VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ!"

Transkriptio

1 3 VIIHTYISÄÄ KESÄÄ POLVIJÄRVELLÄ! Polvijärven kesä 2014 pitää sisällään tapahtumia ja toimintaa niin Polvijärven kirkonkylällä kuin myös maaseutukylissämme. Polvijärveläiset yritykset ja Polvijärven kunta yhteistyökumppaneineen palvelevat Teitä niin kesällä, syksyllä, talvella kuin keväälläkin. Polvijärven torilla Polvijärven 4H-yhdistyksen jäätelökioski palvelee 8.8. saakka ma-pe klo ja kioskista saa jäätelön lisäksi mm. kahvia ja limpparia. Kioski on avoinna myös toripäivien, Polvijärven kesän avauksen ja Polvijärvi-päivien aikana. Polvijärven kesä avataan juhannusviikolla keskiviikkona Polvijärven torilla. Martonvaaran lavalla kesätanssit aloitetaan jo lauantaina 7. kesäkuuta Eero Avenin ja Soundset - yhtyeen tahdittamina. Myös juhannustanssit tanssitaan Martonvaaran lavalla. Martonvaaran lavatansseja tanssitaan la 7.6., la 21.6., la 28.6., la 12.7., la 19.7., la ja la Höytiäisen rannalla sijaitseva Lomakeskus Huhmari tarjoaa kesävieraille monipuolista tekemistä ja lupsakkaa palvelua. Lomakeskus Huhmarin vesimaailma on avoinna kesäelokuussa päivittäin vesimaailman kahvilassa myydään myös elintarvikkeita. Huhmarin lounasbuffet arkisin ma-la klo ja päivällisbuffet klo 17-19, sunnuntaibuffet klo Ravintolan terassi palvelee asiakkaita päivittäin ravintolan aukioloaikoina. Rantakahvila avoinna juhannuksena. Lomakeskus Huhmarissa on koko perheelle mukavaa tekemistä: - Vesimaailman poreissa - frisbeegolf - peliradalla - lapsille leikkipaikat - välinevuokrausta mm. erilaisia pelejä M/s Tuula risteilyt Höytiäisellä koko kesän ajan - maisemaristeilyt tiistaisin - merirosvoristeilyt perjantaisin (juhannusaattona kokkoristeily klo 22.30) - rosvopaistiristeilyt tilauksesta Huhmarin kesätanssit lauantaisin kesäkuussa klo ja heinäkuussa klo Esiintyjät sekä muut viihdeohjelmatiedot löydät Juhannusjuhlat perinteisesti kokon, koivujen ja kesävalssin merkeissä Huhmarin rannassa.

2 4 Saarilan Maatilamatkailutilan laajennetussa Kotieläinpihassa tapaat perinteisiä maatilan eläimiä ja pääset tutustumaan satupolkuun metsässä: Kotieläinpihassa on mm. lampaita, vuohia, suomenhevosia ja erilaisia kanoja. Lisäksi kotieläinpihassa asustaa shetlanninponeja, aasi, riikinkukkopariskunta, fasaaneja, kyyhkyjä ja poroja. Maatilalla on myös ylämaannautoja. Satupolku kiemurtelee pihametsän kuusikossa. Saarilassa nautit hyvin tehdystä kotiruuasta, leivonnaisista ja aidosta maalaisympäristöstä. Saarila on loistava paikka juhlien järjestämiseen. Kotiruuasta koostuva lounaspöytä on tarjolla tilauksesta. Tosi kiva lomailu-, juhla- ja retkikohde! Polvijärven Liha-aitan myymälä on avoinna perjantaisin klo osoitteessa Kinahmontie 31. Polvijärven kesän avausta vietetään Polvijärven torilla keskiviikkona Ohjelmassa kesän avauspuheen lisäksi yleisökaraokea ja välillä yhteisötanssia. Karaokesta kiinnostuneilla on mahdollisuus päästä laulamaan yleisökaraokessa. Polvijärven kesän avauspäivänä pidetään toripäivää klo ja kesän avauspuhe pidetään klo 15, minkä jälkeen on yleisökaraokea torilla klo Kesän avauksen yhteydessä on kompostointineuvontaa klo Polvijärven torilla. Kesäkahvila Martonvaarassa vanhalla viljamakasiinilla on avoinna joka päivä klo ja keskiviikkoiltaisin (ei 16.7.) klo Myytävänä: kuumia vohveleita suoraan pannulta kermavaahdon ja hillon kera, kahvia, limsaa, karjalanpiirakoita ym. luettavana päivän lehdet. Muina aikoina kahvila on avoinna tilauksesta vähintään 15 hengen ryhmille. Keskiviikkoiltaisin kesäkahvilassa on erilaisia te toja esim. yhteislaulua, kivien maalausta, lasten peli- ja leikki-ilta ja korujen tekemistä. Polvijärven ev.lut kirkko on avoinna kesä-elokuussa ma-to klo 9-15 ja pe klo Messu kirkossa sunnuntaisin klo 10. Tänä vuonna viettää Polvijärven Johannes Kastajan kirkko (Taipaleen ortodoksinen srk) 100 v-juhlavuottaan. Merkkivuotta juhlistetaan: Ma klo 18 juhlavigilia, Johannes Kastajan syntymä, Ti klo 9.00 liturgia, vedenpyhitys ja ristisaatto. Praasniekka jatkuu kirkon pihalla teltassa keittolounaalla, kahveilla ja juhlaohjelmalla. Polvijärven ortodoksinen kirkko on Tiekirkko ja avoinna tutustujille osoitteessa Haavikontie 31, Polvijärvi ke-su klo Polvijärven Kinahmon kesäteatterissa Jo vain herra ministeri - esitykset alkavat ensi-illalla la Näytelmän ohjaa Päivi Voutilainen. Muut esitykset: Kinahmon kulttuuritalon pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely, kuvia 1920 luvulta alkaen. Näyttely auki tuntia ennen teatterin alkua. Polvijärven Kinahmossa Matkaratsastustapahtuma ja poniagilitykilpailut Kinahmon koululla (Lavalammentie 2, Kinahmo) lauantaina klo 10 alkaen. Paikanpäällä pääset seuraamaan innokkaiden hevos- ja poniharrastajien suorituksia ja ihastelemaan hienoja hevosia ja poneja. Matkaratsastuskisojen lisäksi samalla järjestetään poniagilitykilpailut, jossa pikkuponit esittelevät taitojaan temppuradalla. Paikalla buffet ja oheisohjelmaa ylei-

3 5 sölle. Paikalla paljon erilaisia hevosia ja poneja ihasteltavaksi. Järjestäjänä Virkistys Hevostelijat Ry ja Kinahmon Kyläyhdistys Ry. Polvijärven Solan metsäkirkon 20 v-juhlamessu pidetään sunnuntaina klo Polvijärven Sotkuman kesäpäivät 20 vuotta! la 5.7. klo 10-14, latotanssit Siimestöjen navetan ylisillä la-iltana 5.7. klo 19-24, esiintyjänä Mervi Ala. Polvijärvi-päivät ke - su heinäkuuta 2014 Polvijärvi-päivä viikolla järjestetään lasten ja nuorten teatterileiri vuotiaille.teatterileirillä valmistetaan esitys Polvijärvi-päiville torille lauantaina klo 10 ja klo 12 esitettäväksi. Keskiviikko Polvijärvi - päivät 2014 aloitetaan keskiviikko-iltana 16. heinäkuuta Polvijärven museomäellä klo valitsemalla vuoden 2014 Tonkkakuninkaalliset. Kisapareiksi kutsutaan viljelijöitä, kesämökkiläisiä, kesävieraita, yhdistysväkeä, yrittäjiä ja eri ammattien edustajia. Parit voivat olla nais-, mies- tai sekapareja. Pareja pyydetään ilmoittautumaan mennessä Helena Kaasiselle puh Museomäellä kesäistä ohjelmaa. Haastavilla tehtävillä testataan mm. parin yhteistyökykyä, aistien terävyyttä, paikallistuntemusta ja hinkkien vetävyyttä. Kaikki kisaan osallistuvat parit palkitaan. Voittajat kruunataan ainutlaatuisilla tuohikruunuilla ja he ovat vieraina mm. Polvijärvipäivien pääjuhlassa. Torstai Miesten ratakymppi on ohjelmassa torstaina 17. heinäkuuta klo 19 Polvijärven urheilukentällä. Martonvaaran Laivarannassa pidetään Rantakala-ilta torstaina alkaen klo 18. Perjantai Polvijärvi-päivien ensimmäinen toripäivä, jota on pidetty iltatorina, on yleisön pyynnöstä muutettu koko päivän klo 8-16 toripäiväksi. Polvijärvi-päivien toripäivillä perjantaina 18. heinäkuuta klo 8 16 ja lauantaina 19. heinäkuuta klo on tapahtumia, ohjelmaa, arvontoja ja myyntiä. Polvijärvi-päivien toripäivillä yleisö voi osallistua mm. naulanlyönnin SM-kilpailuihin, jotka järjestää Ruvaslahden kyläyhdistys. Polvijärven Kuvataideyhdistyksen, Polvijärvi-Seuran sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttelyt ovat avoinna perjantaina klo Polvijärven koulukeskuksen A-talossa. Polvijärvi-Seuran näyttelyn teema on tänä vuonna: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena.

