MAYDAY 1/2002. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAYDAY 1/2002. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4."

Transkriptio

1 Mayday 1/02 1

2 sisällys 2 Mayday 1/02 MAYDAY 1/2002 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Stockmannintie 3 B Kauniainen p Maydayn toimituskunta: Suski, Henkka, Inka, Tille, Viena Avustajat: Nora Taitto: Nansu Piirrokset: Viena Valokuvat: Nansu, Suski Memen kotisivu: 1. Kansi 2. Sisällys 3. Pääkirjoitus 4. Uutiset 6. Mitämissämilloin? 8. Kesäkeikat 10. WC-redu 11. Makeisretki 12. Kolmea en vaihda 13. Sudarisivu 14. Ilmoitustaulu 15. Bisnekset 16. Peräpeili

3 Mayday 1/02 3 pääkirjoitus Punainen Omena kypsyy Menneen talven aikana olen viettänyt monen monituista sunnuntaiiltapäivää teekkarien takkakabinetissa Otaniemessä. Tehtävätoimikuntamme on mutustellut karkkeja, sipsejä ja valkosipulipatonkeja koettaessaan keksiä mahdollisimman mukavia, innostavia ja kekseliäitä tehtäviä ensi syksyn espoolaiseen suurtapahtumaan, pt-skaba Punkkuun. Ensi syyskuussa kisattavan Punkun nimi on Espoon Punanen Omena ja sen järjestävät Suur-Matinkylän alueen lippukunnat. Suur- Matinkylän alueen muodostavat LOMMOn viiden lippukunnan lisäksi kaksi ruotsinkielistä lippukuntaa eli Stormfåglar ja Scoutkåren MuHö. Merimetsojen johtajat ja vaeltajat ovat mukana tekemässä kisaa yhteensä neljällä rastilla, vartiolaiset osallistuvat itse kisaan valkoisessa sarjassa. Ei hetimiten uskoisi miten paljon etukäteisvalmisteluja yksi kisaviikonloppu vaatii. Satakunta vartiota tulee kilpailemaan viidessä eri sarjassa. Tehtäviä eri sarjoille on talven mittaan keksitty, karsittu, venytetty ja viilattu. Kaiken pähkimisen päätteeksi viime viikonloppuna testasimme koko joukon tehtäviä Usmituvan maastoissa Hyvinkäällä. Lähes jokaisesta tehtävästä löytyi jonkinlaisia ongelmia, mutta onneksi paikalle kutsutut pt-skabojen konkarit jaksoivat kärsivällisesti pureskella jokaista tehtävää ja keksiä vinon pinon parannusehdotuksia ja vaihtoehtoja. Itse tehtävät ovat luonnollisesti valtiosalaisuus, joista hiiskutaan ennen h-hetkeä vain kilpailun tekijöille Koko kisan suunnittelu on iso urakka, jota voi melkeinpä verrata keskikokoisen kesäleirin järjestämiseen. Molemmille on löydettävä paikka, luotava suunnitelmat, aikataulut, budjetit ja haalittava kasaan tekijät. Pitää järjestää ohjelmaa, huoltoa, tiedotusta ja kouluttaa koko joukko partiolaisia uudenlaisiin tehtäviin. Lopputuloksena on parhaimmillaan mainio viikonloppu metsässä yli 500 partiolaiselle, jotka pääsevät testaamaan taitojaan ja nauttimaan syksyisestä luonnosta yhdessä kavereiden kanssa. Merimetsojen vartiolaisille olisi vielä tänä keväänä tarjolla pari oivaa tilaisuutta hioa taitoja Punkkua varten. Lämmittelyksi sopisi toukokuussa kisattava Törmä eli piirin kevät-pt-skaba, joka kestää vain yhden päivän. Kisakuntoa voi vielä viimeistellä perinteisessä rennon sarjan kisassa eli Peikonpuikauksessa. Vaikka olenkin itse sitä mieltä, että tärkeintä ei ole voitto vaan osanotto, niin Peikkarissa olen itsekin kerran ollut voittamassa omaa sarjaamme! Menestystämme saattoi tietysti avittaa se tosiseikka, että olimme sarjamme ainoa vartio Kevätnuhaa parannellen, Nora

4 uutiset 4 Mayday 1/02 Memeuutisia...Memeuutisia...Memeuutisia Vuosikokouksessa valittiin vuoden toimijat Helmikuun viimeisellä viikolla järjestetty vuosikokous päätti jälleen tulevan vuoden tapahtumista, hyväksyi viime vuoden toiminnan ja valitsi uusia toimijoita. Hallituksen kokoonpano muuttui merkittävästi tasa-arvoisempaan suuntaan, kun uusiksi jäseniksi valittiin tuore apulaislippukunnanjohtaja Petsku ja Sammon tehtävät vastaanottanut Saude. Hallituksessa jatkavat myös lippukunnajohtajana Nora, rahastonhoitajana Henkka, uutena sihteerinä Nansu sekä Sarkku. Varastotavaroille lainausjärjestelmä Viime vuosien retkivarusteiden valtavan häviämisprosentin takia, on varastoon jouduttu luomaan entistä tiukempi lainausjärjestelmä. Siivous käy leikiten Kolon siivousvuorojen pitäisi jatkossa sujua entistä sutjakkaammin, sillä kololle on hankittu uusi tehokas pölynimuri. Vanhakin on edelleen toiminnassa, joten pölyt poistuvat nopeasti. Muistattehan siivousvuorojenne lisäksi pitää silti huolta myös kokouksen jälkien siivoamisesta joka kerta kaikkien mukavuuden ja yleisen puhtauden puolesta! Aikaisemmasta poiketen jokainen lainaaja joutuu allekirjoittamaan lainalapun, jonka varaston avaimenhaltija kuittaa. Lappuun merkitään myös arvioitu palautuspäivä. Tavarat on myöskin numeroitu, jotta jatkossa tiedetään kenen lainaama trangia on kateissa. Jokainen laina tulee siis jonkun henkilön vastuulle, lainaajaksi ei kelpaa esim. vartion nimi. Toivottavasti opitaan nyt pitämään arvokkaista tavaroista parempaa huolta!

5 Mayday 1/02 5 uutiset Memeuutisia...Memeuutisia...Memeuutisia Memellä voittoputki Helmikuu oli voittoisaa aikaa lippukunnallemme. Joulukalentereita onnistuimme viime vuonna myymään toiseksi eniten piirissämme. Palkinnoksi saamallamme lahjakortilla hankittiin uusia trangioita, laavuja ja ensiapuvälineistöä. Kaikkien partiolaisten kotisivukilpailussa nettisivumme sijoittuivat kolmansiksi. Menestyksen kruunasi Maydayn voitto PäPan lippukuntalehtikilpailussa. Palkintolahjakortilla saimme kololle uusia piirustus- ja askarteluvälineitä. Pian on veneellä sateisenakin päivänä lämpöistä. Lämpöä veneelle Tällä keikkakaudella ei tarvitse enää palella kostealla veneellä, sillä da Vinssille asennetaan vihdoin venemessuilta hankittu lämmitin. Saa nähdä tuleeko pizzauunista jälleen nimensä veroinen! Lämmittimen asennustöiden lisäksi veneellä tehdään vuosittaisia kevätkunnostustöitä. Veneen pesuun, vahaukseen ja muuhun tarvitaan paljon innokkaita käsipareja. Kaikki vartiolaiset ja vaeltajat ovat tervetulleita auttamaan! Kunnostusilloista ja tarjolla olevista töistä voi kysellä tarkemmin Henkalta. Tiedän mitä teet ensi kesänä Kerkälle ilmoittauttuminen päättyi virallisesti maaliskuussa. Merimetsoja on leirille ilmoittautunut kaikkiaan 60, joista sudareita on ennätysmäiset 22, vartiolaisia 18 ja johtajia loput 20. Kerkällä leireillään siis Räyskälän maastoissa. Kaikkiaan leirille saapuu hieman yli 3500 pääkaupunkiseutulaista partiolaista. Jos heräsit vasta nyt, mutta haluaisit silti mukaan voi leirille jälki-ilmoittautua huhtitoukokuussa 120 euron hintaan.

6 mitämissämilloin 6 Mayday 1/02 Mitämissämilloin? Peikottaako? Memejen lempikisa Peikonpuikaus käydään tänä keväänä Nuuksiossa. Kisa sopii niin ensikertalaisille kuin muille jotka eivät halua kisata hiki otsalla. Peikkarissa kisataan siis ei niin vakavalla mielellä, ja kaikki vauvasta vaariin samassa vaaleanpunaisessa sarjassa! Ilmoittatutuminen 15.5 mennessä, ohjeet Hepussa. Kesäleirille löytöjä Partioaitasta Puuttuko puukko, kaipaatko kompassia, jäikö partiopaita pieneksi, eikö vanha makuupussi enää lämmitä? Partioaitassa on sunnuntaina 5.5 SUPERPÄIVÄ kello 12-17, jolloin partiolaisten jäsenkortilla saa alennusta 20 prosenttia! Sinustako leikkisuurmestari? Leikkicupissa lauantaina 27.4 valitaan vuoden 2002 leikkisuurmestari. Mestariksi pääsee vaeltajaryhmä, joka osoittaa ehdotonta leikkimielisyyttä. Kokoa kaverisi ja ilmoita koko poppoo leikkicupiin 22.4 mennessä piirin toimistolle. Kannattaa käydä täydentämässä leirivarustus loistokuntoon!

7 Mayday 1/02 7 mitämissämilloin Mitämissämilloin? Lähde kesällä Valborgille Mikäli Kerkkään tuntuu olevan vielä ikuisuus ja kaipaat tekemistä kesällä, mikäpä olisi mukavampaa kuin osallistua Pääkaupunkiseudun partiolaisten purjelaiva Valborgin purjehdusleireille. Sudenpentujen leiri Sirius 2002 järjestetään heti heinäkuun alussa Leirin hinta on 40 euroa. Vartiolaisille ja VJ:lle on suunnattu Legi Vaihtoehtoina on kaksi leiriä, joko tai Vartionjohtajat voivat osallistua joko toiselle tai molemmille. Yhden leirin hinta on 90 euroa. Myöskään vaeltajia ei ole unohdettu, vaan vaeltajille on useita purjehduksia mm. Tallinnaan kevään ja kesän aikana. Lisätietoja kolon ilmoitustaululta tai Hepusta. Pyhän Yrjön juhla Kaikkien lippukuntien yhteinen Yrjönpäivän uhla järjestettiin partioviikolla 24.4 kello 18 Johanneksen kirkossa. Tapahtuma on perinteinen, vaikka lippukuntamme ei ole siihen aina osallistunutkaan. Juhla oli partiomaisen mutkaton ja pappina toiminut Erkki Kuusanmäki sopivasti partiohenkinen. Tilaisuudessa Inka sai lippukunnan anomuksesta myönnetyn toisen luokan Mannerheim-soljen. Onnea! Sudarit matkalla metsään Piirin sudarikisa järjestetään Suomen Partiolaisten teemavuoden mukaan kisataan Matkalla metsään hengessä. Lisätietoja lähempänä omalta johtajaltasi! VJ-vihjarit Lärkansissa Uusia vinkkejä, samanhenkistä seuraa ja iloista hauskapitoa luvassa Katso ohjeet Hepusta ja ilmoittaudu mukaan! Talkoohenkeä tarjolla Vaeltaja, varmista hyvät kämppävuorot ensi syksylle ja osallistu Mylliksen talkoisiin 28.4! Tai jos vanhan laivan kunnostus vetää puoleensa, kaivataan myös Valborgin talkooiltoihin väkeä. Erilaisia töitä on tarjolla useina iltoina, mene vaikka pariksi tunniksi! Tietoa talkoista löytyy kolon ilmoitustaululta.

8 kesäkeikat 8 Mayday 1/02 Saimaa kutsuu Aksu uinnilla kesällä -01 Oletko vartiolainen? Haluatko purjehtia? Haluatko uida? Haluatko kokea ainulaatuisia elämyksiä järvi-suomessa tai nähdä Saimaan kanavan? Jos vastasit edes yhteen kysymykseen kyllä, lähde ihmeessä kesällä keikkaamaan da Vinssillä kohti Saimaata. Tämä tilaisuus on harvinaislaatuinen, sillä Saimaalle ei joka kesä lähdetä. Purjehdusviikkoja on perinteiseen tapaan tarjolla neljä vartiolaisille. Vene lähtee merelle Espoosta maanantaina ja palaa samaan paikkaan sunnuntaina kierrettyään Lappeenrannan ja Savonlinnan kautta Saimaalla. Ensimmäisellä ja viimeisellä keikalla päästään kulkemaan Saimaan kanavan läpi. Huomioithan, että ensimmäisellle ja viimeiselle keikalle tarvitset voimassa olevan passin, sillä Saimaan kanavaan kuljetaan Viipurin kautta! Tärkeää keikkatietoa Jokaiselle keikalle otetaan maksimissaan 6 vartiolaista. Veneellä on lisäksi aina kippari sekä vähintään yksi perämies. Osallistujat maksavat vain keikkamenot eli ruoka ja satamamaksut, jotka ovat alle 10 euroa päivässä. Lisäkuluja ovat mahdolliset matkaliput alkusatamaan tai kotiin, joihin matkustetaan junalla tai bussilla. Miehistön vaihto tapahtuu aina sunnuntaisin. Lisätietoja voi kysellä Henkalta iltaisin tai Perämiehet: Ilmoittautukaa Henkalle mahdollisimman pian, parhaat paikat jaetaan nyt!

9 Mayday 1/02 9 kesäkeikat Saimaan keikat kesä keikka EPS-Lappeenranta Ilmoittaudu mukaan suureen Saimaaseikkailuun! 2.keikka Lappeenranta-Savonlinna 3.keikka Savonlinna-Lappeenranta 4.keikka Lappeenranta-EPS Ilmoittautuminen: Vaihe 1: Soita Henkalle iltaisin klo ( ) 2. toukokuuta alkaen ja varaa paikka haluamallesi keikalle. Vaihe 2: Täytä kololta löytyvä ilmoittautumislomake vahvistaaksesi ilmoittautumisesi ja palauta se VJ:llesi tai suoraan Henkalle (Rantaraitti 5 C 9, ESPOO). Vaihe 3: Ilmoittautuneille lähetetään kesäkuussa ohjeet postitse. Nansu ja Nora Turun keikalla -01

10 WC-redu 10 Mayday 1/02 Kölit ja Räpylät Mylliksellä WC-redulla spelailtiin Rikkinäinen uuni, muutama rundi mafiosoa, Speden Spelit, kynttilänjalkoja ja paljon ruokaa. Arvaa ketkä olivat retkellä? Perjantaina selviydyimme Myllikselle puolen tunnin harhailun ja upottavien lumisohjoisten teiden jälkeen. Kun olimme asettuneet taloksi, huomasimme ensimmäisenä uunin olevan hieman kyseenalaisessa kondiksessa. Lasi oli valahtanut alas ja yhdestä kohdasta oli ruuvi irronnut. Johanneksen korjaajan taidot pelastivat kuitenkin lämpimät voileipämme (juusto muuten kuuluu laittaa kaikkein päällimmäiseksi). Ruoan jälkeen aloitettiin zorrogeimi ja oltiin pari rundia mafiosoa. Kun lapsukaiset illalla sammahtivat, niin johtajat pääsivät leikkimään hierontasessioita. Illalla kuljimme läpi hartaan kynttiläpolun, joka päättyi iltanotskille. Tille ja Aga saivat notskin syttymään melkein ekalla kerralla ja leijuivat sillä sitten ihan koko loppuillan. Sunnuntaina häippästiin tyytyväisinä kotiin kahden maissa. Viikonloppu oli varmaan kaikkien mielestä onnistunut. Mukana olivat Köleistä Joonas, Olli, Johannes ja Tille. Räpylöitä edustivat Vera, Tuula, Aga, Heli ja Sanna. -Tille - Lauantaina meillä oli Speden Spelit, jotka Tuula voitti. Lounaaksi syötiin ärtsisoppaa ja Tillen vaatimuksesta sinappia. Sitten muovailtiin taikataikinasta ylihienoja kynttilänjalkoja ja reippauden puuskassa tehtiin kämpällekin oma kynttiläteline.

11 Mayday 1/02 11 makeisretki Sudenpennut suklaamaassa Saahan siellä syödä karkkia, joohan? Mä en tykkää toffeesta, onks pakko maistaa? Joko ollaan perillä? Ihana tuoksu! Askeleita ei tarvinnut hoputtaa, kun Memen sudenpennut reippailivat metrolta kohti Herttoniemeläistä Sahlmanin makeispajaa. Pienen pienessä karkkipajassa päästiin ihmettelemään kuinka karkit syntyvät käsityönä. Me teemme toffeeta, suklaata ja marmeladia, kertoi karkkitehtailija innokkaille sudenpennuille. Lasin läpi päästiin ihailemaan, kun koneeseen laitettiin suklaata ja ulos tuli suuria sydämenmallisia suklaakonvehteja. Meillä kaikki tehdään ihan oikeista aineista. Toffeeseen käytetään aitoa maitoa, voita ja siirappia, tehtailija selvensi poikien ihmetellessä kymmenien tyhjien siirappiastioiden torneja. Kilokaupalla toffeeta Arvatkaapa paljonko toffeeta tässä on? tehtailija arvuutteli kannatellen kädessään toffeelevyn peittämää uunipeltiä. Viisi kiloa! Paljonko se maksaa? kysyi innokas sudenpentu. Kun tehtailija kertoi hinnaksi kaksi sataa markkaa, ihmettelivät sudenpennut levyn arvoa. Mutta laskekaapas, jos tämä painaa viisi kiloa ja Mars-patukka viisikymmentä grammaa, niin montako patukkaa tähän mahtuu? tehtailija arvuutti. Minä tiedän, viisi sataa, kiiruhti eräs pojista vastaamaan. Aika kauan niitä saisi popsia, jäivät sudarit pohdiskelemaan. Suuret suklaasydämet kaunistuivat, kun sokerileipuri kirjoitti niihin erilaisia toivotuksia. Siinä saa olla todella hyvä käsiala, jotta saa kirjoitettua siististi. Nuo värilliset kirjaimetkin ovat suklaata, tehtailija kertoi. Vuoden paras karkkipäivä Suurimmat huokaukset saivat osakseen valtaisat pääsiäismunat, joita leipuri siirtyi koristelemaan. Niihin voidaan kirjoittaa ihan mitä tahansa, ja asiakas voi tuoda oman yllätyksen, jonka me suljemme munan sisään, kertoi tehtailija ja yllätti tarkkaavaiset kuulijansa. Makeisten maistelun jälkeen koitti retken paras osio: sudenpennut pääsivät ostoksille. Kassit täyttyivät riisisuklaapatukoista, karkeista, pääsiäismunista ja toffeetangoista, kun sudenpennut kuluttivat viikkorahojaan. Siinä tuntui kertyvän koko vuoden karkkipäiväherkut kerralla! - Nansu -

12 kolmesta en luovu 12 Mayday 1/02 Kolmesta en luovu... Pitkään partiossa mukana olleille on ehtinyt kertyä tärkeitä partioesineitä, joita ilman ei voi mihinkään partiotapahtumaan lähteä. Uudessa sarjassamme memejohtajat esittelevät vuorollaan kolme tärkeintä partiotavaraansa. Ensimmäisenä tunnustuksensa tekee Pikku Potkurien laumanjohtaja Suski. Pizzapohjakin syntyy paremmin rakkaissa housuissa Suskin kolme tavaraa, joita ilman hän ei lähde leirille Eräät raidalliset housut, jotka tunnetaan myös erotiikan tappajat -nimellä kulkevat aina mukanani. Ne ovat erittäin mukavat. Ensisijaisesti ne on suunnattu yökäyttöön, mutta käytän niitä myös päivisin piristääkseni yleistä tunnelmaa! Housuilla voi testata myös muiden ihmisten huumorintajua ja reaktioita. 2. Gorilla -tossut ovat toiset, joita ilman en lähde mihinkään partiotapahtumaan. Gorilloista tykkäävät kaikki: sudareista vaeltajiin. Gorillat ovat lämpimät ja korvaavat muut kengät. Tärkein syy kuitenkin mukana kulkemiseen on se, että ne katselevat eroottisesti ja ovat turvallisempaa seuraa kuin muut miehet. 3. Ilman Marie-keksejä ei synny kunnon retkeä eikä leiriä. Marie-keksit ovat vartiolaisaikoina syntynyt legenda, joka on nyttemmin jäänyt, koska niiden hinta on kallistunut eikä köyhällä opiskelijalla ole varaa... -Inka- Saammeko esitellä: Suskin gorillat!

13 Mayday 1/02 13 sudarisivu Tunnetko Immo Pommin? Mikä on Aimo Komian ammatti, entäpä vääpeli Potran etunimi? Tai minkä niminen voisi olla tunnettu nyrkkeilijä? Helmikuun 20. päivä oli siitä erikoinen päivä, että luettaessa päiväys muodossa pp.mm.vvvv muodostui palindromi, eli sana tai tässä tapauksessa numerosarja joka on sama luettaessa takaperin Tänä hassuna helmikuun päivänä syntyneille lapsille pitäisi ilman muuta antaa myös nimeksi palindromi, jonka voi siis lukea myös väärin päin. (Sukunimeäkin voi joutua hieman rukkaamaan ) Koska vanhan saksalaisen sanonnan mukaan nimi on enne, tarjoamme ohessa myös mahdollisia ammatteja palindrominimen saaneille lapsukaisille. Lue nämä 32 nimeä ja keksi itse lisää! Aamos Isomaa, kenraali Olli Hillo, miljonääri Aamu Luoja Joulumaa, matkailukonsultti Aamu Leinikki Nielumaa, keinosiementäjä Ali Sami Masila, juontaja Alisa Pasila, konduktööri Alina Kanila, panttilainaaja Iris Siri, äidinkielenopettaja Usko Noksu, pörssimeklari Allu Pulla, leipuri Ulla Jallu, alusvaatemalli Oskari Rakso, rakennusmestari Aina Rania, pikajuoksija Anipaavo Kova-apina, poliitikko Auli Vilua, terveydenhoitaja Arto Potra, vääpeli Salla Allas, uimahyppääjä Aatto Mottaa, nyrkkeilijä Irena Vaneri, puutyönopettaja Olavi Valo, iskelmälaulaja Aku-Risto Rotsi-Ruka, vaatesuunnittelia Ali-Kalle Hellakila, runoilija Olavi Severi Vire Vesivalo, kansanedustaja Eetu Kutee, kalastaja Emil Lime, baarimikko Aili Bilia, varaosakauppias Satu Hutas, jääkiekkoilija Aimo Komia, Mr. Finland Anni Pinna, jollapurjehtija Immo Pommi, pellehyppääjä Aslak Kalsa, jääkaappikauppias Nils-Arne Ben Raslin, mattokauppias

14 löytötavarat 14 Mayday 1/02 MITÄ SINÄ UNOHDIT? Kololla odottaa kasa hyväkuntoisia löytötavaroita hakijaansa eteisen laatikossa. Nouda omasi pikapikaa, sillä toukokuuhun mennessä yhä noutamattomat tavarat toimitetaan pois tieltä lojumasta! Unohdettu sininen sadetakki kokoa XL itkee yksinäisyyttään... Harmaa lippis,jonka sisällä lukee Jokke odottaa hakijaansa! Jaakko Arran harmaa takki löytynyt. Hae omasi pois pian! Abloy-avain on roikkunut jo kauan ilmoitustaululla! Jos olet kadottanut avaimesi, tarkastapa tämä yksilö! Harmaa Lindexin tyttöjen CTG collegetakki kokoa 146/152. Kuka tunnistaa? Kurpitsajuhlaan unohtuneet Niken harmaat lenkkarit kokoa 35,5 ovat myös noudettavissa kololta! Sekalainen läjä sateenvarjoja löytyy naulakon päältä! Viethän omasi kotiin, kolo ei ole yleinen säilytyspaikka! Musta toimiva taskulamppu, kenen lienee? Nimetön vihreä sadetakki kokoa L kaipaa omistajaa! MYYDÄÄN: McKinley-merkkinen hyväkuntoinen sininen rinkka, vetoisuudeltaan 50 litraa. Sopii erinomaisesti vaikkapa partiolaisen ensinmmäiseksi rinkaksi. Soita Nansu

15 Mayday 1/02 15 bisnekset Tässä bisneksessä näkee ja kuulee kaikenlaista... Inkan auto on pommi jos joku ei vielä tiennyt. Ainon kännykkä käy kuumana, minkähän soittolinjabisneksen Aino on perustanut? Vaeltajaredu Korviksella ja Inkalla manikyyrisetti mukana: sisältää mm. kolmen kokoiset kynsileikkurit Yksi Pennanen, kaksi Pennasta EIIIII! Ja juustot päälle? Inka manikyyrisetistään : Toihan on just sellanen autonkorjaussetti! Joku Inkalle: Näilläkö sä korjaat autoas, ei ihme ettei se toimi! Sarkku lämpenee tyttöbändeille; kotona soi ahkeraan CatCat ja Taikapeili Ainolla on seksikäs kampaus Kaikkea täytyy kokeilla kerran, totesi Suski ja nyppi samalla pihdeillä käsikarvojaan. Auuu! Isot Perät saa vipinää kroppaan!!! Hissien käyttö tuottaa Noralle yllättäviä vaikeuksia: Siis painetaanko alaspäin näyttävää nuolta kun halutaan mennä alas vai oliko se että ylöspäin näyttävä nuoli Sarkulla on vieläkin huulirasva-ambitio Inka Tillelle: Et kyllä laita niitä kurkkuja sen juuston alle!!! Huhu kertoo että meidän Inkasta on tulossa ylioppilas ja merkonomi! Onnea! Mummon hautajaiset ja kokeisiin luku ovat tuttuja syitä, mutta nyt tuli ylivoimainen. Viena ei päässyt retkelle, koska hamsteri synnyttää!! Sarkku on out Niko - apinoiden kuningas? Oletteko muuten jo kuulleet, että meillä on uusi alpkj? Eikun anteeksi Herra Apulaislippukunnanjohtaja! Suski luisti JN:stä, koska: mulla on tää piski ja yks hemmo tossa ulkona! Paula=Pauli!!! Petsku osallistui kesäkeikkareitin valintaan: Eihän siellä lännessä oo oikein muuta kuin Venäjä... SAIMAA-ILMIÖ!!!!!! Ainon ja Teron suhde jatkuu!! Lotta tykkää niistä appelsiininmakuisista... Niko sydän Joppe Sarkku sydän Jussi Saudehan on sopraano!!! Montako Pennasta tarvitaan vaihtamaan CD:ltä biisiä? Sarkku: Ehkä meidän isä osais Terveiset kaikille memeille ja purjehdusintoa kesäkaudelle! t. Heini

16 peräpeili 16 Mayday 1/02 Peräpeili Toimihenkilöt: Lippukunnanjohtaja Nora Torvinen Apulaislippukunnanjohtaja Petteri Hyvärinen uudet jäsenet, varainhankinta Sihteeri/Päätoimittaja Anna Koroma mayday Rahastonhoitaja/Amiraali Henrik Mikkola talous- ja purjehdusasiat Sampo Jussi Saunamäki vartioasiat Varastonhoitaja Henri Tikkanen Jäsenrekisteri Larissa Strodel jäsentiedot Laumat: Pienet merenneidot Aino Huhma Pienet meritähdet Inka Kettunen Pikkuperäsimet Karina Hänninen Pikku Potkurit Susanna Anttilainen Vartiot: Isot peräsimet Anne Hassinen & Viena Vaahtia Kölit Katri Ojala & Tiiamari Pennanen Meritapit Petteri Hyvärinen & Jussi Saunamäki Räpylät Sanna Kuusisto & Heli Männistö & Annika Sivonen Äyskärit Sarianne Pennanen

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: 2/2002. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus

MAYDAY. Sisällys: 2/2002. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus Mayday 2/02 1 2/02 sisällys 2 Mayday 2/02 MAYDAY 2/2002 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen p. 040-568

Lisätiedot

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi:

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi: Nenustannokka Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006 LEIRILÄISEN KÄSIKIRJA Vartiolaisen nimi: Tervetuloa Nenustannokalle! Hyvä vartiolainen. Olet ilmoittautunut Salon alueen lippukuntien yhteiselle

Lisätiedot

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja.

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja. Täytyy-lause Minun täytyy lukea kirja. Kenen? (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto missä? mistä? mihin? milloin? miten? millä? Minun täytyy olla luokassa. Pojan täytyy tulla kotiin aikaisin. Heidän täytyy

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1 / 2008

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1 / 2008 Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1 / 2008 TÄSSÄ NUMEROSSA - LIPPUKUNTALEHTI - 36. vuosikerta JULKAISIJA Ä-tervehdys... 3 www.kalevankarhut.net... 4 Ötökän elämää... 5 Silppusäkki... 6 Virkailijat...

Lisätiedot

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15)

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15) III Luokan riihitys III luokan loppututkinnon riihitys on valoisan aikaan tehtävä partiotaitokilpailun kaltainen päiväretki. Reitti on noin 7 km pitkä. Reitin varrella on lähdön ja maalin lisäksi 6 miehitettyä

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 1/04. sisällys 1/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi

MAYDAY. Sisällys: 2 Mayday 1/04. sisällys 1/2004. Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 1. Kansi Mayday 1/04 1 sisällys 2 Mayday 1/04 MAYDAY 1/2004 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Tiiamari Pennanen Aapelinkatu 9 e 56 02230 Espoo p. 050-364

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry 1 Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry Partiovuoden 2003 toiminta oli monipuolista ja aktiivista. Jokaisella laumalla ja vartiolla oli osaavat ja innostuneet johtajat, mistä tuloksena oli lukuisat suoritetut

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0

ILMOITTAUDU 30.4.2015 mennessä, jälki-ilmoittautuminen 31.5.2015. Yli-18-vuotiaat johtajat: 70 Päivämaksu: 18 Rakennusleiri: 0 Monen vuoden tauon jälkeen Susiveikot lähtee ikiomalle kesäleirille Bengtsårin saareen Hangon edustalle. Saarella odottaa huikea seikkailu täynnä yllätyksiä ja elämyksiä. Et varmasti halua jäädä rannalle

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi MÄMMI Videovihko Mämmi on noin 10-vuotias ihan tavallinen koululainen, vaikka ulkomuodoltaan hän voi jonkun mielestä näyttääkin oranssilta läjältä. Mämmi pohtii kaikkien alakoululaisten tavoin elämän iloja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus)

KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) KEVÄÄN 2014 TIEDOTUSKIRJEET: (Pääsiäisleiri, Kohtaaminen, Suurjuhla, Lapinvaellus) SINUT ON KUTSUTTU mukaan matkalle Hollywoodiin! Pääsiäinen on jo pian nurkan takana ja niin on taas Rastipartion vuotuisen

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen.

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Oppilaan nimi: PRONOMINIT Persoonapronominien omistusliitteet Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Esimerkiksi: - Kenen pipo

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Mesikämmen 2/2006 2/2006

Mesikämmen 2/2006 2/2006 Mesikämmen 2/2006 2/2006 Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2006 2 Mesikämmen 2/2006 Mesikämmen on partiolippukunta Mankkaan Eräsusien virallinen tiedotuslehti. Päätoimittaja ja taitto:

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu

Tiedotuskanava. Merituulen tiedotuslehti koteihin. syyskuu - lokakuu Tiedotuskanava Merituulen tiedotuslehti koteihin syyskuu - lokakuu Tärkeitä puhelinnumeroita Kokoontumisajat Tulevat tapahtumat Syksyntapahtumia Merituulessa tapahtuu Tuisku 2015 MERITUULI Lisää tietoa

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Uskomatonta ja ennenkokematonta:

Uskomatonta ja ennenkokematonta: Uskomatonta ja ennenkokematonta: LEIRI KESKELLÄ KAUPUNKIA! Oululaiset partiolaiset kokoontuvat yhteiselle leirille Kuusisaareen ensi kesänä. Ohjelmaa merellä, rannalla, keskellä kaupunkia. Uusien ja vanhojen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Mankkaan Eräsusien seitsemäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN

LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN Uusiutunut lipunnostotilaisuus täytti Pietarinkarin paviljongin ääriään myöten äitienpäivää edeltäneenä lauantaina. - Väkimäärä yllätti järjestäjät! totesi kommodori Timo

Lisätiedot

Toimintakertomus!vuodelle!2008!

Toimintakertomus!vuodelle!2008! TÖÖLÖNSINISETRY TOIMINTAKERTOMUS 12.3.2009 Toimintakertomusvuodelle2008 Yleistä Vuosi 2008 oli partiolippukunta Töölön Siniset ry:n 75. toimintavuosi. Toimipaikkamme on edelleentöölöjakolotöölönkatu34:ssä.uusirakenteillaolevaeräkämppäonkirkkonummella,

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje Ambulo 2015 Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin Toinen leirikirje Kuljetusten aikataulu Lähtö : Bussi lähtee maanantaina 27.7.2015 kello 12.00 Konalan kirkolta (kyntäjäntie 4, 00390 Helsinki). Olethan

Lisätiedot

JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY

JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY 15.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja jäsenrekisterinhoitaja sihteeri JONOSSA OLEVIEN HAKEMUSTEN KÄSITTELY Liity partioon sivuston kautta tulee partioon paljon uusia jäseniä. Palvelun kautta lippukunnan

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2014. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä Sivu 1/6 14.10.2009 Yleistä Vuosi 2010 on Töölön Sinisten 77. toimintavuosi. Kokoontumispaikkamme tullee olemaan Töölönkadun kolo ja retkipaikkamme Långvikin uusi kämppä. Alkavan vuoden tavoitteena on

Lisätiedot

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun NASTOLAN SEURAKUNTA RIPPIKOULUINFO 2013 2/5 Ketkä vuorossa? Nyt on aika ilmoittautua rippikouluun. Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia tärkeitä elämään ja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 1. YLEISTÄ Leppävaaran Korvenkävijät ry:ssä (LeKo) toimi kaudella 2011 noin 40 alle 18-vuotiasta partiolaista sekä 18 täysi-ikäistä johtajaa ja 4 aikuispartiolaista. Lippukunta on

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

KESKUSTELUTEHTÄVIÄ MATKUSTUS

KESKUSTELUTEHTÄVIÄ MATKUSTUS KESKUSTELUTEHTÄVIÄ MATKUSTUS Alla on kuvattu keskustelutilanteita. Ennen tilannetta sinulla on aikaa tutustua siihen. Näet sulkeissa vihjeen, mitä sinun pitää sanoa suomeksi. Kuulet keskustelun toisen

Lisätiedot

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta Töölön Siniset ry Vanhempainilta 30.8.2006 Töölön Siniset ry:n rakenne Vuosikokous Hallitus Lippukunnajohtaja Johtajat Akela Sampo Valtermanni LJN Laumanjohtaja VJN Vartionjohtaja Hankeohjaaja Laumat Vartiot

Lisätiedot

MAYDAY 1/2001. Sisällys: sisällys. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3.

MAYDAY 1/2001. Sisällys: sisällys. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. sisällys 2 MAYDAY 1/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen p. 040-568 3835 anna.koroma@edu.stadia.fi

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Versio Oikeudet: 31.8.2015 vj huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa.

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Hei HuHu yhteyshenkilö!

Hei HuHu yhteyshenkilö! Hei HuHu yhteyshenkilö! Lounais-Suomen Partiopiirin samoajien vaeltajien piirileiri HuHun ilmoittautumisaika on alkanut! Sinut on valittu lippukuntasi HuHu yhteyshenkilöksi. Tehtäväsi on kertoa HuHusta

Lisätiedot

MAYDAY 3/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

MAYDAY 3/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4. Mayday 3/01 1 sisällys 2 Mayday 3/01 MAYDAY 3/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA)

MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) MODUULI 1 TÄRKEÄT VERBIREKTIOT (VERBI + KYSYMYSSANA) ASUA + MISSÄ TYKÄTÄ + MISTÄ MENNÄ + MIHIN ANTAA + KENELLE SOITTAA + MITÄ OLLA + KENELLÄ KYSYÄ + KENELTÄ TAVATA + KENET MATKUSTAA + MILLÄ MISSÄ asua

Lisätiedot

MAYDAY 4/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

MAYDAY 4/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4. Mayday 4/01 1 sisällys 2 Mayday 4/01 MAYDAY 4/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Toiminta-ajatus 2011-

Toiminta-ajatus 2011- Toiminta-ajatus 2011- HELSINGIN METSÄNKÄVIJÄT RY SISÄLLYS KOLKAT... 3 JERMUT... 5 VARTIOKÄISET... 7 VAELTAJAT... 10 TOIMINTA-AJATUS Julkaisija: Helsingin Metsänkävijä ry 1. painos 2011 2 KOLKAT (8-9V)

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

MIKÄ IHMEEN MINIGIBA??

MIKÄ IHMEEN MINIGIBA?? MiniGiba 1/17 GIBA Vastaava toimittaja Sampo Rapeli Tämän giban tekivät Sampo Rapeli, Olli Särkilahti, Oona Paananen, Taru Kosomaa, Monna Laari, Juha van Wensen Taitto Juha van Wensen Painosmäärä 150

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Vuonna 2014 on edelleen tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan ja pyrkiä kasvattamaan jäsenmäärää.

Vuonna 2014 on edelleen tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan ja pyrkiä kasvattamaan jäsenmäärää. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi.

Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. 2007 Terveisiä Poutapilvestä! Kesä sujui Imatralla oikein mukavasti. Sää oli vaihteleva koko Suomessa ja niin meilläkin. Välillä satoi ja välillä paistoi. Nyt on hyvä muistella mennyttä kesää ja sen tapahtumia.

Lisätiedot

Vuonna 2013 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan.

Vuonna 2013 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero.

Pääkirjoitus: Oppilaskunnan kuulumiset: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. VILU Kevät 2016 Pääkirjoitus: Tässä ihana lukijamme uusin ViLu-numero. Penkkarit ja vanhojen tanssit menivät vilauksessa ja loma tulee vastaan, vaikka kuinka yrittäisit sitä vältellä. Luntakin on satanut,

Lisätiedot

Kiertäjäkansa/ Paiste Mäenpää Houkantie Lempäälä Kiertäjäkansa 2 / 2003

Kiertäjäkansa/ Paiste Mäenpää Houkantie Lempäälä Kiertäjäkansa 2 / 2003 Kiertäjäkansa 2 / 2003 Partiolippukunta Kyynärön Kiertäjät Perustettu 1978 Lpkj: Jarkko Haliseva Annalantie 6A 33880 Lempäälä Puhelin: 040-5015944 Sähköp.: jarkko.haliseva@nic.fi Sihteeri: Heikki Kylmäniemi

Lisätiedot

SANATYYPIT JA VARTALOT

SANATYYPIT JA VARTALOT SANATYYPIT JA VARTALOT nominatiivi Kuka? Mikä? Millainen? t-monikko Ketkä? Mitkä? Millaiset? vartalo genetiivi Kenen? Minkä? Millaisen? opiskelija opiskelijat opiskelija- opiskelijan pöytä pöydät pöydä-

Lisätiedot

Hallituksen kokous 1 / 2010-2011

Hallituksen kokous 1 / 2010-2011 Hallituksen kokous 1 / 2010-2011 Aika: 22.8.2010 klo 16:37 17:52 Paikka: Paikalla: Vartiokolo, Vetelintie 5 kerhohuoneisto, Helsinki Mika Kontiainen (puheenjohtaja), Mikko Mulari (sihteeri), Hannes Hämäläinen

Lisätiedot

OPAS SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA

OPAS SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA A K E L A N OPAS 3. SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA AKELAN OPAS 3. SUDENPENTUJEN VANHEMPAINILTA Tekstit: Ohjelmaryhmä, sudenpenturyhmä, Suvi Jaakkola Avustajat: Partiotalo Kuvitus: Annu Martelius Taitto:

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

KevAAn partiokohokohta, eli Kohtaaminen, lahestyy!

KevAAn partiokohokohta, eli Kohtaaminen, lahestyy! KevAAn partiokohokohta, eli Kohtaaminen, lahestyy! Lauantaina 27.4. Helsingissä tärähtää, kun kaikki Pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan partiolaiset kokoontuvat yhteiseen partiopäivään, eli Kohtaamiseen. Tämä

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 4/03 4/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

MAYDAY. Sisällys: sisällys. Mayday 4/03 4/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset Mayday 4/03 1 sisällys 2 Mayday 4/03 MAYDAY 4/2003 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Liisankuja 4 c 19 02230 Espoo p. 040-568 3835 anna@merimetsot.net

Lisätiedot

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 06 08 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 04 06 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten Aika päivittää partiovaatetus kuntoon! Siispä tässä ohjeet virallisten partiopaitojen hankkimiseen kaikille ikäkausille. Lisäksi nyt on mahdollisuus tilata tyylikkäitä lippukunnan logolla varustettuja

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2015. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!!

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!! MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelma2015 Partiolippukunta MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelmavuodelle2015 MankkaanEräsudetryjatkaa22.toimintavuotenaanpartio=ohjelmantoteuttamista.Vuonna2015 lippukuntakiinnittääerityistähuomiotatoimintansalaadukkuuteensekäyli15=vuotiaidenpysymiseen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2008

Toimintasuunnitelma vuodelle 2008 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1/5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusien viidettätoista toimintavuotta leimaavat uudistuksen tuulet. Tavoitteena on ottaa syksyllä 2008 käyttöön Suomen Partiolaisten

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2016 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016 Suomen Uimaliitto 2 Tervehdys Tampereelta! Tätä kirjoittaessani joulukuun alkupuolella vesisateen ropistessa ikkunaan täällä Mansessa nääs

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 SISÄLLYSLUETTELO Toimintasuunnitelma 2009... 3 Yleistä... 3 Toiminta... 3 Toimintaryhmät... 3 Koulutus... 4 Muu toiminta... 4 Tiedotus ja viestintä... 4 Tapahtumat... 4 Tossu...

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

Aakkoset Aa Ii Uu Ss Nn Ee Oo Ll Rr Mm Tt Ää Pp Kk Jj Vv Hh Yy Öö Dd Gg Bb Ff Cc Ww Xx Zz Qq Åå Numerot 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kuka on...? (adjektiivit) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Kenellä on...? (omistaminen)

Lisätiedot

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä VERBI + VERBI - LAUSE -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä MIHIN LIIA MENEE? LIIA MENEE RAVINTOLAAN SYÖMÄÄN. MISSÄ LIIA ON? LIIA ON RAVINTOLASSA SYÖMÄSSÄ.

Lisätiedot

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle

Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksan pikaopas huoltajalle A) Kuksaan rekisteröityminen (ensimmäisellä käyttökerralla) ja kirjautuminen (jatkossa) B) Huoltajan omien tietojen tarkastelu ja korjaaminen

Lisätiedot

Elokuu Versoja oli 125 henkilöä ja lähes sata majoittui Kouvolan Vapiksella. Kiitokset Kelo-Versoille majoitusjärjestelyistä!

Elokuu Versoja oli 125 henkilöä ja lähes sata majoittui Kouvolan Vapiksella. Kiitokset Kelo-Versoille majoitusjärjestelyistä! Versoja oli 125 henkilöä ja lähes sata majoittui Kouvolan Vapiksella. Kiitokset KeloVersoille majoitusjärjestelyistä! Koko tapahtumassa oli yli 8000 partiolaista.! Kuva 2 Tampereen Versoja antoi suaamupalalla

Lisätiedot

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Me haastateltiin1a luokkaa, mikä on heidän lempitalviurheilulajinsa. Suosituin laji oli hiihto. Tekijät Kerttu,Iida,Veikka ja Bedran Haastattelimme apulaisrehtoria Katri

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

Körpäkkäsanomat 1/2006

Körpäkkäsanomat 1/2006 Körpäkkäsanomat 1/2006 Taustaa Puuveneiden perinneseura Körpäkkä on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on puuveneiden perinteiden vaaliminen. Alun perin yhdistyksen perustana

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Suomi toisena kielenä tehtäviä 2.-4. -luokkalaisille: Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku. 1. Kirjoita sanat oikein: turku

Suomi toisena kielenä tehtäviä 2.-4. -luokkalaisille: Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku. 1. Kirjoita sanat oikein: turku Iso vai pieni alkukirjain? Essi Järvelä/Nummen koulu/turku Iso alkukirjain seuraaviin: nimet, maat, kaupungit Pieni alkukirjain seuraaviin: viikonpäivät, kielet, kuukaudet 1. Kirjoita sanat oikein: turku

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2015 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1/2013. Ilves13-piirileiri Evolla 25.7.-2.8.2013 Vielä ehdit mukaan!

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1/2013. Ilves13-piirileiri Evolla 25.7.-2.8.2013 Vielä ehdit mukaan! Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 1/2013 Ilves13-piirileiri Evolla 25.7.-2.8.2013 Vielä ehdit mukaan! TÄSSÄ NUMEROSSA - LIPPUKUNTALEHTI - 43. vuosikerta JULKAISIJA Partiolippukunta Kalevan Karhut http://www.kalevankarhut.net

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää.

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. 2. NUMERO (EI 1) + PARTITIIVI o Minulla on kaksi autoa. o Kadulla seisoo

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013

Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Council Meting Portugal 5.11-10.11.2013 Lappeenrannasta osallistui Council Meetingiin tänä vuonna kahden delegaatin lisäksi ennätyksellisesti viisi henkilöä. Lappeenranta oli siis hyvin edustettuna. Lähdimme

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

Vakka. Partio kuuluu myös aikuisille!

Vakka. Partio kuuluu myös aikuisille! Vakka Partio kuuluu myös aikuisille! Syksy 2014 Hämeen Partiopiiri ry Aikuisjaosto Syksy 2014 Kannen kuva: Hannu Halmejärvi Seuraavan sivun kuva: Hannu Strömberg Tervehdys aikuisjaostosta! Aikuinen partiossa

Lisätiedot

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot