VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ!"

Transkriptio

1 3 VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ! Polvijärven kesä 2014 pitää sisällään tapahtumia ja toimintaa niin Polvijärven kirkonkylällä kuin myös maaseutukylissämme. Polvijärveläiset yritykset ja Polvijärven kunta yhteistyökumppaneineen palvelevat Teitä niin kesällä, syksyllä, talvella kuin keväälläkin. Polvijärven torilla Polvijärven 4H-yhdistyksen jäätelökioski palvelee 8.8. saakka ma-pe klo ja kioskista saa jäätelön lisäksi mm. kahvia ja limpparia. Kioski on avoinna myös toripäivien, Polvijärven kesän avauksen ja Polvijärvi-päivien aikana. Polvijärven kesä avataan juhannusviikolla keskiviikkona Polvijärven torilla. Martonvaaran lavalla kesätanssit aloitetaan jo lauantaina 7. kesäkuuta Eero Avenin ja Soundset - yhtyeen tahdittamina. Myös juhannustanssit tanssitaan Martonvaaran lavalla. Martonvaaran lavatansseja tanssitaan la 7.6., la 21.6., la 28.6., la 12.7., la 19.7., la ja la Höytiäisen rannalla sijaitseva Lomakeskus Huhmari tarjoaa kesävieraille monipuolista tekemistä ja lupsakkaa palvelua. Lomakeskus Huhmarin vesimaailma on avoinna kesäelokuussa päivittäin vesimaailman kahvilassa myydään myös elintarvikkeita. Huhmarin lounasbuffet arkisin ma-la klo ja päivällisbuffet klo 17-19, sunnuntaibuffet klo Ravintolan terassi palvelee asiakkaita päivittäin ravintolan aukioloaikoina. Rantakahvila avoinna juhannuksena. Lomakeskus Huhmarissa on koko perheelle mukavaa tekemistä: - Vesimaailman poreissa - frisbeegolf - peliradalla - lapsille leikkipaikat - välinevuokrausta mm. erilaisia pelejä M/s Tuula risteilyt Höytiäisellä koko kesän ajan - maisemaristeilyt tiistaisin - merirosvoristeilyt perjantaisin (juhannusaattona kokkoristeily klo 22.30) - rosvopaistiristeilyt tilauksesta Huhmarin kesätanssit lauantaisin kesäkuussa klo ja heinäkuussa klo Esiintyjät sekä muut viihdeohjelmatiedot löydät Juhannusjuhlat perinteisesti kokon, koivujen ja kesävalssin merkeissä Huhmarin rannassa.

2 4 Saarilan Maatilamatkailutilan laajennetussa Kotieläinpihassa tapaat perinteisiä maatilan eläimiä ja pääset tutustumaan satupolkuun metsässä: Kotieläinpihassa on mm. lampaita, vuohia, suomenhevosia ja erilaisia kanoja. Lisäksi kotieläinpihassa asustaa shetlanninponeja, aasi, riikinkukkopariskunta, fasaaneja, kyyhkyjä ja poroja. Maatilalla on myös ylämaannautoja. Satupolku kiemurtelee pihametsän kuusikossa. Saarilassa nautit hyvin tehdystä kotiruuasta, leivonnaisista ja aidosta maalaisympäristöstä. Saarila on loistava paikka juhlien järjestämiseen. Kotiruuasta koostuva lounaspöytä on tarjolla tilauksesta. Tosi kiva lomailu-, juhla- ja retkikohde! Polvijärven Liha-aitan myymälä on avoinna perjantaisin klo osoitteessa Kinahmontie 31. Polvijärven kesän avausta vietetään Polvijärven torilla keskiviikkona Ohjelmassa kesän avauspuheen lisäksi yleisökaraokea ja välillä yhteisötanssia. Karaokesta kiinnostuneilla on mahdollisuus päästä laulamaan yleisökaraokessa. Polvijärven kesän avauspäivänä pidetään toripäivää klo ja kesän avauspuhe pidetään klo 15, minkä jälkeen on yleisökaraokea torilla klo Kesän avauksen yhteydessä on kompostointineuvontaa klo Polvijärven torilla. Kesäkahvila Martonvaarassa vanhalla viljamakasiinilla on avoinna joka päivä klo ja keskiviikkoiltaisin (ei 16.7.) klo Myytävänä: kuumia vohveleita suoraan pannulta kermavaahdon ja hillon kera, kahvia, limsaa, karjalanpiirakoita ym. luettavana päivän lehdet. Muina aikoina kahvila on avoinna tilauksesta vähintään 15 hengen ryhmille. Keskiviikkoiltaisin kesäkahvilassa on erilaisia te toja esim. yhteislaulua, kivien maalausta, lasten peli- ja leikki-ilta ja korujen tekemistä. Polvijärven ev.lut kirkko on avoinna kesä-elokuussa ma-to klo 9-15 ja pe klo Messu kirkossa sunnuntaisin klo 10. Tänä vuonna viettää Polvijärven Johannes Kastajan kirkko (Taipaleen ortodoksinen srk) 100 v-juhlavuottaan. Merkkivuotta juhlistetaan: Ma klo 18 juhlavigilia, Johannes Kastajan syntymä, Ti klo 9.00 liturgia, vedenpyhitys ja ristisaatto. Praasniekka jatkuu kirkon pihalla teltassa keittolounaalla, kahveilla ja juhlaohjelmalla. Polvijärven ortodoksinen kirkko on Tiekirkko ja avoinna tutustujille osoitteessa Haavikontie 31, Polvijärvi ke-su klo Polvijärven Kinahmon kesäteatterissa Jo vain herra ministeri - esitykset alkavat ensi-illalla la Näytelmän ohjaa Päivi Voutilainen. Muut esitykset: Kinahmon kulttuuritalon pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely, kuvia 1920 luvulta alkaen. Näyttely auki tuntia ennen teatterin alkua. Polvijärven Kinahmossa Matkaratsastustapahtuma ja poniagilitykilpailut Kinahmon koululla (Lavalammentie 2, Kinahmo) lauantaina klo 10 alkaen. Paikanpäällä pääset seuraamaan innokkaiden hevos- ja poniharrastajien suorituksia ja ihastelemaan hienoja hevosia ja poneja. Matkaratsastuskisojen lisäksi samalla järjestetään poniagilitykilpailut, jossa pikkuponit esittelevät taitojaan temppuradalla. Paikalla buffet ja oheisohjelmaa ylei-

3 5 sölle. Paikalla paljon erilaisia hevosia ja poneja ihasteltavaksi. Järjestäjänä Virkistys Hevostelijat Ry ja Kinahmon Kyläyhdistys Ry. Polvijärven Solan metsäkirkon 20 v-juhlamessu pidetään sunnuntaina klo Polvijärven Sotkuman kesäpäivät 20 vuotta! la 5.7. klo 10-14, latotanssit Siimestöjen navetan ylisillä la-iltana 5.7. klo 19-24, esiintyjänä Mervi Ala. Polvijärvi-päivät ke - su heinäkuuta 2014 Polvijärvi-päivä viikolla järjestetään lasten ja nuorten teatterileiri vuotiaille.teatterileirillä valmistetaan esitys Polvijärvi-päiville torille lauantaina klo 10 ja klo 12 esitettäväksi. Keskiviikko Polvijärvi - päivät 2014 aloitetaan keskiviikko-iltana 16. heinäkuuta Polvijärven museomäellä klo valitsemalla vuoden 2014 Tonkkakuninkaalliset. Kisapareiksi kutsutaan viljelijöitä, kesämökkiläisiä, kesävieraita, yhdistysväkeä, yrittäjiä ja eri ammattien edustajia. Parit voivat olla nais-, mies- tai sekapareja. Pareja pyydetään ilmoittautumaan mennessä Helena Kaasiselle puh Museomäellä kesäistä ohjelmaa. Haastavilla tehtävillä testataan mm. parin yhteistyökykyä, aistien terävyyttä, paikallistuntemusta ja hinkkien vetävyyttä. Kaikki kisaan osallistuvat parit palkitaan. Voittajat kruunataan ainutlaatuisilla tuohikruunuilla ja he ovat vieraina mm. Polvijärvipäivien pääjuhlassa. Torstai Miesten ratakymppi on ohjelmassa torstaina 17. heinäkuuta klo 19 Polvijärven urheilukentällä. Martonvaaran Laivarannassa pidetään Rantakala-ilta torstaina alkaen klo 18. Perjantai Polvijärvi-päivien ensimmäinen toripäivä, jota on pidetty iltatorina, on yleisön pyynnöstä muutettu koko päivän klo 8-16 toripäiväksi. Polvijärvi-päivien toripäivillä perjantaina 18. heinäkuuta klo 8 16 ja lauantaina 19. heinäkuuta klo on tapahtumia, ohjelmaa, arvontoja ja myyntiä. Polvijärvi-päivien toripäivillä yleisö voi osallistua mm. naulanlyönnin SM-kilpailuihin, jotka järjestää Ruvaslahden kyläyhdistys. Polvijärven Kuvataideyhdistyksen, Polvijärvi-Seuran sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttelyt ovat avoinna perjantaina klo Polvijärven koulukeskuksen A-talossa. Polvijärvi-Seuran näyttelyn teema on tänä vuonna: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena.

