Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistys sata vuotta ( ) Historiikki, Tuomo Paavola

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistys sata vuotta (1912 2012) Historiikki, Tuomo Paavola"

Transkriptio

1 1 Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistys sata vuotta ( ) Historiikki, Tuomo Paavola Tervetuloa minunkin puolestani hyvä yleisö tänne tutulle Tiistenjoen kirkonmäelle, jossa tänä viikonloppuna vietämme kyläkirkkoyhdistyksen satavuotisjuhlaa. Toiminta alkoi tosin eri nimellä, sillä tammikuussa 1912 perustetun yhdistyksen nimeksi valittiin alun perin Tiistenjoen rukoushuoneyhdistys. Nimi vaihtui 40 vuotta myöhemmin 1952 Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistykseksi. Mutta miksi tämä kirkkoyhdistys oikein sitten aikoinaan perustettiin. Tähän kysymykseen löytyy mielestäni yksinkertainen ja selkeä vastaus: voimakas hengellinen kutsumus ja tahto oman kirkon rakentamiseksi Tiistenjoelle. Ajatus sai alakunsa jo 1800-luvun pualella, mutta torenteolla hanke käynnistyi 1900-luvun alussa. Alku oli tosin hankala. Ja siihen oltihin osittain itsekin syypäitä, sillä kun syksyllä 1905 kirkkoa ryhdyttiin tosissaan puuhaamaan niin meille lakaluomalaasille, tiistelääsille ja ylikylääsille tuttuun hiaman suureelliseen tyyliin kirkon rakentamisen lisäksi päätettiin ryhtyä eroamaan myös Lapuan seurakunnasta ja perustamaan omaa seurakuntaa. Jos suunnitelma olisi toteutunut sellaisenaan, se olisi lohkaissut Lapuasta melko ison alueen - johon olisivat kuuluneet Tiistenjoki, Lakaluoma, Ylikylä, Hirvijoki, Kuusenmäki, Pökkä ja Tiisijärvi. Niinpä maan hallitus eli silloinen Suomen suuriruhtinaskunnan senaatti esti suunnitelman toteuttamisen. Senaatin kielteinen päätös ei lannistanut tiistelääsiä lopullisesti, mutta pakotti muuttamaan suunnitelmia ja keskittymään pelkästään kirkon rakentamiseen. Järjestäytyminen yhdistysmuotoon puolestaan tapahtui 7. tammikuuta 1912, kun kirkkohankkeen kannattajat päättivät 300 hengen voimin perustaa Tiistenjoelle rukoushuoneyhdistyksen. Alkuperäisenä tarkoituksena oli, että yhdistys toteuttaisi kirkon rakentamisen. Seuraavassa lainaus alkuperäisistä säännöistä: Tiistenjoen Rukoushuoneyhdistys, jonka vaikutus piiriin kuuluu Tiistenjoen kylät, sekä Pelanterin, Lakaluoman ja Hirvijoen kulmakunnat, kaikki Lapuan pitäjää, tarkoituksena on, perustuen pyhän Raamatun sanaan ja evankelisluteerilaiseen kirkon oppiin, työskennellä Jumalan sanan viljelemisen ja totisen kristillisen elämän edistämiseksi sanotulla seudulla. Rukoushuoneyhdistys luovuttaa kirkoksi vihityn rukoushuoneensa jumalanpalvelusten pitoon ynnä muuhun kirkolliseen käytäntöön, ja toimeenpanee siinä omasta puolestaan hartaushetkiä sekä toimii lapsien, nuorison ja aikuisten kristillissiveelliseksi kasvattamiseksi. Yhdistyksen ensimmäinen kokous pidettiin 25. helmikuuta, ja siinä valittiin yhdistykselle ensimmäinen johtokunta, jonka puheenjohtajaksi tuli K. V. Rinnankoski, kirjuriksi Esa Lilja ja jäseniksi Vihtori Leppänen, Matti Hakonen, Juho Ylikoski, Juho Kotala, Heikki Peurala, Heikki Kohtala ja Jaakko Kattelus.

2 2 Ensimmäinen kirkko Sitten alkoikin valtava kökkäruljanssi. Kaikissa seudun kylissä pidettiin arpajaisia, ompeluseuroja ja iltamia, joissa kerättiin rahaa kirkon rakennustöihin. Rakennuspuut kaadettiin ja ajettiin kökällä - silloisiin olosuhteisiin nähden melko kaukaa Alajärveltä ja Lappajärveltä saakka. Myös kivijalka tehtiin kökällä, mutta varsinaiset timpurintyöt ja hirsikehikon pystytyksen hoitivat nurmolaiset rakennusmiehet mestari Jaakko Hautalan johdolla. Kirkko valmistui nopeasti - työt alkoivat syksyllä 1914, ja jo vuotta myöhemmin kirkko oli valmis. Kirkon vihkiäiset pidettiin 12. päivänä joulukuuta Vihkimisen suoritti Lapuan kirkkoherra rovasti Vilhelmi Malmivaara. Avustajina toimivat pastori Eemil Sarparanta, kansanopiston johtaja Väinö Malmivaara ja yhteiskoulun rehtori Arvi Malmivaara. Tilaisuus aloitettiin veisaamalla virsi 195, kuten tänäänkin. Näin jäläkikätehen voirahan vaan arvaalla, miltä läsnäolijoosta on mahtanut tuntua. Se on varmasti ollu liikuttava hetki sellaanen hetki jota monet oli ehkä orottanu ja kaivannu jo vuosikymmenien ajan. Taloudellisesti ja töiden määrällä mitattuna se oli ollut valtava hanke. Urakka oli vaatinut enemmän työtä ja uhrauksia kuin yksikään aikaisemmin toteutettu hanke näissä kylissä. Ensimmäisen kirkon vaiheet Tiisten ensimmäinen kirkko poikkesi pohjakaavaltaan nykyisestä siinä, että se oli ristikirkko ja sisällä oli kolme parveketta. Muuten se oli aika samankokoinen, sillä istumapaikkoja oli noin 600 hengelle. Ihan heti alussa kirkko ei ollut täysin valmis. Sisältä puuttuivat mm. alttaritaulu ja kirkonkello, eikä sisäosia ollut myöskään kokonaan maalattu, eikä kirkossa ollut lämmitystä, eikä kynttiläkruunuja. Niinpä sitä kuuluisaa kökkätyötä riitti alkuvuosina yllin kyllin. Vähitellen kirkko kuitenkin saatiin valmiiksi - viimeisenä 1930-luvun alussa sisämaalaukset ja alttaritaulu. Erityisen suuren työn tekivät silloin kylien emännät, jotka koko 1920-luvun keräsivät ompeluseuroilla varat alttaritauluun. Alttaritaulu oli taiteilija Henry Eriksonin maalaama, ja se on niitä harvoja esineitä, jotka saatiin aikanaan pelastettua vanhasta kirkosta, ja se on nykyään nähtävillä kirkon sivuseinällä. Alkuaikojen saavutuksiin kuuluu myös oma pappi vuodelta Pappeja meillä on ollut Tiistellä tähän päivään mennessä yhteensä yhdeksän. Ensimmäinen oli nimeltään Urho Patrik Koskenvoima, ja pisimpään pappeinamme ovat toimineet ensin Ville Kuoppala ja hänen jälkeensä rovasti Esko Hautala. Mitään pappilaa täällä ei tietenkään alun perin ollut vaan papille järjestettiin vuokra-asunto Tiistenjoen osuuskaupasta ja välillä pappi asui myös Lapuan keskustassa. Vasta toisen maailmansodan jälkeen valmistui pappila kauniille paikalle Topparinkosken yläpuolelle.

3 3 Toinen merkittävä saavutus oli hautausmaan perustaminen Hautausmaata on tosin myöhemmin moneen otteeseen laajennettu. Sotien aikana sen viereen perustettiin sankarihautaalue, ja sotien jälkeen sankarihaudoille hankittiin taitelija Veikko Leppäsen veistämä muistomerkki. Hautausmaan ylläpitäminen on vaatinut myös vuosikymmenestä toiseen jatkuvaa työtä. Perushoito kuuluu luonnollisesti seurakunnalle, mutta kyläkirkkoyhdistys on perinteisesti kunnostanut hautausmaata kökällä. Kastelun helpottamiseksi sinne on vedettyvesijohto, ja hankittu muistomerkit sekä vanhalle kirkolle että muualle haudatuille sukulaisille - ja rakennettu talvihauta ja konesuoja. Uusi kirkko Helluntaina 1941 vanha kirkko tuhoutui tulipalossa. Se oli henkisesti raskas isku ja osui viälä kaiken lisäksi erittäin hankalahan aikahan talvisodan jälkeiseen välirauhan aikaan. Kaiken kukkuraksi tasan kuukausi tulipalon jälekehen syttyi jatkosota joka vei kylän nuoret miähet sotakentille. Niinpä haaveet kirkon nopeasta uudelleenrakentamisesta saatiin unohtaa toistaiseksi. Mutta toisaalta vaikka sota esti kirkon rakentamisen, se myös vahvisti täkäläisten mieltä. Kerrotahan, että keskellä kiivaiden taistelujen Tiisten miehet itsekseen ja yhdessä päättivät, että jos taistelujen tieltä joskus päästään palaamaan, kirkko on nouseva uudestaan Topparinmäelle Sodan jälkeen kesti toistakymmentä vuotta ennen kuin uusi kirkko tämä nykyinen valmistui. Olosuhteet olivat vaikeat: suurin osa rakennustarvikkeista oli tiukan säännöstelyn alaisena, rahaa ei ollut, ja saattoipa jonkinlainen henkinen sotaväsymyskin painaa mieliä. Väliaikainen hartaustila ja ennen kaikkea siunauskappeli sankarivainajia varten saatiin nopeasti ns. Jyvälästä eli nykyisestä seurakuntalon piharakennuksesta. Mutta heti alusta pitäen oli selvää ettei jyvälästä ole vakituiseen kirkkokäyttöön. Kirkon jälleenrakentamisesta ei aluksi uskallettu laatia edes kustannusarviota koska siitä peliättihin tulevan niin suuri, nottei kukaan uskalla ryhtyä kirkkoa rakentamaan. Toisaalta moni pelkäs, että jos se kirkko nyt jää rakentamatta, niin se jää sitten kokonaan tekemättä. Joka tapauksessa urakka pistettihin vähän niinkun väen vängällä pohojalaasella sisulla käyntihin. Esimerkiksi rakennuspuiden kaatamiseen piti hankkia lupa Helsingistä asti, koska kaikenlainen puunkäyttö oli tiukasti säännösteltyä. Lisäksi kirkon rakentamiseen oli saatava valtavan iso miljoonan markan laina. Sitä varten jouduttiin kääntymään sekä maan hallituksen puoleen että kirkkohallituksen puoleen. Kirkkohallitus lainan sitten lopulta lupasi.

4 4 Toinen miljoona kerättiin viljankeräyksellä. Lisäksi seudun naiset kartuttivat rakennusrahastoa järjestämällä ompeluseuroja ja myyjäisiä, ja amerikansiirtolaiset puolestaan lähettivät arvokasta ja tiukasti säännösteltyä kahvia myytäväksi kirkon hyväksi. Rakennustöiden johtamisesta ja kökkätöistä puolestaan vastasi rakennustoimikunta, johon kuuluivat seuraavat henkilöt: Joel Ketola, Jussi Lilja, Heikki Saari, Matti Peltola (nuor.), Yrjö Mäki, Aimo Paavola, Heikki Koskiahde, Heikki Mäkelä, Toivo Majaniemi, Toivo Ulvinen, Olavi Ilkka, Jussi Kontteli, Veikko Harri, Jussi Koskiahde, Heikki Marttila, Aukusti Rintaniemi, Veikko Ylikoski, Toivo Myllyaho, Sulo Koskela, Matti Kotala (nuor.), Aukusti Kotala, Yrjö Rinnankoski ja M. V. Ilomäki (TRHY:n johtokunnan kokous ). Kirkon rakennustyöt kestivät kaikkiaan kolme vuotta vuodesta 1950 vuoteen Koska menopuoli oli pakko pitää mahdollisimman pienenä, osa töistä tehtiin kökällä. Suurin yksittäinen kökkä oli kirkon kivijalan valaminen toukokuussa Töissä oli yhteensä sata miestä kahdessa vuorossa yötä päivää kahden vuorokauden ajan. Kirkon hirsikehikon pystyttivät kuortanelaiset Takasen veljekset. Sisustuksen osalta voisi mainita sellaisen erikoisuuden, että sekä kirkonkellot että urut ovat peräisin Karjalan evakoilta Impilahden kirkosta. Viimeisenä kesällä 1953 asennettiin uuteen kirkkoon taiteilija Kaarlo Lamminheimon maalaama alttaritaulu, jonka aiheena on Raamatun lause: "Tulkaa minun tyköni kaikki työtätekevät ja raskautetut, minä annan teille levon." Nykyisen kirkon suunnitteli rakennusmestari Eero Ojaniemi ottamalla hiukan mallia Ähtärin kirkosta. Istumapaikkoja nykyisessä kirkossa on runsaat 500 (550). Uuden kirkon vihkiäiset pidettiin 27. syyskuuta Kirkon vihki arkkipiispa Ilmari Salomies, ja kylän oma pappi pastori Ville Kuoppala piti juhlasaarnan. Kirkon jälleenrakennuksen henkinen vaikutus tunne oli mukana olleille aikalaisille varmasti suuri. Rakennustyöt ja varojen kerääminen olivat yhdistäneet jälleen kerran seudun asukkaat tiiviiseen yhteistoimintaan. Ilman sitä kuuluisaa kökkähenkeä ja pohojalaasta jääräpäisyyttä kirkkoa tuskin olis vaikeana aikana saatu uudelleen rakennetuksi. Pappila ja seurakuntatalo Ajatus oman pappilan ja seurakuntatalon rakentamisesta syntyi samaan aikaan sotien jälkeen, kun uutta kirkkoa ryhdyttiin suunnittelemaan. Tämä toteutui sillä tavalla, että Lapuan seurakunta lupautui rakennuttamaan pappilan ja Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistys puolestaan seurakuntatalon.

5 5 Seurakuntatalon rakennustyöt aloitettiin keväällä 1962, ja jälleen kerran säästösyistä suurin osa töistä tehtiin kökällä. Suurin yksittäinen urakka seurakuntatalon osalta oli lähes kolme metriä syvän perustuksen kaivaminen. Se tehtiin käsin kovaan kiviensekaiseen savimaahan, ja maaperää jouduttiin pehmittämään dynamiitilla ennen kuin siitä sai irti nokarettakaan. Syksyllä seurakuntatalo oli valmis, ja keväällä 1963 valmistui myös pappila. Samalla toteutui seudun asukkaiden pitkäaikainen haave: Tiistenjoesta oli kehittynyt hiljakseen seurakuntakeskus omine kirkkoineen, pappeineen, pappiloineen ja seurakuntataloineen. Seurakuntatalon on suunnitellut rakennusmestari Eero Ojaniemi ja pappilan puolestaan arkkitehti Bey Heng. Molemmat uudet rakennukset vihittiin käyttöön pääsiäisenä Vihkimisen suoritti piispa Eero Lehtinen. Kirkkomäki kylän keskuksena Vuosikymmenten saatossa tästä Tiisten kirkkomäestä on kehittynyt merkittävä hengellisen toiminnan ja erilaisten muiden palveluiden keskus. Säännöllisesti jatkuvaa toimintaa ovat esimerkiksi jumalanpalvelukset kirkossa joka toinen sunnuntai. Kesäisin kirkko toimii tiekirkkona. Seurakuntatalo puolestaan on meille kaikille tuttu perhejuhlien ja erilaisten tilaisuuksien pitopaikka. Pappilasta puolestaan on kehittynyt varsinainen monitoimitalo sen jälkeen kun sitä ei enää tarvittu papin asunnoksi. Vuodesta 2007 lähtien siinä on toiminut perhepäiväkoti ja kylän terveysasema. Rippikoulusta puolestaan voisi mainita sen, että oma rippikoulutoiminta on alkanut Tiistenjoella jo 1930-luvulla. Ensimmäinen leiririppikoulu puolestaan järjestettiin jo kesällä 1964, ja ne jatkuivat kesästä toiseen aina 1990-luvun alkuun saakka. Seurakunnan poikakerho puolestaan alkoi pyöriä 1960-luvun lopulla ja muutamaa vuotta myöhemmin myös päiväkerho. Aluksi päiväkerho kokoontui Jyvälässä, mutta vuonna 2003 tapahtui muutos, kun kerholaisia varten kunnostettiin uudet kerhotilat seurakuntatalolta. Suuri määrä rakennuksia vaati myös jatkuvaa huolenpitoa ja korjaamista. Seitsemänkymmentäluvun saavutuksiin kuuluvat Kirkkomäen asfaltointi ja rantasauna. Kirkkoon puolestaan tuli keskuslämmitys 1975, ja vuosikymmenen lopulla seurakuntatalo sai modernit keittiökoneet ja kalusteet luku alkoi taas kerran seurakuntatalon remontilla. Vuoden 1991 aikana seurakuntataloon asennettiin ilmastointi, uusittiin sähköistys sekä suoritettiin kattojen ja seinien maalaus. Lisäksi uudistettiin seurakuntatalon alttariseinä. Seuraavina vuosina uusittiin keittiön kaapistot ja lattialaatoitus Vuoden 1993 suurin rakennuspuolen urakka oli puolestaan kirkon tiilikaton vaihtaminen peltikatteeseen. Samana vuonna nykyinen kirkko täytti 40 vuotta 1994 ja samana vuonna korjattiin myös kirkon urut. Jyvälässä puolestaan jatkui päiväkerho kaksi kertaa viikossa ja kutomapiiri toimi ahkerasti.

6 6 Seurakuntataloa on vuosien varrella korjattu useassa vaiheessa. Viimeisin ja taloudellisesti suurin ponnistus on ollut seurakuntatalon peruskorjaus vuonna Tuolloin toteutettiin seurakuntatalon eteistilojen laajennus ja uudet sisäänkäynnit. Yhdistyksen sihteeri kirjasikin kyseisen vuoden toimintakertomukseen, että kyläläisten mukanaolo, kökkätyö ja kaikki pienikin apu eri muodoissaan on ollut arvokasta ja saanut jokaisen varmaan tuntemaan tämän kyläkirkkomme hyväksi tehdyn työn siunaukselliseksi riemuvuodeksi Tiistenjoen kyläkirkon historiassa. Viimeisimpiä korjaushankkeita ovat olleet urkujen kunnostus 2002, kellotornin kattoremontti 2007ja seurakuntatalon lämmitysjärjestelmän remontti Lämmityksessä siirryttiin öljystä hakkeeseen. Kirkkomäen vanhin rakennus on Jyvälä tuo pieni punainen piharakennus kirkon ja seurakuntatalon välissä. Se on alun perin pystytetty Tiistenjoen säästöjyvästön viljamakasiiniksi runsaat sata vuotta sitten Se oli aikanaan eräänlainen pankki huonoja aikoja varten se otti vastaan viljatalletuksia ja lainasi siemenviljaa. Viimeisten vuosikymmenten aikana Jyvälä on palvellut monenlaisessa tarkoituksessa: rippileiriläisiä, päiväkerhoa ja Tiistenjoen yhteiskoulua. Vuodesta 2003 lähtien Jyvälän yläkerrassa on toiminut Pro Agrian EP:n paikallistoimisto ja Tiistenjoen maa- ja kotitalousnaisten vuokrakaluston säilytys, sekä alakerrassa kansalaisopiston kudontapiiri. Kirkkorannassa puolestaan on nykyään useita rakennuksia. Rantasaunan vierelle rakennettiin 1990-luvulla kökkätöinä ja EU-rahoituksella uimaranta laitureineen ja laavuineen. Uusin kirkkorannan rakennuksista on kesäteatterikatsomo. Seurakunnan toiminta ja kyläkirkkoyhdistys Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistyksen toiminta on ollut aina pitkäjänteistä ja suunnitelmallista. Perinteitä on kunnioitettu ja perinteisiä toimintamalleja on pyritty jatkamaan, samalla kuitenkin mukauttaen toimintaa aina kulloisenkin aikakauden vaatimuksia vastaavaksi. Jumalanpalveluksia Tiistenjoella järjestetään nykyisin vuosittain noin ja niihin osallistuu noin henkeä. Kyläkirkkoyhdistyksen kokouksia on yleensä yksi ja johtokunnan kokouksia vähän vuodesta ja työmäärästä riippuen 5 8 vuodessa. Sadassa vuodessa yhdistyksellä on ehtinyt olla yhteensä 10 puheenjohtajaa, heistä pisimpään alkuaikojen Heikki Peurala - tasan 30 vuotta. Ja myöhemminpitkäjänteistä työtä puheenjohtajina ovat tehneet myös Aimo Paavola (15), Pentti Alarinta (14) ja Erkki Muilu (12). Heidän lisäkseen lukuisat muutkin henkilöt ovat vuosien varrella tehneet arvokasta työtä kotikirkon eteen joko kökkätöissä tai yhdistyksen johtokunnassa. Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistyksen nykyiseen johtokuntaan kuuluvat seuraavat henkilöt:

7 7 Puheenjohtaja Tapio Rintaniemi Varapuheenjohtaja Markku Koskiahde Sihteeri Raija Ojaniemi Rahastonhoitaja Matti Rinnankoski Jäsenet: Hannu Kivisaari Lauri Rintaniemi Minna Kattelus Sari Oja-Lipasti Jaana Ulvinen Mikko Ulvinen Veli Ylikoski Birgitta Lepistö Marja-Leena Perälä Esko Koivisto Työnjako seurakunnan ja kyläkirkkoyhdistyksen välillä on vakiintunut sellaiseksi, että seurakunta vastaa jumalanpalveluksista ja kirkollisista toiminnasta ja yhdistys puolestaan vastaa rakennusten ja ympäristön hoitamisesta. Kyläkirkkoyhdistyksen tuloista pääosan muodostavat seurakunnan toiminta-avustukset. Niillä yhdistys kattaa toimintamenot, pienet investoinnit ja lainojen lyhennykset. Lisätuloja yhdistyksen toimintaan tuovat tilavuokrat, kolehdit, adressien ja korttien myynti, myyjäiset sekä yksityishenkilöiden ja yhteisöjen lahjoitukset. Esimerkiksi kirkon ja seurakuntatalon kalusteet, koriste-esineet ja tekstiilit on saatu osin lahjoituksina. Yksittäisistä lahjoittajista merkittävin on ehkä ollut Tiistenjoen osuuspankki, jonka lahjoituksia ovat mm. kellotapulin toinen kello ja tapulin yövalaistus. Eräs kaikkein perinteisimpiä toiminnan muotoja yhteisen hengen nostamisessa ovat olleet erilaiset kökät. Kökkäperinne on jatkunut aivan alkuajoista nykypäiviin asti. Suurin osa kirkkomäen rakennus- ja siivoustöistä tehdään kökällä. Esimerkiksi maa- ja kotitalousnaiset ovat kökkätöinä valmistaneet suuren osan kirkon ja seurakuntatalon tekstiileistä. Loppusanat Sata vuotta on pitkä siivu ajassa. Sellaisia yhteisöjä, joiden henkinen tahtotila on niin voimakas, että yhteisön toiminta voi jatkua yhtä pitkään kuin Tiistenjoen kyläkirkkoyhdistyksen, on Suomessa vain muutamia. Se vaati sitoutuneita ja asialle omistautuneita ihmisiä, yksilöitä jotka uhraavat omaa aikaansa ja energiaansa yhteisön hyväksi, jaksavat ponnistella eteenpäin silloinkin kun

8 8 lopputulos näyttää epävarmalta. Tällaisia henkilöitä ja voimakasta uskoa ja tahtoa omien haaveiden ja toiveiden toteuttamiseen on kirkkoyhdistyksen toiminnassa tarvittu monessa kohdassa alusta pitäen. Se on vaatinut sitä kuuluisaa pohjalaista itsepäisyyttä. Täällä Tiisten seudulla tuota itsepäisyyttä on aina tarvittaessa myös löytynyt. Mahdottomalta tuntuvien kirkkohankkeiden toteuttaminen on vaatinut kyläkirkkoyhdistyksen jäseniltä ja lähikylien ihmisiltä myös tehokasta ja tiivistä yhteistyötä. Kökkätöitä kirkon hyväksi on tehty mittaamattoman paljon. Nämä yhteiset ponnistelut ovat samalla tiivistäneet ihmisten yhteenkuuluvuutta, antaneet uskoa ja turvaa heille sekä luoneet omalaatuisen tiiviin tiisteläisen identiteetin. Yhteistyön ja yhteisöllisyyden perinne on sellainen voimavara oikea henkinen akku jolla kylät voivat selviytyä tulevaisuudessa ja jota kannattaa yhä edelleen vaalia. Tällä seudulla ihmisillä on ollut kaikkina aikoina vahva usko omiin kykyihinsä. Usko on ollut niin vahva, että sen avulla on toteutettu monta suurta yhteishanketta. Monet niistä ovat olleet sellaisia, että me nykypolvet saamme olla nöyrästi kiitollisia esivanhemmillemme ja aidosti ylpeitä juuristamme Tiistenjoen lakeuksilla. Tiistenjoen papit 1. Urho Patrik Koskenvoima Kaino Mikko Havia Olavi Kares Viljo Eemil Lauro Kustaa Ilmari Huhta Svante Tolonen Ville Kuoppala Esko Hautala Marja Liisa Leskelä 2003 edelleen Rukoushuoneyhdistyksen ja kyläkirkkoyhdistyksen puheenjohtajat 1. K. V. Rinnankoski Heikki Peurala vuotta 3. Yrjö Ylitalo Heikki Saari Aimo Paavola vuotta 6. Pentti Alarinta vuotta 7. Sakari Kojola

9 9 8. Pertti Kivirinta Erkki Muilu vuotta 10. Tapio Rintaniemi Kyläkirkkoyhdistyksen johtokunnassa pitkäaikaisia toimihenkilöitä olivat 1960 ja 1970 luvuilla ensin puheenjohtajana toiminut Aimo Paavola ja hänen jälkeensä Pentti Alarinta vuodesta Seurakuntatalon emäntänä toimi pitkään Aira Ulvinen ja suntiona Eino Kallio. Seurakuntalolla on vuosien saatossa järjestetty monenlaisia juhlatilaisuuksia. Vuonna 1979 kyläkirkkoyhdistys antoi metsästysseuralle luvan järjestää marraskuun lopulla hirvipäivälliset, mutta tosin sellaisilla ehdoilla, että tilaisuuden on oltava kaikille avoin ja että kutsussa ei saa olla pienintäkään mainintaa hirvipeijaisista.

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko Valmistunut 1921 Vihitty käyttöön 3.7.1921 Arkkitehti Ilmari Launis Urut Kirkon kellot Kangasalan Urkutehdas 16-äänikertaiset (1972) Bachumin

Lisätiedot

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877.

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. LAPINLAHDEN KIRKKO Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. Kirkkoa rakennettiin vuosina 1877-1880. Kirkon rakennusmestarina toimi Johannes Store

Lisätiedot

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Jo joutui armas aika ja suvi suloinen Kesäajan 2016 jumalanpalvelukset pyhäpäivisin Tuusniemen alueseurakunnassa Kesäajan tapahtumat Tuusniemen alueseurakunnassa kesä-syyskuu 2016 www.kuopionseurakunnat.fi

Lisätiedot

Poissa: Annala Tarja, Anna-Maija Klemettilä, Latomäki Ulla, Lemettinen Pentti

Poissa: Annala Tarja, Anna-Maija Klemettilä, Latomäki Ulla, Lemettinen Pentti 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 9.2.2016 klo 18.30 19.15 KOKOUSPAIKKA Läsnä: Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä Leena Kallio Kirsti Kivisaari Pekka Kivisaari

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013 46 KOKOUSAIKA Tiistaina 23.4.2013 klo 19.00 20.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Lemettinen Maiju Haukkala Pentti Hietala Heikki Kangasluoma Pentti Koskiahde Markku Kuntsi

Lisätiedot

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko Valmistunut 1921 Vihitty käyttöön 3.7.1921 Arkkitehti Ilmari Launis Urut Kirkon kellot Alttaritaulu Uuno Alanko 1937 Koristemaalaukset Kangasalan

Lisätiedot

VALVONTAKOHTEET 23.10.2014

VALVONTAKOHTEET 23.10.2014 Listaus toiminnoista, joilla on voimassa oleva ympäristölupa, muu ympäristölainsäädännön mukainen lupa tai ilmoitus tai toiminta on ympäristönsuojelulain (527/2014) mukaan lupavelvollinen Toiminnanharjoittaja

Lisätiedot

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta Pyhänä ja arkena Seurakunnan historiaa 1550-luvulla Lapua oli vielä Isonkyrön kappeliseurakunta. Asukkaita oli noin 500. Lapuasta tuli itsenäinen seurakunta v. 1581. Lapua

Lisätiedot

, Seinäjoki, Urheilijat / Virrat, Killinkosken Urheilijat ja Killinkosken Myrsky

, Seinäjoki, Urheilijat / Virrat, Killinkosken Urheilijat ja Killinkosken Myrsky 21. -22.10.1950, Seinäjoki, Urheilijat / Virrat, Killinkosken Urheilijat ja Killinkosken Myrsky 1. Oiva Timonen Seinäjoen Urheilijat 2. Aarre Nieminen Popinniemen Ponnistus 3. Aukusti Hakola Hallan Visa

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 28.5.2009 5/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 28.5.2009 5/2009 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) Aika Torstai 28.5.2009 klo 9.00 9.28 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Matti

Lisätiedot

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 3/2013

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 3/2013 Aika: 4.4.2013 klo 18.00 Paikka: seurakuntatalo, neuvotteluhuone Puheenjohtaja Matti Piispanen paikalla Varapuheenjohtaja Esko Kulonen paikalla Jäsen Pertti Arvaja paikalla Marja-Liisa Immonen paikalla,

Lisätiedot

Kirkkoherran ehdotus: Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Lassi Meriheinän ja Virpi Suhosen. Päätös: Ehdotuksen mukainen

Kirkkoherran ehdotus: Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Lassi Meriheinän ja Virpi Suhosen. Päätös: Ehdotuksen mukainen Aika: 28.4.2010 klo 18.00 Paikka: Seurakuntatalo, neuvotteluhuone Puheenjohtaja Matti Piispanen paikalla Varapuheenjohtaja Niemi Harri paikalla Jäsen Kulonen Esko paikalla Kämäräinen Susanna paikalla Leinonen

Lisätiedot

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.1.2013 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Äystö Leena, pj Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Joutsiniemi Juha Kangasluoma Pentti Kontola

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 20/2016 AIKA Torstai 19.5.2016 kello 9 11.50 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Juntumaa

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 SIVU 1/2016. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 SIVU 1/2016. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 SIVU 1/2016 AIKA Tiistaina 9.2.2016 klo 18.00 18.57. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 LÄSNÄ Aakula Kari Lähteenmäki Heikki Ahava Asta Haikka Juha Mäkinen

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014. AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014. AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014 AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hjerppe Ilkka Jaakkola Riitta Jokinen Kaarina

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 KIRKKONEUVOSTO 6.5.2014 1. Paikka Ämmänsaaren seurakuntakeskus, kokoushuone

SUOMUSSALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 KIRKKONEUVOSTO 6.5.2014 1. Paikka Ämmänsaaren seurakuntakeskus, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO 6.5.2014 1 Aika tiistai 6.5.2014 klo 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Ämmänsaaren seurakuntakeskus, kokoushuone n:o sivu n:o 33 4 TILINPÄÄTÖS 2013 34 4 ÄMMÄNSAAREN SEURAKUNTAKESKUKSEN SISÄILMAONGLEMA

Lisätiedot

Äänekosken Rotaryklubin vuosikymmenet 1947 2007 (2017)

Äänekosken Rotaryklubin vuosikymmenet 1947 2007 (2017) Äänekosken Rotaryklubin vuosikymmenet 1947 2007 (2017) Rotary tänään jäseniä 1.22 milj./ 34 000 klubissa mukana 200 maassa ja maantieteellisellä alueella palvelee, auttaa ja kehittää jäsenistöään noudattaa

Lisätiedot

13. - 14.11.1950, HELSINKI, Olympialaisten kilpailutoimikunta

13. - 14.11.1950, HELSINKI, Olympialaisten kilpailutoimikunta 13. - 14.11.1950, HELSINKI, Olympialaisten kilpailutoimikunta kärpässarja 1. Alvar Vihersalo Popinniemen Ponnistus 2. Oiva Timonen Seinäjoen Urheilijat 3. Tapio Parkkinen Seinäjoen Sisu kärpässarja 1.

Lisätiedot

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 6.1.2015 klo 12.00-13.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä

Lisätiedot

LAITASAAREN RUKOUSHUONEEN 80- VUOTISJUHLA 5.8 2012.

LAITASAAREN RUKOUSHUONEEN 80- VUOTISJUHLA 5.8 2012. 1 LAITASAAREN RUKOUSHUONEEN 80- VUOTISJUHLA 5.8 2012. Arvoisat juhlavieraat! Sinun siunaavien kättesi alla vietämme tänään Laitasaaren rukoushuoneen 80- vuotisjuhlaa. Tämän rukoushuoneen alullepanija ja

Lisätiedot

17.-18.11.1945, LAPUA,Virkiä / PIETARSAARI, Into / VOIKKAA, Viesti ja Urheilu-Veikot

17.-18.11.1945, LAPUA,Virkiä / PIETARSAARI, Into / VOIKKAA, Viesti ja Urheilu-Veikot 17.-18.11.1945, LAPUA,Virkiä / PIETARSAARI, Into / VOIKKAA, Viesti ja Urheilu-Veikot kärpässarja 56 kg 1. Antti Halonen Viipurin Voimailijat 2. Erkki Johansson Sunilan Sisu 3. Esko Heinonen Lapuan Työväen

Lisätiedot

19. - 20.3.1960, VAASA, Voima-Veikot / KARHULA, Hallan Visa ja Sunilan Sisu

19. - 20.3.1960, VAASA, Voima-Veikot / KARHULA, Hallan Visa ja Sunilan Sisu 19. - 20.3.1960, VAASA, Voima-Veikot / KARHULA, Hallan Visa ja Sunilan Sisu 62 kg 67 kg 73 kg 79 kg + 1. Heikki Hakola Lapuan Virkiä 2. Lauri Prusti Veitsiluodon Vastus 3. Raimo Sjöblom Teuvan Rivakka

Lisätiedot

Kuvia Kurkijoen luterilaisesta kirkosta

Kuvia Kurkijoen luterilaisesta kirkosta Kuvia Kurkijoen luterilaisesta kirkosta Kurkijoen luterilainen kirkko rakennettiin vuosina 1878-1880 arkkitehti F. Sjöströmin piirustusten mukaan. Kirkko sijaitsi kalliolla kolmen tien risteyksessä ja

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015 AIKA Tiistai 11.8.2015 klo 18 21.25 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b)

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 1 AIKA PAIKKA Sivu / 20.4.2016 klo 18.00 alkavan iltakoulun päätyttyä. Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 14 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 20.2.2014 klo 9-12

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 20.2.2014 klo 9-12 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2014 8 Aika Keskiviikko 12.2.2014 klo 17-18.20 Paikka Läsnä Kokoushuone Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Tuomo Haikola Marja Himanka Ismo Iso-Heiniemi Anita Kallio

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika tiistai klo 18.30 20.45 Paikka Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa Osallistujat Karvonen Taina vt. kappalainen, puheenjohtaja (x) Hanski Liisa kappelineuvoston

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2013 SIVU 1/2013. PAIKKA Seurakuntakeskus, Latokartanontie 5. Sikala Touko

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2013 SIVU 1/2013. PAIKKA Seurakuntakeskus, Latokartanontie 5. Sikala Touko KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2013 SIVU 1/2013 AIKA Keskiviikko 16.1.2013 klo 18 18.20 PAIKKA Seurakuntakeskus, Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hietanen Markku Hjerppe Ilkka Jokinen Kaarina Luukkonen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 11.11.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 16.11.2015-17.12.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 30.3.2011 29 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista 13-2015. Aika Maanantai 14.12.2015 klo 17.30 18.41. Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista 13-2015. Aika Maanantai 14.12.2015 klo 17.30 18.41. Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 14.12.2015 klo 17.30 18.41 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2012 SIVU 16/2012. AIKA Maanantai 17.12.2012 klo 18.05 19.45

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2012 SIVU 16/2012. AIKA Maanantai 17.12.2012 klo 18.05 19.45 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2012 SIVU 16/2012 AIKA Maanantai 17.12.2012 klo 18.05 19.45 PAIKKA Seurakuntakeskus, Latokartanontie 5 Hietanen Markku Hjerppe Ilkka Jaakkola Riitta Jokinen Kaarina Keskinen

Lisätiedot

Aika 4.9.2012 klo 18.00 (kahvi klo 17.30) Kahvin aikana näytetään kuvia Albertin seurakunnan

Aika 4.9.2012 klo 18.00 (kahvi klo 17.30) Kahvin aikana näytetään kuvia Albertin seurakunnan Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 6 / 2012 Aika 4.9.2012 klo 18.00 (kahvi klo 17.30) Kahvin aikana näytetään kuvia Albertin seurakunnan vierailusta Paikka Olarin kirkon kerhosiiven kerhohuone Läsnä Viitapohja,

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika tiistai klo 18.30 20.35 Paikka Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa Osallistujat Karvonen Taina vt. kappalainen, puheenjohtaja (-) Hanski Liisa kappelineuvoston

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 4.12.2014 klo 9-12

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 4.12.2014 klo 9-12 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKKIRJA 12/2014 59 Aika Keskiviikko 26.11.2014 klo 18-20.05 Paikka Läsnä Kokoushuone Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Tuomo Haikola, poissa tilalla Juhani Isotalo Marja

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 (5) Limingan seurakunta Pappilantie 6, 90100 Liminka KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 KOKOUSAIKA: 10.11.2015 ALKAMISAIKA: klo 18.00 PÄÄTTYMISAIKA: klo 19.35 KOKOUSPAIKKA: Pappilan sali Ahola Seija jäsen

Lisätiedot

Keminmaan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteet

Keminmaan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteet Keminmaan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteet Sopimus yhteydestä, esirukouksesta ja taloudellisesta tuesta Keminmaan seurakunnalla on maailman lähetyskentillä omia nimikkokohteita. Seurakunta on tehnyt

Lisätiedot

Juniorien kr.room.painin SM-kilpailut, 27.-28.1.1962, Myllykoski ja Ilmajoki

Juniorien kr.room.painin SM-kilpailut, 27.-28.1.1962, Myllykoski ja Ilmajoki Juniorien kr.room.painin SM-kilpailut, 21.-22.1.1961, Sodankylä ja Tainionkoski 1. Tom Rutqvist Kouvolan Painijat 2. Veli Haarala Ylivieskan Kuula 3. Taisto Aikio Lapin Veikot 1. Väinö Rantala Lapuan Virkiä

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 01/2016. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 01/2016. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SIVU 01/2016 AIKA Tiistaina 9. elokuuta 2016 klo 18 19.45 PAIKKA Oriveden leiripirtti, os. Satamaranta 150 LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj KOPPANEN Elina

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. Itämetsä Risto Järvinen Kaija KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 4.5.2016 klo 17:27-18:20 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalossa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

Konttimäki-kylistä komein

Konttimäki-kylistä komein Konttimäki-kylistä komein Faktaa kylästä Asukasluku 119 Taloja n.70 Kyläyhdistys toiminut vuodesta 1979 alkaen, alkuun kylätoimikuntana Kyläyhdistyksen jäsenmäärä 136 Konttinetti (konttimaki.suntuubi.com)

Lisätiedot

Taikinan kylän asukkaat

Taikinan kylän asukkaat Taikinan kylän asukkaat 197 Turtiainen Eino ja Liisa (kanttiini) 198 Turtiainen Mikko ja Väinö (veljekset, poikamiehiä) 199 (Vanha tupa) Turtiainen Salomon (Sakkeus) ja Ulla, Juho, Anton, Onni, jatoivo

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 7/2015 Kirkkoneuvosto 9.11.2015

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 7/2015 Kirkkoneuvosto 9.11.2015 KIRKKONEUVOSTO Kokous 7/2015 Aika Maanantai 9.11.2015 klo 17.30 21.25 Paikka Seurakuntakeskus Läsnä Poissa Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu Karjalainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

12.-13.11.1960 Kuortane, Kunto / Kotka, Paini-Miehet

12.-13.11.1960 Kuortane, Kunto / Kotka, Paini-Miehet 12.-13.11.1960 Kuortane, Kunto / Kotka, Paini-Miehet 1. Jussi Hakola Vaasan Voima-Veikot 2. Kalervo Jutila Lapuan Virkiä 3. Kaino Laitila Nokian Urheilijat 1. Pentti Koskela Helsingin Paini-Miehet 2. Väinö

Lisätiedot

VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA

VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA VAPAAEHTOINEN VETERAANITYÖ VETERAANI- PERINNETTÄ LUOMASSA 1939-1945 Talvi- ja jatkosota 1967-2017 Pukkilan Sotaveteraanit 50 vuotta PUKKILAN SOTAVETERAANIT RY Jaakko Karjalainen, 92 vuotta, on Uudenmaan

Lisätiedot

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1(6) RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Raudanmaan maa- ja kotitalousnaiset, joka toimii rekisteröimättömänä yleishyödyllisenä yhdistyksenä osana valtakunnallista

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2015

SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2015 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kokousaika: ma 23.2.2015 klo 18 (yhteinen kahvihetki klo 17.30 alkaen) Paikka: Vuosaaren kirkon Taivaanranta-sali, Satamasaarentie 7 Läsnä: Jussi Mäkelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Seurakuntaneuvosto 28.11.2013 sivu 1 (6) HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 28.11.2013 klo 18.45 20.33 Viikkomessu kirkossa klo 18. Paikka Hakunilan kirkon kokoustila Hakunilantie

Lisätiedot

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 4.5.2016 n. klo 17:20 - Kahvitarjoilu klo 16:45- Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Kanneljärven Kuuterselkä

Kanneljärven Kuuterselkä Kanneljärven Kuuterselkä Se vetää puoleensa joka kesä siellä päivänvalon nähneitä ja meitä heidän lapsiaan ja lastenlapsiaan sekä puolisoitamme ja ystäviämme. Tänä kesänä matkasimme 10.-12.6.2013 ja tiistai

Lisätiedot

* Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala

* Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala PESÄPALLOJAOSTO 1(5) * Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala 1933 Pesäpallon ohjaaminen annettiin Heikki Lammin tehtäväksi. 1934 Miehet Osallistuivat piirin B-sarjaan. 1948 Miehet voittivat sarjassaan

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015 AIKA Keskiviikkona 30. syyskuuta 2015 klo 12 14.15 PAIKKA Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Orivesi LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA

Lisätiedot

EUROOPAN RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2009 Teemana kunnan- ja kaupungintalot Kankaanpää. äätöksenteon paikat

EUROOPAN RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2009 Teemana kunnan- ja kaupungintalot Kankaanpää. äätöksenteon paikat EUROOPAN RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2009 Teemana kunnan- ja kaupungintalot Kankaanpää ään n pääp äätöksenteon paikat Näyttelyn kokosi Maija Anttila avustajinaan Teija Kaarnametsä, Marjo Lahtinen ja Margit Mantila

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:40-20:00 Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, Helsinki

PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:40-20:00 Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, Helsinki PÖYTÄKIRJA Helsingin Mikaelin seurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 30.11.2015 klo 18:40-20:00 Paikka Puotilan kartano, os. Puotilantie 7, 00910 Helsinki Saapuvilla olleet jäsenet Martti Häkkänen, puheenjohtaja

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 1(7) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet Gärdström Keijo pj. Aaltonen Pirjo jäsen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 29.9.2016 klo 17.30 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Teuvo Ervasti, varajäsen Irmeli Juntunen Antti Koistinen

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA keskiviikko 17.2.2016 klo 18.30 20.30 PAIKKA Virojoen seurakuntatalo, Riihitie 2, Virojoki läsnä/poissa OSALLISTUJAT Karvonen, Taina vt. kappalainen, puheenjohtaja (x) Hanski,

Lisätiedot

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 1/2015

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 1/2015 Aika: 28.1.2015 klo 18 Paikka: Seurakuntatalo, neuvotteluhuone Puheenjohtaja Matti Piispanen paikalla Varapuheenjohtaja Oksanen Ohto paikalla Jäsen Arraste-Kihlakaski Mervi paikalla Eskola Päivi paikalla

Lisätiedot

Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen.

Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa, poissa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2005

TOIMINTAKERTOMUS 2005 TOIMINTAKERTOMUS 2005 YLEISTÄ Vuosi 2005 oli OuLVI:n 43. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

K O K O U S K U T S U

K O K O U S K U T S U ASKOLAN SEURAKUNTA Askolantie 23 07500 ASKOLA K O K O U S K U T S U Kirkkoneuvoston kokous pidetään 31.3.2016 klo 18.00 Seurakuntakodilla Askolantie 23 ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LOPEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013. Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien)

LOPEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013. Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien) KOKOUSKUTSU Sivu 1 ( 7 ) 1 Kirkkovaltuusto 1 / 2013 KOKOUSAIKA Maanantai 14.1.2013 klo 18.30 (kahvit klo 18.00 lähtien) KOKOUSPAIKKA Asialuettelo: Kirkon seurakuntasali, Pilpalantie 1, Loppi 1 Kokouksen

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N kotipaikka Yhdistyksen on nimi Hämeenlinna. on Hämeenlinnan kristillisen koulun kannatusyhdistys ry ja sen 2 YHDISTYKSEN

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Lista 1 ( 6 ) 2012-10-19. Oulu toimitukset

Lista 1 ( 6 ) 2012-10-19. Oulu toimitukset Lista 1 ( 6 ) Oulu toimitukset 2012-10-19 1) K1 Alatalo Pertti Antero 2) K2 Alatalo Pertti Antero Alatalo Arto Tapio 3) K3 Teerinkoski Ritva Leena Teerinkoski Raimo Ilmari Ahonen Minna Maria Ahonen Marko

Lisätiedot

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA sivu 1 Kokouksen paikka ja aika: ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA Kokoukseen osallistui henkilöä. 1 Kokouksen avaus Kokouksen avasi klo. 2 Kokouksen järjestäytyminen Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kokouksen

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 39/2015. AIKA Keskiviikko 20.5.2015 klo 16.00 17.45

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 39/2015. AIKA Keskiviikko 20.5.2015 klo 16.00 17.45 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 39/2015 AIKA Keskiviikko 20.5.2015 klo 16.00 17.45 PAIKKA Eräjärven seurakuntakoti, os. Eräjärventie 1553 LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Ahava

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

- Kupla kuvastaa kantavaskiolaisen ja muualta Vaskiolle tulleen tapaamista

- Kupla kuvastaa kantavaskiolaisen ja muualta Vaskiolle tulleen tapaamista - Omanlainen maaseutukylä, jossa paljon lapsiperheitä - Salon kaupungin taloudellinen ahdinko sekä nykyaikaiset verkostoitumisen ja markkinoinnin vaatimukset ovat nähtävissä kaikessa kylän toiminnassa

Lisätiedot

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x

Kirkkovaltuuston pj Pulli Veikko x HATTULAN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Kokous N:o 11-2015 Aika 09.12.2015 kello 18.00 19.30 Paikka Virastotalo Läsnä Puheenjohtaja Järvinen Virpi Varapuheenjohtaja Lilja Lasse J Jäsenet Ahonen Arto,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 Ruoveden metsästysseurassa oli vuoden lopussa 109 varsinaista maksanutta jäsentä, joista 13 oli vapaajäsentä. Johtokunnan puheenjohtajana toimi Juhani Sillanpää varapuheenjohtajana

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

LAPINLAHDEN TAIDEKATU

LAPINLAHDEN TAIDEKATU LAPINLAHDEN TAIDEKATU Lapinlahden taidekatua ryhdyttiin rakentamaan 1990- luvun alussa, esiin haluttiin tuoda Lapinlahden vahvuus taide- ja kulttuuripitäjänä. Taidekatu alkaa valtatie 5:n ylikulusta ja

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2013 SIVU 53/2013. AIKA Maanantai 21.10.2013 klo 8.30 10.45. Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2013 SIVU 53/2013. AIKA Maanantai 21.10.2013 klo 8.30 10.45. Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2013 SIVU 53/2013 AIKA Maanantai 21.10.2013 klo 8.30 10.45 PAIKKA Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 SIVU 01/2015

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 SIVU 01/2015 KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 SIVU 01/2015 AIKA Tiistaina 27. lokakuuta 2015 klo 14 16.55 PAIKKA Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Orivesi LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha,

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2014 SIVU 6/2014. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2014 SIVU 6/2014. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 KIRKKOVALTUUSTO LISTA 2/2014 SIVU 6/2014 AIKA Tiistai 27.5.2014 klo 18.00 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hietanen Markku Hjerppe Ilkka Jaakkola Riitta Jokinen Kaarina

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA JÄSENLEHTI 1/2013 KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA Keski-Suomen Tanssin Ystävät KESTÄVÄT ry 1 KESKI-SUOMEN TANSSIN YSTÄVÄT KESTÄVÄT RY:N HALLITUS YLÄRIVI: Markku Kärkkäinen, jäsen, äänentoistolaitteet,

Lisätiedot

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA 5-2012 1 MYRSKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5-2012 Kirkkoneuvosto Aika: TI 22.5.2012 klo 17.00 Paikka: Seurakuntakoti Jäsenet: Antola Tuomas puheenjohtaja Päivi

Lisätiedot

, ILMAJOKI, Kisailijat / IMATRA, Jyske ja Tainionkosken Tähti

, ILMAJOKI, Kisailijat / IMATRA, Jyske ja Tainionkosken Tähti 12. - 13.3.1955, ILMAJOKI, Kisailijat / IMATRA, Jyske ja Tainionkosken Tähti 1. Reijo Nykänen Varkauden Tarmo 2. Kauko Tolvanen Tainiokosken Tähti 3. Heikki Hakola Kotkan Painimiehet 1. Matti Rantala Vaasan

Lisätiedot

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780 Mihin verorahat käytetään? Vuosi 2011 Seurakunnan hallinto Jumalanpalvelukset ja kirkkomusiikki 190 298 Muut seurakuntatilaisuudet 63 615 Investoinnit (kurssikeskus yms.) 293 395 Hautaan siunaaminen 117

Lisätiedot

50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana.

50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana. 1/4 KORSON ELÄKELÄISET RY 50-VUOTISHISTORIIKKI 50-vuotisjuhlamme tunnus on ; ikä rikkautena, kuten Eläkeläiset ry:llä. Pyrimme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti toimimaan eläkeläisten edunvalvojana. Paikallistoiminnan

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 7/2014 04.11.2014

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 7/2014 04.11.2014 ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 04.11.2014 klo 17.00 19.00 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1 Päätöksentekijät Lindström Sari kirkkoherra Haavisto Tuija Hämäläinen

Lisätiedot

Juniorien vapaapainin SM-kilpailut, , Sunila ja Nurmo

Juniorien vapaapainin SM-kilpailut, , Sunila ja Nurmo Juniorien vapaapainin SM-kilpailut, 15.-16.10.1966, Sunila ja Nurmo 1. Ilmari Huhtala Lapuan Virkiä 2. Jorma Kujanne Tampereen Painimiehet 3. Matti Huhtala Lapuan Virkiä 1. Eino Juusela Nurmon Jymy 2.

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014 SIVU 6/2014. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014 SIVU 6/2014. PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014 SIVU 6/2014 AIKA Tiistai 27.5.2014 klo 18.00 19.02 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hietanen Markku Hjerppe Ilkka Jokinen Kaarina

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 4/2015 Sivu 1 (9) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 9.4.2015 klo 17.00-19.12 Paikka Inkeroisten seurakuntatalo Läsnä et Heinonen Heikki kirkkoherra, pj.

Lisätiedot

Poltinahon seurakuntatalo, Turuntie 34, Hämeenlinna. Teppo Heiskanen. Jorma Lundström Liisa Ilonen-Teivonen jäsen Reetta-Maria Tolonen-Salo jäsen

Poltinahon seurakuntatalo, Turuntie 34, Hämeenlinna. Teppo Heiskanen. Jorma Lundström Liisa Ilonen-Teivonen jäsen Reetta-Maria Tolonen-Salo jäsen KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 24.3.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Poltinahon seurakuntatalo, Turuntie 34, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Kalervo Aaltonen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN PELASTUSKOIRAT RY SÄÄNNÖT 1/5

KESKI-SUOMEN PELASTUSKOIRAT RY SÄÄNNÖT 1/5 KESKI-SUOMEN PELASTUSKOIRAT RY SÄÄNNÖT 1/5 1 Yhdistyksen nimi KESKI-SUOMEN PELASTUSKOIRAT RY 2 Kotipaikka Jyväskylä 3 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on herättää pelastuskoiratoimintaa Keski- Suomen

Lisätiedot

PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT

PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT 1 (5) PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1. Yhdistyksen nimi on Pioneeriaselajin Liitto ry. Sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alue on koko

Lisätiedot

14. - 15.3.1970 Lohja, Voimailijat / Seinäjoki, Paini-Miehet

14. - 15.3.1970 Lohja, Voimailijat / Seinäjoki, Paini-Miehet 14. - 15.3.1970 Lohja, Voimailijat / Seinäjoki, Paini-Miehet 1. Soini Kauppinen Suolahden Urho 2. Matti Laitinen Viipurin Voimailijat 3. Jaakko Piutunen Varkauden Urheilijat 1. Reino Salimäki Seinäjoen

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015 AIKA Torstaina 4. kesäkuuta 2015 klo 10-11 PAIKKA Eräjärven seurakuntatalo, Eräjärventie 1553 LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KOPPANEN Elina

Lisätiedot

Haapaveden Yhteiskoulusta 50 vuotta sitten, keväällä 1965 ylioppilaslakin saaneet kokoontuivat Haapaveden lukion vieraina ylioppilasjuhlassa

Haapaveden Yhteiskoulusta 50 vuotta sitten, keväällä 1965 ylioppilaslakin saaneet kokoontuivat Haapaveden lukion vieraina ylioppilasjuhlassa Haapaveden Yhteiskoulusta 50 vuotta sitten, keväällä 1965 ylioppilaslakin saaneet kokoontuivat Haapaveden lukion vieraina ylioppilasjuhlassa 30.5.2015. Riemuylioppilaat 2015 Keväällä 1965 silloisesta Haapaveden

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 1/2016 Seurakuntaneuvosto 14.1.2016 sivu 1 (6) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 14.1.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, srksali 2 Kustaantie 22,

Lisätiedot