PUROTAP profi. Asennus Toiminta Käyttö Huolto. kompakt. leistungsfähig sicher. Demineralisoitu lämmitysvesi ihanteellista jokaiselle laitteelle.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUROTAP profi. Asennus Toiminta Käyttö Huolto. kompakt. leistungsfähig sicher. Demineralisoitu lämmitysvesi ihanteellista jokaiselle laitteelle."

Transkriptio

1 Demineralisoitu lämmitysvesi ihanteellista jokaiselle laitteelle PUROTAP profi Asennus Toiminta Käyttö Huolto nopea kompakt ammattimainen leistungsfähig sicher luotettavasti valvottu Mineraalit ja suolat teknisessä veden kiertokulussa johtavat korroosioon ja saostumisiin. PUROTAP suodattaa voimakkaasti vaikuttavat aineet pois vedestä ja mahdollistaa näin häiriöttömän käytön.

2 Sisältö PUROTAP profin toiminta uusimpien normien mukaisesti Liitäntä Välineet Vedenkovuuden päätteleminen Kapasiteetin laskeminen Ioninvaihdinhartsin vaihtaminen Mittalaitteen TDS-häiriö Pariston vaihto Läpivirtauksen mittauksen häiriö pienenevä läpivirtausteho Tyhjennyssiivilä jätevedelle Lokikirja

3 4 PUROTAP Profin toiminta Lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä hyödyntää vettä väliaineena lämmönsiirrossa. Vesi kiertää lämmöntuottamispaikasta kuluttajalle ja takaisin. Vaikka laite käyttää alati samaa vettä uudestaan, joutuu ensitäytössä samalla kalkkia ja muita voimakkaasti vaikuttavia aineita suljettuun vesijärjestelmään. Tällöin sen uudenaikaiset komponentit voivat vahingoittua. Täyttölaite suodattaa täyttöveden kalkin ja voimakkaasti vaikuttavat veden sisältämät ainesosat, kuten sulfaatit, nitraatit ja kloridin. Laite toimii sekaioninvaihtimen periaatteella ja antaa laadukasta demineralisoitua vettä, josta on poistettu täysin suolat. Näin voi olla mahdollista estää vahinkoja kalkin ja korroosion johdosta lämmitysjärjestelmässä. Täyttölaite on varustettu tarkkuusmittalaitteilla puhdasvesituotannon valvontaa varten laadun ja määrän suhteen. Tämä menetelmä ei luovuta kemiallisia lisäaineita veteen. Laite toimii ilman ulkopuolista virtaliitäntää. Kun ioninvaihtimen kapasiteetti on käytetty loppuun, voidaan ioninvaihtimen hartsi vaihtaa yksikertaisesti ja hävittää talousjätteen mukana. Varotoimet: Täyttölaitteen kanssa saa työskennellä vain koulutettu henkilökunta. Tämän ohjeen käyttömääräyksiä tulee noudattaa Paikalliset määräykset putki- ja lämmitysjärjestelmän liitännän välillä on otettava huomioon. Laitteessa on jo takaisku- ja paineenvähennysventtiili. D EN 1717 voimassaolon alueella (Saksa) täytyy ennen täyttöasemaa asentaa lisäksi takaisinvirtauksen estäjä. Laite ei ole soveltuva vartioimattomaan, jatkuvaan paineenalaiseen liitäntään. Venttiilit sisääntulossa ja uloslähdössä on pidettävä suljettuina ja avattava vain järjestelmän täytön ajaksi. Myös demineralisoitu vesi sisältää liuenneita kaasuja, josta voi vapautua happea ja hiilihappoa alkavassa korroosioprosessissa. Veden lämmittäminen vapauttaa kaasuja, minkä vuoksi järjestelmän koelämmitys on suositeltavaa mahdollisimman pikaisesti täytön jälkeen. Uusimpien normien mukaisesti Johtavat lämmityskattilan valmistajat ja komponenttitoimittajat kannattavat ja suosittelevat menetelmänä täydennysveden suolojen poistoa ioninvaihtimen avulla. Suolojen poiston avulla demineralisoitu täydennysvesi täyttää myös vaatimukset lämmityksen täyttöveden laadulle VDI-direktiivin 2035 (VDI, Saksalainen insinööriyhdistys), SWKI-direktiivin BT (Sveitsin lämmitys- ja ilmastointi-insinöörit) ja Ö-normin H5195 mukaisesti.