4 6 Polvijärvi-päivien aikaan järjestetään kylien välinen lentopallopuulaaki vapaa-aikatalolla perjantaina alkaen klo 17-18, viimeistään klo 18 joukkuemäärästä riippuen. Joukkueessa tulee olla vähintään 6 pelaajaa ja korkeintaan 10 pelaajaa/joukkue. Kylien toivotaan kokoavan joukkueen ja tulevan mukaan tähän Polvijärven kesän kivaan toisen kerran Polvijärvi-päivillä järjestettävään tapahtumaan. Joukkueen ilmoittaminen (joukkueen nimi, nimilista) ja/tai lisätiedot/tarkemmat säännöt: Perjantai-iltana klo 19 Polvijärven Kinahmon kesäteatterissa esitetään Jo vain herra ministeri näytelmä. Lauantai Polvijärvi-päivien toisena toripäivänä Polvijärven torilla klo 8-14 on myyntiä, tapahtumia ja arvontaa. Lasten ja nuorten teatterileiriläiset esittävät teatterileirillä valmistelemansa esityksen torilla lauantaina klo 10 ja klo 12. Lauantaina järjestetään Polvijärvi -Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena, Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely ja Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely Polvijärven koulukeskuksen A-talossa klo Seppo Lätti on lauantaina torilla antamassa pieniä veistosnäytöksiä moottorisahalla ja myymässä veistostöitä. Risto Lätti puolestaan on myymässä tuohitöitä. Polvijärvi-Seuralla on taas myynnissä suosittuja Karhu-arpoja ja arvottavan karhun on veistänyt Seppo Lätti. Tohtorit tarinoivat Polvijärvi-päivillä lauantaina klo 13 Polvijärven koulukeskuksen auditoriossa. Teemat: Lapsettomuus biologin silmin, filosofian tohtori, solubiologi Liisa Kuusipalo ja toinen teema: Susipolitiikka, yhteiskuntatieteiden tohtori, tutkija Outi Ratamäki. Kahvitarjoilu klo Polvijärvi-päivien lauantain ohjelmassa on kolmannen kerran jalkapallon harrasteturnaus Polvijärvi-Cup. PoPs-78:n järjestää jalkapallon harrasteturnauksen lauantaina klo 14-(19) Polvijärven urheilukentällä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset tai sähköpostitse Lauantai-iltana Polvijärven Martonvaaran lavalla on lavatanssit, jossa esiintyy Tanssiyhtye Etukeno solistinaan Saara Pajarinen. Sunnuntai Polvijärvi-päivien pääjuhla pidetään sunnuntaina klo Polvijärven Museomäellä. Juhlapuhujana Polvijärvi-päivien tämän vuoden pääjuhlassa on kirkkoherra Erkki Jaskari. Pääjuhlan ohjelmassa on myös mm. katkelma Polvijärven Kinahmon kesäteatterin tämän kesän näytelmästä Jo vain herra ministeri. Polvijärven Kuvataideyhdistyksen ja Polvijärvi -Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven tilkkukilta Tilikkusten näyttely ovat avoinna myös sunnuntaina klo Polvijärven koulukeskuksen A-talossa. Sunnuntaina klo 19 Polvijärven Kinahmon kesäteatterissa esitetään Jo vain herra ministeri.

5 7 Vielä on kesää jäljellä Polvijärvi-päivien jälkeenkin! Martonvaaran lavatanssit jatkuvat elokuun puoleen väliin. Kuorevaarassa Kuorekodalla Höytiäisen rannalla vietetään Venetsialaisia lauantaina 30. elokuuta klo 19 alkaen. Koko perheen Elorieha järjestetään lauantaina klo Ravintola Huvilouhoksen pihapiirissä. Kunnanjohtaja Pauli Vaittinen avaa Eloriehan klo 11. CatCat esiintyy klo 12 ja klo 14. Ikähaitari ja Pentti ovat ohjelmassa klo Arjuskan syysmuotia klo 13. Donnan muotinäytös on klo 15, yleisökaraokea klo Illalla Elorieha-tanssit Huvilouhoksessa; CatCat. Väliajat musiikkia sekä juontaja Pentti Mäkkelin tarinointia. Lapsille on Polvijärven 4Hyhdistyksen järjestämää askartelua. Myynnissä paikallisten tuottajien tuotteita, käsitöitä ja puutöitä. Kahvia, lettuja ja makkaraa sekä arpoja hyvine palkintoineen, Huvilouhoksessa ruokailumahdollisuus, Paikkamaksu 5 euroa. Kannattaa varata myyntipaikka ajoissa. Paikkavaraukset: Arja Savolainen puh , Eloriehan järjestelyissä mukana ovat paikalliset yhdistykset, Huvilouhos ja Polvijärven kunta. Kunnan kuulumisia Australialaisen Altona Mining Ltd n Polvijärven Kylylahden kaivostoiminta on käynnistynyt Polvijärvellä. Esiintymä sisältää kuparia, kobolttia, sinkkiä, nikkeliä ja kultaa. Kylylahden kaivostoiminnan käynnistyminen on erittäin merkittävä asia Polvijärvelle ja polvijärveläisille. Polvijärven kunta tarjoaa työntekijöille hyvän asuin- ja yrityskunnan palvelut. Polvijärven kunta on ottaen huomioon taloudelliset voimavarat rakentanut ja on parhaillaan toteuttamassa suuria rakennuskohteita. On toteutettu koulukeskuksen täydellinen peruskorjaus, siirtoviemärityö Joensuusta Polvijärven kirkonkylään saakka on rakennettu, uudet terveyskeskustilat on otettu käyttöön v ja lisäksi Polvijärven kunta rakensi Sotkuman maaseutukylälle uuden kyläkoulun ja uuden päiväkodin, jotka otettiin käyttöön elokuussa Polvijärven teolliset työpaikat kasvoivat 50:llä vuonna Polvijärven teollisten työpaikkojen määrä v lopussa oli 378, kun se vuoden 2012 lopussa oli 328. Lähiruokaa Polvijärveltä Maatalous on Polvijärven kunnassa merkittävä elinkeino. Kunta toimii läheisessä yhteistyössä paikallisten elintarvikealan yrittäjien kanssa. Polvijärveläiset lähiruokayrittäjät ovat esimerkillisellä yhteistyöllä aikaansaaneet toimivan yhteistyöverkoston. Suomalainen ruoka on korkealuokkaista ja puhdasta elintarvikkeiden tuotantoa, jossa omiin raaka-aineisiin pohjautuen kehitetään yritystoiminnan jalostusarvoa ja luodaan maaseudulle työpaikkoja.

6 8 Polvijärveltä aivan uutta elintarvikepuolelta on LiPa Oy:n georgialainen perinteinen tuorejuusto. LiPa isoäidin tuorejuusto sopii erinomaisesti esim. grilliin, salaatteihin ja voileivälle. Polvijärvi on maaseutumaista asumista arvostavalle hyvä luonnonläheinen asuinpaikka ja meneillään olevat kaavoitushankkeet lisäävät edelleen hyvien omakotitonttien määrää. POLVIJÄRVEN KUNTA Helena Kaasinen, hallintojohtaja Polvijärven kesätapahtumia ja palveluja yhteen koonnut puh ,

7 9 TAPAHTUMIA JA MENOVINKKEJÄ TORIPÄIVÄT POLVIJÄRVEN TORIPÄIVÄT 2014 Päivä klo Kesäkuu Ke Polvijärven kesän avaus torilla, ohjelmaa klo La Toripäivä Heinäkuu La Toripäivä Pe Polvijärvi-päivät, toripäivä La Polvijärvi-päivät, ohjelmallinen toripäivä La Toripäivä Elokuu La Toripäivä La Toripäivä Syyskuu La Toripäivä Myyntipaikalla tulee olla toripaikan harjoittajan nimi ja kotipaikka selvästi näkyvissä. Paikkahinnat: 10 euroa/päivä 90 euroa/kesäkausi käsittäen ajan euroa/kalenterivuosi 135 euroa/koko tori yhdeksi markkinapäiväksi sisältäen sähkön ja veden sähkö 2 euroa/päivä Kaikki edellä mainitut hinnat sisältävät arvonlisäveron. Toripaikkamaksua ei peritä polvijärveläisiltä, jotka myyvät itse kasvattamiaan tai valmistamiaan tuotteita eikä yleishyödyllisiltä yhdistyksiltä. Toripaikkavaraukset varsinaisten toripäivien osalta: Lions Club Polvijärvi ry/jaakko Antikainen puh Polvijärvi-päivät, toripäivät pe - la myyntipaikkavaraukset mahdollisimman hyvissä ajoin.

8 10 Kesän avaus-tapahtuman osalta torimaksua ei peritä keneltäkään. Kesän avaus-tapahtuman toripaikkavaraukset: Pirjo-Liisa Räsänen puh **************************************************** JÄÄTELÖKIOSKI POLVIJÄRVEN TORILLE Polvijärven 4H-yhdistys pitää asti ma - pe klo jäätelökioskia Polvijärven torilla. Kioskista saa jäätelön lisäksi mm. kahvia ja limpparia. Polvijärven 4H-yhdistys toivoo, että kioskitoiminta osaltaan elävöittää torielämää ja lisää viihtyisyyttä Polvijärvellä. Kioski on avoinna ma - pe klo ja toripäivien, Polvijärven kesän avauksen ja Polvijärvi-päivien aikana.

