Mikkelin Nyrkkeilijät ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mikkelin Nyrkkeilijät ry"

Transkriptio

1 Mikkelin Nyrkkeilijät ry Toimintasuunnitelma 2015 Johdanto Mikkelin Nyrkkeilijöiden tavoite on säilyttää kaikessa toiminnassaan saavutettu laatutaso ja säilyttää asemansa Suomen nyrkkeilyseurojen eturivissä. Junioritoiminta on yksi seuratoimintamme perustan kulmakivistä, jonka päätavoitteena on tarjota nuorille elämyksiä ja kasvun edellytyksiä nyrkkeilyn parissa. Tuomme selkeästi esille, että kilpaileminen ei ole pakollista eikä edellytys junioritoimintaan osallistumiselle, mutta huomioimme myös sen, että laadullisella juniorityöllä ja kannustuksella pystymme tarjoamaan nuorille oivan mahdollisuuden kilpailu-uran luomiseen seurassamme. Otteluryhmässä kilpailemisen valinneille urheilijoille tarjoamme ammattitaitoista nyrkkeily- valmennusta ja menestymisen mahdollisuuden vähintään kansallisen tason kärkisijoilla. Aikuisten kunto- ja harrastenyrkkeilyn avulla tarjoamme nyrkkeilystä kiinnostuneille nuorille ja aikuisille erittäin monipuolisen valikoiman virkistysliikuntaa näiden kurssien parissa. Laadukkaaseen ohjaus- ja valmennustoimintaan panostamalla pyrimme pitämään harrastajajoukon pysyvästi tyytyväisinä ja sitä kautta ylläpitämään seuran jäsenmäärän nykyisellä tasolla. Hallinnon saralla seuran johtokunnasta kytkeytyy aktiivinen toimintayhteys Suomen Nyrkkeilyliiton luottamustehtäviin sekä Kamppailuinstituutti Mikkeli ry:n johtokuntaan ja sitä kautta WISA- areenan hallinnointiin. Varainhankinnan tulokset koostuvat ensisijaisesti jäsenkunnan suorittamista jäsen- ja salimaksuista sekä järjestämiemme Topi Rytkösen muistokisojen, Kultahanskaturnauksen sekä MiNy-Kampparit Uutiset jäsenlehden yhteydessä solmittavien kaupallisten yhteistyö- ja tukisopimuksiin. MiNy Nuori Suomi Sinettiseurana MiNy tekee laadukasta työtä nuorisourheilun eteen, josta Nuori Suomisinetti on osoituksena aktiivisesta toimimisesta lasten ja nuorten parissa. Sinetti velvoittaa seuraa toimimaan Nuori-Suomi kriteerien mukaisesti luomalla yhteiset pelisäännöt ja seuraamalla, että ne myös käytännössä toimivat. Panostamme jatkossakin laadukkaan nuorisotoiminnan osaamiseen ja lisäämiseen seurassa. Tavoitteemme on hyödyntää tehokkaasti Valo ry:n valtakunnallista materiaalia ja toimintatapoja liikunnan ilon edistämisessä. Tammikuussa suoritetaan Sinettiarviointi, jossa SNL ja ESLI tulevat arvioimaan seuran toimintaa ja kehittymistä. Tarkoituksena on käydä läpi kuinka Sinettikriteerit ovat täyttyneet ja kuinka MiNy jatkossakin noudattaa Sinettistatuksen mukaista toimintaa.

