VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ!"

Transkriptio

1 3 VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ! Polvijärven kesä 2014 pitää sisällään tapahtumia ja toimintaa niin Polvijärven kirkonkylällä kuin myös maaseutukylissämme. Polvijärveläiset yritykset ja Polvijärven kunta yhteistyökumppaneineen palvelevat Teitä niin kesällä, syksyllä, talvella kuin keväälläkin. Polvijärven torilla Polvijärven 4H-yhdistyksen jäätelökioski palvelee 8.8. saakka ma-pe klo ja kioskista saa jäätelön lisäksi mm. kahvia ja limpparia. Kioski on avoinna myös toripäivien, Polvijärven kesän avauksen ja Polvijärvi-päivien aikana. Polvijärven kesä avataan juhannusviikolla keskiviikkona Polvijärven torilla. Martonvaaran lavalla kesätanssit aloitetaan jo lauantaina 7. kesäkuuta Eero Avenin ja Soundset - yhtyeen tahdittamina. Myös juhannustanssit tanssitaan Martonvaaran lavalla. Martonvaaran lavatansseja tanssitaan la 7.6., la 21.6., la 28.6., la 12.7., la 19.7., la ja la Höytiäisen rannalla sijaitseva Lomakeskus Huhmari tarjoaa kesävieraille monipuolista tekemistä ja lupsakkaa palvelua. Lomakeskus Huhmarin vesimaailma on avoinna kesäelokuussa päivittäin vesimaailman kahvilassa myydään myös elintarvikkeita. Huhmarin lounasbuffet arkisin ma-la klo ja päivällisbuffet klo 17-19, sunnuntaibuffet klo Ravintolan terassi palvelee asiakkaita päivittäin ravintolan aukioloaikoina. Rantakahvila avoinna juhannuksena. Lomakeskus Huhmarissa on koko perheelle mukavaa tekemistä: - Vesimaailman poreissa - frisbeegolf - peliradalla - lapsille leikkipaikat - välinevuokrausta mm. erilaisia pelejä M/s Tuula risteilyt Höytiäisellä koko kesän ajan - maisemaristeilyt tiistaisin - merirosvoristeilyt perjantaisin (juhannusaattona kokkoristeily klo 22.30) - rosvopaistiristeilyt tilauksesta Huhmarin kesätanssit lauantaisin kesäkuussa klo ja heinäkuussa klo Esiintyjät sekä muut viihdeohjelmatiedot löydät Juhannusjuhlat perinteisesti kokon, koivujen ja kesävalssin merkeissä Huhmarin rannassa.

2 4 Saarilan Maatilamatkailutilan laajennetussa Kotieläinpihassa tapaat perinteisiä maatilan eläimiä ja pääset tutustumaan satupolkuun metsässä: Kotieläinpihassa on mm. lampaita, vuohia, suomenhevosia ja erilaisia kanoja. Lisäksi kotieläinpihassa asustaa shetlanninponeja, aasi, riikinkukkopariskunta, fasaaneja, kyyhkyjä ja poroja. Maatilalla on myös ylämaannautoja. Satupolku kiemurtelee pihametsän kuusikossa. Saarilassa nautit hyvin tehdystä kotiruuasta, leivonnaisista ja aidosta maalaisympäristöstä. Saarila on loistava paikka juhlien järjestämiseen. Kotiruuasta koostuva lounaspöytä on tarjolla tilauksesta. Tosi kiva lomailu-, juhla- ja retkikohde! Polvijärven Liha-aitan myymälä on avoinna perjantaisin klo osoitteessa Kinahmontie 31. Polvijärven kesän avausta vietetään Polvijärven torilla keskiviikkona Ohjelmassa kesän avauspuheen lisäksi yleisökaraokea ja välillä yhteisötanssia. Karaokesta kiinnostuneilla on mahdollisuus päästä laulamaan yleisökaraokessa. Polvijärven kesän avauspäivänä pidetään toripäivää klo ja kesän avauspuhe pidetään klo 15, minkä jälkeen on yleisökaraokea torilla klo Kesän avauksen yhteydessä on kompostointineuvontaa klo Polvijärven torilla. Kesäkahvila Martonvaarassa vanhalla viljamakasiinilla on avoinna joka päivä klo ja keskiviikkoiltaisin (ei 16.7.) klo Myytävänä: kuumia vohveleita suoraan pannulta kermavaahdon ja hillon kera, kahvia, limsaa, karjalanpiirakoita ym. luettavana päivän lehdet. Muina aikoina kahvila on avoinna tilauksesta vähintään 15 hengen ryhmille. Keskiviikkoiltaisin kesäkahvilassa on erilaisia te toja esim. yhteislaulua, kivien maalausta, lasten peli- ja leikki-ilta ja korujen tekemistä. Polvijärven ev.lut kirkko on avoinna kesä-elokuussa ma-to klo 9-15 ja pe klo Messu kirkossa sunnuntaisin klo 10. Tänä vuonna viettää Polvijärven Johannes Kastajan kirkko (Taipaleen ortodoksinen srk) 100 v-juhlavuottaan. Merkkivuotta juhlistetaan: Ma klo 18 juhlavigilia, Johannes Kastajan syntymä, Ti klo 9.00 liturgia, vedenpyhitys ja ristisaatto. Praasniekka jatkuu kirkon pihalla teltassa keittolounaalla, kahveilla ja juhlaohjelmalla. Polvijärven ortodoksinen kirkko on Tiekirkko ja avoinna tutustujille osoitteessa Haavikontie 31, Polvijärvi ke-su klo Polvijärven Kinahmon kesäteatterissa Jo vain herra ministeri - esitykset alkavat ensi-illalla la Näytelmän ohjaa Päivi Voutilainen. Muut esitykset: Kinahmon kulttuuritalon pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely, kuvia 1920 luvulta alkaen. Näyttely auki tuntia ennen teatterin alkua. Polvijärven Kinahmossa Matkaratsastustapahtuma ja poniagilitykilpailut Kinahmon koululla (Lavalammentie 2, Kinahmo) lauantaina klo 10 alkaen. Paikanpäällä pääset seuraamaan innokkaiden hevos- ja poniharrastajien suorituksia ja ihastelemaan hienoja hevosia ja poneja. Matkaratsastuskisojen lisäksi samalla järjestetään poniagilitykilpailut, jossa pikkuponit esittelevät taitojaan temppuradalla. Paikalla buffet ja oheisohjelmaa ylei-

3 5 sölle. Paikalla paljon erilaisia hevosia ja poneja ihasteltavaksi. Järjestäjänä Virkistys Hevostelijat Ry ja Kinahmon Kyläyhdistys Ry. Polvijärven Solan metsäkirkon 20 v-juhlamessu pidetään sunnuntaina klo Polvijärven Sotkuman kesäpäivät 20 vuotta! la 5.7. klo 10-14, latotanssit Siimestöjen navetan ylisillä la-iltana 5.7. klo 19-24, esiintyjänä Mervi Ala. Polvijärvi-päivät ke - su heinäkuuta 2014 Polvijärvi-päivä viikolla järjestetään lasten ja nuorten teatterileiri vuotiaille.teatterileirillä valmistetaan esitys Polvijärvi-päiville torille lauantaina klo 10 ja klo 12 esitettäväksi. Keskiviikko Polvijärvi - päivät 2014 aloitetaan keskiviikko-iltana 16. heinäkuuta Polvijärven museomäellä klo valitsemalla vuoden 2014 Tonkkakuninkaalliset. Kisapareiksi kutsutaan viljelijöitä, kesämökkiläisiä, kesävieraita, yhdistysväkeä, yrittäjiä ja eri ammattien edustajia. Parit voivat olla nais-, mies- tai sekapareja. Pareja pyydetään ilmoittautumaan mennessä Helena Kaasiselle puh Museomäellä kesäistä ohjelmaa. Haastavilla tehtävillä testataan mm. parin yhteistyökykyä, aistien terävyyttä, paikallistuntemusta ja hinkkien vetävyyttä. Kaikki kisaan osallistuvat parit palkitaan. Voittajat kruunataan ainutlaatuisilla tuohikruunuilla ja he ovat vieraina mm. Polvijärvipäivien pääjuhlassa. Torstai Miesten ratakymppi on ohjelmassa torstaina 17. heinäkuuta klo 19 Polvijärven urheilukentällä. Martonvaaran Laivarannassa pidetään Rantakala-ilta torstaina alkaen klo 18. Perjantai Polvijärvi-päivien ensimmäinen toripäivä, jota on pidetty iltatorina, on yleisön pyynnöstä muutettu koko päivän klo 8-16 toripäiväksi. Polvijärvi-päivien toripäivillä perjantaina 18. heinäkuuta klo 8 16 ja lauantaina 19. heinäkuuta klo on tapahtumia, ohjelmaa, arvontoja ja myyntiä. Polvijärvi-päivien toripäivillä yleisö voi osallistua mm. naulanlyönnin SM-kilpailuihin, jotka järjestää Ruvaslahden kyläyhdistys. Polvijärven Kuvataideyhdistyksen, Polvijärvi-Seuran sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttelyt ovat avoinna perjantaina klo Polvijärven koulukeskuksen A-talossa. Polvijärvi-Seuran näyttelyn teema on tänä vuonna: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena.

