KANNELTALON GALLERIA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "23. 9. 2. 10.2015 KANNELTALON GALLERIA"

Transkriptio

1 tunes M U S I I K K I K U V A T A I T E E S S A KANNELTALON GALLERIA

2 TABULALANDIN YKSIVUOTISJUHLANÄYTTELY Kuinka silmälle näkymätön musiikki ja korvin kuulumaton kuvataide kommunikoivat? Ovatko musiikki ja kuvataide lopulta vain saman asian eri ilmaisumuotoja? Verkkogalleria Tabulalandin yksivuotisnäyttelyyn on valikoitu otos musiikki vaikutteisia maalauksia ja piirroksia, valokuvaa sekä levynkansioriginaaleja 21 taiteilijalta. Ryhmänäyttelyn taiteilijat ovat intohimoisia musiikin kuluttajia ja ammattimaisia muusikoita. Heidän kuvataiteessaan musiikki on läsnä jo tekoprosessissa: se soi työskentelyn taustalla, heittää sanoituksia suoraan kankaalle tai asettaa teoksen juuri oikeaan viitekehykseen. Tabula Tunes -näyttely kurkottaa kuvan ohi ja pohtii musiikkiteemoja teosten takana. Nupit kaakkoon! MIKÄ ON TABULALAND? Tabulaland perustettiin tuomaan nykytaidetta sinne missä ihmisetkin ovat: tapahtumiin, keikoille ja verkkoon. Aina avoinna oleva verkkogalleria ja taidekauppa tarjoaa taiteilijoille myös uudenlaisen kanavan myydä teoksiaan. Tämä näyttely ja paljon muutakin löytyy osoitteesta

3 TAITEILIJAT JYRKI RIEKKI Kansainvälisesti menestynyt on tunnettu erityisesti suurikokoisista, elinvoimaisista maalauksistaan. Taiteen moniottelija on tehnyt kuvataiteen lisäksi näyttämöteoksia, performanssia, installaatioita ja musiikkia. Näyttelyssä on esillä kokoelma Riekin energisiä, villejä ja katsojaa kosiskelemattomia piirroksia. Yksityiskohtia pursuavat teokset on toteutettu tussilla, akryylimaaleilla ja vesivärillä. Niitä ovat inspiroineet muunmuassa Riekin oma bändi Then Came Bronson, Mirel Wagner, Jefferson Airplane ja Roky Erickson. NICOLE WILLIS Harva tietää brooklyniläissyntyisen, sittemmin helsinkiläistyneen laulaja Nicole Willisin olevan varsinaiselta ammatiltaan kuvataiteilija. Lahden Muotoiluinstituutissa ja London Metropolitan Universityssä maalausta opiskellut Willis maalaa usein teoksensa valokuvan pohjalta. Baby Steps kuvaa brittiyhtye Babyshamblesin keikkaa. VILLE VUORENMAA Turun taideakatemiasta kuvataiteilijaksi valmistunut Ville Vuorenmaa tunnetaan myös Sur- Rur -yhtyeen laulaja-kitaristina ja sooloprojektistaan Pelkkä Väliviiva. Vuorenmaan piirrokset sivuavat toisinaan muusikon elämää. Niitä on tehty eron kourissa, hyvästejä jättäessä ja matkalla treeneihin. Näyttelyssä nähdään Velvet Undergroundista tuttu Nico fiktiivisessä keikkatilanteessa. Hänet on piirretty esittämään The Doors -yhtyeen kappaletta The End italialaisilla festivaaleilla vuonna 1986.

