KORJAUS Talo Salopelto p. (09)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KORJAUS Talo Salopelto 18.3.20133. p. (09)"

Transkriptio

1 KORJAUS Talo Salopelto L2 LUONNOSSUUNNITELMA Arkkitehtuuritoimisto Kimmo Lylykangas Oy Oksasenkatu Helsinki p. (09)

2 KORJAUS Talo Salopelto L2 LUONNOSSUUNNITELMA SELOSTUS 1. YLEISTÄ Korjauskohde on Luumäellä sijaitseva, n. vuonna 1948 valmistunut 1½ kerroksinen erillispientalo. nettolattia ala: 182 A netto (m²) rakennustilavuus: 480 (m ³ ) Rakennus on jälleenrakennuskauden tyyppitalo eli ns. rintamamiestalo. Rakennuksessa on puurunko, puu ulkoverhous ja peltikate. Ulkovaippa on pääosin sahanpurueristeinen. Kahden asuinkerroksen alla on kellari, jossa on sauna ja varastotiloja. Rakennuksessa on tehty sen valmistumisen jälkeen vähäisiä muutoksia. Alkuperäistä ikkunatyyppiä on muutettu ikkunoiden uusimisen yhteydessä. Sisätiloihin on lisätty komeroita ja muita säilytystiloja. Mahdolliset muut muutokset eivät olet tiedossa. Korjaus on osa Paroc Oy:n koordinoimaa renzero hanketta, jonka tavoitteena on korjata pientalo lähes nollaenergiataloksi esivalmistukseen perustuvalla ratkaisulla. Koska lähes nollaenergiatalon suomalaismääritelmää ei ole vielä olemassa, tavoitteeksi on asetettu uuden energiatodistuksen A luokka, jonka ennakoidaan vastaavan lähes nollaenergiatalon energiatehokkuutta. Luonnossuunnittelussa käytetyt lähtötiedot ovat osittain puutteelliset ja sen johdosta tämä selostus tai muut luonnossuunnitelmat saattavat sisältää virheellisiä oletuksia. Kohteessa ei ole tehty kuntotutkimusta. Rakennusta ei alun perinkään ole kaikilta osin toteutettu alkuperäispiirustusten mukaisesti, ja tarkistusmittauksia on toistaiseksi tehty vain vähäisiltä osin.

3 2. ULKOVAIPAN RAKENTEET Ulkoseinä U=0.1 W/m²K (puurungon osalta) U= (kellariseinän ja sokkelin osalta) Nykyinen puu ulkoverhous puretaan. Kantavan ulkoseinärakenteen ulkopintaan asennetaan kertopuulevystä ja mineraalivillasta koostuva julkisivuelementti. Elementin ulkopintaan voidaan tehdä valmiiksi pohjarappaus. Ulkoseinän U arvo on korjauksen jälkeen n. 0.1 W/m²K. Nykyinen ulkoseinärakenne purueristeineen jää korjauksen jälkeen kokonaisuudessaan höyryn ja ilmansulun sisäpuolelle. Suunnittelussa on varmistettava, ettei rakennukseen toteutettava koneellinen ilmanvaihto muuta painesuhteita siten, että vanhan ulkoseinärakenteen ja sahanpurueristeen epäpuhtaudet siirtyvät sisäilmaan. Sahanpurueriste voidaan poistaa runkoon kiinnitettyjä laudoituksia purkamatta imurilla ulkoseinän ulkopuolelta. Siinä tapauksessa alkuperäisen rakennusrungon eristetila jää asennustilaksi esimerkiksi sähköasennuksia varten. On huomattava, että mikäli sahanpurueriste poistetaan, ylä ja alakerran välinen sekä huoneitten välinen ääneneristävyys saattavat heikentyä. Ulkoseinärakenteeksi on esitetty tuulettumatonta rakennetta, jossa rappaus tehdään suoraan mineraalivillaeristeen ulkopintaan. Vuonna 2012 päättynyt Frame tutkimushanke esittää, että tämänkaltaisen ulkoseinärakenteen käyttö tulisi kokonaan lopettaa kosteusteknisten riskien vuoksi. (Lahdensivu et al: Matalaenergia ja passiivitalojen rakenteiden ja liitosten suunnittelu ja toteutusohjeita. Tampereen teknillinen yliopisto. Rakennustekniikan laitos. Rakennetekniikka. Tutkimusraportti 160. Tampere s.29.) Suomen Rakennusinsinöörien liiton ohje RIL varoittaa tuulettumattoman, puurunkoisen seinärakenteen käytöstä samasta syystä. Ulkoseinärakenteen kosteusteknisestä toimivuudesta on laadittava asiantuntijaselvitys, joka liitetään suunnitelmiin. Julkisivupinnat rapataan. Pinta on käsinhierretty värilaastirappaus. Pohjarappaus tehdään elementteihin. Vaihtoehtona selvitetään tuuletetun puuulkoverhouksen kustannukset ja toteutettavuus. Yläkerrassa on tehty lisälämmöneristyksiä. Ulkoseinään tehdyt mahdolliset sisäpuoleiset lisälämmöneristyksen puretaan korjaustyön yhteydessä. Ulkoseinälle kiinnitettäville varatie ja talotikkaille tehdään erilliset rungot.

4 Yläpohja U=0.06 W/m²K Yläpohja lisälämmöneristetään vastaavanlaisilla elementeillä kuin ulkoseinät. Uusi lämmöneriste asennetaan vesikaton suuntaisesti. Kaikista toisen kerroksen tiloista tulee siten lämmitettävää pinta alaa. Elementin yläpintaan rakennetaan korotuskoolaus, tuuletusväli ja räystäskannakkeet. Elementin ulkopinnan puulevy toimii aluskatteena. Lämmöneristeessä on tuuletusuritus. Uusi peltikate on tyyppiä Rannila Classic. Rakenteen kosteustekninen toimivuus on selvitettävä vastaavalla tavalla kuin ulkoseinärakenteiden toimivuus. Asennuksen yhteydessä on varmistettava, ettei saumakohtien eristys tuki villakerroksen tuuletusuria. Aluskatteen päälle tuleva vesi ohjataan ulkoseinärakenteen ulkopuolelle. Katolle asennetaan uusia aurinkokeräimiä, joiden pinta ala mitoitetaan tarkemmin LVI suunnittelun yhteydessä. Savuhormia korotetaan. Savuhormin ulkopinta pellitetään ja savuhormin päälle asennetaan peltirakenteinen hattu. Pihan puoleiselle katonlappeelle asennetaan lumiesteet. Olemassa olevien kattorakenteiden vahvistaminen esitetään rakennesuunnitelmissa. Yläkerrassa on tehty lisälämmöneristyksiä. Korjaustöiden yhteydessä on varmistuttava siitä, että rakenteissa ei synny kohtia, joissa on kaksi vesihöyrynvastukseltaan tiivistä rakennekerrosta. Yläpohjaan tehdyt mahdolliset sisäpuoleiset lisälämmöneristyksen puretaan korjaustyön yhteydessä. Ikkunat U=0.59 W/m²K Ikkunat uusitaan. Uudet ikkunat ovat sisäänpäin avautuvia MSE tyyppisiä ikkunoita, joissa on kaksinkertainen lämpölasielementti sekä sisä että ulkopuitteessa. Uusien ikkunoiden (Alfa, Skaala Oy) U arvo on 0.59 W/m²K. Uudet ikkunat asennetaan siten että karmin ulkopinta on 50 mm valmiin rappauksen ulkopintaa sisempänä. Karmisyvyys on 210 mm. Ikkunasovituksen ulkonäkö vastaa mahdollisimman pitkälle alkuperäistä. Ikkuna asennus tehdään arkkitehti ja rakennesuunnitelmien mukaisesti. Ikkunapellin alla on varmistava, vesitiivis kerros, joka johtaa kosteuden vauriotilanteessa lämmöneristeen ulkopuolelle.

5 Lasikuistin ikkuna aukkojen mitat muuttuvat rakennuksen ulkoseinän lämmöneristedimensioiden muuttuessa. Lasikuistin ikkunat uusitaan. Ovet U=1.0 W/m²K Lasikuistille johtava ovi sekä kellariportaasta ulos johtava ovi uusitaan. Uudet ovet ovat erikoismittaisia puurakenteisia, paneloituja umpiovia. Yläkerran uuteen tekniseen tilaan tehdään uusi väliovi. 3. TALOTEKNIIKKARATKAISUT Uusi koneellinen tulo ja poistoilmanvaihtojärjestelmä lämmön talteenotolla LTO = 85 % Rakennukseen tehdään uusi koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä, jossa on tehokas lämmön talteenotto. IV kone sijoitetaan yläkertaan wc tilan yläpuolelle. Sijoituksen etuna on se, että iv koneelta katolle johtava poistoilmakanava muodostuu lyhyeksi. Poistettava ilma on tehokkaan lämmön talteenoton jälkeen alhaisessa lämpötilassa, ja kanava jähdyttää lämmöneristyksestä huolimatta sisätiloja. Myös ulkoa koneelle johtava kanava muodostuu lyhyeksi. Kondenssivesi voidaan johtaa iv koneen alapuolella olevan wc tilan viemäriin. Ilmanvaihtokanavat asennetaan pääosin yläkerran tiloissa. Ulkoilman sisäänottokanava sijoitetaan luoteisjulkisivuun pihan puolelle. Sisäänottokanavan paikka on valittava siten, että talvella lasikuistin katolle kerääntyvä lumi ei pääse tukkimaan kanavaa. Ulkoilmakanava varustetaan esilämmityksellä, joka käyttää maalämpöjärjestelmän keruupiiriä. Ulkoilma suodatetaan. Tulisijojen toimivuus koneellisen ilmanvaihdon ja ilmanpitävän ulkovaipan kanssa on varmistettava rakentamalla tulisijoille erilliset korvausilmaventtiilit. Liesituulettimen vaikutus tulisijojen käytettävyyteen on erikseen selvitettävä. Ilmanvaihtolämmitys Rakennukseen asennetaan uusi maalämpöpumppu ja lämminvesivaraaja. Lämmönjako tehdään ilmanvaihdon välityksellä, jotta vältetään laajat patteriverkoston asennustyöt huoneistossa. Maalämpöpumppu lämmittää käyttövesivaraajaa sekä ilmanvaihdon jälkilämmityspatteria. Pääteilmaelimiin sijoitettava huonekohtaisen lämmityksen säätölaite tehdään sähkötoimisena, jotta vältetään laajamittaiset vesikiertoisen lämmönjakojärjestelmän asennustyöt. Ratkaisu mahdollistaa huonekohtaisen lämmityksen säätämisen.

6 Ilmanvaihtolämmitys päälämmönjakojärjestelmänä edellyttää, että lämmitystehon tarve on luokkaa 10 W/m². Mikäli tätä arvoa ei saavuteta, ilmavirtaa voidaan vähäisessä määrin lisätä rakentamismääräysten edellyttämästä vaatimustasosta. 4. LASIKUISTIN MUUTOSTYÖT Lasikuisti pyritään säilyttämään mahdollisimman suureksi osaksi ennallaan. Julkisivun lautaverhous kunnostetaan ja huoltomaalataan. Rakennuksen ulkoseinän lisälämmöneristys aiheuttaa muutoksia kahdessa lasikuistin ikkuna aukossa. Lasikuistin kaikki ikkunat kannattanee tämän johdosta uusia, mutta uudet ikkunat voivat olla lämmöneristävyydeltään tavanomaisia tai vain kahdella tasolasilla varustettuja ikkunoita kustannusten pienentämiseksi. Lasikuistin olemassa olevaan runkoon voidaan asentaa tarvittaessa uusi lämmöneriste, mutta siinä tapauksessa rakenteen kosteustekninen toimivuus on varmistettava (ulkoverhouksessa ei todennäköisesti ole tuuletusta). Lasikuistin sisäverhouksia joudutaan joiltakin osin uusimaan (mm. lämmitettävien tilojen vastainen seinä). Lasikuistin vesikatteen ja ulkoseinien liittyminen lämmitettävään rakennuksen osaan on pyrittävä suunnittelemaan siten, että liitoskohtaan ei muodostu haitallista kylmäsiltaa. Liitoskohdan tyvipellityksen toimivuuden varmistamiseksi vesikate uusitaan. 5. KORJAUKSEN E LUKUTAVOITE Korjaus toteutetaan osana Paroc Oy:n koordinoimaa renzero hanketta, jonka tavoitteena on korjata pientalo lähes nollaenergiataloksi esivalmistukseen perustuvalla ratkaisulla. Koska lähes nollaenergiatalon suomalaismääritelmää ei ole vielä olemassa, tavoitteeksi on asetettu uuden energiatodistuksen A luokka, jonka ennakoidaan vastaavan lähes nollaenergiatalon energiatehokkuutta. Korjauskohteen nettolattia ala on > 181,7 m², jolloin uudessa energiatodistuksessa A luokka edellyttää E luvun olevan 79. Energiatehokkuustavoite edellyttää ulkovaipan lisälämmöneristystä, ikkunoiden ja ovien uusimista, ulkovaipan ilmanpitävyyden parantamista, lämmön talteenotolla varustetun koneellisen ilmanvaihtojärjestelmän rakentamista sekä tilojen ja lämpimän käyttöveden lämmittämistä kertoimeltaan (RakMK D3 2012:n mukainen energiamuodon kerroin) edullisilla energiamuodoilla. L1 luonnossuunnittelun yhteydessä kohteen E luku korjauksen jälkeen laskettiin Sitran E lukulaskurilla, joka on tarkoitettu luonnosvaiheen energiatehokkuustarkasteluihin pientaloissa. Laskuri laskee pientalon E luvun kohtuullisen hyvällä tarkkuudella, ja tuloksia voidaan siten pitää vähintään suuntaa antavina. Laskuri huomioi esimerkiksi tilojen lämmitystarpeen osalta rakenteiden kylmäsillat, mutta ei huomioi aurinkoenergian passiivista hyödyntämistä. Passiivisen aurinkoenergian hyödyntämisen merkitys on korjauskohteessa jäämässä vähäiseksi, koska ikkuna aukotusta ei

7 ole tarkoitus merkittävästi muuttaa, ja valitun ikkunatyypin g arvo on liian korkea aurinkoenergian hyödyntämistä ajatellen. Tämä toisaalta pienentää auringon lämpökuormaa ja vähentää ylilämpenemistä kesällä. Rakennuksen katolle sijoitetaan n. 8 m²:n aurinkokeräinjärjestelmä. Korjaus täyttää joka tapauksessa erinomaisesti uudet, korjausrakentamista koskevat energiatehokkuusmääräykset. 6. SUOSITUKSIA JATKOTOIMENPITEISTÄ Kohteessa olisi tarkoituksenmukaista toteuttaa kuntotutkimus, jotta korjaustarpeet ja mahdolliset vauriokohdat tunnistetaan. Mahdolliset vauriokohdat ja muut korjaustarpeet voidaan huomioida varauksina tai toteuttaa osana julkisivukorjausta, jos ne ovat tiedossa. Rintamamiestalojen maanvastainen alapohjaa on usein toteutettu rakenteella, jonka j alimpana rakennekerroksenaa maata vasten on betonivalu. Tämän päällä on puurakenne ja lämmöneriste. Nykyisen tiedon valossa tätä rakennetta pidetään kosteusteknisesti toimimattomana. Vaikka suunniteltava korjaus ei koske alapohjaa, sen kunto ja rakenteen toimivuus on syytä selvittää. Vanha tuulettumaton ulkoseinärakenne, jonka kosteustekninen toimivuus nykytiedon valossa on kyseenalainen, päätyy korjauksen jälkeen höyrynsulun sisäpuolelle kosketuksiin sisäilman kanssa. Koneellisen ilmanvaihdon ja ilmatiiviin ulkovaipan myötä sisätilan painesuhteet muuttuvat nykyisestä, ja esimerkiksi liesituulettimen käynnistäminen saattaa saada vanhojen rakenteiden epäpuhtaudet liikkeelle sisäilmaan. Uusissa passiivitaloissa painesuhteet ovat vaikuttaneet mm. tulisijojen toimintaan. Sisäilmaongelmien välttämiseksi edellä kuvattuihin kysymyksiin ja kokonaisuuden toimivuuteen on löydettävä toimivat ja varmat ratkaisut ennenn kuin korjaustyö voidaan toteuttaa. Rakennuksen arkkitehtuurin näkökulmasta olisi kannattavaa tutkia myös tuuletetun, puu ulkoverhouksella varustetun julkisivun rakentaminen korjauselementin ulkopintaan. Helsingissä Kimmo Lylykangas arkkitehti SAFA

8 Arkkitehtuuritoimisto Kimmo Lylykangas Oy LIITTEET L2 Luonnossuunnitelmat asemapiirustus 1 : pohjapiirustus, 1. kerros 1 : pohjapiirustus, 2. kerros 1 : pohjapiirustus, kellari 1 : leikkaus A A 1 : leikkaus B B 1 : julkisivu luoteeseen 1 : julkisivu lounaaseen 1 : julkisivu kaakkoon 1 : julkisivu koilliseen 1 : havainnekuva, tuuletettu puu ulkoverhous havainnekuva, tuulettamaton eristerappaus E lukulaskelma 1, E = 79

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21 H / A köetav Pientalon E-luvun ja ostoenergian kulutuksen arviointi suunnittelun alkuvaiheessa - syötä omat tiedot keltaisiin kenttiin Jarek Kurnitski Suojauksen salasana: sitra Rakennusosa U i A i H joht k l k H kylmäsillat H vuotoilma W/(m 2 K) Kylmäsillat Vuotoilma m 2 W/K W/(m K) m W/K W/K US 0,1 176,2 17,6 US-US 0,01 26,6 0,3 q 50, m 3 /(h m 2 ) 0,8 YP 0,06 105,3 6,3 YP-US 0,01 41,0 0,4 kerrosten lkm 2 AP 0,4 78,8 31,5 VP-US 0,01 32,3 0,3 IKK 0,6 19,6 11,6 AP-US 0,02 35,8 0,7 A vaippa, m 2 383,6 OVI 0,7 3,7 2,6 IKK&OVI-US 0,04 71,2 2,8 q vuotoilma, m 3 /s 0,0036 Yhteensä H joht, W/K 69,6 H kylmäsillat, W/K 4,6 H vuotoilma, W/K 4,3 H vaippa = H joht + H kylmäsillat + H vuotoilma W/K 78,4 Lämmitetty nettoala A netto, m 2 181,7 Rakennusvaipan ominaislämpöhäviö H vaippa /A netto W/(K m 2 ) 0,43 Talotekniset järjestelmät Lämmitystapa Maalämpö Ulkoilma-vesi Pelletti Kaukolämpö Sähkö Lämmin käyttövesi Energialaskenta Nettotarve Ostoenergia Ostoenergia Ostoenergia Ostoenergia Ostoenergia nettotarve, kwh/(m 2 a) 35 kwh/(m 2 a) kwh/(m 2 a) kwh/(m 2 a) kwh/(m 2 a) kwh/(m 2 a) kwh/(m 2 a) häviöt, kwh/(m 2 a) 9 Tilojen lämmitys 28,7 7,7 15,5 45,0 35,9 33,8 Aurinkokeräin, m 2 8 Ilmanvaihdon lämmitys 3,5 0,8 1,6 4,7 3,7 3,5 tuotto, kwh/(m 2 a) 15,4 Käyttöveden lämmitys 35,0 10,4 17,2 38,1 30,4 28,6 Lämmönjaon ja -luovutuksen Puhaltimet ja pumput 4,6 4,6 4,6 7,1 7,1 4,6 hyötysuhde, - 0,85 Valaistus 7,0 7,0 7,0 7,0 7,0 7,0 Ilmanvaihto Kuluttajalaitteet 15,8 15,8 15,8 15,8 15,8 15,8 LTO lämpötilasuhde,% 85 Yhteensä ominaissähköteho 1,3 E-vaatimus 160 E-luku

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 600 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö / kaukolämpö

Lisätiedot

Paritalo Kytömaa/Pursiainen Suojärvenkatu 11 a-b 80200 Joensuu 167-5-562-21 1996. Erilliset pientalot

Paritalo Kytömaa/Pursiainen Suojärvenkatu 11 a-b 80200 Joensuu 167-5-562-21 1996. Erilliset pientalot Paritalo Kytömaa/Pursiainen Suojärvenkatu 11 a-b 8000 Joensuu 167-5-56-1 1996 Erilliset pientalot 5 Arto Ketolainen Uittopäälliköntie 7 80170 Joensuu 0400-67588 Rakennuspalvelu Ketolainen Oy Uittopäälliköntie

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys / maalämpöpumppu Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto, lämmöntalteenotto. Laskettu ostoenergia. kwhe/(m² vuosi) Sähkö

Vesikiertoinen lattialämmitys / maalämpöpumppu Koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto, lämmöntalteenotto. Laskettu ostoenergia. kwhe/(m² vuosi) Sähkö YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala, m² 8.0 Lämmitysjärjestelmän kuvaus Ilmanvaihtojärjestelmän kuvaus Vesikiertoinen

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 590 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö / kaukolämpö

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 89 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö / Kaukolämpö Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala 18 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kevytöljykattila / Käyttövesivaraaja Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala 564 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Vesikiertoiset radiaattorit 60/0 C Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala 89. m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Maalämpöpumppu NIBE F454 / Maalämpöpumppu NIBE

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Harju, Rakennus A-D Harju 1 02460 Kirkkonummi. 257-492-25-0 1965 Muut asuinkerrostalot

ENERGIATODISTUS. Harju, Rakennus A-D Harju 1 02460 Kirkkonummi. 257-492-25-0 1965 Muut asuinkerrostalot ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Harju, Rakennus AD Harju 0460 Kirkkonummi Rakennustunnus: Valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Todistustunnus: 574950 965 Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Pentintie 3 62200 Kauhava. 2312-123-12-123-T 1987 Kahden asunnon talot. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS. Pentintie 3 62200 Kauhava. 2312-123-12-123-T 1987 Kahden asunnon talot. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Pentintie 600 Kauhava Rakennustunnus: Valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Todistustunnus: T 987 Kahden asunnon talot Rakennuksen laskennallinen

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 8090 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö / Kaukolämpö

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 95 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö / Kaukolämpö Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 86 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö / Kaukolämpö Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala.7 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus vesikiertoinen patterilämmitys, kaukolämpö Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

Mikä ihmeen E-luku? Energianeuvoja Heikki Rantula. ENEMMÄN ENERGIASTA I Kuluttajien energianeuvonta I eneuvonta.fi

Mikä ihmeen E-luku? Energianeuvoja Heikki Rantula. ENEMMÄN ENERGIASTA I Kuluttajien energianeuvonta I eneuvonta.fi Mikä ihmeen E-luku? Energianeuvoja Heikki Rantula ENEMMÄN ENERGIASTA I Kuluttajien energianeuvonta I eneuvonta.fi Kymenlaakson energianeuvonta 2012- Energianeuvoja Heikki Rantula 020 615 7449 heikki.rantula@kouvola.fi

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala 690 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Öljykattila/vesiradiaattori Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 08 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 8 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Kahilanniementie 9-11 TALO 1 Kahilanniementie Lappeenranta Uudisrakennusten.

ENERGIATODISTUS. Kahilanniementie 9-11 TALO 1 Kahilanniementie Lappeenranta Uudisrakennusten. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Kahilanniementie 9 TALO Kahilanniementie 9 5 Lappeenranta Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: 457574 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Asuinkerrostalo

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 46,5 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Öljylämmitys, varalla sähkökattila,

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. ASUNTO OY LIPPALAHTI, GHIJ-TALO Tuohistanhua Espoo. Uudisrakennusten. määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. ASUNTO OY LIPPALAHTI, GHIJ-TALO Tuohistanhua Espoo. Uudisrakennusten. määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: ASUNTO OY LIPPALAHTI, GHIJTALO Tuohistanhua 4 7 Espoo Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: 4968 97 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Kerrostalo Todistustunnus:

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 79 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

Lämmitysverkoston lämmönsiirrin (KL) Asuntokohtainen tulo- ja poistoilmajärjestelmä. Laskettu ostoenergia. kwhe/(m² vuosi) Sähkö Kaukolämpö

Lämmitysverkoston lämmönsiirrin (KL) Asuntokohtainen tulo- ja poistoilmajärjestelmä. Laskettu ostoenergia. kwhe/(m² vuosi) Sähkö Kaukolämpö YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala, m² 50 Lämmitysjärjestelmän kuvaus Ilmanvaihtojärjestelmän kuvaus Lämmitysverkoston

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 90 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö / Kaukolämpö Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Öljylämmitys, vesikiertoiset

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. LUONNOSVERSIO - virallinen todistus ARA:n valvontajärjestelmästä. Uudisrakennusten. määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. LUONNOSVERSIO - virallinen todistus ARA:n valvontajärjestelmästä. Uudisrakennusten. määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS LUONNOSVERSIO virallinen todistus ARA:n valvontajärjestelmästä Rakennuksen nimi ja osoite: Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Todistustunnus:

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Korkeakoulunkatu 10 33720, TAMPERE. Uudisrakennusten määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS. Korkeakoulunkatu 10 33720, TAMPERE. Uudisrakennusten määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Kampusareena, toimistorakennusosa Korkeakoulunkatu 0 70, TAMPERE Rakennustunnus: - Rakennuksen valmistumisvuosi: 05 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Toimistorakennukset

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Karkkilan Linja-autoasema Oy Talo B Huhdintie Karkkila. Uudisrakennusten. määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. Karkkilan Linja-autoasema Oy Talo B Huhdintie Karkkila. Uudisrakennusten. määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Karkkilan Linjaautoasema Oy Talo B Huhdintie 6 Karkkila Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: 4546 989 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Liikerakennus

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. As Oy Maakirjantie 2 E-D Maakirjantie Espoo. Asuinrakennus (Asuinkerrostalot) Uudisrakennusten.

ENERGIATODISTUS. As Oy Maakirjantie 2 E-D Maakirjantie Espoo. Asuinrakennus (Asuinkerrostalot) Uudisrakennusten. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: As Oy Maakirjantie ED Maakirjantie 000 Espoo Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: 044/ 0 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Asuinrakennus (Asuinkerrostalot)

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Asunto Oy Saton Kahdeksikko talo F Vaakunatie Kaarina Uudisrakennusten.

ENERGIATODISTUS. Asunto Oy Saton Kahdeksikko talo F Vaakunatie Kaarina Uudisrakennusten. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Asunto Oy Saton Kahdeksikko talo F Vaakunatie 9 78 Kaarina Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: 4865 967 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Asuinkerrostalo

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 947 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö / Kaukolämpö

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Suurpellon Apilapelto Talo E Piilipuuntie 3 C-E Espoo Uudisrakennusten.

ENERGIATODISTUS. Suurpellon Apilapelto Talo E Piilipuuntie 3 C-E Espoo Uudisrakennusten. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Suurpellon Apilapelto Talo E Piilipuuntie CE 000 Espoo Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: 04900048000 0 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Asuinrakennus

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS 65100, VAASA. Uudisrakennusten määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS 65100, VAASA. Uudisrakennusten määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Kiinteistö Oy, Silmukkatie 1 Silmukkatie 1 65100, VAASA Rakennustunnus: 905-4-7-5 Rakennuksen valmistumisvuosi: 1976 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Liike-

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala 8 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Vesikiertoinen radiaattorilämmitys, kaukolämpö /

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala 9 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö, vesikiertoinen lattialämmitys Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Talonpojantie 10, rakennus A 00790, HELSINKI. Uudisrakennusten määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. Talonpojantie 10, rakennus A 00790, HELSINKI. Uudisrakennusten määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Hoas Talonpojantie Talonpojantie 0, rakennus A 00790, HELSINKI Rakennustunnus: 606 Rakennuksen valmistumisvuosi: 06 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. KOy Tampereen keskustorni Tampellan esplanadi Uudisrakennusten. määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. KOy Tampereen keskustorni Tampellan esplanadi Uudisrakennusten. määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: KOy Tampereen keskustorni Tampellan esplanadi 00 Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: 05 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Asuntolat Todistustunnus:

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Asuinrakennus Xxxxxxxxxx Katuosoite Postinumero Postitoimipaikka XX-XXXX-XX XXXX. Yhden asunnon talot (tms) XXXX

ENERGIATODISTUS. Asuinrakennus Xxxxxxxxxx Katuosoite Postinumero Postitoimipaikka XX-XXXX-XX XXXX. Yhden asunnon talot (tms) XXXX ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Asuinrakennus Xxxxxxxxxx Katuosoite Postinumero Postitoimipaikka Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Todistustunnus:

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 5 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

LUONNOS ENERGIATODISTUS. kwh E /(m 2 vuosi) energiatehokkuuden vertailuluku eli E-luku

LUONNOS ENERGIATODISTUS. kwh E /(m 2 vuosi) energiatehokkuuden vertailuluku eli E-luku LUONNOS 6.9.07 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Todistustunnus: Energiatehokkuusluokka A B C D E F G Rakennuksen

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala 06 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Puukattila / Varaaja Ilmanvaihtojärjestelmän kuvaus

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala 58 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämö ja vesikiertoinen lattialämmitys. Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Korvasienenkatu 3 Korvasienenkatu Lappeenranta K Uudisrakennusten.

ENERGIATODISTUS. Korvasienenkatu 3 Korvasienenkatu Lappeenranta K Uudisrakennusten. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Korvasienenkatu Korvasienenkatu 555 Lappeenranta Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: 45575K 994 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Asuinkerrostalo

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Asunto Oy Helsingin Arabianrinne A-talo Kokkosaarenkatu 6, Helsinki. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten.

ENERGIATODISTUS. Asunto Oy Helsingin Arabianrinne A-talo Kokkosaarenkatu 6, Helsinki. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Asunto Oy Helsingin Arabianrinne Atalo Kokkosaarenkatu 6, 56 Helsinki Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: 45967 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka:

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala 958. m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö.Vesikiertoiset lämmityspatterit. Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (E-luku) Lämmitetty nettoala 7,9 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Poistoilmalämpöpumppu,

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS 00550, HELSINKI. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS 00550, HELSINKI. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: 8 Berliininkatu 5 Berliininkatu 5 00550, HELSINKI Rakennustunnus: 09-0-000-0075-- Rakennuksen valmistumisvuosi: 00 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskettu kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus Lämmitetty nettoala 58 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Vesiradiaattorit (eristetyt jakojohdot) Ilmanvaihtojärjestelmän

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 06 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö, vesikiertoinen

Lisätiedot

Vuoden 2012 uudet energiamääräykset LUONNOKSET 28.9.2010 ASTA 2010 30.9.2010. Juhani Heljo Tampereen teknillinen yliopisto 1.10.

Vuoden 2012 uudet energiamääräykset LUONNOKSET 28.9.2010 ASTA 2010 30.9.2010. Juhani Heljo Tampereen teknillinen yliopisto 1.10. Vuoden 2012 uudet energiamääräykset LUONNOKSET 28.9.2010 1 ASTA 2010 30.9.2010 Juhani Heljo Tampereen teknillinen yliopisto Huomautukset 2 Esityksen valmisteluun on ollut lyhyt aika Joissain kohdissa voi

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 08 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Kaukolämpö, vesikiertoinen

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Päilahden Koulu Pajukannantie 18 35100 ORIVESI. Yhden asunnon talot. Uudisrakennusten määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. Päilahden Koulu Pajukannantie 18 35100 ORIVESI. Yhden asunnon talot. Uudisrakennusten määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Päilahden Koulu Pajukannantie 8 500 ORIVESI Rakennustunnus: 56-4--76 Rakennuksen valmistumisvuosi: 98 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Todistustunnus: Yhden

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 198 kwh E /m²vuosi 31.7.

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 198 kwh E /m²vuosi 31.7. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Viuhanhaka E Kangasvuokontie 5 570 Savonlinna Rakennustunnus: 740-0-5-6 Rakennuksen valmistumisvuosi: 974 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 9,8 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Öljykattila, vesikiertopatterit

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Leineläntie , VANTAA. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS. Leineläntie , VANTAA. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: ASOKODIT Leineläntie, Talo KT Leineläntie 060, VANTAA Rakennustunnus: - Rakennuksen valmistumisvuosi: 06 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Öljykattila, vesiradiaattorit

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (E-luku) Lämmitetty nettoala 8,8 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Poistoilmalämpöpumppu,

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Taubenkuja , HELSINKI. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS. Taubenkuja , HELSINKI. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Asokodit Taubenkuja 4 A Taubenkuja 4 00870, HELSINKI Rakennustunnus: 9-49-75-0 Rakennuksen valmistumisvuosi: 06 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Oulunsalon Paloasema Palokuja Oulunsalo. Uudisrakennusten. määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. Oulunsalon Paloasema Palokuja Oulunsalo. Uudisrakennusten. määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Oulunsalon Paloasema Palokuja 946 Oulunsalo Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Palosema Todistustunnus: Energiatehokkuusluokka

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 297 kwh E /m²vuosi 6.4.

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 297 kwh E /m²vuosi 6.4. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Husaari Kaartilantie 54-56 570 Savonlinna Rakennustunnus: 740-9-8- Rakennuksen valmistumisvuosi: 990 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Leinelänkaari 11 A 01360, VANTAA. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS. Leinelänkaari 11 A 01360, VANTAA. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy / Leinelän Paletti A Leinelänkaari A 060, VANTAA Rakennustunnus: 066945Y Rakennuksen valmistumisvuosi: 06 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka:

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Matinniitynkuja , ESPOO. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS. Matinniitynkuja , ESPOO. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: HOAS 74 Matinniitynkuja 4 C-D Matinniitynkuja 4 00, ESPOO Rakennustunnus: 049-0-00-000-- Rakennuksen valmistumisvuosi: 00 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka:

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Kalevankatu 26 b 80100, JOENSUU. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS. Kalevankatu 26 b 80100, JOENSUU. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Joensuun Elli Kalevankatu 6 b 8000, JOENSUU Rakennustunnus: 67--6- Rakennuksen valmistumisvuosi: 0 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot Todistustunnus:

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Arinakatu 4 Lappeenranta Arinakatu 4 Lappeenranta B-talo L Uudisrakennusten.

ENERGIATODISTUS. Arinakatu 4 Lappeenranta Arinakatu 4 Lappeenranta B-talo L Uudisrakennusten. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Arinakatu 4 Lappeenranta Arinakatu 4 Lappeenranta Btalo 5 Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: 45784L 994 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Asuinkerrostalo

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS 08500, LOHJA. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS 08500, LOHJA. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: As Oy Mäntynummentie Mäntynummentie 08500, LOHJA Rakennustunnus: 444-4--58- Rakennuksen valmistumisvuosi: 97 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 4 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Öljy, välivaraaja, radiaattorit.

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Pasteurinkatu , HELSINKI. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS. Pasteurinkatu , HELSINKI. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: 68 Pasteurinkatu A Pasteurinkatu 00790, HELSINKI Rakennustunnus: 09-06-09-000-- Rakennuksen valmistumisvuosi: 00 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

Rakenteellinen energiatehokkuus - kevennetty menettely asuinrakennuksille

Rakenteellinen energiatehokkuus - kevennetty menettely asuinrakennuksille Rakenteellinen energiatehokkuus - kevennetty menettely asuinrakennuksille Rakenteellinen energiatehokkuus on ekologista seminaari 19.4.2018 Tampere-talo Mikko Saari Uuden rakennuksen energiatehokkuus 1.

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. HOAS 106 Rasinkatu 10 Rasinkatu , Vantaa. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. HOAS 106 Rasinkatu 10 Rasinkatu , Vantaa. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: HOAS 06 Rasinkatu 0 Rasinkatu 0 060, Vantaa Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: 974 Muut asuinkerrostalot Todistustunnus:

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Rotisentie , VALKO. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS. Rotisentie , VALKO. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Okt Rotisentie Loviisa Rotisentie 0790, VALKO Rakennustunnus: -56- Rakennuksen valmistumisvuosi: 005 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Yhden asunnon talot Todistustunnus:

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Mika Waltarinkatu 14, Talo A Mika Waltarinkatu Porvoo. Pientalo (Asuinkerrostalot) Uudisrakennusten.

ENERGIATODISTUS. Mika Waltarinkatu 14, Talo A Mika Waltarinkatu Porvoo. Pientalo (Asuinkerrostalot) Uudisrakennusten. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Mika Waltarinkatu 4, Talo A Mika Waltarinkatu 4 0600 Porvoo Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi Rakennuksen käyttötarkoitusluokka. 0 Pientalo (Asuinkerrostalot)

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 567,6 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Öljy, vesikiertoiset patterit

Lisätiedot

RAKENNUKSEN KOKONAISENERGIANKULUTUS (E-luku)

RAKENNUKSEN KOKONAISENERGIANKULUTUS (E-luku) RAKENNUKSEN KOKONAISENERGIANKULUTUS (Eluku) Eluku Osoite Rakennuksen käyttötarkoitus Rakennusvuosi Lämmitetty nettoala E luku E luvun erittely Käytettävät energialähteet Sähkö Kaukolämpö Uusiutuva polttoaine

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 205 kwh E /m²vuosi 1.6.

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 205 kwh E /m²vuosi 1.6. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Miekonhaka 5 Otavankatu 4 5700 Savonlinna Rakennustunnus: 740--78-4 Rakennuksen valmistumisvuosi: 984 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

ASOKODIT Iltatuulentie 4 Iltatuulentie Hyvinkää. Muut asuinkerrostalot

ASOKODIT Iltatuulentie 4 Iltatuulentie Hyvinkää. Muut asuinkerrostalot ID 06085.895.4859.87.ju ASOKODIT Iltatuulentie 4 Iltatuulentie 4 05440 Hyvinkää - 06 Muut asuinkerrostalot 09 Ari Virnes LVI-insinööri LVI-Suunnittelu Amplan Oy Vapaalanrtie B 4 0650 Vantaa Vaatii sähköisen

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Everlahdentie 25 57710 Savonlinna. Uudisrakennusten. määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. Everlahdentie 25 57710 Savonlinna. Uudisrakennusten. määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Everlahdentie 5, talo A Everlahdentie 5 5770 Savonlinna Rakennustunnus: 740-5-9-4 Rakennuksen valmistumisvuosi: 990 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Rivi-

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Ritalanmäentie 62 57600 Savonlinna. Uudisrakennusten. määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. Ritalanmäentie 62 57600 Savonlinna. Uudisrakennusten. määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Hilkanhaka 0, talo A Ritalanmäentie 6 57600 Savonlinna Rakennustunnus: 740-6-90- Rakennuksen valmistumisvuosi: 990 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Todistustunnus:

Lisätiedot

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA

YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA YHTEENVETO RAKENNUKSEN ENERGIATEHOKKUUDESTA Laskennallinen ostoenergiankulutus ja energiatehokkuuden vertailuluku (Eluku) Lämmitetty nettoala 85 m² Lämmitysjärjestelmän kuvaus Patterit / Sähkökäyttöinen

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS 00540, HELSINKI. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS 00540, HELSINKI. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: As Oy Helsingin Atsimuutti Antareksenkatu A, Capellan puistotie 8B, Leonkatu 9C 00540, HELSINKI Rakennustunnus: 5889 Rakennuksen valmistumisvuosi: 0 Rakennuksen

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 220 kwh E /m²vuosi 26.3.

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 220 kwh E /m²vuosi 26.3. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Miekonhaka Annikinkatu 9 5700 Savonlinna Rakennustunnus: 740--44- Rakennuksen valmistumisvuosi: 979 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 229 kwh E /m²vuosi 24.3.

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 229 kwh E /m²vuosi 24.3. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Hilkanhaka Keskussairaalankuja 5 5770 Savonlinna Rakennustunnus: 740--8- Rakennuksen valmistumisvuosi: 980 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. HOAS 263 Katajanokanranta 21 Katajanokanranta , Helsinki. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. HOAS 263 Katajanokanranta 21 Katajanokanranta , Helsinki. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: HOAS 6 Katajanokanranta Katajanokanranta 0060, Helsinki Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: 98 Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. HOAS 106 Rasinkatu 7 Rasinkatu , Vantaa. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. HOAS 106 Rasinkatu 7 Rasinkatu , Vantaa. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: HOAS 06 Rasinkatu 7 Rasinkatu 7 060, Vantaa Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: 97 Muut asuinkerrostalot Todistustunnus:

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Kissanmaankatu , TAMPERE. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku)

ENERGIATODISTUS. Kissanmaankatu , TAMPERE. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: KOY Kissanmaankatu 0, Talo Kissanmaankatu 0 50, TAMPERE Rakennustunnus: 87--850-8 Rakennuksen valmistumisvuosi: 06 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. HOAS 177 Linnankuja 2 Linnankuja , Helsinki. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. HOAS 177 Linnankuja 2 Linnankuja , Helsinki. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: HOAS 77 Linnankuja Linnankuja 0060, Helsinki Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: 840 Muut asuinkerrostalot Todistustunnus:

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) Yritys:

ENERGIATODISTUS. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) Yritys: ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: HOAS 65 Koy Oma Pesä, Kirjanpitäjänkuja 4 Kirjanpitäjänkuja 4 0770, Espoo Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: 99

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 226 kwh E /m²vuosi 25.3.

ENERGIATODISTUS. Uudisrakennusten. määräystaso 2012. Rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus (E-luku) 226 kwh E /m²vuosi 25.3. ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: Husaari Kiurunkatu 570 Savonlinna Rakennustunnus: 740-9-69- Rakennuksen valmistumisvuosi: 98 Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: Muut asuinkerrostalot Todistustunnus:

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. HOAS 153 Pohjoinen Rautatiekatu 29 Pohjoinen Rautatiekatu , Helsinki. Muut asuinkerrostalot

ENERGIATODISTUS. HOAS 153 Pohjoinen Rautatiekatu 29 Pohjoinen Rautatiekatu , Helsinki. Muut asuinkerrostalot ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: HOAS 5 Pohjoinen Rautatiekatu 9 Pohjoinen Rautatiekatu 9 0000, Helsinki Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: 000

Lisätiedot

ENERGIATODISTUS. HOAS 155 Majurinkulma 2 talo 1 Majurinkulma , Espoo. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso 2012

ENERGIATODISTUS. HOAS 155 Majurinkulma 2 talo 1 Majurinkulma , Espoo. Muut asuinkerrostalot. Uudisrakennusten määräystaso 2012 ENERGIATODISTUS Rakennuksen nimi ja osoite: HOAS 55 Majurinkulma talo Majurinkulma 0600, Espoo Rakennustunnus: Rakennuksen valmistumisvuosi: Rakennuksen käyttötarkoitusluokka: 00 Muut asuinkerrostalot

Lisätiedot