4 6 Polvijärvi-päivien aikaan järjestetään kylien välinen lentopallopuulaaki vapaa-aikatalolla perjantaina alkaen klo 17-18, viimeistään klo 18 joukkuemäärästä riippuen. Joukkueessa tulee olla vähintään 6 pelaajaa ja korkeintaan 10 pelaajaa/joukkue. Kylien toivotaan kokoavan joukkueen ja tulevan mukaan tähän Polvijärven kesän kivaan toisen kerran Polvijärvi-päivillä järjestettävään tapahtumaan. Joukkueen ilmoittaminen (joukkueen nimi, nimilista) ja/tai lisätiedot/tarkemmat säännöt: Perjantai-iltana klo 19 Polvijärven Kinahmon kesäteatterissa esitetään Jo vain herra ministeri näytelmä. Lauantai Polvijärvi-päivien toisena toripäivänä Polvijärven torilla klo 8-14 on myyntiä, tapahtumia ja arvontaa. Lasten ja nuorten teatterileiriläiset esittävät teatterileirillä valmistelemansa esityksen torilla lauantaina klo 10 ja klo 12. Lauantaina järjestetään Polvijärvi -Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena, Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely ja Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely Polvijärven koulukeskuksen A-talossa klo Seppo Lätti on lauantaina torilla antamassa pieniä veistosnäytöksiä moottorisahalla ja myymässä veistostöitä. Risto Lätti puolestaan on myymässä tuohitöitä. Polvijärvi-Seuralla on taas myynnissä suosittuja Karhu-arpoja ja arvottavan karhun on veistänyt Seppo Lätti. Tohtorit tarinoivat Polvijärvi-päivillä lauantaina klo 13 Polvijärven koulukeskuksen auditoriossa. Teemat: Lapsettomuus biologin silmin, filosofian tohtori, solubiologi Liisa Kuusipalo ja toinen teema: Susipolitiikka, yhteiskuntatieteiden tohtori, tutkija Outi Ratamäki. Kahvitarjoilu klo Polvijärvi-päivien lauantain ohjelmassa on kolmannen kerran jalkapallon harrasteturnaus Polvijärvi-Cup. PoPs-78:n järjestää jalkapallon harrasteturnauksen lauantaina klo 14-(19) Polvijärven urheilukentällä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset tai sähköpostitse Lauantai-iltana Polvijärven Martonvaaran lavalla on lavatanssit, jossa esiintyy Tanssiyhtye Etukeno solistinaan Saara Pajarinen. Sunnuntai Polvijärvi-päivien pääjuhla pidetään sunnuntaina klo Polvijärven Museomäellä. Juhlapuhujana Polvijärvi-päivien tämän vuoden pääjuhlassa on kirkkoherra Erkki Jaskari. Pääjuhlan ohjelmassa on myös mm. katkelma Polvijärven Kinahmon kesäteatterin tämän kesän näytelmästä Jo vain herra ministeri. Polvijärven Kuvataideyhdistyksen ja Polvijärvi -Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven tilkkukilta Tilikkusten näyttely ovat avoinna myös sunnuntaina klo Polvijärven koulukeskuksen A-talossa. Sunnuntaina klo 19 Polvijärven Kinahmon kesäteatterissa esitetään Jo vain herra ministeri.

5 7 Vielä on kesää jäljellä Polvijärvi-päivien jälkeenkin! Martonvaaran lavatanssit jatkuvat elokuun puoleen väliin. Kuorevaarassa Kuorekodalla Höytiäisen rannalla vietetään Venetsialaisia lauantaina 30. elokuuta klo 19 alkaen. Koko perheen Elorieha järjestetään lauantaina klo Ravintola Huvilouhoksen pihapiirissä. Kunnanjohtaja Pauli Vaittinen avaa Eloriehan klo 11. CatCat esiintyy klo 12 ja klo 14. Ikähaitari ja Pentti ovat ohjelmassa klo Arjuskan syysmuotia klo 13. Donnan muotinäytös on klo 15, yleisökaraokea klo Illalla Elorieha-tanssit Huvilouhoksessa; CatCat. Väliajat musiikkia sekä juontaja Pentti Mäkkelin tarinointia. Lapsille on Polvijärven 4Hyhdistyksen järjestämää askartelua. Myynnissä paikallisten tuottajien tuotteita, käsitöitä ja puutöitä. Kahvia, lettuja ja makkaraa sekä arpoja hyvine palkintoineen, Huvilouhoksessa ruokailumahdollisuus, Paikkamaksu 5 euroa. Kannattaa varata myyntipaikka ajoissa. Paikkavaraukset: Arja Savolainen puh , Eloriehan järjestelyissä mukana ovat paikalliset yhdistykset, Huvilouhos ja Polvijärven kunta. Kunnan kuulumisia Australialaisen Altona Mining Ltd n Polvijärven Kylylahden kaivostoiminta on käynnistynyt Polvijärvellä. Esiintymä sisältää kuparia, kobolttia, sinkkiä, nikkeliä ja kultaa. Kylylahden kaivostoiminnan käynnistyminen on erittäin merkittävä asia Polvijärvelle ja polvijärveläisille. Polvijärven kunta tarjoaa työntekijöille hyvän asuin- ja yrityskunnan palvelut. Polvijärven kunta on ottaen huomioon taloudelliset voimavarat rakentanut ja on parhaillaan toteuttamassa suuria rakennuskohteita. On toteutettu koulukeskuksen täydellinen peruskorjaus, siirtoviemärityö Joensuusta Polvijärven kirkonkylään saakka on rakennettu, uudet terveyskeskustilat on otettu käyttöön v ja lisäksi Polvijärven kunta rakensi Sotkuman maaseutukylälle uuden kyläkoulun ja uuden päiväkodin, jotka otettiin käyttöön elokuussa Polvijärven teolliset työpaikat kasvoivat 50:llä vuonna Polvijärven teollisten työpaikkojen määrä v lopussa oli 378, kun se vuoden 2012 lopussa oli 328. Lähiruokaa Polvijärveltä Maatalous on Polvijärven kunnassa merkittävä elinkeino. Kunta toimii läheisessä yhteistyössä paikallisten elintarvikealan yrittäjien kanssa. Polvijärveläiset lähiruokayrittäjät ovat esimerkillisellä yhteistyöllä aikaansaaneet toimivan yhteistyöverkoston. Suomalainen ruoka on korkealuokkaista ja puhdasta elintarvikkeiden tuotantoa, jossa omiin raaka-aineisiin pohjautuen kehitetään yritystoiminnan jalostusarvoa ja luodaan maaseudulle työpaikkoja.

6 8 Polvijärveltä aivan uutta elintarvikepuolelta on LiPa Oy:n georgialainen perinteinen tuorejuusto. LiPa isoäidin tuorejuusto sopii erinomaisesti esim. grilliin, salaatteihin ja voileivälle. Polvijärvi on maaseutumaista asumista arvostavalle hyvä luonnonläheinen asuinpaikka ja meneillään olevat kaavoitushankkeet lisäävät edelleen hyvien omakotitonttien määrää. POLVIJÄRVEN KUNTA Helena Kaasinen, hallintojohtaja Polvijärven kesätapahtumia ja palveluja yhteen koonnut puh ,

7 9 TAPAHTUMIA JA MENOVINKKEJÄ TORIPÄIVÄT POLVIJÄRVEN TORIPÄIVÄT 2014 Päivä klo Kesäkuu Ke Polvijärven kesän avaus torilla, ohjelmaa klo La Toripäivä Heinäkuu La Toripäivä Pe Polvijärvi-päivät, toripäivä La Polvijärvi-päivät, ohjelmallinen toripäivä La Toripäivä Elokuu La Toripäivä La Toripäivä Syyskuu La Toripäivä Myyntipaikalla tulee olla toripaikan harjoittajan nimi ja kotipaikka selvästi näkyvissä. Paikkahinnat: 10 euroa/päivä 90 euroa/kesäkausi käsittäen ajan euroa/kalenterivuosi 135 euroa/koko tori yhdeksi markkinapäiväksi sisältäen sähkön ja veden sähkö 2 euroa/päivä Kaikki edellä mainitut hinnat sisältävät arvonlisäveron. Toripaikkamaksua ei peritä polvijärveläisiltä, jotka myyvät itse kasvattamiaan tai valmistamiaan tuotteita eikä yleishyödyllisiltä yhdistyksiltä. Toripaikkavaraukset varsinaisten toripäivien osalta: Lions Club Polvijärvi ry/jaakko Antikainen puh Polvijärvi-päivät, toripäivät pe - la myyntipaikkavaraukset mahdollisimman hyvissä ajoin.

8 10 Kesän avaus-tapahtuman osalta torimaksua ei peritä keneltäkään. Kesän avaus-tapahtuman toripaikkavaraukset: Pirjo-Liisa Räsänen puh **************************************************** JÄÄTELÖKIOSKI POLVIJÄRVEN TORILLE Polvijärven 4H-yhdistys pitää asti ma - pe klo jäätelökioskia Polvijärven torilla. Kioskista saa jäätelön lisäksi mm. kahvia ja limpparia. Polvijärven 4H-yhdistys toivoo, että kioskitoiminta osaltaan elävöittää torielämää ja lisää viihtyisyyttä Polvijärvellä. Kioski on avoinna ma - pe klo ja toripäivien, Polvijärven kesän avauksen ja Polvijärvi-päivien aikana.

