LAITASAAREN RUKOUSHUONEEN 80- VUOTISJUHLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAITASAAREN RUKOUSHUONEEN 80- VUOTISJUHLA 5.8 2012."

Transkriptio

1 1 LAITASAAREN RUKOUSHUONEEN 80- VUOTISJUHLA Arvoisat juhlavieraat! Sinun siunaavien kättesi alla vietämme tänään Laitasaaren rukoushuoneen 80- vuotisjuhlaa. Tämän rukoushuoneen alullepanija ja perustaja oli neiti Kaisa Heikkinen, jonka syntymästä tuli vast`ikään kuluneeksi 150 vuotta. Syvän kristillisen vakaumuksen omaavana hän koki, että tämä kylä tarvitsee oman hengellisen kokoontumistilan, koska matka Laitasaaresta kirkkoon oli pitkä ja 1930 luvun alussa kulkivälineitä oli heikosti. Asia sai nopeasti tulta kyläläisten keskuudessa.

2 2 Päätettiin rukoushuoneen asianharrastajien kesken pitää kokous syyskuun 14 päivä 1930, jossa sitten yksimielisesti tehtiin päätös perustaa rukoushuone kylälle ja ryhtyä toimimaan asian hyväksi. Valittiin johtokunta, johon Kaisa Heikkisen lisäksi kuuluivat rovasti K. A Strömmer puolisoineen, Anna ja Antti Timonen, Fanny ja Juho Vainiokangas, Matti Kärnä ja Heikki Siekkinen. Rahan keruuta varten pidettiin ompeluseuroja, myyjäisiä ja arpajaisia. Toimittiin ahkerasti ja väkeä oli paljon molemmilta puolilta jokea. Seuraava kokous olikin sitten helmikuussa 1932, jossa jo keskusteltiin rukoushuoneen paikasta. Ehdolla oli kuusi eri paikkaa, joista lopulta valittiin tämä Siepon Ojalan maapaikka.

3 3 Keskusteltiin myös sopivan huoneuston ostamisesta. Se löytyi Sanginjoelta Laajin tilalta, hyväkuntoinen hirsirakennus, joka oli valmistunut jo ennen vuotta Rakennuksen siirtäminen tapahtui talkootyönä ja hevosvoimin. Erillinen rakennustoimikunta valvoi sen pystytystä, joka tapahtui urakkatyönä. Samana vuonna rukoushuone oli jo valmis ja Kaisa Heikkinen täytti 70 vuotta. Toiminta alkoi heti vilkkaana. Varsinainen rukoushuoneyhdistyksen perustava kokous pidettiin kesäkuun toinen päivä Läsnä oli rovasti Strömmer, Antti Timonen, Juho Yrjänä, Kustaa Ojala, Aappo Pikkarainen, Kirsti Keränen, Hulda Rahko ja Kaisa Heikkinen.

4 4 Yhdistykselle laadittiin säännöt, joissa on mm. näin: Rukoushuoneen tarkoitus on talossaan, joka on Siepon maalla tarjota sopivaa huoneustoa jumalanpalveluksia, hartaushetkiä, pyhäkouluja ja semmoisia kokouksia varten, jotka tarkoittavat kirkollisen ja uskonnollisen elämän edistymistä. Ainoana ehtona on, että niissä julistettava Jumalan sana on yhtäpitävä ev.lut tunnustuksen kanssa uudistettuihin sääntöihin merkittiin toimintaperiaate entisin sanamuodoin. Sota- aikana toiminta oli vaimentunut hiljaisemmaksi, vilkastuen voimakkaasti heti sodan jälkeen, kun uusi kirkkoherra A.I Heikinheimo oli tullut Muhokselle. Hän ja hänen vaimonsa Soile valittiin yhdistyksen johtokuntaan.

5 5 Varojen kerääminen talon ylläpitämiseksi voimistui. Silloin iäkkään Kaisa Heikkisen huolenpito tuli rukoushuoneen varoilla mahdolliseksi ja sitä tehtävää hoiti uskollisesti Dagmar Pakonen lähes Kaisan kuolemaan asti. Iäisyyskutsun Kaisa Heikkinen sai 25 päivänä elokuuta vuotiaana, Muhoksen kunnalliskodissa. Muistotilaisuus pidettiin rukoushuoneella. Saattoväki muisti kiitollisuudella Kaisaa ja hänen elämäntyötään. Talvikausina työseurat kodeissa yleistyivät rukoushuoneen ylläpitämiseksi luvulla uutena toimintana alkoi myös tyttö- ja poikakerhot. Rukoushuoneen kesäjuhlista tuli perinne.

6 6 Kyläläisten käsi oli karttuisa. Kun varoja oli tullut yli oman tarpeen, muisti rukoushuoneyhdistys avuntarpeessa olevia kyläläisiä joulupaketein ja lahjashekein luvulla toiminta hiljeni mm. asukkaiden vähemisen takia. Kesäjuhlia kuitenkin pidettiin luvulla tehtiin rukoushuoneella peruskorjausta. Seurakunnan avustuksella saatiin laitettua uudet ikkunat, vesijohto-, viemäri- sisä - wc ja sähkölämmitys. Toiminta elpyi myös uuden, kaupungista maalle muuttoliikkeen myötä. Seurakunta alkoi pitämään säännöllisesti lasten päiväkerhoa aina vuoteen 1999 saakka luvulla rukoushuoneen käyttö seurakunnallisiin tilaisuuksiin lisääntyi.

7 7 Varhaisnuorten toimintakerho ja pyhäkoulu toimivat. Pidettiin kyläkirkkoja, lähetysiltoja, virsilaulutilaisuuksia, kinkereitä ja seuroja. Kauneimmat joululaulut ja jouluaamun Jumalanpalvelus muodostuivat perinteeksi, joka edelleen jatkuu. Nykyvuosien toiminnassa on vakiintunut maanantain aamurukous, seurakuntapiiri, perhekerho, hiljaisen viikon iltakirkko, seurat, juhannusviikon kesälaulajaiset, lähetysystävien makkaranpaistoilta, lisäksi on pidetty lähetysiltoja sekä musiikkitilaisuuksia. Ilolla on voinut todeta, että vuosittain on vietetty yksityisiä perhejuhlia kuten kaste -, muisto ja rippijuhlia, sekä vihkitilaisuuksia ja kihlajaisetkin.

8 8 Yhdistyksistä nykyisin kokoontuu täällä säännöllisesti Laitasaaren Martat. Samoin Laitasaaren jako- ja kalastuskunta ovat pitänyt vuosittain vuosikokouksensa tässä tilassa. Rukoushuoneesta vastaa edelleenkin Laitasaaren evankelis- luterilainen rukoushuoneyhdistys, toiminnan tapahtuessa tiiviissä yhteistyössä seurakunnan kanssa. Nykyisellään hallitukseen kuuluvat Asta Pikkarainen, puheenjohtajana, Anna- Mari Silenius, varapuheenjohtajana, Eila Oksa, sihteerinä, jäseninä Irja Männikkö, Tuula Perä, Lea Ojala-Hänninen ja Vappu Räätäri. Rahastonhoitaja toimii Pertti Ranta, asiantuntijajäsenenä kirkkoherra, rovasti Jouni Heikkinen. Kiinteät kulut katetaan seurakunnan toimintakuukausilta maksamalla vuokralla, mutta talkootyöllä on

9 edelleenkin suuri merkitys talon ylläpidossa. Tänä päivänä tämä tila on melko hyvässä kunnossa. Vanhassa rakennuksessa riittää toki aina kunnostettavaa ja seuraava projekti onkin vesikaton uusiminen. 9 Eri vuosikymmeninä tehdyt useat korjaukset ja kunnostukset eivät olisi olleet mahdollisia ilman talkootyötä, joita itsekukanenkin kyläläinen on antanut voimiensa mukaan tämän talon ylläpitoon. Ystävien käsi on ollut monella tapaa antelias. Esimerkiksi täällä olevat kaunistukset on saatu lahjoituksina. Laitasaaren jakokunta on useamman kerran myöntänyt avustuksia korjaustöihin. Viimemmäksi se myönsi avustuksen keittiön peruskorjaukseen. Nyt keittiö vastaa täysin nykypäivän vaatimuksia.

10 Myös seurakunnalta on saatu avustuksia. Lahjoituksia ovat antaneet myös yksityiset henkilöt. Varoja on lisäksi kerätty myyjäisillä, arpajaisilla ja kolehdeilla. 10 Laitasaarelaiset ovat aina kokeneet rukoushuoneen omakseen ja pitäneet siitä hyvää huolta. Kylästämme löytyy myös sukuja kuten Yrjänän, Ojalan, Keräsen ja Rannan suvut - jotka ovat toimineet aktiivisesti, ollen toiminnassa mukana jopa neljännessä sukupolvessa. Olen saanut olla mukana tässä toiminnassa 24 vuoden ajan. Toiminta on antanut minulle elämän sisältöä ja uskoa Jumalan ylläpitävään voimaan.

11 Kunnioitan ja tunnen suurta kiitollisuutta sekä nykyisiä että aiempia puurtajia kohtaan. Toivon että uudetkin asukkaat jotka tänne ovat muuttaneet ja jotka tänne muuttavat, löytäisivät tämän huoneen levähdyspaikkana ja rauhaa antavana tilana nykyisen kiireisen elämäntahdin keskellä. 11 Toivon myös että tulevaisuuskin kantaa, elämänuskoa, toivoa ja rakkautta tätä huonetta kohtaan. Ja se ystävämieli jonka täällä olen kokenut näkyisi edelleenkin tulevien vuosien varrella. Jumala on ollut uskollinen kutsuessaan ihmisiä työtovereikseen ja jotka ovat uskaltautuneet näyttämään Jumalan suuruuden. Kaisa Heikkisen sisimmästä syttynyt liekki on kantanut hedelmää viinipuun tavoin tähän saakka.

12 Hänen viimeisten elinpäivien toistuva sana oli ollut Minun Herrani Jeesus Olkoon tämä sana myös tänä päivänä tässä rukoushuoneessa kävijän voima ja lähde. Tämän sanan varassa on hyvä elää. Asta Pikkarainen Rukoushuoneyhdistyksen puheenjohtaja

SLEY:N VAASAN OSASTO IOO-VUOTTA

SLEY:N VAASAN OSASTO IOO-VUOTTA SLEY:N VAASAN OSASTO IOO-VUOTTA Opettajani Helvi Valkosen osaston 70-vuotis juhliin laatíman esitelmän pohjalta muokannut Riitta Pohjanpalo 2006 Toiminnan alku Joulukuun ensimmä senä päivänä 1906 on pidetty

Lisätiedot

RAUMAN VANHA RUKOUSHUONE (nyk. Kulttuuritalo Poselli)

RAUMAN VANHA RUKOUSHUONE (nyk. Kulttuuritalo Poselli) RAUMAN VANHA RUKOUSHUONE (nyk. Kulttuuritalo Poselli) Sisällysluettelo: Rauman kaupunki osti vanhan rukoushuoneen...1 Kunnostustyö rakennuksen ehdoilla...1 Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen

Lisätiedot

Saarna 3. sunnuntaina ennen pääsiäistä 16.2.2014, Lasse Räty (Luther-talon kirkkosalin remontin jälkeen uudelleen käyttöön siunaamisen messussa)

Saarna 3. sunnuntaina ennen pääsiäistä 16.2.2014, Lasse Räty (Luther-talon kirkkosalin remontin jälkeen uudelleen käyttöön siunaamisen messussa) Saarna 3. sunnuntaina ennen pääsiäistä 16.2.2014, Lasse Räty (Luther-talon kirkkosalin remontin jälkeen uudelleen käyttöön siunaamisen messussa) Armoa ja rauhaa teille Jumalalta, meidän isältämme ja Vapahtajalta

Lisätiedot

Lukijalle. Seinäjoella kesäkuun 1.p:nä 2004 Ossi Polari. Aabraham Björklundin Sukuseura ry:n 10-vuotis historiikki

Lukijalle. Seinäjoella kesäkuun 1.p:nä 2004 Ossi Polari. Aabraham Björklundin Sukuseura ry:n 10-vuotis historiikki Lukijalle Edessäsi on 10-vuotis -juhlanumero. Alun perin tästä piti tulla todellinen JUHLA-AVIISI, mutta resurssit eivät riittäneet. Puuttui kirjoittajia, puuttui työvoimaa ja aikaa sekä rahaa. Siksi joudumme

Lisätiedot

Merimaskun kirkonmäen puita syyskuulla 2013

Merimaskun kirkonmäen puita syyskuulla 2013 Matti Huovinen MERIMASKUN SEURAKUNTA 2013 Muisteluksenomainen kirkkoherran katsaus kuluneeseen vuoteen ja osittain myös kauemmas taaksepäin ja eteenpäin (MH 1.2.2014) Merimaskun seurakuntaneuvosto 9.joulukuuta

Lisätiedot

VÄRI. Kunnan mainos. Rauhallista Joulunaikaa, Onnea vuodelle 2011! Joutsan Joutopäivät 40 v. 8.-10.7.2011 Tavataan Talomuseolla!

VÄRI. Kunnan mainos. Rauhallista Joulunaikaa, Onnea vuodelle 2011! Joutsan Joutopäivät 40 v. 8.-10.7.2011 Tavataan Talomuseolla! 1 VÄRI Kunnan mainos Rauhallista Joulunaikaa, Onnea vuodelle 2011! Joutsan Joutopäivät 40 v. 8.-10.7.2011 Tavataan Talomuseolla! JOUTSAN KUNTA 2 Joutsan Joulu 2010 Sisällysluettelo Puheenjohtajan tervehdys...4

Lisätiedot

Mirja Aatsinki Alakylän nuorisoseura Toivolan historiikki 90-vuotisjuhlassa 21.5.2011

Mirja Aatsinki Alakylän nuorisoseura Toivolan historiikki 90-vuotisjuhlassa 21.5.2011 Mirja Aatsinki Alakylän nuorisoseura Toivolan historiikki 90-vuotisjuhlassa 21.5.2011 Hyvät juhlavieraat Tänä päivänä Alakylän nuorisoseura Toivola juhlii 90 vuotta kestänyttä taivaltaan. Olen tutkinut

Lisätiedot

Rakkaat ylioppilaskodin entiset ja nykyiset asukkaat sekä muut ystävät!

Rakkaat ylioppilaskodin entiset ja nykyiset asukkaat sekä muut ystävät! Hannu Mustakallio Historiallinen katsaus Lestadiolaisten ylioppilaskodin 60-vuotisjuhla Helsingin tuomiokirkon krypta 24.10.2009 Rakkaat ylioppilaskodin entiset ja nykyiset asukkaat sekä muut ystävät!

Lisätiedot

Hyvien tuulten satama

Hyvien tuulten satama Merimieslähetysompeluseurasta merimieskirkkopiiriksi Hyvien tuulten satama Turun Mikaelinseurakunnan merimieskirkkopiiri 50 vuotta Historiikki juhlavuonna 2008 Timo Hanttu Katriina Kivenheimo Kansi: Kompassikuvio,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Kuvat: Erkki Venäläinen, Aila Valkeapää, Anja Venäläinen ja Seppo Venäläinen. Toimitus: Seppo Venäläinen

Sisällysluettelo. Kuvat: Erkki Venäläinen, Aila Valkeapää, Anja Venäläinen ja Seppo Venäläinen. Toimitus: Seppo Venäläinen Venäläisten Sukuseuran 20-vuotisjuhla 6.6.2009 Sisällysluettelo Puheenjohtajan tervehdys... 3 Sukuseuran syntytaipaleelta, Kirsti Kekäle.. 4 Venäläisten sukuseura 2009, Tarja Pirkkalainen. 5 Suku on paras,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJOIHIN PANTUA Pentti Pulkkinen Kolkun kyläjuhlassa 19.07.2008

PÖYTÄKIRJOIHIN PANTUA Pentti Pulkkinen Kolkun kyläjuhlassa 19.07.2008 PÖYTÄKIRJOIHIN PANTUA Pentti Pulkkinen Kolkun kyläjuhlassa 19.07.2008 Kolkun pienviljelijäyhdistys perustettiin joulukuun 8. päivänä 1928. Kylän elämä oli täysin erilaista kuin tänään. Tuolloin elettiin

Lisätiedot

HYVINVOINTIKESKUS VALMISTUU LÄHIPALVELUT PARANEVAT. Tarvasjoen Hyvinvointikeskus valmistumassa keväällä 2010. Kuva: Eeva Sisso

HYVINVOINTIKESKUS VALMISTUU LÄHIPALVELUT PARANEVAT. Tarvasjoen Hyvinvointikeskus valmistumassa keväällä 2010. Kuva: Eeva Sisso TARVAS KOTISEUTULEHTI N:o 1, 2010 Toimittanut Kalervo Mäkinen HYVINVOINTIKESKUS VALMISTUU LÄHIPALVELUT PARANEVAT Tarvasjoen Hyvinvointikeskus valmistumassa keväällä 2010. Kuva: Eeva Sisso Tarvasjoen kunnan

Lisätiedot

HALLITUS. Tuomo Honkanen puheenjohtaja maja 262 gsm 0400-439 018 fax (09) 343 2909 E-mail koti: tuomo.honkanen@pp2.inet.fi

HALLITUS. Tuomo Honkanen puheenjohtaja maja 262 gsm 0400-439 018 fax (09) 343 2909 E-mail koti: tuomo.honkanen@pp2.inet.fi 1 / 2004 1 2 2. kansi www.poliisimajalaiset.fi HALLITUS Vuosijulkaisu: Poliisimajalaiset ry Kajaaninlinnantie 1 C 20 00900 Helsinki 7. vuosikerta Päätoimittaja: Vesa Lilja vesa.lilja@welho.com Ilmoitusmyynti

Lisätiedot

ja koivut pressukasojen nurkissa koristivat tilan, oli juhlahuone valmis.

ja koivut pressukasojen nurkissa koristivat tilan, oli juhlahuone valmis. Pisarakirje Elokuu 2014 Pisara toiminut 15 vuotta Kesäkuun lopulla juhlittiin ja muisteltiin Pisaran 15-vuotista taivalta Ketolan navetan vintillä pidetyissä seuroissa. Kun säätiedotus vakaasti sadetta

Lisätiedot

Mannakka. Seurakunta-lehti joulukuu 2010

Mannakka. Seurakunta-lehti joulukuu 2010 Mannakka Seurakunta-lehti joulukuu 2010 Paimenen sana Alussa oli Sana Johannes aloittaa evankeliuminsa sanoilla: Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan

Lisätiedot

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA RIIHIMÄEN IDÄNTYÖN KUULUMISIA ELOKUU 2009 PUHEENJOHTAJAN PALSTA ILOSANOMAN TUOJAN ASKELET Keskikesä, aurinko ja loma varustavat meitä joka vuosi uudestaan pitkään

Lisätiedot

Kirkkoherra hevoskyydillä eläkepäiville

Kirkkoherra hevoskyydillä eläkepäiville Kunnan ja seurakunnan tiedotuslehti huhtikuu 2012 40. vuosikerta Kirkkoherra hevoskyydillä eläkepäiville Ypäjän kirkkoherra rovasti Risto Ahti kyydittiin hevoskärryillä kirkkoon Ypäjän Hevosopiston toimesta

Lisätiedot

HÄN ASETTI LAPSEN HEIDÄN KESKELLEEN

HÄN ASETTI LAPSEN HEIDÄN KESKELLEEN HÄN ASETTI LAPSEN HEIDÄN KESKELLEEN Vantaan Vantaankosken seurakunnan lapsityö vuosina 1966 1984 Itä-Suomen yliopisto Filosofinen tiedekunta teologian osasto/ läntinen teologia Pro gradu -tutkielma, syksy

Lisätiedot

Kreivilän kansakoulun historiaa. Yksityisten perustama ja kunnalle lahjoittama. MYRSKYLÄN KREIVILÄN (GREFNÄSIN) KANSAKOULUN HISTORIA AJALTA 1907-1927

Kreivilän kansakoulun historiaa. Yksityisten perustama ja kunnalle lahjoittama. MYRSKYLÄN KREIVILÄN (GREFNÄSIN) KANSAKOULUN HISTORIA AJALTA 1907-1927 Huom. Tämä Internetissä julkaistava teksti noudattelee alkuperäistä lähes kirjaimellisesti. Painoym. virheitä ei ole juurikaan korjattu. Alkuperäinen historiikki on säilytettävänä Myrskylän kunnan arkistossa.

Lisätiedot

Matka kevään ihmeen keskellä,

Matka kevään ihmeen keskellä, KESÄKUU 2010 LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA R I I H I M Ä E N I D Ä N T Y Ö R Y VERA PUHEENJOHTAJAN PALSTA Suo puhallus helluntaituulen Heleää helluntaita kaikille! Pyhän Hengen vuodattamisen

Lisätiedot

Pääkirjoitus. Tapolan kyläyhteisö

Pääkirjoitus. Tapolan kyläyhteisö T A P O L A L E H T I Joulukuu 2000 1 Pääkirjoitus Vuoden kulkiessa kohti loppuaan on tavallista tehdä yhteenveto kuluneesta ajasta. Tarkastelemme itseämme, mitä olemme kokeneet, mita tehneet ja mitä jättäneet

Lisätiedot

PIIRTEITÄ VANA]AN KANSANOPETUKSESTA

PIIRTEITÄ VANA]AN KANSANOPETUKSESTA PIIRTEITÄ VANA]AN KANSANOPETUKSESTA Akseli Salokannel Lokakuun 1. päivänä 1955 täytti Vanajan vanhin, kirkonkulman kansakoulu 90 vuotta. Se on siis maamme vanhimpia kansakouluja. Täällä Etelä-Hämeessä

Lisätiedot

Keminmaan eläkeläiset tuottivat oman kirjan

Keminmaan eläkeläiset tuottivat oman kirjan Kirkkolaivaa ei jaeta automaattisesti jos postiluukussa on ilmaisjakelulehtien kielto. Lehden saa silloin osoitteellisena ilmoittamalla osoitteensa oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon. Kemi-Tornion

Lisätiedot

1887 1001987 Sokeain Ystävät r.y. De Blindas Vänner r.f.

1887 1001987 Sokeain Ystävät r.y. De Blindas Vänner r.f. 1887 1001987 Sokeain Ystävät r.y. De Blindas Vänner r.f. Vuonna 1887 Suomen suuriruhtinaskunnan väkiluku oli vajaat kaksi ja puoli miljoonaa. Viimeisten suurien nälkävuosien muisto oli parinkymmenen vuoden

Lisätiedot

JUMALAN SELÄN TAKANA? VAI SINUN SILMIESI EDESSÄ?

JUMALAN SELÄN TAKANA? VAI SINUN SILMIESI EDESSÄ? Pääsky 1/2015 Rovaniemen seurakuntalehti 28.1.2015 JUMALAN SELÄN TAKANA? VAI SINUN SILMIESI EDESSÄ? Kuva: Perttu Saksa OSALLISTU YHTEISVASTUUKERÄYKSEEN, sivut 6 7. Avullasi kehitetään suomalaista Suurella

Lisätiedot

Sisällys. Toimituksesta. Seurakuntaviesti

Sisällys. Toimituksesta. Seurakuntaviesti Sisällys Toimituksesta 2 Suhteuta ongelmasi oikeaan mittakaavaan 3 Todistamisesta 4 Vanhimmiston puheenvuoro 5 Sielunhoitajamaallikot palvelemassa 7 Sisarusten tarina uskosta 8 Vapaakirkon historia 12

Lisätiedot

Inkeriläisten viesti 4 / 2014. Kansainvälisessä maailmassa. Kesäjuhlat Helsingissä - monta syytä juhlaan! KADONNEEN HEIMOVELJEN METSÄSTÄJÄ

Inkeriläisten viesti 4 / 2014. Kansainvälisessä maailmassa. Kesäjuhlat Helsingissä - monta syytä juhlaan! KADONNEEN HEIMOVELJEN METSÄSTÄJÄ Suomen Inkeri-liitto ry Inkeriläisten viesti 4 / 2014 1 Kesäjuhlat Helsingissä - monta syytä juhlaan! KADONNEEN HEIMOVELJEN METSÄSTÄJÄ Kansainvälisessä maailmassa TAKAISIN JUURILLE 4 ja paljon muuta! Kansikuva

Lisätiedot

KYLÄSUUNNITELMA 2006. Vuonna 2003 laaditun KYLÄSUUNNITELMAN PÄIVITYS

KYLÄSUUNNITELMA 2006. Vuonna 2003 laaditun KYLÄSUUNNITELMAN PÄIVITYS KYLÄSUUNNITELMA 2006 Vuonna 2003 laaditun KYLÄSUUNNITELMAN PÄIVITYS 1. JOHDANTO...3 2 KYLÄN SIJAINTI, OSA-ALUEET JA HISTORIIKKI...4 2.1 Asutuksesta...4 2.2 Sijainnista...5 2.3. Koulunkäynnin historiasta...6

Lisätiedot

Erityiskiitokset toiminnasta sukuseurassa saivat sukuneuvoston tällä kertaa jättäneet Ari Kekäläinen, Jussi Kekäläinen ja Sirpa Kekäläinen.

Erityiskiitokset toiminnasta sukuseurassa saivat sukuneuvoston tällä kertaa jättäneet Ari Kekäläinen, Jussi Kekäläinen ja Sirpa Kekäläinen. Hyvät immeiset, sukuseuran jäsenet! Vuosi on vaihtunut ja sukumme suuntaa taas kohti uusia seikkailuja. Tässä kuitenkin hiukan muistoja menneeltä vuodelta, joka olikin sukukokouksen vuosi. Sukukokouksiahan

Lisätiedot

Parturi-kampaamoRaija Pastell-Fält. 100% aito hiuspidennys/ tuuhennus/raidat sinettija kampakiinnityksellä

Parturi-kampaamoRaija Pastell-Fält. 100% aito hiuspidennys/ tuuhennus/raidat sinettija kampakiinnityksellä YPÄJÄLÄINEN Kunnallinen ja seurakunnallinen tiedotuslehti Jaetaan kaikkiin talouksiin Ypäjällä Pikkujouluyllätyksiä Parturi-kampaamo Outi Perho Katinhännäntie 298, 32140 Ypäjä as. Puh. 050 372 1172 Avoinna:

Lisätiedot