Lunadella. Raportti Johanna Mantila

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lunadella. Raportti 2014. Johanna Mantila"

Transkriptio

1 Lunadella Raportti 2014 Johanna Mantila

2 1 SISÄLLYS 2 Mitä on tehty Missä ollaan nyt Mihin ollaan menossa... 8

3 2 MITÄ ON TEHTY Marras-joulukuussa 2013 aloimme miettiä Lunadellan ostamista yhdessä Camillan kanssa. Halusimme saada projektin, josta tulee säännöllisesti rahaa sekä opimme jotain uutta koko ajan. Meitä kiinnosti erityisesti Lunadellan liiketoiminnan kehittäminen. Otimme pikimmiten yhteyttä Hennaan ja vakuutimme olevamme juuri oikeat henkilöt Lunadellan jatkajiksi. Homma oli siltä osin selvä. Enää pitäisi vain vakuuttaa oma tiimi. Meillä oli tuolloin vielä yhteiskassa, joten Dynaamian vakuuttelu oli hieman hankalempi juttu, kuin Hennan. Lunadellan pyynti hinta oli 1500, jonka onnistuimme neuvottelemaan Selitimme tiimillemme tilanteen huolella, ja loppujen lopuksi saimme luvan ostaa Lunadellan, kunhan maksaisimme lainamme tiimille takaisin. Joululoman vietimme Lunadellan sisustamisen parissa. Halusimme panostaa alusta pitäen asiakkaiden viihtyvyyteen, sillä nykyinen tila näytti suorastaan kolkolta sairaala huoneelta, jossa on hassu pöytä keskellä eikä mitään muuta! Ikean reissu, maalia, tapettia, poraamista sekä somistamista ja heti näytti paremmalta. Asiakkaat huomasivat muutoksen heti ja saimmekin siitä rutkasti positiivista palautetta. Seuraavaksi alkoi kynsien tekemisen harjoittelu. Henna ja Iida opettivat meitä kädestä pitäen useita viikkoja ja tunteja. Aluksi se tuntui hankalalta ja aikaa vievältä (ensimmäiset kynnet teko aika 6h), mutta pikkuhiljaa homma alkoi sujua paremmin ja paremmin. Myös innostus kasvoi oppimisen myötä. Tammikuussa 2014 oli jo aika ruveta ottamaan ensimmäisiä maksavia asiakkaita. Koko tammikuun ajan palvelumme hinnat olivat puolet edullisimpia, koska kokemusta ei vielä kauheasti ollut kertynyt. Hurjan edulliset hinnat saivat asiakasmäärät nousemaan pilviin ja välistä tuntui, kun ei elämä olisi ollut mitään muuta kuin kynsien tekoa. Harkitsimme jo hetken aikaa kolmannen henkilön palkkaamista sillä päivät venyivät jatkuvasi iltamyöhään asti. Kun tammikuun tarjous viimein loppui ja hinnat palasivat normaaleiksi, asiakasmäärätkin tasaantuivat. Asiakkaita oli ihan kohtalaisesti ja tietyt kanta-asiakkaat rytmittivät toimintaa mukavasti. Silloin tällöin saattoi tulla muutamia uusia asiakkaita.

4 Helmikuussa 2014 Markkinoijan tie koulutuksen alettua myös Lunadellan palvelun laatuun sekä markkinointiin alettiin panostaa uudella tavalla. Luin seuraavia kirjoja; Asiakaspalvelun pikku jättiläinen, Luottamuksen arvoinen, Palvelumuotoilu ja Saiturin markkinointi kirja. Ja yritin etsiä vastausta, kuinka Lunadellan palvelusta saataisiin entistä rikkaampaa? Kuinka tuottaisimme lisäarvoa asiakkaalle? ja Kuinka saisimme ensimmäistä kertaa tulevat asiakkaat koukutettua palveluumme? MT:n sekä kirjojen myötä aloimme kiinnittää huomiota palvelun yksityiskohtiin. Lisäsimme muutamia lisäarvoa tuottavia toimenpiteitä palvelun kulkuun, kuten kynsiöljyn laittamisen ja käsien rasvaus hieronnan kera palvelun päätteeksi. Sekä kotihoidon kertaus asiakkaalle (löytyy myös nettisivuilta). Käytimme apuna MT:stä saatuja työkaluja kuten palvelupolkua. Otimme käyttöön myös viikon takuuajan laadun takaamiseksi. Aloimme miettiä millainen on Lunadellan työntekijä? Positiivinen ammattilainen, joka osaa lukea tilannetta sekä asiakasta! Päätimme että pyrimme kaikessa toiminnassamme käyttäytymään niin. Pelkkä palveluun panostaminen ei riittänyt vaan uusia asiakkaita tarvittaisiin enemmän! Seuraavaksi tarkkailun alle osui markkinointi. Ennen meitä Lunadellaa ei markkinoitu juuri mitenkään. Nettisivut sekä Facebook sivut olivat olemassa, mutta kumpiakaan ei hyödynnetty. Aloitimme säännöllisen Somen päivittämisen Facebookissa lisäsimme sinne kuvia ja muita ajankohtaisia postauksia useita kertoja viikossa. Aloimme myös käyttämään instagrammia aktiivisena sosiaalisena mediana. Päivitimme nettisivut ajan tasalle ja lisäsimme sinne kuvia. Google optimointi nettisivuilla onkin aina ollut hyvä, joten siihen ei tarvinnut keskittyä. Näistä toimenpiteistä oli suuresti hyötyä, sillä suurin osa tulevista asiakkaista kertoi löytävänsä meidät nettisivujen tai facebookin kautta. Osallistuimme myös paviljongissa järjestettäviin vauva messuille. Saimme messupaikan ilmaiseksi, joten minkäänlaista riskiä ei ollut. Tarkoituksena oli tuoda Lunadellaa esille äiteille. Teimme messupaikalla manikyyrejä, jaoimme flaijereia sekä kerroimme palveluistamme. Opimme messuilla oloa sekö saimme niiden kautta muutamia uusia asiakkaita, joten ilmaiseksi mahdollisuudeksi kannatti käydä. Vaikkakaan mikään kultakaivos se ei ollut. Markkinointi on aina semmoinen mystinen juttu johon voisi käyttää vaikka kuinka paljon aikaa ja rahaa. Tähän asti olemme hoitaneet markkinointia aikalailla ilmaiseksi enimmäkseen Somen kautta. Se on ollut aina osa-alue jota tulisi kehittää ja viedä uuteen sekä erilaiseen suuntaan. Riippuen siitä kuinka vakavaksi Lunadellan liiketoiminnan haluaa viedä.

5 Kesäkuussa 2014 aloimme tekemän myös varpaankynsien geelauksia. Euroopan matkan jälkeen kesäkuu tuli melkoisen nopeasti, jonka myötä uuden palvelun markkinointi jäi melko olemattomaksi. Tässäkin tapauksessa nettisivun ja somen varaan. Jonkun verran kesällä aikoja varpaankynsiin on mennyt, mutta vähemmän mitä kuvittelimme. Onneksi investoinnit uuteen palveluun olivat todella vähäiset. Näin syksyä kohti mentäessä varpaankynsien geelausta ei juurikaan tehdä kausiluonteisuutensa takia. Pidämme sen kuitenkin hinnastossa.

6 3 MISSÄ OLLAAN NYT Elokuussa 2014 lähdimme taas uusin tuulin liikkeelle. RipsiBarin asiakkaat olivat usein kysyneet, ripsihuollossa käydessään, sattuisivatko Vilja ja Ansku tietämään ketään hyviä rakennekynsien tekijöitä. Tästä ajatus sitten lähti liikkeelle. RipsiBarin tytöt ottivat meihin yhteyttä ja kysyivät haluttaisiinko me muuttaa RipsiBarin tiloihin. Näin molempien asiakkaat hyötyisivät, kun asiakkaalla olisi enemmän palveluita käytössä saman katon alla. Aloimme Camillan kanssa miettiä ehdotusta, tällä kertaa tosissamme. Ensimmäisen keskustelun jälkeen keskustaan muuttaminen ja vuokran maksaminen tuntuivat liian isolta riskiltä. Mietimme, että jos kuukausi tuloilla joutuisimme maksamaan (oma arvio) vuokraa, niin eihän meille jäisi tuotetilausten jälkeen mitään käteen. Onneksi kuitenkin päätimme mennä tapaamaan RipsiBarin tyttöjä. Rehellisellä puhella selvisikin, että meidän vuokra ei tulisikaan olemaan niin iso. Hyvässä hengessä saimme neuvoteltua kolmen kuukauden koe ajan, jonka aikana maksaisimme 210 suuruista kuukausi vuokraa, johon sisältyi työtila aulasta, kassajärjestelmä sekä sähköinen ajanvaraus. Kolmen kuukauden päästä neuvottelemme uudestaan vuokrasta, ottaen huomioon meidän odotettavan liikevaihdon nousemisen. Keskustaan muuton myötä päätimme toteuttaa myös Groupon kampanjan. (Kynsien teko tai Kynsien teko + huolto) Kampanjan tarkoituksena on tuoda isolle ihmisjoukolle tietoisuuteen Lunadellan olemassa olo keskustassa. Edullisen vuokramme ansiosta pystymme pitämään keskustan kilpailijoihin verrattuna huomattavan edulliset palvelu hinnat. Mikä on merkittävä kilpailuetu meille.

7 Groupon kampanja on toiminut valtavan hyvin ja se on tuonut ovista ja ikkunoista asiakkaita, jotka monet ovat olleet erittäin tyytyväisiä palveluumme sekä työmme jälkeen. Jotkut asiakkaat ovat sanoneet suoraan käyvänsä jatkossakin meillä edullisten hintojen sekä mukavan palvelun takia. Groupon kampanjan huono puoli on erittäin iso provisio, jonka Groupon ottaa välistä. Sekä valtava kalenterin täyttyminen Groupon asiakkaista, jolloin muille maksaville asiakkaille on vaikeaa löytää aikaa. Olemme kuitenkin laittaneet kantaasiakkaamme ajanvarauksessa etusijalle, sillä haluamme säilyttää heidän uskollisuutensa. Sijainnin paraneminen on houkuttanut myös muita maksavia asiakkaita hyvin Lunadellaan. Haasteena on tällä hetkellä hallita ajankäyttö hyvin Tiimiakatemian ja Lunadella välillä. Grouponin kampanja kestää kolme kuukautta, jonka jälkeen pystymme katsomaan todellista asiakasmäärää.

8 4 MIHIN OLLAAN MENOSSA Lunadellan uusi sähköinen ajanvarausjärjestelmä alkaa toimimaan lähiaikoina. Tarkoituksena on helpottaa niin asiakkaan ajanvarausta, kuin säästää meidän aikaa. Aikaisempi sähköposti ja puhelin ajanvaraus on ollut todella aikaa vievää puuhaa. Säilytämme jatkossa myös puhelin ajanvarauksen asiakkaita varten, jotka eivät osaa/halua käyttää sähköistä järjestelmää. Jatkossa kuitenkin s-posti toimii vain palautetta varten. Todellisen asiakasmäärän ja liikevaihdon nousemisen selvittyä voimme alkaa miettimään kolmannen työntekijän palkkaamista. Näin me saisimme enemmän aikaa tehdä myös muita projekteja sekä pystyisimme keskittymän enemmän Lunadella liiketoiminnan kehittämiseen, markkinointiin sekä muihin ulkoisiin ja sisäisiin seikkoihin. Mietteissä on alkaa kehittää myös oheistuotteiden myyntiä. Alkaisimme jälleen myymään enemmän tuotte sarjoja, kuten Essie kynsilakkoja. Lisäksi haluamme jatkossa panostaa yhteistyöhön RipsiBarin kanssa. Ensimmäinen askel on RipsiBarin järjestämät kauneusillat, jossa olemme mukana tekemässä manikyyrejä sekä esittelemässä palveluitamme. Myös yhteistyö muiden keskustan tapahtumien ym. kanssa on hyvä pitää mielessä. Lunadella on mukana 29.8 Muodin yössä tarjoamassa kauneuspalveluja asiakkaille. Lunadellan nykyhetki sekä lähitulevaisuus näyttävät hyvältä. Kehitettävää ja uudistettavaa on niin paljon, kun jaksaa vain tehdä ja mielikuvitus antaa myöten. Enää pitäisi vain pähkäillä kuinka toisissaan tässä sarjassa haluaa painia.

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Sami Vesamo - Voimatiimi Voimatiimi.fi Sivu 1 Sisällysluettelo Alkusanat... 3 Miksi yrityksen kannattaa markkinoida Facebookissa?... 4 Mikä on Facebook?... 4 Menestyvän

Lisätiedot

Luonnontieteiden ala 12/26/2005

Luonnontieteiden ala 12/26/2005 Joni Syrjälä PÄÄTTÖTYÖ Opponentti: Rauno Saukkonen ja Antti Leino Joni Syrjälä PÄÄTTÖTYÖ Tekijä Joni Syrjälä Julkaisupäivämäärä 3.2.2006 Työn nimi LAN-partyn organisointi Sivumäärä 21 Liitteitä 0 kpl Oppilaitoksen

Lisätiedot

Pikaopas B2B verkkokaupan maailmaan

Pikaopas B2B verkkokaupan maailmaan Pikaopas B2B verkkokaupan maailmaan CASE: LVI-TUKKU Pentti toimitusjohtaja Sirpa myynnin assistentti Erkki myyjä Sähköinen tuotetiedon hallinta tehostaa myyntiä Laadukas, helposti saatavilla oleva tuotetieto

Lisätiedot

Kokkolan Yhteislyseon lukio

Kokkolan Yhteislyseon lukio NY Vuosikatsaus tilikaudelle Kokkolan Yhteislyseon lukio Sisällysluettelo Johdanto... 3 Toimitusjohtajan katsaus vuoteen... 3 Henkilöstön esittely... 5 Toiminta tilikaudella... 6 Liikeidea... 6 Omistussuhteet...

Lisätiedot

SÄHKÖISEN MARKKINOINNIN HYÖDYNTÄMINEN YRITYSTOIMINNASSA

SÄHKÖISEN MARKKINOINNIN HYÖDYNTÄMINEN YRITYSTOIMINNASSA Opinnäytetyö (AMK) Palvelujen tuottaminen ja johtaminen Restonomi 2013 Mika Kuusisto SÄHKÖISEN MARKKINOINNIN HYÖDYNTÄMINEN YRITYSTOIMINNASSA case: Paimek Oy OPINNÄYTETYÖ (AMK) TIIVISTELMÄ TURUN AMMATTIKORKEAKOULU

Lisätiedot

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana

Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Vältä 7 kalleinta virhettä internetmarkkinoinnissa ja opi ottamaan maksimaalinen hyöty internetistä markkinointikanavana Teemu Kinnunen internetmarkkinointi.fi Kuka on Teemu Kinnunen ja miksi häntä kannattaa

Lisätiedot

LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2011

LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2011 LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2011 HSK Sähkö laskee tarjoukset tarkalla työkalulla s.4 Asentajan UUSI tehotyökalu Asentajan Mobiili s. 6 Rindessolla on laskutus ajan tasalla s. 8 Tutkitusti toimiva

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä HANNA TUURI

Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä HANNA TUURI Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä HANNA TUURI 1 Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä Taitto ja grafiikat Minna Nissilä Tampereen ammattikorkeakoulun julkaisuja. Sarja B. Raportteja

Lisätiedot

Verkosto on kaiken A ja O

Verkosto on kaiken A ja O Veli-Matti Toivonen Verkosto on kaiken A ja O Hyvin onnistuvan isännöintityön mallitus Kiinko on yhteisnimi Kiinteistöalan Koulutussäätiölle ja Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy:lle. Kiinko tarjoaa lisä-

Lisätiedot

ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES. CAL360 DEGREES, www.cal360d.com, antti.larvala@cal360d.com

ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES. CAL360 DEGREES, www.cal360d.com, antti.larvala@cal360d.com ANTTI LARVALA CAL360 DEGREES IDEANIKKARIN HUNAJAPURKKI Johdanto Viime keväänä, kun olin myymässä asuntoani, sain päähäni hullun ajatuksen. Ajattelin testata ihan käytännössä ideaani uudesta markkinointitavasta.

Lisätiedot

lähtenyt liikkumaan LÄHTENYT LIIKKUMAAN -HANKKEEN LOPPURAPORTTI

lähtenyt liikkumaan LÄHTENYT LIIKKUMAAN -HANKKEEN LOPPURAPORTTI lähtenyt liikkumaan LÄHTENYT LIIKKUMAAN -HANKKEEN LOPPURAPORTTI Terveysliikuntamallien integrointi korkeakoululiikuntaan lähtenyt liikkumaan Sisältö 1 YLEISTÄ LÄHTENYT LIIKKUMAAN -HANKKEESTA 11 1.1 Toiminnan

Lisätiedot

YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti

YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti Palaute kerätty projektiin osallistuneilta yrittäjiltäajalla 27.11. 15.12.2013 Palautetta antoi 26 / 26 yrittäjää, vastausprosentti 100% Koen,

Lisätiedot

Jarkko Vuollet LIIKETOIMINTASUUNNITELMA SKOOTTERIKAUPAN PERUSTAMISESTA

Jarkko Vuollet LIIKETOIMINTASUUNNITELMA SKOOTTERIKAUPAN PERUSTAMISESTA Jarkko Vuollet LIIKETOIMINTASUUNNITELMA SKOOTTERIKAUPAN PERUSTAMISESTA Opinnäytetyö KESKI-POHJANMAAN AMMATTIKORKEAKOULU Tuotantotalouden koulutusohjelma Tammikuu 2009 Yksikkö Ylivieska Aika 22.1.2009 Tekijä/tekijät

Lisätiedot

Verkkomarkkinoinnin opas

Verkkomarkkinoinnin opas Verkkomarkkinoinnin opas 1 Modernia markkinointia verkossa Tämä opas on tehty sinulle, verkkomarkkinoinnista kiinnostunut yrittäjä, olet sitten vasta-alkaja tai jo konkari. Alkavalla yrittäjällä on harvoin

Lisätiedot

Pilke Stay Up Late 2015

Pilke Stay Up Late 2015 Pilke Stay Up Late 2015 Tapahtumajärjestäminen Sami Haverinen Anni Ketola Jenni Korhonen Leena Korteniemi Vilma Linna Pauliina Suojärvi Maarit Tähkänen Soluessee Kesäkuu 2015 Liiketalous Proakatemia 2

Lisätiedot

LIIKKUVA TOIMISTO. LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2013. Summer edition. Adminetin ansiosta Restasähköllä on. Kylmästä lämpimään

LIIKKUVA TOIMISTO. LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2013. Summer edition. Adminetin ansiosta Restasähköllä on. Kylmästä lämpimään LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2013 Summer edition Sähkö OK J. Mänty ja Kuopion Putki ja Säätö Kylmästä lämpimään AK-Sähkö Oy Adminet osaksi asentajien arkea HELPPO LOMIEN HALLINTA Adminetin lomakalenterilla

Lisätiedot

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland Projektikoordinaattori Sari Huuhtanen Matkapäiväkirja Sambiasta 31.10. 16.11.2007 31.10. 1.11 Matka Matka Lusakaan sujui mukavasti. Istuin lentokoneessa puolalaisen nunnan vieressä, joka oli tehnyt vuosia

Lisätiedot

PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus

PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus 1 (1) PK-yrityksen CRM-järjestelmän hankinta ja toteutus Business Databases Oy Seppo Lavikka Business DataBases Oy, Tekniikantie 12, 02150 Espoo, puh: (09) 251 731 47, seppo.lavikka@bdb.fi, www.bdb.fi

Lisätiedot

LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 1/2013

LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 1/2013 LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 1/2013 Telilän Sähkötyö: Aikaa perheelle ja kehittämiselle Saarijärven Ilmastointi kyllästyi mappisirkukseen ULKOISTA ITSESI - VAIKKA LOMALLE LVI-Laskenta Oy hoitaa

Lisätiedot

Puolessa vuodessa. lisää tulosta. LVIS-Maailma. HUOLTOSOPIMUSLASKUTUS Helpotusta töiden organisointiin AIKAA JA RAHAA

Puolessa vuodessa. lisää tulosta. LVIS-Maailma. HUOLTOSOPIMUSLASKUTUS Helpotusta töiden organisointiin AIKAA JA RAHAA LVIS-Maailma Admicomin asiakaslehti 3/2012 HUOLTOSOPIMUSLASKUTUS Helpotusta töiden organisointiin Sähkö OK J. Mänty säästää Adminetilla AIKAA JA RAHAA ADMINET-TAPAHTUMARUUTU Urakan seuranta vieläkin helpommaksi

Lisätiedot

Myyntivoimaa.fi. Myynnin koulutusmateriaali. Myyntivoima Partnerit Oy

Myyntivoimaa.fi. Myynnin koulutusmateriaali. Myyntivoima Partnerit Oy Myyntivoimaa.fi Myynnin koulutusmateriaali Myyntivoima Partnerit Oy SISÄLLYS 1 JOHDANTO 3 1.1 Myyntivoimaa.fi myynnin koulutusmateriaalin tarkoitus 3 1.2 B to B myynti 3 1.3 Oppimisen portaat 3 1.4 Aktiivinen

Lisätiedot

Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007

Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007 Tiehallinnon asiakaspalvelun asiakkaat ja tuotteet -määrittely Asiakashaastattelut Tiehallinnon sisäisiä julkaisuja 5/2007 Tiehallinnon asiakaspalvelun asiakkaat ja tuotteet -määrittely Asiakashaastattelut

Lisätiedot

Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi. Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä

Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi. Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä Julia Hämäläinen Kuopion klassillinen lukio Yhteiskuntaoppi Sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet suomalaisissa pkt-yrityksissä Tiivistelmä Tutkimuksen aiheeksi valittiin sosiaalisen median hyödyntämismahdollisuudet

Lisätiedot

CASE SISUSTUS SATIINI OY. Tiimiyrittäjänä elämyksellisessä Riviéra Maison -myymälässä

CASE SISUSTUS SATIINI OY. Tiimiyrittäjänä elämyksellisessä Riviéra Maison -myymälässä CASE SISUSTUS SATIINI OY Tiimiyrittäjänä elämyksellisessä Riviéra Maison -myymälässä Heli Saari Anniina Liukkonen Opinnäytetyö Toukokuu 2010 Yritystoiminnan kehittämisen koulutusala, Tiimiakatemia Liiketalouden

Lisätiedot

Hämeenlinna. - Varhaiskasvatus 2011

Hämeenlinna. - Varhaiskasvatus 2011 1 Hämeenlinna - Varhaiskasvatus 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan varhaiskasvatuksen palveluita?. 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan varhaiskasvatuspalveluita tulevaisuudessa?...

Lisätiedot

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme SISÄLTÖ JOHDANTO VINKKI NUMERO 1: Pohjatyöt kuntoon ennen aloitusta! Kenelle markkinoit tuotteitasi ja palveluitasi? Miten haluat kohdata asiakkaasi?

Lisätiedot

Osallista asiakkaasi

Osallista asiakkaasi True Insight 2 communication design Some on meillä ihan zero Jospa toimisto tekisi edes sen minkä lupaa Ideointia ja selkeitä käytännön ratkaisuja, pliis. Viestintämuotoilu 2013 -raportti Osallista asiakkaasi

Lisätiedot

Kodin remontointi Taivas vai helvetti?

Kodin remontointi Taivas vai helvetti? Consultants for Strategic Futures Kodin remontointi Taivas vai helvetti? Tiivin trendiraportti 2014 Me kaikki Tiivituotteella työskentelevät haluamme ovi- ja ikkunatuotteidemme kautta parantaa suomalaisten

Lisätiedot

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet

VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet VERKKOTEHTÄVÄT Yrittäjyyden ja tuotteistamisen perusteet Christina Daous Yrittäjyys ja tuotteistaminen (5+5 op) Maaliskuu 2013 SISÄLLYS 1 Yrittäjyysajattelu - sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys 1 op 4 2 Yrityksen

Lisätiedot