Markku Niemelä, toimitusjohtaja, esittelijä Seppo Åstedt, hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä Kaarina Kilpeläinen, talousjohtaja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Markku Niemelä, toimitusjohtaja, esittelijä Seppo Åstedt, hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä Kaarina Kilpeläinen, talousjohtaja"

Transkriptio

1 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 6 / Kuntayhtymän yhtymähallitus Kokousaika Perjantai klo Kokouspaikka Rantasipi Sveitsi, Härkävehmaankatu 4, Hyvinkää Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä puheenjohtajasta) Läsnä Varsinainen jäsen Syväniemi Martti, pj. Lindberg Arto, vpj., saapui Kotiranta Pirjo Palenius Timo Ahonen Juhani Pokki Hilkka Määttä Merja-Liisa Alatalo John Rahkio Marjatta Salovaara Risto Järvinen Anja, saapui Slunga-Poutsalo Riikka Aaltonen Tero Henkilökohtainen varajäsen Lavanti Antti Pajala Päivi Nikunen Laura Vilkki Virpi Orasmaa Sirkku Lyly Sakari Kinnari Sirpa Tolvanen Veijo Känkänen Kari Virtanen Sami Heikkilä Jussi Kerijoki Harri Juusti Mirja Muut saapuvilla olleet Markku Niemelä, toimitusjohtaja, esittelijä Seppo Åstedt, hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä Kaarina Kilpeläinen, talousjohtaja Laillisuus ja päätösvaltaisuus Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Asiat ja liitteet Sivut Liitteet Pta-liitteet Pöytäkirjantarkastajien valinta (esityslistan yhteydessä jaettava perustietoaineisto) Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Pirjo Kotiranta ja Timo Palenius. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Puheenjohtaja Martti Syväniemi Sihteeri Seppo Åstedt Pöytäkirjan tarkastus Heti kokouksessa: Muilta osin: Tarkastusaika Hyvinkää Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Allekirjoitukset Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä Pirjo Kotiranta Paikka ja pvm Mäntsälä Timo Palenius Allekirjoitus Infopalvelusihteeri Tuula Karjalainen

2 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Tiedoksi yhtymähallitukselle 55 Tuloksellisuuden seuranta 56 Kuntayhtymän tulos 1-6/ Yhtymähallitukselle osoitettu oikaisuvaatimus / palkanmaksun keskeytys 58 Yhtymähallitukselle osoitettu oikaisuvaatimus / asiakkaiden tuhoutuneiden asiakirjojen korvaaminen 59 Puhe- ja dataverkkokokonaisuuden hankkiminen Eteva kuntayhtymään 60 Etevan edustajan nimeäminen eri yhteisöihin irtisanoutuneen palvelujohtaja Kristina Nousiaisen tilalle 61 Toimitusjohtajan varahenkilö 62 Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/nätynki 63 Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/luosujärvi 64 Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/kaipainen 65 Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/luostarinen 66 Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/ylimäki 67 Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/jokela 68 Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/halttunen 69 Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/määttä 70 Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/stenman 71 Palvelujen hinnoittelun tarkistus 2012 ja Kuntayhtymän omavelkaisen takauksen vastavakuuksien vapautuspyyntö Vihti 73 Tilinkäyttöoikeudet 74 Likviditeetti 75 Muut asiat

3 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Tiedoksi yhtymähallitukselle Yhtymähallituksen tietoon saatetaan seuraavat ilmoitusluonteiset asiat: Kuntaliiton yleiskirjeet 1 Yleiskirje 15/80/2012: Laki kuntalain muuttamisesta. Laki on tullut voimaan Lainmuutoksella uudistetaan kunnan talouden sisäistä ohjausta koskevia säännöksiä. Tavoitteena on turvata kunnan päätöksentekijöille nykyistä paremmat ja havainnollisemmat tiedot kunnan taloudellisesta tilanteesta ja riskeistä. Keskeisenä keinona ovat tilinpäätösinformaation parantaminen sekä nykyistä yhtenäisempien sisäisen valvontaa ja riskienhallintaa koskevien rakenteiden luominen kaikkiin kuntiin. Lisäksi luovutaan velvoitteesta valita tilintarkastajat valtuustokautta vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastamista varten. Jatkossa tilintarkastajat voidaan valita kunnan päättämäksi toimikaudeksi, kuitenkin enintään kuuden tilikauden hallinnon ja talouden tarkastamista varten. Laki kuntalain muuttamisesta (325/2012) ja kuntaliiton yleiskirje Pta-liite 25 ovat pta-liitteenä 25. Kuntien toimielimien pöytäkirjanotteet ja kirjeet 2 Etevan sopimustyöryhmään kuntien valintoja: Vihdin kunnasta on nimetty henkilöstöpäällikkö Noora Nordberg (sp.viesti saapunut ). Vantaan kaupungista on nimetty talous- ja hallintojohtaja Ari Toiva (sp.viesti ). Lohjan kaupungista on nimetty talousjohtaja Kari Torikka (kirje ). Lahden kaupungista on nimetty hallintojohtaja Mauno Judström, varalle hyvinvointijohtaja Ulla Sepponen (sp.viesti ). Järvenpään kaupungista on nimetty vammaispalvelujohtaja Raija Koskinen (sp.viesti ). Hyvinkään kaupungista on nimetty kansliapäällikkö Riitta Simonen (kirje ). Hämeenlinnan kaupungista on nimetty kaupunginlakimies Merja Korhonen (kirje ). Tuusulan kunnasta on nimetty sosiaali- ja terveystoimenjohtaja Pirjo Vainio (kirje ). Porvoon kaupungista on nimetty sosiaali- ja terveystoimen hallintopäällikkö Piia Väntsi, varalle kaupungin lakimies Johanna Andersson (kirje ). Espoon kaupungista on nimetty lakimies Eila Mustonen (sp.viesti ).

4 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 92 3 Lohjan kaupunginjohtajan, Nummi-Pusulan kunnanjohtajan ja Karjalohjan kunnanjohtajan allekirjoittama kirje pvm : Lohjan, Nummi- Pusulan ja Karjalohjan kuntaliitoksen huomioiminen kuntayhtymissä. Valtioneuvoston päätöksin Karjalohjan kunta ja Nummi-Pusulan kunta liitetään alkaen Lohjan kaupunkiin. Nummi-Pusulan ja Karjalohjan kuntien peruspääomaosuudet eri kuntayhtymissä siirtyvät Lohjan kaupungille. Asianomaiset pyytävät kuntayhtymien hallintoa ottamaan edellä mainitun huomioon ja ryhtymään toimiin perussopimustensa tarkistamiseksi. Muut 4 Sosiaali- ja terveysministeriö: STM/1357/2010 Valtioneuvoston periaatepäätös ohjelmasta kehitysvammaisten asumisen ja siihen liittyvien palvelujen järjestämiseksi. Alueellisten suunnitelmien tarkentaminen ja toimeenpano. Pta-liite 26 Pta-liite Kauppatieteiden maisteri Kaarina Kilpeläisen kirje , jossa hän ilmoittaa ottavansa vastaan Eteva kuntayhtymän talousjohtajan viran. Aloitus virassa (Valmistelija: hallintoassistentti Kimmo Luoti, p ) 1 merkitä asiat tiedoksi saaduksi.

5 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Tuloksellisuuden seuranta Etevan palvelu- ja tukitoiminnoille sekä konserniyhtiöille on vahvistettu tuloskortit vuodelle Tuloskorteissa on määritelty asiat, joissa on tarkoitus onnistua. Ne käsiteltiin ja hyväksyttiin yhtymäkokouksessa Sen lisäksi on tarkemmalla tasolla valmisteltu tuloskortit. Vastuualueiden tuloskorteissa asetettujen tavoitteiden toteutumisen seuranta tehdään johtoryhmässä neljännesvuosittain ja yhtymähallituksessa puolivuosittain. Johtoryhmä on käsitellyt tammi-maaliskuun 2012 seurannat (Q1) ja tammi-kesäkuun seurannat (Q2) Pta-liitteet 27 ja 27a Q2 toteutumisseurannat tammi-kesäkuulta 2012 on koottu pta-liitteisiin 27 ja 27a. (Valmistelija: hallintoassistentti Kimmo Luoti, p ) 1 käsitellä vastuualueiden seurannat Q2 tammi-kesäkuulta Yhtymähallitus kävi keskustelun otsikkoasiasta ja totesi tyytyväisyytensä tuloksellisuuden seurantajärjestelmän toimivuuteen.

6 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Kuntayhtymän tulos 1-6/ /2012 tuloksen mukaan Etevan tuotot olivat budjetin mukaiset, mutta kulut ylittävät budjetoidun ja tulos oli 2,0 milj. euroa alijäämäinen. Jäsenkuntamyynti alitti budjetoidun 0,5 milj. euroa ja kasvoi viime vuodesta 10 %. Suoritteet olivat budjetoidun mukaiset ja kasvoivat viime vuodesta 2 %. Henkilöstökulut ylittivät budjetoidun 2 milj. euroa ja kasvoivat viime vuodesta 13 %, henkilöstökuluissa on mukana myös ostopalvelut. Tulos (1 000 eur) 1-6/ /2011 ind B2012 B-ind TP2011 Toimintatuotot josta jäsenkuntamyynti Toimintakulut josta henkilöstökulut Toimintakate Tulos Suoritteet Indeksin oikeellisuutta vähentävät yli- ja alijäämäiset tulokset. Vastuualueittain tulos oli Tulos (1 000 eur) 1-6/ /2011 ind B2012 B-ind TP2011 Asumispalvelut Laitos Työ- ja päivätoiminta Tukikeskukset Asiantuntijapalvelut Projektit Yhteensä Tukitoiminnot UVP PKP Virvelinranta Indeksin oikeellisuutta vähentävät yli- ja alijäämäiset tulokset. (Valmistelija: talousjohtaja Leena Pöyhönen, p ) Toimitusjohtaja selvittää kokouksessa hallitukselle toimenpiteitä, joita johtoryhmä on valmistellut ja käsitellyt tuloksen parantamiseksi. 1 merkitä asian tiedoksi saaduksi.

7 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Yhtymähallitukselle osoitettu oikaisuvaatimus / palkanmaksun keskeytys Toimitusjohtajan ehdotuksen mukaisesti yhtymähallitus päätti hylätä oikaisuvaatimuksen. Viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain mukaan asian esittelyteksti on salassa pidettävää aineistoa (Laki 621/1999, 24 1 mom. 25) kohta).

8 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Yhtymähallitukselle osoitettu oikaisuvaatimus / asiakkaiden tuhoutuneiden asiakirjojen korvaaminen Toimitusjohtajan ehdotuksen mukaisesti yhtymähallitus päätti hylätä oikaisuvaatimuksen. Viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain mukaan asian esittelyteksti on salassa pidettävää aineistoa (Laki 621/1999, 24 1 mom. 25) kohta).

9 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Puhe- ja dataverkkokokonaisuuden hankkiminen Eteva kuntayhtymään Puhelinten ja datalaitteiden kilpailutus on tapahtunut Uudenmaan erityispalvelut -kuntayhtymässä viimeksi vuonna Etevan puhe- ja dataverkkokokonaisuus on ollut uudistamisen tarpeessa, jonka johdosta kuntayhtymässä on järjestetty asiassa kesän alussa EU:n laajuisena tarjouskilpailu. EU:n laajuisessa hankinnassa valmistelijana voi olla Etevan toimivaltaohjeen (yhtymähallitus ) ao. vastuualuejohtaja ja hallintojohtaja, mutta päätöksentekijä on yhtymähallitus tai yhtymähallituksen erikseen päättämissä rajoissa toimitusjohtaja/hallintojohtaja/talousjohtaja. Puhe- ja datakilpailutus toteutettiin avoimena menettelynä, jossa siirryttiin neuvottelumenettelyyn niiden tarjoajien kanssa, joiden tarjous täytti tarjouspyynnön vähimmäisedellytykset ja jotka olivat avoimessa menettelyssä tehneet tarjousmenettelyn muotovaatimusten mukaisen tarjouksen. Neuvottelumenettelyn tarkoituksena oli mukauttaa tarjoukset tulkintaepäselvyyksien vuoksi vastaamaan tarjouspyyntöä. Neuvottelut käytiin seuraavien tarjoajien kanssa: Academica Oy, DNA Oy, Elisa Oyj, TDC Oy Finland, TeliaSonera Finland Oyj. Kokonaistaloudellisesti edullisimman ratkaisun selvittämisessä käytettiin painotusta, jossa hankinnan kokonaishinta tekijä oli 90 % ja toimittajan laatupisteet tekijä referenssipisteineen oli 10 %. Näin toimitetun pisteytyksen tuloksena parhaimmat vertailupisteet sai Elisa Oyj. Kilpailutukseen liittyvät asiakirjat ovat nähtävillä yhtymähallituksen kokouksessa. (Valmistelijat: hallintojohtaja Seppo Åstedt, p , it-päällikkö Saku Salonen, p ) 1 että Etevan puhe- ja dataverkon toimittajaksi valitaan kokonaistaloudellisesti edullisinta vaihtoehtoa osoittavassa analyysissä parhaimmat vertailupisteet saanut Elisa Oyj.

10 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Etevan edustajan nimeäminen eri yhteisöihin irtisanoutuneen palvelujohtaja Kristina Nousiaisen tilalle Asumispalveluiden palvelujohtaja Kristina Nousiainen on irtisanoutunut virastaan lukien. Kristina Nousiainen on ollut yhtymähallituksen nimeämänä Etevan edustajana seuraavissa yhteisöissä: - varajäsen, Rinnekodin neuvottelukunta vuosina edustaja, Eino Raunion Säätiön valtuuskunta - edustaja, erityishuollon asiantuntijaryhmä Kuntaliitossa Edellä mainittuihin yhteisöihin tulisi valita uusi edustaja Kristina Nousiaisen tilalle. (Valmistelija: hallintojohtaja Seppo Åstedt, p ) 1 nimetä Etevan edustajan Kristina Nousiaisen tilalle Rinnekodin neuvottelukuntaan varajäseneksi nykyisen neuvottelukunnan jäljellä olevaksi toimikaudeksi palvelupäällikkö Merja Siltalan, 2 nimetä Etevan edustajan Kristina Nousiaisen tilalle Eino Raunion Säätiön valtuuskuntaan palvelupäällikkö Kirsi Reunasen, 3 nimetä Etevan edustajan Kristina Nousiaisen tilalle Kuntaliiton erityishuollon asiantuntijaryhmään palvelujohtaja Pirjo Riikosen.

11 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Toimitusjohtajan varahenkilö Hallituksen vahvistettua ( 52) uuden vastuualuejaon, on aihetta nimetä toimitusjohtajan (kuntayhtymänjohtajan) varahenkilöt toimitusjohtajan estyneenä tai esteellisenä ollessa. Varahenkilö toimii so. myös vuosilomien aikana toimitusjohtajan sijaisena ja valtuuksin. Joskus voi syntyä tilanne, jossa ensimmäinen varahenkilö on myös estynyt tai esteellinen, niitä tilanteita varten on syytä olla toinen ja kolmas varanhenkilö. Sanotut yhteen sovittavat vuosilomansa siten, että aina on joku varahenkilöistä työssä. Elleivät esitetyt järjestelyt joissakin poikkeuksellisissa tilanteissa ole riittäviä ja asianomaiset eivät ole tavoitettavissa, vastaa toimitusjohtajan tehtävistä virkaiältään vanhin saapuvilla olevista palvelujohtajista. (Valmistelija: toimitusjohtaja Markku Niemelä, p nimetä toimitusjohtajan 1. sijaiseksi talousjohtajan ja 2. sijaiseksi erityispalvelujen palvelujohtajan sekä tämän estyneenä tai esteellisenä ollessa 3. sijaiseksi henkilöstöjohtajan sekä perusteluissa selvitetyn mukaisesti palvelujohtajat. tulee voimaan pöytäkirjan tultua tarkastetuksi.

12 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/nätynki Keravan tukikeskuksen työntekijä Tuija Nätynki on osoittanut yhtymähallitukselle oikaisuvaatimuksen henkilöstöjohtajan päätöksestä 220, mikä koskee virheellisesti maksetun palkan takaisinperintää. Takaisinperittävä summa on 42,43 euroa. Etevassa on voimassa työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen edustajien allekirjoittama paikallinen sopimus hälytysrahan maksamisesta Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen säännöistä poikkeavasti. Sekä työnantaja että henkilöstöjärjestöjen edustajat ovat velvollisia seuraamaan sopimusten noudattamista. Keravan tukikeskuksessa hälytysrahan maksamisessa ei ole noudatettu paikallista sopimusta, jolloin oikaisuvaatimuksen tehneelle työntekijälle on maksettu väärin perustein liian suurta palkkaa. KVTES II luku 20 1 mom. ja työsopimuslain 2 luvun 17 :n mukaisesti väärin perustein, eli tässä tapauksessa liikaa maksettu palkka voidaan periä takaisin. Takaisinperinnässä tulee ottaa huomioon ulosottoon liittyvä suojaosuus. Lisäksi voidaan sopia perimisajasta ja tapauskohtaisesti takaisinperinnän kohtuullistamisesta, jos se on tarkoituksenmukaista. Saatavan yleinen vanhentumisaika on velan vanhentumislain mukaisesti kolme vuotta siitä, kun on saatu tietää virheestä. Työsopimuslain 13 luvun 9 mukainen viiden vuoden vanhentumisaika koskee työntekijän saatavaa. Asiasta konsultoitiin KT Kuntatyönantajat työmarkkina-asiamiestä. Johtoryhmä käsitteli asian , minkä jälkeen henkilöstöjohtaja teki päätöksen väärin perustein maksetun palkan takaisinperinnästä niin, että takaisinperittävä summa puolitetaan ja takaisinperintä tapahtuu elo-, syys- ja lokakuussa Tukikeskuksen esimiehen paikallisen sopimuksen vastaista toimintaa käsitellään vastuualueella. (Valmistelija: hallintojohtaja Seppo Åstedt, p ) 1 asiassa edellä osoitetun selvityksen nojalla hylätä Tuija Nätyngin oikaisuvaatimuksen virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä.

13 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/luosujärvi Keravan tukikeskuksen työntekijä Maria Luosujärvi on osoittanut yhtymähallitukselle oikaisuvaatimuksen henkilöstöjohtajan päätöksestä 215, mikä koskee virheellisesti maksetun palkan takaisinperintää. Takaisinperittävä summa on 283,88 euroa. Etevassa on voimassa työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen edustajien allekirjoittama paikallinen sopimus hälytysrahan maksamisesta Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen säännöistä poikkeavasti. Sekä työnantaja että henkilöstöjärjestöjen edustajat ovat velvollisia seuraamaan sopimusten noudattamista. Keravan tukikeskuksessa hälytysrahan maksamisessa ei ole noudatettu paikallista sopimusta, jolloin oikaisuvaatimuksen tehneelle työntekijälle on maksettu väärin perustein liian suurta palkkaa. KVTES II luku 20 1 mom. ja työsopimuslain 2 luvun 17 :n mukaisesti väärin perustein, eli tässä tapauksessa liikaa maksettu palkka voidaan periä takaisin. Takaisinperinnässä tulee ottaa huomioon ulosottoon liittyvä suojaosuus. Lisäksi voidaan sopia perimisajasta ja tapauskohtaisesti takaisinperinnän kohtuullistamisesta, jos se on tarkoituksenmukaista. Saatavan yleinen vanhentumisaika on velan vanhentumislain mukaisesti kolme vuotta siitä, kun on saatu tietää virheestä. Työsopimuslain 13 luvun 9 mukainen viiden vuoden vanhentumisaika koskee työntekijän saatavaa. Asiasta konsultoitiin KT Kuntatyönantajat työmarkkina-asiamiestä. Johtoryhmä teki päätöksen väärin perustein maksetun palkan takaisinperinnästä niin, että takaisinperittävä summa puolitetaan ja takaisinperintä tapahtuu elo-, syys- ja lokakuussa Tukikeskuksen esimiehen paikallisen sopimuksen vastaista toimintaa käsitellään vastuualueella. (Valmistelija: hallintojohtaja Seppo Åstedt, p ) 1 asiassa edellä osoitetun selvityksen nojalla hylätä Maria Luosujärven oikaisuvaatimuksen virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä.

14 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/kaipainen Keravan tukikeskuksen työntekijä Suvi Kaipainen on osoittanut yhtymähallitukselle oikaisuvaatimuksen henkilöstöjohtajan päätöksestä 227, mikä koskee virheellisesti maksetun palkan takaisinperintää. Takaisinperittävä summa on 459,21 euroa. Etevassa on voimassa työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen edustajien allekirjoittama paikallinen sopimus hälytysrahan maksamisesta Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen säännöistä poikkeavasti. Sekä työnantaja että henkilöstöjärjestöjen edustajat ovat velvollisia seuraamaan sopimusten noudattamista. Keravan tukikeskuksessa hälytysrahan maksamisessa ei ole noudatettu paikallista sopimusta, jolloin oikaisuvaatimuksen tehneelle työntekijälle on maksettu väärin perustein liian suurta palkkaa. KVTES II luku 20 1 mom. ja työsopimuslain 2 luvun 17 :n mukaisesti väärin perustein, eli tässä tapauksessa liikaa maksettu palkka voidaan periä takaisin. Takaisinperinnässä tulee ottaa huomioon ulosottoon liittyvä suojaosuus. Lisäksi voidaan sopia perimisajasta ja tapauskohtaisesti takaisinperinnän kohtuullistamisesta, jos se on tarkoituksenmukaista. Saatavan yleinen vanhentumisaika on velan vanhentumislain mukaisesti kolme vuotta siitä, kun on saatu tietää virheestä. Työsopimuslain 13 luvun 9 mukainen viiden vuoden vanhentumisaika koskee työntekijän saatavaa. Asiasta konsultoitiin KT Kuntatyönantajat työmarkkina-asiamiestä. Johtoryhmä teki päätöksen väärin perustein maksetun palkan takaisinperinnästä niin, että takaisinperittävä summa puolitetaan ja takaisinperintä tapahtuu elo-, syys- ja lokakuussa Tukikeskuksen esimiehen paikallisen sopimuksen vastaista toimintaa käsitellään vastuualueella. (Valmistelija: hallintojohtaja Seppo Åstedt, p ) 1 asiassa edellä osoitetun selvityksen nojalla hylätä Suvi Kaipaisen oikaisuvaatimuksen virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä.

15 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/luostarinen Keravan tukikeskuksen työntekijä Eija Luostarinen on osoittanut yhtymähallitukselle oikaisuvaatimuksen henkilöstöjohtajan päätöksestä 228, mikä koskee virheellisesti maksetun palkan takaisinperintää. Takaisinperittävä summa on 50,00 euroa. Etevassa on voimassa työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen edustajien allekirjoittama paikallinen sopimus hälytysrahan maksamisesta Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen säännöistä poikkeavasti. Sekä työnantaja että henkilöstöjärjestöjen edustajat ovat velvollisia seuraamaan sopimusten noudattamista. Keravan tukikeskuksessa hälytysrahan maksamisessa ei ole noudatettu paikallista sopimusta, jolloin oikaisuvaatimuksen tehneelle työntekijälle on maksettu väärin perustein liian suurta palkkaa. KVTES II luku 20 1 mom. ja työsopimuslain 2 luvun 17 :n mukaisesti väärin perustein, eli tässä tapauksessa liikaa maksettu palkka voidaan periä takaisin. Takaisinperinnässä tulee ottaa huomioon ulosottoon liittyvä suojaosuus. Lisäksi voidaan sopia perimisajasta ja tapauskohtaisesti takaisinperinnän kohtuullistamisesta, jos se on tarkoituksenmukaista. Saatavan yleinen vanhentumisaika on velan vanhentumislain mukaisesti kolme vuotta siitä, kun on saatu tietää virheestä. Työsopimuslain 13 luvun 9 mukainen viiden vuoden vanhentumisaika koskee työntekijän saatavaa. Asiasta konsultoitiin KT Kuntatyönantajat työmarkkina-asiamiestä. Johtoryhmä teki päätöksen väärin perustein maksetun palkan takaisinperinnästä niin, että takaisinperittävä summa puolitetaan ja takaisinperintä tapahtuu elo-, syys- ja lokakuussa Tukikeskuksen esimiehen paikallisen sopimuksen vastaista toimintaa käsitellään vastuualueella. (Valmistelija: hallintojohtaja Seppo Åstedt, p ) 1 asiassa edellä osoitetun selvityksen nojalla hylätä Eija Luostarisen oikaisuvaatimuksen virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä.

16 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/ylimäki Keravan tukikeskuksen työntekijä Merja Ylimäki on osoittanut yhtymähallitukselle oikaisuvaatimuksen henkilöstöjohtajan päätöksestä 225, mikä koskee virheellisesti maksetun palkan takaisinperintää. Takaisinperittävä summa on 100,00 euroa. Etevassa on voimassa työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen edustajien allekirjoittama paikallinen sopimus hälytysrahan maksamisesta Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen säännöistä poikkeavasti. Sekä työnantaja että henkilöstöjärjestöjen edustajat ovat velvollisia seuraamaan sopimusten noudattamista. Keravan tukikeskuksessa hälytysrahan maksamisessa ei ole noudatettu paikallista sopimusta, jolloin oikaisuvaatimuksen tehneelle työntekijälle on maksettu väärin perustein liian suurta palkkaa. KVTES II luku 20 1 mom. ja työsopimuslain 2 luvun 17 :n mukaisesti väärin perustein, eli tässä tapauksessa liikaa maksettu palkka voidaan periä takaisin. Takaisinperinnässä tulee ottaa huomioon ulosottoon liittyvä suojaosuus. Lisäksi voidaan sopia perimisajasta ja tapauskohtaisesti takaisinperinnän kohtuullistamisesta, jos se on tarkoituksenmukaista. Saatavan yleinen vanhentumisaika on velan vanhentumislain mukaisesti kolme vuotta siitä, kun on saatu tietää virheestä. Työsopimuslain 13 luvun 9 mukainen viiden vuoden vanhentumisaika koskee työntekijän saatavaa. Asiasta konsultoitiin KT Kuntatyönantajat työmarkkina-asiamiestä. Johtoryhmä teki päätöksen väärin perustein maksetun palkan takaisinperinnästä niin, että takaisinperittävä summa puolitetaan ja takaisinperintä tapahtuu elo-, syys- ja lokakuussa Tukikeskuksen esimiehen paikallisen sopimuksen vastaista toimintaa käsitellään vastuualueella. (Valmistelija: hallintojohtaja Seppo Åstedt, p ) 1 asiassa edellä osoitetun selvityksen nojalla hylätä Merja Ylimäen oikaisuvaatimuksen virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä.

17 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/jokela Keravan tukikeskuksen työntekijä Sanna Jokela on osoittanut yhtymähallitukselle oikaisuvaatimuksen henkilöstöjohtajan päätöksestä 224, mikä koskee virheellisesti maksetun palkan takaisinperintää. Takaisinperittävä summa on 167,43 euroa. Etevassa on voimassa työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen edustajien allekirjoittama paikallinen sopimus hälytysrahan maksamisesta Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen säännöistä poikkeavasti. Sekä työnantaja että henkilöstöjärjestöjen edustajat ovat velvollisia seuraamaan sopimusten noudattamista. Keravan tukikeskuksessa hälytysrahan maksamisessa ei ole noudatettu paikallista sopimusta, jolloin oikaisuvaatimuksen tehneelle työntekijälle on maksettu väärin perustein liian suurta palkkaa. KVTES II luku 20 1 mom. ja työsopimuslain 2 luvun 17 :n mukaisesti väärin perustein, eli tässä tapauksessa liikaa maksettu palkka voidaan periä takaisin. Takaisinperinnässä tulee ottaa huomioon ulosottoon liittyvä suojaosuus. Lisäksi voidaan sopia perimisajasta ja tapauskohtaisesti takaisinperinnän kohtuullistamisesta, jos se on tarkoituksenmukaista. Saatavan yleinen vanhentumisaika on velan vanhentumislain mukaisesti kolme vuotta siitä, kun on saatu tietää virheestä. Työsopimuslain 13 luvun 9 mukainen viiden vuoden vanhentumisaika koskee työntekijän saatavaa. Asiasta konsultoitiin KT Kuntatyönantajat työmarkkina-asiamiestä. Johtoryhmä teki päätöksen väärin perustein maksetun palkan takaisinperinnästä niin, että takaisinperittävä summa puolitetaan ja takaisinperintä tapahtuu elo-, syys- ja lokakuussa Tukikeskuksen esimiehen paikallisen sopimuksen vastaista toimintaa käsitellään vastuualueella. (Valmistelija: hallintojohtaja Seppo Åstedt, p ) 1 asiassa edellä osoitetun selvityksen nojalla hylätä Sanna Jokelan oikaisuvaatimuksen virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä.

18 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/halttunen Keravan tukikeskuksen työntekijä Satu Halttunen on osoittanut yhtymähallitukselle oikaisuvaatimuksen henkilöstöjohtajan päätöksestä 219, mikä koskee virheellisesti maksetun palkan takaisinperintää. Takaisinperittävä summa on 92,43 euroa. Etevassa on voimassa työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen edustajien allekirjoittama paikallinen sopimus hälytysrahan maksamisesta Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen säännöistä poikkeavasti. Sekä työnantaja että henkilöstöjärjestöjen edustajat ovat velvollisia seuraamaan sopimusten noudattamista. Keravan tukikeskuksessa hälytysrahan maksamisessa ei ole noudatettu paikallista sopimusta, jolloin oikaisuvaatimuksen tehneelle työntekijälle on maksettu väärin perustein liian suurta palkkaa. KVTES II luku 20 1 mom. ja työsopimuslain 2 luvun 17 :n mukaisesti väärin perustein, eli tässä tapauksessa liikaa maksettu palkka voidaan periä takaisin. Takaisinperinnässä tulee ottaa huomioon ulosottoon liittyvä suojaosuus. Lisäksi voidaan sopia perimisajasta ja tapauskohtaisesti takaisinperinnän kohtuullistamisesta, jos se on tarkoituksenmukaista. Saatavan yleinen vanhentumisaika on velan vanhentumislain mukaisesti kolme vuotta siitä, kun on saatu tietää virheestä. Työsopimuslain 13 luvun 9 mukainen viiden vuoden vanhentumisaika koskee työntekijän saatavaa. Asiasta konsultoitiin KT Kuntatyönantajat työmarkkina-asiamiestä. Johtoryhmä teki päätöksen väärin perustein maksetun palkan takaisinperinnästä niin, että takaisinperittävä summa puolitetaan ja takaisinperintä tapahtuu elo-, syys- ja lokakuussa Tukikeskuksen esimiehen paikallisen sopimuksen vastaista toimintaa käsitellään vastuualueella. (Valmistelija: hallintojohtaja Seppo Åstedt, p ) 1 asiassa edellä osoitetun selvityksen nojalla hylätä Satu Halttusen oikaisuvaatimuksen virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä.

19 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/määttä Keravan tukikeskuksen työntekijä Mikko Määttä on osoittanut yhtymähallitukselle oikaisuvaatimuksen henkilöstöjohtajan päätöksestä 218, mikä koskee virheellisesti maksetun palkan takaisinperintää. Takaisinperittävä summa on 42,43 euroa. Etevassa on voimassa työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen edustajien allekirjoittama paikallinen sopimus hälytysrahan maksamisesta Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen säännöistä poikkeavasti. Sekä työnantaja että henkilöstöjärjestöjen edustajat ovat velvollisia seuraamaan sopimusten noudattamista. Keravan tukikeskuksessa hälytysrahan maksamisessa ei ole noudatettu paikallista sopimusta, jolloin oikaisuvaatimuksen tehneelle työntekijälle on maksettu väärin perustein liian suurta palkkaa. KVTES II luku 20 1 mom. ja työsopimuslain 2 luvun 17 :n mukaisesti väärin perustein, eli tässä tapauksessa liikaa maksettu palkka voidaan periä takaisin. Takaisinperinnässä tulee ottaa huomioon ulosottoon liittyvä suojaosuus. Lisäksi voidaan sopia perimisajasta ja tapauskohtaisesti takaisinperinnän kohtuullistamisesta, jos se on tarkoituksenmukaista. Saatavan yleinen vanhentumisaika on velan vanhentumislain mukaisesti kolme vuotta siitä, kun on saatu tietää virheestä. Työsopimuslain 13 luvun 9 mukainen viiden vuoden vanhentumisaika koskee työntekijän saatavaa. Asiasta konsultoitiin KT Kuntatyönantajat työmarkkina-asiamiestä. Johtoryhmä teki päätöksen väärin perustein maksetun palkan takaisinperinnästä niin, että takaisinperittävä summa puolitetaan ja takaisinperintä tapahtuu elo-, syys- ja lokakuussa Tukikeskuksen esimiehen paikallisen sopimuksen vastaista toimintaa käsitellään vastuualueella. (Valmistelija: hallintojohtaja Seppo Åstedt, p ) 1 asiassa edellä osoitetun selvityksen nojalla hylätä Mikko Määtän oikaisuvaatimuksen virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä.

20 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Oikaisuvaatimus virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä/stenman Keravan tukikeskuksen työntekijä Mika Stenman on osoittanut yhtymähallitukselle oikaisuvaatimuksen henkilöstöjohtajan päätöksestä 247, mikä koskee virheellisesti maksetun palkan takaisinperintää. Takaisinperittävä summa on 60,29 euroa. Etevassa on voimassa työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen edustajien allekirjoittama paikallinen sopimus hälytysrahan maksamisesta Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen säännöistä poikkeavasti. Sekä työnantaja että henkilöstöjärjestöjen edustajat ovat velvollisia seuraamaan sopimusten noudattamista. Keravan tukikeskuksessa hälytysrahan maksamisessa ei ole noudatettu paikallista sopimusta, jolloin oikaisuvaatimuksen tehneelle työntekijälle on maksettu väärin perustein liian suurta palkkaa. KVTES II luku 20 1 mom. ja työsopimuslain 2 luvun 17 :n mukaisesti väärin perustein, eli tässä tapauksessa liikaa maksettu palkka voidaan periä takaisin. Takaisinperinnässä tulee ottaa huomioon ulosottoon liittyvä suojaosuus. Lisäksi voidaan sopia perimisajasta ja tapauskohtaisesti takaisinperinnän kohtuullistamisesta, jos se on tarkoituksenmukaista. Saatavan yleinen vanhentumisaika on velan vanhentumislain mukaisesti kolme vuotta siitä, kun on saatu tietää virheestä. Työsopimuslain 13 luvun 9 mukainen viiden vuoden vanhentumisaika koskee työntekijän saatavaa. Asiasta konsultoitiin KT Kuntatyönantajat työmarkkina-asiamiestä. Johtoryhmä teki päätöksen väärin perustein maksetun palkan takaisinperinnästä niin, että takaisinperittävä summa puolitetaan ja takaisinperintä tapahtuu elo-, syys- ja lokakuussa Tukikeskuksen esimiehen paikallisen sopimuksen vastaista toimintaa käsitellään vastuualueella. (Valmistelija: hallintojohtaja Seppo Åstedt, p ) 1 asiassa edellä osoitetun selvityksen nojalla hylätä Mika Stenmanin oikaisuvaatimuksen virheellisesti maksetun palkan takaisinperinnän päätöksestä.

21 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Palvelujen hinnoittelun tarkistus 2012 ja 2013 Vahvistettaessa palvelutuotteisto sekä vuosille 2012 että 2013 on hinnastoon sisältynyt seuraava määräys: Muilta kuin jäsenkunnilta peritään 10 %:lla korotettu hinta ja Tukikeskustuotteissa 30 %:lla tai 50 %:lla korotettu hinta. Muilta kuin jäsen-/omistajakunnilta on edelleen perusteltua laskuttaa 10 %:lla korotettu hinta mm. siksi, ettei niillä ole omistajien riskejä eikä vastuita. Tukikeskustuotteiden osalta määräys, jonka mukaan hinta korotetaan kaikissa tapauksissa 30 tai 50 %:lla on kohtuuton ja osaltaan vaikeuttaa kehitysvammapsykiatristen palvelujen yhteistyötä mm. pääkaupunkiseudulla. On otettava myös huomioon HYKS:n kehitysvammapsykiatrian yksikön toimintaalue, johon kuuluu myös Helsingin kaupunki. Asialla on vaikutusta myös Tukikeskusten palvelujen käyttöön ja käyttöasteeseen. Mainitut korkeammat hinnat voivat tulla kyseeseen muissa tilanteissa. (Valmistelija: toimitusjohtaja Markku Niemelä, p ) 1 että vuosien 2012 ja 2013 palveluhinnastot tarkistetaan seuraavan sisältöiseksi koskien muilta kuin jäsenkunnilta perittäviä hintoja: muilta kuin jäsenkunnilta peritään 10 %:lla korotettu hinta kaikista tuotteista, lisäksi Tukikeskustuotteissa voidaan periä perusteluissa sanottu huomioon ottaen 30 tai 50 %:lla korotettu hinta. Muutos tulee voimaan vuoden 2012 osalta

22 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Kuntayhtymän omavelkaisen takauksen vastavakuuksien vapautuspyyntö Vihti Eteva on Uudenmaan Vammaispalvelut Oy:n kanssa käynnistänyt kesäkuussa vammaisten asuntorakentamishankkeen osoitteessa Putikankuja 6, Vihti. Kuntarahoitus on myöntänyt hankkeeseen korkotukilainan. Lainan myöntämisen edellytyksenä ovat ensisijaiset panttikirjat lainapääomaan. UVP Oy on alun perin ostanut tontin ja sillä sijaitsevan rakennuksen Uudenmaan Vammaispalvelusäätiöltä. Kauppasummaan on sisältynyt siirtona Kuntien eläkevakuutuksen laina, johon kuntayhtymä on antanut omavelkaisen takauksen. Takauksen vastavakuutena on ollut kiinteistöön kohdistuvia panttikirjoja yhteisarvoltaan euroa. Koska Kuntarahoitus edellyttää ensisijaista panttausta myöntämälleen luotolle, Uudenmaan Vammaispalvelut Oy pyytää Etevan yhtymähallitusta vapauttamaan nuo vastavakuudet. Pta-liite 31 UVP:n toimitusjohtajan lähettämä kirje asiassa on pta-liitteenä 31. (Valmistelija: toimitusjohtaja Markku Niemelä, p ) 1 vapauttaa pta-liitteessä 31 osoitetut vastavakuudet yhteisarvoltaan euroa.

23 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Tilinkäyttöoikeudet Vastuuhenkilövaihdoksen vuoksi Eteva konsernin tilinkäyttöoikeudet tulee antaa uudelle talousjohtajalle ja perua edelliseltä viranhaltijalta. (Valmistelija: talousjohtaja Kaarina Kilpeläinen, p ) 1 antaa Eteva konsernin pankkitilien tilinkäyttöoikeudet Kaarina Kilpeläiselle sekä perua tilinkäyttöoikeudet Leena Pöyhöseltä.

24 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Likviditeetti Etevan hallintosäännön mukaan yhtymäkokous päättää hyväksyessään taloussuunnitelman ja talousarvion, talouden, rahoituksen ja sijoitustoiminnan perusteista, joiden mukaisesti yhtymähallitus päättää rahoituksen hoitamisesta ja lainanotosta. Eteva konsernilla on Nordea Pankki Suomi Oyj:n kanssa sopimus ottolainaustilistä, jota käytetään konsernitilinä. Tiliin on liitetty 5,5 miljoonan euron luottolimiitti. Hetkellisesti huonontuneen kassatilanteen ajaksi on taloudellisesti edullisempaa ottaa lyhytaikainen luotto Eteva kuntayhtymän nimissä kuin nostaa limiitin määrää. Lyhytaikaisen luoton tarve on 1,0 miljoonaa euroa asti. Luotto voidaan ottaa käyttöön myös pienempänä. (Valmistelija: talousjohtaja Kaarina Kilpeläinen, p ) 1 avata Nordea Pankki Suomi Oyj:ssä lyhytaikaisen luoton 1,0 miljoonaa euroa asti ja valtuuttaa talousjohtajan allekirjoittamaan velkakirjan. Luotto voidaan ottaa käyttöön myös pienempänä sekä maksaa kokonaisuudessaan ennen eräpäivää.

25 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja Muut asiat Puheenjohtaja tiedotti yhtymähallitukselle kuntatyöryhmän työskentelyn nykytilasta.

26 Eteva kuntayhtymä Muutoksenhakukiellot, oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Kokouspäivämäärä ( 54-75) Muutoksenhakukiellot (liitetään pöytäkirjaan) Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. 54, 55, 56, 61, 73, 74, 75 Seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla, koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus. Seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla HLL:n* 5 :n 2 mom./ muun lainsäädännön mukaan. * Hallintolainkäyttölaki (586/1996) Pykälät ja valituskieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Eteva kuntayhtymän yhtymähallitukselle ja se on toimitettava ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä osoitteella PL 43, MÄNTSÄ- LÄ, käyntiosoite Einontie 1, MÄNTSÄLÄ, puh , faksi , 59, 60, 71, 72 Oikaisuvaatimusoikeus ja oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksen voi tehdä asianosainen eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa tai kuntayhtymän jäsenkunta ja sen jäsen. Oikaisuvaatimusajan määräaikaa laskettaessa ei tiedoksisaantipäivää lueta määräaikaan. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Jäsenkunnan ja sen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava: muutoksenhakijan nimi, postiosoite, kotikunta ja puhelinnumero; päätös, johon haetaan muutosta; miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi; muutosvaatimuksen perusteet. Oikaisuvaatimus on sen tekijän allekirjoitettava ja siihen on liitettävä: päätös, johon oikaisua haetaan joko kopiona tai alkuperäisenä ja asiakirjat, joihin vedotaan. Jos muutoksenhakijan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös allekirjoittajan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Asiakirjat on toimitettava viranomaisen asiointiosoitteeseen, postitse, sähköisesti tai lähetin välityksellä lähettäjän omalla vastuulla. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jolloin virastoissa ei työskennellä, saa oikaisuvaatimuksen toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

27 Eteva kuntayhtymä Muutoksenhakukiellot, oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Kokouspäivämäärä ( 54-75) Valitusosoitus (liitetään pöytäkirjaan) Valitusviranomainen, mistä valitusaika alkaa ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös jäsenkunta ja sen jäsen. Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnallisvalitus 57, 58, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 Hallintovalitus Valitusviranomainen: Helsingin hallinto-oikeus PL 120 (Ratapihantie 9), HELSINKI Valitusaika on 30 päivää Valitusviranomainen: Helsingin hallinto-oikeus PL 120 (Ratapihantie 9), HELSINKI Valitusaika: päivää Muu valitusviranomainen Muu valitusviranomainen Valitusviranomainen: Valitusaika päivää Valitusviranomainen: Valitusaika päivää Tuomioistuinten ja eräiden muiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 89 ja markkinaoikeudessa 223. Maksuista lisää osoitteessa Valituskirjelmä Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirjelmä on valittajan tai valituskirjelmän muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjelmän, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjojen toimittaminen Lisätietoja Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimus/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

Hämeenlinna 26.5.2011

Hämeenlinna 26.5.2011 Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 4 / 2011 62 Kuntayhtymän yhtymähallitus Kokousaika Torstai 26.5.2011 klo 10.00 10.31 Kokouspaikka Virvelinrannan palvelukeskus, Ansarikuja 1, 13100 Hämeenlinna Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa. Pöytäkirja tarkastajiksi valittiin Tero Aaltonen ja Arto Lindberg.

Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa. Pöytäkirja tarkastajiksi valittiin Tero Aaltonen ja Arto Lindberg. Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 6 / 2011 86 Kuntayhtymän yhtymähallitus Kokousaika Perjantai 26.8.2011 klo 10.00 11.37 Kokouspaikka Rantasipi Sveitsi, Härkävehmaankatu 4, 05900 Hyvinkää Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 40

Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 40 Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3 / 2015 39 Kuntayhtymän yhtymähallitus Kokousaika Tiistai 21.4.2015 klo 9.34 9.36 Kokouspaikka Uudenmaan Vammaispalvelut Oy:n tilat, Alhotie 24, 2. krs., 04430

Lisätiedot

Markku Niemelä, toimitusjohtaja, esittelijä Kimmo Luoti, hallintoassistentti, pöytäkirjanpitäjä. Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Markku Niemelä, toimitusjohtaja, esittelijä Kimmo Luoti, hallintoassistentti, pöytäkirjanpitäjä. Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 5 / 2012 75 Kuntayhtymän yhtymähallitus Kokousaika Torstai 21.6.2012 klo 10.00 10.20 Kokouspaikka Kuntayhtymän hallintorakennus, Einontie 1, 04600 MÄNTSÄLÄ Saapuvilla

Lisätiedot

Markku Niemelä, toimitusjohtaja, esittelijä Seppo Åstedt, hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä

Markku Niemelä, toimitusjohtaja, esittelijä Seppo Åstedt, hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 4 / 2012 61 Kuntayhtymän yhtymähallitus Kokousaika Torstai 31.5.2012 klo 10.00 11.06 Kokouspaikka Kokoushotelli Gustavelund, Kirkkotie 36, 04310 TUUSULA Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Katrina Harjuhahto-Madetoja, toimitusjohtaja, esittelijä Kaarina Kilpeläinen, talousjohtaja, pöytäkirjanpitäjä

Katrina Harjuhahto-Madetoja, toimitusjohtaja, esittelijä Kaarina Kilpeläinen, talousjohtaja, pöytäkirjanpitäjä Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3 / 2014 49 Kuntayhtymän yhtymähallitus Kokousaika Keskiviikko 23.4.2014 klo 10.00 10.37 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä puheenjohtajasta) Läsnä

Lisätiedot

Etevan hallinto, Karhukuja 1, 3. krs., 04600 Mäntsälä

Etevan hallinto, Karhukuja 1, 3. krs., 04600 Mäntsälä Eteva kuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 8 / 2014 120 Kuntayhtymän yhtymähallitus Kokousaika Torstai 27.11.2014 klo 10.00 11.30 Kokouspaikka Etevan hallinto, Karhukuja 1, 3. krs., 04600 Mäntsälä Saapuvilla

Lisätiedot

Markku Niemelä, toimitusjohtaja, esittelijä Seppo Åstedt, hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä Leena Pöyhönen, talousjohtaja ( 2)

Markku Niemelä, toimitusjohtaja, esittelijä Seppo Åstedt, hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä Leena Pöyhönen, talousjohtaja ( 2) Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 1 / 2012 1 Kuntayhtymän yhtymähallitus Kokousaika Torstai 1.3.2012 klo 13.00 14.35 Kokouspaikka Kuntayhtymän hallintorakennus, Einontie 1, 04600 MÄNTSÄLÄ Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 2 / 2011 20. Kuntayhtymän yhtymäkokous. Mäntsälän kunnantalon valtuustosali, Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ

Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 2 / 2011 20. Kuntayhtymän yhtymäkokous. Mäntsälän kunnantalon valtuustosali, Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 2 / 2011 20 Kuntayhtymän yhtymäkokous Kokousaika Keskiviikko 30.11.2011 klo 13.00 14.01 Kokouspaikka Mäntsälän kunnantalon valtuustosali, Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ Saapuvilla

Lisätiedot

Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 2 / 2012 33. Kuntayhtymän yhtymäkokous. Mäntsälän kunnantalon valtuustosali, Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ

Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 2 / 2012 33. Kuntayhtymän yhtymäkokous. Mäntsälän kunnantalon valtuustosali, Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 2 / 2012 33 Kuntayhtymän yhtymäkokous Kokousaika Torstai 29.11.2012 klo 13.00 14.26 Kokouspaikka Mäntsälän kunnantalon valtuustosali, Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ Saapuvilla

Lisätiedot

Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 2 / 2013 30. Kuntayhtymän yhtymäkokous. Mäntsälän kunnantalon valtuustosali, Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ

Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 2 / 2013 30. Kuntayhtymän yhtymäkokous. Mäntsälän kunnantalon valtuustosali, Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 2 / 2013 30 Kuntayhtymän yhtymäkokous Kokousaika Torstai 31.10.2013 klo 13.00 13.30 Kokouspaikka Mäntsälän kunnantalon valtuustosali, Heikinkuja 4, 04600 MÄNTSÄLÄ Saapuvilla

Lisätiedot

Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 1 / 2012 1. Kuntayhtymän yhtymäkokous. Kokoushotelli Gustavelund, Kirkkotie 36, 04310 TUUSULA. Martti Syväniemi 1-5 6-14

Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 1 / 2012 1. Kuntayhtymän yhtymäkokous. Kokoushotelli Gustavelund, Kirkkotie 36, 04310 TUUSULA. Martti Syväniemi 1-5 6-14 Eteva kuntayhtymä Pöytäkirja 1 / 2012 1 Kuntayhtymän yhtymäkokous Kokousaika Torstai 31.5.2012 klo 13.00 14.53 Kokouspaikka Kokoushotelli Gustavelund, Kirkkotie 36, 04310 TUUSULA Saapuvilla olleet edustajat

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012

VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012 VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012 Kokousaika Torstaina 06.09.2012 klo 18.30 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone Osallistujat Päätöksentekijät Himanen Sirpa Laitinen

Lisätiedot

Kaupungintalo, hallituksen huone

Kaupungintalo, hallituksen huone -2, KH 1.7.2010 9:00 Kokousaika Torstai 1.7.2010 klo 09.00 Kokouspaikka Kaupungintalo, hallituksen huone KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA VIRHE.

Lisätiedot

-2, KH 7.4.2014 14:00

-2, KH 7.4.2014 14:00 -2, KH 7.4.2014 14:00 Kokousaika Maanantai 7.4.2014 klo 14.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

-2, KH 20.4.2015 14:00

-2, KH 20.4.2015 14:00 -2, KH 20.4.2015 14:00 Kokousaika Maanantai 20.4.2015 klo 14.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2014

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2014 TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2014 Aika: Maanantai 16.6.2014 klo. 17.00 17.19 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen huone Läsnä: Veijo Kaskimäki puheenjohtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Marita Hietakoivisto

Lisätiedot

Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone

Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone -2, SIV 28.9.2012 8:00 Kokousaika 28.9.2012 klo 8.00 9.30 Kokouspaikka Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON HAKUSANOJA EI LÖYTYNYT. Pöytäkirjan nähtävänä pito Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

PARGAS STAD PARAISTEN KAUPUNKI SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Tarkastuslautakunta. TID - AIKA 27.3.2013 klo 17:00-18:15

PARGAS STAD PARAISTEN KAUPUNKI SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2013 1. Tarkastuslautakunta. TID - AIKA 27.3.2013 klo 17:00-18:15 1/2013 1 Tarkastuslautakunta TID - AIKA 27.3.2013 klo 17:00-18:15 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

puheenjohtaja 1. vpj. 2. vpj. jäsen A.Töllin varajäs. kv:n pj. kv:n I vpj. kv:n II vpj. kaupunginjohtaja Hallintojohtaja laskentapäällikkö

puheenjohtaja 1. vpj. 2. vpj. jäsen A.Töllin varajäs. kv:n pj. kv:n I vpj. kv:n II vpj. kaupunginjohtaja Hallintojohtaja laskentapäällikkö -1, KH 16.8.2010 14:00 Kokousaika 16.8.2010 kello 14.00-16.22. Kokouspaikka Kaupungintalo, hallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Jarmo Vuolteenaho

Lisätiedot

Leirikeskus Hammasniemi. Heikki Halla-aho, jäsen Marjaana Laitila-Säily, jäsen. Seija Ristimaa, jäsen. Erkki Torkkola, varajäsen

Leirikeskus Hammasniemi. Heikki Halla-aho, jäsen Marjaana Laitila-Säily, jäsen. Seija Ristimaa, jäsen. Erkki Torkkola, varajäsen HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginhallitus 16/2010 295 KOKOUSAIKA 13.9.2010 klo 14.10-14.58 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Leirikeskus Hammasniemi Erkki Rytky, puheenjohtaja Heikki

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Kokousaika 27.10.2009 klo 18.00 20.30 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Maanantai 10.11.2014 klo 08.00-8.30. Seinäjoki Areena, Kokoustila 70 A

Maanantai 10.11.2014 klo 08.00-8.30. Seinäjoki Areena, Kokoustila 70 A PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Maanantai klo 08.00-8.30 Seinäjoki Areena, Kokoustila 70 A Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 58. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 58. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4 /2015 Perusturvalautakunta Sivu 58 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstai 20.8.2015 klo 18.00 19.00 Isonkyrön

Lisätiedot

Kunnanhallitus 18/2010 551 (- 561) KOKOUSAIKA Tiistaina 7. joulukuuta 2010 klo 12.00-14.00

Kunnanhallitus 18/2010 551 (- 561) KOKOUSAIKA Tiistaina 7. joulukuuta 2010 klo 12.00-14.00 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 18/2010 551 (- 561) KOKOUSAIKA Tiistaina 7. joulukuuta 2010 klo 12.00-14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

ESKO KANGAS Esko Kangas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

ESKO KANGAS Esko Kangas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja -2, KV 19.12.2013 8:00 Kokousaika Torstaina 19.12.2013 klo 08.00 Kokouspaikka Valtuustosali (kahvit 07.30 -) KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

-2, KV 27.5.2014 18:30

-2, KV 27.5.2014 18:30 -2, KV 27.5.2014 18:30 Kokousaika Tiistaina 27.5.2014 klo 18.30 Kokouspaikka Valtuustosali (kahvit 18.00 -) KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN PÖYTÄKIRJA 08/2013

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN PÖYTÄKIRJA 08/2013 AIKA Keskiviikko 19.6.2013 kello 13.30 14.10 PAIKKA Technopolis Kuopio, D-osan 4. kerroksen tila D 4023 (huom! poikkeava kokoustila) käyntiosoite: Microkatu 1, 70210 Kuopio LÄSNÄ OLLEET PÄÄTÖSVALTAISET

Lisätiedot