Itä-Suomen aluesarjat 2015 TÄRKEITÄ ASIOITA ALUESARJAN KILPAILUMÄÄRÄYKSISTÄ, SÄÄNNÖISTÄ JA TURNAUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Itä-Suomen aluesarjat 2015 TÄRKEITÄ ASIOITA ALUESARJAN KILPAILUMÄÄRÄYKSISTÄ, SÄÄNNÖISTÄ JA TURNAUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ"

Transkriptio

1 Itä-Suomen aluesarjat 2015 TÄRKEITÄ ASIOITA ALUESARJAN KILPAILUMÄÄRÄYKSISTÄ, SÄÄNNÖISTÄ JA TURNAUSTEN JÄRJESTÄMISESTÄ

2 Kilpailumääräyksistä Otteluaika: C- ja D-junioreissa sekä E-poikien kilpasarjassa pelataan 4+4 (yksittäinen peli) tai 3+3 (turnauspelit). Jaksojen mennessä tasan mennään suoraan kotiutuslyöntikisaan E-tytöissä ja E-poikien pelisarjassa pelataan 1 tunti + tasoittava vuoropari tai yksittäiset ottelut 4 vrp. Ainostaan sijoituspeleissä pelataan varsinaisen otteluajan jälkeen tasatilanteessa kotiutuslyöntikilpailu. Sijoitusottelut pelataan 4 vrp peleinä. Ottelun ollessa 4 vrp:n jälkeen tasan mennään suoraan kotiutuslyöntikisaan G- ja F-junioreissa pelataan 3 vuoroparia.

3 Ottelukutsu Järjestävän seuran on lähetettävä vähintään 10 vrk ennen ottelupäivää turnauskutsu kaikille joukkueille (mielellään sähköpostilla) Vierailevien joukkueiden on sekaannusten välttämiseksi syytä kuitata, että kutsu on tullut perille ja olette tulossa turnaukseen. Ottelukutsumalli löytyy osoitteesta (aivan sivun alareunasta):

4 Ottelusiirrot Siirroista on AINA sovittava vastustajan/-jien kanssa viimeistään 10 vrk ennen peliä / turnausta. Siirroista on AINA ilmoitettava Sähköpostilla: tai tekstiviestillä: Ottelusiirrosta ilmoittaa siirtoa halunnut joukkue ja otteluiden perumisesta ilmoittaa turnauksen järjestäjä. Otteluluovutuksia ei sallita, vaan kaikki ottelut tulee pelata määräaikaan (=sarjan loppuun) mennessä. Ottelun luovuttaminen tarkoittaa joukkueen sulkemista pois sarjasta. Sarjasta poissuljetun joukkueen ottelut mitätöidään. Joukkue määrätään maksamaan sarjaelimen päättämä luopumissakko sekä voidaan määrätä korvaamaan luopumisesta aiheutuneet kulut kilpailupäällikön päätöksellä.

5 20 juoksun sääntö Ottelu tai jakso keskeytetään, kun on pelattu vähintään 2 vrp ja jos toinen johtaa tasoittavalla vuorolla ottelua tai jaksoa 20 juoksulla. Jos joukkueet niin haluavat, niin ottelua voidaan jatkaa, mutta juoksuja ei merkitä enää pöytäkirjaan

6 Tuomarit ja pöytäkirja Ottelussa on oltava vähintään 2 kortillista tuomaria (pelituomari ja syöttötuomari) (mielellään kaikki) Joukkueiden on kiinnitettävä huomiota pelinjohtajien ja pelaajien hyvään käytökseen tuomareita kohtaan (erityisesti nuorisotuomareita kohtaan) Otteluista pidetään yksinkertaista pöytäkirjaa Pöytäkirjat postitettava Itä-Suomen aluetoimistolle ottelun tai turnauksen jälkeen (os. PPL/itäinen alue, Isoharjantie 6, Siilinjärvi)