9 11 SOTKUMA TERVETULOA KAIKKI ASUKKAAT, MÖKKILÄISET JA MUUT KESÄVIERAAT SOTKUMASSA ***************************************************** SOTKUMAN KESÄPÄIVÄT 20 VUOTTA! lauantaina Pikku-Iljan pihalla Juhlistetaan Sotkuman kesäpäivien kaksikymmentä -vuotista taivalta. Herkkukahvio Marttatyyliin Grillimakkaraa Vuoden Sotkumalaisen julkistaminen Pika-arpajaiset, joissa JOKAINEN on voittaja! Lapsille monenmoista puuhaa ja leikkiä Kirpputori ja muita myyjiä (ilmaiset pöydät) Ja paljon muuta ohjelmaa! Pysäköinti Sotkuman koulun pihassa. KESÄPÄIVIEN JUHLAVUOSI HUIPENTUU LATOTANSSEIHIN SIIMESTÖJEN NAVETAN YLISILLÄ Lauantaina klo Elävää musiikkia! Esiintyjänä MERVI ALA! Navetan ylisen löydät osoitteesta IIkkiläntie 3, SOTKUMA Tanssikahvio, jossa tarjolla suolaista ja makeaa syötävää sekä janojuomaa. Lämpimästi tervetuloa tanssin pyörteisiin! Seuraa facebookista ja Kyläpuoti Pikku-Ilja puh Avoinna kesä-elokuussa: ma - to klo 9-17 pe klo 9-18 la klo su klo Elintarvikkeita, karjalanpiirakat, pizzat, kalastusmerkit, kahvio, Sotkuman kalastuslupia. Lounasta ma-pe klo RÄSYMYLLY Käsämäntie 37, SOTKUMA puh , (kudontatarvikkeet, räsymatot, poppanaliinat) Avoinna: to - pe klo 12 15, muulloin sopimuksen mukaan

10 12 KINAHMO Perinteikäs Kinahmon teatteri Polvijärvellä esittää tänä kesänä Markku Hyvärisen käsikirjoittaman komedian Jo vain herra ministeri. Näytelmän ohjaa Päivi Voutilainen. Näytösajat: Ensi-ilta juhannuspäivän iltana La klo 19 Muut esitykset: Pe klo 19 Su klo 13 Pe 4.7.klo 19 La 5.7. klo 14 tilausnäytös loppuunmyyty Su 6.7. klo 13 Pe klo 19 Su klo 13 Pe klo 19 Su klo 19 (Huom! Iltanäytös) Pe klo 19 Su klo 13 ja klo 19 (HUOM! viimeinen esitys) Kinahmon kulttuuritalolla teatterin pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely. Kuvia 1920-luvulta alkaen. Näyttely on auki tuntia ennen teatterin alkua. Kinahmon kesäteatterin osoite on Kinahmonniementie 15, Kinahmo. Lisätietoja Kinahmon teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Matti Nuutinen puh MARTONVAARA Martonvaaran tanssit 2014 Lisätietoja esitteen sisäsivuilla. Kesäkahvila Polvijärven Martonvaarassa vanhalla viljamakasiinilla avoinna joka päivä klo ja keskiviikkoiltaisin (ei 16.7.) klo Myytävänä: kuumia vohveleita suoraan pannulta kermavaahdon ja hillon kera, kahvia, jäätelöä, karjalanpiirakoita ym., luettavana päivän lehdet, lisäksi lainattavissa on kirjoja ja aikakausilehtiä. Muina aikoina kahvila on avoinna tilauksesta vähintään 15 hengen ryhmille. Kahvilan pihasta aukeaa upea maisema Höytiäiselle. Lapsille kahvilassa on myös leikkinurkkaus ja pihassa leikkimökki. Kesäkahvila sijaitsee kylän keskellä vanhassa 1880-luvulta peräisin olevassa lainajyvästössä eli viljamakasiinissa. Martonvaaran kyläyhdistys sai Polvijärven kunnan kulttuuripalkinnon 2011 rakennuksen kunnostamisesta.

11 13 Kesäkahvilan te lat 2014 Lisätietoja esitteen sisäsivuilla RUVASLAHTI Markkinat ja kirpputori lauantaina klo Martonvaaran lavalla Mukana tapahtumassa mm. Polovelan Papattajat. Tule myymään tai ostamaan uutta tai käytettyä. Huom.! Paikkamaksu 2 euroa. Järj. Martonvaaran kyläyhdistys ry Iltahartaus torstaina klo 19 Martonvaaran kappelissa Tilaisuuden jälkeen kahvitarjoilu Rantakalailta torstaina alkaen klo 18 Martonvaaran Laivarannassa. Myytävänä: rantakalaa, lättyjä, kahvia ym. Luvassa iloista seurustelua, kilpailuja ja arvontaa Lisätiedot: Martonvaaran Kyläyhdistys ry, puh (pj. Martti Lamberg), (sihteeri, Simo Leppänen) Kesäkahvila: Sinikka Eronen, puh Kylän nettisivut: Facebook: Martonvaaran kylä Martonvaaran kesäkahvila Kylälehti Ruvaslahti ilmestyy kesäkuussa. Kylälehteä on saatavilla Tulijaistuvalla Polvijärven kirkonkylällä. Polvijärvi-päiville Ruvaslahden kyläyhdistys osallistuu järjestämällä buffetin luomumuurinpohjalettuineen ja järjestämällä Avoimet Naulanlyönnin SM-kisat miehille ja naisille. ym. viihteellistä ohjelmaa. Kesän ajan kesäkuusta alkaen pelataan jalkapalloa sekä lentopalloa (ajankohdat/ aikataulut kylän ilmoitustaululla). Facebook-sivustot Ruvaslahden kylä ja Polvijärven tapahtumat. Facebook-sivujen päivityksen ja kylälehden tekee Pia Mäkkeli. Ilmoitustietoja Pialle koskien sivustoja sekä kylälehteä puh SOLA Polvijärven Solan metsäkirkon 20 v- juhlamessu sunnuntaina klo Opastus Solantieltä. Lisätietoja: Oiva Voutilainen puh KUOREVAARA Venetsialaiset Kuorekodalla Höytiäisen rannalla lauantaina alkaen klo 19.

12 14 NÄYTTELYJÄ KIRKONKYLÄSSÄ Polvijärvi-päivien aikaan Polvijärven koulukeskuksen A-talossa Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely, Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely: Avoinna: Pe klo La klo Su klo Tervetuloa! MUITA TAPAHTUMIA Ikäihmisten kesätapahtuma Vanhusneuvosto ja liikuntavastaavat järjestävät keskiviikkona klo Ikäihmisten kesätapahtuman, jonka teemana on: Maalla on mukavaa! Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Tapahtumapaikkana on Polvijärven vapaa-aikatalo ja sen pihaalue, parkkipaikka. ************************************************************************** Lahtolahden koulussa kansakoulun käyneiden tapaaminen Lahtolahden koulussa kansakoulun käyneiden tapaaminen entisellä koululla klo Kahvi ja kahvileipä 7 euroa. Ilmoittautumiset mennessä Mirja puh tai Anna-Liisa puh tai sähköpostilla ja Tervetuloa! Lepokoti Eheytyksen kesä 2014 Varosentie 54 Ruvaslahdessa Sisäisten akkujen lataamista Eheytyksessä Lepokoti Eheytys on yksityinen paikka rauhoittumista ja itsensä lataamista varten. Kahden vuorokauden tapahtumien aiheet vaihtelevat. Käytössä on vertaistukiryhmien kirjallisuutta, musiikkia, maalaamista, tanssia, kehoterapiaa, liikkumista luonnossa sekä muita tapoja etsiessämme itseluottamusta ja mielenrauhaa. Kukaan ei paranna toista- jokainen parantaa itse itseään. Saat sen minkä olet valmis ottamaan vastaan. Iltapalaverit pidetään jumppasalissa, jossa voi halutessaan makoilla patjalla. Jaamme puheajan tasan kaikkien kesken ajastinkellon avulla. Puheenvuorojen järjestys on vapaa.

13 15 pe-su Joustava mieli ja sen tietoisuustaito-harjoitukset ti-to Parityöskentely ajatusten, muistojen ja kokemusten työstämisessä pe-su Musiikin parantava voima. Tule laulamaan, soittamaan ja tanssimaan. ti-to Päivävaellus Lavalammen harjulle. Mukaan päiväreppu ja uikkarit. Ajatuksia antavat rastit matkan varrella. pe-su Lupaukset vaellus Kolille eli Promises Trek. Mukaan päiväreppu lauantain vaellusta varten, puhumme myös englantia, jos ulkomailta tulee osallistujia entiseen tapaan. Mitä asioita elämä lupaa sinulle, jos uskaltaudut muutokseen? ti-to Muuttunut minä työelämässä pe-su Muuttunut minä parisuhteessa pe-su Leikkiviikonloppu pe-su Keskeneräiset käsityöt ja ihmiset. Sormilla saa nyplätä. Mukaan halloween asu, ohjelmassa pelkotyöskentelyä eli Dracula-peli. pe-su Pikkujoulu: Korkeampi voima sisällämme. Nöyrästi pyydämme, että meitä käytettäisiin paremman maailman aikaansaamiseen. Tapahtumat Eheytyksessä alkavat perjantai-tai tiistai-iltaisin kasviskeitolla. Ruuan jälkeen tutustumispalaveri. Seuraavana on päivänä on aamupalaveri ja lounaan laitto yhdessä. Sitten ulkoilu ja päiväkahvit, toisen palaverin jälkeen syödään laitettu päivällinen. Illalla saunat ja yöpalaveri. toisena aamuna syödään lounas, siistitään paikat ja juodaan lähtökahvit klo 14. Majoituksen ja ruokien omakustannushinta omilla liinavaatteilla on n. 40 euroa, sisältäen ruuat, kahvit ja saunat. Mukaan uikkarit, pyyhe, lakanat ja grillattavaa. Eheytys on entinen Varosen koulu, jossa on jumppasali, suuri olohuone, keittiö, wc, kylpyhuone sekä puulämmitteinen sauna. Yöpymiseen löytyy 7 makuuhuonetta, 15 vuodetta ja 10 lisäpatjaa. Jääkaappeja on kaksi, keittiössä leivinuuni, sähköhella, 3 kahvinkeitintä, vedenkeitin ja astiasto 25 hengelle, pihalla käänny oikealle ja jatka takapihalle. Eheytyksessä valmistetaan munia ja luomu-tilamaitoa sisältäviä kasvisruokia pääosin oman luomutilan tuotteista. Jos noudatat jotain ruokavaliota, tule itse keittiöön yhdessä valmistamaan raaka-aineista itsellesi sopivaa syötävää. Liinavaatteita voi lainata 5 eurolla. Vieraille on oma iso jääkaappi, joten voit ottaa mukaan kinkkua ja makkaraa, jos niitä kaipaat. Kaikki tapahtumat ovat päihteettömiä ja avoimia kaikille halukkaille. Lisätietoja Liisa Kuusipalo puh , tai kotisivuilta. POLVIJÄRVEN SEURAKUNTA Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto avoinna ma, ti, to ja pe klo 9-12 ja ke klo , Pappilantie 6, Polvijärvi, virasto puh , taloustoimisto puh Kirkko avoinna kesäaikana kesäkuu-elokuu ma - to klo 9-15 ja pe klo Messu kirkossa sunnuntaisin klo 10.

