Taalintehtaan kunnantoimisto. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Taalintehtaan kunnantoimisto. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri"

Transkriptio

1 1/2010 KOKOUSKUTSU 1 Kokousaika: Keskiviikko klo Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Inger Wretdal Esko Antikainen Carola Antskog Curt Dannström Yngve Engblom Rune Friman Eva-Stina Hellbom Marjaana Hoikkala Johanna Jansson Johan Johansson Kalevi Kallonen Sixten Laine Anders Laurén Jorma Leppänen puheenjohtaja jäsen Wilhelm Liljeqvist Kerstin Lindholm Mårten Nurmio Kalevi Pohjavirta Börje Salonen Annalena Sjöblom Börje Ström Barbro Sulonen Kurt Tuominen Jörgen Törnqvist Bo Vilander Bjarne Wretdal Pentti Vähätalo jäsen Muut: Tom Simola Tomy Wass sihteeri kunnanjohtaja hallintojohtaja Lars Nummelin Erika Strandberg Karin Simola Gunilla Granberg Marja Teljamo tekninen johtaja sivistysjohtaja vt. peruspalvelujohtaja kehityspäällikkö tiedottaja Asiat: 1 18 Allekirjoitukset: Puheenjohtaja Sihteeri Tarkistus, paikka ja aika: Inger Wretdal Tomy Wass Kunnantoimisto Taalintehtaalla 10. maaliskuuta 2010 Mårten Nurmio Pöytäkirja yleisesti nähtävänä: Kemiönsaari 11. maaliskuuta 2010 Kalevi Pohjavirta Tomy Wass

2 1/2010 ESITYSLISTA Laatimispäivä Kokousaika: Keskiviikko klo Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Asian numero Asia 1 LAILLISUUS JA VALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA PYYNTÖ VIRASTA VAPAUTTAMISEEN Peruspalvelujohtaja Torbjörn Stoor TOIMINNAN UUDELLEENJÄRJESTELY Hallintosääntö VIRKAMUUTOKSET VIRANHALTIJAN SIIRTÄMINEN PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMINEN Varsinais-Suomen liitto ESITYS VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA VALTUUSTOLLE JÄTETYT ALOITTEET WUORION MARINAN RANTA-ASEMAKAAVA HUMMELVIKIN RANTA-ASEMAKAAVA PUNGBÖLEN RANTA-ASEMAKAAVA KORTFLADAHOLMARNIN RANTA-ASEMAKAAVA TÄYDENNYSVAALI Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varajäsen ÅBOLANDS YRKESINSTITUT SKN LAKKAUTUS KUNNAN PÖYTÄVIIRI Periaatteet KEMIÖNSAAREN STRATEGIAPROSESSI MAHDOLLISET KIIREELLISET ASIAT Pöytäkirja on nähtävänä, aika ja paikka Puheenjohtaja Kemiönsaari 11. maaliskuuta 2010 Inger Wretdal Tämä kokouskutsu on julkaistu julkisten kuulutusten ilmoitustaululla Vakuuttaa Tomy Wass hallintojohtaja

3 3 1 LAILLISUUS JA VALTAISUUS

4 4 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Mårten Nurmio ja Kalevi Pohjavirta ovat vuorossa tulla valituksi pöytäkirjantarkastajiksi.

5 5 Dnr: KONCERN 3/ PYYNTÖ VIRASTA VAPAUTTAMISEEN Peruspalvelujohtaja Torbjörn Stoor Kh: VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass) Peruspalvelujohtaja Torbjörn Stoor pyytää vapautusta virastaan lähtien. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Torbjörn Stoorille myönnetään vapautus peruspalvelujohtajan virasta lähtien. Hyväksyttiin. Valt.: PYYNTÖ

6 6 Dnr: KONCERN 110/ TOIMINNAN UUDELLEENJÄRJESTELY Hallintosääntö Kh: VALMISTELU (kunnanjohtaja Tom Simola) Koska muutama kunnan johtavassa asemassa olevaa virkamiestä on siirtynyt uusiin kunnan ulkopuolisiin tehtäviin, on mahdollisuus järjestää toiminta uudelleen. Toiminnan uudelleenjärjestely vaatii, että valtuusto tekee heti pienehköjä täsmennyksiä hallintosääntöön. Tarkoitus on, että hallintosääntö tarkastetaan kokonaisuudessaan vuoden 2010 aikana siten, että valtuusto voi hyväksyä tarkastetun hallintosäännön ennen kesää EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että hallinsääntö muutetaan kokouskutsun liitteen mukaan. Hyväksyttiin. Hallintojohtaja Tomy Wass ilmoitti olevansa esteellinen. Kunnanjohtaja Tom Simola valittiin sihteeriksi 38. :ää varten. Valt.: Oheisena hallintosäännön muutosehdotus, liite 4/1.

7 7 Dnr: KONCERN 115/ VIRKAMUUTOKSET Kh: VALMISTELU (kunnanjohtaja Tom Simola) Kunnan toiminnan uudelleenjärjestelyn ja uuden organisaatiomallin seurauksena täytyy virkarakenteeseen tehdä muutos. Jos työnantajan toiminnan tai hallinnon uudelleenjärjestely merkitsee huomattavia muutoksia viranhaltijoiden tehtäviin, tulee virka viranhaltijalain mukaan yleensä lakkauttaa ja perustaa uusi virka. Sen vuoksi on perusteltua lakkauttaa hallintojohtajan virka ja perustaa uusi virka, jonka sisältö on toinen, mutta virkanimike on sama. Muutosten johdosta viranhaltijoita on kirjallisesti kuultu. Kaikki ovat antaneet suostumuksensa. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus esittää valtuustolle seuraavien virkojen lakkauttamista: hallintojohtaja talousjohtaja henkilöstöpäällikkö Lisäksi kunnanhallitus esittää seuraavien virkojen perustamista: hallintojohtaja elinkeinojohtaja Kelpoisuusehdot: hallintojohtaja, soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, ruotsin kielen erinomainen taito ja suomen kielen hyvä taito elinkeinojohtaja, soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, ruotsin kielen erinomainen taito ja suomen kielen hyvä taito. Muutokset tulevat voimaan ASIAN KÄSITTELY Kalevi Kallonen ehdotti, että kielivaatimusten kelpoisuusehdot tulee olla: toisen kotimaisen kielen erinomainen taito ja toisen kielen hyvä taito. Eva-Stina Hellbom ja Jari Lehtivaara kannattivat Kallosen ehdotusta. Kädennostoäänestys. Nurmio, Drugge, Lindholm, Jansson ja Granlund kannattivat kunnanhallituksen ehdotusta. Kallosen ehdotusta kannattivat Kallonen, Hellbom, Lehtivaara ja Tuominen.

8 8 Kalevi Kallonen ilmoitti eriävän mielipiteensä. Hallintojohtaja Tomy Wass ilmoitti olevansa esteellinen. Kunnanjohtaja Tom Simola valittiin sihteeriksi 39. :ää varten. Valt.:

9 9 Dnr: KONCERN 116/ VIRANHALTIJAN SIIRTÄMINEN Kh: VALMISTELU (kunnanjohtaja Tom Simola) Viranhaltija voidaan siirtää kunnan toiseen virkaan, edellyttäen, että viranhaltija täyttää kelpoisuusehdot siihen virkaan, jonne hänet siirretään. Lisäksi edellytetään, että virkaa voidaan pitää viranhaltijalle sopivana ja että löytyy peruste toiminnan uudelleenjärjestämiseksi ja tehtävien muuttamiseksi. Kaikki, joita siirrot koskevat, ovat antaneet kirjallisen suostumuksensa siirtoon. Suostumus ei ole kuitenkaan edellytys. Viranhaltijan siirtäminen toiseen virkaan merkitsee poikkeusta tavanomaiseen hakumenettelyyn. Lakiin perustuva siirtäminen on aina kunnan sisäinen järjestely. Kunnan toiminnan sisäisellä uudelleenjärjestelyllä on mahdollisuus hoitaa edelleen kunnan hallintoa tarkoituksenmukaisemmalla tavalla ja samalla tehdä noin euron vuotuinen kustannussäästö. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että 1) Erika Strandberg siirretään hallintojohtajan virkaan 2) Tomy Wass siirretään elinkeinojohtajan virkaan 3) Maria Wallin siirretään peruspalvelujohtajan virkaan 4) Mats Johansson siirretään sivistysjohtajan virkaan 5) Lilian Nordell siirretään sosiaalipäällikön virkaan. Siirrot tapahtuvat lähtien. Hyväksyttiin. Hallintojohtaja Tomy Wass ilmoitti olevansa esteellinen. Kunnanjohtaja Tom Simola valittiin sihteeriksi 40. :ää varten. Valt.:

10 10 7 PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMINEN Varsinais-Suomen liitto Kh: VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass) Dnr: KONCERN 364/2009 Varsinais-Suomen liiton hallituksen kokouksessa päätettiin 267. :ssä liiton perussopimuksen muutoksista ja muutokset lähetetään jäsenkunnille hyväksyttäväksi. Muutokset johtuvat siitä, että laki alueiden kehittämisestä (HE 146/2009) edellyttää maakuntien välisen yhteistoiminnan järjestämisen osalta toimenpiteitä. Muutokset koskevat 11, 12 ja 13 pykäliä ja ne ilmenevät kokouskutsun liitteessä. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että muutokset Varsinais-Suomen liiton perussopimuksessa hyväksytään liitteen 4/1 mukaisesti. Hyväksyttiin. Valt. Muutokset koskevat 11, 12 ja 13 pykäliä ja ne ilmenevät liitteessä 7/1.

11 11 Dnr: KONCERN 239/ ESITYS VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN PERUSSOPIMUKSEN MUUT- TAMISESTA Per.palv.ltk: VALMISTELU (peruspalvelujohtaja Torbjörn Stoor) Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallitus on kokouksessaan päättänyt esittää kuntayhtymän jäsenkuntien kunnanvaltuustoille sairaanhoitopiirin perussopimuksen 27 :n 1 momentin muuttamista siten, että perussopimuksessa otettaisiin nimenomaisesti huomioon ns. siirtoviivemaksujärjestelmä. Siirtoviivemaksujärjestelmällä tarkoitetaan korotetun hoitopäivämaksun perimistä potilaasta, jonka hoito on tullut erikoissairaanhoidon osalta suoritetuksi, mutta potilaan hoitoa joudutaan erikoissairaanhoidossa jatkamaan jatkohoitopaikan puutteen vuoksi. Sairaanhoitopiirin valtuuston päättämien perusteiden mukaisesti siirtoviivemaksua sovellettiin siten, että maksu on kunkin erikoisalan alin hoitopäivämaksu kaksinkertaisena ja sitä peritään somaattisessa erikoissairaanhoidossa kolmannesta päivästä lukien hoidon päättymispäivää lukuun ottamatta. Maksun tavoitteena on ollut edistää hoidon porrastuksen oikeaa toteutumista ja minimoida niitä haittoja, joita siirtoviiveestä aiheutuu. Tavoitteen voi kiteyttää siten, että tavoitteena on hoitaa erikoissairaanhoidon yksiköissä vain erikoissairaanhoitoa tarvitsevia potilaita. Siirtoviivemaksun osalta on esitetty käsityksiä, että nykyisen sairaanhoitopiirin perussopimuksen muotoilu ei mahdollistaisi korotettujen hoitopäivämaksujen perimistä. Esitettävän muutoksen tavoitteena on tukea sitä periaatetta, että jäsenkunnilta kannettavien maksujen perusteet ja maksujen perintä perustuvat perussopimuksen nimenomaiseen määräykseen ja että siirtoviivemaksun perusteista ja suorittamisvelvollisuudesta on selkeästi sovittu perussopimuksessa. Muutosesityksellä ei oteta kantaa siihen, peritäänkö siirtoviivemaksua tulevaisuudessa, vaan muutosesityksen tarkoituksena on yksinomaan mahdollistaa maksun periminen. Muutos on laadittu siten, ettei se velvoita maksun perimiseen. Jatkossakin on tarkoitus toimia siten, että sairaanhoitopiirin valtuusto ja hallitus erikseen harkitsevat maksun perimisen kulloisenkin siirtoviivetilanteen perusteella. Muita siirtoviivettä ehkäiseviä menettelytapoja (mm. hoitoon ottamista ja poistamista koskevat ohjeet) siirtoviivetilanteen hallintaan pidetään edelleen ensisijaisina keinoina siirtoviivemaksuun nähden. Perussopimuksen 27 1 momentti kuuluu tällä hetkellä seuraavasti: "Palvelujen hinnoittelun perustana on omakustannushinta, joka sisältää toiminnan välittömät ja välilliset kustannukset ja pääomakustannukset vähennettynä toimintaan kohdistuvilla potilasmaksu- ja toiminnan muilla tuloilla." Kohta esitetään muutettavaksi kuulumaan seuraavasti: "Palvelujen hinnoittelun perustana on omakustannushinta, joka sisältää toiminnan välittömät ja välilliset kustannukset ja pääomakustannukset vähennettynä toimintaan kohdistuvilla potilasmaksu- ja toiminnan muilla tuloilla. Hoidon porrastuksen sujuvuuden takaamiseksi voidaan yksikkökohtaisesti palvelun hinnoittelun perustaksi asettaa edellä tarkoitettu omakustannushinta enintään kaksinkertaisena valtuuston tarkemmin vahvistamien perusteiden mukaisesti. Omakustannushinnan ylittävää osuutta ei lueta mukaan

12 12 29 :ssä tarkoitettuihin kalliin hoidon tasausjärjestelmässä huomioon otettaviin kustannuksiin." Kuntalain 79 :n 1 momentin mukaan perussopimusta voidaan muuttaa, jos vähintään kaksi kolmannesta jäsenkunnista sitä kannattaa ja näiden asukasluku on vähintään puolet jäsenkuntien yhteenlasketusta asukasluvusta. Kemiönsaaren kunnalle ja Kemiönsaaren aikaisemmille kunnille siirtoviiveasia on tuottanut erittäin vähän ongelmia ja näin siirtoviivemaksun käyttökokeilun aikana myös hyvin marginaaliset kustannukset. EHDOTUS (peruspalvelujohtaja Torbjörn Stoor) Peruspalvelulautakunta esittää kunnanhallitukselle, että Kemiönsaaren kunta hyväksyy Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin perussopimuksen muuttamisesityksen. Hyväksyttiin. Kh: EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin perussopimuksen muutosesitys hyväksytään peruspalvelulautakunnan esityksen mukaisesti. Hyväksyttiin. Valt.:

13 13 Dnr: KONCERN 63/ VALTUUSTOLLE JÄTETYT ALOITTEET Kh: VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass) Kunnanhallituksen on vuosittain helmikuussa jätettävä valtuustolle luettelo valtuuston toimivaltaan kuuluvista kunnallista toimintaa koskevista aloitteista ja ilmoittaa, mihin toimenpiteisiin on ryhdytty aloitteiden johdosta. voi samalla todeta, mitkä aloitteet on käsitelty lopullisesti. Kokouskutsuun liitetystä luettelosta käy ilmi, mihin toimenpiteisiin on ryhdytty aloitteiden johdosta. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että seuraavat aloitteet on käsitelty lopullisesti: nro 1, Kimitonejdens Naturskyddsförening r.f.:n aloite ympäristölautakunnan tai Agenda 21 ryhmän nimittämisestä. Tekninen lautakunta on antanut seuraavan lausunnon: Työ kestävän kehityksen strategian laatimiseksi on aloitettu ja on lähtenyt hyvin käyntiin. Strategiatyön tavoite on määrätietoinen ja tullee vastaamaan aloitteentekijöiden alkuperäisiä vaatimuksia. Kestävän kehityksen työ poikkihallinnollisena yhteistyönä kunnassa näyttää, että ei ole välttämätöntä eikä edes tarkoituksenmukaista asettaa ympäristölautakuntaa. Työ ympäristön hyväksi tulee täten huomattavasti leveämmin ankkuroitua. Erillinen ympäristölautakunta ei sisälly yhdistymissopimukseen. Lautakunta on menestyksellisesti aloittanut työnsä kestävän kehityksen strategian laatimiseksi ja nyt on syytä antaa lautakunnan jatkaa työtään. Kestävän kehityksen strategia esitetään valtuuston käsiteltäväksi, kun se on saatu valmiiksi. nro 2, Curt Dannströmin ym. aloite Taalintehtaan terveyskeskuksen keittiötoimintaa koskevalta osalta. Kunnanhallitus on päättänyt asiasta lopullisesti. nro 3, Curt Dannströmin ym. aloite Vretan siirtokuormausaseman säilyttämisestä. Siirtokuormausasema on suljettu ja Turun hallinto-oikeus on käsitellyt sulkemispäätöksen ilman muutoksia. Tekninen lautakunta toteaa lausunnossaan, että Vretan siirtokuormausasema on suljettu ja kokemukset Genbölen pienjäteasemasta ovat hyvät. nro 4, SDP:n aloite kouluruoasta ja aterioista vanhuksille. Tekninen lautakunta on antanut seuraavan lausunnon: Ruokahuollon tavoite on tarjota hyvää, terveydellistä ja ravintorikasta ruokaa kaikille asiakkaillemme. Keittiöissä on tällä hetkellä tarpeeksi henkilökuntaa yllämainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Vuoden 2010 talousarvioehdotuksen mukaan elintarvikkeiden hinta annosta kohti saa olla 0,90. Tähän hintaan on mahdollista tarjota ruokaa, joka on yhtäpitävää ruokahuollon nykyisten tavoitteiden kanssa.

14 14 Motivaation ja ruoan laadun kohentamiseksi ruokalanhoitajille annetaan mahdollisuus tutustua muihin keittiöihin kunnassa. Lisäksi keittiötyöntekijöiden tulee sisäisen yhteistyön kautta tehdä työtä ruoan laadun kehittämiseksi. Lautakunnan vastaus lienee tyhjentävä vastaus aloitteeseen. nro 9, Ingmar Fornen aloite Amospuiston vesielementin rakentamisen siirtämisestä. Asiasta on tehty päätös. nro 10, Ingmar Fornen kotipaikkastipendiä koskeva aloite. Asiasta on tehty päätös. nro 13, Curt Dannströmin aloite määrärahan varaamisesta vuoden 2010 talousarvioon asuntojen rakentamisen edistämiseksi saaristossa. Talousarvio on hyväksytty ajankohtaistamatta asiaa. nrot 14, 15, 16 ja 17, aloite kansalaisäänestyksestä ja koulujen säilyttämisestä. on ratkaissut asian Muiden aloitteiden osalta valmistelut jatkuvat. Hyväksyttiin. Puheenjohtaja Nurmio totesi, että hallintosäännön tarkastus tullaan käsittelemään ennen kesää. Valt.: Oheisesta luettelosta käy ilmi, mihin toimenpiteisiin on ryhdytty aloitteiden johdosta, liite 9/1.

15 15 Dnr: KONCERN 391/ WUORION MARINAN RANTA-ASEMAKAAVA Tekn 115 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg): Kone Wuorio Oy on kuntaan jättänyt hakemuksen että kunta päättäisi panna vireille ranta-asemakaavan laatimisen Kone Wuorion omistamalle kiinteistölle 1:45 Söljeholmenin saaressa Rövikin kylässä. Samalla on myös jätetty edellä mainitun kaavan kaavaluonnos selostuksineen sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kuulutettavaksi ja asetettavaksi nähtäville laatimisvaiheen kuulemista varten MRL 62. Syy siihen, että alue halutaan asemakaavoittaa on, että Wuorio haluaa kehittää toimintaansa alueella rakentamalla sinne uuden venesäilytyshallin sekä asuintalon satamakapteenille. Pelkästään rantayleiskaavan perusteella tämä ei olisi mahdollista. EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta päättää seuraavasti: 1. Päättää panna vireille Wuorion marinan ranta-asemakaavan. Hakemus annetaan tiedoksi. 2. Kaavan vireille tulo kuulutetaan ja kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma, liite 1, asetetaan nähtäville 14 päiväksi, MRL 62. : Ehdotus hyväksyttiin. Tekn. 145 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat MRL 62 mukaisesti olleet nähtävillä välisenä aikana osallisten kuulemista varten. Lähinaapureille on myös tiedotettu asiasta suoraan. Lausuntoja on laatimisvaiheessa pyydetty Tiehallinnolta, Fortumilta ja Varsinais- Suomen pelastuslaitokselta. Tiehallinnolla on seuraavat huomautukset: 1. LV alueelle johtava tie tulisi kaavassa esittää katkoviivoilla siltä osin kun se kulkee suunnitellun sillan alitse. 2. Kaavamerkinnän kaavaselite tulisi olla maantie. Fortum ei esitä sellaista joka vaikuttaisi kaavaan. LV alueen länsilaidassa kulkevalle voimajohdolle on kaavassa osoitettu johtorasite. Pelastuslaitos esittää että kaavassa osoitettaisiin vedenottamo paloautoille. Tämä toivomus voitane parhaiten täyttää paikalla viitoituksen avulla. Lausunnoissa esille tulleet näkökohdat ovat luonteeltaan teknisiä ja kaavaehdotus voidaan täydentää ja tarkentaa näillä julkisen nähtävillä olon jälkeen, ilman että kaavaehdotus asetetaan uudelleen nähtäville.

16 16 Kaavaluonnos läpikäytiin ympäristökeskuksen kanssa pidetyssä kokouksessa, jossa sovittiin muutamista korjauksista ja tarkennuksista jotka ovat otettu huomioon kaavaehdotuksessa. (Kaavakartta annetaan tiedoksi.) EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta päättää seuraavasti: 1. Päättää hyväksyä kaavaehdotuksen. 2. Kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville 30 päiväksi. 3. Viranomaislausunnot kaavaehdotuksesta pyydetään. Ehdotus hyväksyttiin. Tekn 239 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Wuorion marinan ranta-asemakaavaehdotus (liite 3) on ollut virallisesti nähtävillä välisenä aikana. Nähtävillä olon aikana ei ole jä-tetty yhtään huomautusta kaavaehdotuksesta. Viranomaisneuvottelu pidettiin ympäristökeskuksessa Turussa, jossa läpikäytiin viranomaislausunnot. Korjauksia kaavaehdotukseen on suoritettu sen mukaisesti mitä neuvottelussa sovittiin ja kaavaehdotus on valmis hyväksyttäväksi kunnallisissa elimissä. Maanomistaja on hyväksynyt kaavaehdotuksen ja pyytää kuntaa hyväksymään kaavan. EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta hyväksyy osaltaan kaavaehdotuksen ja ehdottaa kunnanhallitukselle että valtuusto hyväksyy kaavaehdotuksen. Ehdotus hyväksyttiin. Kh: Kokouskutsun liitteenä on ranta-asemakaava. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että ranta-asemakaava hyväksytään Kone Wuorion Rövikin kylän Söljehomenilla sijaitsevalle kiinteistölle RN:o 1:45 liitteen mukaan.

17 17 Hyväksyttiin. Valt.: Oheisena Wuorio marinan ranta-asemakaava, liite 10/1.

18 18 11 HUMMELVIKIN RANTA-ASEMAKAAVA Tekn. 62 Dnr: MOT 392/2009 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Tuomo Pyhältö määräalan omistajana ja maanomistajan Johan von Wrightin valtuuttamana tekevät maanomistajan ranta-asemakaavan osalle tilaa Delö 1:98 Pörtnäsin kylässä Västanfjärdissä Kemiönsaaren kunnassa. Rantayleiskaavan mukainen nykytilanne, ranta-asemakaavoituksen tavoite ja kaavoitushakemus sekä ranta-asemakaavaluonnos ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esitetty liitteessä 5. Heidän tavoitteena on siirtää kaksi rantayleiskaavan mukaista rakentamatonta rantatonttia noin reilu 50 metriä rannan suunnassa länteen päin. Syynä siirtoon on mm. rantayleiskaavassa esitettyjen tonttien huono rakentamiskelpoisuus sekä vastoin yleiskaavaa tehty maakauppa. Ranta-asemakaavalla siis siirretään kaksi tonttia saman tilan alueella hieman eri paikkaan. Kantatilan mitoitus ei muutu, kuten ei myöskään vapaan rannan osuus. Kaava-alueesta on tehty luontoselvitys. Kaavahanketta on esitelty viranomaispalaverissa Pöytäkirja on liitteenä 6. EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta päättää, että Hummelvikin ranta-asemakaavasta tehdään kaavoituspäätös. Kaavan vireille tulosta kuulutetaan ja kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma asetetaan nähtäville 14 päivän ajaksi laatimisvaiheen kuulemista varten. Ehdotus hyväksyttiin. Tekn. 146 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Hummelvikin ranta-asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä MRL 62. :n mukaisesti Nähtävillä olon aikana kaava-luonnoksesta ei ole jätetty mielipiteitä. Pieniä teknisiä korjauksia on tehty kaavaluonnokseen, joka nyt etenee hyväksyttäväksi kaavaehdotukseksi. (Kaavakartta annetaan tiedoksi.) EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta päättää seuraavasti: 1. hyväksyä kaavaehdotuksen 2. kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville 30 päiväksi 3. kaavaehdotuksesta pyydetään viranomaislausuntoja

19 19 Ehdotus hyväksyttiin. Tekn 240 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Hummelvikin ranta-asemakaavaehdotus (liite 4) on ollut virallisesti nähtävillä Nähtävillä olon aikana ei ole jätetty yhtään huomautusta kaavaehdotuksesta. Viranomaisneuvottelu pidettiin ympäristökeskuksessa Turussa, jossa läpikäytiin viranomaislausunnot. Korjauksia kaavaehdotukseen on suoritettu sen mukaisesti, mitä neuvottelussa sovittiin, ja kaavaehdotus on valmis hyväksyttäväksi kunnallisissa elimissä. Maanomistaja on hyväksynyt kaavaehdotuksen ja pyytää kuntaa hyväksymään kaavan. EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta hyväksyy osaltaan kaavaehdotuksen ja ehdottaa kunnanhallitukselle, että valtuusto hyväksyy kaavaehdotuksen. Ehdotus hyväksyttiin. Kh: Kokouskutsun liitteenä on Hummelvikin ranta-asemakaava. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Hummelvikin ranta-asemakaava hyväksytään liitteen mukaisesti. Hyväksyttiin. Valt.: Oheisena Hummelvikin ranta-asemakaava, liite 11/1.

20 20 12 PUNGBÖLEN RANTA-ASEMAKAAVA Tekn. 63 Dnr: MOT 393/2009 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Frej Engdal tilojen 2:67 Nedergård, 2:13 Uppgård ja 2:69 Lagmans omistaja Pungbölen kylässä Kemiönsaaren kunnassa laatii alueelleen ranta-asemakaavan. Kaava-alue ja kaavoitushakemus sekä kaavaluonnos ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esitetty liitteessä 7. Hänen tavoitteenaan on tarkentaa rantayleiskaavan mukaisia rakennuspaikkoja paremmin maastoon sopiviksi ottaen huomioon alueella tehdyt maakaupat ja muuttuneet kiinteistöjaotukset. Keväällä 2008 kunnanhallitus on antanut maanomistajalle ohjeeksi laatia ranta-asemakaava alueelleen tavoitteittensa saavuttamiseksi. Nyt maanomistaja siis toimii ohjeiden mukaisesti ja hakee kaavoituspäätöstä. Samalla esitetään ranta-asemakaavan luonnos sekä siihen liittyvä osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Uusia rantatontteja ranta-asemakaavalla ei muodosteta. Myös vapaan rantaviivan osuus pysyy samana kuin mitä se oli rantayleiskaavassa. Kaava-alueesta on tehty luontoselvitys. Kaavahanketta on esitelty viranomaispalaverissa Pöytäkirja on liitteenä 8. EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta päättää, että Pungbölen ranta-asemakaavasta tehdään kaavoituspäätös. Kaavan vireille tulosta kuulutetaan ja kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma asetetaan nähtäville 14 päivän ajaksi laatimisvaiheen kuulemista varten. : Ehdotus hyväksyttiin. Tekn. 149 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Pungbölen ranta-asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä MRL 62. :n mukaisesti Nähtävillä olon aikana kaavaluonnoksesta ei ole jätetty mielipiteitä. Laatimisvaiheessa on ympäristökeskukselta pyydetty lausunto. Muutoksia on tehty kaavaluonnokseen niiden vaatimusten mukaisesti, mitä ympäristökeskus on lausunnossaan asettanut, sekä sen perusteella mitä myöhemmin on sovittu ympäristökeskuksen kanssa pidetyssä kokouksessa.

21 21 EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta päättää seuraavasti: 1. hyväksyä kaavaehdotuksen 2. kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville 30 päiväksi. 3. kaavaehdotuksesta pyydetään viranomaislausuntoja Ehdotus hyväksyttiin. Tekn 241 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Pungbölen ranta-asemakaavaehdotus (liite 5) on ollut virallisesti nähtävillä Nähtävillä olon aikana ei ole jätetty yhtään huomautusta kaavaehdotuksesta. Viranomaisneuvottelu pidettiin ympäristökeskuksessa Turussa, jossa läpikäytiin viranomaislausunnot. Korjauksia kaavaehdotukseen on suoritettu sen mukaisesti, mitä neuvottelussa sovittiin, ja kaavaehdotus on valmis hyväksyttäväksi kunnallisissa elimissä. Maanomistaja on hyväksynyt kaavaehdotuksen ja pyytää kuntaa hyväksymään kaavan. EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta hyväksyy osaltaan kaavaehdotuksen ja ehdottaa kunnanhallitukselle, että valtuusto hyväksyy kaavaehdotuksen. Ehdotus hyväksyttiin. Kh: Kokouskutsun liitteenä on Pungbölen ranta-asemakaava. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Pungbölen ranta-asemakaava Pungbölen kylässä sijaitsevien 2:67 Nedergård, 2:13 Uppgård ja 2:69 Lagmans nimisten tilojen osalta hyväksytään. Hyväksyttiin.

22 22 Valt.: Oheisena Pungbölen ranta-asemakaava, liite 12/1.

23 23 Dnr: MOT 316/ KORTFLADAHOLMARNIN RANTA-ASEMAKAAVA Tekn. 66 VALMISTELU (kaavoitusinsinööri Pasi Rantanen) Kortfladaholmarnin ranta-asemakaavamuutos on ollut luonnoksena nähtävillä Kaavaluonnoksesta ei tehty muistutuksia. Kaavaluonnoksesta pidettiin viranomaispalaveri , jossa sovittiin seuraavista muutoksista - luontoselvityksen mukaan huomionarvoiset alueet merkitään omalla kaavamerkinnällä samoin kuin pieni saari - takamaastossa oleva saunavaraus siirretään rannan tuntumaan - erillisille saunavarauksille määrätään osittamiskielto eli niitä ei saa lohkoa omiksi kiinteistöiksi. Pöytäkirja on liitteenä 11. Edellä mainitut muutokset on tehty kaavaehdotukseen. EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta päättää, että Kortfladaholmarnin ranta-asemakaavan muutosehdotus, liite 11, asetetaan ehdotuksena nähtäville 30 päivän ajaksi. Ehdotus hyväksyttiin. Tekn. 148 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Kortfladaholmarnin ranta-asemakaavan muutos on aikaisemmin ollut ehdotuksena virallisesti nähtävillä. Johtuen kaavaehdotukseen tehtyjen muutosten laajuudesta joudutaan korjattu kaavaehdotus asettamaan uudelleen virallisesti nähtäville. Muutokset on tehty niiden vaatimusten mukaisesti, mitä ympäristökeskus on lausunnossaan aikaisemmasta kaavaehdotuksesta asettanut, sekä mitä myöhemmin on sovittu ympäristökeskuksen kanssa pidetyssä kokouksessa. (Kaavakartta annetaan tiedoksi.) EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta päättää seuraavasti: 1. hyväksyä kaavaehdotuksen 2. kaavaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville 30 päiväksi 3. kaavaehdotuksesta pyydetään viranomaislausuntoja

24 24 Ehdotus hyväksyttiin. Tekn. 242 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Kortfladaholmarnin ranta-asemakaava ehdotus (liite 6) on ollut virallisesti nähtävillä Nähtävillä olon aikana ei ole jätetty yhtään huomautusta kaavaehdotuksesta. Viranomaisneuvottelu pidettiin ympäristökeskuksessa Turussa, jossa läpikäytiin viranomaislausunnot. Korjauksia kaavaehdotukseen on suoritettu sen mukaisesti mitä neuvottelussa sovittiin ja kaavaehdotus on valmis hyväksyttäväksi kunnallisissa elimissä. Maanomistajat ovat hyväksyneet kaavaehdotuksen ja pyytävät kuntaa hyväksymään kaavan. EHDOTUS (tekninen johtaja) Tekninen lautakunta hyväksyy osaltaan kaavaehdotuksen ja ehdottaa kunnanhallitukselle että valtuusto hyväksyy kaavaehdotuksen. Ehdotus hyväksyttiin. Kh: Kokouskutsun liitteenä on Kortfladaholmarnin ranta-asemakaava. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Kortfladaholmarnin ranta-asemakaava koskien tiloja 2:45 Fladastrand, 2:90 Fladastrand II, 1:47 Flada, 1:46 Flada III, 1:45 Flada II, 1:44 Flada I, Lilla Högskär 1:49, Skäret 1:48, 2:12 Pikkukartano sekä Fladaholm 1:42 Westerillon kylässä hyväksytään. Hyväksyttiin. Valt.: Oheisena Kortfladaholmarnin ranta-asemakaava, liite 13/1.

25 25 14 TÄYDENNYSVAALI Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan varajäsen Kh: VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass) Dnr: KONCERN 107/2010 Tina Örså, joka on Jenny Örnell-Backamanin varajäsen kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnassa, on muuttanut paikkakunnalta, eikä hän ole siten enää vaalikelpoinen Kemiönsaaren kunnan luottamustehtäviin. Jenny Örnell-Backamnille on valittava uusi varajäsen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus toteaa, että Tina Örså on menettänyt vaalikelpoisuutensa Kemiönsaaren kunnan luottamustehtäviin, ja esittää valtuustolle uuden varajäsenen valitsemista kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakuntaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi. RKP-ryhmän (Drugge) esityksestä Andrea Granrothia (r.) ehdotetaan yksimielisesti uudeksi varajäseneksi kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakuntaan. Valt.:

26 26 Dnr: KONCERN 165/ ÅBOLANDS YRKESINSTITUT SKN LAKKAUTUS Kh: VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass) Kemiönsaaren kunta ja Länsi-Turunmaan kaupunki ovat aikaisemmin päättäneet, että Åbolands Yrkesinstitut kuntayhtymän opetuslupa siirretään Axxell Utbildning Ab:lle lähtien. Turun kaupunki on jättänyt kuntayhtymän Kuntayhtymä on päättänyt siirtää henkilökunnan Axxell Utbildning Ab:lle tai Länsi- Turunmaan kaupungille lähtien, Vapparintien varrella olevan kiinteistön vuokrasopimus on laadittu ja kuntayhtymän irtaimisto on Axxell Utbildning Ab:n käytössä ilmaiseksi lähtien. Kuntayhtymä on päättänyt perustaa Fastighets Ab Axxell i Åboland -nimisen kiinteistöyhtiön, jonka osakepääoma on euroa, jaettu 1000 osaketta á 50 euroa. Nämä osakkeet siirtyvät jäsenkunnille suhteessa peruspääomaosuuksiin siten, että Länsi- Turunmaa saa 730 osaketta ja Kemiönsaari 270 osaketta. Kiinteistöyhtiön kotipaikka on Länsi-Turunmaan kaupunki. Åbolands Yrkesinstitut skn -nimisen kuntayhtymän hallitus esittää jäsenkunnille, että kuntayhtymä lakkautetaan ja että kunnat päättävät seuraavasti: kiinteistön RN:o omistusoikeus siirtyy jäsenkuntien omistukseen suhteessa peruspääomaosuuksiin (Länsi-Turunmaan 73 %, Kemiönsaari 27 %) euron pankkilaina korkoineen ja muine kuluineen, jonka kuntayhtymä on ottanut lunastaakseen pois Turun kaupungin, siirtyy jäsenkunnille Länsi-Turunmaan kaupunki ja Kemiönsaaren kunta merkitsevät kiinteistöyhtiön osakkeet ja luovuttavat osuutensa kiinteistöyhtiöstä RN:o apporttimenettelyllä Fastighets Ab Axxell i Åboland nimiselle kiinteistöyhtiölle. Apporttiomaisuuden arvo on vahvistettu ,29 euroksi. Länsi-Turunmaan kaupunki ja Kemiönsaaren kunta myyvät osakkeet Axxell Utbildning Ab:lle ,96 eurolla, joka vastaa vähintään 21,25 %:ia apportin arvosta kunnat lyhentävät osuuksiaan euron pankkilainasta kuntayhtymän hallinnoimat rahastot siirtyvät Axxell Utbildning Ab:lle, joka on sitoutunut hoitamaan niitä voimassa olevien määräysten mukaisesti kuntayhtymän muut arvopaperit siirtyvät ilmaiseksi Axxell Utbildning Ab:lle kuntayhtymän voimassa olevat sopimukset ja sitoumukset siirtyvät Axxell Utbildning Ab:lle kuntayhtymä päättää tilit ja laatii lopputilinpäätöksen. Taseessa olevat lyhytaikaiset varat ja velat siirtyvät Axxell Utbildning Ab:lle Länsi-Turunmaan kaupunki ja Kemiönsaaren kunta päättävät luopua lunastusoikeudestaan koskien Axxell Utbildningin ostamia kiinteistöyhtiön osakkeita ( ,96 euroa) sekä maksavat osakkeiden siirron luovutusveron. Axxell Utbildning Ab:n tarkoitus on solmia aiesopimus Kemiönsaaren kunnan kanssa ja ostaa myöhemmin Kemiönsaaren kunnan omistamat osakkeet kiinteistöyhtiössä, edellyttäen, että Länsi-Turunmaan kaupunki jää kiinteistöyhtiön enemmistöosakkaaksi ja että kauppahinta on korkeintaan osakkeiden osuus kiinteistöyhtiön tasearvosta kuitenkin korkeintaan ,02 euroa.

27 27 Axxell Utbildning Ab:lla on myös valmius solmia esisopimus niiden osakkeiden ostosta Fastighetsbolaget Axxell i Åboland nimisessä kiinteistöyhtiössä, joka vastaa Turun kaupungin peruspääomaosuutta per Kokouskutsuun liitetään sopimus Åbolands yrkesinstitut samkommun nimisen kuntayhtymän lakkauttamisesta. Tausta-aineistona annetaan tiedoksi sopimus henkilökunnan siirtämisestä. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kuntayhtymän hallituksen ehdotus Åbolands yrkesinstitut samkommun nimisen kuntayhtymän lakkauttamisesta hyväksytään sopimuksessa mainittujen ehtojen mukaisesti. Hyväksyttiin. Valt.: Oheisena sopimus Åbolands yrkesinstitut samkommun nimisen kuntayhtymän lakkauttamisesta, liite 15/1. Tausta-aineistona annetaan tiedoksi sopimus henkilökunnan siirtämisestä.

28 28 Dnr: KONCERN 109/ KUNNAN PÖYTÄVIIRI Periaatteet Kh: VALMISTELU (hallintojohtaja Tomy Wass) Luottamushenkilöiden huomionosoituksia varten annetun säännön 1. kohdan 5. kappaleessa säädetään, että luottamushenkilölle luovutetaan kunnan pöytäviiri, mikäli luottamustoimisuhde on kestänyt vähintään 20 vuotta, mutta lähemmät periaatteet luovutuksesta ovat puuttuneet. Johtoryhmä on laatinut ja hyväksynyt seuraavat periaatteet: 1. Kemiönsaaren pöytäviiri luovutetaan aina varustettuna tarkoitusta varten kaiverretulla ja jalustaan kiinnitetyllä hopealaatalla 2. Palveluksessa olevan henkilön, joka hoitaa kunnan pöytäviirivarastoa, on pidettävä luetteloa annetuista pöytäviireistä. Luettelosta on käytävä ilmi, kuka on saanut viirin, syy viirin antamiseen sekä päivämäärä. 3. Kemiönsaaren kunnan pöytäviiri luovutetaan henkilölle, jolla on varsinainen kunnallinen luottamustehtävä hänen 50-, 60- tai 70-vuotispäivän huomionosoituksensa yhteydessä 4. Kemiönsaaren pöytäviiri voidaan kunnanjohtajan harkinnan mukaan luovuttaa muille henkilöille kuin kunnan luottamushenkilöille huomionosoitusten yhteydessä 5. Kemiönsaaren kunnan pöytäviiri voidaan kunnanjohtajan harkinnan mukaan luovuttaa muille kunnille, organisaatioille ja yrityksille huomionosoitusten yhteydessä Kokouskutsun liitteenä on voimassa oleva sääntö luottamushenkilöiden huomionosoituksia varten. EHDOTUS (kunnanjohtaja) Kunnanhallitus päättää vahvistaa em. periaatteet Kemiönsaaren kunnan pöytäviiriä varten. Lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että luottamushenkilöiden huomionosoituksia varten annetun hyväksytyn säännön 1. kohdan 5. kappale muutetaan seuraavaksi sanamuodoksi: Kemiönsaaren kunnan pöytäviiri luovutetaan henkilölle, jolla on varsinainen kunnallinen luottamustehtävä hänen 50-, 60- tai 70-vuotispäivän huomionosoituksensa yhteydessä kunnanhallituksen erikseen vahvistamien periaatteiden mukaisesti. Hyväksyttiin. Valt.:

29 29 Dnr: KONCERN 114/ KEMIÖNSAAREN STRATEGIAPROSESSI Kh: VALMISTELU (kehityspäällikkö Gunilla Granberg) Syksyllä 2009 aloitettiin Kemiönsaaren kuntastrategiatyöt. Kunnan johtavat poliitikot ja kunnan virkamiesjohtoryhmä sekä valmistelevat virkamiehet aloittivat prosessin yhdessä ulkopuolisen konsultin Ralf Blomqvistin kanssa Bring Dialoguesta. Konsultin palkkio on rahoitettu ulkoisilla projektivaroilla. Strategian avulla viivoitetaan tarkka suunta kunnan toiminnalle selkeä tavoite ja konkreettinen toimintasuunnitelma. Selkeytämme vahvuutemme ja yhteisen identiteettimme sekä pysäytämme väestön vähenemisen huolehtimalla siitä, että yhä useampi ihminen, perhe, yritys ja matkailijat valitsevat Kemiönsaaren. Tähän asti työ on koostunut toimintaedellytysten selostuksesta ja toimintaohjeiden laatimisesta Kemiönsaaren tulevaisuutta varten. Työ on johtanut kuuteen painopistealueeseen uudessa strategiassa: monipuolinen asuminen miten voimme kääntää väestökehityksen, miten luomme uusia ja parempia edellytyksiä eri asumismuodoille kunnassamme elinkeinoelämän tukeminen miten luomme paremmat edellytykset yritysten perustamiselle ja kasvulle, jonka kautta luodaan uusia työtilaisuuksia oikea palvelu miten sopeuttaa palvelutarjonta ja tasot asiakkaiden tarpeiden ja resurssiemme mukaisesti Kemiö Taalintehdas miten kehitetään kuntakeskuksiamme, mitkä ovat näiden tulevaisuuden vahvuudet ja painopistealueet identiteetti kuka olemme, mistä vastaamme, mikä on arvoperustamme profilointi miten kasvatetaan Kemiönsaaren näkyvyyttä, miten meistä tulee kuntana selkeämpi ja houkuttelevampi Mutta nykyajan strategioita ei luoda eikä toteuteta ainoastaan johtoryhmässä. Strategiatyömme perustuu asiakkaittemme tilanteisiin, tarpeisiin ja tulevaisuuteen sekä laajaan osallisuuteen. Sen vuoksi työhön osallistuvat myös kunnan esimiehet, poliittisten elinten puheenjohtajat ja lähiaikana vielä sekä valtuuston ja kunnanhallituksen jäsenet. Strategiaprosessin tiimoilta on tähän asti pidetty seuraavat kokoukset: Yleinen perehdyttäminen. Osallistujat: strategiajohtoryhmä (Bjärkas) Asiakassafarin suunnittelukokous. Osallistujat: strategiajohtoryhmä (Villa Lande Strategiapaja I. Osallistujat: strategiajohtoryhmä (Kasnäs) Asiakassafarin suunnittelukokous. Osallistujat: strategiajohtoryhmä + esimiehet (Villa Lande) Strategiaprosessi jatkuu seuraavan aikataulun mukaisesti: Keidas. Osallistujat Strategiajohtoryhmä (johtavat poliitikot ja virkamiehet), kunnan esimiehet sekä lautakuntien puheenjohtajat. Keidas toteute-

30 30 taan risteilyllä, koska konsultti suosittelee, että prosessin tapaamisista 1 kerta kymmenestä kerrasta tapahtuu kunnan rajojen ulkopuolella Strategiatyöpaja II. Osallistujat: strategiajohtoryhmä Strategiapaja. Osallistujat: strategiajohtoryhmä, valtuusto ja kunnanhallitus Kytkentäpäivä. Osallistujat: strategiajohtoryhmä, esimiehet, lautakuntien puheenjohtajat Päätöspäivä. Osallistujat: kaikki strategiatyöhön osallistuneet EHDOTUS (kunnanjohtaja) Strategiaprosessi merkitään tiedoksi. Hyväksyttiin. Valt.: lle tiedoksi.

31 31 18 MAHDOLLISET KIIREELLISET ASIAT

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015 3/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 31. maaliskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

Kunnantoimisto, Taalintehdas. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri

Kunnantoimisto, Taalintehdas. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri 7/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 8. joulukuuta 2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Taalintehdas Päättäjät Inger Wretdal Esko Antikainen Carola Antskog Brita Drugge Kristian

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 4. joulukuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 4. joulukuuta 2015 11/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 24. marraskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Kemiö Päättäjät Muut Wilhelm Liljeqvist Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009. Valtuusto

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009. Valtuusto PÖYTÄKIRJA 3/2009 Kokouspäivä Sivu Valtuusto 10.9.2009 1 Kokousaika Torstaina 10. syyskuuta 2009 klo 09.00-09.55 Kokouspaikka Kasnäsin hotellin auditoriossa, Kasnäsintie 1294, 25930 Kasnäs Päättäjät Wretdal

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto

Taalintehtaan kunnantoimisto 2/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Keskiviikko 17. helmikuuta 2010 klo 16.00-19.05 Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Poissa oleva: Mårten Nurmio Kalevi Kallonen Jan Drugge Ingalill Granlund

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto

Taalintehtaan kunnantoimisto 3/2010 KUTSU 1 Kokousaika: Keskiviikko 10. maaliskuuta 2010 klo 16.00- Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Muut: Mårten Nurmio Börje Salonen Kalevi Kallonen Jan Drugge Ingalill Granlund

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto

Taalintehtaan kunnantoimisto 4/2010 KUTSU 07.04.2010 1 Kokousaika: Keskiviikko 7. huhtikuuta 2010 klo 16.00- Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Muut: Asia: Allekirjoitus: Mårten Nurmio Börje Salonen Kalevi Kallonen

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto

Taalintehtaan kunnantoimisto 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: klo 16.00 19.05 Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Poissa olevat: Muut: Mårten Nurmio Börje Salonen Jan Drugge Eva-Stina Hellbom Johanna Jansson Kerstin

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä 24.3.2011

Kunnantoimisto Kemiössä 24.3.2011 2/2011 KUTSU 1 Kokousaika: Torstaina klo 17.00- Kokouspaikka: Kemiön kunnankanslia, Valtuustosali Päättäjät: Muut: Yngve Engblom Bo Lundell Siw Abrahamsson Esko Antikainen Carola Antskog Gunilla Awellán

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri

Taalintehtaan kunnantoimisto. Puheenjohtaja. jäsen. sihteeri 1/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 3. helmikuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät Inger Wretdal Esko Antikainen Carola Antskog Brita Drugge Kristian

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä

Kunnantoimisto Kemiössä 3/2011 KUTSU 1 Kokousaika: Keskiviikkona klo 17.00- Kokouspaikka: Kemiön kunnankanslia, Hallituksen huone Päättäjät: Muut: Yngve Engblom Bo Lundell Siw Abrahamsson Esko Antikainen Carola Antskog Gunilla

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2009. Kunnanhallitus 18.11.2009 1

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2009. Kunnanhallitus 18.11.2009 1 PÖYTÄKIRJA 13/2009 Toimielin Kokouspäivä Sivu Kunnanhallitus 18.11.2009 1 Kokousaika Keskiviikko 18. marraskuuta 2009 klo 14.00 17.25 Kokouspaikka Kunnantoimisto Taalintehtaalla Päättäjät: Nurmio Mårten

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin.

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta 21 08.12.2006 Joutsan kunnanhallitus, -2007 81 05.03.2007 Kaavoitustoimikunta 24 05.10.2007 Joutsan kunnanhallitus 39 04.02.2008 Kaavoitustoimikunta 7 10.04.2008 Joutsan kunnanhallitus

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto, 18. kesäkuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto, 18. kesäkuuta 2015 6/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 9. kesäkuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Wilhelm Liljeqvist Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2008

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2008 PÖYTÄKIRJA 2/2008 Kokouspäivä Sivu Valtuusto 10.12.2008 1 Kokousaika Keskiviikko 10. joulukuuta 2008 klo 14.00-18.20 Kokouspaikka Kemiön kunnankeskus Päättäjät Wretdal Inger puheenjohtaja Lindholm Kerstin

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2009

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2009 PÖYTÄKIRJA 4/2009 Toimielin Kokouspvm Sivu Peruspalvelulautakunta 4 / 2009 9.4.2009 1 Kokousaika : Torstaina 9. huhtikuuta 2009 klo 15.00 16.30 Kokouspaikka : Kunnantoimisto Kemiössä, hallituksen huone

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.2.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 20. marraskuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 20. marraskuuta 2015 10/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 10. marraskuuta 2015 klo 14.00 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Kemiö Päättäjät Muut Wilhelm Liljeqvist Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä 15.9.2011

Kunnantoimisto Kemiössä 15.9.2011 5/2011 KUTSU 1 Kokousaika: Torstaina klo 17.00- Kokouspaikka: Kemiön kunnankanslia, Hallituksen huone Päättäjät: Muut: Yngve Engblom Bo Lundell Siw Abrahamsson Esko Antikainen Carola Antskog Gunilla Awellán

Lisätiedot

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Perjantai 7.11.2014 klo 15.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 4 / 2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Perjantai 7.11.2014 klo 15.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 14 15 16 17 sivu 18 18 19-20 21 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kaavoitukseen liittyvä aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidetään 8.4.2010. Kaava-asiakirjat esityslistan oheismateriaalina.

Kaavoitukseen liittyvä aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu pidetään 8.4.2010. Kaava-asiakirjat esityslistan oheismateriaalina. Tekninen jaosto 35 12.04.2010 Tekninen jaosto 65 16.06.2010 Tekninen jaosto 82 08.09.2010 Kunnanhallitus 230 22.09.2010 Kunnanvaltuusto 39 10.11.2010 Kunnanhallitus 27 11.01.2011 Kunnanhallitus 252 19.12.2011

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava.

Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava. KEMIÖNSAARI KEMIÖN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Suunnittelualue ja kaavan tarkoitus Kemiönsaaren kunnan Kemiön taajaman keskustan alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2015 18 Kokousaika 20.4.2015 kello 18.00 18.10 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala-Nuutila,

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto

Taalintehtaan kunnantoimisto 4/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Keskiviikko 7. huhtikuuta 2010 klo 16.00 19.15 Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Poissa oleva: Muut: Asia: Allekirjoitus: Mårten Nurmio Börje Salonen

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus Muonion kunta Esityslista 20/2017 1 (7) Kunnanhallituksen kokous Aika ma klo 17.30 Paikka yhtenäiskoulun auditorio Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Sakari

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiössä 11.11.2010

Kunnantoimisto Kemiössä 11.11.2010 8/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Torstaina klo 18.00-19.20 Kokouspaikka: Kemiön kunnankanslia, Hallituksen huone Päättäjät: Muut: Yngve Engblom Bo Lundell Siw Abrahamsson Esko Antikainen Carola Antskog

Lisätiedot

Kaava-alue sijaitsee Träskissä Houtskarin Näsbyn eteläpuolella (punainen rengas).

Kaava-alue sijaitsee Träskissä Houtskarin Näsbyn eteläpuolella (punainen rengas). MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 14.10.2015 PARAINEN HOUTSKARI TRÄSK, BRÄNDHOLM RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on liitteenä 1.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on liitteenä 1. RANTA-ASEMAKAAVA JA MUUTOS / JOKILAN ALUE Kunnanhallitus 17.12.2007 ( 380): Vantaan kaupunki on toimittanut Lopen kunnalle 9.11.2007 päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman koskien Jokilan ranta-asemakaavaa

Lisätiedot

Sodankylä. Korteojan ranta-asemakaavan osittainen muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.06.2012

Sodankylä. Korteojan ranta-asemakaavan osittainen muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.06.2012 Sodankylä Orajärvi, Papinranta Märsylä RN:o 9:34 (758-411-9-34) Korteojan ranta-asemakaavan osittainen muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.06.2012 Korteoja Papinranta Kaavamuutosalue käsittää

Lisätiedot

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 21.3.2013 NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja

Lisätiedot

klo kunnanvirastossa

klo kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 29.2.2016 klo 18:00 19:50 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 51 52 53 54 55 Liite 10 56 57 58 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

ESITYSLISTA Nro 2 / 2017

ESITYSLISTA Nro 2 / 2017 EVIJÄRVEN KUNTA Aika 6.3.2017 ESITYSLISTA Nro 2 / 2017 KOKOUSAIKA 6.3.2017 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, valtuustosali Läsnä Juha Alkio, pj Niina Alatalo Jari Anttikoski

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2009. Valtuusto

KEMIÖNSAAREN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2009. Valtuusto KOKOUSKUTSU 4/2009 Toimielin Kokouspäivä Sivu Valtuusto 7.10.2009 1 Kokousaika Keskiviikko 7. lokakuuta 2009 klo 16.00 Kokouspaikka Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät Wretdal Inger puheenjohtaja Liljeqvist

Lisätiedot

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet Kunnanhallitus 332 25.08.2014 Kunnanvaltuusto 79 01.09.2014 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen 379/00.04.02/2013 Kunnanhallitus 25.08.2014 332 Selostus EVTEK-kuntayhtymä Kuntayhtymän jäsenkunnat sekä osuudet

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2016 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2016 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 10 / 2016 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 23. toukokuuta 2016 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 75 Micael Sjöbergin kirje kunnanhallitukselle... 145 76 Eron myöntäminen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2009

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2009 PÖYTÄKIRJA 1/2009 Toimielin Kokouspäivä Sivu Valtuusto 4.3.2009 1 Kokousaika Keskiviikko 4. maaliskuuta 2009 klo 16.00-17.05 Kokouspaikka Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät Wretdal Inger puheenjohtaja

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 3 / 2016 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 04. huhtikuuta 2016 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 12 Takauksen myöntäminen Padasjoen Asuntotalot Oy:lle / Koivutie 5:n

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN Keskinen/ Tilat Järvikannas 1:34 ja Ellivuori 1:57 Kelkjärvi/Tilat Järvelä 1:68 ja Soramäki 1:129 Päiväys 23.1.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis-

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 25.8.2014, tarkistettu 5.10.2015 SEPÄNKYLÄ Korttelin 401 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

SALO, RAMSÖ RANTA-ASEMAKAAVA

SALO, RAMSÖ RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 12.10.2013 SALO, RAMSÖ RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2008

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2008 PÖYTÄKIRJA 1/2008 Toimielin Kokouspäivä Sivu Valtuusto 12.11.2008 1 Kokousaika Keskiviikko 12. marraskuuta 2008 klo 16.00-18.15 Kokouspaikka Virastotalo Taalintehtaalla Päättäjät Dannström Curt puheenjohtaja,

Lisätiedot

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA luonnos 11.8.2014 SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Vakka Suomen Sanomain kuntayhtymä (jäljempänä kuntayhtymä )

Lisätiedot

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi:

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599406201501 1. Innehåll SANDSUNDIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS... 1 1. SUUNNITTELUALUE...

Lisätiedot

Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Vimpeli, Pyhälahden ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue ja maankäytölliset lähtökohdat. Suunnittelualueena on Markku Metsäpellon omistamat tilat Rn:o 14:128 ja

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2009. Valtuusto Keskiviikko 7. lokakuuta 2009 klo 19.50

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2009. Valtuusto Keskiviikko 7. lokakuuta 2009 klo 19.50 PÖYTÄKIRJA 4/2009 Toimielin Kokouspäivä Sivu Valtuusto 7.10.2009 1 Kokousaika Keskiviikko 7. lokakuuta 2009 klo 19.50 Kokouspaikka Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät Wretdal Inger puheenjohtaja Liljeqvist

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Sivu 10 TEKNLTK:249 /2010 TEKNLTK 52 Teknltk 14.9.2010 62 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite 1 Liitteenä on kokonaissuunnitelma (alustava) jonka mukaan alueelle tulee - asuntoja - tuotantorakennuksia

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. syyskuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 34 Keulainmetsän / Keulainniemen rantakaavan muuttaminen... 76 35 Metsäsuunnitelman

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Alue sijoittuu Kirjaisten saaren pohjoisrantaan Pikku-Nauvon eteläpuolella.

Alue sijoittuu Kirjaisten saaren pohjoisrantaan Pikku-Nauvon eteläpuolella. MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko puh. 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 25.1.2015 PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS STRÖMAS NYTORP OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 16.3.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 29.3.2016 klo 19.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 205 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.6.2013 Nosto Consulting Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.08.2010/päivitetty 13.12.2010 16WWE0693 Joutsa UPM-Kymmene Oyj Joutsa 2 SISÄLTÖ: MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 3 MISSÄ JA MITÄ ON SUUNNITTEILLA? 3 MITKÄ OVAT SUUNNITTELUN TAVOITTEET?

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014 Kunnanhallitus 326 16.11.2010 Kunnanhallitus 116 17.04.2012 Kunnanhallitus 210 19.08.2014 Kunnanhallitus 146 02.06.2015 Kunnanhallitus 174 11.08.2015 Kunnanvaltuusto 42 31.08.2015 Rantayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Nousiaisten kunnan voimassa oleva hallintosääntö on vuodelta 2009.

Nousiaisten kunnan voimassa oleva hallintosääntö on vuodelta 2009. Kunnanhallitus 131 11.04.2011 Kunnanhallitus 159 02.05.2011 Kunnanhallitus 254 22.08.2011 Kunnanhallitus 276 05.09.2011 Kunnanvaltuusto 42 12.09.2011 Vapaa-aikalautakunta 14 08.05.2012 Hallintosääntö 1242/01/010/2011

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KEMIÖNSAAREN KUNTA LIITE 2 EKNIEMEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kemiönsaaren kunnan Ekniemen alueelle laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. Tämä osallistumis-

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA

INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA 1 MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 22.9.2016 INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2009. Kunnanhallitus 25.2.2009 1

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2009. Kunnanhallitus 25.2.2009 1 PÖYTÄKIRJA 2/2009 Toimielin Kokouspäivä Sivu Kunnanhallitus 25.2.2009 1 Kokousaika Keskiviikko 25. helmikuuta 2009 klo 16.00 18.45 Kokouspaikka Kunnantoimisto Taalintehtaalla Päättäjät Nurmio Mårten puheenjohtaja

Lisätiedot

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi

Liite: Ehdotus hallintosäännöksi Järjestelytoimikunta 32 07.05.2008 Järjestelytoimikunta 67 10.09.2008 Järjestelytoimikunta 83 01.10.2008 Järjestelytoimikunta 88 22.10.2008 HALLINTOSÄÄNNÖN HYVÄKSYMINEN 55/01/010/2008 JÄRJTOIM 32 Liite

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.9.2016 PARAINEN KORPPOO, ÖSTERSKÄR-VESTAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

PALKKIOSÄÄNTÖ KEMIÖNSAAREN KUNTA

PALKKIOSÄÄNTÖ KEMIÖNSAAREN KUNTA PALKKIOSÄÄNTÖ KEMIÖNSAAREN KUNTA Järjestelytoimikunnan hyväksymä 16.9.2008 Valtuuston vahvistama 12.11.2008 Astuu voimaan 1.1.2009 Valtuusto muuttanut 17.6.2009 Valtuusto muuttanut 12.12.2012 Valtuusto

Lisätiedot