4 5 Liitäntä Sisääntulo raakavedelle on vasemmalla, demineralisoidun veden uloslähtö lämmityslaitteelle oikealla. Koneisto sisältää takaiskuventtiilin. Raakavesi ei voi virrata laitteen läpi väännetyillä liitännöillä. ID EN 1717 voimassaolon alueella (Saksa) täytyy ennen täyttöasemaa asentaa lisäksi takaisinvirtauksen estäjä. Vedensyöttökäytön ohjeet on huomioitava. PUROTAP profi saa olla vain täytön ajan paineen alaisena. Pysyvä paineen alainen liitäntä ei ole sallittua. Lämpötila maks. 60 C Paine maks. 6 baaria Puhdista tarkkuussihti ajoittain Avaa tyhjennyshana patruunassa ainoastaan hartsinvaihtoa varten ja vain kun siitä johdetaan letku keräyspussiin. Älä missään tapauksessa yhdistä tyhjennyshanaa vettä johtavan järjestelmän kanssa. Tyhjennä ennen jokaista käyttöä patruunan vesisisältö kerran, koska siihen on voinut muodostua bakteereja pitkän seisokin aikana. Tarkasta myös samalla, ettei vesi sisällä tahattomasti siihen joutuneita hartsirakeita.

5 6 Välineet TDS-mittalaite Paristokäyttöinen mittalaite näyttää liuenneiden aineiden pitoisuuden vedessä (Total dissolved solids). Käyttö: Kytke päälle ylhäällä vasemmalla olevan punaisen näppäimen avulla. Valitse sitten mittauskohta, sisääntulossa tai uloslähdössä. Heti kun arvo uloslähdössä saavuttaa > 20 ppm, on hartsi patruunassa käytetty loppuun. Raakaveden kovuus määritetään ja hartsin kapasiteetti lasketaan sisääntulon mittausarvoa käyttäen. Paristojen säästämiseksi mittalaite sammuu 20 sekunnin jälkeen. Aseta tarvittaessa uudelleen. Litraa H2O:ta demineralisoitu 100 % demineralisoitu Durchfluss- und Mengenzähler Läpivirtaus- ja määrämittarista voidaan lukea sekä todellinen täyttöaseman suorituskyky, että tähän mennessä esikäsitellyn määrän kokonaismäärä. Käyttö: Kohdat pilkun jäljessä näyttävät litrat, kohdat ennen pilkkua kuutiometrit (1000 litraa). Esimerkki: 0001,248 on 1248 litraa. Ylempi läpivirtausmittari näyttää täydellisesti demineralisoidun veden määrän, alempi mittari kokonaisvesimäärän, mukaan lukien sekoitusveden. Hartsia vaihdettaessa on suositeltavaa huomioida kulloinenkin viimeisin mittarinlukema, mittaria ei voi nollata. Sekoitusventtiili Kokonaismäärä litraa H2O:ta Suorituskyky 25 l/ min Jos halutaan demineralisointia vain tiettyyn kovuuteen asti, voidaan joukkoon sekoittaa raakavettä. Sekoitusventtiili on samoin käytössä lämmityslaitteiden huuhtelussa: Huuhtele raakavedellä ja täytä sitten lämmityspiiri demineralisoituna siirtämällä venttiilivipua. Paineenalennusventtiili Paineenalennusventtiili säätää raakaveden painetta kohti laitetta. Käyttö: Kierrä asetusruuvia ruuvivääntimellä venttiilin keskellä: vasemmalle: paine laskee, oikealle: paine kohoaa. Mitä korkeampi paine, sitä nopeammin vesi virtaa täyttöaseman läpi. Säädetyn paineen tarkastus tapahtuu manometrin kautta. Painetta ei saa säätää korkeammaksi, kuin se paine, jolla lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmän suojaventtiili reagoi. Älä säädä epävarmoissa tapauksissa korkeammaksi kuin 2,5 baaria.

6 7 Vedenkovuuden päätteleminen Vesi johtaa sähköä, koska se sisältää liuenneita aineita (suoloja). Juomavedessä se on pääasiallisesti kalkkia. Suolapitoisuudesta voidaan lukea sen vuoksi veden kovuus. Tämä arvo mitataan liuenneet kiintoaineet (suolapitoisuus) TDS ppm Näin voimakkaasti johtaa vesi Sähkönjohtavuus µs/cm Näin kovaa on vesi Kovuusaste ranskalainen / saksalainen Näin paljon kalkkia löytyy Grammaa 1000 litraa kohti vedestä g 75 g 113 g 150 g 188 g 225 g 285 g 300 g 338 g 375 g 415 g 450 g hyvin pehmeä hyvin pehmeä pehmeä pehmeä keskikova keskikova melko kova melko kova kova kova hyvin kova hyvin kova Kapasiteetin laskeminen Miksi suorittaa kapasiteettilaskenta? 1. Hartsin määrän tuntemiseksi, joka täytyy huomioida järjestelmäveden demineralisointia varten. 2. Hartsitäytön saavuttamisajan tuntemiseksi, jolloin sinun ei tarvitse valvoa sitä. Kokonaiskovuus Litraa demineralisoitua (täysin suoloista poistettua) vettä patruunaa kohden Kapasiteetti PUROTAP Profi m 3 à 1 80 m 3 à Kokonaiskovuus Kapasiteetti 140 m 3 à 1 merkitsee, että esim. 20 :n vedenkovuudella arvo 140 tulee jakaa 20:llä, jotta saadaan selville 7 m 3:n kapasiteetti. Kapasiteetti olisi 40 :lla vielä 3,5 m 3. Muunnos TDS:istä vedenkovuuteen antaa vain likimääräisen arvon ja on mahdollista vain käsittelemättömälle juomavedelle. Toisenlaiset vedet sisältävät kalkin ohella vielä lisää liuenneita aineita. Kun PUROTAP ottaa pois kaikki suolat, on kapasiteetti sellaisissa tapauksissa vastaavasti vähäinen. Kokonaiskovuus 5 0 l 750 l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l Litraa demineralisoitua (täysin suoloista poistettua) vettä patruunaa kohden Kapasiteetti PUROTAP Profi m 3 à 1 40 m 3 à 1 0 l 500 l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l Kokonaiskovuus

7 8 Ioninvaihdinhartsin vaihtaminen Kun liuenneiden aineiden pitoisuus esikäsitellyssä vedessä nousee mittalaitteen mukaan yli 30 TDS:n (n. 2 ), niin hartsi on vaihdettava. Mutta aluksi suosittelemme keskeyttämään vedensyötön hetkeksi, ravistamaan patruunaa ja vielä kerran jatkamaan hitaasti täyttötapahtumaa. Siten voidaan käyttää kaikki jäännöskapasiteetti mahdollisimman hyvin. a) Käytetyn hartsin tyhjentäminen Sulje palloventtiili 1) ja 2) patruunan sisääntulossa ja uloslähdössä. Sulje PUROTAP profi raakavesihanasta 3). Liitä letku tyhjennyshanaan 4) ja johda mukana toimitettuun vettä läpipäästävän keräyspussiin 5). Kiinnitä pussi nippusiteellä tai tarranauhalla ylös letkun ympäri Avaa tyhjennyshana 4). Avaa palloventtiili 1) sisääntulossa. Anna hartsin virrata ulos ja sulje palloventtiili jälleen sisääntulossa 1). Anna patruunan juosta tyhjäksi ja sulje tyhjennyshana 4). Kun keräyspussi, jossa on hartsia, on valunut tyhjiin, jätä se suljettuna talousjätteisiin. Avaa tyhjennyshana patruunassa ainoastaan hartsinvaihtoa varten ja vain kun siitä johdetaan letku keräyspussiin. Älä missään tapauksessa yhdistä tyhjennyshanaa vettä johtavan järjestelmän kanssa. kulutettu

8 9 b) Uuden hartsin täyttäminen Irrota 1) panssariletkujen ruuviliitokset laitteen alla (ei ylhäällä päässä). Pitele päätä 2) käsillä ja ruuvaa auki varovaisesti painamalla. Poista pää suihkuputken 3) kanssa. Täytä suppilolla 4) alkuperäinen PUROTAP hartsi 5). PUROTAP profi 25 = 1 pussi 25 litralla, PUROTAP profi 50 = 2 pussia à 25 litraa kukin. Aseta pää, jossa on suihkuputki, jälleen sisään. Kiinnitä huomiota siihen, että suihkuputki on painettuna tiiviisti ja tarpeeksi päähän, koska muuten hartsi pääsee laitteeseen. käyttämättä Tarkasta jokaisessa hartsinvaihdossa, onko suihkuputki painettuna riittävästi ja tiiviisti päähän, koska muuten hartsi pääsee laitteeseen. Kiinnitä huomiota siihen, ettei hartsia joudu lattialle. On olemassa äärimmäinen liukastumisvaara. Poista lattialle mennyt hartsi varovaisesti ja perusteellisesti (esim. imurilla). Hartsirakeet on säilytettävä kosteana ja ne toimitetaan sen vuoksi kuumahitsauksella suljetuissa muovipusseissa. Kerran avatut pussi on käytettävä pikaisesti. Hartsia voidaan varastoida viileässä ja pimeässä paikassa 12 kuukauden ajan. Jos varastointi tapahtuu epäasianmukaisesti, on olemassa kapasiteetin menetyksen sekä bakteerien muodostuksen vaara.