14 16 TAIPALEEN ORTODOKSINEN SEURAKUNTA Polvijärven kirkko on Tiekirkko ja avoinna tutustujille osoitteessa Haavikontie 31, Polvijärvi: Polvijärven pyhän Johannes Kastajan kirkko ke-su klo Taipaleen ortodoksinen seurakunta Viinijärventie VIINIJÄRVI puh , Avoinna ma, to, pe klo 9-12 Kirkkoherra Paavo Ratilainen, puh , Tänä vuonna viettää Polvijärven Johannes Kastajan kirkko (Taipaleen ortodoksinen srk) 100 v-juhlavuottaan. Merkkivuotta juhlistetaan: Ma klo 18 juhlavigilia, Johannes Kastajan syntymä Ti klo 9 liturgia, vedenpyhitys ja ristisaatto. Praasniekka jatkuu kirkon pihalla teltassa keittolounaalla, kahveilla ja juhlaohjelmalla. Taipaleen ortodoksinen kirkko toivottaa kaikki läheltä ja kaukaa tervetulleiksi juhlimaan Polvijärven kaunista puukirkkoa! POLVIJÄRVEN VAPAASEURAKUNTA Löydät meidät myös facebookista https://www.facebook.com/polvijarvivapaasrk

15 17 TAPAHTUMIA JA MENOVINKKEJÄ POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su keskiviikko klo torstaina Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven Museomäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museomäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan vuoden 2014 tonkkakuninkaalliset. Kisa käydään hilpeästi maalaishengessä, joten tyylillä ja tunnelmalla on merkitystä. Pääasia, että huumoria ja iloista mieltä on reilusti mukana. Tapahtumassa mukana myös kesäistä oheisohjelmaa, kahvia ja arvontaa. Pääsymaksu: Aikuiset 3 euroa Lapset alle 12v. ilmaiseksi Tule kannustamaan omaa suosikkiasi! Järj. Polvijärvi-seura ja tapahtuman tukijoina ovat Polvijärven kunta, MTK Polvijärvi, Osuuskunta ItäMaito ja Altona Mining Limited ********************* klo klo Rantakalailta Martonvaaran Laivarannassa Polvijärvi-päivien Miesten ratakymppi Polvijärven urheilukentällä. Sarjat: M, M50 ja Mkunto m, Tiedustelut ja ilmoittautumiset Voitto Parikka puh Voitto Parikka, perjantai klo klo klo Torimyyntiä, arpajaisia, kahvia. Ohjelmassa mm. avoimet SMnaulanlyöntikilpailut, sarjat miehille ja naisille Polvijärvi-Seuran osaston lähellä tuttujen kohtaamispaikka! Seppo Lätti: Pieniä veistosnäytöksiä päivän mittaan moottorisahalla ja veistostöitä myytävänä, myytävänä Risto Lätin tuohitöitä Renssilän kotipuutarhan TAIMIPÄIVÄT, Varosentie 3, Ruvaslahti klo Polvijärven koulukeskuksen A-talossa kolme näyttelyä: Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely, Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely

16 18 alkaa klo 17-18, viimeistään klo 18 joukkuemäärästä riippuen illalla Kylien välinen lentopallopuulaaki Polvijärven vapaa-aikatalolla, PoU/ Huvilouhoksessa Kekkeruusit plays Popeda, myös karaokea klo lauantai klo klo klo klo klo Kinahmon kesäteatterissa Polvijärvellä Jo vain herra ministeri puh Kinahmon kulttuuritalon pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely, kuvia 1920 luvulta alkaen. Näyttely avoinna tuntia ennen teatteriesityksen alkua. Toripäivä, torilla tapahtuu: myyntiä, kahvia, arpajaisia. Ohjelmassa mm. avoimet SM- naulanlyöntikilpailut, sarjat miehille ja naisille Polvijärvi-Seuran osaston lähellä tuttujen kohtaamispaikka! Seppo Lätti: Pieniä veistosnäytöksiä moottorisahalla ja veistostöitä myytävänä, myytävänä Risto Lätin tuohitöitä, Polvijärvi-seuralla mm. "Karhu-arpoja" Polvijärven koulukeskuksen A-talossa kolme näyttelyä: Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely, Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely Polvijärven lasten ja nuorten teatterileirillä Polvijärvellä valmistelema esitys Polvijärven torin esiintymislavalla Lasten ja nuorten teatterileirillä Polvijärvi-päivä-viikon aikana valmistelema esitys torin esiintymislavalla klo Tohtorit tarinoivat Polvijärvi-päivillä: Lapsettomuus biologin silmin: Filosofian tohtori, solubiologi Liisa Kuusipalo, Susipolitiikka: Yhteiskuntatieteiden tohtori, tutkija Outi Ratamäki. Polvijärven koulukeskuksen auditorio. Kahvitarjoilu klo klo (19.00) Jalkapallon harrasteturnaus Polvijärvi-päivillä. Polvijärvi-Cup- PoPS-78:n järjestämä jalkapallon harrasteturnaus. Polvijärven urheilukentällä.(hiekka-alusta) Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset tai sähköpostitse klo Tanssit Martonvaaran lavalla Tanssiyhtye Etukeno solistinaan Saara Pajarinen Järjestäjänä: Martonvaaran kyläyhdistys ry

17 19 illalla Huvilouhoksessa: Marika & Stackers, myös karaokea sunnuntai 20.7 klo klo Jumalanpalvelus Polvijärven ev.lut.kirkossa Polvijärven koulukeskuksen A-talossa kolme näyttelyä: Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely klo Polvijärvi-päivien pääjuhla Polvijärven Museomäellä Kotiseutulaulu Tervehdyssanat Juhlapuhe: Kirkkoherra Erkki Jaskari Katkelmia Kinahmon kesäteatterin näytelmästä Jo vain herra ministeri Kotseuvun isännän vuosimallia 2014 julkistaminen Karjalaisten laulu Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvitarjoilu. klo Kinahmon kesäteatterissa Polvijärvellä: Jo vain herra ministeri puh Kinahmon kulttuuritalon pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely 1920-luvulta alkaen. Näyttely avoinna tuntia ennen teatteriesityksen alkua. Lisätietoja Polvijärvi-päivistä: Helena Kaasinen puh Ajankohtaista/Tapahtumakalenteri

18 20 VUODEN 2014 TONKKAKUNINKAALLISTEN VALINTA keskiviikkona klo Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museomäellä Polvijärvi-päivät aloitetaan keskiviikkoiltana valitsemalla vuoden 2014 tonkkakuninkaalliset. Kisapareiksi kutsutaan mm. viljelijöitä, kesämökkiläisiä, yhdistysväkeä, yrittäjiä ja eri ammattien edustajia. Parit voivat olla nais-, mies- tai sekapareja. Pareja pyydetään ilmoittautumaan mennessä Helena Kaasiselle puh Kisa käydään hilpeästi maalaishengessä, tyylillä ja tunnelmalla on merkitystä. Sallittuja ovat myös omat lisävarusteet". Pääasia, että huumoria ja iloista mieltä on reilusti mukana! Kisaan osallistuvat parit palkitaan! Voittajat kruunataan ainutlaatuisilla tuohikruunuilla ja he ovat vieraina mm. Polvijärvi-päivien pääjuhlassa Tapahtumassa mukana myös kesäistä oheisohjelmaa, kahvia ja arvontaa. Pääsymaksu: Aikuiset 3 euroa Lapset alle 12v. ilmaiseksi Tule kannustamaan omaa suosikkiasi! Kilpailun järjestäjää: Polvijärvi-Seura ja tapahtumaa tukevat mm. Polvijärven kunta, MTK Polvijärvi, Osuuskunta ItäMaito ja Altona Mining Limited

19 21 NÄHTÄVYYKSIÄ Ortodoksinen kirkko on Johannes Kastajan muistolle pyhitetty kaunis puukirkko. Ev. lut. kirkko on puurakenteinen ja valmistunut v Sotkuman tsasouna on v rakennettu ortodoksisen Karjalan rukouspaikka. Polvijärven talomuseo edustaa 1800-luvun lopulle tyypillistä polvijärveläistä maalaistaloa; päärakennus on kirjailija Seppo Lappalaisen synnyinkoti. Solan luonto- ja kulttuuripolun varrella on mm. metsäkirkko, nuotiokatos, tervankeittopaikka, pontikkatehdas, satumetsä ja kivikautinen asuinpaikka. Karnukan mylly on 1700-luvulta peräisin oleva vesimylly. Kansalan mylly sijaitsee Rauanjoen ja Aisusjoen yhtymäkohdassa. Tammen vahdin maja sijaitsee Sukkulanjoen varrella Keski-Sukkula ja Heinä- Sukkula- nimisten järvien välisellä osuudella. Lentokivi on Lehtovaarassa sijaitseva 4 m korkuinen kivi, jolta seppä Adam Wallius v suoritti yli sata metriä pitkän lennon omatekoisella lentolaitteella. Höytiäisen laskun muistomerkki sijaitsee kunnantalon piha-alueella ja kertoo Höytiäisen purkautumisesta v Huhmarisvaaran tykkipesäkkeet 2. maailmansodan ajalta ovat halkaisijaltaan lähes 10-metrisiä ja sijaitsevat Lomakeskus Huhmarin läheisyydessä. Huhmarisvaaralla on nähtävänä tykki. Koronniemi Kinahmonniemen eteläkärjessä kertoo dramaattisesta Höytiäisen laskusta. Koronniemessä on ev. lut. seurakunnan leirikeskus. Lavalammet ovat ryhmä kirkasvetisiä lampia korkeahkon ja kapean Välisärkän- Lavalammin-särkän harjujakson molemmin puolin. Lampien pohjoispuolella levittäytyvät Viklinsuon ja Rapalahdensuon-Hirvisuon soidensuojelualueet. Rauanjoki on keskijuoksultaan voimakkaasti mutkitteleva erämaajoki, joka on raivattu melontakelpoiseksi ja sopii aloittelevankin melontareitiksi. Joen varrella sijaitsee mm. laavu/nuotiopaikka sekä kaksi metsästysmajaa. Sukkulanjoki on Rauanjokea huomattavasti vaativampi melontajoki kunnan länsiosassa. Sen rantamaisemissa on monin paikoin rakkakivikoita. Sukkulanjoessa sijaitsee myös Salakkakoski, joka on suurin luonnontilainen koski Polvijärven kunnan alueella virtaavissa joissa. Nisäjärvi on Sammakkovaarassa maantien 504 varrella sijaitseva lintuvesien suojelukohde, jonka kohdalla erityisesti lintujen muuttoaikana kannattaa pysähtyä tarkkailemaan siivekkäiden elämää.

20 22 Solanlampi lintutorneineen sijaitsee Saarilan Maatilamatkailutilan läheisyydessä. Noin 60 pesivästä lintulajista mielenkiintoisimpia ovat kaulus- ja harmaahaikarat sekä nokikana. Syvälahti on Huhmarin eteläpuolella Höytiäisestä erottuva lahti, jonka länsirantaa reunustavat Syvälahdenvaaran ja Syvälahdenvuoren jyrkät ja korkeahkot kallioseinämät. Huhmarisvaaralta Huhmarin pohjoispuolella avautuvat upeat näkymät Höytiäiselle. Rukkovaara Rukkojärven itärannalla on näköalapaikka. Sen laelta voi ihailla avaraa metsämaisemaa, jonka keskellä välkkyvät Rukkojärvi ja Viinijärvi. Järvien takana voi kiikarilla nähdä mm. Keretin kaivostornin Outokummussa, Maarianvaaran laskettelurinteen Kaavilla sekä Polvijärven kirkon. Laen toiselta reunalta näkyy horisontissa Höytiäinen. Martonvaaran mäeltä on upeat näkymät Höytiäiselle. Kylän keskellä 1880-luvulta peräisin oleva viljamakasiinirakennus on kunnostettu ja toimii nykyisin kesäkahvilana. RISTEILYJÄ - M/S TUULA Tiedustelut: Lomakeskus Huhmari p tai Laivuri Hannu Hinkkanen Puh. (013) tai (risteilyt, rosvopaistiretket, tilausajot Höytiäisellä) (70 matkustajapaikkaa) M/s Tuulan risteilyt Höytiäisellä koko kesän ajan: - maisemaristeilyt tiistaisin - merirosvoristeilyt perjantaisin (juhannusaattona kokkoristeily klo 22.30) - rosvopaistiristeilyt tilauksesta. Järviristeilyjä tilauksesta. Jouhtenisen saaren luontoretket tilausryhmille.

21 23 KALASTUSLUVAT - myyjät ja yhteyshenkilöt Valokuvausliike Kuva-Soppi/ Uistin-Ukko (013) Kirkonkylä, Sotkuma, Höytiäisen ja Viinijärven viehekalastusluvat, Höytiäisen yleisverkkolupa, Kinahmo, Sotkuma, Martonvaara- Ruvaslahti osakaskunta, yleisveden verkkoluvat Martonvaaran-Ruvaslahti Sotkuma Valokuvausliike Kuva-Soppi/Uistin-Ukko (013) Pekka Lemmetyinen Jaana Leppänen (myös Höytiäisen yleismerkki) Veijo Tossavainen Valokuvausliike Kuva-Soppi/ Uistin-Ukko (013) , Saarilan Maatilamatkailu (013) Kyläpuoti Pikku-Ilja JÄÄHILEASEMA Polvijärven kunnan omistama elinkeinoyhtiö Polvijärven yrityspalvelu Oy ylläpitää jäähileasemaa kirkonkylässä teollisuusalueella osoitteessa Tietotie 4. Jäähileaseman käyttöön tarvitaan avain ja uusia avaimia saa kunnanviraston neuvonnasta. Avainmaksun 40 euroa maksamalla saa oikeuden jäähileen käyttöön koko kesäkaudeksi.

22 24 KIRJASTO Joensuun seutukirjasto/ Polvijärven kirjasto Polvijärventie 4 B (013) , lainaus POLVIJÄRVI Kirjastonjohtaja Sirkku Mustalahti puh. (013) Kirjasto avoinna kesäaikaan ( ) ma klo ti klo ke klo to klo pe klo Juhannusaattona kirjasto on suljettu. Kirjasto siirtyy talviaikaan 15.8: ma klo 10-19, ti klo 11-19, ke klo 11-16, to klo ja pe klo ************************************************************ MUSEOT Talomuseo, Esinemuseo Polvijärvi-seura sähköposti: pj. Olli Karttunen puh Polvijärvi-Seuran tehtävänä on mm. vanhan perinteen kerääminen ja tallentaminen sekä säilyttäminen tuleville sukupolville. Tervetuloa mukaan toimintaan! Esinemuseo Polvijärventie 4 (torin vieressä, kirjaston yläkerrassa) Esinemuseo on avoinna heinäkuussa viikonloppuisin ja Polvijärvi-päivien aikana ke-su Tarkemmat aukioloajat löytyvät Polvijärvi-seuran nettisivuilta. Tiedustelut: Jouko Iivanainen puh Pirjo Hirvonen puh tai sähköpostitse Talomuseo Polvijärventie 29 /(Museomäki) Avoinna kesäisin sopimuksen mukaan.

23 25 Polvijärvi-päivien avajaistapahtuma eli Vuoden 2014 Tonkkakuninkaallisten valinta-tapahtuma pidetään Polvijärven Museomäellä keskiviikkona klo alkaen. Polvijärvi-päivien pääjuhla pidetään Polvijärven Museomäellä sunnuntaina klo 12.

24 . 26

25 27

POLVIJÄRVEN KESÄ 2016. Polvijärven kesä avataan ke 22.6.2016 Polvijärven torilla Polvijärvi-päivät to-su 21.-24.7.2016 Elorieha la 27.8.2016.

POLVIJÄRVEN KESÄ 2016. Polvijärven kesä avataan ke 22.6.2016 Polvijärven torilla Polvijärvi-päivät to-su 21.-24.7.2016 Elorieha la 27.8.2016. POLVIJÄRVEN KESÄ 2016 Polvijärven kesä avataan ke 22.6.2016 Polvijärven torilla Polvijärvi-päivät to-su 21.-24.7.2016 Elorieha la 27.8.2016 Kesäkuu Ma-Pe 6.-10.6. ja ma-pe 13.-17.6. Polvijärven uimakoulut

Lisätiedot

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä!

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! TALOMUSEO GLIMS Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! Kuva: Olli Hakamies Glimsintie 1, Espoo (Jorvin sairaalan vieressä) www.espoonkaupunginmuseo.fi TALOMUSEO GLIMS Glimsintie 1, 02740 Espoo (Jorvin

Lisätiedot

Kesäpirtti Tampereen työväenopiston opiskelijat ry Kesäpirtti, Kesäpirtintie 48, Ylöjärvi

Kesäpirtti Tampereen työväenopiston opiskelijat ry Kesäpirtti, Kesäpirtintie 48, Ylöjärvi Kesäpirtti 2014 Tampereen työväenopiston opiskelijat ry Kesäpirtti, Kesäpirtintie 48, 33480 Ylöjärvi www.tto-opiskelijat.fi/kesapirtti 044 3491 030 Ravintola avoinna 31.5. - 31.8.2014 Arkisin 16.00 17.00

Lisätiedot

Polvijärven kyläilta Vetävä Polvijärvi 7.10.

Polvijärven kyläilta Vetävä Polvijärvi 7.10. Kohteet ja paikat sivu 1. Sotkuma - kyläkauppa, kahvio, kampaamo kylätalo - pien(kone)korjaamo, huollot, yms. pienkoneet korjaus - vapautuvat kunnantilat - veneranta - uimaranta - fresbegolfradan kehittäminen

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Lasten museokesä 2013

Lasten museokesä 2013 Lasten museokesä 2013 Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011 SISÄLTÖ Valtuuston kokous. 1 Löydetty silmälasit. 1 Kirpputoritapahtuma.. 1 Sosiaali ja terveyspiiri Helmen kesätiedote. 1 5 Sivistysosasto tiedottaa.. 5 Kirjasto avoinna 1.6. 31.8.2011. 6 Taidenäyttely..