9 11 SOTKUMA TERVETULOA KAIKKI ASUKKAAT, MÖKKILÄISET JA MUUT KESÄVIERAAT SOTKUMASSA ***************************************************** SOTKUMAN KESÄPÄIVÄT 20 VUOTTA! lauantaina Pikku-Iljan pihalla Juhlistetaan Sotkuman kesäpäivien kaksikymmentä -vuotista taivalta. Herkkukahvio Marttatyyliin Grillimakkaraa Vuoden Sotkumalaisen julkistaminen Pika-arpajaiset, joissa JOKAINEN on voittaja! Lapsille monenmoista puuhaa ja leikkiä Kirpputori ja muita myyjiä (ilmaiset pöydät) Ja paljon muuta ohjelmaa! Pysäköinti Sotkuman koulun pihassa. KESÄPÄIVIEN JUHLAVUOSI HUIPENTUU LATOTANSSEIHIN SIIMESTÖJEN NAVETAN YLISILLÄ Lauantaina klo Elävää musiikkia! Esiintyjänä MERVI ALA! Navetan ylisen löydät osoitteesta IIkkiläntie 3, SOTKUMA Tanssikahvio, jossa tarjolla suolaista ja makeaa syötävää sekä janojuomaa. Lämpimästi tervetuloa tanssin pyörteisiin! Seuraa facebookista ja Kyläpuoti Pikku-Ilja puh Avoinna kesä-elokuussa: ma - to klo 9-17 pe klo 9-18 la klo su klo Elintarvikkeita, karjalanpiirakat, pizzat, kalastusmerkit, kahvio, Sotkuman kalastuslupia. Lounasta ma-pe klo RÄSYMYLLY Käsämäntie 37, SOTKUMA puh , (kudontatarvikkeet, räsymatot, poppanaliinat) Avoinna: to - pe klo 12 15, muulloin sopimuksen mukaan

10 12 KINAHMO Perinteikäs Kinahmon teatteri Polvijärvellä esittää tänä kesänä Markku Hyvärisen käsikirjoittaman komedian Jo vain herra ministeri. Näytelmän ohjaa Päivi Voutilainen. Näytösajat: Ensi-ilta juhannuspäivän iltana La klo 19 Muut esitykset: Pe klo 19 Su klo 13 Pe 4.7.klo 19 La 5.7. klo 14 tilausnäytös loppuunmyyty Su 6.7. klo 13 Pe klo 19 Su klo 13 Pe klo 19 Su klo 19 (Huom! Iltanäytös) Pe klo 19 Su klo 13 ja klo 19 (HUOM! viimeinen esitys) Kinahmon kulttuuritalolla teatterin pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely. Kuvia 1920-luvulta alkaen. Näyttely on auki tuntia ennen teatterin alkua. Kinahmon kesäteatterin osoite on Kinahmonniementie 15, Kinahmo. Lisätietoja Kinahmon teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Matti Nuutinen puh MARTONVAARA Martonvaaran tanssit 2014 Lisätietoja esitteen sisäsivuilla. Kesäkahvila Polvijärven Martonvaarassa vanhalla viljamakasiinilla avoinna joka päivä klo ja keskiviikkoiltaisin (ei 16.7.) klo Myytävänä: kuumia vohveleita suoraan pannulta kermavaahdon ja hillon kera, kahvia, jäätelöä, karjalanpiirakoita ym., luettavana päivän lehdet, lisäksi lainattavissa on kirjoja ja aikakausilehtiä. Muina aikoina kahvila on avoinna tilauksesta vähintään 15 hengen ryhmille. Kahvilan pihasta aukeaa upea maisema Höytiäiselle. Lapsille kahvilassa on myös leikkinurkkaus ja pihassa leikkimökki. Kesäkahvila sijaitsee kylän keskellä vanhassa 1880-luvulta peräisin olevassa lainajyvästössä eli viljamakasiinissa. Martonvaaran kyläyhdistys sai Polvijärven kunnan kulttuuripalkinnon 2011 rakennuksen kunnostamisesta.

11 13 Kesäkahvilan te lat 2014 Lisätietoja esitteen sisäsivuilla RUVASLAHTI Markkinat ja kirpputori lauantaina klo Martonvaaran lavalla Mukana tapahtumassa mm. Polovelan Papattajat. Tule myymään tai ostamaan uutta tai käytettyä. Huom.! Paikkamaksu 2 euroa. Järj. Martonvaaran kyläyhdistys ry Iltahartaus torstaina klo 19 Martonvaaran kappelissa Tilaisuuden jälkeen kahvitarjoilu Rantakalailta torstaina alkaen klo 18 Martonvaaran Laivarannassa. Myytävänä: rantakalaa, lättyjä, kahvia ym. Luvassa iloista seurustelua, kilpailuja ja arvontaa Lisätiedot: Martonvaaran Kyläyhdistys ry, puh (pj. Martti Lamberg), (sihteeri, Simo Leppänen) Kesäkahvila: Sinikka Eronen, puh Kylän nettisivut: Facebook: Martonvaaran kylä Martonvaaran kesäkahvila Kylälehti Ruvaslahti ilmestyy kesäkuussa. Kylälehteä on saatavilla Tulijaistuvalla Polvijärven kirkonkylällä. Polvijärvi-päiville Ruvaslahden kyläyhdistys osallistuu järjestämällä buffetin luomumuurinpohjalettuineen ja järjestämällä Avoimet Naulanlyönnin SM-kisat miehille ja naisille. ym. viihteellistä ohjelmaa. Kesän ajan kesäkuusta alkaen pelataan jalkapalloa sekä lentopalloa (ajankohdat/ aikataulut kylän ilmoitustaululla). Facebook-sivustot Ruvaslahden kylä ja Polvijärven tapahtumat. Facebook-sivujen päivityksen ja kylälehden tekee Pia Mäkkeli. Ilmoitustietoja Pialle koskien sivustoja sekä kylälehteä puh SOLA Polvijärven Solan metsäkirkon 20 v- juhlamessu sunnuntaina klo Opastus Solantieltä. Lisätietoja: Oiva Voutilainen puh KUOREVAARA Venetsialaiset Kuorekodalla Höytiäisen rannalla lauantaina alkaen klo 19.

12 14 NÄYTTELYJÄ KIRKONKYLÄSSÄ Polvijärvi-päivien aikaan Polvijärven koulukeskuksen A-talossa Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely, Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely: Avoinna: Pe klo La klo Su klo Tervetuloa! MUITA TAPAHTUMIA Ikäihmisten kesätapahtuma Vanhusneuvosto ja liikuntavastaavat järjestävät keskiviikkona klo Ikäihmisten kesätapahtuman, jonka teemana on: Maalla on mukavaa! Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Tapahtumapaikkana on Polvijärven vapaa-aikatalo ja sen pihaalue, parkkipaikka. ************************************************************************** Lahtolahden koulussa kansakoulun käyneiden tapaaminen Lahtolahden koulussa kansakoulun käyneiden tapaaminen entisellä koululla klo Kahvi ja kahvileipä 7 euroa. Ilmoittautumiset mennessä Mirja puh tai Anna-Liisa puh tai sähköpostilla ja Tervetuloa! Lepokoti Eheytyksen kesä 2014 Varosentie 54 Ruvaslahdessa Sisäisten akkujen lataamista Eheytyksessä Lepokoti Eheytys on yksityinen paikka rauhoittumista ja itsensä lataamista varten. Kahden vuorokauden tapahtumien aiheet vaihtelevat. Käytössä on vertaistukiryhmien kirjallisuutta, musiikkia, maalaamista, tanssia, kehoterapiaa, liikkumista luonnossa sekä muita tapoja etsiessämme itseluottamusta ja mielenrauhaa. Kukaan ei paranna toista- jokainen parantaa itse itseään. Saat sen minkä olet valmis ottamaan vastaan. Iltapalaverit pidetään jumppasalissa, jossa voi halutessaan makoilla patjalla. Jaamme puheajan tasan kaikkien kesken ajastinkellon avulla. Puheenvuorojen järjestys on vapaa.