9 10 Mittalaitteen TDS-häiriö Häiriö Laite sammuu noin 20 sekunnin jälkeen. Arvo sisääntulossa () näyttää Arvo uloslähdössä () näyttää Näyttö jää tyhjäksi, myös kun on painettu POWER -näppäintä (VIRTA). Näyttö lepattaa, on tuskin luettava tai sisältää merkkejä, joita ei voida lukea. Näyttö näyttää -ERR- Vaikuttaa, että hartsia käytetään paljon nopeammin (TDS:n nousu), kuin on laskettu vedenkovuudesta käsin. Ratkaisu Tämä ei ole häiriö vaan automaattinen sammutus paristojen säästämiseksi. Paina virtanäppäintä POWER uudestaan. Koetin sisääntulossa ei saa mitta-arvoja tai on viallinen. Tarkista huuhteluhanan avulla onko jälkihuuhteluasema täynnä vettä. Mikäli on, ja häiriö on yhä olemassa, tulee mittalaite vaihtaa yhdessä koettimen kanssa. Tarkista vesimittarin kautta, onko jälkihuuhteluasema täynnä vettä. Mikäli on, ei tämä ole häiriö, vaan oikea suoloista poistetun veden mittaus. Mikäli voidaan olettaa, että patruuna (käsitellyn vesimäärän perusteella) on käytetty loppuun, ja näyttö jää -000-:aan, tulee mittalaite koettimen kanssa vaihtaa. Paristojen vaihto. Paristojen vaihto. Mittalaitteen häiriö. Nollaa mahdollisimman pikaisesti 2 3 kertaa toisiaan seuraavien pois ja päälle kytkentöjen avulla, kunnes näyttö on taas normaali. Ota irti ja asenna paristot muutoin uudelleen. Todennäköisesti ei ole olemassa häiriötä, vaan raakavesi sisältää kalkin ohella vielä lisää liuenneita aineita (sulfaatit, nitraatit, kloridi), jotka otetaan pois ja näin kapasiteetti laskee. Tai on olemassa läpivirtausmittauksen häiriö (katso alla) Pariston vaihto D I G I T A L D I G I T A L 000PPM 000PPM Dual TDS meter Dual TDS meter Irrota ensin metallikotelo laitteessa. Vedä mittalaite ylöspäin pois pidikkeestä. Irrota takapuolella olevat 4 metalliruuvia Poista takapuoli ja vaihda 2 AA-paristoa. Läpivirtauksen mittauksen häiriö Vesimittari vaikuttaa liian hitaalta tai ei toimi ollenkaan. Uloslähtöhanan eteen on asennettu tarkkuussiivilä, jotta estetään, ettei hartsia voi joutua laitteesta laitteistoon käyttäjävirheestä johtuen. Jos hartsia on vuotanut ulos patruunasta, pidättelee tarkkuussiivilä sitä ja se häiritsee laitteistoa. Ratkaisu: Huuhtele taaksepäin ja puhdista laitteisto.

10 11 Pienenevä läpivirtausteho Häiriö Läpivirtaus laskee alle 15 l/min Ratkaisu Paine-ero veden syöttöjohdon ja vastapaineen välillä laitteesta on liian pieni. Avaa paineenalennusta lisää. Läpivirtaus on heikko huolimatta rajoittamattomasta syöttöjohdosta Tarkkuussiivilä patruunan uloslähdössä (oikea puoli) on tukkeutunut. Irrota ruuviliitos, huuhtele tarkkuussiivilä puhtaaksi ja asenna uudestaan. Muovirengas painettuna sisään Kromiterässiivilä Muovirengas painettuna sisään Tyhjennyssiivilä jätevedelle Vauriot Jätevesi hartsisäiliössä ja johtokomponenteissa voi jäätyä. Komponentit voivat siten haljeta! Ratkaisu Jäätymisvauriot voidaan estää juoksuttamalla jätevettä mukana toimitettua tyhjennyssiivilää käyttäen ulos hartsisäiliöstä. Hartsin vaihtamiseksi täytyy tyhjennyssiivilä jälleen poistaa. Tyhjennyssiivilä

11 12 Lokikirja Päivämäärä Hartsi vaihdettu ylämittari, m3 TDS in TDS out

PUROTAP easy. Asennus Toiminta Käyttö Huolto. nopea suorituskykyinen varma. Demineralisoitu lämmitysvesi ihanteellista jokaiselle laitteelle

PUROTAP easy. Asennus Toiminta Käyttö Huolto. nopea suorituskykyinen varma. Demineralisoitu lämmitysvesi ihanteellista jokaiselle laitteelle FI Demineralisoitu lämmitysvesi ihanteellista jokaiselle laitteelle PUROTAP easy Asennus Toiminta Käyttö Huolto nopea suorituskykyinen varma Mineraalit ja suolat teknisessä veden kiertokulussa johtavat

Lisätiedot

PUROTAP leader. Asennus Toiminta Käyttö Huolto. Demineralisoitu lämmitysvesi ihanteellista jokaiselle laitteelle

PUROTAP leader. Asennus Toiminta Käyttö Huolto. Demineralisoitu lämmitysvesi ihanteellista jokaiselle laitteelle FI Demineralisoitu lämmitysvesi ihanteellista jokaiselle laitteelle PUROTAP leader Asennus Toiminta Käyttö Huolto Maksimiteho Vaihtopatruunat Hallittu valvonta Mineraalit ja suolat aiheuttavat vesijärjestelmiin

Lisätiedot

Täyttöasema PUROTAP compenso

Täyttöasema PUROTAP compenso Demineralisoitu lämmityspiirivesi Täyttöasema PUROTAP compenso Asennus Toiminta Käyttö Huolto Suolapoistettu vesi takaa VDI 205:n ja SWKI BT 102-01:n mukaisten lämmitysjärjestelmien turvallisuuden Mineraalit

Lisätiedot

Demineralisointi. PUROTAP expert. Asennus Toiminta Käyttö Huolto. Demineralisoitua lämmitysvettä. www.elysator.com

Demineralisointi. PUROTAP expert. Asennus Toiminta Käyttö Huolto. Demineralisoitua lämmitysvettä. www.elysator.com FI Demineralisoitua lämmitysvettä Demineralisointi PUROTAP expert Asennus Toiminta Käyttö Huolto Käyttöturvallisuutta lämmitysjärjestelmiin demineralisoidulla vedellä standardien VDI 2035 ja SWKI BT 102-01

Lisätiedot

Monipuolinen vesimittari

Monipuolinen vesimittari FI Demineralisoitu lämmitysvesi on paras ratkaisu kaikkiin laitteistoihin Monipuolinen vesimittari Asennus Toiminnot Käyttö Huolto Vastaa standardeja: VDI 2035 SWKI BT 102-01 ELYSATOR -vesimittari valvoo

Lisätiedot

SorbOx. Lämmitysveden suojausjärjestelmä. Asennus Toiminta Käyttö Huolto

SorbOx. Lämmitysveden suojausjärjestelmä. Asennus Toiminta Käyttö Huolto FI Lmmitysveden suojausjrjestelm SorbOx Asennus Toiminta Kyttö Huolto SorbOx on vallankumouksellinen vesisuodatin energiatehokkaisiin lmmitysjrjestelmiin. 4 toimintoa yhdess laitteessa: - Lmmitysveden

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SE - 140 SE - 200 SE - 250 SE - 300 SE - 400 Käyttövesivaraaja Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan. Anodin kuluminen on tarkastettava

Lisätiedot

RENKAAN AUTOMAATTITÄYTTÖLAITE ST-961B KÄYTTÖOHJE

RENKAAN AUTOMAATTITÄYTTÖLAITE ST-961B KÄYTTÖOHJE RENKAAN AUTOMAATTITÄYTTÖLAITE ST-961B KÄYTTÖOHJE Sisältö 1 Tekniset tiedot... 3 2 Ominaisuudet... 3 3 Käyttötarkoitus... 3 4 Näppäimet... 3 5 Käyttö... 4 5.1 Tavallinen täyttö... 4 5.2 Ylitäyttö... 4 5.3

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

Polttokennojärjestelmä VeGA. Huoltovihko VeGA. Skall medföras i fordonet! Platzhalter TÜV SÜD Oktagon

Polttokennojärjestelmä VeGA. Huoltovihko VeGA. Skall medföras i fordonet! Platzhalter TÜV SÜD Oktagon Polttokennojärjestelmä VeGA Huoltovihko VeGA Skall medföras i fordonet! Platzhalter TÜV SÜD Oktagon 1 1,6 Nm Nm 1,6 Nm Kuva Kuva 5 Kuva 5 6 1 7 6 0,5 Nm,5 Nm 1 5 1 5 1 6 Huoltovihko VeGA Sarjanumero VeGA

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

Roth sekoituspumppuryhmä ja jakotukki

Roth sekoituspumppuryhmä ja jakotukki Roth sekoituspumppuryhmä ja jakotukki German quality since 1947 Sekoituspumppuryhmän täyttö: 1. Sulje kaikki venttiilit (piirit) sekä meno- että paluujakotukissa. 2. Sulje myös syöttöputken venttiilit.

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

SorbOx. Lämmitysveden suojausjärjestelmä. Asennus Toiminta Käyttö Huolto

SorbOx. Lämmitysveden suojausjärjestelmä. Asennus Toiminta Käyttö Huolto FI Lmmitysveden suojausjrjestelm SorbOx Asennus Toiminta Kyttö Huolto SorbOx on vallankumouksellinen vesisuodatin energiatehokkaisiin lmmitysjrjestelmiin. 4 toimintoa yhdess laitteessa: - Lmmitysveden

Lisätiedot

Asennus- ja CALLIDUS VEDENSUODATIN NF/DD AUTOMATIIKALLA TEKNISET TIEDOT. korkein sallittu lämpötila 50 C. vastavirtahuuhtelu elvytys ja hidashuuhtelu

Asennus- ja CALLIDUS VEDENSUODATIN NF/DD AUTOMATIIKALLA TEKNISET TIEDOT. korkein sallittu lämpötila 50 C. vastavirtahuuhtelu elvytys ja hidashuuhtelu Asennus- ja käyttöohjeet CALLIDUS VEDENSUODATIN NF/DD AUTOMATIIKALLA 255 TEKNISET TIEDOT työpaine 1,5-8 bar korkein sallittu lämpötila 50 C sähköliitäntä 220/12V, 50Hz putkiliitäntä 22 mm kokonaishuuhteluaika

Lisätiedot

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje Vähentää epäpuhtauksia Luotettava ja turvallinen Useita eri kokoja MYYJÄ AQVA Finland Oy Haukilahdenkatu 4 Helsinki - 00550 Puh: 010 321 5080

