Hammashuollon opetusterveyskeskuksen tietotekniikkahanke

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hammashuollon opetusterveyskeskuksen tietotekniikkahanke"

Transkriptio

1 Sivu 1/9 OULUN LÄÄNINHALLITUS Hammashuollon opetusterveyskeskuksen tietotekniikkahanke Loppuraportti HaTi1 Sosiaali- ja terveysministeriö / lääninhallitus kustannuspaikka 3198, projekti 2065

2 Sivu 2/9 1. HAMMASHUOLLON OPETUSTERVEYSKESKUKSEN TIETOTEKNIIKKAHANKE 1.1 Hankkeen tarkoitus 1. Määritellä opetusterveyskeskuksen tietojärjestelmätarpeet tukemaan opetusterveyskeskuksen toimintaa sekä yhteyksiä rakennuksessa toimiviin yhteistyötahoihin ja Pohjois-Suomen kuntiin. 2. Määritellä ja toteuttaa asiantuntijavoimin tarvittavat tietojärjestelmämuutokset ja integraatiot olemassa oleviin järjestelmiin. 3. Hankkia investointina tarvittavat tietokonelaitteet oheislaitteineen. 1.2 Projektiorganisaatio Vastuullinen johtaja: Projektikoordinaattori: Palveluyksikköpäällikkö Sakari Kärkkäinen IT-koordinaattori Jari Vanhatalo Ohjausryhmä: Seppo Voutilainen Terveydenhuollon johtaja Keijo Koski Terveysjohtaja Anne Nordblad Sosiaali- ja terveysministeriö Sakari Kärkkäinen Palveluyksikköpäällikkö Hannu Hausen Hammaslääketieteen laitoksen johtaja Vuokko Anttonen Aluevastaava hammaslääkäri Sirkka-Liisa Martikkala Osastonhoitaja Jari Vanhatalo IT-koordinaattori Eija Palsinajärvi-Äikäs Hankekoordinaattori Projektiryhmä Jari Vanhatalo Vuokko Anttonen Pirkko Koski Silva Sipola Reijo Kettunen Eeva-Liisa Hietala IT-koordinaattori Aluevastaava hammaslääkäri Aluevastaava hammashoitaja Osastosihteeri Atk-suunnittelija, Oulun yliopisto Apulaisopettaja, Oulun yliopisto ja Oulun kaupunki 1.3 Aikataulu HaTi1: , viimeinen maksatushakemus tehtävä mennessä.

3 Sivu 3/9 1.4 Tehtävät Vuoden 2006 keväällä tehdään lähtötilanteen kartoitus ja yksityiskohtainen projektisuunnitelma. Selvitetään työprosessien muutostarpeet sekä tehdään suunnitelma toimintatapojen ja työprosessien muuttamisesta. Vuonna 2006 viedään muutokset tietojärjestelmien määrityksiin ja toteutuksiin sekä määritellään ja toteutetaan uuden toimintaympäristön edellyttämät muutokset tietojärjestelmiin sekä käyttöönotetaan muutokset. Opetusterveyskeskuksen tiloista puolet saneerataan vuoden 2006 aikana ( mennessä) ja vastaavasti puolet tietotekniikan vaatimista laitehankinnoista tehdään vuoden 2006 aikana. Vuonna 2007 jatketaan tietojärjestelmämuutosten määritystä ja toteutusta sekä viimeistellään toimintamuutokset. Tilojen saneeraus saatetaan loppuun syksyyn 2007 mennessä ( mennessä). Loppuosa tietotekniikan vaatimista laitehankinnoista hankitaan kevään 2007 aikana. 1.5 Dokumentointi Dokumentit: - ohjausryhmän pöytäkirjat - projektiryhmän kokousten muistiot - suunnitelma toimintatapojen ja työprosessien muuttamisesta - toimintasuunnitelma - työasemien ja oheislaitteiden sijoitussuunnitelma - hankintapäätökset ja sopimukset

4 Sivu 4/9 2. PROJEKTIN TULOKSET Rahoituksellisesti hanke jakaantuu kahteen osaan eli sosiaali- ja terveysministeriön myöntämään kehittämisrahaan (vuonna 2006: euroa, vuonna 2007: euroa) sekä EU rakennerahaston myöntämään kone-, laite- ja ohjelmistohankintaan (vuonna 2006: euroa, vuonna 2007: euroa). Tehtävät on priorisoitu huomioiden se, että hankintoihin (HaTi2) on vuonna 2006 on käytössä euroa ja että vuoden 2007 määrärahat euroa on käytettävä mennessä (rahoitusaika). Kevään 2006 aikana selvitettiin työprosessien muutostarpeet sekä tehtiin suunnitelma toimintatapojen ja työprosessien muuttamisesta (erillinen dokumentti, joka käsiteltiin ohjausryhmässä ). Seuraavassa on yksilöity itse projektin tuloksia väliseltä ajanjaksolta. Toimintatapojen ja Effica-ohjelmiston kehittäminen Kevään 2006 aikana kartoitettiin nykyiset ongelmat ja kehittämistarpeet (mm. ajanvaraus: keskitetty, kandeilla omat kirjat), Effica-järjestelmän kehittämismahdollisuudet (mm. helpompi hyväksymiskäytäntö, viestipiikki, työkortit, kutsuminen, paikantaminen, työajan seuranta yms.). Kevään aikana neuvoteltiin muutostarpeista ohjelmistotoimittajan kanssa ja tilattiin tarvittavat Effica-järjestelmän muutostyöt TietoEnatorilta. Tietojärjestelmämuutokset toteutettiin kevään 2007 aikana ja käyttöönotto tapahtui syksyllä Tilojen suunnitteluun osallistuminen Projektiryhmä antoi lausuntonsa muutosten vaikutuksista tilasuunnitteluun ja lähinnä sähkösuunnitteluun. Remontin aikaisia puutteita korjattiin katselmusten aikana. Työasemat, palvelin ja työasemaohjelmisto hankinnat Syksyn 2006 hankinnat: Pöytätyöasemia hankittiin 52 kpl, kannettavia mikroja 2 kpl, oheiskirjoittimia 8 kpl ja yhteisiä kirjoittimia 6 kpl sekä kuva-arkisto palvelin. Asennukset suoritti Oulun Tietotekniikka (OTT) ja palvelin sijoitettiin Oulun Tietotekniikan tiloihin.

5 Sivu 5/9 Syksyn 2007 hankinnat: Pöytätyöasemia hankittiin 33 kpl sekä 2 kpl ns. Citrixtyöasemaa asiakaskäyttöön ja 1 oheiskirjoitin. Asennukset suoritti Oulun Tietotekniikka (OTT). Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen työasemiin ostettiin MS Office-tuotteet oppilaitoslisenssein. Palvelimen varus- ja tietokantaohjelmistot ostettiin. Opiskelijoille avattiin henkilökohtaiset NT-tunnukset. Opettajien henkilökohtaiset NTtunnukset käyttöönotettiin vuoden 2007 alussa. Effica-lisenssien suunnittelu ja hankinta Oulun kaupungissa oleva Effica-järjestelmä laajennettiin myös opetusterveyskeskuksen käyttöön, jolla varmistettiin yhteensopivuus kaupungin käytössä olevien tietojärjestelmien kanssa. Hoitoyksiköiden lisälaitteet ja röntgenputket Hoitoyksiköiden lisälaitteina hankittiin syksyllä 2007 suukamerat (3 kpl) ja lisänäytöt (3 kpl). Röntgenputket hankittiin, mutta niiden kustannukset eivät alkuperäisistä suunnitelmista poiketen voineet sisältyä projektin kustannuksiin. Digitaaliset kuvantamislaitteet ja kuva-arkisto Digitaaliseksi kuvantamislaitteeksi valittiin Oriolan Digora. Laitteita hankittiin 2 kpl. Testausten jälkeen päätettiin, että suoradigitaalilaitteita ei hankita tässä vaiheessa. Kuva-arkistoksi valittiin TietoEnatorin Effica-järjestelmä. Järjestelmään voidaan siirtää kuvantamislaitteiden ns. pikkukuvat sekä digikuvat. Yhteyksiä muihin kuvajärjestelmiin ei ole vielä rakennettu. Asennukset suoritettiin syyskuun alussa, Digora Effica yhteydet asennettiin Kuva-arkisto ohjelmiston koulutus pidettiin 22.9 ja kokonaisuuden toimivuuskatselmus Luentosalissa tapahtunut opastustilaisuus pidettiin Opiskelijat koulutettiin ja Keväällä 2007 toteutettiin OYSin hammasklinikalla otettujen kuvien reititys opetusterveyskeskuksen Effica-kuva-arkistoon.

6 Sivu 6/9 Audiolaitteet Syksyllä 2006 hankittiin kokoushuoneeseen videotykki kattotelineineen. Syksyllä 2007 hankittiin toiseen kokoushuoneeseen vastaavat laitteet. Opettajien, opiskelijoiden ja hoitajien kutsu- ja paikannusjärjestelmän suunnittelu ja toteutus Erillistä opettajien, opiskelijoiden ja hoitajien kutsu- ja paikantamisjärjestelmää ei hankittu. Toiminnassa tukeudutaan Effica-järjestelmän mahdollisuuksiin. Tietokoneeseen perustuva hälytysjärjestelmä tullaan asentamaan kaikkiin koneisiin. Piirto-ohjelmien määrittely ja hankinta Oikomisosastolle hankittavia diagnostiikkaan liittyviin piirtämisohjelmiin on tutustuttu sekä kustannusarviot hankittu, mutta projektin aikana ei tehty hankintoja. Tukiasemien ja tarvittavien ohjelmien suunnittelu ja hankinta Työasemien käyttö perustuu kiinteään kaapelointiin. Onnistunut käyttöönotto Hankittavien laitteiden ja ohjelmistojen sekä muuttuneiden toimintamallien sisäänajon varmistamiseksi on käytetty sosiaali- ja terveystoimen Effica-järjestelmien pääkäyttäjien asiantuntemusta. Pääkäyttäjänä toimivan Tero Pohjanveden työpanoksesta 25% kohdistettiin hankkeelle Opiskelijoiden puheluiden välitys Hoitopisteisiin on asennettu puhelimet ja puheluiden välityksessä käytetään hyväksi Effica-järjestelmän paikantamistietoja. Investoinnit Investointeina hankittiin opetuskäyttöön kaksi dokumenttikameraa, kaksi kannettavaa dataprojektoria, taulutelevisio+dvd-laite odotusaulaan sekä web-kamera kuvan välittämiseksi mm. luentosaliin.

7 Sivu 7/9 3. KUSTANNUKSET JA RAHOITUS Hankesuunnitelman rahoitus (HaTi1) Toteuma Toteuma Yhteensä v yhteensä suunnitelma Henkilöstömenot (2000) , Palvelujen ostot yhteensä, josta , Toimisto-, pankki- ja asiantuntijapalvelut (2001) , Painatukset ja ilmoitukset (2002) Majoitus- ja ravitsemuspalvelut (2003) 2, Matkustus- ja kuljetuspalvelut (2004) 367, Koulutus- ja kulttuuripalvelut (2005) Muut palvelujen ostot (2006) , Aineet, tarvikkeet ja tavarat (2007) Vuokrat (2008) 600, Investointimenot yhteensä, josta Aineettomat hyödykkeet (2009) Koneet ja kalusto (2010) Muut investointimenot (2011) Muut menot (2012) Menot yhteensä = Kokonaiskustannukset - Valtionavustukseen oikeuttamattomat kustannukset - Tulorahoitus 28, , Muu kuin julkinen rahoitus Valtionavustukseen oikeuttavat kustannukset Kunnan/kuntayhtymän oma rahoitusosuus Muu julkinen rahoitus Haettava valtionavustus , * Toteuma sisältää varaukset vuoden 2007 loppuun kustannuksista, jotka tiedetään, mutta joista ei ole vielä laskua.

8 Sivu 8/9 LIITE Hankintapäätökset / Effica räätälöinti ASIANOSAINEN/ Hammashuollon Effica-järjestelmän räätälöinti opetusterveyskeskuksen käyttöön ASIA LAUSUNNON ANTAJAT/ LAUSUNNOT PÄÄTÖS/PERUSTELUT Päätän tilata TietoEnator Oyj:ltä tarjouksen mukaiset muutokset hammashuollon Effica-järjestelmään hintaan euroa (alv 0%) sekä mahdolliset asennustehtävät tuntihintaan. Hankinta rahoitetaan opetusterveyskeskuksen tietotekniikkaprojektista: - HaTi1: kp=3198, projekti=2065, kohde=2001. Perusteet: Opetusterveyskeskuksen tietotekniikkaprojektissa on määritelty tietojärjestelmätarpeet, jotka tukevat opetusterveyskeskuksen toimintaa. Muutostarpeet kohdistuvat Effica-järjestelmään, joka on TietoEnator Oyj:n ohjelmisto. Muutokset ohjelmistoon toteutetaan yhdessä tehtyjen määrittelyjen mukaisesti TietoEnator Oyj:n asiantuntijavoimin. ALLEKIRJOITUKSET Päätöksen tekijä Päätösluettelon pitäjä OIKAISUVAATIMUS- VIRANOMAINEN Seppo Voutilainen Terveydenhuollon johtaja Eija Annala Toimistosihteeri ILMOITUS OTTO- OIKEUTETULLE VIRANOMAISELLE TIEDOKSI ANTAMINEN/ NÄHTÄVILLÄ Raimo Hynynen/TietoEnator Oyj, Sakari Kärkkäinen, Jari Vanhatalo, laskutus

9 Sivu 9/9 Oulun Tietotekniikka TILAUS OPETUSTERVEYSKESKUKSEN TIETOTEKNIIKKAPROJEKTI HaTi1 Kustannuspaikka 3198 Projekti 2065 Kohde 2001 asiantuntijatyö, 2006 atk-palvelut Asiantuntijatyö Tietotekniikan hankinta ja asennustyöt (kertakustannukset) - työasemat, kirjoittimet, palvelimet niihin liittyvine varus- ja sovellusohjelmistoineen - palvelin siihen liittyvine varusohjelmineen Projektin aikainen ( ) - tuki- ja ylläpitopalvelut työasemille ja systeemikirjoittimille - tuki- ja ylläpitopalvelut palvelimelle - tuki- ja ylläpitopalvelut tietoliikenteelle, käyttäjätunnuksille, tietoturvalle ja Internet palveluille Laskutus: Kuukausittain projektin kustannuspaikalta saakka. Sen jälkeen hammashuollon yhteisten palveluiden kustannuspaikalta. Oulu Heidi Alatalo hallinto- ja talousjohtaja

SosKes Kunnallisten sosiaalipalveluiden tietohallinnon kehittäminen Keski-Suomessa

SosKes Kunnallisten sosiaalipalveluiden tietohallinnon kehittäminen Keski-Suomessa JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA JA HANKESUUNNITELMA MUUT KESKI-SUOMEN MAAKUNNAN KUNNAT KESKI-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI KESKI-SUOMEN LIITTO JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU,

Lisätiedot

Hankkeen hallinnoinnista vastaava kunta/kuntayhtymä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Hankkeen hallinnoinnista vastaava kunta/kuntayhtymä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Hakemus saapunut Diaarinro Hakemuksen vastaanottaja: HAKEMUS VALTIONAVUSTUKSEN SAAMISEKSI [ ] ETELÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS [ ] ITÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS [ ] LAPIN LÄÄNINHALLITUS [ ] LÄNSI-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS

Lisätiedot

Osoite Laivurinkatu 4 Puhelin 05 234 5233 Nimi Alkoholin suurkuluttajien mini-interventio osaksi perusterveydenhuollon

Osoite Laivurinkatu 4 Puhelin 05 234 5233 Nimi Alkoholin suurkuluttajien mini-interventio osaksi perusterveydenhuollon Hakemus saapunut Diaarinro Hakemuksen vastaanottaja: ETELÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS ITÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS LAPIN LÄÄNINHALLITUS LÄNSI-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS OULUN LÄÄNINHALLITUS Hakija Vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Tietoteknologian käytön edistäminen sosiaali- ja terveydenhuollossa Sosiaalihuollon palvelujen ja kehittämistyön kokoaminen seudullisesti

Tietoteknologian käytön edistäminen sosiaali- ja terveydenhuollossa Sosiaalihuollon palvelujen ja kehittämistyön kokoaminen seudullisesti Hakemus saapunut Diaarinro Hakemuksen vastaanottaja: ETELÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS ITÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS LAPIN LÄÄNINHALLITUS LÄNSI-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS OULUN LÄÄNINHALLITUS Hakija Vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Valtionavustukset sosiaali- ja terveydenhuollon IT-hankkeissa. Erillisliite: Sairaanhoitopiirien alueiden hankkeet liite 4

Valtionavustukset sosiaali- ja terveydenhuollon IT-hankkeissa. Erillisliite: Sairaanhoitopiirien alueiden hankkeet liite 4 Tuloksellisuustarkastuskertomus Valtionavustukset sosiaali- ja terveydenhuollon IT-hankkeissa Erillisliite: Sairaanhoitopiirien alueiden hankkeet liite 4 Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastuskertomukset

Lisätiedot

2006-2008 LOPPURAPORTTI

2006-2008 LOPPURAPORTTI Anjalankoski, Elimäki, Iitti, Jaala, Kouvola, Kuusankoski, Valkeala Kouvolan seudun lastensuojelun kehittämishanke 2006-2008 LOPPURAPORTTI Ritva Seppälä projektipäällikkö 16.10.2008 Ulkoasu Eija Tiitinen

Lisätiedot

Loppuraportti, versio 1.0, JULKINEN. PR_Keski-Savon (Varkaus, Leppävirta, Joroinen ja Heinävesi) kuntarakenne ICT selvitysprojekti

Loppuraportti, versio 1.0, JULKINEN. PR_Keski-Savon (Varkaus, Leppävirta, Joroinen ja Heinävesi) kuntarakenne ICT selvitysprojekti Loppuraportti, versio 1.0, JULKINEN PR_Keski-Savon (Varkaus, Leppävirta, Joroinen ja Heinävesi) kuntarakenne ICT selvitysprojekti Loppuraportti 2(46) Julkaisuhistoria Versio Päivä Laatija(t) Hyväksyjä

Lisätiedot

TUKEVA. Oulunkaaren osahankkeen loppuraportti 1.1.2009-31.10.2010

TUKEVA. Oulunkaaren osahankkeen loppuraportti 1.1.2009-31.10.2010 TUKEVA Oulunkaaren osahankkeen loppuraportti 1.1.2009-31.10.2010 19.10.2010 Anne Leppälä-Hast Oulunkaaren kuntayhtymä / TUKEVA -hanke Piisilta 1 91100 Ii www.oulunkaari.com/sivu/fi/hankkeet/tukeva 2 Sisällys

Lisätiedot

OHJEITA Lapin liiton rahoittamille EAKR PROJEKTEILLE. LIITE 2 Päivitetty 1.6.2010

OHJEITA Lapin liiton rahoittamille EAKR PROJEKTEILLE. LIITE 2 Päivitetty 1.6.2010 OHJEITA Lapin liiton rahoittamille EAKR PROJEKTEILLE LIITE 2 Päivitetty 1.6.2010 2 1. RAHOITUKSEN MYÖNTÄMINEN...4 1.1 PROJEKTISUUNNITELMAN MUUTTAMINEN...4 1.2 PROJEKTIN KIRJANPITO...4 1.3 VIRANOMAISTARKASTUKSET,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO LUETTELO LOPPURAPORTIN TAULUKOISTA LUETTELO LOPPURAPORTIN KUVISTA LIITELUETTELO 1. PROJEKTIN TAUSTA JA TAVOITTEET...

SISÄLLYSLUETTELO LUETTELO LOPPURAPORTIN TAULUKOISTA LUETTELO LOPPURAPORTIN KUVISTA LIITELUETTELO 1. PROJEKTIN TAUSTA JA TAVOITTEET... 1 SISÄLLYSLUETTELO LUETTELO LOPPURAPORTIN TAULUKOISTA LUETTELO LOPPURAPORTIN KUVISTA LIITELUETTELO 1. PROJEKTIN TAUSTA JA TAVOITTEET...5 2. PROJEKTIORGANISAATIO...6 2.1. OHJAUSRYHMÄ...7 2.2. PROJEKTIRYHMÄT...9

Lisätiedot

SePä-hanke 2005-2007 Loppuraportti

SePä-hanke 2005-2007 Loppuraportti SePä-hanke 2005-2007 Loppuraportti TIIVISTELMÄ... 3 HANKKEEN TAUSTAA... 4 1. HANKEPROSESSIN KUVAUS... 5 1.1. Hankehakemus... 5 1.2. Hankepäätös... 5 2. HANKEORGANISAATIO... 5 2.1. Johtoryhmän kokoonpano

Lisätiedot

KAINUUN UUSI SAIRAALA PROJEKTISUUNNITELMA

KAINUUN UUSI SAIRAALA PROJEKTISUUNNITELMA KAINUUN UUSI SAIRAALA PROJEKTISUUNNITELMA v. 1.3 (19.12.2012) Hankesuunnitelma perustuu Kainuun maakuntajohtajan nimittämän erikoissairaanhoidon tulevaisuus työryhmän työskentelyyn. Työryhmän kokoonpano

Lisätiedot

Sosiaalihuollon ja Terveydenhuollon ICT-palvelujen käyttöönotto Orivesi-Tampere yhteistoiminta-alueella. Loppuraportti

Sosiaalihuollon ja Terveydenhuollon ICT-palvelujen käyttöönotto Orivesi-Tampere yhteistoiminta-alueella. Loppuraportti Sosiaalihuollon ja Terveydenhuollon ICT-palvelujen käyttöönotto Orivesi-Tampere yhteistoiminta-alueella Loppuraportti Hyväksytty koordinointiryhmässä 15.1.2015 Tampereen kaupunki Loppuraportti 1 1 1.1

Lisätiedot

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ PROJEKTIOHJE

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ PROJEKTIOHJE MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUYHTYMÄ PROJEKTIOHJE Yleinen osa 2005 SISÄLTÖ 1. PROJEKTITOIMINTA MIKKELIN AMMATTI- KORKEAKOULUSSA... 2. PROJEKTITOIMINNAN PERIAATTEET... 3. PROJEKTI PROSESSINA... 3 3 4 Mikkelin

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisen ja alueellisen tietojärjestelmäinfrastruktuurin tehostamiseksi myönnettävät valtionavustukset

Sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisen ja alueellisen tietojärjestelmäinfrastruktuurin tehostamiseksi myönnettävät valtionavustukset Sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisen ja alueellisen tietojärjestelmäinfrastruktuurin myönnettävät valtionavustukset Valtionavustusohje Vuoden 2015 hakuaika päättyy - keväällä 30.4.2015 ja - syksyllä

Lisätiedot

I ale Elinkeino-, liikenne- ja

I ale Elinkeino-, liikenne- ja I ale Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ^^"ct^cti4. I^1,,;2 ei // 1(7) SAVONLINNAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Olavinkatu 27 D 57130 SAVONLINNA Annettu postin kuljetettavaksi / / /,2o/ Y-tunnus 1100165-8

Lisätiedot

Sisällysluettelo. LANULA, 28.4.2015 17:00, Esityslista 1

Sisällysluettelo. LANULA, 28.4.2015 17:00, Esityslista 1 Sisällysluettelo LANULA, 28.4.2015 17:00, Esityslista 1-1 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 44 Pöytäkirjan tarkastajat... 3 45 Käsittelyjärjestys...

Lisätiedot

Tietoteknologian käytön edistäminen sosiaali- ja terveydenhuollossa Sosiaalihuollon palvelujen ja kehittämistyön kokoaminen seudullisesti

Tietoteknologian käytön edistäminen sosiaali- ja terveydenhuollossa Sosiaalihuollon palvelujen ja kehittämistyön kokoaminen seudullisesti Hakemus saapunut Liite nro Diaarinro Hakemuksen vastaanottaja: ETELÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS ITÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS LAPIN LÄÄNINHALLITUS LÄNSI-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS OULUN LÄÄNINHALLITUS Hakija Vastuuhenkilön

Lisätiedot

Ikäihmisten hyvinvointia edistävä teknologiahanke HYVÄTEK Loppuraportti

Ikäihmisten hyvinvointia edistävä teknologiahanke HYVÄTEK Loppuraportti Ikäihmisten hyvinvointia edistävä teknologiahanke HYVÄTEK Loppuraportti Mari Ahlroth HyväTek-hanke Kp 1950 Projekti 161801 Oulun kaupunki Sosiaali- ja terveystoimi Sisällysluettelo sivu 1 JOHDANTO 3 2

Lisätiedot

EU:n rakennerahastojen ajankohtaispäivä: Flat rate- ja lump sum -kustannusmallien käyttö Mikkeli 9.5.2012

EU:n rakennerahastojen ajankohtaispäivä: Flat rate- ja lump sum -kustannusmallien käyttö Mikkeli 9.5.2012 EU:n rakennerahastojen ajankohtaispäivä: Flat rate- ja lump sum -kustannusmallien käyttö Mikkeli 9.5.2012 Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/ALUE/Rakennerahastot Ns. yksinkertaistetut kustannusmallit Perustuvat

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN RAPORTIT 2009

SISÄISEN VALVONNAN RAPORTIT 2009 Maakuntahallitus 1.2.2010, Liite 1 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ SISÄISEN VALVONNAN RAPORTIT 2009 Tilivelvollisten raportit sisäisen valvonnan toteutuksesta Suunnittelu ja kehittäminen 2 Yhteiset palvelut

Lisätiedot

PIKI-verkkokirjastoprojekti

PIKI-verkkokirjastoprojekti Tampereen kaupunki PIKI-verkkokirjastoprojekti Projektin loppuraportti Hyväksytty: 25.3.2011 Tampereen kaupunki Projektin loppuraportti I Sisällys 1 Yhteenveto... 1 1.1 Lyhyt kuvaus... 1 2 Organisointi...

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta 2014. 357/2014 Valtioneuvoston asetus. alueiden kehittämisen ja rakennerahastohankkeiden rahoittamisesta

Julkaistu Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta 2014. 357/2014 Valtioneuvoston asetus. alueiden kehittämisen ja rakennerahastohankkeiden rahoittamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta 2014 357/2014 Valtioneuvoston asetus alueiden kehittämisen ja rakennerahastohankkeiden rahoittamisesta Annettu Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta

Lisätiedot

SOS II Sosiaalisesti osalliseksi sosiaalityöllä TOIMINTASUUNNITELMA. Pirkanmaa ja Kanta-Häme

SOS II Sosiaalisesti osalliseksi sosiaalityöllä TOIMINTASUUNNITELMA. Pirkanmaa ja Kanta-Häme SOS II Sosiaalisesti osalliseksi sosiaalityöllä TOIMINTASUUNNITELMA Pirkanmaa ja Kanta-Häme Sisällys 1. Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen tiimin lähtökohtia... 3 2. Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen tavoitteet... 4

Lisätiedot

1 HANKEORGANISAATIO JA SEN ERI OSIEN KESKEISET TEHTÄVÄT... 2 2 HANKKEEN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 2 3 HANKKEEN TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMINEN...

1 HANKEORGANISAATIO JA SEN ERI OSIEN KESKEISET TEHTÄVÄT... 2 2 HANKKEEN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 2 3 HANKKEEN TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMINEN... Loppuraportti - 1 - SISÄLLYSLUETTELO 1 HANKEORGANISAATIO JA SEN ERI OSIEN KESKEISET TEHTÄVÄT... 2 2 HANKKEEN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 2 3 HANKKEEN TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMINEN... 3 4 HANKKEEN AIKATAULU...

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN VÄLIRAPORTIT 2012

SISÄISEN VALVONNAN VÄLIRAPORTIT 2012 Maakuntahallitus 10.9.2012/Liite 1 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ SISÄISEN VALVONNAN VÄLIRAPORTIT 2012 Tilivelvollisten raportit sisäisen valvonnan toteutuksesta Suunnittelu ja kehittäminen 2 Yhteiset palvelut

Lisätiedot

MAKSATUSOHJEET VARSINAIS-SUOMEN LIITON RAHOITTAMILLE EAKR PROJEKTEILLE

MAKSATUSOHJEET VARSINAIS-SUOMEN LIITON RAHOITTAMILLE EAKR PROJEKTEILLE MAKSATUSOHJEET VARSINAIS-SUOMEN LIITON RAHOITTAMILLE EAKR PROJEKTEILLE 2 1. PROJEKTIN OHJAUS... 5 1.1 Aloituspalaveri... 5 1.2 Ohjausryhmä... 5 1.3 Projektin kirjanpito... 5 1.4 Viranomaistarkastukset,

Lisätiedot

Vakka-Suomen kuntien paikkatieto -projekti loppuraportti 18.5.2006

Vakka-Suomen kuntien paikkatieto -projekti loppuraportti 18.5.2006 Vakka-Suomen kuntien paikkatieto -projekti loppuraportti 18.5.2006 Outi Lehtinen paikkatietoasiantuntija Vakka-Suomen kuntien paikkatieto projektin lähtökohdat Uudenkaupungin kaupunki haki keväällä 2003

Lisätiedot

Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveystoimen johtamisen-tiekartta

Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveystoimen johtamisen-tiekartta Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveystoimen johtamisen-tiekartta Vuorovaikutuksellisella johtamisella uusiin tavoitteisiin 1.3.2011-31.10.2013 TIIVISTELMÄ Hankkeen vastuullinen taho: Peruspalvelukuntayhtymä

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN PÖYTÄKIRJA 07/2013

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN PÖYTÄKIRJA 07/2013 AIKA Maanantai 10.6.2013 kello 16.00 21.03 PAIKKA Technopolis Kuopion C-osan 4. kerroksen neuvotteluhuone C4002 käyntiosoite: Microkatu 1, 70210 Kuopio LÄSNÄ OLLEET PÄÄTÖSVALTAISET JÄSENET Iris Asikainen

Lisätiedot