4 6 Polvijärvi-päivien aikaan järjestetään kylien välinen lentopallopuulaaki vapaa-aikatalolla perjantaina alkaen klo 17-18, viimeistään klo 18 joukkuemäärästä riippuen. Joukkueessa tulee olla vähintään 6 pelaajaa ja korkeintaan 10 pelaajaa/joukkue. Kylien toivotaan kokoavan joukkueen ja tulevan mukaan tähän Polvijärven kesän kivaan toisen kerran Polvijärvi-päivillä järjestettävään tapahtumaan. Joukkueen ilmoittaminen (joukkueen nimi, nimilista) ja/tai lisätiedot/tarkemmat säännöt: Perjantai-iltana klo 19 Polvijärven Kinahmon kesäteatterissa esitetään Jo vain herra ministeri näytelmä. Lauantai Polvijärvi-päivien toisena toripäivänä Polvijärven torilla klo 8-14 on myyntiä, tapahtumia ja arvontaa. Lasten ja nuorten teatterileiriläiset esittävät teatterileirillä valmistelemansa esityksen torilla lauantaina klo 10 ja klo 12. Lauantaina järjestetään Polvijärvi -Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena, Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely ja Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely Polvijärven koulukeskuksen A-talossa klo Seppo Lätti on lauantaina torilla antamassa pieniä veistosnäytöksiä moottorisahalla ja myymässä veistostöitä. Risto Lätti puolestaan on myymässä tuohitöitä. Polvijärvi-Seuralla on taas myynnissä suosittuja Karhu-arpoja ja arvottavan karhun on veistänyt Seppo Lätti. Tohtorit tarinoivat Polvijärvi-päivillä lauantaina klo 13 Polvijärven koulukeskuksen auditoriossa. Teemat: Lapsettomuus biologin silmin, filosofian tohtori, solubiologi Liisa Kuusipalo ja toinen teema: Susipolitiikka, yhteiskuntatieteiden tohtori, tutkija Outi Ratamäki. Kahvitarjoilu klo Polvijärvi-päivien lauantain ohjelmassa on kolmannen kerran jalkapallon harrasteturnaus Polvijärvi-Cup. PoPs-78:n järjestää jalkapallon harrasteturnauksen lauantaina klo 14-(19) Polvijärven urheilukentällä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset tai sähköpostitse Lauantai-iltana Polvijärven Martonvaaran lavalla on lavatanssit, jossa esiintyy Tanssiyhtye Etukeno solistinaan Saara Pajarinen. Sunnuntai Polvijärvi-päivien pääjuhla pidetään sunnuntaina klo Polvijärven Museomäellä. Juhlapuhujana Polvijärvi-päivien tämän vuoden pääjuhlassa on kirkkoherra Erkki Jaskari. Pääjuhlan ohjelmassa on myös mm. katkelma Polvijärven Kinahmon kesäteatterin tämän kesän näytelmästä Jo vain herra ministeri. Polvijärven Kuvataideyhdistyksen ja Polvijärvi -Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven tilkkukilta Tilikkusten näyttely ovat avoinna myös sunnuntaina klo Polvijärven koulukeskuksen A-talossa. Sunnuntaina klo 19 Polvijärven Kinahmon kesäteatterissa esitetään Jo vain herra ministeri.

5 7 Vielä on kesää jäljellä Polvijärvi-päivien jälkeenkin! Martonvaaran lavatanssit jatkuvat elokuun puoleen väliin. Kuorevaarassa Kuorekodalla Höytiäisen rannalla vietetään Venetsialaisia lauantaina 30. elokuuta klo 19 alkaen. Koko perheen Elorieha järjestetään lauantaina klo Ravintola Huvilouhoksen pihapiirissä. Kunnanjohtaja Pauli Vaittinen avaa Eloriehan klo 11. CatCat esiintyy klo 12 ja klo 14. Ikähaitari ja Pentti ovat ohjelmassa klo Arjuskan syysmuotia klo 13. Donnan muotinäytös on klo 15, yleisökaraokea klo Illalla Elorieha-tanssit Huvilouhoksessa; CatCat. Väliajat musiikkia sekä juontaja Pentti Mäkkelin tarinointia. Lapsille on Polvijärven 4Hyhdistyksen järjestämää askartelua. Myynnissä paikallisten tuottajien tuotteita, käsitöitä ja puutöitä. Kahvia, lettuja ja makkaraa sekä arpoja hyvine palkintoineen, Huvilouhoksessa ruokailumahdollisuus, Paikkamaksu 5 euroa. Kannattaa varata myyntipaikka ajoissa. Paikkavaraukset: Arja Savolainen puh , Eloriehan järjestelyissä mukana ovat paikalliset yhdistykset, Huvilouhos ja Polvijärven kunta. Kunnan kuulumisia Australialaisen Altona Mining Ltd n Polvijärven Kylylahden kaivostoiminta on käynnistynyt Polvijärvellä. Esiintymä sisältää kuparia, kobolttia, sinkkiä, nikkeliä ja kultaa. Kylylahden kaivostoiminnan käynnistyminen on erittäin merkittävä asia Polvijärvelle ja polvijärveläisille. Polvijärven kunta tarjoaa työntekijöille hyvän asuin- ja yrityskunnan palvelut. Polvijärven kunta on ottaen huomioon taloudelliset voimavarat rakentanut ja on parhaillaan toteuttamassa suuria rakennuskohteita. On toteutettu koulukeskuksen täydellinen peruskorjaus, siirtoviemärityö Joensuusta Polvijärven kirkonkylään saakka on rakennettu, uudet terveyskeskustilat on otettu käyttöön v ja lisäksi Polvijärven kunta rakensi Sotkuman maaseutukylälle uuden kyläkoulun ja uuden päiväkodin, jotka otettiin käyttöön elokuussa Polvijärven teolliset työpaikat kasvoivat 50:llä vuonna Polvijärven teollisten työpaikkojen määrä v lopussa oli 378, kun se vuoden 2012 lopussa oli 328. Lähiruokaa Polvijärveltä Maatalous on Polvijärven kunnassa merkittävä elinkeino. Kunta toimii läheisessä yhteistyössä paikallisten elintarvikealan yrittäjien kanssa. Polvijärveläiset lähiruokayrittäjät ovat esimerkillisellä yhteistyöllä aikaansaaneet toimivan yhteistyöverkoston. Suomalainen ruoka on korkealuokkaista ja puhdasta elintarvikkeiden tuotantoa, jossa omiin raaka-aineisiin pohjautuen kehitetään yritystoiminnan jalostusarvoa ja luodaan maaseudulle työpaikkoja.