4 FABU PIRES Fabu Pires on brasilialainen, sittemmin helsinkiläistynyt kuvataiteilija ja graafikko, jonka töissä yhdistyvät usein yllättävät kuvakollaasit, rosoiset maalipinnat ja tarkka piirrosjälki. Pires on intohimoinen skeittari, ja vaikutteet katutaiteesta ja graffitista näkyvät myös hänen teoksissaan. Vuonna 2005 Brasiliasta Suomeen muuttaneen Piresin teoksia on nähty yksityis- ja yhteisnäyttelyissä mm. Helsinki Mobile Museum of Modern Art -tilassa, Ars Kärsämäki -näyttelyssä sekä Bela Biennialissa Brasilian Rio de Janeirossa. SAMI VILJANTO Kuvittajan ja graafisen suunnittelijan Sami Viljannon teoksen aiheena on Rantarock Se oli festivaali, jonka harvat muistavat ja vielä harvemmat haluavat muistaa. Tilaisuudesta on kuitenkin jäänyt jäljelle YouTubessa pyörivä videoklippi, jossa Sacha Remling haastattelee Scooteria MoonTV:n lähetykseen. Tämä teos on tuon videopätkän inspiroima. REIJO KÄRKKÄINEN Reijo Kärkkäinen on kuopiolainen kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä. Taideteollisen korkeakoulun graafisen suunnittelun laitokselta valmistuneelle Kärkkäiselle on ominaista tehdä kuvaa ja tekstiä yhdisteleviä teoksia, jotka sovittavat yhteen yllättäviä elementtejä tajunnanvirtamaisella intuitiolla. Kärkkäisen teoksia on mm. Amos Andersonin ja Wäinö Aaltosen taidemuseoiden kokoelmissa. Näyttelyn teokset viittaavat mm. Elvikseen (Don t Be Cruel, Don t Step On My Blue Suede Shoes) ja Clashiin (Career Opportunities). Woodstock-teos on Kärkkäisen omakuva: Jos olisin käynyt Woodstockissa ja jäänyt henkiin. JOONAS RINTA-KANTO Fok_It-sarjakuvastaan tunnetun Joonas Rinta-Kannon piirros kuvaa Nick Cavea ja tämän kappaletta Deanna. Inspiraatio kuvaan syntyi vuonna Caven keikalla Flow-festivaalilla, jolloin Rinta-Kanto näki artistin ensimmäistä kertaa livenä. (Suuria tunteita Nick Cavea kohtaan omaa myös Tabulalandin taiteilija Hanna Perälä, joka samaiselle Flow-keikalle maalasi teoksen varta vasten Caven takahuoneeseen. Lue koko haastattelu Tabulazine2 -lehdestä.)

5 MATTI SAMPELA Matti Sampelan Katusoittaja -teos pohtii musiikin arvostusta eri konteksteissa. Esimerkiksi Grammy-palkitun Erykah Badun esinnyttyä katumuusikkona saldoksi jäi vaatimattomat 3,60 dollaria. Vuonna 1976 Neil Young oli matkustanut Glasgow hun esiintymään arvostetussa Apollo Theatressa. Ennen illan keikkaa Young esiintyi banjoineen kadulla vain aniharva ohikulkija pysähtyi kuuntelemaan. Akryylimaalaus on toteutettu pleksille ikään kuin väärin päin maalaten. Päällimmäisenä näkyvä kerros maalataan ensin, ja muut yksitellen sen jälkeen. Nurinkurinen, haastava tekniikka ei anna juurikaan varaa korjailulle. KALEVI HELVETTI Kalevi Helvetti tunnetaan paremmin nimellä Pertti Kurikka. Suomea Euroviisuissakin edustanut Pertti Kurikan Nimipäivät on keikkaillut Suomen lisäksi myös Englannissa, Saksassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Kurikan synkkä sivupersoona, vampyyriasuun pukeutuva Kalevi Helvetti tekee kuvataidetta. Hän on julkaissut myös kasetin sekä runoutta ja piirroksia sisältävän kirjan. NOORA ISOESKELI Noora Isoeskelille musiikki on aina ollut tärkeä osa elämää. Hän on kirjoittanut juttuja edesmenneeseen musiikkilehti Sueen ja tehnyt DJ-keikkoja nimellä Miinustyttö. Noora Isoeskelin Elvis-teokset ovat osa hänen 100 yritystä piirtää Elvis -teossarjaansa. Sata yritystä -sarjojen tarkoituksena on aina ollut tavoittaa jotakin minulle tuntemattomasta henkilöstä. Se on mielikuvan työstämistä persoonasta, jota lähelle en pääse, mutta joka on läsnä elokuvien, musiikin tai kuvien kautta. PETRI ALA-MAUNUS Suomen Taideyhdistyksen William Thuring -palkinnon saaneen Ala-Maunuksen teoksia löytyy Amos Andersonin taidemuseon, nykytaiteen museo Kiasman, Zabludowicz Collectionin sekä Suomen valtion taidekokoelmista. Tabula Tunesissa nähtävät Ala-Maunuksen työt ovat olleet aiemmin esillä Kiasman Thank You for the Music -näyttelyssä.

