Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistys sata vuotta ( ) Historiikki, Tuomo Paavola

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistys sata vuotta (1912 2012) Historiikki, Tuomo Paavola"

Transkriptio

1 1 Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistys sata vuotta ( ) Historiikki, Tuomo Paavola Tervetuloa minunkin puolestani hyvä yleisö tänne tutulle Tiistenjoen kirkonmäelle, jossa tänä viikonloppuna vietämme kyläkirkkoyhdistyksen satavuotisjuhlaa. Toiminta alkoi tosin eri nimellä, sillä tammikuussa 1912 perustetun yhdistyksen nimeksi valittiin alun perin Tiistenjoen rukoushuoneyhdistys. Nimi vaihtui 40 vuotta myöhemmin 1952 Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistykseksi. Mutta miksi tämä kirkkoyhdistys oikein sitten aikoinaan perustettiin. Tähän kysymykseen löytyy mielestäni yksinkertainen ja selkeä vastaus: voimakas hengellinen kutsumus ja tahto oman kirkon rakentamiseksi Tiistenjoelle. Ajatus sai alakunsa jo 1800-luvun pualella, mutta torenteolla hanke käynnistyi 1900-luvun alussa. Alku oli tosin hankala. Ja siihen oltihin osittain itsekin syypäitä, sillä kun syksyllä 1905 kirkkoa ryhdyttiin tosissaan puuhaamaan niin meille lakaluomalaasille, tiistelääsille ja ylikylääsille tuttuun hiaman suureelliseen tyyliin kirkon rakentamisen lisäksi päätettiin ryhtyä eroamaan myös Lapuan seurakunnasta ja perustamaan omaa seurakuntaa. Jos suunnitelma olisi toteutunut sellaisenaan, se olisi lohkaissut Lapuasta melko ison alueen - johon olisivat kuuluneet Tiistenjoki, Lakaluoma, Ylikylä, Hirvijoki, Kuusenmäki, Pökkä ja Tiisijärvi. Niinpä maan hallitus eli silloinen Suomen suuriruhtinaskunnan senaatti esti suunnitelman toteuttamisen. Senaatin kielteinen päätös ei lannistanut tiistelääsiä lopullisesti, mutta pakotti muuttamaan suunnitelmia ja keskittymään pelkästään kirkon rakentamiseen. Järjestäytyminen yhdistysmuotoon puolestaan tapahtui 7. tammikuuta 1912, kun kirkkohankkeen kannattajat päättivät 300 hengen voimin perustaa Tiistenjoelle rukoushuoneyhdistyksen. Alkuperäisenä tarkoituksena oli, että yhdistys toteuttaisi kirkon rakentamisen. Seuraavassa lainaus alkuperäisistä säännöistä: Tiistenjoen Rukoushuoneyhdistys, jonka vaikutus piiriin kuuluu Tiistenjoen kylät, sekä Pelanterin, Lakaluoman ja Hirvijoen kulmakunnat, kaikki Lapuan pitäjää, tarkoituksena on, perustuen pyhän Raamatun sanaan ja evankelisluteerilaiseen kirkon oppiin, työskennellä Jumalan sanan viljelemisen ja totisen kristillisen elämän edistämiseksi sanotulla seudulla. Rukoushuoneyhdistys luovuttaa kirkoksi vihityn rukoushuoneensa jumalanpalvelusten pitoon ynnä muuhun kirkolliseen käytäntöön, ja toimeenpanee siinä omasta puolestaan hartaushetkiä sekä toimii lapsien, nuorison ja aikuisten kristillissiveelliseksi kasvattamiseksi. Yhdistyksen ensimmäinen kokous pidettiin 25. helmikuuta, ja siinä valittiin yhdistykselle ensimmäinen johtokunta, jonka puheenjohtajaksi tuli K. V. Rinnankoski, kirjuriksi Esa Lilja ja jäseniksi Vihtori Leppänen, Matti Hakonen, Juho Ylikoski, Juho Kotala, Heikki Peurala, Heikki Kohtala ja Jaakko Kattelus.

2 2 Ensimmäinen kirkko Sitten alkoikin valtava kökkäruljanssi. Kaikissa seudun kylissä pidettiin arpajaisia, ompeluseuroja ja iltamia, joissa kerättiin rahaa kirkon rakennustöihin. Rakennuspuut kaadettiin ja ajettiin kökällä - silloisiin olosuhteisiin nähden melko kaukaa Alajärveltä ja Lappajärveltä saakka. Myös kivijalka tehtiin kökällä, mutta varsinaiset timpurintyöt ja hirsikehikon pystytyksen hoitivat nurmolaiset rakennusmiehet mestari Jaakko Hautalan johdolla. Kirkko valmistui nopeasti - työt alkoivat syksyllä 1914, ja jo vuotta myöhemmin kirkko oli valmis. Kirkon vihkiäiset pidettiin 12. päivänä joulukuuta Vihkimisen suoritti Lapuan kirkkoherra rovasti Vilhelmi Malmivaara. Avustajina toimivat pastori Eemil Sarparanta, kansanopiston johtaja Väinö Malmivaara ja yhteiskoulun rehtori Arvi Malmivaara. Tilaisuus aloitettiin veisaamalla virsi 195, kuten tänäänkin. Näin jäläkikätehen voirahan vaan arvaalla, miltä läsnäolijoosta on mahtanut tuntua. Se on varmasti ollu liikuttava hetki sellaanen hetki jota monet oli ehkä orottanu ja kaivannu jo vuosikymmenien ajan. Taloudellisesti ja töiden määrällä mitattuna se oli ollut valtava hanke. Urakka oli vaatinut enemmän työtä ja uhrauksia kuin yksikään aikaisemmin toteutettu hanke näissä kylissä. Ensimmäisen kirkon vaiheet Tiisten ensimmäinen kirkko poikkesi pohjakaavaltaan nykyisestä siinä, että se oli ristikirkko ja sisällä oli kolme parveketta. Muuten se oli aika samankokoinen, sillä istumapaikkoja oli noin 600 hengelle. Ihan heti alussa kirkko ei ollut täysin valmis. Sisältä puuttuivat mm. alttaritaulu ja kirkonkello, eikä sisäosia ollut myöskään kokonaan maalattu, eikä kirkossa ollut lämmitystä, eikä kynttiläkruunuja. Niinpä sitä kuuluisaa kökkätyötä riitti alkuvuosina yllin kyllin. Vähitellen kirkko kuitenkin saatiin valmiiksi - viimeisenä 1930-luvun alussa sisämaalaukset ja alttaritaulu. Erityisen suuren työn tekivät silloin kylien emännät, jotka koko 1920-luvun keräsivät ompeluseuroilla varat alttaritauluun. Alttaritaulu oli taiteilija Henry Eriksonin maalaama, ja se on niitä harvoja esineitä, jotka saatiin aikanaan pelastettua vanhasta kirkosta, ja se on nykyään nähtävillä kirkon sivuseinällä. Alkuaikojen saavutuksiin kuuluu myös oma pappi vuodelta Pappeja meillä on ollut Tiistellä tähän päivään mennessä yhteensä yhdeksän. Ensimmäinen oli nimeltään Urho Patrik Koskenvoima, ja pisimpään pappeinamme ovat toimineet ensin Ville Kuoppala ja hänen jälkeensä rovasti Esko Hautala. Mitään pappilaa täällä ei tietenkään alun perin ollut vaan papille järjestettiin vuokra-asunto Tiistenjoen osuuskaupasta ja välillä pappi asui myös Lapuan keskustassa. Vasta toisen maailmansodan jälkeen valmistui pappila kauniille paikalle Topparinkosken yläpuolelle.

3 3 Toinen merkittävä saavutus oli hautausmaan perustaminen Hautausmaata on tosin myöhemmin moneen otteeseen laajennettu. Sotien aikana sen viereen perustettiin sankarihautaalue, ja sotien jälkeen sankarihaudoille hankittiin taitelija Veikko Leppäsen veistämä muistomerkki. Hautausmaan ylläpitäminen on vaatinut myös vuosikymmenestä toiseen jatkuvaa työtä. Perushoito kuuluu luonnollisesti seurakunnalle, mutta kyläkirkkoyhdistys on perinteisesti kunnostanut hautausmaata kökällä. Kastelun helpottamiseksi sinne on vedettyvesijohto, ja hankittu muistomerkit sekä vanhalle kirkolle että muualle haudatuille sukulaisille - ja rakennettu talvihauta ja konesuoja. Uusi kirkko Helluntaina 1941 vanha kirkko tuhoutui tulipalossa. Se oli henkisesti raskas isku ja osui viälä kaiken lisäksi erittäin hankalahan aikahan talvisodan jälkeiseen välirauhan aikaan. Kaiken kukkuraksi tasan kuukausi tulipalon jälekehen syttyi jatkosota joka vei kylän nuoret miähet sotakentille. Niinpä haaveet kirkon nopeasta uudelleenrakentamisesta saatiin unohtaa toistaiseksi. Mutta toisaalta vaikka sota esti kirkon rakentamisen, se myös vahvisti täkäläisten mieltä. Kerrotahan, että keskellä kiivaiden taistelujen Tiisten miehet itsekseen ja yhdessä päättivät, että jos taistelujen tieltä joskus päästään palaamaan, kirkko on nouseva uudestaan Topparinmäelle Sodan jälkeen kesti toistakymmentä vuotta ennen kuin uusi kirkko tämä nykyinen valmistui. Olosuhteet olivat vaikeat: suurin osa rakennustarvikkeista oli tiukan säännöstelyn alaisena, rahaa ei ollut, ja saattoipa jonkinlainen henkinen sotaväsymyskin painaa mieliä. Väliaikainen hartaustila ja ennen kaikkea siunauskappeli sankarivainajia varten saatiin nopeasti ns. Jyvälästä eli nykyisestä seurakuntalon piharakennuksesta. Mutta heti alusta pitäen oli selvää ettei jyvälästä ole vakituiseen kirkkokäyttöön. Kirkon jälleenrakentamisesta ei aluksi uskallettu laatia edes kustannusarviota koska siitä peliättihin tulevan niin suuri, nottei kukaan uskalla ryhtyä kirkkoa rakentamaan. Toisaalta moni pelkäs, että jos se kirkko nyt jää rakentamatta, niin se jää sitten kokonaan tekemättä. Joka tapauksessa urakka pistettihin vähän niinkun väen vängällä pohojalaasella sisulla käyntihin. Esimerkiksi rakennuspuiden kaatamiseen piti hankkia lupa Helsingistä asti, koska kaikenlainen puunkäyttö oli tiukasti säännösteltyä. Lisäksi kirkon rakentamiseen oli saatava valtavan iso miljoonan markan laina. Sitä varten jouduttiin kääntymään sekä maan hallituksen puoleen että kirkkohallituksen puoleen. Kirkkohallitus lainan sitten lopulta lupasi.

4 4 Toinen miljoona kerättiin viljankeräyksellä. Lisäksi seudun naiset kartuttivat rakennusrahastoa järjestämällä ompeluseuroja ja myyjäisiä, ja amerikansiirtolaiset puolestaan lähettivät arvokasta ja tiukasti säännösteltyä kahvia myytäväksi kirkon hyväksi. Rakennustöiden johtamisesta ja kökkätöistä puolestaan vastasi rakennustoimikunta, johon kuuluivat seuraavat henkilöt: Joel Ketola, Jussi Lilja, Heikki Saari, Matti Peltola (nuor.), Yrjö Mäki, Aimo Paavola, Heikki Koskiahde, Heikki Mäkelä, Toivo Majaniemi, Toivo Ulvinen, Olavi Ilkka, Jussi Kontteli, Veikko Harri, Jussi Koskiahde, Heikki Marttila, Aukusti Rintaniemi, Veikko Ylikoski, Toivo Myllyaho, Sulo Koskela, Matti Kotala (nuor.), Aukusti Kotala, Yrjö Rinnankoski ja M. V. Ilomäki (TRHY:n johtokunnan kokous ). Kirkon rakennustyöt kestivät kaikkiaan kolme vuotta vuodesta 1950 vuoteen Koska menopuoli oli pakko pitää mahdollisimman pienenä, osa töistä tehtiin kökällä. Suurin yksittäinen kökkä oli kirkon kivijalan valaminen toukokuussa Töissä oli yhteensä sata miestä kahdessa vuorossa yötä päivää kahden vuorokauden ajan. Kirkon hirsikehikon pystyttivät kuortanelaiset Takasen veljekset. Sisustuksen osalta voisi mainita sellaisen erikoisuuden, että sekä kirkonkellot että urut ovat peräisin Karjalan evakoilta Impilahden kirkosta. Viimeisenä kesällä 1953 asennettiin uuteen kirkkoon taiteilija Kaarlo Lamminheimon maalaama alttaritaulu, jonka aiheena on Raamatun lause: "Tulkaa minun tyköni kaikki työtätekevät ja raskautetut, minä annan teille levon." Nykyisen kirkon suunnitteli rakennusmestari Eero Ojaniemi ottamalla hiukan mallia Ähtärin kirkosta. Istumapaikkoja nykyisessä kirkossa on runsaat 500 (550). Uuden kirkon vihkiäiset pidettiin 27. syyskuuta Kirkon vihki arkkipiispa Ilmari Salomies, ja kylän oma pappi pastori Ville Kuoppala piti juhlasaarnan. Kirkon jälleenrakennuksen henkinen vaikutus tunne oli mukana olleille aikalaisille varmasti suuri. Rakennustyöt ja varojen kerääminen olivat yhdistäneet jälleen kerran seudun asukkaat tiiviiseen yhteistoimintaan. Ilman sitä kuuluisaa kökkähenkeä ja pohojalaasta jääräpäisyyttä kirkkoa tuskin olis vaikeana aikana saatu uudelleen rakennetuksi. Pappila ja seurakuntatalo Ajatus oman pappilan ja seurakuntatalon rakentamisesta syntyi samaan aikaan sotien jälkeen, kun uutta kirkkoa ryhdyttiin suunnittelemaan. Tämä toteutui sillä tavalla, että Lapuan seurakunta lupautui rakennuttamaan pappilan ja Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistys puolestaan seurakuntatalon.

5 5 Seurakuntatalon rakennustyöt aloitettiin keväällä 1962, ja jälleen kerran säästösyistä suurin osa töistä tehtiin kökällä. Suurin yksittäinen urakka seurakuntatalon osalta oli lähes kolme metriä syvän perustuksen kaivaminen. Se tehtiin käsin kovaan kiviensekaiseen savimaahan, ja maaperää jouduttiin pehmittämään dynamiitilla ennen kuin siitä sai irti nokarettakaan. Syksyllä seurakuntatalo oli valmis, ja keväällä 1963 valmistui myös pappila. Samalla toteutui seudun asukkaiden pitkäaikainen haave: Tiistenjoesta oli kehittynyt hiljakseen seurakuntakeskus omine kirkkoineen, pappeineen, pappiloineen ja seurakuntataloineen. Seurakuntatalon on suunnitellut rakennusmestari Eero Ojaniemi ja pappilan puolestaan arkkitehti Bey Heng. Molemmat uudet rakennukset vihittiin käyttöön pääsiäisenä Vihkimisen suoritti piispa Eero Lehtinen. Kirkkomäki kylän keskuksena Vuosikymmenten saatossa tästä Tiisten kirkkomäestä on kehittynyt merkittävä hengellisen toiminnan ja erilaisten muiden palveluiden keskus. Säännöllisesti jatkuvaa toimintaa ovat esimerkiksi jumalanpalvelukset kirkossa joka toinen sunnuntai. Kesäisin kirkko toimii tiekirkkona. Seurakuntatalo puolestaan on meille kaikille tuttu perhejuhlien ja erilaisten tilaisuuksien pitopaikka. Pappilasta puolestaan on kehittynyt varsinainen monitoimitalo sen jälkeen kun sitä ei enää tarvittu papin asunnoksi. Vuodesta 2007 lähtien siinä on toiminut perhepäiväkoti ja kylän terveysasema. Rippikoulusta puolestaan voisi mainita sen, että oma rippikoulutoiminta on alkanut Tiistenjoella jo 1930-luvulla. Ensimmäinen leiririppikoulu puolestaan järjestettiin jo kesällä 1964, ja ne jatkuivat kesästä toiseen aina 1990-luvun alkuun saakka. Seurakunnan poikakerho puolestaan alkoi pyöriä 1960-luvun lopulla ja muutamaa vuotta myöhemmin myös päiväkerho. Aluksi päiväkerho kokoontui Jyvälässä, mutta vuonna 2003 tapahtui muutos, kun kerholaisia varten kunnostettiin uudet kerhotilat seurakuntatalolta. Suuri määrä rakennuksia vaati myös jatkuvaa huolenpitoa ja korjaamista. Seitsemänkymmentäluvun saavutuksiin kuuluvat Kirkkomäen asfaltointi ja rantasauna. Kirkkoon puolestaan tuli keskuslämmitys 1975, ja vuosikymmenen lopulla seurakuntatalo sai modernit keittiökoneet ja kalusteet luku alkoi taas kerran seurakuntatalon remontilla. Vuoden 1991 aikana seurakuntataloon asennettiin ilmastointi, uusittiin sähköistys sekä suoritettiin kattojen ja seinien maalaus. Lisäksi uudistettiin seurakuntatalon alttariseinä. Seuraavina vuosina uusittiin keittiön kaapistot ja lattialaatoitus Vuoden 1993 suurin rakennuspuolen urakka oli puolestaan kirkon tiilikaton vaihtaminen peltikatteeseen. Samana vuonna nykyinen kirkko täytti 40 vuotta 1994 ja samana vuonna korjattiin myös kirkon urut. Jyvälässä puolestaan jatkui päiväkerho kaksi kertaa viikossa ja kutomapiiri toimi ahkerasti.

6 6 Seurakuntataloa on vuosien varrella korjattu useassa vaiheessa. Viimeisin ja taloudellisesti suurin ponnistus on ollut seurakuntatalon peruskorjaus vuonna Tuolloin toteutettiin seurakuntatalon eteistilojen laajennus ja uudet sisäänkäynnit. Yhdistyksen sihteeri kirjasikin kyseisen vuoden toimintakertomukseen, että kyläläisten mukanaolo, kökkätyö ja kaikki pienikin apu eri muodoissaan on ollut arvokasta ja saanut jokaisen varmaan tuntemaan tämän kyläkirkkomme hyväksi tehdyn työn siunaukselliseksi riemuvuodeksi Tiistenjoen kyläkirkon historiassa. Viimeisimpiä korjaushankkeita ovat olleet urkujen kunnostus 2002, kellotornin kattoremontti 2007ja seurakuntatalon lämmitysjärjestelmän remontti Lämmityksessä siirryttiin öljystä hakkeeseen. Kirkkomäen vanhin rakennus on Jyvälä tuo pieni punainen piharakennus kirkon ja seurakuntatalon välissä. Se on alun perin pystytetty Tiistenjoen säästöjyvästön viljamakasiiniksi runsaat sata vuotta sitten Se oli aikanaan eräänlainen pankki huonoja aikoja varten se otti vastaan viljatalletuksia ja lainasi siemenviljaa. Viimeisten vuosikymmenten aikana Jyvälä on palvellut monenlaisessa tarkoituksessa: rippileiriläisiä, päiväkerhoa ja Tiistenjoen yhteiskoulua. Vuodesta 2003 lähtien Jyvälän yläkerrassa on toiminut Pro Agrian EP:n paikallistoimisto ja Tiistenjoen maa- ja kotitalousnaisten vuokrakaluston säilytys, sekä alakerrassa kansalaisopiston kudontapiiri. Kirkkorannassa puolestaan on nykyään useita rakennuksia. Rantasaunan vierelle rakennettiin 1990-luvulla kökkätöinä ja EU-rahoituksella uimaranta laitureineen ja laavuineen. Uusin kirkkorannan rakennuksista on kesäteatterikatsomo. Seurakunnan toiminta ja kyläkirkkoyhdistys Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistyksen toiminta on ollut aina pitkäjänteistä ja suunnitelmallista. Perinteitä on kunnioitettu ja perinteisiä toimintamalleja on pyritty jatkamaan, samalla kuitenkin mukauttaen toimintaa aina kulloisenkin aikakauden vaatimuksia vastaavaksi. Jumalanpalveluksia Tiistenjoella järjestetään nykyisin vuosittain noin ja niihin osallistuu noin henkeä. Kyläkirkkoyhdistyksen kokouksia on yleensä yksi ja johtokunnan kokouksia vähän vuodesta ja työmäärästä riippuen 5 8 vuodessa. Sadassa vuodessa yhdistyksellä on ehtinyt olla yhteensä 10 puheenjohtajaa, heistä pisimpään alkuaikojen Heikki Peurala - tasan 30 vuotta. Ja myöhemminpitkäjänteistä työtä puheenjohtajina ovat tehneet myös Aimo Paavola (15), Pentti Alarinta (14) ja Erkki Muilu (12). Heidän lisäkseen lukuisat muutkin henkilöt ovat vuosien varrella tehneet arvokasta työtä kotikirkon eteen joko kökkätöissä tai yhdistyksen johtokunnassa. Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistyksen nykyiseen johtokuntaan kuuluvat seuraavat henkilöt:

7 7 Puheenjohtaja Tapio Rintaniemi Varapuheenjohtaja Markku Koskiahde Sihteeri Raija Ojaniemi Rahastonhoitaja Matti Rinnankoski Jäsenet: Hannu Kivisaari Lauri Rintaniemi Minna Kattelus Sari Oja-Lipasti Jaana Ulvinen Mikko Ulvinen Veli Ylikoski Birgitta Lepistö Marja-Leena Perälä Esko Koivisto Työnjako seurakunnan ja kyläkirkkoyhdistyksen välillä on vakiintunut sellaiseksi, että seurakunta vastaa jumalanpalveluksista ja kirkollisista toiminnasta ja yhdistys puolestaan vastaa rakennusten ja ympäristön hoitamisesta. Kyläkirkkoyhdistyksen tuloista pääosan muodostavat seurakunnan toiminta-avustukset. Niillä yhdistys kattaa toimintamenot, pienet investoinnit ja lainojen lyhennykset. Lisätuloja yhdistyksen toimintaan tuovat tilavuokrat, kolehdit, adressien ja korttien myynti, myyjäiset sekä yksityishenkilöiden ja yhteisöjen lahjoitukset. Esimerkiksi kirkon ja seurakuntatalon kalusteet, koriste-esineet ja tekstiilit on saatu osin lahjoituksina. Yksittäisistä lahjoittajista merkittävin on ehkä ollut Tiistenjoen osuuspankki, jonka lahjoituksia ovat mm. kellotapulin toinen kello ja tapulin yövalaistus. Eräs kaikkein perinteisimpiä toiminnan muotoja yhteisen hengen nostamisessa ovat olleet erilaiset kökät. Kökkäperinne on jatkunut aivan alkuajoista nykypäiviin asti. Suurin osa kirkkomäen rakennus- ja siivoustöistä tehdään kökällä. Esimerkiksi maa- ja kotitalousnaiset ovat kökkätöinä valmistaneet suuren osan kirkon ja seurakuntatalon tekstiileistä. Loppusanat Sata vuotta on pitkä siivu ajassa. Sellaisia yhteisöjä, joiden henkinen tahtotila on niin voimakas, että yhteisön toiminta voi jatkua yhtä pitkään kuin Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistyksen, on Suomessa vain muutamia. Se vaati sitoutuneita ja asialle omistautuneita ihmisiä, yksilöitä jotka uhraavat omaa aikaansa ja energiaansa yhteisön hyväksi, jaksavat ponnistella eteenpäin silloinkin kun

8 8 lopputulos näyttää epävarmalta. Tällaisia henkilöitä ja voimakasta uskoa ja tahtoa omien haaveiden ja toiveiden toteuttamiseen on kirkkoyhdistyksen toiminnassa tarvittu monessa kohdassa alusta pitäen. Se on vaatinut sitä kuuluisaa pohjalaista itsepäisyyttä. Täällä Tiisten seudulla tuota itsepäisyyttä on aina tarvittaessa myös löytynyt. Mahdottomalta tuntuvien kirkkohankkeiden toteuttaminen on vaatinut kyläkirkkoyhdistyksen jäseniltä ja lähikylien ihmisiltä myös tehokasta ja tiivistä yhteistyötä. Kökkätöitä kirkon hyväksi on tehty mittaamattoman paljon. Nämä yhteiset ponnistelut ovat samalla tiivistäneet ihmisten yhteenkuuluvuutta, antaneet uskoa ja turvaa heille sekä luoneet omalaatuisen tiiviin tiisteläisen identiteetin. Yhteistyön ja yhteisöllisyyden perinne on sellainen voimavara oikea henkinen akku jolla kylät voivat selviytyä tulevaisuudessa ja jota kannattaa yhä edelleen vaalia. Tällä seudulla ihmisillä on ollut kaikkina aikoina vahva usko omiin kykyihinsä. Usko on ollut niin vahva, että sen avulla on toteutettu monta suurta yhteishanketta. Monet niistä ovat olleet sellaisia, että me nykypolvet saamme olla nöyrästi kiitollisia esivanhemmillemme ja aidosti ylpeitä juuristamme Tiistenjoen lakeuksilla. Tiistenjoen papit 1. Urho Patrik Koskenvoima Kaino Mikko Havia Olavi Kares Viljo Eemil Lauro Kustaa Ilmari Huhta Svante Tolonen Ville Kuoppala Esko Hautala Marja Liisa Leskelä 2003 edelleen Rukoushuoneyhdistyksen ja kyläkirkkoyhdistyksen puheenjohtajat 1. K. V. Rinnankoski Heikki Peurala vuotta 3. Yrjö Ylitalo Heikki Saari Aimo Paavola vuotta 6. Pentti Alarinta vuotta 7. Sakari Kojola

9 9 8. Pertti Kivirinta Erkki Muilu vuotta 10. Tapio Rintaniemi Kyläkirkkoyhdistyksen johtokunnassa pitkäaikaisia toimihenkilöitä olivat 1960 ja 1970 luvuilla ensin puheenjohtajana toiminut Aimo Paavola ja hänen jälkeensä Pentti Alarinta vuodesta Seurakuntatalon emäntänä toimi pitkään Aira Ulvinen ja suntiona Eino Kallio. Seurakuntalolla on vuosien saatossa järjestetty monenlaisia juhlatilaisuuksia. Vuonna 1979 kyläkirkkoyhdistys antoi metsästysseuralle luvan järjestää marraskuun lopulla hirvipäivälliset, mutta tosin sellaisilla ehdoilla, että tilaisuuden on oltava kaikille avoin ja että kutsussa ei saa olla pienintäkään mainintaa hirvipeijaisista.

EP Senioripoliisit. Syyskuun tapaaminen 2016

EP Senioripoliisit. Syyskuun tapaaminen 2016 EP Senioripoliisit Syyskuun tapaaminen 2016 Kauniina syyspäivänä kokoontui 36 senioripoliisia Lapuan Tiistenjoelle Veistosateljee Lutinvinttiin. Paikan isäntä, kuvanveistäjä Timo Suvanto, otti seniorit

Lisätiedot

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877.

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. LAPINLAHDEN KIRKKO Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. Kirkkoa rakennettiin vuosina 1877-1880. Kirkon rakennusmestarina toimi Johannes Store

Lisätiedot

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Kesäajan 2016 jumalanpalvelukset pyhäpäivisin Tuusniemen alueseurakunnassa Kesäajan tapahtumat Tuusniemen alueseurakunnassa kesä-syyskuu 2016 www.kuopionseurakunnat.fi

Lisätiedot

Poissa: Annala Tarja, Anna-Maija Klemettilä, Latomäki Ulla, Lemettinen Pentti

Poissa: Annala Tarja, Anna-Maija Klemettilä, Latomäki Ulla, Lemettinen Pentti 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 9.2.2016 klo 18.30 19.15 KOKOUSPAIKKA Läsnä: Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä Leena Kallio Kirsti Kivisaari Pekka Kivisaari

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016 AIKA Torstai 19.5.2016 kello 9 11.50 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Juntumaa

Lisätiedot

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko Valmistunut 1921 Vihitty käyttöön 3.7.1921 Arkkitehti Ilmari Launis Urut Kirkon kellot Alttaritaulu Uuno Alanko 1937 Koristemaalaukset Kangasalan

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 28.5.2009 5/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 28.5.2009 5/2009 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) Aika Torstai 28.5.2009 klo 9.00 9.28 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Matti

Lisätiedot

, Seinäjoki, Urheilijat / Virrat, Killinkosken Urheilijat ja Killinkosken Myrsky

, Seinäjoki, Urheilijat / Virrat, Killinkosken Urheilijat ja Killinkosken Myrsky 21. -22.10.1950, Seinäjoki, Urheilijat / Virrat, Killinkosken Urheilijat ja Killinkosken Myrsky 1. Oiva Timonen Seinäjoen Urheilijat 2. Aarre Nieminen Popinniemen Ponnistus 3. Aukusti Hakola Hallan Visa

Lisätiedot

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta Pyhänä ja arkena Seurakunnan historiaa 1550-luvulla Lapua oli vielä Isonkyrön kappeliseurakunta. Asukkaita oli noin 500. Lapuasta tuli itsenäinen seurakunta v. 1581. Lapua

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 SIVU 1/2016. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 SIVU 1/2016. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 SIVU 1/2016 AIKA Tiistaina 9.2.2016 klo 18.00 18.57. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 LÄSNÄ Aakula Kari Lähteenmäki Heikki Ahava Asta Haikka Juha Mäkinen

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014. AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014. AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014 AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hjerppe Ilkka Jaakkola Riitta Jokinen Kaarina

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 20.2.2014 klo 9-12

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 20.2.2014 klo 9-12 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2014 8 Aika Keskiviikko 12.2.2014 klo 17-18.20 Paikka Läsnä Kokoushuone Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Tuomo Haikola Marja Himanka Ismo Iso-Heiniemi Anita Kallio

Lisätiedot

19. - 20.3.1960, VAASA, Voima-Veikot / KARHULA, Hallan Visa ja Sunilan Sisu

19. - 20.3.1960, VAASA, Voima-Veikot / KARHULA, Hallan Visa ja Sunilan Sisu 19. - 20.3.1960, VAASA, Voima-Veikot / KARHULA, Hallan Visa ja Sunilan Sisu 62 kg 67 kg 73 kg 79 kg + 1. Heikki Hakola Lapuan Virkiä 2. Lauri Prusti Veitsiluodon Vastus 3. Raimo Sjöblom Teuvan Rivakka

Lisätiedot

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b)

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 1 AIKA PAIKKA Sivu / 20.4.2016 klo 18.00 alkavan iltakoulun päätyttyä. Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 14 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 6.1.2015 klo 12.00-13.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä

Lisätiedot

Konttimäki-kylistä komein

Konttimäki-kylistä komein Konttimäki-kylistä komein Faktaa kylästä Asukasluku 119 Taloja n.70 Kyläyhdistys toiminut vuodesta 1979 alkaen, alkuun kylätoimikuntana Kyläyhdistyksen jäsenmäärä 136 Konttinetti (konttimaki.suntuubi.com)

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (5) Limingan seurakunta Pappilantie 6, 90100 Liminka KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 KOKOUSAIKA: 10.11.2015 ALKAMISAIKA: klo 18.00 PÄÄTTYMISAIKA: klo 19.35 KOKOUSPAIKKA: Pappilan sali Ahola Seija jäsen

Lisätiedot

2 KOKOUKSEN AVAUS JA NIMENHUUTO Harri Kaukinen avasi kokouksen ja suoritti nimenhuudon, jossa todettiin yllämainitut läsnä oleviksi.

2 KOKOUKSEN AVAUS JA NIMENHUUTO Harri Kaukinen avasi kokouksen ja suoritti nimenhuudon, jossa todettiin yllämainitut läsnä oleviksi. PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2015 AIKA keskiviikkona 14.1.2015 klo 19 PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo LÄSNÄ jäsenet Ali-Rontti Ilkka Auranen Harri Hutko Sinikka Järvelä Jari Kallio Reino

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 30.3.2011 29 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika tiistai klo 18.30 20.45 Paikka Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa Osallistujat Karvonen Taina vt. kappalainen, puheenjohtaja (x) Hanski Liisa kappelineuvoston

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista 13-2015. Aika Maanantai 14.12.2015 klo 17.30 18.41. Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista 13-2015. Aika Maanantai 14.12.2015 klo 17.30 18.41. Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 14.12.2015 klo 17.30 18.41 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Tiistaina klo 19.30 19.43 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

Aika 4.9.2012 klo 18.00 (kahvi klo 17.30) Kahvin aikana näytetään kuvia Albertin seurakunnan

Aika 4.9.2012 klo 18.00 (kahvi klo 17.30) Kahvin aikana näytetään kuvia Albertin seurakunnan Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 6 / 2012 Aika 4.9.2012 klo 18.00 (kahvi klo 17.30) Kahvin aikana näytetään kuvia Albertin seurakunnan vierailusta Paikka Olarin kirkon kerhosiiven kerhohuone Läsnä Viitapohja,

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalossa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017. AIKA keskiviikkona PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo

PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017. AIKA keskiviikkona PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2017 AIKA keskiviikkona 25.1.2017 PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo LÄSNÄ jäsenet Ali-Rontti Ilkka Arvola Lassi Auranen Harri Hutko Sinikka Kallio Reino Kanervo

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika tiistai klo 18.30 20.35 Paikka Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa Osallistujat Karvonen Taina vt. kappalainen, puheenjohtaja (-) Hanski Liisa kappelineuvoston

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 1/2017 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkovaltuuston kokous Aika tiistaina 24.1.2017 klo 18 18.35 Paikka Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahokatu

Lisätiedot

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto IX/2016 Pöytäkirja Ti klo Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa -

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto IX/2016 Pöytäkirja Ti klo Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa - Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto IX/2016 Pöytäkirja Ti 29.11.2016 klo 19.30 Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa - Hautala Jaana jäsen - Isolankila Oiva jäsen x Kivistö Irja jäsen x Luoto

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA

VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA VAPAAEHTOINEN VETERAANITYÖ VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA 1939-1945 Talvi- ja jatkosota 1967-2017 Pukkilan Sotaveteraanit 50 vuotta PUKKILAN SOTAVETERAANIT RY Jaakko Karjalainen, 92 vuotta, on Uudenmaan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:40-20:00 Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, Helsinki

PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:40-20:00 Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, Helsinki PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 30.11.2015 klo 18:40-20:00 Paikka Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, 00910 Helsinki Saapuvilla olleet jäsenet Martti Häkkänen, puheenjohtaja

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 01/2016. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 01/2016. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 01/2016 AIKA Tiistaina 9. elokuuta 2016 klo 18 19.45 PAIKKA Oriveden leiripirtti, os. Satamaranta 150 LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj KOPPANEN Elina

Lisätiedot

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Seurakuntaneuvosto 28.11.2013 sivu 1 (6) HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 28.11.2013 klo 18.45 20.33 Viikkomessu kirkossa klo 18. Paikka Hakunilan kirkon kokoustila Hakunilantie

Lisätiedot

K O K O U S K U T S U

K O K O U S K U T S U ASKOLAN SEURAKUNTA Askolantie 23 07500 ASKOLA K O K O U S K U T S U Kirkkoneuvoston kokous pidetään 31.3.2016 klo 18.00 Seurakuntakodilla Askolantie 23 ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto sivut 1 8

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto sivut 1 8 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2017 sivut 1 8 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) klo 19.00 20.00 Raahen seurakuntakoti, Kirkkokatu 10, 92100 RAAHE puheenjohtaja Mattila

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet Gärdström Keijo pj. Aaltonen Pirjo jäsen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 29.9.2016 klo 17.30 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Teuvo Ervasti, varajäsen Irmeli Juntunen Antti Koistinen

Lisätiedot

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 4.5.2016 n. klo 17:20 - Kahvitarjoilu klo 16:45- Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2015. Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs)

KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2015. Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs) KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2015 Aika: ti 24.2.2015 klo 16 18.25 Paikka: Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs) Läsnä: Erkkola Kari puheenjohtaja, 14-25 ajan,

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 3/ Vapaa-ajan asukastoimikunta Aika klo 14:00-16:00

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 3/ Vapaa-ajan asukastoimikunta Aika klo 14:00-16:00 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 28 Vapaa-ajan asukastoimikunta 23.09.2016 Aika 23.09.2016 klo 14:00-16:00 Paikka Läsnä Karjalan prikaati, Varuskuntatie 230, Vekaranjärvi Luettelon mukaan Pykälät 20-26

Lisätiedot

KITEEN HURSKAISTEN SUKUSEURA TOIMINUT 10 VUOTTA. Historiaa

KITEEN HURSKAISTEN SUKUSEURA TOIMINUT 10 VUOTTA. Historiaa KITEEN HURSKAISTEN SUKUSEURA TOIMINUT 10 VUOTTA Historiaa Kymmenen vuotta sitten Korpiojan Hurskaiset päättivät perustaa Juho ja Maria Hurskaisen jälkeläisten sukuseuran. Samaan aikaan oli jo keskusteltu

Lisätiedot

PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT

PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT 1 (5) PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1. Yhdistyksen nimi on Pioneeriaselajin Liitto ry. Sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alue on koko

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2014 SIVU 6/2014. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2014 SIVU 6/2014. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 KIRKKOVALTUUSTO LISTA 2/2014 SIVU 6/2014 AIKA Tiistai 27.5.2014 klo 18.00 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hietanen Markku Hjerppe Ilkka Jaakkola Riitta Jokinen Kaarina

Lisätiedot

KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 KANGASALAN SOITTOKUNTA R.Y:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 TOIMINTA Soittokunnan kevätmatinea pidettiin 12.4.2015 Kangasalan Pirtillä. Kapellimestarina toimi Raimo Hilden Valkeakoski-Opiston Kangasalan

Lisätiedot

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 Suokatu 22, 70100 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2016 p. 040-484 8248 SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 Suokatu 22, 70100 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2016 p. 040-484 8248 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 23.2.2016 klo 17.00 18.30 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, C-rappu 2.kerros Ilpo Rannankari puheenjohtaja läsnä Liisa Karjalainen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780 Mihin verorahat käytetään? Vuosi 2011 Seurakunnan hallinto Jumalanpalvelukset ja kirkkomusiikki 190 298 Muut seurakuntatilaisuudet 63 615 Investoinnit (kurssikeskus yms.) 293 395 Hautaan siunaaminen 117

Lisätiedot

SML:N POHJANMAAN PIIRIN PM-KILPAILUT ÄHTÄRISSÄ

SML:N POHJANMAAN PIIRIN PM-KILPAILUT ÄHTÄRISSÄ SML: POHJAMAA PIIRI PM-KILPAILUT ÄHTÄRISSÄ 19.7.2015 TULOKSET METSÄSTYSLUODIKKO Alkuk. Loppuk. Yhteensä 1. Raja Tiia Jalasjärvi 80 73 153 1. Rauma Sami VS-VA 94 90 184 2. Seppälä Lauri Orismala 92 86 178

Lisätiedot

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1 MYRSKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5-2012 Kirkkoneuvosto Aika: TI 22.5.2012 klo 17.00 Paikka: Seurakuntakoti Jäsenet: Antola Tuomas puheenjohtaja Päivi

Lisätiedot

, ILMAJOKI, Kisailijat / IMATRA, Jyske ja Tainionkosken Tähti

, ILMAJOKI, Kisailijat / IMATRA, Jyske ja Tainionkosken Tähti 12. - 13.3.1955, ILMAJOKI, Kisailijat / IMATRA, Jyske ja Tainionkosken Tähti 1. Reijo Nykänen Varkauden Tarmo 2. Kauko Tolvanen Tainiokosken Tähti 3. Heikki Hakola Kotkan Painimiehet 1. Matti Rantala Vaasan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta kesto aika paikka kurssin hinta määräraha 5487.30110 (30120) Luottamushenkilöiden koulutus 2 018 Kivisaari Pekka

Tekninen lautakunta kesto aika paikka kurssin hinta määräraha 5487.30110 (30120) Luottamushenkilöiden koulutus 2 018 Kivisaari Pekka KOULUTUSSUUNNITELMA 2016/ TEKNINEN KESKUS Tekninen lautakunta hyväksyy alaisensa henkilökunnan koulutusohjelman ja päättää lautakunnan en koulutuksesta. Kaupunginjohtaja päättää teknisen keskuksen päällikön

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto Maanantai 9.11.2015 klo 18.00 Esikoislestadiolaiset ry:n rukoushuone, Koivistonpuistikko 53

Seurakuntaneuvosto Maanantai 9.11.2015 klo 18.00 Esikoislestadiolaiset ry:n rukoushuone, Koivistonpuistikko 53 Porin Teljän SN 9.11.2015 1 / 6 Porin Teljän seurakunta Pöytäkirja 9/2015 Seurakuntaneuvosto Aika ja paikka Maanantai 9.11.2015 klo 18.00 Esikoislestadiolaiset ry:n rukoushuone, Koivistonpuistikko 53 Huhtala,

Lisätiedot

Yhdistys kuuluu jäsenenä valtakunnalliseen reserviläisliittoon sekä pääkaupunkiseudun reserviläispiiriin.

Yhdistys kuuluu jäsenenä valtakunnalliseen reserviläisliittoon sekä pääkaupunkiseudun reserviläispiiriin. Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Vantaan Reserviläiset ry ja kotipaikka Vantaa. Yhdistys kuuluu jäsenenä valtakunnalliseen reserviläisliittoon sekä pääkaupunkiseudun reserviläispiiriin. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

Poliisien sm-hiihdot sprintti

Poliisien sm-hiihdot sprintti Page 1 / 5 Poliisien sm-hiihdot sprintti T U L O K S E T Oulun Hiihtoseura M60; M55; M50; M45; M40; M35; NYL; MYL; M60_F1; M55_F1; M50_F1; M45_F1; M40_F1; M35_F1; NYL_F1; MYL_F1; M60 Miehet 60 vuotta 1.1

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA keskiviikko 17.2.2016 klo 18.30 20.30 PAIKKA Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa OSALLISTUJAT Karvonen, Taina vt. kappalainen, puheenjohtaja (x) Hanski,

Lisätiedot

Juniorien vapaapainin SM-kilpailut, , Sunila ja Nurmo

Juniorien vapaapainin SM-kilpailut, , Sunila ja Nurmo Juniorien vapaapainin SM-kilpailut, 15.-16.10.1966, Sunila ja Nurmo 1. Ilmari Huhtala Lapuan Virkiä 2. Jorma Kujanne Tampereen Painimiehet 3. Matti Huhtala Lapuan Virkiä 1. Eino Juusela Nurmon Jymy 2.

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2011 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona klo 19.00 19:15 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Hämäläinen Sari Karjalainen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Marjut Niemelä

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Marjut Niemelä MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika klo 18.30 19.50 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Matti Solehmainen puheenjohtaja Erja Blom Pauli Hujanen Minna Immonen Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

(Varsinais-S) (Vaasa)

(Varsinais-S) (Vaasa) T 3 Yritysdemokratiatyöryhmä Eero Joutsijoki (1.11.1979 asti) Matti Lipiäinen (14.12.1979 lähtien) Martti Koivisto Aulis Alamattila Martti Salo (Satakunta) SÄÄN TÖVAL IOKUNTA Martti Hoffren (Kuopio) Esko

Lisätiedot

14. - 15.3.1970 Lohja, Voimailijat / Seinäjoki, Paini-Miehet

14. - 15.3.1970 Lohja, Voimailijat / Seinäjoki, Paini-Miehet 14. - 15.3.1970 Lohja, Voimailijat / Seinäjoki, Paini-Miehet 1. Soini Kauppinen Suolahden Urho 2. Matti Laitinen Viipurin Voimailijat 3. Jaakko Piutunen Varkauden Urheilijat 1. Reino Salimäki Seinäjoen

Lisätiedot

LAPINLAHDEN TAIDEKATU

LAPINLAHDEN TAIDEKATU LAPINLAHDEN TAIDEKATU Lapinlahden taidekatua ryhdyttiin rakentamaan 1990- luvun alussa, esiin haluttiin tuoda Lapinlahden vahvuus taide- ja kulttuuripitäjänä. Taidekatu alkaa valtatie 5:n ylikulusta ja

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2016 Aika ja paikka Ke 3.2.2016 klo 18-19.51 Elimäen Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, kulmakamari (käynti Härmävaarantien puolelta),

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.25 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa

Lisätiedot

POSION VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS

POSION VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS POSION VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTO TOIMINTAKERTOMUS 2015 2 VAMMAIS-JA VANHUSNEUVOSTON KOKOONPANO 2015 Pirkko Mäkelä, puheenjohtaja 23.6.2015 lähtien, Eläkeliiton Posion yhdistys ry Sari Ylisirniö, sihteeri23.6.2015

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Sisällysluettelo Yleistä Vuosikokous Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry:n jäsenet Hallitus, toiminnantarkastaja ja hallituksen toiminta Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille. SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Lohjan Kylät ry. ja sen kotipaikka on Lohjan kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alueena on Lohjan kaupunki ja siihen liittymispäätöksensä tehneet

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 13.5.2013 N:o 3/2013 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 6.5.2013 Sivu 26

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 13.5.2013 N:o 3/2013 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 6.5.2013 Sivu 26 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 6.5.2013 Sivu 26 Kokousaika Maanantai 13.5.2013 kello 17.00 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Vihtavuoren kappeli Anttila Mika-Olli Ek Terhi saapui klo 17.15 Heikkinen Panu Hiltunen

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013 AIKA Torstaina 12.9.2013 klo 16.00 17.25 PAIKKA Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA sivu 1 Kokouksen paikka ja aika: ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA Kokoukseen osallistui henkilöä. 1 Kokouksen avaus Kokouksen avasi klo. 2 Kokouksen järjestäytyminen Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kokouksen

Lisätiedot

keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla.

keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla. 1 Ylöjärven seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 18.5.2016 kello 18:00 Siivikkalan seurakuntatalolla. Kahvitarjoilu klo 17.45. Kokouksen alussa esittäytymässä JHT-tilintarkastaja

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 SIVU 01/2015 AIKA Keskiviikkona 29. huhtikuuta 2015 klo 16-18 PAIKKA Längelmäen seurakuntatalo LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha KONTIO-OLLILA

Lisätiedot

Tulos vertailulukujärjestyksessä

Tulos vertailulukujärjestyksessä 1 / 5 I Vaalipiiri 1 Viitasalo Mikko 10 Kokoomus 975 5197,00 valittu 2 Leppiniemi Raili 12 Sitoutumattomat 1674 3262,00 valittu 3 Rautava Risto 8 Kokoomus 737 2598,50 valittu 4 Heinäluoma Eero 16 SDP 1299

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2014 SIVU 15/2014. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2014 SIVU 15/2014. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2014 SIVU 15/2014 AIKA Tiistai 30.9.2014 klo 18.00 18.32 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hietanen Markku Hjerppe Ilkka Jokinen Kaarina

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2015

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2015 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2015 Kokousaika 29.10.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 28 Kokouksen avaus 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Päivän aikataulu on seuraava: Klo 8.00-20.00 Juhlaliputus Klo 18.00-20.00 Juhlavalaistus

Päivän aikataulu on seuraava: Klo 8.00-20.00 Juhlaliputus Klo 18.00-20.00 Juhlavalaistus Kaupunginhallitus 425 13.10.2014 Kaupunginhallitus 437 20.10.2014 Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen 6.12.2014 1181/07.02.02.04.00.00/2014 KH 425 Itsenäisyyspäivän viettoon Lappeenrannassa kuuluvat

Lisätiedot

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto KOKOUSKUTSU Aika 18.11.2014 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Osallistujat Este Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 1/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 1/ 1 1 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 05.01.2012 1 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Pöytäkirja Lappeenrannan kirkon alasali, Mannerheiminkatu 1, Lappeenranta (HUOM! PAIKKA)

Pöytäkirja Lappeenrannan kirkon alasali, Mannerheiminkatu 1, Lappeenranta (HUOM! PAIKKA) 5-2016 Aika Torstai 26.5.2016 klo 17.00 (kahvit klo 16.45) Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Paikka Lappeenrannan kirkon alasali, Mannerheiminkatu 1, Lappeenranta (HUOM! PAIKKA) ASIALISTA

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun kappelineuvosto 13.4.2016-1- Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja,

Lisätiedot

HALIMAAN ASEMAKYLÄ KANGASALAN ASEMASEUDUN OMAKOTIYHDISTYS RY.

HALIMAAN ASEMAKYLÄ KANGASALAN ASEMASEUDUN OMAKOTIYHDISTYS RY. SEPPO ILMARI KALLIO KANGASALAN ASEMAN HISTORlAA HALIMAAN ASEMAKYLÄ KANGASALAN ASEMASEUDUN OMAKOTIYHDISTYS RY. Alkuperäisteos: HALIMAAN ASEMAKYLÄ Kangasalan Aseman historiaa Seppo Ilmari Kallio 1995 Kustantaja:

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015. Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry

TOIMINTAKERTOMUS 2015. Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry YLEISKATSAUS VUOTEEN 2015 vuosi 2015 oli yhdistyksen 51. toimintavuosi Palvelutalossa tehtiin muutostöitä, joiden avulla Männikössä voidaan

Lisätiedot

-nimenhuuto -poissaolojen hyväksyminen -hyväksytyt varajäsenet 121 Todettiin kokous laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

-nimenhuuto -poissaolojen hyväksyminen -hyväksytyt varajäsenet 121 Todettiin kokous laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 11/2012 Kirkkoneuvosto 1 (15) KOKOUSAIKA Maanantaina 15.10.2012 klo 18.00-20.30 (Kahvitus klo 17:45 alkaen) KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, viraston kokoushuone SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 20.1.2016 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 20.1.2016 klo 17.30-19.00 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 17.15 alkaen

Lisätiedot

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5)

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lyömätön Linja Espoossa ry ja sen kotipaikka on Espoo. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Tarkoitus:

Lisätiedot

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto VI/2016 Asia/esityslista Ma klo 18 Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa -

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto VI/2016 Asia/esityslista Ma klo 18 Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa - Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto VI/2016 Asia/esityslista Ma 29.8.2016 klo 18 Paikka: Kälviän seurakuntakoti Läsnä x/poissa - Hautala Jaana jäsen - Isolankila Oiva jäsen x Kivistö Irja jäsen x Luoto

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2013

Toimintakertomus vuodelta 2013 Toimintakertomus vuodelta 2013 1 Toiminta-alue Yhdistyksen toiminta-alueena on edelleen Lappeenrannan kaupunki sekä ympäristökunnat, Lemi, Luumäki, Savitaipale, Taipalsaari. 2 Hallitus, jäsenmäärä puheenjohtaja

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Kirkkoneuvosto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Kirkkoneuvosto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Aika tiistai 15.1.2013 klo 18.00 19.47 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tässä on seurallenne Hevosjalostusliiton kevätkokouksen materiaali.

Tässä on seurallenne Hevosjalostusliiton kevätkokouksen materiaali. Pohjois-Karjalan 13.4.2010 Hevosjalostusliitto ry Tervehdys! Tässä on seurallenne Hevosjalostusliiton kevätkokouksen materiaali. Kokous pidetään Joensuun raviradalla pääkatsomossa tiistaina 4.5. Kokous

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet Gärdström Keijo pj. 49 Ainali Päivi jäsen

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (7) A S I A L U E T T E L O: 17 Kokouksen avaus 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 20 Ääntenlaskijoiden valinta 21 Työjärjestyksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 1/2016 Kirkkoneuvosto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 1/2016 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 12.1.2016, klo 17.30-19.15 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT

PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT PÄIJÄT-HÄMEEN KYLÄT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA-ALUE Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen kylät ry ja sen kotipaikka on Lahti. Yhdistyksen toimintaalueena on Päijät-Häme. Yhdistys on suomenkielinen.

Lisätiedot

Koko perheen kyläilta ja teemana kyläturvallisuus

Koko perheen kyläilta ja teemana kyläturvallisuus Koko perheen kyläilta ja teemana kyläturvallisuus Tervetulosanat ja muutama dia puheenjohtajalta (Olli) Kyläyhdistys on 36-vuotias ja hyvissä voimissaan Onnistuttu tiedonkulun ja avoimuuden lisäämisessä

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista/ Pöytäkirja Aika. Torstai klo (kahvit alkaen klo 16.45)

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista/ Pöytäkirja Aika. Torstai klo (kahvit alkaen klo 16.45) Aika 7-2015 Torstai 25.6.2015 klo 17.00 (kahvit alkaen klo 16.45) Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Paikka Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, 3. krs, Lappeenranta ASIALISTA 75 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

Ehdotus yhdistyksen uusiksi säännöiksi hyväksyttäväksi ylimääräisessä yleiskokouksessa Jyväskylässä 30.1.2016.

Ehdotus yhdistyksen uusiksi säännöiksi hyväksyttäväksi ylimääräisessä yleiskokouksessa Jyväskylässä 30.1.2016. Suomen Oriental Moodo liitto ry:n säännöt 1. Nimi Yhdistyksen nimi on Suomen Oriental Moodo liitto ry. Yhdistys voi käyttää epävirallista rinnakkaisnimeä Oriental Moodo liitto sekä lyhennettä OMD liitto.

Lisätiedot

Kristillinen Eläkeliitto ry

Kristillinen Eläkeliitto ry Kristillinen Eläkeliitto ry Piirin mallisäännöt Mallisäännöt Hyväksytty PRH 1 Sisällys I PERUSSÄÄNNÖKSET... 2 Nimi, kotipaikka... 2 Tarkoitus... 2 Toiminta... 2 II JÄSENYYS... 3 Jäsenet... 3 Jäsenen velvollisuudet...

Lisätiedot

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö Varkauden rakennettu kulttuuriperintö 1996/2005 inventoinnit Pirtinniemi ja ympäristö Kohteen nimi: Inventointinumero: Ortodoksinen kirkko 88 Kansalaisopisto 89 Pirtinniemen hautausmaa 90 Tapuli 91 Pirtinniemen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU JA ASIALUETTELO

KOKOUSKUTSU JA ASIALUETTELO Porin ev.lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston kokous on keskiviikkona 20.1.2016 alkaen kello 16.00 seurakuntayhtymän hallintoviraston kokoushuoneessa, Hallituskatu 9 b, 2. kerros. KOKOUSKUTSU

Lisätiedot