Ulkoistaminen Messukeskus, Helsinki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ulkoistaminen 2014. 10.4.2014 Messukeskus, Helsinki"

Transkriptio

1 Terveyden- ja Sosiaalihuollon Ulkoistaminen Messukeskus, Helsinki Yksityissektorin rooli tulevaisuuden terveydenhuoltojärjestelmässä? NÄISTÄ PUHUTAAN: PANEELI Näin vältät ulkoistamisen karikot Millaisia sopimuksen seurantamittareiden tulisi olla? Miten ulkoistettua palvelua johdetaan? Hyvät hankintakäytännöt älykkäämpi kilpailuttaminen Ulkoistuksistako mallia kunnalliseen toimintaan? MITÄ SANOVAT ASIANTUNTIJAT? Eetu Salunen, terveyspalvelujen johtaja Espoon kaupunki Mikko Komulainen, toimialajohtaja Lahden kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimiala Hennamari Mikkola, terveysturvan tutkimuksen päällikkö, KELA Merja Hirvonen, toimitusjohtaja Terveyspalvelualan liitto Esa Sirviö, kaupunginjohtaja Mänttä-Vilppulan kaupunki Yhteistyökumppanit: Järjestäjänä:

2 Älykkäämpi ohjelma torstai 10. huhtikuuta Ilmoittautuminen & aamukahvi 8.50 Tapahtuman avaus ja puheenjohtajan johdatus päivään 9.00 Ulkoistaminen parhaimmillaan ja pahimmillaan Mitä todellisia hyötyjä ulkoistamisesta on? Miten ja miksi kunnissa on ulkoistettu palveluita? Ulkoistamisen vaikutukset kuntapalveluihin ja kuntatalouteen pitkällä aikavälillä Käytännönläheistä kokemustietoa: Mitä seurauksia toteutuneilla ulkoistuksilla on ollut? Vastuujaot kunnan ja palvelun tuottajan välillä Järjestämisvastuun selkeyttäminen ja sen erillään pitäminen palvelujen käytännön toteuttamisesta Maijaliisa Junnila, FT, johtava asiantuntija, neuvonantaja terveyspalveluiden kilpailutuksissa, Terveyden ja Hyvinvoinninlaitos, Politiikan seuranta- ja vaikuttavuusyksikkö 9.40 Hyvät hankintakäytännöt älykkäämpi kilpailuttaminen Sopimusehtojen ennakoiminen tarjouspyyntövaiheessa Asiakaslähtöisyyden huomioiminen Miten sopimuksista tehdään taloudellisesti järkeviä? Sopimusaikainen ohjaus ja sopimusehtojen noudattamisen valvonta Kumppanuuden rakentaminen osaksi hankintaa Tuomas Aho, OTL, Asianajaja, Asianajotoimisto Juridia Bützow Kahvi Eroon jatkuvasta lääkäripulasta ja jonoista CASE Espoon kaupunki Ulkoistaminen valinnanvaran ja palvelujen parantumisen moottorina Miten terveysasemapalvelujen ulkoistaminen on onnistunut Espoossa? Terveysasemien vertailutulokset Eetu Salunen, terveyspalvelujen johtaja, Espoon kaupunki Miten ulkoistettua palvelua johdetaan ja seurataan? Miten toimintoja hallitaan paikallisesti? Kuinka kumppanuuden hallinnassa saadaan prosessit sujuviksi? Millaisia sopimuksen seurantamittareiden tulisi olla? Miten palvelujen määrää ja laatua, henkilöstön koulutustasoa ja hintaa voi arvioida sopimuskauden aikana? Uuden toiminnan innovointi ulkoistuksista mallia kunnalliseen toimintaan! Mikko Komulainen, toimialajohtaja, Lahden kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimiala Lounas Ulkoistaminen ja yksityisen terveydenhuollon kasvu Miksi yksityisten palvelujen kysyntä kasvaa? Miten ja miksi kunnissa on ulkoistettu palveluita? Lääkäripalvelujen ulkoistamiset tutkimusten valossa Yksityissektori tulevaisuuden terveydenhuoltojärjestelmässä Hennamari Mikkola, KTT, dosentti, terveysturvan tutkimuksen päällikkö, KELA tutkimusosasto CASE Ortopedinen hoitoketju Erikoissairaanhoidon hoitoketju osaksi perusterveydenhuollon palveluprosessia Jonottamisesta oikea aikaiseen hoitoon Kerralla kuntoon Sanna-Tuulia Lehtomäki, perusturvajohtaja, Euran kunta & Markku Suokas, johtaja, ylilääkäri, Terveystalo Kahvi Onko erikoissairaanhoidon palvelut ulkoistettavissa? Ulkoistuksen ulottaminen erikoissairaanhoitoon mitä mahdollisuuksia on? Yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyö erikoissairaanhoidossa CASE Silmätautien avohoitokäyntien ulkoistus käytännönläheisiä kokemuksia erikoissairaanhoidon ulkoistamisesta Ulla Näpänkangas, toimitusjohtaja, silmätautien erikoislääkäri, Coronaria Silmäklinikka

3 kilpailuttaminen NYT PANEELI Mitä palveluntuottajan ja paikallisen toimijan hedelmällinen yhteistyö vaatii? Mitä on yksityisen ja julkisen sektorin aito yhteistyö? Mistä on hyvä ulkoistamiskumppani tehty? Karikoiden kiertäminen mitkä ovat yleisimmät virheet palveluiden ulkoistamisessa puolin ja toisin? Panelistit: Merja Hirvonen, toimitusjohtaja, Terveyspalvelualan liitto Minni Hietala, projektipäällikkö ja tutkija, Aalto-yliopisto, HEMA-instituutti Vertti Kiukas, pääsihteeri, SOSTE ry Esa Sirviö, kaupunginjohtaja, Mänttä-Vilppulan kaupunki Ulkoistaminen argumentit puolesta ja vastaan Mitä mieltä Suomessa ollaan ulkoistamisesta? Ulkoistamiskeskustelu meillä ja muualla Mitä ulkoistamisen jälkeen? Ilkka Haavisto, Research Manager, EVA Puheenjohtajan yhteenveto ja tapahtuman päätös Yhteistyökumppanit: Suomalainen hyvinvointi rakentuu toimivasta terveydenhoidosta. Terveystalo tuo kuntien kumppanina laatua ja läpinäkyvyyttä suomalaiseen terveydenhuoltoon. Acando on IT-alan konsultointiyritys, joka toimii viidessä Euroopan maassa työllistäen noin 1000 henkilöä.suomessa Acando tekee ratkaisuja SAP:n toiminnanohjauksen, BI:n ja liikkuvan työn sovellusten parissa. Acandon palvelukokonaisuuteen kuuluu myös kaiken kattava ylläpito, jossa toimintaa saadaan tehostettua kustannustehokkaasti hyödyntämällä koko konsernin vahvuuksia. Acandon Uusihoiva-palvelu on kotihoidon tarpeisiin rakennettu mobiili suunnittelu- ja ohjausjärjestelmä, joka yksinkertaistaa ja tehostaa koko hoitoketjun toimintaa. Palvelussa on valmiina kaikki tarvittavat ominaisuudet helppoon raportointiin, tehtävien vastaanottoon ja kotihoidon monipuoliseen hallintaan. Coronaria on Suomen suurimpia terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottajia. Laajaan tarjontaamme kuuluvat perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon sekä varhaiskasvatuksen, kotihoidon ja palveluasumisen palvelut. Kotimaisena toimijana meille on myönnetty Avainlipputunnus.

4 Tapahtuma on sinulle: Kaupunginjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja Kunnanjohtaja, apulaiskunnanjohtaja Kuntayhtymän johtaja Perusturvajohtaja Sosiaali- tai terveystoimenjohtaja Kehittämisjohtaja / -päällikkö, hallintojohtaja, suunnittelupäällikkö Sairaanhoitopiirien perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon vastuu- ja kehittämishenkilöt Terveysaseman johtaja Johtajaylilääkäri, hallintoylilääkäri, ylilääkäri, johtava lääkäri Muu kehittämisen tai terveyden- ja sosiaalihuollon ulkoistamisen parissa toimiva Koko tiimi mukaan! Kysy edullista ryhmätarjousta: tai Ole nopea! Kun ilmoittaudut seuraaviin päivämääriin mennessä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Hintaan sisältyvät sähköiset materiaalit, lounaat ja kahvit. Haluatko kumppaniksi tähän tai muihin profession tapahtumiin? Ota yhteyttä: Aleksi Helander Sales Group Manager puh Ilmoittaudu heti!

5 Ulkoistaa vai ei? Monet kunnat kamppailevat sosiaali- ja terveysmenojen kanssa ja työvoiman saaminen paikkakunnalle vaikuttaa mahdottomalta. Ulkoistaminen tuntuu hyvältä ratkaisulta, mutta mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon ennen kuin työt antaa yksityisen palveluntuottajan käsiin? Ulkoistamisen ongelmina nähdään usein palveluiden valvonnan, hinnan sekä laadun kirjavuus. Hintojen nousua pelätään. Kilpailutuskin tuntuu mutkikkaalta eivätkä tarinat pieleen menneistä ulkoistuksista helpota päätöksentekoa. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla! Huhtikuun Terveyden- ja Sosiaalihuollon Ulkoistaminen 2014 tapahtumassa saat luotettavaa tietoa terveyden- ja sosiaalihuollon ulkoistamisesta käytännönläheisten esimerkkien rikastuttamana. Kuulet onnistuneista ulkoistuksista, ja mikä epäonnistuneissa ulkoistuksissa on lopulta mennyt pieleen. Paneelikeskustelussa tapetilla on palveluntuottajan ja tilaajan hedelmällisen yhteistyön avaimet: mitkä ovat ulkoistamisen yleisimmät sudenkuopat ja miten ne voidaan välttää? Tapahtumassa kuullaan myös, miten sopimuksista tehdään taloudellisesti järkeviä ja kuinka ulkoistettavalle palvelutuotannolle saadaan parhaat mahdolliset ehdot. Osallistuttuasi tiedät myös, miten sopimuksen valvonta kannattaa toteuttaa ja miten ulkoistettua palvelua johdetaan. Entä voiko kokonaisen terveysaseman ulkoistaminen neuvoloineen ja kouluterveydenhuoltoineen olla onnistunut? Voiko ulkoistaminen ulottua erikoissairaanhoitoon? Osallistu ja tiedä, mitä on järkevä ja hallittu terveyden- ja sosiaalipalveluiden ulkoistaminen! Susanna Kuusisto Terveyden- ja Sosiaalihuollon Ulkoistaminen projektipäällikkö Ilmoittaudu heti!

6 Terveyden- ja Sosiaalihuollon Ulkoistaminen Messukeskus, Helsinki Ilmoitathan osoitekentän kirjainkoodin ilmoittautumisesi yhteydessä. Jakelukoodi Hinta Kun ilmoittaudut seuraaviin päivämääriin mennessä: Ilmoittaudu heti! puh Tapahtumapaikka Messukeskus, Messuaukio Helsinki Majoitus Olemme neuvotelleet osallistujille erikoishinnan seuraavaan hotelliin: Holiday Inn Helsinki (Messukeskus) Puh. (09) Holiday Inn City Centre Puh. (09) Scandic Hotel Simonkenttä Puh Varatessasi hotellista huoneen mainitse, että osallistut Profession koulutukseen. tulevia tapahtumia: SOTE Henkilöstöhallinto & Esimiestyö Tulevaisuuden Palvelutalo Potilas & Valinnanvapaus Tulevaisuuden Terveysasema Hintoihin lisätään alv 24 %. Hintaan sisältyvät sähköiset materiaalit, kahvit ja lounaat. Seminaarimaksun laskutamme ilmoittautumisen saatuamme. Kysy ryhmätarjousta Ryhmätarjouksista ota yhteyttä Professio Finlandin asiakaspalveluun, puh tai Itämerenkatu 23, Helsinki Tulossa myös: Investointitakuu Mikäli tapahtumamme ei täyttänyt odotuksiasi, voit osallistua haluamaasi vastaavaan Professiotapahtumaan veloituksetta kuuden kuukauden sisällä. Voit myös jakaa osallistumisesi kollegan kanssa tai luovuttaa paikan hänelle. Tulevaisuuden sairaala Finlandia-talo, Helsinki Lisätietoja: Peruutusehdot Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti. Jos osallistuminen peruutetaan vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtuman alkua, veloitamme toimistokuluina 15 % + alv tapahtuman hinnasta. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista osallistumismaksua ei palauteta. P5488 Esite on painettu kotimaiselle ympäristöystävälliselle paperille. Tietoja voidaan käyttää suoramarkkinointiin. Professio Finland Oy, Y-tunnus , Talentum Events Oy, Y-tunnus ja Terve Media Oy, Y-tunnus

tulevaisuuden 7. vuosi terveysasema 2014 4. 5.6.2014 Messukeskus, Helsinki

tulevaisuuden 7. vuosi terveysasema 2014 4. 5.6.2014 Messukeskus, Helsinki tulevaisuuden terveysasema 2014 4. 5.6.2014 Messukeskus, Helsinki Tällainen on tulevaisuuden kestävä terveysasema! 2014 teemat älä jätä väliin SOTE-integraatio terveysaseman viitekehyksessä CASE: Järvenpään

Lisätiedot

tulevaisuuden hammashoitola 2014 26. 27.8.2014 Finlandia-talo, Helsinki

tulevaisuuden hammashoitola 2014 26. 27.8.2014 Finlandia-talo, Helsinki tulevaisuuden hammashoitola 2014 26. 27.8.2014 Finlandia-talo, Helsinki TEHOKKUUTTA TOIMINNAN ORGANISOINNILLA! 2014 teemat Asiantuntijoita 11 kaupungista ympäri Suomen! 4 x potilasprosessi Rekrytointihaasteet:

Lisätiedot

Rintasyöpä. 12.2.2014 Messukeskus, Helsinki 2014 JO 4. VUOSI! Järjestäjänä: Mediayhteistyössä: TUNNETKO TULEVAISUUDEN HOITOMUODOT?

Rintasyöpä. 12.2.2014 Messukeskus, Helsinki 2014 JO 4. VUOSI! Järjestäjänä: Mediayhteistyössä: TUNNETKO TULEVAISUUDEN HOITOMUODOT? Rintasyöpä 12.2.2014 Messukeskus, Helsinki 2014 TUNNETKO TULEVAISUUDEN HOITOMUODOT? JO 4. VUOSI! 2014 TEEMAT: Tiedätkö tulevat uudet lääkehoidot? Kuule periytyvän rintasyövän geenitestauksesta ja neuvonnasta

Lisätiedot

TULEVAISUUDEN. Kohti hyvinvointikeskusta? 29. 30.5.2013 Messukeskus, Helsinki. vuosi yli 150 kollegaasi! Teemat 2013: HUIPPUASIANTUNTIJAT:

TULEVAISUUDEN. Kohti hyvinvointikeskusta? 29. 30.5.2013 Messukeskus, Helsinki. vuosi yli 150 kollegaasi! Teemat 2013: HUIPPUASIANTUNTIJAT: TULEVAISUUDEN Terveyskeskus 2013 Kohti hyvinvointikeskusta? 29. 30.5.2013 Messukeskus, Helsinki vuosi yli 150 kollegaasi! 6. Järjestäjänä: Mikä olisi optimaalinen koko terveyskeskukselle? Teemat 2013:

Lisätiedot

12. 13.2.2014 Messukeskus, Helsinki

12. 13.2.2014 Messukeskus, Helsinki Lastensuojelu 12. 13.2.2014 Messukeskus, Helsinki 2 0 14 Ehkäisevä työ investointina hyvinvointiin! 2014 TEEMAT: Lastensuojelupalveluiden kehittäminen moniammatillisena projektina! Miten pitää pätevät

Lisätiedot

14. 15.5.2014 Messukeskus, Helsinki

14. 15.5.2014 Messukeskus, Helsinki Päivystys 14. 15.5.2014 Messukeskus, Helsinki 2014 6. vuosi YLI 100 KOLLEGAASI! Visioita tulevaisuuden päivystyksistä: erikoislääkärit etulinjaan? 2014 TEEMAT: Akuuttilääketiede erikoisalana: vaikutus

Lisätiedot

VANHUSTYÖ & GERONTOLOGIA

VANHUSTYÖ & GERONTOLOGIA VANHUSTYÖ & GERONTOLOGIA 8. 9.10.2014 Messukeskus, Helsinki 2014 AKTIIVINEN VANHUUS VAIN TAIVAS RAJANA? 2014 TEEMAT: Läheis- ja omaishoiva mikä on omaisen rooli? Millaista osaamista tulevaisuuden vanhuspalveluhenkilöltä

Lisätiedot

16.-17.9.2014 Finlandia-talo, Helsinki

16.-17.9.2014 Finlandia-talo, Helsinki 2014 sairaala hygienia 16.-17.9.2014 Finlandia-talo, Helsinki 3. MUKANA 5 CASE-PUHEENVUOROA! Moniresistentit bakteerit: Mikä on tehokkain tapa torjua leviäminen? VUOSI yli 80 kollegaasi! 2014 teemat: Voiko

Lisätiedot

Hyvää uutta energiaa terveyskeskus! TULEVAISUUDEN TERVEYSKESKUS. 2.-3.9.2015 Scandic Park, Helsinki

Hyvää uutta energiaa terveyskeskus! TULEVAISUUDEN TERVEYSKESKUS. 2.-3.9.2015 Scandic Park, Helsinki Hyvää uutta energiaa terveyskeskus! TULEVAISUUDEN TERVEYSKESKUS 2.-3.9.2015 Scandic Park, Helsinki 2015 8. vuosi inspiraatiota terveyskeskusten uudelle tulemiselle! Teemat 2015: Kohti integroitua palvelujärjestelmää!

Lisätiedot

PÄIVYSTYS 2015. 15. 16.4.2015 Messukeskus. CASE oulu on päivystyksen TEEMAT 2015:

PÄIVYSTYS 2015. 15. 16.4.2015 Messukeskus. CASE oulu on päivystyksen TEEMAT 2015: PÄIVYSTYS 2015 15. 16.4.2015 Messukeskus KUINKA SAIRAALAT UUDELLEEN- ORGANISOIVAT PÄIVYSTYKSET? HYÖDYNNÄ - ESIMERKIT X 6! TEEMAT 2015: onko yhteispäivystys jo arkea? kuinka päivystyksessä investoidaan

Lisätiedot

OMAHOITO + DIGITAALISUUDESTA

OMAHOITO + DIGITAALISUUDESTA Omahoidon tulevaisuus on digitaalinen! OMAHOITO + DIGITAALISUUS 3.9.2015 Scandic Park, Helsinki 2015 Twiittaa mukaan keskusteluun: #digiomahoito KEYNOTE! DIGITAALISUUDESTA KAIKKI TEHOT IRTI! pauli aalto-setälä,

Lisätiedot

TERVEYS 2014 KOULU- & OPISKELU- 11. 12.3.2014 Messukeskus, Helsinki

TERVEYS 2014 KOULU- & OPISKELU- 11. 12.3.2014 Messukeskus, Helsinki KOULU- & OPISKELU- TERVEYS 2014 11. 12.3.2014 Messukeskus, Helsinki Koulujen hyvinvointi ja turvallisuus kaikki koulut kivoiksi kouluiksi? 2014 TEEMAT: Uusi oppilas- ja opiskelijahuoltolaki mikä muuttuu?

Lisätiedot

SOTE HENKILÖSTÖHALLINTO & ESIMIESTYÖ. 18. 19.3.2014 Radisson Blu Seaside, Helsinki TÄRKEIN VOIMAVARA: HENKILÖSTÖ 2014 TEEMAT:

SOTE HENKILÖSTÖHALLINTO & ESIMIESTYÖ. 18. 19.3.2014 Radisson Blu Seaside, Helsinki TÄRKEIN VOIMAVARA: HENKILÖSTÖ 2014 TEEMAT: SOTE HENKILÖSTÖHALLINTO & ESIMIESTYÖ 18. 19.3.2014 Radisson Blu Seaside, Helsinki 2014 TÄRKEIN VOIMAVARA: HENKILÖSTÖ 2014 TEEMAT: Muutosjohtaminen x 5! Resurssit vähenevät: vaatimuksena tuottavuus Kansainvälinen

Lisätiedot

oikeusturva terveydenhuollon 9. 10.9.2014 Messukeskus, Helsinki Suoraa puhetta: Mikä on hoidon ja 3. VUOSI asiakaspalvelun raja? YLI KOLLEGAASI!

oikeusturva terveydenhuollon 9. 10.9.2014 Messukeskus, Helsinki Suoraa puhetta: Mikä on hoidon ja 3. VUOSI asiakaspalvelun raja? YLI KOLLEGAASI! terveydenhuollon oikeusturva 9. 10.9.2014 Messukeskus, Helsinki Suoraa puhetta: Mikä on hoidon ja 3. VUOSI 100 YLI KOLLEGAASI! asiakaspalvelun raja? 2014 teemat Oikeuksistaan yhä tietoisempi potilas: Kuluttaja,

Lisätiedot

LEIKKAUS- HOITAJA 2014

LEIKKAUS- HOITAJA 2014 LEIKKAUS- HOITAJA 2014 9. 10.4.2014 Messukeskus, Helsinki JO 3. VUOSI! TAPAA KOLLEGASI! Lean-filosofia leikkaustoiminnassa vähemmällä enemmän? 2014 TEEMAT: Millainen on hyvä leikkaussalin robottitiimi?

Lisätiedot

26. 27.8.2015 Messukeskus, Helsinki

26. 27.8.2015 Messukeskus, Helsinki AIKUISsosiaalityö 26. 27.8.2015 Messukeskus, Helsinki 2015 5 hyväksi koettua keinoa pitkäaikaistyöttömien aktivointiin! Teemat 2015: Kuinka Suomen talouden tila muuttaa aikuissosiaalityön arkea? Uusi sosiaalihuoltolaki

Lisätiedot

VAMMAISTYÖ 2015. 15. 16.4.2015 Scandic Park, Helsinki. Teemat 2015: Miten tehostaa toimintaa laadusta tinkimättä?

VAMMAISTYÖ 2015. 15. 16.4.2015 Scandic Park, Helsinki. Teemat 2015: Miten tehostaa toimintaa laadusta tinkimättä? Kohti laadukasta ja vaikuttavaa vammaistyötä! VAMMAISTYÖ 2015 15. 16.4.2015 Scandic Park, Helsinki 6. vuosi nyt rakennetaan tulevaisuuden kestävää vammaistyötä! Teemat 2015: Laitokseen vai omaan kotiin?

Lisätiedot

APTEEKKI 2014 TULEVAISUUDEN. Jo 5. vuosi. tapaa kollegasi! 21.1.2014 Pörssitalo, Helsinki 2014 TEEMAT: Järjestäjänä: HYÖDYNNÄ ASIANTUNTIJUUS!

APTEEKKI 2014 TULEVAISUUDEN. Jo 5. vuosi. tapaa kollegasi! 21.1.2014 Pörssitalo, Helsinki 2014 TEEMAT: Järjestäjänä: HYÖDYNNÄ ASIANTUNTIJUUS! TULEVAISUUDEN APTEEKKI 2014 21.1.2014 Pörssitalo, Helsinki Mihin tarvitsemme yhteistä apteekki-brändiä? Jo 5. vuosi tapaa kollegasi! 2014 TEEMAT: Palvelumuotoilulla kohti uudistunutta apteekkia mitä asiakkaat

Lisätiedot

& -palvelut 2011. 9. 10.11.2011 Helsingin Messukeskus. Kestääkö Kotihoitonne tulevaisuuden? AJANKOHTAISIMMAT AIHEET: MITÄ SANOVAT ASIANTUNTIJAT?

& -palvelut 2011. 9. 10.11.2011 Helsingin Messukeskus. Kestääkö Kotihoitonne tulevaisuuden? AJANKOHTAISIMMAT AIHEET: MITÄ SANOVAT ASIANTUNTIJAT? Kotihoito & -palvelut 2011 9. 10.11.2011 Helsingin Messukeskus Kestääkö Kotihoitonne tulevaisuuden? AJANKOHTAISIMMAT AIHEET: Kotihoidon ja palveluiden tulevaisuuden suunta Palvelusetelit kotihoidossa selvyyttä

Lisätiedot

1. 2.4.2014 Messukeskus, Helsinki

1. 2.4.2014 Messukeskus, Helsinki Uni & Unettomuus 1. 2.4.2014 Messukeskus, Helsinki 2014 Miten toimii hypnoosi ja rentoutus unihäiriöiden hoidossa? 2014 TEEMAT: Riippuvuutta ja toleranssin kehittymistä aiheuttamaton lääkehoito miten toteutan?

Lisätiedot

KUNNAN KIINTEISTÖT JA TILAT

KUNNAN KIINTEISTÖT JA TILAT KUNNAN KIINTEISTÖT JA TILAT 2015 10 11.2.2015 Messukeskus, Helsinki KORJAUSVELKA, TOIMITILOJEN TEHOSTAMINEN JA ELINKAARIMALLI PUHUTTAVAT KUNNISSA! 2015 TEEMAT: KUKA OMISTAA KUNTIEN KÄYTÖSSÄ OLEVAT TILAT?

Lisätiedot

OULU 2014 3. VUOSI 2 OHJELMALINJAA: 27. 28.8.2014 Radisson Blu, Oulu YLI 200 KOLLEGAASI! 2014 TEEMAT: Järjestäjänä: MITÄ SANOVAT ASIANTUNTIJAT?

OULU 2014 3. VUOSI 2 OHJELMALINJAA: 27. 28.8.2014 Radisson Blu, Oulu YLI 200 KOLLEGAASI! 2014 TEEMAT: Järjestäjänä: MITÄ SANOVAT ASIANTUNTIJAT? MediCongress OULU 2014 27. 28.8.2014 Radisson Blu, Oulu 2 OHJELMALINJAA: TULEVAISUUDEN TERVEYDENHUOLTO & HOITOTYÖN JOHTAJIEN JA ESIMIESTEN OHJELMALINJA Kohti toiminnan vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta!

Lisätiedot

Diabetes 2013. Näyttöön perustuva hoito. 21. 22.8.2013 Radisson Blu Seaside, Helsinki 2013 TEEMAT: Järjestäjänä:

Diabetes 2013. Näyttöön perustuva hoito. 21. 22.8.2013 Radisson Blu Seaside, Helsinki 2013 TEEMAT: Järjestäjänä: Diabetes 2013 Näyttöön perustuva hoito 21. 22.8.2013 Radisson Blu Seaside, Helsinki Millainen on diabeteshoitajan tulevaisuuden työnkuva ja rooli? 2013 TEEMAT: Kohti yksilöllistä tyypin 2 diabeteksen hoitoa

Lisätiedot

LEIKKAUSSALI. 4. 5.2.2015 Radisson Blu Royal, Helsinki. Yhteistyökumppani: Järjestäjänä: Mediayhteistyössä:

LEIKKAUSSALI. 4. 5.2.2015 Radisson Blu Royal, Helsinki. Yhteistyökumppani: Järjestäjänä: Mediayhteistyössä: LEIKKAUSSALI 2015 4. 5.2.2015 Radisson Blu Royal, Helsinki TEHOKKUUTTA LEIKKAUSSALIIN: KUULE 5 CASE ESIMERKKIÄ! MILLAINEN ON UNELMIEN LEIKKAUSSALI? TIIMITYÖTÄ, TOIMIVAA LOGISTIIKKAA JA ROBOTIIKKAA! 2015

Lisätiedot

TYÖTERVEYS 15. 25. 26.8.2015 Finlandia-talo, Helsinki. Teemat 2015: Terve. työkyvytön? tueksi! Tiina Pohjonen, työterveysjohtaja, Helsinki

TYÖTERVEYS 15. 25. 26.8.2015 Finlandia-talo, Helsinki. Teemat 2015: Terve. työkyvytön? tueksi! Tiina Pohjonen, työterveysjohtaja, Helsinki TYÖTERVEYS 15 25. 26.8.2015 Finlandia-talo, Helsinki Terve vai sittenkin työkyvytön? Uusia KEINOJA työterveyshuollon tueksi! TYÖTerveys HUOLLON VAIKUTTAVUUS JA LAATU TOIMIVAKSI NYT! Tiina Pohjonen, työterveysjohtaja,

Lisätiedot

&SAATTOHOITO PALLIATIIVINEN. 17. 18.9.2014 Messukeskus, Helsinki Kohti. saattohoitopotilaan hyvää elämänlaatua

&SAATTOHOITO PALLIATIIVINEN. 17. 18.9.2014 Messukeskus, Helsinki Kohti. saattohoitopotilaan hyvää elämänlaatua PALLIATIIVINEN &SAATTOHOITO 2014 17. 18.9.2014 Messukeskus, Helsinki Kohti Neljättä vuosittaista kertaa: Neuvoja laadukkaan saattohoidon tueksi saattohoitopotilaan hyvää elämänlaatua 2014 teemat Miten

Lisätiedot

TYÖLLISTÄMINEN 4.VUOSI TULE HAKEMAAN PARHAAT KEINOT TYÖTTÖMYYDEN NUJERTAMISEKSI! 3. 4.2.2015 Finlandia-talo, Helsinki. Järjestäjänä: TEEMAT 2015

TYÖLLISTÄMINEN 4.VUOSI TULE HAKEMAAN PARHAAT KEINOT TYÖTTÖMYYDEN NUJERTAMISEKSI! 3. 4.2.2015 Finlandia-talo, Helsinki. Järjestäjänä: TEEMAT 2015 TYÖLLISTÄMINEN 3. 4.2.2015 Finlandia-talo, Helsinki TEEMAT 2015 2015 4.VUOSI TULE HAKEMAAN PARHAAT KEINOT TYÖTTÖMYYDEN NUJERTAMISEKSI! TYÖLLISTÄMISPALVELUIDEN VAIKUTTAVUUSAJATTELU: VAIN VAIKUTTAVAT PALVELUT

Lisätiedot

INNOVATIIVISET TOIMITILAT

INNOVATIIVISET TOIMITILAT INNOVATIIVISET TOIMITILAT HYVINVOINTIRAKENTAMINEN 2014 2. 3.12.2014 Messukeskus, Helsinki Huippuasiantuntijat kertovat, miltä näyttää hyvinvointirakentamisen tulevaisuus! MUKANA 7 CASE- ESIMERKKIÄ NAPPAA

Lisätiedot

YLILÄÄKÄRI- PÄIVÄT 2011

YLILÄÄKÄRI- PÄIVÄT 2011 YLILÄÄKÄRI- PÄIVÄT 2011 15. 16.11.2011 Messukeskus Helsinki Eroon byrokratiasta ja konservatiivisuudesta? Järjestäjänä: KEYNOTE AJANKOHTAISIMMAT AIHEET: Uusi terveydenhuoltolaki & Mitä uusia lakeja tulossa?

Lisätiedot

TULEVAISUUDEN PERHEPÄIVÄHOITO

TULEVAISUUDEN PERHEPÄIVÄHOITO TULEVAISUUDEN 2014 VARHAISKASVATUS & PERHEPÄIVÄHOITO 26.-27.11.2014 Finlandia-talo, Helsinki 2 OHJELMALINJAA: TULEVAISUUDEN PÄIVÄKOTI & TULEVAISUUDEN PERHEPÄIVÄHOITO valitse Sinulle hyödyllisimmät puheenvuorot!

Lisätiedot