Yhteenveto Rousun asuinalueen aloituskyselystä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteenveto Rousun asuinalueen aloituskyselystä"

Transkriptio

1 Yhteenveto Rousun asuinalueen aloituskyselystä Järvenpään kaupunki Kaavoitus ja mittaus Pilvi Nummi

2 Sisällys 1 Johdanto Taustatiedot Naiset ja lapsiperheet aktiivisimpia Naapurikaupunginosien vakiintuneet asukkaat enemmistössä Kyselyn tulokset Alueen nykytila Toiminnallisuus Alueen luonne Tärkeät paikat ja reitit Näkökulmia suunnitteluun Mielipide rakentamiseen Uuden asuinalueen luonne Rakentamisen sijoittuminen Viheralueen luonne Liikenne Palvelut Nimistöehdotuksia Alueen ylläpito, kehittäminen ja korjaustarpeet Mielipiteet kyselystä Tiedottamisessa parantamisen varaa Tulosten huomioiminen suunnittelussa Liitteet... 13

3 1 Johdanto Rousun asuinalueen aloituskysely toteutettiin nettikyselynä kaupungin internetsivuilla ja perinteisenä paperikyselynä, johon oli mahdollista vastata Teknisen toimen palvelupisteessä (Seutulantie 12). Kysely oli avoinna välisen ajan. Kyselyyn vastasi internetissä 25 vastaajaa. Paperikyselyyn ei saatu vastauksia. Kyselyä mainostettiin sähköpostitse Satukallion asukasyhdistykselle, Oinaskadun kouluun sekä päiväkoti Lampaanpolskaan. Asukasyhdistyksen kautta tieto kulki eteenpäin sähköpostitse. Järvenpään internet-sivuilla kysely oli näkyvillä etusivun uutisena ja kaavoituksen sivuilla kyselyä mainostettiin ajankohtaisten kaavojen sivulla ja ilmoitustaululla. Kyselyn lähtötietona esiteltiin alustava rakennettavuuskartta ilmakuvan päällä. Kartta oli piirretty alustavien analyysien pohjalta (mm. kasvillisuus ja maastonmuodot), ja siihen oli merkitty yleiskaavan mukaisen asuinalueen (Amid) rajan puitteissa rakentamiselle sopivia alueita. Maaperäselvitystä alueelle ei ollut vielä tehty, joten näkemys rakennettavuudesta oli vasta alustava. Kartan tarkoituksena oli kertoa, mihin rakentaminen alueella tulee todennäköisimmin sijoittumaan. Kuva 1: Analyysikartta alueen rakennettavuudesta. Tässä raportissa esitellään kyselyn tuloksia. Tulokset julkaistaan myös internetissä, Rousun asuinalueen suunnittelusivuilla ( Tulokset ovat osa asemakaavan lähtöaineistoa. Sivu 1/12

4 2 Taustatiedot Taustatietokysymykset olivat vapaaehtoisia, jotta ne eivät estäisi tai vähentäisi kyselyyn vastaamista. Taustatiedot ovat hyödyksi tulosten analysoinnissa. Lisäksi taustatietojen avulla kerätään tietoa siitä, minkälaiset henkilöt osallistuvat internetin kautta. Seuraavassa on esitelty tämän kyselyn vastaajien taustatietoja. 2.1 Naiset ja lapsiperheet aktiivisimpia Yleisen olettamuksen mukaan nettikyselyissä dominoivat nuoret ja hyvin koulutetut miehet. Kaavoitukseen liittyvässä verkko-osallistumisessa tämä ei kuitenkaan näytä toteutuvan. Esimerkiksi Järvenpäässä vuonna 2005 toteutetussa elinympäristön laatua kartoittavassa kyselyssä aktiivisimpia olivat keski-ikäiset naiset, joilla oli lapsia. 1 Myös Rousun aloituskyselyssä lapsiperheet ja naiset olivat aktiivisimpia. Koska vastausten määrä oli pieni ja tietty asukasryhmä selvästi ylikorostui, vastaajat eivät edusta alueen asukkaita yleisesti. Kysely onkin täydentävä osallistumismenetelmä ja tuloksia tarkastellaan osana suunnittelun lähtötietoa virallisten mielipiteiden ohella. Virallisia mielipiteitä ovatkin jättäneet jo kaavoituksen alkuvaiheessa esimerkiksi iäkkäämmät, alueen pitkäaikaiset asukkaat. Alla olevissa kaavioissa (kaaviot 1 ja 2) on esitetty vastaajien sukupuolijakauma sekä perhetyyppi. Vastaajista yli puolet (n. 61%) oli naisia. Peräti 76% ilmoitti perhetyypikseen jonkin kolmesta eri lapsiperhevaihtoehdosta. Pienten lasten vanhemmat korostuivat näistä jonkin verran. Vastaajien ikä vaihteli 16 ja 47 ikävuoden välillä keskiiän ollessa 39 vuotta. 1) Sukupuoli Kaavio 1: Sukupuolijakauma (n=23). 5) Perhettäni kuvaa paraiten Kaavio 2: Perhetyyppi (n=25). 1 Kyttä, Marketta ja Kahila, Maarit PehmoGIS elinympäristön laadun kartoittajana. Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskuksen julkaisuja. B90. Espoo. ISBN Sivu 2 (13)

5 2.2 Naapurikaupunginosien vakiintuneet asukkaat enemmistössä Suuri osa vastaajista ilmoitti olevansa lähialueen asukas. Vastaajat asuivat useimmiten Kinnarissa, Terholassa, Satukalliossa tai Satumetsässä. Muutamat vastaajat ilmoittivat asuvansa muualla Järvenpäässä. Yrittäjiä ja alueella työskenteleviä oli muutamia. Alla olevassa kaaviossa (Kaavio 3) on esitetty vastaajien suhde alueeseen. Suurin osa vastaajista oli asunut alueella vähintään viisi vuotta (73%). Enemmistö näistä oli asunut alueella 5-9 vuotta (45% kaikista vastanneista) ja hieman yli neljännes oli asunut 10 vuotta tai kauemmin. Vuoden tai sitä lyhyemmän ajan asuneita vastaajissa oli vain muutamia. Voidaan siis sanoa, että vastaajat ovat omalle asuinalueelleen melko vakiintuneita asukkaita. 6) Olen Kaavio 3: Suhde Rousun alueeseen (n=23). Sivu 3 (13)

