Betoninlujaa laatua ja osaamista.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Betoninlujaa laatua ja osaamista."

Transkriptio

1 Betoninlujaa laatua ja osaamista

2 rakennamme Sinulle... Rakennusprojektien kokonaisvaltaista hallintaa yli 50 vuoden kokemuksella. Rakennusliike Somero Oy on rakentamisen pitkäaikainen ammattilainen. Yritys on perustettu vuonna Ammattitaitoa ja erityisosaamista on kertynyt yrityksen historian aikana runsaasti. Toimialueemme käsittää lähes koko Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan. Rakennuttajina toimivat kunnat ja kaupungit, teollisuuslaitokset, rakennuttajayhtiöt, talo- ja kiinteistöyhtiöt sekä yksityiset tahot. Toimialamme kattaa pääasiassa liike- ja teollisuusrakentamista, julkista rakentamista, asuntotuotantoa, saneerausta ja peruskorjausta sekä myös omaa asuntotuotantoa. Olemme panostaneet rakennuskaluston hankinnassa erityiskohteiden rakentamiseen. Yrityksemme omaa nopean toimituskyvyn ja erikoisrakemintamisen vaatiman erityisosaamisen, jotka mahdollistavat meille erityisasemamme rakentamisessa. Rakennamme Sinulle ja haluamme säästää aikaasi huolehtimalla rakennusprojektin kokonaisvaltaisesta ja laadukkaasta hallinnoinnista kauttamme projektin alusta loppuun asti, jolloin investointisi saa parhaan mahdollisen vastineen. Asiakassuhteiden hoito ja yrityksen hyvä maine ovat meille sydämmen asia. Laatujärjestelmämme täyttää SFS-ISO standardin vaatimukset, jolla varmistamme koko yrityksen toiminnan ja tuotteiden laatu. Tällä hetkellä yrityksemme työllistää yli 60 rakennusalan ammattilaista.

3 teollisuusrakentaminen Varastotilat Teollisuusrakentaminen kattaa logistiikka-, varasto-, halli- ja tuotantotilojen rakennusten toteutuksen. Olemme rakentaneet useita teollisuuskohteita joko uudisrakennuksina tai suorittaneet niissä sekä laajennus- että saneerausrakentamista. Yrityksemme vahvuutena on monipuolinen osaaminen ja ammattitaito niin elintarvike- ja teollisuuden tuotantorakennusten rakentamisesta. Näissä projekteissa tarvitaan vahvaa projektinjohdon osaamista, jolloin laajojakin uudis- ja saneerauskohteita on mahdollista toteuttaa, ilman että tuotantoa joudutaan keskeyttämään tai toiminta häiriintyy. Hoidamme projektit kokonaisvaltaisesti alusta loppuun asti. Tavoitteenamme on, että asiakas saa tarpeisiinsa soveltuvan, viihtyisän ja kustannustehokkaan toimintaympäristön, joka joustaa myös muutosten keskellä. Haapaveden Valio, raakakemikaalivarasto Rakennuttaja: Valio Rakennusvuosi: 2016 Paikkakunta: Haapavesi Kerrosneliöt: m 2 Kohteen kustannusarvio: 2,5 milj. Tuotantotilat Toholammin Maitokolmio, vaihe 2 Paikkakunta: Toholampi Rakennusvuosi: Kerroalaneliöt: 3718 m 2 Tilavuus: m 3 Kohteen kustannusarvio: 6 milj. Pouttu Oy, lähettämö- ja korkeavarasto Rakennusvuosi: Paikkakunta: Kannus Kerrosneliöt: 5177 m 2 Kohteen kustannusarvio: 8 milj.

4 liike- ja toimitilarakentaminen julkinen rakentaminen Liike- ja toimitilarakentaminen kattaa yrityksille yksilöllisesti suunniteltuja liike- ja toimitiloja. Kohteiden rakentaminen tapahtuu joko uudisrakentamisena tai korjausrakentamisena, jolloin kohde sanerataan ja/tai laajennetaan. Korjausrakentamisen projekteissa tarvitaan vahvaa projektinjohdon osaamista. Rakentaminen ja toteutus ovat suunniteltava huolellisesti, jotta korjaustyöt aiheuttavat mahdollisimman vähän häiriötä toimintaan eikä kohdetta jouduta sulkemaan. Rakennamme sinulle hoidamme rakennusprojektit kokonaisvaltaisesti alusta loppuun asti. Tavoitteenamme on, että saat tarpeisiisi soveltuvan, viihtyisän ja kustannustehokkaan toimintaympäristön, joka on toimiva ja joustaa tarvittaessa myös muutosten keskellä. Liiketilat Haapaveden uimahalli Paikkakunta: Haapavesi Rakennusvuosi: Kerrosalaneliöt: 255 m 2 Kohteen kustannusarvio: 2,5 milj. Vuosikymmenten varrella olemme toteuttaneet lukuisia erityyppisiä rakennushankkeita julkishallinnon tarpeisiin, joissa asiakkainamme ovat olleet kaupungit, kunnat sekä kuntayhtymät. Rakennamme sinulle palvelukohteita, kuten uimahalleja, kirjastoja ja monitoimihalleja, joissa kuntalaiset voivat nauttia heille tarjottavista ja tuotetuista palveluista, viihtyisissä ja toimivissa ympäristöissä. Lisäksi julkiseen rakentamiseen kuuluvat erilaisten palvelutalojen, koulujen, päiväkotien ja muiden julkisten rakennusten, kuten sairaaloiden ja terveyskeskusten rakentaminen. Hoidamme rakennushankkeet kokonaisvaltaisesti alusta loppuun asti. Tavoitteenamme on, että asiakas saa tarpeisiinsa soveltuvan, viihtyisän ja kustannustehokkaan toimintaympäristön, joka joustaa myös tulevaisuuden muutosten keskellä. Palvelukohteet S-Market Reisjärvi Paikkakunta: Reisjärvi Rakennusvuosi: 2015 Kerrosalaneliöt: 1450 m 2 Kohteen kustannusarvio: 2 milj. Vuosien varrella olemme toteuttaneet useita uimahallien uudisrakentamis- ja saneerauskohteita. Uimahallirakentamisen vaatima erikoisrakentaminen vaatii erityisosaamista. Oulaisten uusi uimahalli on viimeisin taidonnäytteemme, jossa rakentaminen vaatii paljon vesieristämistä sekä monimuotoisten pintojen laatoittamista. Uimahallin rakenteiden moninaiset betonivalut vaativat myös erityisosaamista. Erikoisrakentamisen vaatima erityisosaaminen on yhdistettävissä niin yrityksen omien työntekijöiden kuin luotettavien yhteistyökumppaneiden työntekijöiden osaamisen kautta. Oulaisten uimahalli Paikkakunta: Oulainen Rakennusvuosi: Kerrosalaneliöt: 2289 kem 2 Kohteen kustannusarvio: 8,5 milj.