2 Koulutustoiminta Tavoitteenamme on saavuttaa SNL:n koulutusohjelmien mukaiset pätevyydet kaikille kunto- ja harrastenyrkkeilystä, juniorivalmennuksesta ja nyrkkeilyvalmennuksesta vastaaville ohjaajille ja valmentajille. Koulutuksiin osallistutaan osaamistarpeiden pohjalta ja koulutuksiin osallistuminen kustannetaan täysimääräisesti seuran varoista. Myös seuratoiminnan eri osa-alueiden henkilöstöä suunnataan tarvittaviin koulutuksiin. Seurakoulutusta täydennetään osallistumalla SLU:n Koulutuspuun koulutusosioihin. Erikseen huomioidaan juniorivalmentajakoulutus, johon pyritään osallistumaan sinettiseurahankkeen tuoman maksuttoman koulutuspaikan myötä. Kilpanyrkkeily Kilpailunyrkkeilyyn siirtymiseen helpottamiseksi junioreiden harrasteryhmä: Ottelunyrkkeilyn jatkuvuuden takaamiseksi järjestetään kilpanyrkkeilyn lisäksi junioreille oma harrasteryhmänsä, johon voi liittyä kesken kauden. Harrasteryhmässä opetetaan nyrkkeilynperusteita ja yleistaitoa. Jos harrastajan koetaan tarpeeksi kehittyneen ja juniorilla on itsellään haluja, voidaan hänet siirtää kilpailuryhmään ja mahdollisesti myös kilpailemaan. Ryhmän on tarkoitus pienentää tasoeroja aloittelevan ja kokeneemman treenaajan välillä ja pienentää suoraan kilpailuryhmään liittymisen kynnystä. Junioriharrasteryhmä treenaa kahdesti viikossa (ma, ke). Valmentajat: Jarkko Laine, Vintte Viitanen ja Timi Juutilainen. Ottelunyrkkeily: Kilpailuun tähtäävän ottelunyrkkeilyn tärkeimmät tavoitteet ovat kilpailijamäärän lisääminen ja nykyisen kilpailija-aineksen kehittäminen ja kilpailukokemuksen hankkiminen. Vastuuvalmentaja on Panu Immonen ja muut valmentajat ovat Vintte Viitanen ja Jarkko Pitkänen Tavoitteet perusharjoittelun kehittämiseksi: - Harjoitukset ma la - Yhteistyö paikallisten seurojen kanssa. - Yhteistyö urheiluakatemian kanssa- Yhden valmentajan rekrytointi kilpanyrkkeilyyn. - Valmentajien lisäkouluttaminen. Tavoitteet kilpailutoiminnan kehittämiseen: - Ryhmän kilpaileminen säännöllisesti koko kauden ajan uutta kilpanyrkkeilijää. - sijoitus viiden parhaan seuran joukossa mestaruuskisoissa. - Saada kilpailijoille kokemusta kansainvälisistä kehistä.

3 Kilpailusuunnitelma 2015 Kuukausi Kilpailu Aika ja paikka Joukkue Kustannukset Tammikuu kv. TR Mikkeli kaikki 700 Helmikuu Poikien TUL turnaus Ruskiksen skabat Olympiakinnas tai kv.turnaus Lahti Helsinki Tallinna tai Venäjä Maaliskuu Ruskiksen skabat Helsinki Huhtikuu Nuorisonyrkkeilypäivät kv.turnaus ulkomailla Nääsnyrkkeilyt avoin Tampere 4+1+2i Toukokuu Pirkkaturnaus EM B-juniorit EM valmentava leiritys Tampere Kesäkuu Kisiksen leiri Raasepori Heinäkuu Elokuu kv. leiritys avoin 1 Syyskuu Nääsnyrkkeilyt kvturnaus Tampere? Lokakuu Kultahanskat SMkisat A ja B HSK Box Cup Mikkeli Lahti Tanska kaikki Marraskuu Nääsnyrkkeilyt kv. turnaus Tampere? Joulukuu Ruskiksen skabat Helsinki Yhteensä 9600 Otteluryhmän kilpailusuunnitelma tarkistetaan puolivuosittain. Se käsitellään johtokunnassa ja nyrkkeilijöitä kilpailutetaan hyväksytyn ohjelman mukaisesti. Kilpailusuunnitelma suhteutetaan käytettävissä oleviin varoihin. Omat kilpailut Vuoden aikana järjestämme Rantakylän Urheilutalolla kansainväliset Topi Rytkösen muistokilpailut sekä myöhemmin syksyllä kansallisen Kultahanskaturnauksen lokakuussa.

4 Kunto- ja harrastenyrkkeily sekä terveysliikunta Pyrimme vastaamaan kunto- ja harrastenyrkkeilyn palveluilla yhteiskunnan asettamiin terveysliikunnallisiin haasteisiin. Kursseillamme noudatetaan lajinomaisilla harjoitteita ja niillä pyritään edistämään harrastajiensa hyvinvointia sekä terveyttä sekä kasvattamaan pysyvästi lajin harrastajien lukumäärää seurassamme. Kuntonyrkkeily on terveysliikuntaa parhaimmillaan. Kuntonyrkkeilyharjoituksissa voidaan huomioida harrastajan rajoitteet ja teettää kuntoilua jokaiselle yksilöllisesti. Vaihtelevilla ja monipuolisilla treeneillä pyrimme kasvattamaan pysyvästi lajin harrastajien lukumäärää seurassamme. Vuonna 2015 alkeisryhmä jatkaa puolen vuoden pituisena kurssina, jonka jälkeen harrastajilla on mahdollisuus siirtyä yleisryhmiin. Alkeisryhmän harjoitukset ovat kerran viikossa maanantaisin. Kaksi yleisryhmää harjoittelee edelleen kaksi kertaa viikossa. Yleisryhmän A harjoitukset ovat keskiviikkoisin ja perjantaisin. Perjantaisin ryhmä harjoittelee yhdessä aikuisten harrasteryhmän kanssa ja ryhmien vetovastuu on harrasteryhmän ohjaajilla. Yleisryhmä B harjoittelee tiistaisin ja torstaisin. Kuntonyrkkeilyn vastuuhenkilöinä toimivat Marika Forselius ja Maria Turunen. Muita ohjaajia ovat Anu Tiitinen, Arja Hulkko, Riikka Vesanka, Liisa Koskenalho, Sanna Mönkkönen ja Pia Forselius. Uusia ohjaajia pyritään rekrytoimaan myös vuoden 2015 aikana. Tavoitteena on saada kaksi uutta ohjaajaa. Ohjaajien tukemisen ja jaksamisen tukipilari on koulutuspäivät. Kilpanyrkkeilyharrastajien ja valmentajien pitämistä koulutuspäivistä ohjaajat saavat paljon vinkkejä omaan osaamiseen ja toisten ohjaamiseen. Suomen Nyrkkeilyliitto järjestää vuosittain kuntonyrkkeilytapahtuman mistä on tullut tärkeä koulutustapahtuma ohjaajille. Vuonna 2015 tapahtuma järjestetään Oulussa tai Rovaniemellä. Yhteistoimintaa on kehitetty muiden paikkakuntien nyrkkeilyseurojen ohjaajien kanssa ja yhteisissä harjoituksissa Wisa-areenalla on ollut osallistujia kuudesta eri seurasta. Vuoden 2015 aikana yhteistoimintaa jatketaan ja yhteisiä harjoituksia pyritään järjestämään meillä Mikkelissä sekä yhteistoimintaan osallistuvien seurojen omilla saleilla. Syksyllä 2015 pyritään järjestämään perinteinen maraton kuntonyrkkeilypäivä yhteisenä harrastajille ja ohjaajille, tapahtuman yhteydessä pidetään myös salilla pikkujoulut. Kunto- ja ottelunyrkkeilyn välimuotona tarjotaan edelleen aikuisten harrastenyrkkeilyä kahdesti viikossa Vintte Viitasen ja Jarkko Laineen ohjauksessa. Kunto- ja harrastenyrkkeilyn kurssituotot vaikuttavat merkittävällä tavalla seuramme varainhankintaan ja on syytä muistaa, että kurssien hyvä laadullinen toteutus parantaa erinomaisesti nyrkkeilyn mainetta kamppailu-urheilulajina. Nuorisotoiminta ja Nyrkkeilykoulu Lasten ja nuorten toiminta on yksi tärkeä painopiste seuran toiminnassa. Tavoitteena on tarjota monipuolista kamppailuharrastusta nuorille ja tehdä laadukasta työtä aikuisiän menestymisen mahdollistamiseksi.

5 Nuorisotoiminnan tulee olla toimintailmeeltään kannustavaa ja iloista tarjoamalla erilaisia liikunnallisia virikkeitä ja tapahtumia nyrkkeilyn harjoittelun ohella. Tällä toiminnan positiivisuudella pyrimme estämään osaltaan drop outin nyrkkeilyn tai yleensä liikunnan parista. Nuorisotoiminnan laadun takaamiseksi seura toimii sinettiseuratoiminnan ohjeiden ja sääntöjen mukaisesti vuonna Pidämme vähintään 2 vanhempainiltaa (kevät ja syyskausi), jossa käydään läpi vuorovaikutteisesti, mitä osa-alueita meidän täytyy vielä parantaa ja kehittää. Panostamme vuonna 2015 kouluyhteistyöhön ja tavoitteena on tarjota koulujen liikuntatunteja pidettäväksi joko Wisa-areenalla tai kouluissa paikan päällä. Vastuuvalmentajana kouluprojektissa on Vintte Viitanen apunaan seuran juniorinyrkkeilijöitä. Nyrkkeilystä kiinnostuneet nuoret voivat aloittaa milloin tahansa lajin harrastamisen Junioreiden harrasteryhmässä, jossa harjoitukset on kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Ohjaajina toimivat Jarkko Laine ja Timi Juutilainen. Olemme myös sopineet yhteistyöstä maahanmuuttajaryhmien kanssa ja aina uusien ryhmien alettua Mikkelissä, kutsumme heidät Wisa-areenalle liikuntatunneille ja sitä kautta ohjaamaan kunkin iän mukaisiin harrastusryhmiin. Järjestämme joka syksy Nyrkkeilyn peruskurssin, jossa tavoitteenamme on saada uusia harrastajia mukaan vähintään 20 henkilöä. Kohderyhmänä on 9-14 vuotiaat pojat ja tytöt. Kurssin tavoitteena on opetella nyrkkeilyn perustekniikkaa ja kehittää liikunnallisia perusvalmiuksia. Nyrkkeilyn peruskurssin jälkeen harrastajat sulautetaan muihin harjoitusryhmiin joulukuun aikana. Syksyllä 2014 aloittamamme Lasten liikuntaleikkikoulu on suunnattu 5-8 vuotiaille tytöille ja pojille. Toiminta jatkuu kevääseen saakka nykyisellään ja tavoitteena on kehittää tästä ryhmästä laajempi kokonaisuus Suomen Nyrkkeilyliiton Nuorisovaliokunnassa suunnittelemalla yhteisellä valtakunnallisella mallilla Vekara boxing. Leiritoiminta Seuramme menestyneet ottelijat käyvät Suomen Nyrkkeilyliiton järjestämillä leireillä, yleensä kutsuttuna. Tämän lisäksi tavoitteena on järjestää kesällä 2015 valtakunnallinen nuorten leiri Mikkelissä, paikkana Wisa-areena ja Visulahti. Muut tapahtumat MiNy on mukana useissa tapahtumissa vuoden 2015 aikana. Johtokunnassa tavoitellaan etupainotteista tekemistä ja seuraamme aktiivisesti tulevia tapahtumia, joihin voimme tuoda omaa osaamista ja kamppailulajin iloa. Tammikuussa ja elokuussa ennen syksyn uusia kursseja järjestetään Wisa Fight-tapahtuma, jossa tavoitteena on tuoda esille areenan monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. MiNy on aktiivisessa roolissa tapahtuman järjestelyissä ja kantaa oman panoksensa kokonaisvastuusta. Olemme perinteisesti olleet syyskuun alussa mukana ESLI:n järjestämässä toritapahtumassa. Panostamme vuonna 2015 omaan lajiesittelyyn ja värikkääseen ohjelmaan. Tavoitteena on myös järjestää hyvä lajinäytös/ottelutapahtuma kerran vuodessa Mikkelin keskeisellä paikalla Kauppakeskus Stellassa.

6 Tuomaritoiminta Kansainvälisinä AIBA tuomareina jatkavat edelleen Paavo Ollikainen 2.Star, sekä uusina v.2014 AIBA 1.Star arvoon tasonsa korottaneet Harri Juutilainen ja Jarkko Laine. Kansallisina 2. luokan kehä- ja arvostelutuomareina jatkavat edelleen Hannu Laitsaari, Tuija Toivakainen, Harri Penttilä, Matti Ruokoski, Olli Miettinen, Timo Laasonen ja Heikki Hokkanen, josta ryhmästä on tavoitteena saavuttaa ainakin yksi tasoluokan korotus. Vuoden 2015 aikana tuomareillamme on tavoitteena osallistua kaikkiin itse järjestämiimme kilpailuihin. Lisäksi tuomarimme kiertävät aktiivisesti kilpailijoidemme mukana kotimaassa järjestettävissä kilpailuissa. Järjestö-, viestintä- ja tiedotustoiminta Seuran johtokunnan tehtävänä on seuran edunvalvonta sekä pyrkimys kehittää aktiivisesti Kamppailuinstituutti Mikkeli ry:n johtokunnan toimintaa. Seura kehittää edelleen yhteistä harjoitustilaa jäsenseurojen yhteisen edun mukaisesti. Seuran edustajina johtokunnassa ovat Jarkko Pitkänen ja Harri Juutilainen. Toimimme edelleen näkyvästi Suomen Nyrkkeilyliiton luottamustehtävissä. Jarkko Pitkänen toimii Nyrkkeilyliiton päävalmentajana ja Harri Juutilainen toimii liiton Nuorisovaliokunnan puheenjohtajana. Johtokunnan jäsenten tehtävät ja muut perustettavat toimikunnat toteutetaan laadittujen yksityiskohtaisten tehtävänkuvausten mukaisina. Panostamme jokaisen henkilökohtaisen osaamisen hyödyntämiseen ja luomme tehokkaan tiimin seuramme eteenpäin viemiseksi. Viestinnän kehittämisprojekti jatkuvalla tiellä Vuonna 2015 panostamme edelleen kotisivuihimme sekä parempaan ja laadukkaampaan viestintään. Tavoitteemme on parantaa kotisivujen ylläpitämistä ja niiden kautta tapahtuvaa tiedottamista sekä viestittää jatkuvasti päivän polttavista asioista Ajankohtaista osiossa. Päätiedotuskanavana jatkamme Facebook ryhmälle tiedottamista. Mikkelin Nyrkkeilijöillä on imua, ja olemme erityisen tyytyväisiä, että useat kuntonyrkkeilijät ja harrasteryhmän harrastajat ovat löytäneet MiNy:n viestintäkanavan omakseen. Lisäksi meillä on FB seuraajia ympäri Suomea sekä ulkomailla asti. Jatkuvasti ajan tasalla olevat kotisivut ovat myös julkisuuskuva seurastamme ulkoisille tahoille, eli tulemme niihin jatkossakin panostamaan. Myös MiNy:n järjestämistä uusista kursseista tiedottaminen ja ilmoittautumiset niihin tapahtuvat kotisivuillamme olevien linkkien kautta. Vuonna 2015 panostamme edelleen Länsi-Savon nettiuutisointiin Sporttiareenan kautta. Tavoitteemme on vuoden 2015 aikana luoda seuralle viestintästrategia, jossa kehitämme erityisesti sosiaalisen median hyödyntämistä sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä (FB, Twitter, WhatsApp ja YouTube). Toteutamme seuran esittelyvideon