13 15 pe-su Joustava mieli ja sen tietoisuustaito-harjoitukset ti-to Parityöskentely ajatusten, muistojen ja kokemusten työstämisessä pe-su Musiikin parantava voima. Tule laulamaan, soittamaan ja tanssimaan. ti-to Päivävaellus Lavalammen harjulle. Mukaan päiväreppu ja uikkarit. Ajatuksia antavat rastit matkan varrella. pe-su Lupaukset vaellus Kolille eli Promises Trek. Mukaan päiväreppu lauantain vaellusta varten, puhumme myös englantia, jos ulkomailta tulee osallistujia entiseen tapaan. Mitä asioita elämä lupaa sinulle, jos uskaltaudut muutokseen? ti-to Muuttunut minä työelämässä pe-su Muuttunut minä parisuhteessa pe-su Leikkiviikonloppu pe-su Keskeneräiset käsityöt ja ihmiset. Sormilla saa nyplätä. Mukaan halloween asu, ohjelmassa pelkotyöskentelyä eli Dracula-peli. pe-su Pikkujoulu: Korkeampi voima sisällämme. Nöyrästi pyydämme, että meitä käytettäisiin paremman maailman aikaansaamiseen. Tapahtumat Eheytyksessä alkavat perjantai-tai tiistai-iltaisin kasviskeitolla. Ruuan jälkeen tutustumispalaveri. Seuraavana on päivänä on aamupalaveri ja lounaan laitto yhdessä. Sitten ulkoilu ja päiväkahvit, toisen palaverin jälkeen syödään laitettu päivällinen. Illalla saunat ja yöpalaveri. toisena aamuna syödään lounas, siistitään paikat ja juodaan lähtökahvit klo 14. Majoituksen ja ruokien omakustannushinta omilla liinavaatteilla on n. 40 euroa, sisältäen ruuat, kahvit ja saunat. Mukaan uikkarit, pyyhe, lakanat ja grillattavaa. Eheytys on entinen Varosen koulu, jossa on jumppasali, suuri olohuone, keittiö, wc, kylpyhuone sekä puulämmitteinen sauna. Yöpymiseen löytyy 7 makuuhuonetta, 15 vuodetta ja 10 lisäpatjaa. Jääkaappeja on kaksi, keittiössä leivinuuni, sähköhella, 3 kahvinkeitintä, vedenkeitin ja astiasto 25 hengelle, pihalla käänny oikealle ja jatka takapihalle. Eheytyksessä valmistetaan munia ja luomu-tilamaitoa sisältäviä kasvisruokia pääosin oman luomutilan tuotteista. Jos noudatat jotain ruokavaliota, tule itse keittiöön yhdessä valmistamaan raaka-aineista itsellesi sopivaa syötävää. Liinavaatteita voi lainata 5 eurolla. Vieraille on oma iso jääkaappi, joten voit ottaa mukaan kinkkua ja makkaraa, jos niitä kaipaat. Kaikki tapahtumat ovat päihteettömiä ja avoimia kaikille halukkaille. Lisätietoja Liisa Kuusipalo puh , tai kotisivuilta. POLVIJÄRVEN SEURAKUNTA Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto avoinna ma, ti, to ja pe klo 9-12 ja ke klo , Pappilantie 6, Polvijärvi, virasto puh , taloustoimisto puh Kirkko avoinna kesäaikana kesäkuu-elokuu ma - to klo 9-15 ja pe klo Messu kirkossa sunnuntaisin klo 10.

14 16 TAIPALEEN ORTODOKSINEN SEURAKUNTA Polvijärven kirkko on Tiekirkko ja avoinna tutustujille osoitteessa Haavikontie 31, Polvijärvi: Polvijärven pyhän Johannes Kastajan kirkko ke-su klo Taipaleen ortodoksinen seurakunta Viinijärventie VIINIJÄRVI puh , Avoinna ma, to, pe klo 9-12 Kirkkoherra Paavo Ratilainen, puh , Tänä vuonna viettää Polvijärven Johannes Kastajan kirkko (Taipaleen ortodoksinen srk) 100 v-juhlavuottaan. Merkkivuotta juhlistetaan: Ma klo 18 juhlavigilia, Johannes Kastajan syntymä Ti klo 9 liturgia, vedenpyhitys ja ristisaatto. Praasniekka jatkuu kirkon pihalla teltassa keittolounaalla, kahveilla ja juhlaohjelmalla. Taipaleen ortodoksinen kirkko toivottaa kaikki läheltä ja kaukaa tervetulleiksi juhlimaan Polvijärven kaunista puukirkkoa! POLVIJÄRVEN VAPAASEURAKUNTA Löydät meidät myös facebookista https://www.facebook.com/polvijarvivapaasrk

15 17 TAPAHTUMIA JA MENOVINKKEJÄ POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su keskiviikko klo torstaina Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven Museomäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museomäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan vuoden 2014 tonkkakuninkaalliset. Kisa käydään hilpeästi maalaishengessä, joten tyylillä ja tunnelmalla on merkitystä. Pääasia, että huumoria ja iloista mieltä on reilusti mukana. Tapahtumassa mukana myös kesäistä oheisohjelmaa, kahvia ja arvontaa. Pääsymaksu: Aikuiset 3 euroa Lapset alle 12v. ilmaiseksi Tule kannustamaan omaa suosikkiasi! Järj. Polvijärvi-seura ja tapahtuman tukijoina ovat Polvijärven kunta, MTK Polvijärvi, Osuuskunta ItäMaito ja Altona Mining Limited ********************* klo klo Rantakalailta Martonvaaran Laivarannassa Polvijärvi-päivien Miesten ratakymppi Polvijärven urheilukentällä. Sarjat: M, M50 ja Mkunto m, Tiedustelut ja ilmoittautumiset Voitto Parikka puh Voitto Parikka, perjantai klo klo klo Torimyyntiä, arpajaisia, kahvia. Ohjelmassa mm. avoimet SMnaulanlyöntikilpailut, sarjat miehille ja naisille Polvijärvi-Seuran osaston lähellä tuttujen kohtaamispaikka! Seppo Lätti: Pieniä veistosnäytöksiä päivän mittaan moottorisahalla ja veistostöitä myytävänä, myytävänä Risto Lätin tuohitöitä Renssilän kotipuutarhan TAIMIPÄIVÄT, Varosentie 3, Ruvaslahti klo Polvijärven koulukeskuksen A-talossa kolme näyttelyä: Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely, Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely

16 18 alkaa klo 17-18, viimeistään klo 18 joukkuemäärästä riippuen illalla Kylien välinen lentopallopuulaaki Polvijärven vapaa-aikatalolla, PoU/ Huvilouhoksessa Kekkeruusit plays Popeda, myös karaokea klo lauantai klo klo klo klo klo Kinahmon kesäteatterissa Polvijärvellä Jo vain herra ministeri puh Kinahmon kulttuuritalon pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely, kuvia 1920 luvulta alkaen. Näyttely avoinna tuntia ennen teatteriesityksen alkua. Toripäivä, torilla tapahtuu: myyntiä, kahvia, arpajaisia. Ohjelmassa mm. avoimet SM- naulanlyöntikilpailut, sarjat miehille ja naisille Polvijärvi-Seuran osaston lähellä tuttujen kohtaamispaikka! Seppo Lätti: Pieniä veistosnäytöksiä moottorisahalla ja veistostöitä myytävänä, myytävänä Risto Lätin tuohitöitä, Polvijärvi-seuralla mm. "Karhu-arpoja" Polvijärven koulukeskuksen A-talossa kolme näyttelyä: Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely, Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely Polvijärven lasten ja nuorten teatterileirillä Polvijärvellä valmistelema esitys Polvijärven torin esiintymislavalla Lasten ja nuorten teatterileirillä Polvijärvi-päivä-viikon aikana valmistelema esitys torin esiintymislavalla klo Tohtorit tarinoivat Polvijärvi-päivillä: Lapsettomuus biologin silmin: Filosofian tohtori, solubiologi Liisa Kuusipalo, Susipolitiikka: Yhteiskuntatieteiden tohtori, tutkija Outi Ratamäki. Polvijärven koulukeskuksen auditorio. Kahvitarjoilu klo klo (19.00) Jalkapallon harrasteturnaus Polvijärvi-päivillä. Polvijärvi-Cup- PoPS-78:n järjestämä jalkapallon harrasteturnaus. Polvijärven urheilukentällä.(hiekka-alusta) Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset tai sähköpostitse klo Tanssit Martonvaaran lavalla Tanssiyhtye Etukeno solistinaan Saara Pajarinen Järjestäjänä: Martonvaaran kyläyhdistys ry

17 19 illalla Huvilouhoksessa: Marika & Stackers, myös karaokea sunnuntai 20.7 klo klo Jumalanpalvelus Polvijärven ev.lut.kirkossa Polvijärven koulukeskuksen A-talossa kolme näyttelyä: Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely klo Polvijärvi-päivien pääjuhla Polvijärven Museomäellä Kotiseutulaulu Tervehdyssanat Juhlapuhe: Kirkkoherra Erkki Jaskari Katkelmia Kinahmon kesäteatterin näytelmästä Jo vain herra ministeri Kotseuvun isännän vuosimallia 2014 julkistaminen Karjalaisten laulu Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvitarjoilu. klo Kinahmon kesäteatterissa Polvijärvellä: Jo vain herra ministeri puh Kinahmon kulttuuritalon pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely 1920-luvulta alkaen. Näyttely avoinna tuntia ennen teatteriesityksen alkua. Lisätietoja Polvijärvi-päivistä: Helena Kaasinen puh Ajankohtaista/Tapahtumakalenteri

18 20 VUODEN 2014 TONKKAKUNINKAALLISTEN VALINTA keskiviikkona klo Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museomäellä Polvijärvi-päivät aloitetaan keskiviikkoiltana valitsemalla vuoden 2014 tonkkakuninkaalliset. Kisapareiksi kutsutaan mm. viljelijöitä, kesämökkiläisiä, yhdistysväkeä, yrittäjiä ja eri ammattien edustajia. Parit voivat olla nais-, mies- tai sekapareja. Pareja pyydetään ilmoittautumaan mennessä Helena Kaasiselle puh Kisa käydään hilpeästi maalaishengessä, tyylillä ja tunnelmalla on merkitystä. Sallittuja ovat myös omat lisävarusteet". Pääasia, että huumoria ja iloista mieltä on reilusti mukana! Kisaan osallistuvat parit palkitaan! Voittajat kruunataan ainutlaatuisilla tuohikruunuilla ja he ovat vieraina mm. Polvijärvi-päivien pääjuhlassa Tapahtumassa mukana myös kesäistä oheisohjelmaa, kahvia ja arvontaa. Pääsymaksu: Aikuiset 3 euroa Lapset alle 12v. ilmaiseksi Tule kannustamaan omaa suosikkiasi! Kilpailun järjestäjää: Polvijärvi-Seura ja tapahtumaa tukevat mm. Polvijärven kunta, MTK Polvijärvi, Osuuskunta ItäMaito ja Altona Mining Limited

19 21 NÄHTÄVYYKSIÄ Ortodoksinen kirkko on Johannes Kastajan muistolle pyhitetty kaunis puukirkko. Ev. lut. kirkko on puurakenteinen ja valmistunut v Sotkuman tsasouna on v rakennettu ortodoksisen Karjalan rukouspaikka. Polvijärven talomuseo edustaa 1800-luvun lopulle tyypillistä polvijärveläistä maalaistaloa; päärakennus on kirjailija Seppo Lappalaisen synnyinkoti. Solan luonto- ja kulttuuripolun varrella on mm. metsäkirkko, nuotiokatos, tervankeittopaikka, pontikkatehdas, satumetsä ja kivikautinen asuinpaikka. Karnukan mylly on 1700-luvulta peräisin oleva vesimylly. Kansalan mylly sijaitsee Rauanjoen ja Aisusjoen yhtymäkohdassa. Tammen vahdin maja sijaitsee Sukkulanjoen varrella Keski-Sukkula ja Heinä- Sukkula- nimisten järvien välisellä osuudella. Lentokivi on Lehtovaarassa sijaitseva 4 m korkuinen kivi, jolta seppä Adam Wallius v suoritti yli sata metriä pitkän lennon omatekoisella lentolaitteella. Höytiäisen laskun muistomerkki sijaitsee kunnantalon piha-alueella ja kertoo Höytiäisen purkautumisesta v Huhmarisvaaran tykkipesäkkeet 2. maailmansodan ajalta ovat halkaisijaltaan lähes 10-metrisiä ja sijaitsevat Lomakeskus Huhmarin läheisyydessä. Huhmarisvaaralla on nähtävänä tykki. Koronniemi Kinahmonniemen eteläkärjessä kertoo dramaattisesta Höytiäisen laskusta. Koronniemessä on ev. lut. seurakunnan leirikeskus. Lavalammet ovat ryhmä kirkasvetisiä lampia korkeahkon ja kapean Välisärkän- Lavalammin-särkän harjujakson molemmin puolin. Lampien pohjoispuolella levittäytyvät Viklinsuon ja Rapalahdensuon-Hirvisuon soidensuojelualueet. Rauanjoki on keskijuoksultaan voimakkaasti mutkitteleva erämaajoki, joka on raivattu melontakelpoiseksi ja sopii aloittelevankin melontareitiksi. Joen varrella sijaitsee mm. laavu/nuotiopaikka sekä kaksi metsästysmajaa. Sukkulanjoki on Rauanjokea huomattavasti vaativampi melontajoki kunnan länsiosassa. Sen rantamaisemissa on monin paikoin rakkakivikoita. Sukkulanjoessa sijaitsee myös Salakkakoski, joka on suurin luonnontilainen koski Polvijärven kunnan alueella virtaavissa joissa. Nisäjärvi on Sammakkovaarassa maantien 504 varrella sijaitseva lintuvesien suojelukohde, jonka kohdalla erityisesti lintujen muuttoaikana kannattaa pysähtyä tarkkailemaan siivekkäiden elämää.

20 22 Solanlampi lintutorneineen sijaitsee Saarilan Maatilamatkailutilan läheisyydessä. Noin 60 pesivästä lintulajista mielenkiintoisimpia ovat kaulus- ja harmaahaikarat sekä nokikana. Syvälahti on Huhmarin eteläpuolella Höytiäisestä erottuva lahti, jonka länsirantaa reunustavat Syvälahdenvaaran ja Syvälahdenvuoren jyrkät ja korkeahkot kallioseinämät. Huhmarisvaaralta Huhmarin pohjoispuolella avautuvat upeat näkymät Höytiäiselle. Rukkovaara Rukkojärven itärannalla on näköalapaikka. Sen laelta voi ihailla avaraa metsämaisemaa, jonka keskellä välkkyvät Rukkojärvi ja Viinijärvi. Järvien takana voi kiikarilla nähdä mm. Keretin kaivostornin Outokummussa, Maarianvaaran laskettelurinteen Kaavilla sekä Polvijärven kirkon. Laen toiselta reunalta näkyy horisontissa Höytiäinen. Martonvaaran mäeltä on upeat näkymät Höytiäiselle. Kylän keskellä 1880-luvulta peräisin oleva viljamakasiinirakennus on kunnostettu ja toimii nykyisin kesäkahvilana. RISTEILYJÄ - M/S TUULA Tiedustelut: Lomakeskus Huhmari p tai Laivuri Hannu Hinkkanen Puh. (013) tai (risteilyt, rosvopaistiretket, tilausajot Höytiäisellä) (70 matkustajapaikkaa) M/s Tuulan risteilyt Höytiäisellä koko kesän ajan: - maisemaristeilyt tiistaisin - merirosvoristeilyt perjantaisin (juhannusaattona kokkoristeily klo 22.30) - rosvopaistiristeilyt tilauksesta. Järviristeilyjä tilauksesta. Jouhtenisen saaren luontoretket tilausryhmille.

21 23 KALASTUSLUVAT - myyjät ja yhteyshenkilöt Valokuvausliike Kuva-Soppi/ Uistin-Ukko (013) Kirkonkylä, Sotkuma, Höytiäisen ja Viinijärven viehekalastusluvat, Höytiäisen yleisverkkolupa, Kinahmo, Sotkuma, Martonvaara- Ruvaslahti osakaskunta, yleisveden verkkoluvat Martonvaaran-Ruvaslahti Sotkuma Valokuvausliike Kuva-Soppi/Uistin-Ukko (013) Pekka Lemmetyinen Jaana Leppänen (myös Höytiäisen yleismerkki) Veijo Tossavainen Valokuvausliike Kuva-Soppi/ Uistin-Ukko (013) , Saarilan Maatilamatkailu (013) Kyläpuoti Pikku-Ilja JÄÄHILEASEMA Polvijärven kunnan omistama elinkeinoyhtiö Polvijärven yrityspalvelu Oy ylläpitää jäähileasemaa kirkonkylässä teollisuusalueella osoitteessa Tietotie 4. Jäähileaseman käyttöön tarvitaan avain ja uusia avaimia saa kunnanviraston neuvonnasta. Avainmaksun 40 euroa maksamalla saa oikeuden jäähileen käyttöön koko kesäkaudeksi.

22 24 KIRJASTO Joensuun seutukirjasto/ Polvijärven kirjasto Polvijärventie 4 B (013) , lainaus POLVIJÄRVI Kirjastonjohtaja Sirkku Mustalahti puh. (013) Kirjasto avoinna kesäaikaan ( ) ma klo ti klo ke klo to klo pe klo Juhannusaattona kirjasto on suljettu. Kirjasto siirtyy talviaikaan 15.8: ma klo 10-19, ti klo 11-19, ke klo 11-16, to klo ja pe klo ************************************************************ MUSEOT Talomuseo, Esinemuseo Polvijärvi-seura sähköposti: pj. Olli Karttunen puh Polvijärvi-Seuran tehtävänä on mm. vanhan perinteen kerääminen ja tallentaminen sekä säilyttäminen tuleville sukupolville. Tervetuloa mukaan toimintaan! Esinemuseo Polvijärventie 4 (torin vieressä, kirjaston yläkerrassa) Esinemuseo on avoinna heinäkuussa viikonloppuisin ja Polvijärvi-päivien aikana ke-su Tarkemmat aukioloajat löytyvät Polvijärvi-seuran nettisivuilta. Tiedustelut: Jouko Iivanainen puh Pirjo Hirvonen puh tai sähköpostitse Talomuseo Polvijärventie 29 /(Museomäki) Avoinna kesäisin sopimuksen mukaan.

23 25 Polvijärvi-päivien avajaistapahtuma eli Vuoden 2014 Tonkkakuninkaallisten valinta-tapahtuma pidetään Polvijärven Museomäellä keskiviikkona klo alkaen. Polvijärvi-päivien pääjuhla pidetään Polvijärven Museomäellä sunnuntaina klo 12.

24 . 26

25 27

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su 17.-21.7.2013 keskiviikko 17.7. klo 18.30 Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan

Lisätiedot

Lomakeskus Huhmarin rantakahvila avataan 4.6., jonka jälkeen kahvilan perjantai-iltoja 7.6. alkaen vietetään karaoken merkeissä.

Lomakeskus Huhmarin rantakahvila avataan 4.6., jonka jälkeen kahvilan perjantai-iltoja 7.6. alkaen vietetään karaoken merkeissä. VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ! Tämän kesäesitteen myötä toivomme kaikille polvijärveläisille. Polvijärvellä kesää viettäville ja kaikille muillekin kesäesitettämme lukeville oikein hyvää ja viihtyisää

Lisätiedot

Perinteikäs Kinahmon teatteri Polvijärvellä esittää kesällä Rauno Juhannusvuoren uutuuskomedian Viimeisen päälle poliisi.

Perinteikäs Kinahmon teatteri Polvijärvellä esittää kesällä Rauno Juhannusvuoren uutuuskomedian Viimeisen päälle poliisi. SOTKUMA Sotkuman Kesäpäivät järjestetään lauantaina 7.7.2012 TERVETULOA KAIKKI ASUKKAAT, MÖKKILÄISET JA MUUT KESÄVIERAAT SOTKUMASSA KINAHMO Kyläpuoti Pikku-Ilja puh. 040 588 8978 Avoinna: ma - pe klo 10.00

Lisätiedot

Sotkuman Wanhanajan Kesäpäivät lauantaina 6.7.2013 Pikku-Iljalla

Sotkuman Wanhanajan Kesäpäivät lauantaina 6.7.2013 Pikku-Iljalla SOTKUMA TERVETULOA KAIKKI ASUKKAAT, MÖKKILÄISET JA MUUT KESÄVIERAAT ***************************************************** SOTKUMASSA Sotkuman Wanhanajan Kesäpäivät lauantaina 6.7.2013 Pikku-Iljalla Pieni

Lisätiedot

VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ!

VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ! VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ! Polvijärven kesä 2012 pitää sisällään tapahtumia ja toimintaa niin Polvijärven kirkonkylällä kuin myös maaseutukylissämme. Polvijärveläiset yritykset ja Polvijärven kunta

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA TIEDOTE 1/4 23.5.2008. POLVIJÄRVEN KESÄSSÄ V.2008 mm. Tohtorit tarinoivat tähtitieteestä ja mediaväkivallasta

POLVIJÄRVEN KUNTA TIEDOTE 1/4 23.5.2008. POLVIJÄRVEN KESÄSSÄ V.2008 mm. Tohtorit tarinoivat tähtitieteestä ja mediaväkivallasta POLVIJÄRVEN KUNTA TIEDOTE 1/4 23.5.2008 POLVIJÄRVEN KESÄSSÄ V.2008 mm. Tohtorit tarinoivat tähtitieteestä ja mediaväkivallasta Polvijärven kesässä on taas monenlaista ohjelmaa. On rock-ja moottoripyörätapahtumaa,

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KESÄSSÄ TAPAHTUU:

POLVIJÄRVEN KESÄSSÄ TAPAHTUU: POLVIJÄRVEN KUNTA TIEDOTE 31.05.2007 POLVIJÄRVEN KESÄSSÄ TAPAHTUU: -POLVIJÄRVEN KESÄSSÄ 2007 MM * Rock- ja moottoripyörätapahtumaa * Pärekattotalkoita Polvijärven museonmäellä * Viipurin lapset laulavat

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KESÄ 2016. Polvijärven kesä avataan ke 22.6.2016 Polvijärven torilla Polvijärvi-päivät to-su 21.-24.7.2016 Elorieha la 27.8.2016.

POLVIJÄRVEN KESÄ 2016. Polvijärven kesä avataan ke 22.6.2016 Polvijärven torilla Polvijärvi-päivät to-su 21.-24.7.2016 Elorieha la 27.8.2016. POLVIJÄRVEN KESÄ 2016 Polvijärven kesä avataan ke 22.6.2016 Polvijärven torilla Polvijärvi-päivät to-su 21.-24.7.2016 Elorieha la 27.8.2016 Kesäkuu Ma-Pe 6.-10.6. ja ma-pe 13.-17.6. Polvijärven uimakoulut

Lisätiedot

Polvijärven kesä 2017

Polvijärven kesä 2017 Polvijärven kesä 2017 Kesäkuu La 3.6. Janne Tulkki Duo, Huvilouhos Ma-Pe 5.-9.6. Klo 11.00-12.30 Alkeisuimakoulu ja uimakoulu Outokummun uimahallissa,ilmoittautumiset puh. 04010 46204, Hinta 40 euroa.

Lisätiedot

Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille.

Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille. Perjantai 21.04.2017 klo 09:00-21:00 Tahko Ski Lift Pitch Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? Musiikkinäytelmä: Sinun vuorosi loistaa Nilsiän Manttu, Vesitornintie 1 Nilsiän lukion musiikkinäytelmä

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat kesäkuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat kesäkuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat kesäkuussa 2015 Viikko 23 (1.6.-7.6.) Ma 1.6. - Klo 9-13 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

Polvijärven kyläilta Vetävä Polvijärvi 7.10.

Polvijärven kyläilta Vetävä Polvijärvi 7.10. Kohteet ja paikat sivu 1. Sotkuma - kyläkauppa, kahvio, kampaamo kylätalo - pien(kone)korjaamo, huollot, yms. pienkoneet korjaus - vapautuvat kunnantilat - veneranta - uimaranta - fresbegolfradan kehittäminen

Lisätiedot

HUHMARI -KESÄRETKI LA 9.6 SU 10.6.2012 1

HUHMARI -KESÄRETKI LA 9.6 SU 10.6.2012 1 HUHMARI -KESÄRETKI LA 9.6 SU 10.6.2012 1 Tänä vuonna autismikirjon aikuisten kesäretki suuntautuu luonnonläheiseen Lomakeskus Huhmariin (Huhmarisentie 43, 83700 Polvijärvi). Lomakeskus Huhmari sijaitsee

Lisätiedot

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä!

Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! TALOMUSEO GLIMS Kesä 2015 elävää historiaa joka päivä! Kuva: Olli Hakamies Glimsintie 1, Espoo (Jorvin sairaalan vieressä) www.espoonkaupunginmuseo.fi TALOMUSEO GLIMS Glimsintie 1, 02740 Espoo (Jorvin

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA 1/5. 1. Kunnan elinkeinojen kehittämismäärärahan käyttöperusteet vuodelle 2011 ja maksatusasiat

POLVIJÄRVEN KUNTA 1/5. 1. Kunnan elinkeinojen kehittämismäärärahan käyttöperusteet vuodelle 2011 ja maksatusasiat POLVIJÄRVEN KUNTA 1/5 HYVÄ YRITTÄJÄ AJANKOHTAISTA ELINKEINOTOIMESTA 04.02.2011 1. Kunnan elinkeinojen kehittämismäärärahan käyttöperusteet vuodelle 2011 ja maksatusasiat Polvijärven kunnan vuoden 2011

Lisätiedot

Koko viikon ohjelma on ilmainen, ellei muuta mainita!

Koko viikon ohjelma on ilmainen, ellei muuta mainita! MAANANTAI: 23.6 13-15 Aistien polku, Pedersheim. Ajelu hevosella ja kärryllä, hevosen kengityksen esittely, eläinaiheinen tietovisa. Kaikenikäisille! HUOM Ohjelma on siirretty: tapahtuma järjestään maanantaina

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä TOIMINTAOHJELMA 1.6.-7.6.2015 PALVELUKESKUS AVOINNA; MA-TO 7.30-15.00, PE 7.30-15.00 ja LA 7.30-12.00 PALVELUKESKUS SIIRTYY KESÄAIKAAN! SULJEMME 1.6.-30.8. MAANANTAISTA PERJANTAIHIN KLO 15.00. Maanantaina

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka Torstai 29.06.2017 Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka... Perjantai 30.06.2017 Dj Tahko MTB Lauantai 01.07.2017 Yleinen Jo 19. kertaa järjestettävä Suomen suurin ja haastavin MTB tapahtuma tulee

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Viemärilaitoksen päivystys... 1 Avoin luento/ Pääasia muistista... 1 MTK-Pyhäntä tiedottaa... 1 Eläkeliitto

Lisätiedot

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon!

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon! Nro 6/2013 TÖYSÄN 4H-YHDISTYS Kotisivumme ovat uudistuneet. Osoitteesta www.toysa.4h.fi löydät tietoa 4H tapahtumista, kerhoista, kotipalvelusta ym. Meidät löydät myöskin Facebookista > Töysän NeljäHoo.

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat marraskuussa 2015 Viikko 45 (2.11.-8.11.) Ma 2.11. - Klo 9-14 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7.

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7. VUOSITIEDOTE 2009 Levikki 400 kpl 1 Sisältö: Kyläyhdistyksen terveiset 3 Jäsenmaksu 3 Kyläyhdistys vuokraa 4 100 -vuotias koulumme 5 30 -vuotias kyläyhdistys 6 Nettisivut 7 Tapahtumat 7-9 Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Taas kukkasilla kukkulat, oi Herra, kaikki vyötät ja laumat lukemattomat taas laitumilla syötät. Näin kaikki maa nyt iloissaan sinulle laulaa kiitostaan, julistaa kunniaasi.

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 4 / 2014

JÄSENTIEDOTE 4 / 2014 JÄSENTIEDOTE 4 / 2014 Kuva Jaana Boström: Alastaro 3.10.2014 Tuttujen tuvan edustalta Kuva Jaana Boström: Toimiston kaktus keräsi voimaa taloyhtiön pihalla aidan vieressä ja 23.10.2014 kukinta oli todella

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat elokuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat elokuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat elokuussa 2015 Viikko 32 (3.8.-9.8.) Ma 3.8. - Klo 9-13 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Varissuo 3.9. - 9.9.2012

Varissuo 3.9. - 9.9.2012 Varissuo 3.9. - 9.9.2012 Naapurilähiö - digitaalista tarinankerrontaa Työpajoissa tehdään kollaasitekniikalla digitaalinen esitys siitä, miltä Varissuo näyttää asukkaan silmin. Toiminta on kaikille avointa!