5 Koulut ja oppilaitokset Terveydenhuolto Kiviojan koulu Paikkakunta: Ylivieska Rakennusvuosi: Kerrosalaneliöt: san m 2 j a laaj m 2 Rakennustilavuus: san m 3 ja laaj m 3 Kohteen kustannusarvio: 5 milj. Keskipohjanmaan Keskussairaalan D-siiven laajennus Paikkakunta: Kokkola Rakennusvuosi: 2014 Kerrosalaneliöt: 2100 m 2 Kohteen kustannusarvio: 2 milj. Olemme toteuttaneet useita laajennuksia ja saneerauskorjauksia terveydenhuollon kohteisiin. Uskomme saneerausrakentamisen ja erilaisten laajennusten kasvuun, kun kiinteistöjen käyttöikää halutaan pidentää ja toimitilojen tarkoituksenmukaisuutta sekä tehokkuuta ja viihtyisiä tiloja lisätä. Kokkolan ammattikampus Vaihe 1 Paikkakunta: Kokkola Rakennusvuosi: Kerrosalaneliöt: 3900 m 2 Kohteen kustannusarvio: 6 milj. Kokkolan ammattikampus Vaihe 2 Paikkakunta: Kokkola Rakennusvuosi: Kerrosalaneliöt: 6400 m 2 Kohteen kustannusarvio: 8 milj. Kalajoen Perusturvakeskuksen laajennus ja saneeraus Paikkakunta: Kalajoki Rakennusvuosi: Kerrosalaneliöt: 1447 m m 2 Rakennustilavuus: 7350 m m 3 Kohteen kustannusarvio: 6 milj.

6 Palvelukodit asuntorakentaminen Ihmisen elämäkaaren aikana asuminen voi sijoittua erilaisiin asumismuotoihin ja ympäristöihin. Olemme rakentaneet toimeksiantajillemme useita palvelukoteja eri puolille toiminta-aluettamme. Palvelukotien rakentamisratkaisuissa tärkeässä roolissa ovat ennenkaikkea asukkaat ja heidän erityistarpeensa, jotta asuminen on helppoa ja viihtyisää. Myös työntekijöiden työviihtyvyys ja -turvallisuus on huomioitava. Suunnittelutyö tehdään yhteistyössä rakennuttajan kanssa. Mattilan Palvelutalo Paikkakunta: Nivala Kerrosneliöt: 1700 m 2 Rakennusvuosi: Kerrosneliöt: 3300 kem 2 Kerroskuutiot: m 3 Kohteen kustannusarvio: 4,8 milj. Himangan Kalliokoti Paikkakunta: Himanka/Kalajoki Rakennusvuosi: 2015 Kerrosalaneliöt: 700 m 2 Kohteen kustannusarvio: 1,2 milj. Asuntorakentaminen on kuulunut perustoimintaamme yrityksen syntyajoista lähtien. Rakennamme kerros- ja rivitaloja joko rakennuttajan toimeksiannon tai omaperusteisen asuntotuotannon kautta. Toteutamme myös erilaisia saneeraus- ja korjausprojekteja asuinrakennuksiin. Rakennamme sinulle teemme koteja elämäsi eri vaiheisiin. Varaa asuntosi ajoissa, jolloin voit vaikuttaa sisutusmateriaaleihin sekä -ratkaisuihin, ja näin saat kodistasi juuri oman näköisesi. Rakennamme sinulle rakentaminen on meille sydämen asia. Suunnittelemme ja toteutamme asuntokohteet laadukkaasti. Meille tärkeitä valintoja asuntorakentamisessa ovat sijainti ja asuntojen toimivat pohjaratkaisut sekä laadukkaiksi ja kestäviksi todetut materiaalit ja tekniset ratkaisut. Asumisen viihtyvyys ja helppous mielekkäässä sekä toimivassa ympäristössä ovat avainasemassa, myös asumista tukevat tilaratkaisut kuten varastot, autopaikat, parvekkeet ja muut yhteiset tilat, asfaltoidut piha-alueet leikkipaikkoineen ovat osa asumista ja elämää, jonka vuoksi ne tulee mahdollistaa jo rakentamisen yhteydessä. Loma-asuminen Kalajoen Timantti A ja B Paikkakunta: Kalajoki Rakennusvuosi: Kerroalaneliöt: 2500 m 2 Kohteen kustannusarvio: 6 milj.

7 Kerrostalot Referenssit As Oy Sievin Kotikulma Paikkakunta: Sievi Rakennusvuosi: Kerrosalaneliöt: 2670 m 2 Kohteen kustannusarvio: 4 milj. As Oy Ylivieskan Jokitanhua Paikkakunta: Ylivieska Rakennusvuosi: Kerrosalaneliöt: 1600 m 2 Kohteen kustannusarvio: 2 milj. Kannuksen kerrostalot Paikkakunta: Kannus Rakennusvuosi: Kerrosalaneliöt: yht m 2 Kohteen kustannusarvio: 5 milj. Referenssejämme , liike-, teollisuus-, asunto- ja toimitilarakentemisesta. Kohde Vuosi Paikkakunta Rakennustyyppi Kem 2 KA/milj. Oulaisten Uimahalli Oulainen Uimahalli ,5 milj. Valio Raakakemikaalivarasto Haapavesi Tuotantotila ,0 milj. Maitokolmio Laajennus vaihe Toholampi Tuotantotila ,0 milj. Kotirannan Vihannesjaloste Ylivieska Tuotantotila 886 1,1 milj. S-Market 2015 Reisjärvi Päivittäistavarakauppa ,0 milj. As Oy Nivalan Kivi-Kalle Nivala Kerrostalo ,9 milj. Kannuksen kerrostalot Kannus Kerrostalo ,0 milj. Kärsämäen Paloasema Kärsämäki Palolaitos ,0 milj. As Oy Jokipiha/Jokitanhua Ylivieska Kerrostalo ,5 milj. Keski-Pohjanmaan Keskussairaalan D-siiven saneeraus 2014 Kokkola Sairaala ,0 milj. Kokkolan Ammattikampus, vaihe Kokkola Koulurakennus ,0 milj. Kalajoen Timantti A ja B Kalajoki Lomaosake ,0 milj. Kokkolan Ammattikampus, vaihe Kokkola Koulurakennus ,0 milj. Haapaveden Uimahalli, laajennus ja saneeraus Haapavesi Uimahalli ,5 milj. Kiviojan koulu, laajennus ja saneeraus Ylivieska Ala-aste ,0 milj. As Oy Sievin Kotikulma asuinliiketalo Sievi Liikerakennus ,0 milj. Kalajoen terveyskeskus, laajennus ja saneeraus Kalajoki Terveyskeskus ,0 milj. Palvelukeskus Kotiranta saneeraus Kannus Palvelutalo ,8 milj. Lisäksi olemme rakentaneet useita asuinrivi- ja asuinkerrostaloja eri paikkakunnille. Käynnissä olevat työmaat löytyvät osoitteesta

8 Henkilöstö ja liikevaihto Yhteystiedot Työnjohto Toimitusjohtaja, Rakennusinsinööri AMK, Vesa Somero, työkokemus 18 vuotta Työpäällikkö, Rakennusmestari Janne Somero, työkokemus 16 vuotta Työpäällikkö, Rakennusmestari Juha Välimäki, työkokemus 33 vuotta Työnjohtaja, Rakennusmestari Timo Salonen, työkokemus 16 vuotta Työnjohtaja, Rakennusmestari Tapio Heikkilä, työkokemus 25 vuotta Työnjohtaja, Rakennusmestari Timo Korvela, työkokemus 30 vuotta (FISE-pätevyys 1 luokan betonityönjohtaja) Työnjohtaja, Rakennusinsinööri, Anu Haapala, työkokemus 6 vuotta rakennamme Sinulle... Vesa Somero Toimitusjohtaja, hankinnat puh vesa.somero@rakennusliikesomero.com Keskimääräinen henkistön lukumäärä Työntekijät Toimihenkilöt Yhteensä Liikevaihto Liikevaihto milj. Liikevaihto milj. Liikevaihto milj. Liikevaihto milj. Liikevaihto milj. Janne Somero Työnjohto puh janne.somero@rakennusliikesomero.com Juha Välimäki tarjouslaskenta puh juha.valimaki@rakennusliikesomero.com...rakkaudesta rakentamiseen.

9 Haikolantie 12 A Sievi Puh. (08)

Betoninlujaa laatua ja osaamista.

Betoninlujaa laatua ja osaamista. Betoninlujaa laatua ja osaamista www.rakennusliikesomero.com rakennamme Sinulle... Rakennusprojektien kokonaisvaltaista hallintaa yli 50 vuoden kokemuksella. Rakennusliike Somero Oy on rakentamisen pitkäaikainen

Lisätiedot

Rakennusliike Sorvoja Oy. Rakentamisen laatua jo 50 vuoden kokemuksella

Rakennusliike Sorvoja Oy. Rakentamisen laatua jo 50 vuoden kokemuksella Rakennusliike Sorvoja Oy Rakentamisen laatua jo 50 vuoden kokemuksella Yritys Rakennusliike Sorvoja Oy on laadukas rakennusalan yritys, jolla on vankka kokemus kaikilta rakentamisen osa-alueilta Olemme

Lisätiedot

HANKESUUNNITTELU UUDISRAKENTAMINEN KORJAUSRAKENTAMNEN

HANKESUUNNITTELU UUDISRAKENTAMINEN KORJAUSRAKENTAMNEN HANKESUUNNITTELU UUDISRAKENTAMINEN KORJAUSRAKENTAMNEN www.pakrak.fi Kokonaisvaltaista osaamista Pakrak Group Oy tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua asuin-, teollisuus- ja liikerakentamisen tarpeisiin. Konserniyhtiöt

Lisätiedot

Rakentamisen ohjaus suurhankkeissa Jaakko Sorvoja, toimitusjohtaja Rakennusliike Sorvoja Oy. Kuvat: Kuulu Oy/Ville Pohjonen

Rakentamisen ohjaus suurhankkeissa Jaakko Sorvoja, toimitusjohtaja Rakennusliike Sorvoja Oy. Kuvat: Kuulu Oy/Ville Pohjonen Rakentamisen ohjaus suurhankkeissa Jaakko Sorvoja, toimitusjohtaja Rakennusliike Sorvoja Oy Kuvat: Kuulu Oy/Ville Pohjonen Rakennusliike Sorvoja Oy Rakentamisen laatua jo 50 vuoden kokemuksella Yritys

Lisätiedot

Arkkitehtisuunnittelu Niskanen Oy:n työkohteita alkaen vuodesta 2003 Luettelo on päivitetty 17.8.2015. Liike-, teollisuus- ja toimistorakennukset

Arkkitehtisuunnittelu Niskanen Oy:n työkohteita alkaen vuodesta 2003 Luettelo on päivitetty 17.8.2015. Liike-, teollisuus- ja toimistorakennukset Arkkitehtisuunnittelu Niskanen Oy:n työkohteita alkaen vuodesta 2003 Luettelo on päivitetty 17.8. Liike-, teollisuus- ja toimistorakennukset Närpiön Halapa-Halli 5500 m2 XXL:n liikekerakennus Ouluun 4500

Lisätiedot

Yksilölliset ja tarpeenmukaiset LVI-suunnitteluratkaisut

Yksilölliset ja tarpeenmukaiset LVI-suunnitteluratkaisut Yksilölliset ja tarpeenmukaiset LVI-suunnitteluratkaisut Asuntotuotanto Pienkiinteistöt ja taloteollisuus Liiketilat ja palvelurakentaminen Korjausrakentaminen Suurkohteet Heatco on huippukumppani LVI-suunnitelmien

Lisätiedot

REFERENSSILUETTELO. Jari Kukkonen

REFERENSSILUETTELO. Jari Kukkonen REFERENSSILUETTELO Jari Kukkonen Rakennuttajakaari Oy Latokartanontie 7 A info@rakennuttajakaari.fi Y- tunnus 2450421-1 00700 HELSINKI www.rakennuttajakaari.fi puh: +358 10 3206580 REFERENSSILUETTELO 15.5.2014

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Alavieska 14,2 13,5 13,1 11,8 10,7 12,0 12,6

Lisätiedot

ERÄITÄ MERKITTÄVIÄ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMISTON REFERENSSEJÄ:

ERÄITÄ MERKITTÄVIÄ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMISTON REFERENSSEJÄ: ERÄITÄ MERKITTÄVIÄ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMISTON REFERENSSEJÄ: Eteläesplanadi 16 Hämeentie 19 Eteläesplanadi 4 PERUSKORJAUSREFERENSSEJÄ Työ ja elinkeinoministeriön toimitalo o Laajuus: 11 380 brm2 Kaikukatu

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2017

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2017 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2017 Alavieska 11,0 11,1 10,3 9,4 8,9 8,4 10

Lisätiedot

Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus 1.1.2012-31.5.2014

Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus 1.1.2012-31.5.2014 Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus 1.1.2012-31.5.2014 Hankkeen toimijat Hallinnoi Oulun seudun ammattikorkeakoulu, terveyalan Oulaisten yksikkö Osatoteuttajina: Kalajoen SoTe yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

Strategia Luotsaa hyvinvointia

Strategia Luotsaa hyvinvointia Strategia 2015 Luotsaa hyvinvointia Toimintaympäristön kehitysnäkymiä Ilmastonmuutokset ja globaalitalouden häiriöt aiheuttavat epävarmuutta ja ennakointivaikeuksia kaikilla toimialoilla. Julkisen talouden

Lisätiedot

Toimintaympäristön tila Espoossa 2018 Maankäyttö, asuminen ja rakentaminen

Toimintaympäristön tila Espoossa 2018 Maankäyttö, asuminen ja rakentaminen Toimintaympäristön tila Espoossa 2018 Maankäyttö, asuminen ja rakentaminen Konserniesikunta, Strategia ja kehittäminen Tekninen ja ympäristötoimi, Kaupunkisuunnittelukeskus ja Asuntoyksikkö Lähde: Trimble

Lisätiedot

Sote-uudistus ja Pohjois- Pohjanmaan sote-hanke Kuntajohtajien ja sosiaali- ja terveysjohdon tapaaminen Riitta Pitkänen Projektijohtaja

Sote-uudistus ja Pohjois- Pohjanmaan sote-hanke Kuntajohtajien ja sosiaali- ja terveysjohdon tapaaminen Riitta Pitkänen Projektijohtaja Sote-uudistus ja Pohjois- Pohjanmaan sote-hanke Kuntajohtajien ja sosiaali- ja terveysjohdon tapaaminen 8.12.2014 Riitta Pitkänen Projektijohtaja Pohjois-Pohjanmaan SOTE-hanke Sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Päätoimija. Talousohjattua rakentamista

Päätoimija. Talousohjattua rakentamista Liiketoiminta Hallitsemme rakentamisprojektit ajallisesti, laadullisesti sekä kustannustehokkaasti! 2 on Suomen suurimpia rakennus- ja kiinteistöalan konserneja vahva kasvumme ja kehityksemme on alan nopeinta!

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Alavieska 13,7 12,8 12,8 12,1 11,2 12,2 12,1

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2014 Alavieska 13,7 12,8 12,8 12,1 11,2 12,2 12,5

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2015 Alavieska 14,2 13,5 13,1 11,8 10,7 12,0 13 Haapajärvi

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2012

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2012 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2012 Alavieska 11,4 10,2 9,8 8,9 7,0 7,6 9,2 Haapajärvi

Lisätiedot

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016

TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016 Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) Lähde: TEM, työnvälitystilasto TYÖTTÖMIEN TYÖNHAKIJOIDEN OSUUS TYÖVOIMASTA KUNNITTAIN VUONNA 2016 Alavieska 13,6 14,0 13,6 12,3 11,2 11,8

Lisätiedot

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Unelmakoti historiallisella paikalla Tulevaisuus rakennetaan tänään Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Keskustan Portin tarina Keskustan Portin tarina ulottuu 1800-luvulle

Lisätiedot

Linjasaneerausten ja putkiremonttien ammattilainen

Linjasaneerausten ja putkiremonttien ammattilainen Linjasaneerausten ja putkiremonttien ammattilainen Peab on Pohjoismaiden suurimpia rakennuskonserneja Peab on mittavat resurssit omaava pohjoismainen yhteiskuntarakentaja. Olemme ammattitaitoinen ja luotettava

Lisätiedot

KOKONAISSUUNNITTELUPALVELUA

KOKONAISSUUNNITTELUPALVELUA Päivi Ihamäki rakennusarkkitehti Puh. (03) 475 2825 paivi.ihamaki@suunnittelutalo.com Toimiston palveluksessa vuodesta 1987 Vastuualueet: Toimii vastaavana suunnittelijana talonrakentamisen kohteissamme

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2016-2018 Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta Joulukuukuu 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. MAANHANKINTA JA KAAVOITUS - Maanhankinta - Kaavoitus 3. ASUNTOTUOTANTO - Uusi tuotanto

Lisätiedot

yitgroup.com/fi Enemmän elämää kestävissä kaupungeissa

yitgroup.com/fi Enemmän elämää kestävissä kaupungeissa yitgroup.com/fi Enemmän elämää kestävissä kaupungeissa 1912 1920 1950 1960 1970 1987 1995 2000 2013 2015 Allmänna Ingeniörsbyrån Ab (AIB) perustaa konttorin Helsinkiin. Suomalaiset liikemiehet perustavat

Lisätiedot

Palveluportaat- Yhteisöjen elinkeino ja palvelutoiminnan kehittäminen

Palveluportaat- Yhteisöjen elinkeino ja palvelutoiminnan kehittäminen Palveluportaat- Yhteisöjen elinkeino ja palvelutoiminnan kehittäminen HANKKEEN TAUSTA JA TARVE Julkinen sektori on suurten muutosten edessä. Keskittämisellä ja kuntaliitoksilla ei pystytä turvaamaan palveluita

Lisätiedot

Palveluportaat. Yhteisöjen elinkeino ja palvelutoiminnan kehittäminen

Palveluportaat. Yhteisöjen elinkeino ja palvelutoiminnan kehittäminen Palveluportaat Yhteisöjen elinkeino ja palvelutoiminnan kehittäminen HANKKEEN TAUSTA, TARVE JA TAVOITTEET Julkinen sektori on suurten muutosten edessä Keskittämisellä ja kuntaliitoksilla ei pystytä turvaamaan

Lisätiedot

15 Pohjois-Pohjanmaa. 15.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

15 Pohjois-Pohjanmaa. 15.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 15 Pohjois-Pohjanmaa 15.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 15.1. POHJOIS-POHJANMAA Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 6 kpl Taajaan asutut: 9 kpl Maaseutumaiset:

Lisätiedot

TULOSKORTTI 2016 Lasten ja nuorten liikunta Suomessa

TULOSKORTTI 2016 Lasten ja nuorten liikunta Suomessa Oulu Oulu 1.11.2016 TULOSKORTTI 2016 Lasten ja nuorten liikunta Suomessa Tuloskortti 2016 Tutkimustietoon perustuva yhteenveto suomalaisten lasten ja nuorten liikunnasta ja sen edistämisestä eri yhteyksissä.

Lisätiedot

Rakentamisen suhdannenäkymät Satakunnassa

Rakentamisen suhdannenäkymät Satakunnassa Rakentamisen suhdannenäkymät Satakunnassa Sami Pakarinen Markku Leppälehto Lokakuu 2015 Satakunnan talonrakentamisen suhdannetilanne on tyydyttävä Satakunnan talonrakentamisen suhdannetilanne on rakennusalan

Lisätiedot

RAKENTAVAA TOIMINTAA JA REIPASTA KASVUA

RAKENTAVAA TOIMINTAA JA REIPASTA KASVUA RAKENTAVAA TOIMINTAA JA REIPASTA KASVUA Laatulattiat Uusimaa Oy tarjoaa monipuoliset ja kokonaisvaltaiset rakennus- ja saneerauspalvelut. Pääasiakkaitamme ovat maamme johtavat rakennusliikkeet, joiden

Lisätiedot

TALOTEKNIIKKA/SÄHKÖSUUNNITTELU 1

TALOTEKNIIKKA/SÄHKÖSUUNNITTELU 1 TALOTEKNIIKKA/SÄHKÖSUUNNITTELU 1 Keskipohjanmaan CT-tila 2017 Keskipohjanmaan Leikkaussali L1-rakennus 2017 Keskipohjanmaan MY-rakennus 2017 Wasacon Oy Larsmon terveyskeskus 2016 Keskipohjanmaan Sydänpoliklinikka

Lisätiedot

Asumisoikeusyhdistys CAPELLA. Suomen Omakoti. Esitteen kuvat: Helsingin kaupunki / Voima Graphics

Asumisoikeusyhdistys CAPELLA. Suomen Omakoti. Esitteen kuvat: Helsingin kaupunki / Voima Graphics Asumisoikeusyhdistys Suomen Omakoti Esitteen kuvat: Helsingin kaupunki / Voima Graphics CAPELLA Esite 04 2016 Capella nousee Kalasatamaan Helsingin uusi solmukohta Kivenheiton päässä Kalasataman metroasemasta

Lisätiedot

Tietopaketti 4: Ikäihmiset. Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer)

Tietopaketti 4: Ikäihmiset. Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer) Tietopaketti 4: Ikäihmiset Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer) Sisältö Väkiluvut ja väestöennusteet eri ikäryhmittelyillä 65 vuotta täyttäneet,

Lisätiedot

MM-Yritysrakentaja Oy. Jo vuodesta 1989 25 vuotta energistä rakentamista

MM-Yritysrakentaja Oy. Jo vuodesta 1989 25 vuotta energistä rakentamista MM-Yritysrakentaja Oy Jo vuodesta 1989 25 vuotta energistä rakentamista Yhteystiedot Toimisto MM-Yritysrakentaja Oy Tiilipojanlenkki 4 01720 Vantaa Puh. 010 328 4180 info@mmyr.fi etunimi.sukunimi@mmyr.fi

Lisätiedot

Jokilaaksojen SoTen tuotantorakenne ?

Jokilaaksojen SoTen tuotantorakenne ? Jokilaaksojen SoTen tuotantorakenne 1.1.2017? Sairaanhoidon erityisvastuualueet, maakuntarajat ja Sairaanhoitopiirit, väestö 31.12.2012 HYKS erva 1 869 617 as. 39 kuntaa Helsinki ja Uusimaa 1 562 796 24

Lisätiedot

Nro 354 voimassa 30.9.2016

Nro 354 voimassa 30.9.2016 Nro 354 voimassa 30.9.2016 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että T Maijala Oy Y-tunnus 0648504-5 kotipaikka Haapajärvi

Lisätiedot

REFERENSSILUETTELO. Pasi Saastamoinen

REFERENSSILUETTELO. Pasi Saastamoinen REFERENSSILUETTELO Pasi Saastamoinen Rakennuttajakaari Oy Latokartanontie 7 A info@rakennuttajakaari.fi Y- tunnus 2450421-1 00700 HELSINKI www.rakennuttajakaari.fi puh: +358 10 3206580 REFERENSSILUETTELO

Lisätiedot

Uudis- ja saneerausrakentamista Pirkanmaalla vuodesta 1993.

Uudis- ja saneerausrakentamista Pirkanmaalla vuodesta 1993. Uudis- ja saneerausrakentamista Pirkanmaalla vuodesta 1993. Pirkanmaan Mestari-Rakentajat Oy on lähinnä Tampereen ja ympäröivien lähikuntien alueella toimiva monipuolinen ja kehittyvä rakennusliike. Toimintansa

Lisätiedot

Toimintaympäristön tila Espoossa 2017 Maankäyttö, asuminen ja rakentaminen

Toimintaympäristön tila Espoossa 2017 Maankäyttö, asuminen ja rakentaminen Toimintaympäristön tila Espoossa 2017 Maankäyttö, asuminen ja rakentaminen Konserniesikunta, Strategia ja kehittäminen Tekninen ja ympäristötoimi, Kaupunkisuunnittelukeskus ja Asuntoyksikkö Lähde: Trimble

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät. Aluejärjestöraportti

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät. Aluejärjestöraportti Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Aluejärjestöraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/4 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan Oulaisiin!

Tervetuloa asumaan Oulaisiin! Tervetuloa asumaan Oulaisiin! Oulainen on ihmisläheinen ja vireä n.8000 asukkaan kaupunki Ylivieskan seutukunnassa. Tulitpa sitten päärataa pitkin junalla tai Kantatie 86:n liikenneympyrästä, olet oitis

Lisätiedot

Rakentamisen suhdannenäkymät Itä-Suomessa

Rakentamisen suhdannenäkymät Itä-Suomessa Rakentamisen suhdannenäkymät Itä-Suomessa Sami Pakarinen Kimmo Anttonen Huhtikuu 2016 Itä-Suomen rakentamisen suhdannetilanne hyvin tyydyttävä Itä-Suomen rakentamisen suhdannetilanne jatkunee tänä vuonna

Lisätiedot

Tietopaketti 9: Vammaispalvelut. Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer)

Tietopaketti 9: Vammaispalvelut. Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer) Tietopaketti 9: Vammaispalvelut Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer) Sisältö Etuuksien saajat Kelan vammaisuuden perusteella maksamat tuet Lapsen

Lisätiedot

Alppikylä. Laukkukuja 6

Alppikylä. Laukkukuja 6 Alppikylä Laukkukuja 6 Tervetuloa aurinkoiseen Alppikylään Alppikylä sijaitsee Tattarisuon teollisuusalueen sekä Puistolan, Heikinlaakson ja Jakomäen asuinalueiden välissä. Sen pinta-ala on reilut 50 hehtaaria.

Lisätiedot

JEDU:n luottamushenkilöpaikat. Omistajakuntien kokous Neuvottelutulos

JEDU:n luottamushenkilöpaikat. Omistajakuntien kokous Neuvottelutulos JEDU:n luottamushenkilöpaikat Omistajakuntien kokous 1.9.2017 Neuvottelutulos Koulutuskuntayhtymän perussopimus 9 Yhtymävaltuuston tehtäviin kuuluu 1. valita yhtymävaltuuston puheenjohtajisto: puheenjohtaja

Lisätiedot

Rakennesuunnittelijat ja vastaavat työnjohtajat, kelpoisuus. Risto Levanto Rakenneyksikön päällikkö 4.3.2015

Rakennesuunnittelijat ja vastaavat työnjohtajat, kelpoisuus. Risto Levanto Rakenneyksikön päällikkö 4.3.2015 Rakennesuunnittelijat ja vastaavat työnjohtajat, kelpoisuus Risto Levanto Rakenneyksikön päällikkö 4.3.2015 Missä mennään? MRL:n muutos 41/2014 Sovelletaan 1.9.2014 alkaen kaikkiin tilanteisiin Asetukset

Lisätiedot

Rakentamisen suhdannenäkymät Varsinais-Suomessa

Rakentamisen suhdannenäkymät Varsinais-Suomessa Rakentamisen suhdannenäkymät Varsinais-Suomessa Sami Pakarinen Markku Leppälehto Lokakuu 2016 Varsinais-Suomen talonrakentamisen suhdannetilanne on hyvä Varsinais-Suomen talonrakentamisen suhdannetilanne

Lisätiedot

KOKONAISSUUNNITTELUPALVELUA

KOKONAISSUUNNITTELUPALVELUA Toimiston palveluksessa vuodesta 1996 Kokemusta arkkitehtisuunnittelusta 20 vuotta Vastuualueet: Toimii vastaavana ja avustavana suunnittelijana talonrakentamisen kohteissamme Erityisosaaminen: Oppilaitokset

Lisätiedot

Rakentamisen suhdanteet

Rakentamisen suhdanteet Rakentamisen suhdanteet Rakentamis- ja kiinteistöalan osaajatarpeet tulevaisuudessa Ennakointifoorumi Turun Ammatti-instituutti 7.9.2017 Sami Pakarinen Suomen talous hyvässä kasvussa, investoinnit ja vienti

Lisätiedot

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI

ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL YHDESSÄ VAHVEMPI ASCOM MIRATEL LUONTEVA YHDISTYMINEN Suomalaisen terveydenhuollon alalla nimi Miratel tarkoittaa samaa kuin laadukkaat viestintätuotteet, -ratkaisut

Lisätiedot

Rakentamisen suhdannenäkymät Satakunnassa

Rakentamisen suhdannenäkymät Satakunnassa Rakentamisen suhdannenäkymät Satakunnassa Sami Pakarinen Markku Leppälehto Marraskuu 2016 Satakunnan talonrakentamisen suhdannetilanne helpottamassa Satakunnan talonrakentamisen suhdannetilanne on rakennusalan

Lisätiedot

PALVELUASUMISEN KONSEPTI Elementit-E Oy:lle

PALVELUASUMISEN KONSEPTI Elementit-E Oy:lle PALVELUASUMISEN KONSEPTI Elementit-E Oy:lle SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT TOIMEKSIANTAJA Työmme toimeksiantajana on Elementit-E Oy. Yrityksen yhteyshenkilönä toimi yrityksen toimitusjohtaja Veli Hyyryläinen.

Lisätiedot

Liiketoiminta. Hallitsemme rakentamisprojektin aikataulun, laadun sekä kustannustehokkuuden! Yksi sopimus, kiinteä hinta, sovittu muuttopäivä!

Liiketoiminta. Hallitsemme rakentamisprojektin aikataulun, laadun sekä kustannustehokkuuden! Yksi sopimus, kiinteä hinta, sovittu muuttopäivä! Liiketoiminta Hallitsemme rakentamisprojektin aikataulun, laadun sekä kustannustehokkuuden! 2 Matkus Shopping Center, Kuopio. Yksi sopimus, kiinteä hinta, sovittu muuttopäivä! Lehto on Suomen suurimpia

Lisätiedot

KOKONAISSUUNNITTELUPALVELUA

KOKONAISSUUNNITTELUPALVELUA Toimiston palveluksessa vuodesta 1996 Kokemusta arkkitehtisuunnittelusta 21 vuotta Vastuualueet: Toimii vastaavana suunnittelijana talonrakentamisen kohteissamme Erityisosaaminen: Oppilaitokset Koulutus

Lisätiedot

KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI

KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI VAATIVAT KOHTEET s.04 TOIMITILOJEN MUUTOSTYÖT s.06 TALOTEKNIIKKA s.08 ASUINTALOJEN PERUSKORJAUS s.09 PUTKIREMONTTI s.09 Pylon on pääkaupunkiseudulla toimiva vuonna 1989 perustettu

Lisätiedot

KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI

KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI KORJAA, ENTISÖI JA MODERNISOI VAATIVAT KOHTEET s.04 TOIMITILOJEN MUUTOSTYÖT s.06 TALOTEKNIIKKA s.08 ASUINTALOJEN PERUSKORJAUS s.09 PUTKIREMONTTI s.09 Pylon on pääkaupunkiseudulla toimiva vuonna 1989 perustettu

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaa maakuntatilaisuus

Pohjois-Pohjanmaa maakuntatilaisuus Pohjois-Pohjanmaa maakuntatilaisuus 15.3.216 Pohjois-Pohjanmaan Maakuntatalous Kuntien sosiaali- ja terveystoimen nettokustannukset Toimitusjohtaja Jari Koskinen Maakuntatalous Pohjois-Pohjanmaan maakuntatilaisuus

Lisätiedot

Vesikolmio Oy. Yleisesittely 27.10.2014. www.vesikolmio.fi. Toimitusjohtaja Risto Bergbacka POHJOIS SUOMEN VESIHUOLTOPÄIVÄT 19. 20.11.

Vesikolmio Oy. Yleisesittely 27.10.2014. www.vesikolmio.fi. Toimitusjohtaja Risto Bergbacka POHJOIS SUOMEN VESIHUOLTOPÄIVÄT 19. 20.11. Vesikolmio Oy Toimitusjohtaja Risto Bergbacka POHJOIS SUOMEN VESIHUOLTOPÄIVÄT 19. 20.11.2014 OULU Yleisesittely Vesikolmio Oy on Kalajokilaaksossa toimiva tukkuvesilaitos. Osakkaina ovat Kalajoen, Ylivieskan,

Lisätiedot

H E L S I N K I, R ATA P I H A KO R T T E L I T j a

H E L S I N K I, R ATA P I H A KO R T T E L I T j a S E N A A T T I M Y Y : H E L S I N K I, R ATA P I H A KO R T T E L I T 1 7 1 0 7 j a 1 7 1 1 0 A S U I N K E R R O S TA L O KO R T T E L I T K E S K I - PA S I L A S S A RATAPIHAKORTTELIT, PASILA VALLILA

Lisätiedot

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut 2016 1.1.-31.12. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusyksikkö 23.1.2017 Myönnetty rahoitus maakunnittain 2016 Yrityksen kehittämisavustus Yritysten toimintaympäristön

Lisätiedot

ONNI JA OSAAMINEN SAMALLA RANNALLA

ONNI JA OSAAMINEN SAMALLA RANNALLA ONNI JA OSAAMINEN SAMALLA RANNALLA SAVILAHTI 2030 NYKYISIN 9 000 OPISKELIJAA 10 000 TYÖPAIKKAA n. 30 ASUKASTA = 19 000 TOIMIJAA SAVILAHDEN NYKYISIÄ TOIMIJOITA: Kuopion yliopistollinen sairaala Itä-Suomen

Lisätiedot

SENIORIASUMISEN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET. Asuntotuotannon ja korjausrakentamisen kehittyminen Asumisen trendejä Palvelumarkkinat

SENIORIASUMISEN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET. Asuntotuotannon ja korjausrakentamisen kehittyminen Asumisen trendejä Palvelumarkkinat SENIORIASUMISEN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET Asuntotuotannon ja korjausrakentamisen kehittyminen Asumisen trendejä Palvelumarkkinat Senioriasuntokunnat maakunnittain Vuosi 2020 56 000 206 000 (3) 41 000

Lisätiedot

TALOTEKNIIKKA/SÄHKÖSUUNNITTELU 1

TALOTEKNIIKKA/SÄHKÖSUUNNITTELU 1 TALOTEKNIIKKA/SÄHKÖSUUNNITTELU 1 Bergö Öråd Bergö Serviceboende 2015 KOy Pikipruukki Krannilan Palvelutalo 2015 KOy Pikipruukki Fyrrykartanon palvelukeskus 2015 KOy Pikipruukki Fab Himalajan palvelukeskus

Lisätiedot

YLIVIESKA KAUPAN TILASTOT

YLIVIESKA KAUPAN TILASTOT YLIVIESKA KAUPAN TILASTOT Lisätietoja: Tiina Kuokkanen, tiina.kuokkanen@ramboll.fi; 050 543 8788 PAIKALLISMARKKINA-ALUE Ylivieskan ydinvaikutusalueeseen kuuluu Ylivieska, Alavieska, Sievi ja Nivala Toissijaiseen

Lisätiedot

Työnjohtajapätevyydet. Johanna Tikkanen, TkT

Työnjohtajapätevyydet. Johanna Tikkanen, TkT Työnjohtajapätevyydet Johanna Tikkanen, TkT Mikä FISE? FISE Oy on rakennus-, LVI- ja kiinteistöalalla toimiva henkilöpätevyyksiä toteava ja niiden kehittämiseen keskittyvä yritys. FISE ylläpitää pätevyysrekisteriä

Lisätiedot

Autosuoja ja toimistorakennuksen paloautotallit, laajennus ja saneeraus, 10/08 02/09

Autosuoja ja toimistorakennuksen paloautotallit, laajennus ja saneeraus, 10/08 02/09 Abloy Oy Joensuu, Pääjulkisivun muutos, 07/06 09/06 AS. Oy Jarelin Kirkkokatu 25, Joensuu, parveke ja julkisivuremontti, 03/10 10/10 Alku-Asunnot Koulukatu 11 saneeraus, 03/2017 06/2018 Enon Osuuspankki

Lisätiedot

Tietopaketti 10: Toimintakyky ja kuntoutuminen. Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer)

Tietopaketti 10: Toimintakyky ja kuntoutuminen. Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer) Tietopaketti 1: Toimintakyky ja kuntoutuminen Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuolto osana tulevaisuuden maakuntaa -hanke (PoPSTer) Sisältö Lääkinnällinen kuntoutus Luovutettujen apuvälineiden

Lisätiedot

Rakentamisen suhdannenäkymät Varsinais-Suomessa

Rakentamisen suhdannenäkymät Varsinais-Suomessa Rakentamisen suhdannenäkymät Varsinais-Suomessa Sami Pakarinen Markku Leppälehto Lokakuu 2017 Varsinais-Suomen talonrakentamisen suhdannetilanne jatkuu hyvänä Varsinais-Suomen talonrakentamisen suhdannetilanne

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama Käyttö 2014 2014 muutos 2014 01-10 %

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama Käyttö 2014 2014 muutos 2014 01-10 % Saarijärven kaupunki Sivu 1 096006 TERVEYSKESKUS RAKENTEIDEN IV-MUUTOKSET MUUT 9049 Inv/Muut menot -67.000-67.000-67.000,00 MUUT -67.000-67.000-67.000,00-67.000-67.000-67.000,00 NETTO -67.000 0-67.000

Lisätiedot

ASUKASINFO 10.2.2010 - AS OY MELKONKATU 4 - Markko Kalevo, Tapani Eisanen, Seppo Siimeslehto Keskiviikkona 10.2.2010

ASUKASINFO 10.2.2010 - AS OY MELKONKATU 4 - Markko Kalevo, Tapani Eisanen, Seppo Siimeslehto Keskiviikkona 10.2.2010 ASUKASINFO 10.2.2010 - AS OY MELKONKATU 4 - Markko Kalevo, Tapani Eisanen, Seppo Siimeslehto Keskiviikkona 10.2.2010 Saumauksesta täyden palvelun korjausrakentajaksi Historia 1966 Yritys perustetaan Raitalinna

Lisätiedot

lisäksi lukuisia rakentamiseen, rakennuttamiseen, kiinteistönpitoon ja sisäilma-asioihin sekä julkisiin hankintoihin liittyviä lyhytkursseja

lisäksi lukuisia rakentamiseen, rakennuttamiseen, kiinteistönpitoon ja sisäilma-asioihin sekä julkisiin hankintoihin liittyviä lyhytkursseja Sivu 1/3 Marko Moisio Yhteystiedot: Pirttimäentie 10, 41230 UURAINEN puhelin 044 2311 796 marko.moisio@renove.fi Syntymävuosi 1967 Koulutus Perhesuhteet Ylioppilas 1986, Saarijärven lukio Rakennusmestari

Lisätiedot

Esperi Care Anna meidän auttaa

Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi palvelee, kasvaa ja kehittää. Valtakunnallinen Esperi Care -konserni tarjoaa kuntouttavia asumispalveluja ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalvelun

Lisätiedot

Kannus. Kuntaraportti

Kannus. Kuntaraportti Kannus Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

OYS-ERVA ERVA-KPP HANKE

OYS-ERVA ERVA-KPP HANKE OYS-ERVA ERVA-KPP HANKE (DRG:n hyödyntäminen, kustannuslaskenta, tuotteistus, laskutus, toiminnan ohjaus) IX DRG -KÄYTTÄJÄPÄIVÄT 24.11.2011 Pasi Parkkila, kehitysjohtaja, PPSHP OULUN YLIOPISTOLLISEN SAIRAALAN

Lisätiedot

As Oy Ylivieskan Hovikulma Aarne Hallan katu 1, Ylivieska.

As Oy Ylivieskan Hovikulma Aarne Hallan katu 1, Ylivieska. www.rakennusliikesomero.com Rakennamme sinulle teemme koteja elämäsi eri vaiheisiin. Varaa asuntosi ajoissa, jolloin voit vaikuttaa sisutusmateriaaleihin sekä -ratkaisuihin, ja näin saat kodistasi juuri

Lisätiedot

PALVELUMME. Arvon rakentaja. RAKENNUTTAMINEN Rakennushankeiden johtamista pitkällä kokemuksella

PALVELUMME. Arvon rakentaja. RAKENNUTTAMINEN Rakennushankeiden johtamista pitkällä kokemuksella Yritysesite PALVELUMME RAKENNUTTAMINEN Rakennushankeiden johtamista pitkällä kokemuksella Arvon rakentaja Olemme rakennuttamisen konsultointia ja teknisen edunvalvonnan palveluja tuottava yritys. Toimimme

Lisätiedot

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Huhtikuu 2015

Pohjanmaan kauppakamari. Toimiala- ja tilastokatsaus Huhtikuu 2015 Pohjanmaan kauppakamari Toimiala- ja tilastokatsaus Huhtikuu 2015 Toimialarakenne kauppakamarialue 2012, yht. n. 110 000 työllistä 7 % 32 % 23 % 6 % Alkutuotanto Teollisuus Rakentaminen Kauppa Yksityiset

Lisätiedot

TOIMIALAKATSAUS 2010

TOIMIALAKATSAUS 2010 TOIMIALAKATSAUS 2010 Toimialakatsaus Tämä talouskatsaus tarkastelee tilannetta Pohjanmaan kauppakamarin alueella. Alue on sama kuin Pojanmaan TEkeskuksen alue ja käsittää Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan

Lisätiedot

Pyhännän Rakennustuote Puuelementtirakentamista ammattilaisille

Pyhännän Rakennustuote Puuelementtirakentamista ammattilaisille Pyhännän Rakennustuote Puuelementtirakentamista ammattilaisille PRT-Forest Oy Suomalainen vuonna 1968 perustettu perheomisteinen konserni Yksi johtavista suomalaisista puurakentamisen toimijoista Toteuttanut

Lisätiedot

Muutos nyt. Lapset puheeksi- työ Pohjois-Pohjanmaalla. Lapset puheeksi, Verkostot suojaksi seminaari 18.9.2014 Diakonialaitos Martintalo

Muutos nyt. Lapset puheeksi- työ Pohjois-Pohjanmaalla. Lapset puheeksi, Verkostot suojaksi seminaari 18.9.2014 Diakonialaitos Martintalo Muutos nyt. Lapset puheeksi- työ Pohjois-Pohjanmaalla Lapset puheeksi, Verkostot suojaksi seminaari 18.9.2014 Diakonialaitos Martintalo Pohjois- Pohjanmaa Väkiluku 404 000 1. Alavieska 2. Haapajärven kaupunki

Lisätiedot

KAARELANTIE 6A, HELSINKI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

KAARELANTIE 6A, HELSINKI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. KAARELANTIE 6A, HELSINKI MYYNTIESITE HELSINKI, RIVITALO 2 5h+k+2 kph+s+wc, 131 m, 447 000 Vastaava välittäjä Nina Lampinen Kiinteistönvälittäjä, LKV, Partner 0400 943258 nina@bolkv.fi Tässä asunnossa on

Lisätiedot

Toholampi. Kuntaraportti

Toholampi. Kuntaraportti Toholampi Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

yit.fi/talontekniikka PAREMMAT PUTKIREMONTIT VIIDEN VUODEN TAKUULLA

yit.fi/talontekniikka PAREMMAT PUTKIREMONTIT VIIDEN VUODEN TAKUULLA yit.fi/talontekniikka PAREMMAT PUTKIREMONTIT VIIDEN VUODEN TAKUULLA YIT LIIKEVAIHTO* 3,8 mrd. vuonna 2018 OIKAISTU LIIKEVOITTO* 134,5 milj. vuonna 2018 TYÖNTEKIJÄT 10 000 11 eri maassa NPS NETTOSUOSITELUINDEKSI

Lisätiedot

ARAn rahoituspalvelut 2019

ARAn rahoituspalvelut 2019 ARAn rahoituspalvelut 2019 Mitä kuuluu ARA-rahoitukselle? 9.5.2019 Vesa Ijäs Timo Rantala ARA-KOHTEIDEN SUUNNITTELURATKAISUT JA KEHITTÄMINEN 9.5.2019 Esityksen sisältö Rakennushanke Hankkeen sijainti Rakennuspaikka

Lisätiedot

Rakennusalan tuotantoinsinööri. Syventävät opinnot Info ke 25.02.2015 A Stenius

Rakennusalan tuotantoinsinööri. Syventävät opinnot Info ke 25.02.2015 A Stenius Rakennusalan tuotantoinsinööri Syventävät opinnot Info ke 25.02.2015 A Stenius Rakentamisen tuotantojohto ammattina Rakennustuotannon ammattiprofiilit Tuotantoinsinöörin ammattiprofiili Rakennustuotannon

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2012-2015. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2012-2015. Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2012-2015 Kärsämäen kunta Tekninen lautakunta Helmikuu 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. MAANHANKINTA JA KAAVOITUS - Maanhankinta - Kaavoitus 3. ASUNTOTUOTANTO - Korjausrakentaminen

Lisätiedot

Ylivieska. Kuntaraportti

Ylivieska. Kuntaraportti Ylivieska Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja TtT

Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja TtT Sote- seminaari: Integraatiolla puhtia sote- palveluihin Kuntamarkkinat 11.9.2014 Palveluintegraation johtaminen ja talouden hallinta Erva- alueen näkökulma Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja TtT

Lisätiedot

Rakennusteollisuuden suhdanteet kevät Rakennusteollisuus RT ry

Rakennusteollisuuden suhdanteet kevät Rakennusteollisuus RT ry Rakennusteollisuuden suhdanteet kevät 2019 Rakennusteollisuus RT ry 24.4.2019 Jouni Vihmo pääekonomisti Rakennusteollisuus RT Rakentaminen vähenee maltillisesti Rakennusteollisuus RT suhdannekatsaus 24.4.2019

Lisätiedot

Suuntautuminen ja työharjoitteluseminaari

Suuntautuminen ja työharjoitteluseminaari Suuntautuminen ja työharjoitteluseminaari Stadia 11.10.2007 Ilkka Leskelä Sisältö 11.10.2007 1. Koulutustausta ja nykyiset työtehtävät 3. Opiskelijasta ammattilainen rakennusliikkeessä ja työtehtävät 1

Lisätiedot

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa

Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Myydään leipomokahvilasekatavarakauppa Juankosken keskustassa huippupaikalla Yrityksen nimi: Sepon Valinta Oy Yrityksen osoite: Juankoskentie 17, 73500 Juankoski Perustamisvuosi: 1986 Toimiala: Kauppa

Lisätiedot

täyttä elämää päijänteen rannalla TULEVAISUUDEN EDELLÄKÄVIJÄ

täyttä elämää päijänteen rannalla TULEVAISUUDEN EDELLÄKÄVIJÄ täyttä elämää päijänteen rannalla TULEVAISUUDEN EDELLÄKÄVIJÄ vitapolis edelläkävijä Kiinteistö Oy Kinkomaan Vitapolis on perustettu keväällä 2008 omistamaan, hallinnoimaan ja kehittämään entistä Kinkomaan

Lisätiedot

TOIMITILOJEN ENERGIATEHOKKUUSTOIMINNAN KÄRJET - TETS-YHDYSHENKILÖPÄIVÄ. Case Toimistorakennus Pitäjänmäellä Case Kauppakeskus Myyrmanni

TOIMITILOJEN ENERGIATEHOKKUUSTOIMINNAN KÄRJET - TETS-YHDYSHENKILÖPÄIVÄ. Case Toimistorakennus Pitäjänmäellä Case Kauppakeskus Myyrmanni TOIMITILOJEN ENERGIATEHOKKUUSTOIMINNAN KÄRJET - TETS-YHDYSHENKILÖPÄIVÄ Case Toimistorakennus Pitäjänmäellä Case Kauppakeskus Myyrmanni Lauri Heikkinen 22.1.2013 Schneider Electric lyhyesti 22,4 miljardia

Lisätiedot

Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa

Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa Myydään Kahvila Kerman liiketoiminta Varkaudessa Yrityksen nimi: Kahvila Kerma Ky Yrityksen osoite: Kauppakatu 48, Varkaus Internet-osoite: www.facebook.com Perustamisvuosi: 2012 Toimiala: Majoitus, ravintola,

Lisätiedot

Pietarsaari. Kuntaraportti

Pietarsaari. Kuntaraportti Pietarsaari Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

Rakennus- ja asuntotuotanto vuonna 2016

Rakennus- ja asuntotuotanto vuonna 2016 Irja Henriksson 1.3.017 Rakennus- ja asuntotuotanto vuonna 016 Vuonna 016 Lahteen valmistui 35 rakennusta ja 75 asuntoa. Edellisvuoteen verrattuna rakennustuotanto laski yhdeksän prosenttia ja asuntotuotanto

Lisätiedot

Toimiala- ja tilastokatsaus toukokuu 2011

Toimiala- ja tilastokatsaus toukokuu 2011 Toimiala- ja tilastokatsaus toukokuu 2011 Tilastoaineiston lähteet: Graafit perustuvat Tilastokeskuksen, Työ- ja elinkeinoministeriön ja ETLAn sekä Pohjanmaan kauppakamarin omaan aineistoon. Toimialarakenne

Lisätiedot

ARKKITEHTITOIMISTO JORMA PALORANTA SUUNNITTELUKOHTEITA

ARKKITEHTITOIMISTO JORMA PALORANTA SUUNNITTELUKOHTEITA TERVEYSASEMIA, VANHAINKOTEJA, PALVELUTALOJA Raahen lääkärikeskus Lohtajan terveysasema, saneeraus Kokkolan Torkinmäen terveysasema Ylivieskan terveyskeskus, laajennus ja saneeraus Lestijärven vanhustentalo

Lisätiedot

Rakennusalan suhdannenäkymät. XLIII Rakennuskonepäivät Viking Line, M/S Gabriella Sami Pakarinen

Rakennusalan suhdannenäkymät. XLIII Rakennuskonepäivät Viking Line, M/S Gabriella Sami Pakarinen Rakennusalan suhdannenäkymät XLIII Rakennuskonepäivät Viking Line, M/S Gabriella 1.11.2018 Sami Pakarinen Maailman ja Suomen talous Maailmantalous jatkaa kasvuaan, kauppasota ja kiristyvä rahapolitiikka

Lisätiedot