MAYDAY 1/2002. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAYDAY 1/2002. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4."

Transkriptio

1 Mayday 1/02 1

2 sisällys 2 Mayday 1/02 MAYDAY 1/2002 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Stockmannintie 3 B Kauniainen p Maydayn toimituskunta: Suski, Henkka, Inka, Tille, Viena Avustajat: Nora Taitto: Nansu Piirrokset: Viena Valokuvat: Nansu, Suski Memen kotisivu: 1. Kansi 2. Sisällys 3. Pääkirjoitus 4. Uutiset 6. Mitämissämilloin? 8. Kesäkeikat 10. WC-redu 11. Makeisretki 12. Kolmea en vaihda 13. Sudarisivu 14. Ilmoitustaulu 15. Bisnekset 16. Peräpeili

3 Mayday 1/02 3 pääkirjoitus Punainen Omena kypsyy Menneen talven aikana olen viettänyt monen monituista sunnuntaiiltapäivää teekkarien takkakabinetissa Otaniemessä. Tehtävätoimikuntamme on mutustellut karkkeja, sipsejä ja valkosipulipatonkeja koettaessaan keksiä mahdollisimman mukavia, innostavia ja kekseliäitä tehtäviä ensi syksyn espoolaiseen suurtapahtumaan, pt-skaba Punkkuun. Ensi syyskuussa kisattavan Punkun nimi on Espoon Punanen Omena ja sen järjestävät Suur-Matinkylän alueen lippukunnat. Suur- Matinkylän alueen muodostavat LOMMOn viiden lippukunnan lisäksi kaksi ruotsinkielistä lippukuntaa eli Stormfåglar ja Scoutkåren MuHö. Merimetsojen johtajat ja vaeltajat ovat mukana tekemässä kisaa yhteensä neljällä rastilla, vartiolaiset osallistuvat itse kisaan valkoisessa sarjassa. Ei hetimiten uskoisi miten paljon etukäteisvalmisteluja yksi kisaviikonloppu vaatii. Satakunta vartiota tulee kilpailemaan viidessä eri sarjassa. Tehtäviä eri sarjoille on talven mittaan keksitty, karsittu, venytetty ja viilattu. Kaiken pähkimisen päätteeksi viime viikonloppuna testasimme koko joukon tehtäviä Usmituvan maastoissa Hyvinkäällä. Lähes jokaisesta tehtävästä löytyi jonkinlaisia ongelmia, mutta onneksi paikalle kutsutut pt-skabojen konkarit jaksoivat kärsivällisesti pureskella jokaista tehtävää ja keksiä vinon pinon parannusehdotuksia ja vaihtoehtoja. Itse tehtävät ovat luonnollisesti valtiosalaisuus, joista hiiskutaan ennen h-hetkeä vain kilpailun tekijöille Koko kisan suunnittelu on iso urakka, jota voi melkeinpä verrata keskikokoisen kesäleirin järjestämiseen. Molemmille on löydettävä paikka, luotava suunnitelmat, aikataulut, budjetit ja haalittava kasaan tekijät. Pitää järjestää ohjelmaa, huoltoa, tiedotusta ja kouluttaa koko joukko partiolaisia uudenlaisiin tehtäviin. Lopputuloksena on parhaimmillaan mainio viikonloppu metsässä yli 500 partiolaiselle, jotka pääsevät testaamaan taitojaan ja nauttimaan syksyisestä luonnosta yhdessä kavereiden kanssa. Merimetsojen vartiolaisille olisi vielä tänä keväänä tarjolla pari oivaa tilaisuutta hioa taitoja Punkkua varten. Lämmittelyksi sopisi toukokuussa kisattava Törmä eli piirin kevät-pt-skaba, joka kestää vain yhden päivän. Kisakuntoa voi vielä viimeistellä perinteisessä rennon sarjan kisassa eli Peikonpuikauksessa. Vaikka olenkin itse sitä mieltä, että tärkeintä ei ole voitto vaan osanotto, niin Peikkarissa olen itsekin kerran ollut voittamassa omaa sarjaamme! Menestystämme saattoi tietysti avittaa se tosiseikka, että olimme sarjamme ainoa vartio Kevätnuhaa parannellen, Nora

4 uutiset 4 Mayday 1/02 Memeuutisia...Memeuutisia...Memeuutisia Vuosikokouksessa valittiin vuoden toimijat Helmikuun viimeisellä viikolla järjestetty vuosikokous päätti jälleen tulevan vuoden tapahtumista, hyväksyi viime vuoden toiminnan ja valitsi uusia toimijoita. Hallituksen kokoonpano muuttui merkittävästi tasa-arvoisempaan suuntaan, kun uusiksi jäseniksi valittiin tuore apulaislippukunnanjohtaja Petsku ja Sammon tehtävät vastaanottanut Saude. Hallituksessa jatkavat myös lippukunnajohtajana Nora, rahastonhoitajana Henkka, uutena sihteerinä Nansu sekä Sarkku. Varastotavaroille lainausjärjestelmä Viime vuosien retkivarusteiden valtavan häviämisprosentin takia, on varastoon jouduttu luomaan entistä tiukempi lainausjärjestelmä. Siivous käy leikiten Kolon siivousvuorojen pitäisi jatkossa sujua entistä sutjakkaammin, sillä kololle on hankittu uusi tehokas pölynimuri. Vanhakin on edelleen toiminnassa, joten pölyt poistuvat nopeasti. Muistattehan siivousvuorojenne lisäksi pitää silti huolta myös kokouksen jälkien siivoamisesta joka kerta kaikkien mukavuuden ja yleisen puhtauden puolesta! Aikaisemmasta poiketen jokainen lainaaja joutuu allekirjoittamaan lainalapun, jonka varaston avaimenhaltija kuittaa. Lappuun merkitään myös arvioitu palautuspäivä. Tavarat on myöskin numeroitu, jotta jatkossa tiedetään kenen lainaama trangia on kateissa. Jokainen laina tulee siis jonkun henkilön vastuulle, lainaajaksi ei kelpaa esim. vartion nimi. Toivottavasti opitaan nyt pitämään arvokkaista tavaroista parempaa huolta!

5 Mayday 1/02 5 uutiset Memeuutisia...Memeuutisia...Memeuutisia Memellä voittoputki Helmikuu oli voittoisaa aikaa lippukunnallemme. Joulukalentereita onnistuimme viime vuonna myymään toiseksi eniten piirissämme. Palkinnoksi saamallamme lahjakortilla hankittiin uusia trangioita, laavuja ja ensiapuvälineistöä. Kaikkien partiolaisten kotisivukilpailussa nettisivumme sijoittuivat kolmansiksi. Menestyksen kruunasi Maydayn voitto PäPan lippukuntalehtikilpailussa. Palkintolahjakortilla saimme kololle uusia piirustus- ja askarteluvälineitä. Pian on veneellä sateisenakin päivänä lämpöistä. Lämpöä veneelle Tällä keikkakaudella ei tarvitse enää palella kostealla veneellä, sillä da Vinssille asennetaan vihdoin venemessuilta hankittu lämmitin. Saa nähdä tuleeko pizzauunista jälleen nimensä veroinen! Lämmittimen asennustöiden lisäksi veneellä tehdään vuosittaisia kevätkunnostustöitä. Veneen pesuun, vahaukseen ja muuhun tarvitaan paljon innokkaita käsipareja. Kaikki vartiolaiset ja vaeltajat ovat tervetulleita auttamaan! Kunnostusilloista ja tarjolla olevista töistä voi kysellä tarkemmin Henkalta. Tiedän mitä teet ensi kesänä Kerkälle ilmoittauttuminen päättyi virallisesti maaliskuussa. Merimetsoja on leirille ilmoittautunut kaikkiaan 60, joista sudareita on ennätysmäiset 22, vartiolaisia 18 ja johtajia loput 20. Kerkällä leireillään siis Räyskälän maastoissa. Kaikkiaan leirille saapuu hieman yli 3500 pääkaupunkiseutulaista partiolaista. Jos heräsit vasta nyt, mutta haluaisit silti mukaan voi leirille jälki-ilmoittautua huhtitoukokuussa 120 euron hintaan.

6 mitämissämilloin 6 Mayday 1/02 Mitämissämilloin? Peikottaako? Memejen lempikisa Peikonpuikaus käydään tänä keväänä Nuuksiossa. Kisa sopii niin ensikertalaisille kuin muille jotka eivät halua kisata hiki otsalla. Peikkarissa kisataan siis ei niin vakavalla mielellä, ja kaikki vauvasta vaariin samassa vaaleanpunaisessa sarjassa! Ilmoittatutuminen 15.5 mennessä, ohjeet Hepussa. Kesäleirille löytöjä Partioaitasta Puuttuko puukko, kaipaatko kompassia, jäikö partiopaita pieneksi, eikö vanha makuupussi enää lämmitä? Partioaitassa on sunnuntaina 5.5 SUPERPÄIVÄ kello 12-17, jolloin partiolaisten jäsenkortilla saa alennusta 20 prosenttia! Sinustako leikkisuurmestari? Leikkicupissa lauantaina 27.4 valitaan vuoden 2002 leikkisuurmestari. Mestariksi pääsee vaeltajaryhmä, joka osoittaa ehdotonta leikkimielisyyttä. Kokoa kaverisi ja ilmoita koko poppoo leikkicupiin 22.4 mennessä piirin toimistolle. Kannattaa käydä täydentämässä leirivarustus loistokuntoon!

7 Mayday 1/02 7 mitämissämilloin Mitämissämilloin? Lähde kesällä Valborgille Mikäli Kerkkään tuntuu olevan vielä ikuisuus ja kaipaat tekemistä kesällä, mikäpä olisi mukavampaa kuin osallistua Pääkaupunkiseudun partiolaisten purjelaiva Valborgin purjehdusleireille. Sudenpentujen leiri Sirius 2002 järjestetään heti heinäkuun alussa Leirin hinta on 40 euroa. Vartiolaisille ja VJ:lle on suunnattu Legi Vaihtoehtoina on kaksi leiriä, joko tai Vartionjohtajat voivat osallistua joko toiselle tai molemmille. Yhden leirin hinta on 90 euroa. Myöskään vaeltajia ei ole unohdettu, vaan vaeltajille on useita purjehduksia mm. Tallinnaan kevään ja kesän aikana. Lisätietoja kolon ilmoitustaululta tai Hepusta. Pyhän Yrjön juhla Kaikkien lippukuntien yhteinen Yrjönpäivän uhla järjestettiin partioviikolla 24.4 kello 18 Johanneksen kirkossa. Tapahtuma on perinteinen, vaikka lippukuntamme ei ole siihen aina osallistunutkaan. Juhla oli partiomaisen mutkaton ja pappina toiminut Erkki Kuusanmäki sopivasti partiohenkinen. Tilaisuudessa Inka sai lippukunnan anomuksesta myönnetyn toisen luokan Mannerheim-soljen. Onnea! Sudarit matkalla metsään Piirin sudarikisa järjestetään Suomen Partiolaisten teemavuoden mukaan kisataan Matkalla metsään hengessä. Lisätietoja lähempänä omalta johtajaltasi! VJ-vihjarit Lärkansissa Uusia vinkkejä, samanhenkistä seuraa ja iloista hauskapitoa luvassa Katso ohjeet Hepusta ja ilmoittaudu mukaan! Talkoohenkeä tarjolla Vaeltaja, varmista hyvät kämppävuorot ensi syksylle ja osallistu Mylliksen talkoisiin 28.4! Tai jos vanhan laivan kunnostus vetää puoleensa, kaivataan myös Valborgin talkooiltoihin väkeä. Erilaisia töitä on tarjolla useina iltoina, mene vaikka pariksi tunniksi! Tietoa talkoista löytyy kolon ilmoitustaululta.

8 kesäkeikat 8 Mayday 1/02 Saimaa kutsuu Aksu uinnilla kesällä -01 Oletko vartiolainen? Haluatko purjehtia? Haluatko uida? Haluatko kokea ainulaatuisia elämyksiä järvi-suomessa tai nähdä Saimaan kanavan? Jos vastasit edes yhteen kysymykseen kyllä, lähde ihmeessä kesällä keikkaamaan da Vinssillä kohti Saimaata. Tämä tilaisuus on harvinaislaatuinen, sillä Saimaalle ei joka kesä lähdetä. Purjehdusviikkoja on perinteiseen tapaan tarjolla neljä vartiolaisille. Vene lähtee merelle Espoosta maanantaina ja palaa samaan paikkaan sunnuntaina kierrettyään Lappeenrannan ja Savonlinnan kautta Saimaalla. Ensimmäisellä ja viimeisellä keikalla päästään kulkemaan Saimaan kanavan läpi. Huomioithan, että ensimmäisellle ja viimeiselle keikalle tarvitset voimassa olevan passin, sillä Saimaan kanavaan kuljetaan Viipurin kautta! Tärkeää keikkatietoa Jokaiselle keikalle otetaan maksimissaan 6 vartiolaista. Veneellä on lisäksi aina kippari sekä vähintään yksi perämies. Osallistujat maksavat vain keikkamenot eli ruoka ja satamamaksut, jotka ovat alle 10 euroa päivässä. Lisäkuluja ovat mahdolliset matkaliput alkusatamaan tai kotiin, joihin matkustetaan junalla tai bussilla. Miehistön vaihto tapahtuu aina sunnuntaisin. Lisätietoja voi kysellä Henkalta iltaisin tai Perämiehet: Ilmoittautukaa Henkalle mahdollisimman pian, parhaat paikat jaetaan nyt!

9 Mayday 1/02 9 kesäkeikat Saimaan keikat kesä keikka EPS-Lappeenranta Ilmoittaudu mukaan suureen Saimaaseikkailuun! 2.keikka Lappeenranta-Savonlinna 3.keikka Savonlinna-Lappeenranta 4.keikka Lappeenranta-EPS Ilmoittautuminen: Vaihe 1: Soita Henkalle iltaisin klo ( ) 2. toukokuuta alkaen ja varaa paikka haluamallesi keikalle. Vaihe 2: Täytä kololta löytyvä ilmoittautumislomake vahvistaaksesi ilmoittautumisesi ja palauta se VJ:llesi tai suoraan Henkalle (Rantaraitti 5 C 9, ESPOO). Vaihe 3: Ilmoittautuneille lähetetään kesäkuussa ohjeet postitse. Nansu ja Nora Turun keikalla -01

10 WC-redu 10 Mayday 1/02 Kölit ja Räpylät Mylliksellä WC-redulla spelailtiin Rikkinäinen uuni, muutama rundi mafiosoa, Speden Spelit, kynttilänjalkoja ja paljon ruokaa. Arvaa ketkä olivat retkellä? Perjantaina selviydyimme Myllikselle puolen tunnin harhailun ja upottavien lumisohjoisten teiden jälkeen. Kun olimme asettuneet taloksi, huomasimme ensimmäisenä uunin olevan hieman kyseenalaisessa kondiksessa. Lasi oli valahtanut alas ja yhdestä kohdasta oli ruuvi irronnut. Johanneksen korjaajan taidot pelastivat kuitenkin lämpimät voileipämme (juusto muuten kuuluu laittaa kaikkein päällimmäiseksi). Ruoan jälkeen aloitettiin zorrogeimi ja oltiin pari rundia mafiosoa. Kun lapsukaiset illalla sammahtivat, niin johtajat pääsivät leikkimään hierontasessioita. Illalla kuljimme läpi hartaan kynttiläpolun, joka päättyi iltanotskille. Tille ja Aga saivat notskin syttymään melkein ekalla kerralla ja leijuivat sillä sitten ihan koko loppuillan. Sunnuntaina häippästiin tyytyväisinä kotiin kahden maissa. Viikonloppu oli varmaan kaikkien mielestä onnistunut. Mukana olivat Köleistä Joonas, Olli, Johannes ja Tille. Räpylöitä edustivat Vera, Tuula, Aga, Heli ja Sanna. -Tille - Lauantaina meillä oli Speden Spelit, jotka Tuula voitti. Lounaaksi syötiin ärtsisoppaa ja Tillen vaatimuksesta sinappia. Sitten muovailtiin taikataikinasta ylihienoja kynttilänjalkoja ja reippauden puuskassa tehtiin kämpällekin oma kynttiläteline.

11 Mayday 1/02 11 makeisretki Sudenpennut suklaamaassa Saahan siellä syödä karkkia, joohan? Mä en tykkää toffeesta, onks pakko maistaa? Joko ollaan perillä? Ihana tuoksu! Askeleita ei tarvinnut hoputtaa, kun Memen sudenpennut reippailivat metrolta kohti Herttoniemeläistä Sahlmanin makeispajaa. Pienen pienessä karkkipajassa päästiin ihmettelemään kuinka karkit syntyvät käsityönä. Me teemme toffeeta, suklaata ja marmeladia, kertoi karkkitehtailija innokkaille sudenpennuille. Lasin läpi päästiin ihailemaan, kun koneeseen laitettiin suklaata ja ulos tuli suuria sydämenmallisia suklaakonvehteja. Meillä kaikki tehdään ihan oikeista aineista. Toffeeseen käytetään aitoa maitoa, voita ja siirappia, tehtailija selvensi poikien ihmetellessä kymmenien tyhjien siirappiastioiden torneja. Kilokaupalla toffeeta Arvatkaapa paljonko toffeeta tässä on? tehtailija arvuutteli kannatellen kädessään toffeelevyn peittämää uunipeltiä. Viisi kiloa! Paljonko se maksaa? kysyi innokas sudenpentu. Kun tehtailija kertoi hinnaksi kaksi sataa markkaa, ihmettelivät sudenpennut levyn arvoa. Mutta laskekaapas, jos tämä painaa viisi kiloa ja Mars-patukka viisikymmentä grammaa, niin montako patukkaa tähän mahtuu? tehtailija arvuutti. Minä tiedän, viisi sataa, kiiruhti eräs pojista vastaamaan. Aika kauan niitä saisi popsia, jäivät sudarit pohdiskelemaan. Suuret suklaasydämet kaunistuivat, kun sokerileipuri kirjoitti niihin erilaisia toivotuksia. Siinä saa olla todella hyvä käsiala, jotta saa kirjoitettua siististi. Nuo värilliset kirjaimetkin ovat suklaata, tehtailija kertoi. Vuoden paras karkkipäivä Suurimmat huokaukset saivat osakseen valtaisat pääsiäismunat, joita leipuri siirtyi koristelemaan. Niihin voidaan kirjoittaa ihan mitä tahansa, ja asiakas voi tuoda oman yllätyksen, jonka me suljemme munan sisään, kertoi tehtailija ja yllätti tarkkaavaiset kuulijansa. Makeisten maistelun jälkeen koitti retken paras osio: sudenpennut pääsivät ostoksille. Kassit täyttyivät riisisuklaapatukoista, karkeista, pääsiäismunista ja toffeetangoista, kun sudenpennut kuluttivat viikkorahojaan. Siinä tuntui kertyvän koko vuoden karkkipäiväherkut kerralla! - Nansu -

12 kolmesta en luovu 12 Mayday 1/02 Kolmesta en luovu... Pitkään partiossa mukana olleille on ehtinyt kertyä tärkeitä partioesineitä, joita ilman ei voi mihinkään partiotapahtumaan lähteä. Uudessa sarjassamme memejohtajat esittelevät vuorollaan kolme tärkeintä partiotavaraansa. Ensimmäisenä tunnustuksensa tekee Pikku Potkurien laumanjohtaja Suski. Pizzapohjakin syntyy paremmin rakkaissa housuissa Suskin kolme tavaraa, joita ilman hän ei lähde leirille Eräät raidalliset housut, jotka tunnetaan myös erotiikan tappajat -nimellä kulkevat aina mukanani. Ne ovat erittäin mukavat. Ensisijaisesti ne on suunnattu yökäyttöön, mutta käytän niitä myös päivisin piristääkseni yleistä tunnelmaa! Housuilla voi testata myös muiden ihmisten huumorintajua ja reaktioita. 2. Gorilla -tossut ovat toiset, joita ilman en lähde mihinkään partiotapahtumaan. Gorilloista tykkäävät kaikki: sudareista vaeltajiin. Gorillat ovat lämpimät ja korvaavat muut kengät. Tärkein syy kuitenkin mukana kulkemiseen on se, että ne katselevat eroottisesti ja ovat turvallisempaa seuraa kuin muut miehet. 3. Ilman Marie-keksejä ei synny kunnon retkeä eikä leiriä. Marie-keksit ovat vartiolaisaikoina syntynyt legenda, joka on nyttemmin jäänyt, koska niiden hinta on kallistunut eikä köyhällä opiskelijalla ole varaa... -Inka- Saammeko esitellä: Suskin gorillat!

13 Mayday 1/02 13 sudarisivu Tunnetko Immo Pommin? Mikä on Aimo Komian ammatti, entäpä vääpeli Potran etunimi? Tai minkä niminen voisi olla tunnettu nyrkkeilijä? Helmikuun 20. päivä oli siitä erikoinen päivä, että luettaessa päiväys muodossa pp.mm.vvvv muodostui palindromi, eli sana tai tässä tapauksessa numerosarja joka on sama luettaessa takaperin Tänä hassuna helmikuun päivänä syntyneille lapsille pitäisi ilman muuta antaa myös nimeksi palindromi, jonka voi siis lukea myös väärin päin. (Sukunimeäkin voi joutua hieman rukkaamaan ) Koska vanhan saksalaisen sanonnan mukaan nimi on enne, tarjoamme ohessa myös mahdollisia ammatteja palindrominimen saaneille lapsukaisille. Lue nämä 32 nimeä ja keksi itse lisää! Aamos Isomaa, kenraali Olli Hillo, miljonääri Aamu Luoja Joulumaa, matkailukonsultti Aamu Leinikki Nielumaa, keinosiementäjä Ali Sami Masila, juontaja Alisa Pasila, konduktööri Alina Kanila, panttilainaaja Iris Siri, äidinkielenopettaja Usko Noksu, pörssimeklari Allu Pulla, leipuri Ulla Jallu, alusvaatemalli Oskari Rakso, rakennusmestari Aina Rania, pikajuoksija Anipaavo Kova-apina, poliitikko Auli Vilua, terveydenhoitaja Arto Potra, vääpeli Salla Allas, uimahyppääjä Aatto Mottaa, nyrkkeilijä Irena Vaneri, puutyönopettaja Olavi Valo, iskelmälaulaja Aku-Risto Rotsi-Ruka, vaatesuunnittelia Ali-Kalle Hellakila, runoilija Olavi Severi Vire Vesivalo, kansanedustaja Eetu Kutee, kalastaja Emil Lime, baarimikko Aili Bilia, varaosakauppias Satu Hutas, jääkiekkoilija Aimo Komia, Mr. Finland Anni Pinna, jollapurjehtija Immo Pommi, pellehyppääjä Aslak Kalsa, jääkaappikauppias Nils-Arne Ben Raslin, mattokauppias

14 löytötavarat 14 Mayday 1/02 MITÄ SINÄ UNOHDIT? Kololla odottaa kasa hyväkuntoisia löytötavaroita hakijaansa eteisen laatikossa. Nouda omasi pikapikaa, sillä toukokuuhun mennessä yhä noutamattomat tavarat toimitetaan pois tieltä lojumasta! Unohdettu sininen sadetakki kokoa XL itkee yksinäisyyttään... Harmaa lippis,jonka sisällä lukee Jokke odottaa hakijaansa! Jaakko Arran harmaa takki löytynyt. Hae omasi pois pian! Abloy-avain on roikkunut jo kauan ilmoitustaululla! Jos olet kadottanut avaimesi, tarkastapa tämä yksilö! Harmaa Lindexin tyttöjen CTG collegetakki kokoa 146/152. Kuka tunnistaa? Kurpitsajuhlaan unohtuneet Niken harmaat lenkkarit kokoa 35,5 ovat myös noudettavissa kololta! Sekalainen läjä sateenvarjoja löytyy naulakon päältä! Viethän omasi kotiin, kolo ei ole yleinen säilytyspaikka! Musta toimiva taskulamppu, kenen lienee? Nimetön vihreä sadetakki kokoa L kaipaa omistajaa! MYYDÄÄN: McKinley-merkkinen hyväkuntoinen sininen rinkka, vetoisuudeltaan 50 litraa. Sopii erinomaisesti vaikkapa partiolaisen ensinmmäiseksi rinkaksi. Soita Nansu

15 Mayday 1/02 15 bisnekset Tässä bisneksessä näkee ja kuulee kaikenlaista... Inkan auto on pommi jos joku ei vielä tiennyt. Ainon kännykkä käy kuumana, minkähän soittolinjabisneksen Aino on perustanut? Vaeltajaredu Korviksella ja Inkalla manikyyrisetti mukana: sisältää mm. kolmen kokoiset kynsileikkurit Yksi Pennanen, kaksi Pennasta EIIIII! Ja juustot päälle? Inka manikyyrisetistään : Toihan on just sellanen autonkorjaussetti! Joku Inkalle: Näilläkö sä korjaat autoas, ei ihme ettei se toimi! Sarkku lämpenee tyttöbändeille; kotona soi ahkeraan CatCat ja Taikapeili Ainolla on seksikäs kampaus Kaikkea täytyy kokeilla kerran, totesi Suski ja nyppi samalla pihdeillä käsikarvojaan. Auuu! Isot Perät saa vipinää kroppaan!!! Hissien käyttö tuottaa Noralle yllättäviä vaikeuksia: Siis painetaanko alaspäin näyttävää nuolta kun halutaan mennä alas vai oliko se että ylöspäin näyttävä nuoli Sarkulla on vieläkin huulirasva-ambitio Inka Tillelle: Et kyllä laita niitä kurkkuja sen juuston alle!!! Huhu kertoo että meidän Inkasta on tulossa ylioppilas ja merkonomi! Onnea! Mummon hautajaiset ja kokeisiin luku ovat tuttuja syitä, mutta nyt tuli ylivoimainen. Viena ei päässyt retkelle, koska hamsteri synnyttää!! Sarkku on out Niko - apinoiden kuningas? Oletteko muuten jo kuulleet, että meillä on uusi alpkj? Eikun anteeksi Herra Apulaislippukunnanjohtaja! Suski luisti JN:stä, koska: mulla on tää piski ja yks hemmo tossa ulkona! Paula=Pauli!!! Petsku osallistui kesäkeikkareitin valintaan: Eihän siellä lännessä oo oikein muuta kuin Venäjä... SAIMAA-ILMIÖ!!!!!! Ainon ja Teron suhde jatkuu!! Lotta tykkää niistä appelsiininmakuisista... Niko sydän Joppe Sarkku sydän Jussi Saudehan on sopraano!!! Montako Pennasta tarvitaan vaihtamaan CD:ltä biisiä? Sarkku: Ehkä meidän isä osais Terveiset kaikille memeille ja purjehdusintoa kesäkaudelle! t. Heini

16 peräpeili 16 Mayday 1/02 Peräpeili Toimihenkilöt: Lippukunnanjohtaja Nora Torvinen Apulaislippukunnanjohtaja Petteri Hyvärinen uudet jäsenet, varainhankinta Sihteeri/Päätoimittaja Anna Koroma mayday Rahastonhoitaja/Amiraali Henrik Mikkola talous- ja purjehdusasiat Sampo Jussi Saunamäki vartioasiat Varastonhoitaja Henri Tikkanen Jäsenrekisteri Larissa Strodel jäsentiedot Laumat: Pienet merenneidot Aino Huhma Pienet meritähdet Inka Kettunen Pikkuperäsimet Karina Hänninen Pikku Potkurit Susanna Anttilainen Vartiot: Isot peräsimet Anne Hassinen & Viena Vaahtia Kölit Katri Ojala & Tiiamari Pennanen Meritapit Petteri Hyvärinen & Jussi Saunamäki Räpylät Sanna Kuusisto & Heli Männistö & Annika Sivonen Äyskärit Sarianne Pennanen

Sisällys: MAYDAY. sisällys. Mayday 1/03 1/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

Sisällys: MAYDAY. sisällys. Mayday 1/03 1/2003. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset Mayday 1/03 1 sisällys 2 Mayday 1/03 MAYDAY 1/2003 Sisällys: 2. Sisällys Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Anna Koroma Liisankuja 4 c 19 02230 Espoo p. 040-568

Lisätiedot

MAYDAY 2/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

MAYDAY 2/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4. Mayday 2/01 1 sisällys 2 Mayday 2/01 MAYDAY 2/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen

Lisätiedot

MAYDAY 1/2001. Sisällys: sisällys. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3.

MAYDAY 1/2001. Sisällys: sisällys. 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. sisällys 2 MAYDAY 1/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen p. 040-568 3835 anna.koroma@edu.stadia.fi

Lisätiedot

MAYDAY 3/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4.

MAYDAY 3/2001. Sisällys: 1. Kansi. Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki. 3. Pääkirjoitus. 4. Mayday 3/01 1 sisällys 2 Mayday 3/01 MAYDAY 3/2001 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. Julkaisupaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Vastaava toimitussihteeri: Anna Koroma Stockmannintie 3 B 02700 Kauniainen

Lisätiedot

MAYDAY. 4/2005 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: 4. Uutiset

MAYDAY. 4/2005 Sisällys: Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys. 3. Pääkirjoitus. Painopaikka: 4. Uutiset sisällys 2 Mayday 4/05 MAYDAY 4/2005 Sisällys: 4/2005 Julkaisija: Merimetsot ry. 2. Sisällys Painopaikka: Vientipaino Oy,, Helsinki Päätoimittaja: Lotta Hyvärinen Iirislahdentie 1 02230 Espoo p. 045 636

Lisätiedot

MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset

MAYDAY 1/2007. Sisällys: Mayday 1/07. sisällys. 2. Sisällys. Julkaisija: Merimetsot ry. 3. Pääkirjoitus. 4. Uutiset Mayday 1/07 sisällys Mayday 1/07 MAYDAY 1/2007 Julkaisija: Merimetsot ry. Painopaikka: Vientipaino Oy, Helsinki Päätoimittaja: Jussi Saude Saunamäki Matinkartanontie 6 F 74 02230 Espoo p. 0505225434 saude@merimetsot.net

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti 4 / 2001 Partiokannuksesta kolmekymppinen

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti 4 / 2001 Partiokannuksesta kolmekymppinen Heppu Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti 4 / 2001 Partiokannuksesta kolmekymppinen sivu 4 Opi uudet taidot rupeamissa keskiaukeama Piirileiristä tuli Kerkkä Sivu 5 Leikkikurssilla päästiin

Lisätiedot

Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero KIVENLAHDEN PIILEVÄT.

Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero KIVENLAHDEN PIILEVÄT. Giba 1/05 Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattaviisi ensimmäinen numero Päätoimittaja: Kuvitus: Painosmäärä: Painopaikka: Satu Raudasoja Sepontie 3 c 13, 02130

Lisätiedot

Reimari. 3/2006 Partiolippukunta Merituuli Ry.

Reimari. 3/2006 Partiolippukunta Merituuli Ry. 3 06 Reimari kärpäset... ja ja ;) ;) Kesä 3/2006 Partiolippukunta Merituuli Ry. Reimari Toimitus: Päätoimittaja Ulla Pirkola ulla.pirkola@luukku.com Taittaja Pekka Kuru pekka.kuru@oulu.fi Toimittajat:

Lisätiedot

TOIMEN POIKA LEIRI SKABA LISÄKSI JOULUKUU LEIRI SPECIAALI 3/2007

TOIMEN POIKA LEIRI SKABA LISÄKSI JOULUKUU LEIRI SPECIAALI 3/2007 TOIMEN POIKA LEIRI Kuinka moni muistaa vielä SVPR:n kesäleirin, Saeculumin? Vartionjohtajat - tai sen henkiset- ovat kirjoittaneet mahtipontiset kuvaukset kunkin päivän tapahtumista. Kuinka kävikään kun

Lisätiedot

Karhunkierros 2/2005

Karhunkierros 2/2005 Karhunvartijat ry:n lippukuntalehti www.karhunvartijat.net 2 Apinalaatikko Päätoimittajat: Salla Lönnberg pinku1@suomi24.fi Olli Lömppy Lönnberg verivala@luukku.com Sanna Limppu Lindblad limppulaatikko@hotmail.com

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 28.5.2012 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

Lippukunnan viestintä on moniportaista. Johtajiston sisäinen viestintä on a ja o

Lippukunnan viestintä on moniportaista. Johtajiston sisäinen viestintä on a ja o Viestintä OIKEAA TIETOA OIKEILLE IHMISILLE Viestintä on paljon muutakin kuin yksisuuntaista tiedottamista. Viestinnällä voidaan luoda yhteisöllisyyttä, me-henkeä, ratkaista hankalia tilanteita ja jopa

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 23.8.2009 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

Liedon Eränkävijät 1/08

Liedon Eränkävijät 1/08 Liedon Eränkävijät 1/08 LIEDON ERÄNKÄVIJÖIDEN MERKKIHENKILÖITÄ puhelin sähköposti Lippukunnanjohtaja Kaisa Johto 050 3369336 kaanjo@utu.fi Apulaislippukunnanjohtaja Antti Nummela 0408244018 antti.nummela@gmail.com

Lisätiedot

Pohjan. Puhuri. Juhlavuoden kohokohta, s. 14. Ihmeellinen PJ, s. 4-5. Esittelyssä lippukuntien majoja, s. 10-11. Partiota vaaroilta lakeuksille

Pohjan. Puhuri. Juhlavuoden kohokohta, s. 14. Ihmeellinen PJ, s. 4-5. Esittelyssä lippukuntien majoja, s. 10-11. Partiota vaaroilta lakeuksille Pohjan Puhuri Juhlavuoden kohokohta, s. 14 Ihmeellinen PJ, s. 4-5 Esittelyssä lippukuntien majoja, s. 10-11 Partiota vaaroilta lakeuksille 1/2007 Pääkirjoitus Piirinjohtajien palsta Kohti uutta partiota

Lisätiedot

KUVAT Elina Heinonen (EH) Jouko Raudasoja (JR) Ville Lahtinen (VL) Joeri van Wensen (JW) Elina Heinonen. Eeva Eriksson.

KUVAT Elina Heinonen (EH) Jouko Raudasoja (JR) Ville Lahtinen (VL) Joeri van Wensen (JW) Elina Heinonen. Eeva Eriksson. 4/10 VASTAAVATOIMITTAJA Jouko Raudasoja TAITTO Jouko Raudasoja Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattakymmenen kolmas numero KUVAT Elina Heinonen (EH) Jouko Raudasoja

Lisätiedot

KAMELI. Kaikki yhteisretkistä. Tässä numerossa. >> II-riihitykessä vaadittiin muutakin solmuja ja suunnistusta

KAMELI. Kaikki yhteisretkistä. Tässä numerossa. >> II-riihitykessä vaadittiin muutakin solmuja ja suunnistusta >> sisältää Kyttyrän I Kaikki yhteisretkistä Tässä numerossa >> II-riihitykessä vaadittiin muutakin solmuja ja suunnistusta s. 8 >> LPKJ Laura Saarlo vastaa, kuinka ikäkausiuudistus näkyy lippukunnassa

Lisätiedot

LIPPUKUNNANJOHTAJAN MIETTEET..

LIPPUKUNNANJOHTAJAN MIETTEET.. LIPPUKUNNANJOHTAJAN MIETTEET.. Partio on monipuolinen harrastus. Koska kaikkea monipuolisuutta on välillä vaikeaa selittää sanoin, kerron partion herättämistä tunteista ja ajatuksista kuvin. Ja mikäs sen

Lisätiedot

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE MERIPARTIOLIPPUKUNTA NIIHAMAN SAUKKOJEN OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE Esipuhe Pidät kädessäsi meripartiolippukunta Niihaman Saukkojen omaa opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen

Lisätiedot

3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri

3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri 3/2009 Lounais-Suomen Partiopiiri Nahkapöksyjä ja ryppyisiä partiopaitoja Syödäänkö Saksassa vain makkaraa ja kulautetaan olutta päälle? Käyttävätkö myös partiolaiset Schumacherin maassa nahkahousuja?

Lisätiedot

metsäveikko sanomat sanomat 2/2006 2/2006

metsäveikko sanomat sanomat 2/2006 2/2006 metsäveikko sanomat 2/2006 2 Metsäveikkosanomat 2/2006 Juhlavuoden lähestyessä...3 Yrjönpäiväjuhlassa myös metsäveikoille merkkejä...5 Kunnioita Jästin muistoa muistorahaston välityksellä...6 TUKI VUOSIKOKOUSTI...7

Lisätiedot

empi osuuskin sujuu kunnialla loppuun. Olihan siellä hymyä naamassa, kuvailee Hanne Vaht Tikkurilan Sinisistä maalisuoratunnelmia.

empi osuuskin sujuu kunnialla loppuun. Olihan siellä hymyä naamassa, kuvailee Hanne Vaht Tikkurilan Sinisistä maalisuoratunnelmia. Heppu Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsenlehti 7 / 2000 Onko Nahkalilja-vaellus itsensä ylittämistä, hulluutta vai kaipuuta metsään? Useimmille 40 kilometrin nahkaliljavaeltajille kyseessä on ensimmäinen

Lisätiedot

4/2011. Esittelyssä lauma Rautasaha s.6-7 Mitä tapahtui pullataikinalle Hosulien retkellä s.10-11 VaVa Punkun yörastilla s. 15-17

4/2011. Esittelyssä lauma Rautasaha s.6-7 Mitä tapahtui pullataikinalle Hosulien retkellä s.10-11 VaVa Punkun yörastilla s. 15-17 4/2011 Esittelyssä lauma Rautasaha s.6-7 Mitä tapahtui pullataikinalle Hosulien retkellä s.10-11 VaVa Punkun yörastilla s. 15-17 SARASTE tulee - oletko valmis? Partiolippukunta Vaaran Vaeltajat ry - Hallitus

Lisätiedot

Pohjan. Puhuri. Lippukuntahuivien. taustoja, s. 10-11. Onnistu etäpartiolaisena, Idols-Jonen juttusilla, s. 7. s. 4-5. Partiota vaaroilta lakeuksille

Pohjan. Puhuri. Lippukuntahuivien. taustoja, s. 10-11. Onnistu etäpartiolaisena, Idols-Jonen juttusilla, s. 7. s. 4-5. Partiota vaaroilta lakeuksille Pohjan Puhuri Lippukuntahuivien taustoja, s. 10-11 Onnistu etäpartiolaisena, s. 4-5 Idols-Jonen juttusilla, s. 7 Partiota vaaroilta lakeuksille 2/2007 Pääkirjoitus Piirinjohtajien palsta Solmun riemu ja

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA MERITUULEN TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 01.12.2014 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Merituulen omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän

Lisätiedot

Päätoimittajan sananen. Ajankohtaista. Kuulumisia maailmalta. Menneitä. Puuhasivut. Johtajien yhteystiedot

Päätoimittajan sananen. Ajankohtaista. Kuulumisia maailmalta. Menneitä. Puuhasivut. Johtajien yhteystiedot KIERTÄJÄ 2 / 13 SISÄLLYS Päätoimittajan sananen 3 Tilastonurkkaus Partiouutisia meiltä ja muualta Wanhat Porot rekrytoi 4 5 6 Ajankohtaista Kuulumisia maailmalta Kuulumisia Lontoosta Samoajien suklaa arvostelu

Lisätiedot

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 4/02

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 4/02 Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 4/02 TÄSSÄ NUMEROSSA - LIPPUKUNTALEHTI - 32. vuosikerta JULKAISIJA Partiolippukunta Kalevan Karhut http://www.lpk.partio.fi/hp/kaka Kalevan Karhut toimisto Väinölänkatu

Lisätiedot

Reimari. 3/2008 Partiolippukunta Merituuli ry

Reimari. 3/2008 Partiolippukunta Merituuli ry 3 08 Reimari 3/2008 Partiolippukunta Merituuli ry Reimari Toimitus: Päätoimittaja Salla Törmänen salla_1991@hotmail.com Taittaja Noora Vainio noora@noora.fi Toimittajat: Antti Gärding Juho Miilukangas

Lisätiedot

TOIMEN POIKA WINTER GAMES JUHL AL A AVU LISÄKSI MAALISKUU KEVÄÄN MEHEVIN LEHTI 1/2006

TOIMEN POIKA WINTER GAMES JUHL AL A AVU LISÄKSI MAALISKUU KEVÄÄN MEHEVIN LEHTI 1/2006 TOIMEN POIKA WINTER GAMES Toimareiden perinteisen Winter Games oli ja meni. Häränsilmän luonnon kauniissa maisemissa kilpailtiin ja talkoiltiin. Kilpailut niukasti voittanut AI -veljesjoukon Olm valottaa

Lisätiedot