PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELIN PERUSSOPIMUKSEN TAUSTAMUISTIO / PERUSTELUT PERUSSOPIMUKSEN ERI PYKÄLILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELIN PERUSSOPIMUKSEN TAUSTAMUISTIO / PERUSTELUT PERUSSOPIMUKSEN ERI PYKÄLILLE"

Transkriptio

1 1 (5) PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELIN PERUSSOPIMUKSEN TAUSTAMUISTIO / PERUSTELUT PERUSSOPIMUKSEN ERI PYKÄLILLE 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Koska henkilökunnan ja luottamushenkilöiden tekemistä nimiehdotuksista ei löytynyt sopivaa nimeä, on kuntayhtymän nimi valittu kuntalaisehdotuksen perusteella. Nimiehdotuksen perusteluna on, että nimi kuvaa Kasitien kolmen kunnan muodostamaa vahvaa yhteistoimintaa. Kuntayhtymän kotipaikka Masku on kuntayhtymän väkirikkain kunta. Kotipaikka ei muodosta Maskulle mitään erityistä hyötyä. 2 Jäsenkunnat Perussopimuksen 21 mahdollistaa myös uuden jäsenkunnan ottamisen. 3 Kuntayhtymän tehtävät ja tavoite Lasten päivähoitoa/varhaiskasvatusta lukuun ottamatta peruskuntiin ei jää sosiaali- ja terveydenhuollon eikä erikoissairaanhoidon palveluja. Kaikki tehtävät hoidetaan jatkossa uuden kuntayhtymän toimesta. Perusterveydenhuollon tehtävien lisäksi kuntayhtymä voi hoitaa joitakin erikoissairaanhoidon tehtäviä, mikäli tuleva lainsäädäntö tämän mahdollistaa. Palvelutasosuunnitelmassa määritellään toimipisteet ja niissä tarjottavien palveluiden laajuus. Alueellisissa ja keskitetyissä palveluissa keskeisenä lähtökohtana on palveluiden tuotannon edullisuus laadun lisäksi. Ensimmäinen palvelutasosuunnitelma tehdään vuosiksi Palvelutasosuunnitelma on hyväksyttävä ja valtuustokausittaiset tarkistukset tehtävä valtuustoissa mennessä. Jäsenkunnat valmistelevat vuosisopimusehdotukset yhdessä kuntayhtymän edustajien kanssa. 4 Jäsenkuntien valtuustojen tehtävät Päätösvalta kuntayhtymän kaikissa isoissa asioissa on kunkin kunnan valtuustolla. Luettelossa on erikseen mainittu, mitkä asiat on hyväksytettävä kuntien valtuustoissa. Kuntien ohjaavaa otetta korostetaan myös kuntayhtymän strategisessa ja operatiivisessa johtamisessa.

2 2 (5) Muu päätöksenteko kuuluu yhtymähallitukselle, ellei päätösvaltaa ole hallinto- tai muilla säännöillä siirretty muulle toimielimelle tai viranhaltijalle tai ellei se voimassa olevan lain mukaan kuulu jäsenkunnan valtuuston päätettäväksi. 5 Poikkeukselliset tilanteet ja yhtymäkokouksen koolle kutsuminen Kuntayhtymän yhtymäkokous kutsutaan koolle vain poikkeustapauksissa, silloin kun jäsenkunnat ovat erimielisiä jostakin suuresta kysymyksestä. Tällöin koolle kutsuttava yhtymäkokous päättää vain siitä kiistanalaisesta asiasta, mitä varten kokous koolle kutsuttiin. Yhtymäkokouksen toimikausi päättyy, kun ko. asia on saatu ratkaistuksi. Yhtymäkokoukseen kukin kunta saa lähettää yhden edustajan alkavaa tuhattaviittäsataa asukasta kohden. Virallisena väkilukuna on edellisen vuodenvaihteen väkiluku. Yhtymäkokousedustajat ja heidän henkilökohtaiset varaedustajansa valitaan kunnanvaltuutetuista kuntakohtaisesti tasa-arvolain säädökset huomioiden. Päätös yhtymäkokouksessa tehdään enemmistöpäätöksenä. Yhtymäkokouksessa on kunnista sopimuksen allekirjoittamishetkellä seuraavat määrät edustajia ja henkilökohtaisia varaedustajia: Masku (n asukasta) 7 jäsentä ja 7 varajäsentä Mynämäki (n asukasta) 6 jäsentä ja 6 varajäsentä Nousiainen (n asukasta) 4 jäsentä ja 4 varajäsentä Yhtymäkokouksen paikkajakoa tarkistetaan väestömäärän perusteella kunnanvaltuustojen yhtäpitävin päätöksin. 6 Yhtymähallitus Yhtymähallituksen jäsenet ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä valitaan kuntakohtaisesti tasa-arvolain säädökset huomioiden. Yhtymähallituksen jäsenen tulee olla ensisijaisesti kunnanvaltuuston tai kunnanhallituksen jäsen tai varajäsen. Yhtymähallitus työskentelee kuten kuntien kunnanhallitukset. Puheenjohtajuudet kuitenkin kiertävät säännöllisessä järjestyksessä kuntien asukasluvun mukaisessa järjestyksessä siten, että puheenjohtajistossa on edustaja jokaisesta jäsenkunnasta. Ensimmäisen yhtä vaalikautta lyhyemmän sekä ensimmäisen kokonaisen toimikauden puheenjohtaja valitaan Maskusta, ensimmäinen varapuheenjohtaja Mynämäestä ja toinen varapuheenjohtaja Nousiaisista. Äänestyksissä noudatetaan kuntalakia. Äänten mennessä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisee. Yhtymähallituksen toimikausi on neljä vuotta. Läsnäolo- ja puheoikeudesta yhtymähallituksen kokouksissa, hallituksen kokousmenettelystä ja esittelystä määrätään hallintosäännössä. Yhtymähallituksen tai sen jäsenen erottamisessa kesken toimikauden sovelletaan kuntalakia. Kunnanjohtajien läsnäolosta ja puheoikeudesta yhtymähallituksen kokouksissa määrätään hallintosäännössä. Yksilöjaoksen sekä mahdollisten muiden jaosten tehtävät ja toimivalta määritellään hallintosäännössä. Kuntayhtymä toimii henkilöstöasioissa yhteistoimintalain mukaisesti.

3 3 (5) Yksilöjaoksen tehtävänä on käsitellä yksilöön kohdistuvat sosiaali- ja terveydenhuollon päätökset ja toimenpiteet siten kuin niistä laissa erikseen säädetään. 7 Yhtymähallituksen tehtävät Yhtymähallitus vastaa kuntayhtymän strategisesta johtamisesta yhdessä johtajan kanssa. Yhtymähallitus valmistelee myös kunnanvaltuustoille menevät päätösehdotukset. Valtuustoille menevät päätösehdotukset kulkevat kuitenkin kunnanhallitusten kautta, sillä kuntalaki ei tunne muuta menettelyä. Yhtymähallitus käyttää myös kaikkea sitä päätösvaltaa, mikä nykyisin kuuluu kuntien perusturva- /sosiaalilautakunnille. Kunnissa ei sen jälkeen, kun kaikki tehtävät on siirretty kuntayhtymälle ole perusturva- /sosiaalilautakuntaa eikä perusturva- /sosiaalijohtajaa. 9 Kuntayhtymän johtoryhmä Kuntayhtymän johtoryhmään kuuluu hallintosäännössä nimettyjen jäsenten lisäksi jäsenkuntien kunnanjohtajat. Tämä käytäntö on vaihtoehto sille, että perusturvakuntayhtymän johtaja istuu jäsenkuntien johtoryhmissä. Näin varmistetaan tiedon kulku kuntien ja kuntayhtymän kesken ja varmistetaan omistajaohjauksen toteutumista. 11 Hallinnon ja talouden tarkastus Tarkastuslautakunta toimii kuten kunnan tarkastuslautakunta. Siinä on kuusi jäsentä ja henkilökohtaista varajäsentä. Kukin kunta valitsee jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Puheenjohtajuus ja varapuheenjohtajuus kiertävät samalla tavalla kuin yhtymähallituksessa. Samasta kunnasta ei voi olla samanaikaisesti sekä hallituksen että tarkastuslautakunnan puheenjohtaja. Ensimmäisen yhtä vaalikautta lyhyemmän sekä ensimmäisen kokonaisen toimikauden tarkastuslautakunnan puheenjohtaja on Mynämäen kunnasta ja varapuheenjohtaja Nousiaisten kunnasta. Tarkastuslautakunta antaa esityksensä suoraan kunkin kunnan valtuustolle, samalla tavalla kuin jäsenkuntien omat tarkastuslautakunnat. 12 Peruspääoma Peruspääoman kuntakohtainen osuus määritellään asukaslukujen mukaisessa suhteessa siten, että se on 1/12-osa kuntayhtymän ensimmäisen toimintavuoden 3 :ssä tarkoitettujen tehtävien hoitoon tarvittavista bruttomenoista. Peruspääoma maksetaan tammikuun 2011 ensimmäisen viikon aikana. Kunnan tulee varautua etukäteen tämän maksamiseen. Summalla pyritään turvaamaan kuntayhtymän maksuvalmius toiminnan alkuvaiheessa. Pääomasijoitus muodostuu myös kunkin kunnan omistusosuudeksi kuntayhtymästä. Peruspääoman suuruus tarkistetaan vuodelle 2013 sen jälkeen, kun loput sovitut sosiaalitoimen tehtävät on siirretty kuntayhtymän hoidettaviksi.

4 4 (5) 13 Talousarvio ja -suunnitelma Kuntayhtymän valmistelema perusturvan palvelutasosuunnitelma, kuntayhtymän talousarvio, sairaanhoitopiirin valmistelema erikoissairaanhoidon suunnitelma ja jäsenkunnissa valmisteltu arvio tulevan vuoden verotuloista muodostavat asiakokonaisuuden, jota käsitellään kussakin kunnassa loppuvuodesta, loka-marraskuussa. Nämä asiakokonaisuudet määräävät keskeisesti kunnan taloustilanteen seuraavaksi vuodeksi, koska sosiaali- ja terveystoimen menot muodostavat huomattavan osan kunnan kokonaisvuosimenoista. Kuntayhtymän talousarvio sisältää myös irtaimen omaisuuden hankintasuunnitelman. Kunkin kunnan valtuuston pitää hyväksyä hankintamääräraha. Lisäksi valtuustojen pitää hyväksyä kuntayhtymän talousarvio yhtäpitävin päätöksin. Vuosittaisen palvelukokonaisuuden muodostaa talousarvioehdotus, minkä kunkin kunnan kunnanvaltuusto hyväksyy. Talousarviota ei siis hyväksy kuntayhtymä, vaan kunta. Ainoastaan ristiriitatilanteissa talousarvion hyväksyminen siirtyy kuntayhtymän yhtymäkokoukselle. Kuntayhtymä vastaa siitä, että sovittu ja talousarvioon hyväksytty palvelu myös syntyy ja toteutuu. 14 Kuntien maksuosuudet Kustannukset pyritään jakamaan mahdollisimman oikeudenmukaisesti aiheuttamisperiaatteella kuntien maksuosuuksiksi. Asiakas saa hakea tai vastaanottaa palvelua mistä tahansa kuntayhtymän toimipisteestä. Osa palveluista voi olla saatavilla vain yhdestä kuntayhtymän toimipisteestä, koska keskittäminen on perusteltua laitteistojen ja henkilöstön tehokkaan käytön ja kustannustehokkuuden vuoksi. Yhteisesti jaettavia kustannuksia ovat mm. kuntayhtymän hallinnon, talouden ja tietohallinnon kustannukset. Asia täsmentyy valmistelun edetessä. 16 Palveluiden myynti muille kuin jäsenkunnille Jäsenkuntien asukkaat priorisoidaan palvelujen tarjonnassa etusijalle, ellei ole pakottavaa syytä. Kuntayhtymän ensisijainen tehtävä on palvella jäsenkuntiensa kuntalaisia. 17 Toimitilat ja investointien toteuttaminen Kuntayhtymä toimii vuokratiloissa. Yhtenevä vuokrakäytäntö määritellään toiminnan alkuvaiheessa. On tärkeää, että kunkin kunnan perimät vuokrat ja korot määritellään samalla tavalla. Toiminnan alkaessa kunnilta vuokrattavissa toimitiloissa oleva irtaimisto luovutetaan kuntayhtymälle korvauksetta. Uuden irtaimiston kuntayhtymä ostaa itse valtuustojen hyväksymän hankintasuunnitelman mukaisesti.

5 5 (5) 22 Jäsenkunnan eroaminen Asiaan liittyy taloudellisia selvityksiä koskien mm. kuntayhtymän hankkimaa irtaimistoa sekä eläkevastuiden siirtoa. Tavoitteena on, että mahdollinen eroaminen tapahtuu oikeudenmukaisesti ja jäljelle jääviä kuntia vahingoittamattomalla tavalla. 24 Siirtyvän henkilöstön lomapalkkavelka, eläkkeiden omavastuut ym. velvoitteet Osa purkautuvien kuntayhtymien henkilökunnasta siirtyy uuteen perustettavaan kuntayhtymään ja osa (esim. tukipalvelut) peruskuntiin. Peruskunnista siirtyy vastaavasti henkilökuntaa perustettavaan kuntayhtymään. 29 Voimaantulo Kuntayhtymä aloittaa oikeustoimihenkilönä, kun valtuustojen päätökset ovat saaneet lainvoiman ja varsinainen ensimmäisen vaiheen palvelutuotanto alkaa Jäsenkuntien valtuustot nimeävät perussopimuksen hyväksymisen jälkeen perussopimuksen 6 2 momentin mukaisesti ohjausryhmän, joka hoitaa kuntayhtymän hallituksen tehtäviä siihen asti, kunnes yhtymähallitus on valittu ja aloittaa toimintansa. Ohjausryhmän esittelystä vastaavat jäsenkuntien kunnanjohtajat siihen asti, kunnes kuntayhtymän johtaja on valittu ja aloittanut tehtävässään. Ohjausryhmän osalta kukin jäsenkunta vastaa omien jäsentensä kokouspalkkioiden maksamisesta kunnan oman palkkiosäännön mukaisesti. Kuntayhtymän organisaatio sekä vuosien palvelutasosuunnitelma on tarkoitus hyväksyä lokakuun 2010 loppuun mennessä. Kuntakohtaiset vuosisopimukset on tarkoitus hyväksyä marraskuun 2010 loppuun mennessä. Kuntayhtymän johtaja valitaan keväällä Kuntayhtymän vastuualueiden johtajat nimetään lokakuun 2010 loppuun mennessä. Kuntayhtymän koko muu henkilökunta valitaan/nimetään marraskuun 2010 loppuun mennessä. Tätä ennen on käytävä valmiiksi neuvottelut henkilöstön kanssa. Tarkoituksena on, että kuntien perussopimuksen 3 lueteltujen toimintojen henkilöstö siirtyy kuntayhtymän palvelukseen. Samoin on suunniteltava omaisuuden siirrot kuntayhtymälle sekä miten kaikki tietokannat luovutetaan kuntayhtymälle. Kuntayhtymälle ja peruskuntiin jäljelle jääville toiminnoille tuotettavista tukipalveluista (talous- ja palkkahallinto, kiinteistönhoito- ja siivouspalvelut, ruokapalvelut ym.) sovitaan erikseen. Perussopimus ja taustamuistio on tarkoitus hyväksyä kunnissa valtuuston kokouksissa. Tämä muistio ei ole sitova, vaan sen on tarkoitus taustoittaa perussopimuksen valintoja.

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERUSSOPIMUKSEN TAUSTAMUISTIO PERUSTELUT PERUSSOPIMUKSEN ERI PYKÄLILLE

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERUSSOPIMUKSEN TAUSTAMUISTIO PERUSTELUT PERUSSOPIMUKSEN ERI PYKÄLILLE 1 23.6.2008 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERUSSOPIMUKSEN TAUSTAMUISTIO PERUSTELUT PERUSSOPIMUKSEN ERI PYKÄLILLE 1. Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on sama, mikä oli voittanut nimiehdotus

Lisätiedot

KUNTAYHTYMÄ KAKSINEUVOINEN PERUSSOPIMUS. Evijärven kunta ja Kauhavan kaupunki

KUNTAYHTYMÄ KAKSINEUVOINEN PERUSSOPIMUS. Evijärven kunta ja Kauhavan kaupunki KUNTAYHTYMÄ KAKSINEUVOINEN PERUSSOPIMUS Evijärven kunta ja Kauhavan kaupunki Voimaantulo 1.1.2019 2 Sisällysluettelo 1. Yleiset määräykset... 3 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka... 3 2 Kuntayhtymän jäsenkunnat...

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen

Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen Uuden kuntalain ja järjestämislain näkökulmasta Kuntien sote forum 27.1.2015 Kaupunginlakimies Tiina Mikkola Hallituksen esitys kuntalaiksi vp. 268/2014 Järjestämislakia

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Perusturvakuntayhtymä Karviainen ja kotipaikka Vihti.

Kuntayhtymän nimi on Perusturvakuntayhtymä Karviainen ja kotipaikka Vihti. 29.10.2007 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAISEN PERUSSOPIMUS 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Perusturvakuntayhtymä Karviainen ja kotipaikka Vihti. 2 Jäsenkunnat- ja kaupungit Karkkilan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN

Kunnanhallitus Valtuusto OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN Kunnanhallitus 213 05.06.2017 Valtuusto 68 12.06.2017 OULUN SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN VALITSEMINEN KHALL 213 Valmistelija: hallinnon sihteeri Marja Harjunen, 050-4636 280 Oulun

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Akselin perussopimus

Perusturvakuntayhtymä Akselin perussopimus 1 (11) Perusturvakuntayhtymä Akselin perussopimus 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Perusturvakuntayhtymä Akseli ja sen kotipaikka on Maskun kunta. 2 Jäsenkunnat Kuntayhtymän jäsenkunnat

Lisätiedot

Helsingin seudun liikenne - kuntayhtymä (HSL)

Helsingin seudun liikenne - kuntayhtymä (HSL) Helsingin seudun liikenne - kuntayhtymä (HSL) Perussopimus 1.1.2012 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL:n perussopimuksen sisältö 1 luku Yleistä 1 Kuntayhtymän perustaminen ja jäsenkunnat 2 Toimialue

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus Muonion kunta Esityslista 20/2017 1 (7) Kunnanhallituksen kokous Aika ma klo 17.30 Paikka yhtenäiskoulun auditorio Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Sakari

Lisätiedot

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA

SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA luonnos 11.8.2014 SOPIMUS VAKKA SUOMEN SANOMAIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA JA PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA 1. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Vakka Suomen Sanomain kuntayhtymä (jäljempänä kuntayhtymä )

Lisätiedot

Sivu 1 / 8

Sivu 1 / 8 Yhtymähallitus 6.11.2012 liite 131 6.11.2012 Sivu 1 / 8 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAISEN PERUSSOPIMUS 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Perusturvakuntayhtymä Karviainen ja kotipaikka

Lisätiedot

Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän hallitus

Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän hallitus 1 Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän PERUSSOPIMUS 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat Kuntayhtymän nimi on Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Iin kunta. Kuntayhtymän

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimus

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimus Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimus Kuntien tavoitteena on järjestää asiakaslähtöisesti ja tasapuolisesti asukkailleen sosiaali- ja terveystoimen palvelut muuttamalla nykyinen Raahen seudun

Lisätiedot

PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS

PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ ( PEMARNS SAMKOMMUN FÖR UTBILDNING ) PERUSSOPIMUS PEIMARIN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ 1 LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 2 Kuntayhtymän tehtävät 3 Jäsenkunnat 4

Lisätiedot

Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut

Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelut YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JÄRJESTÄMISESTÄ HÄRKÄTIEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUEELLA 1.1.2015 31.12.2016 1. Sopimuksen osapuolet Tämän yhteistoimintasopimuksen

Lisätiedot

Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Perussopimus ehdotus, hallitus 26.8.2016 2 (2) Sopimuksen tarkoitus I luku Kuntayhtymä Allekirjoittaneet n jäsenkunnat ovat kunnanvaltuustojen yhtäpitävillä

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Kuntayhtymän kotipaikka on Ylivieskan kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Kuntayhtymän kotipaikka on Ylivieskan kaupunki. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion PERUSSOPIMUS I YLEISTÄ Tällä sopimuksella Alavieskan kunta, Nivalan kaupunki, Sievin kunta ja Ylivieskan kaupunki sopivat kunta- ja palvelurakenneuudistusta koskevan puitelain

Lisätiedot

Oulunkaaren kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi ja Vaala.

Oulunkaaren kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi ja Vaala. Oulunkaaren kuntayhtymän hallitus 12.5.2010 79 1 Oulunkaaren kuntayhtymän PERUSSOPIMUS 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat 3 Kuntayhtymän tehtävät Kuntayhtymän nimi on Oulunkaaren kuntayhtymä

Lisätiedot

2. LUKU YHTYMÄKOKOUS 8 Tehtävät 5 9 Yhtymäkokousedustajien jäsenten lukumäärä ja toimikausi 6

2. LUKU YHTYMÄKOKOUS 8 Tehtävät 5 9 Yhtymäkokousedustajien jäsenten lukumäärä ja toimikausi 6 1 PERUSSOPIMUS SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU SAVONLINNAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ 2 1 Nimi ja kotipaikka 2 2 Tehtävät 2 3 Jäsenkunnat 3 4 Jäsenkunnan ottaminen ja ero 3 5 Jäsenkuntien osuudet ja vastuut 4 6 Peruspääoman

Lisätiedot

KUNTAYHTYMÄ KAKSINEUVOINEN PERUSSOPIMUS. Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi. Voimaantulo

KUNTAYHTYMÄ KAKSINEUVOINEN PERUSSOPIMUS. Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi. Voimaantulo KUNTAYHTYMÄ KAKSINEUVOINEN PERUSSOPIMUS Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi Voimaantulo 1.1.2009 Yhtymähallitus 8.5.2008 22 Muutos/Yhtymähallitus 26.1.2009 :t 4, 6, 8 ja 11 2 Sisällysluettelo 1. Yleiset määräykset...

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä. Liikelaitoskuntayhtymä käyttää markkinointi- ja aputoiminimenä JIK ky -nimeä.

Kuntayhtymän nimi on JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä. Liikelaitoskuntayhtymä käyttää markkinointi- ja aputoiminimenä JIK ky -nimeä. 1 (7) JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Perussopimus A. Yleiset määräykset 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä. Liikelaitoskuntayhtymä käyttää

Lisätiedot

Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän nimi on Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Iin kunta.

Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän nimi on Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Iin kunta. 1 Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymän PERUSSOPIMUS 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat Kuntayhtymän nimi on Oulunkaaren seutukunnan kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Iin kunta. Kuntayhtymän

Lisätiedot

P E R U S S O P I M U S. 1 Nimi ja kotipaikka

P E R U S S O P I M U S. 1 Nimi ja kotipaikka P E R U S S O P I M U S 08.12.201124.01.2017 Luonnos LIITE 1 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Kuntayhtymä Raision - Naantalin vesilaitos. Kuntayhtymän kotipaikka on Raision kaupunki. 2 Jäsenkunnat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 190 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Yleistä Kuntalain (410/2015) 32 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä ja kotipaikka Raahe.

Kuntayhtymän nimi on Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä ja kotipaikka Raahe. VOIMASSA OLEVA Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimus Kuntien tavoitteena on järjestää asiakaslähtöisesti ja tasapuolisesti asukkailleen sosiaali- ja terveystoimen palvelut muuttamalla nykyinen

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Vakka-Suomen seutukunta kuntayhtymä. Perussopimus

Vakka-Suomen seutukunta kuntayhtymä. Perussopimus Perussopimus 01.01.2005 Työvaliokunta 24.06.2004 Yhtymähallitus 31.08.2004 Voimaantulo 01.01.2005 3 1. LUKU - Vakka-Suomen seutukunta Vakka-Suomen seutukunta n jäsenkunnat ovat kunnallisvaltuustojen yhtäpitävillä

Lisätiedot

Moision vanhainkoti, Henriikkasali Moisiontie 18, Nousiainen

Moision vanhainkoti, Henriikkasali Moisiontie 18, Nousiainen PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 1/2015 1 Yhtymäkokous Aika 16.12.2015 klo 18:00-18:54 Paikka Moision vanhainkoti, Henriikkasali Moisiontie 18, Nousiainen Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA ESITYSLISTA 1 Yhtymäkokous 1 YHTYMÄKOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN JA VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 OMN/123/00.02.00/2015 ERON MYÖNTÄMINEN

Lisätiedot

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus HYVÄKSYTTY JÄSENKUNTIEN KUNNANVALTUUSTOISSA: Hailuoto Ii Kempele Liminka Lumijoki Muhos Oulu Tyrnävä SOPIMUKSEN TARKOITUS Tällä sopimuksella allekirjoittajakunnat

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PERUSSOPIMUKSEN TARKOITUS Itä-Lapin kuntayhtymän perussopimuksen tarkoituksena on organisoida hallinnollisesti Itä-Lapin kuntien yhteistyö. Itä-Lapin kuntayhtymä on

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus

Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus Savon koulutuskuntayhtymän perussopimus Voimaan 1.1.2017 alkaen Koulutus tekee hyvää! www.sakky.fi SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Perussopimus Sisällysluettelo 1 luku...1 Jäsenkunnat ja tehtävät...1 1...1...1

Lisätiedot

Hallitus LIITE 2 Valtuusto LIITE 2 PERUSSOPIMUS

Hallitus LIITE 2 Valtuusto LIITE 2 PERUSSOPIMUS Hallitus 18.12.2006 LIITE 2 Valtuusto 12.1.2007 LIITE 2 PERUSSOPIMUS Kittilän kunnanvaltuusto hyväksynyt 13.11.2006 Ranuan kunnanvaltuusto hyväksynyt 14.11.2006 Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksynyt

Lisätiedot

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 1(6) Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 3 luku Henkilöstöorganisaatio 9 Henkilöstöorganisaatio

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet Kunnanhallitus 332 25.08.2014 Kunnanvaltuusto 79 01.09.2014 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen 379/00.04.02/2013 Kunnanhallitus 25.08.2014 332 Selostus EVTEK-kuntayhtymä Kuntayhtymän jäsenkunnat sekä osuudet

Lisätiedot

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5)

Kaupunginhallitus liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto liite nro 8 (1/5) Kaupunginhallitus 3.12.2018 liite nro 7 (1/5) Kaupunginvaltuusto 10.12.2018 liite nro 8 (1/5) SOPIMUS YMPÄRISTÖNSUOJELUN JA RAKENNUSVALVONNAN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Luonnos 2. Aleksi Heikkilä, 1 Sopimuksen

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Sisällysluettelo Liikelaitosten organisaatio

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PERUSSOPIMUKSEN TARKOITUS Itä-Lapin kuntayhtymän perussopimuksen tarkoituksena on organisoida hallinnollisesti Itä-Lapin kuntien yhteistyö. Itä-Lapin

Lisätiedot

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista

Yhtymäkokous Kokouskutsu ja esityslista Yhtymäkokous 25.9.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (7) 11.9.2019 2/2019 YHTYMÄKOKOUS Aika 25.9.2019 klo 14.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoustila. KYS päärakennus, C-rappu (näytteenoton

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/

TAMPEREEN KAUPUNKISEUTU Yhtymäkokous kokouskutsu 2/ Yhtymäkokous kokouskutsu 2/2017 22.6.2017 Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään 22.6.2017 klo 12.00 alkaen, Tampereen kaupunkiseutu, kokoushuone Tammer, Kelloportinkatu 1 B. Tampereella

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS LIITE Yh 23.3.2017 14 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS 2 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS 1 LUKU KUNTAYHTYMÄ JA SEN TEHTÄVÄT 1 Nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat 3 Kuntayhtymän tehtävät

Lisätiedot

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän. Tarkastussääntö. Hyväksytty yhtymävaltuustossa , 26

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän. Tarkastussääntö. Hyväksytty yhtymävaltuustossa , 26 Seinäjoen koulutuskuntayhtymän Tarkastussääntö Hyväksytty yhtymävaltuustossa 16.12.2015, 26 Sisällys Valvontajärjestelmä... 3 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 3 Tarkastuslautakunta... 3 2 Lautakunnan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Loviisan kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx Lapinjärven kunnanvaltuusto xx.xx.2014 xx 2

Lisätiedot

JEDU:n luottamushenkilöpaikat. Omistajakuntien kokous Neuvottelutulos

JEDU:n luottamushenkilöpaikat. Omistajakuntien kokous Neuvottelutulos JEDU:n luottamushenkilöpaikat Omistajakuntien kokous 1.9.2017 Neuvottelutulos Koulutuskuntayhtymän perussopimus 9 Yhtymävaltuuston tehtäviin kuuluu 1. valita yhtymävaltuuston puheenjohtajisto: puheenjohtaja

Lisätiedot

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JOHTOSÄÄNTÖ Voimassa 13.2.2018 alkaen Janakkalan Veden johtokunta 13.12.2017 36 Kunnanhallitus 18.12.2017 365 Valtuusto 5.2.2018 7 2 JANAKKALAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

Lisätiedot

Moision vanhainkoti, Henriikkasali, Moisiontie 18, Nousiainen

Moision vanhainkoti, Henriikkasali, Moisiontie 18, Nousiainen PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 2/2015 13 Yhtymäkokous Aika 29.12.2015 klo 17:00-17:30 Paikka Moision vanhainkoti, Henriikkasali, Moisiontie 18, Nousiainen Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 190 29.5.2017 6 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 190

Lisätiedot

Kuntayhtymän jäsenkunnat ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa.

Kuntayhtymän jäsenkunnat ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa. 1 (8) HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT KUNTAYHTYMÄ SAMKOMMUNEN HELSINGFORSREGIONENS MILJÖTJÄNSTER PERUSSOPIMUS Allekirjoittaneet kaupungit ovat sopineet pääkaupunkiseudun kuntien jätehuoltoa ja joukkoliikennettä

Lisätiedot

ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS

ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS Yhtymävaltuusto hyväksynyt 17.12.1996 26.11.2002 ( 4) 2.12.2004 ( 1-4) 29.11.2007 ( 17) 7.5.2009 ( 2, 5, 13 ja 14) 1.12.2011 ( 14 ja 19) 28.11.2012 ( 2, 5, 6,

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ

ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ 1.1.2005 - ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ P E R U S S O P I M U S 1. Luku SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS PERUSSOPIMUKSEN TARKOITUS Itä-Lapin kuntayhtymän perussopimuksen tarkoituksena on organisoida hallinnollisesti Itä-Lapin kuntien yhteistyö. Itä-Lapin

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston hyväksymä PERUSSOPIMUS

Yhtymävaltuuston hyväksymä PERUSSOPIMUS Yhtymävaltuuston 19.12.2012 hyväksymä PERUSSOPIMUS Kittilän kunnanvaltuusto hyväksynyt 14.12.2012 Ranuan kunnanvaltuusto hyväksynyt 11.12.2012 Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksynyt 10.12.2012 Sodankylän

Lisätiedot

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus Oulun seudun koulutuskuntayhtymän perussopimus HYVÄKSYTTY JÄSENKUNTIEN KUNNANVALTUUSTOISSA Hailuoto Ii Kempele Liminka Lumijoki Muhos Oulu Tyrnävä SOPIMUKSEN TARKOITUS... 4 1 LUKU KUNTAYHTYMÄN YLEISET

Lisätiedot

Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö

Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö Valtuusto 10.6.2009 1 SISÄLLYSLUETTELO Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö... 2 1 Toimiala... 2 2 Johtokunta... 2 3 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta...

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus 315 26.05.2008 Kunnanhallitus 334 03.06.2008 Valtuusto 72 12.06.2008 Kunnanhallitus 481 15.09.2008 Valtuusto 103 24.09.2008 PERUSSOPIMUKSEN MUUTOKSET / SEUTUKUNNALLISEN SOSIAALI- JA TERVEYS-

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS. Raision seudun koulutuskuntayhtymä Yhtymähallitus Liite 2/2. Yhtymähallitus

PERUSSOPIMUS. Raision seudun koulutuskuntayhtymä Yhtymähallitus Liite 2/2. Yhtymähallitus PERUSSOPIMUS Raision seudun koulutuskuntayhtymä 1.6.2017 Yhtymähallitus 16.2.2017 Liite 2/2 Yhtymähallitus 20.4.2017 Yhtymävaltuusto 20.6.2017 Liite 1/x 2 Perussopimus 1 LUKU - KUNTAYHTYMÄ... 3 1 Nimi

Lisätiedot

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1 JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS Kuntien hyväksymä vuonna 2010 I YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka 2 Jäsenkunnat 3 Kuntayhtymän tehtävät II KUNTAYHTYMÄN TOIMIELIMET YHTYMÄVALTUUSTO

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen Kunnanhallitus 194 31.10.2016 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen 497/00.01.01/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA. 1. Sopijapuolet. Ehdotus 22.4.2015. Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat

SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA. 1. Sopijapuolet. Ehdotus 22.4.2015. Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat Ehdotus 22.4.2015 Salon kaupunki Saapunut 11.5.2015 1043/00.04.01/2015 1044/00.00.01.01/2015 1 SOPIMUS YHTEISESTÄ JÄTEHUOLTOLAUTAKUNNASTA 1. Sopijapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat seuraavat kunnat

Lisätiedot

TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty yv

TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty yv TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty yv 25.02.2013 10 SISÄLLYSLUETTELO I LUKU VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 1 II LUKU TARKASTUSLAUTAKUNTA 2 Lautakunnan kokoonpano 1 3 Lautakunnan kokoukset

Lisätiedot

Kokousmenettelystä Hankasalmen kunnassa. Kunnanjohtajan helmikuisen koulutuksen kalvoja

Kokousmenettelystä Hankasalmen kunnassa. Kunnanjohtajan helmikuisen koulutuksen kalvoja Kokousmenettelystä Hankasalmen kunnassa Kunnanjohtajan helmikuisen koulutuksen kalvoja Valmistelu ja kokousmenettely Kunnanhallituksen on valmisteltava valtuuston käsittelyyn tulevat asiat ilman valmistelua

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.03.2014 Sivu 1 / 1 287/00.01.00/2014 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 8 24.2.2014 58 Eteva kuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Lappalainen,

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS. Kuntayhtymän nimi on Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka on Rovaniemen

PERUSSOPIMUS. Kuntayhtymän nimi on Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka on Rovaniemen PERUSSOPIMUS Kemijärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt 18.8.2014 Kittilän kunnanvaltuusto hyväksynyt 25.8.2014 Ranuan kunnanvaltuusto hyväksynyt 1.9.2014 Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksynyt 15.9.2014

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Esityslista 2/2017 1

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Esityslista 2/2017 1 Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä lista 2/2017 1 Aika 31.08.2017 klo 10:00 Paikka Mikpoli-sali, Patteristonkatu 2, Mikkeli Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 14 Yhtymäkokouksen avaaminen 3 15

Lisätiedot

Yhtymäkokous to klo ESITYSLISTA

Yhtymäkokous to klo ESITYSLISTA Yhtymäkokous to 15.6.2017 klo 12.30 ESITYSLISTA Sisällys KOKOUSAIKA JA -PAIKKA:... 3 JAKELU... 3 1 ENSIMMÄISEN YHTYMÄKOKOUKSEN AVAAMINEN JA LYHYT KATSAUS KUNTAYHTYMÄN TOIMINTAAN... 4 2 KOKOUSEDUSTAJIEN

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ PERUSSOPIMUS SISÄLTÖ 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET... 3 1 Kuntayhtymän nimi ja kotipaikka... 3 2 Kuntayhtymän jäsenkunnat... 3 3 Tehtävät... 3 2. LUKU TOIMIELIMET... 3

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI

LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 1 Valtuusto LUOTTAMUSHENKILÖVAALIT TOIMIKAUDEKSI 2017-2020 Valtuuston on valittava henkilöt kunnallisiin ja eräisiin valtiollisiin luottamustoimiin. HALLITUS Valtuusto valitsee hallitukseen yhdeksän jäsentä

Lisätiedot

I LUKU - YLEISET MÄÄRÄYKSET

I LUKU - YLEISET MÄÄRÄYKSET Luonnos 25.11.2016 Lähetetty jäsenkuntiin kommentoitavaksi Lisäykset/muutokset punaisella, poistettava teksti yliviivattuna I LUKU - YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Rovaniemen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 58 19.02.2018 Ympäristölautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 58 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 164 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

I LUKU - YLEISET MÄÄRÄYKSET

I LUKU - YLEISET MÄÄRÄYKSET Luonnos 25.11.2016 Lähetetty jäsenkuntiin kommentoitavaksi Lisäykset/muutokset punaisella, poistettava teksti yliviivattuna I LUKU - YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Rovaniemen

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka on Rovaniemen kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka on Rovaniemen kaupunki. Luonnos 25.11.2016 Lisäykset/ muutokset punaisella, poistettava teksti yliviivattuna I LUKU - YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Koulutuskuntayhtymä OSAOn perussopimus

Koulutuskuntayhtymä OSAOn perussopimus Koulutuskuntayhtymä OSAOn perussopimus 1.7.2019 HYVÄKSYTTY JÄSENKUNTIEN KUNNANVALTUUSTOISSA Oulu Hailuoto Ii Kempele Liminka Lumijoki Muhos Tyrnävä SOPIMUKSEN TARKOITUS... 4 1 LUKU KUNTAYHTYMÄN YLEISET

Lisätiedot

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS Johtosääntö Sipoon kunta Sisällys 1 Liikelaitoksen nimi... 2 2 Liikelaitoksen toimiala... 2 3 Johtokunnan kokoonpano... 2 4 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 2 5 Esittely...

Lisätiedot

Kuntayhtymän nimi on Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki.

Kuntayhtymän nimi on Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki. 1(7) VAASAN SAIRAANHOITOPIIRI 1.1.2012 PERUSSOPIMUS 1. LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki. 2 Tehtävät

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2017 1 (5) 657 Palvelukeskusliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002978 T 00 00 02 Päätös päätti valita kahden vuoden

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA AKAAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA AKAAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA AKAAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ Kaupunginhallitus/valtuusto hyväksynyt 13.09.2006 Akaan kaupunki Sääntökokoelma NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1

Lisätiedot

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Nuorisoneuvoston tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia

Lisätiedot

Liite nro. 1 Luonnos Rovaniemen koulutuskuntayhtymän perussopimukseksi 1.1.2016 alkaen PERUSSOPIMUS

Liite nro. 1 Luonnos Rovaniemen koulutuskuntayhtymän perussopimukseksi 1.1.2016 alkaen PERUSSOPIMUS Liite nro. 1 Luonnos Rovaniemen koulutuskuntayhtymän perussopimukseksi 1.1.2016 alkaen PERUSSOPIMUS I LUKU - YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka PERUSSOPIMUS Kuntayhtymän nimi on Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 / 5 EDUSTAJAINKOKOUS 28.8.2017 ESITYSLISTA KL/467/000204/2017 Aika: 28.8.2017 10:00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Sihteerin valinta As. nro 2 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT KUNTAYHTYMÄ SAMKOMMUNEN HELSINGFORSREGIONENS MILJÖTJÄNSTER

HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT KUNTAYHTYMÄ SAMKOMMUNEN HELSINGFORSREGIONENS MILJÖTJÄNSTER 1 ( 9 ) HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT KUNTAYHTYMÄ SAMKOMMUNEN HELSINGFORSREGIONENS MILJÖTJÄNSTER TAUSTA JA TARKOITUS Pääkaupunkiseudun neuvottelukunta päätti 12.2.2008, että pääkaupunkiseudun kaupunkien

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 62 19.02.2018 Keskusvaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 62 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 169 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Paikkakunta: Päivämäärä: Muutosjohtajien maakuntakierros 1 23.2.17 Julkisten sosiaali ja terveyspalvelujen rakenne Maakunta

Lisätiedot

Kainuun maakunta - kuntayhtymän tehtävät siirtyvät jäsenkuntien vastuulle 1.1.2013 lähtien siten, että

Kainuun maakunta - kuntayhtymän tehtävät siirtyvät jäsenkuntien vastuulle 1.1.2013 lähtien siten, että 8 KAINUUN MAAKUNTA - KUNTAYHTYMÄN PURKUSOPIMUS 1. SOPIMUK SEN TAR KOITUS Kainuun maakunta - kuntayhtymä on huolehtinut maakunnan suunnittelusta, alueiden kehittämisestä, terveydenhuollosta, sosiaalihuollosta

Lisätiedot

PYÖTSAAREN MAAOSAKASKUNNAN SÄÄNNÖT

PYÖTSAAREN MAAOSAKASKUNNAN SÄÄNNÖT 1 PYÖTSAAREN MAAOSAKASKUNNAN SÄÄNNÖT 1. YLEINEN PÄÄTÖKSENTEKO 1 Osakaskunnan nimi Pyötsaaren maaosakaskunta 2 Kotipaikka Haminan Kaupunki 3 Yhteinen alue Haminan kaupungissa sijaitsevan Vepsun saaren ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS

ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä. Kuntayhtymän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2014 1 (5) 158 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) syysyhtymäkokous 2014 HEL 2014-005907 T 00 01 06 Päätös Konsernijaosto päätti kehottaa a edustamaan kaupunkia

Lisätiedot

KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN. Palveluiden järjestäminen ja tuotanto kuntayhtymämallissa

KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN. Palveluiden järjestäminen ja tuotanto kuntayhtymämallissa KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN Dnro Kh 458/2017 (00.021) KH 8.5.2017 / 130 Kv 29.5.2017 / 56 Tausta Hyvinkään ja Järvenpään kaupungit sekä Mäntsälän, Nurmijärven

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 61 19.02.2018 Asukaslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 61 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 168 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö

Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Muonion kunta Sääntö 1 (6) Luottamushenkilöiden palkkiosääntö Hyväksytty x) Voimaantulo 1.1.2013 x) Hyväksytty 20.9.1993 ja tarkistettu 29.1.1999, 25.2.2002, 12.12.2005, 26.1.2009 ja Muonion kunta Sääntö

Lisätiedot

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen 28.2.2014 Tehtävä Selvittäjän on suoritettava kuntarakennelain 16a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Erityinen kuntajakoselvitys

Lisätiedot