UUDISTUVA LIONS-TOIMINTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UUDISTUVA LIONS-TOIMINTA"

Transkriptio

1 UUDISTUVA LIONS-TOIMINTA Uudistusten PILOTOINNILLA on saatu ensimmäisiä kokemuksia klubitoiminnan kehittämisestä Uudistumisen yhteyshenkilöt piireihin on koulutettu Klubeille lähetettyyn pilottiklubikyselyyn on saatu vastaukset Klubien edustajille on järjestetty ensimmäiset yhteiset pilottiklubitapaamiset Piirien yhteyshenkilöt ovat olleet yhteydessä pilottiklubeihin.

2 Uudistuva Lions-toiminta Pilotoinnin kokonaistilanne Vast Pilottiklubeja 50 Valittu yksi kohde Useampia kuin yksi kehittämiskohde 13 7 Ei valittu kohteita 19 0 Ei vahvistettu osallistumista 10 0

3 UUDISTUVA LIONS-TOIMINTA Pilottiklubikyselyn sisältö Mitkä olivat klubin valitsemat pilotointikohteet Miksi klubi valitsi juuri nämä pilotointikohteet Miten valitut uudistamisideat otettiin vastaan klubissa Mitä käytännön toimenpiteitä klubissa on tehty kyseisen toiminnan uudistamisen hyväksi Mitkä olivat kyseisten uudistamisideoiden käyttöönoton suurimmat esteet klubin toiminnassa Millaisia muutoksia uudistamisideoiden hyödyntäminen sai aikaan klubin toiminnassa Miten klubin testaamia uudistamisideoita pitäisi vielä parantaa, jotta niistä olisi käytännön hyötyä klubien toiminnan kehittämisessä Mitkä ovat ensimmäiset johtopäätökset pilotoinnista?

4 Uudistuva Lions-toiminta Valitut pilotointikohteet PILOTOINTIKOHTEET Valittu Vastaus 1 Klubin strategiatarkastelu Klubin palveluprofiili Yhdessä nuorten kanssa Kummiluokka Avoin palvelutoimikunta Kuukausitapaamiset Klubin jäsenprofiili Puolisotoiminta Brändin hallinta Muutosjohtaminen klubissa Kansainvälisyys 1 0

5 Uudistuva Lions-toiminta Syy pilotointikohteen valintaan Lkm 2 0 Ongalue Hyötyä klubille Helpoin kehitt Muu syy Ei syytä

6 Muita syitä pilotointikohteen valintaan (Numerot viittaavat valittuihin pilotointikohteisiin) Valittu palvelu nähtiin paikkakunnalle ja kohderyhmälle tärkeäksi (2) Haluttiin kiinteyttää uutta klubia (2, 3 ja 6) On todettu muutoksen tarve (6) Uudet jäsenet eivät ole viihtyneet klubissa pitkään ja vanhat alkavat väsyä. Saatettaisiin saada uutta intoa toimintaan ja uudet jäsenetkin viihtyisivät paremmin (6) Asiaa kehitetty myös omatoimisesti ja olisi annettavaa muille klubeille (6 ja 8).

7 Suhtautuminen pilotointiin Lkm 2 0 Vahva vast Vast Ei välit Mielkiint Innost Mielip jak 11 = Herätti mielenkiintoa toiminnan kehittämiseen 8 = Pilotointi innosti klubin toiminnan kehittämiseen

8 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 1: Klubin strategiatarkastelu) Jäsenten näkökantojen huomioon ottaminen Vuorovaikutus, keskustelut ja toiminnan arviointi Koko klubin ryhmätyö Klubin kehittämisilta, jossa mukana ulkopuolinen kouluttaja tai luennoitsija Klubin pitkän tähtäyksen toimintasuunnitelman / strategian päivittäminen.

9 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 2: Klubin palveluprofiili) Aktiviteettien kohdentaminen tietoisesti nuoriin Auttamiskohteiden etsiminen nuorison puolelta Aktiivinen yhteydenpito veteraanijärjestöjen johtajiin ja avun tarjoaminen Yhteyshenkilö veteraanitoimikuntaan Valitun palveluprofiilin korostaminen toimintasuunnitelmissa ja julkisuudessa Palveluprofiilia on täsmennetty, joskaan ei muutettu On keskusteltu tarkemmin palveluprofiilista On päätetty järjestää klubikysely asiasta.

10 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 3: Yhdessä tekemistä nuorten kanssa) Yhteistyön aktivoiminen Leojen kanssa Esiintyjiä nuorisojärjestöistä klubin järjestämiin tilaisuuksiin ja juhliin Punaisen Sulan 2006 tuotto jaettiin nuorisojärjestöille Tarjottu peruskoulun ala-asteelle pyöräkypäriä Aloitettu yhteistyö nuorisotyössä kahden muun klubin kanssa Pidetty yhteyttä muihin alueen klubeihin.

11 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 4: Kummiluokkatoiminta) Pilotointikohteena yhdessä klubissa, ei vastauksia eikä toimenpiteitä.

12 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 5: Avoin palvelutoimikunta) Ei pilotointikohteena, ei vastauksia eikä toimenpiteitä.

13 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 6: Rentoutta ja toiminnallisuutta kuukausitapaamisiin) Hallitus ottanut enemmän vastuuta, jotta klubikokoukseen ei kohdistuisi liikaa byrokratiaa Hallitus on jäntevöittänyt toimintaansa siten, että kaikkia asioita ei viedä klubikokoukselle päätettäväksi, vaan hallitus tekee ne ja tuo tiedoksi kokoukselle Hallitus on keskustellut asiasta vakavammin kuin aikaisemmin pitäen mielessään klubikokouksien joustavan etenemisen Hallituksen hoidettavaksi ja valmisteltavaksi annettu enemmän valtuuksia, klubi-iltaan tuodaan valmistellut asiat Hyvin valmistellut kuukausikokoukset, valmistelu hallituksen kokouksessa Virallisen kokouksen tiivistäminen (asiat puidaan hallituksessa perusteellisesti), kokouksessa tiedotetaan lyhyesti päätökset ja keskustellaan vain niistä asioista, jotka vaativat koko jäsenistön kantaa Päätökset valmistellaan/tehdään hallituksessa, esitellään kuukausitapaamisessa jäsenistölle ja tarvittaessa keskustellaan, hallituksen päätökseen voidaan tehdä muutoksia kuukausitapaamisessa.

14 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 6: Rentoutta ja toiminnallisuutta kuukausitapaamisiin) Klubikokouksen esityslista rakennetaan tapauskohtaisesti hallituksen kokouksen perusteella Klubikokouksia kevennetty siirtämällä asioiden käsittelyn painopistettä hallituksen kokouksiin On testattu erilaisia malleja kuukausikokousten läpiviemisessä Kokousrutiineja on kehitetty Virallinen kokous on pyritty (ja onnistuttukin) pitämään lyhyenä ja ytimekkäänä. Hyvin valmisteltu Kuukausikokousten asiaosuutta on pyritty tiivistämään minimiin Kuukausitapaamisen kokousrutiinit ovat lyhentyneet ja on jäänyt enemmän aikaa yhdessäololle ja kokousesitelmille Pyritty kokousten monipuolisuuteen Klubi-iltaan ohjelmaa: joka kokouksessa ollut hyvä esitelmä tai muuta esiteltävää, arpajaisia, lady-vieraita ym. Esitelmät ja yritysvierailu.

15 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 6: Rentoutta ja toiminnallisuutta kuukausitapaamisiin) Kokouspaikkaa vaihdettu Luovuttu perinteisestä kokouspaikasta Kokouksen alkamisaikaa muutettu Kuukausikokouksia on pyritty pitämään erilaisten oheistilaisuuksien yhteydessä erilaisissa mielenkiintoisissa paikoissa On innostettu keksimään uusia mielenkiintoisia kokouskohteita Kuukausikokoukset muutettu kuukausitapaamisiksi Klubi-iltoja pyritty keventämään mahdollisimman paljon vierailuilla ja muilla aktiviteeteilla. Samalla läsnäoloprosentin nostaminen Aktiviteettien suunnittelussa on pyritty huomioimaan kaikkien jäsenten mahdollisuus osallistua. On yritetty innostaa muita klubeja keskinäiseen hankeyhteistyöhön.

16 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 6: Rentoutta ja toiminnallisuutta kuukausitapaamisiin) Kysymys: Mitä hauskaa tehtäisiin on otettu käyttöön Kokeilun alla on klubi-ilta, joka kulkee nimellä autoton ilta. Tavoitteena on, että kokouksen jälkeen jäädään istumaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista Kuukausikokouksista yhteinen tapaaminen/leijonailta (Lionit ja puolisot) Mielenkiintoa lisännyt saunominen, vesijumppa, liikunta kuukausikokouksen yhteydessä Pidetty ideointipalaveri Kiinnitetty asiaan huomiota toimintasuunnitelmassa Päätetty järjestää klubikysely asiasta Ei vielä toimenpiteitä.

17 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 7: Klubin jäsenprofiili) Pilotointikohteena kolmessa klubissa, ei vastauksia eikä toimenpiteitä.

18 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 8: Puolisotoiminnan kehittäminen) Puolisoiden mukaan ottaminen aktiviteetteihin.

19 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 9: Klubin brändin hallinta) Pilotointikohteena yhdessä klubissa, ei vastauksia eikä toimenpiteitä.

20 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 10: Klubin muutosjohtaminen) Ei pilotointikohteena, ei vastauksia eikä toimenpiteitä.

21 Toteutetut toimenpiteet (Kohde 11: Klubin kansainvälisyys) Ei pilotointikohteena, ei vastauksia eikä toimenpiteitä.

22 Uudistamisen esteet Nuori klubi, jossa kaikki eivät ole vielä sisäistyneet Lions-periaatteita, tai jossa aika menee perusasioiden hoitamiseen ja toisiinsa tutustumiseen Uusien jäsenten on vaikea ottaa osaa työhön, koska heillä ei ole tietoa toimintaperiaatteista Huono osallistuminen kehittämisiltaan Palveluprofiilin valinta olisi voinut olla haasteellisempi, koska kyseinen palvelu on hoidettu hyvin jo aiemminkin Kuukausikokoukseen ei aina löydy aikaa (pitkät työmatkat jommallakummalla tai molemmilla puolisoilla, lasten hoito, yms.) Silloin kun kokouksia pidetään matkakokouksina tai eri tilaisuuksien yhteydessä, kaikille ei aina voi ajankohta sopia.

23 Uudistamisen esteet Lions järjestön johtamistapa toiminta on hieman byrokraattista Klubin vastuuhenkilöiden ja rakenteen selkiyttäminen ennen kuukausikokousten uudistamista Klubin vanhat kaavat ja -käytännöt Jäsenten aikaisempi tottuminen käsittelemään päätettävät asiat kuukausikokouksessa Klubin toimintatavat ja säännöt Klubin toimintakulttuuri ja sen tunteminen ennen uudistamiseen ryhtymistä Jäsenkunnan vanheneminen ja siihen liittyvä uusien jäsenten saannin vaikeus. Suurin haaste on Lionsaatteen vieminen lähipiiriin, nuorille, heidän saattaminen yhteisöön ja tukeminen sekä opastaminen aktiivisiksi, sitoutuviksi lioneiksi.

24 Uudistamisen esteet Klubin jäsenten mukavuudenhalu, joka tulee uuden luomisessa yksittäinen klubin jäsen ei haluaisi ottaa hänelle jäsenyyden myötä kuuluvaa vastuuta Koko klubin jäsenten saaminen mukaan muutoksiin on aina vaikeaa Jäsenistö ajattelee asioita eri tavalla ja kultaisen keskitien löytämisen vaikeaa Ei ole riittäviä valmiuksia muutosten läpivientiin. Muutosta halutaan, mutta samalla mitään olemassa olevaa ei saisi muuttaa Toiminta on erittäin aktiivista ja monipuolista, joten uudistaminen ei ole radikaalia Ei ongelmia 11 Ei mielipidettä 3.

25 Vaikutukset klubin toimintaan Vain kokousten kehittäminen vs. muut kohteet 4 3,5 3 2,5 2 1,5 1 0, Ka Kokous Muitakin

26 Pilotoinnin vaikutukset Edellisen kuvan selite 1. Klubin toiminnan tavoitteellisuus 2. Tuntuma palvelun tarpeeseen paikkakunnalla 3. Aktiviteettien tulokset 4. Yhteistyö muiden klubien ja muiden järjestöjen kanssa 5. Kiinnostus kansainväliseen toimintaan 6. Jäsenistön innokkuus ja osallistumisaktiivisuus 7. Ajankäytön tehokkuus yhteisissä tapaamisissa 8. Jäsenistön viihtyvyys 9. Jäsenten pysyvyys klubissa 10. Klubin näkyvyys paikkakunnalla 11. Uusien jäsenten hankinnan helppous. Arvo 3 = säilyi ennallaan, < 3 heikkeni, > 3 parani

27 Uudistamisidean parantamisehdotukset Projektin pitää olla mahdollisimman yksinkertainen ja helposti toteutettavissa Projektin onnistumista helpottaa ns. ulkopuolinen kouluttaja Palveluprofiilin kehittämisellä parannetaan klubin päämääriä, mutta tietoa palvelun tarpeesta ja kehittämisestä tarvitaan myös palvelun kohteesta Palvelun kohteelta pitäisi saada paremmin palautetta onnistumisesta ja toiveista Yhteishengen kohottaminen/parantaminen; yhteiset tapahtumat (puolisot ja muut perheenjäsenet mukaan) Esitelmien ja vierailujen lisääminen kuukausitapaamisten yhteydessä, jonka mahdollistaa päätösten ripeä käsittely.

28 Uudistamisidean parantamisehdotukset Kuukausikokouksiin enemmän vaihtelua ja muitakin yhteisiä tapahtumia Rakennettava klubin hallinto toimivaksi, organisaatiokaavio klubissa järkeväksi. Käsky ja raportointipolut oltava kaikkien tiedossa. Jotta klubikokous olisi kevyt, hallinnon on toimittava läpinäkyvästi klubikokouksen ulkopuolella. Samoin tiedon on kuljettava sujuvasti ja varmasti klubikokouksen ulkopuolella Luotava järkevä organisaatio senhetkiseen jäsenmäärään suhteutettuna, ylimääräiset ja klubin kannalta ei-kiinnostavat toimihenkilövirat pois. Toimihenkilöpaikkoja puolet kokonaisjäsenmäärästä. Jos kaikki ovat johtajia, kenellekään ei jää aikaa osallistua toisten toimikuntiin jäsenenä.

29 Uudistamisidean parantamisehdotukset Esitetään jäsenistölle vuosittain tämän pilottiklubikyselyn mukainen arviointilomake täytettäväksi Pidetään erityinen suunnittelu- ja ideointitilaisuus kerran vuodessa Jokainen klubi tekee uudistukset omien jäsenten, toimintaympäristönsä ja tavoitteidensa pohjalta Kohdetta voisi tehostaa entisestään lisäämällä yhteistyötä kehitystoiminnasta muiden klubien kanssa Ei vielä mielipidettä 4 Klubin valitsema uudistamisidea on jo riittävän hyvä 6.

30 Vastauksia pilotointitehtäviin Pitkän tähtäyksen suunnitelma/strategia tulee päivittää säännöllisesti ja mahdollisimman helpoin ja yksinkertaisin keinoin Pilotointi toteutetaan varsinaisesti kehittämisillan jälkeen. Päivitetään ja tarpeen mukaan muutetaan jo voimassa olevaa toimintasuunnitelmaa Jäsenistöllä on alhainen keski-ikä, klubilla hyvät aktiviteetit, eikä kehittämispäivälle ole vielä tarvetta Klubi etsii jatkuvasti uusia toimintamuotoja, esimerkiksi klubivierailutoimintaa Klubilla on mukavasti palveluaktiviteetteja. Palveluprofiilin valinnalla ei haluta sulkea pois jo toimivia aktiviteetteja Valitulla palveluprofiililla on saatu näkyvyyttä lehdistössä ja lisätty toiminnan vaikuttavuutta.

31 Vastauksia pilotointitehtäviin Klubi on saanut positiivista palautetta paikkakunnalla Uudet jäsenet tulevat mielellään klubiin juuri hyvän palvelutoiminnan vuoksi Nuoriso ja lapset ovat innokkaita yhteistyökumppaneita, kun vain löydetään sopivat hankkeet Läsnäolon lisääminen klubivierailujen ja muun ohjelman myötä. Aktiviteeteissa korvaaminen aktivoi mukaan toimintaan Kokouskutsu ja asiakirjat jäsenille sähköpostitse ennen kuukausikokousta Yhteisiä tilaisuuksia puolisoiden kanssa, vierailuja jäsenten kotona, koulu- ja yritysvierailuja.

32 Vastauksia pilotointitehtäviin Klubin virallisten asioiden käsittelyä on siirretty enemmän hallituksen vastuulle. Presidentti on lähettänyt sähköpostitse tilannetiedotuksia. Siitä huolimatta klubikokouksessa on jääty kaipaamaan vanhoja byrokraattisia keskusteluja Esityslista on minimikokoinen ja sitä täydennetään hallituksen kokouksen jälkeen tarvittaessa, jos jokin kohta halutaan erikseen tuoda klubikokoukseen. Kaikki muut referoidaan nopeasti ilmoitusasioissa. Yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä saadaan yhdessä toimimisesta. Toimikunnat olisi saatava toimimaan oikeana ryhmänä, eikä yhden miehen nyrkkipajoina. Aktiviteettien toteutushetkellä ryhmätyö toimii hyvin, ellei loistavasti. Suunnittelutyö ja esivalmistelut ovat kuitenkin yhden miehen hommaa, joka laskee jonkin verran motivaatiota.

33 Vastauksia pilotointitehtäviin Klubiesitelmät on olleet kortilla, vaikka niitä halutaan. Ongelma on siinä, ettei löydy esitelmöitsijää tai aihetta. Joitakin pienimuotoisia (tylsiä?) kokousesitelmiä on pidetty Kokeiltu kevennettyä kokousasioiden käsittelyä jouluaktiviteetin yhteydessä keskittyen vain oleelliseen Toteutetaan yhdistetty klubiesitelmä ja vierailu On haastettu naapuriklubi keilailuturnaukseen. Tämä on ollut mukava tapahtuma. Kaikki eivät kuitenkaan ole osallistu keilailuun.

34 Vastauksia pilotointitehtäviin Kevätretkeksi on ajateltu vierailua golfkentälle Muutostyö vie oman aikansa. Jotta jatkuvuus säilyy, seuraavan kauden presidentti ja hallitus pitää sitouttaa muutosprojektiin. Jos muutosta ei kukaan ole viemässä eteenpäin, ei muutosta tule vaikka jäsenistö haluaisikin. Toisaalta, jos jäsenistö ei osaa muuttua, ei muutoksen johtaminenkaan ole helppoa Vaikka pilotin käynnistäminen tapahtui nopeasti, tulokset näkyvät hitaasti Kyllä tehtävänannoista hyviä vinkkejä saa, mutta kyllä niitä soveltamaan joutuu Ei vielä vastausta 6.

35 Kommentteja kehittämisestä Klubitoiminnan kehittäminen on varmasti hyvä keino ravistella nukkuvia klubeja miettimään uusia ajatuksia klubitoiminnan kehittämiseksi. Pilotoinnin jälkeen olisi hyvä löytää esim Lionssivuilta kokemuksia, joita kaikki klubit voisivat hyödyntää. Monesti järjestötoiminnassa kaikki koettavat keksiä samoja asioita uudelleen. Muutamankin toimivan ja klubeja virkistävän kultajyväsen löytäminen saattaa vaikuttaa positiivisesti esim klubien kiinnostavuuteen ja jäsenhankintaan Klubitoiminnan kehittäminen on tärkeä ja sitä pitäisi tukea kaikilla organisaatiotasoilla Lions-toiminnassa Toimintaa pitää kehittää jatkuvasti, vaikka se olisikin jo entuudestaan hyvää. Lisäksi klubeihin pitää kyetä saamaan lisää nuoria lioneja ja se onnistuu parhaiten tekemällä toiminnasta entistä kiinnostavampaa Hyvä että on alettu kehittämään klubeja ennen kuin ukkoutuvat oikein kunnolla ja olisi vaikea saada nuorta porukkaa mukaan Toimintaa on syytä kehittää, jotta nuorempia ja hiljaisempia lioneja saadaan pysymään mukana toiminnassa.

36 Kommentteja kehittämisestä Klubitoiminnan kehittäminen on aina kannatettavaa, sillä jäsenistön vaihtuessa ja vanhetessa voi luutuminen sekä vanhoista toimintatavoista kiinnipitäminen koitua kohtalokkaaksi koko klubille Tässä yhteydessä muistuu mieleen Lion Olli Linjalan ajatukset Tapa urautuneet rutiinit ennen kuin ne tappavat klubisi toiminnan Em. strategia olisi hyvä kaikissa klubeissa, mutta kun tämä on kuitenkin vapaaehtoista toimintaa ja monet ovat vielä mukana tiukassa työelämän vauhdissa niin mielestäni projekti pitäisi hoitaa siten ettei se tunnu toiselta työltä Jokaisella klubilla ja klubilaisella pitäisi olla selkeä käsitys siitä, miksi klubi on olemassa eli mikä on toiminnan tarkoitus Täytyy heti todeta, että yllä kuvatun kaltaisia keinoja on käytetty ennenkin Mielestäni nykyisen presidentin jämäkkä ote on vaikuttanut enemmän toimintaan kuin e.m uudistumisideat Klubin presidentin ja hallituksen pitäisi osata paremmin muutosjohtajuus.

37 Kommentteja kehittämisestä En missään nimessä vähättele näitä kehittämismalleja. Niistä varmasti löytyy aihioita klubitoiminnan vilkastuttamiseen, mutta ennen kuin niiden positiiviset vaikutukset leviävät tietoisuudeksi ympäristöön, vallitseva kilpailu (muut järjestöt, työelämä, mahdolliset uudet muotivirtaukset) on saattanut pistää järjestömme liian ahtaalle Myös uusien jäsenten hankintaan panostimme 4-5 vuoden aikana melkoisesti. Tulos ei ollut kovin häävi. Esimerkiksi Tutustu lionstoimintaan iltamme saimme lähes viisikymmentä henkeä, joista yli kymmenen erittäin potentiaalista leijonaa. Yksi liittyi klubiin Ei ole helppo homma. Tämä vaatii aikaa. Mitä vanhempi klubi ja mitä vanhemmat jäsenet, sen enemmän aikaa muutos vie. Viihtyvyyttä on vaikea saada, jos hallinto ei toimi kunnolla. Jos hallinto on heikkoa, muutoksien läpivienti on raskasta. Muutoksessa pitäisikin kiinnittää huomiota muutostyön järjestykseen. Meidän kohdalla aloitimme väärässä järjestyksessä muutostyön Pilotointiin liittyvät ohjeet ovat olleet hyödyllisiä. Itse jäin kaipaamaan valmennusta tai valmentajaa, koska helppoa tämän työn läpivienti ei ole.

UUDISTUVA LIONS-TOIMINTA

UUDISTUVA LIONS-TOIMINTA Uudistuksen tavoitteet Palvelunäkökulman kirkastaminen Terveen nuorison kasvattaminen Yhteyksien tiivistäminen ympäröivään yhteiskuntaan Jäsenistön innokkuuden palauttaminen Rekrytoinnin tukeminen. Tulevaisuuden

Lisätiedot

JÄSENTUTKIMUS 2014 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson

JÄSENTUTKIMUS 2014 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson JÄSENTUTKIMUS 214 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson Jäsenkyselyn lähettäminen Kysely lähetettiin 14.1.214 LION-viestinä 19.863 vastaanottajalle Uudelleen muistutuksena LION-viestin yhteydessä 1.11.214

Lisätiedot

107 N N-PIIRIN STRATEGIA

107 N N-PIIRIN STRATEGIA 107 N NPIIRIN STRATEGIA 2006 2010 107 N Tavoitteet ja toimenpiteet Tavoitteet Sisäinen yhteistyö toimii Lionit ja klubit sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin Aktiviteetit toteutetaan suunnitelmien mukaan

Lisätiedot

LC SAVONLINNA / SÄÄMINKI KLUBIN STRATEGIA. Strategia päivitetty 27.10.2015

LC SAVONLINNA / SÄÄMINKI KLUBIN STRATEGIA. Strategia päivitetty 27.10.2015 LC SAVONLINNA / SÄÄMINKI KLUBIN STRATEGIA Strategia päivitetty 27.10.2015 Tämän LC klubin strategian on laatinut klubin hallitukselle Ehdollepano- ja kehitystoimikunta. 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2006 2007 TEEMAT Kansainvälinen teema: Liiton teema: Piirin teema: Klubin teema: Taidolla tavoitteisiin Skickligt goda resultat Passion to Excel Turvallinen tulevaisuus En trygg framtid

Lisätiedot

Klubisihteerin koulutus

Klubisihteerin koulutus Klubisihteerin koulutus 10.5.2017 Sihteerin koulutus 2017 1 Koulutuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus

Lisätiedot

Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli. (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli)

Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli. (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli) 1362018 Otto Pitkänen Perinteinen jaksoteltu vuosikertomusmalli (Esityksen lopussa vaihtoehtoinen yksinkertainen malli) (MALLI) TÄHÄN KLUBIN LOGO TOIMINTAKERTOMUS KLUBIN NIMI Toimintakausi 17201X - 306201X

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland. Derby Forum. Klubitoiminnan kehittäminen. Kausi

Lions Clubs International MD 107 Finland. Derby Forum. Klubitoiminnan kehittäminen. Kausi Lions Clubs International MD 107 Finland Derby Forum Klubitoiminnan kehittäminen Kausi 2012-2013 Klubitoiminnan kehittäminen Kummin rooli ja kummiklubien rooli Jäsentoimikunnan rooli Kehityskeskustelut

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 10.4.2015 Sihteerin

Lisätiedot

Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja. Piirikuvernööri Heikki Saarinen

Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja. Piirikuvernööri Heikki Saarinen Alueen puheenjohtaja Lohkon puheenjohtaja Piirikuvernööri Heikki Saarinen Sinun.. Kyvykkyytesi ja kehityshalusi on huomattu, siksi olen valinnut juuri Sinut omaan piirihallitukseeni Tehtävä on vaativa

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS Sihteerin koulutus /GLT Marko Uusitalo 1

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS Sihteerin koulutus /GLT Marko Uusitalo 1 KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 2 Klubin sihteeri,

Lisätiedot

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen,

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen, Viestintä on mahdollisuus Auvo Mäkinen, 3.2.2018 Sisäinen viestintä, visio Jäsenistö tietää toimintamme tavoitteet Jäsenistö saa aktiivisesti tietoa yhteisistä hankkeista Jäsenistö pystyy vaikuttamaan

Lisätiedot

10.3.2011. Piirikuvernööri Tuomo Holopainen

10.3.2011. Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Uusien jäsenten koulutus Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Lions Clubs International MD 107 Finland Arne Ritari Suomen lionstoiminnan kummi Aarne Ritarin syntymästään tuli 7.3.2011 kuluneeksi 105 -vuotta.

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland KLUBIN PRESIDENTTI. 16.4.2012 Suomen Lions-liitto r.y./presidentti RJ/OE

Lions Clubs International MD 107 Finland KLUBIN PRESIDENTTI. 16.4.2012 Suomen Lions-liitto r.y./presidentti RJ/OE KLUBIN PRESIDENTTI 1 Valmennuksen tavoite: Tiedät tehtäväsi presidenttinä Tunnet Suomen Lions-liiton toimintatavan Kannat vastuuta klubisi Lions-toiminnasta 2 Presidentin tehtävät MITÄ KAUDELTASI HALUAT?

Lisätiedot

Klubin jäsenjohtajan tehtävät. Valmennuksen tavoitteet. Valmennuksen taustaa. Virkailijakoulutus

Klubin jäsenjohtajan tehtävät. Valmennuksen tavoitteet. Valmennuksen taustaa. Virkailijakoulutus Klubin jäsenjohtajan tehtävät Virkailijakoulutus 20.4.2013 GMT-koordinaattori 107E -piiri Marja Sundström-Pullinen LC Lempäälä / Sääksjärvi MSP 1 Valmennuksen tavoitteet Valmennetaan klubien jäsenjohtajia

Lisätiedot

TULEVIEN PRESIDENTTIEN VALMENNUS KAUDELLE 2015-2016. Hyviä käytäntöjä, kyselyn tulokset

TULEVIEN PRESIDENTTIEN VALMENNUS KAUDELLE 2015-2016. Hyviä käytäntöjä, kyselyn tulokset TULEVIEN PRESIDENTTIEN VALMENNUS KAUDELLE 2015-2016 Hyviä käytäntöjä, kyselyn tulokset Pressan kestokansio, myös sähköisenä Puolisot mukana toiminnassa Klubin viihtyvyys / iloinen tekemisen meininki Kokoukset

Lisätiedot

KUVERNÖÖRIT RAHASTONHOITAJA VIESTINTÄJOHTAJA PIIRISIHTEERI LOHKOJEN PUHEENJOHTAJAT 15 HENKILÖÄ. GTM Tuomo Romakkaniemi

KUVERNÖÖRIT RAHASTONHOITAJA VIESTINTÄJOHTAJA PIIRISIHTEERI LOHKOJEN PUHEENJOHTAJAT 15 HENKILÖÄ. GTM Tuomo Romakkaniemi KUVERNÖÖRIT RAHASTONHOITAJA VIESTINTÄJOHTAJA PIIRISIHTEERI LOHKOJEN PUHEENJOHTAJAT 15 HENKILÖÄ GTM 5.11.2018 Tuomo Romakkaniemi Asialista Todetaan läsnäolijat Muistio, sivut 5 Jäsenmäärä, GAT ja raportointi

Lisätiedot

Piirin 107-L toimintasuunnitelma LUONNOS. Piirihallituksen kokous Tuomo Romakkaniemi 1VDG

Piirin 107-L toimintasuunnitelma LUONNOS. Piirihallituksen kokous Tuomo Romakkaniemi 1VDG Piirin 107-L toimintasuunnitelma 2018-2019 LUONNOS Piirihallituksen kokous 17.2.2018 Tuomo Romakkaniemi 1VDG Esityksen sisältö 1.Toiminnan suunnittelun lähtökohdat 2.Piirin tarkoitus ja tavoite 3.Strategiset

Lisätiedot

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen Viestintä on mahdollisuus Auvo Mäkinen Sisäinen viestintä, visio Jäsenistö tietää toimintamme tavoitteet Jäsenistö saa aktiivisesti tietoa yhteisistä hankkeista Jäsenistö pystyy vaikuttamaan asioihin Syntyy

Lisätiedot

LC - VANTAA/VERNISSAN

LC - VANTAA/VERNISSAN LC - VANTAA/VERNISSAN STRATEGIA Päivitetty maaliskuussa 2012 Työryhmä: Terttu Harlu, Ritva Nepponen, Aija Lehmusvaara, Varpu Ylhäinen, Ritva Laakso-Liukkonen ja Marketta Korhonen 2/7 SISÄLLYSLUETTELO 1.

Lisätiedot

Klubin jäsenjohtajan tehtävät. Virkailijakoulutus

Klubin jäsenjohtajan tehtävät. Virkailijakoulutus Klubin jäsenjohtajan tehtävät Virkailijakoulutus Taustalla kauden 2011-2012 teemat Järjestön teema Me palvelemme Kv presidentin Wing-Kun Tamin teema Minä luotan Kotimainen teema Vastuu on minun Piirin

Lisätiedot

Suunnittelu. llä suunnittelulla pääp

Suunnittelu. llä suunnittelulla pääp Suunnittelu Vain hyväll llä suunnittelulla pääp äästään vapaaehtoistoiminnassakin tuloksiin. Suunnittelun perustana on tilanteen analysointi. Analyysin jälkeen j tehdää ään n suunnitelma (strategia). Suunnitelma

Lisätiedot

Lions107 M Pori

Lions107 M Pori Lions107 M 21.1.2019 Pori Palvelu- ja varainhankinta Sinulla voi olla tottumuksia, jotka heikentävät sinua. Muutoksen salaisuus on keskittää kaikki voimasi, mutta ei vanhan vastustamiseen, vaan uuden rakentamiseen

Lisätiedot

N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET

N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET N-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNNAN STRATEGIA JA HANKKEET 2012-2013 2/5 SISÄLLYSLUETTELO 1. Missio 2. Nykytila-analyysi ja johtopäätökset analyyseista 3. Pelikenttä 4. Visio 5. Päämäärät 6. Menestyskonsepti 7.

Lisätiedot

PrePETS. Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG

PrePETS. Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG PrePETS Rotarypiiri 1430 Aimo Turunen, DG 2016-2017 Aimo Turunen Kiteen Rotaryklubi ry DG 2016-2017 Rotarypiiri 1430 aimo.turunen49@gmail.com 0400-275928 http://www.rotarypiiri1430.fi/ TITLE 2 RI Vuoden

Lisätiedot

Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt!

Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt! Lions Clubs International MD 107 Finland Vastuu on meidän! Ansvaret är vårt! Aktiviteetti lionsklubeille Netin turvallinen käyttö perheissä 1 Leijonien oma palveluaktiviteetti! Netin turvallinen käyttö

Lisätiedot

Klubin kehittämistyöpaja Marja Sundström-Pullinen GMT 107-E

Klubin kehittämistyöpaja Marja Sundström-Pullinen GMT 107-E Klubin kehittämistyöpaja 2013 Työpajan tavoitteet Klubin toiminnan laadun parantaminen Jäsentyytyväisyyden nostaminen Jäsenten sitouttaminen Mitä klubi tekee ja miten tekee? LAADUKKAASTI TOIMIVASSA KLUBISSA

Lisätiedot

Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä

Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä Varapresidentti- ja jäsenjohtajakoulutus 13.9.2014 Piiriforum Sääksjärvi, Lempäälä Marja Sundström-Pullinen. CM, presidentti LC Lempäälä / Sääksjärvi Aiheet: Varapresidentin sekä jäsenjohtajan tehtävät

Lisätiedot

Piirin 107-G toimintasuunnitelma

Piirin 107-G toimintasuunnitelma Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nousevalle Sukupolvelle LIONS-JÄRJESTÖN TUNNUS: We serve. Me palvelemme. LIONS-JÄRJESTÖN TOIMINTA-AJATUS (missio) (lions-vuosikirja/liiton sivut) LIONS-JÄRJESTÖN TAVOITETILA

Lisätiedot

Auttaminen, palvelu, idealismi

Auttaminen, palvelu, idealismi Auttaminen, palvelu, idealismi Kyselyssä nousi tärkeäksi syyksi liittymiselle järjestömme idealistinen puoli, auttaminen ja tuen antaminen heikompiosaisille. 1. Ideoikaa konkreettisia tekoja ja toimintakäytäntöjä,

Lisätiedot

Derby Forum -kysely TAUSTAMUUTTUJAT. Ikäsi. 20-24 -vuotias. 25-29 -vuotias. 30-34 -vuotias. 35-39 -vuotias. 40-44 -vuotias.

Derby Forum -kysely TAUSTAMUUTTUJAT. Ikäsi. 20-24 -vuotias. 25-29 -vuotias. 30-34 -vuotias. 35-39 -vuotias. 40-44 -vuotias. Derby Forum -kysely Onnittelut meille, sillä juuri Sinut on valittu kehittämään Lions toimintaa piirissämme. Etenemme kahdessa vaiheessa. Aluksi toivomme Sinun vastaavan tähän kyselyyn. Täyttämällä tämän

Lisätiedot

ROTARYVUODEN SUNNITTELU. Päivämäärä: 17.03.2012

ROTARYVUODEN SUNNITTELU. Päivämäärä: 17.03.2012 ROTARYVUODEN SUNNITTELU Esittäjä: OLAVI MIETTINEN Päivämäärä: 17.03.2012 Esityksen tavoite: Tulevat presidentit, -sihteerit ja komiteat Innostaa sekä lisätä valmiuksia: Suunnitella klubin hallinto ja toiminta

Lisätiedot

LC - VANTAA/VERNISSAN

LC - VANTAA/VERNISSAN LC - VANTAA/VERNISSAN STRATEGIA Päivitetty kesäkuussa 2013 Työryhmä: Päivi Aho, Katriina Akselinmäki, Mervi Bordi, Maila Hongisto, Riitta Liisa Seitakari, Varpu Ylhäinen ja Ritva Laakso-Liukkonen 2/7 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Jäsenohjelma- ja koulutustoimikunta 2009 2010 107 D-piiri Päivi Nieminen e-mail: paivi.nieminen@lions.fi gsm +358 40 5457 335 28.8.

Jäsenohjelma- ja koulutustoimikunta 2009 2010 107 D-piiri Päivi Nieminen e-mail: paivi.nieminen@lions.fi gsm +358 40 5457 335 28.8. Jäsenohjelma- ja koulutustoimikunta 2009 2010 107 D-piiri Päivi Nieminen e-mail: paivi.nieminen@lions.fi gsm +358 40 5457 335 28.8.2009 1 (3) Jäsenohjelma- ja koulutustoimikunnan TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010

Lisätiedot

Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia ja Huittinen Palvelu- ja varainhankinta

Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia ja Huittinen Palvelu- ja varainhankinta Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia 14.9. ja Huittinen 21.9. Palvelu- ja varainhankinta Maailmanlaajuisesta palvelukehyksestä tulee toisen vuosisatamme pysyvä jalanjälki. Historiamme kunnioittaminen

Lisätiedot

JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN

JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN JOHTOSUUNNITELMASTA TOIMINTASUUNNITELMAAN Esittäjä: OLAVI MIETTINEN Päivämäärä 19.03.2011 Esityksen tavoite: Tulevat presidentit, -sihteerit ja komiteat Innostaa sekä lisätä valmiuksia: Suunnitella klubin

Lisätiedot

Lionsklubin strategian teko-ohje. Ossi Eloholma

Lionsklubin strategian teko-ohje. Ossi Eloholma Lionsklubin strategian teko-ohje Ossi Eloholma 2010 2 Lionsklubin strategian teko-ohje Johdanto Sana strategia on peräisin antiikin Kreikasta 510 eaa, jolloin heimon johdossa oli Strategos, jonka tärkein

Lisätiedot

Piirin valmennuskatsaus Laatuhyvinvointikysely. Koulutuspalautteista ja LPJ-koulutukseen liittynyt kysely Yhteenveto GLT-d Hannu Anttonen

Piirin valmennuskatsaus Laatuhyvinvointikysely. Koulutuspalautteista ja LPJ-koulutukseen liittynyt kysely Yhteenveto GLT-d Hannu Anttonen Piirin valmennuskatsaus Laatuhyvinvointikysely Koulutuspalautteista ja LPJ-koulutukseen liittynyt kysely Yhteenveto GLT-d Hannu Anttonen Klubikysely 2014 - koulutus Tuloksellisuustieto ok: 50% sanoo ei

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen

Lions Clubs International MD 107 Finland. Klubin presidentti päivitetty Varpu Ylhäinen Lions Clubs International MD 107 Finland Klubin presidentti 8.5.2012 päivitetty 16.4.2012 Varpu Ylhäinen 1 Valmennuksen tavoitteet Antaa Sinulle valmiuksia toimia klubipresidenttinä Tiedät tehtäväsi presidenttinä

Lisätiedot

PIIRIKOKOUS PORI 25.4.2015. PUOLISOKOULUTUS 7th FLOOR DC HILVE REIJONEN

PIIRIKOKOUS PORI 25.4.2015. PUOLISOKOULUTUS 7th FLOOR DC HILVE REIJONEN PIIRIKOKOUS PORI 25.4.2015 PUOLISOKOULUTUS 7th FLOOR DC HILVE REIJONEN 1 Yleistä Suomen Lions-liitto r.y:n ohjesäännön 20 mukaan perheenjäsenten osallistuminen klubien palvelutoimintaan on lionstoimintaan

Lisätiedot

LIONS CLUBS INTERNATIONAL D 107-N Piirikuvernöörin katsaus 05.02.2008 DG Markku Talvio

LIONS CLUBS INTERNATIONAL D 107-N Piirikuvernöörin katsaus 05.02.2008 DG Markku Talvio LIONS CLUBS INTERNATIONAL D 107-N Piirikuvernöörin katsaus 05.02.2008 DG Markku Talvio Lionismin ydin Mitä jos nämä henkilöt jotka ovat menestyneet motivoituneisuutensa, älykkyytensä ja kunnianhimonsa

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107-M Finland. Suomi-Finland 1917-2017. Jäsenjohtajakoulutus. 20.4.2015 Jäsenjohtajakoulutus / IPDG Matti Reijonen 1

Lions Clubs International MD 107-M Finland. Suomi-Finland 1917-2017. Jäsenjohtajakoulutus. 20.4.2015 Jäsenjohtajakoulutus / IPDG Matti Reijonen 1 Jäsenjohtajakoulutus 20.4.2015 Jäsenjohtajakoulutus / IPDG Matti Reijonen 1 Jäsenhuollon ohjaus Suuntaa antamassa liiton / piirin 1. strategia 2. toimintasuunnitelma 3. tavoitteet Oman klubin 1. strategia

Lisätiedot

PrePets 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki

PrePets 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki PrePets 2016 Kauniainen Mäntsälä - Helsinki Klubipresidentin avaintehtävät PrePETS 2016 10.2. 16.2. - 18.2.2016 2016-17 TITLE 2 Periaatteet - Tiedosta päämäärät - Keskity olennaiseen TITLE 3 Presidentin

Lisätiedot

Koulutustoimikunnan suunnitelma kaudelle

Koulutustoimikunnan suunnitelma kaudelle Liite Hannu Anttonen 28.3.2016 Koulutustoimikunnan suunnitelma kaudelle 2016-2017 Koulutuksella ja valmennuksella kehitämme ja uudistamme klubien ja piirin johtamista tavoitteena tuloksellinen toiminta

Lisätiedot

Sihteerin avaintehtävät

Sihteerin avaintehtävät SIHTEERIN OPAS Sihteerin avaintehtävät 1. Toimia presidentin oikeana kätenä sekä hallituksen että klubikokouksissa. 2. Liiton jäsenrekisterin ylläpito. (uudet jäsenet, eroavat jäsenet, jäsenten yhteystietojen

Lisätiedot

Klubin kehittämisestä ja koulutuksista

Klubin kehittämisestä ja koulutuksista Klubin kehittämisestä ja koulutuksista Meri-Karina 6.5.2014 Marja-Leena Knuutinen ELINIKÄINEN OPPIMINEN Yhteiskunnassa toimiminen edellyttää tietoja, taitoja, sivistystä ja osaamista. Koulutus edistää

Lisätiedot

TITLE Klubijohtosuunnitelma Hannu Simström

TITLE Klubijohtosuunnitelma Hannu Simström TITLE Klubijohtosuunnitelma 2018-2019 Hannu Simström 22.5.2018 Someron Rotaryklubi - nykytilanne Someron Rotaryklubi perustettu 23.10.1954 Jäseniä tällä hetkellä 30 25 miestä, 5 naista Kauden 2017-2018

Lisätiedot

LIONS 107 K-piiri K-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty johtoryhmässä Hyväksytty piirihallituksessa

LIONS 107 K-piiri K-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty johtoryhmässä Hyväksytty piirihallituksessa K-PIIRIN Hyväksytty johtoryhmässä 19.3.2018 Hyväksytty piirihallituksessa 5.4.2018 Käsittely piirin vuosikokouksessa 21.4.2018 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Toiminta-ajatus 3. Perusarvot 4. Pelikenttä

Lisätiedot

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT

INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT 1 INNER WHEEL -KLUBIN SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.8.2017, Kansallinen Neuvosto 1 KLUBIN NIMI... 2 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU... 2 3 HALLITUS... 2 4 PRESIDENTTI... 2 5 VARAPRESIDENTTI... 3 6 SIHTEERI... 3

Lisätiedot

E-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNTA Pekka Siitonen, GLT

E-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNTA Pekka Siitonen, GLT E-PIIRIN KOULUTUSTOIMIKUNTA 2018-2019 Pekka Siitonen, GLT Lions Clubs International E-Piirin koulutuskoordinaattori Pekka Siitonen 040 537 8840 pekka.siitonen@lions.fi LC Lempäälä, lion 2009 alkaen GLT

Lisätiedot

Lions-piiri 107-N PTS DG Sini Eloholma Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa

Lions-piiri 107-N PTS DG Sini Eloholma Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa Lions- 107-N PTS 2015-2019 DG Sini Eloholma Hyväksytty hallituksen kokouksessa 5.11.2014 Kansainvälinen lions-järjestö Näkemyksemme- visio Järjestö säilyy vapaaehtoisten yhteiskunnallisten ja humanitaaristen

Lisätiedot

Peuramaa Golf Hjortlandet ry

Peuramaa Golf Hjortlandet ry Peuramaa Golf Hjortlandet ry Toimintasuunnitelma 2018-2020 Seuran kevätkokous 15.5.2018 ESITELLÄÄN SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN KEVÄTKOKOUKSEN JÄLKEEN Toimintasuunnittelun tavoite Päivittää RY:n toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Tee siitä totta! Klubiprojektien kehitysopas

Tee siitä totta! Klubiprojektien kehitysopas Tee siitä totta! Klubiprojektien kehitysopas Lionsklubit, jotka järjestävät mielekkäitä palveluprojekteja, vaikuttavat monella tavalla niiden ihmisten elämään, joita he auttavat. Klubijäsenet tuntevat

Lisätiedot

Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi

Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi Pets 2017 Herttoniemi Hertonäs rotaryklubi Klubipresidentin avaintehtävät 2017-2018 TITLE 2 Presidentin avaintehtävä 1. Klubin toiminnan organisointi ja johtaminen - Toimintasuunnitelman laadinta hallituksen

Lisätiedot

JÄSENKYSELY 2010. Jokaiseen pääkohtaan voit vapaasti lisätä täsmentävän kannanottosi.

JÄSENKYSELY 2010. Jokaiseen pääkohtaan voit vapaasti lisätä täsmentävän kannanottosi. 1/6 Rotarypiiri 1390 JÄSENKYSELY 2010 Tämä on rotarypiirin 1390 kaikkien rotaryklubien jäsenille suunnattu kysely, jonka tavoitteena on kartoittaa suhtautumista rotariuteen yleensä sekä oman klubin toimintaan.

Lisätiedot

Klubin ja paikkakunnan tarpeiden arviointi

Klubin ja paikkakunnan tarpeiden arviointi PALVELUUN TARVITTAVAT TYÖKALUT Klubin ja paikkakunnan tarpeiden arviointi Tervetuloa Lions- ja leoklubien & paikkakunnan tarpeiden arviointiin (LPTA)! Klubinne voi olla innostunut palvelusta, mutta epävarma

Lisätiedot

Miten toteuttaa onnistunut Klubin laatualoitteen workshop

Miten toteuttaa onnistunut Klubin laatualoitteen workshop Miten toteuttaa onnistunut Klubin laatualoitteen workshop OHJAAJAN OPAS VALMISTAUTUMINEN WORKSHOPIIN TAVOITE Tämän workshopin yleisenä tavoitteena on edistää avointa keskustelua klubin jäsenten välillä,

Lisätiedot

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Yhtä jalkaa - Ratsastuksen Reilu Peli Mitä on Reilu Peli? Jokaisen oikeus harrastaa iästä, sukupuolesta, asuinpaikasta, yhteiskunnallisesta asemasta,

Lisätiedot

107 G-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty piirihallituksessa

107 G-PIIRIN STRATEGIA. Hyväksytty piirihallituksessa 107 G-PIIRIN STRATEGIA 2013 2016 Hyväksytty piirihallituksessa 22.2.2014 Sivu 2 / 7 Sisällysluettelo 1. Missio... 3 2. Perusarvot... 3 3. Nykytila-analyysi... 3 4. Pelikenttä... 4 5. Visio ja päämäärät...

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA

Lions Clubs International MD 107 Finland LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA LOHKON PUHEENJOHTAJA ALUEEN PUHEENJOHTAJA 1 KOULUTUKSEN TAVOITE: Tiedät tehtäväsi tärkeyden Tiedät siihen kuuluvan byrokratian Sitoudut hoitamaan tehtävän Tiedät mistä olet vastuussa 2 Piirikuvernöörisi

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja Tuomo Holopainen

Strategiset tavoitteet Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja Tuomo Holopainen Strategiset tavoitteet 2014-2019 Suomen Lions-liiton vuosikokous, Pori Puheenjohtaja 2014 2015 Copyright Rastor Oy Lions-liiton strategia 2014-2019 Strategiset linjaukset Kriittiset menestystekijät Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Nuorisotyö Toimintasuunnitelma 08-09 sivu 1/5 DC Pirkko Kokkonen 18.7.08

Nuorisotyö Toimintasuunnitelma 08-09 sivu 1/5 DC Pirkko Kokkonen 18.7.08 Nuorisotyö Toimintasuunnitelma 08-09 sivu 1/5 Nuorisotyötoimikunta jakaantuu neljään osa-alueeseen: Nuorisovaihto, Lions Quest, Päihteiden vastainen työ ja Leo-toiminta. Osa-alueiden vetäjät ovat Ulla

Lisätiedot

Palvelu- ja varainhankintatoimiala 2015 2016

Palvelu- ja varainhankintatoimiala 2015 2016 Palvelu- ja varainhankintatoimiala 2015 2016 Varainkeruuaktiviteeteilla taataan Lions-nuorisotyön tukemiseen tarvittavat varat. Punainen Sulka keräyksen 2016 2017 tavoitteet ovat klubeissa hyväksytyt ja

Lisätiedot

Kauden 2015-2016 tapahtumista. Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen

Kauden 2015-2016 tapahtumista. Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen Kauden 2015-2016 tapahtumista Virkailijakoulutus 2015 I-piirin GLT-d Hannu Anttonen Koulutus- ja jäsenkysely Klubikysely 26/52= 50% vastasi Syy: Halu vaikuttaa ja antaa palautetta Nyt virkailijakoulutukseen

Lisätiedot

Jäsentoimikunnan puheenjohtaja - klubin jäsenjohtaja - GMT. Jukka Kärkkäinen Liiton jäsenjohtaja

Jäsentoimikunnan puheenjohtaja - klubin jäsenjohtaja - GMT. Jukka Kärkkäinen Liiton jäsenjohtaja Jäsentoimikunnan puheenjohtaja - klubin jäsenjohtaja - GMT Jukka Kärkkäinen Liiton jäsenjohtaja 27.5.2015 esittäjän etunimi sukunimi 2 Jäsenjohtajan avainalueet Lionsklubin virallinen virkailija, joka

Lisätiedot

I-piirin KOULUTUS. D 107-I 15.12.2014 Hannu Anttonen

I-piirin KOULUTUS. D 107-I 15.12.2014 Hannu Anttonen I-piirin KOULUTUS D 107-I 15.12.2014 Hannu Anttonen Koulutuksen toteutuminen Syksyllä osallistuneita n 300 henkilöä Elokuu LPJ 23.8 Oulu Syyskuu Lohko-/ aluekokous 24.9, aiheena mm brandiasiat uusien koulutus

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE 7/2015-2016. Hyvät klubien presidentit ja muut virkailijat, lionit, puolisot ja PDG:t.

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE 7/2015-2016. Hyvät klubien presidentit ja muut virkailijat, lionit, puolisot ja PDG:t. Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland Piirikuvernööri, DG 2015-2016 Timo Sysilampi ja puoliso Pirkko Distriktsguvernör, DG 2015-2016 Timo Sysilampi och maka Pirkko Lions

Lisätiedot

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Tausta Viestintätoimikunnan pj. MD-PRC Auvo Mäkinen ilmoitti puhelimessa 20.2.2011 LC Jyväskylä/Harjun Jouni Huotarille, että Lions-liitto

Lisätiedot

LC Porvoo mlk Borgå lk Toimintaperiaatteet kausi 2007-2008

LC Porvoo mlk Borgå lk Toimintaperiaatteet kausi 2007-2008 Toimintaperiaatteet kausi 2007-2008 Presidentti Teppo Luoto p. 050-45 84570 teppo.luoto@kolumbus.fi Lions tunnuslause - Organisations valspråk Järjestömme tunnuslause We serve - Me palvelemme - Vi tjänar

Lisätiedot

Presidenttivalmennus Köyliö

Presidenttivalmennus Köyliö Presidenttivalmennus 1 2019 Köyliö 6.2.2019 GLT-DC PDG Torsti Ruokoski 3.3.2019 1 Presidenttivalmennus Tämä klubipresidenttikoulutus antaa katsauksen niihin tietoihin, taitoihin ja ominaisuuksiin, joita

Lisätiedot

Lohkon puheenjohtajan itsenäisesti suoritettava koulutus

Lohkon puheenjohtajan itsenäisesti suoritettava koulutus Lohkon puheenjohtajan itsenäisesti suoritettava koulutus Moduuli 2: Lohkon puheenjohtaja lohkon hallintojohtajana TYÖKIRJA Tässä moduulissa keskitytään lohkon puheenjohtajan rooliin lohkon hallintojohtajana.

Lisätiedot

Miten muutosvalmennus on tukenut lionstoiminnan kehittymistä? IPDG TorstiRuokoski

Miten muutosvalmennus on tukenut lionstoiminnan kehittymistä? IPDG TorstiRuokoski Miten muutosvalmennus on tukenut lionstoiminnan kehittymistä? IPDG TorstiRuokoski HYVÄ KYSYMYS! Mitä muutosvalmennus on? StepbyStep Tavoitteet Vaikuttavuus Muutosvalmentaja on saanut kouluttajakoulutuksen

Lisätiedot

GLT-D, muva, opaslion,glt pres. dos Hannu Anttonen

GLT-D, muva, opaslion,glt pres. dos Hannu Anttonen JOVA 2 2016 I-piiri GLT-D, muva, opaslion,glt pres. dos Hannu Anttonen Presidentti Varapresidentti 2015, Hannu Anttonen 2 Lions Clubs International MD 107 Finland Päivän kulku Tervetuloa Tilaisuuden avaus,

Lisätiedot

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 Lions Clubs International MD 107 Finland HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 100 milj. palvelutekoa, Suomi 1,8 milj. RAPORTOINTI! 5 milj Suomen nuorisolle 100 v. syntymävuonna 1.3.2015 Ari LBI Lindell,

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. LC Karjalohja-Sammatti r.y. Perustettu

SÄÄNNÖT. LC Karjalohja-Sammatti r.y. Perustettu SÄÄNNÖT LC Karjalohja-Sammatti r.y. Perustettu 14.11.1976 1. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lions Club Karjalohja-Sammatti. Sen kotipaikka on Karjalohja. Yhdistystä nimitetään jäljempänä klubiksi.

Lisätiedot

Rotarypiiri 1420 Strategian

Rotarypiiri 1420 Strategian Rotarypiiri 1420 Strategian 2017-2020 1 kehittäminen Lokakuu 2016 2 Purpose is to bring together business and professional leaders in order to provide humanitarian services, encourage higher ethical standards

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti 2014-2015 Pekka Majuri piirikoordinaattori LC Helsinki/Itä pekkaolavi.majuri@kolumbus.fi 040 755 8554 Mitä veteraanit odottavat nyt? Miksi kaikki ajaa aina ohi,

Lisätiedot

21. vuosisadan nuoret lähettiläät kilpailu. 13.2.2008 Nuoret lähettiläät PID Harri Ala-Kulju 16.3.2009 1

21. vuosisadan nuoret lähettiläät kilpailu. 13.2.2008 Nuoret lähettiläät PID Harri Ala-Kulju 16.3.2009 1 21. vuosisadan nuoret lähettiläät kilpailu 13.2.2008 PID Harri Ala-Kulju 16.3.2009 1 TAPAHTUMAHISTORIA 21 vuosisadan nuoret lähettiläät kilpailu on yksi Lionsjärjestön nuoriso-ohjelmista. Kilpailu on yleinen

Lisätiedot

107 N-PIIRI PTS

107 N-PIIRI PTS Hyväksytty piirihallituksen kokouksessa 24.4.2010 107 NPIIRI PTS 2010 2015 www.lions.fi/n Npiiri/ Holopainen Tuomo/ Ruissalo Jouko/Tuomikoski Antti/ Viinikainen Esko 1 Vaikka Lionstoiminta on vakaalla

Lisätiedot

Jäsenten aktivointi Piirikokous Jämsänkoski

Jäsenten aktivointi Piirikokous Jämsänkoski Jäsenten aktivointi Piirikokous 12.10.2013 Jämsänkoski Kohdat 1 5 ovat johdanto aiheeseen Kohdat 6 17 ovat ryhmän 4 ajatuksia DGN Raili Töntsi Lahti-Laune 1 Jäsenmäärän muutos 2012 2013 RI:n ja SR:n tilastojen

Lisätiedot

Tiimivalmennus 6h. Tiimienergian pikaviritys

Tiimivalmennus 6h. Tiimienergian pikaviritys Tiimivalmennus 6h Tiimienergian pikaviritys Hienoa kuinka hyvin valmennus pysyi kasassa ja sai kaikki mukaan. Kukaan ei ollut passiivisena tässä koulutuksessa. TeliaSonera Oyj 1 / 9 Miksi investoisit tiimityöhön?

Lisätiedot

LIONS CLUB SALO-USKELAN SÄÄNNÖT

LIONS CLUB SALO-USKELAN SÄÄNNÖT LIONS CLUB SALO-USKELAN SÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lions Club Salo-Uskela ry. Sen kotipaikka on Salon kaupunki. Yhdistystä nimitetään jäljempänä klubiksi. 2. Tarkoitus Klubin tarkoituksena

Lisätiedot

Asiantuntijaverkostot ja toimialaryhmät osana yhtenäisiä toimintatapoja

Asiantuntijaverkostot ja toimialaryhmät osana yhtenäisiä toimintatapoja Asiantuntijaverkostot ja toimialaryhmät osana yhtenäisiä toimintatapoja Tehokkuus, järjestäytyminen, vaikuttavuuden parantaminen, jne. 1 Webropol-kysely asiantuntijaryhmien jäsenille Lähetettiin AVIen

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland. KLUBISIHTEERIN koulutus. Laihialla16.4.2011. Piirisihteeri Tapio Seppä-Lassila D 107-F / TSL

Lions Clubs International MD 107 Finland. KLUBISIHTEERIN koulutus. Laihialla16.4.2011. Piirisihteeri Tapio Seppä-Lassila D 107-F / TSL KLUBISIHTEERIN koulutus Laihialla16.4.2011 Piirisihteeri Tapio Seppä-Lassila 1 KOULUTUKSEN TAVOITE: Tiedät tehtäväsi tärkeyden Tiedät siihen kuuluvan byrokratian Tiedät tärkeimmät ilmoitukset Osaat täyttää

Lisätiedot

SUJUVALLE POLULLE AMMATILLISESSA KOULUTUKSESSA

SUJUVALLE POLULLE AMMATILLISESSA KOULUTUKSESSA SUJUVALLE POLULLE AMMATILLISESSA KOULUTUKSESSA - MONIALAINEN YHTEISTYÖMALLI Ota koppi verkostotapaaminen, Hanko 24.10.2018 Tuula Hapulahti, Luksia 26.10.2018 Sujuva polku, Monialainen yhteistyömalli Sujuva

Lisätiedot

SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA

SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA SENIORIT VAPAAEHTOISINA SUURET IKÄLUOKAT MAHDOLLISUUTENA LIONS-TOIMINNASSA TAUSTATIETOA Järjestö on perustettu 1917 Chicagossa The International Association of Lions Clubs Palvelujärjestö WE SERVE Suomeen

Lisätiedot

107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013

107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013 107 F:N STRATEGIA Laadittu toukokuussa 2013 2/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. Missio 2. Perusarvot 3. Nykytila-analyysi ja johtopäätökset analyyseista 4. Pelikenttä 5. Visio ja päämäärät 6. Menestyskonsepti 7. Kriittiset

Lisätiedot

Lohkon puheenjohtajan koulutus tukitietoa

Lohkon puheenjohtajan koulutus tukitietoa Lohkon puheenjohtajan koulutus tukitietoa 1. Johdanto esitykseen Lähtökohtana valmennukselle on LPJ:n käsikirja ja sen aktiivinen käyttö. Piirikohtaiset toimintamuodot poikkeavat toisistaan ja siten piirien

Lisätiedot

Rotaryklubin jäsenkysely 20

Rotaryklubin jäsenkysely 20 Rotaryklubin jäsenkyselylomake Päiväys: 3.6.2010/REk Ryhmä: Jäsenyys Rotaryklubin jäsenkysely 20 Tämän jäsenkyselyn tarkoituksena on kartoittaa klubimme jäsenten mielipiteitä ja näkemyksiä koskien klubimme

Lisätiedot

KOONTI JÄRJESTETYSTÄ KUMPPANUUSFOORUMISTA

KOONTI JÄRJESTETYSTÄ KUMPPANUUSFOORUMISTA KOONTI 8.11.2018 JÄRJESTETYSTÄ KUMPPANUUSFOORUMISTA NEUVOLA JA PÄIVÄHOITO Keskusteltu neuvoloiden aukioloajoista ja influessarokotteiden loppumisesta Palokassa (myös pitkät jonotusajat puhututtaneet)

Lisätiedot

lokakuun TIETÄMÄT 3 Lokakuun TIETÄMÄT aloitetaan PNAT kokousuutisella.

lokakuun TIETÄMÄT 3 Lokakuun TIETÄMÄT aloitetaan PNAT kokousuutisella. 2013 LC TORNIO PUDAS UUTISIA 10.10.2013 LOKAKUU lokakuun TIETÄMÄT 3 Lokakuun TIETÄMÄT aloitetaan PNAT kokousuutisella. PNAT- kokouksen oli kutsunut koolle III alueen 2. lohkon puheenjohtaja Tuomo Hokkinen.

Lisätiedot

GMT Raimo Gröhn

GMT Raimo Gröhn KAMPANJA KESTÄÄ KOLME KAUTTA, TARKOITUS SAADA JÄSEN VIIHTYVYYS PARENMAKSI SEKÄ JÄSENMÄÄRÄN LASKU PYSÄHTYMÄÄN 1.7.2018-30.6 2021 KAMPANJAMATERIAALI ROLL-UPIT piiri 1 kpl WINDERIT piiri 2 kpl KÄYNTIKORTIT

Lisätiedot

Kytäjä Golf ry Seniorikysely Helmikuu 2015

Kytäjä Golf ry Seniorikysely Helmikuu 2015 Kytäjä Golf ry Seniorikysely Helmikuu 2015 Kytäjä Golf Ry:n Seniorikysely Ajankohta: Helmikuu 2015 Sähköpostiosoitteet: Kytäjä Golf Ry:n jäsenrekisteri Jäsenrekisterissä 1.2.2015 273 senioria (miehet 55v,

Lisätiedot

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 4 Toiminnan tukeminen Yhdistyksen nimi on Oulun Insinööriopiskelijat

Lisätiedot

VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN

VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN VUODEN 2018 TOINEN ALUETAPAAMINEN 1. TERVETULOA -max 5 min Aluetapaamisen avaus ja tervetulot, keitä paikalla? 2. LIPPUKUNTAKUULUMISET - max 30 min Käydään kierros mitä lippukunnille kuuluu? Tavoitteena

Lisätiedot

Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen. Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen

Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen. Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Lions Clubs International District 107-I-Finland

Lisätiedot

Nuori? Lhbtiq*? Innokas?

Nuori? Lhbtiq*? Innokas? Nuori? Lhbtiq*? Innokas? *) Lhbtiq lesbo, homo, biseksuaali, transihminen, intersukupuolinen tai queer Lähde mukaan tekemään Suomesta yhdenvertaisempi maa! Viime syksynä suomalaisille lhbtiq-nuorille vakuutettiin,

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Johtamisvalmennus 7.8.2010

Johtamisvalmennus 7.8.2010 Johtamisvalmennus 7.8.2010 Piirikuvernööri Tuomo Holopainen Kauden 2010 2011 teema: Eteenpäin yhdessä toimien Framåt tillsammans 1 ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT 2010 2015 Arvot Isänmaa

Lisätiedot