IKI kiukaan 3,3kW - 10 kw asennusohje Magnum RC ohjauskeskuksella

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "IKI kiukaan 3,3kW - 10 kw asennusohje Magnum RC ohjauskeskuksella"

Transkriptio

1 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje 1 IKI kiukaan 3,3kW - 10 kw asennusohje Magnum RC ohjauskeskuksella Lue tämä ohje huolellisesti ennen kiukaan asennusta ja käyttöön ottoa. Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu saunan omistajalle ja kiukaan asennuksesta vastaavalle sähköasentajalle. Tämä kiukaan asennus- ja käyttöohje luovutetaan kiukaan omistajalle asennuksen jälkeen. Säästä nämä käyttöohjeet myöhempää käyttöä varten. Käyttöohjeet tulee antaa asennuksen jälkeen saunan omistajalle tai sen käytöstä vastaavalle. Perehdy ohjeeseen ennen asennusta ja käyttöönottoa. - Asennuksen saa tehdä vain valtuutettu sähköasentaja. - Sähköliitoksia koskevat ohjeet löytyvät ohjauskeskuksen sisältä ja/tai tämän asennusohjeen kytkentäkaaviosta. - Lue asennus- ja käyttöohjeet huolellisesti ennen kiukaan asennusta. - HUOM! Käytä suojahansikkaita ja pitkähihaista paitaa kiukaan verkkoa käsiteltäessä ja kivityksen aikana verkon ja muiden terävien osien takia. puh:

2 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje 2 Sisällysluettelo: Turvaohjeet Turvaohjeet: Laitteen käyttö Ohjaimen toiminnot Valikkorakenne Kiukaan käyttö Säädettävät asetukset Tavoitelämpötila Lämmitysaika Ajastusaika Saunan päälle laittaminen Saunomisohjeet Kiukaan asennus Kiukaan asennusvaiheet Termostaatin lämpötila-anturin anturin asennus Ohjauspaneelin asennus...12 Kuva, Ohjauspaneelin ja termostaatin asennus...13 Kuva, Saunahuoneen ilmanvaihto...14 Kuva, Kiukaiden suojaetäisyydet ja kiukaiden tukeminen seinään...15 Kuva, Kytkentäkaavio. 16

3 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje 3 Turvaohjeet: Lue tämä ohje huolellisesti, ennen kiukaan asennusta ja käyttöönottoa. Tämä ohje on tarkoitettu saunan omistajalle ja kiukaan asennuksesta vastaavalle sähköasentajalle. Tämä kiukaan asennus- ja käyttöohje luovutetaan kiukaan omistajalle asennuksen jälkeen. Takuu ei kata asennus- tai käyttövirheestä johtuvia vikoja. Älä avaa kiukaan kytkentätilan kantta sen ollessa päällä. Ennen kuin teet mitään asennuksia, varmista että laite on jännitteetön. (on kytketty irti sähköverkosta) Varmista, että laite on maadoitettu kunnolla. Älä koske laitteen sisällä olevin komponentteihin ja mikropiireihin, koska staattinen sähköpurkaus voi rikkoa laitteen.

4 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje 4 1. Laitteen käyttö 1.1 Ohjaimen toiminnot Kuva: Ohjauspaneelin osat Ohjauspaneelin osien selitykset: 1. Päälle/pois nappi. Tätä nappia painamalla kiuas menee päälle ja sammuu. Jos ajastus aika on asetettuna, painallus käynnistää ajastimen jonka jälkeen sauna lämpenee. Vinkki: Pitkä painallus ohittaa ajastuksen, kiukaan lämmitys alkaa heti. 2. Menu nappi, tätä painamalla, pääset liikkumaan laitteen valikoissa seuraavasti: (Perustila -> Tavoitelämpö -> Lämmitysaika -> Ajastusaika -> Perustila) 3. (-) nappi. Tällä napilla säädetään asetusarvoja pienemmäksi. 4. (+) nappi. Tällä napilla säädetään asetusarvoja suuremmaksi. 5. Valaistus nappi, tätä painamalla syttyy kiukaaseen valot. Uudestaan painamalla valo sammuu. (käytössä vain malleissa, joissa valot) 6. Ajan asetuksen merkkivalo, valo palaa: lämmitysajan asetus / ajastuksen asetustilassa (tai perustilassa, jos näytöllä jäljellä oleva aika). 7. Tavoitelämpötilan asetuksen merkkivalo. Tämä valo palaa merkkinä siitä, että tavoitelämpötilan muuttaminen on mahdollista. 8. Laite päällä merkkivalo. Tämä valo palaa jatkuvasti, kun kiuas on päällä. Valo hehkuu jos ajastus on käytössä. Valo on sammunut kun kiuas ei ole päällä numeroinen näyttöruutu.

5 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje Valikkorakenne Perustila Tavoitelämpö Lämmitysaika Ajastusaika Laitteessa on säätövalikot toteutettu yllä olevan kuvan mukaisesti. Valikosta toiseen liikutaan Menu -napin avulla. 2. Kiukaan käyttö 2.1 Säädettävät asetukset Parametri Säätöalue Säätötarkkuus Oletusarvo Huom! Tavoitelämpötila C 1 C 60 C Lämmitysaika 1h 6h 30min 1h ks. kohta 2.3 Ajastusaika 0,5h...24h 30min 0h (ei käytössä) 2.2 Tavoitelämpötila Saunan tavoitelämpötilaa voidaan säätää yhden Celsius asteen tarkkuudella. Minimi on 40 astetta ja maksimi 110 astetta. Asetus tallennetaan muistiin. Tavoitelämpötilaa pääsee säätämään kahdella eri tavalla. 1. Painamalla Menu -nappia, jolloin näyttöön tulee tavoitelämpötila. Painamalla + ja - nappeja voidaan asetusarvoa muuttaa. Ohjain poistuu tavoitelämpötilan asetusvalikosta automaattisesti n. 10 sekunnin kuluttua, kun mitään näppäintä ei paineta. Voit poistua valikosta myös itse painamalla toistuvasti Menu -nappia. 2. Kun näytössä on saunanlämpötila, painamalla (+) tai (-) -nappia, ohjain siirtyy suoraan tavoitelämpötilan asetukseen. Poistuminen tapahtuu kuten kohdassa 1.

6 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje Lämmitysaika Kiukaan lämmitys ajaksi voidaan asettaa 1h - 6h. Säätö tapahtuu 0,5h askelin. Ajanasetus tulee tehdä, silloin kun laite ei ole päällä. Asetus tallentuu muistiin. Asetuksia pääsee muuttamaan perustilasta, painamalla kaksi kertaa Menu -nappia. Laitteessa on mahdollista pienentää päällä oloaikaa kiukaan ollessa lämmitystilassa. Painamalla (+) tai (-) -nappia, kun näyttöön tulee jäljellä oleva aika, voit lisätä tai vähentää saunomisaikaa. Säätöaskel on tässä tapauksessa 15min. Tämä asetus ei tallennu muistiin. Samaa asetusta pääsee muuttamaan painamalla perustilassa kaksi kertaa Menu -nappia. 2.4 Ajastusaika Ajastusaikaa pääsee säätämään perustilasta painamalla toistuvasti kolme kertaa Menu -nappia. Asetusta muutetaan (+) ja (-) napeilla. Säätöalue on 0,5h - 24h ja säätö askel 0,5h. Asetus arvon ollessa 0, ajastus ei ole käytössä. Tätä asetusta voi muuttaa ainoastaan laitteen ollessa sammuksissa. 2.5 Saunan päälle laittaminen Laita kiukaaseen virta päälle kiukaan alaosassa olevasta ohjauskytkimestä. Paina Ohjaimen Päälle/Pois painiketta, niin kiuas alkaa lämmetä kohti asetettua tavoitelämpötilaa. Ohjaimeen syttyy lämmityksen merkkivalo. Merkiksi vastusten päällä olosta syttyy näytön oikeaan alalaitaan desimaalipiste. (Jos ajastusaika on asetettu, Päälle/Pois painike käynnistää ajastuksen, kiuas alkaa lämmetä vasta ajastusajan päätyttyä). Kiuas sammuu Päälle/Pois -napista. Ohjauskytkin Kiuas pois päältä Kiuas päällä Vinkki: Jos ajastusaika on asetettu, mutta kiuas ei ole päällä, voidaan ajastus ohittaa painamalla pitkään (pari sekuntia) Päälle/Pois -nappia. Tällöin kiuas alkaa lämmetä heti. Ajastus asetus säilyy silti muistissa.

7 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje 7 Perustila Aikaa jäljellä Laitteen päällä ollessa näytöllä vuorottelee perustila ja jäljellä oleva aika. Näytön vuorottelu tapahtuu n. 10sek viiveellä. Yllä olevan kuvan mukaan kiukaan ollessa päällä, voidaan (+) ja (-) painikkeella siirtyä säätämään asetusta. 2.6 Saunomisohjeet Lämmitä kiuas kertaalleen ennen käyttöönottoa, koska uusista kivistä voi irrota hajuja sekä kiukaasta poistuu tällöin suoja-aineet. Huolehdi riittävästä tuuletuksesta. Suositeltu lämpötila astetta. Kiuas lämpenee löylykuntoon noin minuuttia, kiukaan ja saunan koosta sekä ilmanvaihdosta riippuen. Käytä löylyvetenä talousveden laatuvaatimukset täyttävää vettä. Älä heitä kiukaalle vettä jos kiukaan vieressä on ihmisiä, sillä kiukaasta roiskuva vesi ja vesihöyry on polttavan kuumaa. Liiku saunatiloissa varoen koska lattiat voivat olla liukkaita. Löylyveden laatuvaatimukset Veden ominaisuus: Humuspitoinen vesi Rautapitoinen vesi Kovuus: tärkeimmät aineet mangaani (Mn) ja kalkki eli Vaikutus: Väri, maku, saostumat Väri, haju, maku, saostumat Saostumat Suositus: <12 mg/l <0,2 mg/l Mn: <0,05 mg/l Ca: <100 mg/l

8 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje 8 kalsium (Ca) Klooripitoinen vesi Terveysriski Käyttö kielletty Merivesi Nopea korroosio Käyttö kielletty 3.Kiukaan asennus Sähköasennuksen saa tehdä vain valtuutettu sähköasentaja Sähköasennusta koskevat ohjeet löytyvät tämä asennusohjeen kytkentäkaaviosta sekä kiukaassa olevasta tarrasta. Sähköasennustyön saa tehdä vain työhön oikeutettu sähköasentaja voimassa olevienmääräysten mukaisesti. Kiuas liitetään sähköverkkoon puolikiinteästi H07RN-F tai vastaavalla kumikaapelilla. Tarkasta vaadittu kaapelikoko alla olevasta taulukosta. Kiuas Teho Sulake Syöttökaapeli Saunan koko Mini Pilari3,3kW 3,3kW 3x10A 5x1,5 mm2 3-5 m3 Pilarikiuas 5kW 5,0kW 3x10A 5x1,5 mm2 4-6 m3 Pilarikiuas 6kW 6,0kW 3x10A 5x1,5 mm2 5-9 m3 Kulmakiuas 6,6kW 6,6W 3x10A 5x1,5 mm m3 Sähkökiuas 7,5kW 7,5kW 3x16A 5x2,5 mm m3 Sähkökiuas 10kW 10,0kW 3x16A 5x2,5 mm m3 Huom!. Käytä suojahansikkaita ja pitkähihaista paitaa verkkoja asennettaessa! PVC -eristeisen johdon käyttö liitäntäkaapelina kielletty. Laitteessa oleva virtakytkin on ns. ohjauskytkin, se ei tee kiuasta Huom. PVC -eristeisen johdon käyttö liitäntäkaapelina kielletty.

9 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje Kiukaan asennusvaiheet 1. Valitse kiukaan asennuspaikka huomioiden kiukaiden suojaetäisyydet: Kaikki kiukaat 6kW asti, suojaetäisyydet kiukaan vaipan ulkoreunasta joka suuntaan sivuille ja taakse palonarkoihin materiaaleihin ovat 100mm ja ylös kattoon 600mm. Kaikki yli 6 kw suojaetäisyydet kiukaan vaipan ulkoreunasta joka suuntaan sivuille ja taakse palonarkoihin materiaaleihin ovat 100mm ja ylös kattoon 800mm. 2. Poista kiukaasta suojamuovit. 3. Kiukaan asennuspaikkaa valittaessa on huomioitava saunan ilmankierto, tulevan termostaatin (tuntoelin saunassa) paikka sekä ohjauskeskuksenpaikka. HUOM! Ohjauskeskusta ei tule asentaa suihkutilaan tai muuten erittäin kosteaan paikkaan. 4. Aseta kiukaan RST-jalusta vaakatasoon, jalkoja säätämällä. 5. Avaa vastuskotelon pohjalevy ja yhdistä viisi-napainen voimajohto (sähkökaapeli) kotelon sisältä löytyvään riviliittimeen ja sulje kotelo 6. Pujota voimajohto RST-jalustassa olevan reiän keskelle siten, että kaapelin ulostulo vastuskoteloinnista asettuu reiän keskelle. 7. Avaa vastuskotelon pohjalevy ja yhdistä viisi-napainen voimajohto (sähkökaapeli) kotelon sisältä löytyvään riviliittimeen ja sulje kotelo 8. Kytke termostaatin anturi Kohdan 3.2 mukaisesti. Vie kaapelin toinen pää sähkörasian kautta ohjauskeskukseen ja suorita kytkentä ohjauskeskuksen ohjeen mukaisesti. Kytke ohjauspaneeli Kohdan 3.3 mukaisesti. 9. Testaa tässä vaiheessa vastusryhmän toimivuus laittamalla kiuas päälle.

10 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje 10 Mikäli, kaikki vastukset kuumenevat sulje pohjapelti. (Mikäli jokin vastus ei kuumene tai ilmenee jokin muu ongelma esim. sulake palaa tms, ota yhteys valmistajaan). 10. Sijoita lopuksi RST- verkkovaippa vastusryhmän ympärille siten, että vaippa on symmetrisesti vastusten ympärillä toisin sanoen yhtä kaukana vastuskotelosta. RST-jalustassa on metallitapit, joiden mukaan verkko keskitetään pohjalevyyn ja vastuksiin nähden. 11. Tarkista tässä vaiheessa suojaetäisyydet palava-aineisiin materiaaleihin ennen kivitystä 12. Kiukaan kivittäminen: Pese kiuaskivet tarvittaessa ennen kivitystä. Tarkista suojaetäisyydet ja verkon listan takakiinnitys. Kiviä kiukaaseen tulee kaikkiaan noin kg kivityksen ladonnan tiiviydestä tai kivien halkaisijasta riippuen. Vastukset tulee peittää mahdollisimman huolellisesti kiuasta kivitettäessä. Verkkokehikon ja vastusten väli tulee kivittää mahdollisimman tarkasti niin että kivet peittävät vastukset. Normaalikäytössä kiviksi suositellaan oliviini, oliviinidiabaasi tai peridiootti kiviä läpimitaltaan alle 10 cm. Kivet tulee asettaa siten, että ne jättävät riittävästi ilmavälejä esteettömälle ilmankierrolle. Ota huomioon, että kivet vajoavat ajan kuluessa. Lisää siinä tapauksessa kiviä niin, että vastukset peittyvät kokonaan. Jos kiuas on ammatti- / yleisessä käytössä, suosittelee vastusten kanssa kosketuksiin joutuvien kivien olevan KERKES-keraamisia kiuaskiviä ( Kerkes kivet tukevat ja säästävät vastuksia, eivätkä rapaudu kovan kuumuuden johdosta ennenaikaisesti. HUOM! Vuolukiven tai luonnonkiven käyttö kiukaassa on sallittu vain pintakivien joukossa. 13. Lopuksi kiinnitä RST-tukitikut kiukaan verkkokehikon yläreunan ja seinän välille, sopivaan kulmaan, suojaetäisyyksiä noudattaen. (Liite 3: Kiukaan tukeminen seinään.) Varmista kokeilemalla, että kiuas on tukevasti paikallaan ennen käyttöönottoa. 14. JK Roster Oy suosittelee turvallisuussyistä, että kiukaan ympärillä on suojakaide. RST-verkkokehikko ei kuitenkaan kuumene samalla tavalla polttavaksi kuin normaali umpinainen kiuas. 15. KÄYTÖSSÄ HUOMIOITAVAA: Kiuaskivet laskeutuvat ajan myötä kiuasta käytettäessä. Varmista 2-3 kertaa vuodessa etteivät vastukset tule esille kivien välistä, ja lisää tarvittaessa kiviä kiukaaseen. Kivien vaihtoväli riippuu kivilaadusta ja kiukaan käyttöasteesta. Tarkista kivien kunto normaalikäytössä vuosittain, poista tarvittaessa rikkoontuneet kivet ja vaihda ne uusiin.

11 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje Termostaatin lämpötila-anturin anturin asennus Lämpötila-anturi Johdon kytkentä liittimeen RUSKEA VALKOINEN VIHREÄ KELTAINEN Anturin johdon kytkentä, vasemmalta alkaen: Kytke liitin piirikortille sille varattuun liittimeen, paina liitin varovasti pohjaan saakka. Termostaatin anturin seinäasennus: - etäisyys katosta anturin yläreunaan on 150 mm - etäisyys kiukaan ulkoreunasta on mm Termostaatin anturin asennus kattoon : - etäisyys kiukaan ulkoreunasta on mm Lisäksi anturi on sijoitettava vähintään 1000mm päähän suuntaamattomasta tuloilmaventtiilistä tai 500 mm päähän poispäin suunnatusta tuloilmaventtiilistä. ks. kuvat sivulla 12 ja 13. Asenna termostaatin kaapeli paneelin taakse ilmarakoon, jos tämä ei ole mahdollista käytä asennuslistaa. Varmista ettei tuloilma häiritse lämpöanturia.

12 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje Ohjauspaneelin asennus ohjaimen liitin urosliitin ohjainkortilla liitin numero: 1 Ruskea 2 Harmaa 3 Vaaleanpunainen 4 valkoinen 5 Vihreä 6 Keltainen 7 Sininen 8 Punainen Kytke ohjauspaneelin liitin oheisen kytkennän mukaisesti. Liitä johdossa oleva liitin piirikortille ja paina liitin varovasti pohjaan saakka. Ohjauspaneelin voi asentaa saunaan sisälle. Saunassa ohjauspaneeli tulee sijoittaa siten, että etäisyys kiukaasta vähintään 500mm sekä paneeli yläreunaan enintään 1000 mm. Kiinnitä ohjauspaneeli mukana tulevilla ruuveilla. ks. kuva sivulla 13.

13 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje 13 Kuva, Ohjauspaneelin ja termostaatin asennus

14 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje 14 Kuva, Saunahuoneen ilmanvaihto

15 IKI - Sähkökiukaiden käyttö- ja asennusohje 15 tuki 1 tuki 2 tuki 1 palavapintainen suoralla seinällä nurkkaan asennettuna tuki 2 Kiukaan tuenta ylhäältä katsottuna - Suojaetäisyys verkosta sivuille 100mm - 6kW asti suojaetäisyys ylöspäin 600mm - yli 6kW suojaetäisyys ylöspäin 800mm Kuva, Kiukaiden suojaetäisyydet ja kiukaiden tukeminen seinään

16 KYTKENTÄKAAVIO

MAGNUM Original kiuas 6,6kW 9,0kW 10,5kW MAGNUM Cenik ja Lite Kiukaat 6,6 kw - 9,0 kw - 10,5 kw Käyttö ja asennusohje. Magnum RC ohjauskeskuksella

MAGNUM Original kiuas 6,6kW 9,0kW 10,5kW MAGNUM Cenik ja Lite Kiukaat 6,6 kw - 9,0 kw - 10,5 kw Käyttö ja asennusohje. Magnum RC ohjauskeskuksella MAGNUM Original kiuas 6,6kW 9,0kW 10,5kW MAGNUM Cenik ja Lite Kiukaat 6,6 kw - 9,0 kw - 10,5 kw Käyttö ja asennusohje Magnum RC ohjauskeskuksella MAGMUN kiuas käyttö- ja asennusohje 2 Sisältö: Turvaohjeet:...

Lisätiedot

Aurinkokiuas Lupaus 6,6 ja 9,0 kw asennusohjeet kiinteällä ohjauskeskuksella

Aurinkokiuas Lupaus 6,6 ja 9,0 kw asennusohjeet kiinteällä ohjauskeskuksella ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Aurinkokiuas Lupaus 6,6 ja 9,0 kw asennusohjeet kiinteällä ohjauskeskuksella Lue huolellisesti asennus- ja käyttöohjeet ennen kiukaan asennusta. Takuu ei kata asennus- tai käyttövirheestä

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje IKI sähkökiukaat Finlandia i ohjauskeskuksella Pilari IKI 4,5 kw Pilari IKI 6 kw Pilari IKI 7,5 kw Pilari IKI 9 kw Pilari IKI 10 kw 11/2015 Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu

Lisätiedot

MAGNUM Original kiuas 6,6kW 9,0kW 10,5kW MAGNUM Cenik ja Lite Kiukaat 6,6 kw - 9,0 kw - 10,5 kw Käyttö ja asennusohje

MAGNUM Original kiuas 6,6kW 9,0kW 10,5kW MAGNUM Cenik ja Lite Kiukaat 6,6 kw - 9,0 kw - 10,5 kw Käyttö ja asennusohje MAGNUM Original kiuas 6,6kW 9,0kW 10,5kW MAGNUM Cenik ja Lite Kiukaat 6,6 kw - 9,0 kw - 10,5 kw Käyttö ja asennusohje Finlandia ja Magnum RC ohjauskeskuksella MAGMUN kiuas käyttö- ja asennusohje 7.2.2015

Lisätiedot

Lue huolellisesti asennus- ja käyttöohjeet ennen kiukaan asennusta. Takuu ei kata asennus- tai käyttövirheestä johtuvia vikoja.

Lue huolellisesti asennus- ja käyttöohjeet ennen kiukaan asennusta. Takuu ei kata asennus- tai käyttövirheestä johtuvia vikoja. ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Sähkökäyttöiset kiukaat Lue huolellisesti asennus- ja käyttöohjeet ennen kiukaan asennusta. Takuu ei kata asennus- tai käyttövirheestä johtuvia vikoja. Aurinkokiuas Oy:n tekninen

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje Monolith sähkökiukaat Erillinen ohjauskeskus Monolith 6,9 kw Monolith 9 kw Monolith 13,8 kw Monolith 15,9 kw Monolith 18 kw 01/2016 Tämä asennus ja käyttöohje on tarkoitettu saunan

Lisätiedot

Sähkökiuas 9 kw kiukaan asennusohjeet erillisellä ohjauskeskuksella. HUOMIOI SEURAAVAT ASIAT ENNEN SÄHKÖKIUAS 9 kw:n ASENNUSTYÖN ALOITTAMISTA!

Sähkökiuas 9 kw kiukaan asennusohjeet erillisellä ohjauskeskuksella. HUOMIOI SEURAAVAT ASIAT ENNEN SÄHKÖKIUAS 9 kw:n ASENNUSTYÖN ALOITTAMISTA! Sähkökiuas 9 kw kiukaan asennusohjeet erillisellä ohjauskeskuksella HUOMIOI SEURAAVAT ASIAT ENNEN SÄHKÖKIUAS 9 kw:n ASENNUSTYÖN ALOITTAMISTA! Lue asennus- ja käyttöohjeet ennen kiukaan asennusta. Tässä

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje Monolith sähkökiukaat Erillinen ohjauskeskus Monolith 6,9 kw Monolith 9 kw Monolith 13,8 kw Monolith 15,9 kw Monolith 18 kw 05/2015 Tämä asennus ja käyttöohje on tarkoitettu saunan

Lisätiedot

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE AITO VERKKO 6kW 907228 AITO VERKKO 9kW 907229 1. SÄHKÖKIUASPAKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit

Lisätiedot

MAXI PILARI-IKI 12 kw kiukaan asennusohjeet erillisellä ohjauskeskuksella

MAXI PILARI-IKI 12 kw kiukaan asennusohjeet erillisellä ohjauskeskuksella MAXI PILARI-IKI 12 kw kiukaan asennusohjeet erillisellä ohjauskeskuksella HUOMIOI SEURAAVAT ASIAT ENNEN MAXI PILARI-IKI 12 kw:n ASENNUSTYÖN ALOITTAMISTA! Lue asennus- ja käyttöohjeet ennen kiukaan asennusta.

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje IKI sähkökiukaat 4,5 12 kw Erillinen ohjauskeskus Pilari IKI 4,5 kw Pilari IKI 6 kw Pilari IKI 7,5 kw Pilari IKI 9 kw Pilari IKI 10 kw Pilari IKI 12 kw 05/2015 Tämä asennus ja käyttöohje

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje Kulma IKI ja Seinä IKI Sähkökiuas erillisellä ohjauskeskuksella Kulma IKI 6 kw Seinä IKI 6 kw Tämä asennus ja käyttöohje on tarkoitettu saunan omistajalle tai saunan hoidosta vastaavalle

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje Kulma IKI ja Seinä IKI Kiinteä keskus Kulma IKI 6 kw Seinä IKI 6 kw Kulma IKI 7,6 kw Seinä IKI 7,6 kw Kulma IKI 9 kw Seinä IKI 9 k 02/2016 Tämä asennus ja käyttöohje on tarkoitettu

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje IKI sähkökiukaat 15 30 kw Erillinen ohjauskeskus Pilari IKI 15 kw Pilari IKI 18 kw Pilari IKI 20 kw Pilari IKI 24 kw Pilari IKI 30 kw 11/2015 Tämä asennus ja käyttöohje on tarkoitettu

Lisätiedot

-kiukaan elektronisen ohjaimen asennus- ja käyttöohje

-kiukaan elektronisen ohjaimen asennus- ja käyttöohje -kiukaan elektronisen ohjaimen asennus- ja käyttöohje Turvallisen saunomisen takaamiseksi lue nämä varoitukset ensin! Sähköverkkoliitännän saa tehdä ainoastaan sähköasentaja, jolla on voimassa olevien

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje IKI One sähkökiuas IKI One 6,9 kw Finlandia ohjauskeskus 4/2017 Tämä asennus ja käyttöohje on tarkoitettu saunan omistajalle tai saunan hoidosta vastaavalle henkilölle sekä kiukaan

Lisätiedot

www.ikikiuas.fi Monolith-sähkökiuas 13,8, 15,9 ja 18 kw Asennus- ja käyttöohjeet V.1.0

www.ikikiuas.fi Monolith-sähkökiuas 13,8, 15,9 ja 18 kw Asennus- ja käyttöohjeet V.1.0 www.ikikiuas.fi Monolith-sähkökiuas 13,8, 15,9 ja 18 kw Asennus- ja käyttöohjeet V.1.0 Sisällysluettelo Sivu Kiukaan asennus 1-2 Kiukaan liittäminen sähköverkkoon 2 Ohjauskeskus 3 Lämpötilarajoitin 3

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI SENNUS- J KÄYTTÖOHJE ELECTRON 450, ELECTRON 600, ELECTRON 800, ELECTRON 900 1. SÄHKÖKIUSPKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit 3. Tuntoelin 4. Ohjausyksikkö +

Lisätiedot

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE Kiukaan pääkytkin (keinukytkin) tulee olla päällä, jotta ohjain toimii. Valo painike: Painettaessa kytkee kiukaan valot päälle/pois (lämmitystilassa ja ajastustilassa). Ohjaimen päälle/pois painike: Painettaessa

Lisätiedot

LAAVUKIUAS 10012 ja 10018 Sähköllä toimivan kiukaan asennus- ja käyttöohjeet.

LAAVUKIUAS 10012 ja 10018 Sähköllä toimivan kiukaan asennus- ja käyttöohjeet. Misa Oy puh: 020-7109390 fax: 020-7109399 Punaportinkatu 15 Email: misa@misa.fi 54710 LEMI http://www.misa.fi 1 (5) LAAVUKIUAS 10012 ja 10018 Sähköllä toimivan kiukaan asennus- ja käyttöohjeet. 1. KIUKAAN

Lisätiedot

MAGNUM Original kiuas 6,6kW 9,0kW 10,5kW MAGNUM Cenik ja Lite Kiukaat 6,6 kw - 9,0 kw - 10,5 kw Käyttö ja asennusohje

MAGNUM Original kiuas 6,6kW 9,0kW 10,5kW MAGNUM Cenik ja Lite Kiukaat 6,6 kw - 9,0 kw - 10,5 kw Käyttö ja asennusohje MAGNUM Original kiuas 6,6kW 9,0kW 10,5kW MAGNUM Cenik ja Lite Kiukaat 6,6 kw - 9,0 kw - 10,5 kw Käyttö ja asennusohje Finlandia ja Magnum RC ohjauskeskuksella MAGNUM kiuas käyttö- ja asennusohje 16.03.2016

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje IKI sähkökiukaat kiinteällä ohjauksella Pilari IKI 4,5 kw Pilari IKI 6 kw Pilari IKI 7,5 kw Pilari IKI 9 kw Pilari IKI 10 kw 09/2015 Tämä asennus ja käyttöohje on tarkoitettu saunan

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje Kulma-IKI ja Seinä-IKI Sähkökiuas erillisellä ohjauskeskuksella Kulma-IKI 6 kw Seinä-IKI 6 kw Kulma-IKI 7,6 kw Seinä-IKI 7,6 kw Kulma-IKI 9 kw Seinä-IKI 9 kw 11/2018 Tämä asennus-

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET. Ohjauskeskus 13720

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET. Ohjauskeskus 13720 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Ohjauskeskus 13720 Digitaalisella ohjauspaneelilla, digitaalisella viikkokellolla, ajastetulla ohituskytkimellä ja kaukoohjaus mahdollisuudella varustettu ohjauskeskus max. 22

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje IKI Pro 14 IKI Pro 21 IKI Pro 28 IKI Pro 35 3/2019 Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu saunan omistajalle tai saunan hoidosta vastaavalle henkilölle sekä kiukaan sähköasennuksesta

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje IKI sähkökiukaat Finlandia i ohjauskeskuksella Pilari IKI 4,5 kw Pilari IKI 6 kw Pilari IKI 7,5 kw Pilari IKI 9 kw Pilari IKI 10 kw 10/2016 Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE NARVI ROCKY ELECTRON 6008 NARVI ROCKY ELECTRON 6008 DELUXE NARVI ROCKY ELECTRON 9008 NARVI ROCKY ELECTRON 9008 DELUXE 1. SÄHKÖKIUASPAKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje Float-sähkökiuas 13,8 kw 12/2018 Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu saunan omistajalle tai saunan hoidosta vastaavalle henkilölle sekä kiukaan sähköasennuksesta vastaavalle

Lisätiedot

AURA. Asennus- ja käyttöohjeet

AURA. Asennus- ja käyttöohjeet AURA Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleiset turvallisuusohjeet 3 2 AURA kiuas 4 3 Kiukaan kokoaminen ja asennus 4 Kivien ladonta 5 4 Tekniset tiedot 6 Kiukaan tehot ja jännitteet 6 Kiukaan

Lisätiedot

Magnum Original Magnum Lite Magnum Cenik Magnum Ruutu M Magnum Ruutu K 6,6kW - 9kW - 10,5kW Asennus ja käyttöohje

Magnum Original Magnum Lite Magnum Cenik Magnum Ruutu M Magnum Ruutu K 6,6kW - 9kW - 10,5kW Asennus ja käyttöohje Magnum Original Magnum Lite Magnum Cenik Magnum Ruutu M Magnum Ruutu K 6,6kW - 9kW - 10,5kW Asennus ja käyttöohje MAGNUM kiuas käyttö- ja asennusohje 1.12.2016 2 Sisältö: Turvaohjeet:... 3 1. Laitteen

Lisätiedot

SNOW. 12465DV / 12465DM sähkökiuas 6,6 kw 12475DV / 12475DM sähkökiuas 8 kw ASENNUSOHJE JA KÄYTTÖOHJE 1/6

SNOW. 12465DV / 12465DM sähkökiuas 6,6 kw 12475DV / 12475DM sähkökiuas 8 kw ASENNUSOHJE JA KÄYTTÖOHJE 1/6 1/6 SNOW 12465DV / 12465DM sähkökiuas 6,6 kw 12475DV / 12475DM sähkökiuas 8 kw ASENNUSOHJE JA KÄYTTÖOHJE KIUKAAN SIJOITTAMINEN SAUNAHUONEESEEN Asenna vain yksi kiuas yhteen saunahuoneeseen. Kiukaan ympärille

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje Kulma-IKI ja Seinä-IKI Kiinteä keskus Kulma-IKI 6 kw Seinä-IKI 6 kw Kulma-IKI 7,6 kw Seinä-IKI 7,6 kw Kulma-IKI 9 kw Seinä-IKI 9 kw 11/2018 Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje IKI One sähkökiuas 6,9 kw kiinteä ohjaus 4/2017 Tämä asennus ja käyttöohje on tarkoitettu saunan omistajalle tai saunan hoidosta vastaavalle henkilölle sekä kiukaan sähköasennuksesta

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje Kulma-IKI ja Seinä-IKI Finlandia i-ohjauskeskuksella Kulma-IKI 6 kw Kulma-IKI 7,6 kw Kulma-IKI 9 kw Seinä-IKI 6 kw Seinä-IKI 7,6 kw Seinä-IKI 9 kw 9/2019 1 2 Tämä asennus- ja käyttöohje

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE NARVI LÖYLYVALMIS -KIUKAAT 4,5 kw 905001 usvansininen 905004 rst 6,0 kw 905002 905005 9,0 kw 905003 905006 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 1 2. TEKNISET TIEDOT 1 3. OHJAUSYKSIKKÖ

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje IKI-sähkökiukaat kiinteällä ohjauksella Pilari-IKI 4,5 kw Pilari-IKI 6 kw Pilari-IKI 7,5 kw Pilari-IKI 9 kw Pilari-IKI 10 kw 5/2019 Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu saunan

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje IKI sähkökiukaat Finlandia i-ohjauskeskuksella Pilari-IKI 4,5 kw Pilari-IKI 6 kw Pilari-IKI 7,5 kw Pilari-IKI 9 kw Pilari-IKI 10 kw 5/2019 1 2 Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje IKI-sähkökiukaat kiinteällä ohjauksella Pilari-IKI 4,5 kw Pilari-IKI 6 kw Pilari-IKI 7,5 kw Pilari-IKI 9 kw Pilari-IKI 10 kw 11/2018 Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu saunan

Lisätiedot

KIVISET D sähkökiuas 6 kw 12480D sähkökiuas 8 kw

KIVISET D sähkökiuas 6 kw 12480D sähkökiuas 8 kw 1/6 KIVISET 12460D sähkökiuas 6 kw 12480D sähkökiuas 8 kw ASENNUSOHJE JA KÄYTTÖOHJE KIUKAAN SIJOITTAMINEN SAUNAHUONEESEEN Asenna vain yksi kiuas yhteen saunahuoneeseen. Kiukaan ympärille ei saa rakentaa

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohje

Asennus ja käyttöohje Asennus ja käyttöohje IKI sähkökiukaat kiinteällä ohjauksella Pilari IKI 4,5 kw Pilari IKI 6 kw Pilari IKI 7,5 kw Pilari IKI 9 kw Pilari IKI 10 kw 11/2016 Tämä asennus ja käyttöohje on tarkoitettu saunan

Lisätiedot

Magnum Ruutu C 6,0kW 9,0kW. Magnum Klubi 6,0kW 9,0kW

Magnum Ruutu C 6,0kW 9,0kW. Magnum Klubi 6,0kW 9,0kW Käyttöohjeet Magnum Ruutu L 6,0kW - 6,6kW - 9,0kW - 10,5kW Magnum Ruutu C 6,0kW 9,0kW Magnum Klubi 6,0kW 9,0kW 2 Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu saunan käyttäjälle tai sen hoidosta vastaavalle

Lisätiedot

Asennuskuvat 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Asennuskuvat 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Asennuskuvat 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Suojaetäisyydet Suojaetäisyydet tulenarkoihin rakenteisiin sivulle verkosta taakse verkosta eteen luukusta ylös kattoon poistoputkesta 100mm 100mm 500mm 1000mm Suojaetäisyydet

Lisätiedot

H E H K U. Käyttö- ja asennusohjeet SHS järjestelmä. TITAN-TRITON-ATLAS-ECON 6,6kW/9kW P R E M I U M S Ä H K Ö K I U K A A T

H E H K U. Käyttö- ja asennusohjeet SHS järjestelmä. TITAN-TRITON-ATLAS-ECON 6,6kW/9kW P R E M I U M S Ä H K Ö K I U K A A T H E H K U Käyttö- ja asennusohjeet SHS järjestelmä P R E M I U M S Ä H K Ö K I U K A A T H E H K U Sisällysluettelo Turvallisuusohjeet... 4 Kiukaan asennus... 5 Yleiset ohjeet kiukaan käyttäjälle osa 1...

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

Taulukon 1 antamia saunan tilavuusarvoja ei saa ylittää eikä alittaa.

Taulukon 1 antamia saunan tilavuusarvoja ei saa ylittää eikä alittaa. FI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE NARVI STONET 6kW 907230 NARVI STONET 9kW 907232 1. SÄHKÖKIUASPAKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevyt + kiinnitysruuvit 3. Lämpötila-anturi 4. Ohjausyksikkö

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet Asennus- ja käyttöohjeet Integra Line 04/2015 Sisällysluettelo 2 1 Yleiset turvallisuusohjeet 3 2 Integra Line -kiuas 4 3 Kiukaan kokoaminen ja asennus 5 Kiukaan kokoaminen 5 Kivien ladonta 6 4 Tekniset

Lisätiedot

Magnum Cenik 6,6kW 9,0kW

Magnum Cenik 6,6kW 9,0kW Käyttöohjeet Magnum Original 6,0kW - 6,6kW - 9,0kW - 10,5kW Magnum Lite 6,0kW - 6,6kW 9,0kW - 10,5kW Magnum Cenik 6,6kW 9,0kW 2 Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu saunan käyttäjälle tai sen hoidosta

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet Asennus- ja käyttöohjeet Total RST -kiuas 04/2015 Sisällysluettelo 2 1 Yleiset turvallisuusohjeet 3 2 Total RST -kiuas 4 3 Kiukaan kokoaminen ja asennus 5 Kiukaan kokoaminen 5 Kivien ladonta 6 4 Tekniset

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi TEHOYKSIKKÖ Innova Ohjauskeskusten Esittely Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi Innova-ohjauskeskus on kehitetty tekemään saunomisesta mahdollisimman nautinnollista. Voit säätää saunasi lämpötilaa,

Lisätiedot

IKI vesipadan asennus- ja käyttöohje

IKI vesipadan asennus- ja käyttöohje S i v u 1 IKI vesipadan asennus- ja käyttöohje Lue tämä ohje huolellisesti ennen kiukaan sekä padan asennusta ja käyttöönottoa. Tämä asennus- ja käyttöohje on tarkoitettu saunan omistajalle. Tämä kiukaan

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI SENNUS- J KÄYTTÖOHJE SÄHKÖKIUKT - NM 450, NM 600 - NM 800, NM 900 1. SÄHKÖKIUSPKETTIIN KUULUU: 1. Kiukaan vaippa 2. Kivitila ohjauslaitteineen 3. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit 4. sennus- ja käyttöohje

Lisätiedot

SA 21 T JA 30 T SÄHKÖKIUAS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Malli: 1050216 2,1 kw 1050306 3,0 kw KIUKAAN ASENNUS

SA 21 T JA 30 T SÄHKÖKIUAS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Malli: 1050216 2,1 kw 1050306 3,0 kw KIUKAAN ASENNUS S T J 0 T SÄHKÖKIUS SENNUS- J KÄYTTÖOHJE Malli: 0506, kw 05006,0 kw KIUKN SENNUS Huom. Vahvista kiukaan takainen seinä ylimääräisellä laudalla ennen kiukaan kiinnittämistä. Irroita kiuas seinätelineestä,

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Huonetermostaatti EKRTW

ASENNUSOPAS. Huonetermostaatti EKRTW ASENNUSOPAS 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Sisällys Lue tämä käyttöopas huolellisesti, ennen kuin käynnistät yksikön. Älä heitä sitä pois. Pidä se tallessa vastaisuuden varalle. Laitteiden tai

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet Asennus- ja käyttöohjeet Sense Nature -kiukaat 05/2015 Sisällysluettelo 2 1 Yleiset turvallisuusohjeet 3 2 Sense Nature -kiukaat 4 Kiukaan osat 4 3 Kiukaan kokoaminen ja asennus 5 Kiukaan kokoaminen 5

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

9/2015 SAUNAN OHJAUSKESKUS A2-15

9/2015 SAUNAN OHJAUSKESKUS A2-15 9/2015 SAUNAN OHJAUSKESKUS A2-15 Asennusohje Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Osa 1 Asennusohje YLEISET TURVAOHJEET... 3 1 Saunan ohjauskeskuksen asennuksen valmistelu... 4 2 Saunan ohjauskeskuksen asennus...

Lisätiedot

Tehtävään on varattu aikaa 8:30 10:00. Seuraavaan tehtävään saat siirtyä aiemminkin. Välipalatarjoilu työpisteisiin 10:00

Tehtävään on varattu aikaa 8:30 10:00. Seuraavaan tehtävään saat siirtyä aiemminkin. Välipalatarjoilu työpisteisiin 10:00 LUE KOKO OHJE HUOLELLA LÄPI ENNEN KUIN ALOITAT!!! Tehtävä 1a Tehtävään on varattu aikaa 8:30 10:00. Seuraavaan tehtävään saat siirtyä aiemminkin. Välipalatarjoilu työpisteisiin 10:00 MITTAUSMODULIN KOKOAMINEN

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖPAISTINPANNU OBRE 40 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 PUHDISTUS

Lisätiedot

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Perustietoa Lämpöpumput vaativat minimivirtauksen ja lämpötilaeron toimiakseen, huomioi tämä suunnittelussa ja asennuksessa. Minimivirtaukset lämmityspiirissä:

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SUNNY SÄHKÖKIUAS Tuotenumerot: 12560N, 12575N

Asennus- ja käyttöohjeet. SUNNY SÄHKÖKIUAS Tuotenumerot: 12560N, 12575N FI SV EN Asennus- ja käyttöohjeet SUNNY SÄHKÖKIUAS Tuotenumerot: 12560N, 12575N kirjaimet tuotenumeron perässä kertovat tuotteen värin: NAH=antiikin hopea, NR=ruostumaton teräs esim. 8 kw antiikin hopean

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6 PL 163 87101 Kajaani puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISIÄ TIETOJA 2. ELTRIP-R6:n ASENNUS 2.1. Mittarin asennus 2.2. Anturi-

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

KTX-3 -lämmityselementti

KTX-3 -lämmityselementti sivu 1/5 KTX-3 -lämmityselementti Tekniset tiedot: Liitäntä: AC 230V, 50Hz Teho: 300 W Lämpötila: 30 60 C Suojausluokka: luokka 1 (suojamaadoitettu) IP -luokka: S-malli IP x4 (kiinteällä liitännällä) U-malli

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET PX4 SUOMI / RUSSIAN NORDEX SÄHKÖKIUAS. Ohjausyksikkö

KÄYTTÖOHJEET PX4 SUOMI / RUSSIAN NORDEX SÄHKÖKIUAS. Ohjausyksikkö Ohjausyksikkö 10 NORDEX KÄYTTÖOHJEET 12 11 1 NR-4NB NR-0NB NR-NB NR-90NB NR-4NS NR-0NS NR-NS NR-90NS Onnittelut loistavasta kiuasvalinnastanne! Tutustu käyttöohjeisiin huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Lisätiedot

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi TEHOYKSIKKÖ Innova Ohjauskeskusten Esittely Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi Innova-ohjauskeskus on kehitetty tekemään saunomisesta mahdollisimman nautinnollista. Voit säätää saunasi lämpötilaa,

Lisätiedot

SÄHKÖKIUKAAN UKU-OHJAUSKESKUKSEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SÄHKÖKIUKAAN UKU-OHJAUSKESKUKSEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKIUKAAN UKU-OHJAUSKESKUKSEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 2 SISÄLLYS ENNEN ASENNUSTA... 2 SAUNAN UKU-OHJAUSLAITTEEN ASENNUS... 3 UKU-OHJAUSPANEELI... 3 KYTKENTÄRASIA... 3 YLIKUUMENEMISSUOJALLA VARUSTETTU

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖLIESI OCE 40 OCE Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 UHDISTUS JA HOITO... 2

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Yleistä. Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY

Yleistä. Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY Yleistä PROBYTE PIC-THERMO on digitaalisesti säädettävä termostaatti lämpötilaalueelle 50...+120C. Laite on tarkoitettu lämmönsäätäjäksi ja lämpötilavalvontalaitteeksi

Lisätiedot

Sähkökiukaat. Älykäs. Ja kaunis.

Sähkökiukaat. Älykäs. Ja kaunis. Sähkökiukaat Älykäs. Ja kaunis. Tulikivi Sauna. Uuden ajan saunanautinto. Tulikivi SAUNA tarjoaa uuden ajan saunanautintoja. Ennennäkemättömän moderni muotoilu ja innovatiiviset elektroniikkaratkaisut

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot

CONTROLS SUOMI. Mitat: Tunnistimet: Paino: Saunahuoneen valo: Jännite Teho max. Sulake. Jännite/max. Teho. Erillinen kontaktoriyksikkö

CONTROLS SUOMI. Mitat: Tunnistimet: Paino: Saunahuoneen valo: Jännite Teho max. Sulake. Jännite/max. Teho. Erillinen kontaktoriyksikkö Mitat: Tehoyksikkö (L x K x S): Erillinen Käyttöpaneli S-malleissa (L x K x S): Paino: S- tyyppi: Tehoyksikkö Käyttöpaneli B-tyyppi: Jännite/max. Teho 3-vaiheisena: Teho max 1-vaiheisena: Teho max Taajuus

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

Suihku: -Laatoitus seinät/lattia sekä nurkkaan tulevan kulmahyllykön teko ja laatoitus. Laattojen toimitus.

Suihku: -Laatoitus seinät/lattia sekä nurkkaan tulevan kulmahyllykön teko ja laatoitus. Laattojen toimitus. Saunan/suihkun saneeraus avaimet käteen periaatteella. Tehtävät työt: Suihku: -Laatoitus seinät/lattia sekä nurkkaan tulevan kulmahyllykön teko ja laatoitus. Laattojen toimitus. -Lattialaatta: II XENO

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet Asennus- ja käyttöohjeet Pipe C- ja E-mallit 10/2014 Sisällysluettelo: 2 1 Yleiset turvallisuusohjeet 3 2 Pipe C- ja E-kiuasmallit 4 3 Kiukaan kokoaminen ja asennus 5 Kivien ladonta 5 4 Tekniset tiedot

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SENNUS- J KÄYTTÖOHJE SÄHKÖKIUS Typ 7-5-0 Typ 7-60-0 Typ 7-80-0 Typ 7-90-0. Löylynohjain. Kytkentäkotelo. Seinäteline. Kytkentäkotelon kannen ruuvit 5. Liitäntäjohto 6. Liitäntärasia 6 5 OHJUSKESKUS Typ

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Sähkökiukaankiukaan ohjauskeskus UKU asennus- ja käyttöohjeet

Sähkökiukaankiukaan ohjauskeskus UKU asennus- ja käyttöohjeet Sähkökiukaankiukaan ohjauskeskus UKU asennus- ja käyttöohjeet Sisällysluettelo ASENNUSOHJE... 2 Yleinen turvallisuus... 2 Lämpötila-anturi ylikuumentumissuojalla... 5 Ovikytkin... 5 SOVELLUS... 6 Testaus...

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet Asennus- ja käyttöohjeet Balance Chrome -kiuas 05/2016 Sisällysluettelo 2 1 Yleiset turvallisuusohjeet 3 2 Balance Chrome -kiuas 4 3 Kiukaan kokoaminen ja asennus 4 Kivien ladonta 5 4 Tekniset tiedot 6

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Huonetermostaatti EKRTWA

ASENNUSOPAS. Huonetermostaatti EKRTWA ASENNUSOPAS 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 Englanninkielinen teksti on alkuperäinen ohje. Muut kielet ovat alkuperäisten ohjeiden

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 elektroninen termostaatti asennusohje LED-ilmaisin On/Off kytkin Asetusarvoalue (5 C - 40 C) Kuvaus: Uppoasennettava termostaatti lämmityksen

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT)

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) ASENNUSOHJE Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus A2000 on varmatoiminen ja asennusystävällinen termostaatti, esimerkiksi lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää

Lisätiedot