UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2008

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2008"

Transkriptio

1 UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2008 Voimassa 31. joulukuuta 2007 alkaen Suomessa sijaitseville asiakkaille HINNAT EUR

2 Tervetuloa tutustumaan vuoden 2008 UPS palvelu- ja hinnasto-oppaaseen. UPS on maailman suurin pakettijakeluyritys ja johtava toimitusketjupalvelujen tarjoaja, jonka kattava palveluvalikoima mahdollistaa yrityksesi tavara-, informaatio- ja rahavirtojen synkronoinnin. UPS:n toiminta kattaa yli 200 eri maata ja aluetta maailmassa. Tarjoamme alan monipuolisimmat aikaan ja päivämäärään sidotut, teknologian tukemat lähetysvaihtoehdot helpottamaan työtäsi. Tämä opas kattaa perustiedot joita tarvitset lähettäessäsi ja vastaanottaessasi asiakirjoja ja paketteja UPS:n kautta. Tilaa nouto Suomen kotisivuilla osoitteessa tai soittamalla UPS:n asiakaspalveluun numeroon

3 UPS PALVELU- JA HINNASTO-OPAS Sisällysluettelo 1 UPS-palvelut ja palvelujen saatavuus sivu 3 Katso yhteenveto UPS-palveluista. Valikoimastamme löydät aina sopivan vaihtoehdon missä tahansa, oli kriteerinäsi sitten nopeus tai taloudellisuus. Tarkista palvelun saatavuus vyöhyketaulukon avulla. Vyöhyketaulukkosivu 6. 2 Lähetyskustannukset sivu 9 määritä lähetyksen laskutuspaino sivut 9-14 tarkista valitsemasi palvelun hinta sivut 9-14 lisää hintaan mahdolliset valinnais- tai lisäpalvelumaksut sivu 23 3 Vastaanottokustannukset sivu 15 määritä lähetyksen laskutuspaino sivut tarkista valitsemasi palvelun hinta sivut lisää hintaan mahdolliset valinnais- tai lisäpalvelumaksut sivu 23 4 Lisäpalvelut ja lisämaksut sivu 23 Lue UPS:n hyödyllisistä lisäpalveluista kuten: UPS Online -lähetysratkaisut sivu 24 UPS:n näkyvyyspalvelut sivu 25 UPS Cashflow Services sivu 26 UPS Returns sivu 27 UPS Supply Chain Solutions sivu 30 UPS Trade Direct sivu 31 UPS World Ease sivu 31 UPS TradeAbility sivu 31 Lähetykseesi saattaa kuulua lisämaksuja. Löydät niistä selitykset tässä osassa. 5 Viitetiedot ja UPS:n kuljetusehdot sivu 32 Tästä osasta löydät: laskutusvaihtoehdot sivu 33 tietoa kielletyistä tuotteista ja palvelurajoituksista sivut tietoa vastuusta ja rahat takaisin -takuusta sekä UPS:n kuljetusehdot sivut aakkosellisen hakemiston sivu 40 Online-lähetykset Jos haluat käsitellä lähetyksiäsi verkossa, tutustu Suomen kotisivuihin osoitteessa Sivustomme tarjoaa palveluja kaikkiin lähetysprosessin vaiheisiin. Tästä löydät lyhyen esittelyn. UPS-palvelut Yhteenveto UPS:n palveluista löytyy Suomen kotisivujen Palvelut-pikalinkistä. Lähettäminen (Shipping) Internet helpottaa ja nopeuttaa lähetyksesi käsittelyä Lähettäminen-osio sisältää kaikki lähetyksessä tarvittavat tiedot. Voit esimerkiksi: tehdä lähetyksen (Create a shipment) laskea toimitusajan ja -hinnan (Calculate time and cost) tilata noudon (Schedule a collection) hankkia tulli- ja huolintatietoja TradeAbilityn avulla. Tukipalvelut (Support) Tästä löydät kaiken tarvitsemasi tiedon Kaikki tärkeät linkit löytyvät nyt yhdeltä sivulta. Tästä osiosta löydät: asiakaspalvelun ladattavan palvelu- ja hinnasto-oppaan, hinnastot ja vyöhyketaulukot lähes kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää lähettäessäsi UPS:n kautta. Yritysratkaisut (Business Solutions) Yrityksesi koosta ja tyypistä riippumatta UPS tarjoaa yrityksellesi ja tarpeisiisi sopivan ratkaisun. Seuranta (Tracking) Voit seurata kaikkien lähetystesi kulkua osoitteessa Käytössäsi ovat seuraavat vaihtoehdot lähetystesi seurantaan: seuranta viitenumerolla (Reference Number Tracking) seuranta rahtikirjan numeron perusteella seuranta sähköpostin avulla ( Tracking) seuranta tekstiviestillä (SMS Tracking) Quantum View ennalta ilmoittavat näkyvyyspalvelut.

4 2 UPS:n palveluvaihtoehdot UPS tarjoaa erittäin laajan palveluvalikoiman, josta löytyy tarpeitasi vastaava nopeus ja hintataso niin kotimaan, Euroopan kuin maailmanlaajuisiin lähetyksiin. Lisäksi lähettäessäsi UPS:n kautta saat ilman lisähintaa: erinomaista luotettavaa palvelua rahat takaisin -takuun* Express-palveluille noudon omasta osoitteestasi kolme toimitusyritystä online-lähetysohjelmat helpot seurantavaihtoehdot ja toimitusvahvistuksen eri puolilla maailmaa sijaitsevien asiakkaidesi kunnioittaman ja tunteman kuljetusyhtiön. Täysin integroitu kuljetuspalvelu, jonka hoitaa yksi yritys, UPS. * Sisältää rajoituksia. Pyydettäessä rahat takaisin -takuu kattaa hyvityksen lähetyskuluistasi, jos emme yritä toimittaa lähetystä sovitussa aikarajassa. Tämän oppaan sivulla 36 on kattavat tiedot rahat takaisin -takuustamme. Tiedot löytyvät myös kuljetusehdoistamme.

5 3 Osa 1: UPS-palvelut ja palvelujen saatavuus Selvitä palveluiden saatavuus vyöhyketaulukon avulla Sivuilla 6-8 olevalla taulukolla voidaan selvittää halutun palveluvaihtoehdon saatavuus eri kohteissa ja kohteisiin sekä oikea vyöhykenumero lähetykselle. Vyöhykenumeroita käytetään myös lähetyksen hinnan laskemiseen*. Lähettäminen vai vastaanottaminen? Lähetysvyöhykkeitä käytetään kaikkiin lähteviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin silloin, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vastaanottovyöhykkeitä käytetään kaikkiin saapuviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin, kun vastaanottaja tai vastaanottomaassa sijaitseva kolmas osapuoli maksaa lähetyksen. Seuraa näitä kolmea yksinkertaista vaihetta: 1 Etsi määräpaikka, minne haluat lähettää tai mistä vastaanotat lähetyksen. 2 Tarkista, onko haluamasi palveluvaihtoehdon alla olevassa lähetys- tai vastaanottosarakkeessa vyöhykenumero jos on, kyseinen palvelu on yleensä saatavissa. 3 Merkitse vyöhykenumero muistiin hinnan laskemista varten (ks. sivut 9-21). Kaukoalueet Kun vyöhyketaulukossa on + -merkki, lähetyksestäsi on ehkä maksettava kaukoaluelisä. Lisämaksu kotimaisille ja kansainvälisille lähetyksille on 0,35 EUR kilolta tai vähintään 18 EUR lähetykseltä, aina suuremman mukaan. Kaukoaluetaulukoita voit tarkastella kotisivuillamme kohdassa Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) osoitteessa Tärkeä huomautus Kaukoaluekohteet voivat muuttua. * Katso lisätietoja laskutuksesta sivulta 33 Ajansäästövihje Käytä -sivuston suomenkielisen kotisivun Laske toimitusaika ja -hinta -toimintoa, joka näyttää muutamassa sekunnissa kaikki palveluvaihtoehdot, jotka ovat saatavissa valitsemastasi postinumerosta lähetyksen toimituspaikkaan.

6 4 UPS:n keskeiset palveluvaihtoehdot Vienti UPS:n laajasta palveluvalikoimasta löydät oikean vaihtoehdon maan sisäisille, Eurooppaan suuntautuville tai maailmanlaajuisille lähetyksille. Valitsemalla palvelun, jossa nopeus ja taloudellisuus ovat tasapainossa, voit luottaa siihen, että lähetyksesi ovat hyvissä käsissä. Tuonti UPS:n avulla lähetysten tuonti ja vastaanottaminen on yhtä helppoa kuin vientikin. UPS noutaa lähetyksesi kaikkialta maailmasta ja tarjoaa sinulle samat palveluvaihtoehdot kuin viennissä. Pystyt kontrolloimaan lähetyskuluja ja toimitusaikataulua, ja saat saman laatutakuun niin vientikuin tuontilähetyksillesi. Lisätietoja lisäpalveluista ja -maksuista löydät osasta 4 sivulta 23. *Rahat takaisin -takuu Sisältää rajoituksia. Pyydettäessä rahat takaisin -takuu kattaa hyvityksen lähetyskuluistasi, jos emme yritä toimittaa lähetystä sovitussa aikarajassa. Tämän oppaan sivulla 36 on kattavat tiedot rahat takaisin -takuustamme. Tiedot löytyvät myös kuljetusehdoistamme.

7 PALVELUT 5 Palvelu Kuvaus Ominaisuudet Tuonti UPS Express Plus erittäin kiireellisten seuraavan työpäivän lähetysten toimituksiin Euroopassa ja toisen työpäivän lähetyksiin Pohjois-Amerikkaan, toimitus työpäivän alkuun mennessä UPS Express seuraavan aamupäivän toimituksiin EU:n alueella ja nopeaan toimitukseen kaikkialle maailmaan UPS Express Saver SM seuraavan päivän toimituksiin Euroopan alueella sekä nopeisiin, taloudellisiin toimituksiin Pohjois-Amerikkaan, Aasiaan ja Afrikkaan UPS Standard aikatauluun sidottuihin toimituksiin kaikkialle Euroopassa UPS Expedited aikatauluun sidottuihin Euroopan ulkopuolisiin toimituksiin useimpiin Euroopan liikekeskuksiin klo 9.00 mennessä 60 %:iin kaikista yrityksistä Yhdysvalloissa ja merkittäviin liikekeskuksiin Kanadassa toisena työpäivänä klo 8.00/8.30 mennessä 70 %:iin kaikista yrityksistä Yhdysvalloissa ja merkittäviin liiketoimintakeskuksiin Kanadassa toisena työpäivänä klo 9.00 mennessä useimpiin Aasian liikekeskuksiin toisena työpäivänä klo 9.00 mennessä. klo 10.30/12.00 mennessä noin 70 %:iin kaikista EU:n, Liechtensteinin, Norjan ja Sveitsin liikeosoitteista toisena työpäivänä klo mennessä yli 75 %:iin kaikista USA:n yrityksistä ja Kanadan tärkeimmistä liikekeskuksista toisena työpäivänä klo mennessä 90 %:iin kaikista USA:n yrityksistä ja Kanadan tärkeimmistä liikekeskuksista valikoiduille Aasian alueille klo tai viimeistään klo mennessä 2 3 työpäivässä toimitus useimpiin Suomen liiketoimintakeskuksiin seuraavana päivänä keskipäivään (klo 12.00) mennessä. lähes kaikkiin liikekeskuksiin EU:n alueella, Liechtensteinissa, Norjassa sekä Sveitsissä seuraavana työpäivänä kaikkiin yrityksiin Yhdysvalloissa ja merkittäviin liikekeskuksiin Kanadassa toisen työpäivän loppuun mennessä kautta Aasian työpäivän loppuun mennessä 2 3 työpäivässä. Luotettavat toimitukset kaikkialle Eurooppaan 1 5 työpäivässä. Löydät helposti toimitusajat UPS Standard -lähetyksille Suomen kotisivuilta kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) osoitteesta Luotettavat toimitukset tärkeimmille markkinoille ja tärkeimmiltä markkinoilta Euroopan ulkopuolella. Löydät helposti toimitusajat UPS Expedited -lähetyksille Suomen kotisivuilta kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) osoitteesta Rahat takaisin -takuu* Rahat takaisin -takuu* Taloudellinen vaihtoehto UPS Express -palvelulle sisältäen rahat takaisin -takuun. Tämä maailmanlaajuinen palvelu on käytettävissä yli 200 maahan ja alueelle. UPS Express Saver -palvelua kutsutaan joskus myös UPS Saver -palveluksi. Nopeus ja taloudellisuus yhdistyvät tasapainoisesti kaikkialla Euroopassa. UPS Standard -palvelu kahden EU-jäsenvaltion välillä rajoittuu vapaassa liikenteessä oleviin tavaroihin. UPS Standard -palveluun sisältyy tarvittaessa tulliselvitys lähetyksissä, joihin liittyy EU:n ulkopuolisia maita. Nopeus ja taloudellisuus yhdistyvät tasapainoisesti ja maailmanlaajuisesti. Toimitukset tärkeisiin Suomen liikeosoitteisiin seuraavana työpäivänä klo 9.00 mennessä lähes kaikista kotimaan liikekeskuksista. Tuonti useisiin Suomen liikeosoitteisiin EU-maista klo mennessä. EU:n ulkopuolisista maista tuonti tapahtuu noin 1-2 päivässä. Tuonti kaikkialta Euroopasta (sekä EU-maista että EU:n ulkopuolelta) lähes kaikkialle Suomessa seuraavan työpäivän aikana. Maihin kuuluvat Albania, Valko-Venäjä, Bosnia, Kroatia, Islanti, Makedonia, Moldova, Montenegro, Venäjä, Serbia, Turkki ja Ukraina. Nopea ja taloudellinen toimitus maailman toiselta puolelta. Saatavilla tuontilähetyksille Euroopan alueelta silloin, kun tarvitaan edullista ja aikatauluun sidottua palvelua. Saatavilla tuontilähetyksille tärkeimmiltä Euroopan ulkopuolisilta markkinoilta, kun tarvitaan sekä edullisuutta että luotettavuutta. PALVELUN SAATAVUUS

8 6 Tarkista vyöhyketaulukosta, mihin voit lähettää ja mistä voit vastaanottaa lähetyksen Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited A Alankomaat EU (Hollanti) NL p Alankomaiden Antillit AN Albania AL Algeria DZ Andorra AD 6 6 Angola AO Anguilla AI Antigua ja Barbuda AG Argentiina AR p Armenia AM p Aruba AW Australia AU p Azerbaidzan AZ Azorit EU PT 4 4 B Bahamasaaret BS p Bahrain BH Bangladesh BD p Barbados BB Barbuda (Antigua) AG Belgia EU BE Belize BZ 9 Benin BJ Bermuda BM Bhutan BT Bolivia BO Bonaire (Alankomaiden Antillit) AN Bosnia-Hertsegovina BA Botswana BW Brasilia BR p Brittiläiset Neitsytsaaret VG Brunei BN p Bulgaria EU BG Burkina Faso BF Burundi BI 10 C Cayman-saaret KY Ceuta ES 6 Chile CL p Cooksaaret CK 10 Costa Rica CR Côte d Ivoire (Norsunluurannikko) CI Curacao (Alankomaiden Antillit) AN D Djibouti DJ Dominica DM Dominikaaninen tasavalta DO p E Ecuador EC p Egypti EG El Salvador SV p Englanti EU GB p Eritrea ER IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Espanja EU ES p (lukuun ottamatta Ceuta, Kanariansaaret ja Melilla) Etelä-Afrikka ZA Etelä-Korea KR Etiopia ET F Fidzi FJ Filippiinit PH p Färsaaret FO 6 G Gabon GA Gambia GM Gaza (Länsiranta) PS Georgia GE p Ghana GH Gibraltar GI Grenada GD Grönlanti GL 6 Guadeloupe GP Guam GU Guatemala GT p Guinea GN Guinea-Bissau GW Guyana GY p H Haiti HT p Hollanti EU (Alankomaat) NL p Honduras HN p Hongkong HK I Indonesia ID p Intia IN p Irak IQ 9 6 Irlannin tasavalta EU IE Islanti IS Iso-Britannia EU GB p a a a a Englanti EU GB p Pohjois-Irlanti EU GB Skotlanti EU GB p Wales EU GB Israel IL Italia EU IT p Itä-Timor TL 10 Itävalta EU AT J Jamaika JM p Japani JP p Jemen YE Jordania JO K Kambodža KH p Kamerun CM Kanaalisaaret (Guernsey) GG

9 MAAILMANLAAJUINEN VYÖHYKETAULUKKO 7 PALVELUN SAATAVUUS Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Kanaalisaaret (Jersey) JE Kanada CA p Kanariansaaret IC p 6 5 Kap Verden saaret CV p Kazakhstan KZ p Kenia KE Keski-Afrikan tasavalta CF 10 Kiinan kansantasavalta CN p Kirgisia KG Kiribati KI 10 Kolumbia CO p Komorit KM Kongo (Brazzaville) CG Kongon demokraattinen tasavalta CD Korea, Etelä- KR Kosovo RS Kosrae (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Kreikka EU GR p Kroatia HR p Kuwait KW Kypros EU CY L Laos LA Latvia EU LV Lesotho LS 10 Libanon LB Liberia LR Libya LY Liechtenstein LI Liettua EU LT Luxemburg EU LU Länsi-Samoa WS Länsiranta (Gaza) PS M Macao MO Madagaskar MG Madeira EU PT 4 4 Makedonia (FYROM) MK Malawi MW Malediivit MV 10 Malesia MY p Mali ML Malta EU MT Marokko MA Marshallin saaret MH 10 Martinique MQ Mauretania MR Mauritius MU Mayotte YT Meksiko MX p Melilla ES 6 Mikronesian liittovaltio FM 10 Moldova MD p Monaco MC Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet Mongolia MN Montenegro ME Montserrat MS Mosambik MZ 10 N Namibia NA Nepal NP p Nevis (Saint Kitts) KN Nicaragua NI Niger NE Nigeria NG Norja NO p Norsunluurannikko (Côte d Ivoire) CI O Oman OM P Pakistan PK p Palau PW 10 Panama PA p Papua-Uusi-Guinea PG 10 Paraguay PY Peru PE p Pohjois-Irlanti EU GB Pohjois-Mariaanit MP p Ponape (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Portugali EU PT p (lukuun ottamatta Azorit ja Madeira) Puerto Rico PR p Puola EU PL p Päiväntasaajan Guinea GQ 10 Q Qatar QA R Ranska EU FR p Ranskan Guayana GF 9 Ranskan Polynesia PF Reunion RE Romania EU RO Rota (Pohjois-Mariaanit) MP p Ruanda RW 10 Ruotsi EU SE p Tällä taulukolla voidaan selvittää halutun palveluvaihtoehdon saatavuus eri kohteisiin sekä oikea vyöhykenumero lähetykselle. Vyöhykkeiden avulla lasketaan lähetyksen hinta. Kaukoaluelisä saattaa koskea tiettyjä alueita. Tarkista oikea vyöhykenumero seuraavilta riveiltä. IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Palveluvaihtoehtojen saatavuus voidaan tarkistaa lähtö- ja määräpaikan postinumeron tarkkuudella Suomen kotisivuilta osoitteesta löytyvän laskurin avulla kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) tai ottamalla yhteyttä UPS:n asiakaspalveluun. Jos et määritä palvelua erikseen, lähetys lähetetään ja laskutetaan automaattisesti UPS Expressinä, jos mahdollista.

10 8 Tarkista vyöhyketaulukosta, mihin voit lähettää ja mistä voit vastaanottaa lähetyksen Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited S Saba (Alankomaiden Antillit) AN Saint Barthelemy GP Saint Christopher (Saint Kitts) KN Saint Croix VI (Yhdysvaltain Neitsytsaaret) Saint Eustatius AN (Alankomaiden Antillit) Saint John VI (Yhdysvaltain Neitsytsaaret) Saint Kitts (Saint Christopher) KN Saint Lucia LC Saint Maarten AN (Alankomaiden Antillit) Saint Martin (Guadeloupe) GP Saint Thomas VI (Yhdysvaltain Neitsytsaaret) Saint Vincent ja Grenadiinit VC Saipan (Pohjois-Mariaanit) MP Saksa EU DE p Salomonsaaret SB Sambia ZM San Marino SM p Saudi-Arabia SA Senegal SN Serbia RS Seychellit SC Sierra Leone SL Singapore SG p Skotlanti EU GB p Slovakian tasavalta EU SK Slovenia EU SI Sri Lanka LK p Suomi EU FI p UPS:n palvelualue kattaa miltei koko kotimaan alueen. Lisätietoja saat asiakaspalvelusta. Surinam SR Sveitsi CH p (Express Plus -palvelulla vain Express Envelopeja asiakirjalähetykset) Swazimaa SZ 10 Syyria SY T Tadzikistan TJ p 9 Tahiti PF Taiwan TW p Tansania TZ Tanska EU DK p Thaimaa TH p Tinian (Pohjois-Mariaanit) MP p Togo TG Tonga TO 10 Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet Tällä taulukolla voidaan selvittää halutun palveluvaihtoehdon saatavuus eri kohteisiin sekä oikea vyöhykenumero lähetykselle. Vyöhykkeiden avulla lasketaan lähetyksen hinta. Kaukoaluelisä saattaa koskea tiettyjä alueita. Tarkista oikea vyöhykenumero seuraavilta riveiltä. IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Tortola (Brittiläiset Neitsytsaaret) VG Trinidad ja Tobago TT p Truk (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Tsad TD Tsekin tasavalta EU CZ p Tunisia TN Turkki TR Turkmenistan TM 9 Turks- ja Caicos-saaret TC 9 Tuvalu TV 10 U Uganda UG Ukraina UA p Unionsaaret VC (Saint Vincent ja Grenadiinit) Unkari EU HU p Uruguay UY Uusi-Kaledonia NC Uusi-Seelanti NZ p Uzbekistan UZ V Valko-Venäjä (Belarussia) BY p Vanuatu VU 10 Venezuela VE p Venäjä RU p Vietnam VN p Virgin Gorda VG (Brittiläiset Neitsytsaaret) Viro EU EE W Wales EU GB Wallis ja Futuna WF 10 Y Yap (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Yhdistyneet Arabiemiraatit AE Yhdysvallat US Yhdysvaltain Neitsytsaaret VI Yhdysvaltain Samoa AS Z Zimbabwe ZW Palveluvaihtoehtojen saatavuus voidaan tarkistaa lähtö- ja määräpaikan postinumeron tarkkuudella Suomen kotisivuilta osoitteesta löytyvän laskurin avulla kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) tai ottamalla yhteyttä UPS:n asiakaspalveluun. Jos et määritä palvelua erikseen, lähetys lähetetään ja laskutetaan automaattisesti UPS Expressinä, jos mahdollista.

11 9 Osa 2: Lähetyskustannukset UPS-lähetyksen lähetyshinta määräytyy palvelutason, määräpaikan vyöhykkeen, laskutuspainon ja lisämaksujen perusteella. Löydät lähetyksesi hinnan noudattamalla seuraavaa kuutta ohjetta: 1 Varmista, että olet oikeassa osassa. Tämän osan lähetyshintoja käytetään kaikkiin lähteviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin silloin, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. 2 Määritä lähetyksen laskutuspaino. 3 Siirry haluamasi palveluvaihtoehdon sivulle (UPS Express Plus, Express, Express Saver, Standard tai Expedited). 4 Valitse lähetyksesi tyyppiä vastaava taulukko (UPS Express Envelope, asiakirjat tai tavaralähetykset). 5 Tarkista lähetyksesi laskutuspainon ja vyöhykkeen mukainen hinta. 6 Ota huomioon mahdolliset lisämaksut kuten valinnaispalveluiden maksut. (Jos haluat vastaanottaa paketin, jonka laskutusvaihtoehdoksi on valittu laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta, katso vastaanottohinnat sivulta 15.) Ajansäästövihje Laske lähetyksesi kokonaishinta Suomen kotisivuilla osoitteessa olevan UPS:n laskurin avulla kohdassa Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost).

12 10 LÄHETYSHINNAT UPS Express Plus TOIMITUS SEURAAVANA PÄIVÄNÄ EUROOPASSA JA TOISENA TYÖPÄIVÄNÄ POHJOIS-AMERIKKAAN TYÖPÄIVÄN ALKAESSA ERITTÄIN KIIREELLISIIN LÄHETYKSIIN Nämä hinnat koskevat lähteviä kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Noudon tilaaminen Klikkaa Suomen kotisivuilla osoitteessa kohtaa Noudon tilaaminen (Schedule a Collection) tai soita UPS:n asiakaspalveluun numeroon Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 61,55 137,20 137,20 138,85 145,95 150,45 149,25 156,45 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 62,75 165,80 168,35 171,05 189,40 170,20 167,70 182,35 1,0 kg 63,60 176,35 181,60 184,05 199,40 180,70 185,85 208,25 1,5 kg 64,45 186,90 194,85 197,05 209,40 191,20 204,00 234,15 2,0 kg 65,30 197,45 208,15 210,05 219,40 201,70 222,15 260,05 2,5 kg 66,15 208,00 221,40 223,05 229,40 212,20 240,30 285,95 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 62,75 165,80 168,35 171,05 189,40 197,15 197,10 211,75 1,0 kg 63,60 176,35 181,60 184,05 199,40 207,65 215,25 237,80 1,5 kg 64,45 186,90 194,85 197,05 209,40 218,15 233,40 263,85 2,0 kg 65,30 197,45 208,15 210,05 219,40 228,65 251,55 289,90 2,5 kg 66,15 208,00 221,40 223,05 229,40 239,15 269,70 315,95 3,0 kg 66,75 216,55 231,45 231,95 239,60 255,30 286,85 343,85 3,5 kg 67,35 225,10 241,50 240,80 249,80 265,15 304,00 371,75 4,0 kg 67,95 233,65 251,55 249,70 260,00 275,00 321,15 399,65 4,5 kg 68,55 242,20 261,55 258,55 270,20 284,85 338,30 427,55 5,0 kg 69,15 250,75 271,60 267,45 280,40 294,70 355,45 455,45 5,5 kg 69,80 256,45 278,75 276,30 287,30 302,40 368,15 471,50 6,0 kg 70,45 262,15 285,90 285,20 294,15 310,10 380,85 487,55 6,5 kg 71,10 267,85 293,05 294,05 301,05 317,80 393,55 503,60 7,0 kg 71,75 273,55 300,20 302,95 307,95 325,50 406,25 519,65 7,5 kg 72,40 279,25 307,30 311,80 314,80 333,20 418,95 535,70 8,0 kg 73,05 284,95 314,45 320,70 321,70 340,90 431,65 551,75 8,5 kg 73,70 290,65 321,60 329,55 328,60 348,60 444,35 567,80 9,0 kg 74,35 296,35 328,75 338,45 335,45 356,30 457,05 583,85 9,5 kg 75,00 302,05 335,90 347,30 342,35 364,00 469,75 599,90 10 kg 75,65 307,75 343,00 356,20 349,25 371,70 482,45 615,95 11 kg 77,15 313,45 349,90 356,30 356,95 379,10 495,50 639,95 12 kg 78,65 319,15 356,80 363,00 364,65 386,50 508,55 663,95 13 kg 80,15 324,85 363,70 369,75 372,35 393,90 521,60 687,95 14 kg 81,65 330,55 370,55 376,50 380,05 401,30 534,65 711,95 15 kg 83,15 336,25 377,45 383,20 387,75 408,70 547,70 735,95 16 kg 84,65 341,95 384,35 389,95 395,45 416,10 560,75 759,95 17 kg 86,15 347,65 391,20 396,65 403,15 423,50 573,80 783,95 18 kg 87,65 353,35 398,10 403,40 410,85 430,90 586,85 807,95 19 kg 89,15 359,05 405,00 410,15 418,55 438,30 599,90 831,90 20 kg 90,65 364,75 411,85 416,85 426,25 445,70 612,95 855,90 22 kg 93,50 376,50 422,60 427,05 437,25 458,00 641,75 903,30 24 kg 96,35 388,25 433,30 437,25 448,30 470,30 670,55 950,70 26 kg 99,20 400,00 444,00 447,45 459,30 482,60 699,35 998,10 28 kg 102,05 411,75 454,70 457,65 470,30 494,90 728, ,50 30 kg 104,90 423,50 465,40 467,85 481,35 507,20 756, ,90 35 kg 111,80 453,95 496,00 502,65 515,45 545,05 814, ,10 40 kg 118,70 484,40 526,60 537,45 549,55 582,90 878, ,30 45 kg 125,60 514,85 557,20 572,20 583,70 620,75 943, ,50 50 kg 132,50 545,30 587,80 607,00 617,80 658, , ,70 55 kg 139,40 575,75 618,40 641,80 651,95 696, , ,90 60 kg 146,30 606,20 649,00 676,55 686,05 734, , ,10 65 kg 153,20 636,65 679,60 711,35 720,15 772, , ,30 70 kg 160,10 667,10 710,20 746,10 754,30 810, , ,50 Yli 70 kg* Hinta/kg 2,28 9,53 10,14 10,65 10,77 11,57 18,11 29,35 Minimiveloitus 160,10 667,10 710,20 746,10 754,30 810, , ,50

13 LÄHETYSHINNAT 11 UPS Express TOIMITUS SEURAAVAN AAMUPÄIVÄN AIKANA EU-ALUEELLE JA NOPEA TOIMITUS KAIKKIALLE MAAILMASSA UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 32,15 83,40 83,40 85,05 92,15 98,85 96,65 97,95 95,45 102,65 105,60 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 33,35 112,00 114,55 117,25 135,60 135,65 116,40 117,30 113,90 128,55 130,25 1,0 kg 34,20 122,55 127,80 130,25 145,60 149,60 126,90 131,90 132,05 154,45 159,70 1,5 kg 35,05 133,10 141,05 143,25 155,60 163,50 137,40 146,50 150,20 180,35 189,15 2,0 kg 35,90 143,65 154,35 156,25 165,60 177,45 147,90 161,10 168,35 206,25 218,60 2,5 kg 36,75 154,20 167,60 169,25 175,60 191,35 158,40 175,70 186,50 232,15 248,05 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 33,35 112,00 114,55 117,25 135,60 135,65 143,35 134,45 143,30 157,95 159,35 1,0 kg 34,20 122,55 127,80 130,25 145,60 149,60 153,85 149,05 161,45 184,00 188,80 1,5 kg 35,05 133,10 141,05 143,25 155,60 163,50 164,35 163,65 179,60 210,05 218,25 2,0 kg 35,90 143,65 154,35 156,25 165,60 177,45 174,85 178,25 197,75 236,10 247,70 2,5 kg 36,75 154,20 167,60 169,25 175,60 191,35 185,35 192,85 215,90 262,15 277,15 3,0 kg 37,35 162,75 177,65 178,15 185,80 205,05 201,50 207,40 233,05 290,05 306,65 3,5 kg 37,95 171,30 187,70 187,00 196,00 218,80 211,35 221,95 250,20 317,95 336,15 4,0 kg 38,55 179,85 197,75 195,90 206,20 232,50 221,20 236,50 267,35 345,85 365,65 4,5 kg 39,15 188,40 207,75 204,75 216,40 246,25 231,05 251,05 284,50 373,75 395,15 5,0 kg 39,75 196,95 217,80 213,65 226,60 259,95 240,90 267,95 301,65 401,65 424,65 5,5 kg 40,40 202,65 224,95 222,50 233,50 267,95 248,60 276,55 314,35 417,70 444,50 6,0 kg 41,05 208,35 232,10 231,40 240,35 275,95 256,30 285,15 327,05 433,75 464,35 6,5 kg 41,70 214,05 239,25 240,25 247,25 283,95 264,00 293,75 339,75 449,80 484,20 7,0 kg 42,35 219,75 246,40 249,15 254,15 292,00 271,70 302,35 352,45 465,85 504,05 7,5 kg 43,00 225,45 253,50 258,00 261,00 300,00 279,40 310,95 365,15 481,90 523,90 8,0 kg 43,65 231,15 260,65 266,90 267,90 308,00 287,10 319,55 377,85 497,95 543,75 8,5 kg 44,30 236,85 267,80 275,75 274,80 316,00 294,80 328,15 390,55 514,00 563,60 9,0 kg 44,95 242,55 274,95 284,65 281,65 324,00 302,50 336,75 403,25 530,05 583,45 9,5 kg 45,60 248,25 282,10 293,50 288,55 332,00 310,20 345,35 415,95 546,10 603,30 10 kg 46,25 253,95 289,20 302,40 295,45 340,00 317,90 353,95 428,65 562,15 623,15 11 kg 47,75 259,65 296,10 302,50 303,15 346,95 325,30 361,25 441,70 586,15 653,15 12 kg 49,25 265,35 303,00 309,20 310,85 353,90 332,70 368,55 454,75 610,15 683,15 13 kg 50,75 271,05 309,90 315,95 318,55 360,80 340,10 375,85 467,80 634,15 713,15 14 kg 52,25 276,75 316,75 322,70 326,25 367,75 347,50 383,15 480,85 658,15 743,15 15 kg 53,75 282,45 323,65 329,40 333,95 374,70 354,90 390,45 493,90 682,15 773,15 16 kg 55,25 288,15 330,55 336,15 341,65 381,65 362,30 397,75 506,95 706,15 803,15 17 kg 56,75 293,85 337,40 342,85 349,35 388,55 369,70 405,05 520,00 730,15 833,15 18 kg 58,25 299,55 344,30 349,60 357,05 395,50 377,10 412,35 533,05 754,15 863,15 19 kg 59,75 305,25 351,20 356,35 364,75 402,45 384,50 419,65 546,10 778,10 893,15 20 kg 61,25 310,95 358,05 363,05 372,45 409,40 391,90 426,95 559,15 802,10 923,15 22 kg 64,10 322,70 368,80 373,25 383,45 423,00 404,20 441,00 587,95 849,50 982,60 24 kg 66,95 334,45 379,50 383,45 394,50 436,60 416,50 455,05 616,75 896, ,05 26 kg 69,80 346,20 390,20 393,65 405,50 450,25 428,80 469,10 645,55 944, ,50 28 kg 72,65 357,95 400,90 403,85 416,50 463,85 441,10 483,15 674,35 991, ,95 30 kg 75,50 369,70 411,60 414,05 427,55 477,45 453,40 497,20 703, , ,40 35 kg 82,40 400,15 442,20 448,85 461,65 517,10 491,25 538,40 760, , ,00 40 kg 89,30 430,60 472,80 483,65 495,75 556,70 529,10 579,60 825, , ,60 45 kg 96,20 461,05 503,40 518,40 529,90 596,35 566,95 620,80 889, , ,20 50 kg 103,10 491,50 534,00 553,20 564,00 635,95 604,80 662,00 954, , ,80 55 kg 110,00 521,95 564,60 588,00 598,15 675,60 642,65 703, , , ,40 60 kg 116,90 552,40 595,20 622,75 632,25 715,20 680,50 744, , , ,00 65 kg 123,80 582,85 625,80 657,55 666,35 754,85 718,35 785, , , ,60 70 kg 130,70 613,30 656,40 692,30 700,50 794,50 756,20 826, , , ,20 LÄHETYSHINNAT Yli 70 kg* Hinta/kg 1,86 8,76 9,37 9,89 10,00 11,35 10,80 11,81 17,34 28,58 32,81 Minimiveloitus 130,70 613,30 656,40 692,30 700,50 794,50 756,20 826, , , ,20

14 12 LÄHETYSHINNAT UPS Express Saver SEURAAVAN PÄIVÄN TOIMITUKSIIN EU-ALUEELLE SEKÄ NOPEISIIN, TALOUDELLISIIN TOIMITUKSIIN POHJOIS-AMERIKKAAN, AASIAAN JA AFRIKKAAN UPS Express Saver -hinnat koskevat lähteviä kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. UPS Standard -hinnat koskevat lähteviä EU-maiden, Liechtensteinin, Norjan ja Sveitsin lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Noudon tilaaminen Klikkaa Suomen kotisivuilla osoitteessa kohtaa Noudon tilaaminen (Schedule a Collection) tai soita UPS:n asiakaspalveluun numeroon Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg tai 100 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 28,90 73,15 73,15 74,15 81,45 84,90 85,15 92,35 92,55 98,25 101,05 102,15 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 30,25 94,90 97,15 99,05 105,15 106,35 99,45 110,70 110,35 123,05 124,55 125,50 1,0 kg 31,00 103,95 109,35 111,15 113,50 121,00 109,25 124,40 127,95 147,85 152,75 155,25 1,5 kg 31,75 113,00 121,55 123,25 121,85 135,65 119,05 138,15 145,55 172,65 180,95 185,00 2,0 kg 32,50 122,05 133,75 135,35 130,20 150,30 128,85 151,90 163,15 197,45 209,15 214,75 2,5 kg 33,25 131,10 145,95 147,45 138,55 164,95 138,60 165,65 180,75 222,25 237,35 244,55 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 30,25 94,90 97,15 99,05 105,15 106,35 114,75 126,75 138,95 151,15 152,55 151,65 1,0 kg 31,00 103,95 109,35 111,15 113,50 121,00 124,50 140,50 156,55 176,05 180,75 181,40 1,5 kg 31,75 113,00 121,55 123,25 121,85 135,65 134,30 154,25 174,15 200,90 208,95 211,15 2,0 kg 32,50 122,05 133,75 135,35 130,20 150,30 144,10 167,95 191,75 225,80 237,10 240,95 2,5 kg 33,25 131,10 145,95 147,45 138,55 164,95 153,85 181,70 209,35 250,70 265,30 270,70 3,0 kg 33,85 138,50 154,70 156,75 149,05 179,40 162,85 195,45 225,95 277,40 293,50 300,45 3,5 kg 34,45 145,90 163,40 166,05 159,55 193,85 171,80 209,20 242,60 304,05 321,70 330,20 4,0 kg 35,05 153,30 172,15 175,35 170,05 208,30 180,80 222,95 259,25 330,70 349,90 359,95 4,5 kg 35,65 160,70 180,90 184,65 180,55 222,75 189,75 236,65 275,85 357,40 378,05 389,75 5,0 kg 36,25 168,10 189,65 193,95 197,65 246,00 198,75 252,60 292,50 384,05 406,25 419,50 5,5 kg 36,85 173,75 200,45 205,75 205,10 253,60 205,55 260,70 304,75 399,35 425,25 442,30 6,0 kg 37,45 179,45 207,10 212,10 212,55 261,20 212,35 268,80 317,05 414,70 444,30 465,10 6,5 kg 38,05 185,15 213,80 218,45 220,00 268,80 219,15 276,90 329,30 430,00 463,30 487,95 7,0 kg 38,65 190,80 220,45 224,80 227,45 276,40 225,90 285,05 341,55 445,30 482,30 510,75 7,5 kg 39,25 196,50 227,10 231,15 234,90 284,00 232,70 293,15 353,85 460,60 501,30 533,55 8,0 kg 39,85 202,20 233,80 237,50 242,35 291,60 239,50 301,25 366,10 475,90 520,35 556,40 8,5 kg 40,45 207,90 240,45 243,85 249,80 299,20 246,30 309,35 378,35 491,25 539,35 579,20 9,0 kg 41,05 213,55 247,10 250,20 257,25 306,80 253,10 317,50 390,65 506,55 558,35 602,00 9,5 kg 41,65 219,85 253,80 256,55 264,70 314,40 259,90 325,60 402,90 521,85 577,35 624,85 10 kg 42,25 225,10 260,45 262,90 272,15 322,00 266,70 333,70 415,20 537,15 596,40 647,65 11 kg 43,60 230,35 266,65 269,40 279,40 328,65 273,15 340,55 427,80 560,15 625,10 676,75 12 kg 44,95 235,65 272,85 275,90 286,65 335,30 279,65 347,40 440,45 583,10 653,80 705,85 13 kg 46,30 240,90 279,05 282,40 293,90 341,95 286,15 354,25 453,05 606,05 682,45 734,95 14 kg 47,65 246,20 285,30 288,90 301,15 348,60 292,65 361,10 465,70 629,05 711,15 764,05 15 kg 49,00 251,45 291,50 295,40 308,40 355,25 299,15 367,95 478,30 652,00 739,85 793,15 16 kg 50,35 256,75 297,70 301,90 315,65 361,90 305,60 374,75 490,95 674,95 768,55 822,25 17 kg 51,70 262,00 303,90 308,40 322,90 368,55 312,10 381,60 503,55 697,95 797,25 851,35 18 kg 53,05 267,30 310,10 314,90 330,15 375,20 318,60 388,45 516,20 720,90 825,95 880,45 19 kg 54,40 272,55 316,30 321,40 337,40 381,85 325,10 395,30 528,80 743,85 854,65 909,55 20 kg 55,75 277,85 322,50 327,90 344,65 388,50 331,60 402,15 541,40 766,85 883,35 938,65 22 kg 58,00 288,30 333,15 338,35 355,15 401,20 342,40 415,45 569,35 812,10 940,30 995,95 24 kg 60,25 298,70 343,80 348,80 365,65 413,90 353,20 428,70 597,30 857,40 997, ,25 26 kg 62,50 309,15 354,45 359,25 376,15 426,60 364,00 442,00 625,25 902, , ,55 28 kg 64,75 319,60 365,10 369,70 386,65 439,30 374,75 455,30 653,15 947, , ,80 30 kg 67,00 330,05 375,75 380,15 397,15 452,00 385,55 468,55 681,10 993, , ,10 35 kg 73,45 357,15 404,30 411,75 429,50 489,80 418,60 507,45 736, , , ,65 40 kg 79,90 384,25 432,85 443,35 461,85 527,60 451,60 546,35 799, , , ,15 45 kg 86,35 411,30 461,35 474,95 494,20 565,40 484,60 585,25 862, , , ,65 50 kg 92,80 438,40 489,90 506,55 526,55 603,20 517,60 624,10 925, , , ,20 55 kg 99,25 465,50 518,45 538,15 558,90 641,00 550,60 663,00 987, , , ,70 60 kg 105,70 492,60 547,00 569,75 591,25 678,80 583,60 701, , , , ,20 65 kg 112,15 519,70 575,50 601,35 623,60 716,60 616,60 740, , , , ,75 70 kg 118,60 546,80 604,05 632,95 655,95 754,40 649,60 779, , , , ,25 Yli 70 kg* Hinta/kg 1,69 7,81 8,62 9,04 9,37 10,77 9,28 11,13 16,79 27,34 31,40 33,78 Minimiveloitus 118,60 546,80 604,05 632,95 655,95 754,40 649,60 779, , , , ,25

15 LÄHETYSHINNAT 13 UPS Standard AIKATAULUUN SIDOTTU TOIMITUS EUROOPPAAN Tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 1 kg 90,25 100,95 106,10 108,25 108,65 112,35 119,95 2 kg 92,10 105,85 116,05 119,00 119,55 120,95 126,50 3 kg 93,95 110,75 123,45 127,20 128,35 129,55 133,05 4 kg 95,80 115,65 127,25 130,55 131,65 133,95 139,60 5 kg 97,65 120,55 131,05 133,90 134,95 138,35 146,15 6 kg 98,50 122,85 133,20 136,15 137,15 140,35 149,35 7 kg 99,35 125,15 135,35 138,45 139,35 142,35 152,55 8 kg 100,20 127,45 137,50 140,70 141,55 144,35 155,75 9 kg 101,05 129,75 139,65 143,00 143,75 146,35 158,95 10 kg 101,90 132,05 141,80 145,25 145,95 148,35 162,15 11 kg 102,80 134,35 143,20 146,55 147,30 150,35 164,00 12 kg 103,70 136,65 144,60 147,85 148,65 152,35 165,85 13 kg 104,60 138,95 146,00 149,10 150,00 154,35 167,70 14 kg 105,50 141,25 147,40 150,40 151,35 156,35 169,55 15 kg 106,40 143,55 148,80 151,70 152,70 158,35 171,40 16 kg 107,30 145,85 150,20 153,00 154,05 160,35 173,25 17 kg 108,20 148,15 151,60 154,30 155,40 162,35 175,10 18 kg 109,10 150,45 153,00 155,55 156,75 164,35 176,95 19 kg 110,00 152,75 154,40 156,85 158,10 166,35 178,80 20 kg 110,90 155,05 155,80 158,15 159,45 168,35 180,65 21 kg 111,80 155,75 157,20 159,50 160,80 169,80 182,50 22 kg 112,70 156,45 158,60 160,85 162,15 171,25 184,35 23 kg 113,60 157,15 160,00 162,20 163,50 172,70 186,20 24 kg 114,50 157,85 161,40 163,50 164,85 174,15 188,05 25 kg 115,40 158,55 162,80 164,85 166,20 175,60 189,90 26 kg 116,30 159,25 164,20 166,20 167,55 177,05 191,75 27 kg 117,20 159,95 165,60 167,55 168,90 178,50 193,60 28 kg 118,10 160,65 167,00 168,90 170,25 179,95 195,45 29 kg 119,00 161,35 168,40 170,25 171,60 181,40 197,30 30 kg 119,90 162,05 169,80 171,55 172,95 182,85 199,15 31 kg 120,80 162,75 171,20 172,90 174,30 184,30 201,00 32 kg 121,70 163,45 172,60 174,25 175,65 185,75 202,85 33 kg 122,60 164,15 174,00 175,60 177,00 187,20 204,70 34 kg 123,50 164,85 175,40 176,95 178,35 188,65 206,55 35 kg 124,40 165,55 176,80 178,30 179,70 190,10 208,40 40 kg 127,50 170,30 182,45 184,10 185,65 195,90 216,05 45 kg 130,60 175,05 188,10 189,95 191,60 201,70 223,70 50 kg 133,70 179,80 193,75 195,75 197,55 207,50 231,35 55 kg 136,80 184,55 199,40 201,60 203,50 213,30 239,00 60 kg 139,90 189,30 205,05 207,45 209,45 219,10 246,65 65 kg 143,00 194,05 210,70 213,25 215,40 224,90 254,30 70 kg 146,10 198,80 216,35 219,10 221,35 230,70 261,95 75 kg* 149,20 203,55 222,00 224,90 227,30 236,50 269,60 80 kg* 152,30 208,30 227,65 230,75 233,25 242,30 277,25 85 kg* 155,40 213,05 233,30 236,60 239,20 248,10 284,90 90 kg* 158,50 217,80 238,95 242,40 245,15 253,90 292,55 95 kg* 161,60 222,55 244,60 248,25 251,10 259,70 300, kg* 164,70 227,30 250,25 254,10 257,05 265,50 307,85 LÄHETYSHINNAT Yli 100 kg* Hinta/kg 1,64 2,27 2,50 2,54 2,57 2,65 3,07 Minimiveloitus 164,70 227,30 250,25 254,10 257,05 265,50 307,85

16 14 LÄHETYSHINNAT UPS Expedited AIKATAULUUN SIDOTTU TOIMITUS EUROOPAN ULKOPUOLELLE UPS Expedited -hinnat koskevat lähteviä kansainvälisiä lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Noudon tilaaminen Klikkaa Suomen kotisivuilla osoitteessa kohtaa Noudon tilaaminen (Schedule a Collection) tai soita UPS:n asiakaspalveluun numeroon Huomautuksia Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 100 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K Tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 1 kg 135,00 155,55 176,20 2 kg 160,10 187,40 220,50 3 kg 185,20 219,25 264,80 4 kg 210,30 251,10 309,10 5 kg 235,40 282,95 353,40 6 kg 249,70 307,05 383,95 7 kg 264,00 331,15 414,50 8 kg 278,30 355,25 445,05 9 kg 292,60 379,35 475,60 10 kg 306,90 403,45 506,15 11 kg 311,70 417,10 521,05 12 kg 316,50 430,75 535,95 13 kg 321,30 444,40 550,85 14 kg 326,10 458,05 565,75 15 kg 330,90 471,70 580,65 16 kg 335,70 485,35 595,55 17 kg 340,50 499,00 610,45 18 kg 345,30 512,65 625,35 19 kg 350,10 526,30 640,25 20 kg 354,90 539,95 655,15 21 kg 358,80 542,80 662,65 22 kg 362,70 545,65 670,15 23 kg 366,60 548,50 677,65 24 kg 370,50 551,35 685,15 25 kg 374,40 554,20 692,65 26 kg 378,30 557,05 700,15 27 kg 382,20 559,90 707,65 28 kg 386,10 562,75 715,15 29 kg 390,00 565,60 722,65 30 kg 393,90 568,45 730,15 31 kg 397,80 571,30 737,65 32 kg 401,70 574,15 745,15 33 kg 405,60 577,00 752,65 34 kg 409,50 579,85 760,15 35 kg 413,40 582,70 767,65 40 kg 428,40 599,60 787,05 45 kg 443,40 616,50 806,45 50 kg 458,40 633,40 825,85 55 kg 473,40 650,30 845,25 60 kg 488,40 667,20 864,65 65 kg 503,40 684,10 884,05 70 kg 518,40 701,00 903,45 75 kg* 542,60 717,90 922,85 80 kg* 566,80 734,80 942,25 85 kg* 591,00 751,70 961,65 90 kg* 615,20 768,60 981,05 95 kg* 639,40 785, , kg* 663,60 802, ,85 Yli 100 kg* Hinta/kg 6,63 8,02 10,19 Minimiveloitus 663,60 802, ,85

17 15 Osa 3: Vastaanottokustannukset Tuontilähetysten täydellinen hallinta Tuontilähetysten vastaanottaminen voi olla yhtä tärkeää kuin vientilähetysten kontrollointi. UPS noutaa lähetyksesi kaikkialta maailmassa ja tarjoaa sinulle samat palveluvaihtoehdot kuin vientituotteita lähettäessäsi. Valuuttaheilahtelujen vaikutusten välttämiseksi hintamme ovat kiinteitä, ja ne ilmoitetaan EUR. Kun vastaanotat lähetyksen, voit siis kontrolloida lähetyskuluja ja toimitusajankohtaa sekä valita sopivan palveluvaihtoehdon, jolla on sama laatutakuu kuin vientituotteita lähettäessäsi. UPS-lähetyksen vastaanottohinta määräytyy palvelutason, lähtöpaikan vyöhykkeen, laskutuspainon ja lisämaksujen perusteella. Löydät lähetyksesi hinnan noudattamalla seuraavaa kuutta vaihetta: 1 Varmista, että olet oikeassa osassa. Tämän osan vastaanottohintoja käytetään kaikkiin saapuviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin vain silloin, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. 2 Määritä lähetyksen laskutuspaino. 3 Siirry haluamasi palveluvaihtoehdon sivulle (UPS Express Plus, Express, Express Saver, Standard tai Expedited). 4 Valitse lähetyksesi tyyppiä vastaava taulukko (UPS Express Envelope, asiakirjat tai tavaralähetykset). 5 Tarkista lähetyksesi laskutuspainon ja vyöhykkeen mukainen hinta. 6 Ota huomioon mahdolliset lisämaksut kuten valinnaispalveluiden maksut. (Jos haluat lähettää paketin, jonka laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta, katso lähetyshinnat sivulta 9.) Tärkeä huomautus Varmistu siitä, että lähettäjä merkitsee UPS:n lähetysasiakirjoihin sinun UPS-asiakasnumerosi. Tuonninohjauslomake (Inbound Routing Form) Voit tiedottaa hankkijoillesi, että olet valinnut UPS:n kansainvälisiä tuontikuljetuksiasi varten yksinkertaisesti täyttämällä tuonninohjauslomakkeemme kutakin eri hankkijaa varten ja lähettämällä ne alkuperäisinä UPS:lle. Lomakkeita saat lisää verkkosivuiltamme osoitteesta napsauttamalla Tukipalvelut (Support) -välilehteä, sitten Pakkauksen valmisteleminen (Preparing your Package) ja valitsemalla Dokumentit ja rahtikirjat (Documentation and Labels) tai soittamalla UPS:n asiakaspalveluun numeroon Ajansäästövihje Löydät vastaanottohinnat myös Suomen kotisivuilta osoitteesta osiosta Tukipalvelut (Support).

18 16 VASTAANOTTOHINNAT UPS Express Plus TOIMITUS SEURAAVANA AAMUNA TYÖPÄIVÄN ALKAESSA SAAPUVIIN KOTIMAAN LÄHETYKSIIN Nämä hinnat koskevat saapuvia kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun vastaanottaja tai vastaanottomaassa sijaitseva kolmas osapuoli maksaa lähetyksen. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. Tarkista Express Plus -palvelun saatavuus tarvittaessa asiakaspalvelusta soittamalla numeroon K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke 1 EUR 61,55 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 62,75 1,0 kg 63,60 1,5 kg 64,45 2,0 kg 65,30 2,5 kg 66,15 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke EUR 1 Paino 0,5 kg 62,75 1,0 kg 63,60 1,5 kg 64,45 2,0 kg 65,30 2,5 kg 66,15 3,0 kg 66,75 3,5 kg 67,35 4,0 kg 67,95 4,5 kg 68,55 5,0 kg 69,15 5,5 kg 69,80 6,0 kg 70,45 6,5 kg 71,10 7,0 kg 71,75 7,5 kg 72,40 8,0 kg 73,05 8,5 kg 73,70 9,0 kg 74,35 9,5 kg 75,00 10 kg 75,65 11 kg 77,15 12 kg 78,65 13 kg 80,15 14 kg 81,65 15 kg 83,15 16 kg 84,65 17 kg 86,15 18 kg 87,65 19 kg 89,15 20 kg 90,65 22 kg 93,50 24 kg 96,35 26 kg 99,20 28 kg 102,05 30 kg 104,90 35 kg 111,80 40 kg 118,70 45 kg 125,60 50 kg 132,50 55 kg 139,40 60 kg 146,30 65 kg 153,20 70 kg 160,10 Yli 70 kg* Hinta/kg 2,28 Minimiveloitus 160,10

19 VASTAANOTTOHINNAT 17 UPS Express TOIMITUS SEURAAVAN AAMUPÄIVÄN AIKANA EU-ALUEELTA JA NOPEA TOIMITUS TOISELTA PUOLELTA MAAILMAA UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 32,15 46,70 47,80 67,80 59,65 60,20 65,25 44,30 49,30 51,70 54,15 52,70 58,60 76,70 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 33,35 67,45 68,65 76,05 88,30 89,25 84,60 64,15 53,85 55,95 58,60 57,20 67,60 191,65 1,0 kg 34,20 75,60 76,80 84,30 99,35 100,35 94,30 74,60 60,75 65,00 68,00 66,20 84,35 229,95 1,5 kg 35,05 83,75 84,95 92,55 110,40 111,45 104,00 85,05 67,65 74,05 77,40 75,15 101,10 268,25 2,0 kg 35,90 91,90 93,10 100,80 121,45 122,55 113,70 95,50 74,55 83,10 86,80 84,15 117,85 306,55 2,5 kg 36,75 100,05 101,25 109,05 132,50 133,65 123,40 105,95 81,45 92,15 96,20 93,15 134,60 344,85 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 33,35 67,45 68,65 76,05 88,30 89,25 96,75 66,45 67,30 68,30 71,65 58,30 112,60 197,15 1,0 kg 34,20 75,60 76,80 84,30 99,35 100,35 108,80 76,90 77,35 78,20 82,15 69,55 141,85 235,50 1,5 kg 35,05 83,75 84,95 92,55 110,40 111,45 120,85 87,35 87,40 88,10 92,65 80,75 171,10 273,85 2,0 kg 35,90 91,90 93,10 100,80 121,45 122,55 132,90 97,80 97,45 98,00 103,15 91,95 200,35 312,20 2,5 kg 36,75 100,05 101,25 109,05 132,50 133,65 144,95 108,25 107,50 107,90 113,65 103,20 229,60 350,55 3,0 kg 37,35 108,20 109,40 117,30 139,20 140,40 152,30 118,70 117,55 117,80 124,15 114,40 243,10 382,95 3,5 kg 37,95 116,35 117,55 125,55 145,90 147,15 159,65 129,15 127,60 127,70 134,65 125,65 256,60 415,35 4,0 kg 38,55 124,50 125,70 133,80 152,60 153,90 167,00 139,60 137,65 137,60 145,15 136,85 270,10 447,75 4,5 kg 39,15 132,65 133,85 142,05 159,30 160,65 174,35 150,05 147,70 147,50 155,65 148,05 283,60 480,15 5,0 kg 39,75 140,80 142,00 150,30 166,00 167,40 181,70 160,50 157,75 157,40 166,15 159,30 297,10 512,55 5,5 kg 40,40 145,40 147,75 156,05 172,70 174,15 189,05 167,20 164,55 167,05 176,20 170,50 310,60 544,95 6,0 kg 41,05 150,00 153,50 161,80 179,40 180,90 196,40 173,90 171,35 176,70 186,20 181,70 324,10 577,35 6,5 kg 41,70 154,60 159,25 167,55 186,10 187,65 203,75 180,60 178,15 186,35 196,20 192,95 337,60 609,75 7,0 kg 42,35 159,20 165,00 173,30 192,80 194,40 211,10 187,30 184,95 196,00 206,20 204,15 351,10 642,15 7,5 kg 43,00 163,80 170,75 179,05 199,50 201,15 218,45 194,00 191,75 205,65 216,20 215,40 364,60 674,55 8,0 kg 43,65 168,40 176,50 184,80 206,20 207,90 225,80 200,70 198,55 215,30 226,20 226,60 378,10 706,95 8,5 kg 44,30 173,00 182,25 190,55 212,90 214,65 233,15 207,40 205,35 224,95 236,20 237,80 391,60 739,35 9,0 kg 44,95 177,60 188,00 196,30 219,60 221,40 240,50 214,10 212,15 234,60 246,20 249,05 405,10 771,75 9,5 kg 45,60 182,20 193,75 202,05 226,30 228,15 247,85 220,80 218,95 244,25 256,20 260,25 418,60 804,15 10 kg 46,25 186,80 199,50 207,80 233,00 234,90 255,20 227,50 225,75 253,90 266,20 271,50 432,10 836,55 11 kg 47,75 191,40 204,20 214,80 246,10 248,20 269,55 240,20 238,75 271,75 284,75 295,70 452,30 902,00 12 kg 49,25 196,00 208,90 221,80 259,20 261,50 283,90 252,90 251,75 289,60 303,30 319,95 472,50 967,45 13 kg 50,75 200,60 213,60 228,80 272,30 274,80 298,25 265,60 264,75 307,45 321,85 344,20 492, ,90 14 kg 52,25 205,20 218,30 235,80 285,40 288,10 312,60 278,30 277,75 325,30 340,40 368,45 512, ,35 15 kg 53,75 209,80 223,00 242,80 298,50 301,40 326,95 291,05 290,75 343,15 358,95 392,70 533, ,80 16 kg 55,25 214,40 234,65 252,10 305,10 308,10 334,20 303,75 303,75 356,70 373,55 416,95 553, ,10 17 kg 56,75 219,00 246,30 261,40 311,70 314,80 341,40 316,45 316,75 370,30 388,15 441,20 573, ,40 18 kg 58,25 223,60 257,95 270,70 318,30 321,50 348,60 329,15 329,75 383,90 402,75 465,45 593, ,70 19 kg 59,75 228,20 269,60 280,00 324,90 328,20 355,80 341,90 342,75 397,50 417,35 489,70 613, ,00 20 kg 61,25 232,80 281,25 289,30 331,50 334,90 363,00 354,60 355,75 411,10 431,95 513,95 634, ,30 22 kg 64,10 237,40 304,50 312,70 340,35 343,85 370,20 380,60 381,65 437,75 459,45 562,45 674, ,70 24 kg 66,95 247,00 327,75 336,10 349,20 352,80 377,40 406,55 407,55 464,40 486,95 610,95 715, ,10 26 kg 69,80 256,60 351,00 359,50 358,05 361,75 384,60 432,55 433,45 491,05 514,45 659,45 756, ,50 28 kg 72,65 266,20 374,25 382,90 366,90 370,70 391,80 458,55 459,35 517,70 541,95 707,95 796, ,90 30 kg 75,50 275,80 397,50 406,30 375,75 379,65 399,00 484,50 485,25 544,35 569,45 756,40 837, ,30 35 kg 82,40 306,00 455,55 464,65 397,70 401,75 423,05 550,10 556,40 627,10 636,85 874,55 956, ,25 40 kg 89,30 329,45 490,45 505,55 419,65 423,85 447,10 615,70 627,55 709,85 727,70 992, , ,20 45 kg 96,20 352,90 525,35 546,45 441,60 445,95 471,15 681,30 698,70 792,60 818, , , ,15 50 kg 103,10 376,35 560,25 587,35 463,55 468,05 495,20 746,90 769,85 875,35 909, , , ,10 55 kg 110,00 399,80 595,15 628,25 485,50 490,15 519,25 812,50 841,00 958, , , , ,05 60 kg 116,90 423,25 630,05 669,15 507,45 512,25 543,30 878,10 912, , , , , ,00 65 kg 123,80 446,70 664,95 710,05 529,40 534,35 567,35 943,70 983, , , , , ,95 70 kg 130,70 470,15 699,85 751,00 551,35 556,45 591, , , , , , , ,90 VASTAANOTTOHINNAT Yli 70 kg* Hinta/kg 1,86 6,71 9,99 10,72 7,87 7,94 8,44 14,41 15,06 17,23 18,18 24,30 25,62 43,08 Minimiveloitus 130,70 470,15 699,85 751,00 551,35 556,45 591, , , , , , , ,90

20 18 VASTAANOTTOHINNAT UPS Express Saver TOIMITUS SEURAAVANA PÄIVÄNÄ EUROOPASTA (SEKÄ EU-ALUEELTA ETTÄ SEN ULKOPUOLELTA) JA NOPEA, TALOUDELLINEN TOIMITUS TOISELTA PUOLELTA MAAILMAA Nämä hinnat koskevat saapuvia kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun vastaanottaja tai vastaanottomaassa sijaitseva kolmas osapuoli maksaa lähetyksen. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 28,90 41,20 42,55 59,05 55,25 55,30 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 30,25 59,75 61,25 67,25 81,75 81,95 1,0 kg 31,00 66,95 68,55 74,50 92,00 92,20 1,5 kg 31,75 74,15 75,85 81,75 102,25 102,45 2,0 kg 32,50 81,35 83,15 89,00 112,50 112,70 2,5 kg 33,25 88,55 90,45 96,25 122,75 122,95 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 30,25 59,75 61,25 67,25 81,75 81,95 1,0 kg 31,00 66,95 68,55 74,50 92,00 92,20 1,5 kg 31,75 74,15 75,85 81,75 102,25 102,45 2,0 kg 32,50 81,35 83,15 89,00 112,50 112,70 2,5 kg 33,25 88,55 90,45 96,25 122,75 122,95 3,0 kg 33,85 95,75 97,80 103,50 128,90 129,15 3,5 kg 34,45 102,95 105,15 110,75 135,05 135,35 4,0 kg 35,05 110,15 112,50 118,00 141,20 141,55 4,5 kg 35,65 117,35 119,85 125,25 147,35 147,75 5,0 kg 36,25 124,55 127,20 132,50 153,50 153,95 5,5 kg 36,85 128,60 132,10 137,65 159,65 160,15 6,0 kg 37,45 132,65 137,00 142,80 165,80 166,35 6,5 kg 38,05 136,70 141,90 147,95 171,95 172,55 7,0 kg 38,65 140,75 146,80 153,10 178,10 178,80 7,5 kg 39,25 144,80 151,70 158,25 184,25 185,00 8,0 kg 39,85 148,85 156,60 163,40 190,40 191,20 8,5 kg 40,45 152,90 161,50 168,55 196,55 197,40 9,0 kg 41,05 156,95 166,40 173,70 202,70 203,60 9,5 kg 41,65 161,00 171,30 178,85 208,85 209,80 10 kg 42,25 165,05 176,20 184,00 215,00 216,00 11 kg 43,60 169,15 180,45 190,20 227,20 228,20 12 kg 44,95 173,25 184,70 196,40 239,40 240,40 13 kg 46,30 177,35 188,95 202,60 251,60 252,60 14 kg 47,65 181,45 193,20 208,80 263,80 264,80 15 kg 49,00 185,55 197,45 215,00 276,00 277,00 16 kg 50,35 189,65 207,60 223,30 282,10 283,00 17 kg 51,70 193,75 217,75 231,55 288,20 289,00 18 kg 53,05 197,85 227,90 239,80 294,30 295,00 19 kg 54,40 201,95 238,05 248,05 300,45 301,00 20 kg 55,75 206,05 248,20 256,30 306,55 307,00 22 kg 58,00 213,50 268,60 276,95 314,85 315,25 24 kg 60,25 220,95 289,00 297,60 323,15 323,50 26 kg 62,50 228,40 309,40 318,25 331,45 331,75 28 kg 64,75 235,85 329,80 338,90 339,75 340,00 30 kg 67,00 243,30 350,20 359,55 348,05 348,25 35 kg 73,45 270,50 400,85 409,95 368,40 368,65 40 kg 79,90 291,25 431,65 446,45 388,75 389,05 45 kg 86,35 312,00 462,45 482,95 409,10 409,45 50 kg 92,80 332,75 493,25 519,45 429,45 429,85 55 kg 99,25 353,50 524,05 555,95 449,80 450,25 60 kg 105,70 374,25 554,85 592,45 470,15 470,65 65 kg 112,15 395,00 585,65 628,95 490,50 491,05 70 kg 118,60 415,75 616,45 665,45 510,85 511,45 Yli 70 kg* Hinta/kg 1,69 5,93 8,80 9,50 7,29 7,30 Minimiveloitus 118,60 415,75 616,45 665,45 510,85 511,45

Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain (Lähde: CIMO)

Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain (Lähde: CIMO) 1 / 9 Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain 2000 2011 (Lähde: CIMO) Suomesta Kaikki yhteensä 6880 7475 7434 7555 8241 8487 8610 8232 8667 9388 10123 9931 Aasia 515 524 574 512 773 885 1019 1088

Lisätiedot

Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain (Lähde: CIMO)

Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain (Lähde: CIMO) 1 / 10 Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain 2004 2013 (Lähde: CIMO) Suomesta Kaikki yhteensä 8241 8487 8610 8232 8667 9388 10123 9931 10014 10189 Aasia 773 885 1019 1088 1256 1552 1790 1737

Lisätiedot

Suomesta 1 / 9. Kaikki yhteensä. 515 Afganistan. 3 Arabiemiirikunnat. 2 Armenia Azerbaidžan Bangladesh. 2 5 Georgia Hongkong.

Suomesta 1 / 9. Kaikki yhteensä. 515 Afganistan. 3 Arabiemiirikunnat. 2 Armenia Azerbaidžan Bangladesh. 2 5 Georgia Hongkong. / Vaihto opiskelu Suomesta kohde ja lähtömaittain 000 00 (Lähde: CIMO) Suomesta 000 00 000 00 00 00 00 00 00 00 00 Kaikki yhteensä 0 0 0 Aasia Afganistan Arabiemiirikunnat Armenia Azerbaidžan Bangladesh

Lisätiedot

Sopimusasiakkaan ulkomaanpuheluhinnasto

Sopimusasiakkaan ulkomaanpuheluhinnasto Ulkomaanpuheluhinnasto 01.01.2013 /min + pvm Afganistan 1,33 Alankomaat 0,20 Alankomaat - matkapuhelimet 0,38 Alankomaiden Antillit 1,15 Albania 0,41 Albania - matkapuhelimet 0,57 Algeria 0,41 Algeria

Lisätiedot

Korkean tuberkuloosi-ilmaantuvuuden maat sekä pakolaisilta ja turvapaikanhakijoilta maakohtaisesti seulottavat sairaudet

Korkean tuberkuloosi-ilmaantuvuuden maat sekä pakolaisilta ja turvapaikanhakijoilta maakohtaisesti seulottavat sairaudet Korkean tuberkuloosi-ilmaantuvuuden maat sekä pakolaisilta ja turvapaikanhakijoilta maakohtaisesti seulottavat sairaudet Afghanistan x x Alankomaat Alankomaiden Antillit Albania Algeria x x Amerikan Samoa

Lisätiedot

Päivärahat 2016. Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: yli 6 tuntia (osapäiväraha) 19,00. yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 40,00

Päivärahat 2016. Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: yli 6 tuntia (osapäiväraha) 19,00. yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 40,00 Päivärahat 2016 Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: Työmatkan kestoaika Päivärahan enimmäismäärä (euro) yli 6 tuntia (osapäiväraha) 19,00 yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 40,00

Lisätiedot

FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun 4. päivästä 2016

FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun 4. päivästä 2016 FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun. päivästä 0 Olivatpa lähetyksesi painavia tai kevyitä, kiireellisiä tai vähemmän kiireellisiä, FedEx tarjoaa sinulle ratkaisun. Hyödyt erittäin luotettavan palvelun

Lisätiedot

ULKOMAANPUHELUIDEN HINNASTO

ULKOMAANPUHELUIDEN HINNASTO 1 ULKOMAANPUHELUIDEN HINNASTO Voimassa 1.1.2013 alkaen HINNAT, SOPIMUSASIAKKAAT Kohdemaa /min Afganistan 1,65 Alankomaat 0,24 Alankomaat - matkapuhelimet 0,47 Alankomaiden Antillit 1,42 Albania 0,51 Albania

Lisätiedot

994 Omamaa -ulkomaanpuheluhinnasto

994 Omamaa -ulkomaanpuheluhinnasto Voimassa toistaiseksi 1.1.2013 alkaen. Afganistan 93 2,36 Alankomaat 31 0,23 Alankomaat - matkapuhelinsuunnat 31 0,48 Alankomaiden Antillit 599 1,52 Alaska 1907 0,23 Albania 355 0,38 Algeria 213 0,54 Amerikan

Lisätiedot

Ulkomailla tehdystä työmatkasta suoritettavien päivärahojen enimmäismäärät ovat:

Ulkomailla tehdystä työmatkasta suoritettavien päivärahojen enimmäismäärät ovat: Ulkomailla tehdystä työmatkasta suoritettavien päivärahojen enimmäismäärät ovat: Maa tai alue Afganistan 56 Alankomaat 65 Albania 52 Algeria 68 Andorra 58 Angola 97 Antigua ja Barbuda 74 Arabiemiirikunnat

Lisätiedot

ULKOMAANPUHELUIDEN HINNASTO

ULKOMAANPUHELUIDEN HINNASTO 1 ULKOMAANPUHELUIDEN HINNASTO Voimassa 1.11.2016 alkaen Kohdemaa /min Afganistan 1,65 Alankomaat 0,24 Alankomaat - matkapuhelimet 0,47 Alankomaiden Antillit 1,42 Albania 0,51 Albania - matkapuhelimet 0,71

Lisätiedot

994-ulkomaanpuheluhinnasto

994-ulkomaanpuheluhinnasto Voimassa toistaiseksi 1.1.2013 alkaen Afganistan 93 2,36 Alankomaat 31 0,28 *** Alankomaiden Antillit 599 1,65 Alaska 1907 0,28 Albania 355 0,43 Algeria 213 0,59 Amerikan Samoa 684 1,65 Andorra 376 0,43

Lisätiedot

VALTION MATKUSTUSSÄÄNNÖN MUKAISTEN KORVAUSTEN TARKIS- TUKSET KUSTANNUSTASON MUUTOKSET HUOMIOON OTTAEN 1.1.2009 ALKAEN

VALTION MATKUSTUSSÄÄNNÖN MUKAISTEN KORVAUSTEN TARKIS- TUKSET KUSTANNUSTASON MUUTOKSET HUOMIOON OTTAEN 1.1.2009 ALKAEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ 25.11.2008 VALTION MATKUSTUSSÄÄNNÖN MUKAISTEN KORVAUSTEN TARKIS- TUKSET KUSTANNUSTASON MUUTOKSET HUOMIOON OTTAEN 1.1.2009 ALKAEN Korvauslaji: Voimassa oleva taso Uusi taso Muutos-%

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2015

TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2015 MK 26.1.2015 1(2) TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2015 I TYÖNTEKIJÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2015 Teknologiateollisuus ry:n ja Metallityöväen

Lisätiedot

994-ulkomaanpuheluhinnasto TDC Song Oy

994-ulkomaanpuheluhinnasto TDC Song Oy Kohde Suuntanumero Afganistan 93 1,68 1,68 Alankomaat 31 0,08 0,33 6 Alankomaiden Antillit 599 0,77 0,77 Alaska 1907 0,11 0,11 Albania 355 0,33 0,33 Algeria 213 0,33 0,33 Amerikan Samoa 684 0,84 0,84 Andorra

Lisätiedot

Päivärahat 2006. Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: yli 6 tuntia (osapäiväraha) 14,00 yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 30,00

Päivärahat 2006. Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: yli 6 tuntia (osapäiväraha) 14,00 yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 30,00 Päivärahat 2006 Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: Työmatkan kestoaika Päivärahan enimmäismäärä, euroa yli 6 tuntia (osapäiväraha) 14,00 yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 30,00

Lisätiedot

FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun 5. päivästä 2015

FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun 5. päivästä 2015 FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun. päivästä 0 Olivatpa lähetyksesi painavia tai kevyitä, kiireellisiä tai vähemmän kiireellisiä, FedEx tarjoaa sinulle ratkaisun. Hyödyt erittäin luotettavan palvelun

Lisätiedot

Kokopäiväraha, kun matka kestänyt yli 10 tuntia 42,00. Osapäiväraha, kun matka kestänyt yli 6 tuntia 19,00

Kokopäiväraha, kun matka kestänyt yli 10 tuntia 42,00. Osapäiväraha, kun matka kestänyt yli 6 tuntia 19,00 1 (8) I. TYÖNTEKIJÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2018 :n ja Metallityöväen Liitto ry:n välisen työehtosopimuksen 22 luvun mukaiset matkakustannusten korvaukset ovat vuonna 2018 seuraavat:

Lisätiedot

Kokopäiväraha, kun matka kestänyt yli 10 tuntia 41,00. Osapäiväraha, kun matka kestänyt yli 6 tuntia 19,00

Kokopäiväraha, kun matka kestänyt yli 10 tuntia 41,00. Osapäiväraha, kun matka kestänyt yli 6 tuntia 19,00 1 (8) 16.1.2017 I.TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2017 Teknologiateollisuus ry:n ja Metallityöväen Liitto ry:n välisen työehtosopimuksen 22 luvun mukaiset matkakustannusten

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET

TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 0 MK 29.12.2010 1(3) TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2011 I TYÖNTEKIJÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2011 Teknologiateollisuus ry:n ja Metallityöväen

Lisätiedot

Perustuslain 97 :n mukainen selvitys EU:ssa valmisteltavista asioista

Perustuslain 97 :n mukainen selvitys EU:ssa valmisteltavista asioista VALTIOVARAINMINISTERIÖ 18.12.2003 Eduskunta Suuri Valiokunta Asia Perustuslain 97 :n mukainen selvitys EU:ssa valmisteltavista asioista Ohessa saatetaan eduskunnan suuren valiokunnan tietoon ehdotus neuvoston

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET

TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET JÄSENTIEDOTE TYÖMARKKINAT 10/2009 SK, MK 23.12.2009 1 (3) TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2010 I TYÖNTEKIJÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2010 Teknologiateollisuus

Lisätiedot

Suosituimmat kohdemaat

Suosituimmat kohdemaat Suosituimmat kohdemaat Maakuntanro Maakunta Kohdemaa Maakoodi sum_lah_opisk 21 Ahvenanmaa - Kreikka GR 3 Åland Italia IT 3 Turkki TR 2 Saksa DE 1 09 Etelä-Karjala Venäjä RU 328 Britannia GB 65 Ranska FR

Lisätiedot

Päivärahat Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: Päivärahan enimmäismäärä

Päivärahat Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: Päivärahan enimmäismäärä Päivärahat 2012 Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: Päivärahan enimmäismäärä (euro) Työmatkan kestoaika yli 6 tuntia (osapäiväraha) 16,00 yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 36,00

Lisätiedot

Tilanne 24.6.2014 / Situation 24th, June 2014

Tilanne 24.6.2014 / Situation 24th, June 2014 1(5) ferrets from certain non-eu countries Tilanne 24.6.2014 / Situation 24th, June 2014 Koirien, kissojen ja frettien kaupalliseen tuontiin sallitut maat. Maat, jotka on lueteltu komission asetuksen 206/2010/ETY

Lisätiedot

0.3 Jos valintana on 5 B) tai 5 C): Käännös tavaroiden ja palveluiden luettelosta kieleen, jolla jälkikäteen tehtävä nimeäminen toimitetaan WIPOon

0.3 Jos valintana on 5 B) tai 5 C): Käännös tavaroiden ja palveluiden luettelosta kieleen, jolla jälkikäteen tehtävä nimeäminen toimitetaan WIPOon Sisämarkkinoiden harmonisointivirasto (SMHV) SMHV:n merkintöjä varten: Saapumispäivä Sivumäärä Jälkikäteen tehtävä nimeäminen Madridin pöytäkirjan mukaan SMHV:n lomake V. 3/04 EM 4 FI (vastaavuus: WIPOn

Lisätiedot

Osaamisen johtaminen monikansallisessa ympäristössä

Osaamisen johtaminen monikansallisessa ympäristössä Osaamisen johtaminen monikansallisessa ympäristössä 2 4/14/2016 [Presentation name / Author] Koulutuksen kehitys Strategisten kompetenssien kuvaaminen Osaamisen hallinta 3 14.4.2016 [Presentation name

Lisätiedot

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) 1.8.2015 FI L 206/69 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS (EU) 2015/1338, annettu 30 päivänä heinäkuuta 2015, kolmansien maiden neuvoston direktiivin 96/23/EY 29 artiklan mukaisesti toimittamien suunnitelmien

Lisätiedot

Puhelut. Elisa. Kerro kaikessa rauhassa

Puhelut. Elisa. Kerro kaikessa rauhassa Elisa Puheluilla saat luotettavan ja edullisen yhteyden kaikkialle maailmaan. Ystävä Lähellä -palvelun avulla soitat ystävillesi vain muutamalla näppäilyllä ja normaalihintoja edullisemmin. n avulla välimatka

Lisätiedot

Kilometrikorvaukset 2015

Kilometrikorvaukset 2015 Lähde: www.yrittajat.fi Kilometrikorvaukset 2015 Palkansaajan omistamallaan tai hallitsemallaan kulkuneuvolla tekemästä työmatkasta suoritettavien matkustamiskustannusten korvausten enimmäismäärät ovat:

Lisätiedot

Sähköjärjestelmia periaatteessa on ainoastaan kahta tyyppiä koko maailmassa:

Sähköjärjestelmia periaatteessa on ainoastaan kahta tyyppiä koko maailmassa: MATKAILIJAN SÄHKÖOPAS YLEISTÄ Jos haluat käyttää sähkölaitteita ulkomailla, on syytä tietää, minkälainen pistokytkinjärjestelmä ja verkkovirran jännite (V) on käytössä maassa, jonne aiot matkustaa ja minkä

Lisätiedot

Maa Komission tuontipäätös Maahantuonti hyväksytty kansallisesti. Alankomaiden antillit. Albania 95/90/EY Algeria Angola

Maa Komission tuontipäätös Maahantuonti hyväksytty kansallisesti. Alankomaiden antillit. Albania 95/90/EY Algeria Angola 1884 Liite 1 Kolmannet maat, joista saadaan tuoda maahan muita kalastustuotteita ja niistä saatuja raakavalmisteita ja jalosteita kuin kaksikuorisia simpukoita, piikkinahkaisia, vaippaeläimiä ja merikotiloita

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle

LIITTEET. asiakirjaan. Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 2.12.2015 COM(2015) 597 final ANNEXES 1 to 5 LIITTEET asiakirjaan Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle Euroopan unionin virkamiesten ja muun henkilöstön palkkojen

Lisätiedot

N:o Liite 1. Seuraavien kolmansien maiden osalta komissio. ja jalosteita kuin kaksikuorisia simpukoita,

N:o Liite 1. Seuraavien kolmansien maiden osalta komissio. ja jalosteita kuin kaksikuorisia simpukoita, N:o 338 965 Liite 1 Kolmannet maat, joista saadaan tuoda maahan muita kalastustuotteita ja niistä saatuja raakavalmisteita ja jalosteita kuin kaksikuorisia simpukoita, piikkinahkaisia, vaippaeläimiä ja

Lisätiedot

EU:n etuuskohtelusopimukset: Viennissä tarvittavat alkuperäselvitykset

EU:n etuuskohtelusopimukset: Viennissä tarvittavat alkuperäselvitykset EU:n etuuskohtelusopimukset: Viennissä tarvittavat alkuperäselvitykset Sopimusmaa Sopimus EFTA - Islanti ETA ( EUR- - Liechtenstein ETA ( EUR- - Norja ETA ( EUR- - Sveitsi Vapaakauppasopimus ( EUR- Albania

Lisätiedot

LIITE 17 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS. 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta

LIITE 17 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS. 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta 1 LIITE 17 LIITE 17 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta Viranhaltijan/työntekijän omalla tai hallinnassaan

Lisätiedot

Viranhaltijan/työntekijän omalla tai hallinnassaan olevalla kulkuneuvolla tekemästä matkasta maksetaan korvausta seuraavasti:

Viranhaltijan/työntekijän omalla tai hallinnassaan olevalla kulkuneuvolla tekemästä matkasta maksetaan korvausta seuraavasti: LIITE 16 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET LIITE 16 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta Viranhaltijan/työntekijän

Lisätiedot

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat 1995 84/1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit 63/2011

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat 1995 84/1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit 63/2011 SUOMEN VOIMASSA OLEVAT, ALLEKIRJOITETUT, PARAFOIDUT JA NEUVOTELTAVANA OLEVAT TULOVEROSOPIMUKSET (MUKAAN LUKIEN SÄÄSTÖJEN TUOTTAMIA KOR- KOTULOJA KOSKEVAT SOPIMUKSET), TILANNE 23.3.2016 Valtio Sopimuksen

Lisätiedot

LIITE 17 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS. 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta

LIITE 17 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS. 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta 1 LIITE 17 LIITE 17 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta Viranhaltijan/työntekijän omalla tai hallinnassaan

Lisätiedot

Kolmannet maat, joista saadaan tuoda maahan muita kalastustuotteita ja niistä saatuja

Kolmannet maat, joista saadaan tuoda maahan muita kalastustuotteita ja niistä saatuja 20 N:o 10 Liite 1 Kolmannet maat, joista saadaan tuoda maahan muita kalastustuotteita ja niistä saatuja raakavalmisteita ja jalosteita kuin kaksikuorisia simpukoita, piikkinahkaisia, vaippaeläimiä ja merikotiloita

Lisätiedot

Toimitus. Kuljetus Suomi:

Toimitus. Kuljetus Suomi: Toimitus Kuljetus Suomi: Toimitusmaksu alle 150,00 tilauksille on 9,95. Me tarjoamme ilmaisen toimituksen, jos tilauksen summa ylittää 150,00 (paitsi toimitus ulkomaille ja erityistapaukset ylimitoitettu

Lisätiedot

KANSAINVÄLISYYS TOIMINTATAPANA

KANSAINVÄLISYYS TOIMINTATAPANA KANSAINVÄLISYYS TOIMINTATAPANA KORKEAKOULUJEN JA TIEDELAITOSTEN JOHDON SEMINAARI 9. 10.12.2015 VAASA PÄIVI CASTRÉN WÄRTSILÄ OYJ / 18 KOKO ELINKAAREN KATTAVIA VOIMARATKAISUJA Kansainvälisesti johtava kestävien

Lisätiedot

KUSTANNUSTEN KORVAUKSET 2012

KUSTANNUSTEN KORVAUKSET 2012 KUSTANNUSTEN KORVAUKSET 2012 PÄIVÄRAHAT Osapäiväraha, jos matka kestää yli 6 tuntia tai jos viimeinen matkavuorokausi ylittyy väh. 2 tunnilla Kokopäiväraha, jos matka kestää yli 10 tuntia tai jos viimeinen

Lisätiedot

N:o Kolmannet maat, joista saadaan tuoda maahan kalastustuotteita ja niistä saatuja raakavalmisteita

N:o Kolmannet maat, joista saadaan tuoda maahan kalastustuotteita ja niistä saatuja raakavalmisteita N:o 667 1863 Liite 1 Kolmannet maat, joista saadaan tuoda maahan kalastustuotteita ja niistä saatuja raakavalmisteita ja jalosteita, kuitenkin lukuun ottamatta kaksikuorisia simpukoita, piikkinahkaisia,

Lisätiedot

0.3 jos valintana on 5 b) tai 5 c): Käännös tavaroiden ja palveluiden luettelosta kieleen, jolla jälkikäteen tehtävä nimeäminen toimitetaan WIPOon,

0.3 jos valintana on 5 b) tai 5 c): Käännös tavaroiden ja palveluiden luettelosta kieleen, jolla jälkikäteen tehtävä nimeäminen toimitetaan WIPOon, EUIPO täyttää: Saapumispäivä Sivumäärä 0 (välttämätön) Jälkikäteen tehtävä nimeäminen Madridin pöytäkirjan mukaan Tiedot EUIPO:ssa käytävää menettelyä varten 0.1 Kieli, jolla jälkikäteen tehtävä nimeäminen

Lisätiedot

Liite 1 Ulkomaan päivärahat ja hotellikorvausten enimmäismäärät

Liite 1 Ulkomaan päivärahat ja hotellikorvausten enimmäismäärät Liite 1 Ulkomaan päivärahat ja hotellikorvausten enimmäismäärät / Euroa 2011 Ulkomailla tehdystä työmatkasta suoritettavien päivärahojen ja hotellikorvausten enimmäismäärät ovat: MAA TAI ALUE korvauksen

Lisätiedot

0.3 jos valintana on 5 b) tai 5 c): Käännös tavaroiden ja palveluiden luettelosta kieleen, jolla jälkikäteen tehtävä nimeäminen toimitetaan WIPOon,

0.3 jos valintana on 5 b) tai 5 c): Käännös tavaroiden ja palveluiden luettelosta kieleen, jolla jälkikäteen tehtävä nimeäminen toimitetaan WIPOon, Sisämarkkinoiden harmonisointivirasto (OHIM) OHIM täyttää: Saapumispäivä Sivumäärä Jälkikäteen tehtävä nimeäminen Madridin pöytäkirjan mukaan OHIM:n lomake V. 3/04 EM 4 FI (vastaavuus: WIPOn lomake MM4

Lisätiedot

LIITTEET. Ehdotukseen EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

LIITTEET. Ehdotukseen EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 28.5.2014 COM(2014) 319 final ANNEXES 1 to 7 LIITTEET Ehdotukseen EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS tiettyjen keskeisten lääkkeiden Euroopan unionin markkinoille kulkeutumisen

Lisätiedot

Maa Komission tuontipäätös Maahantuonti hyväksytty kansallisesti

Maa Komission tuontipäätös Maahantuonti hyväksytty kansallisesti N:o 1088 2965 Liite 1 Kolmannet maat, joista saadaan tuoda maahan muita kalastustuotteita ja niistä saatuja raakavalmisteita ja jalosteita kuin kaksikuorisia simpukoita, piikkinahkaisia, vaippaeläimiä

Lisätiedot

UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2012

UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2012 UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2012 Suomessa sijaitseville asiakkaille Voimassa 2. tammikuuta 2012 alkaen HINNAT EUR Logistiikka on nykyään kaupankäynnin väkevin voima Löydä uusi logistiikka Logistiikka

Lisätiedot

1/7 ULKOMAANPÄIVÄRAHAT VUODELLE 2013

1/7 ULKOMAANPÄIVÄRAHAT VUODELLE 2013 1/7 ULKOMAANPÄIVÄRAHAT VUODELLE 2013 MAA TAI ALUE Päiväraha Hotellikorvauksen enimmäismäärä ISO 3166-1-alpha-2 code euro euro Afganistan 56 215 AF Alankomaat* 63 250 NL Albania 50 180 AL Algeria 69 250

Lisätiedot

Verovapaat matkakustannusten korvaukset vuonna 2017

Verovapaat matkakustannusten korvaukset vuonna 2017 Verovapaat matkakustannusten korvaukset vuonna 2017 Verohallinto on tehnyt 30.11.2016 päätöksen verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2017 (dnro: A177/200/2016). 1 Vuodelta 2017 toimitettavassa

Lisätiedot

SOVELLETTAVAT YKSIKKÖKUSTANNUSTEN KORVAUSMÄÄRÄT

SOVELLETTAVAT YKSIKKÖKUSTANNUSTEN KORVAUSMÄÄRÄT SOVELLETTAVAT YKSIKKÖKUSTANNUSTEN KORVAUSMÄÄRÄT AVAINTOIMI 2 STRATEGISET KUMPPANUUDET 1. Hankkeen hallinto ja toteutus Tuki koordinoivan organisaation toimintoihin: 500 EUR / kuukausi Tuki muiden osallistujaorganisaatioiden

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET

TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET MK 4.1.2013 1(3) TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2013 I TYÖNTEKIJÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2013 Teknologiateollisuus ry:n ja Metallityöväen

Lisätiedot

Vähenevät toimeksiannot ja tuntuvat sähköistyksen lisäkustannukset. Rauli Werdermann, Schenker Oy

Vähenevät toimeksiannot ja tuntuvat sähköistyksen lisäkustannukset. Rauli Werdermann, Schenker Oy Vähenevät toimeksiannot ja tuntuvat sähköistyksen lisäkustannukset -mahdoton yhtälö? Rauli Werdermann, Schenker Oy DB Schenker Suomi - yleistä Asema kansainvälisesti Maakuljetukset/logistiikka nro 1 kotimaassa

Lisätiedot

Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä.

Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. 1997D0222 FI 20.03.1998 002.001 1 Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. "B KOMISSION PÄÄTÖS, tehty 28 päivänä helmikuuta 1997, luettelosta kolmansista

Lisätiedot

Webinaari Kulttuuritietoinen ohjaus Sanna Matikainen, OAKK

Webinaari Kulttuuritietoinen ohjaus Sanna Matikainen, OAKK Webinaari 1.10.2012 Kulttuuritietoinen ohjaus Sanna Matikainen, OAKK Maahanmuuttajakoulutus OAKK:ssa OAKK:n maahanmuuttajakoulutukseen on osallistunut vuodesta 1989 alkaen lähes 4000 opiskelijaa 114 eri

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2009 Verohallinnon päätös Dnro 2033/32/2008,

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2009 Verohallinnon päätös Dnro 2033/32/2008, Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2009 Verohallinnon päätös Dnro 2033/32/2008, 9.12.2008 7611 Annettu Helsingissä 9 päivänä joulukuuta 2008 Verohallitus on 30 päivänä

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2017

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2017 Dnro A177/200/2016 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2017 Verohallinto on tuloverolain (1535/1992) 73 :n ja 75 :n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin niistä 73 :n

Lisätiedot

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat 1995 84/1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit 63/2011

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat 1995 84/1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit 63/2011 SUOMEN VOIMASSA OLEVAT, ALLEKIRJOITETUT, PARAFOIDUT JA NEUVOTELTAVANA OLEVAT TULOVEROSOPIMUKSET (MUKAAN LUKIEN SÄÄSTÖJEN TUOTTAMIA KOR- KOTULOJA KOSKEVAT SOPIMUKSET), TILANNE 17.03.2014 Valtio Sopimuksen

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2016

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2016 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2016 Antopäivä: 1.12.2015 Diaarinumero: A175/200/2015 Voimassaolo: 1.1.2016 Verohallinto on tuloverolain (1535/1992) 73 :n ja 75

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle

LIITTEET. asiakirjaan. Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 29.11.2017 COM(2017) 699 final ANNEXES 1 to 3 LIITTEET asiakirjaan Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle Euroopan unionin virkamiesten ja muun henkilöstön palkkojen

Lisätiedot

Sisäministeriön asetus

Sisäministeriön asetus Sisäministeriön asetus vapaaehtoisen paluun avustuksesta Sisäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta sekä ihmiskaupan uhrin tunnistamisesta ja auttamisesta

Lisätiedot

VEROHALLINNON PÄÄTÖS VEROVAPAISTA MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSISTA 2012

VEROHALLINNON PÄÄTÖS VEROVAPAISTA MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSISTA 2012 VEROHALLINNON PÄÄTÖS VEROVAPAISTA MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSISTA 2012 Verohallinto on 30 päivänä joulukuuta 1992 annetun tuloverolain (1535/1992) 73 :n ja 75 :n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin ne ovat

Lisätiedot

Verovapaat matkakustannusten korvaukset vuonna 2018

Verovapaat matkakustannusten korvaukset vuonna 2018 Verovapaat matkakustannusten korvaukset vuonna 2018 Verohallinto on tehnyt 29.11.2017 päätöksen verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2018 ( dnro: A235/200/2017). 1 Vuodelta 2018 toimitettavassa

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä joulukuuta /2014 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2015

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä joulukuuta /2014 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2015 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 12 päivänä joulukuuta 2014 1037/2014 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2015 Annettu Helsingissä 8 päivänä joulukuuta 2014

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2016

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2016 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2016 Antopäivä: 1.12.2015 Diaarinumero: A175/200/2015 Voimassaolo: 1.1.2016 Löydät tästä ohjeesta mm.: kilometrikorvaukset kotimaan

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2018

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2018 Dnro A235/200/2017 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2018 Verohallinto on tuloverolain (1535/1992) 73 :n ja 75 :n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin niistä 73 :n

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Dnro A144/200/2012 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Verohallinto on tuloverolain (1535/1992) 73 :n ja 75 :n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin niistä 73 :n

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 15 päivänä joulukuuta 2011. 1270/2011 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2012

Julkaistu Helsingissä 15 päivänä joulukuuta 2011. 1270/2011 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2012 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 15 päivänä joulukuuta 2011 1270/2011 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2012 Annettu Helsingissä 7 päivänä joulukuuta 2011

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 20 päivänä joulukuuta /2012 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013

Julkaistu Helsingissä 20 päivänä joulukuuta /2012 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 20 päivänä joulukuuta 2012 828/2012 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Annettu Helsingissä 18 päivänä joulukuuta 2012

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Vanhempi versio Antopäivä: 18.12.2012 Diaarinumero: A144/200/2012 Voimassaolo: Toistaiseksi Verohallinto on tuloverolain (1535/1992)

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2012

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2012 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2012 Antopäivä: 7.12.2011 Diaarinumero: 816/32/2011 Voimassaolo: Toistaiseksi Verohallinto on 30 päivänä joulukuuta 1992 annetun

Lisätiedot

MDP in Information Security and CryptogIran 1 1

MDP in Information Security and CryptogIran 1 1 1 (6) B MDP in Futures Studies Australia 1 1 Iran 2 1 3 Itävalta 1 1 Latvia 1 1 Puola 1 1 Suomi 2 6 8 4 20 Tsekki 1 1 Valko-Venäjä 1 1 Venäjä 1 1 2 Viro 1 1 Z_tieto puuttuu 6 3 4 17 30 MDP in Futures Studies

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 8 päivänä tammikuuta 2014. 2/2014 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014

Julkaistu Helsingissä 8 päivänä tammikuuta 2014. 2/2014 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 8 päivänä tammikuuta 2014 2/2014 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 Annettu Helsingissä 2 päivänä tammikuuta 2014 Verohallinto

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 Vanhempi versio Antopäivä: 2.1.2014 Diaarinumero: A195/200/2013 Voimassaolo: Toistaiseksi Löydät tästä ohjeesta mm.: kilometrikorvaukset

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Liite 3 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Löydät tästä ohjeesta mm: kilometrikorvaukset: 9 kotimaan päivärahat: 12 ulkomaan päivärahat: 13 ateriakorvaukset: 14

Lisätiedot

1(11) Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2011

1(11) Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2011 1(11) www.vero.fi» Vero-ohjeet» Verohallinnon päätöksiä Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2011 Verohallinnon päätös Dnro 1182/32/2010, 9.12.2010 Annettu Helsingissä

Lisätiedot

PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/ACP/CE/2005/fi 1

PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/ACP/CE/2005/fi 1 PÄÄTÖSASIAKIRJA AF/ACP/CE/2005/fi 1 AF/ACP/CE/2005/fi 2 Seuraavien täysivaltaiset edustajat: HÄNEN MAJESTEETTINSA BELGIAN KUNINGAS, TŠEKIN TASAVALLAN PRESIDENTTI, HÄNEN MAJESTEETTINSA TANSKAN KUNINGATAR,

Lisätiedot

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014 21.11.2014 Ammattikorkeakouluille Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014 CIMO pyytää ammattikorkeakouluja toimittamaan viimeistään 30.1.2015 tiedot kalenterivuoden

Lisätiedot

Turun yliopisto Kv-maisteriohjelmien uudet opiskelijat ohjelmittain aiemman tutkinnon maan mukaan

Turun yliopisto Kv-maisteriohjelmien uudet opiskelijat ohjelmittain aiemman tutkinnon maan mukaan 1 (6) International Master in Management of IT Alankomaat 1 5 5 5 6 Australia 1 1 Belgia 1 1 Intia 2 1 Japani 1 Kiina 2 2 2 2 1 1 3 Kolumbia 1 Libanon 1 Norja 1 Papua-Uusi-Guinea 1 Portugali 1 Puola 1

Lisätiedot

100 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 47 Schlussakte finnisch (Normativer Teil) 1 von 11 PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/ACP/CE/2005/fi 1

100 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 47 Schlussakte finnisch (Normativer Teil) 1 von 11 PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/ACP/CE/2005/fi 1 100 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 47 Schlussakte finnisch (Normativer Teil) 1 von 11 PÄÄTÖSASIAKIRJA AF/ACP/CE/2005/fi 1 2 von 11 100 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 47 Schlussakte

Lisätiedot

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä KYMP Viihde alk. 39,90 /kk KYMP Laajakaista ADSL 10/1 M 32,00 /kk ADSL 10/1 M 36,90 /kk ADSL 20/1 M 43,50 /kk ADSL 20/1 M 46,90 /kk VDSL 10/10 M

Lisätiedot

20.11.2012. Ammattikorkeakouluille. Kansainvälistä liikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2012

20.11.2012. Ammattikorkeakouluille. Kansainvälistä liikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2012 1 20.11.2012 Ammattikorkeakouluille Kansainvälistä liikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2012 CIMO pyytää ammattikorkeakouluja toimittamaan viimeistään 31.1.2013 tiedot kalenterivuoden

Lisätiedot

KANNANOTTOPYYNTÖ: MAIDEN JA ALUEIDEN NIMET SUOMEKSI

KANNANOTTOPYYNTÖ: MAIDEN JA ALUEIDEN NIMET SUOMEKSI Tämän kannanottopyynnön johdosta esitettävät kommentit pyydetään lähettämään tiistaihin 22.2.2005 mennessä sähköpostiosoitteella kotoistus(ät)kotus.fi. Kysymyksessä ei ole virallinen lausuntopyyntö, jollaista

Lisätiedot

WÄRTSILÄ OYJ ABP Vaasan Pörssiaamu

WÄRTSILÄ OYJ ABP Vaasan Pörssiaamu WÄRTSILÄ OYJ ABP Vaasan Pörssiaamu 10.3.2016 Marica Lassus, Viestintäjohtaja, Wärtsilä Finland 1 TÄMÄ ON WÄRTSILÄ Keskeistä 2015 Tilauskertymä 4.932 milj. euroa, -3% Liikevaihto 5.029 milj. euroa, +5%

Lisätiedot

Sisämarkkinoiden harmonisointivirasto (SMHV) toimitetaan WIPOon: ranska englanti espanja. d) Puhelin: Faksi: Sähköposti:

Sisämarkkinoiden harmonisointivirasto (SMHV) toimitetaan WIPOon: ranska englanti espanja. d) Puhelin: Faksi: Sähköposti: Sisämarkkinoiden harmonisointivirasto (SMHV) SMHV täyttää Vastaanottopäivä Sivumäärä 0 (Välttämätön) Kansainvälinen hakemus Madridin sopimuksen mukaan Tiedot SMHV:ssa käytävää menettelyä varten Hakijan/asiamiehen

Lisätiedot

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat /1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit 63/2011

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat /1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit 63/2011 SUOMEN VOIMASSA OLEVAT, ALLEKIRJOITETUT, PARAFOIDUT JA NEUVOTELTAVANA OLEVAT TULOVEROSOPIMUKSET (MUKAAN LUKIEN SÄÄSTÖJEN TUOTTAMIA KOR- KOTULOJA KOSKEVAT SOPIMUKSET), TILANNE 6.9.2016 Valtio Sopimuksen

Lisätiedot

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat /1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit. 53/2005 ja 77/2005 6/2017

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat /1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit. 53/2005 ja 77/2005 6/2017 SUOMEN VOIMASSA OLEVAT, ALLEKIRJOITETUT, PARAFOIDUT JA NEUVOTELTAVANA OLEVAT TULOVEROSOPIMUKSET (MUKAAN LUKIEN SÄÄSTÖJEN TUOTTAMIA KOR- KOTULOJA KOSKEVAT SOPIMUKSET), TILANNE 8.2.2017 Valtio Sopimuksen

Lisätiedot

Talous- ja Ympäristötilastot. CSV-ohjeet ja teknisten muuttujien kuvaus. Ulkomaisten rahoitussaamisten ja -velkojen vuosikysely

Talous- ja Ympäristötilastot. CSV-ohjeet ja teknisten muuttujien kuvaus. Ulkomaisten rahoitussaamisten ja -velkojen vuosikysely CSV-ohjeet ja teknisten muuttujien kuvaus Ulkomaisten rahoitussaamisten ja -velkojen vuosikysely 1 (14) Sisällys 1 Johdanto... 2 2 CSV-tiedoston muodostaminen... 2 2.1 Aloitus... 2 2.2 Tiedoston täyttäminen...

Lisätiedot

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014 21.11.2014 Yliopistoille Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014 CIMO pyytää yliopistoja toimittamaan viimeistään 30.1.2015 tiedot kalenterivuoden 2014

Lisätiedot

PÄIVÄNAVAUSMATERIAALIN OHJE

PÄIVÄNAVAUSMATERIAALIN OHJE PÄIVÄNAVAUSMATERIAALIN OHJE Lippukuntanne on ilmoittautunut mukaan Koulukampanjaan. Hieno juttu! Koulukampanja on partion juhlavuoden keskeinen tapahtuma. Tämän ohjeen ja cd-levyllä olevan videon avulla

Lisätiedot

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2015

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2015 13.11.2015 Ammattikorkeakouluille Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2015 CIMO pyytää ammattikorkeakouluja toimittamaan viimeistään 1.2.2016 tiedot kalenterivuoden

Lisätiedot

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa. 30.5.2013 Euroopan unionin virallinen lehti L 143/11 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 496/2013, annettu 29 päivänä toukokuuta 2013, yleisen tullietuusjärjestelmän soveltamisesta annetun neuvoston

Lisätiedot

Tiedot EUIPO:ssa käytävää menettelyä varten Hakijan/edustajan viite: Kieli, jolla kansainvälinen hakemus toimitetaan WIPOon: ranska englanti espanja

Tiedot EUIPO:ssa käytävää menettelyä varten Hakijan/edustajan viite: Kieli, jolla kansainvälinen hakemus toimitetaan WIPOon: ranska englanti espanja EUIPO täyttää Vastaanottopäivä Sivumäärä Kansainvälinen hakemus Madridin sopimuksen mukaan 0 Tiedot EUIPO:ssa käytävää menettelyä varten Hakijan/edustajan viite: 0.1 Kieli, jolla kansainvälinen hakemus

Lisätiedot

Julkinen kuuleminen työvoiman muuttoliikkeeseen liittyvästä EU:n politiikasta ja EU:n sinisestä kortista

Julkinen kuuleminen työvoiman muuttoliikkeeseen liittyvästä EU:n politiikasta ja EU:n sinisestä kortista Julkinen kuuleminen työvoiman muuttoliikkeeseen liittyvästä EU:n politiikasta ja EU:n sinisestä kortista Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia. 1 Yhteystietosi * *1.1 Nimi 1.2 Organisaation nimi

Lisätiedot

Vuonna 2009 tukea saaneet hankkeet Hankkeita yhteensä 77 kpl Tukea myönnetty yhteensä 4 154 403,00

Vuonna 2009 tukea saaneet hankkeet Hankkeita yhteensä 77 kpl Tukea myönnetty yhteensä 4 154 403,00 Vuonna 2009 tukea saaneet hankkeet Hankkeita yhteensä 77 kpl Tukea myönnetty yhteensä 4 154 403,00 Koko Maa Toimiala Hankkeen vaihe % Summa Vietnam Terveys ja lääketeollisuus 70 % 67 312,00 Suuryritys

Lisätiedot

Tehtäväkseen saaneena, Erkki I. Kolehmainen, Kotoistushankkeen ohjaus- ja seurantaryhmän sihteeri. Taulukkoa koskevia huomautuksia:

Tehtäväkseen saaneena, Erkki I. Kolehmainen, Kotoistushankkeen ohjaus- ja seurantaryhmän sihteeri. Taulukkoa koskevia huomautuksia: Seuraavat maiden ja alueiden nimet on vahvistettu 7.2.2005, 6.7.2005 ja 10.2.2006 käynnistetyillä kannanottokierroksilla, eikä niitä ole tarkoitus enää muuttaa. Niihin tällöin mahdollisesti kohdistetut

Lisätiedot

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2015

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2015 13.11.2015 Yliopistoille Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2015 CIMO pyytää yliopistoja toimittamaan viimeistään 1.2.2016 tiedot kalenterivuoden 2015

Lisätiedot

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2013

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2013 14.11.2013 Yliopistoille Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2013 CIMO pyytää yliopistoja toimittamaan viimeistään 31.1.2014 tiedot kalenterivuoden 2013

Lisätiedot