6 SAARA SALMI Valokuvataiteilija Saara Salmi on tunnettu neoviktoriaanisesta valokuvaprojektistaan Atelieri O.Haapala, jota hän tekee yhdessä puolisonsa, valokuvaaja Marco Melanderin kanssa. Näyttelyssä olevan Salmen teoksen musta kaninkorvainen nainen on saanut inspiraationsa Billie Holidaylta. Teos on kuvitusta Liisa ja Kani -sadun kirjoittamattomaan versioon, jossa heillä on romanssi. VILLE PIRINEN Näyttelyssä nähdään Ville Pirisen originaalipiirrokset Steel Mammoth -yhtyeen levynkansiin. Bändissä soittivat Garfield Steel -nimellä esiintyneen Pirisen lisäksi myös Warbus (Ilkka Vekka), Juicyfier (Jussi Lehtisalo), Rema 7000 (Anssi Kasitonni) ja Masterator (Samae Koskinen). Levynkansikolmikossa on nähtävissä hajoaminen, ja siinä voi nähdä viittauksia niin Schjerfbeckin kuuluun omakuvasarjaan kuin myös Vesa-Matti Loirin Leino-levyjen kansikuviin. Näyttelyssä nähdään Piriseltä myös klassisen musiikin merkkiteoksiin keskittyvä teossarja. KATRI SIPILÄINEN Kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä Katri Sipiläisen teoksen skeittaritytön paidassa lukee Olimpia Splendid. Se on Sipiläisen oma bändi, joka esiintyy myös Kanneltalolla Serigrafiana toteutettu hopeanhohtoinen sarjakuva on osa signeerattua ja numeroitua sarjaa, joka on tehty osaksi Kutikuti-kollektiivin kymmenvuotisjuhlanäyttelyä. JIMI TENOR Muusikkona tunnettu Jimi Tenor tekee taidetta myös lyhytelokuvien ja valokuvan keinoin. Näyttelyn teos esittää newyorkilaista burleskitaiteilija Otteria Kanneltalolla on mahdollista nähdä Tenorin uusi yhtye Tenors of Kalma. Säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor ja Kalle Kalima ovat soittaneet yhdessä kymmenisen vuotta Kabu Kabu -yhtyeessä. Trion täydentää Suomen kysytyimpiin rumpaleihin lukeutuva Joonas Riippa.

7 TOMMI MUSTURI Voimakkaita värimaailmoja ja riehakkaita yksityiskohtia pursuilevista teoksista tunnettu Tommi Musturi on paitsi kuvataiteilija, myös sarjakuvapiirtäjä. Kutikuti-kollektiiviin kuuluva Musturi toimii aktiivisesti taidesarjakuvaan keskittyneen Huuda Huuda -kustantamonsa parissa. Sarjakuvaskenen suurimmalla tunnustuksella, Puupäähatulla, palkitun tekijän omia albumeita on julkaistu useissa maissa, ja hän on pitänyt näyttelyitä mm. Belgiassa, Itävallassa, Portugalissa, Ranskassa ja New Yorkissa. Musturin töitä on niin Tampereen nykytaiteen museon kuin Kiasmankin kokoelmissa. Näyttelyssä Musturilla on teos No Oxygene. Teos viittaa Jean Michel Jarren Oxygene-levyn kanteen. Se kuuluu Future-teossarjaan, josta ilmestyy tulevaisuudessa kirja. ANSSI KASITONNI Anssi Kasitonni on palkittu kuvataiteilija, joka ei ole jämähtänyt yhteen tyyliin tai tekniikkaan. Grafiikkaa, kollaaseja, installaatioita, pahviveistoksia ja lyhytelokuvia tehtailevan sahalahtelaisen taide pursuaa popkulttuuriviittauksia ja huumoria. Kasitonni on myös julkaissut useita levyjä, joista viimeisimmät yhdessä taiteilijapuolisonsa Maria Stereon kanssa. Stereo 8000 esiintyy kanneltalolla Näyttelyssä on Kasitonnin lentikulaariprinttejä, jotka heräävät eloon katsomiskulmaa vaihtamalla. MARIA STEREO Maria Stereo tunnetaan kitsch-vaikutteisista, fani- ja tyttökulttuuria yhdistelevistä teoksistaan. Lukuisia yksityisnäyttelyitä pitäneen Stereon teoksia on ollut esillä Kiasmassa ja erilaisissa näyttelyissä ulkomailla. Stereo tekee myös musiikkia ja esiintyy Anssi Kasitonnin kanssa Stereo duona, ja heidät on mahdollista nähdä keikalla Kanneltalolla Näyttelyssä nähdään Stereolta Kiss-aiheinen piirros.

8 JYRKI NISSINEN Tuottelias Jyrki Nissinen tekee taidetta monin eri tavoin. Hän piirtää ja käsikirjoittaa sarjakuvia, maalaa akvarellein ja akryylein, valokuvaa, tekee installaatioita ja soittaa bändeissä. Sarjakuvistaan Borgtron ja Auttaja Hai tunnettu Nissinen on myös opettanut sarjakuvaa eri taidekouluissa. Limingassa ja Turun Taideakatemiassa opiskellut Nissinen on pitänyt useita näyttelyitä. Jyrki Nissinen on esiintyy Kanneltalolla yhtyeensä Jyrki Nissinen ja Isotissinen kanssa JAN ANDERZÉN Kuvataiteilija Jan Anderzén tuo taiteeseensa kokeellisesta musiikistaan tuttua sähköistä energiaa. Yhtyeistään Kemialliset Ystävät ja Tomutonttu tunnetun Anderzénin värikkäät teokset liikkuvat figuratiivisen ja abstraktin rajalla. Lennosto-sarja on osa Jan Anderzénin näyttelyä Rattoisa virta vuodelta. Alas rattoisaa virtaa on myös Kemiallisten ystävien vuonna 2014 ilmestyneen albumin nimi. Maalaus numero 15 päätyi Risto-yhtyeen singlen Tiedän millainen on ihminen kanteen. ILKKA LUTTINEN Kuvataiteilija Ilkka Luttinen tulkitsee populaarikulttuurista tuttua kuvastoa öljyvärimaalauksissaan. Häntä kiinnostaa maalauksen kerroksellisuus ja sen kautta syntyvä kolmiulotteisuuden vaikutelma, sekä luonnon, ihmisen ja tekniikan välinen moraali. Näyttelyssä olevan maiseman innoittajana on toiminut Hietaniemen hautausmaa sekä vanhat italowestern-elokuvat. Valo siivilöityy hautakivien päälle, joihin on hakattu tuttuja nimiä - niistä voi bongata rock- ja countrymuusikoita, jotka ovat siirtyneet tuonpuoleisen orkesteriin. Kitaristinakin kunnostautuneen Luttisen yhtye esiintyy Kanneltalolla

9 tunes M U S I I K K I K U V A T A I T E E S S A TEOKSET 1. Jan Anderzén Lennosto x 30 cm, sekatekniikka MDF-levylle Jan Anderzén Lennosto x 30 cm, sekatekniikka MDF-levylle Jan Anderzén Lennosto x 30 cm, sekatekniikka MDF-levylle Jan Anderzén Lennosto x 30 cm, sekatekniikka MDF-levylle Jan Anderzén Lennosto x 30 cm, sekatekniikka MDF-levylle 490

10 6. Jan Anderzén Lennosto x 30 cm, sekatekniikka MDF-levylle Jan Anderzén Lennosto x 30 cm, sekatekniikka MDF-levylle Jan Anderzén Lennosto x 30 cm, sekatekniikka MDF-levylle Noora Isoeskeli Elvis (Viiva Elvis) ,4 x 17 cm, tussi paperille Noora Isoeskeli Elvis (Oh Man!) x 25 cm, sekatekniikka Noora Isoeskeli Elvis (King) x 25 cm Jyrki Nissinen Pelle pulassa x153 cm, tussi, akvarelli ja spray paperille 600

11 13. Wagner: Nibelungin sormus 14 x 18 cm, tussi paperille Aleksandr Skrjabin: Mysterium A4, tussi paperille John Cage: As Slow as Possible A4, tussi paperille Stockhausen: Helikopter-Streichquartett A4, tussi paperille Kaikhosru Sorabji: Opus Clavicembalisticum A4, tussi paperille Johan Strauss II: 20000:n laulajan kuoro A4, tussi paperille Ilkka Luttinen Hautausmaa (2x200) x 197 x 4 cm, öljyväri kankaalle 8400

12 20. Omakuva ,7 x 42 cm, tussi paperille Somebody to Love ,7 x 42 cm, muste ja vesiväri paperille It s a Cold Night For Alligators ,7 x 42 cm, muste paperille Mama I`m Coming Home ,7 x 42 cm, muste ja vesiväri paperille White Rabbit ,7 x 42 cm, tussi ja muste paksulle akvarellipaperille I Think Of Demons ,7 x 42 cm, muste paperille Mirel baskerissa (Mirel Wagnerin muotokuva) 29,7 x 42 cm, tussit paksulle akvarellipaperille 850

13 27. Paha Maa ,7 x 42 cm, muste ja akryyli paperille Degenerate Outcast Royalty ,7 x 42 cm, tussi ja muste paperille Reijo Kärkkäinen Don t Be Cruel 120 x 90 cm, akryylimaalaus mdf-levylle Reijo Kärkkäinen Career Opportunities 120 x 90 cm, akryylimaalaus mdf-levylle Nicole Willis Baby steps x 110 cm, öljyväri kankaalle Saara Salmi Encore x 90 cm, digitaalinen valokuvamaalaus, pigmenttivedos Museo Silver Rag -paperille Reijo Kärkkäinen Don t Step On My Blue Suede Shoes x 60 cm, akryylimaalaus ja kollaasi mdf-levylle liiimatulle kankaalle 1600

14 34. Matti Sampela Katusoittaja 50 x 0,5 x 70 cm, akryylimaalaus pleksille Reijo Kärkkäinen Woodstock x 60 cm, akryylimaalaus mdf-levylle Fabu Pires Sound Explosion 50 x 50 cm, kollaasi paperille Maria Stereo Kiss x 30 cm, vesiväri, kuulakärki -ja huopakynä paperille Atomic Oblivion 30 x 30 cm, tussi paperille Nuclear Rebirth x 30 cm, tussi paperille Radiation Funeral x 30 cm, tussi paperille 550

15 41. Joonas Rinta-Kanto Deanna 16 x 20 cm, tussi paperille Jimi Tenor Otter x 30 cm, mustavalkovalokuva kuitupaperille Ville Vuorenmaa Nico kuvitteellisella keikalla Italiassa x 30 cm, tussikynä paperille Katri Sipiläinen Which Witch A1, silkkipaino Kalevi Helvetti Intialaista kansanmusiikkia sitralla 21 x 30 cm (kehystetty 40 x 30 cm), tussi paperille Tommi Musturi No Oxygene 175 x 100 cm, spray ja maalitussit farkulle Petri Ala-Maunus Popular Music Postmortem 15 (Beatles) x 31 cm, öljyväri vinyylilevyn kanteen, mustat puukehykset, lasi 1000

16 48. Petri Ala-Maunus Popular Music Postmortem 16 (Romanos) x 31 cm, öljyväri vinyylilevyn kanteen, mustat puukehykset, lasi Petri Ala-Maunus Popular Music Postmortem 17 (Manowar) x 31 cm, öljyväri vinyylilevyn kanteen, mustat puukehykset, lasi Sami Viljanto Ja teutonit käkättää 100 x 1,8 x 100 cm, akryylimaali kangaspohjalle Anssi Kasitonni Lentikulaariprinttejä ,5 x 12,5 cm, lentikulaariprintti muoville Anssi Kasitonni Lentikulaariprinttejä ,5 x 12,5 cm, lentikulaariprintti muoville Anssi Kasitonni Lentikulaariprinttejä ,5 x 12,5 cm, lentikulaariprintti muoville 80

Näyttelykalenteri kevät

Näyttelykalenteri kevät 2014 Näyttelykalenteri kevät Galleria Katariina Galleria Katariinan Studio Galleria Rantakasarmi Malmitalon galleria Arthur Galleria Rikhard www.helsingintaiteilijaseura.fi www.taidelainaamo.fi www.myyntikokoelma.fi

Lisätiedot

Teosvälitys 2008 -tapahtuman (7. 16.3.2008) yhteistyössä mukana

Teosvälitys 2008 -tapahtuman (7. 16.3.2008) yhteistyössä mukana TAIDEMAALAUS TAIDEMAALARILIITTO 1/2008 4 EUROA MITÄ JOS TAIDEMAALARIA EI OLISI MUOTOKUVAMAALAUS (TÄSSÄ JA) NYT #%?&! ASETELMA TUUSULANJÄRVELTÄ TAIVAASEEN Teosvälitys 2008 -tapahtuman (7. 16.3.2008) yhteistyössä

Lisätiedot

Iskelmä muuttuu. Suvi Teräsniska elää ajassa. Eva & Manu laulavat elämästä Tuure Kilpeläinen kaihon matkassa 4Musiikin talo on täynnä toimintaa

Iskelmä muuttuu. Suvi Teräsniska elää ajassa. Eva & Manu laulavat elämästä Tuure Kilpeläinen kaihon matkassa 4Musiikin talo on täynnä toimintaa 2014 Iskelmä muuttuu Suvi Teräsniska elää ajassa Eva & Manu laulavat elämästä Tuure Kilpeläinen kaihon matkassa 4Musiikin talo on täynnä toimintaa 1 hän Montako levyä osimoilleen omistat? Fyysisiä äänitteitä

Lisätiedot

www.kiasma.fi 44 Uutuus: Kaija Papun sarjakuva Adel Abidin Kiasman tosi-tv:ssä Kevään kalenteri

www.kiasma.fi 44 Uutuus: Kaija Papun sarjakuva Adel Abidin Kiasman tosi-tv:ssä Kevään kalenteri www.kiasma.fi 2010 44 vol 12 Uutuus: Kaija Papun sarjakuva Adel Abidin Kiasman tosi-tv:ssä Kevään kalenteri Värikäs talvi Kiasmassa Olav Christopher Jenssen teosnimien jäljillä Olavi Paavolaisen ja Hertta

Lisätiedot

HEIKKI YLIPAAVALNIEMI. Talvi tulee ja pimeä, pohjoinen kaamos sen myötä. Surulliset

HEIKKI YLIPAAVALNIEMI. Talvi tulee ja pimeä, pohjoinen kaamos sen myötä. Surulliset Sisällysluettelo KAAMOS #1 2005 HEIKKI YLIPAAVALNIEMI Pääkirjoitus 4 Sisältö 5 Pääkirjoitus 6 Sacred Crucifix 8 Janne ToxicAngel Pitkänen 11 Litium 12 Juha Juoni / Welldone 13 Cover Special 16 Sentenced

Lisätiedot

Gramexpress. Olli Lindholm. teki oman joululevyn. Jonna Tervomaan uudet laulut Maaritin ensilevystä 40 vuotta He kilpailevat paikasta Euroviisuissa

Gramexpress. Olli Lindholm. teki oman joululevyn. Jonna Tervomaan uudet laulut Maaritin ensilevystä 40 vuotta He kilpailevat paikasta Euroviisuissa Gramexpress E s i t t ä v i e n ta i t e i l i j o i d e n j a ä ä n i t t e i d e n t u o t ta j i e n t e k i j ä n o i k e u s y h d i s t y s G r a m e x 4/13 Olli Lindholm teki oman joululevyn Jonna

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN TAIDEMUSEO toimintakertomus 2014

JYVÄSKYLÄN TAIDEMUSEO toimintakertomus 2014 JYVÄSKYLÄN TAIDEMUSEO toimintakertomus 2014 JYVÄSKYLÄN TAIDEMUSEO TOIMINTAKERTOMUS 2014 Jyväskylän taidemuseo on Keski-Suomen aluetaidemuseo. Museon toimialaan kuuluvat erityisesti keskisuomalainen kuvataide,

Lisätiedot

Gramexpress. Paula Koivuniemi. on sittenkin jouluihminen

Gramexpress. Paula Koivuniemi. on sittenkin jouluihminen Gramexpress E s i t t ä v i e n ta i t e i l i j o i d e n j a ä ä n i t t e i d e n t u o t ta j i e n t e k i j ä n o i k e u s y h d i s t y s G r a m e x 4/12 Gramex mukana Suomen euroviisukisailussa

Lisätiedot

SISÄLTÖ / TOIMINTAKERTOMUS 2012

SISÄLTÖ / TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 SISÄLTÖ / TOIMINTAKERTOMUS 2012 Yleistä, tilastoja toiminnasta... 3 Galleria AARNI... 4 Grafiikanpaja IIKKA... 5 Kurssitoiminta... 6 Taidelainaamo LAINA ja Nettilainaamo AINA... 7

Lisätiedot

tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura täydellinen ympyrä.

tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura täydellinen ympyrä. tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura täydellinen ympyrä. 1 2012 täydellinen ympyrä. Tämä on Täydellisen ympyrän 17. julkaisuvuosi. Lehti

Lisätiedot

pohdintaa kuratoinnista ja näyttelyistä

pohdintaa kuratoinnista ja näyttelyistä pohdintaa kuratoinnista ja näyttelyistä Tämä on Täydellisen ympyrän 19. julkaisuvuosi. Lehti on järjestyksessä kahdeskymmeneskahdeksas. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Julkaisija Tampereen Taiteilijaseura

Lisätiedot

Ville Valo Speakeasy Vilja Byström Henna Inkinen 4x Taidegalleria Blogit AVAILABLE FOR FREE

Ville Valo Speakeasy Vilja Byström Henna Inkinen 4x Taidegalleria Blogit AVAILABLE FOR FREE #1 Ville Valo Speakeasy Vilja Byström Henna Inkinen 4x Taidegalleria Blogit AVAILABLE FOR FREE Päätoimittaja Toimitussihteeri Art Director Kirjoittajat S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 3 Pääkirjoitus 4

Lisätiedot

Koti ja painetut taiteilijakirjat 2000-luvun alussa. Emmi Jormalainen

Koti ja painetut taiteilijakirjat 2000-luvun alussa. Emmi Jormalainen Koti ja painetut taiteilijakirjat 2000-luvun alussa Emmi Jormalainen Aalto-yliopisto Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Median laitos / Graafinen suunnittelu Maisteriopinnäyte 23.3.2012 1 s i s ä l

Lisätiedot

www.kiasma.fi 2012 51 vol 15 Hamlet Osmo Rauhala Sarjisopas Nykytaiteen näköalapaikalla + kesän tapahtumat

www.kiasma.fi 2012 51 vol 15 Hamlet Osmo Rauhala Sarjisopas Nykytaiteen näköalapaikalla + kesän tapahtumat www.kiasma.fi 2012 51 vol 15 Hamlet Osmo Rauhala Sarjisopas nykytaide design Nykytaiteen näköalapaikalla + kesän tapahtumat Nykytaiteen näköalapaikka, TERO SUVILAMMI, PETRI VIRTA MYKKÄNEN, PETRI SUMMANEN

Lisätiedot

3 pääkirjoitus. 4-5 kiasma opiskelijan silmin. 6-7 leffa-arvostelut. 8-9 maalia pintaan. 10-12 musiikki- hyöty vai tunne? 14-18 kuvia matkan varrelta

3 pääkirjoitus. 4-5 kiasma opiskelijan silmin. 6-7 leffa-arvostelut. 8-9 maalia pintaan. 10-12 musiikki- hyöty vai tunne? 14-18 kuvia matkan varrelta Maecenas Sisällys 3 pääkirjoitus 4-5 kiasma opiskelijan silmin 6-7 leffa-arvostelut 8-9 maalia pintaan 23-26 10-12 musiikki- hyöty vai tunne? 14-18 kuvia matkan varrelta 19 runo 20-21 saara petäjoki 23-26

Lisätiedot

teosvälitys 2009 -tapahtuman 20. 29.3.2009 yhteistyössä mukana

teosvälitys 2009 -tapahtuman 20. 29.3.2009 yhteistyössä mukana TAIDEMAALAUS TAIDEMAALARILIITTO 2/2008 4 EUROA HUONEESSA JA MAISEMASSA GALLERIOITA EI OLE TARPEEKSI PARIISI MAALAA AINA TAITEEN TEKEMINEN ON UUDEN ETSIMISTÄ Taidemaalariliiton teosvälitys 2009 -tapahtuman

Lisätiedot

Pääroolissa katsoja. Denise Grünsteinin salaiset tarinat. ARS-matkalla. Muistatko Glazunovin? Nykytaide kertoo meistä. Là-bas juhlii.

Pääroolissa katsoja. Denise Grünsteinin salaiset tarinat. ARS-matkalla. Muistatko Glazunovin? Nykytaide kertoo meistä. Là-bas juhlii. www.kiasma.fi 2010 45 vol 12 Denise Grünsteinin salaiset tarinat ARS-matkalla Muistatko Glazunovin? Nykytaide kertoo meistä Là-bas juhlii Pääroolissa katsoja Kesän kalenteri Kätkettyjä kertomuksia Denise

Lisätiedot

H.R. Giger Art Design Film. Echoes of Light / Valon kaikuja

H.R. Giger Art Design Film. Echoes of Light / Valon kaikuja museoon! Tampereen taidemuseo H.R. Giger Art Design Film TR1 Echoes of Light / Valon kaikuja Sara Hildénin taidemuseo Wilhelm Sasnal Vapriikki Karhun vuosi Inrō Rupriikki Uudistuu TAMPEREEN KAUPUNGIN MUSEOPALVELUT

Lisätiedot

yhteisöllinen taide taiteellista ensiapua vanhalla vartiokopilla

yhteisöllinen taide taiteellista ensiapua vanhalla vartiokopilla yhteisöllinen taide taiteellista ensiapua vanhalla vartiokopilla Tämä on Täydellisen ympyrän 20. julkaisuvuosi. Lehti on järjestyksessä kahdeskymmenesyhdeksäs. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Julkaisija

Lisätiedot

ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEON LEHTI. Kevät 2013

ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEON LEHTI. Kevät 2013 ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEON LEHTI Kevät 2013 2 EMMA Näyttelyt + Sisältö 3 NÄKÖKULMA Kenen pala kakkua? 4 UUTISET 6 KOIRA TEKI PER MANINGISTA TAITEILIJAN PER MANING Oscar, 1988. VÄISKI VEMMELSÄÄRI Copyright

Lisätiedot

41 2009 vol. 12. Keskellä Berliiniä Kokoelmien jäljillä Näkymätön todellisuus

41 2009 vol. 12. Keskellä Berliiniä Kokoelmien jäljillä Näkymätön todellisuus 41 2009 vol. 12 Keskellä Berliiniä Kokoelmien jäljillä Näkymätön todellisuus Taide ja näkymätön todellisuus Marita Liulian Choosing My Religion -näyttelyn myötä uskonnollinen tematiikka ja kuvasto symboleineen

Lisätiedot

tavataan museossa KANTA-ASIAKASLEHTI 2/2014

tavataan museossa KANTA-ASIAKASLEHTI 2/2014 tavataan museossa KANTA-ASIAKASLEHTI 2/2014 Kannen kuva Nabb + Teeri: Block painting (SOMMARSTUGA remix), 2009 / 2013 / 2014. Ruohomatto; murtovedelle, paahteelle ja muille kesämökin olosuhteille altistetut

Lisätiedot

täydellinen ympyrä. 1-2/2011 vähän kuin kalligrafiaa?

täydellinen ympyrä. 1-2/2011 vähän kuin kalligrafiaa? tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura tampereen taiteilijaseura 1-2/2011 täydellinen ympyrä. vähän kuin kalligrafiaa? täydellinen ympyrä. Tämä on Täydellisen ympyrän

Lisätiedot

TAIDEYHDISTYKSEN TOIMIHENKILÖT 2015 TAIDEYHDISTYS PÄHKINÄNKUORESSA

TAIDEYHDISTYKSEN TOIMIHENKILÖT 2015 TAIDEYHDISTYS PÄHKINÄNKUORESSA TAIDEYHDISTYKSEN TOIMIHENKILÖT 2015 Johtokunta Riitta Pellinen puheenjohtaja, tiedottaja riitta.pellinen@hotmail.fi 0407153249 Markku Nurmi varapuheenjohtaja viljami@nurmet.net 0451259825 Tarja Mölsä sihteeri

Lisätiedot

Mestarien juhlavuosi Elokuva ja musiikki Sanni laulaa hetkistä Jake Nymanille Gramex-palkinto

Mestarien juhlavuosi Elokuva ja musiikki Sanni laulaa hetkistä Jake Nymanille Gramex-palkinto Mestarien juhlavuosi Elokuva ja musiikki Sanni laulaa hetkistä Jake Nymanille Gramex-palkinto 2 2015 1 hän jake nyman Syntyi 1949 Nurmossa. Työura Yleisradion toimittaja, freelancer 1972 ja vakinainen

Lisätiedot

Mestarien juhlavuosi. Elokuva ja musiikki Sanni laulaa hetkistä Jake Nymanille Gramex-palkinto

Mestarien juhlavuosi. Elokuva ja musiikki Sanni laulaa hetkistä Jake Nymanille Gramex-palkinto Mestarien juhlavuosi Elokuva ja musiikki Sanni laulaa hetkistä Jake Nymanille Gramex-palkinto 2 2015 1 hän jake nyman Syntyi 1949 Nurmossa. Työura Yleisradion toimittaja, freelancer 1972 ja vakinainen

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri keskiaukeamalla. Kulttuurin Tuusula KESÄKUU 2010 LOKAKUU 2010

Tapahtumakalenteri keskiaukeamalla. Kulttuurin Tuusula KESÄKUU 2010 LOKAKUU 2010 Tapahtumakalenteri keskiaukeamalla Kulttuurin Tuusula KESÄKUU 2010 LOKAKUU 2010 S I S Ä L LY S P Ä Ä K I R J O I T U S Kuvitus: Markku Haapaniemi 2 Tirlirlei tuskinpa häiritsen! 3 Tulen Taikaan Tuusulassa

Lisätiedot

Gramexpress. Sydämeeni joulun teen. Vesa-Matti Loirin haastattelu s. 6 9. Eniten soitetut joululaulut 10. Saako EK oikeudet työnantajille?

Gramexpress. Sydämeeni joulun teen. Vesa-Matti Loirin haastattelu s. 6 9. Eniten soitetut joululaulut 10. Saako EK oikeudet työnantajille? Gramexpress 4 2009 E s i t t ä v i e n t a i t e i l i j o i d e n j a ä ä n i t t e i d e n t u o t t a j i e n t e k i j ä n o i k e u s y h d i s t y s G r a m e x r y : n a s i a k a s l e h t i Eniten

Lisätiedot

EMMA Toimintakertomus 2007

EMMA Toimintakertomus 2007 EMMA Toimintakertomus 2007 EMMA - Espoon modernin taiteen museo Toimintakertomus 2007 Ensimmäinen täysi toimintavuosi 4 Hallinto ja talous 5 Näyttelytoiminta 6 Raimo Utriainen - Soiva viiva 6 Mari Sunna

Lisätiedot

KAAKKURIKaakkois-Suomen

KAAKKURIKaakkois-Suomen taidemuseoiden tiedotuslehti 2013 KAAKKURIKaakkois-Suomen > Sivu 4 Imatran rakennustyylit > Sivu 9 7. Aalto Kuvataiteen Wihuri > Sivu 17 Lapsen tähden Ihana kamala asiakas Aivan aluksi on pakko avata muutamia

Lisätiedot