TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 12/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja. Kanervavuori Mirjo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 12/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja. Kanervavuori Mirjo"

Transkriptio

1 Yhteinen kirkkoneuvosto YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstai klo Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Korhonen Pentti varapuheenjohtaja Ainasoja Merja jäsen Kanervavuori Mirjo jäsen Knuuti Heikki jäsen Lintunen Anna jäsen Nappu Juha jäsen Rantanen Ari jäsen Sandberg Siv jäsen Toivari Helmi-Riitta jäsen Lahti Marika varajäsen Lukander Harri Nurmio Merja Hermonen Merja Lehikoinen Jouni Mäntylä Heikki Niittynen Ville Rinne Katri Öhman Björn Järvensivu Jukka Heino Paula Hokka Irma Kallio Hannu Kosola Seppo kv:n pj kv:n vpj tiedotuspäällikkö talousjohtaja hallintojohtaja, sihteeri kiinteistöjohtaja Poissa Heikkilä Auvo jäsen Kairavuo Leena Norvasuo Tuomo Hurme Hannu yhteisten työmuotojen johtaja 300 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avaa kokouksen. Puheenjohtaja avasi kokouksen.

2 Yhteinen kirkkoneuvosto KOKOUKSEN LAILLISUUS Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden. Kokous todettiin lailliseksi. 302 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 303 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto hyväksyy kokouksen esityslistan. lista hyväksyttiin. 304 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjan tarkastajat. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Pentti Korhonen ja Merja Ainasoja. 305 ILMOITUSASIAT 1. Pöytäkirjoja - yhteisen diakoniatyön johtokunnan pöytäkirja 5/ sielunhoitotyön johtokunnan pöytäkirja 5/ yhteinen kasvatusasiain johtokunta 7/ Raportti vuoden 2015 ammattitaitojen MM-kilpailuista - Yhteinen kasvatusasiain johtokunta on toimittanut ammattioppilaitospappi Atte Airaksinen raportin vuoden 2015 ammittitaitojen MM-kilpailuista Sao Paolossa, Brasiliassa Jani Käsmän sivutoimilupa-ilmoitus - Jani Käsmä on toimittanut kirkkoneuvoston pyytämän sivutoimilupa-ilmoituksen

3 Yhteinen kirkkoneuvosto Pöytäkirjojen johdosta ei ole huomautettavaa. Kirkkoneuvosto merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. Hallintojohtajan asiat 306 MONISTAJA HENRI KIRKASEN MÄÄRÄAIKAISEN TYÖSUHTEEN JATKAMINEN JOULU- KUUN 2015 LOPPUUN Kokouksessaan kirkkoneuvosto päätti julistaa avoimeksi monistajan työsuhteen ja kokouksessa tehtävää määräaikaisesti hoitavan Henri Kirkasen työsuhdetta jatkettiin lokakuun 2015 loppuun. Monistajan työsuhteen täyttö tuodaan kirkkoneuvoston päätettäväksi kokoukseen ja tehtävään valittu voi aloittaa työssään aikaisintaan päätöksen tultua lainvoimaiseksi marraskuun loppupuolella, joten on perusteltua jatkaa Henri Kirkasen työsuhdetta joulukuun 2015 loppuun, jolloin hänen on mahdollista pitää työsuhteen aikana kertyneet lomapäivät ennen työsuhteen päättymistä. Kirkasen työsuhteen jatkaminen sen varmistamiseksi, että monistamossa on riittävästi työvoimaa marras- ja joulukuussa on perusteltua adventin ja joulunajan tilaisuuksiin liittyvien monistustehtävien vuoksi. Lapsivaikutusten arviointi: Monistajan työsuhteen määräaikaisella täyttämisellä ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto palkkaa Henri Kirkasen monistajan määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle Palkkaus vaativuusryhmän 402/20 mukaan. Muutoksenhakuoikeus oikaisuvaatimuksin. Ilmoitus Henri Kirkaselle, Jari Holttiselle, henkilöstöpäällikölle ja taloustoimistoon. hyväksyttiin.

4 Yhteinen kirkkoneuvosto IT-TUKIHENKILÖN TEHTÄVÄN VAKINAISTAMINEN JA MIKA TIILIKAISEN NIMEÄMINEN TEHTÄVÄÄN IT-alueen johtokunta on kokouksessaan talousarviota ja toimintasuunnitelmaa vuodelle 2016 tehdessään vahvistanut tavoitetilan siitä, että määräaikaisen IT-tukihenkilön työsuhde pitäisi saada vakinaistettua. Tehtävää on alkaen hoitanut Mika Tiilikainen ja tehtävän vaativuusryhmä on 501/40. IT-alueen kustannukset jaetaan jäsenmäärän mukaisessa suhteessa. Seurakuntayhtymän osuus on 29 % ensi vuoden talousarvioehdotuksessa. Tällä hetkellä tuettavia käyttäjiä on noin 1790 ja tietokoneita tuen piirissä noin Henkilöstöä on 11, joista IT-tuessa kokoaikaisesti 7. Tietohallintopäällikkö Timo Koskinen on tuonut esille seuraavat seikat, jotka puoltavat IT-tukihenkilön tehtävän vakinaistamista ja Mika Tiilikaisen valitsemista tehtävään: - Kaksi IT-tukea eniten työllistävää osa-aluetta ovat väestörekisterin Kirjuri-jäsentietojärjestelmä sekä Kipan järjestelmät. Kirjuri on kirkolle tehty tietojärjestelmä, jossa kirjautuminen perustuu varmenteisiin. Tämän järjestelmän tuesta on osaamista vain kirkon IT-alueiden työntekijöillä. Kipan järjestelmät ovat SAP-järjestelmän päälle räätälöityjä ohjelmia, joiden tukea koskee sama osaajien rajallisuus. Työssä tarvittavan osaamisen voi saavuttaa vain työskentelemällä ko. tehtävissä ja Tiilikaisella on hyvä osaaminen näiden osalta. - Lisäksi Mika Tiilikaisella on hyvä projektiosaaminen aiemmista työsuhteistaan sekä aiempaa ohjelmointi- ja testauskokemusta, mikä on osoittautunut merkittäväksi hyödyksi käyttöönottoprojekteissa. Lapsivaikutusten arviointi: IT-tukihenkilön työsuhteen vakinaistamisella ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto päättää vakinaistaa IT-tukihenkilön (501/40) työsuhteen ja valitsee esittelyssä mainituin perustein tehtävään IT-tukihenkilö Mika Tiilikaisen. Muutoksenhakuoikeus oikaisuvaatimuksin. Ilmoitus Mika Tiilikaiselle, tietohallintopäällikölle, IT-alueen johtokunnalle, henkilöstöpäällikölle ja taloustoimistoon. hyväksyttiin.

5 Yhteinen kirkkoneuvosto REFORMAATION MERKKIVUODEN HANKESUUNNITELMA Reformaation merkkivuosiprojekti toteutetaan Turun kaupungin ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteistyönä siten, että hallinnointivastuu on seurakuntayhtymällä. Projekti tulee sisältämään sekä seurakuntayhtymän että kaupungin toteutusvastuulla olevia osioita. Lisäksi monet tapahtumat toteutetaan yhteisesti. Täten hankkeella tulee olemaan yhteisesti sovittu kokonaisbudjetti, joka koostuu omalta osaltaan seurakuntayhtymän talousarvioon otetusta osasta. Ensi vuodelle seurakuntayhtymän talousarvioon on tässä vaiheessa varattu euroa. Tämä perustuu talousarvion käsittelyn yhteydessä esitettyyn hankesuunnitelmaan, jota ei ole kuitenkaan itsenäisenä asiana hyväksytty ja käsitelty kirkkoneuvostossa. Hankesuunnitelma kuuluu seuraavasti: Liite Lapsivaikutusten arviointi: Reformaation merkkivuoden hankesuunnitelmalla on positiivisia lapsivaikutuksia siltä osin, kuin se sisältää lapsille ja perheille suunnattuja tilaisuuksia. Kirkkoneuvosto hyväksyy liitteenä olevan hankesuunnitelman. Ilmoitus tässä kokouksessa perustettavalle Reformaation merkkivuoden ohjausryhmälle ja projektikoordinaattori Katariina Ylikännölle. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 309 REFORMAATION MERKKIVUODEN OHJAUSRYHMÄN NIMEÄMINEN Reformaation merkkivuoden ohjaus on tähän mennessä toteutunut ryhmässä, johon Turun kaupunki on nimennyt kansainvälisten asioiden päällikön, yhteysjohtajan ja tapahtumakoordinaattorin. Seurakuntayhtymästä suunnittelukokouksiin ovat osallistuneet yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, hallintojohtaja sekä inkokouksen varapuheenjohtaja Jouni Lehikoinen. Asioita on valmistellut projektikoordinaattori. Hanketta on toteutettu siten, että hallinnointivastuu on seurakuntayhtymällä, mutta osahankkeita toteutetaan joko kaupungin tai seurakuntayhtymän osuutta painottaen. Yhteistyön sujuvuuden varmistamiseksi on pidetty parhaana, että seurantavastuu hankkeesta on ohjausryhmällä eikä lähdetä valitsemaan erillistä elintä valvomaan seurakuntayhtymän vastuulla olevia hankkeen osia.

6 Yhteinen kirkkoneuvosto Tämän vuoksi esitetään valittavaksi reformaation merkkivuoden ohjaus ryhmä, johon esitettävistä jäsenistä kolme on kaupungin nimeämiä: Mika Akkanen, kansainvälisten asioiden päällikkö Antti Kirkkola, yhteysjohtaja Kimmo Hyyppä, tapahtumakoordinaattori Hannu Kallio, hallintojohtaja Heimo Rinne, tuomiorovasti Jouni Lehikoinen, Ohjausryhmä järjestäytyy itse mm. puheenjohtajan valinnan osalta. Ohjausryhmän sihteerinä toimii projektikoordinaattori. Lapsivaikutusten arviointi: Reformaation merkkivuoden ohjausryhmän nimeämisellä ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto nimeää reformaation merkkivuoden ohjausryhmään seuraavat henkilöt: Mika Akkanen, kansainvälisten asioiden päällikkö, Turun kaupunki Antti Kirkkola, yhteysjohtaja, Turun kaupunki Kimmo Hyyppä, tapahtumakoordinaattori, Turun kaupunki Hannu Kallio, hallintojohtaja, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Heimo Rinne, tuomiorovasti, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Jouni Lehikoinen,, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Ohjausryhmä järjestäytyy itse mm. puheenjohtajan valinnan osalta. Ohjausryhmän sihteerinä toimii projektikoordinaattori. Muutoksenhakuoikeus oikaisuvaatimuksin. Ilmoitus ohjausryhmään valituille ja taloustoimistoon. hyväksyttiin. 310 PROJEKTIKOORDINAATTORI KATARIINA YLIKÄNNÖN 50 % TYÖSUHTEEN MUUTTAMI- NEN KOKOAIKAISEKSI Reformaation merkkivuoden suunnittelua varten kirkkoneuvosto palkkasi 50% työsopimussuhteeseen projektikoordinaattori Katariina Ylikännön ajalle %:sta palkkauskustannuksia ja yleiskustannuksia (toimistokustannuksia, matkoja ym.) vastaa Turun kaupunki etukäteen tehdyn sopimuksen mukaan.

7 Yhteinen kirkkoneuvosto Kirkkoneuvoston edellä mainittu päätös sisälsi myös sen, että työsuhde muuttuu 100 %:ksi alkaen alkaen ja päättyy Elokuussa 2015 Turun kaupungin edustajien kanssa pidetyssä kokouksessa todettiin, että ensi vuoden syksyllä alkavan vuoden suunnittelu vie jo tänä syksynä niin paljon työaikaa, että työaikaa tulisi lisätä 100 % tasolle. Kustannusten lisäykset ovat n euroa, josta Turun kaupungin osuus on puolet. Työsuhteesta on päätetty yhteisessä kirkkoneuvostossa. Tämän vuoksi myös työmäärän lisäämisasia on syytä päättää yhteisessä kirkkoneuvostossa. Tarkoitus on, että työaikamuutos toteutettaisiin mahdollisimman pian, kunhan Turun kaupungin sitoutuminen asiaan saadaan varmistettua. Oikeutetaan hallintojohtaja muuttamaan projektikoordinaattori Katariina Ylikännön työsopimusta saakka siten, että työaika olisi 100%., mikäli Turun kaupungin osallistuminen kustannusten jakoon saadaan varmistettua. Lapsivaikutusten arviointi: Projektikoordinaattorin työsuhteen muuttamisella kokoaikaiseksi ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto myöntää hallintojohtajalle oikeuden muuttaa projektikoordinaattori Katariina Ylikännön työsuhde 50 %:sta kokoaikaiseksi alkaen siitä päivämäärästä, kun Turun kaupungilta saadaan lupaus osallistumisesta 50 % osuudella työsuhteen kokoaikaistamisen kustannuksiin. Muutoksenhakuoikeus oikaisuvaatimuksin. Ilmoitus Katariina Ylikännölle, Turun kaupungille, henkilöstöpäällikölle ja taloustoimistoon. hyväksyttiin. 311 REFORMAATION MERKKIVUODEN PROJEKTIKOORDINAATTORI KATARIINA YLIKÄN- NÖN SAKSAN MATKA Projektikoordinaattori Katariina Ylikännö anoo kirkkoneuvostolta oikeutta Saksaan Wittenbergiin suuntautuvaan työmatkaan ajalla Wittenbergissä vietetään reformaatiopäiviä, joihin liittyy useita tapahtumia ja kansainvälisiä vieraita. Mukana on pohjoismaisia merkkivuoden toimijoita ja kansainvälisille vieraille järjestetään mm. yhteinen lounastapaaminen, johon Katariina Ylikännö on kutsuttu.

8 Yhteinen kirkkoneuvosto Samana viikonloppuna kaksi turkulaista uskonnon- ja historianopettajaa, jotka kuuluvat Timo Jalosen perustamaan 2017-koulutyöryhmään, vierailevat Wittenbergissä. Katariina Ylikännö toimisi heidän oppaanaan. Turkulaisen virtuaalisovellushankkeen Miraclen avainhenkilöt vierailevat Saksassa ja luovat kontakteja vastaavien merkkivuoden hankkeiden toimijoihin. Katariina Ylikännö kuuluisi heidän seurueeseensa Myös Turun ammattikorkeakoulun TurkuGameLabin edustaja vierailee mahdollisesti marraskuun alkupäivinä Wittenbergissä luomassa kontakteja merkkivuoteen liittyen yhdessä Katariina Ylikännön kanssa Berliinissä kokoontuvat kaikkien European Roadmap - kiertueeseen osallistuvien kaupunkien edustajat. Järjestäjät ovat pyytäneet Katariina Ylikännöä esittelemään tilaisuudessa Suomen/Turun suunnitelmia ja erityisesti kiertueen Turun pysäkkiin liittyvän ohjelman sisältöä. Matka sisältää myös päiviä, jolloin Katariina Ylikännö voisi mahdollisesti tavata muita merkkivuoden saksalaisia toimijoita. Vierailijoiden ja tapahtumien aikatauluista johtuen matka sisältää myös vapaapäiviä, jotka ovat omakustanteisia. Matkan kustannukset olisivat edestakaiset lennot Berliiniin sekä junamatkat Berliinin ja Wittenbergin välillä. Katariina Ylikännöllä on mahdollisuus majoittua Wittenbergissä niin, ettei siitä aiheudu työnantajalle kustannuksia. Kokonaiskustannukset ovat noin 360 euroa. Lapsivaikutusten arviointi: Projektikoordinaattorin työmatkalla Saksaan ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto myöntää Katariina Ylikännölle esityksen mukaisesti oikeuden tehdä työmatka Saksaan Muutoksenhakuoikeus oikaisuvaatimuksin. Ilmoitus Katariina Ylikännölle ja taloustoimistoon. Käsittely Vastaten esitettyyn kysymykseen, hallintojohtaja täydensi esittelyä siten, että hän tulee tekemään päätöspöytäkirjan muodossa päätöksen siitä, miltä osin matkaan sisältyy työpäiviä, ja mitkä ovat vapaapäiviä. hyväksyttiin. 312 KAARINAN SEURAKUNNAN YSTÄVYYSSEURAKUNTASEMINAARI RUOTSISSA Kaarinan seurakunnan pohjoismaisten ystävyysseurakuntien tapaaminen järjestetään Ruotsin Enköpingissä Tapaamisen teemana on

9 Yhteinen kirkkoneuvosto seurakuntarakenteiden muutos ja niiden vaikutus seurakuntien käyttämiin kiinteistöihin, erityisesti kirkkorakennuksiin. Enköpingin seurakunta kutsuu mukaan kolmea edustajaa Kaarinan seurakunnasta. Ystävyysseurakuntatoimintaan on Kaarinan seurakunnan osalta talousarviossa tälle vuodelle varattu 500 euroa. Kaarinan seurakunnan seurakuntaneuvosto on käsitellyt asiaa kokouksessaan ja seurakuntaneuvosto on päättänyt lähettää pohjoismaisille ystävyysseurakuntapäiville Ruotsiin kolme edustajaa Seurakuntaneuvosto on nimennyt edustajakseen Ville Niittysen ja hänen lisäkseen luottamushenkilöt Mirkka Lehtosen ja Anniina Rantalan, ja lähettänyt asian yhteiselle kirkkoneuvostolle luvan saamiseksi ulkomaanmatkaa varten. Seurakunta maksaa edustajien matkakulut (lautta, oman auton käyttö), päivärahat maksetaan kotimaan päivärahan mukaan. Kirkkoherran tulee laatia seurakuntaneuvostolle raportti tehdystä virkamatkasta vuoden loppuun mennessä. Lapsivaikutusten arviointi on suoritettu asian aiemmassa käsittelyvaiheessa. Kirkkoneuvosto hyväksyy esittelyn mukaisesti Kaarinan seurakunnan ystävyysseurakuntamatkan Ruotsiin Enköpingiin. Muutoksenhakuoikeus oikaisuvaatimuksin. Ilmoitus Ville Niittyselle, Kaarinan seurakunnan seurakuntaneuvostolle ja taloustoimistolle. hyväksyttiin. 313 IRMA HOKAN, HANNU HURMEEN, HANNU KALLION JA PAULA HEINON OSALLISTUMINEN KIRKKOHERRAINKOKOUKSEN PIETARIN MATKALLE Kirkkoherrainkokouksen varapuheenjohtaja Jouni Lehikoinen on lähettänyt kirkkoneuvostolle seuraavan anomuksen Anon kunnioittaen kirkkoherrojen kokouksen puolesta Irma Hokalle, Hannu Hurmeelle, Hannu Kalliolle ja Paula Heinolle lupaa osallistua kirkkoherrojen Pietarin matkalle Lapsivaikutusten arviointi: Viranhaltijoiden Pietarin matkalla ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia.

10 Yhteinen kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto myöntää Irma Hokalle, Hannu Hurmeelle, Hannu Kalliolle ja Paula Heinolle sekä seurakuntayhtymän kaikille kirkkoherroille oikeuden osallistua kirkkoherrojen Pietarin matkalle Matkan kustannukset, yhteensä noin 6500 euroa maksetaan kustannuspaikalta Matka sisältyy vuoden 2015 talousarvioon. Muutoksenhakuoikeus oikaisuvaatimuksin. Ilmoitus Irma Hokalle, Hannu Hurmeelle, Hannu Kalliolle, Paula Heinolle ja taloustoimistoon. Käsittely Merkittiin, että Irma Hokka, Hannu Kallio ja Paula Heino poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. hyväksyttiin. 314 LASTENOHJAAJA MAIJA RAUTJÄRVI-JOROSEN VUOROTTELUVAPAA-ANOMUS Lastenohjaaja Maija Rautjärvi-Joronen on päivätyllä viestillään anonut vuorotteluvapaata alkaen yhtäjaksoisesti 360 kalenteripäivää. TE keskuksen mukaan vuorotteluvapaalle lähtevällä pitää olla työhistoriaa vähintään 16 vuotta ja vuorotteluvapaalle jäävän yläikäraja on 60 vuotta. Vapaa pitää aloittaa viimeistään sen kalenterikuukauden aikana, jolloin vuorottelija täyttää 60 vuotta. Vuorotteluvapaan sijaiseksi tulee palkata nuori tai äskettäin ammattiin valmistunut työtön tai pitkäaikaistyötön. Sijaiseksi voidaan palkata myös henkilö, joka on ollut työttömänä työnhakijana TE-toimistossa vähintään 90 päivää sijaisuutta edeltäneiden 14 kuukauden aikana tai alle 30-vuotias äskettäin ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittanut tai vuorotteluvapaasijaisuuden alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias. Kasvatusasiain johtokunta on käsitellyt asiaa kokouksessaan ja esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että se myöntää lastenohjaaja Maija Rautjärvi-Joroselle vuorotteluvapaan alkaen 360 kalenteripäiväksi. Lisäksi johtokunta esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että lapsityön johtaja Kaisa Rantala valmistelee Rautjärvi-Jorosen vuorotteluvapaasta aiheutuvat sijaisjärjestelyt. Lapsivaikutusten arviointi on suoritettu asian aiemmassa käsittelyvaiheessa. Kirkkoneuvosto myöntää esittelyn mukaisesti lastenohjaaja Maija Rautjärvi-Joroselle vuorotteluvapaan alkaen 360 kalenteripäiväksi, mikäli vuorotteluvapaan ehdot täyttävä sijainen palkataan vuorotteluvapaan ajaksi. Lisäksi lapsityön johtaja Kaisa Rantala valtuutetaan valmistelemaan vuorotteluvapaasta aiheutuvat sijaisjärjestelyt. Muutoksenhakuoikeus oikaisuvaatimuksin.

11 Yhteinen kirkkoneuvosto Ilmoitus Maija Rautjärvi-Joroselle, Kaisa Rantalalle, kasvatusasiain johtokunnalle, henkilöstöpäällikölle ja taloustoimistoon. Käsittely Merkittiin, että vuorotteluvapaa myönnetään 360 kalenteripäiväksi tai sitä alemmaksi lainmukaiseksi enimmäismääräksi. hyväksyttiin käsittelyssä tehdyin muutoksin. 315 salainen 316 salainen Talousjohtajan asiat 317 KESKUSKIRJANPIDON TILIASEMA JA INVESTOINTIEN TOTEUTUMAVERTAILU HEINÄ- KUUN LOPUSSA Heinäkuun tiliasema ja investointien toteutumavertailu ovat seuraavat: Liite Kiinteistötoimen satunnaisiin tuottoihin, käyttöomaisuuden myyntivoittojen tilille, on kirjattu osakehuoneiston myyntivoittona ,22 euroa. Huoneiston tasearvo ,78 euroa näkyy investointien toteutumavertailussa investointitulona. Kiinteistötoimen satunnaisina kuluina on 5.317,95 euroa vuosien alv-oikaisuja. Kesäkuun vuosikatteeksi muodostuu ,14 euroa. Investointeihin on käytetty ,44 euroa. Investointien toteutumavertailun mukaan kahdessa kohteessa on ylitystä. Kuusiston vesihuoltoosuuskuntaan liittymiseen oli varattu euron määräraha vuonna 2013, jolloin kustannuksia maksettiin yhteensä euroa. Vuonna 2015 ei tarkoitukseen ole määrärahavarausta. Heinäkuun loppuun mennessä on maksettu euroa osuusmaksu- ja valmiusliittymämaksuja ja kustannuksia on syntynyt vielä elokuussa. Piikkiön hautausmaan valaistukseen varattu euroa on heinäkuussa ylittynyt ja kohteelle on syntynyt kustannuksia myös sen jälkeen. Rahavarat ovat heinäkuun loppuun mennessä lisääntyneet ,06 euroa.

12 Yhteinen kirkkoneuvosto Lapsivaikutusten arviointi: Keskuskirjanpidon tiliaseman ja investointien toteutumavertailun ilmoituksen tiedoksisaannilla ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto merkitsee saaduksi tiliaseman ja investointien toteutumavertailun Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 318 VEROKERTYMÄ SYYSKUUN LOPUSSA Yhteenveto kirkollisveron ja yhteisöveron kertymästä syyskuun loppuun mennessä on seuraava: KIRKOLLISVERO- JA YHTEISÖVEROKERTYMÄ Verotulot yhteensä Verotulot yhteensä ,18 % Arvio Toteutunut % 84,06 Osuus yhteisöveron tuotosta Arvio Osuus yhteisöveron tuotosta ,59 % Toteutunut % 98,59 Kirkollisveron tuotto Arvio Kirkollisveron tuotto ,93 % Toteutunut % 81,40 Kirkollisvero- ja yhteisöverokertymä yhteensä syyskuun loppuun mennessä on euroa. Se on euroa eli 1,2 % alle vuoden 2014 syyskuun yhteenlasketun kertymän. Kirkollisverokertymä alittaa edellisen vuoden vastaavan ajankohdan kertymän eurolla eli 2,9 prosentilla. Yhteisöverokertymä ylittää syyskuun 2014 kertymän eurolla eli 7,6 prosentilla. Syyskuun lopussa kirkollisverokertymä on tilastollisesti ollut noin 84 prosenttia koko vuoden kertymästä. Vuonna 2014 oli syyskuun loppuun mennessä kertynyt 86 prosenttia koko vuoden kertymästä. Mikäli kertymätahti noudattaisi viimeaikaisten tilastojen raameja eli liikkuisi prosentissa, johtaisi syyskuun tilanteen euron kertymä 24,9 24,3 milj euroon. Vuoden 2014 kirkollisverokertymä oli 25,2 milj euroa. 3 prosentin vähennys edellisen vuoden kirkollisveroon johtaisi 24,5 milj euroon päivätyn verottajan ennakkotiedon mukaan marraskuussa 2015 tapahtuvassa verovuoden 2014 maksuunpanon mukaisessa tilityksessä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymältä peritään takaisin noin 2,2 milj euroa. Keskimääräinen kuukausikertymä vuonna 2015 on ollut 2,3 milj euroa. Yksi arvio vuonna 2015 kertyväksi kirkollisveroksi voidaan tehdä kertomalla

13 Yhteinen kirkkoneuvosto keskimääräinen kuukausikertymä yhdellätoista ja silloin päästäisiin noin 25,3 milj euroon. Talousarvioon merkitty 25,7 milj euroa näyttää liian optimistiselta arviolta. Syyskuun lopussa yhteisöverokertymä on tilastollisesti ollut noin 76 prosenttia koko vuoden kertymästä. Vuoden 2014 syyskuun loppuun mennessä oli kertynyt 78 prosenttia koko vuoden kertymästä. Mikäli kertymätahti noudattaisi viimeaikaisten tilastojen raameja eli liikkuisi prosentissa, johtaisi syyskuun tilanteen euron kertymä 6,1 5,9 milj euroon. Vuoden 2014 yhteisöverokertymä oli 5,5 milj euroa. 7,6 prosentin kasvu edellisen vuoden yhteisöveroon johtaisi 6 milj euroon. Talousarvioon merkitty 4,7 milj euroa on arvioitu liian varovaisesti. Kirkollisveron ja yhteisöveron yhteinen kertymäarvio 30,4 milj euroa vuodelle 2015 saavutettaneen. Osoitteesta poimittuja vertailutietoja kirkollisveron ja yhteisöveron kertymän muutoksesta edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan esitetään seuraavassa: kirkollisvero yhteisövero syyskuu (elokuu) syyskuu (elokuu) Koko maa - 2,6-2,4 + 9,1 + 10,4 Espoo - 3,0-2,8 + 9,6 + 10,9 Helsinki - 3,2-3,0 + 14,4 + 15,7 Kuopio - 2,8-2,6 + 8,7 + 10,1 Lahti - 2,9-2,7 + 5,9 + 7,3 Lieto + 3,2 + 3,2 + 7,5 + 8,9 Naantali - 1,6-1,4 + 13,1 + 14,1 Oulu - 0,4-0,3 + 10,4 + 11,8 Paimio - 1,6-1,2 + 11,5 + 12,8 Parainen - 1,9-1,8 + 6,1 + 7,5 Porvoo - 3,4-3,2 + 8,7 + 9,9 Raisio - 4,7-4,5 + 9,8 + 11,2 Salo - 3,4-3,1 + 9,1 + 10,9 Tampere - 3,4-3,3 + 7,4 + 8,9 Uusikaupunki - 3,0-2,8 + 1,9 + 3,6 Vantaa - 3,4-3,2 + 7,1 + 8,5 Turku - 2,9-2,8 + 7,6 + 8,9 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän osalta kertymien muutokset eivät ole hälyttäviä verrattuna muihin mutta kuitenkin huonommat kuin koko maan keskiarvo. Lapsivaikutusten arviointi: verokertymän tiedoksisaannilla ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto merkitsee saaduksi selvityksen verokertymästä syyskuun loppuun mennessä. Ei muutoksenhakuoikeutta.

14 Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyttiin. 319 TALOUSARVIOAVUSTUKSEN MAKSAMINEN SUOMEN EV.LUT. KANSANLÄHETYS RY:LLE Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ry järjesti yhdessä Varsinais-Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ry:n kanssa vuotuisen päätapahtumansa Kansanlähetyspäivät Turussa. Kirkkoneuvosto päätti , että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä osallistuu Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ry:n kanssa tapahtuman järjestämiseen. Tapahtuman taloudellinen vastuu on Suomen Ev.lut Kansanlähetys ry:llä. Yhdistyksen tekemän anomuksen perusteella Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vuoden 2015 talousarvioon merkittiin Kansanlähetyspäivien tukemiseen euroa kustannuspaikalle Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ry:n hallintojohtaja Mikael Halleenin toimittama tilitys pidetyistä Kansanlähetyspäivistä kuuluu seuraavasti: Liite Tilitystä seuranneen kirjeen mukaan kirjanpidossa ei vielä näy eräitä maksettuja laskuja eikä Turun kaupungin euron avustusta. Tapahtuman tämänhetkinen taloudellinen tulos on ,34 euroa tappiollinen. Lapsivaikutusten arviointi: talousarviossa varattujen rahojen maksamisella ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto päättää, että Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ry:lle maksetaan vuoden 2015 talousarvioon merkitty tukimaksu euroa kustannuspaikalta Ilmoitus Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ry:lle sekä taloustoimistolle maksutoimenpiteitä varten. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 320 TURUN JA KAARINAN N SISÄISEN TARKASTUKSEN VUODEN 2015 TARKASTUS ASIAKIRJOJEN HALLINNAN OSALTA Tuokko Tilintarkastus Oy:n tarkastajat JHTT, CIA Martin Slotte ja KTK Aki Pennanen ovat suorittaneet Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä si-

15 Yhteinen kirkkoneuvosto säisen tarkastuksen asiakirjojen hallinnan osalta. Tarkastuksen tavoitteena oli varmistaa, että seurakuntayhtymän asiakirjojen hallintaan liittyvä sisäinen valvonta on riittävää. Riskinä on pidetty tiedon ja tiedonkulun puutteita, joista seuraisi, että määräaikoja ei noudateta, sekä mahdollisesti taloudellisia menetyksiä. Tarkastus suoritettiin haastattelemalla seurakuntayhtymän asianhallintasihteeriä ja talousjohtajaa. Lisäksi käytössä oli luettelo sopimuksista sekä jäljennökset saaduista testamenteista ja testamenttien erittely kirjanpidosta. Raportti asiakirjojen hallinnan tarkastuksesta on seuraava: Liite Sopimusten hallintaan liittyen tarkastuskertomuksessa suositellaan, että kullekin sopimukselle tai sopimusryhmälle nimetään valvontavastuussa oleva henkilö, joka vastaa sopimuksen seurannasta. Testamenttien hallintaan liittyen tarkastuskertomuksessa suositellaan, että testamenttien ehtojen täyttämiseksi laaditaan vuosikello, jolloin testamentit ja niiden ehdot käydään säännöllisesti läpi ja niihin reagoidaan. Vakuuksiin liittyen tarkastuskertomuksessa suositellaan, että vuokravakuuksista, rakennusaikaisista vakuuksista ja takuuajan vakuuksista laaditaan luettelo. Lapsivaikutusten arviointi: Sisäisen tarkastuskertomuksen tiedoksisaannilla ei ole kirkkojärjestyksen 23 luvun 3 :ssä tarkoitettuja lapsivaikutuksia. Kirkkoneuvosto merkitsee saaduksi Tuokko Tilintarkastus Oy:n laatiman kertomuksen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sisäisestä tarkastuksesta asiakirjojen hallinnan osalta. Vastuu asiakirjojen hallinnasta omalta osaltaan on jokaisella paikallisseurakunnalla ja yksiköllä. Kirkkoneuvosto päättää lähettää Tuokko Tilintarkastus Oy:n tarkastuskertomuksen tiedoksi ja työntekijäkokouksissa soveltuvin osin käsiteltäväksi kaikille paikallisseurakunnille ja yksiköille. Tiedoksi Kaikki paikallisseurakunnat ja yksiköt, Tuokko Tilintarkastus Oy, KPMG Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 321 MUUTOKSENHAKU Liite

16 Yhteinen kirkkoneuvosto KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Lisätietoja päätöksestä antaa asian esittelijä. Puheenjohtaja päättää kokouksen. Puheenjohtaja päätti kokouksen. Heimo Rinne kirkkoneuvoston puheenjohtaja Hannu Kallio kirkkoneuvoston sihteeri Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Turussa Pentti Korhonen Merja Ainasoja Tämä pöytäkirja on ollut nähtävänä seurakuntien hallintoviraston 3. kerroksessa osoitteessa Eerikinkatu 3 A ajalla klo , josta on ilmoitettu invirastojen ilmoitustaululla Hannu Kallio kirkkoneuvoston sihteeri

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku)

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku) 34 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 30.5.2019 klo 16.25 Paikka: Hus Lindman (Piispankatu, Turku) Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville Laitinen, Johanna

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tark: Seurakuntaneuvosto

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tark: Seurakuntaneuvosto 8 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 15.2.2017 klo 18.00. Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen Andersson, Jari jäsen Gustafsson, Irja

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30 7 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 28.2.2018 klo 18.00 klo, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen, saapui klo 18.15

Lisätiedot

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 11/2016 1/16. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokouksen laillisuus 4

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 11/2016 1/16. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokouksen laillisuus 4 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 11/2016 1/16 Aika 30.08.2016 klo 17:00 Paikka Juhlasali, Eerikinkatu 3 A, 2.krs, Turku Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 3/2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto /7. Aika Keskiviikko klo

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 3/2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto /7. Aika Keskiviikko klo Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 20.3.2019 1/7 MIKAELINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 20.3.2019 klo 18.00-20.07 Paikka Neuvotteluhuone, Mikaelin seurakuntakoti Läsnä Lehikoinen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikkona klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikkona klo 18, kahvit klo 17.30 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 20.1.2016 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Papinholman seurakuntakoti, Käräjäkallionkatu 4 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen Andersson,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:40-20:00 Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, Helsinki

PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:40-20:00 Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, Helsinki PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 30.11.2015 klo 18:40-20:00 Paikka Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, 00910 Helsinki Saapuvilla olleet jäsenet Martti Häkkänen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Hilakari Laura, Langh-Lagerlöf Laura, Tähkämaa Sanna

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Hilakari Laura, Langh-Lagerlöf Laura, Tähkämaa Sanna PÖYTÄKIRJA 1/2016 II 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 18.40 - Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Aso Janne Helsten Jorma Laura Hilakarin vara Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo,

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 17.5.2017 1 MIKAELINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 17.5.2017 klo 18.00-19.30 Paikka Suikkilan seurakuntakoti 50 KOKOUKSEN AVAUS Läsnä Lehikoinen

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, 3.krs kokoushuone, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Paula Paavola Jaana

Lisätiedot

6.5.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Janne Aso, Laura Langh-Lagerlöf, Sanna Tähkämaa

6.5.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Janne Aso, Laura Langh-Lagerlöf, Sanna Tähkämaa PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.00 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Koho Matti Janne Ason vara Hilakari Laura klo 17.21 lähtien, 56 Huoponen Kirsi Kanervavuori

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tark: 49 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 19.10.2016 klo 18.00 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 36 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kuusiston kanttorila, Linnanrauniontie 157 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja Andersson, Jari

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, 3.krs kokoushuone, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Paula Paavola Jaana

Lisätiedot

10.9.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Ijäs Antti sihteeri

10.9.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Ijäs Antti sihteeri PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Aso Janne Hilakari Laura Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo, yhteisen kirkkoneuvoston

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen Aika 16.5.2017 klo 19.00-19.25 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Kaukonen Raimo varajäsen Elo Joonas jäsen Puusaari Seija jäsen Rantala

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 12

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 12 12 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 27.2.2019 klo 18.00 Paikka: Poikluoman seurakuntakoti Läsnä: Lehtonen, Mirkka puheenjohtaja Andersson, Jari Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99 Aika 1.6.2015 klo 16.30 17.50 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen, läsnä 95-103 Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Keskiviikko 20.9.2017 klo 16.30 18.20 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, Rauhan sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Torstaina klo 18.00, kahvit klo Lehtonen, Mirkka jäsen

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Torstaina klo 18.00, kahvit klo Lehtonen, Mirkka jäsen 12 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 17.3.2016 klo 18.00, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja, poistui :n 32 käsittelyn ajaksi Ainasoja,

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen Kokousaika torstai 21.2.2019 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen varapuheenjohtaja Ville Honkasaari, poistui klo 19.32, 16 Ida Maula Tiia

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.30 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalon Valon Sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Paula Paavola Jaana Rusko-Laitinen

Lisätiedot

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 2/2016 1/33. Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, 3. krs, Turku.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 2/2016 1/33. Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, 3. krs, Turku. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 2/2016 1/33 Aika 21.01.2016 klo 16:00 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, 3. krs, Turku Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87.

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87. 107 Aika: 15.10.2015 klo 18.15-19.25 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne Sorva Valto

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Aso Janne, Langh-Lagerlöf Laura, Uotila Marjo, Lehmus Lauri, Tähkämaa

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Aso Janne, Langh-Lagerlöf Laura, Uotila Marjo, Lehmus Lauri, Tähkämaa PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Koho Matti Janne Ason vara Hilakari Laura Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo, yhteisen

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 sivu Enonkosken kappelineuvosto

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 sivu Enonkosken kappelineuvosto Kokousaika maanantai 22.1. klo 18.00 19.25 Paikka Enonkosken seurakuntatalo Läsnä Riitta Parttimaa-Redsven - puheenjohtaja Pekka Auvinen x aluekappalainen, puheenjohtajana kokouksessa Touko Ahokas x jäsen

Lisätiedot

Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Kirkkoneuvosto 6/

Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Kirkkoneuvosto 6/ Nurmijärven seurakunta Esityslista 1 Aika: Tiistai 25.8.2015 klo 16.00 Paikka: Nurmijärven seurakuntakeskus, Kirstaantie 5-7, 01900 Nurmijärvi. KOKOUKSEN OSALLISTUJAT... 2 KN 87 KOKOUKSEN AVAAMINEN...

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9)

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9) Kirkkoneuvosto 1 (9) Aika: Keskiviikko 27.9.2017 kello 16.30-17.38 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Kaisa Rönkä puheenjohtaja Seppo Eerola jäsen Onni Hämäläinen Jukka Lemmetyinen Ville

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Aika Torstai 28.2.2017 kello 16.00 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2017 1 AIKA klo 19.05 20.25 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 80 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Aika 19.9.2018 klo 16.30 17.55 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Ampujanpolku 2 Kokoonpano ja läsnäolo Mäkinen Aulikki puheenjohtaja

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 12/ 2017 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 12/ 2017 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 12/ 2017 Kirkkoneuvosto 118-131 Aika Tiistai 24.10.2017 kello 16.00 17.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto 18

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto 18 18 kseurakuntaneuvoston KOKOUS Aika: Keskiviikko 25.4.2018 klo 18.00 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Andersson, Jari jäsen Hyppönen, Sirpa jäsen Järvinen, Jarkko

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 16:40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2018 SEURAKUNTAYHTYMÄ Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2018 SEURAKUNTAYHTYMÄ Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 22.8.2018 1 MIKAELINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 22.8.2018 klo 18-19.45 Paikka Mikaelin seurakuntakoti Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja, sihteeri. Hellstén Jorma. Kanervavuori Mirjo. Langh-Lagerlöf Laura. Tuomarila Sinikka Wikström Jaana

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja, sihteeri. Hellstén Jorma. Kanervavuori Mirjo. Langh-Lagerlöf Laura. Tuomarila Sinikka Wikström Jaana PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 18.00 Paikka Piikkiön seurakuntakeskuksen sisäpihan katos Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja, sihteeri Aso Janne Hellstén Jorma Hörkkö Ulla vara

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.30 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalon Valon Sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Paula Paavola Jaana Rusko-Laitinen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 4.2.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.2.2014-11.3.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto Aika 18.12.2018 kello 18.30 18:50 Paikka Läsnä Turengin seurakuntakeskus Ahvenjärvi Seppo Anttila Jouni Elo Irmeli Pihkala Isto Elo Joonas Poutiainen Upe, 26-34 Hakala Pentti Puistola Helena Ilmarinen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto 6 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 9.2.2016 klo 17.50. Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen Andersson, Jari jäsen Erkkilä, Raimo jäsen

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tähkämaa Sanna. Laura Langh-Lagerlöf, Miikka Sipilä, Sinikka Tuomarila, Janne Aso ja Harri Lukander

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tähkämaa Sanna. Laura Langh-Lagerlöf, Miikka Sipilä, Sinikka Tuomarila, Janne Aso ja Harri Lukander PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Hilakari Laura Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo yhteisen kirkkoneuvoston Risto

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.45 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, 3. krs kokoushuone Läsnä Jarmo Vainio Henna Heikkilä Jukka-Pekka Hämäläinen Julianna Koivu Jonni Levaniemi

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 18.9.2014 klo 16.00 17.00 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

4 18 Edustajien nimeäminen kirkon virallisten lähetysjärjestöjen ja merimieskirkon kokouksiin

4 18 Edustajien nimeäminen kirkon virallisten lähetysjärjestöjen ja merimieskirkon kokouksiin JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1 AIKA klo 17.30 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. jäsen Langh-Lagerlöf Laura. Tuomarila Sinikka Tähkämaa Sanna

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. jäsen Langh-Lagerlöf Laura. Tuomarila Sinikka Tähkämaa Sanna PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Aso Janne Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo, yhteisen kirkkoneuvoston Langh-Lagerlöf

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN ESITYSLISTA 12/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 21.8.2014 1 ASIALUETTELO. 1 Kokouksen avaus 1. 2 Kokouksen laillisuus 1

TURUN JA KAARINAN ESITYSLISTA 12/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 21.8.2014 1 ASIALUETTELO. 1 Kokouksen avaus 1. 2 Kokouksen laillisuus 1 21.8.2014 1 ASIALUETTELO Sivu 1 Kokouksen avaus 1 2 Kokouksen laillisuus 1 3 Kokouksen päätösvaltaisuus 2 4 listan hyväksyminen 2 5 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 2 6 Ilmoitusasiat 2 1. Turun arkkihiippakunnan

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Torstaina 9.2.2017 klo 16.30-18.30 Paikka Alavan kirkon alasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen läsnä

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto 61 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Keskiviikko 21.12.2016 klo 16.30 kahvit, klo 17 kokous. Kokouksen jälkeen joulupakettien jako. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville

Lisätiedot

29. Kokouksen avaus Alkuvirren jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen klo

29. Kokouksen avaus Alkuvirren jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen klo - 1 - Aika Perjantai 16.9.2016 klo 17.00 Paikka Vampulan seurakuntatalo Läsnä Anne Palonen puheenjohtaja Aarne Heinonen jäsen Liisa Hosike jäsen Heikki Koivula jäsen Anni Rantala jäsen Jarmo Tuominen jäsen

Lisätiedot

3 / 37 Korpilahden alueseurakunnan syyskauden toiminnan esittely

3 / 37 Korpilahden alueseurakunnan syyskauden toiminnan esittely Sivu 1 / 6 AIKA To 6.10.2016 klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Seurakuntatalo, Kirkonmäentie 1 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 / 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 / 34 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012

Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012 Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012 Aika: Keskiviikko 31.10.2012 klo 18.00 20.05 Paikka: Seurakuntatalo, Keskisali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Läsnä: Jäsen Läsnä Poissa Varajäsen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 12/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 21.8.2014 254. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 12/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 21.8.2014 254. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Yhteinen kirkkoneuvosto 21.8.2014 254 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 21.8.2014 klo 16.00 16.25 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen Aika 12.4.2016 klo 17.30 18.10 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo Elo Joonas Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja (pj 57) Lehtonen Riitta

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 1. Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 1. Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Poikluoman seurakuntatalo, Poikluomantie 9 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja Airio, Mirja Andersson,

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 21/2017 1/18

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 21/2017 1/18 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Esityslista 21/2017 1/18 Aika 21.12.2017 klo 17:00 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, 3 krs, Turku. Esteilmoitukset: turku.kirjaamo@evl.fi Käsiteltävät

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

PORIN TELJÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (7) Seurakuntaneuvosto /2018. Maanantai klo Teljän kirkko, Koivulasali

PORIN TELJÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (7) Seurakuntaneuvosto /2018. Maanantai klo Teljän kirkko, Koivulasali PORIN TELJÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (7) Aika ja paikka: Maanantai 12.11.2018 klo 18.00 19.03 Teljän kirkko, Koivulasali KÄSITELLYT ASIAT: 96 KOKOUKSEN AVAUS... 3 97 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1(5) Kellolahdentie 8, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO 7.4.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1(5) Kellolahdentie 8, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO 7.4. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1(5) Aika 5.4.2017 klo 16.30 17.25 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon seurakuntasali, Kellolahdentie 8 Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 1 (5) AIKA keskiviikko klo 17.00-18.30 PAIKKA Aseman Pysäkki, kokoontumistila, Hannikaisenkatu 29 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 18.4.2018 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.4.2018 klo 17:20 - Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo 3. krs kokoushuone, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Sanna Manelius-

Lisätiedot

Jäsenet: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja, kirkkoherra

Jäsenet: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja, kirkkoherra Aika: Torstai 13.10.2016 klo 18.00, Kahvi klo 17.30 Paikka: Seurakuntakodin kerhohuone Jäsenet: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja, kirkkoherra Lea Honkanen Anita Kamppi Leena Koivula Tellervo Kuusiranta,varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto Asialista: 1-12 (50-61 ) 50 KOKOUKSEN AVAUS asia 1 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajien valinta 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Tilintarkastuskertomus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 7/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 17:01-18.34 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Tark: Seurakuntaneuvosto 80

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Tark: Seurakuntaneuvosto 80 KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 Tark: 80 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Tiistaina 22.12.2015 klo 16.30 kahvit, klo 17 kokous Kokouksen jälkeen joulupakettien jako. Kaarinan kirkko, Voudinkatu

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 17.01.2019 1 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 17.1.2019 klo 18.00-19.50 Paikka Hirvensalon seurakuntakeskus, Honkaistentie 85 Läsnä Norvasuo,

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2016 Kirkkoneuvosto Aika 1.12.2016 klo 17.30 18:45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja 163-166, 168-181 Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja, pj 167 Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen, 163-172

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo 3.krs kokoushuone, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2018

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2018 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2018 Aika ja paikka Läsnä: Reposaaren pappila 6.11.2018 klo 18.30-19.08 Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja, pois Mäkinen Anitta

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA/ 2013-03 PÖYTÄKIRJA

Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA/ 2013-03 PÖYTÄKIRJA Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 17.00 18.20. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa läsnä / poissa Osanottajat Ylikangas Kimmo, kirkkoherra Grönlund Reino, jäsen Hartikainen

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja SEURAKUNTA Nro 6/2017

HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja SEURAKUNTA Nro 6/2017 1 HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja 3.10.2017 SEURAKUNTA Nro 6/2017 DIAKONIATYÖN JOHTOKUNTA Kokousaika Tiistai 3.10.2017 klo 17.30 19.45 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, 3. krs kokoushuone, Rauhankatu 14

Lisätiedot