mahdollisuus rakentaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "mahdollisuus rakentaa"

Transkriptio

1 mahdollisuus rakentaa

2 Massiivihirsitalo: erinomainen ilman laatu...ja elävän puun tunnelma - talo joka elää. Ja jossa hyvä elää.

3 Perinteiset rakennusteknologiat: hyödyntäen kaunista ja tarkkaa käsityötä luomme vankkaa kestävyyttä. Liimaa ja metallia käyttämättä. Kuluttajaominaisuuksista tinkimättä. Kirvesmestarin osaaminen mahdollistaa puun elinkaarta lyhentävien materiaalien, kuten liiman ja metalliosien, käyttämättä jättämisen hirsiseinien rakentamisessa.

4 Bener Hirsitalot: Hyödyntäen kansainvälistä yhteistyötä voimme ehdottaa harvinaisia materiaaleja ja korkealaatuista käsityötä. Mahdollistamme järkevät hinnat ja rahavakuutukset. Hirsitalovalmistajamme laatumerkki takaa tyytyväisten asiakkaidemme listan. Järjestämme hirsitalojen sisustussuunnitteluun erikoistuneen sisustussuunnittelijan palveluita ja mahdollisuuden saada yhtenä ainoana kappaleena valmistetut sisustustuotteet. - Yhteistyökumppanimme tuottavat kaikkia mahdollisia massiivihirsitalojen rakentamiseen liittyviä arkkitehtipalveluita.

5 OSA 1 Rakentaminen: hirret ja seinien ulkonäkö

6 1. Soikionmuotoinen hirsi. Soikionmuotoiset hirret näyttävät seinissä pyöröhirreltä mutta seinät ovat tasaiset. Hirsien korkeus seinissä voi olla jopa 250 ja 450 mm:n väliltä asiakkaan toiveiden mukaan. Suurempaa hirren korkeutta käytettäessä liitosten määrä vähenee.

7 2. Pelkkahirsi mahdollistaa tasaisemmat seinän pinnat soikionmuotoiseen tai pyöröhirsiseinään verrattuna, liitosten pintaaloja on myös mahdollista laajentaa. Pelkkahirret mahdollistavat sileän seinän tai päinvastoin niillä voi myös korostaa kirvestyön jälkiä.

8 3. Erikoispyynnöstä on mahdollista valita rakennusmateriaaliksi myös käsin kuorittua pyöröhirttä. Yleensä mittatilauksena puita on saatavilla aina 12metrin pituuteen asti, valinnan mukaan korkeus on 10-40senttimetrin väliltä ja seinän paksuus on 10-26senttimetrin väliltä.

9 4. Jo suunnitteluvaiheessa, hirsi valinnan yhteydessä kannattaa päättää miten materiaali kuivataan. Halkaisijaltaan suurimpien hirsien kuivaamiseen sopii parhaiten luonnollinen kuivausprosessi, joka kestää 0,5-3 vuotta ja takaa puun perinteisen laadun ja kestävyyden senttimetrin puun voi vaihtoehtoisesti kuivata luonnollisesti tai kuivata uunissa, joka kestää vain 2kuukautta. Sitten talon latominen paikalleen voidaan aloittaa noin 4-6kuukautta tilauksen suunnittelun jälkeen. Etukäteen valmistettujen, standardin 6metriä pitkien hirsien käyttö nopeuttaa tuotantoa. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti pienrakennukseen. Halkasijaltaan suurimmille (yli 26 cm) hirsille vaaditaan tarkempaa ja pidempää kuivausprosessisia. Perinteisen rakentamisen rutiinit ovat tarkkoja, huolellisia ja rauhallisia. Siinä on mahdollisuus miettiä ja suunnitella talon jokainen pienempi yksityiskohta..

10 OSA 2 Rakentaminen: itsetiivistävä systeemi hirsiseinissä

11 1. Hirret valmistetaan rakennuksen mittojen mukaan. Yhteensovittaa tiivisti kaksi metsässä kasvavaa puuta sadoiksi vuosiksi hirret liitetään yhteen millimetrin tarkkuudella. Latoessaan mestarit valitsevat jokaisen hirren koon ja muodon mukaan ja asettavat ne seinään tyvestä latvaan, kyttyrät ylöspäin, asettaen sen oikeaan asentoon käsin.

12 2. Tämä mahdollistaa perinteisen lukko systeemin käytön rakennuksessa: latomisvaiheessa hirren yläpuolelle, 50 cm sen päistä olevien pisteiden välille tehdään leikkaus......ja sen alapuolelle kulhomainen lukkorakenne.

13 3. Jopa kolmen vuoden materiaalin kuivaamisen jälkeen, uuden talon jatkokuivaus kestää muutama vuotta. Tämän aikana leikkauksesta hirren yläpuolella syntyy syvempi halkeama, joka mahdollistaa kosteuden vapautumisen hirren sydämestä. alkuperäinen leikkaus jatkokuivauksesta syntynyt halkeama Tämä auttaa myös pitämään hirsien ulkopuolet ehjänä:

14 4. Yhdessä leikkaus hirsien yläpuolella ja lukko alapuolella muodostavat perinteisen itsetiivistävän systeemin. Tämän avulla hirsiseinästä tulee ajan mukana yhtenäinen rakennelma.

15 5. Perinteisen teknologian mukaan lovien lisäksi hirret yhdistetään vain puutapeilla. Metalliosien (tapit, soljet, ruvet yms.) käyttö latomisprosessissa on ehdottomasti kielletty. Kaikki tämä mahdollistaa erinomaisen, jopa vuosisatoja kestävän perinteisten hirsitalon.

16 6. Perinteisten materiaalien ja tekniikan käyttö varmistaa kunnon kestävyyden: vuodessa 1761 massiivihirrestä rakennettu asuintalo Glomsdal-Stugu (Lom, Norja). Seinän ulkopuoli. vuodessa 2006 massiivihirrestä rakennettu asuintalo (Modum, Norja). Seinän ulkopuoli. vuodessa 1761 massiivihirrestä rakennettu asuintalo Glomsdal-Stugu (Lom, Norja). Seinän sisäpuoli. vuodessa 2006 massiivihirrestä rakennettu asuintalo (Modum, Norja). Seinän sisäpuoli.

17 7. Kauniisti veistetyt rakennusosat on myös perinteisen hirsirakentamisen ominaisuus :

18 OSA 3 Rakentaminen: nurkkarakenteet

19 1. Norjalainen itsetiivistävä lovi. Muut nurkat, mm lohenpyrstölovi, ämmänurkka, ristinurkka löystyvät ajan mukaan (jo 3-7 v. rakentamisen jälkeen) Millimetrin tarkkuudella yhteen sovitetut Norjalaisen loven pinnat mahdollista yhteensovittaa ainoastaan käsin. Monimutkainen systeemi takaa lovien tiivistämisen jatkokuivauksen aikana luvulla ladottu Norjalainen nurkkarakenne: tiukat liitokset luvulla ladottu ristinurkka: kuivaamisesta hirsien välille syntyy aukoja.

20 2. Lohenpyrstö nurkka. Lyhyt nurkka, joka mahdollistaa parhaan käytön hirren koko pituudelle. Ilman lisäeristeitä tämä on hyvä vaihtoehto kesäkäyttöön. Lisäeristeellä sopii mm. kaupunkitaloon. 2. Ämmänurkka. Yksinkertaisin perinteinen nurkka, josta on olemassa monia muunnoksia. Sopii hyvin eriläisiin pienrakennuksiin. Mahdollistaa rakennusten monikertaisen purkamisen ja kasaamisen taas uudelleen.

21 OSA 4 Sisustus

22 Etuna Bener Hirsitalojen asiakkaille - mahdollisuus luoda täysin oma sisustuskokonaisuus hirsitaloihin erikoistuvan sisustusmuotoilijan avulla. Ovet erikoissuunnittelun mukaan; keittiökokonaisuudet ja veistetyt puupaneelit Hyödyntäen laajoja yhteyksiä käsityömestariin ja pientuottajiin, yhteistyökumppanimme luovat juuri teidän ideanne sopivan sisustusratkaisun.

23 Kotikalusteet, tekstiilit, keramiikkatuotteet yms. on mahdollista valmistaa muotoilusuunnitelman mukaan yhtenä ainoana kappaleena samalla kuin myös itse talokin. aidosta puusta valmistetut ja käsin viimeistellyt kalusteet, käsin maalatut elementit

24 tekstiilit, kuvakudokset ja puupaneelit. Bener Hirsitalot: mahdollisuus itse luoda oman talon henki.

25 OSA 4 Ympäristösuunnittelu

26 Talon rakennuksen yhteydessä on mahdollista tuottaa myös suunnitelman mukaan yhdellä kerralla valmistetut takorautaiset ympäristösuunnittelu- ja muotoilukohteet, kuten portaat, aidat, lyhdyt, oven- ja ikkunan kahvat ja saranat, takka-arinat ja tarvikkeet.

27 OSA 6 Arkkitehtuuri

28 Yhteistyökumppanimme auttavat projektin toteuttamiseen liittyvissä arkkitehtuuri asioissa Suomen lain mukaan tai luovat täysin uuden massiivihirsitalo projektin teidän ideanne mukaan. Arkval Arkkitehdit OY Helsinki Hietalahdenkatu 8A 23 Lumiset Architects LTD Tampere Pyhäjarvenkatu 5A Arkkitehtitoimisto Haroma&Partners Turku Linnankatu 16 Arkkitehdin tehtäviin kuuluvat: taustoittaminen, ideointi, 3D-luonnosmallinnus, rakennuslupakuvat, rakennuslupa-asiakirjat ja jättäminen; sekä tarvittaessa: työpiirustukset ja selostukset, erikoissuunnitelmat, pääsuunnittelijan tehtävät.

29 mahdollisuus rakentaa juuri se mitä haluat

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

Saunat ja pienet mökit

Saunat ja pienet mökit aunat ja pienet mökit atumaisia saunoja aunakulttuuri on uomessa vanha. Alun perin saunat olivat maakuopassa, mutta hirsirakentamisen kehittymisen myötä 1800-luvulla saunat nousivat maan päälle. Vanhimmat

Lisätiedot

TIMBECON ELEMENTTITALOT

TIMBECON ELEMENTTITALOT Timbecon elementtitalot golfkeskuksessa Ruotsissa TIMBECON ELEMENTTITALOT Parhain mahdollinen täydellisyys elementtitalojen puuelementeille Timbecon päätoimialoihin sisältyvät puurakennusten suunnittelu,

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA

ELÄMÄNLAATUA VIREÄSSÄ MANSIKKAKAUPUNGISSA RAKENNUSMAAILMA KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu ja kotikäynti (mallikuvan tasoiset suunnitelmat maksutta) 1 Savon Seudun 1/2010 Messujakelu:

Lisätiedot

Rakkaudesta kotiin LÄMPÖHIRSI. Vapaa-ajantalot

Rakkaudesta kotiin LÄMPÖHIRSI. Vapaa-ajantalot Rakkaudesta kotiin LÄMPÖHIRSI Vapaa-ajantalot 2 Lapponia-talot tehdään perinteitä kunnioittaen Käsityötaidolla, vuosikymmenten kokemuksella Puurakentamisella on Suomessa vuosisatojen perinteet. Savutuvat

Lisätiedot

Vapaa-ajantalot. Lapponia-talolla on lämmin sydän

Vapaa-ajantalot. Lapponia-talolla on lämmin sydän Vapaa-ajantalot Lapponia-talolla on lämmin sydän 2 Lapponia-talot tehdään perinteitä kunnioittaen Käsityötaidolla, vuosikymmenten kokemuksella Puurakentamisella on Suomessa vuosisatojen perinteet. Savutuvat

Lisätiedot

Omakotitalot. Rakkaudesta kotiin

Omakotitalot. Rakkaudesta kotiin Omakotitalot Rakkaudesta kotiin 2 Lapponia on toteuttanut asumisen unelmia jo 25 vuotta! Lapponia House Oy:n syntyhistoria alkaa vuodesta 1973. Tuolloin Jouko Riihimäki perusti keittiö- ja hirsitalomyymälän

Lisätiedot

TANSKALAISTA MUOTOILUA JA KÄSITYÖTÄ. DANSANI CALIDRIS Tyylikkäitä ja toimivia kylpyhuonekalusteita

TANSKALAISTA MUOTOILUA JA KÄSITYÖTÄ. DANSANI CALIDRIS Tyylikkäitä ja toimivia kylpyhuonekalusteita TANSKALAISTA MUOTOILUA JA KÄSITYÖTÄ DANSANI CALIDRIS Tyylikkäitä ja toimivia kylpyhuonekalusteita Sisällysluettelo Design 4 Altaat ja moduulit 10 Laatikot 12 Small-kokoiset altaat 14 Medium-kokoiset altaat

Lisätiedot

Tieto. Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet TERVEELLINEN SISÄILMASTO! Hyvinkään seudun

Tieto. Taitotuote Oy. Teräsrunkoiset design-portaat sekä lasikaiteet TERVEELLINEN SISÄILMASTO! Hyvinkään seudun Hyvinkään seudun Rakentajan Tieto RAKENTAJAN TIETO 1 UUTTA GRILLAAMISESSA! 1 3 UUTTA GRILLAAMISESSA! UUTTA GRILLAAMISESSA! 1 3 Heinäkuu 3/2013 12.7.-11.8.2013 asuntomessut hyvinkää www.lotusgrill.fi Koska

Lisätiedot

RAIS ON JOTAKIN AINUTLAATUISTA...

RAIS ON JOTAKIN AINUTLAATUISTA... RIS ON JOTKIN INUTLTUIST... Filosofiae on yksinkertainen: kun sinulla on RIS-takka kodissasi, se ei ole ainoastaan läönlähde. Takassa tulee yhdistyä esteettisyys ja teknologia. Muoto ja toimivuus. Design

Lisätiedot

MITEN KORJAAN RAKENNUSTANI JA HOIDAN KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKASTA YMPÄRISTÖÄNI

MITEN KORJAAN RAKENNUSTANI JA HOIDAN KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKASTA YMPÄRISTÖÄNI SUUNNITTELU- JA KORJAUSOHJEET FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU MITEN KORJAAN RAKENNUSTANI JA HOIDAN KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKASTA YMPÄRISTÖÄNI 2013 Aluksi Uudisrakentamisessa käytetyt rakenteet

Lisätiedot

FEIN MultiMaster nyt myös akkukäyttöisenä versiona

FEIN MultiMaster nyt myös akkukäyttöisenä versiona Alkuperäinen Saksassa valmistettu FEIN MultiMaster on nyt saatavana myös akkumallina. 14,4 voltin litiumioniakuilla varustetun monitoimikoneen teho ja käyttömahdollisuudet ovat samat kuin tutulla verkkolaitteella,

Lisätiedot

UPEITA VAIHTOEHTOJA. Keittiöt Kylppärit. Liukuovet. Kalusteasennukset. Savon Huhtikuu 1/2011. WC:t Komerot. Liukuovet RAKENNUSMAAILMA 1

UPEITA VAIHTOEHTOJA. Keittiöt Kylppärit. Liukuovet. Kalusteasennukset. Savon Huhtikuu 1/2011. WC:t Komerot. Liukuovet RAKENNUSMAAILMA 1 RAKENNUSMAAILMA 1 Savon Huhtikuu 1/2011 UPEITA VAIHTOEHTOJA Haapaniementie 17, Kuopio Puh. (017) Keittiöt 363 2720 Avoinna: ma pe Kylppärit 10-17, la sop.mukaan www.kodinpuuseppa.net WC:t Komerot Keittiöt

Lisätiedot

Pientalorakentajan perustieto

Pientalorakentajan perustieto Pientalorakentajan perustieto SISÄLLYS ALKUSANAT... 2 1.0 HANKKEEN VAIHEET... 3 2.0 SUUNNITTELU... 4 2.1 TARPEIDEN KARTOITTAMINEN... 4 2.2 TONTTI... 5 2.3 KUSTANNUKSET... 6 2.4 SUUNNITTELUN OHJAAMINEN...

Lisätiedot

Lifestyle-opas Pirkanmaan kesään 2013. 3D-tulostuksesta mainio apuväline rakennussuunnitteluun

Lifestyle-opas Pirkanmaan kesään 2013. 3D-tulostuksesta mainio apuväline rakennussuunnitteluun mökki + Lifestyle-opas Pirkanmaan kesään 2013 3D-tulostuksesta mainio apuväline rakennussuunnitteluun Sisällysluettelo Tekijät 4 Pääkirjoitus 5 Loft messuilla 6 Saneerausprojekti 10 Mallia maailmalta pihoille

Lisätiedot

Hyvinvoinnin arkkitehtuuria

Hyvinvoinnin arkkitehtuuria Hyvinvoinnin arkkitehtuuria HYVIN- VOINNIN 2 arkkitehtuuria Hyvä koti tai lomanviettopaikka muodostuu kotoisasta tunnelmasta, kauniista ja käytännöllisestä arkkitehtuurista sekä hyvin toimivista teknisistä

Lisätiedot

Lapponia - Osaamista asiakkaan ehdoilla

Lapponia - Osaamista asiakkaan ehdoilla Lapponia Sadan vuoden rakkaus Lapponian hillat syntyvät talotehtaan perustajan, Jouko Riihimäen unelmista, ideoista ja halusta toteuttaa suomalaisia asumisen unelmia vastuullisesti ja laadukkaasti. Perinteikkään

Lisätiedot

Omia muistiinpanoja: sivu 2

Omia muistiinpanoja: sivu 2 MITEN RAKENNAN? Talon rakentaminen on helppoa, jos ostaa rakennussarjan PIHAMÖKISTÄ. Jos rakennat taloa ensimmäistä kertaa, voi jossain vaiheessa tulla vastaan kysymyksiä ja epäilyksiä. Me olemme koonneet

Lisätiedot

Märkätilan vedeneristäminen

Märkätilan vedeneristäminen Märkätilan vedeneristäminen Vedeneristys on tärkeä osa märkätilojen rakennetta. Sen tehtävä on estää veden haitallinen tunkeutuminen rakenteeseen kun rakenteen pinta kastuu. Kiilto vedeneristysjärjestelmälle

Lisätiedot

Kipsimassa ja lattialämmitys arvokohteen peruskorjauksessa

Kipsimassa ja lattialämmitys arvokohteen peruskorjauksessa Knauf Oy:n sidosryhmälehti Nro 1/2011 teema: akustiikka Kipsimassa ja lattialämmitys arvokohteen peruskorjauksessa Musiikkitalo valitsi Solo-akustiikkalevyt alakattojen materiaaliksi. Palonsuojaus teräsrakenteissa

Lisätiedot

Tervetuloa Kährsin innovatiivisten ja kauniiden puulattioiden maailmaan!

Tervetuloa Kährsin innovatiivisten ja kauniiden puulattioiden maailmaan! 080 FI Tervetuloa Kährsin innovatiivisten ja kauniiden puulattioiden maailmaan! CLASSIC NOUVEAU 78 LINNEA 8 EUROPEAN RENAISSANCE 74 MARINA 70 SAND 7 WORLD NATURALS 54 8 40 EUROPEAN NATURALS AMERICAN NORDIC

Lisätiedot

FENESTRAN ASIAKASLEHTI 2010. Ammattimainen asennus tärkeä osa palvelua. Asuntorakentaminen elpyy Venäjällä. KAUPUNGIN TAKAPIHASTA moderni asuinalue

FENESTRAN ASIAKASLEHTI 2010. Ammattimainen asennus tärkeä osa palvelua. Asuntorakentaminen elpyy Venäjällä. KAUPUNGIN TAKAPIHASTA moderni asuinalue FENESTRAN ASIAKASLEHTI 2010 Ammattimainen asennus tärkeä osa palvelua Asuntorakentaminen elpyy Venäjällä KAUPUNGIN TAKAPIHASTA moderni asuinalue Rakennussektori elpyy MARS ETEENPÄIN! Rakentaminen nousee

Lisätiedot

Työstöohjeet TYÖVÄLINEET, TYÖKALUT JA OLOSUHTEET KERROCKIN TYÖSTÄMISESSÄ TYÖOLOSUHTEET KERROCKIN TYÖSTÄMISESSÄ

Työstöohjeet TYÖVÄLINEET, TYÖKALUT JA OLOSUHTEET KERROCKIN TYÖSTÄMISESSÄ TYÖOLOSUHTEET KERROCKIN TYÖSTÄMISESSÄ Työstöohjeet Työstöohjeet TYÖVÄLINEET, TYÖKALUT JA OLOSUHTEET KERROCKIN TYÖSTÄMISESSÄ Pyörösaha 3 kw, jossa on sopiva terä* Alajyrsin 3 kw ja ohjain Pöytäjyrsinkone tai CNC-jyrsinkone 1,5 kw Käsikäyttöinen

Lisätiedot

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA www.termopanels.fi SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA Sisällysluettelo Johdanto 3 Seinäelementit PUR/PIR PolTherma DS PolTherma PS PolTherma

Lisätiedot

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja.

Kodin tekee. Talo Helmestä löydät upeat Luxaflex -kaihdinuutuudet: SIlhouette ja Facette. Talossa on laajasti myös muitakin kaihdinratkaisuja. Rakentajan RAKENTAJAN TIETO Tieto Savon 2/2010 Messujakelu: Asuntomessut Kuopiossa 16.7.-15.8.2010 KODIN KAIKKI KALUSTEET - keittiöt - kodinhoito- huoneet - komerot - wc-kalusteet - maksuton suunnittelu

Lisätiedot

Gipsolution. Eristäminen ja eristeet. Aquapanel. Kipsimassa. Ruka Village. teema: Energiatehokkuus

Gipsolution. Eristäminen ja eristeet. Aquapanel. Kipsimassa. Ruka Village. teema: Energiatehokkuus Knauf Oy:n sidosryhmälehti Gipsolution Nro 1/2010 teema: Energiatehokkuus Eristäminen ja eristeet Aquapanel joutuu tositestiin, kun lentokentän kylpylä valmistui. Ruka Village Huippuhotelli rakennettiin

Lisätiedot

RAKENNETAAN PUUSTA NIKSIN JA NIKKARIN KANSSA 1 RAKENNETAAN PUUSTA NIKSIN JA NIKKARIN KANSSA

RAKENNETAAN PUUSTA NIKSIN JA NIKKARIN KANSSA 1 RAKENNETAAN PUUSTA NIKSIN JA NIKKARIN KANSSA RAKENNETAAN PUUSTA NIKSIN JA NIKKARIN KANSSA Moi! Puun käyttäminen on hyväksi luonnolle Me olemme Niksi ja Nikkari ja meidän mielestä on mahtavaa rakennella asioita puusta. Yleensä tiedämme täsmälleen,

Lisätiedot

KYLPYHUONEKALUSTEET 2012 IDEOITA JA INSPIRAATIOTA KYLPYHUONEESEEN

KYLPYHUONEKALUSTEET 2012 IDEOITA JA INSPIRAATIOTA KYLPYHUONEESEEN KYLPYHUONEKALUSTEET 2012 IDEOITA JA INSPIRAATIOTA KYLPYHUONEESEEN 3 SISÄLTÖ JOHDANTO 4 9 VEDUMIN KYLPYHUONESARJAT 10 11 FLOW Tuotteet 12 13 Mallikylpyhuoneita 14 27 Tiedot 28 33 LOUIS Tuotteet 34 35 Mallikylpyhuoneita

Lisätiedot

Selluvillaeristeinen Myrskypääsky esittäytyy Kuopiossa Sivu 5

Selluvillaeristeinen Myrskypääsky esittäytyy Kuopiossa Sivu 5 Selluvillaeristeinen Myrskypääsky esittäytyy Kuopiossa Sivu 5 Finnlamelli uudistaa tuotantoaan Sivu 4 Passiivitalokin tarvitsee lämmityksen Sivu 6 Pahvinjalostajasta puhallusvillaurakoitsijaksi Sivu 10

Lisätiedot

PELTOLAN KORJAUSLEIRI 2006. ARKKITEHTIOSASTON JULKAISUSARJA N:O 94 Kallion Savo-seura Arkkitehtuurin historia, Puurakentaminen

PELTOLAN KORJAUSLEIRI 2006. ARKKITEHTIOSASTON JULKAISUSARJA N:O 94 Kallion Savo-seura Arkkitehtuurin historia, Puurakentaminen PELTOLAN KORJAUSLEIRI 2006 ARKKITEHTIOSASTON JULKAISUSARJA N:O 94 Kallion Savo-seura Arkkitehtuurin historia, Puurakentaminen 1 2 RAPORTTI PELTOLAN KORJAUSLEIRISTÄ 17. 27.5.2006 Rakennuttaja: Luhangan

Lisätiedot

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Rakennustuotteet Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Omakotitaloihin, vapaa-ajan rakennuksiin, autotalleihin ja halleihin. Uudisrakentamiseen, lisärakentamiseen ja saneeraamiseen. Plannjan

Lisätiedot