Lisätiedot

Kouvolan seudun ABC-asemat

Kouvolan seudun ABC-asemat Nykyään ABC on S-ryhmän ketju, joka on sekä matkailijan viihtyisä taukopaikka että lähiseudun asukkaan päivittäisiä palveluja tarjoava palvelukeskus. ABC-ketjuun kuuluu ABC-palveluasemia, ABC-automaattiasemia

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Jäsenkirje / Kevät 2016

Jäsenkirje / Kevät 2016 Jäsenkirje / Kevät 2016 Hei MLL Kaarinan jäsen! Kiitos, että kuulut paikallisyhdistykseemme. Uusi jäsenyyskausi on startattu käyntiin osittain uudella hallituksella. Uusien ja vanhojen jäsenten yhteystiedot

Lisätiedot

Harrastekalenteri

Harrastekalenteri Harrastekalenteri 2016 2017 PoU Yleisurheilu: Anniina Walling p. 044 0303858 Jääkiekko: Teuvo Mutanen p. 040 1046107 teuvo.mutanen@polvijarvi.fi - Yleisurheiluharjoitukset Maanantaisin 17 18 Vapaa-aikatalo

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

Valtakunnallista kehitysvammaisten teemaviikkoa vietetään

Valtakunnallista kehitysvammaisten teemaviikkoa vietetään Kaikille ihmisoikeudet täysimääräisesti ja yhdenvertaisesti. Valtakunnallista kehitysvammaisten teemaviikkoa vietetään 1. - 7.12.2016. www.kvtl.fi/fi/kehitysvammaisten-viikko/ Luovuus ja herkkyys -taidenäyttely

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Suinulan Sanomat. Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa

Suinulan Sanomat. Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa Suinulan Sanomat Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa Aiemmin esillä ollut Kuorevesi-järven kalastusyhtymä on saanut lisää mukaantulijoita. Nyt ovat mukana Suinula, Kavala,

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN!

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille.

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. JÄSENKIRJE SYYSKUU 2016 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. KuPS seuraavat kotiottelut Savon Sanomat Areenalla

Lisätiedot

Kaukaharjukeskuksen kesäkuun ohjelmia

Kaukaharjukeskuksen kesäkuun ohjelmia Maanantai 30.5 14 15 Nääsvillen muistijumppa. Kertamaksu 4 Tiistai 31.5 Keskiviikko 1.6 10 Teatteriryhmä. Ohjaajana Riku Laakkonen PiiPoosta Torstai 2.6 14 Hengellisiä yhteislauluja laulattaa Elna, Risto

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE TOUKOKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE TOUKOKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE TOUKOKUU 2016 Sisältö: Valtuuston kokous... 1 Kunnantalon sulkupäivät... 1 Kaavan voimaantulokuulutus... 1 Löytöeläimet... 1 Päivähoidon kesä... 2 Taidenäyttely... 2 Tarjouspyyntö

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2016

LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2016 LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2016 2 JUMALANPALVELUKSET Jumalanpalvelukset Lammin kirkossa joka sunnuntai klo 10 su 12.6. klo 10 su 19.6. klo 10 la 25.6. klo 10 su 26.6. klo 18 su 17.7. klo 10 su 31.7. klo 10

Lisätiedot

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A 1 37100 Nokia larry.g@suomi24.fi Hei Hyvät Henkilöstöyhdistykset, Olemme järjestämässä toisia Sairaaloiden välisiä Curlingin SM-kisoja huhtikuussa 2008. Tällä kerralla

Lisätiedot

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 TERVEISIÄ VARTIOKYLÄN SEURAKUNNASTA: Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan! Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk

Herttoniemen seurakunta nuorisotyö. läpyskä. kevät 2016. lapyska hertsikansrk Herttoniemen seurakunta nuorisotyö läpyskä kevät 2016 lapyska hertsikansrk Horjuuko uskosi? Moni asia ei olekaan niin kuin olet luullut sen olevan. Kun tapaat uuden tuttavuuden, ensikohtaaminen määrittää

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Tiistaina klo 19.30 19.43 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Suomen Höyrypursiseuran Saimaan regatta 2011 Punkaharju Tuunaansaari Saimaan regatta järjestetään lauantaina heinäkuun 2. päivä Punkaharjun Tuunaansaaressa. Tuunaansaaren Lomakeskusalue tarjoaa loistavat

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Korson asukaspuisto kesäkuu 2016

Korson asukaspuisto kesäkuu 2016 Ma 30.5. Puisto on avoinna klo 8-16 ja sisätilat ovat avoinna klo 9-14 Metsän väkeä -eläinaiheisia lauluja ja loruja Ti 31.5 Puisto on avoinna klo 8-16 ja sisätilat ovat avoinna klo 9-14 ASKARTELU-PAJA

Lisätiedot

Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa?

Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa? II Pohjois-Suomen Hoitotiedepäivät Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa? 4. - 5.11.2009 Oulun Yliopisto, Lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksen auditorio (Aapistie 5 A)

Lisätiedot

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu

KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5. suljettu perjantaina 6.5. suljettu 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 29.4.2016 kahdelle viikolle on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html. KLUBIN AUKIOLOAJOISTA tänään, perjantaina 29.4. suljetaan klo 15.00 torstaina 5.5.

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN TAMMIKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN!

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN TAMMIKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! TAATALAN PALVELUKESKUKSEN TAMMIKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B Töölön seurakunta KERHOT MAANANTAI: KOKKIKERHO 1.-4. luokkalaisille maanantaisin klo. 16.00-17.30 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4 Kerhossa opetellaan leipomaan ja kokkailemaan erilaisia herkkuja. Kerhomaksu

Lisätiedot

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 11/2016 MARRASKUU

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 11/2016 MARRASKUU KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N TIEDOTE 11/2016 MARRASKUU Kouvolan Ydinkeskusta ry Kouvolan Ydinkeskusta ry Keskikatu 9, 3.krs, 45100 Kouvola puh. 044 311 8250, 044 311 8251 s posti. toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

PoU PoU PoU Yleisurheilu Yleisurheilu Yleisurheilu Klo Klo Klo MLL Jumppa Klo 18-19

PoU PoU PoU Yleisurheilu Yleisurheilu Yleisurheilu Klo Klo Klo MLL Jumppa Klo 18-19 VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2016-2017 Maanantai 15-16 Vanhusneuvosto Vanhusneuvosto Yleisvuoro Tuolijumppa Tuolijumppa Klo 15-22 Klo 15-16 Klo 15-16 16-17 17-18 PoU PoU PoU Yleisurheilu Yleisurheilu Yleisurheilu

Lisätiedot

Vantaalla.info. KesäStartti 2012

Vantaalla.info. KesäStartti 2012 KesäStartti 2012 Myyrmäen aluetoimikunta järjesti nuorille tapahtumia koulujen ensimmäisellä lomaviikolla. KesäStartti alkoi jo Louhela Jamista 3.6. ja päättyi T.L& Comeetta ja Tiahun sekä Ruudolf ja Karri

Lisätiedot

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VASTAAJIA: 56 SUKUPUOLI MIES (11) NAINEN (43) EI VASTAUSTA/EOS (2) ELÄMÄNTILANNE TYÖSSÄ (18) TYÖTÖN (6) KOULULAINEN/OPISKELIJA (5) ELÄKELÄINEN (26)

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18:27 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) MALLIOHJELMA 2017 Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun kappelineuvosto 13.4.2016-1- Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja,

Lisätiedot

RIKALANMÄKI. Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme

RIKALANMÄKI. Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme RIKALANMÄKI Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme TERVETULOA RIKALANMÄELLE. Rikalanmäki Salon Halikon kulttuurimaisemassa yhdistää historialliset puitteet ja modernin palvelun. Meillä onnistutte luomaan

Lisätiedot

Yhdistys järjestää myös arpajaiset. Arvan hinta 2 ja 5 :lla saa kolme arpaa.

Yhdistys järjestää myös arpajaiset. Arvan hinta 2 ja 5 :lla saa kolme arpaa. Jäsenkirje 2/2016 Kesäpäivä la 11.6 Rauman epilepsiayhdistyksen kutsu. Tyks -alueen yhdistysten yhteinen kesäpäivä. Kokoontuminen Kullanperän koululle klo 10.00. Osoite on Kaentie 201, 27230 Lappi Päivän

Lisätiedot

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2016

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2016 HAULIKKOJAOSTO 2016 HAULIKKOJAOSTO Pj Risto Väyrynen 040 5166 045 Siht. + nettisivut Päivi Laine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rah.hoit./Amp.koulu Matti Kokkonen 040 5511 544 Ratavastaava Markku Kokkonen

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

ISONKYRÖN LAPSIPERHEIDEN TOIMINTAKALENTERI, KESÄKUU 2016

ISONKYRÖN LAPSIPERHEIDEN TOIMINTAKALENTERI, KESÄKUU 2016 ISONKYRÖN LAPSIPERHEIDEN TOIMINTAKALENTERI, KESÄKUU 2016 6.6. maanantai 7.6. tiistai 8.6. keskiviikko 9.6. torstai 10.6. perjantai Seurakunnan Kesäkerhot arkisin ma-pe 6.6.-17.6. Pappilassa Pienten Isojen

Lisätiedot

Palvelukeskus on avoinna kesä- ja elokuussa, heinäkuu suljettu! KESÄN 2016 OHJELMA

Palvelukeskus on avoinna kesä- ja elokuussa, heinäkuu suljettu! KESÄN 2016 OHJELMA Kustaankartanon palvelukeskus tarjoaa toimintaa helsinkiläisille eläkeläisille ja työttömille. Hae maksuton asiakaskortti asiakaspalvelusta. ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-TO KLO 10.00 14.00 K-TALON RAVINTOLAN

Lisätiedot

KOLIN JOULU JA UUSI VUOSI

KOLIN JOULU JA UUSI VUOSI KOLIN JOULU JA UUSI VUOSI 2010-2011 UUTTA OHJELMAA VUODEN VAIHTEESEEN! Kolilla odotetaan jälleen lumista ja talvista talvea! Joulua aloitellaan Kolilla torstaina 23.12.2010 klo 20.00 Kynttiläkirkolla.