7 Tulospalvelu Kotijoukkue tai turnauksen järjestäjä on velvollinen ilmoittamaan kaikkien otteluiden lopputulokset netin kautta tulospalveluohjelmaan ottelu / turnauspäivän aikana. Tulospalvelu on osoitteessa: Joukkueille on sähköpostitse lähetetty erilliset tulospalveluohjeet

8 Pelaajien peluuttaminen eri joukkueissa Jos samasta seurasta on kaksi tai useampia joukkueita samassa sarjassa, niin maximissaan neljää pelaajaa voi lainata seuran toisesta joukkueesta, mikäli oman joukkueen pelaajia ei ole riittävästi (kahtatoista) Mikäli seuralla on joukkueita samassa sarjassa enemmän kuin yksi, niin joukkueen tulee etukäteen lähettää nimilista oman joukkueen pelaajista aluetoimistolle (tästä joukkueille on lähetetty erilliset ohjeet) Säännön henki on siis sellainen, että parhaita pelaajia ei pyöritetä pelaamassa joukkueesta toiseen, vaan joukkuetta täydennetään toisesta oman seuran joukkueesta vain, mikäli oman joukkueen pelaajia ei ole riittävästi. Ja silloinkin kierrätysperiaatteella, jotta lisäpelejä tulee mahdollisimman monelle eri pelaajalle. Joukkueiden on huomioitava se, että jos kahden eri joukkueen turnaukset pelataan sama päivänä, niin riittävän pelaajamäärän takaamiseksi joukkueita pitää täydentää nuoremmista ikäluokista.

9 Mikäli peluuttamisessa havaitaan rikkomuksia, niin rikkomuksen tehnyt joukkue tuomitaan ottelu hävinneeksi aikapelissä 0-1 ja jaksopelissä 0-2 (0-1, 0-1) Ottelupöytäkirjaan tulee aina tehdä merkintä niin lainapelaajista (merkitään pelaajan nimen jälkeen L) kuin joukkueen alaikäisistäkin pelaajista (merkitään pelaajan nimen jälkeen A) Nuorempien peluuttamisessa vanhempien ikäluokassa ei ole mitään rajoituksia

10 Yli-ikäisten peluuttaminen - Yli-ikäisten käyttö joukkueessa on mahdollista, jos se on välttämätöntä joukkueen kokoon saamiseksi tai pelaajan pelipaikan takaamiseksi (=ei ole muuta joukkuetta missä voisi pelata) - Yli-ikäisten peluuttamiselle on anottava lupa aluetoimistolta ennen sarjan alkua tai viimeistään 1.6 mennessä. Kilpailutiimi tekee päätökset luvista ja tiedottaa niistä joukkueita. - Mikäli joukkueessa pelaa yli-ikäisiä pelaajia ja joukkue sijoittuu runkosarjassa sijoille 1-4, sillä ei ole oikeutta osallistua mitaliturnaukseen, vaan se vaihtaa paikkaa ensimmäisenä mitaliturnauksesta pudonneen joukkueen kanssa. - Sarjoissa, joissa pelataan erikseen kilpa ja pelisarjat, yli-ikäisiä pelaajia ei saa kilpasarjassa pelata.

11 Lisenssit (=pelaajaluvat) Jokaisella pelaajalla tulee olla PPL:n lisenssi (Pelaaja voi ottaa myös vakuutuksettoman luvan, mikäli hänen oma henkilökohtainen vakuutus on voimassa pesäpallon kilpailutoiminnassa) Lisenssi on voimassa vasta kun se on maksettu. Vakuutus tulee voimaan 1.4 mikäli maksu on suoritettu huhtikuun aikana. Myöhemmin maksettaessa vakuutus astuu voimaan maksupäivänä klo Vakuutus päättyy Kaikki lisenssit tulee hoitaa sähköisesti pesisnetin lupapalvelun kautta osoitteessa: Sivuilta löytyy myös kaikki tarvittava ohjeistus.

12 Joukkueenjohtajalla tai vastaavalla henkilöllä on vastuu, että pelaajien lisenssit ovat kunnossa. Hän on myös velvollinen esittämään tuomaristolle alkupuhuttelun aikana joukkueensa lisenssiluettelon. Ellei joukkueella ole esittää lisenssejä, tuomari merkitsee puutteet pöytäkirjaan. => Sarjaa johtava elin tarkistaa puuttuvat tiedot. Vastuu pelaajaluvan valvomisesta on pelituomarilla ja esittämisestä joukkueenjohtajalla. Seurakohtaiset lupaluettelot ovat saatavissa pesisnetin kautta => joukkueen johtajan voi saada listan tulostettua tunnuksilla: käyttäjänimi: pesis456, salasana: koppari => esittäkää tuomarille seurakohtainen luettelo, jossa on merkitty oman joukkueenne pelaajat.

13 Seurasiirto Seurasiirrot tulee tehdä KAIKISTA pelaajista ennen ensimmäistä ottelua, jos he edustavat tänä vuonna eri seuraa kuin mitä he edellisen kerran pelatessaan edustivat. Viimeinen mahdollinen siirtopäivä on 30.5 eli mahdolliset seurasiirrot on tehtävä 1.6 mennessä Pelaaja kuuluu siihen joukkueeseen, missä hän pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa (pois lukien joukkueet, joilla on kaksi joukkuetta samassa ikäluokassa, he nimeävät joukkueet etukäteen ennen ensimmäistä peliä ja ilmoittavat ne aluetoimistolle) Aluesarjan seurasiirtolomakkeet löytyvät osoitteesta (aivan sivun alareunasta):

14 Pelisäännöistä C- ja D-ikäisissä sekä E-poikien kilpasarjassa pelataan normaalilla säännöillä E-tyttöjen ja E-poikien pelisarjassa pelataan valtakunnallisten leirien pelisarjasäännöillä (kts. seur. dia) F-ikäisten sarjoissa pelataan Naperosäännöillä. (lähetetty erikseen) Kauden päätteeksi olevat mitaliottelut ja lopputurnaukset pelataan valtakunnallisten leirien kilpasarjasäännöillä eli normaalien pelisääntöjen mukaan.

15 E-tyttöjen ja E-poikien pelisarjan poikkeussäännöt normaali sääntöihin E-tyttöjen ja E-poikien pelisarjassa (ja F-ikäisissä) vuorovaihto tapahtuu, kun: kolme sisäpelaajaa on palanut ja joukkueen kaikki pelaajat ovat käyneet vähintään kerran lyöntivuorossa tai vajaa joukkue on käyttänyt yhtä monta lyöntivuoroa kuin vastustajalla on pelaajia. Kaikki lyöntivuoroiset pelaajat ovat olleet kaksi kertaa lyöntivuorossa tai vajaa joukkue on käyttänyt yhtä monta lyöntivuoroa kuin vastustajalla olisi mahdollisuus käyttää kahden lyöntikierroksen aikana. Jokaisen jokeripelaajan on käytävä lyömässä ennen kuin vuoron aloittanut sisäpelaaja tulee samassa vuorossa toistamiseen lyöntivuoroon. Pelaajat huutavat väärät. Mikäli pelinjohtaja huutaa väärän, huomauttaa tuomari häntä. Toistuvasta huutamisesta tuomitaan tekninen palo.

16 E-tyttöjen ja E-poikien pelisarjan poikkeussäännöt normaali sääntöihin E-poikien pelisarjassa ja E-tyttöjen sarjassa ulkopeliä saavat hillitysti johtaa kenttäpuolelta molemmat pelinjohtajat; toinen etukentän 2- puolelta ja toinen takakentän 3-puolelta. He eivät kuitenkaan saa oleskella varsinaisella pelialueella eivätkä pesien tai tuomariston välittömässä läheisyydessä. Tuomarilla on oikeus poistaa pesien läheisyyteen sijoittuneet ns. lähettäjät ja muut ylimääräiset peliin osallistuvat henkilöt kentältä.

17 Ottelu ja turnausjärjestelyistä Kenttien (+mahdolliset rajojen piirtämiset), tuomareiden, kirjureiden, suihkujen, yms. varaukset Päivän aikataulun laatiminen (pitkämatkalaisilla pelit alettava myöhemmin. Katsokaa, että vierasjoukkueilla lähtöaika on kohtuullinen lasten ikä huomioiden. Kutsut ajoissa kaikille joukkueille! => jos F/G-ikäisen sarjoissa joku joukkue peruu, niin halutessanne kysykää sarjan muita joukkueita pelaamaan. Pyrkikää järjestämään niin hyvä turnaus, kuin mahdollista! Muista pelipallot, palkinnot, tuomarilaikat, tulostaulut, mahdollinen buffetin järjestäminen, yms. Vierasjoukkueiden vastaanottaminen, ohjaaminen pukukoppeihin, yms. Turnauksen jälkeen vierasjoukkueiden ohjaaminen suihkutiloihin ja tilojen sulkemiset ja varusteiden kerääminen kentältä. Seurakohtaiset lisenssilistat oltava mukana jokaisella pelimatkalla. Tulosten ilmoittaminen netin kautta ja pöytäkirjojen lähettäminen. Lisää ohjeita kilpailukalenterissa.

18 Sarjamaksuun sisältyvät palvelut Itä Suomen pesäpallokalenterin (2 kpl / joukkue) Tulospalvelujärjestelmä: Palkinnot F-ikäisten sarjojen kaikille joukkueille muistomitalit (15 kpl) C-, D ja E-ikäisten sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla (17 kpl). Mahdolliset lisämitalit laskutetaan erikseen. Sarjaohjelmien tekemiseen, tiedotukseen ja toimistopalveluihin liittyvät kulut

19 Ohjeet F-ikäisten sarjaan Pöytäkirjaan voi merkitä vain 12 pelaajaa Lyöntijärjestys arvotaan AINA! Lukekaa Naperosäännöt (lähetetty erillisenä liitteenä)

20 Reilu Peli Pelaajien ja joukkueen johdon tulee noudattaa ottelutapahtumassa Reilun Pelin periaatteita. Tuomaristoa, toimitsijoita ja yleisöä kohtaan joukkueen jäsenten tulee käyttäytyä asiallisesti! Mikäli ottelutapahtumaan tai ottelusiirtoihin liittyvissä asioissa ilmenee epäselvyyksiä, niin ilmoittakaa niistä sähköpostilla aluetoimistolle viipymättä => vain näin voidaan puuttua asioihin ajoissa ja saada muutosta aikaiseksi.

21 Pesäpalloliiton itäisen alueen toimisto: Aluejohtaja: Pirjo Mäkelä puh PPL/ Itäinen alue Isoharjantie Siilinjärvi

Muutokset aikaisempaan sääntökirjaan nähden on merkitty kyseisen kappaleen laidoissa olevilla viivoilla.

Muutokset aikaisempaan sääntökirjaan nähden on merkitty kyseisen kappaleen laidoissa olevilla viivoilla. SUOMEN RINGETTELIITTO RY KILPAILUSÄÄNNÖT 2011-2012 JOHDANTO Tästä kirjasta löytyvät ringeten viralliset kilpailusäännöt, joita tulee noudattaa kaikessa kilpailutoiminnassa Suomessa. Muut kilpailuihin liittyvät

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA 1.5.2015 30.4.2016 rev.1 1 Sisällysluettelo: 1 ETELÄ-SUOMEN ALUEEN YHTEYSTIEDOT... 3 2 KURINPITORYHMÄ... 3 3 SARJOIHIN ILMOITTAUTUMINEN...

Lisätiedot

PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2015

PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2015 PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2015 1 Määräysten sisältö 1. Piirin sarjoissa noudatetaan pääsääntöisesti Suomen Palloliiton kilpailusääntöjä, joiden alaisuudessa toimivat kaikki jalkapallon kilpailutoimintaan

Lisätiedot

Naperoleiri Lappenrannassa 15.-18.7.2014

Naperoleiri Lappenrannassa 15.-18.7.2014 Naperoleiri Lappenrannassa 15.-18.7.2014 Infolehti 1 Heli Pukki???? Isoille elämänsankareille IDERI ja pienille Luovaa LAHJAILOA tilausakvarelleja LAHJAkirjoja onnittelukortteja sisustustauluja Kurkkaa

Lisätiedot

Kirjuriohjeet, Pieni ottelupöytäkirja

Kirjuriohjeet, Pieni ottelupöytäkirja Kirjuriohjeet, 2007 Kirjuriohjeet, pieni ottelupöytäkirja Tässä kirjuriohjeessa selostetaan miten Pohjois-Suomen Pesis ry:n aluesarjan pesäpallon pientä ottelupöytäkirjaa täytetään ja merkinnät siihen

Lisätiedot

Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012

Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012 Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012 Pesäpalloväki, taas nähdään arkaudessa Meillä Suurleirin järjestelijöillä on jälleen iso ilo kutsua pelaajat, valmentajat, tuomarit, lasten vanhemmat ja kaikki

Lisätiedot

PELISÄÄNNÖT, PESÄPALLON PERUSTEOS

PELISÄÄNNÖT, PESÄPALLON PERUSTEOS PELISÄÄNNÖT, PESÄPALLON PERUSTEOS Pesäpallo on Suomen kansallispeli ja pelisäännöt sen yleinen perusta. Pesäpallon pelisääntöjä täydentää Pesäpallotuomarin ohjekirja, jossa on esimerkkejä sääntökohtien

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS Touhun Pojat Lauttasaari ry JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Touhun Pojat Lauttasaari ry. (ToPoLa)... 2 1.1 Yleistä... 2 1.2 Harjoituspaikat... 2 1.3 ToPoLan hallitus

Lisätiedot

Nuorisoleirin infolehti

Nuorisoleirin infolehti Nuorisoleirin infolehti Nuorisoleirin leirilehden sisällysluettelo Leirin suojelijan, Seinäjoen kaupunginjohtajan ja leirin johtajan tervehdys 1. Joukkueen leirin aikaisen yhdyshenkilön yhteystietojen

Lisätiedot

B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä.

B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä. B-D12 ERILLISMÄÄRÄYS 2013 Muilta osin mitä tässä asiakirjassa määritellään, noudatetaan Palloliiton sääntöjä, kilpailu- ja rangaistusmääräyksiä. Punaisella merkitty muutokset edelliseen vuoteen! HUOM!

Lisätiedot

Suomen Tennisliitto [KILPAILUMÄÄRÄYKSET]

Suomen Tennisliitto [KILPAILUMÄÄRÄYKSET] 2013 Suomen Tennisliitto [KILPAILUMÄÄRÄYKSET] 0 Sisällys 1 JOHDANTO... 1 2 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET... 2 2.1 KILPAILULUPA... 2 2.2 KILPAILUJEN JOHTO... 2 2.3 KILPAILUJEN IKÄ- JA TASOLUOKITUS... 3 2.4

Lisätiedot

Kilpailumääräykset 8.5.2013

Kilpailumääräykset 8.5.2013 Kilpailumääräykset 8.5.2013 Sisällys 1 JOHDANTO... 1 2 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET... 2 2.1 KILPAILULUPA... 2 2.2 KILPAILUJEN JOHTO... 2 2.3 KILPAILUJEN IKÄ- JA TASOLUOKITUS... 3 2.4 KILPAILULUPIEN ANOMINEN

Lisätiedot

HTI INFOLE S U U R L E I R I LOIMAA-PÖYTYÄ 27.6.-2.7.2014

HTI INFOLE S U U R L E I R I LOIMAA-PÖYTYÄ 27.6.-2.7.2014 INFOLEHTI SUURLEIRI S U U R L E I R I LOIMAA-PÖYTYÄ 27.6.-2.7.2014 Tomi Björck, keittiömestari Fileepihviduo Kätevässä ämpäripakkauksessa erikseen pakattuina Karamelli- ja Sinappi-BBQ -marinoituja ulkofileepihvejä.

Lisätiedot

Kilpailumääräykset 1.1.2014

Kilpailumääräykset 1.1.2014 Kilpailumääräykset 1.1.2014 Hyväksytty Judoliiton hallituksen kokouksessa 1.12.2013 1. Kilpailun järjestämistä koskevat määräykset Sääntöjen velvoittavuus Suomen Judoliiton (liitto) jäsenseurojen tulee

Lisätiedot

Nuorisoleirin infolehti

Nuorisoleirin infolehti Nuorisoleirin infolehti 1 Nuorisoleirin infolehden sisällysluettelo Nuorisoleirin infolehden sisällysluettelo... 2 1. Joukkueen leirin aikaisen yhteyshenkilön yhteystietojen ilmoittaminen... 5 2. Saapuminen

Lisätiedot

EROTUOMARIN TIETOSIVUT 2015

EROTUOMARIN TIETOSIVUT 2015 EROTUOMARIN TIETOSIVUT 2015 KESKI-SUOMEN EROTUOMARIKERHO RY www.ksetk.fi Sisällys KERHON HALLITUS 2015...2 PIIRI, KERHO, LIITTO?...3 PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2015...5 SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015. 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4

SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015. 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4 sivu 1 SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015 Suomen Salibandyliitto ry 2014 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4 2. EETTISET PERIAATTEET 9 Reilun pelin periaate 5 10 Vastuullinen taloudenpito 5

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRIN ERILLISMÄÄRÄYKSET JA OHJEET PIIRIN FUTSAL SARJOIHIN KAUDELLA 2014 2015

SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRIN ERILLISMÄÄRÄYKSET JA OHJEET PIIRIN FUTSAL SARJOIHIN KAUDELLA 2014 2015 SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRIN ERILLISMÄÄRÄYKSET JA OHJEET PIIRIN FUTSAL SARJOIHIN KAUDELLA 2014 2015 Määräysten sisältö Sarjoissa noudatetaan SPL:n Futsal sääntöjä ja -kilpailumääräyksiä muilta

Lisätiedot

EROTUOMARIN TIETOSIVUT 2014

EROTUOMARIN TIETOSIVUT 2014 EROTUOMARIN TIETOSIVUT 2014 KESKI-SUOMEN EROTUOMARIKERHO RY www.ksetk.fi Sisällys KERHON HALLITUS 2014...2 PIIRI, KERHO, LIITTO?...3 PIIRIN SARJOJEN ERILLISMÄÄRÄYKSET 2014...5 SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN

Lisätiedot

Ohjeet joukkueille kaudelle 2015-2016

Ohjeet joukkueille kaudelle 2015-2016 Ohjeet joukkueille kaudelle 2015-2016 1 RAISION LOIMU JUNIORIT, FINLAND Montiskalankatu 7 Raisio, Finland - www.loimujunnut.fi - 2 1. Joukkueenjohtajan muistilista sivu 3 1.1 Jäsenmaksut sivu 3 1.2 Toimikausi

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS Joukkueenjohtajan koulutusmateriaali Suomen Käsipalloliitto 25.9.2012 Sisällys Johdanto 3 1 Käsipallo Suomessa... 4 1.1 Seurat... 4 1.2 Suomen Käsipalloliitto (SKPL)... 4 1.3 Suomen

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015-2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISMÄÄRÄYKSET 1.1. Sitoutuminen 1.2. IIHF:n säännöt 1.3. Kilpailusäännöistä poikkeaminen 2. EETTISET JA TALOUDELLISET MÄÄRÄYKSET 2.1.

Lisätiedot

Ohjeet joukkueille. Raision Loimu Juniorit. kaudelle 2014-2015

Ohjeet joukkueille. Raision Loimu Juniorit. kaudelle 2014-2015 Ohjeet joukkueille kaudelle 2014-2015 Raision Loimu Juniorit Montiskalankatu 7 Raisio, Finland - www.loimujunnut.fi - 1 1. Joukkueenjohtajan muistilista sivu 3 1.1 Jäsenmaksut sivu 3 1.2 Toimikausi sivu

Lisätiedot

Soveltamisohjeella liittohallitus voi täydentää epäselvissä tai tulkinnanvaraisissa kohdissa kilpailusääntöjä.

Soveltamisohjeella liittohallitus voi täydentää epäselvissä tai tulkinnanvaraisissa kohdissa kilpailusääntöjä. KILPAILUSÄÄNNÖT (liittovaltuuston hyväksymät 9.5.2015) 1 luku - YLEISTÄ 1 Kilpailusääntöjen soveltamisala ja hyväksyminen Kilpailusääntöjä sovelletaan Suomen Koripalloliitto ry:n ja siihen kuuluvien seurojen

Lisätiedot

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY KILPAILU- JA PELISÄÄNNÖT 1(34) FINLANDS BANGOLFFÖRBUND RF RATAGOLFIN KILPAILU- JA PELISÄÄNNÖT SISÄLTÖ

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY KILPAILU- JA PELISÄÄNNÖT 1(34) FINLANDS BANGOLFFÖRBUND RF RATAGOLFIN KILPAILU- JA PELISÄÄNNÖT SISÄLTÖ SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY KILPAILU- JA PELISÄÄNNÖT 1(34) RATAGOLFIN KILPAILU- JA PELISÄÄNNÖT SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 4 1.1 SOVELTAMISALA... 4 1.2 SÄÄNTÖJEN NOUDATTAMINEN... 4 1.3 SOPUPELI... 4 1.4 VOIMASSAOLOAIKA...

Lisätiedot

Soveltamisohjeella liittohallitus voi täydentää epäselvissä tai tulkinnanvaraisissa kohdissa kilpailusääntöjä.

Soveltamisohjeella liittohallitus voi täydentää epäselvissä tai tulkinnanvaraisissa kohdissa kilpailusääntöjä. KILPAILUSÄÄNNÖT liittovaltuuston hyväksymät 4.5.2013 1 luku - YLEISTÄ 1 Kilpailusääntöjen soveltamisala ja hyväksyminen Kilpailusääntöjä sovelletaan Suomen koripalloliitto ry:n ja siihen kuuluvien seurojen

Lisätiedot

****************************** ****************************** ******************************

****************************** ****************************** ****************************** ****************************** 2015 ****************************** ****************************** SPL:n Itä-Suomen piirin tietopaketti palloliitto.fi/ita-suomi SUOMEN PALLOLIITON ITÄ-SUOMEN PIIRIN TIETOPAKETTI

Lisätiedot

KORISLIIGA MANUAALI Päivitetty 15.11.2013

KORISLIIGA MANUAALI Päivitetty 15.11.2013 2/19 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOUKKUEEN JÄSENET 2 OTTELUTAPAHTUMAT 3 PELIASUT 4 OTTELUTAPAHTUMAN ORGANISAATIO 5 OTTELUTAPAHTUMAN AIKATAULU 6 MUUT OTTELUJÄRJESTELYT 7 JOUKKUEEN JÄSENTEN ESIINTYMINEN 8 MAINOKSET

Lisätiedot

BUMASKA 2014. Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan käsikirja - sisältäen erotuomareiden ja joukkueiden yhteystiedot

BUMASKA 2014. Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan käsikirja - sisältäen erotuomareiden ja joukkueiden yhteystiedot BUMASKA 2014 Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan käsikirja - sisältäen erotuomareiden ja joukkueiden yhteystiedot [2] SPL KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI RY BUMASKA KILPAILU- ja EROTUOMARITOIMINNAN KÄSIKIRJA 2014 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot