MENESTYSTARINOITA LIIKUNTA- JA JÄRJESTÖALAN TALOUSHALLINNOSTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MENESTYSTARINOITA LIIKUNTA- JA JÄRJESTÖALAN TALOUSHALLINNOSTA"

Transkriptio

1 MENESTYSTARINOITA LIIKUNTA- JA JÄRJESTÖALAN TALOUSHALLINNOSTA Rantalaisella on vahva kokemus liikunta- ja järjestöalan taloushallinnon erityispiirteistä. Alan laaja osaaminen ja nykyaikainen palvelukonsepti tekevät meistä luotettavan yhteistyökumppanin.

2 SUOMALAINEN KORIPALLO NOSTEESSA Suomen Koripalloliittoon kuuluu yli 200 jäsenseuraa, joissa on yhteensä eri-ikäistä lisenssiurheilijaa lapsista aikuisiin. Suurin yhteistyökumppani on valtio, joka jakaa liitolle tukea veikkausvaroista opetus- ja kulttuuriministeriön kautta. Koripalloliiton tehtävänä on valtakunnallisen kilpailutoiminnan ja alueellisen sarjatoiminnan järjestäminen sekä kouluttaminen. Liitto kouluttaa ympäri Suomen niin valmentajia, erotuomareita kuin pelaajia. Lisäksi vastaamme yhdestätoista maajoukkueesta, jotka pelaavat vuosittain noin 150 maaottelua. Kaiken kaikkiaan Suomessa pelataan eri tasoilla noin ottelua kauden aikana, kertoo luvuista Suomen Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén. Suomalainen koripallo nousi kartalle viimeistään vuonna 2013, kun miesten maajoukkue Susijengi pelasi loistavia otteluja EM-kisoissa Sloveniassa. Seuraava suuri turnaus on syyskuussa 2015 järjestettävät EM-kisat Ranskassa. Suomalaisen koripallon huomioarvo on noussut kansainvälisesti merkittävästi. Kotimaassa harrastajamäärissä on ollut selkeä nousu ja koripallo on nyt noteerattu isoksi lajiksi. Uutta koko toimialalla on ollut erotuomaripalkkiojärjestelmän sähköistäminen ja käyttöönotto, jonka Rantalainen Oy toteutti. Kaikki erotuomarimaksut kulkevat nyt järjestelmän kautta. Lopputulos on ollut erittäin hyvä ja kaikki ovat tyytyväisiä, Walldén mainitsee. Rantalainen hoitaa kirjanpitomme ja palkanlaskennan. Teemme tiivistä yhteistyötä ja hommat toimivat hyvin. Rantalaisella on paljon kokemusta järjestötoiminnasta, mikä on hyvä. Suuri toimisto ei välttämättä ole halvin, mutta heillä on paljon asiantuntemusta, ja paikalla on aina joku tekemässä näitä töitä, mikä ei ole lainkaan selvää pienessä organisaatiossa kuten meillä, Vesa Walldén sanoo.

3 LIIKE MOTIVOI TANSANIALAISIA LAPSIA KOULUNKÄYNTIIN Liikunnan Kehitysyhteistyö, LiiKe ry on vuonna 2001 perustettu suomalainen kansalaisjärjestö, joka motivoi lapsia koulunkäyntiin liikunnan avulla kehitysmaissa. Pääkohdemaa on Tansania. Esimerkiksi jalkapallojoukkueen kokoaminen houkuttelee paikalliselle koululle lapsia, jotka innostuvat liikunnan kautta myös koulunkäynnistä. Liikuntaan osallistuminen edellyttää oppitunneilla käymistä. Koululiikunnan avulla lapset oppivat sääntöjä ja pelaamaan joukkueessa. Tässä on myös terveyskasvatusaspekti: samalla voidaan käydä läpi terveyteen liittyviä asioita kuten HIV:n ja malarian ehkäisyä, selvittää LiiKe ry:n toiminnanjohtaja Ari Koivu. Tämän vuoksi keskitymmekin koulun aikana tapahtuvaan liikuntaan. LiiKe on järjestänyt liikuntakoulutusta opettajille vuodesta 2006 alkaen ja tänä päivänä koulutusta on 12 opettajakoulutuslaitoksessa. LiiKen ansiosta Tansaniassa kolmessa eri läänissä noin alakoulussa ja 400 yläkoulussa liikunta on tullut oppiaineeksi. LiiKen projekteista UM rahoittaa 85 prosenttia. Jo toiminnan alusta alkaen järjestö on vaalinut tasa-arvonäkökulmaa, jonka mukaan myös tytöt halutaan mukaan koululiikuntaan ja koulunkäyntiin. Esimerkiksi heinäkuussa pelattavassa Helsinki Cup -jalkapalloturnauksessa on ollut jo vuodesta 2004 mukana tansanialainen tyttöjoukkue. Tytöillä on poikia vähemmän mahdollisuuksia osallistua liikuntaan, koska heillä on paljon kotitöitä koulun jälkeen. Taloushallintomme kulmakivenä on sähköinen järjestelmä ja kirjanpito-ohjelma, jonka Rantalainen on toteuttanut. Olemme yhdessä muun muassa modifioineet kirjanpito-ohjelmaa siten, että se tyydyttää UM:n raportointivaatimuksia. Olemme esimerkiksi lisänneet kustannuspaikkoja ja projekteja. Raportit tulevat meille sellaisessa muodossa, että pienellä lisätyöllä ne käyvät myös ulkoasiainministeriölle, Ari Koivu kertoo.

4 VALO RY LIIKUTTAA SUOMALAISIA KAIKIN TAVOIN Liikunnan ja urheilun palvelujärjestö Valo ry (Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio) aloitti toimintansa tällä nimellä Valon jäseniä ovat valtakunnalliset lajiliitot sekä alueelliset jäsenet, joita on yhteensä 89. Lisäksi keskusjärjestöllä on 28 kumppanuusjäsentä. Olemme mukana kaikessa, mikä liittyy liikkumiseen ja urheiluun alkaen varhaiskasvatuksesta ja koululiikunnasta. Oleellista on, että jo päiväkodeissa koetaan liikkumisen iloa. Hallitusohjelmassa on määritelty, että koulupäivään on saatava tunti päivässä lisää liikuntaa, mikä on hyvä asia, toteaa Valo ry:n talousjohtaja Arto Kuusisto. Valo ry on vahvasti mukana myös huippu-urheilussa kannustaen muun muassa lapsia ja nuoria huippu-urheilijoiksi. Lisäksi järjestö panostaa aikuisten liikuttamiseen työyhteisöissä: Valon kumppanina ovat esimerkiksi työeläkeyhtiöt, joiden kanssa kehitetään työkykyyn liittyviä elementtejä. Palvelujärjestö saa valtaosan rahoituksestaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Valossa mietittiin pitkään oman ja Olympiakomitean taloushallinnon järjestämistä mahdollisimman toimivaksi. Valitsimme kumppaniksi Rantalainen Oy:n, joka on sähköistänyt sekä meidän että usean lajiliiton taloushallinnon. Nyt meillä pyörii sähköinen Netvisor taloushallinnon järjestelmä, joka on osoittautunut erinomaiseksi, Kuusisto toteaa. Rantalaisen tarjoamat palvelut sopivat hyvin meidän kokoiselle järjestölle, jossa työskentelee henkilöä. Siellä on osaavaa henkilökuntaa ja se on tarpeeksi iso talo. Pilvipohjainen Netvisor-järjestelmä sopii hyvin meille, koska siinä taloushallinnon töitä voi tehdä missä vain, mikä on suuri etu. Pidämme myös tärkeänä, että Rantalaisella on järjestöpuolen osaamista, Arto Kuusisto painottaa.

5 SUOMEN NNKY-LIITTO TUKEE NAISIA Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys (NNKY) on yksi Suomen vanhimmista naisjärjestöistä. Maailmanlaajuinen NNKY perustettiin Lontoossa 160 vuotta sitten ja Suomeen yhdistys rantautui Tänä päivänä toimintaa on virallisesti 108 maassa. Suomessa toimintaa koordinoi Suomen NNKY-liitto, joka toimii itsenäisiä NN- KY:n paikallisyhdistyksiä tukevana ja yhdistävänä keskusjärjestönä tarjoten muun muassa koulutusta ja tiedotusta. Paikallisyhdistyksiä on yhteensä 25, joista kolme on ruotsinkielisiä. Jäsenmaksuja maksaa reilut henkilöä. NNKY perustettiin ajatuksena naisten turvallisuus. Kun naiset aikanaan muuttivat kaupunkeihin, heillä ei ollut asuntoja. NNKY tuli avuksi rakennuttamalla talon naisille. Nykyisin rakennus palvelee NNKY:n omistamana Hotelli Helkana, kertoo NNKY-liiton pääsihteeri Pirjo-Liisa Penttinen. Olemme kristillinen yhdistys, jonka toiminnan lähtökohtana on kristillinen vieraanvaraisuus. Lisäksi tavoitteenamme on esimerkiksi naisten yhteiskunnallisen aseman parantaminen. Liitto järjestää paikallisyhdistysten kanssa yhteisiä kampanjoita esimerkiksi lähisuhdeväkivaltaa vastaan. Monessa yhdistyksessä on myös meneillään RAY:n rahoittamia hankkeita. Esimerkiksi Kamalat äidit -vertaistoimintaa laajennetaan valtakunnalliseksi RAY:n tuella. Kamalat äidit -vertaistoiminta on kaikille avoin, maksuton teini-ikäisten lasten äitien vertaisryhmä. Vuosittain tapahtumiin osallistuu noin henkilöä. Olemme ulkoistaneet taloushallintomme Rantalainen Oy:lle ja käytämme heidän sähköistä taloushallintojärjestelmäänsä, jonka kautta hoituvat ostolaskut, kirjanpito, palkat ja rahaliikenne. Järjestelmä on helppokäyttöinen, ja tarkastusprosessit ja esimerkiksi matkalaskut hoituvat sujuvasti. Yhteistyö on sujunut erittäin hyvin, meidät on otettu haltuun kokonaisvaltaisesti, toteaa NNKY-liiton talouspäällikkö Arja Behm-Himanka.

6 SUOMEN MERIPELASTUSSEURA AUTTAA VAPAAEHTOISTEN VOIMIN Suomen Meripelastusseura ry on valtakunnallinen vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö. Seuran ja yhdistysten päätehtävänä on auttaa merihätään joutuneita merialueilla ja sisävesillä. Noin puolet 60 jäsenyhdistyksestä toimii rannikolla ja toinen puoli sisävesillä. Jäseniä yhdistyksissä on noin ja vapaaehtoisten auttajien määrä on noin Ihmiset toimivat yhdistyksissä vapaaehtoisesti moninaisissa tehtävissä. Suomen Meripelastusseura antaa yhdistysten käyttöön varustetut pelastusalukset ja rahoittaa niiden hankintaa ja korjauksia. Yhteensä aluksia on 150, kertoo seuran talouspäällikkö Tiina Hietikko. Lisäksi meillä on tärkeä koulutustehtävä: tarjoamme miehistön monipuolista merenkulkuun ja pelastustoimintaan liittyvää koulutusta, jotta toiminta on turvallista sekä auttajille että avustettaville. Koulutusta annetaan toimintakeskuksessamme Inkoon Bågaskärissä. Avovesikaudella pelastusalukset päivystävät 24 tuntia vuorokaudessa, mikä pitää yhdistykset toimeliaina. Vuonna 2014 vapaaehtoiset pelastivat 33 ihmistä todennäköiseltä menehtymiseltä. Apua vesillä sai lähes ihmistä ja reilut alusta. Ympäri Suomen hälytyksiä tuli kertaa. Meripelastusseuran tärkeää tehtävää rahoittavat monet tahot. Seuran ra- hoituksesta noin 60 prosenttia tulee RAY:ltä. Lisäksi merkittävää tukea tulee muun muassa lahjoituksina yhteisöiltä ja yksityisiltä henkilöiltä. Saamme Rantalaiselta luotettavaa ja erinomaista palvelua koskien muun muassa palkka-asioita: he hoitavat henkilökuntamme ja luottamusmiesten palkanlaskennan sekä kouluttajien palkkiot. Rantalaiselta löytyy paljon tietämystä ja asiantuntemusta henkilöstöhallinnosta. Lisäksi heillä on tuntemus järjestötoiminnan monimuotoisuudesta, mikä on tärkeää, Tiina Hietikko toteaa.

7 SUOMEN JUDOLIITTO JUDON EDISTÄJÄNÄ Suomen Judoliitto ry on Suomen judoseurojen keskusjärjestö. Jäsenseuroja on 120 ja niissä on noin eri-ikäistä harrastajajäsentä lapsista aikuisiin. Judo sopii erinomaisesti kaikenikäisille muun muassa kuntoilulajina. Vastaamme Suomen judon edistämisestä. Kirkkaimpana tavoitteena kilpaurheilullisesti on menestyminen olympialaisissa, tähtäämme mitalisijoille Rion olympialaisissa vuonna Tällä hetkellä ehdoton huippu-urheilijamme tässä lajissa on Jaana Sundberg, joka on kansainvälisessä rankingissa kymmenennen sijan paikkeilla, kertoo Judoliiton toiminnanjohtaja Miikka Neuvonen. Suomen Judoliiton tehtävänä on toimia muun muassa edunvalvojana jäsenvakuutuksista neuvoteltaessa. Lisäksi liitolla on tärkeä koulutustehtävä. Järjestämme valmennus-, ohjaus-, tuomari- ja seurakehittäjäkoulutusta. Oleellista on, että lapset ja nuoret saavat ammattitaitoista opetusta. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat urheiluakatemiat Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä, joihin keskitetään toimintaa maa- joukkueurheilijoiden osalta, Neuvonen toteaa. Judoliiton toimintaa rahoittaa OKM, josta tulee pääavustus. Lisäksi liitto saa jäsentuloja ja Olympiakomitealta tulee tukisumma huippu-urheiluun. Parhaillaan pohdinnan alla on kuuden eri kamppailulajiliiton yhteistyö yhteisessä toimistossa synergiaetujen saavuttamiseksi. Rantalainen Oy on sähköistänyt taloushallintomme ja hoitaa kirjanpitomme ja palkanlaskennan. Yhteistyömme on tiivistä ja keskustelemme lähes päivittäin. Saamme tehokasta, nopeaa ja asiantuntevaa palvelua, kaikkiin kysymyksiin löytyy aina vastaus. Rantalaisen järjestöosaaminen on selkeä voimavara, jota arvostamme, Miikka Neuvonen sanoo.

8 Rantalainen on kotimainen tilitoimistokonserni ja alan suurin perheyritys. Perinteikäs, vuonna 1972 perustettu perheyritys tuottaa asiakkailleen taloushallinnon palveluita 450 koulutetun ammattilaisen voimin 30 paikkakunnalla Etelä-Suomessa. Rantalainen on lähes yrityksen luotettu kumppani kirjanpito-, palkanlaskenta- ja asiantuntijapalveluissa. OTA YHTEYTTÄ Jussi Ala-Risku Liiketoimintajohtaja, ETM

empowering young people

empowering young people 2015 empowering young people Tampereen NMKY ry. Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015 Sisällys 1 JOHDANTO... 2 2 LAPSET, NUORET JA PERHEET... 6 2.1 Ohjaus- ja toimintakeskus Messi... 6 2.1.1 Messin Nuorisotila

Lisätiedot

Kuopion Monikulttuurikeskus. Kompassi

Kuopion Monikulttuurikeskus. Kompassi Kuopion Monikulttuurikeskus Kompassi 2014 Tervehdys! Elämä on matka Aika tarkalleen vuosi sitten sain tiedon, että minut oli valittu koordinaattorin sijaisuuteen Kompassiin. Olin juuri pääsiäislomalla

Lisätiedot

YKKÖSKETJU LIIKUNTAEXTRA. Ykkösketju toivottaa kaikille lukijoille Rauhaisaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2012. Sivuilla 5-8

YKKÖSKETJU LIIKUNTAEXTRA. Ykkösketju toivottaa kaikille lukijoille Rauhaisaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2012. Sivuilla 5-8 Euroopan NMKY vierasilla 4.-6.11.2011 3 Nuorisopolitiikkaa ja kohtaamisia Berliinissä 4 LIIKUNTAEXTRA 5-8 Suomen NMKY:n syysliittopäivät Kuopiossa 9 Kohti urheiluvuotta 2012 10 Liitolta hyvää tarjolla

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SUOMEN SALIBANDYLIITTO RY SISÄLTÖ YLEISTÄ... 4 HALLINTO JA JÄRJESTÖTOIMINTA... 4 Henkilöstö... 5 KANSAINVÄLINEN TOIMINTA... 6 Champions Cup 2013... 7 Naisten MM-kisat 2015... 7

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Liikun. nta ja Urheilu ry

Etelä-Karjalan Liikun. nta ja Urheilu ry Etelä-Karjalan Liikun nta ja Urheilu ry TOIMINTA- JA A TALOUSSUUNNITELM MA 2012 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 2 Hallinto ja toimisto 3 Liikunnan ja urheilun edunvalvonta 3 Lasten ja nuorten liikunta 4 Kouluyhteistyö

Lisätiedot

Superäitejä ei ole. » Jokainen vanhempi tarvitsee tukea kasvattajana s.12. Taloushallinto sähköistyy vauhdilla 10. Verkostoissa jaetaan kokemuksia 24

Superäitejä ei ole. » Jokainen vanhempi tarvitsee tukea kasvattajana s.12. Taloushallinto sähköistyy vauhdilla 10. Verkostoissa jaetaan kokemuksia 24 ray:n avustustoiminnan asiakaslehti Taloushallinto sähköistyy vauhdilla 10 Verkostoissa jaetaan kokemuksia 24 2 2011 Superäitejä ei ole» Jokainen vanhempi tarvitsee tukea kasvattajana s.12 HYVÄN TEKIJÄ

Lisätiedot

Nurmon lukio on yrittäjyyskasvatuksen kumppanuuskoulu

Nurmon lukio on yrittäjyyskasvatuksen kumppanuuskoulu Yritys- maailma Etelä-Pohjanmaa Joulukuu 4/2010 KURIKAN MIEDOSTA KESTÄVÄT TERÄSOVET Yli 40 vuoden kokemuksella Valmistamme: Lehtiovet Pariovet Taitto-ovet Liukuovet Liukupalo-ovet Myös kaikki konekäyttöisenä

Lisätiedot

SELVITYSTYÖ ALUETOIMINNASTA:

SELVITYSTYÖ ALUETOIMINNASTA: SELVITYSTYÖ ALUETOIMINNASTA: Kysely lajiliitoille touko-kesäkuussa 2013 1 Saate ja kysymykset 21.5.2013 UUSI: KYSELY LAJILIITOILLE Hyvä lajiliittojohtaja, VALO ry:n hallitus on päättänyt käynnistää yhdessä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 hallituksen hyväksymä 26.9.2013, vuosikokoukseen 17.11.2013

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 hallituksen hyväksymä 26.9.2013, vuosikokoukseen 17.11.2013 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 hallituksen hyväksymä 26.9.2013, vuosikokoukseen 17.11.2013 Adoptioperheet ry, Adoptivfamiljer rf tukee toiminnallaan adoptioprosessin eri vaiheissa olevia perheitä vertaistuella,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2008

TOIMINTASUUNNITELMA 2008 1 Suomen Squashliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu SISÄLTÖ 1 1. Strategia ja toiminnan painopisteet 2 2. Lasten ja nuorten squash 2 2.1. Juniorikampanja ja VOK-hanke 3 2.2. Lasten ja nuorten kilpailutoiminta

Lisätiedot

Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta

Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta Kumppanuutta Poriin -hanke toimi yhdistysten yhteishankkeena 2007-2009, hallinnoijana Satakunnan Salpa ry. Tavoitteena oli yhdistysten välisen verkostoitumisen kehittäminen

Lisätiedot

Suomen Judoliitto Toimintasuunnitelma ja budjetti 2015

Suomen Judoliitto Toimintasuunnitelma ja budjetti 2015 Suomen Judoliitto Toimintasuunnitelma ja budjetti 2015 Hallituksen esitys syysliittokokoukselle 22.11.2014 Suomen Judoliitto Perustettu 1958 2 Sisällys 1 Esipuhe... 5 2 Huippuvalmennustoiminta... 7 2.1

Lisätiedot

Kainuun Liikunta on maakunnallinen liikunnan ja urheilun kehittämis-, yhteistyö- ja palvelujärjestö.

Kainuun Liikunta on maakunnallinen liikunnan ja urheilun kehittämis-, yhteistyö- ja palvelujärjestö. Kainuun Liikunta ry - SISÄLLYS KAINUUN LIIKUNTA Yleistä... 4 Strategia... 4 Arvot... 4 Missio, toiminta-ajatus... 4 Visio, tahtotila... 4 Toimintatapa... 4 Painopistealueet... 5 Kainuun Liikunnan yhteistyö-

Lisätiedot

SISÄLTÖ. 28 Hyvinkään senioritennikseen toiminta on monipuolista ja virkeää. Hyvinkää valovoimainen tähti Suomen tenniskartalla

SISÄLTÖ. 28 Hyvinkään senioritennikseen toiminta on monipuolista ja virkeää. Hyvinkää valovoimainen tähti Suomen tenniskartalla SISÄLTÖ 5 Hyvinkää valovoimainen tähti Suomen tenniskartalla 28 Hyvinkään senioritennikseen toiminta on monipuolista ja virkeää 6 Onnea virkeälle Hyvinkään Tennisseuralle 8 Menestystä, tappioita ja valmentamista

Lisätiedot

Etelä-Suomen läänin. Marraskuu 6/2014 SISÄLLÄ: SOSIAALI- JA KUNTATALOUS 1. Mielenterveyden keskusliitto, toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka

Etelä-Suomen läänin. Marraskuu 6/2014 SISÄLLÄ: SOSIAALI- JA KUNTATALOUS 1. Mielenterveyden keskusliitto, toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka Etelä-Suomen läänin SOSIAALI- JA KUNTATALOUS 1 Mielenterveyden keskusliitto, toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka SISÄLLÄ: Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö, säätiön johtaja

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma 2014. Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU

Toiminta- ja taloussuunnitelma 2014. Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU Toiminta- ja taloussuunnitelma 2014 Sisältö 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Toiminta-alueen erityispiirteet ja haasteet... 2 1.2 Strategiset valinnat... 4 1.3 Toiminnan johtolinjat ESLU alueensa osaajana... 4 1.4 Toiminnan

Lisätiedot

Uusia avauksia kansalaistoimintaan

Uusia avauksia kansalaistoimintaan Setlementti 2 2 0 1 4 S E T L E M E N T T I L I I K E O N I H M I S E N M U O T O I N E N Uusia avauksia kansalaistoimintaan Kansalaisjärjestöt muutoksessa Aluesuunnittelua kehittämiskävelyllä Setlementtiliikkeen

Lisätiedot

Opinnäytetyöopas SOSIAALINEN MARKKINOINTI JÄRJESTÖISSÄ

Opinnäytetyöopas SOSIAALINEN MARKKINOINTI JÄRJESTÖISSÄ 1 Opinnäytetyöopas SOSIAALINEN MARKKINOINTI JÄRJESTÖISSÄ Perustutkinto Ammatillinen toiminta ja kehittäminen järjestötyön toimintaympäristössä 30 op Opintojaksovastaava Reijo Viitanen Sanna Laine & Piia

Lisätiedot

Etelä-Karjalan. Liikunta ja Urheilu ry

Etelä-Karjalan. Liikunta ja Urheilu ry Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry TOIMINTA- JA TALOUS- SUUNNITELMA 2011 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 2 Hallinto ja toimisto 3 Lasten ja nuorten liikunta 3 Yleistä 3 Lasten ja nuorten liikunnan koulutus

Lisätiedot

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa

Neuvonta puhelin. Syömishäiriö liitto- Toivomme, Tässä numerossa Syömishäiriöliitto-SYLI ry:n jäsen ja tiedotuslehti 3/2011 Tässä numerossa Toivomme, että SYLILLINEN herättää ajatuksia ja rakentavaa keskustelua. Syömishäiriö liitto- -SYLI ry toivottaa jäsenille, yhteistyökumppaneille

Lisätiedot

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa.

Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Lea Vaitti Hallituksen vapaaehtoisuus on hyvä; mennään kaikki sata lasissa. Selvitys Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsenyhdistysten toiminnasta Osaamme Toimimme Vaikutamme Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Lisätiedot

Toiminta- kertomus 2014 1

Toiminta- kertomus 2014 1 Toimintakertomus 2014 1 MISSIOMME: Koulun oma liikuttaja ARVOMME: Vapaus valita, ilo, kannustavuus, haasteellisuus ja aktiivisuus Sisältö 1 Puheenjohtajan & toiminnanjohtajan terveiset...3 2 Koululiikuntaliiton

Lisätiedot

s. 7 s.11 urille s.6 USV s.25

s. 7 s.11 urille s.6 USV s.25 EILAKAISLAN sidosryhmälehti 2/2012 REKRYTOI TEHOKKAASTI s. 7 s.11 Uusille urille USV ERILAISET TYÖT, ERILAISET TEKIJÄT s.21 PSYKOLOGINEN HENKILÖARVIOINTI s.6 HILJAINEN TIETO HYÖTYKÄYTTÖÖN s.25 EILAKAISLAN

Lisätiedot

RATKAISUJA LIIKUNNAN JA URHEILUN HARRASTAMISEN TALOUDELLISTEN ESTEIDEN VÄHENTÄMISEKSI

RATKAISUJA LIIKUNNAN JA URHEILUN HARRASTAMISEN TALOUDELLISTEN ESTEIDEN VÄHENTÄMISEKSI RATKAISUJA LIIKUNNAN JA URHEILUN HARRASTAMISEN TALOUDELLISTEN ESTEIDEN VÄHENTÄMISEKSI Ehdotuksia yhdenvertaisten harrastamisen mahdollisuuksien edistämiseksi Nuori Suomi 2012 Toimittanut: Riikka Lahti

Lisätiedot

KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 1 2015

KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 1 2015 KuvaSeppälä-yhtiöiden sidosryhmälehti 1 2015 LUKEMISTA OPETTAJILLE Valokuvaaja ei ole koskaan valmis s. 4 Kempeleen Kirkonkylän yhtenä iskoulussa rakennetaan uutta toimintakulttuuria s. 10 Tieto- ja viestintätekniikka

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 1 Suomen Squashliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 sivu SISÄLTÖ 1 1. Strategia ja toiminnan painopisteet 2 2. Lasten ja nuorten squash 2 2.1. Juniorikampanja ja VOK-hanke 3 2.2. Lasten ja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 1. Johdanto... 2 2. Yhdistyksen yhteiskunnalliset tavoitteet... 3 Tavoitetilan kuvaus (pitkän aikavälin tavoitteet)... 3 Nykytilan kuvaus... 3 Yhteiskunnalliset tavoitteet

Lisätiedot

Liity joukkoon tue lasta

Liity joukkoon tue lasta Sisällysluettelo 1. Vapaaehtoisia kaivataan kerhotoiminnassa, leireillä, retkillä ja tapahtumissa 2. Hoitaisitko mielelläsi lapsia? 3. Ryhtyisitkö mummiksi, vaariksi, kaveriksi tai kummiksi? 4. Toimi tukihenkilönä

Lisätiedot

MLL:N LAPIN PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2013

MLL:N LAPIN PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2013 MLL:N LAPIN PIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2013 SISÄLLYS MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON LAPIN PIIRI ry:n TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 sivu 1 MLL:n TOIMINNAN YDINALUEET JA ROOLI MUUTTUVASSA

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma v. 2015

Toimintasuunnitelma v. 2015 MLL:n Hämeen piiri on lapsiperheiden auttaja arjessa yhdessä alueensa kuntien ja paikallisyhdistysten kanssa sekä lasten, nuorten ja lapsiperheiden asioiden asiantuntija ja kouluttaja sekä yhteiskunnallinen

Lisätiedot