Henkilöstökustannukset hallintaan Solotesilla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Henkilöstökustannukset hallintaan Solotesilla"

Transkriptio

1 Henkilöstökustannukset hallintaan Solotesilla Solotes on työvuorolistojen laadintaan ja palkkaraportointiin tarkoitettu ohjelmisto, joka soveltuu kaikenkokoisille, eri toimialoilla toimiville yrityksille. Ohjelmistoa on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa vuodesta 1992 alkaen.

2 Solotes, ratkaisu työvuorosuunnittelun ongelmiin Toimialariippumaton ja muunneltava ratkaisu Solotes on kaikenkokoisten yritysten työvoiman käytön suunnitteluun ja mitoitukseen, vuorolistojen laatimiseen sekä palkkaraportointiin tarkoitettu järjestelmä. Solotes Oy on työajan hallintaan ja raportointiin liittyvien tietojärjestelmien toimittaja. Markkinoimme, koulutamme ja ylläpidämme omaa tuotantoamme olevaa Solotes-työvuorosuunnitteluohjelmistoa. Solotes-järjestelmä helpottaa päänvaivaa aiheuttavaa työvuorolistojen laadintaa ja auttaa kohdentamaan kalliit henkilöresurssit oikein palvelemaan asiakkaita silloin kun asiakkaita on. Myyntiin tai asiakasmääriin perustuva työvoimatarpeen mitoitus takaa kustannustehokkaan lopputuloksen, joka säästää selvää rahaa. Hankinnan takaisinmaksuaika on yleensä vain muutamia kuukausia, parhaimmillaan vain viikkoja. Järjestelmässä on kattava työaikalakien tulkinta, sekä useita automaattisia vuorolistojen laadintaa helpottavia toimintoja. Järjestelmän käyttöönoton yhteydessä ohjelmiston tarvitsemat perustiedot päivitetään asiakkaan organisaation ja asiakkaan noudattamien työehtosopimusten mukaan. Ohjelmistoa on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa vuodesta 1992 alkaen. Solotes on asiakaskohtaisesti muunneltava järjestelmä ja se sopii useille eri toimialoille Optimointiautomatiikka Solotesissa on kehittynyt SmartSchedule TM -optimointiautomatiikka, jota vastaavaa menetelmää on sovellettu maailmanlaajuisesti useissa vaativissa optimointijärjestelmissä. Kilpailevissa työvuorosuunnittelujärjestelmissä työvuorojen automaattinen asettelu on lähes poikkeuksetta toteutettu käyttämällä sääntöihin perustuvia päättelyjä, joilla ei voida ratkaista usean muuttujan tehtäviä tyydyttävästi. Tällainen menetelmä antaa kohtuullisen lopputuloksen vain silloin kun tehtävä on niin yksinkertainen, että automatiikkaa ei tarvittaisi ollenkaan. SmartSchedule TM -teknologian käyttäminen ei edellytä erityisiä taitoja, Riittää, että käyttäjä osaa kertoa järjestelmälle joukon suunnittelutavoitteita, joiden hän haluaa toteutuvan. Osa tavoitteista on tyypillisesti ristiriitaisia keskenään. Siksi käyttäjä voi painottaa tavoitteita halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Järjestelmä antaa aina käyttäjän antamia tavoitteita parhaiten vastaavan lopputuloksen.

3 Töille tekijöitä Solotes-ohjelmistolla hallitaan suunnitteluprosessia, joka alkaa työvoimatarpeen mitoituksesta ja päättyy valmiiden palkkalajikohtaisten tapahtumien välittämiseen palkkajärjestelmälle. Solotesin perusfilosofia on, että suunnitellaan töille tekijöitä eikä tekijöille töitä. Tämä ajattelu poikkeaa perinteisistä suunnittelujärjestelmistä ja takaa kustannustehokkuuden. myyntiennuste työvoimatarve vuorolistasuunnitelma henkilökunnan perustiedot vuosilomat työntekijöiden omat toiveet Solotes tehostaa henkilöstöprosesseja Solotes on järjestelmä, jolla suunnitellaan yrityksen kalleimman resurssin, työvoiman käyttöä. Solotes-asiakkaat ovat saavuttaneet järjestelmän käyttöönoton jälkeen jopa usean prosenttiyksikön säästöjä henkilöstökustannuksissa parantuneen suunnitteluprosessin ansiosta. Käsityöhön verrattuna suunnittelussa säästyy aikaa ja virheiden määrä vähenee. Ohjelmisto ohjaa suunnittelijaa työehtosopimuksen ja työaikalain säädösten noudattamisessa. Suunnittelijan vaihtuessa vuorolistasuunnittelussa vakiintuneet käytännöt on helppo opettaa seuraavalle suunnittelijalle, koska suunnitteluun vaikuttavat tiedot ovat järjestelmän tietokannassa. julkaistu vuorolista poikkeamavertailu kulunvalvontaaineisto Ohjelmiston osa-alueet Raportointi palkkojen korjausajo palkkaraportti palkkalajierittely palkanmaksuaineisto Solotes-järjestelmästä voidaan tuottaa erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia tulosteita, mm. vuorolista, kuormituslista, työaikaraportti, vuosilomalista ja työntekijöiden oma toivomuslista. Solotes auttaa myös palkkojen maksamisessa. Järjestelmästä tuotetaan suoraan maksatukseen kelpaava palkkaraportti, joka voidaan siirtää konekielisesti mihin tahansa palkanmaksujärjestelmään. Laaja ohjelmisto on jaettu loogisiin kokonaisuuksiin, joiden mieltäminen ja hallinta on helppoa: henkilökunnan perustiedot vuosilomien suunnittelu työntekijöiden omat toiveet työntekijöiden työaikakäytettävyys budjetointi resurssimitoitus vuorolistojen suunnittelu kustannuslaskenta toteutuneen työajan kirjaus palkkalajierittely palkkojen raportointi tuntiseuranta Kaikki tulosteet ovat monipuolisesti muokattavia. Tulosteiden ulkoasut, työntekijäryhmittelyt ja järjestys sekä tietosisältö ovat käyttäjien vapaasti määriteltävissä.

4 Solotes-järjestelmään tallennetaan työntekijöistä lukuisia tietoja, joiden avulla ohjataan vuorolistojen suunnittelua ja palkanmaksua. Toiveet ja käytettävyys Solotesissa on toiminto, jolla syötetään työntekijöiden omia työaikaa koskevia toiveita. Työ- ja vapaatoiveet näkyvät suunnitteluvaiheessa vuorolistan pohjalla. Suunnittelija voi näin ottaa huomioon henkilökunnan omat toiveet. Kunkin työntekijän tiedoissa on lisäksi peruskäytettävyys, jota sovelletaan silloin kun toiveita ei ole syötetty. Haluttaessa voidaan määrätä, että työntekijälle luodaan automaattisesti työvuorot käytettävyystietojen mukaisina. Käytettävyys voidaan määritellä yhden tai useamman viikon pituisena jaksona. Työntekijää koskevat tiedot Solotes-järjestelmään tallennetaan jokaisesta työntekijästä joukko tietoja, joiden avulla ohjataan vuorolistojen suunnittelua ja palkanmaksua. Tärkeimpiä työntekijään liittyviä tietoja ovat: henkilötiedot yhteystietoineen työaikakäytettävyys työsopimuksessa sovittu työmäärä työntekijän noudattamat työaikasäännöt palkkaustiedot työtehtäväosaaminen palkanmaksuryhmiin liittyvät tiedot Työvuorolistan suunnitteluvaiheessa käyttäjä näkee ajan tasalla olevat tehokkuusluvut

5 Miehityssuunnitelma Solotes-järjestelmässä on useita vaihtoehtoisia tapoja laatia vuorolistojen miehityssuunnitelma. Yksinkertaisinta on luoda työntekijän työvuorot työntekijän perustiedoissa olevien käytettävyystietojen perusteella. Useimmiten vuorolistojen suunnittelu aloitetaan hakemalla tarvemallihakemistosta ennalta suunniteltu tarvemalli vuorolistan pohjaksi. Tarvemallihaku voi perustua myyntiennusteisiin ja listajaksolle tuotua mallia voidaan muokata. Vuorolista voidaan tehdä kopioimalla edellisen jakson lista miehityksineen tai pelkkä miehitystarve, joka miehitetään eri työntekijöillä. Työvuorot voidaan miehittää käsityönä Solotesin havainnollista käyttöliittymää hyväksikäyttäen. Ohjelma tarkkailee työehtosopimuksen määräyksiä suunnittelun aikana ja ilmoittaa käyttäjälle mahdollisista virheistä. Suunnittelija näkee listajakson taustalla työntekijöiden omat työaikaa koskevat toiveet, sekä ennalta syötetyn lomasuunnitelman. Ohjelmassa on jatkuvasti päivittyvät tehokkuuslaskurit, joiden avulla miehitys saadaan helposti mitoitettua oikeaksi. Suunnittelun pohjana voidaan käyttää Smart- Demand TM automatiikkaa, jolloin järjestelmä luo avoimet työvuorot halutulla tarkkuudella laaditun myynti- tai asiakasmääräennusteen perusteella. Automaattisuunnittelu Solotes-järjestelmässä on kiinnitetty erityistä huomiota rutiininomaisten suunnitteluvaiheiden automatisoimiseen. Ohjelmassa on kolme erilaista automaattimenetelmää, joiden avulla vuorolistojen laadintaa voidaan helpottaa: Kiertävä lista: Järjestelmään voidaan määrittää vapaavalintainen määrä kiinteitä tai joustavia työvuorokiertoja. Työntekijät voidaan määrätä noudattamaan haluttua kiertoa halutulla rytmillä. Ohjelma huolehtii automaattisesti siitä, että kierron mukaiset työvuorot toteutuvat listajaksosta toiseen. Työvuorojen nopea automaattimiehitys: Ohjelma etsii tekijän yksittäisiin avoimiin työvuoroihin. Nopeaa automaattia käytetään yleensä käsityönä tehtävän suunnittelun apuvälineenä. Vuorolistojen suunnittelu tapahtuu graafisessa ja värikoodein havainnollistetussa käyttöliittymässä.

6 Optimointia käytettäessä ohjelmalle annetaan lähtöarvot ja suunnittelussa käytettävät tavoitteet, jotka voivat olla keskenään ristiriitaisia. Optimointiajon lopputulosta voidaan tarvittaessa korjailla. Työvuorojen optimaalinen automaattimiehitys, Solotes SmartSchedule TM : Solotes SmartSchedule on nykyaikaiseen matematiikkaan perustuva optimointijärjestelmä, jonka avulla vuorolistojen laadinta voidaan pitkälle automatisoida. Optimointimenetelmästä on erityisen paljon hyötyä silloin kun työntekijöitä on paljon ja työntekijöiden käytettävyydet, osaamiset, toiveet ja työajat ovat vaihtelevia. Optimoinnin ideana on opettaa ohjelmaa tekemään vuorolistoista oikeanlaisia. Jos lopputulosta tarkasteltaessa huomataan systemaattisia virheitä, ohjelman lähtöarvoja voidaan muuttaa ja optimointi voidaan käynnistää alusta. Ohjelma oppii minkälaisia vuorolistoja sillä halutaan tehdä. Seuraavalla listajaksolla lopputulos on hyvä jo ensimmäisellä ajokerralla. Toteutumien kirjaaminen Vuorolistan julkaisu Valmiiksi laadittu vuorolista julkaistaan. Ohjelma kopioi suunnitelman sellaisenaan toteutumaksi, jota voidaan muokata. Suunniteltu tilanne säilyy tietokannassa ja sitä voidaan tarkastella myöhemmin. Toteutumatietokantaan tehdään kaikki vuorolistan julkaisun jälkeen tapahtuvat muutokset. Ohjelmalla syötetään työntekijöiden vuoronvaihdot, sairaslomat ja muut poikkeamat. Poikkeamaluettelo Solotes voidaan liittää lähes mihin tahansa markkinoilla olevaan kulunvalvonta- tai työajanseurantajärjestelmään. Ohjelma tallentaa tietokantaansa työntekijöiden todelliset työajat, joiden perusteella tehdään poikkeamaluettelo. Käyttäjä päättää, minkä tiedon mukaan palkka maksetaan, jos toteutunut työaika poikkeaa suunnitellusta. Kulunvalvontaa ja suunnitelmaa vertaamalla voidaan havaita useita poikkeamia. Poikkeamaluettelon avulla nähdään havainnollisesti toteutuneen tilanteen ja julkaistun vuorolistasuunnitelman erot.

7 Vuorolistojen suunnitteluvaiheessa on käytettävissä kustannuslaskentaikkuna, jonka avulla voidaan arvioida suunniteltavan listajakson kustannuksia. Tuntipankki Solotesissa on tuntipankkijärjestelmä, jonka avulla voidaan toteuttaa työajan tasoittuminen pitkällä aikavälillä. Tuntipankki kerää automaattisesti työntekijöiden työtunteja ja vertaa niitä tuntitavoitteisiin. Vuorolistoja suunniteltaessa näytöllä näkyy ajan tasalla oleva tuntipankkisaldo. Tasoittumisjakson päättyessä tuntisaldot voidaan nollata palkkaraportoinnin yhteydessä. Palkkaraporttiin liittyy myös korjausajomahdollisuus. Kun ohjelmalla lähetetään valmis raportti palkanlaskijalle, aineisto tallentuu samalla myös sisäiseen tietokantaan. Jos toteutuneisiin työvuoroihin tehdään myöhemmin muutoksia, ohjelma laskee aiemmin lähetetyn tilanteen ja uuden tilanteen välisen erotuksen. Kuva: valmis palkkaraportti palkkalajeille eriteltynä Palkkaraportointi Solotes-järjestelmässä on monipuolinen palkkaraportointi ja tietojen konekielinen siirto palkanmaksujärjestelmiin. Palkanmaksussa säästetään aikaa, rutiinityö jää pois ja lopputulos on virheetön. Palkanmaksun aikataulua voidaan nopeuttaa perinteiseen paperilla tapahtuvaan raportointiin verrattuna, palkanlaskijan työ on tehokkaampaa ja mielekkäämpää. Solotesin palkkaraportti-ohjelmalla tehdään työtuntien erittely palkkalajeiksi. Lopputulosta voidaan tarkastella näytöllä kappalemäärinä, tuntimäärinä tai rahamääräisinä lukuina. Valmis laskelma toimitetaan palkanmaksuun konekielisenä siirtotiedostona.

8 Huolto ja ylläpito Solotes-järjestelmää huolletaan ja ylläpidetään automaattisesti verkon välityksellä ja huolto on siten asiakkaalle vaivatonta. Ohjelmapäivitykset Kun Solotes-ohjelmistosta julkaistaan uusi versio, käyttäjä voi ladata sen Solotesin päivityspalvelimelta. Usean työaseman verkkoasennuksia varten ohjelmassa on automaattinen päivityspakettien jakelu. Palvelimelle haettu uusi versio päivittyy työasemiin ohjelman käynnistyksen yhteydessä. Perustietopäivitykset Referenssit Solotes-tuotteet ovat tarkoitettu kaikenkokoisten, eri toimialoilla toimivien yritysten käyttöön. Tässä esimerkkejä asiakasyrityksistämme: Active People Oy, henkilöstöpalveluyritys Anttila Oy: Anttila ja Kodin Ykkönen -tavaratalot Oy Botta Ab: ravintolat Manala, Ostrobotnia, St. Urho s Pub Oy Center-Inn Ab, ravintolapalveluja Helsingin ydinkeskustassa Eckerö Line Ab Oy, reittiliikennettä harjoittava varustamo Finnkino Oy, valtakunnallinen elokuvateatteriketju Global Refund Finland Oy: Tax free -palautuksia hoitava yritys Härmän Kuntokeskus: kuntokeskus-, hotelli-, ravintola- ja kylpyläpalvelut K-citymarket: K-citymarket-ketju McDonald s-ravintolat Rautakirja Oyj: R-kioskit Restel Oy: Cumulus-, Rantasipi- ja Ramada-hotelliketjut sekä yli 200 suomalaista Restel-ravintolaa Oy Shell Ab: Shell-huoltamot Tampereen Särkänniemi Oy: Särkänniemen Elämyspuisto Perustiedot päivitetään samalla tavalla kuin ohjelmisto. Esimerkiksi palkkalajimääritysten muuttuessa Solotes-asiantuntija tekee päivityspaketin, jonka asiakas noutaa Solotesin päivityspalvelimelta. Tietokanta päivittyy automaattisesti, kun Solotes käynnistetään. Ongelmaraportti Jos käyttäjällä on ohjelmiston käyttöön liittyvä ongelma, jonka ratkaisemiseen tarvitaan Solotes-asiantuntijan apua, hän voi lähettää valitun jakson tietokannasta Solotesin palvelimelle tukihenkilön tutkittavaksi. Tämä mahdollistaa ongelmatilanteiden ratkaisemisen tavanomaista huomattavasti nopeammin. Varmuuskopiointi Ohjelmassa on varmuuskopio-toiminto, joka säilyttää tietokannasta useita varmistussukupolvia. Tämän lisäksi on suositeltavaa, että tietokantapalvelimesta tehdään varmuuskopiot ajastetusti ulkoiselle varmistusvälineelle. Solotes Finland Oy PL 66, Helsinki puh myynti: myynti@solotes.fi asiakastuki: tuki@solotes.fi

Solotes henkilöstösuunnittelu

Solotes henkilöstösuunnittelu Solotes henkilöstösuunnittelu Solotes on suomalainen henkilöstösuunnitteluohjelmisto, joka on tarkoitettu kaikenkokoisten yritysten työvoiman käytön suunnitteluun ja mitoitukseen, vuorolistojen laadintaan

Lisätiedot

Pikaopas. Mobiilituntikirjausten hyödyntäminen palkanmaksussa

Pikaopas. Mobiilituntikirjausten hyödyntäminen palkanmaksussa Pikaopas Mobiilituntikirjausten hyödyntäminen palkanmaksussa Miten hyödyntää mobiilituntikirjauksia palkanmaksussa? Tässä oppaassa käydään läpi hyväksi havaittuja käytäntöjä sähköisen työajanseurannan

Lisätiedot

Tehokasta palkanlaskentaa

Tehokasta palkanlaskentaa Mepco Palkat Tehokasta palkanlaskentaa Mepco Palkat on moderni ja tehokas palkanlaskentajärjestelmä, joka vastaa erilaisten organisaatioiden tarpeisiin koosta, toimialasta ja työehtosopimuksista riippumatta.

Lisätiedot

HRMobi Esimies. HRMobi Esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE

HRMobi Esimies. HRMobi Esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi Esimies HRMobi Esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi -esimies HRMobi -esimiesliittymä älypuhelimiin, tabletteihin ja selaimiin. Esimies näkee helposti työntekijöiden työvuorot puhelimessaan. Esimies

Lisätiedot

HRSuunti Kiky -ajo Ohje HRSuunnin Kiky muutoksista

HRSuunti Kiky -ajo Ohje HRSuunnin Kiky muutoksista HRSuunti Kiky -ajo Ohje HRSuunnin Kiky muutoksista HRSuunti Oy Pyhän Katariinan tie 7 tuki@hrsuunti.fi Y-tunnus: 2425954-3 Puhelin: 020 769 4260 20780 KAARINA www.hrsuunti.fi ALV rek. HRSuunti ja Kiky

Lisätiedot

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa

Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Kirjanpitotoimisto Mattilan tarjoaa sähköiset palvelut Helppoa, tehokasta ja ajantasaista. Missä tahansa ja milloin tahansa Modernit sähköiset työvälineet mahdollistavat uuden tavan tehdä asioita ja seurata

Lisätiedot

HRSuunti Net ja sen HRMobi työntekijäliittymä tarjoaa tehokkaan töihinkutsujärjestelmän extraajien löytämiseksi työvuoroille.

HRSuunti Net ja sen HRMobi työntekijäliittymä tarjoaa tehokkaan töihinkutsujärjestelmän extraajien löytämiseksi työvuoroille. HRMobi - Extraus HRSuunti Net ja sen HRMobi työntekijäliittymä tarjoaa tehokkaan töihinkutsujärjestelmän extraajien löytämiseksi työvuoroille. Toimintaperiaatteet HRSuunti Net extraus ominaisuus tarjoaa

Lisätiedot

! "" "#$% $ #!&' ()))! *+,

!  #$% $ #!&' ()))! *+, ! "" "$% $!&' ()))! *+, -.%/0 "$% $ 8&' 9! ()))! YLEISESTI -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4 Toimintaperiaatteet ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------4

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

TAPAHTUMIEN SEURANTA KEHITYSEHDOTUSTEN KIRJAUS POIKKEAMIEN HALLINTA

TAPAHTUMIEN SEURANTA KEHITYSEHDOTUSTEN KIRJAUS POIKKEAMIEN HALLINTA TAPAHTUMIEN SEURANTA KEHITYSEHDOTUSTEN KIRJAUS POIKKEAMIEN HALLINTA LMQ -ohjelmisto Kenelle miten miksi? LogMaster Oy 2007-2009 LMQ miksi? 1. KUSTANNUSTEN ALENTAMINEN Johtamisen välineet tapahtumien kirjaaminen

Lisätiedot

Netvisor tuntikirjausliittymä

Netvisor tuntikirjausliittymä Päiväys: 4.4.2017 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 1.2 Tuntikirjausten palkkalajit... 3 1.3 Laskentakohteet...

Lisätiedot

TIETOTOIMISTO.FI Projekti

TIETOTOIMISTO.FI Projekti TIETOTOIMISTO.FI Projekti Ohjelmiston esittely TIETOTOIMISTO.FI - Projekti on insinööri- ja suunnittelutoimistoille räätälöity selaimella käytettävä ohjelmisto tuntikirjaukseen, projektiseurantaan ja laskutukseen.

Lisätiedot

05<0!<032.3205+#,8=05+#: ;=0502

05<0!<032.3205+#,8=05+#: ;=0502 "# " $ %&&& '() *+#,-. "# " 455.. %&&& 02053.6300005470..20 5105125031222.63006025 3.6107+#,80139 +#,8015.6 2.6.62.52+#: ;2.62205.630030.622.67311232050320 05

Lisätiedot

kellokortti.fi Tehokkuutta työajanseurantaan

kellokortti.fi Tehokkuutta työajanseurantaan kellokortti.fi Tehokkuutta työajanseurantaan NYKYAIKAINEN RATKAISU TYÖAJAN- SEURANTAAN JA PROJEKTIKOHDISTUKSEEN Kellokortti.fi tuo työtuntien seurannan nykyaikaan. Sen avulla työtunnit voidaan kirjata

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely Business Oulu Teollisuus-Forum 29.5.2013 Wisetime Oy:n esittely Wisetime Oy Wisetime Oy on oululainen v. 1991 perustettu ohjelmistotalo, jonka omat tuotteet, Wise-järjestelmät ja niihin liittyvät tukipalvelut,

Lisätiedot

Leimaus.com - Palvelukuvaus Karsoft Consulting 2006

Leimaus.com - Palvelukuvaus Karsoft Consulting 2006 Leimaus.com - Palvelukuvaus Karsoft Consulting 2006 Karsoft Consulting http://www.karsoft.fi Sivu 1/5 Yleisesti Leimaus.com on työajan suunnittelun ja seurannan verkkopalvelu, jonka avulla ylläpidät myös

Lisätiedot

Henkilöstöhallinto haltuun

Henkilöstöhallinto haltuun Mepco HR Henkilöstöhallinto haltuun Henkilöstöhallinnon prosesseista syntyy valtava määrä tietoa, jolla voi olla suurikin merkitys yrityksen liiketoiminnan kannalta. Oli kyse sitten tavoite- ja tuloskeskusteluiden

Lisätiedot

Arkkitehtuurikuvaus. Ratkaisu ohjelmistotuotelinjan monikielisyyden hallintaan Innofactor Oy. Ryhmä 14

Arkkitehtuurikuvaus. Ratkaisu ohjelmistotuotelinjan monikielisyyden hallintaan Innofactor Oy. Ryhmä 14 Arkkitehtuurikuvaus Ratkaisu ohjelmistotuotelinjan monikielisyyden hallintaan Innofactor Oy Ryhmä 14 Muutoshistoria Versio Pvm Päivittäjä Muutos 0.4 1.11.2007 Matti Eerola 0.3 18.10.2007 Matti Eerola 0.2

Lisätiedot

, , , ,5 48,75 52

, , , ,5 48,75 52 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Vuosivapaajärjestelmässä työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain 1.1.2017 alkaen vuosivapaata. Niissä työsuhteissa, jotka alkavat 1.1.2017 tai sen

Lisätiedot

HRMobi esimies. HRMobi esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE

HRMobi esimies. HRMobi esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi esimies HRMobi esimiestoimintojen KÄYTTÖOHJE HRMobi -esimies HRMobi -esimiesliittymä älypuhelimiin, tabletteihin ja selaimiin. Esimies näkee helposti työntekijöiden työvuorot puhelimessaan ja voi

Lisätiedot

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä

Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoft on toiminnanohjausjärjestelmä, joka on tehty liiketoiminnan hallintaan ja kehittämiseen. Lemonsoftin ominaisuudet ovat muokattavissa vastaamaan eri toimialojen

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN OPAS SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien kirjaaminen Hei! Tervetuloa SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjäksi. Kuntasi tai muu henkilökohtaisen avun toimija käyttää SuoraTyö.fi-palvelua

Lisätiedot

HRWeb työntekijöiden selainliittymä HRSuunti Net työvuorosuunnitteluun

HRWeb työntekijöiden selainliittymä HRSuunti Net työvuorosuunnitteluun N-Clean Oy 17.11.2013 / am N-Clean Oy 7.2.2014 / am N-Clean Oy 18.3.2014 / am HRWeb KÄYTTÖOHJE HRWeb työntekijöiden selainliittymä HRSuunti Net työvuorosuunnitteluun HRSuunti Oy Karjakuja 31-33 G 20540

Lisätiedot

Ennustamisen ja Optimoinnin mahdollisuudet

Ennustamisen ja Optimoinnin mahdollisuudet Ennustamisen ja Optimoinnin mahdollisuudet Agenda Mitä optimointi on Ennustamisen mahdollisuudet Optimoinnin eri tasot ja tavoitteet Optimoinnin käyttöönotto Mitä optimointi on Mitä optimointi on? Oikea

Lisätiedot

Mikä ihmeen e-lasku? E-laskutietoa yritysten käyttöön

Mikä ihmeen e-lasku? E-laskutietoa yritysten käyttöön Mikä ihmeen e-lasku? E-laskutietoa yritysten käyttöön Mikä e-lasku on? Hei olen Bill Virtanen, e-laskuasiantuntija. Tutustutaan yhdessä e-laskuun tositarkoituksella! E-lasku on kuluttajille tarjottava

Lisätiedot

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 2 / 9 Green ICT pilotin raportti SISÄLLYSLUETTELO 1. Tiivistelmä koekäytöstä... 3 2. Toteutus... 4 2.1.Tavoite... 4 2.2.Mobiilisovellus... 4 2.3.Käyttöönotto...

Lisätiedot

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus Sisällys 2 Aloittaminen 2 Ominaisuudet tuotantotyöntekijä esimerkissä 3 Ominaisuudet toimistotyöntekijä esimerkissä 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä 5 Ominaisuudet pääkäyttäjänä 5 Työajan mobiilikirjaus

Lisätiedot

Vaivattomasti parasta tietoturvaa

Vaivattomasti parasta tietoturvaa Vaivattomasti parasta tietoturvaa BUSINESS SUITE Tietoturvan valinta voi olla myös helppoa Yrityksen tietoturvan valinta voi olla vaikeaa loputtomien vaihtoehtojen suossa tarpomista. F-Secure Business

Lisätiedot

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional FlyMarker PRO merkintälaite Mark like a Professional Mark like a Professional FlyMarker PRO Mobile Kannettavan FlyMarker PRO merkintälaitteen avulla suurten, raskaiden ja vaikeasti liikuteltavien kappaleiden

Lisätiedot

ToP Tunniste Oy. RFID- ja NFC-ratkaisujen järjestelmätoimittaja

ToP Tunniste Oy. RFID- ja NFC-ratkaisujen järjestelmätoimittaja ToP Tunniste Oy RFID- ja NFC-ratkaisujen järjestelmätoimittaja ToP Tunniste Oy Järjestelmätoimittajana vuodesta 2002 Automaattinen tunnistaminen RFID = Radio Frequency Identification NFC = Near Field Communication

Lisätiedot

kustannustehokkaasti Stefan Taurén Sales Director

kustannustehokkaasti Stefan Taurén Sales Director Laadukasta työajanhallintaa kustannustehokkaasti Stefan Taurén Sales Director Logium Oy Palveleva ohjelmistotalo Työaikaosaamista vuodesta 1997 Useita asiakaskohtaisia ik khtii ratkaisuja 1997 2007 TIIMA

Lisätiedot

Olemme tehneet yhteistyötä asianajotoimistojen kanssa jo yli 20 vuotta. A&M Juristi on alusta pitäen suunniteltu selainkäyttöliittymälle.

Olemme tehneet yhteistyötä asianajotoimistojen kanssa jo yli 20 vuotta. A&M Juristi on alusta pitäen suunniteltu selainkäyttöliittymälle. A&M Juristi Ohjelmiston esittely A&M Juristi on asianajotoimistoille räätälöity selaimella käytettävä ohjelmisto toimeksiantoihin liittyvien tietojen keruu-, raportointi- ja laskutusjärjestelmäksi. Ohjelmisto

Lisätiedot

ELLI NOVA YHTEYDEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ELLI NOVA YHTEYDEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ELLI NOVA YHTEYDEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Oy QUICK TECH Ltd. Hyttitie 10, 00700 HELSINKI Puh. 09-759 3236 Fax. 09-7279 1441 Home: www.quick-tech.fi E-mail: elli@quick-tech.fi Ohjelmiston päivitys Ennen

Lisätiedot

Vuosilomalaskennan käyttöönotto Tuntinetissä

Vuosilomalaskennan käyttöönotto Tuntinetissä Vuosilomalaskennan käyttöönotto Tuntinetissä 1. Lisäominaisuuksien asetus Lomalaskentaan liittyy kaksi ominaisuutta, Vuosilomalaskenta ja Juokseva vuosiloma-arvio. Ainakin ensimmäisen näistä on oltava

Lisätiedot

Keskimääräisessä työajassa on huomioitu Työehtosopimuksen 20 :n mukaiset työaikaa lyhentävät

Keskimääräisessä työajassa on huomioitu Työehtosopimuksen 20 :n mukaiset työaikaa lyhentävät 1(2) Paikallinen sopimus vuorotyötä tekevien ylempien toimihenkilöiden työaikajärjestelyistä ja niihin liittyvistä korvauksista Finnair Oyj:ssä ja sen tytäryhtiöissä 1. Sopimuksella on sovittu Finnair

Lisätiedot

TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA

TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA Pikaopas TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA Mikä on sähköinen taloushallinto? Sähköinen taloushallinto tarkoittaa yksinkertaistettuna yrityksen taloushallintoon liittyvien tehtävien,

Lisätiedot

Lounas on katettu. Tunnista henkilöstöetujen edelläkävijä. LOUNASETUJEN Nykyaikaisin maksuväline TARJOLLA

Lounas on katettu. Tunnista henkilöstöetujen edelläkävijä. LOUNASETUJEN Nykyaikaisin maksuväline TARJOLLA Tunnista henkilöstöetujen edelläkävijä. Lounas on katettu LOUNASETUJEN Nykyaikaisin maksuväline TARJOLLA Lounasetu pähkinänkuoressa ravintolalle LounasPassilla uudet asiakkaat ovesta sisään sujuvasti.

Lisätiedot

SoleTM: työsuunnitelmat ja työajan kohdentaminen

SoleTM: työsuunnitelmat ja työajan kohdentaminen SoleTM: työsuunnitelmat ja työajan kohdentaminen TES-päivä 12.5. ja 17.5.2010 19.5.2010 1 Ketkä kohdentavat työaikaa? Työajan kohdentaminen koskee kaikkia Muutamia poikkeusryhmiä Tarkkuus ja menettelytavat

Lisätiedot

Lakewave encore. Lakewave Technologies Oy, Hämeenkatu 7 D, 33100 Tampere - www.lakewave.fi

Lakewave encore. Lakewave Technologies Oy, Hämeenkatu 7 D, 33100 Tampere - www.lakewave.fi Lakewave encore 1. Lakewave encore lyhyesti Lakewave encore on nykyaikainen ohjelmisto ohjelmavälitystä ja -suunnittelua tarjoaville yrityksille. Ohjelmisto kattaa kaikki yrityksen liiketoiminnassa tarvitsemat

Lisätiedot

Digia Oyj. Näkemyksellinen kumppani ja muutoksen mahdollistaja

Digia Oyj. Näkemyksellinen kumppani ja muutoksen mahdollistaja Digia Oyj Näkemyksellinen kumppani ja muutoksen mahdollistaja Tiedon hallinta Palveluiden hallinta Asiakas keskiössä Asiakkuuden hallinta Suunnitelmat SOTE Keskitetty resurssien hallinta Yhtenäinen toimenpiderakenne

Lisätiedot

KEHITYSTOIVEIDEN JA VIRHEIDEN KIRJAUSOHJE INTERNETISTÄ

KEHITYSTOIVEIDEN JA VIRHEIDEN KIRJAUSOHJE INTERNETISTÄ KEHITYSTOIVEIDEN JA VIRHEIDEN KIRJAUSOHJE INTERNETISTÄ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi EXIM-KEHITYS 2 (6) Virheraportit

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

NTG Matkalasku. Sähköistää matkalaskujen hallinnan. NettiTieto Oy 020 742 1160 myynti@nettitieto.fi www.nettitieto.fi

NTG Matkalasku. Sähköistää matkalaskujen hallinnan. NettiTieto Oy 020 742 1160 myynti@nettitieto.fi www.nettitieto.fi NTG Matkalasku Sähköistää matkalaskujen hallinnan Helpottaa ja automatisoi yrityksen matkalaskujen käsittelyä. Matkalasku täytetään suoraan sähköisessä muodossa sekä hyväksytään ja tarvittaessa muokataan

Lisätiedot

Energiatodistusrekisteri ja laatijan rooli

Energiatodistusrekisteri ja laatijan rooli Energiatodistusrekisteri ja laatijan rooli (Ohjelmassa: Energiatodistusten tietojärjestelmän esittely ja käyttö) 12.10.2007 Tekijän nimi 10.3.2015 Energiatodistusten laatijoiden verkottumistilaisuus Harri

Lisätiedot

Severa 3 ominaisuudet

Severa 3 ominaisuudet Severa 3 ominaisuudet Halusimme ennen kaikkea Internet-pohjaisen ja helppokäyttöisen järjestelmän. Tarvitsimme myös hyviä raportointiominaisuuksia, jotta voisimme tehostaa päivittäisiä toimintojamme. Severan

Lisätiedot

Näin tarkistat palkkalaskelmasi. Esimerkkejä eri palkan eristä

Näin tarkistat palkkalaskelmasi. Esimerkkejä eri palkan eristä Näin tarkistat palkkalaskelmasi Esimerkkejä eri palkan eristä Kuukausipalkka ja lisät Työaikaan liittyvät lisät maksetaan toteutuneen työvuorolistan mukaisena. Sunnuntailisänä maksetaan yksinkertainen

Lisätiedot

Tunstall Oy:n kotihoidon CarePlan -toiminnanohjausjärjestelmän, CareApp -mobiilisovelluksen sekä sähköisten CareLock -lukkomoduulien tuotetestaus

Tunstall Oy:n kotihoidon CarePlan -toiminnanohjausjärjestelmän, CareApp -mobiilisovelluksen sekä sähköisten CareLock -lukkomoduulien tuotetestaus PL 18 (Pohjoisranta 11 D) 28101 Pori Puh. (02) 620 5300 Living lab käyttäjälähtöistä hyvinvointia Satakuntaan www.prizz.fi/livinglab 1 (3) Tunstall Oy:n kotihoidon CarePlan -toiminnanohjausjärjestelmän,

Lisätiedot

FlowIT virtaa IT-hankintoihin

FlowIT virtaa IT-hankintoihin FlowIT virtaa IT-hankintoihin Virpi Kalakoski, Matti Gröhn, Kirsi Jääskeläinen, Tiina Kalliomäki-Levanto, Jani Lukander, Kristian Lukander, Jarno Turunen, Teppo Valtonen, Tiina Vihtonen, Tuija Virtanen

Lisätiedot

Tehoa toimintaan. Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO

Tehoa toimintaan. Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO Tehoa toimintaan Aditron laadukkailla HR-palveluilla HR-VAKIO / PALKKAVAKIO / MATKAVAKIO HR-tehtävistä 2/3 on perusrutiineja Ulkoistamalla henkilöstöhallinnon rutiinit voitte merkittävästi parantaa yrityksenne

Lisätiedot

työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu

työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu työryhmien SharePoint-yhteistyötä helpottava ratkaisu LIIKKEENJOHDON SUURIN HAASTE Modernin yrityksen on muutoksen kyydissä pysyäkseen suunniteltava tehokas strategia ja seurattava sitä. Siinä piilee kuitenkin

Lisätiedot

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain vuosivapaata tosiasiallisesti tehtyjen työtuntien perusteella. Tehdyiksi työtunneiksi luetaan myös muu työaikalain

Lisätiedot

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain vuosivapaata tosiasiallisesti tehtyjen työtuntien perusteella. Tehdyiksi työtunneiksi luetaan myös muu työaikalain

Lisätiedot

Jakopalkat. Virve Heikkinen ja Timo Ojala. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus

Jakopalkat. Virve Heikkinen ja Timo Ojala. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Virve Heikkinen ja Timo Ojala Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Tuntikohdistustyyppi (M, L, S, U ja kohdistamaton) Sopimukselle on mahdollista valita tuntikohdistustyyppi:

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat?

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut - Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Suurin osa kaikista uusista it-sovelluksista ja -ohjelmistoista toteutetaan pilvipalveluna.

Lisätiedot

Digitalisaation avulla säästöjä henkilökohtaisen avun järjestämisessä

Digitalisaation avulla säästöjä henkilökohtaisen avun järjestämisessä Digitalisaation avulla säästöjä henkilökohtaisen avun järjestämisessä 14.-15.9.2016 Piia Kallio, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera Jani Laatikainen, SuoraTyö Oy Taustaa Etera on työeläkeyhtiö, jonka

Lisätiedot

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013

HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 HENKILÖLISTA-PALVELU Käyttöohjeet versio 13.5.2013 Henkilölista -palvelu 1 Sisältö 1. Veronumerolaki ja raportointi... 2 2. Henkilölista-palvelun sisältö... 2 2.1. Palvelun käyttötarkoitus ja hyödyt...

Lisätiedot

Kiekun kustannuslaskennan ratkaisu - jakopalkat

Kiekun kustannuslaskennan ratkaisu - jakopalkat Kiekun kustannuslaskennan ratkaisu - jakopalkat Nykytilanne ja jatkosuunnitelmat Juho Ajo Kiekun kustannuslaskennan ratkaisun sisältö: tilanne 2.9.2013 Meno- ja tulokirjaukset siirretään esijärjestelmistä

Lisätiedot

HRSuunti Kiky Ohje Kikyn käytöstä työvuorosuunnittelussa

HRSuunti Kiky Ohje Kikyn käytöstä työvuorosuunnittelussa HRSuunti Kiky Ohje Kikyn käytöstä työvuorosuunnittelussa HRSuunti Oy Pyhän Katariinan tie 7 tuki@hrsuunti.fi Y-tunnus: 2425954-3 Puhelin: 020 769 4260 20780 KAARINA www.hrsuunti.fi ALV rek. HRSuunti ja

Lisätiedot

asapflow - Yksinkertaistetut työprosessit saumattomalla yhteydellä SharePointiin ja SAP-järjestelmään

asapflow - Yksinkertaistetut työprosessit saumattomalla yhteydellä SharePointiin ja SAP-järjestelmään asapflow - Yksinkertaistetut työprosessit saumattomalla yhteydellä SharePointiin ja SAP-järjestelmään 2 asapflow Saumaton yhteys SharePointista SAP-järjestelmään asapflow on ADSOTECHin kehittämä sovellusperhe,

Lisätiedot

Sanna Nupponen-Nymalm Sodexo Oy 16.3.2011. www.sodexo.fi

Sanna Nupponen-Nymalm Sodexo Oy 16.3.2011. www.sodexo.fi Sanna Nupponen-Nymalm Sodexo Oy 16.3.2011 www.sodexo.fi Sodexo - jokaisesta päivästä parempi Olemme luotettava kumppani, joka tuottaa kokonaisvaltaisia palveluita. Osaamisemme tukee asiakkaidemme menestystä

Lisätiedot

SilvaToiminta Versio 1.0. SilvaToiminta. Pikaohje Versio Oy Silvadata Ab Pikaohje 1

SilvaToiminta Versio 1.0. SilvaToiminta. Pikaohje Versio Oy Silvadata Ab Pikaohje 1 SilvaToiminta Pikaohje Versio 1.0 12.12.2014 Oy Silvadata Ab 10.12.2014 Pikaohje 1 SISÄLLYS 1 SILVATOIMINTA... 3 2 OHJELMISTON KÄYTTÖTARKOITUS... 4 2.1 Osiot... 4 2.1.1 Asiakkaat... 4 2.1.2 Viestit...

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. 26.11.2014 Tiina Kalliomäki-Levanto. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. 26.11.2014 Tiina Kalliomäki-Levanto. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä FlowIT virtaa IT-hankintoihin Tietoa työstä hankintaa varten - Työn sujuminen ennen hankintaa Tiina Kalliomäki-Levanto 26.11.2014 Suomen kansallismuseo Tapaustutkimus: Työvuorosuunnittelun

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri. Moderni työkalu työn hallintaan

Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri. Moderni työkalu työn hallintaan Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työmaarekisteri Moderni työkalu työn hallintaan (Visma L7, Visma Business ja Visma Nova) Urakoitsijat ERP:n asiakkaat haettavissa Työntekijät ERP:n henkilöt haettavissa,

Lisätiedot

Myynnin ja suunnittelun automatisoinnilla lisää tuottavuutta yrityksellesi

Myynnin ja suunnittelun automatisoinnilla lisää tuottavuutta yrityksellesi Myynnin ja suunnittelun automatisoinnilla lisää tuottavuutta yrityksellesi Cielo on Ihme-3d Oy:n kehittämä pilvipohjainen, nettiselaimella käytettävä palvelu, jolla automatisoidaan mittatilaustyönä valmistettavien

Lisätiedot

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1 (5) Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1. Yleiskuvaus Kansallisarkiston lakisääteisenä tehtävänä on ottaa vastaan ja säilyttää viranomaisten pysyvästi säilytettävät

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Sopimusten ja tärkeiden asiakirjojen arkistointi vaivattomasti palveluna

Sopimusten ja tärkeiden asiakirjojen arkistointi vaivattomasti palveluna Löydä nautittavat ratkaisut Sopimusten ja tärkeiden asiakirjojen arkistointi vaivattomasti palveluna 18.11.2010 Kuka puhuu? Elinar Oy Ltd Sisällönhallinta- ja kollaboraatioratkaisut Monipuolinen osaaminen:

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Lähtökohta. Integroinnin tavoitteet

Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Lähtökohta. Integroinnin tavoitteet Järjestelmäarkkitehtuuri (TK081702) Integraation tavoitteita Lähtökohta Web-palvelut Asiakasrekisteri ERP, Tuotannon ohjaus Tuotanto Myynti Intranet Extranet? CRM Johdon tuki Henkilöstö Kirjanpito Palkanlaskenta

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

VirtaaliAMK Virtuaalihotelli > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtaaliAMK Virtuaalihotelli > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtaaliAMK Virtuaalihotelli > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 ANVIA PILVI kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 Anvia Pilvi TIESITKÖ, ETTÄ YLI PUOLET SUOMALAISYRITYKSISTÄ KÄYTTÄÄ PILVIPALVELUITA? Anvia Pilvi on suomalaisille yrityksille tarkoitettu palvelu,

Lisätiedot

Basware Käyttäjäpäivät 2011 Tietoisku: Nykyaikaisen maksuautomaation parhaat käytännöt, kontrolli, automaatio ja turvallisuus

Basware Käyttäjäpäivät 2011 Tietoisku: Nykyaikaisen maksuautomaation parhaat käytännöt, kontrolli, automaatio ja turvallisuus Basware Käyttäjäpäivät 2011 Tietoisku: Nykyaikaisen maksuautomaation parhaat käytännöt, kontrolli, automaatio ja turvallisuus Automaattitiliöinti Tiliöintisäännöt tallennetaan tiliöinnin yhteydessä Sääntö

Lisätiedot

WWW. sivut, jotka työntekijän tulee tietää.

WWW. sivut, jotka työntekijän tulee tietää. 1 WWW. sivut, jotka työntekijän tulee tietää. www.jasentieto.fi > Jäsenrekisteri www.tyoteho.fi >Tuntikirjaukset www.asiointitili.suomi.fi > Palkanmaksu ja työsopimus www.espoo.fi/liikunta / webtimmi >

Lisätiedot

Lomalista-sovelluksen määrittely

Lomalista-sovelluksen määrittely Thomas Gustafsson, Henrik Heikkilä Lomalista-sovelluksen määrittely Metropolia Ammattikorkeakoulu Insinööri (AMK) Tietotekniikka Dokumentti 14.10.2013 Tiivistelmä Tekijä(t) Otsikko Sivumäärä Aika Thomas

Lisätiedot

VUOSILOMALAIN UUDISTUS HE 213/12 vp

VUOSILOMALAIN UUDISTUS HE 213/12 vp VUOSILOMALAIN UUDISTUS HE 213/12 vp MIKÄ MUUTTUU? 1. Loman siirto-oikeus: A. Vuosilomalain mukaisen loman aikana alkavaan työkyvyttömyyteen liittyvä seitsemän päivän karenssi poistuu ja B. Tes-perusteisten

Lisätiedot

ecome Markkinoiden kehittynein julkaisujärjestelmä

ecome Markkinoiden kehittynein julkaisujärjestelmä ecome Ecome Finland Oy Itämerenkatu 3 p. 020 7749 580 00180 Helsinki p. 020 7749 585 Suomi - Finland ecome@ecome.fi y. 2193874-3 www.ecome.fi Ecome-järjestelmä pähkinänkuoressa Ecome on suomalaisen yhtiön

Lisätiedot

Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Verkkosivujen silmäiltävyys ja selailtavuus v. 0.9 > 80 % % % < 50 %

Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Verkkosivujen silmäiltävyys ja selailtavuus v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia Verkkosivujen silmäiltävyys ja selailtavuus v. 0.9 > 80 % 80 60 % 60 50 %

Lisätiedot

VAT-järjestelmä. Info. Kumppaniksi ry

VAT-järjestelmä. Info. Kumppaniksi ry VAT-järjestelmä Info Kumppaniksi ry Sisältö VAT-järjestelmä on tarkoitettu helpottamaan kuntoutuksen (valmennuksen) toteuttamista. Se sisältää tarvittavat perustietorekisterit sekä kuntoutukseen liittyvien

Lisätiedot

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Palvelupäällikkö Timo Karppanen Käsiteltävät asiat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtion jaettu tuotantoympäristö

Lisätiedot

Netvisor matkalaskuliittymä

Netvisor matkalaskuliittymä Päiväys: 20.2.2017 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 1.2 Matkalaskun kululajit... 3 1.3 Laskentakohteet... 4

Lisätiedot

Yrityksen sähköisen sanomaliikenteen automatisointi

Yrityksen sähköisen sanomaliikenteen automatisointi Yrityksen sähköisen sanomaliikenteen automatisointi Digi Roadshow 20.4.2015 OneWay Sanomanvälitys Oy Jukka Sippola OneWay Sanomanvälitys Oy / Rauhala Yhtiöt Oy OneWay Sanomanvälitys Oy Perustettu 1.1.2013

Lisätiedot

Työaikamuoto KVTES KVTES t 45 min /vk. Arkipyhälyhennys 7 t 39 min. Ylityöraja. Säännöllinen työaika. Arkipyhälyhennys.

Työaikamuoto KVTES KVTES t 45 min /vk. Arkipyhälyhennys 7 t 39 min. Ylityöraja. Säännöllinen työaika. Arkipyhälyhennys. KT Yleiskirjeen 4/2016 liite 6 1 (6) KVTES:n muuttuneiden työaikaa koskevien määräysten soveltamisohjeet KVTES:n työaikaa koskevia määräyksiä on muutettu siten, että säännöllistä työaikaa on pidennetty.

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 15/2013 liite 3. TTES:n muuttuneiden vuosilomamääräysten soveltamisohje

KT Yleiskirjeen 15/2013 liite 3. TTES:n muuttuneiden vuosilomamääräysten soveltamisohje TTES:n muuttuneiden vuosilomamääräysten soveltamisohje Kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen (TTES) määräystä vuosiloman siirtämisestä työkyvyttömyyden vuoksi ja määräystä vuosilomapalkan

Lisätiedot

Arkkitehtuurien tutkimus Outi Räihä. OHJ-3200 Ohjelmistoarkkitehtuurit. Darwin-projekti. Johdanto

Arkkitehtuurien tutkimus Outi Räihä. OHJ-3200 Ohjelmistoarkkitehtuurit. Darwin-projekti. Johdanto OHJ-3200 Ohjelmistoarkkitehtuurit 1 Arkkitehtuurien tutkimus Outi Räihä 2 Darwin-projekti Darwin-projekti: Akatemian rahoitus 2009-2011 Arkkitehtuurisuunnittelu etsintäongelmana Geneettiset algoritmit

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen

TYÖNANTAJAN OPAS. SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen TYÖNANTAJAN OPAS SuoraTyö.fi-palvelun käyttöönotto ja työtuntien hyväksyminen Hei! Tervetuloa SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjäksi. Työnantajana käyt hyväksymässä henkilökohtaisen avustajasi työtunnit, jotka

Lisätiedot

Työskentelyn tehokkuuden parantaminen

Työskentelyn tehokkuuden parantaminen Työskentelyn tehokkuuden parantaminen Serviator on langaton järjestelmä, joka helpottaa työtä antamalla hotellin henkilökunnalle yksilöllistä tietoa, johon sisältyvät heidän työtehtävänsä ja jatkuvasti

Lisätiedot

Suomalainen. työelämätietous. Pikku-koto kurssi

Suomalainen. työelämätietous. Pikku-koto kurssi Suomalainen työelämätietous Pikku-koto kurssi Työelämätietoutta - Suomalaisia pidetään ahkerasti työtä tekevänä kansana. - Erityisen haluttuja työntekijöitä tulee Pohjanmaalta. - Nykyisin Suomessa on paljon

Lisätiedot

Työaikapankkitietojen raportointi Kiekussa. Muutosehdotus ME 3062 tilanne

Työaikapankkitietojen raportointi Kiekussa. Muutosehdotus ME 3062 tilanne Työaikapankkitietojen raportointi Kiekussa Muutosehdotus ME 3062 tilanne TPR Työaikapankkien raportointi Projektin tavoitteena on toteuttaa Kiekuun työaikapankkien raportointi sekä muutos, jolla luovutaan

Lisätiedot

Ohjelmiston myynti- ja toimitussopimus

Ohjelmiston myynti- ja toimitussopimus 2017 Ohjelmiston myynti- ja toimitussopimus Jyrki Autio 2 Ohjelmiston myynti- ja toimitussopimus SOPIJAOSAPUOLET TOIMITTAJA Osoite: Teknobulevardi 3-5, PL 35 Postinumero- ja toimipaikka 01530 Vantaa Y-tunnus:

Lisätiedot

Historiaa. Unix kirjoitettiin kokonaan uudestaan C-kielellä 1973. Unix jakautui myöhemmin System V ja BSDnimisiin. Kuutti, Rantala: Linux

Historiaa. Unix kirjoitettiin kokonaan uudestaan C-kielellä 1973. Unix jakautui myöhemmin System V ja BSDnimisiin. Kuutti, Rantala: Linux Historiaa Linux on Unix-yhteensopiva käyttöjärjestelmä. Unixin perusta luotiin 1964 MIT:ssa aloitetussa MULTICS-projektissa (http://www.cs.helsinki.fi/u/kerola/tkhist/k2000/alustukset/unix_hist/unix_historia.htm)

Lisätiedot

AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM

AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM AIKA ON RAHAA. VARSINKIN TYÖAIKA. CAT PRODUCT LINK TM NYT TIEDÄT. Nyt tiedät, mitä koneellesi kuuluu. Tarkka, ajantasainen tieto koneesi sijainnista, käytöstä ja kunnosta tehostaa toimintaasi ja pienentää

Lisätiedot

Työ on. muuttunut. Digitalisoimme työajanhallinnan.

Työ on. muuttunut. Digitalisoimme työajanhallinnan. Työ on muuttunut Digitalisoimme työajanhallinnan. Työn tulos ei synny sen tekemiseen käytetystä ajasta vaan sen tuottavuudesta. Työ on muuttunut. Digitalisaatio sekä muutokset ympäristössä, yhteiskunnassa

Lisätiedot

TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Toiminnan raportointi ja seuranta, tapahtuneisiin poikkeamiin nopea reagointi.

TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Toiminnan raportointi ja seuranta, tapahtuneisiin poikkeamiin nopea reagointi. TIETOTEKNIIKAN HYÖDYNTÄMINEN OSANA LIIKETOIMINTAPROSESSEJA: Sähköisen liiketoiminnan mahdollisuudet: Sisäiset ja ulkoiset prosessit Toiminnan tehostaminen, reaaliaikaisuus Toiminnan raportointi ja seuranta,

Lisätiedot

Maksatko liikaa autoedustasi?

Maksatko liikaa autoedustasi? Maksatko liikaa autoedustasi? Autoedun saajan edut automaattista Paikannin.com -ajopäiväkirjaa käytettäessä: autoedun verotusarvo perustuu todelliseen käyttöön (ks. esimerkkilaskelmat) käyttöedun saajan

Lisätiedot

Project-TOP QUALITY GATE

Project-TOP QUALITY GATE Project-TOP QUALITY GATE FOR SUCCESSFUL COMPANIES TYÖKALU ERP- JÄRJESTELMIEN TESTAUKSEEN PROJECT-TOP QUALITY GATE Quality Gate on työkalu ERP-järjestelmien testaukseen Huonosti testattu ERP- järjestelmä

Lisätiedot

Opas koulujen VALO-hankintaan. Elias Aarnio Avoimet verkostot oppimiseen -hanke Educoss Innopark Oy

Opas koulujen VALO-hankintaan. Elias Aarnio Avoimet verkostot oppimiseen -hanke Educoss Innopark Oy Opas koulujen VALO-hankintaan Elias Aarnio Avoimet verkostot oppimiseen -hanke Educoss Innopark Oy Mikä ihmeen VALO? VALO = vapaat ja avoimen lähdekoodin ohjelmistot Kyse on siis Open Sourcesta eli vapaista

Lisätiedot