7 laajasta lajitarjonnastamme ennen syyskauden alkua ja tutkimme MiNy:n logon muokkaamista nykyaikaisempaan muotoon. Lisäksi osallistumme Kamppailija ei kiusaa valtakunnalliseen kampanjaan ja tavoittelemme seurallemme omaa videotervehdystä kevään 2015 aikana. Sponsorointi ja yhteistyöasiat Kaupallisten yritysten taloudellinen tuki on välttämätön edellytys nykyisen laajuuden säilyttämiseksi kilpailutoiminnassamme. Vuonna 2015 jatkamme Osuuskauppa Suur-Savon kanssa laajaa yhteistyötä, jossa he tukevat seuramme toimintaa taloudellisesti merkittävällä panostuksella. Toisena yhtä merkittävä pääyhteistyökumppanimme on Suur-Savon Osuuspankki, jonka kanssa jatkamme yhteistyösopimuksella edellisten vuosien tapaan myös kaudelle Lisäksi meidän on etsittävä lisää tukijoita, on saatava mukaan paikallisia yrityksiä, joiden taloudellinen tuki järjestämiemme julkaisujen kautta, mahdollistaa MiNy:lle kehittymisen tien ja turvaa seuran toiminnan kilpailumenestyksen jatkuvuuden. Panostuksen kohteita vuodelle Aktiivinen, yhteistyökykyinen ja rohkea verkostojen rakentaja - Yhteistyön tiivistäminen SNL:n kanssa - Yhteistyön tiivistäminen muiden nyrkkeilyseurojen kanssa - Yhteistyön tiivistäminen ja yhteismarkkinointi Wisa-areenan lajien kanssa (KIM ry) - Yhteistyön laajentaminen muiden urheiluseurojen, koulujen, vanhempien, kunnan, ESLI:n ja alueen yritysten kanssa - Uusien yhteistyömuotojen innovaatiot - Hankkeisiin osallistuminen ja niihin panostaminen - Uusien harrastusmahdollisuuksien synnyttäminen Yhteenveto Toimintamme laadukas taso on kovan seuratyön tulos. Laadun ylläpitäminen edellyttää jatkossakin, että pyrimme huolehtimaan erityisesti seura-aktiiviemme jaksamisesta sekä hyvän yhteishengen säilymisestä kaikessa toiminnassamme. Yhdessä jatkamme seuratoiminnan monipuolistamista ja etsimme eri keinoja kehittymisen turvaamiseen. Tavoitteenamme on tuottaa nyrkkeilyn saralla laadukasta harjoitus- ja valmennustoimintaa sekä hyvin toimivia kilpailutapahtumia. Tiedostamme, että kehitystyöhön on panostettava jatkuvasti. Olemme jatkuvan parantamisen tiellä. Seuran menestys saavutetaan seuratyöllä. Johtokunta

Mikkelin Nyrkkeilijät ry

Mikkelin Nyrkkeilijät ry Mikkelin Nyrkkeilijät ry Toimintasuunnitelma 2014 Johdanto Mikkelin Nyrkkeilijöiden tavoite on säilyttää kaikessa toiminnassaan saavutettu laatutaso ja säilyttää asemansa Suomen nyrkkeilyseurojen eturivissä.

Lisätiedot

Mikkelin Nyrkkeilijät ry Vuodesta 1937 nyrkkeilyn hyväksi

Mikkelin Nyrkkeilijät ry Vuodesta 1937 nyrkkeilyn hyväksi Mikkelin Nyrkkeilijät ry Vuodesta 1937 nyrkkeilyn hyväksi Toimintakertomus 2012 1. Yleiskatsaus vuoteen 2012 Vuosi 2012 oli seuratoiminnassamme 75. työntäyteinen toimintavuosi. Juhlavuosi sisälsi paljon

Lisätiedot

Mikkelin Nyrkkeilijät ry Vuodesta 1937 nyrkkeilyn hyväksi

Mikkelin Nyrkkeilijät ry Vuodesta 1937 nyrkkeilyn hyväksi Mikkelin Nyrkkeilijät ry Vuodesta 1937 nyrkkeilyn hyväksi Toimintakertomus 2011 1. Yleiskatsaus vuoteen 2011 Vuosi 2011 oli seuratoiminnassamme 74. työntäyteinen toimintavuosi. Mikkelin Nyrkkeilijät ry

Lisätiedot

Ki Ken Tai Icchi ry. Toimintasuunnitelma 2014. Syyskokouksen hyväksyttäväksi 9.12.2014

Ki Ken Tai Icchi ry. Toimintasuunnitelma 2014. Syyskokouksen hyväksyttäväksi 9.12.2014 Ki Ken Tai Icchi ry Toimintasuunnitelma 2014 Syyskokouksen hyväksyttäväksi 9.12.2014 1. Johdanto 2. Seuran järjestämät tapahtumat 2.1. Leirit ja muut tapahtumat 2.1.1. Kendoleirit 2.1.2. Jodoleirit 2.1.3.

Lisätiedot

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Toimintakäsikirja 2012 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 4 Toiminnan perusperiaatteet... 4 Nuorisotoiminta...

Lisätiedot

Suomen Painiliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA

Suomen Painiliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA Suomen Painiliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto 2 Hallinto 4 Työvaliokunta 5 Talous ja markkinointi 5 Lääkintä ja antidoping 5 Valmennus ja koulutus 5 Sääntö ja kilpailu 10 Alue

Lisätiedot

Ki-Ken-Tai-Icchi ry. Toimintasuunnitelma 2012. Syyskokouksen hyväksyttäväksi 22.12.2011

Ki-Ken-Tai-Icchi ry. Toimintasuunnitelma 2012. Syyskokouksen hyväksyttäväksi 22.12.2011 Ki-Ken-Tai-Icchi ry Toimintasuunnitelma 2012 Syyskokouksen hyväksyttäväksi 22.12.2011 1. Johdanto 2. Pitkän aikavälin hankkeet 3. Seuran järjestämät tapahtumat 3.1. Leirit ja muut tapahtumat 3.1.1. Kendoleirit

Lisätiedot

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU Toimintakäsikirja 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 5 1.1 Mikä on toimintakäsikirja?... 5 1.2 Turun Weikot ry... 5 1.3 Lajiliittojen jäsenyys... 5 1.4 Toiminnan

Lisätiedot

KAJAANIN JUDOKERHO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013

KAJAANIN JUDOKERHO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 HYVÄKSYTTY SÄÄNTÖMÄÄRÄISESSÄ SYYSKOKOUKSESSA 10.12.2012 Sisällysluettelo JUDOKERHON HALLINTO 2013 JA SEURAJOHTAMINEN... 4 HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT 2013... 4 Judokerhon hallitus

Lisätiedot

Ratsastuksen Johtavat ajatukset

Ratsastuksen Johtavat ajatukset Ratsastuksen Johtavat ajatukset Suomen Ratsastajainliitto 2015 Ratsastuksen johtavat ajatukset s. 3 Strategisten valintojen lähtökohdat s.4 Toimintaamme ohjaavat arvot s. 4 Toimintamme tarkoitus s. 4 Strategiset

Lisätiedot

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007->

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> SISÄLLYSLUETTELO 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1.1. Toiminnan perusperiaatteet 1.1.1. Arvot 1.1.2. Missio 1.1.3. Visio 1.1.4. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

TOIMINTALINJA 2013 2014. Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry

TOIMINTALINJA 2013 2014. Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry 1 TOIMINTALINJA 2013 2014 Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Seuran esittely... 1 2 Seuran visio ja painopistealueet... 1 3 Eettisyys seuran toiminnassa... 1 4

Lisätiedot

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Toimintakäsikirja 1.3.2015 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Johdanto... 4 2. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5 Toiminnan perusperiaatteet...

Lisätiedot

SINETTISEURATOIMINTA

SINETTISEURATOIMINTA SINETTISEURATOIMINTA Lupaus laadusta urheilevan lapsen ja nuoren parhaaksi Sinettiseurojen auditointi Sinettikriteerien toteutuminen arvioidaan säännöllisin väliajoin kehittämistilaisuuden muotoon rakennetun

Lisätiedot

Suomen Nyrkkeilylii o Lasten ja nuorten NYRKKEILYN KÄSIKIRJA

Suomen Nyrkkeilylii o Lasten ja nuorten NYRKKEILYN KÄSIKIRJA Suomen Nyrkkeilylii o Lasten ja nuorten NYRKKEILYN KÄSIKIRJA Nyrkkeilyn käsikirja 2012 1 LASTEN JA NUORTEN NYRKKEILYN KÄSIKIRJA Sisällysluettelo 3 Johdanto NYRKKEILYURHEILU 4 Nyrkkeily lasten ja nuorten

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013 TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013 Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma 2012 2013 (1.10.2012 30.9.2013) (hyväksytty syyskokouksessa 26.9.2012) Pankkiyhteys: Pohjois-Savon Osuuspankki Tilinumero:

Lisätiedot

KAJAANIN JUDOKERHO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014

KAJAANIN JUDOKERHO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Sääntömääräinen syyskokous 16.12.2013 Sisällysluettelo JUDOKERHON HALLINTO 2014 JA SEURAJOHTAMINEN... 4 HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT 2014... 4 Judokerhon hallitus 2014... 4 Judokerhon

Lisätiedot

KAJAANIN JUDOKERHO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015

KAJAANIN JUDOKERHO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Hyväksytty sääntömääräisessä syyskokouksessa 15.12.2014 Sisällysluettelo JUDOKERHON HALLINTO 2015 JA SEURAJOHTAMINEN... 4 HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT 2015... 4 Judokerhon hallitus

Lisätiedot

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1. Johdanto... 4 1.1.1. Mikä on toiminnan käsikirja... 4 1.1.2. Seuran historia... 4 1.1.3. Seuran asema alueella... 4 1.1.4. Kattojärjestöt ja lajiliitot... 4 2.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011 Talousarvio 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Talousarvio 2011 Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry. Toimintasuunnitelma 2011 Talousarvio 2011 2010 Hallitus SISÄLTÖ Yleistä...3 Hallinto...4 Tiedotuskanavat...4 Sähköpostilista Suomen_kendoliitto@yahoogroups.com...4

Lisätiedot

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Rantaperkiön Isku voimistelujaosto Sivu 1 Sisältö 1. YLEISTÄ SEURASTA 2. VOIMISTELUJAOSTO 3. TOIMISTO 4. TOIMINNAN TAVOITTEET 4.1. Painopisteet

Lisätiedot

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA 2015 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Historia... 4 1.2 Toiminta-alue... 4 1.3 Kattojärjestöt ja jäsenyydet... 5 1.4 Sidosryhmät... 5 2 SEURAN TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2010

Toimintakäsikirja 2010 0 2010 1 Sisällysluettelo Johdanto 3 1.Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu..4 1.1 Toiminnan perusperiaatteet 4 1.1.1 Arvot.4 1.1.2 Missio..4 1.1.3Visio 2012..4 1.1.4 Toiminta ajatus 5

Lisätiedot

SEURAN TOIMINTALINJA. Mikkelin Luistelijat ry. Päivitetty: helmikuu 2012

SEURAN TOIMINTALINJA. Mikkelin Luistelijat ry. Päivitetty: helmikuu 2012 1 SEURAN TOIMINTALINJA Mikkelin Luistelijat ry Elokuu 2005 Päivitetty: helmikuu 2012 2 SISÄLLYSLUETTELO I JOHDANTO... 5 II STRATEGIA, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU... 6 1 TOIMINNAN PERUSPERIAATTEET...

Lisätiedot

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 YLEISTÄ Vuosi 2015 on Suomen melonta- ja soutuliitto ry:n neljäs toimintavuosi. Toiminta-ajatus Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry on Suomessa toimivien

Lisätiedot

TOIMINTA-AJATUS. nuorison kasvattaminen tavoitteelliseen ja elämykselliseen vapaa-ajan viettoon

TOIMINTA-AJATUS. nuorison kasvattaminen tavoitteelliseen ja elämykselliseen vapaa-ajan viettoon TOIMINTA-AJATUS Suunnistukseen ja hiihtoon keskittyvänä urheiluseurana Rasti-Lukko tuottaa Rauman seudulla monipuolisia ja laadukkaita harrastusmahdollisuuksia sekä kuntoliikkujille että kilpaurheilijoille.

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2014

Toimintakäsikirja 2014 Toimintakäsikirja 2014 Kaustisen Pohjan Veikot Yleisurheilu 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5... 5 1.1 Toiminnan perusperiaatteet... 5 1.1.1 Arvot... 5 1.1.2 Missio... 6 1.1.3

Lisätiedot

Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014

Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014 1 Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014 23 Kenttäurheilijat-58 ry:n toimintasuunnitelma 2013 2 / 16 Puheenjohtajan katsaus Kenttäurheilijat -58 on vantaalainen yleisurheilun erikoisseura, joka

Lisätiedot

empowering young people

empowering young people 2015 empowering young people Tampereen NMKY ry. Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015 Sisällys 1 JOHDANTO... 2 2 LAPSET, NUORET JA PERHEET... 6 2.1 Ohjaus- ja toimintakeskus Messi... 6 2.1.1 Messin Nuorisotila

Lisätiedot

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry.

Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. 1 Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 Sisällysluettelo JOHDANTO 3 1. KULTTUURI-, HARRASTUS- JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA 6 TAVOITTEET 7 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 7 1.2. Kerhotoiminta

Lisätiedot