6 8 Polvijärveltä aivan uutta elintarvikepuolelta on LiPa Oy:n georgialainen perinteinen tuorejuusto. LiPa isoäidin tuorejuusto sopii erinomaisesti esim. grilliin, salaatteihin ja voileivälle. Polvijärvi on maaseutumaista asumista arvostavalle hyvä luonnonläheinen asuinpaikka ja meneillään olevat kaavoitushankkeet lisäävät edelleen hyvien omakotitonttien määrää. POLVIJÄRVEN KUNTA Helena Kaasinen, hallintojohtaja Polvijärven kesätapahtumia ja palveluja yhteen koonnut puh ,

7 9 TAPAHTUMIA JA MENOVINKKEJÄ TORIPÄIVÄT POLVIJÄRVEN TORIPÄIVÄT 2014 Päivä klo Kesäkuu Ke Polvijärven kesän avaus torilla, ohjelmaa klo La Toripäivä Heinäkuu La Toripäivä Pe Polvijärvi-päivät, toripäivä La Polvijärvi-päivät, ohjelmallinen toripäivä La Toripäivä Elokuu La Toripäivä La Toripäivä Syyskuu La Toripäivä Myyntipaikalla tulee olla toripaikan harjoittajan nimi ja kotipaikka selvästi näkyvissä. Paikkahinnat: 10 euroa/päivä 90 euroa/kesäkausi käsittäen ajan euroa/kalenterivuosi 135 euroa/koko tori yhdeksi markkinapäiväksi sisältäen sähkön ja veden sähkö 2 euroa/päivä Kaikki edellä mainitut hinnat sisältävät arvonlisäveron. Toripaikkamaksua ei peritä polvijärveläisiltä, jotka myyvät itse kasvattamiaan tai valmistamiaan tuotteita eikä yleishyödyllisiltä yhdistyksiltä. Toripaikkavaraukset varsinaisten toripäivien osalta: Lions Club Polvijärvi ry/jaakko Antikainen puh Polvijärvi-päivät, toripäivät pe - la myyntipaikkavaraukset mahdollisimman hyvissä ajoin.

8 10 Kesän avaus-tapahtuman osalta torimaksua ei peritä keneltäkään. Kesän avaus-tapahtuman toripaikkavaraukset: Pirjo-Liisa Räsänen puh **************************************************** JÄÄTELÖKIOSKI POLVIJÄRVEN TORILLE Polvijärven 4H-yhdistys pitää asti ma - pe klo jäätelökioskia Polvijärven torilla. Kioskista saa jäätelön lisäksi mm. kahvia ja limpparia. Polvijärven 4H-yhdistys toivoo, että kioskitoiminta osaltaan elävöittää torielämää ja lisää viihtyisyyttä Polvijärvellä. Kioski on avoinna ma - pe klo ja toripäivien, Polvijärven kesän avauksen ja Polvijärvi-päivien aikana.

9 11 SOTKUMA TERVETULOA KAIKKI ASUKKAAT, MÖKKILÄISET JA MUUT KESÄVIERAAT SOTKUMASSA ***************************************************** SOTKUMAN KESÄPÄIVÄT 20 VUOTTA! lauantaina Pikku-Iljan pihalla Juhlistetaan Sotkuman kesäpäivien kaksikymmentä -vuotista taivalta. Herkkukahvio Marttatyyliin Grillimakkaraa Vuoden Sotkumalaisen julkistaminen Pika-arpajaiset, joissa JOKAINEN on voittaja! Lapsille monenmoista puuhaa ja leikkiä Kirpputori ja muita myyjiä (ilmaiset pöydät) Ja paljon muuta ohjelmaa! Pysäköinti Sotkuman koulun pihassa. KESÄPÄIVIEN JUHLAVUOSI HUIPENTUU LATOTANSSEIHIN SIIMESTÖJEN NAVETAN YLISILLÄ Lauantaina klo Elävää musiikkia! Esiintyjänä MERVI ALA! Navetan ylisen löydät osoitteesta IIkkiläntie 3, SOTKUMA Tanssikahvio, jossa tarjolla suolaista ja makeaa syötävää sekä janojuomaa. Lämpimästi tervetuloa tanssin pyörteisiin! Seuraa facebookista ja Kyläpuoti Pikku-Ilja puh Avoinna kesä-elokuussa: ma - to klo 9-17 pe klo 9-18 la klo su klo Elintarvikkeita, karjalanpiirakat, pizzat, kalastusmerkit, kahvio, Sotkuman kalastuslupia. Lounasta ma-pe klo RÄSYMYLLY Käsämäntie 37, SOTKUMA puh , (kudontatarvikkeet, räsymatot, poppanaliinat) Avoinna: to - pe klo 12 15, muulloin sopimuksen mukaan

10 12 KINAHMO Perinteikäs Kinahmon teatteri Polvijärvellä esittää tänä kesänä Markku Hyvärisen käsikirjoittaman komedian Jo vain herra ministeri. Näytelmän ohjaa Päivi Voutilainen. Näytösajat: Ensi-ilta juhannuspäivän iltana La klo 19 Muut esitykset: Pe klo 19 Su klo 13 Pe 4.7.klo 19 La 5.7. klo 14 tilausnäytös loppuunmyyty Su 6.7. klo 13 Pe klo 19 Su klo 13 Pe klo 19 Su klo 19 (Huom! Iltanäytös) Pe klo 19 Su klo 13 ja klo 19 (HUOM! viimeinen esitys) Kinahmon kulttuuritalolla teatterin pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely. Kuvia 1920-luvulta alkaen. Näyttely on auki tuntia ennen teatterin alkua. Kinahmon kesäteatterin osoite on Kinahmonniementie 15, Kinahmo. Lisätietoja Kinahmon teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Matti Nuutinen puh MARTONVAARA Martonvaaran tanssit 2014 Lisätietoja esitteen sisäsivuilla. Kesäkahvila Polvijärven Martonvaarassa vanhalla viljamakasiinilla avoinna joka päivä klo ja keskiviikkoiltaisin (ei 16.7.) klo Myytävänä: kuumia vohveleita suoraan pannulta kermavaahdon ja hillon kera, kahvia, jäätelöä, karjalanpiirakoita ym., luettavana päivän lehdet, lisäksi lainattavissa on kirjoja ja aikakausilehtiä. Muina aikoina kahvila on avoinna tilauksesta vähintään 15 hengen ryhmille. Kahvilan pihasta aukeaa upea maisema Höytiäiselle. Lapsille kahvilassa on myös leikkinurkkaus ja pihassa leikkimökki. Kesäkahvila sijaitsee kylän keskellä vanhassa 1880-luvulta peräisin olevassa lainajyvästössä eli viljamakasiinissa. Martonvaaran kyläyhdistys sai Polvijärven kunnan kulttuuripalkinnon 2011 rakennuksen kunnostamisesta.