6 3 Kyselyn tulokset Kyselyssä kartoitettiin alueen nykytilaa ja näkökulmia suunnitteluun. Näiden aiheiden ohella kyselyn vastauksista nousi esiin näkökulmia alueen ylläpitoon, kehittämiseen ja korjaustarpeisiin. Seuraavassa esitellään yhteenveto kyselyn tuloksista näiden kolmen aihepiirin puitteissa tarkemmin luokiteltuna. 3.1 Alueen nykytila Nykytilan osalta vastauksissa nousi esiin alueen ominaisuuksia toiminnallisuuden ja alueen luonteen kannalta sekä tärkeitä paikkoja ja reittejä. Paikkaan liittyvät kommentit on pyritty paikantamaan kartalle kuvausten perusteella Toiminnallisuus Ulkoilun ja virkistäytymisen painottuminen alueen käytössä ei ollut yllätys. Likimain kaikki vastaajat ilmoittivat käyttävänsä Rousun aluetta ulkoiluun yksin, yhdessä tai koiran kanssa. Erityisesti mainittiin urheilu kuntoradalla ja suunnistaminen lasten kanssa. Vastausten perusteella voidaan myös tulkita, että maisemat alueella ovat käyttäjien mieleen: yli puolet vastaajista kertoi katselevansa maisemaa. 7) Miten käytät aluetta? Kaavio 4: Alueen käyttö (n=23). Kysymyksessä oli mahdollisuus valita listalta useampi vaihtoehto. Alueella tärkeinä pidettyjä ja säilytettäviä asioita kartoittavan kysymyksen (Liite 2, kysymys 8) vastauksissa viitattiin usein Terholan kuntorataan, sen hiihtolatuihin sekä kuntoilutelineisiin, mutta myös kaava-alueen metsä on tärkeä kohde mm. lasten ja koirien kanssa ulkoilulle. Terholan ulkoilualue ja Satumetsän metsäalue polkuineen muodostavat yhtenäisen ulkoilualuekokonaisuuden (kts. Kuva 2 seuraavalla sivulla), joka tarjoaa monipuolisia virkistäytymis- ja ulkoilumahdollisuuksia sekä hoidetussa ympäristössä että vapaassa luonnonympäristössä. Vapaata liikkumista luonnonympäristössä pidettiin tärkeänä, ja sen toivottiin olevan mahdollista myös tulevaisuudessa. Alue tarjoaa nykyisellään ainakin seuraavia ulkoilumahdollisuuksia: lenkkeily, hiihto, ulkoilu, retkeily, leikkiminen, suunnistus sekä kasvien, sienten ja marjojen kerääminen. Alueen monipuolista ulkoilukäyttöä kommentoitiin mm. seuraavasti: Sivu 4 (13)

7 Reittiä ja ulkoilualuetta käyttävät liikuntaan, metsäretkiin, suunnistukseen jne. erityisesti Lampaanpolskan päiväkodin lapset ja Oinaskadun koulun oppilaat, sekä lisäksi tietenkin alueen asukkaat ja muut järvenpääläiset. Satumetsään tulevaa asutusta ei saisi tuoda liian lähelle kuntorataa sillä kuntoradan lisäksi sen ympärillä olevan metsä on tärkeää liikunta ja retkialuetta. Kuva 2: Terholan kuntorata ja Satumetsän viheralue polkuineen muodostavat nykyisellään yhtenäisen ulkoilualuekokonaisuuden, joka tarjoaa monenlaisia ulkoilumahdollisuuksia Alueen luonne Alueen luonnontilaisuus ja vapaa, kaunis luonto nostettiin esiin monissa vastauksissa. Alueella tulisi vastaajien mukaan pyrkiä säilyttämään mahdollisimman paljon luonnon metsää ja sen kasvistoa (puita, marjoja, sieniä ja muita kasveja). Toisissa kommenteissa metsää toivottiin hoidettavan siten, että se sopii ulkoilukäyttöön, kun taas toisissa metsä haluttiin säilyttää mahdollisimman luonnontilaisena. Kuva 3: Alueen luonto ja luonnontilaisuus on vastausten perusteella tärkeä ominaisuus. Kuva 4: Alueen kasvillisuutta ja puustoa pidetään tärkeänä. Sivu 5 (13)

8 3.1.3 Tärkeät paikat ja reitit Tärkeät paikat liittyvät edellä mainittuihin ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksiin. Näitä ovat Terholan kuntorata ja sinne vievät reitit. Vastaajat kommentoivat, että kuntorataan ei saa koskea ja sen kunnossapito on tärkeää. Kuntoradan sijaintia luonnonympäristössä pidettiin myös tärkeänä. Tuleva rakentaminen toivottiin sijoitettavan riittävän kauaksi kuntoradan reitistöstä. Erityisen tärkeä on Terholan kuntoradan ja sille Oinaskadun koululta johtavan yhdysreitin säilyttäminen ulkoilu ja kuntoilukäytössä. Pururata keskellä luontoa liikuntamahdollisuutta varten (lenkkeily, hiihto). Tärkeiksi paikoiksi mainittiin myös Lallankadun päässä sijaitsevat kalliot ja rämelaikku, joka toivottiin säilytettävän luonnontilaisena. Tärkeät paikat ja reitit on esitetty alla olevassa kartassa. Tärkeänä kevyenliikenteen reittinä mainittiin yhteys Oinaskadun koululta kuntoradalle. Talvisin tulisi säilyttää mahdollisuus kulkea tätä reittiä sekä jalan että suksilla hiihtäen. Kuva 5: Tärkeät paikat ja reitit opaskartalle paikannettuna. 3.2 Näkökulmia suunnitteluun Alueen suunnitteluun liittyvät näkökulmat on luokiteltu sisällön perusteella. Sisältöluokkia aiheesta muodostui seitsemän: mielipide rakentamiseen, uuden asuinalueen luonne, rakentamisen sijoittuminen, viheralueen luonne, liikenne, palvelut sekä nimistöehdotukset. Sivu 6 (13)

9 3.2.1 Mielipide rakentamiseen Osassa vastauksia kommentoitiin painokkaasti alueen nykytilan säilyttämisen puolesta. Säilyttämiseen liittyi erityisesti Terholan ulkoilualueen sekä luonnontilaisten metsäalueiden ja kallioiden säilyttäminen. Rakentaminen toivottiin sijoittuvan mahdollisimman kauas kuntoradan reitistöstä. Alueen säilyttämistä sellaisenaan toivottiin mm. seuraavissa kommenteissa: Alue tulisi säilyttää sellaisena kun se nyt on. Aluetta ei saa rakentaa lainkaan. Se ON säilytettävä metsänä. Olen erittäin yllättynyt miksi tämäkin kaunis metsäalue halutaan tuhota? vieressä on peltomaata pohjoispuolella mille rakentaa taloja... Toisaalta myös vastakkaista näkökulmaa esiintyi: eräät vastaajat olivat sitä mieltä, että alueelle voisi sijoittaa lisää asumista. Osa näistä vastaajista toivoi, että alue toteutettaisiin kuntalaisille myytävinä tai vuokrattavina omakotitontteina. Rakentamiseen positiivisesti suhtautuvat kommentoivat asiaa mm. seuraavasti: (Alueelta puuttuu ) Lisää asutusta Olisimme ostamassa m2 kokoista tonttia tuolta alueelta jossa naapurin olohuoneen ikkunat eivät ole omiamme vastaan Uuden asuinalueen luonne Vastaajat toivoivat, että uusi asuinalue rakennettaisiin pientalovaltaiseksi. Rakennukset voisivat vastausten mukaan olla rivitaloja ja paritaloja kerrostaloja alueelle ei haluta. Luonteeltaan alueen toivottaisiin olevan riittävän väljä, ja luontoa ja puustoa tulisi pyrkiä säilyttämään. Toivottuina rakennusmateriaaleina mainittiin sekä tiili että puu. Viereisten olemassa olevien asuinalueiden rakennuksiin tai niiden luonteeseen vastauksissa ei suoraan viitattu lainkaan. Uuden asuinalueen luonteeseen liittyviä toiveita esitettiin mm. seuraavissa vastauksissa: Pientaloja, puisia ja mielellään matalia. Jos alueelle täytyy rakentaa, ei liian tiivistä asuinaluetta vaan luontoa ja puustoa on säilytettävä. mahdollisimman paljon puita; ettei sitä hakattaisi alas ja tulee peltomainen rakennuspaikka jossa kaikki odottavat puiden kasvua seuraavat 10 vuotta. Eräässä kommentissa esitettiin toiveita monimuotoisesta ja elävästä asuinalueesta: mutkittelevia teitä ja mahdollisimman vapaata rakentamista, jolloin lopputulos on asukkaiden (elävän) näköinen. Myös asumisen hintaan ja rakentamisen toteutustapaan kiinnitettiin huomiota. Suunnitteilla olevan kiinteistömuotoisen rakentamisen sijaan alueelle toivottiin kohtuuhintaisia, kuntalaisille myytäviä tai vuokrattavia omakotitontteja omatoimiseen rakentamiseen. Sivu 7 (13)

10 Emme missään nimessä halua yhtiömuotoista rakennuspaikkaa. Miksi tästäkin tehdään sellainen? Jättäkää sinne ainakin osa tonteista niin että perinteinen itsenäinen omakotitalonrakentaja voi myös rakentaa ko alueelle. Yhtiöt kuuluvat rivitaloihin, eivät omakotitaloihin. Alueelle tulevan asutuksen pitäisi olla mieluiten omakotiasumista. Suunnitteilla oleva gryderirakentaminen ei kuulosta hyvältä, sen sijaan toivoisin alueelle tontteja tavallisille järvepääläisille perheille Rakentamisen sijoittuminen Muutamissa kommenteissa otettiin kantaa rakentamisen sijoittamiseen. Toiveena esitettiin, että rakentaminen ei sijoittuisi liian lähelle Terholan kuntorataa tai nykyistä asuinaluetta. Sijoittumista kommentoitiin esimerkiksi seuraavasti: kun on totuttu asumaan metsän reunassa, olisi mukava, että vanhan ja uuden asutuksen väliin jäisi hiukan metsää Satumetsään tulevaa asutusta ei saisi tuoda liian lähelle kuntorataa sillä kuntoradan lisäksi sen ympärillä olevan metsä on tärkeää liikunta ja retkialuetta Viheralueen luonne Kaava-alueen metsät toivottiin säilytettävän mahdollisimman luonnontilaisina. Vastaajat esittivät, että viheralueita ei saisi olla liian rakennettua ja kaavamaista puistoa. Kalliot ja räme ovat tärkeä osa alueen luontoa, ja niiden säilyttämistä pidetään tärkeänä. Viheralue toivottiin kuitenkin hoidettavan hyvin, jotta se sopii ulkoilukäyttöön. Sen luonnetta kommentoitiin mm. seuraavissa vastauksissa: Mahdollisimman paljon luonnon metsää (tulisi säilyttää). Puut, marjat, sienet, luonnon kasvit. Ei saisi rakentaa kaavamaista ihmisen tekemää puistoa luonto, metsiköt hoidettuna, ei vain kaatojätettä täynnä, vaan ulkoilukäyttöön sopivana, polut käytössä Lallankadun päässä olevat kalliot (tulisi säilyttää) - "vapaana" olevaa metsää ulkoilua ja lasten leikkejä varten Luontoa tulisi säilyttää virkistyskäyttöön, ainakin ½ kaavoitetusta alueesta Liikenne Liikenteellisistä asioista nostettiin esiin Lahden moottoritieltä kantautuva liikennemelu, liikenteen ohjaaminen uudelle asuinalueelle, nykyisen katuverkon parantamistarpeet ja kevyenliikenteen reitistö sekä julkisen liikenteen yhteyksien parantaminen esim. Kellokoskelle päin. Satumetsän puuston katsottiin nykyisellään estävän merkittävästi Lahdentien melun ja saasteiden leviämistä. Tästä syystä alueen rakentamista pidettiin negatiivisena asiana. Sivu 8 (13)

11 Lahden moottoritieltä kantautuva melu pahenee jatkuvasti, ja mitä enemmän suojaavaa puustoa poistetaan asuinalueiden ja tien väliltä, sitä suuremmaksi meluongelmat kasvavat. Ihmisillä on oikeus meluttomaan ympäristöön, mutta Järvenpäässä se ei toteudu juuri missään. Jos viimeisetkin palaset Isokydön ja Terholan metsistä kaadetaan, melu ja saasteet leviävät moottoritieltä asuinalueille ja ihmiset, etenkin lapset kärsivät. Liikenteen ohjaaminen uudelle asuinalueelle toivottiin järjestettävän muualta kuin Lallankadun kautta. Lallankatu näkyy alla olevassa kuvassa (Kuva 6). Mielipide perusteltiin liikenneturvallisuuden näkökulmasta seuraavasti: Ei läpikulkua uudelle alueella lallankadun kautta, kapea tie, jossa paljon lapsia ja koululaisia. Kuva 6: Näkymä Lallankadun päästä etelään. Katujen ja reittien kehittämisen osalta nostettiin esiin kevyen liikenteen reitistön säilyttäminen ja kehittäminen. Satukallion asuinalueen teiden kunto mainittiin myös yhtenä kehittämiskohteena. Rakentamisen aikaiset liikennejärjestelyt huolettivat myös. Esimerkkinä mainittiin aikaisemmat huonot kokemukset työmaaliikenteen ohjaamisesta kevyen liikenteenväylille. Katuasioita kommentoitiin mm. seuraavasti: Toisena asiana tulisi liikennesuunnittelussa huolehtia siitä että alueen kevyen liikenteen reitit säilyvät kevyen liikenteen reitteinä ja niiden turvallisuuteen kiinnitetään huomiota. Varoittavana esimerkkinä toimii varmaankin Vanhan yhdystien remonttiaika jolloin autoliikenne siirtyi kulkemaan Lallankadulta Piennartielle kulkevaa pyörätietä (!) ja jopa tuota kuntoradan yhdysreittiä Palvelut Koulu- ja päiväkotipalveluiden riittävyys nousi esiin palveluiden osalta. Muutamissa vastauksissa kommentoitiin, että tulevan alueen lapset eivät mahdu Oinaskadun kouluun. Myös nykyinen päiväkoti (Lampaanpolska) on täynnä jo nyt. Sivu 9 (13)

12 Jos Rousun alue rakennetaan täyteen asuntoja niin tulevaisuudessa lähialueen koululaiset eivät mahdu Oinaskadun kouluun ja joudutaan laajentamaan ko. koulua. Päiväkoti ja koulu käyvät ahtaaksi! Jo nyt Lampaanpolska on täynnä, enkä saa sinne lasta hoitoon, vaikka se on meidän lähipäiväkoti. Alueelle toivotaan aidattua koirapuistoa ja lasten leikkipuistoa. Lähin leikkipuisto on Kinnarissa. Alueelta puuttuu myös kauppa, ja eräässä kommentissa esitettiinkin, että kaavassa voitaisiin varata paikka kioskille. Palveluiden puutteita kommentoitiin mm. seuraavasti: Lasten leikkipuiston saaminen alueelle olisi hyvä asia, tällä hetkellä lähin leikkipuisto on Kinnarissa. Onko kaavassa varattu mitään paikkaa esim. elintarvikekioskille tai vastaavalle, koska sitä mieluusti tarvittaisiin "lähikauppana" Nimistöehdotuksia Alueen nimistöstä tuli runsaasti samansuuntaisia toiveita. Nykyistä satuteemaan perustuvaa nimistöä pidettiin alueelle sopivana. Erityisesti Peikkometsä-nimi toivottiin säilyvän. Metsässä sijaitseva rämelaikku on saanut arkikielessä epäviralliseksi kutsumanimekseen nimen Mutakuoppa. Alueen nimeksi ehdotettiin Peikkometsän ohella seuraavia nimiä: Lallanalue, Hiskinlaakso, Himminlaakso ja Peikonlaakso. Kadunnimiksi ehdotettiin Peikkopolkua, Menninkäiskujaa ja Keijutaivalta. 3.3 Alueen ylläpito, kehittäminen ja korjaustarpeet Rousun alueen suunnitteluun liittyvien kommenttien ohella kyselyssä tuli esiin näkökulmia alueen ja sen lähialueiden ylläpitoon ja kehittämiseen. Viheralueiden hoitoa toivottiin parannettavan. Ongelmakohtina mainittiin Mikonkorven metsiköt ja Oinaskadun koulun viereinen metsä, jotka ovat siistimättä. Alueen naapurustossa sijaitseva teollisuusalue sai myös negatiivisen kommentin: teollisuusaluetta pidetään kurjan näköisenä. Terholan kuntoradan osalta mainittiin kuntoladun kunnossapidon tärkeys ja erityisesti valaistuksen puutteellisuus. Reitit kuntoradalle ovat myös tärkeitä, ja niiden osalta toivottiin, että yhteys kuntoradalle olisi talvella myös jalankulkijoiden, eikä vain hiihtäjien käytössä. Sivu 10 (13)

13 4 Mielipiteet kyselystä Vastaajien kokemuksia nettikyselystä kartoitettiin viimeisillä kysymyksillä. Vaikka negatiivisia kommentteja oli muutamia, kysely koettiin kuitenkin enemmän positiiviseksi. Melko tai erittäin hyvänä kyselyä piti yli 66% kysymykseen vastanneista. 13. Kuinka onnistunut tämä aloituskysely mielestäsi oli? Kaavio 5: Mielipide kyselystä (n=24). Negatiivista palautetta annettiin erityisesti henkilötietokysymysten määrästä ja kysymysten asettelusta. Henkilötietokysymykset olivatkin melko laajat, mutta ne ovat tarpeellisia kyselyaineiston analysoinnin ja osallistumismenetelmien kehittämisen kannalta. Taustatietokysymykset oli kuitenkin asetettu vapaaehtoisiksi, jotta kyselyyn pääsivät vastaamaan myös sellaiset henkilöt, jotka kokivat taustatietokysymykset negatiivisesti. Ilmeisesti taustatietokysymysten vapaaehtoisuus ei kuitenkaan ollut selvää. Sitä tuleekin tulevissa kyselyissä korostaa, jotta vastauksia saataisiin mahdollisimman paljon. Kysymysten asettelusta eräs vastaaja kommentoi, että kyselyssä ei kysytty minkälaista rakentamista alueelle halutaan. Tämä kysymys oli muotoiltu hieman toisella tapaa: kysymyksessä pyydettiin vastaajaa kertomaan omista tarpeistaan ja toiveistaan alueen suunnitteluun liittyen. Kysymyksen asettelua on parannettava, jotta se ymmärretään oikein. Kysely sai myös kiitteleviä kommentteja. Sen katsottiin olevan helposti saatavilla ja toimivuutta kiiteltiin. Kyselyn katsottiin myös lisäävän asukkaiden kiinnostusta alueen suunnitteluun. 4.1 Tiedottamisessa parantamisen varaa Kyselyn löydettävyyttä kritisoitiin. Tällä kertaa kyselystä tiedotettiin osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa, asukasyhdistyksen kautta sekä Järvenpään kaupungin internet-sivuilla. Tämän lisäksi kyselystä lähetettiin sähköpostitse tieto mm. alueen kouluun ja päiväkotiin. On totta, että kyselyn löytäminen edellyttää aktiivisuutta, mutta kysely oli kuitenkin hyvin näkyvillä internetissä. Jatkossa kyselyiden markkinointia voidaan tehdä laajemminkin, ja ehdotuksia tiedon levittämiseksi saa mielellään lähettää kaavoitukseen. Kyselyä kommentoitiin mm. seuraavasti: Kysely erinomainen ajatuksena, mutta ei näitä tavallinen kaupunkilainen löydä, puhumattakaan että potentiaalinen asukas voisi tätä kautta vaikuttaa tulevaan asuinympäristöönsä. Sivu 11 (13)

14 Lisäksi esitettiin toive, että asukkaita tiedotettaisiin tulevan rakentamisen ajankohdasta. Tämä ei kuitenkaan ole vielä kaavoituksen tässä vaiheessa tiedossa. Kun arvioita aikataulusta voidaan tehdä, niistä tiedotetaan Rousun suunnittelusivuilla 2. 5 Tulosten huomioiminen suunnittelussa Palautekommenteissa epäiltiin kyselyn vaikuttavuutta suunnitteluun. Eräs vastaaja kommentoi kyselyä sanoin: Liekkö nämä mitään vaikuttavat lopullisiin päätöksiin?. Kaavan valmistelijan näkökulmasta kyselyllä on jo nyt ollut vaikutusta suunnitteluun: kyselyn avulla on saatu arvokasta tietoa alueen nykytilasta ja vastaajien toiveista. Kuten tästä yhteenvedosta voi huomata, vastaajien näkemykset ovat osin ristiriitaisia. Asemakaavan suunnittelussa tavoitteena on etsiä ratkaisumallia, joka mahdollisimman hyvin täyttäisi eri osapuolten tarpeet ja tavoitteet. Kyselyn pohjalta on myös aloitettu keskustelu leikkipuiston osoittamiseksi alueelle. Ajatuksena on, että mahdollisen leikkipuiston suunnittelua tehtäisiin yhteistyössä lasten ja nuorten kanssa. Koulupalveluihin liittyvät kommentit tullaan toimittaan tiedoksi kaupungin sivistystoimen edustajille asemakaavan edistyessä. Kyselyssä esiin tulleet ylläpito- ja kehittämisasiat (esim. kuntoradan valaistus ja katujen kunnossapito) viestitetään teknisen toimen kaupunkiympäristö-yksikön tietoon, jotta ne voidaan huomioida ylläpidossa ja suunnittelussa. Rousun asemakaavan suunnittelu perustuu Järvenpään yleiskaavaan (Liite 1). Yleiskaavassa alueelle on osoitettu tiivis pientaloalue (Amid) sekä viheraluetta (V). Yleiskaavamääräys (Amid) edellyttää tiiviimpää rakentamista kuin mitä väljillä omakotitonteilla asuminen mahdollistaisi. Rakentamista voimakkaasti vastustavat näkemykset ovat asemakaavoituksen näkökulmasta luonnollisestikin hankalia, koska asemakaavaa tulee suunnitella voimassa olevan yleiskaavan mukaisesti. Yleiskaavan muuttaminen edellyttäisi poliittista päätöstä. Kuntalaisilla on mahdollisuus esittää tämän tyyppisiä asioita ns. kuntalaisaloitteina päätöksentekijöille vapaamuotoisella kirjeellä kaupungin kirjaamoon. Muutamiin esiin nousseisiin huoliin voidaan antaa vastauksia jo nyt, osa ratkeaa vasta kaavoituksen edetessä. Asuinalueen kaavoitus ei uhkaa Terholan kuntoradan reitistön olemassaoloa. Alueen pohjoisreunalla uusi asuinalue voi sijoittua melko lähelle kuntorataa, ja siltä osin kuntoradan luonne luonnon keskellä kulkevana reittinä muuttuu. Kohtuullinen osa kaava-alueesta osa on jäämässä viheralueeksi yleiskaavan mukaisesti. Sen suunnittelussa voidaan melko hyvin noudattaa vastaajien toiveita. Alue on suunnitteilla toteuttaa ns. puistometsänä. Myös kaavoituksen toiveena on, että mahdollisimman paljon puustoa säilytetään. Rakentaminen aiheuttaa kuitenkin joka tapauksessa muutoksia mm. tuuli- ja vesiolosuhteisiin sekä kasvillisuuteen. Alueen metsää onkin hoitamalla ja karsimalla valmisteltava tulevaan muutokseen. Metsänhoidolliset toimenpiteet on tarkoitus aloittaa hyvissä ajoin, jotta kasvillisuus kestää mahdollisimman hyvin suunnitteilla olevan rakentamisen. 2 Rousun suunnittelusivut löytyvät internet-osoitteesta: Sivu 12 (13)

15 6 Liitteet Liite 1: Ote Järvenpään yleiskaavasta 2020 Liite 2: Webropol-kyselylomake Sivu 13 (13)

16

17 Rousun asuinalueen aloituskysely Taustatiedot 1) Sukupuoli nmlkj nainen nmlkj mies 2) Ikä 3) Asuinpaikka (kaupunginosan tarkkuudella) 4) Kuinka kauan olet asunut alueella? (vuotta) 5) Perhettäni kuvaa parhaiten... yhden hengen talous 6) Olen... gfedclähialueen asukas gfedclähialueen yrittäjä gfedclähialueen yrityksen työntekijä gfedcasukasyhdistyksen jäsen gfedcasukasyhdistyksen aktiivijäsen gfedckiinnostunut alueelle suunnitteilla olevista uusista asunnoista gfedckiinnostunut alueen suunnittelusta yleisesti gfedcterholan ulkoilualueen käyttäjä gfedcalueen muu käyttäjä, mikä? Seuraava -->

18 Rousun asuinalueen aloituskysely Rousun alueen nykytila 7) Miten käytät aluetta? gfedculkoilen gfedckatselen maisemaa gfedcpoimin sieniä, marjoja tai muita kasveja gfedcleikin gfedcoleskelen yksin gfedcoleskelen seurassa gfedckuljen ohi autolla gfedckuljen ohi jalan tai polkupyörällä gfedckäytän aluetta muulla tavoin, miten? gfedcen käytä aluetta 8) Mitä asioita tai ominaisuuksia alueella tulisi mielestäsi säilyttää? 9) Mitä asioita tai ominaisuuksia alueella tulisi korjata tai parantaa? 10) Mitä alueelta puuttuu? <-- Edellinen Seuraava -->

19 Rousun asuinalueen aloituskysely Näkökulmasi Rousun alueen suunnitteluun Asemakaavassa tullaan määrittelemään rakennusten ominaisuuksia (materiaali, värit, koko yms.) ja sijoittuminen alueelle sekä katujen ja puistoalueiden rajat. Lisäksi suunnitellaan alueella käytettävä nimistö. 11) Minkälaisia tarpeita ja toiveita Sinulla on alueen suunnitteluun liittyen? 12) Onko alueella käytössä epävirallisia paikannimiä, joiden toivoisit säilyvän? Kuvaile myös paikan sijainti mahdollisimman tarkasti. <-- Edellinen Seuraava -->

20 Rousun asuinalueen aloituskysely Palaute kyselystä 13) Kuinka onnistunut tämä aloituskysely mielestäsi oli? Erittäin hyvä Melko hyvä En osaa sanoa Melko huono Erittäin huono Kysely oli mielestäni... nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj 14) Voit vielä vapaasti kommentoida kyselyä. <-- Edellinen Lähetä

Rousun alue - lähtötietokyselyn yhteenveto ROUSUN ALUE - LÄHTÖTIETOKYSELY 2017 YHTEENVETO

Rousun alue - lähtötietokyselyn yhteenveto ROUSUN ALUE - LÄHTÖTIETOKYSELY 2017 YHTEENVETO Rousun alue - lähtötietokyselyn yhteenveto 16.3.2017 ROUSUN ALUE - LÄHTÖTIETOKYSELY 2017 YHTEENVETO SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 1 2 Alueen nykytila... 1 3 Nykytila, merkitse karttaan... 3 4 Kaavavalmistelu...

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Kaavatunnus 1/5 1-152 Asianumero 546/10.02.03/2017 Pvm 17.5.2019 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Asemakaavoitus PL 37 01900 Nurmijärvi Tuuli Virtanen, kaavoitusarkkitehti puh.

Lisätiedot

LAIHIAN ASUKASKYSELY 2014

LAIHIAN ASUKASKYSELY 2014 LAIHIAN ASUKASKYSELY 2014 SISÄLTÖ: ASUKASKYSELYN TOTEUTUS ASUKASKYSELYN TAVOITE JA AIHEPIIRIT ASUKASKYSELYN SISÄLTÖ ASUKSKYSELYN TULOS ASUKASKYSELYN ANALYYSIKARTAT ASUKASKYSELYN TOTEUTUS Kysely toteutettiin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ 1 (1) 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Lehtoniemi ja Peikkometsän alue, vuoropysäköintikysely Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelun tukipalvelut

Lisätiedot

ASUKASKYSELY Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos

ASUKASKYSELY Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos ASUKASKYSELY 1.9.-30.9.2018 Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos Yhteenveto 9.4.2019 2 / 12 1 JOHDANTO Raahen kaupungissa on vireillä asemakaavan ja asemakaavan muutoksen laatiminen Pikkulahden

Lisätiedot

Espoo Salo-oikoradan karttapalautekysely

Espoo Salo-oikoradan karttapalautekysely Espoo Salo-oikoradan karttapalautekysely 08 8..09 Kyselyn toteutus Palautekysely oli avoinna 9.0.-0..08 Kyselyn kartalla esitettiin alustavan yleissuunnitelman kahden raiteen ratalinja maakuntakaavan maastokäytävässä.

Lisätiedot

KYSELY. Hyvä asukas tai maanomistaja!

KYSELY. Hyvä asukas tai maanomistaja! Hyvä asukas tai maanomistaja! Haapaveden Vattukylälle on aloitettu osayleiskaavan päivitystyö. Alueella on voimassa oleva osayleiskaava, joka on hyväksytty vuonna 1996, ja lisäksi alueelle ulottuu Haapaveden

Lisätiedot

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu OHJE RASTEILLE: Mieti vastauksia rastien kysymyksiin itseksesi. Kirjaa ajatuksesi kustakin rastista sille varattuun kohtaan, voit myös piirtää tai kirjoittaa karttakuviin. Vastausta voit tarvittaessa jatkaa

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI, KALAJOEN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA Luonnosvaiheen kuuleminen 15.1. 13.2.2015

KALAJOEN KAUPUNKI, KALAJOEN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA Luonnosvaiheen kuuleminen 15.1. 13.2.2015 KALAJOEN KAUPUNKI, KALAJOEN KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA Luonnosvaiheen kuuleminen 15.1. 13.2.2015 ASUKASKYSELY OSAYLEISKAAVALUONNOKSESTA Vastaajan nimi: Osoite: Puhelinnumero / sähköpostiosoite: Olen kaava-alueen

Lisätiedot

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Kooste mielipiteistä: Virkistys Karperönjärvi on virkistyksen kannalta

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET YLEISTÄ KYSELYSTÄ Kyselyllä selvitettiin asukkaiden ja päättäjien näkemyksiä Loviisan Itärannan alueen suunnitteluvaihtoehtoihin. Mielipiteitä

Lisätiedot

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokysely 5.7. 13.8.2018 Loviisan kaupunki suoritti 5.7. 13.8.2018

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA IKÄÄNTYVILLE, JÄRVENPÄÄ ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikääntyvien tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Järvenpäässä

Lisätiedot

Järvenpään hyvinvointikampus. Kuntalaiskysely 2014

Järvenpään hyvinvointikampus. Kuntalaiskysely 2014 Järvenpään hyvinvointikampus Kuntalaiskysely 2014 Kehitysideoiden kerääminen kuntalaiskyselyllä hyvinvointikampushankkeen suunnittelua varten Kyselyaika 28.3. 15.4.2014 Paperilomake Järvenpään kaupunginkirjastossa

Lisätiedot

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT

KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT KYSELY ASUMISTARPEISTA JYVÄSKYLÄN IKÄÄNTYVILLE ASUMINEN NYT Tämän kyselyn tavoitteena on kartoittaa ikäihmisten tulevaisuuden asumistarpeita ja odotuksia. Kysely on tarkoitettu yli 55-vuotiaille Jyväskylässä

Lisätiedot

LIITE 12 YLIHÄRMÄN OYK ASUKASKYSELY VASTAUSTEN YHTEENVETO

LIITE 12 YLIHÄRMÄN OYK ASUKASKYSELY VASTAUSTEN YHTEENVETO LIITE 12 YLIHÄRMÄN OYK ASUKASKYSELY VASTAUSTEN YHTEENVETO JOHDANTO Kauhavan kaupungissa on käynnissä Ylihärmän osayleiskaavan laatiminen. Osayleiskaavalla ohjataan Ylihärmän kirkonseudun ja Hakolan maankäyttöä.

Lisätiedot

Hajalan asukaskysely. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu

Hajalan asukaskysely. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu Hajalan asukaskysely Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu 16.8.2011 Taustatietoja Sukupuoli Ikä 20 15 15 16 10 10 10 7 5 1 0 alle 25-v. 25-34 35-44 45-54 55-64 yli 64-v. Hajalalaisuus Kuinka paljon

Lisätiedot

Sammontalo. asukkaat

Sammontalo. asukkaat Sammontalo asukkaat Asukkaiden kuuleminen toteutettiin Maptionnaire -kyselyllä Kysely oli avoinna 12.4.-23.4.2019 Kyselyä mainostettiin asukastilaisuudesta kertovan tiedotteen yhteydessä, kaupungin verkkosivuilla

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS. Asemakaava Vierumäen Laviassuon ja Vuolenkoskentien väliselle alueelle

KAAVASELOSTUS. Asemakaava Vierumäen Laviassuon ja Vuolenkoskentien väliselle alueelle KAAVASELOSTUS Asemakaava Vierumäen Laviassuon ja Vuolenkoskentien väliselle alueelle LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Tekniikan laitos Ympäristöteknologian koulutusohjelma Miljöösuunnittelun suuntautumisvaihtoehto

Lisätiedot

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä 1 Kyselyn y sisältö 1. Etusivu, jolla tietoa alueen suunnittelusta ja kyselystä 2. Taustatiedot

Lisätiedot

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2 Viher-Nikkilä 00 A-36.115 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa SELOSTUS Suunnittelemamme alueen valintaan vaikuttivat monet tekijät. Päädyimme alueeseen, joka sijaitsee lähellä Nikkilän keskustaa ja

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

Tulevaisuuden Tuusula 2040- kyselyn raportti

Tulevaisuuden Tuusula 2040- kyselyn raportti Tulevaisuuden Tuusula 24- kyselyn raportti Tuusulan kunta Sisältö Kysely... 3 Asukkaiden näkemykset... 3 Tuusulan vahvuudet ja heikkoudet... 3 Kehitettävät ja ennallaan säilytettävät alueet... 4 Rakentamisen

Lisätiedot

Tapanila-Seura ry:n kannanotto Tapanilan Kanervatien alueen kaavamuutosasiaan

Tapanila-Seura ry:n kannanotto Tapanilan Kanervatien alueen kaavamuutosasiaan Tapanila-Seura ry:n kannanotto Tapanilan Kanervatien alueen kaavamuutosasiaan Tapanila-Seura ry suhtautuu myönteisesti Kanervatien asemakaavaan aiottuihin muutoksiin. Muutokset parantavat kaavaa ja entisestään

Lisätiedot

KESKEISET PERIAATTEET

KESKEISET PERIAATTEET NUMMI-PUSULA IKKALA KAAVARUNKO Luonnos 9.3.2009 KESKEISET PERIAATTEET 1 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Suunnittelualue käsittää Ikkalan kylätaajaman keskeisen ydinalueen. Suunnittelualueella sijaitsee

Lisätiedot

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkysely (2. 23.5.2017) toteutettiin osana Salon kaupungin retkeily ja luontomatkailukohteiden

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 260 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

Ak-330 Kemmolan asemakaava

Ak-330 Kemmolan asemakaava Ympäristövirasto / TL 12.03.2013 sivu 1/7 Ak-330 Kemmolan asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisestä tiedosta,

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 30.3.2016 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaavan muutos nro 002134 ja tonttijako,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS

VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS HOITOLUOKITUKSEN MERKITYS Kaavoitusvaiheessa määritetty alustava käyttö ja hoitoluokka kuvaavat alueen laatutavoitetta. Samalla viheralueiden rakentamisen ja hoidon kustannukset

Lisätiedot

Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Asiakastyytyväisyyskysely

Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Asiakastyytyväisyyskysely Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Kiteen Kotitalot Oy ja KOY Kesälahden Vuokratalot asiakastyytyväisyyskysely Yhteenvetoraportti N=124 Julkaistu: 24.4.2014 Vertailuryhmä: Kesälahden Vuokratalojen

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9. 691/AK LIITE 1 ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.2015 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Heinolan

Lisätiedot

CADDIES asukaskyselyn tulokset

CADDIES asukaskyselyn tulokset CADDIES asukaskyselyn tulokset Kysely toteutettiin 27.4.-17.5.2009 Kyselyyn vastattiin Internet-pohjaisella lomakkeella osoitteessa http://kaupunginosat.net/asukaskysely tai paperilomakkeella Arabianrannan,

Lisätiedot

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.5.2016 Kaava-alueen nimi Mittarikatu 4c, asemakaavan muutos Dnro JARVENPAA 1059/2016 Kaavatunnus 070054 Aloite tai hakija

Lisätiedot

MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ

MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ 28.6.2018 KYSELYN LÄHTÖKOHDAT Kysely oli osa Oulun suistokaupunkivisiota. Kyselyn avulla kartoitettiin näkemyksiä ja ideoita sekä Oulujoen

Lisätiedot

Suomalainen haluaa asua pientalossa lähellä kaupunkia tiivis, kaupunkimainen rakentaminen torjutaan

Suomalainen haluaa asua pientalossa lähellä kaupunkia tiivis, kaupunkimainen rakentaminen torjutaan Tiedote Julkaistavissa..0 klo 00.0 Suomalainen haluaa asua pientalossa lähellä kaupunkia tiivis, kaupunkimainen rakentaminen torjutaan Väite, jonka mukaan asumisen ja rakentamisen tulee olla tiivistä ja

Lisätiedot

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI 2013 LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI RAUTALAMMIN KUNTA LIIKUNTATOIMI Liikuntakysely Rautalammin kunnan työikäisille (16-64v.) toteutettiin tammi-helmikuussa 2013. Liikuntakyselyn tavoitteena oli kartoittaa työikäisten

Lisätiedot

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Pälkäneen kunta 3.6.2015 LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan

Lisätiedot

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012 Ryhmätyöt Ryhmä 1 Kulkusiltoja Ylöjärven puolelle Nykyinen kadunvarsipysäköinti on liian ahdas Runkokadun mutkassa Pysäköintilaitos parantaa

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Degerby skola

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Degerby skola Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 0 toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille huhtikuussa 0. Vuoden 0 seurantaan liittyvä kysely

Lisätiedot

HAKAMETSÄN PÄIVÄKODIN LIIKENNEJÄRJESTELYT

HAKAMETSÄN PÄIVÄKODIN LIIKENNEJÄRJESTELYT OAS, AK0435 1 (5) HAKAMETSÄN PÄIVÄKODIN LIIKENNEJÄRJESTELYT IV KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 JA OSAN KORTTELIA 18 SEKÄ PUISTO- JA KATUALUEITA SEKÄ PALLOILUKENTTÄÄ KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS Suunnittelualue

Lisätiedot

ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness

ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness Lähiympäristö ja siinä liikkuminen (pitkä kyselylomake) Tässä lomakkeessa kysytään käsityksiänne asuntonne lähiympäristöstä

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 Liikuntapalvelut/Sari Sarpaneva Kyselyn tarkoitus ja toteutustapa Kauniaisten liikuntapaikoista tehtiin kyselytutkimus 16.-31.3.18. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää mitä mieltä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset Liisi Ylönen Kaupunkisuunnitteluvirasto 16.3.2017 Millainen Maltsu? kysely Linkki kyselyyn Kysely toteutettiin syksyllä 2016 399 vastaajaa, 2146

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut LEMPELÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut LEMPELÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) LEMPELÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 250 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto. LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.. LIITE 2. Sysmän kirkonseudun kulttuurimaisema. RKY aluerajaus, Museovirasto 2009. LIITE 3. Asukaskyselyn

Lisätiedot

Koisoniitty. Asemakaavan muutos nro osoitteessa Koisotie 8

Koisoniitty. Asemakaavan muutos nro osoitteessa Koisotie 8 Koisoniitty Asemakaavan muutos nro 002193 osoitteessa Koisotie 8 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 9.9.2013 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

Tuusulan vetovoimatekijät -tutkimus. Ruotsinkylän kyläyhdistys ry - Klemetskog Byförening r.f. Lahela-Seura ry Reino Myllymäki

Tuusulan vetovoimatekijät -tutkimus. Ruotsinkylän kyläyhdistys ry - Klemetskog Byförening r.f. Lahela-Seura ry Reino Myllymäki Tuusulan vetovoimatekijät -tutkimus Ruotsinkylän kyläyhdistys ry - Klemetskog Byförening r.f. Lahela-Seura ry 30.11.2013 Reino Myllymäki Tausta Tutkimus suoritettiin Etelä-Tuusulan kyläyhdistysten verkkosivustolla

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Ylivieska Kyselyyn vastasi sähköisesti 120 kunnan asukasta. Lisäksi saatiin 3 vastausta paperilla, joita ei ole huomioitu esitetyissä kuvaajissa. Saadut

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin ja Härmälän asuinalueilla.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 251 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot

Kannanotto asemakaavan laajennukseen. Alueen katuverkko on erittäin huonossa kunnossa.

Kannanotto asemakaavan laajennukseen. Alueen katuverkko on erittäin huonossa kunnossa. 1 Pirkkalan kunta Kannanotto asemakaavan laajennukseen ympäristölautakunta Suupantie 11, 33960 Pirkkala Huovin-Lepomoision omakotiyhdistys ry Omakotiyhdistys käsitteli osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA 1(5) MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 220 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

YHTEENVETO VAIHTOEHTOVAIHEEN KYSELYSTÄ

YHTEENVETO VAIHTOEHTOVAIHEEN KYSELYSTÄ YHTEENVETO VAIHTOEHTOVAIHEEN KYSELYSTÄ KYSELYN LÄHTÖKOHDAT JA VASTAUKSET Kysely oli osa Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvitystä. Kyselyn avulla kartoitettiin mielipiteitä ja palautetta tammikuussa

Lisätiedot

Tekn.ltk 26.11.2013 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 2013

Tekn.ltk 26.11.2013 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 2013 Tekn.ltk.11.13 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 13 Kysely toteutettiin lähinnä nettikyselynä, paperiversio oli jaettu kunnan viraston toimipisteisiin. Vastauksia tuli netin kautta 9 kpl ja kaksi

Lisätiedot

Rakenna Turkua -asukaskyselyn tuloksia. Yleiskaava 2029 Kevät 2014

Rakenna Turkua -asukaskyselyn tuloksia. Yleiskaava 2029 Kevät 2014 Rakenna Turkua -asukaskyselyn tuloksia Yleiskaava 2029 Kevät 2014 Rakenna Turkua -kysely Avoinna 26.3.-18.5.2014 Liittyi Yleiskaava 2029:n kehityskuvavaiheeseen, suunnattiin asukkaille Kysely keskittyi

Lisätiedot

Tässä mielipiteemme kaavaluonnoksesta Ratsumiehenkatu 1:ssä toimivan yrityksemme puolesta:

Tässä mielipiteemme kaavaluonnoksesta Ratsumiehenkatu 1:ssä toimivan yrityksemme puolesta: Ulla Leisola Aihe: Asemakaava A-2751 (Laukkakuja 4) Päivämäärä: 19. marraskuuta 2018 14:38:06 Hei! Tässä mielipiteemme kaavaluonnoksesta Ratsumiehenkatu 1:ssä toimivan yrityksemme puolesta: Kannatamme

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Tikkakosken asukkaiden mielipiteitä ja näkemyksiä Jyväskylän kaupungin katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista

Lisätiedot

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asukastilaisuus 5.4.2018 Taustaa - Rakuunamäen ydinalue poistumassa Puolustusvoimien käytöstä toimintojen siirtyessä Leirikentän alueelle > Asema- ja yleiskaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 22.10.2008 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa voidaan tarkistaa kaavatyön aikana tarpeen mukaan. ROUSUN ASUINALUE Asemakaava sekä tonttijako Dnro YLEISHAL:

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014, tark.8.5.14, tark. 8.8.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI HÄMEENTAIPALEEN ITÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

Y4 LIEVIÖ-PAUNI MAASEUTUALUEIDEN ASUKASKYSELYN ( ) VASTAUKSET, MONIVALINTAKYSYMYKSET

Y4 LIEVIÖ-PAUNI MAASEUTUALUEIDEN ASUKASKYSELYN ( ) VASTAUKSET, MONIVALINTAKYSYMYKSET Y LIEVIÖ-PAUNI MAASEUTUALUEIDEN ASUKASKYSELYN (9..-8..1) VASTAUKSET, MONIVALINTAKYSYMYKSET 1 MAANKÄYTTÖ 3 Kuinka paljon alueen maankäytön ohjaamisessa tulisi mielestäsi panostaa 3 Vastauksia (37-39kpl)

Lisätiedot

Tikkakosken asukaskysely 2010

Tikkakosken asukaskysely 2010 2010 Tikkakosken asukaskyselyn koontia Jyväskylän kaupungin innovaatiopalvelut - Asukaskyselyssä kerättiin tikkakoskelaisten ajatuksia alueen kehittämisestä ja kartoitettiin asukkaiden näkemyksiä Tikkakoskelle

Lisätiedot

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn!

Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! 1 Liite 9: Kyselylomake Tervetuloa vastaamaan Vanhankaupunginlahtea koskevaan kyselyyn! Helsingin kaupungin ympäristökeskus tekee Vanhankaupunginlahdelle uutta hoito- ja käyttösuunnitelmaa. Lähtökohtana

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA Maankäyttöpalvelut

MÄNTSÄLÄN KUNTA Maankäyttöpalvelut 1(5) LUKIONTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 249 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro , Korennontie, Nikinmäki VANTAA

Asemakaavan muutos nro , Korennontie, Nikinmäki VANTAA Asemakaavan muutos nro 002134, Korennontie, Nikinmäki VANTAA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2.5.2016 muutos: liitetty Mehiläisentien katualuetta asemakaavamuutokseen

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN

PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN PÄLKÄNEEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN PÄIVITYS JA KEHITYSKUVAN LAATIMINEN Lähtötiedot Asukaskyselyn tulokset 09.12.2011 ASUKASKYSELY: PÄLKÄNEEN TULEVAISUUS Kysely toteutettiin syys-lokakuussa 2011 Kysely on

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA

MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA PYHÄJOEN STRATEGINEN MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA PARHALAHTI PYHÄJOEN KESKUSTA - hallinto ja palvelut (viheralueet ja väylät yhdistävät) - asuminen - ympäristöstä selkeästi erottuva kokonaisuus, joka osittain

Lisätiedot

SANDBACKA VINDKRAFTSPARK

SANDBACKA VINDKRAFTSPARK SVEVIND OY AB SANDBACKA VINDKRAFTSPARK MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING BILAGA 9. Sammanfattning sociala konsekvensförfrågningar FCG DESIGN OCH PLANERING AB 27.6.2014 P19557 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1

Lisätiedot

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1 RYHMÄ 1 Tänne uutta asumista Tänne uutta asumista Säilytettävä luonnonmetsä Monitoimipuisto Säilytettävä ympärivuotinen kenttä Ostari uusitaan (nykyinen on ruma, levoton, pelottava) Korotetaan 3-kerroksisia

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.10.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KORTTELIN 2023 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. SUUNNITTELUALUE KUVA 1 Suunnittelualueen sijainti osoitettu sinisellä ympyrällä.

Lisätiedot

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011

SÄKYLÄ. Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73. Turussa 14.1. 2011 SÄKYLÄ Iso-Vimman asemakaavan muutos Osa korttelista 73 Turussa 14.1. 2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400 Telefax 010 241 4401 www.airix.fi Toimistot: Turku, Tampere, Espoo

Lisätiedot

Alue on myös Helsingin Kaupunkisuunnitteluviraston Esikaupunkien Renessanssi projektin kohdealueena. Diplomityössä sivuja: 42 (A3) + 6 (A1)

Alue on myös Helsingin Kaupunkisuunnitteluviraston Esikaupunkien Renessanssi projektin kohdealueena. Diplomityössä sivuja: 42 (A3) + 6 (A1) 1 Diplomityö liittyy TKK:n Yhdyskuntasuunnittelun Tutkimus- ja Koulutuskeskuksen Urbaani Onni tutkimukseen, jossa kerättiin helsinkiläisiltä heidän elinympäristöään koskevaa kokemusperäistä paikkatietoa.

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä puistoaluetta

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä puistoaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 3.8.2015 Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nahinlahden alue, 7. (Myllykylä) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 30.3.2017 MARMORIKUJA 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002208 Tontin omistaja hakee asemakaavan muutosta osoitteessa Marmorikuja 6. Asemakaavaa on esitetty muutettavaksi niin,

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI. Kaupunkikeskustan ja sen ympäristön osayleiskaavat. Kysely kaava-alueen asukkaille ja muille kaupunkilaisille

LAPUAN KAUPUNKI. Kaupunkikeskustan ja sen ympäristön osayleiskaavat. Kysely kaava-alueen asukkaille ja muille kaupunkilaisille LAPUAN KAUPUNKI Kaupunkikeskustan ja sen ympäristön osayleiskaavat Kysely kaava-alueen asukkaille ja muille kaupunkilaisille Hyvä Lapuan keskustaajaman / kylien asukas! Lapuan kaupunki on käynnistänyt

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut 15.02.2012 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KORTTELIT 1201 OSA, 1226 JA 1227 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 212 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki 12.9.2014

Janakkalan kunta Turenki 12.9.2014 Janakkalan kunta Turenki 12.9.2014 1 Moisio 1 D:no 287/2014 Asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustan itäpuolella ja se rajoittuu

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Oulainen

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Oulainen Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Oulainen 1) Sukupuoli 2) Ikäluokka 3) Kotikaupunkinne tai kuntanne ja vastaus% suhteessa asukasmäärään Kyselyyn vastasi 167 asukkaista. Tämä on 2,1 % kunnan

Lisätiedot

Kotona asumisen tukeminen ja lähipalvelujen asiakaslähtöinen kehittäminen Ikääntyneiden asumistarpeisiin varautuminen case Päijät-Hämeessä

Kotona asumisen tukeminen ja lähipalvelujen asiakaslähtöinen kehittäminen Ikääntyneiden asumistarpeisiin varautuminen case Päijät-Hämeessä Kotona asumisen tukeminen ja lähipalvelujen asiakaslähtöinen kehittäminen Ikääntyneiden asumistarpeisiin varautuminen case Päijät-Hämeessä Ikäystävällisen asumisen ja palveluiden yhdistäminen Työpaja THL

Lisätiedot

Kuntalaisen mielipiteet kartalle, yleiskaavan viheralueet

Kuntalaisen mielipiteet kartalle, yleiskaavan viheralueet Kuntalaisen mielipiteet kartalle, yleiskaavan viheralueet Kuntien paikkatiedon hyvät käytänteet seminaari 12.5.2011 Tuusulan kunta Annalena Saarikivi Tuusulan yleiskaava 2040 luonnosvaihe on käynnissä

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaava nro 860700 Keski-Nikinmäen asemakaava ja asemakaavan muutos 002086 Suunnittelualue sijaitsee Nikinmäen kaupunginosassa,

Lisätiedot

Mielakan metsäilta

Mielakan metsäilta Mielakan metsäilta 19.4.2017 26.6.2017 Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä Kysely auki 30.4.2017 saakka osoitteessa www.kouvola.fi/taajamametsat 26.6.2017 Sanna Laukkanen 2 26.6.2017 Sanna Laukkanen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 245 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.11.2007 Nähtävillä oloaika: 16.11.-7.12.2007 Mielipide 1, 2 7.12.2007, dnro: YPA: 9937/611/2007 Lahtinen Nora, 2 kpl Mielipide

Lisätiedot

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti 1 Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti (vastauksia yhteensä 485 kpl) Vastaajien määrä, ikä ja sukupuoli Vastaajien ikä/sukupuoli

Lisätiedot

Tornio. Asemakaavan muutos Pirkkiön kaupunginosa Kortteli 58, tontit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Tornio. Asemakaavan muutos Pirkkiön kaupunginosa Kortteli 58, tontit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Tornio Asemakaavan muutos Pirkkiön kaupunginosa Kortteli 58, tontit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 19.09.2017 Tornion kaupunki Seitap

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAAVOITUS 2007 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Hirvaan

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA Maankäyttöpalvelut

MÄNTSÄLÄN KUNTA Maankäyttöpalvelut sivu 1(5) ASPELUNDIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 257 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia ja katualue. Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet

Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia ja katualue. Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet 1 (1) Asianumero 4737/10.02.03/2015 Aluenumero 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia 62028 ja katualue Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet Liittyy kaupunkisuunnittelujohtajan

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen. MRL 62 Päivämäärä Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen. MRL 62 Päivämäärä Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan 1 Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 Päivämäärä 7.4.2011 Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaava 850400, Jokivarsi 85. kaupunginosa, Kaupunkisuunnittelussa käynnistyy

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

JOENSUUN TÄYDENNYSRAKENTAMISOHJELMA KYSELYN TULOKSET

JOENSUUN TÄYDENNYSRAKENTAMISOHJELMA KYSELYN TULOKSET JOENSUUN TÄYDENNYSRAKENTAMISOHJELMA KYSELYN TULOKSET 13.10.2016 Lähtötiedot Vastauksia saatiin yhteensä 350 kappaletta Vastaajissa miehiä ja naisia suurin piirtein yhtä paljon Suurin osa vastaajista asukkaita,

Lisätiedot