opastinsilta 8 ae 00520 Helsinki Päivitetty 19.4.2018 Sisällys 1. Palvelun kuvaus... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Käyttäjätunnus ja salasana...

Lisätiedot

Ekologisen innovaation merkitys. Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset

Ekologisen innovaation merkitys. Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset Ekologisen innovaation merkitys Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset Meidän kaikkien täytyy ottaa ekologinen innovaatio huomioon Kun 53 % eurooppalaisten yritysten päätöksentekijöistä pitää

Lisätiedot

Älypuhelimet. Sisällysluettelo

Älypuhelimet. Sisällysluettelo Älypuhelimet Jussi Huhtala Sisällysluettelo Älypuhelimen määritelmä Historia Laitteistoarkkitehtuuri Käyttöjörjestelmät Android Symbian ios Yhteenveto 1 Älypuhelin Puhelin joka sisältää normaalit puhelimen

Lisätiedot

RUMA -järjestelmä. Ratatöiden mobiilialusta

RUMA -järjestelmä. Ratatöiden mobiilialusta RUMA -järjestelmä Ratatöiden mobiilialusta RATA 2018 Turku 24.1.2018 Jari-Pekka Kitinoja Tavoitteita Kehittää ratatöiden turvallisuutta Digitalisoida ratatöihin liittyvää tiedonvaihtoa ja käytössä olevia

Lisätiedot

Ohjattua suorituskykyä.

Ohjattua suorituskykyä. Ohjattua suorituskykyä. Yhdyskuntatekniset ajoneuvot Toimiala Rakennuskoneet Maa- ja metsätalouskoneet Kuljetus ja logistiikka Suorituskykyä. Kaikkien komponentien täydellisen integroinnin ansiosta saavutetaan

Lisätiedot

My50 E/B Matala Hinta, Korkea Laatu. Laskimme tuotteidemme hintoja. Mutta, emme luopuneet hyvästä laadusta.

My50 E/B Matala Hinta, Korkea Laatu. Laskimme tuotteidemme hintoja. Mutta, emme luopuneet hyvästä laadusta. My50 E/B Matala Hinta, Korkea Laatu. Laskimme tuotteidemme hintoja. Mutta, emme luopuneet hyvästä laadusta. affordable cleaning My50 E/B Yhdistelmäkone. EDULLINEN, koska sillä voi ajaa kuka vain ilman

Lisätiedot

Unicon ReneFlex. Jätteestä energiaa

Unicon ReneFlex. Jätteestä energiaa Unicon ReneFlex Jätteestä energiaa KPA Uniconilla on vuosikymmenten kokemus energiahankkeista Tarjoamme vastuullisia energiaratkaisuja ja elinkaaripalveluita KPA Unicon on erikoistunut kattila- ja voimalaitosprojekteihin.

Lisätiedot

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua!

Kumppaniratkaisu. M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa. Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Kumppaniratkaisu M-Files Cloud Vault Dokumenttien hallinta on helppoa Paranna tietotyön tehokkuutta ja laatua! Vaihdoimme vanhan järjestelmän M-Filesiin viikonlopun aikana. Henkilökunnan kouluttamiseen

Lisätiedot

AIDOSTI VUORO- VAIKUTTEINEN TV ON VIHDOIN TOTTA. Hybridi-TV-mainonnalla tavoitat ja aktivoit kohdeyleisösi paremmin kuin koskaan ennen

AIDOSTI VUORO- VAIKUTTEINEN TV ON VIHDOIN TOTTA. Hybridi-TV-mainonnalla tavoitat ja aktivoit kohdeyleisösi paremmin kuin koskaan ennen AIDOSTI VUORO- VAIKUTTEINEN TV ON VIHDOIN TOTTA Hybridi-TV-mainonnalla tavoitat ja aktivoit kohdeyleisösi paremmin kuin koskaan ennen TV JA INTERNET SAUMATTOMASTI YHDESSÄ Koko 2000-luku on odotettu kuumeisesti

Lisätiedot

Senioriliiton jäsenkorttiapplikaatio

Senioriliiton jäsenkorttiapplikaatio Senioriliiton jäsenkorttiapplikaatio Senioriliiton applikaatio Valmistuu 3/2019 Sisältää: Jäsenkortin Kirjautuminen, jäsenedut, yhteystiedot, linkit, mobiiliviestit ja uutiset. Mobiiliviestit sekä uutiset

Lisätiedot

Huhtikuu 2015 Tuotetiedote 2K AEROSOLIT D8470 2K Tartuntapohjamaali (kromaattivapaa) D8410 2K Epoksipohjamaali D8163 2K Kirkaslakka

Huhtikuu 2015 Tuotetiedote 2K AEROSOLIT D8470 2K Tartuntapohjamaali (kromaattivapaa) D8410 2K Epoksipohjamaali D8163 2K Kirkaslakka GLOBAL REFINISH SYSTEM Huhtikuu 2015 Tuotetiedote 2K AEROSOLIT D8470 2K Tartuntapohjamaali (kromaattivapaa) D8410 2K Epoksipohjamaali D8163 2K Kirkaslakka Tuotekuvaus 2K Tartuntapohjamaali (kromaattivapaa)

Lisätiedot

Laituri- ja Satamatuotteet

Laituri- ja Satamatuotteet Laituri- ja Satamatuotteet * Nyt annamme 5 vuoden takuun uusille tuotteille. Sinun tarvitsee vain mennä kotisivullemme, rekisteröityä ja rekisteröidä tuote. El-Björn Oy El-Björn AB on Pohjoismaiden johtava

Lisätiedot

Fortum Otso -bioöljy. Bioöljyn tuotanto ja käyttö sekä hyödyt käyttäjälle

Fortum Otso -bioöljy. Bioöljyn tuotanto ja käyttö sekä hyödyt käyttäjälle Fortum Otso -bioöljy Bioöljyn tuotanto ja käyttö sekä hyödyt käyttäjälle Kasperi Karhapää Head of Pyrolysis and Business Development Fortum Power and Heat Oy 1 Esitys 1. Fortum yrityksenä 2. Fortum Otso

Lisätiedot

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31.

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31. [1] Erittäin hiljaisia ja huippulaatuisia puhallinpattereita vaativiin kohteisiin. Pemco Oy on ottanut omia tuotteitaan täydentämään saksalaiset Roller puhallinpatterit. Niiden äänenpainetaso on alhaisimmillaan

Lisätiedot

Rakennusten energiahuollon näkymiä

Rakennusten energiahuollon näkymiä Rakennusten energiahuollon näkymiä Peter Lund Aalto yliopisto Perustieteiden korkeakoulu peter.lund@aalto.fi Rakennusten energiaseminaari 2014 5.11.2014, Dipoli Hiilipäästöt kasvavat edelleen I. 20% väestöstä

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kylmälaitetta, joka jo tänään helpottaa arkeasi.

Lisätiedot

Etanolin tuotanto teollisuuden sivuvirroista ja biojätteistä. Kiertokapula juhlaseminaari St1Biofuels / Mika Anttonen 16.05.2013

Etanolin tuotanto teollisuuden sivuvirroista ja biojätteistä. Kiertokapula juhlaseminaari St1Biofuels / Mika Anttonen 16.05.2013 Etanolin tuotanto teollisuuden sivuvirroista ja biojätteistä Kiertokapula juhlaseminaari St1Biofuels / Mika Anttonen 16.05.2013 Globaali energiahaaste Maailma vuonna 2030... Source: BP 2012, Energy Outlook

Lisätiedot

www.osram.fi Led-valo on monipuolinen OSRAMin uusi led-lamppuvalikoima on omaa luokkaansa Koska meille kelpaa vain paras Light is OSRAM

www.osram.fi Led-valo on monipuolinen OSRAMin uusi led-lamppuvalikoima on omaa luokkaansa Koska meille kelpaa vain paras Light is OSRAM www.osram.fi Led-valo on monipuolinen OSRAMin uusi led-lamppuvalikoima on omaa luokkaansa Koska meille kelpaa vain paras Light is OSRAM OSRAM led-lamput Kohokohdat Moderni teknologia, innovaatio ja tehokkuus:

Lisätiedot

Eleonoora Eilittä Liikenne- ja viestintävaliokunta

Eleonoora Eilittä Liikenne- ja viestintävaliokunta Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi henkilöja pakettiautojen vuoden 2020 jälkeisiksi CO2 raja-arvoiksi/ COM(2017) 676 FINAL Eleonoora Eilittä

Lisätiedot

Ajankohtaiskatsaus. Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Kaukolämpöpäivät Hämeenlinna

Ajankohtaiskatsaus. Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Kaukolämpöpäivät Hämeenlinna Ajankohtaiskatsaus Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Kaukolämpöpäivät Hämeenlinna Muutosten aikaa Maailmanpoliittinen tilanne EU:n kehitys Energiaunioni Energiamurros Maakuntauudistus 2 Energiapolitiikan

Lisätiedot

Uudet Ryobi - ruohonleikkurit nyt Subaru moottoreilla - lisätehoja puutarhanhoitoon!

Uudet Ryobi - ruohonleikkurit nyt Subaru moottoreilla - lisätehoja puutarhanhoitoon! 19. maaliskuu ta2012 Uudet Ryobi - ruohonleikkurit nyt Subaru moottoreilla - lisätehoja puutarhanhoitoon! Ryobi lanseeraa polttomoottorikäyttöisten puutarhatyökalujen sarjaan uudet Subaru -moottoreilla

Lisätiedot

Yhdistä kylmälaitteesi tulevaisuuteen.

Yhdistä kylmälaitteesi tulevaisuuteen. Yhdistä kylmälaitteesi tulevaisuuteen. Home onnect tuo esiin kylmälaitteesi parhaat puolet. Home onnect -sovelluksen kautta voit vilkaista kylmälaitteesi sisälle älypuhelimellasi riippumatta siitä, missä

Lisätiedot

HASCO up to date 3/19

HASCO up to date 3/19 HASCO up to date 3/19 Kuumakanavaspesialistit Olemme työskennelleet vuodesta 1974 asti intensiivisesti kuumakanavatekniikan parissa ja kuulumme lukuisien patenttien ansiosta alan pioneereihin. HASCO hot

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje Warmos-lämmittimille Mallit: EW EW EW

Asennus ja käyttöohje Warmos-lämmittimille Mallit: EW EW EW Asennus ja käyttöohje Warmos-lämmittimille Mallit: EW205-212 EW402-4012 EW605-615 Kytkentä Sähköiset kytkennät saa suorittaa ainoastaan sähköasennusoikeuden omaava asentaja. 1. Asenna kytkentäkotelo seinälle

Lisätiedot

Energiatulevaisuus - järjestön uudet tuulet. Jukka Leskelä Energiateollisuus ry ET:n kevätseminaari Pori

Energiatulevaisuus - järjestön uudet tuulet. Jukka Leskelä Energiateollisuus ry ET:n kevätseminaari Pori Energiatulevaisuus - järjestön uudet tuulet Jukka Leskelä Energiateollisuus ry ET:n kevätseminaari Pori Viimeiset 10 vuotta ovat olleet isoa muutosta Muutos on ollut politiikkavetoista ja pääajurit ovat

Lisätiedot

Uudista käsityksesi puhtaasta energiasta

Uudista käsityksesi puhtaasta energiasta Uudista käsityksesi puhtaasta energiasta QHeat-konseptin mukainen syvälämpö on edullinen, päästötön, ja myös tuleville sukupolville turvallinen energiamuoto. 1 PUHDAS TULEVAISUUS ON JALKOJESI ALLA. Missiomme:

Lisätiedot

Mitä ovat yhteistyörobotit. Yhteistyörobotit ovat uusia työkavereita, robotteja jotka on tehty työskentelemään yhdessä ihmisten kanssa.

Mitä ovat yhteistyörobotit. Yhteistyörobotit ovat uusia työkavereita, robotteja jotka on tehty työskentelemään yhdessä ihmisten kanssa. Yhteistyörobotiikka Mitä ovat yhteistyörobotit Yhteistyörobotit ovat uusia työkavereita, robotteja jotka on tehty työskentelemään yhdessä ihmisten kanssa. Yhteistyörobotit saapuvat juuri oikeaan aikaan

Lisätiedot

Tradenomi (AMK), mediatuotanto

Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tervetuloa opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun! Lue tästä tarkemmat ohjeet oman ryhmäsi aloitukseen ja opintoihin valmistautumiseen. Opintojen aloitus Aloitusaika: ke

Lisätiedot

ERIHYVÄ Erityisruokavaliot, tarpeita ja mahdollisuuksia 1.1.2016-31.12.2017

ERIHYVÄ Erityisruokavaliot, tarpeita ja mahdollisuuksia 1.1.2016-31.12.2017 ERIHYVÄ Erityisruokavaliot, tarpeita ja mahdollisuuksia 1.1.2016-31.12.2017 HANKKEEN STARTTITILAISUUS TAMPEREELLA 3.2.2016 Yhteyshenkilöt Eeva-Liisa Lehto, puh 040 8255056, sähköposti eeva-liisa.lehto@foodwest.fi

Lisätiedot

nopeampi helpompi ainutlaatuinen

nopeampi helpompi ainutlaatuinen Rapid Set Sementtiteknologia nopeampi helpompi ainutlaatuinen CEMENT ALL Monikäyttöinen MORTAR MIX CONCRETE MIX korjausbetoni KORODUR ja CTS Cement Kaksi vahvaa partneria Euroopan lisenssi yksinoikeudella!

Lisätiedot

Innovaatioista kannattavaa liiketoimintaa

Innovaatioista kannattavaa liiketoimintaa Innovaatioista kannattavaa liiketoimintaa 2 Osaamiskeskusohjelma (OSKE) luo edellytyksiä uutta luovalle, liiketaloudellisesti kannattavalle yhteistyölle, jossa korkeatasoinen tutkimus yhdistyy teknologia-,

Lisätiedot

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI UUSI Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen -

Lisätiedot

Uudet RYOBI 36V ruohonleikkurit Akkukoneessa nyt polttomoottorikoneen tehot

Uudet RYOBI 36V ruohonleikkurit Akkukoneessa nyt polttomoottorikoneen tehot 24.TOUKOKUUTA 2013 Uudet RYOBI 36V ruohonleikkurit Akkukoneessa nyt polttomoottorikoneen tehot Maksimaalista suorituskykyä ja pidennettyä käyttöaikaa uudella 4.0Ah akulla. Johdotonta vapautta: Ei polttoainetta,

Lisätiedot

JUURET LAAJALLA METROPOLIALUEELLA...YHDESSÄ TEEMME TULEVAISUUDELLE SIIVET. Siivet ja juuret LAAJAN METROPOLIALUEEN TULEVAISUUSTARKASTELU

JUURET LAAJALLA METROPOLIALUEELLA...YHDESSÄ TEEMME TULEVAISUUDELLE SIIVET. Siivet ja juuret LAAJAN METROPOLIALUEEN TULEVAISUUSTARKASTELU JUURET LAAJALLA METROPOLIALUEELLA....YHDESSÄ TEEMME TULEVAISUUDELLE SIIVET. Siivet ja juuret LAAJAN METROPOLIALUEEN TULEVAISUUSTARKASTELU TEKSTI: Lauri Kuukasjärvi, Ilona Mansikka, Maija Toukola, Tarja

Lisätiedot

Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry toivottaa teidät ja edustamanne yrityksen lämpimästi tervetulleeksi vuoden 2015 messuille.

Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry toivottaa teidät ja edustamanne yrityksen lämpimästi tervetulleeksi vuoden 2015 messuille. Porin Rakennus- ja LVI-messut järjestetään tänä vuonna (21.-22.03.2015) 42. kerran paikkanaan tuttu Porin Karhuhalli. Messut ovat kasvaneet yhdeksi Suomen suurimmista opiskelijaprojekteista ja kävijämääräkin

Lisätiedot

Asumisen energiailta - Jyväskylä 13.10.2010. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi

Asumisen energiailta - Jyväskylä 13.10.2010. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi Asumisen energiailta - Jyväskylä 13.10.2010 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi 1 Keski-Suomen Energiatoimisto Perustettu 1998 jatkamaan Keski-Suomen liiton

Lisätiedot

Työvälineet. Volvo-Minikaivukoneiden Tehokkaasti Leikkaavat Kauhat

Työvälineet. Volvo-Minikaivukoneiden Tehokkaasti Leikkaavat Kauhat Työvälineet Volvo-Minikaivukoneiden Tehokkaasti Leikkaavat Kauhat Täydellinen yhteensopivuus. Volvo-minikaivukoneiden uuden kauhavalikoiman esittely. Nämä kestävät työvälineet on suunniteltu toimimaan

Lisätiedot

Tieto Edun käyttöönotto

Tieto Edun käyttöönotto Tieto Edun käyttöönotto Limingan kunta ottaa käyttöön Tieto Edun. Tieto Edu on mobiili/ -websovellus vanhemmille kodin ja varhaiskasvatuksen väliseen yhteydenpitoon. Tieto Edu/ Hoitoajat Hoitoajat on sovellus,

Lisätiedot

Kiviainespäivät Kiviainesalan turvallisuuskilpailu 2018 TIMO PINOMÄKI

Kiviainespäivät Kiviainesalan turvallisuuskilpailu 2018 TIMO PINOMÄKI Kiviainespäivät 18.-19.1.2018 Kiviainesalan turvallisuuskilpailu 2018 TIMO PINOMÄKI Sisältö Kiviainesalan turvallisuuskilpailu ja havaintoja historiasta sekä nykytilasta Kiviainesalan turvallisuuskilpailu

Lisätiedot

Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito. Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011

Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito. Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011 Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011 Sisältö Ympäristöasioiden hallinta yrityksissä Toimitilojen vaikutus ympäristöön Kiinteistön ympäristösertifioinnit

Lisätiedot

Tulevaisuuden kestävä energiajärjestelmä. Jukka Leskelä Energiateollisuus ry TTY

Tulevaisuuden kestävä energiajärjestelmä. Jukka Leskelä Energiateollisuus ry TTY Tulevaisuuden kestävä energiajärjestelmä Jukka Leskelä Energiateollisuus ry TTY 2.11.2017 Kestävä energiajärjestelmä Saatavuus (toimitusvarmuus, turvallisuus, luotettavuus, saavutettavuus,...) Ympäristö

Lisätiedot

Uusi monitoimilaite asennukseen: ESYLUX ESY-Pen

Uusi monitoimilaite asennukseen: ESYLUX ESY-Pen LEHDISTÖTIEDOTE Ahrensburg/Frankfurt, 15. helmikuuta 2018 Uusi monitoimilaite asennukseen: ESYLUX ESY-Pen ESYLUX ESY-Pen on kätevä ja helppokäyttöinen monitoimilaite käyttöönottoa, kauko-ohjausta, valomittausta

Lisätiedot

MATKA 2010 tilastotietoa

MATKA 2010 tilastotietoa MATKA 2011 MATKA 2010 tilastotietoa 11,249 m² näyttelypinta-alaa 1,202 näytteilleasettajayritystä 366 päänäytteilleasettajayritystä 836 alanäytteilleasettajayritystä 72 maata edustettuna lisäksi messuilla

Lisätiedot

Typpeä renkaisiin Pitää paineen vakaana ja vähentää kustannuksia

Typpeä renkaisiin Pitää paineen vakaana ja vähentää kustannuksia Typpeä renkaisiin Pitää paineen vakaana ja vähentää kustannuksia Rengaspaineet pysyvät kun käytät typpeä Ilma ympärillämme koostuu pääosin hapesta ja typestä. Erottamalla nämä kaasumaiset alkuaineet toisistaan

Lisätiedot

Plusenergia klinikka Tavoitteena hyvä energiatulevaisuus Suomelle Erkki Aalto

Plusenergia klinikka Tavoitteena hyvä energiatulevaisuus Suomelle Erkki Aalto & Plusenergia klinikka Tavoitteena hyvä energiatulevaisuus Suomelle Erkki Aalto Plusenergia klinikka 1. RAKLIn klinikat 2. Plusenergia klinikka RAKLIn klinikka Kokoaa parhaat toimijat, tiedot, ideat ja

Lisätiedot

Quality from start to finish 21.7.2014 1

Quality from start to finish 21.7.2014 1 21.7.2014 1 Kiillotuksen perussäännöt: Sääntö #1: Aloita vähiten aggressiivisella työkalulla tai kiillotusaineella, jolla työ saadaan tehtyä. Kiillotus käsin on vähiten aggressiivista. Seuraavaksi tulee

Lisätiedot

Pikakuivaus UV-lamppua käyttäen nopeuttaa korjaustyötä perinteisiin kuivausmenetelmiin verrattuna.

Pikakuivaus UV-lamppua käyttäen nopeuttaa korjaustyötä perinteisiin kuivausmenetelmiin verrattuna. GLOBAL REFINISH SYSTEM Kesäkuu 2014 Tuotetiedote D8082 D8082 UV-kuivattava pohjamaali D8783 Aktivaattori UV-kuivattavalle pohjamaalille TUOTEKUVAUS D8082 UV-kuivattava pohjamaali on erittäin nopea ruiskuttaa

Lisätiedot

Energiaa kuin pienestä kylästä Keravan Energia Oy. Johanna Haverinen

Energiaa kuin pienestä kylästä Keravan Energia Oy. Johanna Haverinen Energiaa kuin pienestä kylästä Keravan Energia Oy Johanna Haverinen Keravan Energia on energiakonserni Keravan Energia -yhtiöt Keravan Energia Oy, emoyhtiö Keravan kaupunki 96,5 % Sipoon kunta 3,5 % Etelä-Suomen

Lisätiedot

Komission tiedonanto älykkäiden ja yhteentoimivien liikennejärjestelmien strategiaksi EU:ssa

Komission tiedonanto älykkäiden ja yhteentoimivien liikennejärjestelmien strategiaksi EU:ssa Komission tiedonanto älykkäiden ja yhteentoimivien liikennejärjestelmien strategiaksi EU:ssa E 142/2016 vp Asiantuntijakuuleminen liikenne- ja viestintävaliokunnassa 17.2.2017 Liikenneneuvos, johtava asiantuntija

Lisätiedot

Muutospolkuja tulevaisuuteen

Muutospolkuja tulevaisuuteen Muutospolkuja tulevaisuuteen Tutkimusjohtaja Per Mickwitz, Suomen ympäristökeskus, SYKE Helsingin seudun ilmastoseminaari 2013: Ilmastonkestävä kaupunki 13.2.2013 1 Sisältö Millaisessa maailmassa toimimme?

Lisätiedot

Kohti energiatehokasta rakentamista -seminaari 23.10.2009 Mauri Lieskoski. Case Västervik

Kohti energiatehokasta rakentamista -seminaari 23.10.2009 Mauri Lieskoski. Case Västervik Kohti energiatehokasta rakentamista -seminaari 23.10.2009 Mauri Lieskoski Case Västervik Jämerä-kivitaloalue rakentaa: rakennussuunnittelu Leo Haglund ja kotisi on jo lämmin Nyt voit rentoutua - Me lämmitämme

Lisätiedot

Auttaja lähellä sinua.

Auttaja lähellä sinua. Auttaja lähellä sinua. Punaisen Ristin viikko to 3. ke 9.5.2018 Punaisen Ristin viikko 3. - 9.5.2018 #punaisenristinviikko #auttajakurssi Miksi? Tehdään arjesta turvallinen Suomessa, korostetaan auttamistaitojen

Lisätiedot

PORVOON ENERGIA LUONNOLLINEN VALINTA. Mikko Ruotsalainen

PORVOON ENERGIA LUONNOLLINEN VALINTA. Mikko Ruotsalainen PORVOON ENERGIA LUONNOLLINEN VALINTA Skaftkärr Skaftkärr hankkeen tavoitteena on rakentaa Porvooseen uusi energiatehokas 400 hehtaarin suuruinen, vähintään 6000 asukkaan asuinalue. Skaftkärr Koko projekti

Lisätiedot

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos Arla ja Luomu Nnenna Liljeroos 24-11-2014 Arla on kansainvälinen ja paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä. Kannustamme ihmisiä ympäri maailman elämään terveellisesti tarjoamalla ravitsevia ja turvallisia

Lisätiedot

Uusiutuva energia kannattava investointi tulevaisuuteen

Uusiutuva energia kannattava investointi tulevaisuuteen Uusiutuva energia kannattava investointi tulevaisuuteen Ilmasto-ohjelman päällikkö Karoliina Auvinen, WWF Suomi TEM asiantuntijaseminaari: Uusiutuva energia pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategian

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot