LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 1"

Transkriptio

1 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 1 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika kello Paikka Ammatti-instituutti, kokoushuone Pentti Jolanki Hannu Kallio Maija-Leena Kraft Helena Kujansuu Matti Leino Hannu Mustonen Jouni Mäkelä Jukka Nummelin Raili Saarenmaa Maarit Wahl Muut osallistujat KÄSITELTÄVÄT ASIAT Puheenjohtaja Kari Aalto, talouspäällikkö Leena Eino, kyva:n II vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri 01 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 02 valinta 03 Tammelan toimipisteen asuntolan peruskorjaustarjoukset 04 C-rakennuksen peruskorjaustarjoukset 05 Jäsenkuntien lausunnot vuoden 2005 talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksesta ja peruspääoman koron poistamisesta 06 Tarkastuslautakunnan kokous Laboratoriokaluston ja -tarvikkeiden ostotarjous 08 Opetuksen atk-investoinnit 09 Saksankatu 46:ssa sijaitsevan oppilaitoskiinteistön hallintaa koskeva sopimus 10 Kunta-alan virka- ja työehtosopimukset Kannustava palkkaus lukien 12 Opettajien epäpätevyysalennukset lukien 13 Päätökset ja kirjelmät 14 Noste-hankkeet Kanta-Hämeessä 15 Opiskelijan määräaikainen erottaminen Jouni Mäkelä

2 Hallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Yh 1 Joht.reht.: Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

3 Hallitus PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Yh 2 Tämän kokouksen pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kuntayhtymän toimistossa maanantaina Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastivat Hannu Kallio ja Helena Kujansuu. Joht.reht.: Valitaan tämän kokouksen pöytäkirjan tarkastajat. Määrätään tarkastuspäivä. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Maija-Leena Kraft ja Matti Leino. Tarkastuspäiväksi sovittiin maanantai virka-aikana klo

4 Hallitus TAMMELAN TOIMIPISTEEN ASUNTOLAN PERUSKORJAUSTARJOUKSET Yh 3 Vuoden 2005 investointiohjelmassa on varauduttu Tammelan toimipisteen asuntolan peruskorjaukseen eurolla. Rakennesuunnittelija (EM-Suunnittelu Oy) on ehdottanut, että ovien, seinien ja lattioiden rajat tiivistetään elastisella kittauksella ja mahdollisesti suurempien vuotojen kohdalla polyuretaanivaahdolla rakennukset varustetaan nykyaikaisilla tulo/poistoilmanvaihtolaitteilla ja lämmöntalteenotolla ulkopuolisten tekniikkakaappien tiivistäminen uusitaan kokonaan varustetaan rakennusten ympäristöt riittävillä poispäin viettävillä pintakallistuksilla rakennetaan sadevesien poistojärjestelmä tai ohjataan kattovedet riittävän etäälle rakennusten sokkelista. Koska em. korjausehdotukset edellyttävät uusien LVI-suunnitelmien tekemistä, tarvittavat suunnitelmat on teetetty forssalaisella Jasal Oy:llä hintaan 600,00 e (alv 0 %). Jasal Oy on tehnyt seuraavan tarjouksen ilmastointisaneerauksesta seuraavasti: 37 kpl Fresh 90 raitisilmaventtiilejä 1 480,00 e asennus- ja säätötyö matkakuluineen 1 852,00 e tarjouksessa ei ole huomioitu ulkopuolisia sadevesi-/kattovesiviemäröintien osuutta (kokonaispakettitarjous esim. Forssan Ympäristöurakointi Oy:ltä) tarjouksessa ei ole huomioitu ovirakojen tarkastamista/kynnysten madalluttamista (joka voidaan tehdä FAI:n rakennusosaston opiskelijatyönä). Yhtymähallitus on päättänyt kilpailuttaa peruskorjaukseen liittyvät työurakat mennessä. Urakkatarjoukset on pyydetty 11 yritykseltä, joista 5 on tehnyt tarjouksen: YIT Kiinteistötekniikka Oy ,00 LVI-työt Forssan LVI-Kulma Oy , ,18 LVI-työt ulkop. sadevesi- ja kattoviemäröinnit Forssan LVI-Valmiste Oy , ,88 LVI-työt ulkop. sadevesi- ja kattoviemäröinnit Forssan Ympäristöurakointi Oy ,00 ulkop. sadevesi- ja kattoviemäröinnit Jasal Oy 3 332,00 LVI-työt Em. tarjoukset sisältävät erilaisia poisjätettäviä töitä, joten ne eivät sinänsä ole vertailukelpoisia, mutta Jasal Oy:n tarjous LVI-töiden osalta ja Forssan Ympäristöhuolto Oy:n tarjous sadevesi- ja kattoviemäröintitöiden osalta ovat joka tapauksessa edullisimmat. Hallitus

5 Joht.reht: Hyväksytään edullisimpina Forssan Ympäristöurakointi Oy:n ja Jasal Oy:n tarjoukset. Hyväksyttiin.

6 Hallitus C-RAKENNUKSEN PERUSKORJAUSTARJOUKSET Yh 4 C-rakennuksen muutostyöhankkeeseen on vuoden 2005 investointiohjelmassa varauduttu euron suuruisella määrärahalla. Hanke on tarkoitus toteuttaa oppilaitoksen loma-aikana kesällä 2005 ja se koskee erityisesti opetuskeittiöiden massalattioiden (254 m²) korjausta ja varautumista harjoitusravintolatoiminnan siirtämiseen Saksankadulle. Suunnittelutyön edetessä on voitu havaita, että erityisesti uusittavan IVtekniikan takia varattu määräraha ei selvästikään tule olemaan riittävä. Urakkaohjelma ja tarjouspyyntökirjelmä esitellään lähemmin kokouksessa. Urakkatarjoukset on pyydetty klo mennessä seuraavilta: Rakennustekniset työt LVI-työt Sähkötyöt Rakennus Timo Pekka Oy Tammelan tasorakennus Oy Forssan Kirvestyöt Ky Palvelurakentajat Oy Forssan LVI-Valmiste Oy Tekmanni Oy YIT Kiinteistötekniikka Oy Vesinummela Oy Forssan Sähkö Ky Sähköasennus J-P Gröndal Tekmanni Oy Sähkömatti Oy Sähkö-Säe Oy Tarjousten jättöaikaa on suunnittelutyön viivästyessä jouduttu siirtämään mahdollisimman myöhäiseksi, joten johtava rehtori voi tehdä päätösehdotuksensa vasta kokouksessa. Joht.reht.: Hyväksytään edullisimpina Sähkömatti Oy:n ja YIT Kiinteistötekniikka Oy:n tarjoukset sekä jatketaan rakennusurakkatarjousaikaa klo 12 asti. Tarjoukset pyydetään aiemmin tarjonneiden lisäksi - Maalausliike Martinson Ky:ltä - Rakennusliike MSJ-Rakennus Oy:ltä - H E Kallioinen Oy:ltä - Y-Rakenne Tapani Nikkaselta - Rakennusliike Laaksokunnas Oy:ltä. Hyväksyttiin.

7 Hallitus JÄSENKUNTIEN LAUSUNNOT VUODEN 2005 TALOUSARVIO- JA TALOUSSUUNNITELMAEHDOTUKSESTA JA PERUSPÄÄOMAN KORON POISTAMISESTA Yh 5 Jäsenkuntien lausunnot vuoden 2005 talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksesta sekä peruspääoman koron poistamisesta on esitetty liitteenä. Kukaan muu ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä ei tiettävästi maksa peruspääoman korkoa. Useimmat jäsenkunnat eivät kuitenkaan puolla koron poistamista tässä vaiheessa. Ainoastaan Ypäjän kunta toteaa lausunnossaan, että korosta luopuminen vaikuttaa perustellulta. Talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksesta jäsenkunnilla ei ollut asiallisesti huomautettavaa. Joht.reht.: Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

8 Hallitus TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Yh 6 Tarkastuslautakunnan kokouspöytäkirjat on saatettava hallituksen tietoon siten, että ne ovat esityslistalla omina asioina, jolloin hallituksen jäsenet voivat selkeämmin kysellä asioista ja ehdottaa toimenpiteitä mahdollisten epäkohtien korjaamiseksi. Tarkastuslautakunnan pöytäkirja on lähetetty kokouskutsun mukana. Se laitetaan kokouskutsun liitteeksi, mikäli siinä esitetään selkeitä toimenpide-ehdotuksia. Mikäli vasta yhtymähallituksen kokouksessa todetaan asioita, joista halutaan keskustella ja tehdä toimenpide-ehdotuksia, tarkastuslautakunnan pöytäkirja laitetaan kokouspöytäkirjan liitteeksi. Joht.reht.: Merkitään tiedoksi Merkittiin tiedoksi.

9 Hallitus LABORATORIOKALUSTON JA -TARVIKKEIDEN OSTOTARJOUS Yh 7 Laboranttikoulutuksen järjestäminen päättyi Forssan ammatti-instituutissa keväällä Tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa uuden opetusryhmän ottamista, mihin osaltaan vaikuttaa myös se, että koulutukseen on melko vaikea saada rekrytoitua edes aloitusvaiheessa yli 10 opiskelijan opetusryhmää. Koulutuskeskus Tavastian edustajien kanssa on neuvoteltu osan laboratoriokaluston ja -tarvikkeiden myymisestä Tavastialle. Ostotarjous esitellään lähemmin kokoukselle. Tavastian ostotarjouksessa tarjotaan yhteensä euroa kalusteista, joiden keski-ikä on n. 10 vuotta ja joiden hankinta-hinnat ovat yhteensä n euroa. Tietyistä lasitavaroista tarjotaan lisäksi yhteensä euroa ja kemikaaleista yhteensä 50 euroa. Ostotarjous on varsin asiallinen ja myyntiä puoltaa myös se, että ajan mittaan irtaimisto vanhenee, joten kaikkien etu Kanta-Hämeessä olisi, että ko. irtaimisto ja tarvikkeet voitaisiin hyödyntää sellaisessa oppilaitoksen opetuksessa, joka opetusta pystyy jatkossakin järjestämään. Joht.reht.: Hyväksytään Tavastian ostotarjous ja poistetaan ko. kalusto, tarvikkeet ja kemikaalit FAI:n luetteloista. Hyväksyttiin.

10 Hallitus OPETUKSEN ATK-INVESTOINNIT Yh 8 Vuoden 2005 talousarvion investointiosassa on kahden atk-luokan koneiden uusimiseen määrärahavarauksia seuraavasti: yhteisen multimedialuokan koneiden (21 kpl) uusiminen e kaupan ja hallinnon koneiden (21 kpl) uusiminen e Hankintojen ajoittaminen vuoden 2005 alkuun johtuu siitä, että luokista vapautuvat aikaisemmat koneet voidaan käyttää tiloissa, joissa ne korvaavat vielä vanhemmat koneet. Atk-tukihenkilön laatima pöytäkirja tarjousten avaamistilaisuudesta ja tarjousvertailu on esitetty liitteenä. Joht.reht.: Hyväksytään hankinnat toteutettavaksi atk-tukihenkilön tekemän esityksen perusteella Hämeenlinnan Toimistotarvikkeelta. Hyväksyttiin.

11 Hallitus SAKSANKATU 46:SSA SIJAITSEVAN OPPILAITOSKIINTEISTÖN HALLINTAA KOSKEVA SOPIMUS Yh 9 Forssan kaupungin kanssa on allekirjoitettu Saksankatu 46:n tilojen rakentamista ja ylläpitoa koskeva sopimus, joka on esitetty liitteenä. Forssan kaupungin taholta on esitetty, että em. sopimus pitäisi uusia Saksankatu 46:n kiinteistön siirryttyä Hämeen ammattikorkeakoulun omistuksesta Forssan kaupungin omistukseen. Neuvotteluissa on päädytty liitteenä olevaan sopimusluonnokseen, jossa kuntayhtymä maksaa edelleen vuosittain peruspääoman suuruista korkoa tasearvolle kuntayhtymällä on oikeus lunastaa tontti ja rakennukset mennessä tasearvon mukaisella summalla (nykyisessä sopimuksessa tasearvon mukaisella summalla). Sopimusluonnoksen mukaan lunastushinta nousisi 2,7 milj. eurosta 4,0 milj. euroon. Korotus perustuu Forssan kaupungin vv tekemiin investointeihin. On perusteltua, että lunastushinnassa otetaan huomioon kaikki omistajan tekemät investoinnit. Sen sijaan nykyistä vuotuiskorkosummaa ei missään tapauksessa haluta tässä vaiheessa korotettavan. Vastaavanlaisesta tarkistamisesta on alustavasti neuvoteltu myös Tammelan kunnan kanssa. Joht.reht.: Hyväksytään liitteenä oleva ehdotus Saksankatu 46:ssa sijaitsevan oppilaitoskiinteistön hallintaa koskevaksi sopimukseksi. Hyväksyttiin.

12 Hallitus KUNTA-ALAN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSET Yh 10 Tulopoliittisen sopimuksen mukaiset kunta-alan virka- ja työehtosopimukset on allekirjoitettu Kuntayhtymän henkilöstöä koskevat seuraavat sopimukset: kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (KT:n yleiskirje 1/ ) kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus (KT:n yleiskirje 5/ ) kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus (KT:n yleiskirje 6/ ) yhteistoimintamenettelyä ja työelämän kehittämisasioita koskevat sopimukset (KT:n yleiskirje 2/ ). Sopimusten sisältö esitellään lähemmin kokouksessa. Sopimuskorotusten ja palkkaohjelman vaikutus on v keskimäärin 2,4 % ja vuonna 2006 keskimäärin 1,3 %. Edellisen vuoden vuosikeskiarvoon verrattuna palkat nousevat v keskimäärin 3,4 % ja v keskim. 2,4 %. Esim. KVTES-alueella yleiskorotuksen suuruus on lukien 2,5 %. Jos tehtäväkohtainen palkka on alle 1 582,11 euroa, korotetaan tehtäväkohtaista palkkaa ensin 0,6 %:lla ja sitten 30,06 eurolla. Lisäksi palkkausjärjestelmien kehittämisohjelman mukaisesti käytetään paikallisena järjestelyvarana lukien 0,8 % tehtäväkohtaisissa palkoissa olevien paikallisten epäkohtien korjaamiseen ja henkilökohtaisten lisien maksamiseen. Opetusalalla yleiskorotus lukien 1,9 %. Kesäkuussa 2005 maksetaan kertasuorituksena 2,1 % toukokuun kokonaispalkasta päätoimisille opettajille, jotka ovat työnantajan palveluksessa toukokuussa Lisäksi palkkausjärjestelmien kehittämisohjelman mukaisesti käytetään paikallisena järjestelyvarana lukien 0,8 %. Joht.reht.: Merkitään tiedoksi ja hyväksytään uudet kunta-alan virka- ja työehtosopimukset. Hyväksyttiin.

13 Hallitus KANNUSTAVA PALKKAUS LUKIEN Yh 11 Yhtymähallitus on päättänyt, että tulosalueen johtaja voi käyttää vuosittain enintään 0,3 % kk-palkkaisten palkkamenoista henkilökohtaisen lisän maksamiseen seuraavilla perusteilla: henkilökohtaisen lisän maksamisperusteena on ensisijaisesti työntekijän henkilökohtainen osaaminen ja henkilökohtaiset työtulokset, myönnetään vain harvoille ja määräajaksi (6-12 kk), enintään 5 % peruspalkasta kriteerit: 1) keksinnöt/aloitetoiminta, 2) aktiivisuus työmäärältään suuressa uudessa projektissa, 3) omaehtoinen koulutus ja henkilöstön vähentämisestä aiheutuva työmäärän lisääntymisen korvaaminen. Lisäksi yhtymähallitus on päättänyt, että johtoryhmä voi myöntää enintään 0,1 % kk-palkkaisten palkkamenoista kannustuslisinä ryhmän palkitsemiseen (ei yksilösuorituksiin) työmotivaation lisäämiseksi sekä tuloksellisuuden ja tuottavuuden parantamiseksi. Tarkoitusta varten on hyväksytty vuotuiset määrärahat ja em. ohjeistusta on noudatettu. Sitä on kuitenkin uudistettava ja samalla otettava huomioon seuraavia asioita: henkilökohtaista lisää varten on tullut kokonaan uusi KVTES:n 10 ja OVTES:n 18 yhtymähallitus on hyväksynyt KVTES:n 10 :n tarkoittamaa henkilökohtaista lisää koskevan ohjeistuksen, jonka pohjalta 0,5 %:n suuruinen järjestelyvaraerä on jaettu henkilökohtaisena lisänä KVTES:n alaiselle henkilöstölle lukien. KVTES:n alaiselle henkilöstölle hyväksytty ohjeistus ei sellaisenaan sopine OVTES:n 18 :n tarkoittaman lisän jakamiseen (ohjeistus on kuitenkin tehtävä vuoden 2005 aikana ja tarkoituksenmukaista sisällyttää hyväksyttyyn ohjeistukseen) FAI:n vuodesta 1995 lukien maksama henkilökohtainen lisä vastaa tällä hetkellä osaksi KVTES:n 11 :n tulospalkkiota ja osaksi KVTES:n 12 :n tarkoittamaa kannustuslisää KVTES:n 11 :n tarkoittaman tulospalkkion käyttöönotto edellyttäisi soveltamisohjeen mukaan varsin suuritöisen tavoite- ja seurantajärjestelmän luomista. Tulosaluekohtaiset palkkamenot vuoden 2005 talousarvion mukaan: Saksankatu 27-29:n toimipiste e, Saksankatu 46:n toimipiste e (sis. kirjasto), Tammelan toimipiste e, Liesjärven toimipiste e ja tukipalvelut e (sis. oppisopimuskoulutus). Yhteensä e Johtoryhmä on päättänyt ehdottaa yhtymähallitukselle, että OVTES:n 18 :n edellyttämä ohjeistus sisällytetään yhtymähallituksen hyväksymään ohjeistukseen.

14 Hallitus kannustava palkkaus annetaan KVTES:n 12 :n tarkoittamina kannustuslisinä lukien seuraavasti: - johtava rehtori myöntää (tulosaluejohtajien esityksestä) kannustuslisinä ryhmille 0,2 % kk-palkkaisten palkkamenoista - tulosaluejohtaja myöntää kannustuslisinä 0,2 % kk-palkkaisten palkkamenoista - kannustuslisät myönnetään enintään kalenterivuodeksi kerrallaan ja muutoinkin niiden jaossa noudatetaan yhtymähallituksen hyväksymiä perusteita. Kuntayhtymän yhteistoimintaryhmä on todennut, että sillä ei ole huomautettavaa johtoryhmän ehdotuksen johdosta. Joht.reht.: Hyväksytään kannustavan palkkauksen toteuttaminen kuntayhtymässä johtoryhmän ehdotuksen mukaisesti. Hyväksyttiin.

15 Hallitus OPETTAJIEN EPÄPÄTEVYYSALENNUKSET LUKIEN Yh 12 FAI:n opettajan epäpätevyysalennuksen sovellusohje on ( 73) hyväksytty seuraavaksi: OVTES:n mukaan viranhaltijan, jolla ei ole viran kelpoisuusehdoissa määrättyä pätevyyttä, palkka on vähintään 1 ja enintään 6 palkkaluokkaa ko. hinnoittelukohdan mukaista palkkaluokkaa alempi. Em. rajoissa epäpätevyysalennukset tehdään Forssan ammatti-instituutissa seuraavien perusteiden pohjalta: pedagoginen kelpoisuus puuttuu 1 C-pl vaadittu tutkinto puuttuu 3-9 C-pl opetusaineessa vaadittu arvosana puuttuu 3 C-pl vaadittava työkokemus puuttuu 2 C-pl. Jos virkaan tai toimeen on vahvistettu tutkintotaso, muodollisesti epäpätevältä opettajalta tehdään epäpätevyysalennus tästä tutkintotasosta. Epäpätevän opettajan palkka ei kuitenkaan saa muodostua korkeammaksi kuin siirtymäsäännösten nojalla pätevyyden säilyttäneen vastaavien aineiden opettajan palkka, jolloin tutkinnosta tehdään tarvittaessa enemmän kuin 3 C- palkkaluokan vähennys. Opettajien siirtyessä euromääräiseen palkkaukseen on kaikki epäpätevyysalennukset määriteltävä prosentuaalisiksi. Yhden palkkaluokan vähennys merkitsee karkeasti ottaen n. 3 %:n vähennystä. OVTES:n A-osion 19 :n 2 momentin mukaan viranhaltijan, jolla ei ole asetuksen (986/1998) mukaista kelpoisuutta ja jonka palkka määräytyy euromääräisenä palkkana, palkkaa alennetaan hinnoittelukohdan mukaisesta peruspalkasta vähintään 6 % ja enintään 20 %. Jos epäpätevän opettajan palkka muodostuu korkeammaksi kuin siirtymäsäännösten nojalla pätevyyden säilyttäneen vastaavien aineiden opettajan palkka, voi epäpätevyysalennus olla enintään 25 %. Johtoryhmä on päättänyt ehdottaa yhtymähallitukselle, että tulosaluejohtajien harkintavallan lisäämiseksi määräaikaisten opettajien rekrytoinnissa FAI:n opettajien epäpätevyysalennuksen sovellusohje lukien olisi seuraava: Ammatilliset aineet Pedagoginen kelpoisuus puuttuu 6 % Vaadittu tutkinto puuttuu 3-12 % (tutkintotasosta riippuen) Vaadittu työkokemus puuttuu 6 % Yhteiset aineet Pedagoginen kelpoisuus puuttuu 6 % Vaadittu tutkinto puuttuu 6-12 % (tutkintotasosta riippuen)

16 Hallitus Opetusaineessa vaadittu arvosana puuttuu 6 % Vaaditusta tutkinnosta voidaan tehdä suurempikin vähennys (enintään 17 %), mikäli epäpätevän opettajan palkka muodostuisi korkeammaksi kuin siirtymäsäännösten nojalla pätevyyden säilyttäneen Uutta sovellusohjetta sovelletaan uusiin tai uudelleen palkattaviin viranhaltijoihin: voimassa olevia virkamääräyksiä ei vielä muuteta. Kuntayhtymän yhteistoimintaryhmä on todennut, että sillä ei ole huomautettavaa johtoryhmän ehdotuksen johdosta. Joht.reht.: Hyväksytään opettajien epäpätevyysalennuksen sovellusohje lukien johtoryhmän ehdotuksen mukaisesti. Hyväksyttiin.

17 Hallitus PÄÄTÖKSET JA KIRJELMÄT Yh 13 Yhtymähallituksen tietoon saatetaan seuraavat päätökset ja kirjelmät: viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat ajalta on esitetty liitteenä opetusministeriön päätös asiana oppisopimuskoulutuksena toteutettavan ammatillisen lisäkoulutuksen enimmäismäärät v Päätöksen mukaan FAI:n enimmäismäärä v on 170 Tammelan kunnan perusturvalautakunnan päätökset koskien ruokahuoltosopimuksen hyväksymistä muistio koskien Liesjärven vesihuollon järjestämistä kassojen ja varastojen tarkastajien kertomus tehdystä tarkastuksesta. Joht.reht.: Merkitään tiedoksi ja hyväksyttäväksi. Hyväksyttiin.

18 Hallitus NOSTE-HANKKEET KANTA-HÄMEESSÄ Yh 14 Noste-ohjelma on opetusministeriön ja työministeriön vuosille ajoittuva aikuisten koulutustason kohottamisohjelma. Sen tavoitteena on lisätä työssä olevien, työntekijöiden ja yrittäjien, enintään perusasteen tutkinnon suorittaneiden, vuotiaiden aikuisten koulutusmahdollisuuksia siten, että heillä olisi nykyistä paremmat mahdollisuudet suorittaa ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto, osatutkinto, tietokoneen ajokortti tai kesken jääneet peruskoulu- tai lukio-opinnot. Opetusministeriön työryhmä painotti hankkeiden perustamisvaiheessa keväällä 2003 myönteisen rahoituspäätöksen perustaksi alueellisuutta. Muodostettiin ns. Kanta-Hämeen hanke, missä FAI:n lisäksi ovat mm. koulutuskeskus Tavastia, Riihimäen ammattioppilaitos ja 9 muuta kantahämäläistä oppilaitosta. Hallinnoijana toimii koulutuskeskus Tavastia. Forssan aikuiskoulutuskeskus ei ko. hankkeeseen halunnut ja olisi edellyttänyt, että myös FAI olisi tullut mukaan Forssan aikuiskoulutuskeskuksen muodostamaan ja hallinnoimaan hankkeeseen. Myös Hyvinkään-Riihimäen aikuiskoulutuskeskus jäi hankkeen ulkopuolelle. Marraskuussa 2004 tuli yllättäen tietoon Etelä-Suomen lääninhallituksen suositusluonteinen ohje muuttaa hankkeet seudullisiksi v Neuvottelussa lääninhallituksen kanssa kuitenkin todettiin, että Noste-hankkeiden kokoonpanoa ei ole perusteltua muuttaa kesken toimintakauden , mutta asiaan palataan ennen uuden toimintakauden käynnistämistä. Eri hankkeiden välillä on kuitenkin syytä tehdä hyvää yhteistyötä kuluvanakin toimintakautena. Tämänhetkisten näkymien valossa näyttää siltä, että Kanta-Hämeessä muodostetaan seutukunnalliset hankkeet jälkeen. Joht. reht: Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

19 Hallitus OPISKELIJAN MÄÄRÄAIKAINEN EROTTAMINEN

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 9 KOKOUSTIEDOT. Aika 14.12.2004 kello 16.30-18.20

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 9 KOKOUSTIEDOT. Aika 14.12.2004 kello 16.30-18.20 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 9 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELTÄVÄT ASIAT Puheenjohtaja Aika kello 16.30-18.20 Paikka Ammatti-instituutti, kokoushuone

Lisätiedot

Sirkku Hohenthal, kyva:n II vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri Leo Leppänen, kyva:n I vpj

Sirkku Hohenthal, kyva:n II vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri Leo Leppänen, kyva:n I vpj LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 7 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Puheenjohtaja Aika kello 16.30 Paikka Ammatti-instituutti kokoushuone

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA NO KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ. Paikka

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA NO KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ. Paikka LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA NO HALLITUS 1 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELTÄVÄT ASIAT Aika Paikka Auli Hossi Pentti Jolanki Hannu Kallio Maija-Leena Kraft

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Leena Eino, kyva:n II vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri

Kari Aalto, talouspäällikkö Leena Eino, kyva:n II vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 4 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 17.05.2005 kello 11.30-12.15 Paikka Ammatti-instituutti, kokoushuone Auli Hossi Pentti Jolanki Hannu

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyva:n II vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri Leo Leppänen, kyva:n I vpj

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyva:n II vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri Leo Leppänen, kyva:n I vpj LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 3 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 04.04.2006 kello 16.30-18.05 Paikka Ammatti-instituutti, kokoushuone Maija-Leena Kraft Helena Kujansuu

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 9 KOKOUSTIEDOT

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 9 KOKOUSTIEDOT LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 9 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat Aika Paikka kello 16.30-18.55 Ammatti-instituutti, neuvotteluhuone Auli Hossi Pentti Jolanki

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS KOKOUSTIEDOT

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS KOKOUSTIEDOT LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELTÄVÄT ASIAT Puheenjohtaja Aika Paikka 12.12.2006 kello 16.30 Forssan ammatti-instituutti,

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri Leo Leppänen kyva:n I vpj

Kari Aalto, talouspäällikkö Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri Leo Leppänen kyva:n I vpj LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 8 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat Aika 25.10.2005 kello 11.30-12.10 Paikka Ammatti-instituutti, Tammelan toimipiste Jorma

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ 1 HALLITUS

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ 1 HALLITUS LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No 1 HALLITUS KOKOUSTIEDOT Aika Paikka 23.1.2007 16.30-18.45 Forssan ammatti-instituutti, kokoushuone OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Jorma Hacklin Maija-Leena Kraft

Lisätiedot

Harri Kaunisto, kyva:n pj Tarja Rajahalme-Tahvanainen, kyva:n 1 vpj Tuula Koivula, johtava rehtori, sihteeri Emmi Ranta, talouspäällikkö

Harri Kaunisto, kyva:n pj Tarja Rajahalme-Tahvanainen, kyva:n 1 vpj Tuula Koivula, johtava rehtori, sihteeri Emmi Ranta, talouspäällikkö LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 4 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika klo 16.30-17.45 Paikka Forssan ammatti-instituutti, kokoushuone

Lisätiedot

23.10.2007 klo 11.30-12.25 Forssan ammatti-instituutti, Saksankatu 27

23.10.2007 klo 11.30-12.25 Forssan ammatti-instituutti, Saksankatu 27 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 8 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Maija-Leena Kraft Helena Kujansuu Matti Leino Mikkola Ansa Jouni Mäkelä Jukka Nummelin Perälä

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri Leo Leppänen, kyva:n I vpj 82-88

Kari Aalto, talouspäällikkö Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri Leo Leppänen, kyva:n I vpj 82-88 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 6 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELTÄVÄT ASIAT Aika 16.08.2005 kello 16.30 Paikka Ammatti-instituutti, kokoushuone

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri

Kari Aalto, talouspäällikkö Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 4 KOKOUSTIEDOT Aika 22.5.2007 klo 11.30 12.25 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Paikka Helena Kujansuu Matti Leino Ansa Mikkola Jouni Mäkelä Jukka Nummelin

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 6 KOKOUSTIEDOT. Aika 10.06.2008 klo 14.30 16.00

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 6 KOKOUSTIEDOT. Aika 10.06.2008 klo 14.30 16.00 LOUNAISHÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 6 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat Aika 10.06.2008 klo 14.30 16.00 Paikka Katisten kartano, Hämeenlinna Taisto Heinämäki MaijaLeena

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 8

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 8 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 8 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Olla-Riitta Aarikka Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

Harri Kaunisto, kyva:n pj Tarja Rajahalme-Tahvanainen, kyva:n 1 vpj Tuula Koivula, johtava rehtori, sihteeri Emmi Ranta, talouspäällikkö

Harri Kaunisto, kyva:n pj Tarja Rajahalme-Tahvanainen, kyva:n 1 vpj Tuula Koivula, johtava rehtori, sihteeri Emmi Ranta, talouspäällikkö LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 8 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika 26.10.2010 klo 11.30 11.55 Paikka Forssan ammatti-instituutti,

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 5 KOKOUSTIEDOT. Aika 12.6.2007 klo 16.00-16.40

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 5 KOKOUSTIEDOT. Aika 12.6.2007 klo 16.00-16.40 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 5 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 12.6.2007 klo 16.00-16.40 Paikka Urpolan kartano, Humppila Maija-Leena Kraft Helena Kujansuu Matti Leino

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 9

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 9 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 9 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika klo 16.30-18.55 Paikka Forssan ammatti-instituutti, kokoushuone Eino Järvinen Marjut Kallioinen

Lisätiedot

FAI:N VES YM. SOVELLUKSIA 15.12.2006 Korvausperusteita (VES)

FAI:N VES YM. SOVELLUKSIA 15.12.2006 Korvausperusteita (VES) FAI:N VES YM. SOVELLUKSIA 15.12.2006 Korvausperusteita (VES) 1.1.2006 1.1.2007 Ateriakorvaus virkamatkasta (ei pv rahaa) 7,50 7,75 Ateriakorvaus virantoimitusmatkalta 2,02 2,02 Kokopäiväraha 30,00 31,00

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri Leo Leppänen, kyva:n I vpj

Kari Aalto, talouspäällikkö Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri Leo Leppänen, kyva:n I vpj LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 4 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 09.05.2006 kello 11.30-12.05 Paikka Ammatti-instituutti, kokoushuone Jorma Hacklin Taisto Heinämäki

Lisätiedot

15.6.2010 14.00 17.00 Hotelli Presidentti, Helsinki

15.6.2010 14.00 17.00 Hotelli Presidentti, Helsinki LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 5 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Eino Järvinen Raili Saarenmaa Ossi Stenholm Essi Torkkomäki

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 9

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 9 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 9 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Olla-Riitta Aarikka Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007 1 Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007 1 Olennaiset tapahtumat toiminnassa ja taloudessa 1.1 Johtavan rehtorin katsaus Tavoitteiden toteutuminen Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 6

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 6 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 6 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika 16.6.2015 klo 14.00-16.40 Paikka Honkamökki, Liesjärvi Ossi

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 10

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 10 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 10 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika 13.12.2011 klo 16.30-17.50 Paikka Forssan ammatti-instituutti,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2009

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2009 1 Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2009 1 Olennaiset tapahtumat toiminnassa ja taloudessa 1.1 Johtavan rehtorin katsaus Tavoitteiden toteutuminen Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 5

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 5 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 5 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Kati Fonsell -Laurila Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 11

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 11 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 11 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Ossi Stenholm Kati Fonsell -Laurila Eino Järvinen Jaana Kantee Juha Mäenpää Jukka Perälä

Lisätiedot

VUODEN 2010 TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2010-2012

VUODEN 2010 TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2010-2012 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄN VUODEN 2010 TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA 2010-2012 1 TALOUSARVION LAADINTAPROSESSI Kuntayhtymän talousarvioiden laadintaprosessissa on pyritty noudattamaan

Lisätiedot

12 Liedossa 60 Koulutusalavastaavan tehtävästä maksettava työn vaativuuden

12 Liedossa 60 Koulutusalavastaavan tehtävästä maksettava työn vaativuuden Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 5/2015 1 Yhtymähallitus 19.05.2015 Aika 19.05.2015 18:20-18:52 Paikka Loimaan ammatti- ja aikuisopisto, Myllykyläntie 8, Loimaa Käsitellyt asiat Otsikko Sivu

Lisätiedot