Vuoden 2012 talousarvion ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman laadintaohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vuoden 2012 talousarvion ja vuosien 2013-2014 toiminta- ja taloussuunnitelman laadintaohjeet"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Vuoden 2012 talousarvion ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman laadintaohjeet 2566/04/040/2011 KHALL 263 Hallitusohjelman mukaan kuntarakenneuudistuksen perustana ovat vahvat peruskunnat. Peruskunta muodostuu luonnollisesta työssäkäyntialueesta ja on riittävän suuri pystyäkseen itsenäisesti vastaamaan peruspalveluista lukuun ottamatta vaativaa erikoissairaanhoitoa ja vaativia sosiaalihuollon palveluja. Tarkemmat kriteerit uudistukselle määritellään vuoden 2011 aikana. Kunnille on luvassa lisää velvoitteita, kun perusturvaa ja vanhustenhuoltoa tulee parantaa. Samalla kuntien valtionosuuksia aiotaan pienentää eli kuntien tulot vähenevät. Uudet velvoitteet saattavat aiheuttaa osissa kunnista painetta nostaa kunnallisveroa tai ryhtyä säästötoimenpiteisiin. Kuntaliitto on huolestunut hallitusohjelmaan kirjatuista kuntien tehtävien lisäyksistä ja tulojen leikkauksista. Tämä lisää kunnissa paineita kiristää kunnallisverotusta, vaikka hallitus on sitoutunut siihen, ettei tuloverotusta nosteta. Kiinteistövero siirretään hallitusohjelman linjauksen mukaan verotuloihin perustuvan valtionosuuden tasauksen ulkopuolelle. Kiinteistöveron poiston vaikutus vaihtelee kunnittain. Kesäkuussa julkaistun kuntaliiton alustavan laskelman mukaan kiinteistöveron poisto tasauksesta pienentää Siikajoen kunnan valtionosuutta euroa vuonna Tämän vuoden talousarviossa Siikajoen kunnan valtionosuuden määrä on ja verotulot euroa tehdyn laskelman mukaan ensi vuoden valtionosuudet tulevat olemaan 16,4 milj euroa. Kunta-alan virka- ja työehtosopimukset ovat voimassa saakka. Kj:n esitys: Kunnanhallitus antaa hallintokunnille oheismateriaalina olevan vuoden 2012 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman laadintaohjeen. Kunnanhallitus vaatii, että jokaisen henkilöstön jäsenen on noudatettava omassa tehtävässään taloudellisuutta ja huolellisuutta. Mahdolliset määrärahojen ylitykset on aina ensisijaisesti haettava valtuuston hyväksymän talousarvion sisältä.

2 Valtuusto pitää syysseminaarin Seminaarissa käydään läpi mm. laaja-alaisen työryhmän vaihtoehtoisia esityksiä pysyviksi menoleikkauksiksi. Hallintokuntien on otettava talousarvion laadinnassa huomioon ne esitykset, jotka hyväksytään yhteisessä keskustelussa. Kunnanhallitus päättää evästää hyvinvointikuntayhtymää ja Jokilaaksojen pelastuslaitosta samalla tavalla kuin omia hallintokuntia menojen kurissa pitämiseksi/pienentämiseksi. Kunnanhallitus lähettää evästyksen ja ohjeet em. tiedoksi ja valmistelun pohjaksi. Kh:n päätös: Hyväksyttiin. Liite 1. SIVLK 123 Koulunjohtajat ja rehtorit ovat saaneet talousarvion laatimiseen tarvittavat ohjeet ja heiltä on talousarvioehdotukset pyydetty mennessä ulkoisten menojen osalta. Erityisesti heitä muistutettiin pysyvästä 5 % säästövelvoitteesta vuoteen 2012 mennessä. Kouluverkkoon ei ole ennakoitu muutoksia. Muitakaan valtuustoseminaarissa esillä olleita karsintavaihtoehtoja ei ole voitu ennakoida. Asiat vaativat erillisiä päätöksiä. Palkat on laskettu syyskuun 2011 palkankorotukset huomioiden. Valtakunnallisesti ei ole vielä tehty uusia KVTES- tai OVTES -sopimuksia, joissa olisi sovittu yleiskorotuksista. Talousarvioon on taloustoimessa laitettu vuoden 2012 sisäiset menot. Siivous- ja ruokapalvelun menot kaadetaan taloushallinnossa oppilasennusteiden mukaisina ja saman hintaisina kaikille kouluille. Vuoden 2012 talousarviossa kouluruoan hinta on 2,62. Tähän ei ole ennakoitavissa suuria muutoksia. Kouluruoan kuljetus on lisätty kustannuspaikoille. Kiinteistökierrokset on käyty Kunnossapitoon tarvittavat määrärahat näkyvät suoraan sisäisissä vuokrissa, jotka määrää tekninen toimi. Kiinteistöjen investoinneista ja kunnossapidosta on tehty erillinen esitys sivistyslautakunnassa Koululaisten kuljetuskustannuksissa on odotettavissa 4 %:n kasvu, mikä on huomioitu talousarviossa. Kuljetusreitit on ajateltu syksyn 2011 mukaisesti. Irtaimistoinvestoinneissa aktivointiraja on Sitä pienemmät hankinnat kuuluvat käyttötalouteen ja on huomioitu talousarviossa.

3 Koulunjohtajat ja rehtorit sekä varhaiskasvatusjohtaja huomioivat kalustohankinnat käyttötaloudessa. Atk-laitteiden leasing-vuokrausta jatketaan Vuorossa ovat Revonlahden, Ruukin ja Luohuan koulut. Uutena huomattavana lisäyksenä sivistystoimeen on tullut varhaiskasvatus omana tulosalueenaan. Kotikuntakorvaukset on lisätty käyttötalouteen. Oheisena jaetaan käyttösuunnitelmatasoisena tehty TA 2012 esitys, jossa mukana ovat vuoden 2012 sisäiset menot. Tällaisia ovat mm. ruokahuolto ja siivous, sisäiset vuokrat ja osuudet palkkahallinnosta sekä atk-menoista jne. Käyttösuunnitelmat hyväksytään tammikuun 2012 kokouksessa kun budjetti on saatu vuodelle Stj:n esitys: Sivistyslautakunta päättää 1. Sivistystoimen talousarvion 2012 ja taloussuunnitelman laadinnassa noudatettavista ohjeista ja suuntaviivoista: YLEISTÄ Yleiskorotuksia palkkoihin ei tehdä, joten palkankorotusvaraus on 0 % koko vuodelle. Sijaismäärärahoihin varataan palkkamenoja + 3 %, koskien kaikkia palkkoja peruskoulutuksessa ja lukiossa. Kuljetuskustannukset + 4 %. Sisäisiin vuokriin ja ruoan hintaan ei esitetä %-korotuksia. Maksuihin ja taksoihin ei esitetä korotuksia. Kotikuntakorvaukset on lainsäädännön muutoksesta johtuen otettava perusopetuksen käyttösuunnitelmaan. Kysymyksessä ovat muualla olevat siikajokelaiset, jotka opiskelevat jossain peruskoulussa ja toisaalta Siikajoen peruskouluissa opiskelevat oppilaat, joiden kotikunta on jokin muu. Henkilökunnan täydennyskoulutukseen ja veso -koulutukseen varataan 100 /vakinainen työntekijä. HALLINTO Sivistystoimenjohtajan palkkamenoista 20% on kansalaisopiston rehtorin palkkamenoina. Joukkoliikenteen subventio on Hallintoon otetaan mukaan Kelpo-hanke ( ) Määräraha jaetaan myöhemmin kouluittain oppilasmäärien suhteessa. Haetaan kerhotoimintaan ja ryhmien pienentämiseen suunnattua erillistä valtionapua. Ruukin alakoululla on Comenius-hanke.

4 Taiteen perusopetus on siirretty osaksi sivistystoimen hallintoa omaksi tulosyksiköksi. Kunta järjestää taiteen perusopetusta ostopalveluna Raahen Musiikkiopistossa ja Oulun konservatoriolta. Seutukunnallisen käytännön mukaisesti kuntakohtaista maksua ei peritä huoltajilta. Määrärahoja on korotettu 4 % ennakkotietojen perusteella. Muskaritoiminnassa lukukausimaksu on 45 /oppilas, sisarukset 35 /oppilas. Muskaritoiminta järjestetään Ruukissa. VARHAISKASVATUS Tulosalueeseen kuuluvat kotihoidontuki, yksityisen hoidon tuki ja yksityisenhoidon tuen kuntalisä ( ), jota arvioidaan haettavan lapsen hoitoon kuukaudessa. Perhepäivähoitoa järjestetään 7:ssä perhepäivähoitokodissa hoitajan kotona. Lisäksi määräaikaisia perhepäivähoitajia on 3. Ryhmäperhepäivähoitoa on 2:ssa yksikössä : Muksula Siikajoenkylällä ja Leppis Paavolassa. Kunnassa on kaksi päiväkotia: Repolan päiväkoti Revonlahdella ja Satumetsän päiväkoti Ruukissa sekä määräaikainen Katajiston päiväkoti Siikajoen kylällä saakka. Päivähoidossa on nyt 154 lasta. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Toimintaa järjestetään Gumeruksen, Paavolan, Revonlahden ja Ruukin kouluilla. Maksuihin ei esitetä korotuksia, koska ne ovat lakisääteisesti enimmillään. Maksu 20 /aamupäivätoiminta, 60 iltapäivätoiminta ja 80, jos lapsi osallistuu molempiin. Maksu on 50 % pienempi, jos lapsi osallistuu toimintaan enintään 10 kertaa kuukaudessa. Välipalan hinta 0,50 /kerta (ei peritä huoltajilta). Välipalan hinta on entinen. ESIOPETUS Järjestetään kaikilla alakouluilla. Esioppilaat kuljetetaan olemassa olevien koulukuljetusten yhteydessä. Erillisiä kuljetuksia ei järjestetä. Kuljetusetu myönnetään myös olemassa oleviin koululaiskuljetuksiin päivähoidosta esiopetukseen ja takaisin. Tästä ei saa aiheutua lisäkustannuksia PERUSOPETUS Yleisopetukseen ei esitetä uusia virkoja perustettavaksi. Kaksi luokanopettajana toimivaa tuntiopettajaa jatkavat alkaen. Toinen on Revonlahden ja toinen Paavolan alakoululla. Tuntiopettajat ovat olleet jo sl Sijaisuuksiin varataan 3 %, myös koulunkäyntiavustajille. Osana 5 %:n säästötavoitetta 50 /oppilas on vähennetty (vrt. vuosi

5 2009) oppikirjoista, tarvikkeista ja muusta materiaalista. Oppilaskohtainen oppikirjamääräraha esiopetuksessa ja alakouluissa on 90 /opp (130), yläkouluissa 120 /opp (160), toimisto tarvikkeet alakoulu ja eskarit 50 /opp (55), yläkoulu 60 /opp (65) ja muu materiaali (tn, ts, li, ko) 50 /opp (55) ja 60 /opp (65). Kirjallisuus ja kalustomäärärahat ovat koulujen esityksissä. Oppilaiden kuljetusetu on aikaisemman käytännön mukainen. Kuljetusetu on 1-3 luokkalaisille alkaen 3 km, muille alkaen 5 km, mitattuna lyhintä mahdollista liikenneväylää pitkin kotiportailta koulunovelle. Henkilökunnan täydennyskoulutukseen ja veso -koulutukseen varataan 100 / vakinainen työntekijä. Leasingvuokriin varataan atk-laitteiden ja puhelinten vuokrat. Ensimmäiset leasingvuokrat päättyvät vuoden 2011 lopulla. Vanhoja laitteita ei lunasteta. Oppilasruokailun kustannukset tulevat keskitetysti ruokahuolto- ja siivouspäälliköltä. Sisäiset vuokrat teknisen toimen esityksen mukaisina. Erityisopetus toteutetaan kelpo-hankkeen mukaisesti. Sairaalakouluun Oulussa, Tervaväylän kouluun ja Leinonpuiston kouluun ovat omat määrärahansa. Maahanmuuttajien valmistava opetus järjestetään Ruukin koulussa. Syksyllä osa oppilaista integroidaan myös Ruukin yläkouluun. Koko vuodeksi varataan määrärahat kahta valmistavan opetuksen ryhmää varten. Keväällä varaudutaan kahden (2) S 2 -opettajan tuntimäärään. Ruukin yläkoulun 7.lk on 4-sarjainen syksyllä LUKIO Uusia virkoja ja toimia ei esitetä. Toiminnassa varaudutaan varsinaisesta etälukiotoiminnasta (iltaisin) luopumiseen asteittain. Kustannusvaikutus käyttötalouteen vuositasolla % säästötavoite v Verkostolukio toimintaa kehitetään ja pyritään yhteistyössä Raahen, Vihannin ja Pyhäjoen kanssa lisäämään verkko-tunteja. Selvitetään mahdollinen hallintomuutos. Rehtorin virka on edelleen budjetoitu yläkoulun yhteisenä. Lukion aloittava luokka syksyllä 2012 on suunniteltu yksisarjaisena. Oppilaiden kuljetusetu on aikaisemman käytännön mukainen, alkaen 5 km:sta.

6 KANSALAISOPISTO Johtokunnalta tulee oma esitys. Kurssitarjotin laaditaan siten, että keväällä 2012 alkavat opintopiirit voivat jatkaa myös syksyllä. Opistomaksut ovat entiset sl. 20 ja 25 sekä kl. 30 ja 38. Haetaan opintosetelityyppistä valtionapua. Kunnan kulttuuritoimi on siirretty osaksi kansalaisopiston toimintaa omana tulosyksikkönä. Kansalaisopiston toimistosihteerin palkkauksesta 50 % kirjataan kulttuuritoimeen. KIRJASTOTOIMI Kirjastopalvelut järjestetään entisissä toimipisteissä Jatketaan Outi-kirjastotoimintaa alueellisesti. Aineistomäärärahat pidetään vuoden 2008 tasoisina. VAPAA-AIKATOIMI Nuorisotoimi: Nuoriso-ohjaajan tehtävään on varattu määräraha koko vuodeksi. Tarkistetaan sopimus 4H-yhdistyksen kanssa. Allianssi Ry:ltä haetaan avustus mahdollisen kesätyöntekijän palkkaamiseen (ei ole budjetissa). Etsivän nuorisotyöntekijän toimintaan on valtionapu saakka. Haetaan jatkorahoitusta. Koululaisten kesätyöt on siirretty hallinnollisesti vapaa-aikatoimen tulosyksiköksi. Toiminnasta vastaa nuoriso-ohjaaja. Kunta työllistää nuoria kahden viikon ajaksi eri hallintokuntiin ja ulkopuolelle. Kunta maksaa nuoria työllistävälle yritykselle, yhteisölle, järjestölle ja yksityiselle henkilölle tukea yhteensä 170 kahden viikon ajalta. Kunnan sisällä tuntipalkka on 50 % peruspalkasta, joka määräytyy KVTES:n hinnoittelukohdasta 08PER010 (vuonna 2011 on 4,68 /h). Tuki koskee noin 190 nuorta. Nuorisotoimen avustukset 5000 Liikuntatoimi: Toiminnat ennallaan. Avustuksia jaetaan

7 Pitäjäpäivä-toimintaan on varattu Sivistyslautakunta päättää hyväksyä oheisena olevat sivistystoimen tavoitteet, keinot ja mittarit Tunnusluvut tarkentuvat hallituksen esitykseen. Päätös: Käytiin lähetekeskustelu ja jätettiin asia pöydälle. SIVLK Kunnanhallitus Kunnanhallituksen nimeämä laaja-alainen työryhmä listasi hallintokunnittaiset ehdo tukset menoleikkauksista syys-loka kuun vaihteessa ollee seen valtuustoseminaariin. Suurimmat euromääräiset leikkaukset saataisiin tehtyjen laskelmien perusteella sivistystoimen puolelta kouluverkko muutoksilla. Näissä oli esillä kaksi vaihtoehtoa, Gumeruk sen yläkoulun lakkauttaminen ja oppilaiden kuljetus Ruukin yläkouluun sekä Luohuan koulun lakkauttaminen ja oppilai den kuljetus Paavolan koululle. Laadittujen laskelmien perusteella Gumeruksen yläkoulurat kaisu toisi sivistystoimen puolelle n :n nettosääs tön vuositasolla. Suurin säästö tulisi henkilöstökuluissa 2-3 opettajan vähentämisenä. Uusia kustannuksia aiheuttaisi kuljetusten lisääminen Ruukin puolelle. Luohuan koulun lakkauttaminen tarkoittaisi n :n menoleikkausta sivistystoimessa. Tähän vaihtoehtoon sisäl tyy myös kirjaston lakkauttaminen sekä kiinteistön myynti, josta ei ole tehty hinta-arviota. Luohualta vähenisi 3 luokan opettajaa ja 1 koulunkäyntiavustaja. Oppilaiden siirto Paa volaan puolestaan aiheuttaa kuljetuskustannuksia ja koulun pihapiirissä olevan puurakennuksen kunnostaminen mak saisi n Valtuustoseminaarissa samoin kuin vanhempain tapaami sissa Gumeruksella ja Luohuan koululla pohdittiin kaavailtu jen säästöjen vaikutuksia oppilaisiin, perheisiin ja kylien elin voimaan. Myös lukuisissa yhteydenotoissa sekä adresseis sa on vedottu valmistelijoihin ja päättäjiin koulujen säilymi sen puolesta. Siikajoenkylän adressi sekä päättäjille osoitetut kirjelmät ovat tämän pykälän viiteaineistona. Kunnan johtoryhmä sekä hallintokuntien keskeiset esimie het kokoontuivat tavoitteena löytää esillä ollei den vaihtoehtojen lisäksi kaikki mahdollisuudet karsia me noja. Tämän kokouksen anti on kirjattu kunnanjohtajan esi tykseen. Talousarvion valmistelu perustuu tähän pykälään kirjattuihin menoleikkausesityksiin sekä toisaalta veroprosenttien nos ton

8 vaikutuksiin. Käyttötalouden kanssa samassa pykäläs sä on nyt edellisvuosista poiketen investointiosio tulojen ja menojen kokonaiskuvan hahmottamiseksi rahoituslaskel man näkökulmasta. Sivistyspalvelut *Gumeruksen koulu: -päärakennuksen tilat täysimääräisesti käyttöön -vanhalle puolelle (puukoulu) jäävät esiopetus ja apip- toiminta -rivitalosta 1 huoneisto (3h+k) asuinkäyttöön -8.luokan jako puretaan, vähennetään 15 h -alakoulusta vähennetään jakotunteja 10 h -päiväkoti puukoulun puolelle -Muksula ja Katajisto myyntiin -säästöä siivouskuluissa *Ruukin alakoulu: -S2 -opetuksen järjestelyt *Ruukin yläkoulu/lukio: -luokkajaon muutokset *Luokkajako minimiin *Lähikirjastojen lakkautus *Kansalaisopiston taksakorotus, lisäkurssitarjonnasta luopuminen *Avustuksia ei jaeta *Perhepäivähoidon säästö Sivistystoimi (ml. varhaiskasvatus) yhteensä 2012: -kansalaisopiston lisäkurssit lähikirjastojen lakkautus nuorisotoimen avustukset liikuntatoimen avustukset yläasteen henkilösiirto Gumeruksen kiinteistösäästö Siikajoenkylän päiväkoti/hlöstö tuntijako minimiin perhepäivähoito/hlöstövaraus Ruukin alakoulu S2-opetus yläkoulun luokkajaon muutos yhteensä Lisätulot: -kansalaisopiston taksat Vuonna 2013 muutokset vaikuttavat täysimääräisesti: -asiointiliikenteen lakkautus lähikirjastojen lakkautus Gumeruksen kiinteistösäästöt Siikajoenkylän päiväkoti/hlöstö

9 -tuntijako minimiin yläkoulun luokkajako Lähikirjastot jäävät soveltuvin osin koululaisten käyttöön. Kj:n esitys: Kunnanhallitus päättää, että vuoden 2012 talousarvio laadi taan edellä olevien menoleikkausten ja lisätulojen pohjalta. Kunnanhallitus hyväksyy käyttötalouden pohjaksi liitteenä olevan tuloslaskelman. Mikäli rakennusvalvonta ja ympäristönhoito otetaan omaksi toiminnaksi alkaen, kunnanhallitus tekee siitä esi tyksen valtuustolle vuoden 2011 joulukuussa sopimuksen ir tisanomista varten. Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan investointi ohjelman. Käyttötalouden, investointiohjelman sekä lainanlyhennysten perusteella rahoituslaskelma osoittaa vuoden 2012 lainatar peeksi pitkäaikaista lainaa; tämän lisäksi käy tössä on oltava myös lyhytaikaisen lainan nostovaltuutta 3,5 miljoonaan euroon. Talousarviovuoden lainanlyhennyksiin sisältyy kertaluonteinen (ns. bullet) miljoonan euron lyhen nys. Lainannostovaltuutta koskeva lopullinen päätösesitys tehdään joulukuun valtuustoon, jossa päätetään vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmasta. Lainamäärän pitäminen kurissa on lähivuosina edelleenkin kunnan taloudenhoidon keskeinen edellytys. Suunnitelmavuosien ennakoinnin perusteella kunnan taloustilanne kohenee niin, että tilikausien tulokset olisivat jälleen plussalla. Vuoden 2012 menoleikkaukset vai kuttavat po. vuosina täysimääräisesti kuten myös korotettu jen veroprosenttien tuotot. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle kouluinvestoin tien rahoittamiseksi seuraavan periaatelinjauksen: Mikäli valtionosuutta ei saada Ruukin alakoulun peruskor jaukseen ennakkotiedosta poiketen, käytetään siihen lainan lisäksi omarahoitusta nyt haettua valtionosuutta vastaava euromäärä. Ruukin yläkoulun rahoitusesitys annetaan myöhemmin, kun valtionosuuspäätös on tiedossa. Kh:n päätös: Aluksi kunnanjohtaja ja talouspäällikkö esittelivät vuoden 2012 talousarvioita. Käsiteltäessä menoleikkauksia Päivi Eskola esitti Matti Pohjolan kannattamana, että lähikirjastoja ei lopeteta vaan kirjastojen aukioloaikoja lyhennetään. Keskustelun päätyttyä asia ratkaistiin puheenjohtajan esi tyksestä nimenhuutoäänestyksellä, jossa Jaa ilmaisi kun nanjohtajan esityksen kannatuksen ja Ei ilmaisi Päivi Esko lan esityksen kannatuksen.

10 Näin suoritetussa äänestyksessä annettiin 6 Jaa-ääntä (Ala-aho, Haapakoski, Häikiö, Mustonen, Rapakko, Yrjänä) ja 3 Ei-ääntä (Eskola, Pohjola, Ranta). Puheenjohtaja tote si, että kunnanhallituksen päätökseksi oli tullut kunnanjohta jan esitys. Äänestyslista on tämän pöytäkirjan liitteenä. Matti Pohjola esitti seuraa: - liikunta- ja nuorisotoimen avustuksia ei vähennetä - asiointiliikennettä ei lakkauteta - yksityistieavustuksia ei vähennetä - työnsuunnittelijan työsuhdetta jatketaan ensi vuonna Matti Pohjolan esityksiä ei kannatettu. Kunnanjohtaja muutti päätösesitystään seuraavasti: jäte tään pois esityksen lopusta viimeinen kappale: "Kunnanhal litus päättää esittää valtuustolle kouluinvestointien rahoitta miseksi seuraavan periaatelinjauksen: Mikäli valtionosuutta ei saada Ruukin alakoulun peruskorjaukseen ennakkotie dosta poiketen, käytetään siihen lainan lisäksi omarahoitus ta nyt haettua valtionosuutta vastaava euromäärä. Ruukin yläkoulun rahoitusesitys annetaan myöhemmin, kun valtionosuuspäätös on tiedossa." Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan muutetun päätös esityksen ja hyväksyi yksimielisesti muilta osin kunnanjohta jan alkuperäisen esityksen. SIVLK Sivistyslautakunta käsitteli kokouksessaan sivistystoimen talousarvion 2012 ja taloussuunnitelman laadinnassa noudatettavia ohjeita ja suuntaviivo ja. Oheisena jaettiin myös sivistystoimen tavoitteet, keinot ja mitta rit. Käytiin lähetekeskustelu ja jätettiin asia pöydälle. Sivistystoimen talousarvio 2012 taloussuunnitelma on valmisteltu uudelleen ja siinä on huomioitu kunnanhallituksen edellyttämät menoleikkaukset ja tulojen korotukset. Palkankorotuksiin on varattu 2%. Vuonna 2012 on ennakoitavissa olevia opetustoimen hallin non muutoksia koskien Ruukin yläkoulu/lukion rehtorin teh tä viä ja Ruukin alakoulun koulunjohtajan tehtäviä, sekä näi hin liittyviä muita mahdollisia tehtävämuutoksia ei ole huo mioitu talousarvios sa Uudelleen organisoinnista joh tu vat ta loudelliset vai kutukset tulevat esille mahdollisina ta lousar vion muutoksina. Stj:n esitys: Sivistyslautakunta päättää

11 1. Antaa talousarvioesityksen vuodelle 2012 ja taloussuun nitelman vuosille , liite 2. Hyväksyä omalta osaltaan liitteenä olevat sivistystoimen ta voitteet, kei not ja mit tarit. Päätös: Anni Häikiö esitti, että lähikirjastoja ei lakkauteta. Esa Lehto esitti, että Komppalinnan lähikirjastoa ei lakkau teta. Rahoitus järjestetään lakkauttamalla Siikajoenkylän palvelupiste ja Heikinhovi myydään. Puheenjohtaja totesi, että oli tehty kaksi esitystä, joita ei ol lut kannatettu. Päätökseksi tuli, että hyväksyttiin sivistystoimenjohtajan esi tys.

Sivistystoimen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma vv 2016-2017. Kouluverkkoon ja kirjastojen määrään ei ole ennakoitu muutoksia.

Sivistystoimen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma vv 2016-2017. Kouluverkkoon ja kirjastojen määrään ei ole ennakoitu muutoksia. Sivistyslautakunta 117 23.10.2014 Sivistystoimen talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma vv 2016-2017 3488/04.040/2014 SIVLK 117 Koulunjohtajat ja rehtorit ovat saaneet talousarvion laatimiseen tarvittavat

Lisätiedot

Vuoden 2012 talousarvion ja vuosien 2013-2014 toiminta- ja taloussuunnitelman laadintaohjeet

Vuoden 2012 talousarvion ja vuosien 2013-2014 toiminta- ja taloussuunnitelman laadintaohjeet Kunnanhallitus 263 05.09.2011 Sivistyslautakunta 123 20.10.2011 Vuoden 2012 talousarvion ja vuosien 2013-2014 toiminta- ja taloussuunnitelman laadintaohjeet 2566/04/040/2011 KHALL 263 Hallitusohjelman

Lisätiedot

Kouluverkkoon ja kirjastojen määrään ei ole ennakoitu muutoksia.

Kouluverkkoon ja kirjastojen määrään ei ole ennakoitu muutoksia. Sivistyslautakunta 126 26.09.2013 Sivistystoimen talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2015-2016 3219/04/040/2013 SIVLK 126 Koulunjohtajat ja rehtorit ovat saaneet talousarvion laatimi seen tarvittavat

Lisätiedot

Vuoden 2012 talousarvion valmistelu: käyttötalous- ja investointiosio

Vuoden 2012 talousarvion valmistelu: käyttötalous- ja investointiosio Kunnanhallitus 345 31.10.2011 Vuoden 2012 talousarvion valmistelu: käyttötalous- ja investointiosio 2566/04/040/2011 KHALL 345 Kunnanhallituksen nimeämä laaja-alainen työryhmä listasi hallintokunnittaiset

Lisätiedot

Kansalaisopiston johtokunta Talousarvio 2012 ja taloussuunnitelma /04/040/2011

Kansalaisopiston johtokunta Talousarvio 2012 ja taloussuunnitelma /04/040/2011 Kansalaisopiston johtokunta 22 15.11.2011 Talousarvio 2012 ja taloussuunnitelma 2013-2014 2566/04/040/2011 KANSA 22 KHALL 345 Kunnanhallituksen nimeämä laa ja-alainen työryhmä listasi hallintokunnittaiset

Lisätiedot

Sivistystoimen talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma vv 2017-2018

Sivistystoimen talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma vv 2017-2018 Sivistyslautakunta 105 29.10.2015 Sivistystoimen talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma vv 2017-2018 3812/04.040/2015 SIVLK 105 Koulunjohtajat ja rehtorit ovat saaneet talousarvion laa ti mi seen tarvittavat

Lisätiedot

Vuoden 2012 talousarvion valmistelu: käyttötalous- ja investointiosio

Vuoden 2012 talousarvion valmistelu: käyttötalous- ja investointiosio Kunnanhallitus 345 31.10.2011 Kunnanhallitus 379 21.11.2011 Valtuusto 105 30.11.2011 Vuoden 2012 talousarvion valmistelu: käyttötalous- ja investointiosio 2566/04/040/2011 KHALL 345 Kunnanhallituksen nimeämä

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 141 18.10.2007 Kunnanhallitus 594 12.11.2007 Valtuusto 160 04.12.2007 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2008

Sivistyslautakunta 141 18.10.2007 Kunnanhallitus 594 12.11.2007 Valtuusto 160 04.12.2007 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2008 Sivistyslautakunta 141 18.10.2007 Kunnanhallitus 594 12.11.2007 Valtuusto 160 04.12.2007 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2008 600/04/040/2007 SIVLK 141 Sivistyslautakunta on käsitellyt 19.9.2007

Lisätiedot

SIVLK 22 Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v toimintakate on ennen poistoja. Toimintakate toteutui ylijäämäisenä.

SIVLK 22 Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v toimintakate on ennen poistoja. Toimintakate toteutui ylijäämäisenä. Sivistyslautakunta 22 23.02.2017 Toimintakertomus 2016 SIVLK 22 Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v. 2016 toimintakate on 12 889 564 ennen poistoja. Toimintakate toteutui 51 359 ylijäämäisenä. Toiminnan

Lisätiedot

Sivistystoimen talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma vv

Sivistystoimen talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma vv Sivistyslautakunta 129 19.10.2016 Sivistystoimen talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma vv 2018-2019 4098/04.040/2016 SIVLK 129 Koulunjohtajat ja rehtorit ovat saaneet talousarvion laa ti mi seen tarvittavat

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v. 2014 toimintakate on 12.599.891 ennen poistoja. Toimintakate toteutui 620.517 ylijäämäisenä.

Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v. 2014 toimintakate on 12.599.891 ennen poistoja. Toimintakate toteutui 620.517 ylijäämäisenä. Sivistyslautakunta 18 26.02.2015 Toimintakertomus 2014 3674/01.017/2015 SIVLK 18 Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v. 2014 toimintakate on 12.599.891 ennen poistoja. Toimintakate toteutui 620.517 ylijäämäisenä.

Lisätiedot

Vuoden 2006 talousarvion muutokset - perustelut

Vuoden 2006 talousarvion muutokset - perustelut 1 Vuoden 2006 talousarvion muutokset - perustelut 19100 Vaalit Tasavallan presidentin vaalien järjestämiseen saadaan valtionkorvausta 1,70 äänioikeutettua kohti. Kaksien vaalien osalta korvauksia kertyy

Lisätiedot

Sivistystoimen toiminta- ja taloussuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2010

Sivistystoimen toiminta- ja taloussuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2010 Valtuusto 170 02.12.2009 Sivistystoimen toiminta- ja taloussuunnitelma 2010-2012 sekä talousarvio vuodelle 2010 1775/04/040/2009 KVALT 170 Pykälän tekstiosa on koottu siten, että pohjana ovat sivis tyslautakunnan

Lisätiedot

Siikajoen kunnan toiminta- ja taloussuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2012

Siikajoen kunnan toiminta- ja taloussuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2012 Kunnanhallitus 345 31.10.2011 Kunnanhallitus 379 21.11.2011 Valtuusto 105 30.11.2011 Kunnanhallitus 391 12.12.2011 Valtuusto 117 20.12.2011 Siikajoen kunnan toiminta- ja taloussuunnitelma 2012-2014 sekä

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi

Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi Koulutuslautakunta 60 13.08.2014 Koulutuslautakunta 65 08.09.2014 Koulutuslautakunta 76 23.09.2014 Varhaiskasvatuksen ja opetustoimen tilannekatsaus talousarvion 2015 pohjaksi 395/02.01.00/2014 Koulutuslautakunta

Lisätiedot

VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE

VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE VAIHTOEHTO, NYKYTILA (VE 0) Säästövaikutus käyttötalouteen 0 euroa Luohua Perhepäivähoitoa ja 0-6 luokkien koulu, sivukirjasto Oppilasmäärät: 2019: 54 Oppilasmäärät: (arvio) 2030: 44 Henkilöstömäärä nykyisellään

Lisätiedot

TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016

TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016 TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2016 SIIKAJOEN KUNTA Kunnanhallitus 24.8.2015 TALOUSARVION 2016 SEKÄ VUOSIEN 2017 2018 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELU- JA KÄSITTELYAIKATAULU Yleistä Palkat Kunnanhallitus

Lisätiedot

SIVLK 39 Sivistyslautakunnan tilinpäätös ja toimintakertomus v.2010.

SIVLK 39 Sivistyslautakunnan tilinpäätös ja toimintakertomus v.2010. Sivistyslautakunta 39 22.03.2011 Sivistyslautakunnan toimintakertomus v. 2010 SIVLK 39 Sivistyslautakunnan tilinpäätös ja toimintakertomus v.2010. Sivistyslautakunnan tilinpäätöksessä v. 2010 toimintakate

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 28.08.2014 Liite 80 Tark. /

Sivistyslautakunta 28.08.2014 Liite 80 Tark. / SIVISTYSTOIMEN STRATEGIA 2014-2018 Siikajoen kunnan sivistystoimen strategia on ohjeellinen, suunnittelua ja päätöksentekoa ohjaava asiakokonaisuus, joka muodostuu yhdeksästä tulosalueesta. Toteuttaminen

Lisätiedot

Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet

Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet Sivistyslautakunta 130 10.10.2018 Sivistyslautakunta 137 14.11.2018 Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet 2020-2021 408/04.040/2018 SIVLK 130 Sivistyslautakunnan talousarvion

Lisätiedot

SUUNNITTELUKAUDEN TOIMINNAN JA TALOUDEN VALMISTELUOHJEET

SUUNNITTELUKAUDEN TOIMINNAN JA TALOUDEN VALMISTELUOHJEET Kunnanhallitus 452 01.09.2008 Sivistyslautakunta 125 23.09.2008 Kansalaisopiston johtokunta 21 06.10.2008 SUUNNITTELUKAUDEN 2009-2011 TOIMINNAN JA TALOUDEN VALMISTELUOHJEET 1143/04/040/2008 KHALL 452 Kunnan

Lisätiedot

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2018 SIIKAJOEN KUNTA

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2018 SIIKAJOEN KUNTA Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2018 SIIKAJOEN KUNTA Kunnanhallitus 21.8.2017 TALOUSARVION 2018 SEKÄ VUOSIEN 2019 2020 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELU- JA KÄSITTELYAIKATAULU

Lisätiedot

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2019 SIIKAJOEN KUNTA

Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2019 SIIKAJOEN KUNTA Kuva Pirkko Kinnunen TALOUSARVION LAADINTAOHJEET 2019 SIIKAJOEN KUNTA Kunnanhallitus 20.8.2018 TALOUSARVION 2019 SEKÄ VUOSIEN 2019 2021 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMAN VALMISTELU- JA KÄSITTELYAIKATAULU

Lisätiedot

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 20 29.04.2014 Kunnanhallitus 105 12.05.2014 Kunnanhallitus 124 26.05.2014 TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 29.04.2014

Lisätiedot

Yleistä vuoden 2019 talousarviosta

Yleistä vuoden 2019 talousarviosta EM 30.10.2018 Yleistä vuoden 2019 talousarviosta Pomarkun kunnan vuoden 2019 talousarviota tehdään poikkeuksellisen vaikeassa tilanteessa, joka aiheutuu valtionosuustulojen romahduksesta vuonna 2019. Valtionosuudet

Lisätiedot

2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41?

2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41? 2. Syventävä - opetustoimen tiedonkeruu 2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41? kiinteistöjen ylläpito, sar. 02 2.2 - Minkä rivien tulee

Lisätiedot

Sivistystoimen talousarvio 2011 sekä toiminta- ja taloussuunnitelma 2011-2013

Sivistystoimen talousarvio 2011 sekä toiminta- ja taloussuunnitelma 2011-2013 Kunnanhallitus 301 06.09.2010 Sivistyslautakunta 115 12.10.2010 Sivistystoimen talousarvio 2011 sekä toiminta- ja taloussuunnitelma 2011-2013 2157/04/040/2010 KHALL 301 Suomen Kuntaliitto on julkaissut

Lisätiedot

Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet

Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet Sivistyslautakunta 130 10.10.2018 Sivistyslautakunta 137 14.11.2018 Sivistyslautakunta 146 04.12.2018 Sivistystoimen talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma suunnitelmavuodet 2020-2021 408/04.040/2018 SIVLK

Lisätiedot

Sivistyspalvelut tuottavat laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka lisäävät kuntalaisten hyvinvointia.

Sivistyspalvelut tuottavat laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka lisäävät kuntalaisten hyvinvointia. Outokummun kaupunki Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2019 1 5.6 Tulosalue: Sivistyspalvelut Toimielin: Sivistyslautakunta Vastuuhenkilö: Sivistysjohtaja Toiminta-ajatus: Visio: Toiminta: Strategiset

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE Kunnanhallitus 355 19.10.2015 Kunnanhallitus 404 01.12.2015 TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017-2018 157/2/20/200/2015 Khall 19.10.2015 355 Valtuusto hyväksyi vuoden 2016 talousarvion raamin

Lisätiedot

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN 2020-2021 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET 1. Yleiset laadintaperusteet SAVUKOSKEN KUNTA Kunnan talousarvio ja taloussuunnitelma laaditaan suunnittelukaudelle 2019-2021.

Lisätiedot

Yleistä vuoden 2018 talousarviosta

Yleistä vuoden 2018 talousarviosta KH 28.11.2017 Yleistä vuoden 2018 talousarviosta Suomen kuntien taloudellisessa tilanteessa näkyy selvä kahtiajako hyvin toimeentuleviin kuntiin ja vaikeuksissa oleviin kuntiin. Osa kunnista suunnittelee

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 Kunnanhallitus 296 09.10.2017 Valtuusto 112 25.10.2017 Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 KH 296 Kunnanhallitus on antanut talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa aika tau lut osavuosikatsausten laadinnasta.

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6.

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6. Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 1 Soveltaminen Tämä johtosääntö kattaa sivistystoimen päävastuualueen. Johtosäännön määräyksiä sovelletaan opetus- ja kulttuuritoimeen, varhaiskasvatukseen

Lisätiedot

No 7/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Kunnantalo, Lautakuntien huone

No 7/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Kunnantalo, Lautakuntien huone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 7/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 1.11.2017 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Lautakuntien huone JÄSEN: VARAJÄSEN: Antti Waris, pj x Heikki

Lisätiedot

Kouluverkon tiivistäminen alkaen

Kouluverkon tiivistäminen alkaen Kunnanhallitus 295 02.12.2013 Kunnanvaltuusto 63 10.12.2013 Kouluverkon tiivistäminen 1.8.2014 alkaen Kunnanhallitus 02.12.2013 295 303/12.00.00/2013 Kunnanhallitus antoi elokuussa 2013 asettamassaan raamissa

Lisätiedot

Vuoden 2017 talousarvioasetelman ja talousarvion tarkistaminen

Vuoden 2017 talousarvioasetelman ja talousarvion tarkistaminen Kunnanhallitus 195 06.11.2017 Kunnanvaltuusto 39 13.11.2017 Vuoden 2017 talousarvioasetelman ja talousarvion tarkistaminen 62/02.02.00/2016 Khall 06.11.2017 195 Valmistelija: hallintojohtaja Eija Hämäläinen

Lisätiedot

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten.

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten. Sivistyslautakunta 22 26.02.2015 Sivistyslautakunta 52 28.04.2015 Sivistyslautakunta 66 28.05.2015 Sivistyslautakunta 78 27.08.2015 Sivistystoimen strategian toimeenpano 3356/01.017/2014 SIVLK 22 Siikajoen

Lisätiedot

LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄN MAKSATUSOHJEISIIN TEHTÄVÄT TARKISTUKSET. Valmistelija: Varhaiskasvatusjohtaja Jonna Soininen

LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄN MAKSATUSOHJEISIIN TEHTÄVÄT TARKISTUKSET. Valmistelija: Varhaiskasvatusjohtaja Jonna Soininen Sivistyslautakunta 103 27.11.2012 Kunnanhallitus 319 12.12.2012 Kunnanvaltuusto 74 20.12.2012 Sivistyslautakunta 14 18.03.2014 LASTEN KOTIHOIDON TUEN KUNTALISÄN MAKSATUSOHJEISIIN TEHTÄVÄT TARKISTUKSET

Lisätiedot

JHL 206/ Elvi Niskanen esitys harkinnanvaraisten avustusten jäädyttämisestä vuonna 2013

JHL 206/ Elvi Niskanen esitys harkinnanvaraisten avustusten jäädyttämisestä vuonna 2013 Kunnanhallitus 111 27.03.2013 Kunnanhallitus 134 15.04.2013 Kunnanvaltuusto 38 25.04.2013 JHL 206/ Elvi Niskanen esitys harkinnanvaraisten avustusten jäädyttämisestä vuonna 2013 179/02.05.01/2013 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Liite SIVISTYSLAUTAKUNTA. Sivistyslautakunta yhteensä. Talous: Poikkeamat

Liite SIVISTYSLAUTAKUNTA. Sivistyslautakunta yhteensä. Talous: Poikkeamat SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivistyslautakunta yhteensä TA 2014 + Toteuma Poikkeama TP 2013 muutokset 2014 +yli/-ali Toimintatulot 828 889 732 766 1 009 347 276 581 2,0 21,8 Toimintamenot -13 379 261-13 953 175-13

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille Kunnanhallitus 140 19.09.2016 Kunnanhallitus 169 31.10.2016 Kunnanhallitus 211 28.11.2016 Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 240/02.02.00/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 91 20.09.2016 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan 2017 talousarvio ja vuosien 2018-2019 taloussuunnitelma 268/02.02.00/2016 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 91 Asian valmistelu:

Lisätiedot

2.5 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA

2.5 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2. KASVATUS JA OPETUSLAUTAKUNTA TULOSLASKELMA TP 2 TA 22 TA 23 TA 2 TA 2 TOIMINTATUOTOT MYYNTITUOTOT 72 7 32 7 69 6 MAKSUTUOTOT 3 3 76 9 2 9 TUET JA AVUSTUKSET MUUT TOIMINTATUOTOT SISÄISET TULOT TOIMINTATUOTOT

Lisätiedot

Koulutuslautakunta. Valtuustoseminaari

Koulutuslautakunta. Valtuustoseminaari Koulutuslautakunta Valtuustoseminaari 16.9.2013 VARHAISKASVATUS Kaupungin päiväkoteja 32 Ostopalvelupäiväkoteja 13 Perhepäivähoitajia 45 Kaupungin ryhmäperhepäiväkoteja 3 Avointa päiväkotitoimintaa 6 toimipisteessä

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 14.02.2013 Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 Valmistelija: Sivistysjohtaja Eija Karhu Kauhavan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan

Lisätiedot

LAPIN LIITTO Hallitus

LAPIN LIITTO Hallitus LAPIN LIITTO Hallitus 29.8.2016 Liite Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien 2018-2019 taloussuunnitelman laadintaohjeet Lapin liiton hallinnossa ja taloudenhoidossa noudatetaan kuntalain säännöksiä. Kuntalain

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi

Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi Sivistyslautakunta 154 05.10.2017 Sivistyslautakunnan esitys vuoden 2018 talousarvioksi ja vuosien 2018-2021 taloussuunnitelmaksi SL 154 Selostus: Kaupunginhallitus on 3.7.2017 hyväksynyt vuoden 2018 talousarvion

Lisätiedot

Matti Lohen koulu, Rautalampi 30.10.2009

Matti Lohen koulu, Rautalampi 30.10.2009 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2009 Sivistyslautakunta Sivu 1 (11) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 21.10.2009 klo 17.00-19.53 Matti Lohen koulu Emma Ilomäki Seija

Lisätiedot

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 298 08.12.2014 Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/12.00.00/2014 Kunnanhallitus 298 Kunnanhallitus 20.10.2014 247 Koulutuslautakunta on kokouksissaan 8.9. ja 23.9.2014 valmistellut

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU...2 TOIMINNAN YLEISET PERUSTEET...2 1 Toiminta-ajatus...2 2 LUKU...2 ORGANISAATIO...2 2 Lautakunnat...2 3 Lautakunnan kokoonpano...3

Lisätiedot

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja.

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja. 1 SIMON KUNTA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Simon kunnanvaltuusto 15.6.2015 36 Voimaantulo 1.8.2015 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen tehtävänä on varhaiskasvatuksen, koulutuksen

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Päätösehdotus (kunnanjohtaja): Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Täytäntöönpano: lautakunnat

Päätösehdotus (kunnanjohtaja): Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Täytäntöönpano: lautakunnat Kunnanhallitus 106 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 08.06.2015 Kunnanvaltuusto 19 17.06.2015 TALOUSARVIORAAMI VUODELLE 2016 KHALL 106 Valmistelija: controller Kari Jahnsson Johtoryhmässä on päätetty esittää

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS-/TOIMINTAKERTOMUKSEN JATKOKÄSITTELY/TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN VUODELTA 2007

TILINPÄÄTÖS-/TOIMINTAKERTOMUKSEN JATKOKÄSITTELY/TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN VUODELTA 2007 Kunnanhallitus 195 31.03.2008 Kunnanhallitus 291 12.05.2008 Sivistyslautakunta 101 04.06.2008 TILINPÄÄTÖS-/TOIMINTAKERTOMUKSEN JATKOKÄSITTELY/TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN VUODELTA 2007 876/04/041/2008 KHALL

Lisätiedot

Ajankohtaista sivistystoimen taloudesta

Ajankohtaista sivistystoimen taloudesta Ajankohtaista sivistystoimen taloudesta Kuntaliiton näkökulma Sivistystoimen talouspäälliköt ry Kuntatalo 9.-10.6.2016 Kuntien valtionosuudet osana Suomen valtionapujärjestelmää 11 mrd. (11,7 mrd. v. 2016)

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman laadintakehys (kv) Yleinen taloudellinen tilanne

Vuoden 2016 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman laadintakehys (kv) Yleinen taloudellinen tilanne Kunnanhallitus 79.0.0 Kunnanhallitus 0 0.0.0 Perusturvalautakunta 8.0.0 Vuoden 0 talousarvion ja vuosien 07-08 taloussuunnitelman laadintakehys (kv) 8/0.0.00/0 Kunnanhallitus.0.0 79 Kuntalain (8, ) mukaan

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNNAN TALOUSARVIO VUODELLE 2017 JA TALOUSSUUNNITELMA

MUHOKSEN KUNNAN TALOUSARVIO VUODELLE 2017 JA TALOUSSUUNNITELMA Kunnanhallitus 331 19.10.2016 Kunnanhallitus 381 21.11.2016 MUHOKSEN KUNNAN TALOUSARVIO VUODELLE 2017 JA TALOUSSUUNNITELMA 2018-2019 421/2/20/200/2016 Khall 19.10.2016 331 Valtuusto hyväksyi vuoden 2017

Lisätiedot

Vuoden 2018 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman käsittely

Vuoden 2018 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman käsittely Kunnanhallitus 309 11.12.2017 Kunnanhallitus 14 22.01.2018 Kunnanvaltuusto 9 29.01.2018 Vuoden 2018 talousarvion ja vuosien 2019-2020 taloussuunnitelman käsittely Khall 11.12.2017 309 Vs. taloussihteeri

Lisätiedot

Rautavaara-Savotta: Kuntastrategia-2030 sekä vuoden 2016 talousarvion ja taloussuunnitelman 2017-2018 laadintaohjeet

Rautavaara-Savotta: Kuntastrategia-2030 sekä vuoden 2016 talousarvion ja taloussuunnitelman 2017-2018 laadintaohjeet Kunnanhallitus 201 07.09.2015 Rautavaara-Savotta: Kuntastrategia-2030 sekä vuoden 2016 talousarvion ja taloussuunnitelman 2017-2018 laadintaohjeet Khall 07.09.2015 201 Uusi Kuntalaki VI Osa Talous 13 luku

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan selvitys talouden sopeuttamisen mahdollisuuksista vuonna 2013

Sivistyslautakunnan selvitys talouden sopeuttamisen mahdollisuuksista vuonna 2013 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 276/02.02.00/2012 45 Sivistyslautakunnan selvitys talouden sopeuttamisen mahdollisuuksista vuonna 2013 Raision kaupungin alustavan vuoden 2012 tilinpäätöksen mukaan

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden poistaminen ajalla 1.6.2013-31.12.2013.

Luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden poistaminen ajalla 1.6.2013-31.12.2013. Kunnanhallitus 98 11.03.2013 Kunnanvaltuusto 37 25.04.2013 Luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden poistaminen ajalla 1.6.2013-31.12.2013. 153/01.02.01/2013 Kunnanhallitus 11.03.2013 98 Valmistelija: kunnansihteeri

Lisätiedot

KASVATUS- JA OPETUSTOIMI Talousarvio Koonti vastuualueittain

KASVATUS- JA OPETUSTOIMI Talousarvio Koonti vastuualueittain KASVATUS- JA OPETUSTOIMI Talousarvio 2017-2018 Koonti vastuualueittain Toimialan yhteiset KS 2016 TA 2017 TA 2018 Muutos, % %-os Toimintatulot 0 0 0 0,0 0,0 Toimintamenot 1 711 541 480 011 473 996-72,0

Lisätiedot

Vuoden 2015 talousarvionesityksen ja vuosien 2016 2017 taloussuunnitelmaesitysten

Vuoden 2015 talousarvionesityksen ja vuosien 2016 2017 taloussuunnitelmaesitysten Ohje 1 (6) Vuoden 2015 talousarvionesityksen ja vuosien 2016 2017 taloussuunnitelmaesitysten perusteet Valtionosuusjärjestelmän muutos koskettaa ensimmäisen kerran kuntia vuoden 2015 talousarvioiden osalta.

Lisätiedot

LAPIN LIITTO Hallitus Liite

LAPIN LIITTO Hallitus Liite LAPIN LIITTO Hallitus 29.8.2016 Liite Vuoden 2017 talousarvion ja vuosien 2018 2019 taloussuunnitelman laadintaohjeet Lapin liiton hallinnossa ja taloudenhoidossa noudatetaan kuntalain säännöksiä. Kuntalain

Lisätiedot

Talousjohtaja tulee esittelemään talousarvion laadintavaihetta ja keskeiset tunnusluvut.

Talousjohtaja tulee esittelemään talousarvion laadintavaihetta ja keskeiset tunnusluvut. Kaupunginhallitus 217 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 44 10.11.2014 Kaupunginhallitus 243 24.11.2014 Kaupunginhallitus 256 08.12.2014 Kaupunginvaltuusto 54 15.12.2014 Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

Palvelu: Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%)

Palvelu: Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) KOULUTUSLAUTAKUNTA 70 Toimiala: Sivistyspalvelukeskus/ Palvelu: Hallinto Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Anu-Liisa Kosonen 2013 2014 2015 2016 2016

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

SIVISTYSVIRASTO 2013 (30.4.2013 tilanne)

SIVISTYSVIRASTO 2013 (30.4.2013 tilanne) SIVISTYSVIRASTO 2013 (30.4.2013 tilanne) KOULUTUSLTK Esittelijä sivistystoimen johtaja KULTTUURILTK Esittelijä museonjohtaja VAPAA-AIKALTK Esittelijä vapaa-aikatoimen päällikkö SIVISTYSVIRASTO Sivistystoimenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall Kunnanhallitus 311 13.11.2017 Kunnanvaltuusto 97 15.11.2017 PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE Khall 13.11.2017 311 Kunnanvaltuusto on 9.10.2017 84 päättänyt selvittää mahdollisuutta kunnan

Lisätiedot

Vuoden 2019 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelmien hyväksyminen

Vuoden 2019 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelmien hyväksyminen Kunnanhallitus 197 19.11.2018 Valtuusto 36 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvion ja vuosien 2020-2021 taloussuunnitelmien hyväksyminen 558/02.02.00/2018 Kunnanhallitus 19.11.2018 197 Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

Asiakirjayhdistelmä 2014

Asiakirjayhdistelmä 2014 30. Valtionosuus ja -avustus yleissivistävän koulutuksen käyttökustannuksiin (arviomääräraha) Talousarvioesitys HE 112/2013 vp (16.9.2013) Momentille myönnetään 844 023 000 euroa. Määrärahaa saa käyttää:

Lisätiedot

Hallintokeskuksen talousarviomuutokset Khall liite 2

Hallintokeskuksen talousarviomuutokset Khall liite 2 Hallintokeskuksen talousarviomuutokset Khall 4.12.2017 240 liite 2 Yleishallinto Tulot 175 433 175 433 Palkat ja palkkiot -603 049 15 000-588 049 Henkilösivukulut -330 205 3 000-327 205 Muut kulut -1 983

Lisätiedot

Palvelualueiden tarkemmat talousarviomuutokset ovat eriteltyinä oheisissa liitteissä.

Palvelualueiden tarkemmat talousarviomuutokset ovat eriteltyinä oheisissa liitteissä. Kunnanhallitus 144 23.06.2014 Vuoden 2014 talousarvion muutokset KHALL 144 Hallintojohtaja Kunnanvaltuusto on hyväksynyt 23.12.2013 130 talousarvion vuodelle 2014. Talousarvion hyväksymisen jälkeen kunnassa

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Koulun sisätiloissa vuoden vaihteessa todetut ongelmakohdat ja niiden korjaustoimenpiteet on tehty.

Koulun sisätiloissa vuoden vaihteessa todetut ongelmakohdat ja niiden korjaustoimenpiteet on tehty. Sivistyslautakunta 144 21.10.2008 Kunnanhallitus 530 27.10.2008 Valtuusto 120 06.11.2008 Sivistyslautakunta 128 15.10.2009 Kunnanhallitus 445 27.10.2009 Valtuusto 149 04.11.2009 Ruukin koulun peruskorjauksen

Lisätiedot

4 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO 2018 JA TALOUSSUUNNITELMA JA INVESTOINNIT

4 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO 2018 JA TALOUSSUUNNITELMA JA INVESTOINNIT Sivistyslautakunta 75 26.09.2017 Sivistyslautakunta 82 09.10.2017 Sivistyslautakunta 4 30.10.2017 4 SIVISTYSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO 2018 JA TALOUSSUUNNITELMA 2019-2020 JA INVESTOINNIT SIVLTK 75 Valmistelija:

Lisätiedot

Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016. Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00.

Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016. Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00. Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016 Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00.01/2016 KOULTK 4 26.1.2016 Perusopetuslain 5 :n mukaan kunta

Lisätiedot

Sivistystoimi. Tilinpäätös 2017 Käyttösuunnitelma 2018

Sivistystoimi. Tilinpäätös 2017 Käyttösuunnitelma 2018 Sivistystoimi Tilinpäätös 217 Käyttösuunnitelma 218 1 8 1 6 1 4 1 2 1 8 6 4 2 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatus, toimintatuotot TP217/TA217, Tuet ja avust., vuokrat TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Maksutuotot

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi

SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi Sivistystoimen lautakunta 19.6.2018, liite 52 SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi Delegoitu erityispäätäntävalta VIRANHALTIJAT Sivistysjohtaja kansalaisopiston rehtori Sivistystoimen taloussuunnittelu ja taloudenhoito,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) 30 Asianro 4790/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) 30 Asianro 4790/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) 30 Asianro 4790/02.02.00/2015 Vuoden 2016 talousarvion valmistelu Vuoden 2016 talousarviovalmistelu on käynnistetty kevään 2015 aikana kaupunginjohtajan johtoryhmässä,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (1) 67 18.9.2018 75 9.10.2018 80 Asianro 3997/02.02.00/2018 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2019 talousarvion laadinnan valmistelutilanne historia 18.9.2018

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Lemin kunnanhallitus Toukkalantie 2 54710 LEMr leminkunta@lemi.fi 16.5.2019 OIKAISUVAATIMUS Vaadin oikaisua Lemin kunnanhallituksen päätökseen 24.4.2019 48. Kunnanhallitus on päättänyt, että "Hankinta

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Poikkeama. Kunnallisvero ,5. Yhteisövero ,9

Poikkeama. Kunnallisvero ,5. Yhteisövero ,9 1000 TA Ennuste 07/ Erotus 2015/ Muut. % Kunnallisvero 42.950 43.015 65 20.345 20.450 106 0,5 Yhteisövero 2.000 2.079 79 1.332 1.254-78 -5,9 Kiinteistövero 2.750 2.801 51 36 77 41 114,0 Yhteensä 47.700

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista vuonna 2017

Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista vuonna 2017 Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista vuonna 17,9 % 4,6 %,5 %,6 % 3,8 % 5, % 8,2 % 21,5 % 36,1 % 9,8 % Toimintakulut 36,68 mrd. : Palkat ja palkkiot 15,88 mrd. Henkilösivukulut 4,32 mrd. Palvelujen

Lisätiedot

Peruspalvelulautakunta määrää toimintasäännössä sille hallintosäännön perusteella kuuluvan ratkaisuvallan siirtämisestä

Peruspalvelulautakunta määrää toimintasäännössä sille hallintosäännön perusteella kuuluvan ratkaisuvallan siirtämisestä 1 SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN TOIMINTA-/ DELEGOINTISÄÄNTÖ Voimaan 1.8.2012 (Peruspalvelulautakunta 6.6.2012 38) Muutos 1.1.2014 (Peruspalvelulautakunta 3.12.2013 77) Muutos 1.4.2018 (Peruspalvelulautakunta

Lisätiedot

LAPIN LIITTO Hallitus 25.8.2015

LAPIN LIITTO Hallitus 25.8.2015 LAPIN LIITTO Hallitus 25.8.2015 Liite Vuoden 2016 talousarvion ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelman laadintaohjeet Lapin liiton hallinnossa ja taloudenhoidossa noudatetaan kuntalain säännöksiä. Kuntalain

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat

Espoon kaupunki Pöytäkirja Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat 10.09.2015 Sivu 1 / 1 3801/05.10.01/2015 25 Esiopetuksen ja siihen liittyvän päivähoidon järjestämisen vaihtoehtoiset tavat Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Mattila, puh. 09 816 23022 Elina Pulli, puh.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) 239 Esitys kaupunginhallitukselle virkojen perustamisesta HEL 2011-008297 T 01 01 00 Päätös päätti esittää kaupunginhallitukselle, että se perustaisi 1.8.2012

Lisätiedot

Kunnanhallitus on kokouksessaan antanut talousarvion 2016 laadintaohjeet. Ohjeen mukaan

Kunnanhallitus on kokouksessaan antanut talousarvion 2016 laadintaohjeet. Ohjeen mukaan Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 8/2015 1 (5) 55 Sivistyslautakunnan talousarvio vuodelle 2016 MjuDno-2015-1252 Valmistelija / lisätiedot: Suvi Pirnes-Toivanen suvi.pirnes-toivanen@mantyharju.fi Liitteet 1

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SEKÄ KERHOTOIMINNAN AJANKOHTAISPÄIVÄ 23.4.2014 VARKAUS T E R V E T U L O A! Riitta Rajala, Opetushallitus

PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SEKÄ KERHOTOIMINNAN AJANKOHTAISPÄIVÄ 23.4.2014 VARKAUS T E R V E T U L O A! Riitta Rajala, Opetushallitus PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SEKÄ KERHOTOIMINNAN AJANKOHTAISPÄIVÄ 23.4.2014 VARKAUS T E R V E T U L O A! Ajankohtaistilanne perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta ja koulun kerhotoiminta

Lisätiedot

Talousarviokirja on toimitettu osastopäälliköille paperiversiona. Talousarviokirja löytyy Dynastystä asianumerolla 647/2014.

Talousarviokirja on toimitettu osastopäälliköille paperiversiona. Talousarviokirja löytyy Dynastystä asianumerolla 647/2014. MYNÄMÄEN KUNTA Kh 19.1.2015 1 Vuoden 2015 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Talousarvio Talousarvion käsittelyä, hyväksymistä, velvoittavuutta, sisältöä ja rakennetta sekä talousarvioperiaatteita koskevat

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Valtuusto

Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Valtuusto Sivistyslautakunta 41 26.03.2013 Kunnanhallitus 136 08.04.2013 Sivistyslautakunta 52 15.04.2013 Kunnanhallitus 143 16.04.2013 Valtuusto 67 24.04.2013 Ruukin koulukeskuksen tilaohjelma 1449/45/451/2009

Lisätiedot

50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja

50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja 50 SIVISTYSLAUTAKUNTA 500 PERUSOPETUS Vastuuhenkilö: sivistystoimenjohtaja 1. TOIMINTA-AJATUS Perusopetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Laadintaohje

Vuoden 2016 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma Laadintaohje 1 (5) Vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017 2018 taloussuunnitelma Laadintaohje Vuoden 2016 talousarvion laadintaohje on valmisteltu vuoden 2014 tilinpäätöksen sekä vuoden 2015 puolivuotisraportin pohjalta.

Lisätiedot