11 13 Kesäkahvilan te lat 2014 Lisätietoja esitteen sisäsivuilla RUVASLAHTI Markkinat ja kirpputori lauantaina klo Martonvaaran lavalla Mukana tapahtumassa mm. Polovelan Papattajat. Tule myymään tai ostamaan uutta tai käytettyä. Huom.! Paikkamaksu 2 euroa. Järj. Martonvaaran kyläyhdistys ry Iltahartaus torstaina klo 19 Martonvaaran kappelissa Tilaisuuden jälkeen kahvitarjoilu Rantakalailta torstaina alkaen klo 18 Martonvaaran Laivarannassa. Myytävänä: rantakalaa, lättyjä, kahvia ym. Luvassa iloista seurustelua, kilpailuja ja arvontaa Lisätiedot: Martonvaaran Kyläyhdistys ry, puh (pj. Martti Lamberg), (sihteeri, Simo Leppänen) Kesäkahvila: Sinikka Eronen, puh Kylän nettisivut: Facebook: Martonvaaran kylä Martonvaaran kesäkahvila Kylälehti Ruvaslahti ilmestyy kesäkuussa. Kylälehteä on saatavilla Tulijaistuvalla Polvijärven kirkonkylällä. Polvijärvi-päiville Ruvaslahden kyläyhdistys osallistuu järjestämällä buffetin luomumuurinpohjalettuineen ja järjestämällä Avoimet Naulanlyönnin SM-kisat miehille ja naisille. ym. viihteellistä ohjelmaa. Kesän ajan kesäkuusta alkaen pelataan jalkapalloa sekä lentopalloa (ajankohdat/ aikataulut kylän ilmoitustaululla). Facebook-sivustot Ruvaslahden kylä ja Polvijärven tapahtumat. Facebook-sivujen päivityksen ja kylälehden tekee Pia Mäkkeli. Ilmoitustietoja Pialle koskien sivustoja sekä kylälehteä puh SOLA Polvijärven Solan metsäkirkon 20 v- juhlamessu sunnuntaina klo Opastus Solantieltä. Lisätietoja: Oiva Voutilainen puh KUOREVAARA Venetsialaiset Kuorekodalla Höytiäisen rannalla lauantaina alkaen klo 19.

12 14 NÄYTTELYJÄ KIRKONKYLÄSSÄ Polvijärvi-päivien aikaan Polvijärven koulukeskuksen A-talossa Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely, Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely: Avoinna: Pe klo La klo Su klo Tervetuloa! MUITA TAPAHTUMIA Ikäihmisten kesätapahtuma Vanhusneuvosto ja liikuntavastaavat järjestävät keskiviikkona klo Ikäihmisten kesätapahtuman, jonka teemana on: Maalla on mukavaa! Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy! Tapahtumapaikkana on Polvijärven vapaa-aikatalo ja sen pihaalue, parkkipaikka. ************************************************************************** Lahtolahden koulussa kansakoulun käyneiden tapaaminen Lahtolahden koulussa kansakoulun käyneiden tapaaminen entisellä koululla klo Kahvi ja kahvileipä 7 euroa. Ilmoittautumiset mennessä Mirja puh tai Anna-Liisa puh tai sähköpostilla ja Tervetuloa! Lepokoti Eheytyksen kesä 2014 Varosentie 54 Ruvaslahdessa Sisäisten akkujen lataamista Eheytyksessä Lepokoti Eheytys on yksityinen paikka rauhoittumista ja itsensä lataamista varten. Kahden vuorokauden tapahtumien aiheet vaihtelevat. Käytössä on vertaistukiryhmien kirjallisuutta, musiikkia, maalaamista, tanssia, kehoterapiaa, liikkumista luonnossa sekä muita tapoja etsiessämme itseluottamusta ja mielenrauhaa. Kukaan ei paranna toista- jokainen parantaa itse itseään. Saat sen minkä olet valmis ottamaan vastaan. Iltapalaverit pidetään jumppasalissa, jossa voi halutessaan makoilla patjalla. Jaamme puheajan tasan kaikkien kesken ajastinkellon avulla. Puheenvuorojen järjestys on vapaa.

13 15 pe-su Joustava mieli ja sen tietoisuustaito-harjoitukset ti-to Parityöskentely ajatusten, muistojen ja kokemusten työstämisessä pe-su Musiikin parantava voima. Tule laulamaan, soittamaan ja tanssimaan. ti-to Päivävaellus Lavalammen harjulle. Mukaan päiväreppu ja uikkarit. Ajatuksia antavat rastit matkan varrella. pe-su Lupaukset vaellus Kolille eli Promises Trek. Mukaan päiväreppu lauantain vaellusta varten, puhumme myös englantia, jos ulkomailta tulee osallistujia entiseen tapaan. Mitä asioita elämä lupaa sinulle, jos uskaltaudut muutokseen? ti-to Muuttunut minä työelämässä pe-su Muuttunut minä parisuhteessa pe-su Leikkiviikonloppu pe-su Keskeneräiset käsityöt ja ihmiset. Sormilla saa nyplätä. Mukaan halloween asu, ohjelmassa pelkotyöskentelyä eli Dracula-peli. pe-su Pikkujoulu: Korkeampi voima sisällämme. Nöyrästi pyydämme, että meitä käytettäisiin paremman maailman aikaansaamiseen. Tapahtumat Eheytyksessä alkavat perjantai-tai tiistai-iltaisin kasviskeitolla. Ruuan jälkeen tutustumispalaveri. Seuraavana on päivänä on aamupalaveri ja lounaan laitto yhdessä. Sitten ulkoilu ja päiväkahvit, toisen palaverin jälkeen syödään laitettu päivällinen. Illalla saunat ja yöpalaveri. toisena aamuna syödään lounas, siistitään paikat ja juodaan lähtökahvit klo 14. Majoituksen ja ruokien omakustannushinta omilla liinavaatteilla on n. 40 euroa, sisältäen ruuat, kahvit ja saunat. Mukaan uikkarit, pyyhe, lakanat ja grillattavaa. Eheytys on entinen Varosen koulu, jossa on jumppasali, suuri olohuone, keittiö, wc, kylpyhuone sekä puulämmitteinen sauna. Yöpymiseen löytyy 7 makuuhuonetta, 15 vuodetta ja 10 lisäpatjaa. Jääkaappeja on kaksi, keittiössä leivinuuni, sähköhella, 3 kahvinkeitintä, vedenkeitin ja astiasto 25 hengelle, pihalla käänny oikealle ja jatka takapihalle. Eheytyksessä valmistetaan munia ja luomu-tilamaitoa sisältäviä kasvisruokia pääosin oman luomutilan tuotteista. Jos noudatat jotain ruokavaliota, tule itse keittiöön yhdessä valmistamaan raaka-aineista itsellesi sopivaa syötävää. Liinavaatteita voi lainata 5 eurolla. Vieraille on oma iso jääkaappi, joten voit ottaa mukaan kinkkua ja makkaraa, jos niitä kaipaat. Kaikki tapahtumat ovat päihteettömiä ja avoimia kaikille halukkaille. Lisätietoja Liisa Kuusipalo puh , tai kotisivuilta. POLVIJÄRVEN SEURAKUNTA Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto avoinna ma, ti, to ja pe klo 9-12 ja ke klo , Pappilantie 6, Polvijärvi, virasto puh , taloustoimisto puh Kirkko avoinna kesäaikana kesäkuu-elokuu ma - to klo 9-15 ja pe klo Messu kirkossa sunnuntaisin klo 10.

14 16 TAIPALEEN ORTODOKSINEN SEURAKUNTA Polvijärven kirkko on Tiekirkko ja avoinna tutustujille osoitteessa Haavikontie 31, Polvijärvi: Polvijärven pyhän Johannes Kastajan kirkko ke-su klo Taipaleen ortodoksinen seurakunta Viinijärventie VIINIJÄRVI puh , Avoinna ma, to, pe klo 9-12 Kirkkoherra Paavo Ratilainen, puh , Tänä vuonna viettää Polvijärven Johannes Kastajan kirkko (Taipaleen ortodoksinen srk) 100 v-juhlavuottaan. Merkkivuotta juhlistetaan: Ma klo 18 juhlavigilia, Johannes Kastajan syntymä Ti klo 9 liturgia, vedenpyhitys ja ristisaatto. Praasniekka jatkuu kirkon pihalla teltassa keittolounaalla, kahveilla ja juhlaohjelmalla. Taipaleen ortodoksinen kirkko toivottaa kaikki läheltä ja kaukaa tervetulleiksi juhlimaan Polvijärven kaunista puukirkkoa! POLVIJÄRVEN VAPAASEURAKUNTA Löydät meidät myös facebookista https://www.facebook.com/polvijarvivapaasrk

15 17 TAPAHTUMIA JA MENOVINKKEJÄ POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su keskiviikko klo torstaina Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven Museomäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museomäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan vuoden 2014 tonkkakuninkaalliset. Kisa käydään hilpeästi maalaishengessä, joten tyylillä ja tunnelmalla on merkitystä. Pääasia, että huumoria ja iloista mieltä on reilusti mukana. Tapahtumassa mukana myös kesäistä oheisohjelmaa, kahvia ja arvontaa. Pääsymaksu: Aikuiset 3 euroa Lapset alle 12v. ilmaiseksi Tule kannustamaan omaa suosikkiasi! Järj. Polvijärvi-seura ja tapahtuman tukijoina ovat Polvijärven kunta, MTK Polvijärvi, Osuuskunta ItäMaito ja Altona Mining Limited ********************* klo klo Rantakalailta Martonvaaran Laivarannassa Polvijärvi-päivien Miesten ratakymppi Polvijärven urheilukentällä. Sarjat: M, M50 ja Mkunto m, Tiedustelut ja ilmoittautumiset Voitto Parikka puh Voitto Parikka, perjantai klo klo klo Torimyyntiä, arpajaisia, kahvia. Ohjelmassa mm. avoimet SMnaulanlyöntikilpailut, sarjat miehille ja naisille Polvijärvi-Seuran osaston lähellä tuttujen kohtaamispaikka! Seppo Lätti: Pieniä veistosnäytöksiä päivän mittaan moottorisahalla ja veistostöitä myytävänä, myytävänä Risto Lätin tuohitöitä Renssilän kotipuutarhan TAIMIPÄIVÄT, Varosentie 3, Ruvaslahti klo Polvijärven koulukeskuksen A-talossa kolme näyttelyä: Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely, Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely

16 18 alkaa klo 17-18, viimeistään klo 18 joukkuemäärästä riippuen illalla Kylien välinen lentopallopuulaaki Polvijärven vapaa-aikatalolla, PoU/ Huvilouhoksessa Kekkeruusit plays Popeda, myös karaokea klo lauantai klo klo klo klo klo Kinahmon kesäteatterissa Polvijärvellä Jo vain herra ministeri puh Kinahmon kulttuuritalon pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely, kuvia 1920 luvulta alkaen. Näyttely avoinna tuntia ennen teatteriesityksen alkua. Toripäivä, torilla tapahtuu: myyntiä, kahvia, arpajaisia. Ohjelmassa mm. avoimet SM- naulanlyöntikilpailut, sarjat miehille ja naisille Polvijärvi-Seuran osaston lähellä tuttujen kohtaamispaikka! Seppo Lätti: Pieniä veistosnäytöksiä moottorisahalla ja veistostöitä myytävänä, myytävänä Risto Lätin tuohitöitä, Polvijärvi-seuralla mm. "Karhu-arpoja" Polvijärven koulukeskuksen A-talossa kolme näyttelyä: Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely, Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely Polvijärven lasten ja nuorten teatterileirillä Polvijärvellä valmistelema esitys Polvijärven torin esiintymislavalla Lasten ja nuorten teatterileirillä Polvijärvi-päivä-viikon aikana valmistelema esitys torin esiintymislavalla klo Tohtorit tarinoivat Polvijärvi-päivillä: Lapsettomuus biologin silmin: Filosofian tohtori, solubiologi Liisa Kuusipalo, Susipolitiikka: Yhteiskuntatieteiden tohtori, tutkija Outi Ratamäki. Polvijärven koulukeskuksen auditorio. Kahvitarjoilu klo klo (19.00) Jalkapallon harrasteturnaus Polvijärvi-päivillä. Polvijärvi-Cup- PoPS-78:n järjestämä jalkapallon harrasteturnaus. Polvijärven urheilukentällä.(hiekka-alusta) Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset tai sähköpostitse klo Tanssit Martonvaaran lavalla Tanssiyhtye Etukeno solistinaan Saara Pajarinen Järjestäjänä: Martonvaaran kyläyhdistys ry

17 19 illalla Huvilouhoksessa: Marika & Stackers, myös karaokea sunnuntai 20.7 klo klo Jumalanpalvelus Polvijärven ev.lut.kirkossa Polvijärven koulukeskuksen A-talossa kolme näyttelyä: Polvijärven Kuvataideyhdistyksen näyttely Polvijärvi-Seuran näyttely: Eletty eilinen päivä, tämä päivä tähän asti: Ryijyt kodin kaunistuksena sekä Polvijärven Tilkkukilta Tilikkusten näyttely klo Polvijärvi-päivien pääjuhla Polvijärven Museomäellä Kotiseutulaulu Tervehdyssanat Juhlapuhe: Kirkkoherra Erkki Jaskari Katkelmia Kinahmon kesäteatterin näytelmästä Jo vain herra ministeri Kotseuvun isännän vuosimallia 2014 julkistaminen Karjalaisten laulu Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvitarjoilu. klo Kinahmon kesäteatterissa Polvijärvellä: Jo vain herra ministeri puh Kinahmon kulttuuritalon pihapiirissä Juho A Mertasen valokuvanäyttely 1920-luvulta alkaen. Näyttely avoinna tuntia ennen teatteriesityksen alkua. Lisätietoja Polvijärvi-päivistä: Helena Kaasinen puh Ajankohtaista/Tapahtumakalenteri

18 20 VUODEN 2014 TONKKAKUNINKAALLISTEN VALINTA keskiviikkona klo Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museomäellä Polvijärvi-päivät aloitetaan keskiviikkoiltana valitsemalla vuoden 2014 tonkkakuninkaalliset. Kisapareiksi kutsutaan mm. viljelijöitä, kesämökkiläisiä, yhdistysväkeä, yrittäjiä ja eri ammattien edustajia. Parit voivat olla nais-, mies- tai sekapareja. Pareja pyydetään ilmoittautumaan mennessä Helena Kaasiselle puh Kisa käydään hilpeästi maalaishengessä, tyylillä ja tunnelmalla on merkitystä. Sallittuja ovat myös omat lisävarusteet". Pääasia, että huumoria ja iloista mieltä on reilusti mukana! Kisaan osallistuvat parit palkitaan! Voittajat kruunataan ainutlaatuisilla tuohikruunuilla ja he ovat vieraina mm. Polvijärvi-päivien pääjuhlassa Tapahtumassa mukana myös kesäistä oheisohjelmaa, kahvia ja arvontaa. Pääsymaksu: Aikuiset 3 euroa Lapset alle 12v. ilmaiseksi Tule kannustamaan omaa suosikkiasi! Kilpailun järjestäjää: Polvijärvi-Seura ja tapahtumaa tukevat mm. Polvijärven kunta, MTK Polvijärvi, Osuuskunta ItäMaito ja Altona Mining Limited

19 21 NÄHTÄVYYKSIÄ Ortodoksinen kirkko on Johannes Kastajan muistolle pyhitetty kaunis puukirkko. Ev. lut. kirkko on puurakenteinen ja valmistunut v Sotkuman tsasouna on v rakennettu ortodoksisen Karjalan rukouspaikka. Polvijärven talomuseo edustaa 1800-luvun lopulle tyypillistä polvijärveläistä maalaistaloa; päärakennus on kirjailija Seppo Lappalaisen synnyinkoti. Solan luonto- ja kulttuuripolun varrella on mm. metsäkirkko, nuotiokatos, tervankeittopaikka, pontikkatehdas, satumetsä ja kivikautinen asuinpaikka. Karnukan mylly on 1700-luvulta peräisin oleva vesimylly. Kansalan mylly sijaitsee Rauanjoen ja Aisusjoen yhtymäkohdassa. Tammen vahdin maja sijaitsee Sukkulanjoen varrella Keski-Sukkula ja Heinä- Sukkula- nimisten järvien välisellä osuudella. Lentokivi on Lehtovaarassa sijaitseva 4 m korkuinen kivi, jolta seppä Adam Wallius v suoritti yli sata metriä pitkän lennon omatekoisella lentolaitteella. Höytiäisen laskun muistomerkki sijaitsee kunnantalon piha-alueella ja kertoo Höytiäisen purkautumisesta v Huhmarisvaaran tykkipesäkkeet 2. maailmansodan ajalta ovat halkaisijaltaan lähes 10-metrisiä ja sijaitsevat Lomakeskus Huhmarin läheisyydessä. Huhmarisvaaralla on nähtävänä tykki. Koronniemi Kinahmonniemen eteläkärjessä kertoo dramaattisesta Höytiäisen laskusta. Koronniemessä on ev. lut. seurakunnan leirikeskus. Lavalammet ovat ryhmä kirkasvetisiä lampia korkeahkon ja kapean Välisärkän- Lavalammin-särkän harjujakson molemmin puolin. Lampien pohjoispuolella levittäytyvät Viklinsuon ja Rapalahdensuon-Hirvisuon soidensuojelualueet. Rauanjoki on keskijuoksultaan voimakkaasti mutkitteleva erämaajoki, joka on raivattu melontakelpoiseksi ja sopii aloittelevankin melontareitiksi. Joen varrella sijaitsee mm. laavu/nuotiopaikka sekä kaksi metsästysmajaa. Sukkulanjoki on Rauanjokea huomattavasti vaativampi melontajoki kunnan länsiosassa. Sen rantamaisemissa on monin paikoin rakkakivikoita. Sukkulanjoessa sijaitsee myös Salakkakoski, joka on suurin luonnontilainen koski Polvijärven kunnan alueella virtaavissa joissa. Nisäjärvi on Sammakkovaarassa maantien 504 varrella sijaitseva lintuvesien suojelukohde, jonka kohdalla erityisesti lintujen muuttoaikana kannattaa pysähtyä tarkkailemaan siivekkäiden elämää.

20 22 Solanlampi lintutorneineen sijaitsee Saarilan Maatilamatkailutilan läheisyydessä. Noin 60 pesivästä lintulajista mielenkiintoisimpia ovat kaulus- ja harmaahaikarat sekä nokikana. Syvälahti on Huhmarin eteläpuolella Höytiäisestä erottuva lahti, jonka länsirantaa reunustavat Syvälahdenvaaran ja Syvälahdenvuoren jyrkät ja korkeahkot kallioseinämät. Huhmarisvaaralta Huhmarin pohjoispuolella avautuvat upeat näkymät Höytiäiselle. Rukkovaara Rukkojärven itärannalla on näköalapaikka. Sen laelta voi ihailla avaraa metsämaisemaa, jonka keskellä välkkyvät Rukkojärvi ja Viinijärvi. Järvien takana voi kiikarilla nähdä mm. Keretin kaivostornin Outokummussa, Maarianvaaran laskettelurinteen Kaavilla sekä Polvijärven kirkon. Laen toiselta reunalta näkyy horisontissa Höytiäinen. Martonvaaran mäeltä on upeat näkymät Höytiäiselle. Kylän keskellä 1880-luvulta peräisin oleva viljamakasiinirakennus on kunnostettu ja toimii nykyisin kesäkahvilana. RISTEILYJÄ - M/S TUULA Tiedustelut: Lomakeskus Huhmari p tai Laivuri Hannu Hinkkanen Puh. (013) tai (risteilyt, rosvopaistiretket, tilausajot Höytiäisellä) (70 matkustajapaikkaa) M/s Tuulan risteilyt Höytiäisellä koko kesän ajan: - maisemaristeilyt tiistaisin - merirosvoristeilyt perjantaisin (juhannusaattona kokkoristeily klo 22.30) - rosvopaistiristeilyt tilauksesta. Järviristeilyjä tilauksesta. Jouhtenisen saaren luontoretket tilausryhmille.

21 23 KALASTUSLUVAT - myyjät ja yhteyshenkilöt Valokuvausliike Kuva-Soppi/ Uistin-Ukko (013) Kirkonkylä, Sotkuma, Höytiäisen ja Viinijärven viehekalastusluvat, Höytiäisen yleisverkkolupa, Kinahmo, Sotkuma, Martonvaara- Ruvaslahti osakaskunta, yleisveden verkkoluvat Martonvaaran-Ruvaslahti Sotkuma Valokuvausliike Kuva-Soppi/Uistin-Ukko (013) Pekka Lemmetyinen Jaana Leppänen (myös Höytiäisen yleismerkki) Veijo Tossavainen Valokuvausliike Kuva-Soppi/ Uistin-Ukko (013) , Saarilan Maatilamatkailu (013) Kyläpuoti Pikku-Ilja JÄÄHILEASEMA Polvijärven kunnan omistama elinkeinoyhtiö Polvijärven yrityspalvelu Oy ylläpitää jäähileasemaa kirkonkylässä teollisuusalueella osoitteessa Tietotie 4. Jäähileaseman käyttöön tarvitaan avain ja uusia avaimia saa kunnanviraston neuvonnasta. Avainmaksun 40 euroa maksamalla saa oikeuden jäähileen käyttöön koko kesäkaudeksi.

22 24 KIRJASTO Joensuun seutukirjasto/ Polvijärven kirjasto Polvijärventie 4 B (013) , lainaus POLVIJÄRVI Kirjastonjohtaja Sirkku Mustalahti puh. (013) Kirjasto avoinna kesäaikaan ( ) ma klo ti klo ke klo to klo pe klo Juhannusaattona kirjasto on suljettu. Kirjasto siirtyy talviaikaan 15.8: ma klo 10-19, ti klo 11-19, ke klo 11-16, to klo ja pe klo ************************************************************ MUSEOT Talomuseo, Esinemuseo Polvijärvi-seura sähköposti: pj. Olli Karttunen puh Polvijärvi-Seuran tehtävänä on mm. vanhan perinteen kerääminen ja tallentaminen sekä säilyttäminen tuleville sukupolville. Tervetuloa mukaan toimintaan! Esinemuseo Polvijärventie 4 (torin vieressä, kirjaston yläkerrassa) Esinemuseo on avoinna heinäkuussa viikonloppuisin ja Polvijärvi-päivien aikana ke-su Tarkemmat aukioloajat löytyvät Polvijärvi-seuran nettisivuilta. Tiedustelut: Jouko Iivanainen puh Pirjo Hirvonen puh tai sähköpostitse Talomuseo Polvijärventie 29 /(Museomäki) Avoinna kesäisin sopimuksen mukaan.

23 25 Polvijärvi-päivien avajaistapahtuma eli Vuoden 2014 Tonkkakuninkaallisten valinta-tapahtuma pidetään Polvijärven Museomäellä keskiviikkona klo alkaen. Polvijärvi-päivien pääjuhla pidetään Polvijärven Museomäellä sunnuntaina klo 12.

24 . 26

25 27

Sotkuman Wanhanajan Kesäpäivät lauantaina 6.7.2013 Pikku-Iljalla

Sotkuman Wanhanajan Kesäpäivät lauantaina 6.7.2013 Pikku-Iljalla SOTKUMA TERVETULOA KAIKKI ASUKKAAT, MÖKKILÄISET JA MUUT KESÄVIERAAT ***************************************************** SOTKUMASSA Sotkuman Wanhanajan Kesäpäivät lauantaina 6.7.2013 Pikku-Iljalla Pieni

Lisätiedot

Kesämenoja Pohjois-Karjalassa. Ilo elää kylillä! Pohjoiskarjalaiset kylätapahtumat ja maaseudun toimijat esittäytyvät

Kesämenoja Pohjois-Karjalassa. Ilo elää kylillä! Pohjoiskarjalaiset kylätapahtumat ja maaseudun toimijat esittäytyvät Kesämenoja Pohjois-Karjalassa Ilo elää kylillä! 2010 Pohjoiskarjalaiset kylätapahtumat ja maaseudun toimijat esittäytyvät Esipuhe Maakunnassamme on runsaasti erilaisia kesätapahtumia, joista löytyy jokaiselle

Lisätiedot

Kotipesäksi kylien Köyliö 1/2013

Kotipesäksi kylien Köyliö 1/2013 Kotipesäksi kylien Köyliö 1/2013 Sisällys 3 4 5 6 7 8 10 12 13 14 15 16 17... Kunnanjohtajan tervehdys... Hankevastaavan tervehdys... Köyliön kylät Kankaanpää Kepola... Ristola Yttilä... Tuiskula Vuorenmaa...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Heinäveden kirkko. Valamon luostari. Lintulan luostari. Kanavakylät. Heinäveden reitti ja sen kuusi kanavaa

Sisällysluettelo. Heinäveden kirkko. Valamon luostari. Lintulan luostari. Kanavakylät. Heinäveden reitti ja sen kuusi kanavaa Sisällysluettelo 4 6 8 Heinäveden kirkko 10 Valamon luostari 12 Lintulan luostari 13 Kermansavi ja muut ostospaikat 16 Heinäveden reitti ja sen kuusi kanavaa 17 Kanavakylät 18 Laivaristeilyt 19 Upeat järvialueet

Lisätiedot

HATTULA - HÄMEENLINNA - JANAKKALA Linnaseutu ry:n kesälehti 2014

HATTULA - HÄMEENLINNA - JANAKKALA Linnaseutu ry:n kesälehti 2014 HATTULA - HÄMEENLINNA - JANAKKALA Linnaseutu ry:n kesälehti 2014 paikallistoiminnan kuulumisia maaseudun yhdistysten kesätapahtumakalenteri 2 Kotiseututyö on palkitsevaa! Kun on kerran päässyt mukaan kylätoimintaan

Lisätiedot

Luvian kesä 2015 HEITTÄYDY MUKAAN LUVIAN KESÄÄN!

Luvian kesä 2015 HEITTÄYDY MUKAAN LUVIAN KESÄÄN! Luvian kesä 2015 HEITTÄYDY MUKAAN LUVIAN KESÄÄN! LUVIAN KESÄTEATTERI ESITTÄÄ Heikki Luoman maalaiskomedia Akkaralli Ohjaus Aa-Pee Söderdahl Näytelmä kertoo aikamiespoika Veijo Hurmalaisesta ja hänen yrityksestään

Lisätiedot

Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin Loppi Lo tutuksi ppi...tuttu lopuksi 2013

Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin Loppi Lo tutuksi ppi...tuttu lopuksi 2013 Loppi tutuksi 2013 TEKSTIOSAN SISÄLTÖ Kunnanjohtaja Karoliina Viitasen tervehdys... 4 Juhani Peltonen kirjallisuustapahtuma... 6 Yhteistyön voimaa Lopen matkailumarkkinoinnissa... 7 Etelä-Hämeen tanssiopisto...

Lisätiedot

Tervetuloa kylään! Avoimet kylät 14.6. - tervetuloa kyläilemään! Kyläsuunnittelu kaiken takana. Kesäteattereiden aika. Vuoden 2014 kylä esittäytyy

Tervetuloa kylään! Avoimet kylät 14.6. - tervetuloa kyläilemään! Kyläsuunnittelu kaiken takana. Kesäteattereiden aika. Vuoden 2014 kylä esittäytyy Päijäthämäläisten kylien kesälehti Julkaisija Päijät-Hämeen Kylät ry. www.phkylat.fi Tervetuloa kylään! Avoimet kylät 14.6. - tervetuloa kyläilemään! Vuoden 2014 kylä esittäytyy Kesäteattereiden aika 1

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN VETERAANIT! 2 Ristijärven kesä

RISTIJÄRVEN VETERAANIT! 2 Ristijärven kesä Ristijärven Kesä 2012 2 Ristijärven kesä Matkalla Kainuussa Matkalla Ristijärvellä! Nykyisin matkustamisesta on tullut entistä yksilöllisempää; lähdemme matkalle mieluummin perheen kanssa tai tietyn teeman

Lisätiedot

K ESÄKUULUMISET P YHÄJOEN. Lukion neljännesvuosisata s. 3. Kesäteatteria Annalassa s. 6. Kesäkalenteri mukaan s. 12-13. Kirjaston lukuvinkkejä s.

K ESÄKUULUMISET P YHÄJOEN. Lukion neljännesvuosisata s. 3. Kesäteatteria Annalassa s. 6. Kesäkalenteri mukaan s. 12-13. Kirjaston lukuvinkkejä s. P YHÄJOEN K ESÄKUULUMISET 18.6.2011 VKO 24 Lukion neljännesvuosisata s. 3 Kesäteatteria Annalassa s. 6 Kesäkalenteri mukaan s. 12-13 Kirjaston lukuvinkkejä s. 17 Oulun seudun pyhäjokiset s.22 sivu 2 Pyhäjoen

Lisätiedot

matkailua maisematiellä

matkailua maisematiellä 1 matkailua maisematiellä www.hameenkyro.fi www.maisematie.fi Kuva: Antero Alenius 3 Kyröskoski KYRÖSKOSKI JA HÄLLÄPUISTO Kosken putouskorkeus on 22 metriä. Kyröskoskea pidetään Kalevalassa mainittuna

Lisätiedot

TEKSTIOSAN SISÄLTÖ Palveluhakemisto

TEKSTIOSAN SISÄLTÖ Palveluhakemisto oppi tutuksi 2011 TEKSTIOSAN SISÄLTÖ Kunnanjohtaja Karoliina Viitasen tervehdys... 3 Juhani Peltonen kirjallisuustapahtuma... 4 Lopen Teatteri / Elmo... 5 Etelä-Hämeen tanssiopisto... 6 Lopen sotaveteraanimatrikkeli...

Lisätiedot

YKKÖS-LOHJA. PT LOHJA VIRKKALA 4h+k+saunaos. n. 122 m² lisäksi 2 parvihuonetta ja talouskellari. Oma tontti n. 631 m² (hallinnanjakosopimus).

YKKÖS-LOHJA. PT LOHJA VIRKKALA 4h+k+saunaos. n. 122 m² lisäksi 2 parvihuonetta ja talouskellari. Oma tontti n. 631 m² (hallinnanjakosopimus). Y K K Ö S PUOLUEETON KAUPUNKILEHTI LOHJAN SEUDULLA N:o 14 KESKIVIIKKONA 6.4.2011 UUSIA OMAKOTITALOJA LOHJAN HAIKARIIN Haikarin alueelle lähelle Lohjanjärveä rakennetaan 6 kpl syksyllä valmistuvia tasokkaita

Lisätiedot

Kotikylä HATTULA - HÄMEENLINNA - JANAKKALA KESÄTAPAHTUMAVINKKEJÄ JA KÄYNTIKOHTEITA PARHAITA PALOJA PAIKALLISTOIMINNASTA

Kotikylä HATTULA - HÄMEENLINNA - JANAKKALA KESÄTAPAHTUMAVINKKEJÄ JA KÄYNTIKOHTEITA PARHAITA PALOJA PAIKALLISTOIMINNASTA Kotikylä 1/2012 HATTULA - HÄMEENLINNA - JANAKKALA Linnaseutu ry:n Pitäjäpiiri-hankkeen julkaisu 1/2012 KESÄTAPAHTUMAVINKKEJÄ JA KÄYNTIKOHTEITA PARHAITA PALOJA PAIKALLISTOIMINNASTA 2 Kevät on aina uuden

Lisätiedot

Kempeleen vireä ja monipuolinen. kolmas sektori

Kempeleen vireä ja monipuolinen. kolmas sektori Kuntatiedote 4 2015 10.6.2015 Keväällä 2014 pidetyssä kunnan ja järjestöjen yhteistyön kehittämisillassa kartoitettiin järjestöjen sekä yhteisöjen kokemustietoa yhteistyömuotojen kehittämiseksi ja uudistamiseksi.

Lisätiedot

HIISIJÄRVEN RYÖSTÄYTYMISESTÄ 250 V. JUHLIMME 16. 17.7.2011. www.ristijarvi.fi www.seniorpolis.com www.virtaala.fi

HIISIJÄRVEN RYÖSTÄYTYMISESTÄ 250 V. JUHLIMME 16. 17.7.2011. www.ristijarvi.fi www.seniorpolis.com www.virtaala.fi RISTIJÄRVEN KESÄ 20 Kesällä tapahtuu HIISIJÄRVEN RYÖSTÄYTYMISESTÄ 250 V. JUHLIMME 6. 7.7.20 www.ristijarvi.fi www.seniorpolis.com www.virtaala.fi 2 Ristijärven kesä Hyvän Iän kunta Ristijärvi kutsuu sinua

Lisätiedot

PUDASJÄRVI-LEHDEN JULKAISEMA KESÄLEHTI TOUKOKUU

PUDASJÄRVI-LEHDEN JULKAISEMA KESÄLEHTI TOUKOKUU KESÄINEN SYÖTE -LEHDEN JULKAISEMA KESÄLEHTI Tervetuloa Pudasjärvelle ja Syötteelle! s.2 Kesämatkailu Syötteellä kehittymässä myönteiseen suuntaan s. 3 Taivalkosken sivut 8-12 Kesäpilikki s. 16 Jyrkkäkosken

Lisätiedot

Ruoveden ja Virtain kylät

Ruoveden ja Virtain kylät Ruoveden ja Virtain kylät Ruoveden ja Virtain alueen kylissä on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Tule käymään kylässä! Tästä oppaasta löydät helposti tutustumisen arvoiset

Lisätiedot

Eurajoen KESÄMENOT 2015

Eurajoen KESÄMENOT 2015 KESÄMENOT Eurajoen 2015 Sisältö Vapaa-aikatoimi... 3 Vapaa-aikatoimen lautakunnat... 3 Eurajoen kunta palvelee... 4 Lahdenperän sauna... 4 Sosiaalitoimiston päivystys... 4 Terveyspalvelut... 5 Kirjasto...

Lisätiedot

Eurajoen KESÄMENOT. Kesämenot. 20v.

Eurajoen KESÄMENOT. Kesämenot. 20v. Eurajoen KESÄMENOT 2012 Kesämenot 20v. Sisältö Vapaa-aikatoimi... 3 Vapaa-aikatoimen lautakunnat.. 3 Eurajoen kunta palvelee... 4 Sosiaalitoimiston päivystys... 4 Matkailutoimisto... 5 Kirjasto... 6 Terveyspalvelut...

Lisätiedot

MARTTILA-TIEDOTE 2/2015

MARTTILA-TIEDOTE 2/2015 MARTTILA-TIEDOTE 2/2015 MARTTILAN KUNNANVIRASTO ON KOKONAAN SULJETTU 29.6. - 24.7.2015 vuosilomien keskittämisen johdosta. Sulkuaikana kuulutukset ovat nähtävillä keskustoimiston ulkoeteisen ikkunassa.

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 4 / 2009 18.5.2009 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 4 / 2009 18.5.2009 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 4 / 2009 18.5.2009 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) SÄHKÖINEN MARKKINOINTI- VIESTINTÄ TI 26.5.2009 Yrityssalo Oy on Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö.

Lisätiedot

LOHJA. Lomapäivä Lohjalla MATKAILU & LOMAOPAS. Historia & kulttuuri - Luonto & aktiviteetit - Tapahtumat - Majoitus - Ravintolat - Ostokset

LOHJA. Lomapäivä Lohjalla MATKAILU & LOMAOPAS. Historia & kulttuuri - Luonto & aktiviteetit - Tapahtumat - Majoitus - Ravintolat - Ostokset www.visitlohja.fi LOHJA Lomapäivä Lohjalla MATKAILU & LOMAOPAS 1 Historia & kulttuuri - Luonto & aktiviteetit - Tapahtumat - Majoitus - Ravintolat - Ostokset Sisältö 1. TERVETULOA LOHJALLE! Lohjanjärvi

Lisätiedot

Toivakka. Toimii. Toivakan kunnan, seurakuntien ja järjestöjen tiedotuslehti

Toivakka. Toimii. Toivakan kunnan, seurakuntien ja järjestöjen tiedotuslehti Toivakka 2 2008 Toimii Toivakan kunnan, seurakuntien ja järjestöjen tiedotuslehti Toivakka Toimii Toivakka Toimii Toivakka Toimii Toivakka Toimii Toivakka Toim Seurakunnat TOIVAKAN SEURA- KUNNAN KESÄ LASTEN

Lisätiedot

Monipuolisesti tekemistä. Monia mahdollisuuksia merelle. Kesäluontoa kauneimmillaan

Monipuolisesti tekemistä. Monia mahdollisuuksia merelle. Kesäluontoa kauneimmillaan N Ä K E M I S T Ä J A T E K E M I S T Ä 2011 Monipuolisesti tekemistä Monia mahdollisuuksia merelle Kesäluontoa kauneimmillaan Valitse Uus Palkittu vierasvenesatama keskellä maailman kauneinta saaristoa

Lisätiedot

KAUTTAMME KYSYNTÄÄ - keskustan kerrostalohuoneistosta

KAUTTAMME KYSYNTÄÄ - keskustan kerrostalohuoneistosta Y K K Ö S PUOLUEETON KAUPUNKILEHTI LOHJAN SEUDULLA N:o 15 KESKIVIIKKONA 14.4.2010 Ensiesittely su Esittely su LOHJA KESKUSTA KT 2h+kk 47 m² Siistikuntoinen asunto keskustan tuntumassa hissitalossa 3/5

Lisätiedot

www.lohjanasuntokauppa.fi

www.lohjanasuntokauppa.fi Y K K Ö S PUOLUEETON KAUPUNKILEHTI LOHJAN SEUDULLA N:o 20 KESKIVIIKKONA 18.5.2011 OKT LOHJA, NEITSYTLINNA 3mh+keittiö+iso jaettavissa oleva olohuone+aula+2 eril.wc n. 140 m², lisäksi kellarissa saunaosasto,

Lisätiedot

SYKE KUORTANEEN. Kesä 2015 VIIMEINEN NÄYTTÖMAHDOLLISUUS S.4 MURANON TEOKSET MÄYRYSSÄ S.14 KESÄKUURTANELAASET POLKAISE- VAT S.13

SYKE KUORTANEEN. Kesä 2015 VIIMEINEN NÄYTTÖMAHDOLLISUUS S.4 MURANON TEOKSET MÄYRYSSÄ S.14 KESÄKUURTANELAASET POLKAISE- VAT S.13 KUORTANEEN SYKE Kesä 2015 VIIMEINEN NÄYTTÖMAHDOLLISUUS S.4 MURANON TEOKSET MÄYRYSSÄ S.14 KESÄKUURTANELAASET POLKAISE- VAT S.13 KUURNA TUO ELÄMÄÄ KUORTA- NEEN KESKUSTAAN S.3 2 KUORTANEEN SYKE Kesäinen tervehdys

Lisätiedot

KÄRSÄMÄKINEN. Kärsämäelle uusi paikallislehti. Juttuvinkkejä ja toiveita. Paikallislehti jokaiseen kotiin Kärsämäellä Heinäkuu 2008

KÄRSÄMÄKINEN. Kärsämäelle uusi paikallislehti. Juttuvinkkejä ja toiveita. Paikallislehti jokaiseen kotiin Kärsämäellä Heinäkuu 2008 KÄRSÄMÄKINEN Paikallislehti jokaiseen kotiin Kärsämäellä Heinäkuu 2008 Kärsämäelle uusi paikallislehti Käsissäsi on uusi kärsämäkisten oma paikallislehti, joka ilmestyy jatkossa kerran kuukaudessa kunkin

Lisätiedot

Loppi tutuksi 2012 1

Loppi tutuksi 2012 1 Loppi tutuksi 2012 1 TEKSTIOSAN SISÄLTÖ Kunnanjohtaja Karoliina Viitasen tervehdys... 4 Juhani Peltonen kirjallisuustapahtuma... 6 Vanhat traktorit vetävät Mustajoentielle... 7 Etelä-Hämeen tanssiopisto...

Lisätiedot