PARAS TULOS SAAVUTETAAN SEURAAMALLA TARKASTI ASENNUSOHJEITA.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PARAS TULOS SAAVUTETAAN SEURAAMALLA TARKASTI ASENNUSOHJEITA."

Transkriptio

1 PARAS TULOS SAAVUTETAAN SEURAAMALLA TARKASTI ASENNUSOHJEITA. - 8h -% RH Cement <,% CM CaSo < 0,% CM Lattamateraal on kuvatettu etukäteen puun optmaalseen kosteustasoon. Tästä syystä paneelen on annettava tasaantua pakkauksessaan parn pävän ajan huoneessa, johon puulatta tullaan asentamaan. Kesällä tasaantumsaka on vähntään 8 tunta ja talvella vuorokautta. Nän lankut saavat mahdollsuuden sopeutua ympärövn olosuhtesn. Parhaat olosuhteet asennukselle ovat sllon, kun lämpötla on - C ja lman suhteellnen kosteus - %. Kosteutta läpäsevä, huokonen ta lan pehmeä vanha lattanpäällyste (esm. tekstlmatto) on postettava. Vedenptävää, ehjää ja tvstä lattanpäällystettä (muovmatto, lnoleum jne.) e tarvtse postaa. Käytä uvaan asennukseen ana aluskatetta. Suosttelemme Quck- Stepaluskatetta. PUINEN ALUSLATTIA: Posta mahdollnen vanha lattapäällyste. Alustassa e saa olla mnkäänlasa merkkejä homeesta ja/ta tuhohyöntesstä. Aluslattan tulee olla tasanen. Knntä mahdollset rrallset kohdat naulaamalla. Jos lankkulatta tulee pohjakerrokseen, levtä alustalle ensn muovkelmu (Quck-Step Screen). Levtä sen päälle tasottava aluskate (Quck-Step Softboard). Jotta aluslattan esvalmstelu ols täydellnen, suostellaan, että Softboardn päälle levtetään Quck-Step-aluskate tasottamaan Softboard-paneelen välset epätasasuudet. Asenna uus latta vanhan lattan lautohn nähden pokttan. Lankkulattan alasen ryömntätlan on oltava rttävän hyvn tuuletettu. Posta kakk esteet rttävän tuuletuksen varmstamseks (vähntään yhteensä cm² tuuletusaukkoja yhtä lattanelömeträ koht). Puun kosteusptosuus saa olla enntään 0 %. Jos huoneessa on lattalämmtys ta -vlennys, asennukseen sovelletaan lsäohjeta. Lsätetoja osotteessa Nyrkksääntönä vodaan sanoa, että betonlaatan on annettava kuvua vähntään vkko kutakn senttmeträ kohden cm paksuuteen saakka. Sltä osn kun laatan paksuus ylttää cm kuvumsaka on kaksnkertanen. Esmerkks cm valun kuvumnen vaat ss vähntään 8 vkkoa. Betonodun tasotteen kosteusptosuus saa olla enntään, % (CM-menetelmällä mtattuna) ja anhydrttsdokssen enntään 0, %.

2 > mm m > mm 0 cm Aluslattan tulee olla tasanen ja suora. Suurn sallttu tasasuuspokkeama on + mm metrn matkalla. Sama koskee yl mm:n epätasasuutta 0 cm. Varmsta, että aluslatta on tasanen, puhdas, luja ja kuva. 8 Vot asentaa parkettlattan uvaks ta lmata sen kokonaan aluslattaan. Lankkujen knntykseen e saa käyttää nauloja ta ruuveja. Lankut vodaan napsauttaa knn tosnsa helpost nerokkaan Unclc Multf t -pontn avulla, joten saumohn e tarvta lmaa. Lma-asennus edellyttää kutenkn valettua alustaa, joka on tarkotukseen sopva (tasanen, hyvät tarttumsomnasuudet, e rakoja jne.), ja alalla ylesest hyväksyttyjen määräysten ja ohjeden noudattamsta. Alustan on oltava kuva, luja ja tasanen. Tässä asakrjassa estetyt yleset Quck-Step Unclc Multf t -parketn asennusohjeet pätevät myös tähän menetelmään. Suorta samat valmstelevat tomenpteet (kosken lkuntasaumoja, lattalämmtystä jne.). 9 Uus parkettlatta vodaan asentaa myös vanhan laattalattan päälle. Tällön parketta e lmata laatotettuun lattaan vaan se asennetaan "uvaks". 0 Puulattan asennukseen tarvtaan vakotyökalut: vasara, saha (kuvosaha, käskäyttönen pyörösaha, kässaha ta katkasusaha), lyjykynä, metrnmtta, suojalast ja -käsneet. Lsäks tarvtset seuraavat tarvkkeet: asennussarja (lyöntrauta, klat ja Unclc -lyöntpalkka), hototuotteet, parkettlmaa ja tasotuslastan ta aluskatejärjestelmän. Jos päätät asentaa parkettlattan lmaamalla, suosttelemme Quck-Step-parkettlmaa. Noudata ana lman valmstajan antama, kuvumsakaa, käytettävää määrää ja levtyslastaa koskeva sekä muta vastaava ohjeta. Nämä tedot ja ohjeet on ana annettu lmapakkauksessa. Jos taas asennat lattan uvaks, valtse slle lujan alustan antava aluskate, esmerkks Quck-Step Unsound. Muden kun Quck-Step-tarvkkeden käyttö vo vahngottaa Quck-Step-lattaa. Tällasssa tapauksssa Quck-Step-lattalle annettu takuu e ole vomassa. Sen vuoks kehotamme käyttämään anoastaan Quck-Step-tarvkketa, jotka on varta vasten suunnteltu ja testattu Quck-Step-lattota varten.

3 A A> cm A > cm A Tarksta kakk laudat rttävässä valossa ennen asennusta ja asennuksen akana. Vallsa lautoja e saa käyttää. Mttaa huone, ennen kun alotat asennuksen. Varmsta, että vmenen lautarv on anakn cm leveä, kun lopetat asennuksen. Sekota lautoja asennuksen edetessä, nn varmstat että verekkän e ole lan monta vaaleaa ta tummaa lautaa. Paras vsuaalnen vakutelma saadaan akaan, kun laudat asennetaan psmmän senän ja huoneeseen tulevan valon suuntasest. Tarksta, vodaanko vanhat jalkalstat rrottaa. Vot jättää senää vasten olevat jalkalstat pakolleen ja vmestellä lattan Quck-Step-lstolla ta pettää entset jalkalstat Quck-Step cover -jalkalstolla. Tarksta, että ovet vo avata ja sulkea lattan ja aluskatteen asennuksen jälkeen (vähntään + cm). Unclc Multf t-ponttnen lamnaattlatta e sov märkätlohn kuten kylpyhuoneeseen ta saunaan. Unclc Multf t-ponttsten lautojen asennuksessa vo valta alotuskohdan. Suunnttele työ ja met mten lattan asentamnen sujuu helpommn. Kuvn estetty asennusohje on tarkotettu okeakätselle asentajalle, asennussuunta vasemmalta okealle. Asennus vo tapahtua myös okealta vasemmalle, jos nän halutaan. Unclc Multf t on käänteentekevä puulattoden asennusmenetelmä. Nerokkaan uros- ja naarasponttrakenteen ansosta laudat vodaan napsauttaa yhteen helpost. Unclc Multf t -menetelmä on anutlaatunen, koska laudat vodaan asentaa kolmella er tavalla:. Napsauta yhteen 0 0 asteen kulmassa. Pana alas laudan lyhyeltä svulta. Naputa laudat yhteen vaakasuorassa (vakeast asennettavssa pakossa) Unclc -lyöntpalkan ta -lyöntraudan avulla. Jos asennat lattan lmaamalla, noudata lman käytöstä annettuja ohjeta. Jos valtset uvan asennuksen, asenna ensn aluskate koko huoneen leveydelle ja lsää stä vähtellen stä mukaa kun asennat lankkuja. On erttän tärkeää käyttää tasottavaa aluskatetta postamaan aluslattan epätasasuuksa. Usemmssa tapauksssa on käytettävä kosteussulkukelmua suojaaman lattaa alustasta nousevalta kosteudelta ja kondensaatolta. Jälleenmyyjältäs sekä aluskatteden pakkaukssta saat lsätetoja Quck-Step-aluskattesta ja nden asennuksesta.

4 0- mm Unclc -ponttnen lamnaattlatta e sov märkätlohn kuten kylpyhuoneeseen ta saunaan. Unclc -ponttsten lautojen asennuksessa vo valta alotuskohdan. Suunnttele työ ja met mten lattan asentamnen sujuu helpommn. Kuvn estetty asennusohje on tarkotettu okeakätselle asentajalle, asennussuunta vasemmalta okealle. Asennus vo tapahtua myös okealta vasemmalle, jos nän halutaan. Unclc Multf t on käänteentekevä puulattoden asennusmenetelmä. Nerokkaan uros- ja naarasponttrakenteen ansosta laudat vodaan napsauttaa yhteen helpost. Unclc Multf t -menetelmä on anutlaatunen, koska laudat vodaan asentaa kolmella er tavalla:. Napsauta yhteen 0 0 asteen kulmassa. Pana alas laudan lyhyeltä svulta. Naputa laudat yhteen vaakasuorassa (vakeast asennettavssa pakossa) Unclc -lyöntpalkan ta -lyöntraudan avulla. Jos asennat lattan lmaamalla, noudata lman käytöstä annettuja ohjeta. Jos valtset uvan asennuksen, asenna ensn aluskate koko huoneen leveydelle ja lsää stä vähtellen stä mukaa kun asennat lankkuja. On erttän tärkeää käyttää tasottavaa aluskatetta postamaan aluslattan epätasasuuksa. Usemmssa tapauksssa on käytettävä kosteussulkukelmua suojaaman lattaa alustasta nousevalta kosteudelta ja kondensaatolta. Jälleenmyyjältäs sekä aluskatteden pakkaukssta saat lsätetoja Quck-Step-aluskattesta ja nden asennuksesta. Jos kysymyksessä on lma-asennus, vältä asennuksen akana kävelyä lmatulla alueella nn paljon kun mahdollsta. Alota ensmmäsen rvn asennus kokonasella laudalla. Sahaa pos ensmmäsen laudan ptkä ja lyhyt urospontt. Asenna lauta sten, että sahatut reunat ovat senää koht. Aseta asennussarjan mukana tulleet klat senän ja lautojen väln. Nän varmstat, että lkkumavara on tarpeeks leveä. 8-0 mm. 8 Aseta laudan lyhyt svu ensmästä lautaa vasten. Pana varovast lyhyen svun ollessa alaspän. Lankut napsahtavat yhteen. 9 Aseta Unclc -lyöntpalkka lautojen välsen päätysauman päälle, ja naputa varovast, kunnes laudat ovat täysn kohdakkan. Varmsta, että molemmat lankut ovat tasasest alustaa vasten ja että asetat lyöntpalkan kuvan osottamalla tavalla vauroden välttämseks. 0 Rvn vmeset laudat sahataan sopvan mttasks. Jotta jälk ols sst, laudat tuls ana sahata pohjapuolelta pstosahaa, kuvosahaa ta käspyörösahaa käytettäessä ja pntapuolelta kässahaa ta sähkösahaa käytettäessä. Varmsta, että verekkässsä rvessä oleven lautojen lyhyet päät evät koskaan ole samassa lnjassa. Laudat porrastetaan vähntään cm välen.

5 mm 0- mm 0- mm 0- mm >8m >8m >m ONE ALL GLUE Rvn vmeset laudat sahataan sopvan mttasks. Jotta jälk ols sst, laudat tuls ana sahata pohjapuolelta pstosahaa, kuvosahaa ta käspyörösahaa käytettäessä ja pntapuolelta kässahaa ta sähkösahaa käytettäessä. Varmsta, että verekkässsä rvessä oleven lautojen lyhyet päät evät koskaan ole samassa lnjassa. Laudat porrastetaan vähntään cm välen. Lu'uta tosen rvn ensmmänen lauta edellseen rvn. Lu'uta sen jälkeen kolmas lauta yhteen vaakasuorassa ja pana se alas varovast. Pakossa, jossa asennus lyöntpalkkaa apuna käyttäen on hankalaa (esmerkks senää vasten, nurkassa, vmesessä rvssä jne.), laudat vodaan naputtaa yhteen lyöntraudan ja vasaran vulla. Jatka nän huoneen takasenään ast. Jos lattan ptuus on yl m ja leveys yl 8 m, tarvtaan väln ylmääränen lkuntasauma. Laajentumnen ja kutstumnen on samansuuntasta, joten mtä suuremp pnta-ala, stä suuremp vara on jätettävä reunaan. Puu on tämän Quck-Step-lattan pääelementt. Koska kosteus huoneessa vo vahdella esmerkks kesä- ja talvolosuhtesta johtuen, latta tarvtsee tlaa laajetakseen ja kutstuakseen. Varmsta sen vuoks, että lkuntasauman leveys on vähntään 0 mm lattan kaklla svulla, putken ympärllä, kynnysten kohdalla ja oven alla. Musta, että latta vo lkkua yhdessä suunnassa. Jätä ana lkuntasauma kahden er huoneen väln (esmerkks oven alle). Lkuntasaumat vot pettää lstalla, joka knntetään aluslattaan. Posta kakk klat. Lekkaa lamnaatn alta tuleva muovkalvo lattan pntaa ptkn ennen jalkalstan asentamsta. Jalkalstoja e saa knnttää lattaan. Kun jalkalstat on knntetty senään, latta vo elää jalkalstan alla. Jos lkkumavaraa e vo pettää lstolla, käytä saumausmassaa (Quck-Step Kt).

6 +0 mm 0- mm 0 - mm Varmstu lautoja sahatessas, että oven alle jää vähntään 0 mm lkkumavara. Elle lautoja vo asentaa kallstamalla, naputa ne yhteen sopvan lyöntpalkan ta lyöntraudan ja vasaran avulla vaakatasossa. Jos lautarvn kohdalla on putk, suunnttele asennus sten, että putk tulee tarkalleen kahden laudan välsen päätysauman kohdalle. Poraa läpventä varten rekä terällä, jonka läpmtta on putken paksuus + 0 mm. Napsauta lautojen päät yhteen ja poraa rekä lautojen välseen päätysaumaan. Asenna laudat stten pakalleen. Tom nän:. Mttaa, mstä kohdasta putk tulee laudan läp. Musta jättää tlaa lkuntasaumalle. Poraa läpventä varten rekä terällä, jonka läpmtta on putken paksuus 0 mm. Poraa rekä lautaan shen kohtaan, josta putk tulee läp. Ulota rekä laudan reunaan ast. Asenna lauta putken ympärlle. Ota tonen lauta ja sahaa palanen, joka sop täsmälleen jäljellä olevaan rekään, ja lmaa tämä palanen puulmalla. Vmestele putken läpvennt mansetella. Pakossa, jossa asennus lyöntpalkkaa apuna käyttäen on hankalaa (esmerkks lämpöpatteren alle), laudat vodaan naputtaa yhteen lyöntraudan ja vasaran vulla.

7 < mn type w H 0 8 Uvaks asennetulla lattalla vot kävellä asennuksen akana ja het sen jälkeen ja alottaa vmestelyn. Lma-asennuksen yhteydessä lue ana lman valmstajan antamat tedot ja noudata kuvumsakaa koskeva ohjeta. Asennuksen jälkeen 8 0 C:n huonelämpötla ja 0 %:n lman suhteellnen kosteus ovat kutenkn tärketä puulattalle. Talvkuukausna ssälma on tavallsest äärmmäsen kuvaa. Tämän vuoks on syytä käyttää lmankostuttaja lämpöpattereden päällä, jotta kosteus pysyy tasasena. Kookkassa huonessa on ehkä välttämätöntä käyttää sähköllä tomvaa lmankostutnta. Kesällä ja syksyllä, kun suhteellnen kosteus on korkea, on huolehdttava huoneen hyvästä tuuletuksesta. Kuvasvous vodaan suorttaa Quck-Step-mkrokutulnalla ta muromalla. Varmsta, että pölynmurssa on kevyet pyörät ja ertynen parkettharja, ette lattas naarmuunnu. Älä koskaan käytä höyryä käyttävää puhdstuslatetta. Lallnen veden käyttö on ehdottomast kelletty. Nhkeään svoukseen suosttelemme Quck-Step-hototuotesarjaa (katso näden tuotteden käyttöä koskevat ohjeet). Musta, että muden puhdstustuotteden käyttö vo vahngottaa lattaas. Kuvaa latta huolellsest het pyyhkmsen jälkeen. Reunavstesten tuotteden puhdstukseen tulee käyttää anoastaan kuvaa lnaa. Öljytylle puulattollemme suosttelemme Quck-Step Ol Care -hotoaneen käyttöä aka ajon. Se estää lattas muuttumsen kuvan ja kllottoman näköseks. Quck-Step Ol Care palauttaa lattas alkuperäsen ulkonäön. Noudata ana huolellsest tuotteen mukana tuleva käyttöohjeta. Kuvaa lattalle mahdollsest joutunut ves vpymättä. Suojaa huonekalujen jalat sopvlla huopa- ta muovpehmustella. Hank kunnon kynnysmatto, joka pysäyttää tehokkaast lan ja kosteuden. Valtse pehmeäpyöränen tomstotuol ja suojaa työpsteen latta tarkotukseen sopvalla matolla ta muovlevyllä. Älä koskaan vedä huonekaluja ptkn lattaa, vaan srrä ne nostamalla. 8 Kuten mnkä tahansa luonnon materaaln ollessa kyseessä, aurngonvalo vo aheuttaa värvaraatota puun pntaan.

Valmistelut INSTALLATION INFORMATION

Valmistelut INSTALLATION INFORMATION Valmstelut 1 Pergo-lamnaattlattan mukana tomtetaan kuvallset ohjeet. Alla olevssa tekstessä on seltykset kuvn. Ohjeet on jaettu kolmeen er osa-alueeseen, jotka ovat valmstelu, asennus ja svous. Suosttelemme,

Lisätiedot

Valmistelu 1 TIETOA ASENNUKSESTA

Valmistelu 1 TIETOA ASENNUKSESTA Valmstelu 1 Pergo-lattamateraalen mukana tomtetaan kuvallset ohjeet. Seuraavat tekstt kästtävät uvaan asennukseen lttyvät kuvat, ja ne on jaettu kolmeen osaan: Valmstelu, Asennus-vmestely ja Puhdstus.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -laminaatit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -laminaatit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11 ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE Quick-Step -laminaatit 11/11 Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi UNICLIC-PONTTISET LAMINAATIT ASENNUSOHJEET YLEISTÄ Uniclic on käänteentekevä liimaton

Lisätiedot

Jaksolliset ja toistuvat suoritukset

Jaksolliset ja toistuvat suoritukset Jaksollset ja tostuvat suortukset Korkojakson välen tostuva suortuksa kutsutaan jaksollsks suortuksks. Tarkastelemme tässä myös ylesempä tlanteta jossa samansuurunen talletus tehdään tasavälen mutta e

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -parketit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -parketit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11 ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE Quick-Step -parketit 11/11 Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi QUICK STEP PARKETIT Quick Step Uniclic Multifit -asennusohjeet YLEISTA Uniclic Multifit

Lisätiedot

Valmistelut INSTALLATION INFORMATION

Valmistelut INSTALLATION INFORMATION Valmstelut 1 Pergo-puulattan mukana tomtetaan kuvallset ohjeet. Alla olevssa tekstessä on seltykset kuvn. Ohjeet on jaettu kolmeen er osaalueeseen, jotka ovat valmstelu, asennus ja svous. Suosttelemme,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Quick-Step laminaatit. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

ASENNUSOHJE. Quick-Step laminaatit. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE Quick-Step laminaatit Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Asennustarvikkeet... 3 9 huomionarvoista seikkaa... 3 Huoneen valmistelu asennusta varten...

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Quick-Step parketit. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

ASENNUSOHJE. Quick-Step parketit. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE Quick-Step parketit Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Esivalmistelu... 3 Betoninen aluslattia... 3 Puinen aluslattia... 3 Asennustarvikkeet... 4 Lattian

Lisätiedot

FIN Uniclic Multifit -parketin asennusohjeet YLEISTÄ ESIVALMISTELU

FIN Uniclic Multifit -parketin asennusohjeet YLEISTÄ ESIVALMISTELU FIN Uniclic Multifit -parketin asennusohjeet YLEISTÄ Uniclic Multifi t on käänteentekevä lautaparketin asennusmenetelmä. Nerokkaan uros- ja naarasponttirakenteen ansiosta laudat voidaan napsauttaa yhteen

Lisätiedot

KlapiTuli-palotila. www.klapituli.fi. KlapiTuli-palotilan osat, kokoamis- ja turvaiiisuusohje. Sormikiinnikkeet. 1. Nuppi 1. 2. 3. 4. 2.

KlapiTuli-palotila. www.klapituli.fi. KlapiTuli-palotilan osat, kokoamis- ja turvaiiisuusohje. Sormikiinnikkeet. 1. Nuppi 1. 2. 3. 4. 2. l u T p Kla ö t t e k Teho a j s m a koko e j h o s u asenn KlapTul-palotla KlapTul-palotlan osat, kokoams- ja turvaiisuusohje 1. Nupp 2. HoIkk 3. Kans 4. Ruuv Knntä holkk ja nupp ruuvlla kannen läp ja

Lisätiedot

Valmistelut 1 INSTALLATION INFORMATION

Valmistelut 1 INSTALLATION INFORMATION Valmstelut 1 Pergo-lamnaattlattan mukana tomtetaan kuvallset ohjeet. Alla olevssa tekstessä on seltykset kuvn. Ohjeet on jaettu kolmeen er osa-alueeseen, jotka ovat valmstelu, asennus ja svous. Suosttelemme,

Lisätiedot

1. YLEISKATSAUS MYYNTIPAKKAUKSEN SISÄLTÖ. ZeFit USB -latausklipsi Käyttöohje. Painike

1. YLEISKATSAUS MYYNTIPAKKAUKSEN SISÄLTÖ. ZeFit USB -latausklipsi Käyttöohje. Painike Suom USER GUIDE YLEISKATSAUS LATAAMINEN KIINNITTÄMINEN KÄYTÖN ALOITTAMINEN TIETOJEN SYNKRONOINTI NÄYTTÖTILAT AKTIIVISUUSMITTARI UNITILA TAVOITTEET MUISTUTUKSET TEKNISET TIEDOT 6 8 10 12 16 18 20 21 22

Lisätiedot

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt FYSP103 / 1 KAASUTUTKIMUS Työn tavotteta havannollstaa deaalkaasun tlanyhtälöä oppa, mten lman kosteus vakuttaa havattavn lmöhn ja mttaustuloksn kerrata mttauspöytäkrjan ja työselostuksen laatmsta Luento-

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere KULJETUS, VARASTOINTI JA HUONEILMAAN SOPEUTTAMINEN Wise tulee olla asennuspaikalla vähintään 24 tuntia ennen asennusta kuivassa ja tuuletetussa tilassa, jotta materiaali ehtii sopeutua asennettavaan huoneilmaan.

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2014 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

1. Luvut 1, 10 on laitettu ympyrän kehälle. Osoita, että löytyy kolme vierekkäistä

1. Luvut 1, 10 on laitettu ympyrän kehälle. Osoita, että löytyy kolme vierekkäistä Johdatus dskreettn matematkkaan Harjotus 3, 30.9.2015 1. Luvut 1, 10 on latettu ympyrän kehälle. Osota, että löytyy kolme verekkästä lukua, joden summa on vähntään 17. Ratkasu. Tällasa kolmkkoja on 10

Lisätiedot

FYSA220/2 (FYS222/2) VALON POLARISAATIO

FYSA220/2 (FYS222/2) VALON POLARISAATIO FYSA220/2 (FYS222/2) VALON POLARSAATO Työssä tutktaan valoaallon tulotason suuntasen ja stä vastaan kohtsuoran komponentn hejastumsta lasn pnnasta. Havannosta lasketaan Brewstern lan perusteella lasn tatekerron

Lisätiedot

KOKONAISRATKAISUT YHDESTÄ PAIKASTA

KOKONAISRATKAISUT YHDESTÄ PAIKASTA KOKONAISRATKAISUT YHDESTÄ PAIKASTA Monpuolset järjestelmät varastontn ja tuotantoon TUOTELUETTELO 2009 Kappale D Varasto- ja hyllystövältasot vältasot optmaalsta tlankäyttöä varten SSI SCHÄFER: n varasto-

Lisätiedot

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset WISE Asennusohjeet Valmistelu Aluslattian vaatimukset Tarkista päivänvalossa ettei asennettavissa tuotteissa ole mitään vaurioita tai vikoja. Tarkista myös että aluslattia täyttää kaikki vaatimukset mitä

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

AquaPro 3-10 11-18 19-26 27-34. Bedienungsanleitung Operating instructions Gebruiksaanwijzing Käyttöohje FIN. 046.01.00 Rev.0607

AquaPro 3-10 11-18 19-26 27-34. Bedienungsanleitung Operating instructions Gebruiksaanwijzing Käyttöohje FIN. 046.01.00 Rev.0607 046.01.00 Rev.0607 D GB NL FIN Bedenungsanletung Operatng nstructons Gebruksaanwjzng Käyttöohje 3-10 11-18 19-26 27-34 120 Automaattnen pyörvä laser kallstustomnnolla: Itsetasaus vaakasuorassa tasossa

Lisätiedot

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt

Työn tavoitteita. 1 Johdanto. 2 Ideaalikaasukäsite ja siihen liittyvät yhtälöt FYSP103 / 1 KAASUTUTKIUS Työn tavotteta havannollstaa deaalkaasun tlanyhtälöä oa, mten lman kosteus vakuttaa havattavn lmöhn ja mttaustuloksn kerrata mttausöytäkrjan ja työselostuksen laatmsta Luento-

Lisätiedot

Pikaopas. Valmistelu ja esitäyttö

Pikaopas. Valmistelu ja esitäyttö Pkaopas Valmstelu ja estäyttö Kerää seuraavat tarvkkeet ennen valmstelua: yks 500 ml:n ta 1 000 ml:n puss/pullo estäyttöluosta (0,9-prosenttnen NaCl, johon on lsätty 1 U/ml heparna) yks 500 ml:n ta 1 000

Lisätiedot

Viiteopas. 2 Kokoa ja kiinnitä uusi natronkalkkikolonni. 1 Poista vanha natronkalkki. Esitäyttö esiliitetyn letkuston avulla

Viiteopas. 2 Kokoa ja kiinnitä uusi natronkalkkikolonni. 1 Poista vanha natronkalkki. Esitäyttö esiliitetyn letkuston avulla Vteopas Valmstelu ja estäyttö esltetyllä letkustolla Kerää seuraavat tarvkkeet ennen valmstelua: Yks 500 ml:n ta 1 000 ml:n puss/pullo tavallsta kettosuolaluosta, jossa on yks (1) ykskkö (U) heparna kettosuolaluoksen

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

Sisällysluettelo Laitteen asennus Toiminnot Tekniset tiedot Asetukset Viestikoodit Huolto Takuu Turvallisuusohjeet Toiminnot

Sisällysluettelo Laitteen asennus Toiminnot Tekniset tiedot Asetukset Viestikoodit Huolto Takuu Turvallisuusohjeet Toiminnot DEWALT DW03201 Ssällysluettelo Latteen asennus - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2 Johdanto- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2 Yleskuva -

Lisätiedot

Asennusohje ColoRex SD och EC

Asennusohje ColoRex SD och EC Asennusohje ColoRex SD och EC ColoRex on sähköä johtava PVC-laatta, jonka mitat ovat 610 x 610 x 2 mm. ColoRex on ESD-hyväksytty (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). ColoRex-asennuksessa käytetään

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat

ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat BALANCE GLUE+ AMBIENTE GLUE+ PULSE GLUE+ Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto, säilytys, tasaannuttaminen...

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2016 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

Aamukatsaus 13.02.2002

Aamukatsaus 13.02.2002 Indekst & korot New Yorkn päätöskursst, euroa Muutos-% Päätös Muutos-% Helsnk New York (NY/Hel) Dow Jones 9863.7-0.21% Noka 26.21 26.05-0.6% S&P 500 1107.5-0.40% Sonera 5.05 4.99-1.1% Nasdaq 1834.2-0.67%

Lisätiedot

Tchebycheff-menetelmä ja STEM

Tchebycheff-menetelmä ja STEM Tchebycheff-menetelmä ja STEM Optmontopn semnaar - Kevät 2000 / 1 1. Johdanto Tchebycheff- ja STEM-menetelmät ovat vuorovakuttesa menetelmä evät perustu arvofunkton käyttämseen pyrkvät shen, että vahtoehdot

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

ASENNUSOHJE. Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2014

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2014 Palkanlaskennan vuodenvahdemusto 2014 Pkaohje: Tarkstettavat asat ennen vuoden ensmmästä palkanmaksua Kopo uudet verokortt. Samat arvot kun joulukuussa käytetyssä, lman kumulatvsa tetoja. Mahdollsest muuttuneet

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

HIFI-KOMPONENTTIJÄRJESTELMÄ

HIFI-KOMPONENTTIJÄRJESTELMÄ HUOMIO: Kauttmes (e tomteta latteen mukana) vovat erota tässä ohjekrjassa estetystä. mall RNV70 HIFI-KOMPONENTTIJÄRJESTELMÄ Huolto ja teknset tedot LUE käyttöohjeet, ennen kun yrtät käyttää latetta. VARMISTA,

Lisätiedot

Luento 6 Luotettavuus Koherentit järjestelmät

Luento 6 Luotettavuus Koherentit järjestelmät Aalto-ylosto erustetede korkeakoulu Matematka a systeemaalyys latos Lueto 6 Luotettavuus Koherett ärestelmät Aht Salo Systeemaalyys laboratoro Matematka a systeemaalyys latos Aalto-ylosto erustetede korkeakoulu

Lisätiedot

PUULATTIAN ASENNUS. [ Puu tekee kodin ]

PUULATTIAN ASENNUS. [ Puu tekee kodin ] PUULATTIAN ASENNUS [ Puu tekee kodin ] MASSIIVIPUULATTIAT Tämä esite koskee massiivipuusta (männystä tai kuusesta) tehtyjä lattioita. Lattialaudat ovat pontatut eli niissä on uros- ja naaraspontit. Nykyään

Lisätiedot

UNICLIC-PONTTISTEN LAATTALAMINAATTIEN ASENNUS

UNICLIC-PONTTISTEN LAATTALAMINAATTIEN ASENNUS UNICLIC-PONTTISTEN LAATTALAMINAATTIEN ASENNUS 1) YLEISTÄ UNICLIC-pontti on ollut alusta alkaen ilman liimaa asennettavien laminaattilattioiden kehityksen kärjessä. Pontin nerokkaan muotoilun ansiosta laatat

Lisätiedot

SUOMI LATAAMINEN YHDISTÄMINEN NÄYTTÖTILAT PUHELUT ILMOITUKSET SYNKRONOINTI AKTIIVISUUSMITTARI

SUOMI LATAAMINEN YHDISTÄMINEN NÄYTTÖTILAT PUHELUT ILMOITUKSET SYNKRONOINTI AKTIIVISUUSMITTARI SUOMI LATAAMINEN YHDISTÄMINEN NÄYTTÖTILAT PUHELUT ILMOITUKSET SYNKRONOINTI AKTIIVISUUSMITTARI 06 07 11 13 14 14 15 UNITILA TAVOITTEET MUISTUTUKSET ÄÄNIKOMENNOT MUSIIKKI ETÄISYYSHÄLYTYS TEKNISET TIEDOT

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN/SEOKSEN JA YHTIÖN/YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN/SEOKSEN JA YHTIÖN/YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT Käyttöturvallsuustedote Tekjänokeuden haltja vuonna 2015, 3M Company Kakk okeudet pdätetään. Tämän tedon kopomnen ja/ta lataamnen on sallttua anoastaan 3M tuotteden käyttämstä varten, mkäl (1) tedot on

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN/SEOKSEN JA YHTIÖN/YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN/SEOKSEN JA YHTIÖN/YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT Käyttöturvallsuustedote Tekjänokeuden haltja vuonna 2015, 3M Company Kakk okeudet pdätetään. Tämän tedon kopomnen ja/ta lataamnen on sallttua anoastaan 3M tuotteden käyttämstä varten, mkäl (1) tedot on

Lisätiedot

Uuden eläkelaitoslain vaikutus allokaatiovalintaan

Uuden eläkelaitoslain vaikutus allokaatiovalintaan TEKNILLINEN KORKEAKOULU Systeemanalyysn laboratoro Mat-2.108 Sovelletun matematkan erkostyö Uuden eläkelatoslan vakutus allokaatovalntaan Tmo Salmnen 58100V Espoo, 14. Toukokuuta 2007 Ssällysluettelo Johdanto...

Lisätiedot

Hallin ilmiö. Laatija - Pasi Vähämartti. Vuosikurssi - IST4SE. Tekopäivä 2005-9-14 Palautuspäivä 2005-9-28

Hallin ilmiö. Laatija - Pasi Vähämartti. Vuosikurssi - IST4SE. Tekopäivä 2005-9-14 Palautuspäivä 2005-9-28 Jyväskylän Aattkorkeakoulu, IT-nsttuutt IIF00 Sovellettu fyskka, Syksy 005, 4.5 ETS Opettaja Pas epo alln lö Laatja - Pas Vähäartt Vuoskurss - IST4SE Tekopävä 005-9-4 Palautuspävä 005-9-8 8.9.005 /7 LABOATOIOTYÖ

Lisätiedot

Puupintaisen sandwichkattoelementin. lujuuslaskelmat. Sisältö:

Puupintaisen sandwichkattoelementin. lujuuslaskelmat. Sisältö: Puupntasen sandwchkattoelementn lujuuslaskelmat. Ssältö: Sandwch kattoelementn rakenne ja omnasuudet Laatan laskennan kulku Tulosten vertalua FEM-malln ja analyyttsen malln välllä. Elementn rakenne Puupntasa

Lisätiedot

Jaetut resurssit. Tosiaikajärjestelmät Luento 5: Resurssien hallinta ja prioriteetit. Mitä voi mennä pieleen? Resurssikilpailu ja estyminen

Jaetut resurssit. Tosiaikajärjestelmät Luento 5: Resurssien hallinta ja prioriteetit. Mitä voi mennä pieleen? Resurssikilpailu ja estyminen Tosakajärjestelmät Luento : Resurssen hallnta ja prorteett Tna Nklander Jaetut resursst Useat tapahtumat jakavat ohjelma-/lattesto-olota, jossa kesknänen possulkemnen on välttämätöntä. Ratkasuja: Ajonakanen

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Mat /Mat Matematiikan peruskurssi C3/KP3-I Harjoitus 2, esimerkkiratkaisut

Mat /Mat Matematiikan peruskurssi C3/KP3-I Harjoitus 2, esimerkkiratkaisut Harjotus, esmerkkratkasut K 1. Olkoon f : C C, f(z) z z. Tutk, mssä pstessä f on dervotuva. Ratkasu 1. Jotta funkto on dervotuva, on sen erotusosamäärän f(z + ) f(z) raja-arvon 0 oltava olemassa ja ss

Lisätiedot

EV OUT ekovessat. Modernit kompostoivat wc-laitteet. Raita Environment Modernit kompostoivat wc-laitteet EV MINI L. Kompostointi on vaivatonta

EV OUT ekovessat. Modernit kompostoivat wc-laitteet. Raita Environment Modernit kompostoivat wc-laitteet EV MINI L. Kompostointi on vaivatonta ,e ä s yk n n e a. yhj t t n l ä sto o E v p om k k jäl Modernt kompostovat wc-latteet LAAJA MALLISTO: 2 stunvahtoehtoa ECO, SEP 3 kompostvaunuvahtoehtoa 120, 200, 400 EV 200 KU EV OUT ekovessat Modernt

Lisätiedot

porsche design mobile navigation ß9611

porsche design mobile navigation ß9611 porsche desgn moble navgaton ß9611 [ FIN ] Ssällysluettelo 1 Johdanto ------------------------------------------------------------------------------------------------ 07 1.1 Tästä käskrjasta ---------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Videoterminaali 2600..

Asennus- ja käyttöohjeet. Videoterminaali 2600.. Asennus- ja käyttöohjeet Vdeotermnaal 2600.. Ssällysluettelo Latekuvaus...3 Asennus...4 Lassuojuksen rrottamnen...5 Käyttö...5 Normaal puhekäyttö...6 Kutsun vastaanotto... 6 Puheen suunnan ohjaus... 7

Lisätiedot

Matematiikan ja tilastotieteen laitos Johdatus diskreettiin matematiikkaan (Syksy 2008) 4. harjoitus Ratkaisuja (Jussi Martin)

Matematiikan ja tilastotieteen laitos Johdatus diskreettiin matematiikkaan (Syksy 2008) 4. harjoitus Ratkaisuja (Jussi Martin) Matematan ja tlastoteteen latos Johdatus dsreettn matemataan (Sysy 28 4. harjotus Ratasuja (Juss Martn 1. Kertomus Hotell Kosmosesta jatuu: Hotellyhtymän johdolta tul määräys laata luettelo asta mahdollssta

Lisätiedot

PPSS. Roolikäyttäytymisanalyysi 28.03.2011. Tämän raportin on tuottanut: MLP Modular Learning Processes Oy Äyritie 8 A FIN 01510 Vantaa info@mlp.

PPSS. Roolikäyttäytymisanalyysi 28.03.2011. Tämän raportin on tuottanut: MLP Modular Learning Processes Oy Äyritie 8 A FIN 01510 Vantaa info@mlp. PP Roolkäyttäytymsanalyys Roolkäyttäytymsanalyys Rool: Krjanptäjä Asema: Laskentapäällkkö Organsaato: Mallyrtys Tekjä: Matt Vrtanen 8.0.0 Tämän raportn on tuottanut: MLP Modular Learnng Processes Oy Äyrte

Lisätiedot

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen.

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. 1 Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. VALMISTELU Suosittelemme tilaamaan saman lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. 2 Varastoi ja kuljeta Pergo-vinyyliä

Lisätiedot

SUOMI LATAAMINEN LAITEPARI NÄYTTÖTILAT PUHELUT ILMOITUKSET AKTIVITEETTI UNITILA TAVOITTEET MUISTUTUKSET ÄÄNIKOMENNOT MUSIIKKI ETÄISYYSHÄLYTYS

SUOMI LATAAMINEN LAITEPARI NÄYTTÖTILAT PUHELUT ILMOITUKSET AKTIVITEETTI UNITILA TAVOITTEET MUISTUTUKSET ÄÄNIKOMENNOT MUSIIKKI ETÄISYYSHÄLYTYS SUOMI LATAAMINEN LAITEPARI NÄYTTÖTILAT PUHELUT ILMOITUKSET AKTIVITEETTI 06 07 11 12 13 14 UNITILA TAVOITTEET MUISTUTUKSET ÄÄNIKOMENNOT MUSIIKKI ETÄISYYSHÄLYTYS 15 16 17 18 19 19 YLEISKUVAUS VASEN panke

Lisätiedot

QUICK-STEP-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET.

QUICK-STEP-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET. . VALMISTELU. ASENTAMINEN. VIIMEISTELY. HUOLTO QUICK-STEP-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET. VARMISTAT HYVÄN LOPPUTULOKSEN, KUN NOUDATAT ASENNUSOHJEITA HUOLELLISESTI. - 0-% RH 8h i www.quick-step.com i www.quick-step.com

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MASSIIVIPUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ

ASENNUSOHJE MASSIIVIPUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ ASENNUSOHJE MASSIIVIPUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ Ennen kuin aloitat asennuksen lue asennusohje huolellisesti. Puu on elävä luonnonmateriaali ja jokainen lattialauta on oma yksilönsä. Massiivipuulattiat

Lisätiedot

TheraPro HR90. 2. Lyhyt kuvaus. 1. toimituksen laajuus

TheraPro HR90. 2. Lyhyt kuvaus. 1. toimituksen laajuus . Lyhyt kuvaus TheraPro HR9 Elektronnen lämpöpattern säädn. tomtuksen laajuus Lämpöpattern säätmen pakkaus ssältää seuraavat osat: 4 Elektronsen lämpöpattern säätmen avulla vot säätää huoneenlämpötlan

Lisätiedot

Leica DISTO TM S910 The original laser distance meter

Leica DISTO TM S910 The original laser distance meter Leca DISTO TM S910 The orgnal laser dstance meter Ssällysluettelo Latteen asennus- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2 Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lisätiedot

KUPPILÄMMITIN ALKUPERÄINEN KÄYTTÖOHJE FCS4054

KUPPILÄMMITIN ALKUPERÄINEN KÄYTTÖOHJE FCS4054 KUPPILÄMMITIN ALKUPERÄINEN KÄYTTÖOHJE FCS4054 Lue käyttöohje ja "Turvallsuusohjeet"-luku, ennen kun alat käyttää ta huoltaa latetta. Sälytä käyttöohjetta latteen luona. Lsätetoja on kahvautomaatn käyttöohjeessa

Lisätiedot

Painotetun metriikan ja NBI menetelmä

Painotetun metriikan ja NBI menetelmä Panotetun metrkan ja NBI menetelmä Optmontopn semnaar - Kevät / 1 Estelmän ssältö Paretopsteden generont panotetussa metrkossa Panotettu L p -metrkka Panotettu L -metrkka el panotettu Tchebycheff -metrkka

Lisätiedot

MaxFloor Komposiittilautojen asennus

MaxFloor Komposiittilautojen asennus MaxFloor Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T - muovikiinnikkeet (vaiht. RST pikakiinnikkeet) Perustus (Runko) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa, ettei terassiin tule vääntöä tai

Lisätiedot

Yhdistä astianpesukoneesi tulevaisuuteen.

Yhdistä astianpesukoneesi tulevaisuuteen. Yhdstä astanpesukonees tulevasuuteen. Home onnect. Yks sovellus kakkeen. Home onnect on ensmmänen sovellus, joka pesee ja kuvaa puolestas pyykn ja astat, pastaa, kettää kahva ja katsoo jääkaappn. Erlaset

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdstä kodnkonees tulevasuuteen. Pkaopas 1 Kots tulevasuus alkaa nyt! Henoa, että käytät Home onnect -sovellusta * Onneks olkoon käytät tulevasuuden kodnkonetta, joka jo tänään helpottaa arkeas. Mukavamp.

Lisätiedot

Mittausvirhe. Mittaustekniikan perusteet / luento 6. Mittausvirhe. Mittausepävarmuus ja siihen liittyvää terminologiaa

Mittausvirhe. Mittaustekniikan perusteet / luento 6. Mittausvirhe. Mittausepävarmuus ja siihen liittyvää terminologiaa Mttausteknkan perusteet / luento 6 Mttausepävarmuus ja shen lttyvää termnologaa Mttausepävarmuus = mttaustulokseen lttyvä parametr, joka kuvaa mttaussuureen arvojen odotettua vahtelua Mttauksn lttyvä kästtetä

Lisätiedot

3.5 Generoivat funktiot ja momentit

3.5 Generoivat funktiot ja momentit 3.5. Generovat funktot ja momentt 83 3.5 Generovat funktot ja momentt 3.5.1 Momentt Eräs tapa luonnehta satunnasmuuttujan jakaumaa, on laskea jakauman momentt. Ne määrtellään odotusarvon avulla. Määrtelmä

Lisätiedot

Kuntoilijan juoksumalli

Kuntoilijan juoksumalli Rakenteden Mekankka Vol. 42, Nro 2, 2009, s. 61 74 Kuntoljan juoksumall Matt A Ranta ja Lala Hosa Tvstelmä. Urhelututkmuksen melenknnon kohteena ovat yleensä huppu-urheljat. Tuokon yksnkertastettu juoksumall

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdstä kodnkonees tulevasuuteen. Pkaopas Kots tulevasuus alkaa nyt! Henoa, että käytät Home onnect -sovellusta * Onneks olkoon käytät tulevasuuden kodnkonetta, joka helpottaa arkeas jo tänään. Mukavamp.

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

Tavoitteet skaalaavan funktion lähestymistapa eli referenssipiste menetelmä

Tavoitteet skaalaavan funktion lähestymistapa eli referenssipiste menetelmä Tavotteet skaalaavan funkton lähestymstapa el referensspste menetelmä Optmontopn semnaar - Kevät 2000 / 1 Estelmän ssältö Panotetun metrkan ongelmen havatsemnen Referensspste menetelmän dean esttely Referensspste

Lisätiedot

Työssä tutustutaan harmonisen mekaanisen värähdysliikkeen ominaisuuksiin seuraavissa

Työssä tutustutaan harmonisen mekaanisen värähdysliikkeen ominaisuuksiin seuraavissa URUN AMMAIKORKEAKOULU YÖOHJE (7) FYSIIKAN LABORAORIO V.2 2.2 38E. MEKAANISEN VÄRÄHELYN UKIMINEN. yön tavote 2. eoraa yössä tutustutaan harmonsen mekaansen värähdyslkkeen omnasuuksn seuraavssa tapauksssa:

Lisätiedot

6. Stokastiset prosessit (2)

6. Stokastiset prosessit (2) Ssältö Markov-prosesst Syntymä-kuolema-prosesst luento6.ppt S-38.45 - Lkenneteoran perusteet - Kevät 6 Markov-prosess Esmerkk Tark. atkuva-akasta a dskreetttlasta stokaststa prosessa X(t) oko tla-avaruudella

Lisätiedot

SILENCIO TRINNLYD 4 SILENCIO TRINNLYD 6 SILENCIO TRINNLYD 12 SILENCIO TRINNLYD 24 SILENCIO TRINNLYD 36 ASENNUSOHJEET.

SILENCIO TRINNLYD 4 SILENCIO TRINNLYD 6 SILENCIO TRINNLYD 12 SILENCIO TRINNLYD 24 SILENCIO TRINNLYD 36 ASENNUSOHJEET. SILENCIO TRINNLYD 4 SILENCIO TRINNLYD 6 SILENCIO TRINNLYD 12 SILENCIO TRINNLYD 24 SILENCIO TRINNLYD 36 ASENNUSOHJEET www.hunton.fi Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat

Lisätiedot

EV EKOVESSAT. Modernit kompostoivat wclaitteet. Useita wc-istuinmalleja:

EV EKOVESSAT.  Modernit kompostoivat wclaitteet. Useita wc-istuinmalleja: Modernt kompostovat wc-latteet,e ä s yk n n e a. yhj t t n l ä sto o E v p om k k jäl Helppo hotaa ja tyhjentää - 4 stunvahtoehtoa - 3 kompostvaunuvahtoehtoa EV EKOVESSAT Modernt kompostovat wclatteet

Lisätiedot

r i m i v i = L i = vakio, (2)

r i m i v i = L i = vakio, (2) 4 TÖRMÄYKSET ILMATYYNYPÖYDÄLLÄ 41 Erstetyn systeemn sälymslat Kun kaks kappaletta törmää tosnsa ne vuorovakuttavat keskenään tetyn ajan Vuorovakutuksella tarkotetaan stä että kappaleet vahtavat keskenään

Lisätiedot

COULOMBIN VOIMA JA SÄHKÖKENTTÄ, PISTEVARAUKSET, JATKUVAT VARAUSJAKAUMAT

COULOMBIN VOIMA JA SÄHKÖKENTTÄ, PISTEVARAUKSET, JATKUVAT VARAUSJAKAUMAT COUOMBIN VOIMA JA SÄHKÖKENTTÄ, PISTEVARAUKSET, JATKUVAT VARAUSJAKAUMAT SISÄTÖ: Coulombn voma Sähkökenttä Coulombn voman a sähkökentän laskemnen pstevaaukslle Jatkuvan vaauksen palottelemnen pstevaauksks

Lisätiedot

ABTEKNILLINEN KORKEAKOULU

ABTEKNILLINEN KORKEAKOULU ABTEKNILLINEN KORKEAKOULU Tetoverkkolaboratoro 6. Stokastset prosesst () Luento6.ppt S-38.45 - Lkenneteoran perusteet - Kevät 5 6. Stokastset prosesst () Ssältö Markov-prosesst Syntymä-kuolema-prosesst

Lisätiedot

Deckra Komposiittilautojen asennus

Deckra Komposiittilautojen asennus Deckra Scandinavia Ab Asennusopas, Deckra 4 v295787 / 2018 Deckra Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T -muovikiinnikkeet 1 Perustus (Kivijalka) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa,

Lisätiedot

KOHTA 3. KOOSTUMUS JA TIEDOT AINEOSISTA

KOHTA 3. KOOSTUMUS JA TIEDOT AINEOSISTA Ssältää 3% aneosa, joden vaaroja vesympärstölle e tunneta. Lsätetoja Vaaralauseketta H304 e sovelleta aerosolelle. Nota P: 64742-48-9. 2.3 Muut vaarat E tunneta. KOHTA 3. KOOSTUMUS JA TIEDOT AINEOSISTA

Lisätiedot

Wallgard asennusohje 2014

Wallgard asennusohje 2014 Wallgard asennusohje 2014 1. Alusta 1.1 Alustan on oltava luja, puhdas, kuiva ja tasainen, imukykyinen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali- ja öljytahrat sekä pöly poistetaan.

Lisätiedot

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 6 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus ja

Lisätiedot

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1 Vaihe 1 Laita maskeerausteippiä n. 1 cm pohjaosien sisemmästä jyrsitystä merkkiviivasta sekä n. 1cm sivumoduulien mustasta merkkivivasta. Hio maskeerauksen ulkopuolinen alue karhunkielellä. Maskeeraus

Lisätiedot

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas!

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas! 1907. Edusk. Krj. Suomen Pankn vuosrahasääntö. Suomen Eduskunnan alamanen krjelmä uudesta Suomen Pankn vuosrahasäännöstä. Suurvaltasn, Armollsn Kesar ja Suurruhtnas! Suomen Eduskunnan pankkvaltuusmehet

Lisätiedot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot Asennusvinkkejä Asennusvinkkejä Varo poraamasta sähköjohtoihin, kanaviin, putkiin tai muihin vahingoittuviin osiin. Jos olet epävarma näiden johtojen ja putkien sijainnista, ota yhteyttä sähköasentajaan

Lisätiedot

X310 The original laser distance meter

X310 The original laser distance meter TM Leca DISTO touch TMD810 Leca DISTO X10 The orgnal laser dstance meter The orgnal laser dstance meter The orgnal laser dstance meter Ssällysluettelo Latteen asennus- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lisätiedot

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m Kattamisohjeet Katepal Oy PL 33, 37501 LEMPÄÄLÄ Palvelupuhelin (03) 375 9111 Fax (03) 375 0974 E-mail: katepal@katepal.fi www.katepal.fi Kuljetus ja varastointi Kuljetettava ja varastoitava pystyasennossa.

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin Lattiakaivot vesieristämätön betonilattia 1 2 3 tulee vaakasuoraan. Lattiakaivossa on 40 mm:n teleskooppisäätö. Kaivon yläosa säädetään yleensä valmiin lattiapinnan tasoon. paikoillaan ja lattia voidaan

Lisätiedot

in 2/2012 6-7 4-5 8-9 InHelp palvelee aina kun apu on tarpeen INMICSIN ASIAKASLEHTI

in 2/2012 6-7 4-5 8-9 InHelp palvelee aina kun apu on tarpeen INMICSIN ASIAKASLEHTI n 2/2012 fo INMICSIN ASIAKASLEHTI 6-7 Dgtova kynä ja Joun Mutka: DgProfITn sovellukset pyörvät Inmcsn konesalssa. 4-5 HL-Rakentajen työmalle on vedettävä verkko 8-9 InHelp palvelee ana kun apu on tarpeen

Lisätiedot

AMMATTIMAISTA KIINTEISTÖPALVELUA JO 50 VUODEN AJAN

AMMATTIMAISTA KIINTEISTÖPALVELUA JO 50 VUODEN AJAN AMMATTIMAISTA KIINTEISTÖPALVELUA JO 50 VUODEN AJAN VUO-KIINTEISTÖPALVELUT 50 VUOTTA Vuosaarelaset asunto-osakeyhtöt perustvat vuonna 1965 Vuosaaren Isännötsjätomsto Oy:n, joka tuott omstajlleen kohtuuhntasa

Lisätiedot

Monte Carlo -menetelmä

Monte Carlo -menetelmä Monte Carlo -menetelmä Helumn perustlan elektron-elektron vuorovakutuksen laskemnen parametrsodulla yrteaaltofunktolla. Menetelmän käyttökohde Monen elektronn systeemen elektronkorrelaato oteuttamnen mulla

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

Sähköstaattinen energia

Sähköstaattinen energia ähköstaattnen enega Potentaalenegan a potentaaln suhde on samanlanen kun Coulomn voman a sähkökentän suhde: ähkökenttä vakuttaa vaattuun kappaleeseen nn, että se kokee Coulomn voman, mutta sähkökenttä

Lisätiedot

l a n k k u l a t t i a t l a n k k u l a t t i a t TRINITY TUMMA Tammi öljyvahattu TRINITY tammi ebenpuu öljyvahattu TRINITY tammi valkoinen öljyvahattu Poikkilaudalla korostat tilaa YHDISTELE ERI LEVEYKSIÄ

Lisätiedot

Betonoinnin valmistelu

Betonoinnin valmistelu Betonoinnin valmistelu Betonointisuunnitelma Levitä muottiöljy tasaisesti ja ohuena kerroksena Puhdista muotit magneetin ja veden avulla. Betonointisuunnitelma Poista muoteista roskat. Noudata betonointisuunnitelmaa.

Lisätiedot

Paperikoneiden tuotannonohjauksen optimointi ja tuotefokusointi

Paperikoneiden tuotannonohjauksen optimointi ja tuotefokusointi TEKNILLINEN KORKEAKOULU Teknllsen fyskan koulutusohjelma ERIKOISTYÖ MAT-2.108 Sovelletun matematkan erkostyöt 22.4.2003 Paperkoneden tuotannonohjauksen optmont ja tuotefokusont Jyrk Maaranen 38012p 1 Ssällysluettelo

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA FI

ASENNUSOHJEET Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA FI ASENNUSOHJEET Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA FI Parhaiden tulosten saavuttamiseksi on tärkeää, että noudatat asennusohjeita tarkasti. VALMISTELU Anna lankkujen mukautua ilmanalaan 48 tunnin ajan

Lisätiedot

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2017

Palkanlaskennan vuodenvaihdemuistio 2017 Palkanlaskennan vuodenvahdemusto 2017 Tarkstuslsta Tarkstettavat asat ennen vuoden ensmmästä palkanmaksua Kopo uudet verokortt. Samat arvot kun joulukuussa käytetyssä, lman kumulatvsa tetoja. Mahdollsest

Lisätiedot