Myyntitykki käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Myyntitykki käyttöohje"

Transkriptio

1 Myyntitykki käyttöohje

2 2 Sisällysluettelo 1. Yleistä Myyntitykistä s.3 2. Automaattikäyttö s Aloitusnäkymä ja sopimuslistaus s Sopimusten valinta ja tulostus s.5 3. Manuaalikäyttö s Aloitusnäkymä ja sopimuslistaus s Tarjouksen muokkaus s Tarjottavien autojen muokkaaminen s Vaihtohyvityksen muokkaaminen s Asiakkaan tietojen muokkaaminen s Saatetekstin lisääminen s Sähköposti ja kirjelähetys s Ylläpitotoiminnot s Sopimusten jakaminen uudelleen myyjille s Kirjepohjan tekstin muokkaus s Sopimusten sisäänluku s.18

3 1. Yleistä Myyntitykistä 3 Myyntitykki-ohjelma hakee tietoa useista eri järjestelmistä ja yhdistää nämä tuottaakseen rahoitustarjouksen asiakkaille, joilla on jo rahoitussopimus autoliikkeen kanssa. Myyntitykki valitsee automaattisesti jokaiseen tarjoukseen kolme sopivaa ajoneuvoa vaihtoautovarastosta. Uudeksi autoksi tarjotaan samankaltaista uudempaa ajoneuvoa niin että asiakkaan maksama kuukausierä säilyy samana. Rahoitustarjouksen laskennassa käytetään autoliikkeen omia osamaksuparametreja, jotka välittyvät Myyntitykkiin VIS Online järjestelmästä. Asiakkaalle tarjotaan ensisijaisesti uudempaa autoa, jonka merkki ja malli ovat samat. Jos saman merkkisiä ja mallisia ei ole riittävästi ja pyritään löytämään korimalliltaan, vaihteistoltaan ja käyttövoimaltaan samankaltainen ajoneuvo. Asiakkaan ajossa olevan auton hyvityshinta tuotetaan siten, että auton tarkka merkki, malli ja tyyppi tunnistetaan joko vanhasta VIS arvioinnista tai tekemällä uusi VIS arviointi. Tarkan tyypityksen avulla tuotetaan kyseisen tyypin keskimääräinen hinta keskimääräisillä ajokilometreilla autoliikkeen hinnoittelualueella. Keskimääräistä hintaa säädetään vielä autoliikkeen omilla hinnoitteluparametreilla ja autoliikkeen tämän hetkisestä varastoprofiilista määritellyllä haluttavuusarvolla. Hinnanmuodostus perustuu Grey-Hen Oy:n laajoihin tietokantoihin ja kehittyneisiin tilastollisiin menetelmiin. Myyntitykki päivittää varastotiedot ja hyvityshinnat VIS Onlinesta kaksi kertaa päivässä.

4 4 2. Automaattikäyttö 2.1. Aloitusnäkymä ja sopimuslistaus Kun kirjaudut sisään ohjelmaan, Myyntitykki avautuu näkymään, jossa näet listalla omat yhteydenottoa vaativat osamaksusopimuksesi. Nämä sopimukset ovat eläneet yli 20kk ja ovat joko sinun itse tekemiäsi tai myyntipäällikkösi on ohjannut ne sinulle. Listan sarakkeiden selitykset: Lähde: Myyjä: Toimipiste: Ajoneuvo: Asiakas: Sop.apvm: Sop.lpvm: Erät: Tarjottu auto: Vaihtohyvitys ja käsiraha: Tapahtuma: Rahoitusyhtiö, jossa sopimus on. Myyjä, joka on tehnyt rahoitussopimuksen. Toimipiste, joka on tehnyt rahoitussopimuksen. Ajoneuvo, joka on rahoitussopimuksen kohteena, eli asiakkaalla ajossa oleva auto. Asiakkaan nimi. Rahoitussopimuksen aloituspäivämäärä. Rahoitussopimuksen loppumispäivämäärä. Rahoitussopimuksen erien määrä ja suuruus. Ensimmäinen tarjoukselle valituista autoista. Autosta ilmoitetaan merkki, malli tyyppi, vuosimalli, ajokilometrit ja pyyntihinta. Asiakkaan ajossa olevasta autosta tarjottava hyvityshinta ja käsiraha yhteensä (Käsiraha yht. = vaihtohyvitys - loppuvelka + käteismaksu toimitettaessa). Mitä tarjoukselle on viimeksi tehty ja milloin. Tästä näet koska olet viimeksi tulostanut tarjouksen, ja jos tarjous on lähetetty sähköpostilla, koska asiakas on lukenut tarjouksen. Voit järjestää listan minkä tahansa sarakkeen mukaan nousevasti tai laskevasti klikkaamalla sarakkeen otsikkoa. Huom! Jos tarjoukselta puuttuu joko tarjottava auto tai asiakkaan auton hyvityshinta, täytyy sinun täydentää nämä tiedot tarjoukselle ennen lähettämistä. Siirry silloinen manuaalisen käyttötapaan ja muokkaa tarjousta.

5 2.2. Sopimusten valinta ja tulostus 5 Valitse haluamasi sopimukset listalta klikkaamalla niiden riviä. Valittujen sopimusten rivi muuttuu vihreäksi. Tulosta sopimukset painamalla Tulosta tajoukset valituista sopimuksista -nappulaa. Selain avaa uuden ikkunan, johon valitut sopimukset generoituvat PDF-tiedostoksi. Tulosta sopimukset ikkunan vasemmassa reunassa olevasta tulostusnappulasta. Kuorita sopimukset ikkunakirjekuoriin ja lähetä asiakkaalle.

6 6 3. Manuaalikäyttö 3.1. Aloitusnäkymä ja sopimuslistaus Kun kirjaudut sisään ohjelmaan, Myyntitykki avautuu näkymään, jossa näet listalla omat yhteyden ottoa vaativat osamaksusopimuksesi. Nämä sopimukset ovat eläneet yli 20kk ja ovat joko sinun itse tekemiäsi tai myyntipäällikkösi on ohjannut ne sinulle. Listan sarakkeiden selitykset: Lähde: Myyjä: Toimipiste: Ajoneuvo: Asiakas: Sop.apvm: Sop.lpvm: Erät: Tarjottu auto: Vaihtohyvitys ja käsiraha: Tapahtuma: Rahoitusyhtiö, jossa sopimus on. Myyjä, joka on tehnyt rahoitussopimuksen. Toimipiste, joka on tehnyt rahoitussopimuksen. Ajoneuvo, joka on rahoitussopimuksen kohteena, eli asiakkaalla ajossa oleva auto. Asiakkaan nimi. Rahoitussopimuksen aloituspäivämäärä. Rahoitussopimuksen loppumispäivämäärä. Rahoitussopimuksen erien määrä ja suuruus. Ensimmäinen tarjoukselle valituista autoista. Autosta ilmoitetaan merkki, malli tyyppi, vuosimalli, ajokilometrit ja pyyntihinta. Asiakkaan ajossa olevasta autosta tarjottava hyvityshinta ja käsiraha yhteensä (Käsiraha yht. = vaihtohyvitys - loppuvelka + käteismaksu toimitettaessa). Mitä tarjoukselle on viimeksi tehty ja milloin. Tästä näet koska olet viimeksi tulostanut tarjouksen, ja jos tarjous on lähetetty sähköpostilla, koska asiakas on lukenut tarjouksen. Voit järjestää listan minkä tahansa sarakkeen mukaan nousevasti tai laskevasti klikkaamalla sarakkeen otsikkoa.

7 3.2. Tarjouksen muokkaus 7 Jos tarjoukselta puuttuu hyvityshinta tai tarjottavat autot, tai haluat muuttaa niitä, sinun täytyy muokata tarjousta. Siirry tarjouksen muokkaukseen klikkaamalla Ajoneuvo -sarakkeen tekstiä. Ohjelma avaa sivun, jossa näet tarjouksen tiedot.

8 Tarjottavien autojen muokkaaminen Voit hakea sopiva autoja tarjoukselle joko oman toimipisteesi tai kaikkien ketjun toimipisteiden vaihtoautovarastosta. Ohjelma lataa oletushakukriteereiksi asiakkaan auton merkin ja mallin, oman toimipisteen, minimivuosimalliksi asiakkaan auton vuosimallin ja laskettavaksi kuukausieräksi asiakkaan tällä hetkellä maksaman kuukausierän. Lisäkriteerienä voit määrittää haluatko hakea vain kuvallisia autoja ja haluatko mukaan esittelyautot.jos painat Avaa laajennettu haku -nappulaa voit vielä valita hakukriteereiksi vaihteiston, polttoaineen ja korimallin. Oletusvalintoina näissä on asiakkaalla ajossa olevan auton polttoaine, vaihteistotyyppi ja korimalli. Kun olet valinnut haluamasi hakukriteerit, paina Hae ajoneuvoja -nappulaa. Ohjelmaa hakee hakuriteereitä vastaavat autot listaksi ikkunan alareunaan. Valitse haluamasi ajoneuvot tarjoukselle rastimalla auton kuvan vieressä oleva valintalaatikko ja painamalla Poimi valitut tarjoukselle -nappulaa. Tarjoukselle valitut autot siirtyvät listaan oikeaan reunaan.

9 9 Voit hakea autoja tarjoukselle usealla eri haulla. Tallenna lopuksi valitsemasi autot painamalla ikkunan vasemmassa yläreunassa olevaa Tallenna -nappulaa. Voit muuttaa tarjottavien autojen järjestystä tarjouksella kirjoittamalla autojen kuvien vieressä olevat järjestysnumerot uudelleen ja painamalla autojen alla olevaa Järjestä -nappulaa.voit poistaa valittuja autoja tarjoukselta rastimalla tarjoukselle valittuina olevian autojen kuvan vieressä olevan valintalaatikon ja painamalla autojen alla olevaa Poista valitut tarjoukselta -nappulaa. Jos autosta on tallennettu useampi kuin yksi kuva, voit valita tarjouksella isoimpana näkyvän kuvan painamalla auton kuvan alla olevia numeroita, jotka edustavat autosta olemassa olevia kuvia. Muista aina painaa lopuksi Tallenna -nappulaa tehtyäsi tarjoukseen muutoksia!

10 Vaihtohyvityksen muokkaaminen Järjestelmän hyvityshinnoista Autoliikkeen hyvityshinta on Grey-Hen Oy:n alueellinen hyvityshinta muokattuna autoliikkeen VIS hinnoitteluparametreilla. Autoliikkeen hyvityshinta päivittyy automaattisesti päivittäin. Ohjelma näyttää Autoliikkeen hyvityshinnan alla arvioidut keskimääräiset ajokilometrit, joiden mukaan hyvityshinta on laskettu, sekä päivämäärän, jolloin järjestelmä on viimeksi automaattisesti päivittänyt Autoliikkeen hyvityshinnan. Autoliikkeen hyvityshinta on saatavilla vain, jos autosta on joskus tehty VIS Arviointi liikeketjussa. Oma hyvityshinta on Autoliikkeen VIS käyttäjien viimeksi VIS Arviomiehessä itse tallentama hyvityshinta autolle. Omasta hyvityshinnasta näytetään myös tekopäivämäärä ja arvioinnille täytetty kilometrilukema. Omat hyvityshinnat eivät päivity automaattisesti, vaan hinta haetaan viimeksi tehdyltä arvioinnilta. Käyttäjä voi valita kumpaa hintaa haluaa käyttää tarjouksella, automaattisesti päivittyvää Autoliikkeen hyvityshintaa vai viimeisen arivoinnin hintaa. Lisäksi hyvityshinnan voi suoraan kirjoittaa Vaihtohyvityskenttään, jos ei halua käyttää kumpaakaan näistä. Jos asiakkaan autolla ei ole hyvityshintaa tai haluat muokata asiakkaan auton hyvityshintaa, voit tehdä tämän joko kirjoittamalla hyvityshinnan suoraan Myyntitykkiin, tai käymällä VIS Arviomiehessä tekemässä autosta arvioinnin. Suositeltu tapa on tehdä autosta VIS-arviointi, sillä jos asiakkaan autosta on olemassa liikeketjulla VIS-arviointi, ohjelma päivittää Autoliikkeen hyvityshinnan automaattisesti päivittäin. Jos muutat hyvityshintaa vain kirjaamalla uuden hinnan Myyntitykkiin, kirjoita uusi hinta Vaihtohyvitys -kenttään ja paina Tallenna -nappulaa. Jos haluat tehdä asiakkaan autolle VIS-arvionnin, paina asiakkaan nykyisen ajoneuvon otsikon alla olevaa Avaa VIS -nappulaa.

11 Ohjelma kirjautuu automaattisesti sisään VIS Onlineen sinun tunnuksillasi ja avaa VIS Arviomiehen uuteen ikkunaan. 11 Suorita normaali VIS arviointi joko tyyppihaun tai AKE-kyselyn kautta. Tallenna auton hyvityshinta Hinta-arvio -laskimella. Kun arviointi on valmis, paina Mallinnus valmis -nappulaa. Ohjelma sulkee avaamansa ikkunan ja päivittää tekemästäsi arvioinnista hyvityshinnat tarjoukselle. Jos hyvityshinnat eivät ole jostain syystä VISsistä päivittyneet, tai olet tehnyt autosta arvoinnin muuta kautta kuin avaamalla VISsin Myynitykistä, paina Hae asiakkaan auton tiedot VIS:sistä -nappulaa, niin hinnat päivittyvät viimeisen arvioinnin mukaisesti.

12 Asiakkaan tietojen muokkaaminen Voit täydentää tai päivittää asiakkaan tietoja esimerkiksi sähköpostiosoitteella muokkaamaalla sopimuksen tietoja. Paina asiakkaan tietojen vieressä olevaa Sopimuksen muokkaukseen -nappulaa. Ohjelma siirtyy sivulle, jossa voit päivittää joko osamaksusopimuksen tietoja tai asiakkaan tietoja. Sopimuksen ja asiakkaan tiedot ovat omilla välilehdillään. Muokkaa tietoja tekstikentissä ja paina lopuksi Tallenna -nappulaa. Nappulasta Tarjouksen tulostukseen pääset takaisin saman tarjouksen käsittelyyn ja nappulasta Paluu etusivulle tarjouslistaukseesi.

13 Saatetekstin lisääminen 13 Voit lisätä oman saatetekstisi tarjoukseen siirtymällä yksittäisen tarjouksen käsittelyssä Tarjouksen saateteksti välilehdelle. Voit kirjoittaa omat terveisesi asiakkaalle tekstilaatikkoon. Kirjoittamasi teksti näkyy yrityksesi määrittelemän vakiokirjetekstin edellä tulostetussa tarjouksessa. Kirjoitettuasi haluamasi terveiset, tallenna saateteksti painamalla Tallenna saate -nappulaa Sähköposti ja kirjelähetys Voit lähettää muokkaamasi tarjouksen joko kirjeitse tai sähköpostilla, jos asiakkaan sähköpostiosoite on tiedossa. Jos haluat lähettää tarjouksen kirjeitse, paina Tulosta tarjous -nappulaa.

14 14 Ohjelma avaa uuden ikkunan, johon generoi tarjouksesta PDF-tiedoston. Paina PDF-ikkunan vasemmassa laidassa olevaa tulostusikonia ja tulosta tarjous. Kuorita tarjous ikkunakirjekuoreen ja lähetä asiakkaalle. Jos haluat lähettää tarjouksen sähköpostilla, paina Lähetä sähköpostilla -nappulaa.

15 Ohjelma avaa sähköpostin lähetyksen uuteen ikkunaan. 15 Voit muokata sähköpostin tekstiä viesti ikkunassa ja täyttää asiakkaan sähköpostiosoitteen sähköpostisoite kenttään. Välilehdeltä Tulostetut/lähetetyt tarjoukset näet tämän tarjouksen edelliset lähetyskerrat ja niiden ajankohdat. Kun viesti on mieleisesi, lähetä se painamalla Lähetä sähköposti -nappulaa. Lähetettyäsi sähköpostin sulje lähetysikkuna.

16 16 4. Ylläpitotoiminnot Ylläpitotoiminnot ovat näkyvillä vain myyntipäällikköillä ja ylläpitäjillä Sopimusten jakaminen uudelleen myyjille Jos sopimuskannasta löytyy sopimuksia, joissa myyjää ei ole valittu, tai joiden tekijä on poistunut talosta, myyntipäällikkö voi jakaa nämä sopimukset uudelleen myyjille. Tämä tapahtuu valitsemalla Ei myyjää -välilehti. Välilehdellä näkyvät linkkeinä myyjättömät käytetyistä autoista ja uusista autoista tehdyt rahoitussopimukset sekä myyntipäällikön omat sopimukset. Klikkaamalla näitä otsikoita saa esiin sopimusten uudelleenohjaustoiminnon. Sopimukset näytetään myyjittäin, joten yhden myyjän sopimukset voi ohjata uudelle myyjälle kaikki kerrallaan. Jos haluaa ohjata kunkin sopimuksen erikseen, voi klikata sopimusten kappalemäärää kpl-sarakkeesta. tällöin ohjelmaa avaa yksittäisten sopimusten uudelleen ohjauksen uuteen ikkunaan. Sopimusten uudelleen ohjaus tapahtuu sekä yksittäisten että useiden sopimusten uudelleenohjauksessa valitsemalla vetovalikoista uusi toimipiste ja myyjä ja painamalla listauksen alareunasta löytyvää Aseta myyjä -nappulaa.

17 4.2. Kirjepohjan tekstin muokkaus 17 Myyntipäällikkö voi muokata kirjeeseen vakiona tulostuvaa tekstiä, jota automyyjät eivät pysty muuttamaan. Automyyjät voivat vain lisätä omat terveisensä, mutta kirjeen teksti on muuten aina sama. Tällä toiminnolla myyntipäälliköt voivat esimerkiksi lisätä kirjepohjaan tietyn kampanjatekstin niin halutessaan. Kirjepohjan muokkaukseen pääsee valitsemalla otsikon Ylläpitotoiminnot alta toiminnon muokkaa kirjepohjaa. Kirjepohja koostuu itse kirjetekstistä, joka tulostuu saatekirjeen alkuun ja kampanjaviestistä, joka tulostuu omaan laatikkoonsa saatekirjeen alalaitaan. Molempia voi muokata tekstilaatikoissa. Kirjepohjat tallennetaan painamalla Tallenna kirjepohjat -nappulaa.

18 4.3. Sopimusten sisäänluku Osa rahoitusyhtiöistä toimittaa materiaalinsa suoraan Grey-Hen Oy:lle, jolloin autoliikkeen ei tarvitse huolehtia materiaalin siirtymisestä ja päivittymisestä. Jotkut rahoitusyhtiöt kuitenkin vaativat, että materiaali toimitetaan autoliikkeelle ja autoliike itse hoitaa materiaalin siirtämisen Myyntitykkiin. Rahoitusyhtiön sopimuskanta luetaan sisään Myynitykkiin Excell-muotoisesta tiedostosta seuraavalla tavalla. Klikkaa yläpalkista otsikkoa Ylläpitotoiminnot ja valitse Sopimusten sisäänluku. Ohjelma lataa ruudulle sopimusten sisäänlukutoiminnon.(jos sinulla ei ole näkyvillä otsikkoa Ylläpitotoiminnot, sinulta puuttuu Admin-oikeudet. Ota yhteyttä Helpdeskiin.) Valitse pudotusvalikosta rahoitusyhtiö, jonka materiaalia aiot lukea sisään. Sivun alareunaan latautuu lista tämän rahoitusyhtiön toimittaman Excell teidoston vakiomuodon sarakkeista. Tarkista, että tiedosto, jota olet lukemassa sisään, vastaa sarakkeidensa sisällöltä ohjelman kuvaavaa muotoa.(jos näin ei ole, muokkaa tiedosto oikean muotoiseksi tai ota yhteyttä Helpdeskiimme.)

19 Valitse kokonaan ja kopioi tiedosto, jota olet lukemassa sisään. (Klikkaa jotakin Excell-tiedoston solua ja paina Ctrl + A ja Ctrl + C) Liitä tiedoston sisältö sopimusten sisäänluvun Tiedoston sisältö tekstikenttään. (Klikkaa tekstikenttää ja paina Ctrl + V) Valitse haluatko, että ohjelma hakee valmiiksi autot sopimuksille sisäänluvun yhteydessä vai ei. Tämä tarkoittaa sitä, että ohjelma pyöräyttää tarjousautomaatin sisäänluvun yhteydessä. Tarjousautomaatti hakee autoille hinnat VISsistä, suorittaa osamaksulaskennan ja etsii vaihtoautovarastosta sopivia autoja. Tämä ajo on raskas ja normaalisti suoritetaan kerran yössä. Jos aineisto on iso, autoja ei kannata hakea samalla, mutta pienemmillä aineistoilla tämä onnistuu. Jos et hae autoja nyt, tarjousautomaatti päivittää ne automaattisesti sopimuskantaan seuraavana yönä. Voit myös hakea autot vain päättymässä oleville sopimuksille, joihin pitää ottaa yhteyttä. Valitse haluatko, että ohjelma tarksitaa kaikki rivit vai vain 200 ensimmäistä. Paina nappia Lue sopimustiedot. Ohjelma alkaa lukea sopimustietoja ja ilmoittaa edistymisestään. Jos aineisto on iso, tässä saattaa kestää. Ohjelma ilmoittaa, kun sopimuskanta on luettu sisään. Sisäänluettuja sopimuksia voit tarkastella kilkkaamalla yläpalkista otsikkoa Sopimukset.

20

VIS Online 2.0 Arviomies käyttöohje

VIS Online 2.0 Arviomies käyttöohje 1 VIS Online 2.0 Arviomies käyttöohje 2 VIS Online 2.0 Arviomies käyttöohje SISÄLLYSLUETTELO 1. VIS Online 2.0 käyttöliittymä s.3 2. Vaihtoauton arviointiprosessi s.6 2.1. Arvioitavan auton perustiedot

Lisätiedot

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Muokattu viimeksi 26.8.2010 1 Ohjeet Moodlen käytön tueksi Sisällys Mistä löydän SAMKin Moodlen ja kirjaudun verkko-oppimis-ympäristöön?...

Lisätiedot

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi 1 Sisällysluettelo Sisäänkirjautuminen... 4 Valikko... 4 Etusivu... 4 Omat tiedot... 5 Ohje... 5 Sulje palvelu... 5 Tekstihaku... 5 Tekstihaun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

TK Huoltovahti Oy. Huoltovahtipalvelun käyttöohjeet. Versio 0.7 28.1.2013

TK Huoltovahti Oy. Huoltovahtipalvelun käyttöohjeet. Versio 0.7 28.1.2013 TK Huoltovahti Oy Huoltovahtipalvelun käyttöohjeet Versio 0.7 28.1.2013 Sisällysluettelo Johdanto... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Huoltovahtipalvelun etusivu... 7 Uutiset... 9 Konelistaus... 10 Huoltotilanteet...

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre.

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre. SEMPRE M E D I A Monet Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0 Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki +358 45 113 8137 Sisällys 1. Aloitus 3 Yleistä Monet-työkalusta 3 Käyttövaatimukset 3 Kirjautuminen

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja

LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja 0 LeadDesk Tiiminvetäjän käsikirja Sisällysluettelo. OHJELMAN ASENNUS.... YLEISNÄKYMÄ... 4. Yleistä... 4. Agentti... 4. Agenttiryhmä... 5.4 Kampanja... 6.5 Aktiivisuuslogi... 6.6 Soitot... 7.7 Soittopyynnöt...

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Käsikirja. Copyright 1995 2012 Codeman Software. Klaani 5.6 Käsikirja

Käsikirja. Copyright 1995 2012 Codeman Software. Klaani 5.6 Käsikirja Käsikirja Copyright 1995 2012 Codeman Software Klaani 5.6 Käsikirja Tulostettu 5.11.2012 Esipuhe Esipuhe Tämä käsikirja on tarkoitettu kaikille Klaani ohjelman käyttäjille tai sen käyttäjiksi aikoville

Lisätiedot

Ohjeita Moodlen käytön tueksi

Ohjeita Moodlen käytön tueksi Ohjeita Moodlen käytön tueksi SAMK 1 Sisällys Ohjeita Moodlen käytön tueksi Miten löydän oman verkko-oppimisympäristöni?... 3 Avain... 5 Istunnon lopettaminen... 5 Moodle-pohjan rakenne... 6 Moodle-pohjan

Lisätiedot

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 1 Yleistä... 3 Muistilista Nopan opintojaksosivuston ylläpitäjälle... 4 Kerro opiskelijoille Nopasta opintojakson alkaessa... 4 Opintojaksotietojen siirtyminen

Lisätiedot

Johdatus. - ohjelmistoon. Versio 4.5

Johdatus. - ohjelmistoon. Versio 4.5 Johdatus - ohjelmistoon Versio 4.5 Sivu 1/37 - SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Yleistä ohjelmasta...3 2.1 Rakenne...3 2.2 Mitä alkuun pääsemiseksi tarvitaan?...3 3 Näin pääset sisään ohjelmaan...4 3.1

Lisätiedot

Julkaisujärjestelmän käyttöohje

Julkaisujärjestelmän käyttöohje Julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty 21.10.2010 Sisältö 1. Yleistä... 2 1.1. Käyttöoikeudet... 2 1.2. Kirjautuminen ja tunnukset... 2 1.3. Unohtuneen salasanan palautus... 2 1.4. Kirjautuminen ulos

Lisätiedot

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012)

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) Ohjeet on tehty ensisijaisesti Puutarha.nettiin käyttöohjeeksi siellä toimivien valvojien toimesta, ja niissä on myös sääntöjä täydentävää asiaa. Jos Rakentaja.fi

Lisätiedot

Käyttöohje. Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan

Käyttöohje. Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan Käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty 10.2.2010 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton.

Lisätiedot

ZEF LIVEZHAT. Käyttöohje

ZEF LIVEZHAT. Käyttöohje ZEF LIVEZHAT Käyttöohje Tervetuloa tutustumaan LiveZhatin käyttöön. Jos et löydä apua ongelmaasi tästä käyttöohjeesta, ota yhteys asiakaspalveluumme. Sisällysluettelo: ZEF LIVEZHAT...1 KÄYTTÖOHJE...1 LIVEZHATIN

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi KÄYTTÖOPAS Sisältö 1. PERUSSANASTO... 1 1.1 Kysymystyypit... 1 1.2 Palvelun termit... 2 2. KYSELYN LUONTI... 5 2.1 Pikaopas... 5 2.2 Eri kysymystyyppien luonti (Classic mode)... 7 2.2.1 Otsikko... 7 2.2.2

Lisätiedot

Henkilö- ja koulutusrekisterin hallintaohjelma

Henkilö- ja koulutusrekisterin hallintaohjelma Henkilö- ja koulutusrekisterin hallintaohjelma Ohjelmaversio 2.0 Dokumenttiversio 1.0 Tämä dokumentti sisältää käyttöohjeet Edukeeper henkilöstö- ja koulutusrekisteriohjelman käyttöön. Dokumentin sisältö

Lisätiedot

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN 1 OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN Sisällysluettelo Tuotevalikoima... 2 Verkkokauppaan kirjautuminen... 3 Tuotteet... 3 Tuotteiden hakeminen... 3 Tuotteen tiedot... 5 Miten asiakas on aikaisemmin tilannut

Lisätiedot

Webforum Teamwork & Professional

Webforum Teamwork & Professional Webforum Teamwork & Professional Käyttö- ja hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-03-31 Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Kadotitko tai unohditko henkilökohtaiset

Lisätiedot

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA

DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN - PICASA SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi DIGIKUVAT JAKOON JA JÄRJESTYKSEEN 2 1. JOHDANTO... 3 2. PICASAN

Lisätiedot

Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet

Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet Päiväys Versio Muokkaaja 18.3.2009 1.0 Minna Hautamäki 8.4.2009 1.1 Minna Hautamäki 14.4.2009 1.2 Minna Hautamäki Sisällys 1 Ankkuri... 4 2 Help desk... 4

Lisätiedot

D.O.it Osteopaatin ohjelmisto

D.O.it Osteopaatin ohjelmisto D.O.it Osteopaatin ohjelmisto Versio 1.7 Copyright 2009-2014 Ere Maijala Sisällysluettelo JOHDANTO...3 YLEISTÄ D.O.IT:N KÄYTÖSTÄ...3 TOIMINNOT...3 ETUSIVU...3 ASIAKKAAT...4 Lapset ja muut huollettavat...4

Lisätiedot