Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Kasvun ja oppimisen palvelualue, lautakuntien kokoushuone, 2.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Kasvun ja oppimisen palvelualue, lautakuntien kokoushuone, 2."

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:05-17:51 Paikka Lisätietoja Kasvun ja oppimisen palvelualue, lautakuntien kokoushuone, 2. krs, Vuorikatu 27 Kokouksen alussa olleet esittelyt alkoivat klo ja päättyivät Tämän jälkeen pidettiin 5 minuutin tauko. Kokous alkoi klo Kokouksen alussa oli seuraavat esittelyt: - Kuopion konservatorion projektipäällikkö Eeva Mäkinen esitteli Takuulla - hanketta. Hankkeen lähtökohta ja tavoite on Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia lapsille ja nuorille. - Opetusjohtaja Leena Auvinen esitteli LUVA- koulutusta (lukioon valmistava koulutus maahanmuuttajanuorille). Saapuvilla olleet jäsenet Aleksi Eskelinen, puheenjohtaja Upi Heinonen Petri Kaunisto Hilkka Kontiainen, poistui klo Jarno Ruusunen, poistui klo Annu Saukko Jaakko Turtiainen Veera Willman Muut saapuvilla olleet Tiina Kaartinen Pekka Vähäkangas Pekka Lindell Juha Parkkisenniemi Leena Auvinen Sari Kokkonen Pekka Savolainen kaupunginhallituksen edustajan varajäsen, saapui klo palvelualuejohtaja, esittelijä varhaiskasvatusjohtaja, poistui klo kasvun ja oppimisen tuen johtaja opetusjohtaja perusopetuspäällikkö vs. henkilöstö- ja hallintopäällikkö, pöytäkirjanpitäjä Asiat 31-36

2 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Julkinen Allekirjoitukset Aleksi Eskelinen puheenjohtaja Pekka Savolainen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Kuopiossa, Vuorikatu 27, Kuopio, Annu Saukko Upi Heinonen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Kuopiossa, Vuorikatu 27, Kuopio (aulapalvelu), Pekka Savolainen Pöytäkirjanpitäjä Muutoksenhakukiellot Kuntalain 91 :n mukaan ei oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta voi tehdä :ien osalta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

3 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Julkinen Käsitellyt asiat Nro Liite/ viite* Otsikko 1 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat * Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2014 ensimmäinen osavuosikatsaus Lapsiystävällinen huoltoriitojen sovittelu / Follo Oppilas- ja opiskelijahuoltolain (1287/2013) tuomat muutokset esi-, ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen opetussuunnitelmaan 6 36 * Tiedonantoja Sivu 6 9

4 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätösehdotus Päätösehdotus puheenjohtaja Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

5 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Pöytäkirjantarkastajat Päätösehdotus Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas Valitaan pöytäkirjantarkastajat. Vuorossa ovat lautakunnan jäsenet Veera Willman ja Annu Saukko. Päätös Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Annu Saukko ja Upi Heinonen.

6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Asianro 3892/ /2014 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2014 ensimmäinen osavuosikatsaus Talouspäällikkö Raija Heinonen Kasvun ja oppimisen palvelualue Vaikutusten arviointi - Palvelualueet laativat ensimmäisen osavuosikatsauksen aj Osavuosikatsaus sisältää katsaukset palvelualuetason ja avainprosessien toiminnan ja talouden kehityksestä sekä sisäisestä valvonnasta talousosion, joka muodostuu huhtikuun kuukausiraportista sekä vuoden 2014 talousarvioon sisältyvien tasapainotustoimenpiteiden toteuman seurannan toimintaa ja tuottavuutta kuvaavan mittariston toteuman projektien edistymisen seurannan Liitteet /2014 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2014 ensimmäinen osavuosikatsaus Viiteaineisto 1 2 Valmistelijat: Palvelualuejohtaja, asiakkuusjohtajat, palvelupäälliköt, taloustiimi, talouspäällikkö Päätösehdotus Päätös Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas merkitsee vuodeen 2014 ensimmäisen osavuosikatsauksen tiedoksi. Päätösehdotus hyväksyttiin.