Lisätiedot

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje Vähentää epäpuhtauksia Luotettava ja turvallinen MYYJÄ AQVA Finland Oy Haukilahdenkatu 4 Helsinki - 00550 Puh: 010 321 5080 Sähköposti: myynti@aqva.fi

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Lattialämmitysjakotukki 1

Lattialämmitysjakotukki 1 INSTALLATIONSANVISNING GOLVVÄRMEFÖRDELARE ROSTFRI Asennusohjeet Lattialämmitysjakotukki 1 Ruostumaton teräs 1 Tietoa ruostumattomasta 1 jakotukista Ruostumaton 1 jakotukki Flooré on valmistettu ruostumattomasta

Lisätiedot

Tekninen vesi on elementtimme

Tekninen vesi on elementtimme Tekninen vesi on elementtimme Tekniset sovellukset asettavat korkeita vaatimuksia veden laadulle. Vesi käsitellään aiottuun käyttötarkoitukseen sopivaksi poistamalla siitä ympäristöystävällisiä erityismenetelmiä

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 2007 S&A MATINTUPA 1. ILMAVIRTAUKSEN MITTAUS Suora, 1:n pisteen mittaus a) Kytke mittalaitteeseen virta. b) Paina UNITS - näppäintä ja valitse haluttu mittayksikkö

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Käyttöohje Ebro TTX 120 lämpömittari

Käyttöohje Ebro TTX 120 lämpömittari Käyttöohje Ebro TTX 120 lämpömittari Turvallisuusohje Lämpömittaria ei saa käyttää käyttölämpötilaa huomattavasti korkeammissa lämpötiloissa tai räjähdysherkissä tiloissa litiumpariston räjähtämisvaaran

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohjeet

Asennus ja käyttöohjeet Asennus ja käyttöohjeet Callidus vedenpehmennin NF/DD-sarjat 268P automatiikalla Tekniset tiedot työpaine 2-6 bar korkein sallittu lämpötila 50 C sähköliitäntä 230VAC / 12VAC putkiliitäntä 22/28 mm huuhteluaika

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SW - 100 SW - 120 SW - 140 SW - 200 SW - 250 SW - 300 SW - 400 Käyttövesivaraaja yhdellä kierukalla Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan.

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Jäähdytysnesteen täyttö. Jäähdytysnesteen täytön edellytykset. Työskentely ajoneuvon jäähdytysjärjestelmän parissa VAROITUS!

Jäähdytysnesteen täyttö. Jäähdytysnesteen täytön edellytykset. Työskentely ajoneuvon jäähdytysjärjestelmän parissa VAROITUS! Jäähdytysnesteen täytön edellytykset Jäähdytysnesteen täytön edellytykset Työskentely ajoneuvon jäähdytysjärjestelmän parissa VAROITUS! Käytä suojavarusteita, kun työskentelet ajoneuvon jäähdytysjärjestelmän

Lisätiedot

Kun tilariville ilmestyy BATT-merkki, on aika vaihtaa paristot.

Kun tilariville ilmestyy BATT-merkki, on aika vaihtaa paristot. Liite C: Huolto- ja takuutiedot C Paristot... 578 Ongelmien ilmetessä... 581 TI-tuotepalvelu ja takuutiedot... 582 Tämä liitteen tiedot saattavat olla hyödyllisiä kun käytät TI-89 / TI-92 Plus-laskinta.

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat puhtaan juoma- ja käyttöveden merestä tai järvestä. Laite on suunniteltu kestämään jatkuvaa ammattikäyttöä.

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat puhtaan juoma- ja käyttöveden merestä tai järvestä. Laite on suunniteltu kestämään jatkuvaa ammattikäyttöä. Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat puhtaan juoma- ja käyttöveden merestä tai järvestä. Laite on suunniteltu kestämään jatkuvaa ammattikäyttöä. Puhtaan juoma- ja käyttöveden tuotto merestä 150 litraa/t;

Lisätiedot

Irrotettava kahva helpottaa asennusta. Kahvaa voidaan kääntää sekä vasemmalle että oikealle, kun palloventtiili suljetaan.

Irrotettava kahva helpottaa asennusta. Kahvaa voidaan kääntää sekä vasemmalle että oikealle, kun palloventtiili suljetaan. Laadukas pallosulkuventtiili LENO MSV-S Kuvaus LENO TM MSV-S on pallosulkuventtiili kaikille LENOtuoteryhmän kertasääteisille linjasäätöventtiileille. LENO TM MSV-S-venttiiliä voidaan käyttää myös laadukkaana

Lisätiedot

Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella.

Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella. JBL CristalProfi e701, e901, e1501 greenline Turvallisuusohjeet: Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella. Laitteen magneettikenttä saattaa vaikuttaa

Lisätiedot

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE Wine4U Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE ESITTELY Onneksi olkoon Wine4U -viininannostelulaitteen hankinnasta. Wine4U on ammattikäyttöön suunniteltu laite, jonka tarkoituksena on pidentään viinin nautinta-aikaa

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle Moottorin jäähdytysnesteellä voidaan lämmittää ulkoisia elementtejä. Tällaisia ovat mm. umpikorit, nosturiohjaamot ja säilytyslaatikot. Lämpö otetaan sylinteriryhmän virtauksesta ja se palautetaan jäähdyttimen

Lisätiedot

Lattialämmityksen jakotukki

Lattialämmityksen jakotukki INSTALLATIONSANVISNING GOLVVÄRMEFÖRDELARE POLYMER Asennusohje Lattialämmityksen jakotukki Polymer 1 Tietoja lattialämmityksen jakotukista Polymer Floorén lattialämmityksen jakotukki Polymer on valmistettu

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä)

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) Model ODS-300 Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03 (Finnish) FM07-702-B 11-22-10 (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA REKISTERÖI

Lisätiedot

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino.

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino. 1(4) Tarkastus Sammutin tulee tarkastaa vähintään kahden vuoden välein. Milloin sammutin on alttiina sammuttimen toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille, kuten sään vaihteluille, kosteudelle tai tärinälle,

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

TARKASTUS- JA HUOLTO-OHJE PAINEELLISELLE JAUHESAMMUTTIMELLE TULIPEIKKO FX2

TARKASTUS- JA HUOLTO-OHJE PAINEELLISELLE JAUHESAMMUTTIMELLE TULIPEIKKO FX2 TARKASTUS- JA HUOLTO-OHJE PAINEELLISELLE JAUHESAMMUTTIMELLE TULIPEIKKO FX2 Käsisammutin tulee tarkastaa vähintään kahden vuoden välein. Milloin sammutin on alttiina toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille,

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 stop BREWING heißes wasser B-2264 empty low temperature empty Käyttöohje Cafitesse 400 - LED-merkkivalot LED (vihreä) LED (keltainen) LED (punainen) LED (punainen) stop BREWING

Lisätiedot

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure kuulokojeista sivu 3 Pure kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Tilanneohjelmat ja kuulokojeen virtakytkin sivu 5

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Kuljetustukien poistaminen

Kuljetustukien poistaminen Pesurumpuun jäänyt kosteus johtuu tehtaalla suoritetusta Tarvikkeet mallista riippuen Turvallisuusohjeet Pyykinpesukone on painava - ole varovainen konetta nostettaessa. Huomio: Jäätyneet letkut voivat

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SB - 200 SB - 250 SB - 300 SB - 400 Käyttövesivaraaja kahdella kierukalla Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan. Anodin kuluminen on

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Huolto-opas Kuivausrumpu

Huolto-opas Kuivausrumpu Huolto-opas Kuivausrumpu T5190LE Malli N1190.. Alkuperäiset ohjeet 438 9098-10/FI 2015.09.11 Sisältö Sisältö 1 Merkinnät...5 2 Yleistä...5 3 Huolto...6 3.1 Puhdista nukkasuodattimet...6 3.2 Erikoissuodatin...6

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

Kuljetustukien poistaminen

Kuljetustukien poistaminen Pesurumpuun jäänyt kosteus johtuu tehtaalla suoritetusta Tarvikkeet mallista riippuen Turvallisuusohjeet Pyykinpesukone on painava - ole varovainen konetta nostettaessa. Huomio: Jäätyneet letkut voivat

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 JOHDANTO Hyvä asiakas Kiitos siitä, että valitsit toimittajaksi Pullman-Ermatorin. Toivomme, että uusi teollisuusimurinne I 3000 toimii tyydyttävästi ja täyttää kaikki siihen asetetut

Lisätiedot

testo 410-1 Käyttöohje

testo 410-1 Käyttöohje testo 410-1 Käyttöohje FIN 2 Short manual testo 410-1 Pikaohje testo 410-1 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Siipipyörä 3 Lämpötilasensori 4 Näyttö 5 Toimintonäppäimet 6 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

Kiinnitysyksikön vaihtaminen

Kiinnitysyksikön vaihtaminen Tulostin tarkkailee kiinnitysyksikön kuntoa. Kun kiinnitysyksikön käyttöikä lähestyy loppuaan, tulostimen näytössä näkyy 80 Kiinnitysyksikkö kulunut loppuun -ilmoitus. Tämä osoittaa, että kiinnitysyksikkö

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

Softena 1 Tämä vedenpehmennyssuodatin on tarkoitettu pienen talouden käyttöön. Mitä suodatin tekee?

Softena 1 Tämä vedenpehmennyssuodatin on tarkoitettu pienen talouden käyttöön. Mitä suodatin tekee? Softena 1 Tämä vedenpehmennyssuodatin on tarkoitettu pienen talouden käyttöön. Kalkkipitoisen veden käyttäjille niin yksityistalouksissa kuin yrityksissä, suurkeittiöissä, ravintoloissa jne. 66,7x57,3x41,8

Lisätiedot

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat raikkaan juomaveden mökillä, saaressa tai veneessä.

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat raikkaan juomaveden mökillä, saaressa tai veneessä. Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat raikkaan juomaveden mökillä, saaressa tai veneessä. Puhtaan juomaveden tuotto merestä 25 litraa/tunti, ja järvestä sekä kaivosta 50 litraa/tunti. 72 x 28 x 29

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa PIKAKÄYTTÖOHJE V1.0 2007 S&A Matintupa MITTALAITE; PAINIKKEET, PORTIT, OSAT PAIKALLINEN portti (local, L) PÄÄPORTTI (master, M) LCD NÄYTTÖ PÄÄTETUNNISTIN VIRTAKYTKIN FUNKTIONÄPPÄIN Jännitteen syöttö VAHVISTUS/

Lisätiedot

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183

HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 HBX 1:10 MonsterTruck 4WD KÄYTTÖOPAS Tuotenro. 510183 OMINAISUUDET Pituus: 420 mm Leveys: 305 mm Korkeus: 200 mm Rengasväli: 255 mm Maavara: 50 mm. Renkaiden halkaisija/leveys: 130 mm/52 mm Moottori: RC550L

Lisätiedot

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote.

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. KnapSack reppuimuri Turvallisuusohjeet Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. Toivottavasti koneesta on sinulle paljon iloa. Jos sinulla on kommentteja

Lisätiedot

Siemens Motion PX micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Motion PX micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Motion PX micon kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Motion PX micon kuulokojeista sivu 3 Motion PX micon kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Motion PX micon kuulokojeen

Lisätiedot

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 OPTIMUS 3,5 kw Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 Kuvaus Laitetta ei saa asentaa kohteisiin jotka altistuvat räjähdysvaaralle tai kohteisiin joissa lämpötila voi laskea alle 0 C. Ole hyvä, lue ja noudata

Lisätiedot

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Tekniset tiedot Kolme virtakytkimellä varustettua vastaanotinta + kaukosäädin Kaukosäätimen paristo: 1 x 3 V CR2032 (sisältyy pakkaukseen) Lähettimien enimmäismäärä: 3 kpl

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖARILA OFTE 40B OFTE 40C OFTE 60B OFTE 60BR Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO...

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen jossa käsitellään sähkö-ja

Lisätiedot

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE Kaukora Oy 2014 EW tulisija PAK Asennusohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 4 Turvallisuustiedot... 4 2 Yleistä... 4 Tuotekuvaus... 4 Takuu... 4 Kierrätys... 4 3 Putkiliitännät...

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoTank 300/310. Providing sustainable energy solutions worldwide

Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoTank 300/310. Providing sustainable energy solutions worldwide 161 502 30-2 Providing sustainable energy solutions worldwide Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoTank 300/310 TÄRKEÄÄ LUE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN 2016-04-25 Asennus-

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 408724-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271. Tyyppi 3271. Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä.

Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271. Tyyppi 3271. Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271 Tyyppi 3271 Tyyppi 3271-5 Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä Tyyppi 3271-52 Kuva 1 Tyypin 3271 toimilaitteet Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI Painos: lokakuu 2004

Lisätiedot

HYDROSET ENT 20-3 F PINNANVALVONTAJÄRJESTELMÄ YLEISTÄ

HYDROSET ENT 20-3 F PINNANVALVONTAJÄRJESTELMÄ YLEISTÄ YLEISTÄ ENT 20-3F valvontajärjestelmä on tarkoitettu höyrykattiloihin, joiden paine on alle 60 bar ja syöttöveden säätö tapahtuu jaksottaisella syöttövesipumpun käytöllä. Järjestelmä koostuu elektrodilaipasta,

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE 1(7) WATMAN - VEDENSUODATTIMET ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE NEUTRALOINTISUODATIN... C8 (laitetyypit alkaen 08-11-2006) C10 C12 C15 C18 YLEISTÄ 1. ASENNUS 2. SUODATTIMEN KÄYTTÖÖNOTTO 3. ph- ARVON SÄÄTÖ 4. HUOLTO

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX RC1500 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895348

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX RC1500 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895348 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX RC1500. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX RC1500 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

Saab 9-3 B284E M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3 B284E M Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Moottorinlämmitin MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Lisätiedot

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

SIEMENS Life Kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

SIEMENS Life Kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com SIEMENS Life Kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Life kuulokojeesta sivu 3 Kuulokojeen kytkeminen päälle / pois sivu 4 ja pariston vaihto Tilanneohjelmat sivu 5 Kuulokojeen

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure micon kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure micon kuulokojeista sivu 3 Pure micon kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Pure micon kuulokojeen keinukytkin

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

KTX-3 -lämmityselementti

KTX-3 -lämmityselementti sivu 1/5 KTX-3 -lämmityselementti Tekniset tiedot: Liitäntä: AC 230V, 50Hz Teho: 300 W Lämpötila: 30 60 C Suojausluokka: luokka 1 (suojamaadoitettu) IP -luokka: S-malli IP x4 (kiinteällä liitännällä) U-malli

Lisätiedot