Lisätiedot

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä KYMEN VIESTIKILTA RY KUTSU 1(5) Kouvola 04.06.2017 Valtakunnalliset Viestimiespäivät 12. 13.08. 2017 Vekaranjärvellä Meillä on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi viettämään kanssamme Valtakunnallisia

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 Lauantai 1.7. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.7. Maanantai 3.7. 9.30 10.15 Voimaa ja tasapainoa ryhmä

Lisätiedot

Kesäpirtti Tampereen työväenopiston opiskelijat ry Kesäpirtti, Kesäpirtintie 48, Ylöjärvi

Kesäpirtti Tampereen työväenopiston opiskelijat ry Kesäpirtti, Kesäpirtintie 48, Ylöjärvi Kesäpirtti 2014 Tampereen työväenopiston opiskelijat ry Kesäpirtti, Kesäpirtintie 48, 33480 Ylöjärvi www.tto-opiskelijat.fi/kesapirtti 044 3491 030 Ravintola avoinna 31.5. - 31.8.2014 Arkisin 16.00 17.00

Lisätiedot

KESÄKUU Tervetuloa! Puh Amurin TEON TUPA ry. Yhteistyössä: Kohtaamispaikka ikäihmisille Tampereen Amurissa

KESÄKUU Tervetuloa! Puh Amurin TEON TUPA ry. Yhteistyössä: Kohtaamispaikka ikäihmisille Tampereen Amurissa Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA 1/4. 1. Kunnan elinkeinojen kehittämismäärärahan käyttöperusteet vuodelle 2014 ja maksatusasiat

POLVIJÄRVEN KUNTA 1/4. 1. Kunnan elinkeinojen kehittämismäärärahan käyttöperusteet vuodelle 2014 ja maksatusasiat POLVIJÄRVEN KUNTA 1/4 HYVÄ YRITTÄJÄ AJANKOHTAISTA ELINKEINOTOIMESTA 05.03.2014 1. Kunnan elinkeinojen kehittämismäärärahan käyttöperusteet vuodelle 2014 ja maksatusasiat Polvijärven kunnan vuoden 2014

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA VÄRTSILÄN TAPAHTUMAKALENTERI VÄRT SI LÄN KYL ÄT IEDO T E t alvi 2013 /20 14 www. vart sila.f i Värtsilän kirkossa tapahtuu! 04.12. klo 18 Jouluaskartelu perheille seurakuntakodilla. 08.12. klo 17-19 Myyjäiset

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat lokakuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat lokakuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat lokakuussa 2015 Viikko 40 (1.10.-4.10.) To 1.10. - Klo 9.30 Ympäristötaidepaja, (Kädentaitopaja 0. krs). Tule kuulemaan, mitä ympäristötaide on. Jatkossa ryhmässä tuotetaan

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA Päivitetty 24.01.2014 Tapahtumia tulee koko ajan lisää ja toimintakalenteria päivitetään säännöllisesti, nouda aina uusin päivitetty Olohuoneesta! Vertaisryhmissä keskustellaan

Lisätiedot

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kisat järjestetään Helsingissä 11. 12.2.2012. Järjestävät seurat Tapanilan Erän kendojaosto ja Helsingin Yliopiston Kendoseura toivottavat kaikki

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2017

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2017 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2017 Tiistai 1.8. 13.30-15.00 Filmikammari, katsotaan yhdessä elokuvaa lähitorin olohuoneessa Keskiviikko 2.8. Torstai 3.8. 12.45-13.30 Yhteislaulua ryhmäkodissa

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Arimo Helmisaari. Kokouksen sihteeriksi valittiin Tapio Rastas.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Arimo Helmisaari. Kokouksen sihteeriksi valittiin Tapio Rastas. Hallituksen kokous Aika: 27.11.2009 klo 18.00 Paikka: Yläneen kirjasto Läsnä: [x] Päivi Erävesi, [x] Arimo Helmisaari [ ] Timo Hämäläinen [x] Elisa Niittymaa [x] Pertti Peltola [x] Tiina Pihajoki [x] Heimo

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot

SF-Caravan ry:n karavaanarien GOLF-kerho Jäsenlehti 3 / 2010

SF-Caravan ry:n karavaanarien GOLF-kerho Jäsenlehti 3 / 2010 SF-Caravan ry:n karavaanarien GOLF-kerho Jäsenlehti 3 / 2010 Terveisiä Mikkelistä yläkuvassa kevätgolfin voittaja joukkue Anna-Leena ja Esa Laakkonen. Alakuvassa sunnuntain arvotuilla pareilla pelatun

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

MARRASKUU Tervetuloa! Puh

MARRASKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

Harrastekalenteri

Harrastekalenteri Harrastekalenteri 2016 2017 PoU Yleisurheilu: Anniina Walling p. 044 0303858 Jääkiekko: Teuvo Mutanen p. 040 1046107 teuvo.mutanen@polvijarvi.fi - Yleisurheiluharjoitukset Maanantaisin 17 18 Vapaa-aikatalo

Lisätiedot

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TERVETULOA MUKAAN! Taatalakeskus Sulkavuorenkatu 6 Tiedustelut p.050 438 4319 tai katharina.hau@tvpy.fi ESITTELYSSÄ LOKAKUUN RYHMIÄ: YMPÄRISTÖTAIDE-

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Lasten museokesä 2013

Lasten museokesä 2013 Lasten museokesä 2013 Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan

Lisätiedot

MAAILMANPERINTÖPÄIVÄT 12.-15.8.2010

MAAILMANPERINTÖPÄIVÄT 12.-15.8.2010 MAAILMANPERINTÖPÄIVÄT 12.-15.8.2010 Tule mukaan juhlimaan Merenkurkun saaristoa, yhteistä maailmanperintöämme! Kaikki maailmanperintöpäivien tapahtumat ovat yleisölle avoimia. TERVETULOA! OHJELMA Torstai

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2014-2015

VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2014-2015 VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2014-2015 MAA- NANTAI - - - - - - 21.30 21.30-22.00 PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu PoU/yleisurheilu

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa ANNA AIKAASI VAIKKA VAIN TUNNIKSI KERRALLAAN Vihdin seurakunnassa on monipuoliset mahdollisuudet osallistua vapaaehtoistoimintaan. Voit tulla esim. mummiystäväksi

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KYLIEN KUULUMISIA

POLVIJÄRVEN KYLIEN KUULUMISIA POLVIJÄRVEN KYLIEN KUULUMISIA Seuraavat ideat, kommentit, toiveet ja ehdotukset on kerätty 10.12 järjestetyssä Polvijärven kylien illassa. Iltaan oli kutsuttu asukkaita. Läsnä oli kunnan edustaja, sekä

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, johon sisältyy paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

Rimmin Räpylä. Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015

Rimmin Räpylä. Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015 Rimmin Räpylä Rimmilän kyläyhdistyksen tiedotuslehti 2/2015 Puheenjohtajan palsta Vireä kyläyhdistyksemme on toiminut jo yli 13 vuotta ja aina vaan tekemistä riittää. Vappuna on yhteisiä menoja, äitienpäivän

Lisätiedot

Klo 10 Miesten ryhmä, vet. Erik, kirjastohuone Klo Karaoketilaisuus, vet. Marjatta Hokka, juhlasali, tervetuloa!

Klo 10 Miesten ryhmä, vet. Erik, kirjastohuone Klo Karaoketilaisuus, vet. Marjatta Hokka, juhlasali, tervetuloa! Lehmusvalkaman kuukausiliite ajalle 1.- 28.2.2018 Karviaiskatu 7, 20720 Turku. Puh. 02-2625020. Liikenneyhteydet P1 Palvelulinja, 9,12,99 www.turku.fi/lehmusvalkama Torstai 1.2. Senioritanssit, vet. Anja,

Lisätiedot

POP UP kahvilapäivä

POP UP kahvilapäivä POP UP kahvilapäivä 20.5.2017 POP UP -kahvilapäivä Kansainvälisenä ravintolapäivänä 20.5 Järjestettiin toista kertaa Osa Suomi100 ohjelmaa Mukana 24 paikallisyhdistystä Mukana olleet yhdistykset: Laukaan

Lisätiedot

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014 Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 2 Hei! Tästä esitteestä löydät itsellesi monipuolista tekemistä ja toimintaa kesäloman

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011 SISÄLTÖ Valtuuston kokous. 1 Löydetty silmälasit. 1 Kirpputoritapahtuma.. 1 Sosiaali ja terveyspiiri Helmen kesätiedote. 1 5 Sivistysosasto tiedottaa.. 5 Kirjasto avoinna 1.6. 31.8.2011. 6 Taidenäyttely..

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat syyskuussa 2015

Lähitori Kuusela tapahtumat syyskuussa 2015 Lähitori Kuusela tapahtumat syyskuussa 2015 Viikko 36 (1.9.-6.9.) Ti 1.9. - Klo 10.00 Voimavara ryhmä, (Päivätoiminnan tila 1. krs). Lisätietoja ja ilmoittautumiset: toimintaterapeutti Jatta Ahlvik 044-7225935.

Lisätiedot

Valtakunnallista kehitysvammaisten teemaviikkoa vietetään

Valtakunnallista kehitysvammaisten teemaviikkoa vietetään Kaikille ihmisoikeudet täysimääräisesti ja yhdenvertaisesti. Valtakunnallista kehitysvammaisten teemaviikkoa vietetään 1. - 7.12.2016. www.kvtl.fi/fi/kehitysvammaisten-viikko/ Luovuus ja herkkyys -taidenäyttely

Lisätiedot

Kausitiedote. Seuraava kausitiedote ilmestyy

Kausitiedote. Seuraava kausitiedote ilmestyy Kausitiedote Seuraava kausitiedote ilmestyy 1.12.2017 Ilmoitukset tiedotteeseen 31.11.2017 mennessä osoitteeseen: kari.rissanen@huittinen.fi tai http://www.huittinen.fi/matkailu/huittisissa_tapahtuu/ilmoita_kausitiedotteessa

Lisätiedot

Kouvolan seudun ABC-asemat

Kouvolan seudun ABC-asemat Nykyään ABC on S-ryhmän ketju, joka on sekä matkailijan viihtyisä taukopaikka että lähiseudun asukkaan päivittäisiä palveluja tarjoava palvelukeskus. ABC-ketjuun kuuluu ABC-palveluasemia, ABC-automaattiasemia

Lisätiedot

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi.

LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAA! Torstaina 20.11.14 lääkärin vastaanotto suljettu klo 11.00 16.00 henkilökunnan koulutuksen vuoksi. KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 21/2014 16.11.2014 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto os. Lokaniituntie 1, 68230 Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja

Lisätiedot

Melontaretket Aurajoella Aurajokimelonta 20 vuotta! 2011 2.-3.7. 29.5. 27.8. YÖMELONTA AURAJOKIMELONTA KEVÄTMELONTA Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo avoinna 1.6.-31.8.2011, talviaikaan tilauksesta Tervetuloa!

Lisätiedot

Suinulan Sanomat. Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa

Suinulan Sanomat. Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa Suinulan Sanomat Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa Aiemmin esillä ollut Kuorevesi-järven kalastusyhtymä on saanut lisää mukaantulijoita. Nyt ovat mukana Suinula, Kavala,

Lisätiedot

Yhdistysfoorumi klo Leppävirran kunnantalo Kyläasiamies Merja Kaija Tapahtumakoordinaattori Seija Heiskanen

Yhdistysfoorumi klo Leppävirran kunnantalo Kyläasiamies Merja Kaija Tapahtumakoordinaattori Seija Heiskanen Yhdistysfoorumi 1.2.2017 klo 18.00 Leppävirran kunnantalo Kyläasiamies Merja Kaija Tapahtumakoordinaattori Seija Heiskanen 1.2.2017 #maapuhuu #maaseutuparlamentti 1 Mahdottomuuksista MAHDOLLISUUKSIA yllätyksiä,

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

JOULUKUU Tervetuloa! Puh

JOULUKUU Tervetuloa! Puh Toimintaa järjestää Amurin Teon Tuvan Iltatupa-hanke, jonka tavoitteena on alueellisen yhteisöllisyyden vahvistaminen, ikäihmisten hyvinvoinnin kehittäminen, yksinäisyyden vähentäminen sekä käytäntöjen

Lisätiedot

MOSA HERÄÄ Tapanilan kyläjuhla Alkaen 22.4.1979

MOSA HERÄÄ Tapanilan kyläjuhla Alkaen 22.4.1979 MOSA HERÄÄ Tapanilan kyläjuhla Alkaen 22.4.1979 Tapanila-Seura ry. http://www.tapanila.fi Sivu 1 1 MOSA HERÄÄ... 3 1.1 TILAISUUDEN JÄRJESTÄJÄ... 3 1.2 TORITILAISUUDEN OSALLISTUJAT... 3 1.3 ILMOITTAUTUMINEN...

Lisätiedot

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n.

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n. KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 28.6.-1.7.2012 RETRIITIN TEEMAT JA HARJOITUKSET TORSTAI on

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

0500 139 404 Marko Aalto Petri Peltoniemi

0500 139 404 Marko Aalto Petri Peltoniemi HAULIKKOJAOSTO 2015 HAULIKKOJAOSTO Pj Marko Aalto 040 8217 707 Siht. + nettisivut Päivi ine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rahastonhoit. Matti Kokkonen 040 5511 544 Ampumakoulut Matti Kokkonen 040 5511

Lisätiedot

Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset

Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset OHJELMA PROGRAM Tapahtumakomitean puheenjohtajan terveiset Rakkaat tapahtumaan osallistujat, Minulla on suuri ilo toivottaa teidät tervetulleiksi Islantiin sekä Barnlek 2014-tapahtumaan. BARNLEK järjestetään

Lisätiedot

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa Toimintaa lapsiperheille Kaarelassa Kevät 2015 KANNELMÄEN SEURAKUNTA ESIKOISVAUVAKERHO Torstaisin klo 13.30-15 Kirkon nuorisotila Nurkassa (alk. 15.1.) Kerho on avoin kohtaamispaikka, ilmoittautumista

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Taitouinnin Kuvio- ja Highlight mestaruuskilpailut Jyväskylässä

KILPAILUKUTSU. Taitouinnin Kuvio- ja Highlight mestaruuskilpailut Jyväskylässä KILPAILUKUTSU Taitouinnin Kuvio- ja Highlight mestaruuskilpailut 8. 10.12.2017 Jyväskylässä JÄRJESTÄVÄ SEURA Swimming Jyväskylä ry PAIKKA Vesiliikuntakeskus Aalto Alvari, Pitkäkatu 2, 40700 Jyväskylä SÄÄNNÖT

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelma. Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013

Varhaiskasvatussuunnitelma. Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013 Varhaiskasvatussuunnitelma Klaukkalan avoin päiväkoti 2012-2013 1. AVOIMEN VARHAISKASVATUKSEN PALVELUT Avoimet varhaiskasvatuspalvelut kunnassa on jaettu kolmeen päätaajamaan kirkonkylään, Rajamäkeen ja

Lisätiedot

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN!

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Halli Toimintakalenteri Heinäkuu 2013

Halli Toimintakalenteri Heinäkuu 2013 Halli kotihoidon esimies Anna-Liisa Raiskio, puh. 040 752 1138 POUTA PARAS HEINÄMIES ON Tapahtuma: Palvelupäivä Ajankohta: keskiviikkoisin klo 9-14, Puistotie 5 A Ohjelma: vaihtuva vanhusten avohoito Kenelle:

Lisätiedot

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015)

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) Valmisteluryhmän terveiset Kumppanuustalon suunnittelu ja valmistelu etenee 1. Kulmassa toteutettiin suunnitteluilta 10.2.2015. Tilaisuudessa

Lisätiedot

Jäsenkirje / Kevät 2016

Jäsenkirje / Kevät 2016 Jäsenkirje / Kevät 2016 Hei MLL Kaarinan jäsen! Kiitos, että kuulut paikallisyhdistykseemme. Uusi jäsenyyskausi on startattu käyntiin osittain uudella hallituksella. Uusien ja vanhojen jäsenten yhteystiedot

Lisätiedot

HAUHON REITIN TAPAHTUMAKALENTERI 2014

HAUHON REITIN TAPAHTUMAKALENTERI 2014 HAUHON REITIN TAPAHTUMAKALENTERI 2014 TOUKOKUU 1.5. 12 18 Kahvilan avajaiset, Vappuohjelmaa 13.30 15.00 Vihavuosi 040 8476649 / Mona 7.5. 13 17 Päivätanssit Lautsian lomakeskus 8 8.5. 12 16 Kädet saveen,

Lisätiedot

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 Puistolan kirkko Tapulin seurakuntakoti PUISTOLAN KIRKKO Messut sunnuntaisin klo 10 17.1. 2.su.lopp. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Esko M. Laine, Sofia Tuomenvirta,

Lisätiedot

Lisätietoja: Berit Tamminen, puh

Lisätietoja: Berit Tamminen, puh Halli Lisätietoja: Berit Tamminen, puh. 040 752 1138 Tapahtuma: Bingo Ajankohta: 03.05.2017 Paikka: Hallin palvelutalo Ohjelma: Palvelupäivän sauna, jumppa, lehdenluku ja bingo Hallin palvelutalo Palvelupäivässä

Lisätiedot

Liperin Leipäpäivä ry Toimintakertomus v. 2010

Liperin Leipäpäivä ry Toimintakertomus v. 2010 Liperin Leipäpäivä ry Toimintakertomus v. 2010 Liperin Leipäpäivä ry Käsämäntie 81 F 83100 Liperi Asiamies Johanna Rinnekari p. 040 301 2441 Pj. Pirkko Hyvärinen p. 0500 985 610 Yleistä Vuosi 2010 on ollut

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

Hyvä muistaa ja tietää. Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10

Hyvä muistaa ja tietää. Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10 Alkkari Elokuu 2005 Sisällysluettelo: Hyvä muistaa ja tietää 2 Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10 Hyvä muistaa ja tietää Askelvihkotilaukset

Lisätiedot

Maaseutuasiakas vastaava-hanke (Masva-hanke) Maaseutuyritykset tutuksi! tapahtumien raportti

Maaseutuasiakas vastaava-hanke (Masva-hanke) Maaseutuyritykset tutuksi! tapahtumien raportti Maaseutuasiakas vastaava-hanke (Masva-hanke) Maaseutuyritykset tutuksi! tapahtumien raportti Maaseutuyritykset tutuksi-kiertue Kalajoen kaupungin hallinnoima Masva-hanke järjesti marraskuun aikana viiden

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH)

Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) Elämyksiä luonnosta - Yyterin Kylpylähotellissa, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) Sunnuntai Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Klo 18.00-19.00 Tuloinfo. Taloon ja toisiin tutustuminen Maanantai

Lisätiedot

PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu tammikuulla 2018

PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu tammikuulla 2018 PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu tammikuulla 2018 1.1. maanantai Ravintola suljettu 2.1. tiistai 3.1. keskiviikko klo 12 14 Maestro-Karaoke, Sarin johdolla 4.1. torstai 5.1. perjantai klo 10.30 Kenkäesittely

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely.

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Sunnuntai 30.07.2017 klo 13:00 Pelimannimusiikin kesäkonsertti Maanantai 31.07.2017 Tiistai 01.08.2017 klo 17:00 Illuusioteatteri Taikavuoren taikanäytös Keskiviikko 02.08.2017 ihmettä ainutlaatuisessa

Lisätiedot