7 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Asianro 4240/ /2014 Lapsiystävällinen huoltoriitojen sovittelu / Follo Kasvun ja oppimisen tuen johtaja Juha Parkkisenniemi Kasvun ja oppimisen tuen palvelut Lait lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain, riita-asioiden sovittelusta ja sovinnon vahvistamisesta yleisissä tuomioistuimissa annetun lain 5 ja 10 : n sekä sosiaalihuoltolain 17 : n muuttamisesta ovat tulleet voimaan Niiden myötä vuoden 2011 alusta osassa käräjäoikeuksissa kokeiltu asiantuntija-avusteinen huoltoriitojen tuomioistuinsovittelu on tullut valtakunnalliseksi. Vanhemmat, jotka eivät eron jälkeen pääse yhteisymmärrykseen lapsensa huollon, asumisen tai tapaamisoikeuden järjestämisestä, voivat pyytää käräjäoikeudesta sovittelua erimielisyyksiensä ratkaisemiseksi. Sovittelun tavoitteena on saada aikaan lapsen edun mukainen, kestävä sopimus vanhempien välille. Sovittelu tapahtuu perheasioihin perehtyneen tuomarin johdolla ja häntä avustaa vanhemmuuteen ja lapsen kasvun ja kehityksen asiantuntija, joko psykologi tai sosiaalityöntekijä. Uuden sovittelumallin tavoitteena on lisääntyvien sovintojen myötä säästää sekä tuomioistuinten että sosiaalitoimen voimavaroja. Tämän tavoitteen saavuttaminen edellyttää sekä tuomioistuimilta että kunnilta panostusta tähän uuteen menettelyyn. Asiantuntijapalveluiden järjestämisestä vastaa se kunta, jonka alueella sijaitsee käräjäoikeuden hallinnollinen kanslia. Kuopion kaupunki vastaa Pohjois- Savon käräjäoikeuden osalta avustajapalveluiden järjestämisestä. Järjestäjäkunnan ei tarvitse tuottaa kaikkia palveluita itse, vaan se voi tuottaa ne myös yhdessä muiden kuntien, kuntayhtymän tai sote-alueen kanssa tai ostaa ne yksityissektorilta. Järjestäjäkunta toimii kuitenkin aina asiantuntijapalveluiden organisoijana ja vastaa palveluista käräjäoikeuteen nähden. Jos asiantuntija-avustajat tulevat eri kunnista, olisi hyvä sopia kaikille asiantuntija-avustajille yhteisestä, toimintaa koordinoivasta ja tukevasta henkilöstä. Tämä henkilö toimii myös yhteyshenkilönä käräjäoikeuteen nähden. Valtio korvaa kunnille asiantuntijapalveluiden tuottamisen. Korvaus maksetaan kiinteänä istuntopäiväkohtaisena korvauksena ja poikkeuksellisesti tuntikorvauksena. Sillä korvataan se ajallinen työpanos, jonka kunta menettää, kun asiantuntija-avustajat työskentelevät tuomioistuimessa. Lisäksi maksetaan kulukorvauksia. Korvaus asiantuntija-avustajan työstä maksetaan asiantuntijapalveluiden järjestäjäkunnalle. Järjestäjäkunta huolehtii korvauksen maksamisesta muille palvelun tuottaneille tahoille.

8 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) 34 Pohjois-Savon käräjäoikeuden alueella toimii tällä hetkellä viisi asiantuntijaavustajaa, yksi psykologi ja neljä sosiaalityöntekijää. Kaksi avustajista ovat Kuopion kaupungin perheneuvolasta, yksi avustajista on Siilinjärveltä, yksi Tuusniemeltä ja yksi Iisalmesta. Kuopion kaupungin yhteyshenkilönä toimii Kasvun ja oppimisen tuen johtaja Juha Parkkisenniemi. Vaikutusten arviointi Esitys merkitsee tiedoksi lapsiystävällisen huoltoriitojen sovittelun alkamisen ja Kuopion kaupungin toimimisen asiantuntijapalveluiden järjestäjänä. Liitteet /2014 Oikeusministeriön kirje / Asiantuntija - avusteinen huoltoriitojen sovittelu valtakunnalliseksi /2014 Valtioneuvoston asetus kunnalle maksettavasta korvauksesta asiantunti-japalveluiden käyttämisestä huoltoriitojen tuomioistuinsovitteluun / Oikeusministeriön muistio /2014 Oikeusministeriön kirje käräjäoikeuksille - Tietoa huoltoriidoissa käytet-tävien asiantuntijapalveluiden laskuttamisesta Valmistelija Juha Parkkisenniemi puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas päättää hyväksyä kasvun ja oppimisen tuen johtajan esityksen. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

