UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2008

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2008"

Transkriptio

1 UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2008 Voimassa 31. joulukuuta 2007 alkaen Suomessa sijaitseville asiakkaille HINNAT EUR

2 Tervetuloa tutustumaan vuoden 2008 UPS palvelu- ja hinnasto-oppaaseen. UPS on maailman suurin pakettijakeluyritys ja johtava toimitusketjupalvelujen tarjoaja, jonka kattava palveluvalikoima mahdollistaa yrityksesi tavara-, informaatio- ja rahavirtojen synkronoinnin. UPS:n toiminta kattaa yli 200 eri maata ja aluetta maailmassa. Tarjoamme alan monipuolisimmat aikaan ja päivämäärään sidotut, teknologian tukemat lähetysvaihtoehdot helpottamaan työtäsi. Tämä opas kattaa perustiedot joita tarvitset lähettäessäsi ja vastaanottaessasi asiakirjoja ja paketteja UPS:n kautta. Tilaa nouto Suomen kotisivuilla osoitteessa tai soittamalla UPS:n asiakaspalveluun numeroon

3 UPS PALVELU- JA HINNASTO-OPAS Sisällysluettelo 1 UPS-palvelut ja palvelujen saatavuus sivu 3 Katso yhteenveto UPS-palveluista. Valikoimastamme löydät aina sopivan vaihtoehdon missä tahansa, oli kriteerinäsi sitten nopeus tai taloudellisuus. Tarkista palvelun saatavuus vyöhyketaulukon avulla. Vyöhyketaulukkosivu 6. 2 Lähetyskustannukset sivu 9 määritä lähetyksen laskutuspaino sivut 9-14 tarkista valitsemasi palvelun hinta sivut 9-14 lisää hintaan mahdolliset valinnais- tai lisäpalvelumaksut sivu 23 3 Vastaanottokustannukset sivu 15 määritä lähetyksen laskutuspaino sivut tarkista valitsemasi palvelun hinta sivut lisää hintaan mahdolliset valinnais- tai lisäpalvelumaksut sivu 23 4 Lisäpalvelut ja lisämaksut sivu 23 Lue UPS:n hyödyllisistä lisäpalveluista kuten: UPS Online -lähetysratkaisut sivu 24 UPS:n näkyvyyspalvelut sivu 25 UPS Cashflow Services sivu 26 UPS Returns sivu 27 UPS Supply Chain Solutions sivu 30 UPS Trade Direct sivu 31 UPS World Ease sivu 31 UPS TradeAbility sivu 31 Lähetykseesi saattaa kuulua lisämaksuja. Löydät niistä selitykset tässä osassa. 5 Viitetiedot ja UPS:n kuljetusehdot sivu 32 Tästä osasta löydät: laskutusvaihtoehdot sivu 33 tietoa kielletyistä tuotteista ja palvelurajoituksista sivut tietoa vastuusta ja rahat takaisin -takuusta sekä UPS:n kuljetusehdot sivut aakkosellisen hakemiston sivu 40 Online-lähetykset Jos haluat käsitellä lähetyksiäsi verkossa, tutustu Suomen kotisivuihin osoitteessa Sivustomme tarjoaa palveluja kaikkiin lähetysprosessin vaiheisiin. Tästä löydät lyhyen esittelyn. UPS-palvelut Yhteenveto UPS:n palveluista löytyy Suomen kotisivujen Palvelut-pikalinkistä. Lähettäminen (Shipping) Internet helpottaa ja nopeuttaa lähetyksesi käsittelyä Lähettäminen-osio sisältää kaikki lähetyksessä tarvittavat tiedot. Voit esimerkiksi: tehdä lähetyksen (Create a shipment) laskea toimitusajan ja -hinnan (Calculate time and cost) tilata noudon (Schedule a collection) hankkia tulli- ja huolintatietoja TradeAbilityn avulla. Tukipalvelut (Support) Tästä löydät kaiken tarvitsemasi tiedon Kaikki tärkeät linkit löytyvät nyt yhdeltä sivulta. Tästä osiosta löydät: asiakaspalvelun ladattavan palvelu- ja hinnasto-oppaan, hinnastot ja vyöhyketaulukot lähes kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää lähettäessäsi UPS:n kautta. Yritysratkaisut (Business Solutions) Yrityksesi koosta ja tyypistä riippumatta UPS tarjoaa yrityksellesi ja tarpeisiisi sopivan ratkaisun. Seuranta (Tracking) Voit seurata kaikkien lähetystesi kulkua osoitteessa Käytössäsi ovat seuraavat vaihtoehdot lähetystesi seurantaan: seuranta viitenumerolla (Reference Number Tracking) seuranta rahtikirjan numeron perusteella seuranta sähköpostin avulla ( Tracking) seuranta tekstiviestillä (SMS Tracking) Quantum View ennalta ilmoittavat näkyvyyspalvelut.

4 2 UPS:n palveluvaihtoehdot UPS tarjoaa erittäin laajan palveluvalikoiman, josta löytyy tarpeitasi vastaava nopeus ja hintataso niin kotimaan, Euroopan kuin maailmanlaajuisiin lähetyksiin. Lisäksi lähettäessäsi UPS:n kautta saat ilman lisähintaa: erinomaista luotettavaa palvelua rahat takaisin -takuun* Express-palveluille noudon omasta osoitteestasi kolme toimitusyritystä online-lähetysohjelmat helpot seurantavaihtoehdot ja toimitusvahvistuksen eri puolilla maailmaa sijaitsevien asiakkaidesi kunnioittaman ja tunteman kuljetusyhtiön. Täysin integroitu kuljetuspalvelu, jonka hoitaa yksi yritys, UPS. * Sisältää rajoituksia. Pyydettäessä rahat takaisin -takuu kattaa hyvityksen lähetyskuluistasi, jos emme yritä toimittaa lähetystä sovitussa aikarajassa. Tämän oppaan sivulla 36 on kattavat tiedot rahat takaisin -takuustamme. Tiedot löytyvät myös kuljetusehdoistamme.

5 3 Osa 1: UPS-palvelut ja palvelujen saatavuus Selvitä palveluiden saatavuus vyöhyketaulukon avulla Sivuilla 6-8 olevalla taulukolla voidaan selvittää halutun palveluvaihtoehdon saatavuus eri kohteissa ja kohteisiin sekä oikea vyöhykenumero lähetykselle. Vyöhykenumeroita käytetään myös lähetyksen hinnan laskemiseen*. Lähettäminen vai vastaanottaminen? Lähetysvyöhykkeitä käytetään kaikkiin lähteviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin silloin, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vastaanottovyöhykkeitä käytetään kaikkiin saapuviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin, kun vastaanottaja tai vastaanottomaassa sijaitseva kolmas osapuoli maksaa lähetyksen. Seuraa näitä kolmea yksinkertaista vaihetta: 1 Etsi määräpaikka, minne haluat lähettää tai mistä vastaanotat lähetyksen. 2 Tarkista, onko haluamasi palveluvaihtoehdon alla olevassa lähetys- tai vastaanottosarakkeessa vyöhykenumero jos on, kyseinen palvelu on yleensä saatavissa. 3 Merkitse vyöhykenumero muistiin hinnan laskemista varten (ks. sivut 9-21). Kaukoalueet Kun vyöhyketaulukossa on + -merkki, lähetyksestäsi on ehkä maksettava kaukoaluelisä. Lisämaksu kotimaisille ja kansainvälisille lähetyksille on 0,35 EUR kilolta tai vähintään 18 EUR lähetykseltä, aina suuremman mukaan. Kaukoaluetaulukoita voit tarkastella kotisivuillamme kohdassa Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) osoitteessa Tärkeä huomautus Kaukoaluekohteet voivat muuttua. * Katso lisätietoja laskutuksesta sivulta 33 Ajansäästövihje Käytä -sivuston suomenkielisen kotisivun Laske toimitusaika ja -hinta -toimintoa, joka näyttää muutamassa sekunnissa kaikki palveluvaihtoehdot, jotka ovat saatavissa valitsemastasi postinumerosta lähetyksen toimituspaikkaan.

6 4 UPS:n keskeiset palveluvaihtoehdot Vienti UPS:n laajasta palveluvalikoimasta löydät oikean vaihtoehdon maan sisäisille, Eurooppaan suuntautuville tai maailmanlaajuisille lähetyksille. Valitsemalla palvelun, jossa nopeus ja taloudellisuus ovat tasapainossa, voit luottaa siihen, että lähetyksesi ovat hyvissä käsissä. Tuonti UPS:n avulla lähetysten tuonti ja vastaanottaminen on yhtä helppoa kuin vientikin. UPS noutaa lähetyksesi kaikkialta maailmasta ja tarjoaa sinulle samat palveluvaihtoehdot kuin viennissä. Pystyt kontrolloimaan lähetyskuluja ja toimitusaikataulua, ja saat saman laatutakuun niin vientikuin tuontilähetyksillesi. Lisätietoja lisäpalveluista ja -maksuista löydät osasta 4 sivulta 23. *Rahat takaisin -takuu Sisältää rajoituksia. Pyydettäessä rahat takaisin -takuu kattaa hyvityksen lähetyskuluistasi, jos emme yritä toimittaa lähetystä sovitussa aikarajassa. Tämän oppaan sivulla 36 on kattavat tiedot rahat takaisin -takuustamme. Tiedot löytyvät myös kuljetusehdoistamme.

7 PALVELUT 5 Palvelu Kuvaus Ominaisuudet Tuonti UPS Express Plus erittäin kiireellisten seuraavan työpäivän lähetysten toimituksiin Euroopassa ja toisen työpäivän lähetyksiin Pohjois-Amerikkaan, toimitus työpäivän alkuun mennessä UPS Express seuraavan aamupäivän toimituksiin EU:n alueella ja nopeaan toimitukseen kaikkialle maailmaan UPS Express Saver SM seuraavan päivän toimituksiin Euroopan alueella sekä nopeisiin, taloudellisiin toimituksiin Pohjois-Amerikkaan, Aasiaan ja Afrikkaan UPS Standard aikatauluun sidottuihin toimituksiin kaikkialle Euroopassa UPS Expedited aikatauluun sidottuihin Euroopan ulkopuolisiin toimituksiin useimpiin Euroopan liikekeskuksiin klo 9.00 mennessä 60 %:iin kaikista yrityksistä Yhdysvalloissa ja merkittäviin liikekeskuksiin Kanadassa toisena työpäivänä klo 8.00/8.30 mennessä 70 %:iin kaikista yrityksistä Yhdysvalloissa ja merkittäviin liiketoimintakeskuksiin Kanadassa toisena työpäivänä klo 9.00 mennessä useimpiin Aasian liikekeskuksiin toisena työpäivänä klo 9.00 mennessä. klo 10.30/12.00 mennessä noin 70 %:iin kaikista EU:n, Liechtensteinin, Norjan ja Sveitsin liikeosoitteista toisena työpäivänä klo mennessä yli 75 %:iin kaikista USA:n yrityksistä ja Kanadan tärkeimmistä liikekeskuksista toisena työpäivänä klo mennessä 90 %:iin kaikista USA:n yrityksistä ja Kanadan tärkeimmistä liikekeskuksista valikoiduille Aasian alueille klo tai viimeistään klo mennessä 2 3 työpäivässä toimitus useimpiin Suomen liiketoimintakeskuksiin seuraavana päivänä keskipäivään (klo 12.00) mennessä. lähes kaikkiin liikekeskuksiin EU:n alueella, Liechtensteinissa, Norjassa sekä Sveitsissä seuraavana työpäivänä kaikkiin yrityksiin Yhdysvalloissa ja merkittäviin liikekeskuksiin Kanadassa toisen työpäivän loppuun mennessä kautta Aasian työpäivän loppuun mennessä 2 3 työpäivässä. Luotettavat toimitukset kaikkialle Eurooppaan 1 5 työpäivässä. Löydät helposti toimitusajat UPS Standard -lähetyksille Suomen kotisivuilta kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) osoitteesta Luotettavat toimitukset tärkeimmille markkinoille ja tärkeimmiltä markkinoilta Euroopan ulkopuolella. Löydät helposti toimitusajat UPS Expedited -lähetyksille Suomen kotisivuilta kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) osoitteesta Rahat takaisin -takuu* Rahat takaisin -takuu* Taloudellinen vaihtoehto UPS Express -palvelulle sisältäen rahat takaisin -takuun. Tämä maailmanlaajuinen palvelu on käytettävissä yli 200 maahan ja alueelle. UPS Express Saver -palvelua kutsutaan joskus myös UPS Saver -palveluksi. Nopeus ja taloudellisuus yhdistyvät tasapainoisesti kaikkialla Euroopassa. UPS Standard -palvelu kahden EU-jäsenvaltion välillä rajoittuu vapaassa liikenteessä oleviin tavaroihin. UPS Standard -palveluun sisältyy tarvittaessa tulliselvitys lähetyksissä, joihin liittyy EU:n ulkopuolisia maita. Nopeus ja taloudellisuus yhdistyvät tasapainoisesti ja maailmanlaajuisesti. Toimitukset tärkeisiin Suomen liikeosoitteisiin seuraavana työpäivänä klo 9.00 mennessä lähes kaikista kotimaan liikekeskuksista. Tuonti useisiin Suomen liikeosoitteisiin EU-maista klo mennessä. EU:n ulkopuolisista maista tuonti tapahtuu noin 1-2 päivässä. Tuonti kaikkialta Euroopasta (sekä EU-maista että EU:n ulkopuolelta) lähes kaikkialle Suomessa seuraavan työpäivän aikana. Maihin kuuluvat Albania, Valko-Venäjä, Bosnia, Kroatia, Islanti, Makedonia, Moldova, Montenegro, Venäjä, Serbia, Turkki ja Ukraina. Nopea ja taloudellinen toimitus maailman toiselta puolelta. Saatavilla tuontilähetyksille Euroopan alueelta silloin, kun tarvitaan edullista ja aikatauluun sidottua palvelua. Saatavilla tuontilähetyksille tärkeimmiltä Euroopan ulkopuolisilta markkinoilta, kun tarvitaan sekä edullisuutta että luotettavuutta. PALVELUN SAATAVUUS

8 6 Tarkista vyöhyketaulukosta, mihin voit lähettää ja mistä voit vastaanottaa lähetyksen Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited A Alankomaat EU (Hollanti) NL p Alankomaiden Antillit AN Albania AL Algeria DZ Andorra AD 6 6 Angola AO Anguilla AI Antigua ja Barbuda AG Argentiina AR p Armenia AM p Aruba AW Australia AU p Azerbaidzan AZ Azorit EU PT 4 4 B Bahamasaaret BS p Bahrain BH Bangladesh BD p Barbados BB Barbuda (Antigua) AG Belgia EU BE Belize BZ 9 Benin BJ Bermuda BM Bhutan BT Bolivia BO Bonaire (Alankomaiden Antillit) AN Bosnia-Hertsegovina BA Botswana BW Brasilia BR p Brittiläiset Neitsytsaaret VG Brunei BN p Bulgaria EU BG Burkina Faso BF Burundi BI 10 C Cayman-saaret KY Ceuta ES 6 Chile CL p Cooksaaret CK 10 Costa Rica CR Côte d Ivoire (Norsunluurannikko) CI Curacao (Alankomaiden Antillit) AN D Djibouti DJ Dominica DM Dominikaaninen tasavalta DO p E Ecuador EC p Egypti EG El Salvador SV p Englanti EU GB p Eritrea ER IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Espanja EU ES p (lukuun ottamatta Ceuta, Kanariansaaret ja Melilla) Etelä-Afrikka ZA Etelä-Korea KR Etiopia ET F Fidzi FJ Filippiinit PH p Färsaaret FO 6 G Gabon GA Gambia GM Gaza (Länsiranta) PS Georgia GE p Ghana GH Gibraltar GI Grenada GD Grönlanti GL 6 Guadeloupe GP Guam GU Guatemala GT p Guinea GN Guinea-Bissau GW Guyana GY p H Haiti HT p Hollanti EU (Alankomaat) NL p Honduras HN p Hongkong HK I Indonesia ID p Intia IN p Irak IQ 9 6 Irlannin tasavalta EU IE Islanti IS Iso-Britannia EU GB p a a a a Englanti EU GB p Pohjois-Irlanti EU GB Skotlanti EU GB p Wales EU GB Israel IL Italia EU IT p Itä-Timor TL 10 Itävalta EU AT J Jamaika JM p Japani JP p Jemen YE Jordania JO K Kambodža KH p Kamerun CM Kanaalisaaret (Guernsey) GG

9 MAAILMANLAAJUINEN VYÖHYKETAULUKKO 7 PALVELUN SAATAVUUS Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Kanaalisaaret (Jersey) JE Kanada CA p Kanariansaaret IC p 6 5 Kap Verden saaret CV p Kazakhstan KZ p Kenia KE Keski-Afrikan tasavalta CF 10 Kiinan kansantasavalta CN p Kirgisia KG Kiribati KI 10 Kolumbia CO p Komorit KM Kongo (Brazzaville) CG Kongon demokraattinen tasavalta CD Korea, Etelä- KR Kosovo RS Kosrae (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Kreikka EU GR p Kroatia HR p Kuwait KW Kypros EU CY L Laos LA Latvia EU LV Lesotho LS 10 Libanon LB Liberia LR Libya LY Liechtenstein LI Liettua EU LT Luxemburg EU LU Länsi-Samoa WS Länsiranta (Gaza) PS M Macao MO Madagaskar MG Madeira EU PT 4 4 Makedonia (FYROM) MK Malawi MW Malediivit MV 10 Malesia MY p Mali ML Malta EU MT Marokko MA Marshallin saaret MH 10 Martinique MQ Mauretania MR Mauritius MU Mayotte YT Meksiko MX p Melilla ES 6 Mikronesian liittovaltio FM 10 Moldova MD p Monaco MC Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet Mongolia MN Montenegro ME Montserrat MS Mosambik MZ 10 N Namibia NA Nepal NP p Nevis (Saint Kitts) KN Nicaragua NI Niger NE Nigeria NG Norja NO p Norsunluurannikko (Côte d Ivoire) CI O Oman OM P Pakistan PK p Palau PW 10 Panama PA p Papua-Uusi-Guinea PG 10 Paraguay PY Peru PE p Pohjois-Irlanti EU GB Pohjois-Mariaanit MP p Ponape (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Portugali EU PT p (lukuun ottamatta Azorit ja Madeira) Puerto Rico PR p Puola EU PL p Päiväntasaajan Guinea GQ 10 Q Qatar QA R Ranska EU FR p Ranskan Guayana GF 9 Ranskan Polynesia PF Reunion RE Romania EU RO Rota (Pohjois-Mariaanit) MP p Ruanda RW 10 Ruotsi EU SE p Tällä taulukolla voidaan selvittää halutun palveluvaihtoehdon saatavuus eri kohteisiin sekä oikea vyöhykenumero lähetykselle. Vyöhykkeiden avulla lasketaan lähetyksen hinta. Kaukoaluelisä saattaa koskea tiettyjä alueita. Tarkista oikea vyöhykenumero seuraavilta riveiltä. IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Palveluvaihtoehtojen saatavuus voidaan tarkistaa lähtö- ja määräpaikan postinumeron tarkkuudella Suomen kotisivuilta osoitteesta löytyvän laskurin avulla kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) tai ottamalla yhteyttä UPS:n asiakaspalveluun. Jos et määritä palvelua erikseen, lähetys lähetetään ja laskutetaan automaattisesti UPS Expressinä, jos mahdollista.

10 8 Tarkista vyöhyketaulukosta, mihin voit lähettää ja mistä voit vastaanottaa lähetyksen Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited S Saba (Alankomaiden Antillit) AN Saint Barthelemy GP Saint Christopher (Saint Kitts) KN Saint Croix VI (Yhdysvaltain Neitsytsaaret) Saint Eustatius AN (Alankomaiden Antillit) Saint John VI (Yhdysvaltain Neitsytsaaret) Saint Kitts (Saint Christopher) KN Saint Lucia LC Saint Maarten AN (Alankomaiden Antillit) Saint Martin (Guadeloupe) GP Saint Thomas VI (Yhdysvaltain Neitsytsaaret) Saint Vincent ja Grenadiinit VC Saipan (Pohjois-Mariaanit) MP Saksa EU DE p Salomonsaaret SB Sambia ZM San Marino SM p Saudi-Arabia SA Senegal SN Serbia RS Seychellit SC Sierra Leone SL Singapore SG p Skotlanti EU GB p Slovakian tasavalta EU SK Slovenia EU SI Sri Lanka LK p Suomi EU FI p UPS:n palvelualue kattaa miltei koko kotimaan alueen. Lisätietoja saat asiakaspalvelusta. Surinam SR Sveitsi CH p (Express Plus -palvelulla vain Express Envelopeja asiakirjalähetykset) Swazimaa SZ 10 Syyria SY T Tadzikistan TJ p 9 Tahiti PF Taiwan TW p Tansania TZ Tanska EU DK p Thaimaa TH p Tinian (Pohjois-Mariaanit) MP p Togo TG Tonga TO 10 Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet Tällä taulukolla voidaan selvittää halutun palveluvaihtoehdon saatavuus eri kohteisiin sekä oikea vyöhykenumero lähetykselle. Vyöhykkeiden avulla lasketaan lähetyksen hinta. Kaukoaluelisä saattaa koskea tiettyjä alueita. Tarkista oikea vyöhykenumero seuraavilta riveiltä. IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Tortola (Brittiläiset Neitsytsaaret) VG Trinidad ja Tobago TT p Truk (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Tsad TD Tsekin tasavalta EU CZ p Tunisia TN Turkki TR Turkmenistan TM 9 Turks- ja Caicos-saaret TC 9 Tuvalu TV 10 U Uganda UG Ukraina UA p Unionsaaret VC (Saint Vincent ja Grenadiinit) Unkari EU HU p Uruguay UY Uusi-Kaledonia NC Uusi-Seelanti NZ p Uzbekistan UZ V Valko-Venäjä (Belarussia) BY p Vanuatu VU 10 Venezuela VE p Venäjä RU p Vietnam VN p Virgin Gorda VG (Brittiläiset Neitsytsaaret) Viro EU EE W Wales EU GB Wallis ja Futuna WF 10 Y Yap (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Yhdistyneet Arabiemiraatit AE Yhdysvallat US Yhdysvaltain Neitsytsaaret VI Yhdysvaltain Samoa AS Z Zimbabwe ZW Palveluvaihtoehtojen saatavuus voidaan tarkistaa lähtö- ja määräpaikan postinumeron tarkkuudella Suomen kotisivuilta osoitteesta löytyvän laskurin avulla kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) tai ottamalla yhteyttä UPS:n asiakaspalveluun. Jos et määritä palvelua erikseen, lähetys lähetetään ja laskutetaan automaattisesti UPS Expressinä, jos mahdollista.

11 9 Osa 2: Lähetyskustannukset UPS-lähetyksen lähetyshinta määräytyy palvelutason, määräpaikan vyöhykkeen, laskutuspainon ja lisämaksujen perusteella. Löydät lähetyksesi hinnan noudattamalla seuraavaa kuutta ohjetta: 1 Varmista, että olet oikeassa osassa. Tämän osan lähetyshintoja käytetään kaikkiin lähteviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin silloin, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. 2 Määritä lähetyksen laskutuspaino. 3 Siirry haluamasi palveluvaihtoehdon sivulle (UPS Express Plus, Express, Express Saver, Standard tai Expedited). 4 Valitse lähetyksesi tyyppiä vastaava taulukko (UPS Express Envelope, asiakirjat tai tavaralähetykset). 5 Tarkista lähetyksesi laskutuspainon ja vyöhykkeen mukainen hinta. 6 Ota huomioon mahdolliset lisämaksut kuten valinnaispalveluiden maksut. (Jos haluat vastaanottaa paketin, jonka laskutusvaihtoehdoksi on valittu laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta, katso vastaanottohinnat sivulta 15.) Ajansäästövihje Laske lähetyksesi kokonaishinta Suomen kotisivuilla osoitteessa olevan UPS:n laskurin avulla kohdassa Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost).

12 10 LÄHETYSHINNAT UPS Express Plus TOIMITUS SEURAAVANA PÄIVÄNÄ EUROOPASSA JA TOISENA TYÖPÄIVÄNÄ POHJOIS-AMERIKKAAN TYÖPÄIVÄN ALKAESSA ERITTÄIN KIIREELLISIIN LÄHETYKSIIN Nämä hinnat koskevat lähteviä kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Noudon tilaaminen Klikkaa Suomen kotisivuilla osoitteessa kohtaa Noudon tilaaminen (Schedule a Collection) tai soita UPS:n asiakaspalveluun numeroon Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 61,55 137,20 137,20 138,85 145,95 150,45 149,25 156,45 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 62,75 165,80 168,35 171,05 189,40 170,20 167,70 182,35 1,0 kg 63,60 176,35 181,60 184,05 199,40 180,70 185,85 208,25 1,5 kg 64,45 186,90 194,85 197,05 209,40 191,20 204,00 234,15 2,0 kg 65,30 197,45 208,15 210,05 219,40 201,70 222,15 260,05 2,5 kg 66,15 208,00 221,40 223,05 229,40 212,20 240,30 285,95 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 62,75 165,80 168,35 171,05 189,40 197,15 197,10 211,75 1,0 kg 63,60 176,35 181,60 184,05 199,40 207,65 215,25 237,80 1,5 kg 64,45 186,90 194,85 197,05 209,40 218,15 233,40 263,85 2,0 kg 65,30 197,45 208,15 210,05 219,40 228,65 251,55 289,90 2,5 kg 66,15 208,00 221,40 223,05 229,40 239,15 269,70 315,95 3,0 kg 66,75 216,55 231,45 231,95 239,60 255,30 286,85 343,85 3,5 kg 67,35 225,10 241,50 240,80 249,80 265,15 304,00 371,75 4,0 kg 67,95 233,65 251,55 249,70 260,00 275,00 321,15 399,65 4,5 kg 68,55 242,20 261,55 258,55 270,20 284,85 338,30 427,55 5,0 kg 69,15 250,75 271,60 267,45 280,40 294,70 355,45 455,45 5,5 kg 69,80 256,45 278,75 276,30 287,30 302,40 368,15 471,50 6,0 kg 70,45 262,15 285,90 285,20 294,15 310,10 380,85 487,55 6,5 kg 71,10 267,85 293,05 294,05 301,05 317,80 393,55 503,60 7,0 kg 71,75 273,55 300,20 302,95 307,95 325,50 406,25 519,65 7,5 kg 72,40 279,25 307,30 311,80 314,80 333,20 418,95 535,70 8,0 kg 73,05 284,95 314,45 320,70 321,70 340,90 431,65 551,75 8,5 kg 73,70 290,65 321,60 329,55 328,60 348,60 444,35 567,80 9,0 kg 74,35 296,35 328,75 338,45 335,45 356,30 457,05 583,85 9,5 kg 75,00 302,05 335,90 347,30 342,35 364,00 469,75 599,90 10 kg 75,65 307,75 343,00 356,20 349,25 371,70 482,45 615,95 11 kg 77,15 313,45 349,90 356,30 356,95 379,10 495,50 639,95 12 kg 78,65 319,15 356,80 363,00 364,65 386,50 508,55 663,95 13 kg 80,15 324,85 363,70 369,75 372,35 393,90 521,60 687,95 14 kg 81,65 330,55 370,55 376,50 380,05 401,30 534,65 711,95 15 kg 83,15 336,25 377,45 383,20 387,75 408,70 547,70 735,95 16 kg 84,65 341,95 384,35 389,95 395,45 416,10 560,75 759,95 17 kg 86,15 347,65 391,20 396,65 403,15 423,50 573,80 783,95 18 kg 87,65 353,35 398,10 403,40 410,85 430,90 586,85 807,95 19 kg 89,15 359,05 405,00 410,15 418,55 438,30 599,90 831,90 20 kg 90,65 364,75 411,85 416,85 426,25 445,70 612,95 855,90 22 kg 93,50 376,50 422,60 427,05 437,25 458,00 641,75 903,30 24 kg 96,35 388,25 433,30 437,25 448,30 470,30 670,55 950,70 26 kg 99,20 400,00 444,00 447,45 459,30 482,60 699,35 998,10 28 kg 102,05 411,75 454,70 457,65 470,30 494,90 728, ,50 30 kg 104,90 423,50 465,40 467,85 481,35 507,20 756, ,90 35 kg 111,80 453,95 496,00 502,65 515,45 545,05 814, ,10 40 kg 118,70 484,40 526,60 537,45 549,55 582,90 878, ,30 45 kg 125,60 514,85 557,20 572,20 583,70 620,75 943, ,50 50 kg 132,50 545,30 587,80 607,00 617,80 658, , ,70 55 kg 139,40 575,75 618,40 641,80 651,95 696, , ,90 60 kg 146,30 606,20 649,00 676,55 686,05 734, , ,10 65 kg 153,20 636,65 679,60 711,35 720,15 772, , ,30 70 kg 160,10 667,10 710,20 746,10 754,30 810, , ,50 Yli 70 kg* Hinta/kg 2,28 9,53 10,14 10,65 10,77 11,57 18,11 29,35 Minimiveloitus 160,10 667,10 710,20 746,10 754,30 810, , ,50

13 LÄHETYSHINNAT 11 UPS Express TOIMITUS SEURAAVAN AAMUPÄIVÄN AIKANA EU-ALUEELLE JA NOPEA TOIMITUS KAIKKIALLE MAAILMASSA UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 32,15 83,40 83,40 85,05 92,15 98,85 96,65 97,95 95,45 102,65 105,60 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 33,35 112,00 114,55 117,25 135,60 135,65 116,40 117,30 113,90 128,55 130,25 1,0 kg 34,20 122,55 127,80 130,25 145,60 149,60 126,90 131,90 132,05 154,45 159,70 1,5 kg 35,05 133,10 141,05 143,25 155,60 163,50 137,40 146,50 150,20 180,35 189,15 2,0 kg 35,90 143,65 154,35 156,25 165,60 177,45 147,90 161,10 168,35 206,25 218,60 2,5 kg 36,75 154,20 167,60 169,25 175,60 191,35 158,40 175,70 186,50 232,15 248,05 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 33,35 112,00 114,55 117,25 135,60 135,65 143,35 134,45 143,30 157,95 159,35 1,0 kg 34,20 122,55 127,80 130,25 145,60 149,60 153,85 149,05 161,45 184,00 188,80 1,5 kg 35,05 133,10 141,05 143,25 155,60 163,50 164,35 163,65 179,60 210,05 218,25 2,0 kg 35,90 143,65 154,35 156,25 165,60 177,45 174,85 178,25 197,75 236,10 247,70 2,5 kg 36,75 154,20 167,60 169,25 175,60 191,35 185,35 192,85 215,90 262,15 277,15 3,0 kg 37,35 162,75 177,65 178,15 185,80 205,05 201,50 207,40 233,05 290,05 306,65 3,5 kg 37,95 171,30 187,70 187,00 196,00 218,80 211,35 221,95 250,20 317,95 336,15 4,0 kg 38,55 179,85 197,75 195,90 206,20 232,50 221,20 236,50 267,35 345,85 365,65 4,5 kg 39,15 188,40 207,75 204,75 216,40 246,25 231,05 251,05 284,50 373,75 395,15 5,0 kg 39,75 196,95 217,80 213,65 226,60 259,95 240,90 267,95 301,65 401,65 424,65 5,5 kg 40,40 202,65 224,95 222,50 233,50 267,95 248,60 276,55 314,35 417,70 444,50 6,0 kg 41,05 208,35 232,10 231,40 240,35 275,95 256,30 285,15 327,05 433,75 464,35 6,5 kg 41,70 214,05 239,25 240,25 247,25 283,95 264,00 293,75 339,75 449,80 484,20 7,0 kg 42,35 219,75 246,40 249,15 254,15 292,00 271,70 302,35 352,45 465,85 504,05 7,5 kg 43,00 225,45 253,50 258,00 261,00 300,00 279,40 310,95 365,15 481,90 523,90 8,0 kg 43,65 231,15 260,65 266,90 267,90 308,00 287,10 319,55 377,85 497,95 543,75 8,5 kg 44,30 236,85 267,80 275,75 274,80 316,00 294,80 328,15 390,55 514,00 563,60 9,0 kg 44,95 242,55 274,95 284,65 281,65 324,00 302,50 336,75 403,25 530,05 583,45 9,5 kg 45,60 248,25 282,10 293,50 288,55 332,00 310,20 345,35 415,95 546,10 603,30 10 kg 46,25 253,95 289,20 302,40 295,45 340,00 317,90 353,95 428,65 562,15 623,15 11 kg 47,75 259,65 296,10 302,50 303,15 346,95 325,30 361,25 441,70 586,15 653,15 12 kg 49,25 265,35 303,00 309,20 310,85 353,90 332,70 368,55 454,75 610,15 683,15 13 kg 50,75 271,05 309,90 315,95 318,55 360,80 340,10 375,85 467,80 634,15 713,15 14 kg 52,25 276,75 316,75 322,70 326,25 367,75 347,50 383,15 480,85 658,15 743,15 15 kg 53,75 282,45 323,65 329,40 333,95 374,70 354,90 390,45 493,90 682,15 773,15 16 kg 55,25 288,15 330,55 336,15 341,65 381,65 362,30 397,75 506,95 706,15 803,15 17 kg 56,75 293,85 337,40 342,85 349,35 388,55 369,70 405,05 520,00 730,15 833,15 18 kg 58,25 299,55 344,30 349,60 357,05 395,50 377,10 412,35 533,05 754,15 863,15 19 kg 59,75 305,25 351,20 356,35 364,75 402,45 384,50 419,65 546,10 778,10 893,15 20 kg 61,25 310,95 358,05 363,05 372,45 409,40 391,90 426,95 559,15 802,10 923,15 22 kg 64,10 322,70 368,80 373,25 383,45 423,00 404,20 441,00 587,95 849,50 982,60 24 kg 66,95 334,45 379,50 383,45 394,50 436,60 416,50 455,05 616,75 896, ,05 26 kg 69,80 346,20 390,20 393,65 405,50 450,25 428,80 469,10 645,55 944, ,50 28 kg 72,65 357,95 400,90 403,85 416,50 463,85 441,10 483,15 674,35 991, ,95 30 kg 75,50 369,70 411,60 414,05 427,55 477,45 453,40 497,20 703, , ,40 35 kg 82,40 400,15 442,20 448,85 461,65 517,10 491,25 538,40 760, , ,00 40 kg 89,30 430,60 472,80 483,65 495,75 556,70 529,10 579,60 825, , ,60 45 kg 96,20 461,05 503,40 518,40 529,90 596,35 566,95 620,80 889, , ,20 50 kg 103,10 491,50 534,00 553,20 564,00 635,95 604,80 662,00 954, , ,80 55 kg 110,00 521,95 564,60 588,00 598,15 675,60 642,65 703, , , ,40 60 kg 116,90 552,40 595,20 622,75 632,25 715,20 680,50 744, , , ,00 65 kg 123,80 582,85 625,80 657,55 666,35 754,85 718,35 785, , , ,60 70 kg 130,70 613,30 656,40 692,30 700,50 794,50 756,20 826, , , ,20 LÄHETYSHINNAT Yli 70 kg* Hinta/kg 1,86 8,76 9,37 9,89 10,00 11,35 10,80 11,81 17,34 28,58 32,81 Minimiveloitus 130,70 613,30 656,40 692,30 700,50 794,50 756,20 826, , , ,20

14 12 LÄHETYSHINNAT UPS Express Saver SEURAAVAN PÄIVÄN TOIMITUKSIIN EU-ALUEELLE SEKÄ NOPEISIIN, TALOUDELLISIIN TOIMITUKSIIN POHJOIS-AMERIKKAAN, AASIAAN JA AFRIKKAAN UPS Express Saver -hinnat koskevat lähteviä kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. UPS Standard -hinnat koskevat lähteviä EU-maiden, Liechtensteinin, Norjan ja Sveitsin lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Noudon tilaaminen Klikkaa Suomen kotisivuilla osoitteessa kohtaa Noudon tilaaminen (Schedule a Collection) tai soita UPS:n asiakaspalveluun numeroon Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg tai 100 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 28,90 73,15 73,15 74,15 81,45 84,90 85,15 92,35 92,55 98,25 101,05 102,15 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 30,25 94,90 97,15 99,05 105,15 106,35 99,45 110,70 110,35 123,05 124,55 125,50 1,0 kg 31,00 103,95 109,35 111,15 113,50 121,00 109,25 124,40 127,95 147,85 152,75 155,25 1,5 kg 31,75 113,00 121,55 123,25 121,85 135,65 119,05 138,15 145,55 172,65 180,95 185,00 2,0 kg 32,50 122,05 133,75 135,35 130,20 150,30 128,85 151,90 163,15 197,45 209,15 214,75 2,5 kg 33,25 131,10 145,95 147,45 138,55 164,95 138,60 165,65 180,75 222,25 237,35 244,55 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 30,25 94,90 97,15 99,05 105,15 106,35 114,75 126,75 138,95 151,15 152,55 151,65 1,0 kg 31,00 103,95 109,35 111,15 113,50 121,00 124,50 140,50 156,55 176,05 180,75 181,40 1,5 kg 31,75 113,00 121,55 123,25 121,85 135,65 134,30 154,25 174,15 200,90 208,95 211,15 2,0 kg 32,50 122,05 133,75 135,35 130,20 150,30 144,10 167,95 191,75 225,80 237,10 240,95 2,5 kg 33,25 131,10 145,95 147,45 138,55 164,95 153,85 181,70 209,35 250,70 265,30 270,70 3,0 kg 33,85 138,50 154,70 156,75 149,05 179,40 162,85 195,45 225,95 277,40 293,50 300,45 3,5 kg 34,45 145,90 163,40 166,05 159,55 193,85 171,80 209,20 242,60 304,05 321,70 330,20 4,0 kg 35,05 153,30 172,15 175,35 170,05 208,30 180,80 222,95 259,25 330,70 349,90 359,95 4,5 kg 35,65 160,70 180,90 184,65 180,55 222,75 189,75 236,65 275,85 357,40 378,05 389,75 5,0 kg 36,25 168,10 189,65 193,95 197,65 246,00 198,75 252,60 292,50 384,05 406,25 419,50 5,5 kg 36,85 173,75 200,45 205,75 205,10 253,60 205,55 260,70 304,75 399,35 425,25 442,30 6,0 kg 37,45 179,45 207,10 212,10 212,55 261,20 212,35 268,80 317,05 414,70 444,30 465,10 6,5 kg 38,05 185,15 213,80 218,45 220,00 268,80 219,15 276,90 329,30 430,00 463,30 487,95 7,0 kg 38,65 190,80 220,45 224,80 227,45 276,40 225,90 285,05 341,55 445,30 482,30 510,75 7,5 kg 39,25 196,50 227,10 231,15 234,90 284,00 232,70 293,15 353,85 460,60 501,30 533,55 8,0 kg 39,85 202,20 233,80 237,50 242,35 291,60 239,50 301,25 366,10 475,90 520,35 556,40 8,5 kg 40,45 207,90 240,45 243,85 249,80 299,20 246,30 309,35 378,35 491,25 539,35 579,20 9,0 kg 41,05 213,55 247,10 250,20 257,25 306,80 253,10 317,50 390,65 506,55 558,35 602,00 9,5 kg 41,65 219,85 253,80 256,55 264,70 314,40 259,90 325,60 402,90 521,85 577,35 624,85 10 kg 42,25 225,10 260,45 262,90 272,15 322,00 266,70 333,70 415,20 537,15 596,40 647,65 11 kg 43,60 230,35 266,65 269,40 279,40 328,65 273,15 340,55 427,80 560,15 625,10 676,75 12 kg 44,95 235,65 272,85 275,90 286,65 335,30 279,65 347,40 440,45 583,10 653,80 705,85 13 kg 46,30 240,90 279,05 282,40 293,90 341,95 286,15 354,25 453,05 606,05 682,45 734,95 14 kg 47,65 246,20 285,30 288,90 301,15 348,60 292,65 361,10 465,70 629,05 711,15 764,05 15 kg 49,00 251,45 291,50 295,40 308,40 355,25 299,15 367,95 478,30 652,00 739,85 793,15 16 kg 50,35 256,75 297,70 301,90 315,65 361,90 305,60 374,75 490,95 674,95 768,55 822,25 17 kg 51,70 262,00 303,90 308,40 322,90 368,55 312,10 381,60 503,55 697,95 797,25 851,35 18 kg 53,05 267,30 310,10 314,90 330,15 375,20 318,60 388,45 516,20 720,90 825,95 880,45 19 kg 54,40 272,55 316,30 321,40 337,40 381,85 325,10 395,30 528,80 743,85 854,65 909,55 20 kg 55,75 277,85 322,50 327,90 344,65 388,50 331,60 402,15 541,40 766,85 883,35 938,65 22 kg 58,00 288,30 333,15 338,35 355,15 401,20 342,40 415,45 569,35 812,10 940,30 995,95 24 kg 60,25 298,70 343,80 348,80 365,65 413,90 353,20 428,70 597,30 857,40 997, ,25 26 kg 62,50 309,15 354,45 359,25 376,15 426,60 364,00 442,00 625,25 902, , ,55 28 kg 64,75 319,60 365,10 369,70 386,65 439,30 374,75 455,30 653,15 947, , ,80 30 kg 67,00 330,05 375,75 380,15 397,15 452,00 385,55 468,55 681,10 993, , ,10 35 kg 73,45 357,15 404,30 411,75 429,50 489,80 418,60 507,45 736, , , ,65 40 kg 79,90 384,25 432,85 443,35 461,85 527,60 451,60 546,35 799, , , ,15 45 kg 86,35 411,30 461,35 474,95 494,20 565,40 484,60 585,25 862, , , ,65 50 kg 92,80 438,40 489,90 506,55 526,55 603,20 517,60 624,10 925, , , ,20 55 kg 99,25 465,50 518,45 538,15 558,90 641,00 550,60 663,00 987, , , ,70 60 kg 105,70 492,60 547,00 569,75 591,25 678,80 583,60 701, , , , ,20 65 kg 112,15 519,70 575,50 601,35 623,60 716,60 616,60 740, , , , ,75 70 kg 118,60 546,80 604,05 632,95 655,95 754,40 649,60 779, , , , ,25 Yli 70 kg* Hinta/kg 1,69 7,81 8,62 9,04 9,37 10,77 9,28 11,13 16,79 27,34 31,40 33,78 Minimiveloitus 118,60 546,80 604,05 632,95 655,95 754,40 649,60 779, , , , ,25

15 LÄHETYSHINNAT 13 UPS Standard AIKATAULUUN SIDOTTU TOIMITUS EUROOPPAAN Tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 1 kg 90,25 100,95 106,10 108,25 108,65 112,35 119,95 2 kg 92,10 105,85 116,05 119,00 119,55 120,95 126,50 3 kg 93,95 110,75 123,45 127,20 128,35 129,55 133,05 4 kg 95,80 115,65 127,25 130,55 131,65 133,95 139,60 5 kg 97,65 120,55 131,05 133,90 134,95 138,35 146,15 6 kg 98,50 122,85 133,20 136,15 137,15 140,35 149,35 7 kg 99,35 125,15 135,35 138,45 139,35 142,35 152,55 8 kg 100,20 127,45 137,50 140,70 141,55 144,35 155,75 9 kg 101,05 129,75 139,65 143,00 143,75 146,35 158,95 10 kg 101,90 132,05 141,80 145,25 145,95 148,35 162,15 11 kg 102,80 134,35 143,20 146,55 147,30 150,35 164,00 12 kg 103,70 136,65 144,60 147,85 148,65 152,35 165,85 13 kg 104,60 138,95 146,00 149,10 150,00 154,35 167,70 14 kg 105,50 141,25 147,40 150,40 151,35 156,35 169,55 15 kg 106,40 143,55 148,80 151,70 152,70 158,35 171,40 16 kg 107,30 145,85 150,20 153,00 154,05 160,35 173,25 17 kg 108,20 148,15 151,60 154,30 155,40 162,35 175,10 18 kg 109,10 150,45 153,00 155,55 156,75 164,35 176,95 19 kg 110,00 152,75 154,40 156,85 158,10 166,35 178,80 20 kg 110,90 155,05 155,80 158,15 159,45 168,35 180,65 21 kg 111,80 155,75 157,20 159,50 160,80 169,80 182,50 22 kg 112,70 156,45 158,60 160,85 162,15 171,25 184,35 23 kg 113,60 157,15 160,00 162,20 163,50 172,70 186,20 24 kg 114,50 157,85 161,40 163,50 164,85 174,15 188,05 25 kg 115,40 158,55 162,80 164,85 166,20 175,60 189,90 26 kg 116,30 159,25 164,20 166,20 167,55 177,05 191,75 27 kg 117,20 159,95 165,60 167,55 168,90 178,50 193,60 28 kg 118,10 160,65 167,00 168,90 170,25 179,95 195,45 29 kg 119,00 161,35 168,40 170,25 171,60 181,40 197,30 30 kg 119,90 162,05 169,80 171,55 172,95 182,85 199,15 31 kg 120,80 162,75 171,20 172,90 174,30 184,30 201,00 32 kg 121,70 163,45 172,60 174,25 175,65 185,75 202,85 33 kg 122,60 164,15 174,00 175,60 177,00 187,20 204,70 34 kg 123,50 164,85 175,40 176,95 178,35 188,65 206,55 35 kg 124,40 165,55 176,80 178,30 179,70 190,10 208,40 40 kg 127,50 170,30 182,45 184,10 185,65 195,90 216,05 45 kg 130,60 175,05 188,10 189,95 191,60 201,70 223,70 50 kg 133,70 179,80 193,75 195,75 197,55 207,50 231,35 55 kg 136,80 184,55 199,40 201,60 203,50 213,30 239,00 60 kg 139,90 189,30 205,05 207,45 209,45 219,10 246,65 65 kg 143,00 194,05 210,70 213,25 215,40 224,90 254,30 70 kg 146,10 198,80 216,35 219,10 221,35 230,70 261,95 75 kg* 149,20 203,55 222,00 224,90 227,30 236,50 269,60 80 kg* 152,30 208,30 227,65 230,75 233,25 242,30 277,25 85 kg* 155,40 213,05 233,30 236,60 239,20 248,10 284,90 90 kg* 158,50 217,80 238,95 242,40 245,15 253,90 292,55 95 kg* 161,60 222,55 244,60 248,25 251,10 259,70 300, kg* 164,70 227,30 250,25 254,10 257,05 265,50 307,85 LÄHETYSHINNAT Yli 100 kg* Hinta/kg 1,64 2,27 2,50 2,54 2,57 2,65 3,07 Minimiveloitus 164,70 227,30 250,25 254,10 257,05 265,50 307,85

16 14 LÄHETYSHINNAT UPS Expedited AIKATAULUUN SIDOTTU TOIMITUS EUROOPAN ULKOPUOLELLE UPS Expedited -hinnat koskevat lähteviä kansainvälisiä lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Noudon tilaaminen Klikkaa Suomen kotisivuilla osoitteessa kohtaa Noudon tilaaminen (Schedule a Collection) tai soita UPS:n asiakaspalveluun numeroon Huomautuksia Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 100 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K Tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 1 kg 135,00 155,55 176,20 2 kg 160,10 187,40 220,50 3 kg 185,20 219,25 264,80 4 kg 210,30 251,10 309,10 5 kg 235,40 282,95 353,40 6 kg 249,70 307,05 383,95 7 kg 264,00 331,15 414,50 8 kg 278,30 355,25 445,05 9 kg 292,60 379,35 475,60 10 kg 306,90 403,45 506,15 11 kg 311,70 417,10 521,05 12 kg 316,50 430,75 535,95 13 kg 321,30 444,40 550,85 14 kg 326,10 458,05 565,75 15 kg 330,90 471,70 580,65 16 kg 335,70 485,35 595,55 17 kg 340,50 499,00 610,45 18 kg 345,30 512,65 625,35 19 kg 350,10 526,30 640,25 20 kg 354,90 539,95 655,15 21 kg 358,80 542,80 662,65 22 kg 362,70 545,65 670,15 23 kg 366,60 548,50 677,65 24 kg 370,50 551,35 685,15 25 kg 374,40 554,20 692,65 26 kg 378,30 557,05 700,15 27 kg 382,20 559,90 707,65 28 kg 386,10 562,75 715,15 29 kg 390,00 565,60 722,65 30 kg 393,90 568,45 730,15 31 kg 397,80 571,30 737,65 32 kg 401,70 574,15 745,15 33 kg 405,60 577,00 752,65 34 kg 409,50 579,85 760,15 35 kg 413,40 582,70 767,65 40 kg 428,40 599,60 787,05 45 kg 443,40 616,50 806,45 50 kg 458,40 633,40 825,85 55 kg 473,40 650,30 845,25 60 kg 488,40 667,20 864,65 65 kg 503,40 684,10 884,05 70 kg 518,40 701,00 903,45 75 kg* 542,60 717,90 922,85 80 kg* 566,80 734,80 942,25 85 kg* 591,00 751,70 961,65 90 kg* 615,20 768,60 981,05 95 kg* 639,40 785, , kg* 663,60 802, ,85 Yli 100 kg* Hinta/kg 6,63 8,02 10,19 Minimiveloitus 663,60 802, ,85

17 15 Osa 3: Vastaanottokustannukset Tuontilähetysten täydellinen hallinta Tuontilähetysten vastaanottaminen voi olla yhtä tärkeää kuin vientilähetysten kontrollointi. UPS noutaa lähetyksesi kaikkialta maailmassa ja tarjoaa sinulle samat palveluvaihtoehdot kuin vientituotteita lähettäessäsi. Valuuttaheilahtelujen vaikutusten välttämiseksi hintamme ovat kiinteitä, ja ne ilmoitetaan EUR. Kun vastaanotat lähetyksen, voit siis kontrolloida lähetyskuluja ja toimitusajankohtaa sekä valita sopivan palveluvaihtoehdon, jolla on sama laatutakuu kuin vientituotteita lähettäessäsi. UPS-lähetyksen vastaanottohinta määräytyy palvelutason, lähtöpaikan vyöhykkeen, laskutuspainon ja lisämaksujen perusteella. Löydät lähetyksesi hinnan noudattamalla seuraavaa kuutta vaihetta: 1 Varmista, että olet oikeassa osassa. Tämän osan vastaanottohintoja käytetään kaikkiin saapuviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin vain silloin, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. 2 Määritä lähetyksen laskutuspaino. 3 Siirry haluamasi palveluvaihtoehdon sivulle (UPS Express Plus, Express, Express Saver, Standard tai Expedited). 4 Valitse lähetyksesi tyyppiä vastaava taulukko (UPS Express Envelope, asiakirjat tai tavaralähetykset). 5 Tarkista lähetyksesi laskutuspainon ja vyöhykkeen mukainen hinta. 6 Ota huomioon mahdolliset lisämaksut kuten valinnaispalveluiden maksut. (Jos haluat lähettää paketin, jonka laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta, katso lähetyshinnat sivulta 9.) Tärkeä huomautus Varmistu siitä, että lähettäjä merkitsee UPS:n lähetysasiakirjoihin sinun UPS-asiakasnumerosi. Tuonninohjauslomake (Inbound Routing Form) Voit tiedottaa hankkijoillesi, että olet valinnut UPS:n kansainvälisiä tuontikuljetuksiasi varten yksinkertaisesti täyttämällä tuonninohjauslomakkeemme kutakin eri hankkijaa varten ja lähettämällä ne alkuperäisinä UPS:lle. Lomakkeita saat lisää verkkosivuiltamme osoitteesta napsauttamalla Tukipalvelut (Support) -välilehteä, sitten Pakkauksen valmisteleminen (Preparing your Package) ja valitsemalla Dokumentit ja rahtikirjat (Documentation and Labels) tai soittamalla UPS:n asiakaspalveluun numeroon Ajansäästövihje Löydät vastaanottohinnat myös Suomen kotisivuilta osoitteesta osiosta Tukipalvelut (Support).

18 16 VASTAANOTTOHINNAT UPS Express Plus TOIMITUS SEURAAVANA AAMUNA TYÖPÄIVÄN ALKAESSA SAAPUVIIN KOTIMAAN LÄHETYKSIIN Nämä hinnat koskevat saapuvia kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun vastaanottaja tai vastaanottomaassa sijaitseva kolmas osapuoli maksaa lähetyksen. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. Tarkista Express Plus -palvelun saatavuus tarvittaessa asiakaspalvelusta soittamalla numeroon K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke 1 EUR 61,55 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 62,75 1,0 kg 63,60 1,5 kg 64,45 2,0 kg 65,30 2,5 kg 66,15 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke EUR 1 Paino 0,5 kg 62,75 1,0 kg 63,60 1,5 kg 64,45 2,0 kg 65,30 2,5 kg 66,15 3,0 kg 66,75 3,5 kg 67,35 4,0 kg 67,95 4,5 kg 68,55 5,0 kg 69,15 5,5 kg 69,80 6,0 kg 70,45 6,5 kg 71,10 7,0 kg 71,75 7,5 kg 72,40 8,0 kg 73,05 8,5 kg 73,70 9,0 kg 74,35 9,5 kg 75,00 10 kg 75,65 11 kg 77,15 12 kg 78,65 13 kg 80,15 14 kg 81,65 15 kg 83,15 16 kg 84,65 17 kg 86,15 18 kg 87,65 19 kg 89,15 20 kg 90,65 22 kg 93,50 24 kg 96,35 26 kg 99,20 28 kg 102,05 30 kg 104,90 35 kg 111,80 40 kg 118,70 45 kg 125,60 50 kg 132,50 55 kg 139,40 60 kg 146,30 65 kg 153,20 70 kg 160,10 Yli 70 kg* Hinta/kg 2,28 Minimiveloitus 160,10

19 VASTAANOTTOHINNAT 17 UPS Express TOIMITUS SEURAAVAN AAMUPÄIVÄN AIKANA EU-ALUEELTA JA NOPEA TOIMITUS TOISELTA PUOLELTA MAAILMAA UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 32,15 46,70 47,80 67,80 59,65 60,20 65,25 44,30 49,30 51,70 54,15 52,70 58,60 76,70 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 33,35 67,45 68,65 76,05 88,30 89,25 84,60 64,15 53,85 55,95 58,60 57,20 67,60 191,65 1,0 kg 34,20 75,60 76,80 84,30 99,35 100,35 94,30 74,60 60,75 65,00 68,00 66,20 84,35 229,95 1,5 kg 35,05 83,75 84,95 92,55 110,40 111,45 104,00 85,05 67,65 74,05 77,40 75,15 101,10 268,25 2,0 kg 35,90 91,90 93,10 100,80 121,45 122,55 113,70 95,50 74,55 83,10 86,80 84,15 117,85 306,55 2,5 kg 36,75 100,05 101,25 109,05 132,50 133,65 123,40 105,95 81,45 92,15 96,20 93,15 134,60 344,85 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 33,35 67,45 68,65 76,05 88,30 89,25 96,75 66,45 67,30 68,30 71,65 58,30 112,60 197,15 1,0 kg 34,20 75,60 76,80 84,30 99,35 100,35 108,80 76,90 77,35 78,20 82,15 69,55 141,85 235,50 1,5 kg 35,05 83,75 84,95 92,55 110,40 111,45 120,85 87,35 87,40 88,10 92,65 80,75 171,10 273,85 2,0 kg 35,90 91,90 93,10 100,80 121,45 122,55 132,90 97,80 97,45 98,00 103,15 91,95 200,35 312,20 2,5 kg 36,75 100,05 101,25 109,05 132,50 133,65 144,95 108,25 107,50 107,90 113,65 103,20 229,60 350,55 3,0 kg 37,35 108,20 109,40 117,30 139,20 140,40 152,30 118,70 117,55 117,80 124,15 114,40 243,10 382,95 3,5 kg 37,95 116,35 117,55 125,55 145,90 147,15 159,65 129,15 127,60 127,70 134,65 125,65 256,60 415,35 4,0 kg 38,55 124,50 125,70 133,80 152,60 153,90 167,00 139,60 137,65 137,60 145,15 136,85 270,10 447,75 4,5 kg 39,15 132,65 133,85 142,05 159,30 160,65 174,35 150,05 147,70 147,50 155,65 148,05 283,60 480,15 5,0 kg 39,75 140,80 142,00 150,30 166,00 167,40 181,70 160,50 157,75 157,40 166,15 159,30 297,10 512,55 5,5 kg 40,40 145,40 147,75 156,05 172,70 174,15 189,05 167,20 164,55 167,05 176,20 170,50 310,60 544,95 6,0 kg 41,05 150,00 153,50 161,80 179,40 180,90 196,40 173,90 171,35 176,70 186,20 181,70 324,10 577,35 6,5 kg 41,70 154,60 159,25 167,55 186,10 187,65 203,75 180,60 178,15 186,35 196,20 192,95 337,60 609,75 7,0 kg 42,35 159,20 165,00 173,30 192,80 194,40 211,10 187,30 184,95 196,00 206,20 204,15 351,10 642,15 7,5 kg 43,00 163,80 170,75 179,05 199,50 201,15 218,45 194,00 191,75 205,65 216,20 215,40 364,60 674,55 8,0 kg 43,65 168,40 176,50 184,80 206,20 207,90 225,80 200,70 198,55 215,30 226,20 226,60 378,10 706,95 8,5 kg 44,30 173,00 182,25 190,55 212,90 214,65 233,15 207,40 205,35 224,95 236,20 237,80 391,60 739,35 9,0 kg 44,95 177,60 188,00 196,30 219,60 221,40 240,50 214,10 212,15 234,60 246,20 249,05 405,10 771,75 9,5 kg 45,60 182,20 193,75 202,05 226,30 228,15 247,85 220,80 218,95 244,25 256,20 260,25 418,60 804,15 10 kg 46,25 186,80 199,50 207,80 233,00 234,90 255,20 227,50 225,75 253,90 266,20 271,50 432,10 836,55 11 kg 47,75 191,40 204,20 214,80 246,10 248,20 269,55 240,20 238,75 271,75 284,75 295,70 452,30 902,00 12 kg 49,25 196,00 208,90 221,80 259,20 261,50 283,90 252,90 251,75 289,60 303,30 319,95 472,50 967,45 13 kg 50,75 200,60 213,60 228,80 272,30 274,80 298,25 265,60 264,75 307,45 321,85 344,20 492, ,90 14 kg 52,25 205,20 218,30 235,80 285,40 288,10 312,60 278,30 277,75 325,30 340,40 368,45 512, ,35 15 kg 53,75 209,80 223,00 242,80 298,50 301,40 326,95 291,05 290,75 343,15 358,95 392,70 533, ,80 16 kg 55,25 214,40 234,65 252,10 305,10 308,10 334,20 303,75 303,75 356,70 373,55 416,95 553, ,10 17 kg 56,75 219,00 246,30 261,40 311,70 314,80 341,40 316,45 316,75 370,30 388,15 441,20 573, ,40 18 kg 58,25 223,60 257,95 270,70 318,30 321,50 348,60 329,15 329,75 383,90 402,75 465,45 593, ,70 19 kg 59,75 228,20 269,60 280,00 324,90 328,20 355,80 341,90 342,75 397,50 417,35 489,70 613, ,00 20 kg 61,25 232,80 281,25 289,30 331,50 334,90 363,00 354,60 355,75 411,10 431,95 513,95 634, ,30 22 kg 64,10 237,40 304,50 312,70 340,35 343,85 370,20 380,60 381,65 437,75 459,45 562,45 674, ,70 24 kg 66,95 247,00 327,75 336,10 349,20 352,80 377,40 406,55 407,55 464,40 486,95 610,95 715, ,10 26 kg 69,80 256,60 351,00 359,50 358,05 361,75 384,60 432,55 433,45 491,05 514,45 659,45 756, ,50 28 kg 72,65 266,20 374,25 382,90 366,90 370,70 391,80 458,55 459,35 517,70 541,95 707,95 796, ,90 30 kg 75,50 275,80 397,50 406,30 375,75 379,65 399,00 484,50 485,25 544,35 569,45 756,40 837, ,30 35 kg 82,40 306,00 455,55 464,65 397,70 401,75 423,05 550,10 556,40 627,10 636,85 874,55 956, ,25 40 kg 89,30 329,45 490,45 505,55 419,65 423,85 447,10 615,70 627,55 709,85 727,70 992, , ,20 45 kg 96,20 352,90 525,35 546,45 441,60 445,95 471,15 681,30 698,70 792,60 818, , , ,15 50 kg 103,10 376,35 560,25 587,35 463,55 468,05 495,20 746,90 769,85 875,35 909, , , ,10 55 kg 110,00 399,80 595,15 628,25 485,50 490,15 519,25 812,50 841,00 958, , , , ,05 60 kg 116,90 423,25 630,05 669,15 507,45 512,25 543,30 878,10 912, , , , , ,00 65 kg 123,80 446,70 664,95 710,05 529,40 534,35 567,35 943,70 983, , , , , ,95 70 kg 130,70 470,15 699,85 751,00 551,35 556,45 591, , , , , , , ,90 VASTAANOTTOHINNAT Yli 70 kg* Hinta/kg 1,86 6,71 9,99 10,72 7,87 7,94 8,44 14,41 15,06 17,23 18,18 24,30 25,62 43,08 Minimiveloitus 130,70 470,15 699,85 751,00 551,35 556,45 591, , , , , , , ,90

20 18 VASTAANOTTOHINNAT UPS Express Saver TOIMITUS SEURAAVANA PÄIVÄNÄ EUROOPASTA (SEKÄ EU-ALUEELTA ETTÄ SEN ULKOPUOLELTA) JA NOPEA, TALOUDELLINEN TOIMITUS TOISELTA PUOLELTA MAAILMAA Nämä hinnat koskevat saapuvia kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun vastaanottaja tai vastaanottomaassa sijaitseva kolmas osapuoli maksaa lähetyksen. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 28,90 41,20 42,55 59,05 55,25 55,30 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 30,25 59,75 61,25 67,25 81,75 81,95 1,0 kg 31,00 66,95 68,55 74,50 92,00 92,20 1,5 kg 31,75 74,15 75,85 81,75 102,25 102,45 2,0 kg 32,50 81,35 83,15 89,00 112,50 112,70 2,5 kg 33,25 88,55 90,45 96,25 122,75 122,95 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 30,25 59,75 61,25 67,25 81,75 81,95 1,0 kg 31,00 66,95 68,55 74,50 92,00 92,20 1,5 kg 31,75 74,15 75,85 81,75 102,25 102,45 2,0 kg 32,50 81,35 83,15 89,00 112,50 112,70 2,5 kg 33,25 88,55 90,45 96,25 122,75 122,95 3,0 kg 33,85 95,75 97,80 103,50 128,90 129,15 3,5 kg 34,45 102,95 105,15 110,75 135,05 135,35 4,0 kg 35,05 110,15 112,50 118,00 141,20 141,55 4,5 kg 35,65 117,35 119,85 125,25 147,35 147,75 5,0 kg 36,25 124,55 127,20 132,50 153,50 153,95 5,5 kg 36,85 128,60 132,10 137,65 159,65 160,15 6,0 kg 37,45 132,65 137,00 142,80 165,80 166,35 6,5 kg 38,05 136,70 141,90 147,95 171,95 172,55 7,0 kg 38,65 140,75 146,80 153,10 178,10 178,80 7,5 kg 39,25 144,80 151,70 158,25 184,25 185,00 8,0 kg 39,85 148,85 156,60 163,40 190,40 191,20 8,5 kg 40,45 152,90 161,50 168,55 196,55 197,40 9,0 kg 41,05 156,95 166,40 173,70 202,70 203,60 9,5 kg 41,65 161,00 171,30 178,85 208,85 209,80 10 kg 42,25 165,05 176,20 184,00 215,00 216,00 11 kg 43,60 169,15 180,45 190,20 227,20 228,20 12 kg 44,95 173,25 184,70 196,40 239,40 240,40 13 kg 46,30 177,35 188,95 202,60 251,60 252,60 14 kg 47,65 181,45 193,20 208,80 263,80 264,80 15 kg 49,00 185,55 197,45 215,00 276,00 277,00 16 kg 50,35 189,65 207,60 223,30 282,10 283,00 17 kg 51,70 193,75 217,75 231,55 288,20 289,00 18 kg 53,05 197,85 227,90 239,80 294,30 295,00 19 kg 54,40 201,95 238,05 248,05 300,45 301,00 20 kg 55,75 206,05 248,20 256,30 306,55 307,00 22 kg 58,00 213,50 268,60 276,95 314,85 315,25 24 kg 60,25 220,95 289,00 297,60 323,15 323,50 26 kg 62,50 228,40 309,40 318,25 331,45 331,75 28 kg 64,75 235,85 329,80 338,90 339,75 340,00 30 kg 67,00 243,30 350,20 359,55 348,05 348,25 35 kg 73,45 270,50 400,85 409,95 368,40 368,65 40 kg 79,90 291,25 431,65 446,45 388,75 389,05 45 kg 86,35 312,00 462,45 482,95 409,10 409,45 50 kg 92,80 332,75 493,25 519,45 429,45 429,85 55 kg 99,25 353,50 524,05 555,95 449,80 450,25 60 kg 105,70 374,25 554,85 592,45 470,15 470,65 65 kg 112,15 395,00 585,65 628,95 490,50 491,05 70 kg 118,60 415,75 616,45 665,45 510,85 511,45 Yli 70 kg* Hinta/kg 1,69 5,93 8,80 9,50 7,29 7,30 Minimiveloitus 118,60 415,75 616,45 665,45 510,85 511,45

Danske Bankin Elektroniset ulkomaanmaksut. Käyttäjäopas 28.2.2013

Danske Bankin Elektroniset ulkomaanmaksut. Käyttäjäopas 28.2.2013 Danske Bankin Elektroniset ulkomaanmaksut Käyttäjäopas 28.2.2013 Sivu 2 / 28 Sisällysluettelo OSA 1. YLEISTÄ... 3 1. JOHDANTO... 3 2. TERMIT... 3 3. AINEISTON TOIMITTAMINEN PANKKIIN... 4 4. TOIMEKSIANNON

Lisätiedot

FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun 5. päivästä 2015

FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun 5. päivästä 2015 FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun. päivästä 0 Olivatpa lähetyksesi painavia tai kevyitä, kiireellisiä tai vähemmän kiireellisiä, FedEx tarjoaa sinulle ratkaisun. Hyödyt erittäin luotettavan palvelun

Lisätiedot

Liite. Tarkentava virka- ja työehtosopimus, joka laadittiin

Liite. Tarkentava virka- ja työehtosopimus, joka laadittiin Liite Tarkentava virka- ja työehtosopimus, joka laadittiin 26 päivänä marraskuuta 2014 valtiovarainministeriön sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Julkisten ja hyvinvointialojen

Lisätiedot

Puhelut. Elisa. Kerro kaikessa rauhassa

Puhelut. Elisa. Kerro kaikessa rauhassa Elisa Puheluilla saat luotettavan ja edullisen yhteyden kaikkialle maailmaan. Ystävä Lähellä -palvelun avulla soitat ystävillesi vain muutamalla näppäilyllä ja normaalihintoja edullisemmin. n avulla välimatka

Lisätiedot

Ulkomailla tehdystä työmatkasta suoritettavien päivärahojen enimmäismäärät ovat:

Ulkomailla tehdystä työmatkasta suoritettavien päivärahojen enimmäismäärät ovat: Ulkomailla tehdystä työmatkasta suoritettavien päivärahojen enimmäismäärät ovat: Maa tai alue Afganistan 56 Alankomaat 65 Albania 52 Algeria 68 Andorra 58 Angola 97 Antigua ja Barbuda 74 Arabiemiirikunnat

Lisätiedot

Valtion matkustussääntö

Valtion matkustussääntö Valtion matkustussääntö 2015 1a/2015 Valtion matkustussääntö 2015 Valtiovarainministeriön julkaisuja 1a/2015 Valtio työnantajana 441 729 Painotuote VALTIOVARAINMINISTERIÖ PL 28 (Snellmaninkatu 1 A) 00023

Lisätiedot

Sähköjärjestelmia periaatteessa on ainoastaan kahta tyyppiä koko maailmassa:

Sähköjärjestelmia periaatteessa on ainoastaan kahta tyyppiä koko maailmassa: MATKAILIJAN SÄHKÖOPAS YLEISTÄ Jos haluat käyttää sähkölaitteita ulkomailla, on syytä tietää, minkälainen pistokytkinjärjestelmä ja verkkovirran jännite (V) on käytössä maassa, jonne aiot matkustaa ja minkä

Lisätiedot

VALTION MATKUSTUSSÄÄNNÖN MUKAISTEN KORVAUSTEN TARKIS- TUKSET KUSTANNUSTASON MUUTOKSET HUOMIOON OTTAEN 1.1.2009 ALKAEN

VALTION MATKUSTUSSÄÄNNÖN MUKAISTEN KORVAUSTEN TARKIS- TUKSET KUSTANNUSTASON MUUTOKSET HUOMIOON OTTAEN 1.1.2009 ALKAEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ 25.11.2008 VALTION MATKUSTUSSÄÄNNÖN MUKAISTEN KORVAUSTEN TARKIS- TUKSET KUSTANNUSTASON MUUTOKSET HUOMIOON OTTAEN 1.1.2009 ALKAEN Korvauslaji: Voimassa oleva taso Uusi taso Muutos-%

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON MATKUSTUSOHJEET alkaen 1.1.2013

HELSINGIN YLIOPISTON MATKUSTUSOHJEET alkaen 1.1.2013 HELSINGIN YLIOPISTON MATKUSTUSOHJEET alkaen 1.1.2013 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Ohjeistuksesta... 4 1.2 Soveltamisala... 4 1.3 Yliopiston matkahallinto... 4 1.4 Matkustamiseen liittyviä määritelmiä...

Lisätiedot

1.2.0. Luokittelutekijät, määritelmät ja ohjeet

1.2.0. Luokittelutekijät, määritelmät ja ohjeet 1.7.2003-1.0.0. LUOKITUKSET JA MÄÄRITELMÄT Yleistä 1.1.0. Luokitusluettelo 1.2.0. Luokittelutekijät, määritelmät ja ohjeet 1.3.0. Täydennysohjeita TK/RM/RV40K/Luokitustietokanta;2000 1.7.2003 1.7.2003-1.0.0.

Lisätiedot

Käteispalvelujen hinnasto

Käteispalvelujen hinnasto Käteispalvelujen hinnasto 9.2.2015 SISÄLLYS Kirjepalvelut, kotimaa Kirje...4 Lisäpalvelut...4 Helposti-kuori 2. luokka...5 Pikakirje...5 Postivakuutettu lähetys...5 Valmiiksi maksettu pikakuori...6 Osoitteenmuutos-

Lisätiedot

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014 21.11.2014 Yliopistoille Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014 CIMO pyytää yliopistoja toimittamaan viimeistään 30.1.2015 tiedot kalenterivuoden 2014

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 17/2014 liite 1 (8) Kilometrikorvaus maksetaan korotettuna kunkin 1.1. 44 snt/km

KT Yleiskirjeen 17/2014 liite 1 (8) Kilometrikorvaus maksetaan korotettuna kunkin 1.1. 44 snt/km KT Yleiskirjeen 17/2014 liite 1 (8) KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta Viranhaltijan/työntekijän

Lisätiedot

Soneran oma numeropalvelu

Soneran oma numeropalvelu Matkapuhelinpalvelut Kuluttajahinnasto 1. 1. 2013 SISÄLLYSLUETTELO Liittymät 1 Sonera Sopiva-liittymä 1 Sonera Perus-liittymä 2 Muut viestipalvelut 2 Sim-kortin vaihto 2 Sim-kortin aktivointi 2 Liittymänumeron

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Hinnasto voimassa 1.1.2015 alkaen avattuihin uusiin Sonera-liittymiin tai päivityksiin, jotka tehty ko. päivämäärän jälkeen.

Sisällysluettelo. Hinnasto voimassa 1.1.2015 alkaen avattuihin uusiin Sonera-liittymiin tai päivityksiin, jotka tehty ko. päivämäärän jälkeen. Kuluttajahinnasto 1.1.2015 Sisällysluettelo Liittymät... 4 Sonera Sopiva -liittymä... 4 Sonera Perus -liittymä... 5 Muut viestipalvelut... 6 Sim-kortin vaihto... 6 Sim-kortin aktivointi... 6 Liittymänumeron

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 21/2013 liite 1 (8) Kiiski 20.12.2013. KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS

KT Yleiskirjeen 21/2013 liite 1 (8) Kiiski 20.12.2013. KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS KT Yleiskirjeen 21/2013 liite 1 (8) KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta Viranhaltijan/työntekijän

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Hinnasto voimassa 6.5.2015 alkaen avattuihin uusiin liittymiin tai päivityksiin, jotka tehty ko. päivämäärän jälkeen.

Sisällysluettelo. Hinnasto voimassa 6.5.2015 alkaen avattuihin uusiin liittymiin tai päivityksiin, jotka tehty ko. päivämäärän jälkeen. Kuluttajahinnasto. 6.5.2015 Sisällysluettelo Liittymät... 3 Sonera Sopiva -liittymä... 3 Sonera Perus -liittymä... 5 Muut viestipalvelut... 6 Sim-kortin vaihto... 6 Sim-kortin aktivointi... 6 Liittymänumeron

Lisätiedot

Soneran oma numeropalvelu

Soneran oma numeropalvelu Matkapuhelinpalvelut Kuluttajahinnasto 6.7.2013 SISÄLLYSLUETTELO Liittymät... 1 Sonera Sopiva -liittymä... 1 Sonera Perus -liittymä... 2 Muut viestipalvelut... 2 Sim-kortin vaihto... 2 Sim-kortin aktivointi...

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Dnro A144/200/2012 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Verohallinto on tuloverolain (1535/1992) 73 :n ja 75 :n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin niistä 73 :n

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 Vanhempi versio Antopäivä: 2.1.2014 Diaarinumero: A195/200/2013 Voimassaolo: Toistaiseksi Löydät tästä ohjeesta mm.: kilometrikorvaukset

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 8 päivänä tammikuuta 2014. 2/2014 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014

Julkaistu Helsingissä 8 päivänä tammikuuta 2014. 2/2014 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 8 päivänä tammikuuta 2014 2/2014 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 Annettu Helsingissä 2 päivänä tammikuuta 2014 Verohallinto

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Vanhempi versio Antopäivä: 18.12.2012 Diaarinumero: A144/200/2012 Voimassaolo: Toistaiseksi Verohallinto on tuloverolain (1535/1992)

Lisätiedot

Sopimuspalvelujen hinnasto

Sopimuspalvelujen hinnasto Sopimuspalvelujen hinnasto 1.1.2015 SISÄLTÖ Kotimaan kuljetuspalvelut Lähetyksen hinnoittelu...5 Kuljetusyksikkövyöhykkeet...5 LÄHETÄ KULUTTAJILLE Mitat...6 Lisäpalvelut...6 Economy...7 SmartPOST...7 Express

Lisätiedot

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä KYMP Viihde alk. 39,90 /kk KYMP Laajakaista ADSL 10/1 M 32,00 /kk ADSL 10/1 M 36,90 /kk ADSL 20/1 M 43,50 /kk ADSL 20/1 M 46,90 /kk VDSL 10/10 M

Lisätiedot

1(11) Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2011

1(11) Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2011 1(11) www.vero.fi» Vero-ohjeet» Verohallinnon päätöksiä Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2011 Verohallinnon päätös Dnro 1182/32/2010, 9.12.2010 Annettu Helsingissä

Lisätiedot

Metsäteollisuuden ulkomaankauppa maittain

Metsäteollisuuden ulkomaankauppa maittain 19 Metsäteollisuuden ulkomaankauppa maittain Metsäntutkimuslaitos (Metla) laatii puun ja metsäteollisuustuotteiden maittaisen ulkomaankauppatilaston vuosittain. Tilasto kuvaa Suomen ja muiden maiden välistä

Lisätiedot

Yleistä suomalaisten tytär- ja osakkuusyhtiöiden tietojen täyttämisestä

Yleistä suomalaisten tytär- ja osakkuusyhtiöiden tietojen täyttämisestä Täyttöohje Suomalaiset tytäryhtiöt ulkomailla -tilasto Suomalaiset tytäryhtiöt ulkomailla -tilasto kuvaa Suomessa sijaitsevien konserniyritysten ulkomailla olevien tytär- ja osakkuusyhtiöiden sijaintia,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: 1. OSINKOJEN ENNAKONPIDÄTYS

SISÄLLYSLUETTELO: 1. OSINKOJEN ENNAKONPIDÄTYS SISÄLLYSLUETTELO: 1. OSINKOJEN ENNAKONPIDÄTYS 2. TYÖNANTAJAN KUSTANTAMAN KOULUTUKSEN VEROTUS 3. KOHDENNETUT MAKSUVÄLINEET (esim. lounas-, liikunta- ja kulttuurisetelit) 4. ENNAKKOVEROT JA TÄYDENNYSMAKSU

Lisätiedot

TÄRKEITÄ LUKUJA 1/2013 JA AJANKOHTAISTA TIETOA VEROTUKSESTA JA TILINPÄÄTÖKSESTÄ

TÄRKEITÄ LUKUJA 1/2013 JA AJANKOHTAISTA TIETOA VEROTUKSESTA JA TILINPÄÄTÖKSESTÄ TÄRKEITÄ LUKUJA 1/ JA AJANKOHTAISTA TIETOA VEROTUKSESTA JA TILINPÄÄTÖKSESTÄ SISÄLLYSLUETTELO: 1. TUTKIMUS JA KEHITTÄMISTOIMINNAN LISÄVÄHENNYS 2. VEROILMOITUSTEN PALAUTUSAJANKOHDAT 3. TÄRKEITÄ LUKUJA 4.

Lisätiedot

LIITE 2 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET Matkustamiskustannusten korvaus

LIITE 2 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET Matkustamiskustannusten korvaus LIITE 2 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET Matkustamiskustannusten korvaus Liite 2. MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1.2010 YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Yleistä 1 mom. Työtehtävien edellyttämästä matkasta (työmatkasta)

Lisätiedot