UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2008

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2008"

Transkriptio

1 UPS palvelu- ja hinnasto-opas 2008 Voimassa 31. joulukuuta 2007 alkaen Suomessa sijaitseville asiakkaille HINNAT EUR

2 Tervetuloa tutustumaan vuoden 2008 UPS palvelu- ja hinnasto-oppaaseen. UPS on maailman suurin pakettijakeluyritys ja johtava toimitusketjupalvelujen tarjoaja, jonka kattava palveluvalikoima mahdollistaa yrityksesi tavara-, informaatio- ja rahavirtojen synkronoinnin. UPS:n toiminta kattaa yli 200 eri maata ja aluetta maailmassa. Tarjoamme alan monipuolisimmat aikaan ja päivämäärään sidotut, teknologian tukemat lähetysvaihtoehdot helpottamaan työtäsi. Tämä opas kattaa perustiedot joita tarvitset lähettäessäsi ja vastaanottaessasi asiakirjoja ja paketteja UPS:n kautta. Tilaa nouto Suomen kotisivuilla osoitteessa tai soittamalla UPS:n asiakaspalveluun numeroon

3 UPS PALVELU- JA HINNASTO-OPAS Sisällysluettelo 1 UPS-palvelut ja palvelujen saatavuus sivu 3 Katso yhteenveto UPS-palveluista. Valikoimastamme löydät aina sopivan vaihtoehdon missä tahansa, oli kriteerinäsi sitten nopeus tai taloudellisuus. Tarkista palvelun saatavuus vyöhyketaulukon avulla. Vyöhyketaulukkosivu 6. 2 Lähetyskustannukset sivu 9 määritä lähetyksen laskutuspaino sivut 9-14 tarkista valitsemasi palvelun hinta sivut 9-14 lisää hintaan mahdolliset valinnais- tai lisäpalvelumaksut sivu 23 3 Vastaanottokustannukset sivu 15 määritä lähetyksen laskutuspaino sivut tarkista valitsemasi palvelun hinta sivut lisää hintaan mahdolliset valinnais- tai lisäpalvelumaksut sivu 23 4 Lisäpalvelut ja lisämaksut sivu 23 Lue UPS:n hyödyllisistä lisäpalveluista kuten: UPS Online -lähetysratkaisut sivu 24 UPS:n näkyvyyspalvelut sivu 25 UPS Cashflow Services sivu 26 UPS Returns sivu 27 UPS Supply Chain Solutions sivu 30 UPS Trade Direct sivu 31 UPS World Ease sivu 31 UPS TradeAbility sivu 31 Lähetykseesi saattaa kuulua lisämaksuja. Löydät niistä selitykset tässä osassa. 5 Viitetiedot ja UPS:n kuljetusehdot sivu 32 Tästä osasta löydät: laskutusvaihtoehdot sivu 33 tietoa kielletyistä tuotteista ja palvelurajoituksista sivut tietoa vastuusta ja rahat takaisin -takuusta sekä UPS:n kuljetusehdot sivut aakkosellisen hakemiston sivu 40 Online-lähetykset Jos haluat käsitellä lähetyksiäsi verkossa, tutustu Suomen kotisivuihin osoitteessa Sivustomme tarjoaa palveluja kaikkiin lähetysprosessin vaiheisiin. Tästä löydät lyhyen esittelyn. UPS-palvelut Yhteenveto UPS:n palveluista löytyy Suomen kotisivujen Palvelut-pikalinkistä. Lähettäminen (Shipping) Internet helpottaa ja nopeuttaa lähetyksesi käsittelyä Lähettäminen-osio sisältää kaikki lähetyksessä tarvittavat tiedot. Voit esimerkiksi: tehdä lähetyksen (Create a shipment) laskea toimitusajan ja -hinnan (Calculate time and cost) tilata noudon (Schedule a collection) hankkia tulli- ja huolintatietoja TradeAbilityn avulla. Tukipalvelut (Support) Tästä löydät kaiken tarvitsemasi tiedon Kaikki tärkeät linkit löytyvät nyt yhdeltä sivulta. Tästä osiosta löydät: asiakaspalvelun ladattavan palvelu- ja hinnasto-oppaan, hinnastot ja vyöhyketaulukot lähes kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää lähettäessäsi UPS:n kautta. Yritysratkaisut (Business Solutions) Yrityksesi koosta ja tyypistä riippumatta UPS tarjoaa yrityksellesi ja tarpeisiisi sopivan ratkaisun. Seuranta (Tracking) Voit seurata kaikkien lähetystesi kulkua osoitteessa Käytössäsi ovat seuraavat vaihtoehdot lähetystesi seurantaan: seuranta viitenumerolla (Reference Number Tracking) seuranta rahtikirjan numeron perusteella seuranta sähköpostin avulla ( Tracking) seuranta tekstiviestillä (SMS Tracking) Quantum View ennalta ilmoittavat näkyvyyspalvelut.

4 2 UPS:n palveluvaihtoehdot UPS tarjoaa erittäin laajan palveluvalikoiman, josta löytyy tarpeitasi vastaava nopeus ja hintataso niin kotimaan, Euroopan kuin maailmanlaajuisiin lähetyksiin. Lisäksi lähettäessäsi UPS:n kautta saat ilman lisähintaa: erinomaista luotettavaa palvelua rahat takaisin -takuun* Express-palveluille noudon omasta osoitteestasi kolme toimitusyritystä online-lähetysohjelmat helpot seurantavaihtoehdot ja toimitusvahvistuksen eri puolilla maailmaa sijaitsevien asiakkaidesi kunnioittaman ja tunteman kuljetusyhtiön. Täysin integroitu kuljetuspalvelu, jonka hoitaa yksi yritys, UPS. * Sisältää rajoituksia. Pyydettäessä rahat takaisin -takuu kattaa hyvityksen lähetyskuluistasi, jos emme yritä toimittaa lähetystä sovitussa aikarajassa. Tämän oppaan sivulla 36 on kattavat tiedot rahat takaisin -takuustamme. Tiedot löytyvät myös kuljetusehdoistamme.

5 3 Osa 1: UPS-palvelut ja palvelujen saatavuus Selvitä palveluiden saatavuus vyöhyketaulukon avulla Sivuilla 6-8 olevalla taulukolla voidaan selvittää halutun palveluvaihtoehdon saatavuus eri kohteissa ja kohteisiin sekä oikea vyöhykenumero lähetykselle. Vyöhykenumeroita käytetään myös lähetyksen hinnan laskemiseen*. Lähettäminen vai vastaanottaminen? Lähetysvyöhykkeitä käytetään kaikkiin lähteviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin silloin, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vastaanottovyöhykkeitä käytetään kaikkiin saapuviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin, kun vastaanottaja tai vastaanottomaassa sijaitseva kolmas osapuoli maksaa lähetyksen. Seuraa näitä kolmea yksinkertaista vaihetta: 1 Etsi määräpaikka, minne haluat lähettää tai mistä vastaanotat lähetyksen. 2 Tarkista, onko haluamasi palveluvaihtoehdon alla olevassa lähetys- tai vastaanottosarakkeessa vyöhykenumero jos on, kyseinen palvelu on yleensä saatavissa. 3 Merkitse vyöhykenumero muistiin hinnan laskemista varten (ks. sivut 9-21). Kaukoalueet Kun vyöhyketaulukossa on + -merkki, lähetyksestäsi on ehkä maksettava kaukoaluelisä. Lisämaksu kotimaisille ja kansainvälisille lähetyksille on 0,35 EUR kilolta tai vähintään 18 EUR lähetykseltä, aina suuremman mukaan. Kaukoaluetaulukoita voit tarkastella kotisivuillamme kohdassa Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) osoitteessa Tärkeä huomautus Kaukoaluekohteet voivat muuttua. * Katso lisätietoja laskutuksesta sivulta 33 Ajansäästövihje Käytä -sivuston suomenkielisen kotisivun Laske toimitusaika ja -hinta -toimintoa, joka näyttää muutamassa sekunnissa kaikki palveluvaihtoehdot, jotka ovat saatavissa valitsemastasi postinumerosta lähetyksen toimituspaikkaan.

6 4 UPS:n keskeiset palveluvaihtoehdot Vienti UPS:n laajasta palveluvalikoimasta löydät oikean vaihtoehdon maan sisäisille, Eurooppaan suuntautuville tai maailmanlaajuisille lähetyksille. Valitsemalla palvelun, jossa nopeus ja taloudellisuus ovat tasapainossa, voit luottaa siihen, että lähetyksesi ovat hyvissä käsissä. Tuonti UPS:n avulla lähetysten tuonti ja vastaanottaminen on yhtä helppoa kuin vientikin. UPS noutaa lähetyksesi kaikkialta maailmasta ja tarjoaa sinulle samat palveluvaihtoehdot kuin viennissä. Pystyt kontrolloimaan lähetyskuluja ja toimitusaikataulua, ja saat saman laatutakuun niin vientikuin tuontilähetyksillesi. Lisätietoja lisäpalveluista ja -maksuista löydät osasta 4 sivulta 23. *Rahat takaisin -takuu Sisältää rajoituksia. Pyydettäessä rahat takaisin -takuu kattaa hyvityksen lähetyskuluistasi, jos emme yritä toimittaa lähetystä sovitussa aikarajassa. Tämän oppaan sivulla 36 on kattavat tiedot rahat takaisin -takuustamme. Tiedot löytyvät myös kuljetusehdoistamme.

7 PALVELUT 5 Palvelu Kuvaus Ominaisuudet Tuonti UPS Express Plus erittäin kiireellisten seuraavan työpäivän lähetysten toimituksiin Euroopassa ja toisen työpäivän lähetyksiin Pohjois-Amerikkaan, toimitus työpäivän alkuun mennessä UPS Express seuraavan aamupäivän toimituksiin EU:n alueella ja nopeaan toimitukseen kaikkialle maailmaan UPS Express Saver SM seuraavan päivän toimituksiin Euroopan alueella sekä nopeisiin, taloudellisiin toimituksiin Pohjois-Amerikkaan, Aasiaan ja Afrikkaan UPS Standard aikatauluun sidottuihin toimituksiin kaikkialle Euroopassa UPS Expedited aikatauluun sidottuihin Euroopan ulkopuolisiin toimituksiin useimpiin Euroopan liikekeskuksiin klo 9.00 mennessä 60 %:iin kaikista yrityksistä Yhdysvalloissa ja merkittäviin liikekeskuksiin Kanadassa toisena työpäivänä klo 8.00/8.30 mennessä 70 %:iin kaikista yrityksistä Yhdysvalloissa ja merkittäviin liiketoimintakeskuksiin Kanadassa toisena työpäivänä klo 9.00 mennessä useimpiin Aasian liikekeskuksiin toisena työpäivänä klo 9.00 mennessä. klo 10.30/12.00 mennessä noin 70 %:iin kaikista EU:n, Liechtensteinin, Norjan ja Sveitsin liikeosoitteista toisena työpäivänä klo mennessä yli 75 %:iin kaikista USA:n yrityksistä ja Kanadan tärkeimmistä liikekeskuksista toisena työpäivänä klo mennessä 90 %:iin kaikista USA:n yrityksistä ja Kanadan tärkeimmistä liikekeskuksista valikoiduille Aasian alueille klo tai viimeistään klo mennessä 2 3 työpäivässä toimitus useimpiin Suomen liiketoimintakeskuksiin seuraavana päivänä keskipäivään (klo 12.00) mennessä. lähes kaikkiin liikekeskuksiin EU:n alueella, Liechtensteinissa, Norjassa sekä Sveitsissä seuraavana työpäivänä kaikkiin yrityksiin Yhdysvalloissa ja merkittäviin liikekeskuksiin Kanadassa toisen työpäivän loppuun mennessä kautta Aasian työpäivän loppuun mennessä 2 3 työpäivässä. Luotettavat toimitukset kaikkialle Eurooppaan 1 5 työpäivässä. Löydät helposti toimitusajat UPS Standard -lähetyksille Suomen kotisivuilta kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) osoitteesta Luotettavat toimitukset tärkeimmille markkinoille ja tärkeimmiltä markkinoilta Euroopan ulkopuolella. Löydät helposti toimitusajat UPS Expedited -lähetyksille Suomen kotisivuilta kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) osoitteesta Rahat takaisin -takuu* Rahat takaisin -takuu* Taloudellinen vaihtoehto UPS Express -palvelulle sisältäen rahat takaisin -takuun. Tämä maailmanlaajuinen palvelu on käytettävissä yli 200 maahan ja alueelle. UPS Express Saver -palvelua kutsutaan joskus myös UPS Saver -palveluksi. Nopeus ja taloudellisuus yhdistyvät tasapainoisesti kaikkialla Euroopassa. UPS Standard -palvelu kahden EU-jäsenvaltion välillä rajoittuu vapaassa liikenteessä oleviin tavaroihin. UPS Standard -palveluun sisältyy tarvittaessa tulliselvitys lähetyksissä, joihin liittyy EU:n ulkopuolisia maita. Nopeus ja taloudellisuus yhdistyvät tasapainoisesti ja maailmanlaajuisesti. Toimitukset tärkeisiin Suomen liikeosoitteisiin seuraavana työpäivänä klo 9.00 mennessä lähes kaikista kotimaan liikekeskuksista. Tuonti useisiin Suomen liikeosoitteisiin EU-maista klo mennessä. EU:n ulkopuolisista maista tuonti tapahtuu noin 1-2 päivässä. Tuonti kaikkialta Euroopasta (sekä EU-maista että EU:n ulkopuolelta) lähes kaikkialle Suomessa seuraavan työpäivän aikana. Maihin kuuluvat Albania, Valko-Venäjä, Bosnia, Kroatia, Islanti, Makedonia, Moldova, Montenegro, Venäjä, Serbia, Turkki ja Ukraina. Nopea ja taloudellinen toimitus maailman toiselta puolelta. Saatavilla tuontilähetyksille Euroopan alueelta silloin, kun tarvitaan edullista ja aikatauluun sidottua palvelua. Saatavilla tuontilähetyksille tärkeimmiltä Euroopan ulkopuolisilta markkinoilta, kun tarvitaan sekä edullisuutta että luotettavuutta. PALVELUN SAATAVUUS

8 6 Tarkista vyöhyketaulukosta, mihin voit lähettää ja mistä voit vastaanottaa lähetyksen Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited A Alankomaat EU (Hollanti) NL p Alankomaiden Antillit AN Albania AL Algeria DZ Andorra AD 6 6 Angola AO Anguilla AI Antigua ja Barbuda AG Argentiina AR p Armenia AM p Aruba AW Australia AU p Azerbaidzan AZ Azorit EU PT 4 4 B Bahamasaaret BS p Bahrain BH Bangladesh BD p Barbados BB Barbuda (Antigua) AG Belgia EU BE Belize BZ 9 Benin BJ Bermuda BM Bhutan BT Bolivia BO Bonaire (Alankomaiden Antillit) AN Bosnia-Hertsegovina BA Botswana BW Brasilia BR p Brittiläiset Neitsytsaaret VG Brunei BN p Bulgaria EU BG Burkina Faso BF Burundi BI 10 C Cayman-saaret KY Ceuta ES 6 Chile CL p Cooksaaret CK 10 Costa Rica CR Côte d Ivoire (Norsunluurannikko) CI Curacao (Alankomaiden Antillit) AN D Djibouti DJ Dominica DM Dominikaaninen tasavalta DO p E Ecuador EC p Egypti EG El Salvador SV p Englanti EU GB p Eritrea ER IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Espanja EU ES p (lukuun ottamatta Ceuta, Kanariansaaret ja Melilla) Etelä-Afrikka ZA Etelä-Korea KR Etiopia ET F Fidzi FJ Filippiinit PH p Färsaaret FO 6 G Gabon GA Gambia GM Gaza (Länsiranta) PS Georgia GE p Ghana GH Gibraltar GI Grenada GD Grönlanti GL 6 Guadeloupe GP Guam GU Guatemala GT p Guinea GN Guinea-Bissau GW Guyana GY p H Haiti HT p Hollanti EU (Alankomaat) NL p Honduras HN p Hongkong HK I Indonesia ID p Intia IN p Irak IQ 9 6 Irlannin tasavalta EU IE Islanti IS Iso-Britannia EU GB p a a a a Englanti EU GB p Pohjois-Irlanti EU GB Skotlanti EU GB p Wales EU GB Israel IL Italia EU IT p Itä-Timor TL 10 Itävalta EU AT J Jamaika JM p Japani JP p Jemen YE Jordania JO K Kambodža KH p Kamerun CM Kanaalisaaret (Guernsey) GG

9 MAAILMANLAAJUINEN VYÖHYKETAULUKKO 7 PALVELUN SAATAVUUS Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Kanaalisaaret (Jersey) JE Kanada CA p Kanariansaaret IC p 6 5 Kap Verden saaret CV p Kazakhstan KZ p Kenia KE Keski-Afrikan tasavalta CF 10 Kiinan kansantasavalta CN p Kirgisia KG Kiribati KI 10 Kolumbia CO p Komorit KM Kongo (Brazzaville) CG Kongon demokraattinen tasavalta CD Korea, Etelä- KR Kosovo RS Kosrae (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Kreikka EU GR p Kroatia HR p Kuwait KW Kypros EU CY L Laos LA Latvia EU LV Lesotho LS 10 Libanon LB Liberia LR Libya LY Liechtenstein LI Liettua EU LT Luxemburg EU LU Länsi-Samoa WS Länsiranta (Gaza) PS M Macao MO Madagaskar MG Madeira EU PT 4 4 Makedonia (FYROM) MK Malawi MW Malediivit MV 10 Malesia MY p Mali ML Malta EU MT Marokko MA Marshallin saaret MH 10 Martinique MQ Mauretania MR Mauritius MU Mayotte YT Meksiko MX p Melilla ES 6 Mikronesian liittovaltio FM 10 Moldova MD p Monaco MC Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet Mongolia MN Montenegro ME Montserrat MS Mosambik MZ 10 N Namibia NA Nepal NP p Nevis (Saint Kitts) KN Nicaragua NI Niger NE Nigeria NG Norja NO p Norsunluurannikko (Côte d Ivoire) CI O Oman OM P Pakistan PK p Palau PW 10 Panama PA p Papua-Uusi-Guinea PG 10 Paraguay PY Peru PE p Pohjois-Irlanti EU GB Pohjois-Mariaanit MP p Ponape (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Portugali EU PT p (lukuun ottamatta Azorit ja Madeira) Puerto Rico PR p Puola EU PL p Päiväntasaajan Guinea GQ 10 Q Qatar QA R Ranska EU FR p Ranskan Guayana GF 9 Ranskan Polynesia PF Reunion RE Romania EU RO Rota (Pohjois-Mariaanit) MP p Ruanda RW 10 Ruotsi EU SE p Tällä taulukolla voidaan selvittää halutun palveluvaihtoehdon saatavuus eri kohteisiin sekä oikea vyöhykenumero lähetykselle. Vyöhykkeiden avulla lasketaan lähetyksen hinta. Kaukoaluelisä saattaa koskea tiettyjä alueita. Tarkista oikea vyöhykenumero seuraavilta riveiltä. IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Palveluvaihtoehtojen saatavuus voidaan tarkistaa lähtö- ja määräpaikan postinumeron tarkkuudella Suomen kotisivuilta osoitteesta löytyvän laskurin avulla kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) tai ottamalla yhteyttä UPS:n asiakaspalveluun. Jos et määritä palvelua erikseen, lähetys lähetetään ja laskutetaan automaattisesti UPS Expressinä, jos mahdollista.

10 8 Tarkista vyöhyketaulukosta, mihin voit lähettää ja mistä voit vastaanottaa lähetyksen Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited S Saba (Alankomaiden Antillit) AN Saint Barthelemy GP Saint Christopher (Saint Kitts) KN Saint Croix VI (Yhdysvaltain Neitsytsaaret) Saint Eustatius AN (Alankomaiden Antillit) Saint John VI (Yhdysvaltain Neitsytsaaret) Saint Kitts (Saint Christopher) KN Saint Lucia LC Saint Maarten AN (Alankomaiden Antillit) Saint Martin (Guadeloupe) GP Saint Thomas VI (Yhdysvaltain Neitsytsaaret) Saint Vincent ja Grenadiinit VC Saipan (Pohjois-Mariaanit) MP Saksa EU DE p Salomonsaaret SB Sambia ZM San Marino SM p Saudi-Arabia SA Senegal SN Serbia RS Seychellit SC Sierra Leone SL Singapore SG p Skotlanti EU GB p Slovakian tasavalta EU SK Slovenia EU SI Sri Lanka LK p Suomi EU FI p UPS:n palvelualue kattaa miltei koko kotimaan alueen. Lisätietoja saat asiakaspalvelusta. Surinam SR Sveitsi CH p (Express Plus -palvelulla vain Express Envelopeja asiakirjalähetykset) Swazimaa SZ 10 Syyria SY T Tadzikistan TJ p 9 Tahiti PF Taiwan TW p Tansania TZ Tanska EU DK p Thaimaa TH p Tinian (Pohjois-Mariaanit) MP p Togo TG Tonga TO 10 Määräpaikka IATA-koodi Lähetysvyöhykkeet Vastaanottovyöhykkeet Tällä taulukolla voidaan selvittää halutun palveluvaihtoehdon saatavuus eri kohteisiin sekä oikea vyöhykenumero lähetykselle. Vyöhykkeiden avulla lasketaan lähetyksen hinta. Kaukoaluelisä saattaa koskea tiettyjä alueita. Tarkista oikea vyöhykenumero seuraavilta riveiltä. IATA-koodi Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Express Plus Express Express Saver Standard Expedited Tortola (Brittiläiset Neitsytsaaret) VG Trinidad ja Tobago TT p Truk (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Tsad TD Tsekin tasavalta EU CZ p Tunisia TN Turkki TR Turkmenistan TM 9 Turks- ja Caicos-saaret TC 9 Tuvalu TV 10 U Uganda UG Ukraina UA p Unionsaaret VC (Saint Vincent ja Grenadiinit) Unkari EU HU p Uruguay UY Uusi-Kaledonia NC Uusi-Seelanti NZ p Uzbekistan UZ V Valko-Venäjä (Belarussia) BY p Vanuatu VU 10 Venezuela VE p Venäjä RU p Vietnam VN p Virgin Gorda VG (Brittiläiset Neitsytsaaret) Viro EU EE W Wales EU GB Wallis ja Futuna WF 10 Y Yap (Mikronesian liittovaltio) FM 10 Yhdistyneet Arabiemiraatit AE Yhdysvallat US Yhdysvaltain Neitsytsaaret VI Yhdysvaltain Samoa AS Z Zimbabwe ZW Palveluvaihtoehtojen saatavuus voidaan tarkistaa lähtö- ja määräpaikan postinumeron tarkkuudella Suomen kotisivuilta osoitteesta löytyvän laskurin avulla kohdasta Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost) tai ottamalla yhteyttä UPS:n asiakaspalveluun. Jos et määritä palvelua erikseen, lähetys lähetetään ja laskutetaan automaattisesti UPS Expressinä, jos mahdollista.

11 9 Osa 2: Lähetyskustannukset UPS-lähetyksen lähetyshinta määräytyy palvelutason, määräpaikan vyöhykkeen, laskutuspainon ja lisämaksujen perusteella. Löydät lähetyksesi hinnan noudattamalla seuraavaa kuutta ohjetta: 1 Varmista, että olet oikeassa osassa. Tämän osan lähetyshintoja käytetään kaikkiin lähteviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin silloin, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. 2 Määritä lähetyksen laskutuspaino. 3 Siirry haluamasi palveluvaihtoehdon sivulle (UPS Express Plus, Express, Express Saver, Standard tai Expedited). 4 Valitse lähetyksesi tyyppiä vastaava taulukko (UPS Express Envelope, asiakirjat tai tavaralähetykset). 5 Tarkista lähetyksesi laskutuspainon ja vyöhykkeen mukainen hinta. 6 Ota huomioon mahdolliset lisämaksut kuten valinnaispalveluiden maksut. (Jos haluat vastaanottaa paketin, jonka laskutusvaihtoehdoksi on valittu laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta, katso vastaanottohinnat sivulta 15.) Ajansäästövihje Laske lähetyksesi kokonaishinta Suomen kotisivuilla osoitteessa olevan UPS:n laskurin avulla kohdassa Laske toimitusaika ja -hinta (Calculate Time and Cost).

12 10 LÄHETYSHINNAT UPS Express Plus TOIMITUS SEURAAVANA PÄIVÄNÄ EUROOPASSA JA TOISENA TYÖPÄIVÄNÄ POHJOIS-AMERIKKAAN TYÖPÄIVÄN ALKAESSA ERITTÄIN KIIREELLISIIN LÄHETYKSIIN Nämä hinnat koskevat lähteviä kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Noudon tilaaminen Klikkaa Suomen kotisivuilla osoitteessa kohtaa Noudon tilaaminen (Schedule a Collection) tai soita UPS:n asiakaspalveluun numeroon Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 61,55 137,20 137,20 138,85 145,95 150,45 149,25 156,45 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 62,75 165,80 168,35 171,05 189,40 170,20 167,70 182,35 1,0 kg 63,60 176,35 181,60 184,05 199,40 180,70 185,85 208,25 1,5 kg 64,45 186,90 194,85 197,05 209,40 191,20 204,00 234,15 2,0 kg 65,30 197,45 208,15 210,05 219,40 201,70 222,15 260,05 2,5 kg 66,15 208,00 221,40 223,05 229,40 212,20 240,30 285,95 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 62,75 165,80 168,35 171,05 189,40 197,15 197,10 211,75 1,0 kg 63,60 176,35 181,60 184,05 199,40 207,65 215,25 237,80 1,5 kg 64,45 186,90 194,85 197,05 209,40 218,15 233,40 263,85 2,0 kg 65,30 197,45 208,15 210,05 219,40 228,65 251,55 289,90 2,5 kg 66,15 208,00 221,40 223,05 229,40 239,15 269,70 315,95 3,0 kg 66,75 216,55 231,45 231,95 239,60 255,30 286,85 343,85 3,5 kg 67,35 225,10 241,50 240,80 249,80 265,15 304,00 371,75 4,0 kg 67,95 233,65 251,55 249,70 260,00 275,00 321,15 399,65 4,5 kg 68,55 242,20 261,55 258,55 270,20 284,85 338,30 427,55 5,0 kg 69,15 250,75 271,60 267,45 280,40 294,70 355,45 455,45 5,5 kg 69,80 256,45 278,75 276,30 287,30 302,40 368,15 471,50 6,0 kg 70,45 262,15 285,90 285,20 294,15 310,10 380,85 487,55 6,5 kg 71,10 267,85 293,05 294,05 301,05 317,80 393,55 503,60 7,0 kg 71,75 273,55 300,20 302,95 307,95 325,50 406,25 519,65 7,5 kg 72,40 279,25 307,30 311,80 314,80 333,20 418,95 535,70 8,0 kg 73,05 284,95 314,45 320,70 321,70 340,90 431,65 551,75 8,5 kg 73,70 290,65 321,60 329,55 328,60 348,60 444,35 567,80 9,0 kg 74,35 296,35 328,75 338,45 335,45 356,30 457,05 583,85 9,5 kg 75,00 302,05 335,90 347,30 342,35 364,00 469,75 599,90 10 kg 75,65 307,75 343,00 356,20 349,25 371,70 482,45 615,95 11 kg 77,15 313,45 349,90 356,30 356,95 379,10 495,50 639,95 12 kg 78,65 319,15 356,80 363,00 364,65 386,50 508,55 663,95 13 kg 80,15 324,85 363,70 369,75 372,35 393,90 521,60 687,95 14 kg 81,65 330,55 370,55 376,50 380,05 401,30 534,65 711,95 15 kg 83,15 336,25 377,45 383,20 387,75 408,70 547,70 735,95 16 kg 84,65 341,95 384,35 389,95 395,45 416,10 560,75 759,95 17 kg 86,15 347,65 391,20 396,65 403,15 423,50 573,80 783,95 18 kg 87,65 353,35 398,10 403,40 410,85 430,90 586,85 807,95 19 kg 89,15 359,05 405,00 410,15 418,55 438,30 599,90 831,90 20 kg 90,65 364,75 411,85 416,85 426,25 445,70 612,95 855,90 22 kg 93,50 376,50 422,60 427,05 437,25 458,00 641,75 903,30 24 kg 96,35 388,25 433,30 437,25 448,30 470,30 670,55 950,70 26 kg 99,20 400,00 444,00 447,45 459,30 482,60 699,35 998,10 28 kg 102,05 411,75 454,70 457,65 470,30 494,90 728, ,50 30 kg 104,90 423,50 465,40 467,85 481,35 507,20 756, ,90 35 kg 111,80 453,95 496,00 502,65 515,45 545,05 814, ,10 40 kg 118,70 484,40 526,60 537,45 549,55 582,90 878, ,30 45 kg 125,60 514,85 557,20 572,20 583,70 620,75 943, ,50 50 kg 132,50 545,30 587,80 607,00 617,80 658, , ,70 55 kg 139,40 575,75 618,40 641,80 651,95 696, , ,90 60 kg 146,30 606,20 649,00 676,55 686,05 734, , ,10 65 kg 153,20 636,65 679,60 711,35 720,15 772, , ,30 70 kg 160,10 667,10 710,20 746,10 754,30 810, , ,50 Yli 70 kg* Hinta/kg 2,28 9,53 10,14 10,65 10,77 11,57 18,11 29,35 Minimiveloitus 160,10 667,10 710,20 746,10 754,30 810, , ,50

13 LÄHETYSHINNAT 11 UPS Express TOIMITUS SEURAAVAN AAMUPÄIVÄN AIKANA EU-ALUEELLE JA NOPEA TOIMITUS KAIKKIALLE MAAILMASSA UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 32,15 83,40 83,40 85,05 92,15 98,85 96,65 97,95 95,45 102,65 105,60 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 33,35 112,00 114,55 117,25 135,60 135,65 116,40 117,30 113,90 128,55 130,25 1,0 kg 34,20 122,55 127,80 130,25 145,60 149,60 126,90 131,90 132,05 154,45 159,70 1,5 kg 35,05 133,10 141,05 143,25 155,60 163,50 137,40 146,50 150,20 180,35 189,15 2,0 kg 35,90 143,65 154,35 156,25 165,60 177,45 147,90 161,10 168,35 206,25 218,60 2,5 kg 36,75 154,20 167,60 169,25 175,60 191,35 158,40 175,70 186,50 232,15 248,05 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 33,35 112,00 114,55 117,25 135,60 135,65 143,35 134,45 143,30 157,95 159,35 1,0 kg 34,20 122,55 127,80 130,25 145,60 149,60 153,85 149,05 161,45 184,00 188,80 1,5 kg 35,05 133,10 141,05 143,25 155,60 163,50 164,35 163,65 179,60 210,05 218,25 2,0 kg 35,90 143,65 154,35 156,25 165,60 177,45 174,85 178,25 197,75 236,10 247,70 2,5 kg 36,75 154,20 167,60 169,25 175,60 191,35 185,35 192,85 215,90 262,15 277,15 3,0 kg 37,35 162,75 177,65 178,15 185,80 205,05 201,50 207,40 233,05 290,05 306,65 3,5 kg 37,95 171,30 187,70 187,00 196,00 218,80 211,35 221,95 250,20 317,95 336,15 4,0 kg 38,55 179,85 197,75 195,90 206,20 232,50 221,20 236,50 267,35 345,85 365,65 4,5 kg 39,15 188,40 207,75 204,75 216,40 246,25 231,05 251,05 284,50 373,75 395,15 5,0 kg 39,75 196,95 217,80 213,65 226,60 259,95 240,90 267,95 301,65 401,65 424,65 5,5 kg 40,40 202,65 224,95 222,50 233,50 267,95 248,60 276,55 314,35 417,70 444,50 6,0 kg 41,05 208,35 232,10 231,40 240,35 275,95 256,30 285,15 327,05 433,75 464,35 6,5 kg 41,70 214,05 239,25 240,25 247,25 283,95 264,00 293,75 339,75 449,80 484,20 7,0 kg 42,35 219,75 246,40 249,15 254,15 292,00 271,70 302,35 352,45 465,85 504,05 7,5 kg 43,00 225,45 253,50 258,00 261,00 300,00 279,40 310,95 365,15 481,90 523,90 8,0 kg 43,65 231,15 260,65 266,90 267,90 308,00 287,10 319,55 377,85 497,95 543,75 8,5 kg 44,30 236,85 267,80 275,75 274,80 316,00 294,80 328,15 390,55 514,00 563,60 9,0 kg 44,95 242,55 274,95 284,65 281,65 324,00 302,50 336,75 403,25 530,05 583,45 9,5 kg 45,60 248,25 282,10 293,50 288,55 332,00 310,20 345,35 415,95 546,10 603,30 10 kg 46,25 253,95 289,20 302,40 295,45 340,00 317,90 353,95 428,65 562,15 623,15 11 kg 47,75 259,65 296,10 302,50 303,15 346,95 325,30 361,25 441,70 586,15 653,15 12 kg 49,25 265,35 303,00 309,20 310,85 353,90 332,70 368,55 454,75 610,15 683,15 13 kg 50,75 271,05 309,90 315,95 318,55 360,80 340,10 375,85 467,80 634,15 713,15 14 kg 52,25 276,75 316,75 322,70 326,25 367,75 347,50 383,15 480,85 658,15 743,15 15 kg 53,75 282,45 323,65 329,40 333,95 374,70 354,90 390,45 493,90 682,15 773,15 16 kg 55,25 288,15 330,55 336,15 341,65 381,65 362,30 397,75 506,95 706,15 803,15 17 kg 56,75 293,85 337,40 342,85 349,35 388,55 369,70 405,05 520,00 730,15 833,15 18 kg 58,25 299,55 344,30 349,60 357,05 395,50 377,10 412,35 533,05 754,15 863,15 19 kg 59,75 305,25 351,20 356,35 364,75 402,45 384,50 419,65 546,10 778,10 893,15 20 kg 61,25 310,95 358,05 363,05 372,45 409,40 391,90 426,95 559,15 802,10 923,15 22 kg 64,10 322,70 368,80 373,25 383,45 423,00 404,20 441,00 587,95 849,50 982,60 24 kg 66,95 334,45 379,50 383,45 394,50 436,60 416,50 455,05 616,75 896, ,05 26 kg 69,80 346,20 390,20 393,65 405,50 450,25 428,80 469,10 645,55 944, ,50 28 kg 72,65 357,95 400,90 403,85 416,50 463,85 441,10 483,15 674,35 991, ,95 30 kg 75,50 369,70 411,60 414,05 427,55 477,45 453,40 497,20 703, , ,40 35 kg 82,40 400,15 442,20 448,85 461,65 517,10 491,25 538,40 760, , ,00 40 kg 89,30 430,60 472,80 483,65 495,75 556,70 529,10 579,60 825, , ,60 45 kg 96,20 461,05 503,40 518,40 529,90 596,35 566,95 620,80 889, , ,20 50 kg 103,10 491,50 534,00 553,20 564,00 635,95 604,80 662,00 954, , ,80 55 kg 110,00 521,95 564,60 588,00 598,15 675,60 642,65 703, , , ,40 60 kg 116,90 552,40 595,20 622,75 632,25 715,20 680,50 744, , , ,00 65 kg 123,80 582,85 625,80 657,55 666,35 754,85 718,35 785, , , ,60 70 kg 130,70 613,30 656,40 692,30 700,50 794,50 756,20 826, , , ,20 LÄHETYSHINNAT Yli 70 kg* Hinta/kg 1,86 8,76 9,37 9,89 10,00 11,35 10,80 11,81 17,34 28,58 32,81 Minimiveloitus 130,70 613,30 656,40 692,30 700,50 794,50 756,20 826, , , ,20

14 12 LÄHETYSHINNAT UPS Express Saver SEURAAVAN PÄIVÄN TOIMITUKSIIN EU-ALUEELLE SEKÄ NOPEISIIN, TALOUDELLISIIN TOIMITUKSIIN POHJOIS-AMERIKKAAN, AASIAAN JA AFRIKKAAN UPS Express Saver -hinnat koskevat lähteviä kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. UPS Standard -hinnat koskevat lähteviä EU-maiden, Liechtensteinin, Norjan ja Sveitsin lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Noudon tilaaminen Klikkaa Suomen kotisivuilla osoitteessa kohtaa Noudon tilaaminen (Schedule a Collection) tai soita UPS:n asiakaspalveluun numeroon Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg tai 100 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 28,90 73,15 73,15 74,15 81,45 84,90 85,15 92,35 92,55 98,25 101,05 102,15 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 30,25 94,90 97,15 99,05 105,15 106,35 99,45 110,70 110,35 123,05 124,55 125,50 1,0 kg 31,00 103,95 109,35 111,15 113,50 121,00 109,25 124,40 127,95 147,85 152,75 155,25 1,5 kg 31,75 113,00 121,55 123,25 121,85 135,65 119,05 138,15 145,55 172,65 180,95 185,00 2,0 kg 32,50 122,05 133,75 135,35 130,20 150,30 128,85 151,90 163,15 197,45 209,15 214,75 2,5 kg 33,25 131,10 145,95 147,45 138,55 164,95 138,60 165,65 180,75 222,25 237,35 244,55 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 30,25 94,90 97,15 99,05 105,15 106,35 114,75 126,75 138,95 151,15 152,55 151,65 1,0 kg 31,00 103,95 109,35 111,15 113,50 121,00 124,50 140,50 156,55 176,05 180,75 181,40 1,5 kg 31,75 113,00 121,55 123,25 121,85 135,65 134,30 154,25 174,15 200,90 208,95 211,15 2,0 kg 32,50 122,05 133,75 135,35 130,20 150,30 144,10 167,95 191,75 225,80 237,10 240,95 2,5 kg 33,25 131,10 145,95 147,45 138,55 164,95 153,85 181,70 209,35 250,70 265,30 270,70 3,0 kg 33,85 138,50 154,70 156,75 149,05 179,40 162,85 195,45 225,95 277,40 293,50 300,45 3,5 kg 34,45 145,90 163,40 166,05 159,55 193,85 171,80 209,20 242,60 304,05 321,70 330,20 4,0 kg 35,05 153,30 172,15 175,35 170,05 208,30 180,80 222,95 259,25 330,70 349,90 359,95 4,5 kg 35,65 160,70 180,90 184,65 180,55 222,75 189,75 236,65 275,85 357,40 378,05 389,75 5,0 kg 36,25 168,10 189,65 193,95 197,65 246,00 198,75 252,60 292,50 384,05 406,25 419,50 5,5 kg 36,85 173,75 200,45 205,75 205,10 253,60 205,55 260,70 304,75 399,35 425,25 442,30 6,0 kg 37,45 179,45 207,10 212,10 212,55 261,20 212,35 268,80 317,05 414,70 444,30 465,10 6,5 kg 38,05 185,15 213,80 218,45 220,00 268,80 219,15 276,90 329,30 430,00 463,30 487,95 7,0 kg 38,65 190,80 220,45 224,80 227,45 276,40 225,90 285,05 341,55 445,30 482,30 510,75 7,5 kg 39,25 196,50 227,10 231,15 234,90 284,00 232,70 293,15 353,85 460,60 501,30 533,55 8,0 kg 39,85 202,20 233,80 237,50 242,35 291,60 239,50 301,25 366,10 475,90 520,35 556,40 8,5 kg 40,45 207,90 240,45 243,85 249,80 299,20 246,30 309,35 378,35 491,25 539,35 579,20 9,0 kg 41,05 213,55 247,10 250,20 257,25 306,80 253,10 317,50 390,65 506,55 558,35 602,00 9,5 kg 41,65 219,85 253,80 256,55 264,70 314,40 259,90 325,60 402,90 521,85 577,35 624,85 10 kg 42,25 225,10 260,45 262,90 272,15 322,00 266,70 333,70 415,20 537,15 596,40 647,65 11 kg 43,60 230,35 266,65 269,40 279,40 328,65 273,15 340,55 427,80 560,15 625,10 676,75 12 kg 44,95 235,65 272,85 275,90 286,65 335,30 279,65 347,40 440,45 583,10 653,80 705,85 13 kg 46,30 240,90 279,05 282,40 293,90 341,95 286,15 354,25 453,05 606,05 682,45 734,95 14 kg 47,65 246,20 285,30 288,90 301,15 348,60 292,65 361,10 465,70 629,05 711,15 764,05 15 kg 49,00 251,45 291,50 295,40 308,40 355,25 299,15 367,95 478,30 652,00 739,85 793,15 16 kg 50,35 256,75 297,70 301,90 315,65 361,90 305,60 374,75 490,95 674,95 768,55 822,25 17 kg 51,70 262,00 303,90 308,40 322,90 368,55 312,10 381,60 503,55 697,95 797,25 851,35 18 kg 53,05 267,30 310,10 314,90 330,15 375,20 318,60 388,45 516,20 720,90 825,95 880,45 19 kg 54,40 272,55 316,30 321,40 337,40 381,85 325,10 395,30 528,80 743,85 854,65 909,55 20 kg 55,75 277,85 322,50 327,90 344,65 388,50 331,60 402,15 541,40 766,85 883,35 938,65 22 kg 58,00 288,30 333,15 338,35 355,15 401,20 342,40 415,45 569,35 812,10 940,30 995,95 24 kg 60,25 298,70 343,80 348,80 365,65 413,90 353,20 428,70 597,30 857,40 997, ,25 26 kg 62,50 309,15 354,45 359,25 376,15 426,60 364,00 442,00 625,25 902, , ,55 28 kg 64,75 319,60 365,10 369,70 386,65 439,30 374,75 455,30 653,15 947, , ,80 30 kg 67,00 330,05 375,75 380,15 397,15 452,00 385,55 468,55 681,10 993, , ,10 35 kg 73,45 357,15 404,30 411,75 429,50 489,80 418,60 507,45 736, , , ,65 40 kg 79,90 384,25 432,85 443,35 461,85 527,60 451,60 546,35 799, , , ,15 45 kg 86,35 411,30 461,35 474,95 494,20 565,40 484,60 585,25 862, , , ,65 50 kg 92,80 438,40 489,90 506,55 526,55 603,20 517,60 624,10 925, , , ,20 55 kg 99,25 465,50 518,45 538,15 558,90 641,00 550,60 663,00 987, , , ,70 60 kg 105,70 492,60 547,00 569,75 591,25 678,80 583,60 701, , , , ,20 65 kg 112,15 519,70 575,50 601,35 623,60 716,60 616,60 740, , , , ,75 70 kg 118,60 546,80 604,05 632,95 655,95 754,40 649,60 779, , , , ,25 Yli 70 kg* Hinta/kg 1,69 7,81 8,62 9,04 9,37 10,77 9,28 11,13 16,79 27,34 31,40 33,78 Minimiveloitus 118,60 546,80 604,05 632,95 655,95 754,40 649,60 779, , , , ,25

15 LÄHETYSHINNAT 13 UPS Standard AIKATAULUUN SIDOTTU TOIMITUS EUROOPPAAN Tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 1 kg 90,25 100,95 106,10 108,25 108,65 112,35 119,95 2 kg 92,10 105,85 116,05 119,00 119,55 120,95 126,50 3 kg 93,95 110,75 123,45 127,20 128,35 129,55 133,05 4 kg 95,80 115,65 127,25 130,55 131,65 133,95 139,60 5 kg 97,65 120,55 131,05 133,90 134,95 138,35 146,15 6 kg 98,50 122,85 133,20 136,15 137,15 140,35 149,35 7 kg 99,35 125,15 135,35 138,45 139,35 142,35 152,55 8 kg 100,20 127,45 137,50 140,70 141,55 144,35 155,75 9 kg 101,05 129,75 139,65 143,00 143,75 146,35 158,95 10 kg 101,90 132,05 141,80 145,25 145,95 148,35 162,15 11 kg 102,80 134,35 143,20 146,55 147,30 150,35 164,00 12 kg 103,70 136,65 144,60 147,85 148,65 152,35 165,85 13 kg 104,60 138,95 146,00 149,10 150,00 154,35 167,70 14 kg 105,50 141,25 147,40 150,40 151,35 156,35 169,55 15 kg 106,40 143,55 148,80 151,70 152,70 158,35 171,40 16 kg 107,30 145,85 150,20 153,00 154,05 160,35 173,25 17 kg 108,20 148,15 151,60 154,30 155,40 162,35 175,10 18 kg 109,10 150,45 153,00 155,55 156,75 164,35 176,95 19 kg 110,00 152,75 154,40 156,85 158,10 166,35 178,80 20 kg 110,90 155,05 155,80 158,15 159,45 168,35 180,65 21 kg 111,80 155,75 157,20 159,50 160,80 169,80 182,50 22 kg 112,70 156,45 158,60 160,85 162,15 171,25 184,35 23 kg 113,60 157,15 160,00 162,20 163,50 172,70 186,20 24 kg 114,50 157,85 161,40 163,50 164,85 174,15 188,05 25 kg 115,40 158,55 162,80 164,85 166,20 175,60 189,90 26 kg 116,30 159,25 164,20 166,20 167,55 177,05 191,75 27 kg 117,20 159,95 165,60 167,55 168,90 178,50 193,60 28 kg 118,10 160,65 167,00 168,90 170,25 179,95 195,45 29 kg 119,00 161,35 168,40 170,25 171,60 181,40 197,30 30 kg 119,90 162,05 169,80 171,55 172,95 182,85 199,15 31 kg 120,80 162,75 171,20 172,90 174,30 184,30 201,00 32 kg 121,70 163,45 172,60 174,25 175,65 185,75 202,85 33 kg 122,60 164,15 174,00 175,60 177,00 187,20 204,70 34 kg 123,50 164,85 175,40 176,95 178,35 188,65 206,55 35 kg 124,40 165,55 176,80 178,30 179,70 190,10 208,40 40 kg 127,50 170,30 182,45 184,10 185,65 195,90 216,05 45 kg 130,60 175,05 188,10 189,95 191,60 201,70 223,70 50 kg 133,70 179,80 193,75 195,75 197,55 207,50 231,35 55 kg 136,80 184,55 199,40 201,60 203,50 213,30 239,00 60 kg 139,90 189,30 205,05 207,45 209,45 219,10 246,65 65 kg 143,00 194,05 210,70 213,25 215,40 224,90 254,30 70 kg 146,10 198,80 216,35 219,10 221,35 230,70 261,95 75 kg* 149,20 203,55 222,00 224,90 227,30 236,50 269,60 80 kg* 152,30 208,30 227,65 230,75 233,25 242,30 277,25 85 kg* 155,40 213,05 233,30 236,60 239,20 248,10 284,90 90 kg* 158,50 217,80 238,95 242,40 245,15 253,90 292,55 95 kg* 161,60 222,55 244,60 248,25 251,10 259,70 300, kg* 164,70 227,30 250,25 254,10 257,05 265,50 307,85 LÄHETYSHINNAT Yli 100 kg* Hinta/kg 1,64 2,27 2,50 2,54 2,57 2,65 3,07 Minimiveloitus 164,70 227,30 250,25 254,10 257,05 265,50 307,85

16 14 LÄHETYSHINNAT UPS Expedited AIKATAULUUN SIDOTTU TOIMITUS EUROOPAN ULKOPUOLELLE UPS Expedited -hinnat koskevat lähteviä kansainvälisiä lähetyksiä, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Noudon tilaaminen Klikkaa Suomen kotisivuilla osoitteessa kohtaa Noudon tilaaminen (Schedule a Collection) tai soita UPS:n asiakaspalveluun numeroon Huomautuksia Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 100 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K Tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 1 kg 135,00 155,55 176,20 2 kg 160,10 187,40 220,50 3 kg 185,20 219,25 264,80 4 kg 210,30 251,10 309,10 5 kg 235,40 282,95 353,40 6 kg 249,70 307,05 383,95 7 kg 264,00 331,15 414,50 8 kg 278,30 355,25 445,05 9 kg 292,60 379,35 475,60 10 kg 306,90 403,45 506,15 11 kg 311,70 417,10 521,05 12 kg 316,50 430,75 535,95 13 kg 321,30 444,40 550,85 14 kg 326,10 458,05 565,75 15 kg 330,90 471,70 580,65 16 kg 335,70 485,35 595,55 17 kg 340,50 499,00 610,45 18 kg 345,30 512,65 625,35 19 kg 350,10 526,30 640,25 20 kg 354,90 539,95 655,15 21 kg 358,80 542,80 662,65 22 kg 362,70 545,65 670,15 23 kg 366,60 548,50 677,65 24 kg 370,50 551,35 685,15 25 kg 374,40 554,20 692,65 26 kg 378,30 557,05 700,15 27 kg 382,20 559,90 707,65 28 kg 386,10 562,75 715,15 29 kg 390,00 565,60 722,65 30 kg 393,90 568,45 730,15 31 kg 397,80 571,30 737,65 32 kg 401,70 574,15 745,15 33 kg 405,60 577,00 752,65 34 kg 409,50 579,85 760,15 35 kg 413,40 582,70 767,65 40 kg 428,40 599,60 787,05 45 kg 443,40 616,50 806,45 50 kg 458,40 633,40 825,85 55 kg 473,40 650,30 845,25 60 kg 488,40 667,20 864,65 65 kg 503,40 684,10 884,05 70 kg 518,40 701,00 903,45 75 kg* 542,60 717,90 922,85 80 kg* 566,80 734,80 942,25 85 kg* 591,00 751,70 961,65 90 kg* 615,20 768,60 981,05 95 kg* 639,40 785, , kg* 663,60 802, ,85 Yli 100 kg* Hinta/kg 6,63 8,02 10,19 Minimiveloitus 663,60 802, ,85

17 15 Osa 3: Vastaanottokustannukset Tuontilähetysten täydellinen hallinta Tuontilähetysten vastaanottaminen voi olla yhtä tärkeää kuin vientilähetysten kontrollointi. UPS noutaa lähetyksesi kaikkialta maailmassa ja tarjoaa sinulle samat palveluvaihtoehdot kuin vientituotteita lähettäessäsi. Valuuttaheilahtelujen vaikutusten välttämiseksi hintamme ovat kiinteitä, ja ne ilmoitetaan EUR. Kun vastaanotat lähetyksen, voit siis kontrolloida lähetyskuluja ja toimitusajankohtaa sekä valita sopivan palveluvaihtoehdon, jolla on sama laatutakuu kuin vientituotteita lähettäessäsi. UPS-lähetyksen vastaanottohinta määräytyy palvelutason, lähtöpaikan vyöhykkeen, laskutuspainon ja lisämaksujen perusteella. Löydät lähetyksesi hinnan noudattamalla seuraavaa kuutta vaihetta: 1 Varmista, että olet oikeassa osassa. Tämän osan vastaanottohintoja käytetään kaikkiin saapuviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lähetyksiin vain silloin, kun laskutusvaihtoehdoksi on valittu kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta. 2 Määritä lähetyksen laskutuspaino. 3 Siirry haluamasi palveluvaihtoehdon sivulle (UPS Express Plus, Express, Express Saver, Standard tai Expedited). 4 Valitse lähetyksesi tyyppiä vastaava taulukko (UPS Express Envelope, asiakirjat tai tavaralähetykset). 5 Tarkista lähetyksesi laskutuspainon ja vyöhykkeen mukainen hinta. 6 Ota huomioon mahdolliset lisämaksut kuten valinnaispalveluiden maksut. (Jos haluat lähettää paketin, jonka laskutusvaihtoehdoksi on valittu muu kuin kuljetusmaksujen laskuttaminen vastaanottajalta tai vastaanottomaassa sijaitsevalta kolmannelta osapuolelta, katso lähetyshinnat sivulta 9.) Tärkeä huomautus Varmistu siitä, että lähettäjä merkitsee UPS:n lähetysasiakirjoihin sinun UPS-asiakasnumerosi. Tuonninohjauslomake (Inbound Routing Form) Voit tiedottaa hankkijoillesi, että olet valinnut UPS:n kansainvälisiä tuontikuljetuksiasi varten yksinkertaisesti täyttämällä tuonninohjauslomakkeemme kutakin eri hankkijaa varten ja lähettämällä ne alkuperäisinä UPS:lle. Lomakkeita saat lisää verkkosivuiltamme osoitteesta napsauttamalla Tukipalvelut (Support) -välilehteä, sitten Pakkauksen valmisteleminen (Preparing your Package) ja valitsemalla Dokumentit ja rahtikirjat (Documentation and Labels) tai soittamalla UPS:n asiakaspalveluun numeroon Ajansäästövihje Löydät vastaanottohinnat myös Suomen kotisivuilta osoitteesta osiosta Tukipalvelut (Support).

18 16 VASTAANOTTOHINNAT UPS Express Plus TOIMITUS SEURAAVANA AAMUNA TYÖPÄIVÄN ALKAESSA SAAPUVIIN KOTIMAAN LÄHETYKSIIN Nämä hinnat koskevat saapuvia kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun vastaanottaja tai vastaanottomaassa sijaitseva kolmas osapuoli maksaa lähetyksen. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. Tarkista Express Plus -palvelun saatavuus tarvittaessa asiakaspalvelusta soittamalla numeroon K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke 1 EUR 61,55 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 62,75 1,0 kg 63,60 1,5 kg 64,45 2,0 kg 65,30 2,5 kg 66,15 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke EUR 1 Paino 0,5 kg 62,75 1,0 kg 63,60 1,5 kg 64,45 2,0 kg 65,30 2,5 kg 66,15 3,0 kg 66,75 3,5 kg 67,35 4,0 kg 67,95 4,5 kg 68,55 5,0 kg 69,15 5,5 kg 69,80 6,0 kg 70,45 6,5 kg 71,10 7,0 kg 71,75 7,5 kg 72,40 8,0 kg 73,05 8,5 kg 73,70 9,0 kg 74,35 9,5 kg 75,00 10 kg 75,65 11 kg 77,15 12 kg 78,65 13 kg 80,15 14 kg 81,65 15 kg 83,15 16 kg 84,65 17 kg 86,15 18 kg 87,65 19 kg 89,15 20 kg 90,65 22 kg 93,50 24 kg 96,35 26 kg 99,20 28 kg 102,05 30 kg 104,90 35 kg 111,80 40 kg 118,70 45 kg 125,60 50 kg 132,50 55 kg 139,40 60 kg 146,30 65 kg 153,20 70 kg 160,10 Yli 70 kg* Hinta/kg 2,28 Minimiveloitus 160,10

19 VASTAANOTTOHINNAT 17 UPS Express TOIMITUS SEURAAVAN AAMUPÄIVÄN AIKANA EU-ALUEELTA JA NOPEA TOIMITUS TOISELTA PUOLELTA MAAILMAA UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 32,15 46,70 47,80 67,80 59,65 60,20 65,25 44,30 49,30 51,70 54,15 52,70 58,60 76,70 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 33,35 67,45 68,65 76,05 88,30 89,25 84,60 64,15 53,85 55,95 58,60 57,20 67,60 191,65 1,0 kg 34,20 75,60 76,80 84,30 99,35 100,35 94,30 74,60 60,75 65,00 68,00 66,20 84,35 229,95 1,5 kg 35,05 83,75 84,95 92,55 110,40 111,45 104,00 85,05 67,65 74,05 77,40 75,15 101,10 268,25 2,0 kg 35,90 91,90 93,10 100,80 121,45 122,55 113,70 95,50 74,55 83,10 86,80 84,15 117,85 306,55 2,5 kg 36,75 100,05 101,25 109,05 132,50 133,65 123,40 105,95 81,45 92,15 96,20 93,15 134,60 344,85 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 33,35 67,45 68,65 76,05 88,30 89,25 96,75 66,45 67,30 68,30 71,65 58,30 112,60 197,15 1,0 kg 34,20 75,60 76,80 84,30 99,35 100,35 108,80 76,90 77,35 78,20 82,15 69,55 141,85 235,50 1,5 kg 35,05 83,75 84,95 92,55 110,40 111,45 120,85 87,35 87,40 88,10 92,65 80,75 171,10 273,85 2,0 kg 35,90 91,90 93,10 100,80 121,45 122,55 132,90 97,80 97,45 98,00 103,15 91,95 200,35 312,20 2,5 kg 36,75 100,05 101,25 109,05 132,50 133,65 144,95 108,25 107,50 107,90 113,65 103,20 229,60 350,55 3,0 kg 37,35 108,20 109,40 117,30 139,20 140,40 152,30 118,70 117,55 117,80 124,15 114,40 243,10 382,95 3,5 kg 37,95 116,35 117,55 125,55 145,90 147,15 159,65 129,15 127,60 127,70 134,65 125,65 256,60 415,35 4,0 kg 38,55 124,50 125,70 133,80 152,60 153,90 167,00 139,60 137,65 137,60 145,15 136,85 270,10 447,75 4,5 kg 39,15 132,65 133,85 142,05 159,30 160,65 174,35 150,05 147,70 147,50 155,65 148,05 283,60 480,15 5,0 kg 39,75 140,80 142,00 150,30 166,00 167,40 181,70 160,50 157,75 157,40 166,15 159,30 297,10 512,55 5,5 kg 40,40 145,40 147,75 156,05 172,70 174,15 189,05 167,20 164,55 167,05 176,20 170,50 310,60 544,95 6,0 kg 41,05 150,00 153,50 161,80 179,40 180,90 196,40 173,90 171,35 176,70 186,20 181,70 324,10 577,35 6,5 kg 41,70 154,60 159,25 167,55 186,10 187,65 203,75 180,60 178,15 186,35 196,20 192,95 337,60 609,75 7,0 kg 42,35 159,20 165,00 173,30 192,80 194,40 211,10 187,30 184,95 196,00 206,20 204,15 351,10 642,15 7,5 kg 43,00 163,80 170,75 179,05 199,50 201,15 218,45 194,00 191,75 205,65 216,20 215,40 364,60 674,55 8,0 kg 43,65 168,40 176,50 184,80 206,20 207,90 225,80 200,70 198,55 215,30 226,20 226,60 378,10 706,95 8,5 kg 44,30 173,00 182,25 190,55 212,90 214,65 233,15 207,40 205,35 224,95 236,20 237,80 391,60 739,35 9,0 kg 44,95 177,60 188,00 196,30 219,60 221,40 240,50 214,10 212,15 234,60 246,20 249,05 405,10 771,75 9,5 kg 45,60 182,20 193,75 202,05 226,30 228,15 247,85 220,80 218,95 244,25 256,20 260,25 418,60 804,15 10 kg 46,25 186,80 199,50 207,80 233,00 234,90 255,20 227,50 225,75 253,90 266,20 271,50 432,10 836,55 11 kg 47,75 191,40 204,20 214,80 246,10 248,20 269,55 240,20 238,75 271,75 284,75 295,70 452,30 902,00 12 kg 49,25 196,00 208,90 221,80 259,20 261,50 283,90 252,90 251,75 289,60 303,30 319,95 472,50 967,45 13 kg 50,75 200,60 213,60 228,80 272,30 274,80 298,25 265,60 264,75 307,45 321,85 344,20 492, ,90 14 kg 52,25 205,20 218,30 235,80 285,40 288,10 312,60 278,30 277,75 325,30 340,40 368,45 512, ,35 15 kg 53,75 209,80 223,00 242,80 298,50 301,40 326,95 291,05 290,75 343,15 358,95 392,70 533, ,80 16 kg 55,25 214,40 234,65 252,10 305,10 308,10 334,20 303,75 303,75 356,70 373,55 416,95 553, ,10 17 kg 56,75 219,00 246,30 261,40 311,70 314,80 341,40 316,45 316,75 370,30 388,15 441,20 573, ,40 18 kg 58,25 223,60 257,95 270,70 318,30 321,50 348,60 329,15 329,75 383,90 402,75 465,45 593, ,70 19 kg 59,75 228,20 269,60 280,00 324,90 328,20 355,80 341,90 342,75 397,50 417,35 489,70 613, ,00 20 kg 61,25 232,80 281,25 289,30 331,50 334,90 363,00 354,60 355,75 411,10 431,95 513,95 634, ,30 22 kg 64,10 237,40 304,50 312,70 340,35 343,85 370,20 380,60 381,65 437,75 459,45 562,45 674, ,70 24 kg 66,95 247,00 327,75 336,10 349,20 352,80 377,40 406,55 407,55 464,40 486,95 610,95 715, ,10 26 kg 69,80 256,60 351,00 359,50 358,05 361,75 384,60 432,55 433,45 491,05 514,45 659,45 756, ,50 28 kg 72,65 266,20 374,25 382,90 366,90 370,70 391,80 458,55 459,35 517,70 541,95 707,95 796, ,90 30 kg 75,50 275,80 397,50 406,30 375,75 379,65 399,00 484,50 485,25 544,35 569,45 756,40 837, ,30 35 kg 82,40 306,00 455,55 464,65 397,70 401,75 423,05 550,10 556,40 627,10 636,85 874,55 956, ,25 40 kg 89,30 329,45 490,45 505,55 419,65 423,85 447,10 615,70 627,55 709,85 727,70 992, , ,20 45 kg 96,20 352,90 525,35 546,45 441,60 445,95 471,15 681,30 698,70 792,60 818, , , ,15 50 kg 103,10 376,35 560,25 587,35 463,55 468,05 495,20 746,90 769,85 875,35 909, , , ,10 55 kg 110,00 399,80 595,15 628,25 485,50 490,15 519,25 812,50 841,00 958, , , , ,05 60 kg 116,90 423,25 630,05 669,15 507,45 512,25 543,30 878,10 912, , , , , ,00 65 kg 123,80 446,70 664,95 710,05 529,40 534,35 567,35 943,70 983, , , , , ,95 70 kg 130,70 470,15 699,85 751,00 551,35 556,45 591, , , , , , , ,90 VASTAANOTTOHINNAT Yli 70 kg* Hinta/kg 1,86 6,71 9,99 10,72 7,87 7,94 8,44 14,41 15,06 17,23 18,18 24,30 25,62 43,08 Minimiveloitus 130,70 470,15 699,85 751,00 551,35 556,45 591, , , , , , , ,90

20 18 VASTAANOTTOHINNAT UPS Express Saver TOIMITUS SEURAAVANA PÄIVÄNÄ EUROOPASTA (SEKÄ EU-ALUEELTA ETTÄ SEN ULKOPUOLELTA) JA NOPEA, TALOUDELLINEN TOIMITUS TOISELTA PUOLELTA MAAILMAA Nämä hinnat koskevat saapuvia kotimaisia ja kansainvälisiä lähetyksiä, kun vastaanottaja tai vastaanottomaassa sijaitseva kolmas osapuoli maksaa lähetyksen. Vyöhyke Katso vyöhykkeen numero sivulta 6. Laskutuspaino Hinnat perustuvat lähetyksen kaikkien pakettien yhteenlaskettuun todelliseen painoon tai tilavuuspainoon, aina suuremman mukaan. Yhteenveto tilavuuspainon määrittämisestä P x L x K = tilavuuspaino 6000 P = pituus (cm) L = leveys (cm) K = korkeus (cm) L Lisämaksut Näihin hintoihin ei sisälly lisämaksuja, kuten kaukoaluelisät tai valinnaispalveluiden maksut. Katso lisätietoja sivulta 23. P Verot Hintoihin ei sisälly veroja. Normaali ALV-maksu lisätään hintoihin soveltuvin osin. Huomautuksia 1 Vain kirjeille ja asiakirjoille. UPS Express Envelope -kuoreen suljettaville asiakirjoille ei ole paino- tai sivumäärärajoituksia. Jos lähetyksen paino ylittää hinnastossa mainitun painon, se pyöristetään ylöspäin seuraavaan painoluokkaan. * Yksittäisen paketin suurin sallittu paino on 70 kg. Jos haluat lähettää yli 70 kg painavia yksittäisiä paketteja, soita UPS:lle numeroon Määritelläksesi yhteensä yli 70 kg painavan monikollilähetyksen hinnan kerro lähetyksen kokonaispaino (pyöristäen ylöspäin seuraavaan kiloon) hinnalla per kilo. Lähetyksestä veloitetaan tämän kertolaskun tulos tai ilmoitettu minimiveloitus, aina suuremman mukaan. K UPS Express Envelope 1 Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR 28,90 41,20 42,55 59,05 55,25 55,30 Enintään 2,5 kg painavat asiakirjat, jotka eivät ole UPS Express Envelope -kuorissa Paino 0,5 kg 30,25 59,75 61,25 67,25 81,75 81,95 1,0 kg 31,00 66,95 68,55 74,50 92,00 92,20 1,5 kg 31,75 74,15 75,85 81,75 102,25 102,45 2,0 kg 32,50 81,35 83,15 89,00 112,50 112,70 2,5 kg 33,25 88,55 90,45 96,25 122,75 122,95 Asiakirjat yli 2,5 kg & tavaralähetykset Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke Vyöhyke EUR Paino 0,5 kg 30,25 59,75 61,25 67,25 81,75 81,95 1,0 kg 31,00 66,95 68,55 74,50 92,00 92,20 1,5 kg 31,75 74,15 75,85 81,75 102,25 102,45 2,0 kg 32,50 81,35 83,15 89,00 112,50 112,70 2,5 kg 33,25 88,55 90,45 96,25 122,75 122,95 3,0 kg 33,85 95,75 97,80 103,50 128,90 129,15 3,5 kg 34,45 102,95 105,15 110,75 135,05 135,35 4,0 kg 35,05 110,15 112,50 118,00 141,20 141,55 4,5 kg 35,65 117,35 119,85 125,25 147,35 147,75 5,0 kg 36,25 124,55 127,20 132,50 153,50 153,95 5,5 kg 36,85 128,60 132,10 137,65 159,65 160,15 6,0 kg 37,45 132,65 137,00 142,80 165,80 166,35 6,5 kg 38,05 136,70 141,90 147,95 171,95 172,55 7,0 kg 38,65 140,75 146,80 153,10 178,10 178,80 7,5 kg 39,25 144,80 151,70 158,25 184,25 185,00 8,0 kg 39,85 148,85 156,60 163,40 190,40 191,20 8,5 kg 40,45 152,90 161,50 168,55 196,55 197,40 9,0 kg 41,05 156,95 166,40 173,70 202,70 203,60 9,5 kg 41,65 161,00 171,30 178,85 208,85 209,80 10 kg 42,25 165,05 176,20 184,00 215,00 216,00 11 kg 43,60 169,15 180,45 190,20 227,20 228,20 12 kg 44,95 173,25 184,70 196,40 239,40 240,40 13 kg 46,30 177,35 188,95 202,60 251,60 252,60 14 kg 47,65 181,45 193,20 208,80 263,80 264,80 15 kg 49,00 185,55 197,45 215,00 276,00 277,00 16 kg 50,35 189,65 207,60 223,30 282,10 283,00 17 kg 51,70 193,75 217,75 231,55 288,20 289,00 18 kg 53,05 197,85 227,90 239,80 294,30 295,00 19 kg 54,40 201,95 238,05 248,05 300,45 301,00 20 kg 55,75 206,05 248,20 256,30 306,55 307,00 22 kg 58,00 213,50 268,60 276,95 314,85 315,25 24 kg 60,25 220,95 289,00 297,60 323,15 323,50 26 kg 62,50 228,40 309,40 318,25 331,45 331,75 28 kg 64,75 235,85 329,80 338,90 339,75 340,00 30 kg 67,00 243,30 350,20 359,55 348,05 348,25 35 kg 73,45 270,50 400,85 409,95 368,40 368,65 40 kg 79,90 291,25 431,65 446,45 388,75 389,05 45 kg 86,35 312,00 462,45 482,95 409,10 409,45 50 kg 92,80 332,75 493,25 519,45 429,45 429,85 55 kg 99,25 353,50 524,05 555,95 449,80 450,25 60 kg 105,70 374,25 554,85 592,45 470,15 470,65 65 kg 112,15 395,00 585,65 628,95 490,50 491,05 70 kg 118,60 415,75 616,45 665,45 510,85 511,45 Yli 70 kg* Hinta/kg 1,69 5,93 8,80 9,50 7,29 7,30 Minimiveloitus 118,60 415,75 616,45 665,45 510,85 511,45

Sopimusasiakkaan ulkomaanpuheluhinnasto

Sopimusasiakkaan ulkomaanpuheluhinnasto Ulkomaanpuheluhinnasto 01.01.2013 /min + pvm Afganistan 1,33 Alankomaat 0,20 Alankomaat - matkapuhelimet 0,38 Alankomaiden Antillit 1,15 Albania 0,41 Albania - matkapuhelimet 0,57 Algeria 0,41 Algeria

Lisätiedot

Päivärahat 2016. Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: yli 6 tuntia (osapäiväraha) 19,00. yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 40,00

Päivärahat 2016. Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: yli 6 tuntia (osapäiväraha) 19,00. yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 40,00 Päivärahat 2016 Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: Työmatkan kestoaika Päivärahan enimmäismäärä (euro) yli 6 tuntia (osapäiväraha) 19,00 yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 40,00

Lisätiedot

FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun 4. päivästä 2016

FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun 4. päivästä 2016 FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun. päivästä 0 Olivatpa lähetyksesi painavia tai kevyitä, kiireellisiä tai vähemmän kiireellisiä, FedEx tarjoaa sinulle ratkaisun. Hyödyt erittäin luotettavan palvelun

Lisätiedot

ULKOMAANPUHELUIDEN HINNASTO

ULKOMAANPUHELUIDEN HINNASTO 1 ULKOMAANPUHELUIDEN HINNASTO Voimassa 1.1.2013 alkaen HINNAT, SOPIMUSASIAKKAAT Kohdemaa /min Afganistan 1,65 Alankomaat 0,24 Alankomaat - matkapuhelimet 0,47 Alankomaiden Antillit 1,42 Albania 0,51 Albania

Lisätiedot

994-ulkomaanpuheluhinnasto

994-ulkomaanpuheluhinnasto Voimassa toistaiseksi 1.1.2013 alkaen Afganistan 93 2,36 Alankomaat 31 0,28 *** Alankomaiden Antillit 599 1,65 Alaska 1907 0,28 Albania 355 0,43 Algeria 213 0,59 Amerikan Samoa 684 1,65 Andorra 376 0,43

Lisätiedot

Ulkomailla tehdystä työmatkasta suoritettavien päivärahojen enimmäismäärät ovat:

Ulkomailla tehdystä työmatkasta suoritettavien päivärahojen enimmäismäärät ovat: Ulkomailla tehdystä työmatkasta suoritettavien päivärahojen enimmäismäärät ovat: Maa tai alue Afganistan 56 Alankomaat 65 Albania 52 Algeria 68 Andorra 58 Angola 97 Antigua ja Barbuda 74 Arabiemiirikunnat

Lisätiedot

994 Omamaa -ulkomaanpuheluhinnasto

994 Omamaa -ulkomaanpuheluhinnasto Voimassa toistaiseksi 1.1.2013 alkaen. Afganistan 93 2,36 Alankomaat 31 0,23 Alankomaat - matkapuhelinsuunnat 31 0,48 Alankomaiden Antillit 599 1,52 Alaska 1907 0,23 Albania 355 0,38 Algeria 213 0,54 Amerikan

Lisätiedot

VALTION MATKUSTUSSÄÄNNÖN MUKAISTEN KORVAUSTEN TARKIS- TUKSET KUSTANNUSTASON MUUTOKSET HUOMIOON OTTAEN 1.1.2009 ALKAEN

VALTION MATKUSTUSSÄÄNNÖN MUKAISTEN KORVAUSTEN TARKIS- TUKSET KUSTANNUSTASON MUUTOKSET HUOMIOON OTTAEN 1.1.2009 ALKAEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ 25.11.2008 VALTION MATKUSTUSSÄÄNNÖN MUKAISTEN KORVAUSTEN TARKIS- TUKSET KUSTANNUSTASON MUUTOKSET HUOMIOON OTTAEN 1.1.2009 ALKAEN Korvauslaji: Voimassa oleva taso Uusi taso Muutos-%

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2015

TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2015 MK 26.1.2015 1(2) TYÖNTEKIJÖIDEN JA TOIMIHENKILÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2015 I TYÖNTEKIJÖIDEN MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1. 31.12.2015 Teknologiateollisuus ry:n ja Metallityöväen

Lisätiedot

994-ulkomaanpuheluhinnasto TDC Song Oy

994-ulkomaanpuheluhinnasto TDC Song Oy Kohde Suuntanumero Afganistan 93 1,68 1,68 Alankomaat 31 0,08 0,33 6 Alankomaiden Antillit 599 0,77 0,77 Alaska 1907 0,11 0,11 Albania 355 0,33 0,33 Algeria 213 0,33 0,33 Amerikan Samoa 684 0,84 0,84 Andorra

Lisätiedot

Päivärahat 2006. Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: yli 6 tuntia (osapäiväraha) 14,00 yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 30,00

Päivärahat 2006. Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: yli 6 tuntia (osapäiväraha) 14,00 yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 30,00 Päivärahat 2006 Työmatkan kestoajasta riippuen päivärahan enimmäismäärät ovat: Työmatkan kestoaika Päivärahan enimmäismäärä, euroa yli 6 tuntia (osapäiväraha) 14,00 yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 30,00

Lisätiedot

FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun 5. päivästä 2015

FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun 5. päivästä 2015 FedExin uudet hinnat voimassa tammikuun. päivästä 0 Olivatpa lähetyksesi painavia tai kevyitä, kiireellisiä tai vähemmän kiireellisiä, FedEx tarjoaa sinulle ratkaisun. Hyödyt erittäin luotettavan palvelun

Lisätiedot

Perustuslain 97 :n mukainen selvitys EU:ssa valmisteltavista asioista

Perustuslain 97 :n mukainen selvitys EU:ssa valmisteltavista asioista VALTIOVARAINMINISTERIÖ 18.12.2003 Eduskunta Suuri Valiokunta Asia Perustuslain 97 :n mukainen selvitys EU:ssa valmisteltavista asioista Ohessa saatetaan eduskunnan suuren valiokunnan tietoon ehdotus neuvoston

Lisätiedot

Suosituimmat kohdemaat

Suosituimmat kohdemaat Suosituimmat kohdemaat Maakuntanro Maakunta Kohdemaa Maakoodi sum_lah_opisk 21 Ahvenanmaa - Kreikka GR 3 Åland Italia IT 3 Turkki TR 2 Saksa DE 1 09 Etelä-Karjala Venäjä RU 328 Britannia GB 65 Ranska FR

Lisätiedot

Tilanne 24.6.2014 / Situation 24th, June 2014

Tilanne 24.6.2014 / Situation 24th, June 2014 1(5) ferrets from certain non-eu countries Tilanne 24.6.2014 / Situation 24th, June 2014 Koirien, kissojen ja frettien kaupalliseen tuontiin sallitut maat. Maat, jotka on lueteltu komission asetuksen 206/2010/ETY

Lisätiedot

Kilometrikorvaukset 2015

Kilometrikorvaukset 2015 Lähde: www.yrittajat.fi Kilometrikorvaukset 2015 Palkansaajan omistamallaan tai hallitsemallaan kulkuneuvolla tekemästä työmatkasta suoritettavien matkustamiskustannusten korvausten enimmäismäärät ovat:

Lisätiedot

Puhelut. Elisa. Kerro kaikessa rauhassa

Puhelut. Elisa. Kerro kaikessa rauhassa Elisa Puheluilla saat luotettavan ja edullisen yhteyden kaikkialle maailmaan. Ystävä Lähellä -palvelun avulla soitat ystävillesi vain muutamalla näppäilyllä ja normaalihintoja edullisemmin. n avulla välimatka

Lisätiedot

Sähköjärjestelmia periaatteessa on ainoastaan kahta tyyppiä koko maailmassa:

Sähköjärjestelmia periaatteessa on ainoastaan kahta tyyppiä koko maailmassa: MATKAILIJAN SÄHKÖOPAS YLEISTÄ Jos haluat käyttää sähkölaitteita ulkomailla, on syytä tietää, minkälainen pistokytkinjärjestelmä ja verkkovirran jännite (V) on käytössä maassa, jonne aiot matkustaa ja minkä

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle

LIITTEET. asiakirjaan. Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 2.12.2015 COM(2015) 597 final ANNEXES 1 to 5 LIITTEET asiakirjaan Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle Euroopan unionin virkamiesten ja muun henkilöstön palkkojen

Lisätiedot

Viranhaltijan/työntekijän omalla tai hallinnassaan olevalla kulkuneuvolla tekemästä matkasta maksetaan korvausta seuraavasti:

Viranhaltijan/työntekijän omalla tai hallinnassaan olevalla kulkuneuvolla tekemästä matkasta maksetaan korvausta seuraavasti: LIITE 16 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET LIITE 16 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta Viranhaltijan/työntekijän

Lisätiedot

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat 1995 84/1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit 63/2011

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat 1995 84/1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit 63/2011 SUOMEN VOIMASSA OLEVAT, ALLEKIRJOITETUT, PARAFOIDUT JA NEUVOTELTAVANA OLEVAT TULOVEROSOPIMUKSET (MUKAAN LUKIEN SÄÄSTÖJEN TUOTTAMIA KOR- KOTULOJA KOSKEVAT SOPIMUKSET), TILANNE 23.3.2016 Valtio Sopimuksen

Lisätiedot

KANSAINVÄLISYYS TOIMINTATAPANA

KANSAINVÄLISYYS TOIMINTATAPANA KANSAINVÄLISYYS TOIMINTATAPANA KORKEAKOULUJEN JA TIEDELAITOSTEN JOHDON SEMINAARI 9. 10.12.2015 VAASA PÄIVI CASTRÉN WÄRTSILÄ OYJ / 18 KOKO ELINKAAREN KATTAVIA VOIMARATKAISUJA Kansainvälisesti johtava kestävien

Lisätiedot

Liite 1 Ulkomaan päivärahat ja hotellikorvausten enimmäismäärät

Liite 1 Ulkomaan päivärahat ja hotellikorvausten enimmäismäärät Liite 1 Ulkomaan päivärahat ja hotellikorvausten enimmäismäärät / Euroa 2011 Ulkomailla tehdystä työmatkasta suoritettavien päivärahojen ja hotellikorvausten enimmäismäärät ovat: MAA TAI ALUE korvauksen

Lisätiedot

KUSTANNUSTEN KORVAUKSET 2012

KUSTANNUSTEN KORVAUKSET 2012 KUSTANNUSTEN KORVAUKSET 2012 PÄIVÄRAHAT Osapäiväraha, jos matka kestää yli 6 tuntia tai jos viimeinen matkavuorokausi ylittyy väh. 2 tunnilla Kokopäiväraha, jos matka kestää yli 10 tuntia tai jos viimeinen

Lisätiedot

Maa Komission tuontipäätös Maahantuonti hyväksytty kansallisesti

Maa Komission tuontipäätös Maahantuonti hyväksytty kansallisesti N:o 1088 2965 Liite 1 Kolmannet maat, joista saadaan tuoda maahan muita kalastustuotteita ja niistä saatuja raakavalmisteita ja jalosteita kuin kaksikuorisia simpukoita, piikkinahkaisia, vaippaeläimiä

Lisätiedot

Sisäministeriön asetus

Sisäministeriön asetus Sisäministeriön asetus vapaaehtoisen paluun avustuksesta Sisäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta sekä ihmiskaupan uhrin tunnistamisesta ja auttamisesta

Lisätiedot

Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä.

Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. 1997D0222 FI 20.03.1998 002.001 1 Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. "B KOMISSION PÄÄTÖS, tehty 28 päivänä helmikuuta 1997, luettelosta kolmansista

Lisätiedot

Vähenevät toimeksiannot ja tuntuvat sähköistyksen lisäkustannukset. Rauli Werdermann, Schenker Oy

Vähenevät toimeksiannot ja tuntuvat sähköistyksen lisäkustannukset. Rauli Werdermann, Schenker Oy Vähenevät toimeksiannot ja tuntuvat sähköistyksen lisäkustannukset -mahdoton yhtälö? Rauli Werdermann, Schenker Oy DB Schenker Suomi - yleistä Asema kansainvälisesti Maakuljetukset/logistiikka nro 1 kotimaassa

Lisätiedot

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat 1995 84/1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit 63/2011

Säädöskokoelman sopimussarjan numero. Alankomaat 1995 84/1997 Ks. myös Alankomaiden Antillit ja Aruba Alankomaiden Antillit 63/2011 SUOMEN VOIMASSA OLEVAT, ALLEKIRJOITETUT, PARAFOIDUT JA NEUVOTELTAVANA OLEVAT TULOVEROSOPIMUKSET (MUKAAN LUKIEN SÄÄSTÖJEN TUOTTAMIA KOR- KOTULOJA KOSKEVAT SOPIMUKSET), TILANNE 17.03.2014 Valtio Sopimuksen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 15 päivänä joulukuuta 2011. 1270/2011 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2012

Julkaistu Helsingissä 15 päivänä joulukuuta 2011. 1270/2011 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2012 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 15 päivänä joulukuuta 2011 1270/2011 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2012 Annettu Helsingissä 7 päivänä joulukuuta 2011

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2016

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2016 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2016 Antopäivä: 1.12.2015 Diaarinumero: A175/200/2015 Voimassaolo: 1.1.2016 Löydät tästä ohjeesta mm.: kilometrikorvaukset kotimaan

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Dnro A144/200/2012 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Verohallinto on tuloverolain (1535/1992) 73 :n ja 75 :n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin niistä 73 :n

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2013 Vanhempi versio Antopäivä: 18.12.2012 Diaarinumero: A144/200/2012 Voimassaolo: Toistaiseksi Verohallinto on tuloverolain (1535/1992)

Lisätiedot

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014

Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 Vanhempi versio Antopäivä: 2.1.2014 Diaarinumero: A195/200/2013 Voimassaolo: Toistaiseksi Löydät tästä ohjeesta mm.: kilometrikorvaukset

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 8 päivänä tammikuuta 2014. 2/2014 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014

Julkaistu Helsingissä 8 päivänä tammikuuta 2014. 2/2014 Verohallinnon päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 8 päivänä tammikuuta 2014 2/2014 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 Annettu Helsingissä 2 päivänä tammikuuta 2014 Verohallinto

Lisätiedot

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014 21.11.2014 Ammattikorkeakouluille Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014 CIMO pyytää ammattikorkeakouluja toimittamaan viimeistään 30.1.2015 tiedot kalenterivuoden

Lisätiedot

1(11) Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2011

1(11) Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2011 1(11) www.vero.fi» Vero-ohjeet» Verohallinnon päätöksiä Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2011 Verohallinnon päätös Dnro 1182/32/2010, 9.12.2010 Annettu Helsingissä

Lisätiedot

PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/ACP/CE/2005/fi 1

PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/ACP/CE/2005/fi 1 PÄÄTÖSASIAKIRJA AF/ACP/CE/2005/fi 1 AF/ACP/CE/2005/fi 2 Seuraavien täysivaltaiset edustajat: HÄNEN MAJESTEETTINSA BELGIAN KUNINGAS, TŠEKIN TASAVALLAN PRESIDENTTI, HÄNEN MAJESTEETTINSA TANSKAN KUNINGATAR,

Lisätiedot

20.11.2012. Ammattikorkeakouluille. Kansainvälistä liikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2012

20.11.2012. Ammattikorkeakouluille. Kansainvälistä liikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2012 1 20.11.2012 Ammattikorkeakouluille Kansainvälistä liikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2012 CIMO pyytää ammattikorkeakouluja toimittamaan viimeistään 31.1.2013 tiedot kalenterivuoden

Lisätiedot

KANNANOTTOPYYNTÖ: MAIDEN JA ALUEIDEN NIMET SUOMEKSI

KANNANOTTOPYYNTÖ: MAIDEN JA ALUEIDEN NIMET SUOMEKSI Tämän kannanottopyynnön johdosta esitettävät kommentit pyydetään lähettämään tiistaihin 22.2.2005 mennessä sähköpostiosoitteella kotoistus(ät)kotus.fi. Kysymyksessä ei ole virallinen lausuntopyyntö, jollaista

Lisätiedot

100 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 47 Schlussakte finnisch (Normativer Teil) 1 von 11 PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/ACP/CE/2005/fi 1

100 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 47 Schlussakte finnisch (Normativer Teil) 1 von 11 PÄÄTÖSASIAKIRJA. AF/ACP/CE/2005/fi 1 100 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 47 Schlussakte finnisch (Normativer Teil) 1 von 11 PÄÄTÖSASIAKIRJA AF/ACP/CE/2005/fi 1 2 von 11 100 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 47 Schlussakte

Lisätiedot

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä

Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä Olemassa olevien asiakkaiden hinnasto ei enää uusmyyntiä KYMP Viihde alk. 39,90 /kk KYMP Laajakaista ADSL 10/1 M 32,00 /kk ADSL 10/1 M 36,90 /kk ADSL 20/1 M 43,50 /kk ADSL 20/1 M 46,90 /kk VDSL 10/10 M

Lisätiedot

PÄIVÄNAVAUSMATERIAALIN OHJE

PÄIVÄNAVAUSMATERIAALIN OHJE PÄIVÄNAVAUSMATERIAALIN OHJE Lippukuntanne on ilmoittautunut mukaan Koulukampanjaan. Hieno juttu! Koulukampanja on partion juhlavuoden keskeinen tapahtuma. Tämän ohjeen ja cd-levyllä olevan videon avulla

Lisätiedot

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014

Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014 21.11.2014 Yliopistoille Kansainvälistä opiskelijaliikkuvuutta koskevan tilastotiedon keruu kalenterivuodelta 2014 CIMO pyytää yliopistoja toimittamaan viimeistään 30.1.2015 tiedot kalenterivuoden 2014

Lisätiedot

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa. 30.5.2013 Euroopan unionin virallinen lehti L 143/11 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 496/2013, annettu 29 päivänä toukokuuta 2013, yleisen tullietuusjärjestelmän soveltamisesta annetun neuvoston

Lisätiedot

Vuonna 2009 tukea saaneet hankkeet Hankkeita yhteensä 77 kpl Tukea myönnetty yhteensä 4 154 403,00

Vuonna 2009 tukea saaneet hankkeet Hankkeita yhteensä 77 kpl Tukea myönnetty yhteensä 4 154 403,00 Vuonna 2009 tukea saaneet hankkeet Hankkeita yhteensä 77 kpl Tukea myönnetty yhteensä 4 154 403,00 Koko Maa Toimiala Hankkeen vaihe % Summa Vietnam Terveys ja lääketeollisuus 70 % 67 312,00 Suuryritys

Lisätiedot

Tehtäväkseen saaneena, Erkki I. Kolehmainen, Kotoistushankkeen ohjaus- ja seurantaryhmän sihteeri. Taulukkoa koskevia huomautuksia:

Tehtäväkseen saaneena, Erkki I. Kolehmainen, Kotoistushankkeen ohjaus- ja seurantaryhmän sihteeri. Taulukkoa koskevia huomautuksia: Seuraavat maiden ja alueiden nimet on vahvistettu 7.2.2005, 6.7.2005 ja 10.2.2006 käynnistetyillä kannanottokierroksilla, eikä niitä ole tarkoitus enää muuttaa. Niihin tällöin mahdollisesti kohdistetut

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN JÄSENVALTIOT 1/8. Euroopan unionin jäsenvaltiot

EUROOPAN UNIONIN JÄSENVALTIOT 1/8. Euroopan unionin jäsenvaltiot EUROOPAN UNIONIN JÄSENVALTIOT 1/8 2 2011 Euroopan unionin jäsenvaltiot 2/8 EUROOPAN UNIONIN JÄSENVALTIOT EU:n jäsenvaltiot 1951 Alankomaat Belgia Italia Luxemburg Ranska Saksa 1973 Irlanti Iso-Britannia

Lisätiedot

Tuotteen tiedot AlertFind

Tuotteen tiedot AlertFind Tuotteen tiedot AlertFind Palvelun yleiskuvaus AlertFind on Delliltä tilauspohjaisesti saatavilla oleva ohjelmistopohjainen yritysten ilmoituspalvelu. Sen tarkoituksena on automatisoida ja helpottaa IT-palvelua,

Lisätiedot

LIITE 2 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET Matkustamiskustannusten korvaus

LIITE 2 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET Matkustamiskustannusten korvaus LIITE 2 MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET Matkustamiskustannusten korvaus Liite 2. MATKAKUSTANNUSTEN KORVAUKSET 1.1.2011 A YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Yleistä 1 mom. Työtehtävien edellyttämästä matkasta (työmatkasta)

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 17/2014 liite 1 (8) Kilometrikorvaus maksetaan korotettuna kunkin 1.1. 44 snt/km

KT Yleiskirjeen 17/2014 liite 1 (8) Kilometrikorvaus maksetaan korotettuna kunkin 1.1. 44 snt/km KT Yleiskirjeen 17/2014 liite 1 (8) KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta Viranhaltijan/työntekijän

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 35/2011 liite 1 (8) Kiiski 19.12.2011. KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS

KT Yleiskirjeen 35/2011 liite 1 (8) Kiiski 19.12.2011. KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS KT Yleiskirjeen 35/2011 liite 1 (8) KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta Viranhaltijan/työntekijän

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 21/2013 liite 1 (8) Kiiski 20.12.2013. KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS

KT Yleiskirjeen 21/2013 liite 1 (8) Kiiski 20.12.2013. KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS KT Yleiskirjeen 21/2013 liite 1 (8) KVTES liite 16 Matkakustannusten korvaukset YLEISET MÄÄRÄYKSET MATKUSTAMISKUSTANNUSTEN KORVAUS 5 Kilometrikorvaus virka- ja virantoimitusmatkasta Viranhaltijan/työntekijän

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: 1. TUTKIMUS JA KEHITTÄMISTOIMINNAN 2. VEROILMOITUSTEN PALAUTUSAJANKOHDAT

SISÄLLYSLUETTELO: 1. TUTKIMUS JA KEHITTÄMISTOIMINNAN 2. VEROILMOITUSTEN PALAUTUSAJANKOHDAT SISÄLLYSLUETTELO: 1. TUTKIMUS JA KEHITTÄMISTOIMINNAN LISÄVÄHENNYS 2. VEROILMOITUSTEN PALAUTUSAJANKOHDAT 3. TÄRKEITÄ LUKUJA 2013 4. TÄYDENNYSMAKSU JA ENNAKKOVEROT 5. OHJE ARVONLISÄVEROLAIN LASKUTUSVAATIMUKSISTA

Lisätiedot

Tj Leif Fagernäs: Työehdot Suomessa ja kilpailijamaissa. EK-elinkeinopäivä Jyväskylä 15.9.2005

Tj Leif Fagernäs: Työehdot Suomessa ja kilpailijamaissa. EK-elinkeinopäivä Jyväskylä 15.9.2005 Tj Leif Fagernäs: Työehdot Suomessa ja kilpailijamaissa EK-elinkeinopäivä Jyväskylä 15.9.2005 Työvoimakustannukset EU-maissa 2005 Teollisuuden työntekijät Tanska Saksa Belgia Suomi Alankomaat Ruotsi Itävalta

Lisätiedot

Eräät maat julkaisevat korttinsa eri kieliversioina, josta johtuen mallikortteja on useita.

Eräät maat julkaisevat korttinsa eri kieliversioina, josta johtuen mallikortteja on useita. Eurooppalaisen sairaanhoitokortin mallikortit maittain Tässä liitteessä on tietoa eurooppalaisesta sairaanhoitokortista. Mallikortit on kopioitu Internetistä osoitteesta http://ec.europa.eu/employment_social/healthcard/index_en.htm,

Lisätiedot

Erasmus+ korkeakoulutukselle KA107 globaali liikkuvuus

Erasmus+ korkeakoulutukselle KA107 globaali liikkuvuus Erasmus+ korkeakoulutukselle KA107 globaali liikkuvuus Hakukierros 2015 (4.3.2015) Korkeakoulutuksen Erasmus+ -globaalin liikkuvuuden ensimmäisellä hakukierroksella tukea haki 30 korkeakoulua ja kaksi

Lisätiedot

Tasavallan presidentin asetus

Tasavallan presidentin asetus Tasavallan presidentin asetus Suomen ulkomaanedustustojen sijaintipaikoista ja konsulipalveluiden järjestämisestä ulkoasiainhallinnossa Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti säädetään ulkoasiainhallintolain

Lisätiedot

Metsäteollisuuden ulkomaankauppa maittain 2012

Metsäteollisuuden ulkomaankauppa maittain 2012 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 43/2013 Metsäteollisuuden ulkomaankauppa maittain 2012 8.11.2013 Aarre Peltola Puun tuonti 10 miljoonaa kuutiometriä ja metsäteollisuustuotteiden

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2014. 27.2.2015 TULLI Tilastointi 1

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2014. 27.2.2015 TULLI Tilastointi 1 Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 214 27.2.215 TULLI Tilastointi 1 TUONTI, VIENTI JA KAUPPATASE 199-214 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 Kauppatase Tuonti

Lisätiedot

Maaseutuviraston ohjeet. Todistustaulukko Markkinatukiosasto Huhtikuu 2013

Maaseutuviraston ohjeet. Todistustaulukko Markkinatukiosasto Huhtikuu 2013 Maaseutuviraston ohjeet Todistustaulukko Markkinatukiosasto Huhtikuu 2013 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Oppaan rakenne... 3 3 Taulukko 1 vakiotuontitodistus... 4 4 Taulukko 2 vientitodistus... 4 5 Taulukko

Lisätiedot

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN?

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? Jouni Välijärvi, professori Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto EDUCA 2014 Helsinki 25.1.2014 30.1.2014 Suomalaisnuorten osaaminen

Lisätiedot

Ajankohtaista kunta- ja aluetiedoista

Ajankohtaista kunta- ja aluetiedoista Ajankohtaista kunta- ja aluetiedoista Ulkomaalaiset Suomessa Yliaktuaari, Tilastokeskus Esityksessäni Hieman historiallista näkökulmaa ulkomaalaisuuteen Ulkomaalaiset Suomessa Ulkomaalaisten hedelmällisyys

Lisätiedot

Globaalit matkavakuutusohjelmat Mahdollisuudet ja haasteet. Ifin matkapäivä 18.10.2012. Heini Heideman Kristian Ignatius

Globaalit matkavakuutusohjelmat Mahdollisuudet ja haasteet. Ifin matkapäivä 18.10.2012. Heini Heideman Kristian Ignatius Globaalit matkavakuutusohjelmat Mahdollisuudet ja haasteet Ifin matkapäivä 18.10.2012 Heini Heideman Kristian Ignatius Esityksen sisältö Matkustamisen riskejä Globaalin matkavakuutusohjelman tavoitteet

Lisätiedot

JÄSENVALTIOIDEN ANTAMAT TIEDOTTEET

JÄSENVALTIOIDEN ANTAMAT TIEDOTTEET C 306/6 29.11.2008 JÄSENVALTIOIDEN ANTAMAT TIEDOTTEET ARVONLISÄVERO (ALV) (VEROTON SIJOITUSKULTA) Luettelo neuvoston direktiivin 2006/112/EY 344 artiklan 1 kohdan 2 alakohdassa säädetyt edellytykset täyttävistä

Lisätiedot

Lentäen tehdyt vapaa-ajan valmismatkat vuosina 2012 ja 2011 (sisältää räätälöidyt matkapaketit)

Lentäen tehdyt vapaa-ajan valmismatkat vuosina 2012 ja 2011 (sisältää räätälöidyt matkapaketit) Suomen matkatoimistoalan liitto ry Association of Finnish Travel Agents Lentäen tehdyt vapaa-ajan valmismatkat vuosina 2012 ja 2011 (sisältää räätälöidyt matkapaketit) Ero toteutumassa 2012 2011 2012 /

Lisätiedot

Tilastonäkymä: Yksityinen eurooppayhtiö

Tilastonäkymä: Yksityinen eurooppayhtiö Tilastonäkymä: Yksityinen eurooppayhtiö 09/10/2007-19/11/2007 Kriteereitä vastaavia vastauksia: 517/517 OSALLISTUMINEN Maa DE - Saksa 80 (15.5%) PL - Puola 51 (9.9%) DA - Tanska 48 (9.3%) NL - Alankomaat

Lisätiedot

39 20mk 1936 4 4.00 4,00 40 20mk 1957. 4 4.00-41 20mk 1958 4 12.00 12,00 42 50mk 1953 I+II 4 3.00-43 50mk 1955 4-5 15.00 15,00 44 50mk 1962 8 12.

39 20mk 1936 4 4.00 4,00 40 20mk 1957. 4 4.00-41 20mk 1958 4 12.00 12,00 42 50mk 1953 I+II 4 3.00-43 50mk 1955 4-5 15.00 15,00 44 50mk 1962 8 12. Etelä-Pohjanmaan Numismaattinen kerho järjestää rahahuutokaupan nro 194 Lapuan Nuorisotalolla sunnuntaina 29.9. Kohteet on esillä klo 12.00. Huutokauppa alkaa klo 13.00. Huutokaupaa koskevat tarjoukset

Lisätiedot

Alihankinnan kilpailukyky elintärkeää työpaikkojen säilymiselle Suomesssa

Alihankinnan kilpailukyky elintärkeää työpaikkojen säilymiselle Suomesssa Alihankinnan kilpailukyky elintärkeää työpaikkojen säilymiselle Suomesssa 24.9.2013 Pääekonomisti Jukka Palokangas Maailmantalouden kasvunäkymät vuodelle 2014 (ennusteiden keskiarvot koottu syyskuussa

Lisätiedot

Sis i äi s nen äi Tervetuloa taloon!

Sis i äi s nen äi Tervetuloa taloon! Tervetuloa taloon! Perehdytyksellä hyvä startti työuralle! ISS Perehdytyskäytäntöihin sisältyvät: Perehdytyskortin käyttöönotto Tervetuloa Taloon -perehdytys tai -verkkokurssi Tehtäväkohtainen perehdytys

Lisätiedot

LIITE 6 Seuraavista kolmansista maista saadaan tuoda maahan

LIITE 6 Seuraavista kolmansista maista saadaan tuoda maahan N:o 318 983 LIITE 6 Seuraavista kolmansista maista saadaan tuoda maahan 1) lemmikkieläinrehua täyssäilykkeenä, jonka valmistukseen on voitu käyttää suuririskisestä eläinjätteestä peräisin olevaa eläinproteiinia,

Lisätiedot

Lufthansa Private Jet

Lufthansa Private Jet Lufthansa 2006 enemmän vaihtoehtoja 1 Lufthansalta yksityiskoneet tarpeen mukaan 2 Lufthansan räätälöidyt liikelennot; Mobility a la Carte 3 tarjoaa enemmän vaihtoehtoja on Lufthansa huipputuote, joka

Lisätiedot

(2004/C 285/05) Voimassa vuonna 2005 SELITTÄVÄ HUOMAUTUS

(2004/C 285/05) Voimassa vuonna 2005 SELITTÄVÄ HUOMAUTUS C 285/6 ARVONLISÄVERO (ALV) VEROTON SIJOITUSKULTA Luettelo 17 päivänä toukokuuta 1977 annetun neuvoston direktiivin 77/388/ETY, sellaisena kuin se on muutettuna 12 päivänä lokakuuta 1998 annetulla neuvoston

Lisätiedot

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND Noora Haapa-alho JÄSENKIRJE Y/9/2009 16.12.2009 1(17) LUONTOISETUJEN VEROTUSARVOT VUONNA 2010 Verohallinto on antanut päätöksen vuoden 2010 ennakkoperinnässä

Lisätiedot

Ulkomailla asuvan eläkkeensaajan sairaanhoito

Ulkomailla asuvan eläkkeensaajan sairaanhoito Ulkomailla asuvan eläkkeensaajan sairaanhoito Noora Heinonen 25.8.2009 EY-lainsäädäntöä soveltavat valtiot EU-maat: Alankomaat (NL), Belgia (BE), Bulgaria (BG), Espanja (ES), Irlanti (IE), Italia (IT),

Lisätiedot

Veroparatiisi: hyödyt, haitat ja väärinymmärrykset. Johtava veroasiantuntija Tero Honkavaara

Veroparatiisi: hyödyt, haitat ja väärinymmärrykset. Johtava veroasiantuntija Tero Honkavaara Veroparatiisi: hyödyt, haitat ja väärinymmärrykset Johtava veroasiantuntija Tero Honkavaara Veroparatiisi mikä se on? OECD:n määritelmän mukaan se on maa tai alue, jossa mm.: olemattomat tai vain nimelliset

Lisätiedot

SISÄLLYS. asetuksen muuttamisesta... 4903. N:o 1257. Valtioneuvoston asetus. valtion perintönä saaman omaisuuden luovuttamisesta

SISÄLLYS. asetuksen muuttamisesta... 4903. N:o 1257. Valtioneuvoston asetus. valtion perintönä saaman omaisuuden luovuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2007 Julkaistu Helsingissä 21 päivänä joulukuuta 2007 N:o 1257 1262 SISÄLLYS N:o Sivu 1257 Valtioneuvoston asetus valtion perintönä saaman omaisuuden luovuttamisesta... 4895 1258

Lisätiedot

Maailman valutuotanto

Maailman valutuotanto Maailman valutuotanto Yhteenveto Modern Castings-lehden ja American Foundry Society (AFS) - yhdistyksen tilastoimista luvuista vuosilta 2004, 2006, 2008, 2010 ja 2012 Tuula Höök 9.9.2014 Tilastoinnissa

Lisätiedot

Työvoimakustannustaso eri maissa 2003 "10 kärjessä", teollisuuden työntekijät, euroa/tunti

Työvoimakustannustaso eri maissa 2003 10 kärjessä, teollisuuden työntekijät, euroa/tunti Työvoimakustannustaso eri maissa 2003 "10 kärjessä", teollisuuden työntekijät, euroa/tunti Norja Saksa (länsi) Tanska Sveitsi Belgia Alankomaat Itävalta Ruotsi Yhdysvallat 28,56 28,39 26,72 25,03 24,50

Lisätiedot

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF

MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF MAASEUDUN TYÖNANTAJALIITTO MTA LANDSBYGDENS ARBETSGIVAREFÖRBUND LAF Marjatta Sidarous JÄSENKIRJE Y/9/2013 30.12.2013 1(6) ULKOMAISEN TYÖNTEKIJÄN VEROTUS JA SOSIAALIVAKUUTUSMAKSUT 2014 Tässä jäsenkirjeessä

Lisätiedot

30.6.2015 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 214/5

30.6.2015 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 214/5 30.6. FI Euroopan unionin virallinen lehti C 214/5 Komission ilmoitus etuuskohteluun oikeuttavia Paneurooppa Välimeri-alkuperäsääntöjä koskevan alueellisen yleissopimuksen soveltamisen alkamispäivästä

Lisätiedot

ALV-yhteenvetoilmoitus

ALV-yhteenvetoilmoitus OHJE 1(5) ALV-yhteenvetoilmoitus n versiossa 7.20 ohjelmaan on lisätty ALV-yhteenvetoilmoitus ja sen korjausilmoitus. Tässä dokumentissa ohjeistamme toiminnon käyttöönottoa. Asetukset Tiedot ALV-yhteenvetoilmoitukseen

Lisätiedot

Terveysosasto/nh. Sairaanhoito EU:ssa. Noora Heinonen 25.8.2009

Terveysosasto/nh. Sairaanhoito EU:ssa. Noora Heinonen 25.8.2009 Sairaanhoito EU:ssa Noora Heinonen 25.8.2009 EY-lainsäädäntöä soveltavat valtiot EU-maat maat: Alankomaat (NL), Belgia (BE), Bulgaria (BG), Espanja (ES), Irlanti (IE), Italia (IT), Itävalta (AT), Kreikka

Lisätiedot

Talouden rakenteet 2011 VALTION TALOUDELLINEN TUTKIMUSKESKUS (VATT)

Talouden rakenteet 2011 VALTION TALOUDELLINEN TUTKIMUSKESKUS (VATT) Kansantalouden kehityskuva Talouden rakenteet 211 VALTION TALOUDELLINEN TUTKIMUSKESKUS (VATT) Suomen talous vuonna 21 euroalueen keskimääräiseen verrattuna Euroalue Suomi Työttömyys, % 12 1 8 6 4 Julkisen

Lisätiedot

LUONNOS 9.12.2013. Dnro A195/200/2013. Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014

LUONNOS 9.12.2013. Dnro A195/200/2013. Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 9.12.2013 Dnro A195/200/2013 Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2014 Verohallinto on tuloverolain (1535/1992) 73 :n ja 75 :n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin niistä

Lisätiedot

Suomen ja vähiten kehittyneiden maiden välinen kauppa vuonna 2014

Suomen ja vähiten kehittyneiden maiden välinen kauppa vuonna 2014 Kauppa 2015 Handel Trade Suomen ja vähiten kehittyneiden maiden välinen kauppa vuonna 2014 600 Milj. e Kuvio 1. Suomen ja vähiten kehittyneiden maiden välinen kauppa 2002-2014 500 400 300 200 100 0 Tuonti

Lisätiedot

Automatkailututkimuksen tuloksia 2008

Automatkailututkimuksen tuloksia 2008 Automatkailututkimuksen tuloksia 2008 Matkustus kuukausi sekä matkan pituuden (km) jakautuma kuukausille kaikki alle 2000 2001-4000 4001-6000 6001-8000 yli 8000 toukokuu 16 17 29 28 20 6 kesäkuu 41 20

Lisätiedot

Käytön aloittaminen. Pro Focus UltraView. Tämä opas on ladattavissa BK Medicalin verkkosivustosta useilla eri kielillä.

Käytön aloittaminen. Pro Focus UltraView. Tämä opas on ladattavissa BK Medicalin verkkosivustosta useilla eri kielillä. Käytön aloittaminen Pro Focus UltraView Tämä opas on ladattavissa BK Medicalin verkkosivustosta useilla eri kielillä. Osoite: www.bkmed.com/customer service/user manuals Ennen kuin käytät ultraäänilaitetta,

Lisätiedot

Metsäteollisuuden ulkomaankauppa maittain 2011

Metsäteollisuuden ulkomaankauppa maittain 2011 Metsäntutkimuslaitos, Metsätilastollinen tietopalvelu METSÄTILASTOTIEDOTE 43/2012 Metsäteollisuuden ulkomaankauppa maittain 2011 24.10.2012 Aarre Peltola Puun tuonti 10,5 miljoonaa kuutiometriä ja metsäteollisuustuotteiden

Lisätiedot

SEPA-maksun esittely. Palvelun valuutat. Palvelun maat 1(5)

SEPA-maksun esittely. Palvelun valuutat. Palvelun maat 1(5) 1(5) SEPA-maksun esittely Palvelun kautta voit lähettää SEPA-maksutoimeksiantoja Suomeen ja muihin SEPA-alueen maihin. SEPAmaksujen tekeminen poikkeaa kotimaan maksamisesta. Tutustu huolellisesti tähän

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2013. 29.8.2014 TULLI Tilastointi 1

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2013. 29.8.2014 TULLI Tilastointi 1 Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 213 29.8.214 TULLI Tilastointi 1 TUONTI, VIENTI JA KAUPPATASE 199-213 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 Kauppatase Tuonti

Lisätiedot

1838/32/2006. Verohallituksen päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2007. Annettu Helsingissä 4 päivänä joulukuuta 2006

1838/32/2006. Verohallituksen päätös. verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2007. Annettu Helsingissä 4 päivänä joulukuuta 2006 1838/32/2006 Verohallituksen päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2007 Annettu Helsingissä 4 päivänä joulukuuta 2006 Verohallitus on 30 päivänä joulukuuta 1992 annetun tuloverolain

Lisätiedot

32 5p 1872 nar 2-3 5.00 33 5p 1888 3 5.00 34 5p 1889 3 5.00 35 5p 1892 rv 4 6.00 36 5p 1918 KV I 7 85.00 37 5p 1918 KV II 6 165.

32 5p 1872 nar 2-3 5.00 33 5p 1888 3 5.00 34 5p 1889 3 5.00 35 5p 1892 rv 4 6.00 36 5p 1918 KV I 7 85.00 37 5p 1918 KV II 6 165. Etelä-Pohjanmaan Numismaattinen kerho järjestää rahahuutokaupan n:o 191. Lapuan Nuorisotalolla sunnuntaina 25.11. Kohteet on esillä klo 12.00. Huutokauppa alkaa klo 13.00. Huutokaupaa koskevat tarjoukset

Lisätiedot

Käyttötilastot www.vaalit.fi - maaliskuussa 2007

Käyttötilastot www.vaalit.fi - maaliskuussa 2007 Käyttötilastot www.vaalit.fi Yhteenveto ajalta: maaliskuussa 2007 Luotu 01-Apr-2007 03:12 EEST [Päivätilastot] [Tuntitilastot] [URL:t] [Sisääntulosivut] [Ulosmenosivut] [Koneet] [Hakupalvelimet] [Hakusanat]

Lisätiedot

Karttahuoneen karttavalikoima 2009

Karttahuoneen karttavalikoima 2009 www kartat marras 2009.xls Page 1 Karttahuoneen karttavalikoima 2009 16.11.2009 * tuote on kirja Hallwag Distoguide tiekartat 978-3-8283-0033-0 Alankomaat 1:200 000 978-3-8283-0005-7 Australia 1:4 milj.

Lisätiedot

järjestys järjestys matkustajia osuus matkustajia osuus 2014 2013 2014 2013

järjestys järjestys matkustajia osuus matkustajia osuus 2014 2013 2014 2013 Suomen matkatoimistoalan liitto ry - SMAL Association of Finnish Travel Agents - AFTA TOP TEN MATKAKOHDEALUEET SUOMESTA VUOSINA 2014 ja 2013 perustuu SMALin vuositilastoon; lentäen tehdyt vapaa-ajan valmismatkat

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2013. 7.2.2014 TULLI Tilastointi 1

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 2013. 7.2.2014 TULLI Tilastointi 1 Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 213 7.2.214 TULLI Tilastointi 1 TUONTI, VIENTI JA KAUPPATASE 199-213 mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 Kauppatase Tuonti Vienti

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET 6.11.2012 Euroopan unionin virallinen lehti L 306/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 1012/2012, annettu 5 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

Mihin menet Venäjä? Iikka Korhonen Suomen Pankki Siirtymätalouksien tutkimuslaitos (BOFIT) 11.12.2012 SUOMEN PANKKI FINLANDS BANK BANK OF FINLAND

Mihin menet Venäjä? Iikka Korhonen Suomen Pankki Siirtymätalouksien tutkimuslaitos (BOFIT) 11.12.2012 SUOMEN PANKKI FINLANDS BANK BANK OF FINLAND Mihin menet Venäjä? Iikka Korhonen Suomen Pankki Siirtymätalouksien tutkimuslaitos (BOFIT) 11.12.2012 Esityksen rakenne 1. Venäjän talouden kansallisia erikoispiirteitä 2. Tämän hetken talouskehitys 3.

Lisätiedot