Lisätiedot

Uusi Vuosi Helmikuu. La klo Uudenvuoden vastaanottokahvit urheilukentällä. Järj. Kaatamon kyläyhdistys ry

Uusi Vuosi Helmikuu. La klo Uudenvuoden vastaanottokahvit urheilukentällä. Järj. Kaatamon kyläyhdistys ry Uusi Vuosi 2009 La 31.12. klo 22.30 Uudenvuoden vastaanottokahvit urheilukentällä. Helmikuu Su 1.2.klo 14.00-16.00 Tämän runon ja laulun haluaisin kuulla. Liperin. Vapaa pääsy. Järj. Runo- ja laulumaailma

Lisätiedot

Teemaillat / Jäsenillat

Teemaillat / Jäsenillat JÄSENKIRJE 2/2016 JÄSENTIEDOTE 2/ 25.4.2016 Keväinen tervehdys! Yhteiset hetket luovat muistoja, jotka säilyvät mielessä kauan. Teemaillat / Jäsenillat Yhteinen Aivosuunnistus Unelmien liikuntapäivänä

Lisätiedot

Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla. Merja Kaija kyläasiamies

Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla. Merja Kaija kyläasiamies Maaseutuparlamentti 2017 Leppävirralla Merja Kaija kyläasiamies Maaseutuparlamentti Maaseutupolitiikan neuvosto (MANE), Suomen Kylätoiminta ry, Pohjois- Savon Kylät ry ja Maaseutuverkostopalvelut ovat

Lisätiedot

Villa Jukolan virkistystoimintasuunnitelma 2015 2016 (vrs. 4.11.2015) TERVETULOA HOIVAKOTI VILLA JUKOLAAN!

Villa Jukolan virkistystoimintasuunnitelma 2015 2016 (vrs. 4.11.2015) TERVETULOA HOIVAKOTI VILLA JUKOLAAN! Villa Jukolan virkistystoimintasuunnitelma 2015 2016 (vrs. 4.11.2015) Villa Jukolan henkilökunta huolehtii viriketoimintapäivien tilajärjestelyistä, sovittujen tarjoilujen hankinnoista ja asukkaiden juhlakuntoon

Lisätiedot

Keinupuistokeskuksen Syyskuu

Keinupuistokeskuksen Syyskuu Torstai 1.9. Koko päivän Keinupuistokeskuksen Syyskuu Tule tutustumaan Kanervan ryhmiin ja TOIVO -Mummusikaalin tekoon 10.15-11.00 Yhteislaulua, ravintolasalissa 10.00-12.00 Lähitorin fysioterapeutin vastaanotto

Lisätiedot

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta!

Toivotamme hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa, ja laulun täyttämää tulevaa vuotta! Puheenjohtaja Sihteeri Taiteellinen johtaja Helena Toivanen Irma Pakarinen Rita Varonen Laulutalo, Kauppakatu 51 Laulutalo, Kauppakatu 51 Kilpisenkatu 14 a 13 80100 Joensuu 80100 Joensuu 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

VANHUSTEN VIIKKO TORNIOSSA

VANHUSTEN VIIKKO TORNIOSSA 1 VANHUSTEN VIIKKO TORNIOSSA 2.-9.10.2016 2 Vanhusten viikko 2.-9.10.2016 3.-8.10. klo 11 13 & 17-19 Pullakahviresidenssi, avoimet ovet Taiteilijat Jukka Ristolainen ja Sanna Karlsson-Sutisna kutsuvat

Lisätiedot

Myös järjestävän seuran sivuilla on tietoa:

Myös järjestävän seuran sivuilla on tietoa: Ensi vuoden Jukolan viesti juostaan Harpatinvaaran maastoissa Joensuun Enossa 17.- 18.6.2017. Kaikilla Rasti-Nokian jukola- ja venlajoukkueiden juoksijoilla, heidän tukijoukoillaan sekä kisaturisteilla

Lisätiedot

t i e d o t t a a! MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 KIRJASTO TIEDOTTAA KUNNANVIRASTO SULJETTUNA LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Porissa 20.4.

t i e d o t t a a! MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 KIRJASTO TIEDOTTAA KUNNANVIRASTO SULJETTUNA LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Porissa 20.4. MÖKKIP MÖKKIPOSTI Toukokuu 2016 t i e d o t t a a! Palstamillimetrin hinta 1.1.2013 alkaen 0,99 (sis.alv 24%) LAITAKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Laitakarin alue tullaan kaavoittamaan. Tämä tarkoittaa sitä

Lisätiedot

KOULUN KUULUMISIA tiedotuslehdykkä koteihin marraskuu 2007

KOULUN KUULUMISIA tiedotuslehdykkä koteihin marraskuu 2007 KOULUN KUULUMISIA tiedotuslehdykkä koteihin marraskuu 2007 KOULUN KUULUMISIA lehteen on koottu koteja ja oppilasta varten kouluun liittyviä asioita, jotka on hyvä tietää. http:// www.kaarina.fi/koulut/auranlaakso

Lisätiedot

Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje on ilmestynyt

Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje on ilmestynyt 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 11.11.2016 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html Kokouksessa mm. vahvistetaan tulo ja menoarvio sekä päätetään liittymismaksun ja jäsenmaksun suuruudesta

Lisätiedot

Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007

Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007 Hyvä Pasman sukuseuran jäsen! Jäsenkirje 2007 Sukuseura valmistautuu vireään kesään 2007, jolloin järjestetään 6. sukujuhlat 30.6. 1.7. Kolarin Nuottavaarassa sekä julkaistaan uusi, täydennetty ja korjattu

Lisätiedot

SATL:n Kesäpäivät pidettiin Sastamalassa

SATL:n Kesäpäivät pidettiin Sastamalassa 18.06.2015 - SATL:n Kesäpäivät pidettiin Sastamalassa 1-14.6.2015 Vuoden 2015 SATL:n Kesäpäivät järjestettiin Sastamalan Ellivuoren Vuorihotellissa ja sen ympäristössä 1-14.6.2015. Järjestelyistä vastasi

Lisätiedot

Yhressä hyvä tuloo! - neljä aktiivista päivää Seinäjoella

Yhressä hyvä tuloo! - neljä aktiivista päivää Seinäjoella Yhressä hyvä tuloo! - neljä aktiivista päivää Seinäjoella Torstai 5.6. Bocciaturnaus Seinäjoen Monitoimihallissa, os. Pullerintie 4 Perjantai 6.6. 12.00 Veteraanien petankin TUL:n mestaruuskilpailu, Seinäjoen

Lisätiedot

TERVETULOA ARCTIC AGILITY TEAM ry:n JÄRJESTÄMIIN AGILITYKILPAILUIHIN JA JSP2016 SM-KILPAILUIHIN KEMINMAALLE!

TERVETULOA ARCTIC AGILITY TEAM ry:n JÄRJESTÄMIIN AGILITYKILPAILUIHIN JA JSP2016 SM-KILPAILUIHIN KEMINMAALLE! TERVETULOA ARCTIC AGILITY TEAM ry:n JÄRJESTÄMIIN AGILITYKILPAILUIHIN JA JSP2016 SM-KILPAILUIHIN KEMINMAALLE! Kiitos ilmoittautumisestasi 29.-31.7.2016 Keminmaalla järjestettäviin agilitykilpailuihin ja

Lisätiedot

Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje on ilmestynyt Orilammen Lomakeskus

Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje on ilmestynyt  Orilammen Lomakeskus 1 Hyvä Klubin jäsen, Klubin viikkokirje 21.10.2016 on ilmestynyt http://www.klubi.biz/viikkokirje.html 28.-29.10. KLUBIN HIRVIJAHTI (jahti 29.10.) myös jäsenten vieraat Orilammen Lomakeskus Jahdin kokonaishinta

Lisätiedot

Joulumarkkinat Mikä on kaikkein tärkein? (asiakas) By Aki Tuikka

Joulumarkkinat Mikä on kaikkein tärkein? (asiakas) By Aki Tuikka Joulumarkkinat 25.11.-27.11.2016 Mikä on kaikkein tärkein? (asiakas) By Aki Tuikka Joulumarkkinat Mukana n. 50 nuori yrittäjyys NY-yritystä ja Verso osk:n jäseniä Jyväskylän koulutuskuntayhtymästä sekä

Lisätiedot

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2014

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2014 HAULIKKOJAOSTO 2014 HAULIKKOJAOSTO Pj Marko Aalto 040 8217 707 Siht. + nettisivut Päivi Laine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rahastonhoit. Matti Kokkonen 040 5511 544 Ampumakoulut Matti Kokkonen 040

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Etelä-Hervannan koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Etelä-Hervannan koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Etelä-Hervannan koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2016. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 2/2016. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 2/2016 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällysluettelo Kohtaamispaikka... 2 Mitä on vapaaehtoinen vertaistuki?...

Lisätiedot

Varissuo

Varissuo Varissuo 2.9. 9.8.2013 Ma 2.9. su 8.9. Valokuvanäyttelyt Monimuotoinen Varissuo Valokuvanäyttelyt, jotka kuvien keinoin esittelevät varissuolaista nykyisyyttä ja menneisyyttä. Järj. Varissuon Työttömät

Lisätiedot

Tervetuloa Kolhoviikolle!

Tervetuloa Kolhoviikolle! Kolhoviikko 24.6.-3.7. 2016 Tervetuloa Kolhoviikolle! Kolhoviikko järjestetään jo kolmannen kerran. Perinteistä jokaiselle jotakin -teemalla kulkevaa kesän tapahtumaviikkoa on ollut tänä vuonna järjestämässä

Lisätiedot

Mielenvireys ry:n. Jäsentiedote 4/2016

Mielenvireys ry:n. Jäsentiedote 4/2016 Mielenvireys ry:n Jäsentiedote 4/2016 Taas eletään vuoden pimeintä aikaa. Loppuvuosi tuo mukanaan erilaisia tapahtumia ja juhlia. Mielenvireydessä vietämme mm. mielenterveysviikkoa, kynttilätapahtumaa,

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET syksy 2012 1 Haluatko jutella? 3 Uudet ryhmät 4 Viikoittaiset 5 Tapahtumia 6 Vapaaehtoistyö 6 Opaspalaverit ja koulutukset 7 2 Espoon seurakuntien näkövammaistyö tarjoaa

Lisätiedot

Rautjärvi rajalla, sillä Simpele

Rautjärvi rajalla, sillä Simpele 22.3.2016 Muistio Kunnanjohtaja Harri Anttila avasi tilaisuuden ja toivotti osallistujat tervetulleiksi Kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Lonka toimi tilaisuuden puheenjohtajana Tilaisuuteen osallistui

Lisätiedot

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE!

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! 8.2.2016 Kuntosali sijaitsee Monitoimitalolla, os. Kristiinantie 17 A, 64900 Isojoki Kuntosalille päästäksesi tarvitset oman poletin Kuntosalin käyttövuorot ovat luettavissa

Lisätiedot

Taipaleen ortodoksinen seurakunta Seurakunnanvaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/ VIINIJÄRVI

Taipaleen ortodoksinen seurakunta Seurakunnanvaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/ VIINIJÄRVI 1/5 Taipaleen ortodoksinen seurakunta Seurakunnanvaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 83400 VIINIJÄRVI Taipaleen ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuuston kokous Aika: Tiistaina 15 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Lokakuu su 3.10. klo 18.00 Mikkelinpäivän kauneimmat runot ja laulut Viinijärven kirkossa. Mukana, Sirpa ja Vilma Naumanen sekä Jutta, Minttu ja Pinja Kurki,

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Talouden koko. Kantrin lukijat elävät keskivertosuomalaista suuremmassa taloudessa.

Talouden koko. Kantrin lukijat elävät keskivertosuomalaista suuremmassa taloudessa. Kantri on Maaseudun Tulevaisuuden kuukausiliite. Kantri kertoo tästä ajasta, maaseudun elämästä, ihmisistä ja ilmiöistä lämpimästi ja terävästi. Se ei kaihda kaivautua pintaa syvemmälle, mutta uskaltaa

Lisätiedot

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous 22. 23.10.2016 Vesalan kurssi- ja leirikeskus, Vesalantie 136, Vesanka A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään 22. 23.10.2016 ja niiden yhteydessä A-Kiltojen

Lisätiedot

Vanhustenviikko Kotkassa

Vanhustenviikko Kotkassa Vanhustenviikko 2.-9.10.2016 Kotkassa Sunnuntai 2.10.2016 Vanhusten viikon pääjuhla Seuratalo Sampo, Sampokuja 6. Tilaisuus alkaa kahvituksella kello 13. Juhla klo 14-15.30. Juhlassa monipuolinen ohjelma.

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1. - 7.12.2008 Oulussa Viikon aikana tehdään vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi osallistumisen väylänä ja mielekkään

Lisätiedot

RINVA. Riihimäen Seudun Invalidit ry. www.rinva.fi - www.helppoliikkua.fi - www.invalidiliitto.fi

RINVA. Riihimäen Seudun Invalidit ry. www.rinva.fi - www.helppoliikkua.fi - www.invalidiliitto.fi RINVA Riihimäen Seudun Invalidit ry 2016 www.rinva.fi - www.helppoliikkua.fi - www.invalidiliitto.fi RINVA Riihimäen Seudun Invalidit ry. Invalidiliiton paikallisyhdistyksenä RINVA-Riihimäen Seudun Invalidit

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa

Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu Heinolassa Ehkäisevä perhetyö on kokonaisvaltaista kotiin annettavaa tukea vanhemmuuden ja arjen haasteisiin. Tukea voidaan tarjota mm. vanhemman jaksamiseen,

Lisätiedot

Taidetta Turun taidemuseossa

Taidetta Turun taidemuseossa Taidetta Turun taidemuseossa Turun taidemuseon toimintaa ylläpitää Konstföreningen i Åbo - Turun Taideyhdistys ry. Vuonna 1891 toimintansa aloittanut Taideyhdistys on perustettu edistämään taiteen harrastusta,

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016 Raahen nuorisotoimi Sisältö Sisältö: Nuorisotoimen tervehdys Nuorisotoimen tapahtumat Nuorisotilojen aukioloajat Kaupunginlahden liikennepuisto Järjestöjen tarjonta Nuorisotoimen

Lisätiedot

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011

SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 SIILIT LUKUVUOSI 2010 2011 Tälle koko lukuvuodelle olemme suunnitelleet teemaksi MATKALLA Tutkimusmatkamme lähtee minusta itsestä ja laajenee käsittämään ainakin Suomen ja Pohjoismaat. Otamme toimintaamme

Lisätiedot

Kauppojen aukioloaikatutkimus. Päivittäistavarakauppa ry Syyskuu 2008

Kauppojen aukioloaikatutkimus. Päivittäistavarakauppa ry Syyskuu 2008 Kauppojen aukioloaikatutkimus Päivittäistavarakauppa ry Syyskuu 008 Tutkija: Pauli Minkkinen Työnro: 7556 TNS Gallup, Itätuulenkuja 10, 0100 Espoo, puh. (09) 61 0 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu

Lisätiedot

Enonkosken PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 1 kappelineuvosto

Enonkosken PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 1 kappelineuvosto Enonkosken PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 1 Kokousaika 14.03.2016 klo 18.00-20.05 Paikka Enonkosken seurakuntatoimisto Läsnä x puheenjohtaja Pekka Auvinen x aluekappalainen Touko Ahokas x jäsen Heikki Kylliäinen

Lisätiedot

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa TOIMINTAOHJELMA 30.5.-5.6.2016 Maanantaina 30.5. RUOKASALISSA KANSAINVÄLINEN VIIKKO! klo 10.00 ULKOIL UA klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN

Lisätiedot

IT2010 Korkeakoulujen IT-päivät Joensuussa 12. 13.10.2010

IT2010 Korkeakoulujen IT-päivät Joensuussa 12. 13.10.2010 IT2010 Korkeakoulujen IT-päivät Joensuussa 12. 13.10.2010 TIETOA KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYISTÄ Järjestäjä Korkeakoulujen vuoden 2010 valtakunnalliset IT-päivät toteutetaan Itä-Suomen yliopiston, Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

HIIHTOKALENTERI

HIIHTOKALENTERI HIIHTOKALENTERI 2016-2017 JOULUKUU VIII POLVIJÄRVEN KAIVOSHIIHDOT/Vauhti Aika Keskiviikko 28.12.2016 klo 19.00 8v, 10v, 12v./ 1km 14v.-70v./ 3km tapa Vapaa Tiedustelut Voitto Parikka puh. 045-6729746 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNNAN. Onttolan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma

KONTIOLAHDEN KUNNAN. Onttolan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma KONTIOLAHDEN KUNNAN Onttolan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma Onttolan päiväkodin henkilökunta: Touhula (3-5 v.) 040 5781151 Päiväkodinjohtaja Mervi Ignatius Lastentarhanopettaja Mirja Torniainen

Lisätiedot

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA 2016 IPC WDS SUOMI OPEN, SUOMI OPEN 2016 EI-IPC, PYÖRÄTUOLITANSSIN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT Lohja, Finland 30. huhtikuuta 1. toukokuuta, 2016 Suomen pyörätuolitanssiliitto

Lisätiedot

Testaa itsesi tässä yhdessä suomen suurimmissa estejuoksutapahtumassa! LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille.

Testaa itsesi tässä yhdessä suomen suurimmissa estejuoksutapahtumassa! LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille. Lauantai 01.04.2017 klo 10:00-17:00 FARMIN HEVOSSAFARIT JA TALUTUSRATSASTUS klo 10:00-10:45 HUIPPU Circuit Tahko Spa Hotel Tehokas kiertoharjoittelutunti jolla käytetään kuntosalilaitteita. Kehittää hapenottokykyä,sydämen

Lisätiedot

ALAJÄRVEN KAUPUNKI SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT KAUDELLE 2013-2014 URHEILUHALLIN KÄYTTÖVUOROT 2013-2014

ALAJÄRVEN KAUPUNKI SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT KAUDELLE 2013-2014 URHEILUHALLIN KÄYTTÖVUOROT 2013-2014 ALAJÄRVEN KAUPUNKI SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT KAUDELLE 2013-2014 URHEILUHALLIN KÄYTTÖVUOROT 2013-2014 14.15-15.15 15.15-16.45 Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto/kevennetty kuntopiiri 16.9.2013-2.12.2013

Lisätiedot