9 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Asianro 4239/ /2014 Oppilas- ja opiskelijahuoltolain (1287/2013) tuomat muutokset esi-, ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen opetussuunnitelmaan Perusopetuspäällikkö Sari Kokkonen Perusopetus- ja nuorisopalvelut Oppilas- ja opiskeluhuoltoa koskevat kirjaukset esi- ja perusopetus- sekä lukiolaissa Perusopetuslaissa ja lukiolaissa oli alun perin kummassakin kaksi oppilashuoltoa käsittelevää pykälää, sittemmin 2003 sääntely laajentui ja asti voimassa olevassa lainsäädännössä perusopetuksen osalta oppilashuollosta säädetään kuudessa pykälässä ja lukiolaissa viidessä pykälässä. Esi- ja perusopetuksen lasten osalta oppilashuollossa on myös sovellettu kansanterveyslain ja lastensuojelulain pykäliä. Näiden lakien aikana ja ennen oppilas- ja opiskeluhuoltolain säätämistä on toistuvasti kohdistettu huomio siihen, että lainsäädännössä oppilas- ja opiskeluhuoltoa koskevat säännökset ovat olleet hajallaan ja että toiminnan koordinointi kuntatasolla on ollut jäsentymätöntä voimaan tulevan oppilas- ja opiskeluhuoltolain neljä keskeistä päätarkoitusta ovat 1) yhtenäislain säätäminen 2) koulukuraattori- ja psykologipalvelujen lakisääteistäminen myös toisen asteen koulutuksen yhteydessä 3) suunnitelmallisuuden lisääminen 4) monialaisen yhteistyön edistäminen. Oppilas- ja opiskeluhuoltolain säätämisen jälkeen opetushallitus on muuttanut esi- ja perusopetuksen sekä nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteita. Esiopetuksen kohdalla kyse on opetussuunnitelman perusteiden kohdasta 5.3, perusopetuksessa kohdasta 5.4 ja lukiokoulutuksessa kohdasta 4.3. Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki sisältää määritelmän opetussuunnitelman mukaisesta oppilas- ja opiskeluhuollosta. Tällä tarkoitetaan toimintaa, jonka avulla tuetaan yhteisöllistä ja yksilöllistä hyvinvointia sekä terveellisen ja turvallisen oppimisympäristön syntymistä, edistetään mielenterveyttä ja ehkäistään syrjäytymistä sekä edistetään oppilaitosyhteisön hyvinvointia. Paikallisella tasolla opiskeluhuollon suunnittelua ja toteuttamista ohjaa kolme eri asiakirjaa. Nämä ovat 1) lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma, johon sisältyy opiskeluhuoltoa koskeva osuus (Lastensuojelulaki 12 ) 2) paikallinen opetussuunnitelma sekä 3) oppilaitoskohtainen opiskeluhuoltosuunnitelma. (Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki 12 ja 13 ) Kuopion lapsi- ja nuorisopoliittisessa ohjelmassa on kuvattuna lastensuojelulain tarkoittama lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma. Tämän mukaan lasten ja nuorten hyvinvointia ja opinnoissa viihtymistä lisätään tuomalla kulttuuri-, liikunta- ja vapaa-ajan palveluja koulupäivään sekä mahdollistamalla lasten ja nuorten osallistuminen heitä koskevaan päätöksentekoon. Näin yhteisöllinen oppilashuolto nivoutuu kaupungin hyvinvointisuunnitel-

10 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) 35 maan ja sen tavoitteena on oppilaiden kaikenpuolinen oppimisen ja hyvinvoinnin tukeminen ja turvaaminen. Opetussuunnitelman mukaan oppilas- ja opiskelijahuollon monialaiseen yhteistyöhön kuuluvien oppilas- ja opiskeluhuoltoryhmien toiminta on osa oppilas- ja opiskeluhuollon kokonaisuutta. Edellä mainittuja ryhmiä ovat 1) koulutuksen järjestäjän asettama oppilas- ja opiskeluhuollon ohjausryhmä 2) yksikkö-, koulu- ja oppilaitoskohtaiset yhteisölliset oppilas- tai opiskeluhuoltoryhmät 3) yksilökohtaiset asiantuntijaryhmät, joissa yksittäisen oppilaan / opiskelijan asiaa käsitellään tapauskohtaisesti. Oppilashuoltosuunnitelman toteuttaminen ja seuraaminen on osa Kasvun ja oppimisen palvelualueen omavalvontaa. Omavalvonta suoritetaan yhteistyössä opetustoimen ja Kasvun ja oppimisen tuen vastuussa olevien viranomaisten kanssa. Muutoksia voimaan tuleviin opetussuunnitelman perusteisiin on valmistellut työryhmä, jossa on ollut esi- ja perusopetuksen ja lukiokoulutuksen sekä kasvun ja oppimisen tuen edustajat. Luonnokset on toimitettu toukokuussa kommenttikierroksille esiopetuksen yksiköihin, perusopetuksen kouluihin ja lukiokoulutuksen oppilaitoksiin. Luonnoksia on käsitelty myös esiopetuksen johtoryhmän kokouksessa, perusopetuksen rehtorikokouksessa ja lukion rehtorikokouksessa. Paikallisen perusopetuksen opetussuunnitelman tekniset muutokset sekä kaupungin toimintasäännön mukanaan tuomat muutokset lukuihin 4 ja 5. Uusi oppilas- ja opiskelijahuoltolaki, opetushallituksen määräys koskien kappaletta 5.4 perusopetuksen opetussuunnitelmassa sekä Kuopion kaupungin toimintasäännöissä tapahtuneet muutokset aiheuttavat muutoksia myös muihin voimassa olevan kuntakohtaisen perusopetuksen opetussuunnitelmaan osiin seuraavin perustein: 1)Oppilashuoltoryhmän tehtävät on rajattu uudessa laissa aivan uudella tavalla ja sellaisella tarkkuudella, että käsitteistöä on syytä muuttaa kolmiportaista tukea koskevissa määräyksissä.2) Kaupungin toimintasääntö on muuttunut edellisen kuntakohtaisen opetussuunnitelman hyväksymisen jälkeen, ja opetussuunnitelma on järkevää saattaa voimassa olevan toimintasäännön mukaiseksi samassa yhteydessä. 3) Koulukuraattoreiden ja psykologien asema lainsäädännössä on olennaisesti muuttunut ja tarkentunut. Muutokset on valmisteltu virkamiesyhteistyönä työryhmässä, jossa on ollut esi- ja perusopetuksen sekä kasvun ja oppimisen tuen edustajat. Valmistelutyöryhmä: Seija Riihinen, Riitta Cederberg, Ilkka Raninen, Klaus Julkunen, Maiju Tirri Vaikutusten arviointi Ilmastopoliittisen ohjelman ja yritysvaikutuksen näkökulmasta päätösehdotus on neutraali.

11 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) 35 Esitys Esitän, että kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyy Oppilas- ja opiskelijalain (1287/2013) ja valtakunnallisten opetussuunnitelmamuutosten tuomat muutokset Kuopion esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen opetussuunnitelmaan sekä paikallisen perusopetuksen opetussuunnitelman tekniset muutokset sekä kaupungin toimintasäännön mukanaan tuomat muutokset opetussuunnitelman lukuihin 4 ja 5. Liitteet /2014 Oppilas- ja opiskelijahuoltolain (1287/2013) tuomat muutokset esi-, ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen opetussuunnitelmaan /2013 Esiopetuksen opetussuunnitelman muutokset 2014 Valmistelija Sari Kokkonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas päättää hyväksyä perusopetuspäällikön esityksen. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Jäsen Jarno Ruusunen poistui kokouksesta klo tämän asian esittelyn aikana.

12 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Asianro 1154/ /2014 Tiedonantoja Kasvun ja oppimisen palvelualueelle saapuneet kirjeet, ym.: - Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös /OKM/ /396/520/2013/ Erityisavustuksen myöntäminen - Opetushallituksen päätös /12/517/2014/Valtion avustuksen myöntäminen/yleissivistävä koulutus/kerhotoiminnan kehittäminen - Opetushallituksen kirje /dno 35/041/2012/ Perusopetuksen ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteluonnoksia koskeva palaute - Opetushallituksen päätös / 48/514/2013/Vieraskielisten oppilaiden / opiskelijoiden opetukseen myönnettävä täydentävä valtionavustus vuonna Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös /ISAVI/985/ / 2014/Ilmoitus valtionavustushakemuksen käsittelystä - Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastuksen tarkastuskertomus /2014/ Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastuksen tarkastuskertomus /2014/ Opetus- ja kulttuuriministeriön kirje /dnr 216/520/2014 / Valtionavustuksen hakeminen opettajien pedagogiseen ICT-käytön ohjaukseen, jolla kehitetään perusopetuksen laatua - Itä-Suomen aluehallintoviraston kirje/ /ISAVI /1693/ /2014/ Peruspalvelujen arviointiraportti Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella - Itä-Suomen aluehallintoviraston ilmoitus /ISAVI / 553 / / Opetushallituksen kirje /Kotitalouden oppimistulosten arviointi - Opetushallituksen tiedote /34/2014/ Vuoden 2013 kustannuksia ja suoritteita koskevien tietojen tarkistaminen - Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös / ISAVI /1525/ /2014/asia: hallintovalitus (salainen) - Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös / ISAVI /1040/ /2014 / valtionavustuksen myöntäminen etsivään nuorisotyöhön - Itä-Suomen aluehallintovirasto/työsuojelutarkastuksen tarkastuskertomus /14/ Opetus- ja kulttuuriministeriölle / Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi lasten päivähoidosta annetun lain 11 a :n muuttamisesta ja lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetun lain 3 :n muuttamisesta - Opetus- ja kulttuuriministeriölle /Lausunto varhaiskasvatusta koskevan lainsäädännön uudistamistyöryhmän esityksestä

13 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) 36 Seuraavana viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat: - henkilöstö- ja hallintopäällikön päätöspöytäkirjat :t 8, 10, 11 (henkilöstöasiat) - perusopetusjohtajan päätöspöytäkirjat :t (muut asiat) ja (oppilasasiat) - talouspäällikön päätöspöytäkirjat (vahingonkorvaukset (S)) ja :t 3 ja 5 (vahingonkorvaukset) - lukiotoimenpäällikön päätöspöytäkirjat :t 5 9 (henkilöstöasiat) - varhaiskasvatusjohtajan päätöspöytäkirjat :t 5 9 (muut asiat) ja :t 5 ja 6 (henkilöstöasiat) - palvelupäällikön päätöspöytäkirjat :t (henkilöstöasiat) - nuorisopäällikön päätöspöytäkirja (avustukset) - Haapaniemen koulun rehtorin päätöspöytäkirja (henkilöstöasiat) - Jynkän koulun rehtorin päätöspöytäkirja (oppilasasiat (S)) - Kemppaanmäen koulun rehtorin päätöspöytäkirjat :t 1 ja 2 (oppilasasiat (S)) - Martti Ahtisaaren koulun rehtorin päätöspöytäkirja (henkilöstöasiat) - Neulamäen koulun rehtorin päätöspöytäkirja (henkilöstöasiat) - Pihkainmäen koulun rehtorin päätöspöytäkirjat (oppilasasiat (S)) ja (oppilasasiat (S)) - Puijonsarven koulun rehtorin päätöspöytäkirja (henkilöstöasiat) - Rajalan koulun rehtorin päätöspöytäkirja (oppilasasiat (S)) - Snellmanin koulun rehtorin päätöspöytäkirja (oppilasasiat (S)) - Vehmasmäen koulun rehtorin päätöspöytäkirja (oppilasasiat (S)) Viiteaineisto /2014 Kasvun ja oppimisen palvelualueen toteuma huhtikuu /2014 Selvitys (salainen) Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas merkitsee edellä olevat asiat tiedoksi ja päättää, etteivät ne anna aihetta enempiin toimenpiteisiin ja ettei edellä mainituissa pöytäkirjoissa olevia päätöksiä oteta lautakunnan käsiteltäväksi. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Varhaiskasvatusjohtaja Pekka Lindell poistui kokouksesta klo ja jäsen Hilkka Kontiainen klo

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5727/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5727/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (1) 42 Asianro 5727/00.02.03/2013 Tiedonantoja 28.8.2013 Kasvun ja oppimisen palvelualueelle saapuneet kirjeet, ym.: 5592/2013 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (17) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Paikka Kaupunginkirjasto (kokoussali, 1. kerros), osoite: Maaherrankatu 12

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (17) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Paikka Kaupunginkirjasto (kokoussali, 1. kerros), osoite: Maaherrankatu 12 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (17) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00 16.26 Paikka Kaupunginkirjasto (kokoussali, 1. kerros), osoite: Maaherrankatu 12 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (12) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (12) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:05-17:38 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Aleksi Eskelinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2015 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:03 15.08 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Aleksi Eskelinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-14:10 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:15 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Opiskeluhuolto ja opetustoimen prosessit

Opiskeluhuolto ja opetustoimen prosessit Opiskeluhuolto ja opetustoimen prosessit Osaava, Lempäälä 15.4.2014 Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Esko Lukkarinen, Opetus- ja kulttuuritoimi-vastuualue 17.4.2014 1 Opiskeluhuollon prosessit ja toimijat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (15) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Puijonsarven koulu, Keski-Kaari 44 (opettajainhuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (15) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Puijonsarven koulu, Keski-Kaari 44 (opettajainhuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (15) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:05-17:13 Paikka Puijonsarven koulu, Keski-Kaari 44 (opettajainhuone, 2. krs) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika perjantai klo 13:30-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 9:05-11:30 Paikka Kaupungintalo, kh:n kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:00-15:35 Paikka Lisätietoja Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs. (Suurmestar) HUOM! Muuttunut kokouspäivä,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Marjatta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:05-16:50 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone 1, 1. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:55 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (7) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 12:00-14:30 Paikka Pirtin koulu, Pirtintie 21, 70820 KUOPIO Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Tapio Lankia, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:30 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 15:00-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:55 Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (11) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (11) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone 1, 1. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (10) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (10) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 12:00-15:20 Paikka Kaarisairaala, Kabinetti 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 11:00-13:15 Paikka Kuopion Energia, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-17:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:10 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Varikkokatu 2, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-15:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Yhteisöllinen ja osallistava opiskelijahuolto. Leena Nousiainen / Rondo Training Oy Pori

Yhteisöllinen ja osallistava opiskelijahuolto. Leena Nousiainen / Rondo Training Oy Pori Yhteisöllinen ja osallistava opiskelijahuolto Leena Nousiainen / Rondo Training Oy 11.1.2013 Pori Keskeisiä linjauksia Uuteen lakiin ehdotetaan koottavaksi lainsäädännössä nyt hajallaan olevat oppilas-

Lisätiedot

Opiskeluhuoltosuunnitelmat

Opiskeluhuoltosuunnitelmat Opiskeluhuoltosuunnitelmat Opetustoimen ajankohtainen juridiikka 3.11.2016 Helsinki Hallintojohtaja Matti Lahtinen Opiskeluhuollon suunnitelmat (OHL 12 ja 13 sekä POL 14, LL 10 ja AMPL 37 a ) Lastensuojelulain

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-11:35 Paikka Kaupungintalo, kh:n kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Tarkastuslautakunta Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Tarkastuslautakunta Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (7) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:35 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (13) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (13) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:04-16:35 Paikka Lisätietoja Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (10) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (10) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:05-15:50 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone 1, 1. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Paltamon kunta. Paltamon lukio. [LUKIOKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS] 4.3 Opiskelijahuolto

Paltamon kunta. Paltamon lukio. [LUKIOKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS] 4.3 Opiskelijahuolto 2014 Paltamon kunta Paltamon lukio [LUKIOKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS] 4.3 Opiskelijahuolto PALTAMON KUNNAN NUORILLE TARKOITETUN LUKIOKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (8) Nilsiä-neuvottelukunta 07.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (8) Nilsiä-neuvottelukunta 07.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (8) Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:00 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja Jaakko

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:10 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:15 Paikka Kaupungintalon kabinetti, 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila (Suurmestar) 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila (Suurmestar) 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:30 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila (Suurmestar) 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Marjatta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:00-17:25 Paikka Saunakabinetti, kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:30 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone 1, 1.krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA OPETUSSUUNNITELMISTA OPETUKSEN JA KOULUTUKSEN NÄKÖKULMASTA

AJANKOHTAISTA OPETUSSUUNNITELMISTA OPETUKSEN JA KOULUTUKSEN NÄKÖKULMASTA AJANKOHTAISTA OPETUSSUUNNITELMISTA OPETUKSEN JA KOULUTUKSEN NÄKÖKULMASTA Johtaja Jorma Kauppinen Helsinki 16.9.2014 Opiskeluhuollosta hyvinvointia 2014 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetussuunnitelman

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / 2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:10 Paikka Hotelli Scandic Kuopio, Satamakatu 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka Raninen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:05-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:00 Paikka Aikuissosiaalityön yksikkö, Sairaalakatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Asiat

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 5/ (9) Kuopion Veden toimitila, Haapaniementie 30, NH Roihu

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 5/ (9) Kuopion Veden toimitila, Haapaniementie 30, NH Roihu Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 5/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-16:30 Paikka Kuopion Veden toimitila, Haapaniementie 30, NH Roihu Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Eero

Lisätiedot

Opiskeluhuolto osana oppilaitosten kokonaistoimintaa

Opiskeluhuolto osana oppilaitosten kokonaistoimintaa Opiskeluhuolto osana oppilaitosten kokonaistoimintaa Opiskeluhuollon XV kansalliset kehittämispäivät 25.11.2015 Helsinki Hallintojohtaja Matti Lahtinen Säädökset ja määräykset, hallituksen esitys ja eduskunta-asiakirjat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:10 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 10:05-11:35 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (10) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (10) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:40 Paikka Kaupungintalo, kabinetti, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Selvitysluonnoksesta annetut lausunnot

Selvitysluonnoksesta annetut lausunnot Selvitysluonnoksesta annetut lausunnot Lasten mielenterveysongelmien ehkäisy ja hyvinvoinnin tukeminen kouluterveydenhuollossa (3/2017) 318/54/2015 Opetus- ja kulttuuriministeriö, OKM167/050/2017, 6.7.2017.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) 47 19.8.2015 59 7.10.2015 65 Asianro 5638/02.02.00/2015 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2016 talousarvion laadinnan tilannekatsaus historia 19.8.2015 47

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S) Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:20-16:30 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Iris Asikainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (12) Kasvun ja oppimisen lautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (12) Kasvun ja oppimisen lautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-17:00 Paikka Kouluvirasto, (2. kerroksen lautakuntien kokoushuone), osoite: Vuorikatu 27 Lisätietoja Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 11:00-13:20 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (20) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (20) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (20) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:04 16.06 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Aleksi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

Hallituksen esitys oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Hallituksen esitys oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Hallituksen esitys oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Oppilas- ja opiskeluhuollon kansalliset kehittämispäivät 28.11.2013 Järvenpää Hallintojohtaja Matti Lahtinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-14:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Antti Kivelä,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (14) Tarkastuslautakunta. Ilkka Raninen, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirjohtaja,

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (14) Tarkastuslautakunta. Ilkka Raninen, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirjohtaja, Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 12:00-16:30 Paikka Kaarisairaala, Kabinetti 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Valtuustovirastotalo, lautakuntien kokoushuone, 3. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Valtuustovirastotalo, lautakuntien kokoushuone, 3. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:05-16:05 Paikka Valtuustovirastotalo, lautakuntien kokoushuone, 3. krs., Suokatu 42 Lisätietoja Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-16:45 Paikka Kaupungintalo, kabinetti, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta. Tapani Laitinen, tarkastuspäällikkö. Kuopiossa, tarkastustoimistossa,

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta. Tapani Laitinen, tarkastuspäällikkö. Kuopiossa, tarkastustoimistossa, Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:15-16:00 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (14) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (14) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (14) Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-17:00 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja Jaakko

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:15 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (15) Kasvun ja oppimisen lautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (15) Kasvun ja oppimisen lautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (15) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:04 17.34 Paikka Kouluvirasto, (2. kerroksen lautakuntien kokoushuone), osoite: Vuorikatu 27 Lisätietoja Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Yhteiset työvälineemme. Esityksen toimittajat: * opetusneuvos Elise Virnes, OKM * verkostokoordinaattori Ville Virtanen, SAKU ry

Yhteiset työvälineemme. Esityksen toimittajat: * opetusneuvos Elise Virnes, OKM * verkostokoordinaattori Ville Virtanen, SAKU ry Yhteiset työvälineemme Esityksen toimittajat: * opetusneuvos Elise Virnes, OKM * verkostokoordinaattori Ville Virtanen, SAKU ry Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki Uusi laki kokoaa yhteen lainsäädännössä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 16:45-18:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 5/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (12) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:25 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (26) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (26) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (26) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:01 16.59 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Aleksi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-14:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2 krs (Suurmestar)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2 krs (Suurmestar) Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3 / 2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:05 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2 krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Kirkkonummen kunnan opiskeluhuollon strategia

Kirkkonummen kunnan opiskeluhuollon strategia Kirkkonummen kunnan opiskeluhuollon strategia 1 Esipuhe Kirkkonummen kunnan opiskeluhuollon strategia perustuu Oppilas- ja opiskelijahuoltolakiin(1287/2013), joka astui voimaan 1.8.2014. Strategian tavoitteena

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 17:30-19:05 Paikka Kuopion Energia, Haapaniementie 30 Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Jaakko Kosunen,

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki - Oppilas- ja opiskelijahuollon kokonaisuus - Yhteisöllinen opiskeluhuolto Seinäjoki 5.3.2014 Marjaana Pelkonen, neuvotteleva virkamies STM Opiskeluhuolto muodostaa kokonaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Lähidemokratiajaosto. Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Lähidemokratiajaosto. Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-17:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31 Lisätietoja Kokouksen alussa projektipäällikkö

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:30 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Karttulan pitäjäraati. Paikka Karttulan palvelupiste, kokoushuone 2, Kissakuusentie 6

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Karttulan pitäjäraati. Paikka Karttulan palvelupiste, kokoushuone 2, Kissakuusentie 6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:05-20:20 Paikka Karttulan palvelupiste, kokoushuone 2, Kissakuusentie 6 Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Boman, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hallituksen esitykset annettu Oppilas- ja opiskelijahuolto

Hallituksen esitykset annettu Oppilas- ja opiskelijahuolto Hallituksen esitykset annettu 6.6.2013 Oppilas- ja opiskelijahuolto Janne Öberg HE oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi Uusi laki kokoaa yhteen lainsäädännössä nyt hajallaan olevat oppilasja opiskelijahuoltoa

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/ (8)

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/ (8) Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-16:30 Paikka Itkonniemen vesilaitos, Itkonniemenkatu 81 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Eero Eloranta,

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 Aika 29.8.2017 klo 18.02 19.47 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:30-16:05 Paikka Kissakuusenkoulu, Kissakuusentie 20, Karttula Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki - Oppilas- ja opiskelijahuollon kokonaisuus - Yhteisöllinen opiskeluhuolto Helsinki 27.2.2014 Marjaana Pelkonen, neuvotteleva virkamies STM Opiskeluhuolto muodostaa kokonaisuuden

Lisätiedot

Lastensuojelulaki yhteistyötahojen näkökulmasta

Lastensuojelulaki yhteistyötahojen näkökulmasta Lastensuojelulaki yhteistyötahojen näkökulmasta Seinäjoki 11.3.2014 Ville Järvi Erityisopetuksen rehtori Seinäjoen kaupunki Tehtävänanto 1. Yhteistyötä edistävät tekijät 2. Yhteistyön kannalta kehitettävää

Lisätiedot

Monialaiset verkostot lasten ja nuorten hyvinvointia takaamassa

Monialaiset verkostot lasten ja nuorten hyvinvointia takaamassa Monialaiset verkostot lasten ja nuorten hyvinvointia takaamassa 25.9.2015 Tampere Käytännön kokemuksia yhteistyöstä Hanna Gråsten-Salonen Vastaava koulukuraattori Varhaiskasvatus ja perusopetus Tampere

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/ (10) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/ (10) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:30 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (22) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (22) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (22) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:04 16.40 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Aleksi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Keskusvaalilautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Keskusvaalilautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (6) Julkinen Kokoustiedot Aika perjantai klo 19:00-19:40 Paikka Kaupungintalo, kabinetti Saapuvilla olleet jäsenet Jouni Holopainen, puheenjohtaja Veikko Vilmi, varajäsen

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 9/ (8)

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 9/ (8) Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 9/2016 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-16:30 Paikka Itkonniemen vesilaitos, Itkonniemenkatu 81 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Antti Tapaninaho,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot