SIPERIAN NERO! osa 1. "Osaako kotka lentää?" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SIPERIAN NERO! osa 1. "Osaako kotka lentää?" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma"

Transkriptio

1 SIPERIAN NERO! osa 1 "Osaako kotka lentää?" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999

2 1 EXT. SIPERIA. YDINASEINSTITUUTTI. -- PÄIVÄ 1 Harmaa betonilaitos harmaassa maisemassa. Kuvan päälle teksti: Salainen kaupunki Krasnojarsk 61, Siperia. Piikkilankaita, jossa venäjänkielinen kyltti: Ydinaseinstituutti. Pääsy asiattomilta kielletty. 2 INT. SIPERIA. YDINASEINSTITUUTTI. -- PÄIVÄ 2 (KONSTANTINOV, ) NATRUNEN on laboratoriossa. Pöydällä on elektroniikkakomponenteista rakennettu laitteisto, 7. lokakuu 1999 jonka ytimessä on lautasmainen taso. ottaa PASUUNAN soitinlaukusta, asettaa sen laitteiston tasolle, kääntää katkaisijaa. Alkaa kuulua voimistuvaa ulinaa. PASUUNA alkaa täristä ja imevän äänen saattamana se katoaa näkyvistä. N riemastunut ilme. Hän rientää ovelle, joka samanaikaisesti aukeaa. Amiraali KONSTANTINOV astuu sisään PASUUNA kädessään. istuutuu. KONSTANTINOV (venäjäksi) Tarkoitus on saada aine häviämään, Vasili, ei siirtää sitä toiseen huoneesen. (venäjäksi) Aa. Mutta minä olen hyvin lähellä ratkaisua! KONSTANTINOV (venäjäksi) Tiedän sen, Vasili. Istu alas. Minulla on tärkää asiaa. KONSTANTINOV (JATKAA; venäjäksi) Instituutti lopettaa toimintansa. Hallitus on sulkenut rahahanat. (venäjäksi) On kysymys enää päivistä! Valot sammuvat, laitteistosta kuuluu paukahdus, kun se menee pois päältä. ja KONSTANTINOV jäävät hämärään. KONSTANTINOV (venäjäksi) Meiltä katkaistiin juuri sähköt. Sinä lähdet pitkälle matkalle, Vasili.

3 2. 3 EXT. RAAVASTEN TALO. -- PÄIVÄ 3 RAAVASTEN talo ulkoa. Teksti kuvan päällä: "Tampere, Suomi." 4 INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- PÄIVÄ 4 (,, ) puhelimessa. kiillottaa hopeita. Perjantaina, kello 18.00, niin-- Veikko täyttää viiskymmentä ja ajateltiin järjestää yllätysjuhlat. Kiitos jo etukäteen. Hei. sulkee puhelimen. (JATKAA) Leena lupas lainata kristallilasit. Isä saa slaagin. Eikä. Veikko tykkää ku on vähän vipinää. N epäilevä ilme. (JATKAA) Nuorempana se oli kuule kiihkee kaveri. Juoksi tekemässä vallankumousta ympäri maailmaa. Meidän faija? kolistelee eteisessä. osoittaa leipälaatikkoa LLE. He panevat hopealusikat kiireesti leipä-laatikkoon. tulee. Tiedätteks mitä? Kutsutaanko ens perjantaina naapureita kylään? ja SAARAVERRA vaihtavat katseen Perjantaina--mulla on hammaslääkäri töitten jälkeen. Ja mulla treffit.

4 4 (JATKOA:) 4 VEIKON pettynyt ilme. Olis vaan ollut niin kiva kutsua jotain kylään, kun ei kukaan koskaan käy-- menee. ja tirskahtavat. Olis kiva kutsua jotain kylään-- 5 INT. SIPERIA. YDINASEINSTITUUTTI. -- PÄIVÄ 5 (, KONSTANTINOV, MIKULOV) AMIRAALI KOSTANTINOV, KOMMODORI MIKULIN ja kynttilöin valaistussa huoneessa. (suomeksi, venäläisittäin) Veikko Raavas, Kettutie 2, Tampere. KONSTANTINOV (venäjäksi) Uusi soitteesi. Tietopaketti Suomesta ja Tampereesta. KONSTANTINOV antaa nipun papereita LLE, joka lukee kunkin paperin yhdellä silmäyksellä, nyökkää jokaisen liuskan jälkeen ja sanoo yhy. ojentaa paperit takaisin KONSTANTINOVILLE. KONSTANTINOV hieroo paperinipun ensimmäisellä lehdellä olevaa punaista täplää ja pudottaa nivaskan metalliseen roskakoriin, jossa paperit leimahtavat liekkeihin. KONSTANTINOV (JATKAA; venäjäksi) Järjestän sinulle paikan, jossa voit kehittää valmiiksi tuomiopäivän pasuunan. (venäjäksi) Herra amiraali, se olisi upeaa! KONSTANTINOV (venäjäksi) Siihen asti lomailet Suomessa. (antaa passin) Olet Suomen kansalainen Leo Natrunen. 3.

5 5 (JATKOA:) 5 (tutkii passia; venäjäksi) Leo Natrunen--hassua-- (menee) MIKULOV (venäjäksi) Miksi valehtelit hänelle, Andrei? KONSTANTINOV (venäjäksi) Myyn kaikkien aikojen tehokkainta ydinasetta, jonka vain Vasili voi saada valmiiksi. Kun se selviää, hän on maailman etsityin ihminen. On parempi, ettei hän tiedä sitä itse. (ottaa puhelimuistion, selaa) Veikko Raavas-- 6 INT. RAAVASTEN TALO. ETEINEN. -- PÄIVÄ 6 (, KONSTANTINOV) Puhelin soi pöydällä. vastaa puhelimeen. Veikko Raavas. KONSTANTINOV puhuu suomea vahvasti venäläisittäin murtaen. KONSTANTINOV (puhelimessa) Osaako kotka lentää? VEIKON ilme: tyytyväinen ilme vaihtuu kummastuksesta peloksi. nojautuu seinään. KONSTANTINOV (puhelimessa) Haloo, onko ketään siellä? (kähisee) Ko-ko-kotkalla on siivet-- 7 INT. SIPERIA. INSTITUUTTI. KONSTANTINOVIN HUONE. -- PÄIVÄ 7 (KONSTANTINOV) KONSTANTINOV puhelimessa. 4.

6 7 (JATKOA:) 7 KONSTANTINOV Minulla määräys Kirves-solu: perjantaina kello Tampereen rautatieasemalle saapuu erikoismieheni Leo Natrunen. Toistan Leo Natrunen. Kirves-solu järjestää hänelle asunto ja kaikki hyvin. Ymmärtääkö Kirves? 8 INT. RAAVASTEN TALO. ETEINEN. -- PÄIVÄ 8 (, KONSTANTINOV) valuu seinää pitkin lattialle. Kirves--ymmärtää-- KONSTANTINOV (puhelimessa) Hyvä. Loppu. Puhelin suljetaan toisessa päässä. Puhelimen vapaa-ääni. VEIKON ilme. Hänellä on luuri yhä kädessä. 5. Loppu-- 9 INT. JUNA. RAVINTOLAVAUNU. -- PÄIVÄ 9 (, VIRTANEN, VANHA NAINEN) istuu ravintolavaunun pöydässä yksin, puhuu itsekseen. Hyvää päivää neiti Virtanen. Kaunis ilma tänään. MATKUSTAJA VIRTANEN (kaivinkoneurakoitsijan näköinen kaljupäinen mies) istahtaa kaljatuoppinsa kanssa vastapäätä. VIRTASEN ilme. (JATKAA) Sinulla on kauniit silmät. (JATKAA) Hiuksesi tuoksuvat hyvältä. Hei kundi. VIRTANEN ei kuule.

7 9 (JATKOA:) 9 Rakastan sinua enemmän kuin mitään muuta maailmassa. VIRTANEN tarttuu pöydän yli A rinnuksista. 6. Nyt loppu! VIRTANEN N ilme. Hän ottaa nappikuulokeen korvastaan. virtanen Mitä sä jätkä yrität? VIRTASEN ilme. Aa. Opin suomea. Tämän kautta ja avulla (näyttää nappikuuloketta) valuvat taskumagnetofonista korvaani lauseet, jotka sanon ääneen. (JATKAA) Oletko sinä oikea suomalainen?! VIRTANEN Entä sitten? Aa. Kuinka hauska tavata rehellinen joskin jörö suomalainen mies. Mikä sinun mielestäsi on suomen kielen kaunein tervehdys? VIRTANEN Terveisiä perseestä-- VIRTANEN ottaa oluensa ja menee. (perään) Kiitos avusta! pistää kuulokkeen korviinsa. VANHA NAINEN istuutuu häntä vastapäätä. VANHAN NAISEN ilme. (JATKAA) Menemmekö teille vai meille?

8 7. 10 EXT. FOXYTRONICS. -- PÄIVÄ 10 Foxytronicsin julkisivu. 11 INT. FOXYTRONICS. N HUONE. 11 (, ) ja kiihtyneinä. N ilme. Kyllä sä olet kuseen joutunut. Minä?? Se anto tehtävän Kirvessolulle, joka on yhtä kun sinä ja minä! (JATKAA) Pitäiskö ilmoittaa poliisille? Ei! Sillonhan selviäis meidän toiminta stalinistien radikaalisiivessä--varsinaista mainosta yrittäjälle ja kokoomuksen kansanedustajan varamiehelle! VEIKON ilme. Tauko. istuu. (JATKAA) Aikoinaan sovittiin, että kotka lentää vaan sillon, kun kysymys on tosi isoista asioista. Konstantinov sano, että Natrunen on sen erikoismies. Konstantinovin erikoismiehet oli yleensä-- (käheästi) Tappajia-- N ilme. Hän ottaa taskustaan vatsahappolääkkeen. Ja just eilen lääkäri sano, että mä saan lopettaa happolääkkeet!

9 11 (JATKOA:) 11 VEIKON ilme. Mitä me nyt tehdään. Sellasella erikoismiehellä ei o Tampereella mitään kohdetta. Se on täällä pari päivää ja lähtee suorittaan tehtäväänsä. Pidetään se sen aikaa näkymättömissä-- teillä. Miksei sun luona?! Koska mä asun rivarissa! Siellä on kymmenen ämmää lasissa joka kerta kun ovensa avaa! Ja minä kai oon Kirves-solun johtaja ja teen päätökset, vai kuinka? (pilkallisesti) Kyllä, toveri johtaja. 12 INT. JUNA. RAVINTOLAVAUNU. -- PÄIVÄ 12 (, MATKUSTAJIA) Junanvaunullinen ihmisiä tuijottaa samaan paikkaan. Kuva heidän katseensa suuntaan: lukee Seitsemää veljestä vauhdikkaasti sivu per sekunti, päästää välillä lyhyen hersyvän naurun. 13 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTAPÄIVÄ 13 (, ) ja viimeistelevät olohuoneen koristelua. katsoo kelloaan. Lahja enää puuttuu. Ilja-Matti lupas tuoda sen ajoissa. Ja sä luotat Ilja-Matin lupauksiin? MARJUKAN ilme. Hän ottaa puhelimen ja alkaa näppäillä numeroa. Aina sama juttu. 8.

10 9. 14 INT. ILJA-MATIN ASUNTO. OLOHUONE. -- ILTAPÄIVÄ 14 (ILJA-MATTI) ILJA-MATTI lukee iltapäivälehteä pöydän ääressä. ELSA ompelee pöydän toisella puolella. Emme näe ELSAA ja ompelukoneestakin vain kulman. Kännykkä soi pöydällä. ILJA-MATTI vastaa. ILJA-MATTI (puhelimeen) Ilja-Matti Raavas puhelimessa-- hei äiti--odota hetki-- (Elsalle) Elsa, surina häiritsee. Voisitko ystävällisesti siirtyä toiseen huoneeseen? Seuraavan keskustelun aikana kuulemme ompelukoneen siirtämisen ääniä. Hetken kuluttua ompelukoneen surina alkaa kuulua naapurihuoneesta. ILJA-MATTI (JATKAA; puhelimeen) Elsa hakee lahjan, odotas hetki-- (avaa kalenterin, näemme sivun jota tutkii) --mainosten jaon ja iltasiivouksen välissä-- 15 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTAPÄIVÄ 15 () puhelimessa. Ei kai se sitä sentään bussilla? Painavaa pakettia? 16 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTAPÄIVÄ 16 (ILJA-MATTI) ILJA-MATTI Enhän minä autoa voi antaa--tiedä vaikka tarvitsisin--muuten, kun minä nyt kerran organisoin kuljetuksen, niin ei kai minun tarvitse osallistua lahjaan rahallisesti? 17 EXT. RAUTATIEASEMA. -- ILTA 17 (,, ) ja hermostuneina asemalla. He katsovat junasta tulevia ihmisiä, puhuvat puoliääneen kiihkeästi. Jos jätettäis väliin koko juttu.

11 (JATKOA:) 17 Muista Igarkan leiri vuonna seittemänkolme: Vannon henkeni kautta auttavani toveria. Me oltais Natrusen ensimmäiset uhrit. Minkähän näkönen se on? Kai sä ne KGB:n kenttämiehet muistat. Synkännäkösiä karjuja. ja katselevat ympärilleen. Asemalaituri tyhjenee. seisoo pasuunakotelon kanssa, tuijottaa pää kenollaan kylttiä, jossa lukee "TAMPERE". huokaisee helpotuksesta. Ei täällä o muita kun toi muusikko. Jos se puhelinsoitto olikin vaan pilaa? Joku vanhoista kurssilaisista? Tietysti! Ja me mentiin retkuun! tulee N ja VEIKON luokse. Anteeksi, tiedättekö miten pääsee Kettutielle? Tiedetään. Ollaan itekin menossa siihen suuntaan. Saat kyydin. Aa. Kovin ystävällistä. 18 EXT. AUTO. -- ILTA 18 (,, ) ajaa, vieressä. istuu takapenkillä ja katselee uteliaasti ikkunasta ulos. Ihan hävettää. Että isot miehet hermostuu tollasen pilan takia.

12 (JATKOA:) 18 Tästä ei sitten kerrota kenellekään? Ei. Kuule, haetaan muutama kalja ja mennään meille saunaan. Haetaan vaan. Juhlan paikka! N utelias ilme takapenkillä hänen katsoessaan maisemia. 19 EXT. LÄHIKAUPAN PIHA. -- ILTA 19 (,, ), ja nousevat autosta. (Leolle) Kettutie on ihan tuossa kulman takana. Kiitoksia paljon. menee pasuunalaukkunsa kanssa. Luultavasti niitä kaupunginorkesterin soittajia. Varmaan menossa johonkin naapuriin kylään. 20 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTAPÄIVÄ 20 (, ILJA-MATTI,, LEENA) ILJA-MATTI rullaa lattiaa pitkin levytankoa, jossa on runsaasti levypainoja. Tangon ympärillä on punainen rusetti. katsoo lahjaa. Huoneessa on jo muutamia VIERAITA. Kuinka Elsa sai ton kuljetettuu bussissa?

13 (JATKOA:) 20 ILJA-MATTI Elsa jaksaa. Kesäloma-aikaan hän on sahalla lomittamassa. Se ei sitten ite päässy? ILJA-MATTI On vielä siivouskeikalla. Ja toisekseen hänen pitää nousta aamukolmelta lehdenjakoon. tulee, vetää N syrjemmälle. (kuiskaa) Joko se mun tilaama trubaduuri on tullut? (kuiskaa) Ei oo näkyny. (kuiskaa) Olis pitäny olla täällä jo puolelta. Se on kyllä halpa ja sanoi osaavansa kaikki ne Veikon lempikappaleet, joita mä ehdotin. Naapurin LEENA tulee kädessään laatikollinen kristallilaseja. LEENA (Marjukalle) Tässä olis nämä lasit. Niitä ei sitten saa pestä koneessa, ettei me rikki. Miehen suvussa kato ollu pitkään. En edes uskaltanu kertoo sille että toin lainaksi. Kiitos. Me pidetään niitä varovasti. 21 EXT. KATU. RAAVASTEN PIHA. -- ILTA 21 () tulee RAAVASTEN talon kohdalle. Hän varmistaa että kyseessä on numero 2, menee pihaan. Kuva jä postilaatikkoon, jossa lukee RAAVAS. 22 INT. RAAVASTEN TALO. OH - ETEINEN. -- ILTA 22 (,, )

14 (JATKOA:) 22 katsoo ikkunasta, tulee MARJUKAN luokse. (kuiskaa) Nyt se trubaduuri on pihassa. (kuiskaa) Lopultakin! menee eteiseen, avaa ulko-oven.. (JATKAA) Etkä yhtään aikasemmin ehtinyt? Me on jo odotettu sua. Aa. Sehän on hauskaa. Minusta on myös mukava tulla. riisuu päällystakkinsa, antaa MARJUKALLE. Ja kitarahan sulla oli mukana? (näyttää pasuunalaukkuaan) Ei vaan torvi. Kuinka voi soittaa torvea ja laulaa yhtä aikaa? Osaathan sä laulaa? Olen minä laulanut Instituutin kuorossa. Voit mennä keittiöön odottamaan. Sinä olet yllätys kaikille. Minä luulin että minun tulostani tiedetään. Ainoastaan minä ja tyttäreni. Aa. Minä rakastan yllätyksiä!

15 INT. RAAVAS.KEITTIÖ. -- ILTA 23 (,, ) tuo N keittiöön. Tulen hakemaan sinut. Aloitat kotiseutulauluilla. Ymmärrän. Haluatte lievittää kotiikävääni. MARJUKAN ilme. tulee keittiöön. menee. Isä ajoi pihaan! (Leolle) Sinun vuorosi on ihan ensimmäisenä. (taputtaa pasuunalaukkuaan) Kuvittele Torvinen, palvelusväki on järjestänyt juhlat kunniakseni! 24 INT. RAAVASTEN TALO. ETEINEN. -- ILTA 24 (, ) ja tulevat kaljakorin kanssa sisään. Kyllä sellanen vieras oliskin myllänny meidän perheen elämän. Noo, kyllä mäkin olisin sen voinut majoittaa. antaa LLE pullon, ottaa itse toisen ja menee olohuoneen ovelle, avaa sen. 25 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 25 (,,, ILJA-MATTI,, MATIAS, TUOMAS; VIERAITA),, ILJA-MATTI, MATIAS, TUOMAS, ESKO TEMPAKKA sekä joukko muita VIERAITA juhlakoristusten keskellä, kun astuu sisään. KAIKKI YLLÄTYS!!!!

16 (JATKOA:) 25 VEIKON ilme. halaa häntä. Paljon onnea Veikko! No perhana! Ei teidän olis tarvinnu! halaa A. Onnea isä! ILJA-MATTI Joo, onnea vaan. Kiitos! (Laurille) Ja sä tiesit tästä koko ajan!? No, pääsi kyllä asken unohtumaan. Istu nyt alas, päivänsankari! Meillä on ihan aluksi pientä ohjelmaa. (kuiskaa Saaraveeralle) Hae trubaduuri ja tuo kakku samalla. 26 INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- ILTA 26 (, ) Kakku, josta on leikattu iso pala. lusikoi kakkua lautaselta. tulee keittiöön. Nyt on sun esiintymisvuoro-- N ilme hänen nähdessään kakun. Aa. Hyvää kakkua olette tehneet minulle. (pasuunalaukulleen) Tule torvinen, juhla on alkamassa. ottaa pasuunalaukkunsa, menee kohti olohuonetta.

17 (JATKOA:) 26 (JATKAA) Muistammehan vielä mikä oli suomen kielen kaunein tervehdys. 27 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 27 (,,,, ILJA-MATTI, ESKO, VIERAITA) Ovi lennähtää auki ja astuu sisään. (juhlijoille) Terveisiä perseestä! ESKO on juomassa lasista, juo väärään kurkkuun. MARJUKAN ilme. (Leenalle) Rempseitä kavereita nämä viihdetaiteilijat-- (Veikolle) Sehän on se muusikko, joka me tuotiin asemalta. (kaikille) Seuraa lauluesitys. Tiedän kappaleen olevan lähellä Veikon sydäntä. (Leolle) Ole hyvä! Aa. Se kotiseutulaulu? kajauttaa venäläisen kansanlaulun. KAIKKIEN ilmeet. (Veikolle, kummissaan) Tuttu sävelmä. (Laurille) Tämä on se sama laulu, jota Siperiassa aina laulettiin. Tauko. VEIKON ilme. N ilme. He tajuavat. (käheästi) Eihän se voi olla--

18 (JATKOA:) 27 Tämä on selvitettävä. Anteeksi--Anteeksi! N laulu katkeaa, kun ja vievät hänet keittiöön. JUHLIJOIDEN ilmeitä. MARJUKAN ilme. ILJA-MATTI Äiti, eikös tämän pitänyt olla Kesäpäivä Kangasalla? 28 INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- HETKEÄ MYÖHEMMIN 28 (,,, ), ja. (peläten pahinta) Leo--Natrunen? Aa. Mikä yhteensattuma. Minä myös olen Leo Natrunen. ojentaa kätensä. tarttuu siihen kalpeana. Eiku--minä olen Veikko Raavas. Aa ymmärrän! Majoituspaikkani talonmies. Kiitos vastaanottojuhlasta! Täällä on kaikki niin hienosti kuin amiraali Konstantinov lupasikin. ojentaa VEIKOLLE kirjeen. (JATKAA) Hän lähetti muutamia ohjeita. ottaa kirjeen. yrittää livahtaa keittiöstä. Te varmaankin pärjäätte kaksistaan-- tarttuu N käteen, vetää vierelleen. Tässä on Lauri Kettunen. Kirvessolun johtaja.

19 (JATKOA:) 28 N ilme. Hän prossesoi hetken. (nopeasti) Kettunen Lauri Ilmari, syntynyt Hartolassa, Foxytronics Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja ääntä viime eduskuntavaaleissa. (normaalisti) Minä tunnen sinun pappisi. Minun pappini? Väärä ilmaus. Opiskelin suomen kielen junamatkalla, joten se hieman vielä mongertelee. Piti sanoa mappisi. VEIKON ja N ilmeet. tulee sisään. Veikko, mistä on oikein kysymys-- (kuiskaa Laurille) Vie hänet muiden vieraiden joukkoon! 29 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 29 (, MATIAS, ILJA-MATTI, ) ja olohuoneessa. seisoo STA mahdollismman kaukana. hymyilee MATIAKSELLE ja TUOMAKSELLE. Kenenkäs poikia te olette? MATIAS (osoittaa Ilja- Mattia) Ton. ILJA-MATTI (Leolle) Ilja-Matti Raavas. Kasvatustieteen maisteri.

20 (JATKOA:) 29 (taputtaa poikia päähän) Aa. Onpas sinulla kaksi kaunista pakaraa! ILJA-MATIN ilme. ESKON ilme. 30 INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- ILTA 30 (,, ) ja keittiössä. Sä varmaan ihmettelet kuka hän on. Kyllä mä tiedän kuka hän on. Mähän sinne soitin. VEIKON tyrmistynyt ilme. Säkö olet kaiken tän takana?! Sen piti olla yllätys. Miten sä pystyit soittamaan sinne? Hervantaan? Hervantaan? Hervannan viihdepalvelu oy. Sieltä tulee parhaat trubaduurit. VEIKON ilme. tulee sisään. Mitä te tänne ootte hautautunu? Marjukka, Saaraveera. Teidän täytyy tietää yksi juttu. Tuo mies--leo-- Hän ei ole laulaja. Hän muuttaa meille asumaan. MARJUKAN ilme. N ilme.

21 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 31 (, ESKO, VIERAITA) ESKO ja juttelevat. ESKON ilme. Mitä sinä teet työksesi? ESKO Pakkaan kettujen kiimamittareita pahvilaatikoihin. Aa! Kuinka kiinnostavaa! ESKO (tärkeänä) Huipputeknologiaa. Myydään kuuteentoista maahan. Se on tän mittanen (näyttää) ja työnnetään kato naarasketun peräpäähän. Sehän on hienoa! ESKO Minkäs alan kavereita sä oot? Olen työskennellyt ydinfysiikan parissa kehittämällä singulariteettikonvertteria. ESKO Singulari-- (tauko) Mitä se tekee? Aa. Siirtää asioita käyttämättöminä oleviin ulottuvuuksiin! ESKO Aha--Mä taisinkin lukea--jostain. Jäiks muuten niitä lihapullia? 32 INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- ILTA 32 (,, ),,. on aivan hiessä.

22 (JATKOA:) 32 Leo on--niin, hän on firman uusi insinööri, joka tilapäisesti asuu meillä. Tilapäisesti meillä?! Minkä takia? Mihin sä meinaat sen pistää? 33 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 33 (,,, LEENA, VIERAITA) kilisyttää kristallilasin kylkeen. Aa. Hyvät ystävät. Pyydän hiljaisuutta. JUHLAVÄKI vaikenee. Keittiöstä kuuluu N huuto. (ääni keittiöstä) Eiii! Juoksuaskelia eteisessä ja yläkerran portaissa. VIERAITTEN ilmeitä. tulee ovelle. Tuota--mä tulen kohta--jatkakaa te vain sillä aikaa-- menee kiireesti, askeleet portaissa. kohottaa lasiaan. Koska en juo alkoholia, haluan nostaa vesimaljan kiireiselle talonmiehellemme Veikolle ja myös teille muille palvelusväkeen kuuluville. nostaa maljan, muutamat vastaavat, epäuskoisen tyrmistyneet ilmeet. juo maljan ja paiskaa sitten kristallilasin takkaan. LEENAN ilme. Eii! LEENA 34 INT. RAAVASTEN TALO. YLÄKERTA. -- ILTA 34 (,, ) ja SAARANVEERAAN huoneen oven takana.

23 (JATKOA:) 34 (off) Mä en suostu nukkumaan sillä sohvalla! Se on täynnä möykkyjä ja narisee! Pitääkö se uus insinööri pistää välttämättä tänne? Eikö se voi nukkua olohuoneen sohvalla? Ei voi! Miksei? Koska--Koska--Älä aina kysele! lyö sorkkaraudan oven ja karmin väliin. Älä nyt herranjumala riko ovee! Omassa talossa mä saan tehdä mitä mä haluan! Ovi aukeaa ja menee sisään, perässään. on kytkenyt itsensä ketjuilla lämpöpatteriin. Mulla on oikeus omaan huoneeseen! Näähän on mun vanhat Koijärvikahleet! Ville Komsin kanssa oltiin niissä kiinni. Nyt ne katkastaan! menee N eteen suojaksi. VEIKON ilme. Niitä ei katkassut virkavalta etkä katkase sinäkään! Mikä sua oikein vaivaa?

24 (JATKOA:) (2) 34 Anteeksi--kaikki nämä yllätykset-- jos mentäisiin rauhassa alakertaan muitten seuraan. Juhlimaan. naurahtaa vaikeasti. MARJUKAN ihmettelevä ilme. 35 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 35 (,, ILJA-MATTI,, VIERAITA) tulee MARJUKAN kanssa olohuoneeseen. VIERAAT tuijottavat A. No niin--täällä on juhlat jo käynnissä--sillä lailla. tulee VEIKON viereen. (kuiskaa) Kaikki haluaa tietää kuka toi on. (kuiskaa) Mä kerroin Marjukalle ja Saaraveeralle, että se on Foxytronicsin uus insinööri. (kuiskaa) Mun firmaa et sotke tähän! (kuiskaa) Sä lupasit ottaa sen teille! (kuiskaa) En varmasti luvannu! (kuiskaa) Etpä niin! Keneksi mä sitä sitten väitän? (kuiskaa) En minä tiedä--toivotaan ettei kukaan ilkee kysyä.

25 (JATKOA:) 35 ILJA-MATTI (kovalla äänellä) Isä. Sinä haluaisit varmaan kertoa kuka vieraasi on. VIERAITTEN katseet ON. Niin--Leo on vanha ystäväni johon törmäsin sattumalta. Aa, nyt sinä Veikko kyllä erehdyt. Me emme ole tavanneet koskaan aikaisemmin. VIERAITTEN katseet kääntyvät ON. VEIKON ilme. 36 INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- ILTA 36 (KONSTANTINOV,, ) lukee keittiössä KONSTANTINOVIN kirjettä. KONSTANTINOV (voice over; suomeksi) Kenttämies Raavas, sinun täytyy muistaa kolme asiaa: yksi, älä anna Leon joutua lukittujen ovien taakse; kaksi, älä anna hänen juoda alkoholia; kolme, älä anna hänen olla intiimisti naisten kanssa. Leo on Kirves-solun vastuulla. Hankitte hänelle työpaikan ja autatte kaikin keinoin. Muistatte Igarkan leirillä antamanne valan. P.S. Hiero punaista täplää, niin kirje tuhoaa itse itsensä. hieroo täplää, mutta mitään ei tapahtu. tulee. panee kirjeen nopeasti taskuunsa. ynähtää. Viimenenkin vieras lähti. (JATKAA) Mikä mies se oikein on, Veikko? VEIKON ilme. Hän kääntää katseensa ulos.

26 (JATKOA:) 36 (JATKAA) Tavallinen insinööri ei pyydä talon isäntää lankkaamaan kenkiään vieraitten läsnäollessa. Epätavallinen persoona--mennään nukkumaan. Entäs Natrunen? Petaa sille sohvalle. tuijottaa VEIKON housuntaskua, josta nousee savua. Veikko sun housut palaa! 37 INT. RAAVASTEN TALO. MAKUUHUONE. -- ILTA 37 (, ) on yöpuvussa. Hän asettaa kasvoilleen ANSATSINLÄMMITTIMEN, huulet peittävän tärisevän huopatyynyn, johon kiemurtelee sähköjohtoja. nostaa mustan pasuunalaukkunsa sängyn päälle ja avaa sen, näemme pasuunan. tulee ovelle, näkee pasuunan kotelon. VEIKON ilme. (ajatusääni) Sen työvälineet--ase! Käyttäydy ja puhu luonnollisesti. (ääneen, falsetissa) Ja täälläkö oli kaikki hyvin! sanoo jotain,mistä ei saa selvää. Ottaa ansatsinlämmittimen pois. Unohdin, että minulla on ansatsinlämmitin. Saisinko herätyksen aamulla Tuota, tää meidän makuuhuone-- On ihan hyvä. Minä olen tottunut vaatimattomampaan. Kiitos päivän palveluksista.

27 (JATKOA:) 37 Mutta-- Ei mitään muttia, kiitä myös lihavaa vaimoasi. Hyvää yötä. vetää oven kiinni VEIKON nenän edestä. VEIKON ilme. 38 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 38 (, ) ja vuodesohvalle pedatun petin ääressä. Annoit sille meidän makuuhuoneen? Niin. MARJUKAN ilme. Hän panee kätensä puuskaan. VEIKON onneton ilme. Veikko Raavas. Nyt kerrot totuuden! 39 INT. RAAVASTEN TALO. MAKUUHUONE. -- ILTA 39 () nostaa pasuunan kotelosta. Hän ottaa ansatsinlämmittimen pois, verryttelee huuliaan. N ilme: pian se hauskuus alkaa. 40 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 40 (, ) ja narisevalla sohvalla. Se on--vähän omituinen, mutta hiton hyvä insinööri. Maailman huippua. Lauri osti sen isolla rahalla. Miksei se asu hotellissa? Täytyy varoo, ettei kilpailijat saa heti tietää--leo on tunnettu nimi elektroniikka-piireissä. Kauanko se aikoo meillä olla?

28 (JATKOA:) 40 Eihän se nyt kauaa--muutaman päivän-- Kyllähän semmonen aika nyt menee. Leo on rauhallinen kaveri. MARJUKAN ilme: ei tiedä uskoisiko miestään. Varmasti? VEIKON ilme. Joo-o--Hyvää yötä. Yötä-- sammuttaa valot. Hetken hiljaisuus ja pimeys. Sitten alkaa makuuhuoneesta kuulua pasuunalla soitettu Miljoona ruusua. sytyttää valot. ja nousevat istumaan sohvassa. MARJUKAN ja VEIKON ilmeet. 41 INT. RAAVASTEN TALO. ETEINEN. -- YÖ 41 (, TRUBADUURI, ) Pimeä eteinen. Ulko-oveen rynkytetään. olohuoneessa syttyy valo. Pyjamapukuinen tulee eteiseen. Hän on pelästyneen näköinen. Ovea hakataan entistä kovemmin. Kuka siellä? Ke--ketä te etsitte? Mi--minä en tiedä mitään! Suostuin vain pakotettuna, minä-- TRUBADUURI (off, humalassa) Ovi auki! Minä olen tilattu trubaduuri! Hervannan viihdepalvelu oy:stä! VEIKON helpottunut ilme. tulee hänen taakseen pyjama päällään. (Marjukalle) Trubaduuri! TRUBADUURI (off) Avatkaa ovi, mulla on täällä keikka! Ei varmasti avata! Tiehesi siitä!

29 (JATKOA:) 41 TRUBADUURI (off) Sit mä esiinnyn täältä. Seuraava laulu on Veikko Raavakselle, joka tänään täyttää viiskyt-- Mutta-- TRUBADUURI (off) Turpa kiinni tää on maksettu! Okei, tästä lähtee-- (alkaa laulaa) Mä oksalla ylimmällä, oon Harjulan seljänteen. Niin kauas kuin silmä siintää, nään järviä lahtineen--! MARJUKAN ilme. VEIKON ilme.

SIPERIAN NERO! osa 10. "Se löytyy" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 10. Se löytyy kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 10 "Se löytyy" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 INT. FOXYTRONICS. TOIMISTO. -- PÄIVÄ 1 (, ) etsii toimistosta jotain, nyyhkii. tulee RAMBON kanssa.

Lisätiedot

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin 1 SINÄ PUTOSIT SILLALTA JUURI SINÄ ILTANA JOLLOIN RAKKAUTEMME TUNNUSTIMME LINNUNLAULUUN KULJIMME TOISIAMME KATSOIMME SILLALLA ENSI KERRAN SUUTELIMME ÄLÄ PELKÄÄ, RAKAS... EN ANNA HEIDÄN TEHDÄ SULLE PAHAA,

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 12. "Kansallissankarin kaato" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 12. Kansallissankarin kaato kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 12 "Kansallissankarin kaato" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 INT. FOXYTRONICS. PAKKAAMO. -- PÄIVÄ 1 (,, HELI, KOISTINEN, PERA) pakkaa mittareita. Kuulemme

Lisätiedot

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein 1. Istun nyt yksin puiston penkillä. Tarvitsen nyt rauhaa ja yksinoloa. Otan päiväkirjani laukustani, ja aloitan: Rakas Päiväkirjani! Tänään oli taas samanlainen päivä

Lisätiedot

Käsikirjoitus (2.) HelaHoito. Marjo Lundvall

Käsikirjoitus (2.) HelaHoito. Marjo Lundvall Käsikirjoitus (2.) HelaHoito Marjo Lundvall HelaHoito: siivouspalveluyritys, jonka perustaja Valtteri Huttunen on kuollut 62-vuotiaana sydänkohtaukseen. Muistotilaisuudesta alkaa komediallinen tarina Ville-pojan

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1. Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. SAMI

1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1. Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. SAMI 1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1 Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. Millon? Mitä väliä sillä on? Joskus sillon, ku sä et ollu kotona. Mikä se on? Se kappale.

Lisätiedot

PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT. PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES

PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT. PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES HUOM: Lopullinen elokuva ei vastaa kaikilta osin kuvauskäsikirjoitusta. Kohtauksia on voitu poistaa,

Lisätiedot

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia.

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia. INT. TEHDASHALLI. -- YÖ Sataa kaatamalla, Potkimisen ja lyömisen kaukaisia, kumeita ääniä. (V.O.) Se oli sateisin kesä miesmuistiin. Vesi putosi raskaana taivaalta, ruoski peltikattoja ja asfalttia. Koko

Lisätiedot

LEVOTTOMAT. kuvausk sikirjoitus. versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy. tarina aleksi bardy ja aku louhimies

LEVOTTOMAT. kuvausk sikirjoitus. versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy. tarina aleksi bardy ja aku louhimies LEVOTTOMAT kuvausk sikirjoitus versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy tarina aleksi bardy ja aku louhimies tuotanto markus selin / solar films 14. 6. 1999 Levottomat v 17 korjaus 7-3-99 1 PROLOGI

Lisätiedot

Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi

Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi Brännare & Nuotio KAIKEN TAKANA ON NAINEN Musikaalikomedia, jossa soi Matti ja Teppo Tämän musikaalin esitysoikeuksia valvoo LILLTRULL AB/ LITTLE WITCH PRODUCTIONS. lilltrull@kitnet.fi Henkilöt: Eino Happo,

Lisätiedot

ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta.

ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta. EXT. HELSINKI -- EVENING ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta. RADIO (energisen DJ:n ääni)...olette

Lisätiedot

1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU

1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU Käsikirjoitus 1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU ABDULLAHI kävelee lentokentän tyhjässä hallissa. Kioskityöntekijä on juuri avaamassa kioskia, hän sovittelee lehtitelineeseen

Lisätiedot

Tuhkaa ja teräviä BENGT AHLFORS. (Aska och akvavit) Komedia kolmessa näytöksessä. Suomentanut Liisa Ryömä. HENKILÖT sisääntulojärjestyksessä:

Tuhkaa ja teräviä BENGT AHLFORS. (Aska och akvavit) Komedia kolmessa näytöksessä. Suomentanut Liisa Ryömä. HENKILÖT sisääntulojärjestyksessä: BENGT AHLFORS Tuhkaa ja teräviä (Aska och akvavit) Komedia kolmessa näytöksessä Suomentanut Liisa Ryömä HENKILÖT sisääntulojärjestyksessä: LINDHOLM, siivooja MALMGREN, leskieverstinna MICKELSON, monieronnut

Lisätiedot

Pitkän elokuvan käsikirjoitus

Pitkän elokuvan käsikirjoitus KOHTA 18 Pitkän elokuvan käsikirjoitus käsikirjoittajat Maarit Lalli Henrik Mäki-Tanila 12.1.2010 Maarit Lalli Suomenlinna C 71 B 5 00190 HELSINKI maarit.lalli@kolumbus.fi 050-5469094 Henrik Mäki-Tanila

Lisätiedot

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa.

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. 1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1 Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. Kadulla kävelee kädet takintaskuissa, paljaspäin,.(huom: Krisulla

Lisätiedot

MY SCRIPT. an original screenplay by.

MY SCRIPT. an original screenplay by. <Your Name> MY SCRIPT an original screenplay by (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com 1 EXT. KEINU MEREN RANNALLA - DAY 1 Kaksi 8-vuotiasta pientä TYTTÖÄ parikeinussa,

Lisätiedot

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI 1. INT. HYGIENIAVIRASTO. AAMUPÄIVÄ. KUVA ISOSTA SEINÄKELLOSTA, KELLO ON 11.55 STERIILISSÄ JA VALKOISESSA HYGIENIAVIRASTON LABORATORIOSSA. PIENIKOKOINEN, VAALEA JAANA HYÖRII

Lisätiedot

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA 2 HENKILÖT SULO -leskimies SAIMI - kuollut vaimo INKERI -vanhin tytär SANNA - keskimmäinen tytär ELINA - nuorin tytär OSMO - Sannan aviomies KERTTU - naapuri KATARIINA

Lisätiedot

Riitta Väkeväinen - 42-vuotias rahoitusneuvottelija, jonka elämä heittää keskelle suurta muodonmuutosta

Riitta Väkeväinen - 42-vuotias rahoitusneuvottelija, jonka elämä heittää keskelle suurta muodonmuutosta 80E MARJO TIITTO KESKEISET HENKILÖT Riitta Väkeväinen - 42-vuotias rahoitusneuvottelija, jonka elämä heittää keskelle suurta muodonmuutosta Lauri Raittila - Riitan nelikymppinen työkaveri ja miesystävä,

Lisätiedot

CANTUNDO. 2. versio, 26.4.2010. Sauli Sampo

CANTUNDO. 2. versio, 26.4.2010. Sauli Sampo CANTUNDO 2. versio, 26.4.2010 Sauli Sampo INT. MAKUUKAMMARI -- AAMU Aamuauringon valo taittuu ikkunaverhon läpi ja osuu MIKON (13) kasvoihin. Mikko makaa sängyllään ja avaa silmänsä. Sänky on korkeareunainen,

Lisätiedot

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 1(17) Kaarlo Kankaanpää Purkaus raakaa puhetta rakkaudesta Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 Maailma pysähtyisi äkkiä ellei pyörää

Lisätiedot

Moskova Petroskoi. Ihmisen vapauttaminen lähimmäisestä eikö se olekin edistyksen tarkoitus? Mitä. Maksim Osipov

Moskova Petroskoi. Ihmisen vapauttaminen lähimmäisestä eikö se olekin edistyksen tarkoitus? Mitä. Maksim Osipov PROOSA Maksim Osipov on syntynyt Moskovassa 1963. Hän valmistui Moskovan lääketieteellisestä korkeakoulusta nro 2 ja väitteli lääketieteen kandidaatiksi. Osipov on toiminut Kalifornian yliopistossa USA:ssa

Lisätiedot

Lapsuus alkoholin varjossa

Lapsuus alkoholin varjossa Nuorten ääni, osa 1 Lapsuus alkoholin varjossa A-klinikkasäätiö ja Lasten seurassa -ohjelma keräsivät Lasinen lapsuus sivustolla nuorten kokemuksia, millaista on elää lapsuutensa alkoholiongelmaisen van

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

Vasikka - alamaailman ilmaus, jolla viitataan ilmiantajaan. Muuli - alamaailman ilmaus, jolla viitataan huumekuriiriin.

Vasikka - alamaailman ilmaus, jolla viitataan ilmiantajaan. Muuli - alamaailman ilmaus, jolla viitataan huumekuriiriin. FADE IN: 1 WHITE TEXT ON BLACK: Vasikka - alamaailman ilmaus, jolla viitataan ilmiantajaan. Muuli - alamaailman ilmaus, jolla viitataan huumekuriiriin. Sika - turkulainen ilmaus, jolla viitataan Jussi

Lisätiedot

Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö

Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö Versio 6.0. 9.5.2009 Käsikirjoitus ei vastaa täydellisesti elokuvan sisältöä. Kohtauksia on voitu poistaa lisätä tai muuttaa. 1 1. EXT. UIMASTADION YÖ

Lisätiedot

01.07.2007. Susi palaa Suomeen. kirjoittanut Mika Oja

01.07.2007. Susi palaa Suomeen. kirjoittanut Mika Oja 01.07.2007 Susi palaa Suomeen kirjoittanut Mika Oja KOHTAUS 1: Murhapaikkatutkimus aamunkoitteessa. (Tapahtumapaikkana on pieni katu Helsingissä, on aamu ja hiljaista. Maassa makaa naisen ruumis, ammuttuna,

Lisätiedot

BLUE Revision - 6-19-07 1.* 1 EXT. OJA (VEDENALAISTA KUVAA) -- NIGHT 1

BLUE Revision - 6-19-07 1.* 1 EXT. OJA (VEDENALAISTA KUVAA) -- NIGHT 1 BLUE Revision - 6-19-07 1. 1 EXT. OJA (VEDENALAISTA KUVAA) -- NIGHT 1 Peilityyni vesi. Kuun valo osuu siihen. Kuunvalon täyttää juokseva varjo. Kädet uppoavat veteen. Suttuista, likaista, harmaanruskeaa

Lisätiedot

Sinulle 1-6 -luokkalainen,

Sinulle 1-6 -luokkalainen, Sinulle 1-6 -luokkalainen, Tämä vihkonen on tehty Sinulle ja kotiväellesi luettavaksi ja keskusteltavaksi. Aikuiset ovat useimmiten mukavia ja turvallisia, mutta ihan aina aikuisiinkaan ei voi luottaa.

Lisätiedot