Juankosken koulun vuosikertomus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Juankosken koulun vuosikertomus"

Transkriptio

1 Juankosken koulun vuosikertomus

2 Pohjois-Karjalan Tekstiiliopettajat ry:n järjestämässä Luovat kädet kilpailussa yläkoululaisten sarjan voitti 7d-luokan oppilas Tytti Hätinen (oikealla). Tytin vieressä kisassa niin ikään palkitut Anna Parviainen (7b) ja Johanna Huttunen (8b) Kannessa Tytti Hätisen (7d) pussukka nimeltään Gyoza Dekkai, jolla hän voitti ensimmäisen palkinnon Luovat kädet kilpailussa.

3

4

5 20.1. seiskojen valinnaisainevanhempainilta jakso alkaa Lupa välittää kampanjan puitteissa 9cd:n oppilaita Juankosken ja Kaavin palvelukeskuksilla lukiolaisten penkkarit ja potkiaiset wanhojenpäivät musiikin karnevaali liikuntapäivä Tahkolla talviloma NOUhätä-koulutusta 8.-luokkalaisille tukarien järjestämä mäenlaskuiltapäivä seiskoille 9D luokkaretkellä oppilaita Siilinjärvellä hiihdon maakuntaviestissä 8ab työharjoittelussa 5. jakso alkaa 8cd työharjoittelussa Nou hätä - aluekilpailu venäjän opiskelijoiden matka Pietariin tukarikoulutusta 9a-luokan Mimmi-lehmä esityksiä kaupungintalon auditoriossa lähiliikuntapaikan avajaiset 7.5. Who cares poliisiluento sahansoiton suomenmestari Krista Koivulan vierailu Tappomopo-liikennevalistustuokio Erasmus + -ryhmä Unkarissa kuvisnäyttely Kahvilapytingissä Agorassa musiikkiesityksiä tukioppilaitten retki Kuopioon tulevien seiskojen vanhempainilta ysit Kuopiossa 9abc luokkaretkellä seiskat Pisalla kevätkirkko kevätjuhla

6 KiVa-tiimin terveiset Yhteistyötä oppilaiden hyväksi Kiva Koulu- ohjelma on sisältynyt koulumme toimintaan tänä vuonna aivan kuten aiemmin muun muassa oppituntien sekä teemapäivien muodossa. KiVa-tiimi on selvittänyt kiusaamistapauksia koulussamme lukuvuoden aikana. Teemapäivänä syksyllä 2014 oppilaat esittivät kaksi kiusaamisaiheista näytelmää. Ohjelmaan kuuluvien oppituntien ja teemapäivien tavoitteena on herätellä ajatuksia kiusaamisesta, muuttaa asenteita kiusaamista vastustaviksi sekä parantaa yhdessä toimimisen taitoja ja kouluviihtyvyyttä sekä lisätä yhteisöllisyyttä. Olemme myös järjestäneet oppilaille kyselyjä luokittain. Näissä kyselyissä on pyritty selvittämään oppilailta suoraan mahdollisia kiusaamistapauksia. Lisäksi olemme osallistuneet KiVa -koulun kiusaamiskyselyyn netissä. Sen kyselyn pohjalta tehty koonti tulee koulullemme tiedoksi myöhemmin. Kiva Koulu -ohjelman yhteisiä tavoitteita kohden pyrkivät myös koulumme tukioppilaat. Mannerheimin lastensuojeluliitto sekä liiton paikallisyhdistys Juankoskella ovat olleet hyviä tukijoita tukioppilastoiminnallemme. Mannerheimin lastensuojeluliiton tuella olemme saaneet koulutusmateriaaleja tukioppilaskoulutusta varten sekä rahallista avustusta toiminnan järjestämiseksi. Kiva Koulu -ohjelman sekä tukioppilastoiminnan kautta järjestettävää toimintaa on pyritty suuntaamaan kaikille koulumme oppilaille. Mannerheimin lastensuojeluliiton lisäksi olemme saaneet tukea tukioppilastoimintaan seurakunnan nuorisotyöntekijöiltä sekä Kaavin nuorisotyöltä. Yhteistyö on ollut tarpeellista ja antoisaa. Kiitos siitä kuuluu kaikille mukana olleille! KiVa -tiimin puolesta Risto Tarkiainen

7 Juankosken koulun vanhempainyhdistys JYKEVÄ Lukuvuonna Jykevä aloitti toimintansa esittäytymällä Kodin ja koulun -päivänä koululla olleiden Harry-harrastusmessujen yhteydessä. Jykevän ja 8c-luokan yhteisessä kahviossa kävi mukavasti messuvieraita. Koulun teemana oli kuluneena vuonna terveet elämäntavat ja Jykevä organisoi syksyllä kahden viikon liikuntatempauksen. Haastoimme oppilaat liikkumaan vapaa-ajalla huoltajien kanssa ja eniten suoritusmerkintöjä kirjanneet palkittiin jäätelöllä. Itsenäisyyspäivän tanssiaisiin kutsuimme huoltajien lisäksi myös isovanhemmat Ylen Lupa välittää -teeman hengessä. Tanssin pyörteisiin pääsi oppilasbändin lisäksi Jykevän oman hanuristin tahdittamana. Talven mittaan Jykevää puhuttivat myös turvalliset oppilaskyyditykset. Puheenjohtajamme kävi useita keskusteluja asianomaisten tahojen kanssa koskien matkahuollon paikkaa Kaavilla. Vappuna järjestimme uuden lähiliikuntapaikan vihkimistilaisuuden yhdessä 8.-luokan tukioppilaiden kanssa. Paikalla olivat asiaan vaikuttaneet Jykevän edelliset puheenjohtajat Mikko Huhtala ja Andi Atkinson. Puheiden ja nauhanleikkaamisen jälkeen 9.-luokan tukioppilaat päihittivät opettajat lumisessa tanssikisassa. Kiitos vanhempien ja opettajien Jykevällä oli mahdollisuus pitää talvella viikon ajan kirpputorimyyntiä lahjoituksina saaduilla tavaroilla. Oppilaat äänestivät nyt toukokuussa keskuudestaan reiluimman tytön ja pojan jokaiselta luokka-asteelta ja myyntituloista saatu tuotto käytettiin näihin Reilu Kaveri stipendeihin. Jykevän puheenjohtajana toimi Juha Okulov (8c), sihteerinä ja opettajien edustajana Ulla Karttunen. Vanhempina mukana aktiivisimmin olivat Otto Poutiainen (7a), Sirpa Rytkönen (7c), Riitta Koponen (8b), Katja Sorsa (7b/8d) ja Sisko Kontkanen (9c). RENTOUTTAVAA JA AURINKOISTA KESÄÄ KAIKILLE!

8 Maaseutu kutsui 9.-luokkalaisia Juankosken koulun ysiluokkien Maaseutu kutsuu -tapahtuma alkoi syyskuun 4. päivän aamuna Sirviön Nauta Oy:n maatilaan tutustuen. Siellä saimme tutustua maatilan toimintaan ja karjanhoitoon. Tilan aamurutiini alkaa viideltä aamulla, jolloin sonnit ruokitaan ja ruokintapöydät puhdistetaan. Samalla tarkkaillaan eläinten hyvinvointia. Iltapäivällä rehut tasataan eläinten eteen. Eläinten hoidon lisäksi toimintaan kuuluu erilaisia hallinnollisia töitä sekä peltoviljelyä. Lihanautoja kasvatetaan tilalla teuraaksi, jolloin naudan teuraspainon tulisi nousta vähintään 365 kiloon. Eläimet tunnistetaan korvamerkeistä, ja niistä pidetään eläinrekisteriä. Eläinrekisterin ja merkkien puutteet johtavat viranomaisten tarkastuksiin. Eläimet teurastetaan Outokummussa. Osa luokista vieraili myös Käsityömatkailupalvelut Taitoloma Oy:llä Nilsiässä. Matkamme jatkui kohti Muuruveden maatalousoppilaitosta, jossa oli vierailemassa 800 oppilasta. Siellä pääsimme opastetulle kierrokselle, jossa esiteltiin oppilaitoksen koneita ja eläimiä. Muuruvedellä oli myös järjestetty oppilaille kilpailuja. Kierroksen jälkeen saimme kulkea vapaasti ja tutustua paikkaan itsenäisesti. Päivä päättyi linja-automatkaan kohti koulua. Vaikka me oppilaat olimmekin vähän väsyneitä, pidimme reissusta ja se oli hyvin mielenkiintoinen ja opettavainen. Toivoisimme tällaisia päiviä enemmän! Maaseutu kutsuu -tapahtumissa nuoret pääsevät tutustumaan toiminnallisesti ja elämyksellisesti niin maatalousalaan, metsäalaan, puutarha-alaan kuin muihinkin maaseudun ammatteihin ja maaseutuyrittämiseen. Tapahtumia järjestävät Savon ammatti- ja aikuisopisto, Savoniaammattikorkeakoulu, Ylä-Savon ammattiopisto, ItäMaito Osuuskunta, Metsänhoitoyhdistykset sekä muut Maaseutuammattiin ry:n jäsenet ja kummiyritykset. Tapahtumaa tuki Olvi-säätiö. Teksti ja kuvat: Julia Burtsov ja Elisa Räsänen 9c.

9 Joulukuun aikaan Itsenäisyyspäivän juhlassa Leena Hakkarainen ja Raimo Vepsä kertoivat sota-ajan muistojaan. Ninja Miettinen (9c) ja Mikko Hyvärinen (9c) haastattelivat. Joululaulajaiset

10 Joulukuinen päivänavaus torilla Sählyturnaus

11 Oppilaskunnan toimintaa Oppilaskunnan hallituksen jäsenet: Puheenjohtaja: Kerkko Kuronen 9D Sihteeri: Elisa Räsänen 9C Rahaston hoitaja: Henri Tirkkonen 9D Muut jäsenet: Julia Burtsov 9C Iida Hurri 9B Janne Karhunen 9A Antti Mustonen 9D Aleksi Okulov 8C Johanna Hartikainen 8A Veera Vallius 7C olleen taksvärkkikeräyksen tuotto oli 2145, josta kolmannes eli 718,69 tuli oppilaskunnalle ja loput 1432 meni hyväntekeväisyyteen Sydänlapset Ry:lle. Oppilaskunnan hallitus järjesti myös Nenäpäivän kahvion Oppilaskunnan rahoilla järjestettiin yhdeksäsluokkalaisille Kuopio-päivä, jossa käytiin Kuopion museossa. Oppilaskunnanhallitus on kokoontunut useita kertoja kuluneen lukuvuoden aikana ja kertonut rehtorille oppilaiden mielipiteitä esimerkiksi välitunneista. Loppukeväästä oppilaskunnan hallitus kävi nauttimassa pitsat Ruukin Kievarissa. Kuvistunnilla tehtiin naamarit. Kuvassa 7c tuotoksiensa kanssa.

12 Vuotemme tukareina Tukioppilaat ovat näkyneet koulumme arjessa monella eri tavalla. Syksyllä tukarit osallistuivat seitsemäsluokkalaisten vanhempainiltaan esittelemällä koulua uusille oppilaille ja heidän vanhemmilleen. Myös ensimmäisenä koulupäivänä kierrätimme seiskoja ympäri koulua erilaisten tehtävien parissa. Pidimme heille jalkapalloturnauksen loppusyksystä. Talvella järjestimme diskoja, veimme seiskat pulkkamäkeen ja pidimme joulukalenterin sekä jouluvisan. Keväällä järjestimme päivädiskon, pidimme aamunavauksia sekä osallistuimme MLL:n Kevätilokeräykseen. Kevään huipensi tukariretki Kuopioon. Hyvää kesää kaikille! =) Lukuvuoden tukarit: Kerkko Kuronen, Mia Vänttinen, Miida-Tuulia Kukila, Veera Kokkarinen, Hilja Sisso, Olga Tolvanen, Nuuti Keinänen, Mira Ukkonen, Annika Väänänen, Noora Heiskanen, Henrik Kuosmanen, Inka Hentunen ja Mikko Hyvärinen.

13 Tulitaide-tapahtuma tammikuussa

14 Lupa välittää 9C ja 9D osallistuivat Ylen Lupa välittää -kampanjaan. Elisa Räsänen, Julia Burtsov, Mari Turunen ja Ninja Miettinen kävivät haastattelemassa Kaavin palvelutalon asukkaita. Ensimmäiseksi haastattelimme 90-vuotiasta Iivaria (nimi muutettu). Iivari on kotoisin Sivakkavaaran kylästä. Hän oli ammatiltaan maanviljelijä. Pyysimme häntä kertomaan lapsuudestaan. - Minulla oli viisi siskoa, joista kolme on enää elossa. Leikkejä ei keritty leikkimään, kun oli paljon kotitöitä tehtävänä, mutta kyllä sitä joskus kerkesi hippaa leikkimään, mutta vapaa-aikaa harvoin oli. Kaikki kotona tekivät kotitöitä. Hoidettiin lypsykarjaa ja sikoja. Hevosien kanssa tehtiin peltotöitä. Arkena koulua käytiin Sivakkavaaran koululla ja sunnuntaisin käytiin kirkossa. Kouluun mentiin jalan tai hiihtäen. Koulussa oli silloin toisenlainen kuri kuin nykyään. Opettajia kunnioitettiin ja jälki-istuntoja tuli, minullekin joskus. Iivari on kokenut myös sota-ajan. Vuonna 1942 hän oli vasta 18-vuotias ja joutui rintamalle. - Tuntui siltä, ettei sieltä selviä koskaan pois, Iivari kertoo. Armeijaan mennessä tajusin, että nyt jouduttiin oikeaan kuriin. Kun vihdoin pääsin kotiin, tuntui olo niin hyvälle. Ruokakin oli parempaa kotona. Samoihin aikoihin isäni oli taistelemassa Viipurissa, itse olin Syvärillä. Toinen haastateltavamme oli 84-vuotias Iita (nimi muutettu). Iita on kotoisin Iisalmen läheltä Varpaisjärveltä. Hänellä ei ole ollut ammattia, koska hän meni aikaisin naimisiin metsäinsinöörin kanssa ja hänestä tuli kotiäiti. Iita tapasi miehensä tansseissa, jossa käytiin joskus. Heillä on viisi lasta ja lemmikkinä koiria ja kissoja. Lapsista kaikki ovat nyt ylioppilaita. - Kävin kansakoulun Varpaisjärvellä. Koulunkäynti oli mieluista ja olin kiitettävä oppilas. Lapsuudessani veistin nukkeja ja olin tavallaan hieman poikatyttö. Sota-aikana, kun olin 10-vuotias, äitini sairasti nivelreumaa eikä päässyt sängystäkään ylös, joten minun täytyi hoitaa veljiäni. Kotityönä oli myös karjanhoitoa. Ruoka oli silloin kortilla ja käytössä olivat ruokakupongit, koska kaupasta sai vain tietyn määrän ruokaa. Lapsuus oli työntekoa. Nykyään sellaista ei edes osata kuvitellakaan. Kiitämme, että saimme viettää päivän kanssanne!

15 Alueellista menestystä Juankosken koulun parhaan Nouhätä-joukkueen edustajat Johanna Huttunen, Vilma Niemilä sekä Pinja Tukiainen menestyivät hienosti Pohjois-Savon aluekilpailussa ja olivat neljänsiä. Kaiken kaikkiaan aluekilpailuun osallistui 14 joukkuetta. Pohjois-Karjalan Tekstiiliopettajat ry:n järjestämässä Luovat kädet kilpailussa yläkoululaisten sarjan voitti 7d-luokan oppilas Tytti Hätinen. Tuomariston perustelut olivat seuraavanlaisia: Työssä ilmenee luovasti kehitelty idea. Työ on toimiva ja se on toteutettu vaikeasta materiaalista erinomaisesti. Työ on visuaalisesti hauska, mielikuvituksellinen ja sympaattinen. Työ saa katsoja hyvälle mielelle. Anna Parviainen (7b) ja Johanna Huttunen (8b) palkittiin niin ikään kyseisessä kilpailussa. Jukka Hallikainen (9c) nappasi Pohjois-Savon Metsävisan voiton ja pääsi loppukilpailuun Helsinkiin. Juankosken koululaiset maakuntaviestissä Koululaisten maakuntaviestit hiihdettiin Siilinjärvellä, Hamulan koululla Ensimmäistä kertaa kisaan saivat osallistua myös yläkoululaiset. Juankosken yläkoululta saatiin mukaan kuusihenkinen joukkue. Avausosuuden hiihti Antti-Jussi Räsänen (7 a), toisen osuuden Veera Niskanen (7 c) ja kolmannen Tuomas Tirkkonen (8d). Vilma Niemilä (8b) hiihti neljäntenä luovuttaen seuraavan viestiosuuden Nuuti Keinäselle (9c). Ankkurina hiihti Iida Hurri (9b). Jokaisella oli hiihdettävänään 1,5 kilometriä. Joukkue sijoittui kolmanneksi ajalla Yläkoululaisten sarjan voitti Siilinjärveltä Ahmon koulu, toiseksi sijoittui Maaninkajärven koulu ja neljänneksi tuli Vieremän kirkonkylän koulu. Kilpailu hiihdettiin samanaikaisesti alakoululaisten kanssa. Aurinkoinen sää houkutteli paikalle runsaslukuisen ja kannustavan yleisön. Vilma Niemilä (8b)

16 Viestijoukkue vasemmalta oikealle: Antti-Jussi Räsänen, Veera Niskanen, Tuomas Tirkkonen, Vilma Niemilä, Nuuti Keinänen ja Iida Hurri. Kuvassa mukana myös liikunnanopettaja Katja Halonen. Korukurssin töitä: Anni Kauppinen (8a) ja Sini Asikainen (8a)

17 Musiikin karnevaali Juankoskella Ruukinkoululla järjestettiin Juankosken koulun ja lukion sekä musiikkiopiston yhteistyökonsertti laskiaistiistaina 17. helmikuuta. Esiintyjinä konsertissa oli musiikkiopistolla opiskelevia Juankosken koulun ja lukion oppilaita. Lisäksi konsertin lopussa esiintyivät koulun entiset oppilaat, nykyiset musiikin ammattilaiset, Annika Pehkonen, Johanna Räisänen ja Juho Kanervo. He pitivät myös aamupäivällä työpajoja oppilaille, joissa he kertoivat opinnoistaan musiikin parissa ja mikä innoitti heidät aloittamaan musiikin harrastamisen. Täällä Juankoskella lapsilla ja nuorilla on ollut mahdollisuus opiskella musiikkia Kuopion konservatorion sivutoimipisteessä jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan, kertoi Juankosken musiikkiopiston johtaja Tiina Pirinen puheessaan, Tällä hetkellä olemme 130 oppilaan musiikkiopistollamme osa Suomen suurinta ja monipuolisinta tanssi- ja musiikkioppilaitosta. Juankoskella tarjotaan tanssin opetuksen ja muskarin lisäksi musiikin perusopetusta sekä avoimen puolen opetusta. Pääaineeksi on mahdollista valita klassista laulua ja kitaraa, rumpuja ja lyömäsoittimia, vaskisoittimia, klarinettia, huilua ja nokkahuilua, viulua, alttoviulua tai selloa. Hilja Sisso ja Veera Kokkarinen 9a Johanna Räisänen, Annika Pehkonen ja Juho Kanervo esiintyivät musiikin karnevaalissa.

18 Mimmi-lehmä Juankosken 9A luokka esitti Maija Kukilan käsikirjoittaman sadun Mimmi-lehmän ja Variksen seikkailut saadakseen rahaa luokkaretkeä varten. Esitykset olivat 23. huhtikuuta 2015; neljä niistä oli Juankosken kaupungintalon auditoriossa ja yksi Hevoshaan toimintakeskuksella. Oppilaat harjoittelivat välituntisin ja Maija Kukilan hyppytunneilla. He saivat Mintun ja Possun puvut Juankosken kaupungilta, pukujen mahat Kuopion kaupunginteatterilta ja loput he tekivät itse. Miida ja Veera esittivät ensimmäisen sadun Pietarissa ja Unkarissa. Ensimmäinen satu alkoi siitä, kun Mimmi-lehmä alkaa tanssia balettia, jolloin Varis tulee ja sanoo, etteivät lehmät tanssi. Mimmi kaatuu ja Varis viisastelee hänelle. He alkavat puhua baletista ja Mimmi alkaa tanssia Mintun, Possun ja Kissan kanssa. Varis lähtee tympääntyneenä pois. Toinen satu alkoi siitä, kun Mimmi, Minttu, Possu ja Kissa katselevat vähän matkan päässä olevia kelkkailijoita. Mimmi haluaa myös mäkeen kelkkailemaan. He hakevat isännän tyttären kelkan ja Varis saapuu paikalle. Mimmi lähtee laskemaan ensimmäisenä ja hänen laskemisensa ei onnistu kehuttavasti. Kun Mimmi on ylhäällä, Varis sanoo näyttävänsä, miten oikeasti kelkkaillaan. Varis laskee monin eri tavoin, kuten yhdellä jalalla ja silmät kiinni, mutta lasku loppuu lyhyeen, kun hän osuu kantoon ja hän satutti pyrstönsä lumen lyödessä siihen. Lopulta kaikki laskevat yhdessä iloisesti nauraen. Esiintyjät menivät portaisiin tehdystä liukumäestä ja lähes koko yleisö lähti mukaan. teksti ja kuva: Tiia Oksman (9d) ja Annika Väänänen (9d) Hahmot vasemmalta oikealle: Kissa - Hanne Halonen, Possu - Jonna Jäntti, Minttu-lehmä - Milla Kumpulainen (tuuraa Mira Ukkosta), Mimmi Lehmä - Miida Kukila ja Varis - Veera Kokkarinen. Kuvassa evät näy: isännän tytär - Milla Kumpulainen (tuuraa Olga Tolvasta), äänitekniikassa Hilja Sisso, ohjaajana Maija Kukila.

19 Привет из России! - Terveisiä Venäjältä! Juankosken yläkoulun ja lukion venäjän kielen opiskelijat pääsivät toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa matkasta Venäjälle 18. päivä huhtikuuta. Matkaan lähti yhteensä 17 oppilasta ja kaksi opettajaa. Linja-auto starttasi lauantai-aamuna Juankoskelta kello yhdeksän ja jatkoi siitä Kaaville keräten sieltä loput oppilaat kyytiin. Sitten alkoikin matka rajalle. Ensimmäiseen päivään ei ohjelmaa paljoa linja-autossa istumisen lisäksi mahtunutkaan. Tullissa meni muutama tunti odotellessa, mutta Suomen kansalaisina emme antaneet sen latistaa tunnelmaa, vaan seurasimme senkin ajan jääkiekon Euro Hockey team -peliä (osuvasti Venäjää vastaan) Iltalehden sivujen kautta. Rajasta yli päästyämme jatkoimme matkaa Pietariin, jossa majoituimme hotelli Moskovaan. Illalla päätimme kokeilla venäjän kielen taitojamme ja lähteä hotellin viereiseen McDonaldsiin tilaamaan iltapalaa. Noh, eihän se mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta puolin ja toisin kangertelevalla englannilla ja käsiä huitomalla saimme kuitenkin tilaamamme eväät. Seuraavana aamuna meitä odotti maukas hotelliaamiainen, jonka jälkeen lähdimme opastetulle kiertoajelulle tutustumaan Pietariin. Kaunis arkkitehtuuri, vanhat rakennukset ja komeat patsaat jättivät meihin jokaiseen varmasti lähtemättömän vaikutuksen. Kiertoajelun jälkeen meitä odotti erittäin maukas ravintola-ateria paikallisessa ravintolassa. Syötyämme lähdimme jatkamaan Pietariin tutustumista, mutta tällä kertaa suuntasimme Eremitaasiin, Talvipalatsiin. Jo pelkkä rakennusten koko ja kaunis julkisivu saivat monet haukkomaan henkeään, mutta se ei ollut mitään verrattuna sisältä löytyviin taideteoksiin: erittäin kauniita patsaita, kuuluisia tauluja, historiallisia koriste-esineitä... Lista on loputon. Jos joskus päätät käydä Pietarissa, Eremitaasi on ehdottomasti yksi kohde, jossa kannattaa vierailla. Kaiken kruunasi suomenkielinen opas, joka kertoi meille paljon eri esineistä, Venäjän historiasta ja sen hallitsijoista. Kierros oli luonnollisestikin pitkä, mutta todellakin sen kaiken kävelyn arvoinen! Eremitaasista palattuamme menimme hotellille ja tällä kertaa menimme viereiseen Prismaan ostamaan iltapalaa. Se sentään sujui jo jotenkin, olihan siellä yllättävän paljon suomalaisia tuotteita. Maanantaiaamuna maittavan aamiaisen jälkeen lähdimme tutustumaan pietarilaiseen ystävyyskouluumme, koulu numero 23:een. Siellä tutustuimme toisiimme ja esitimme esityksiä puolin ja toisin. Tutustutimme heitä Suomeen Juicen Juankoski here I come- kappaleen tahtiin ja tulihan sitä yhdet letkajenkatkin yhdessä tanssittua. Kouluvierailun jälkeen lähdimme metrolla liikenteeseen etsimään ruokapaikkaa. Voisi melkein sanoa, että suorastaan eksyimme erääseen erittäin hyvää ruokaa tarjoavaan gruusialaiseen ravintolaan. Ähkyssä lähdimme ostoksille Galeriaan, yhteen Pietarin suurista ostoskeskuksista. Siellä vierähtikin useampi tunti, olihan liikkeitä kuitenkin useita kymmeniä. Illalla hotellilla ei tarvinnut paljoa unta odotella. Tiistaina aamupalan jälkeen luovutimme huoneet ja lähdimme kotimatkalle. Emme kuitenkaan menneet suoraan rajalle, vaan piipahdimme Viipurissa ostamassa viimeisiä tuliaisia kotiväelle. Mukaan tarttui maittavaa ruokaa, paljon makeisia, pientä hilpeyttä herättäneitä Putin-mukeja ja lähtipä mukaan jopa yksi Putinin kuvalla varustettu t-paitakin. Viipurissa asiointi onnistuikin paljon paremmin, koska kaikki kauppiaat osasivat yllättävän hyvää suomea. Siellä saimme tuhlattua viimeisiä ruplia, joita muuten tuli käytettyä aikamoinen nippu reissun aikana. Viipurista jatkoimme matkaa rajalle ja siitä edelleen Suomen puolelle. Loppumatkasta porukka alkoi olla jo aika väsynyttä, mutta sehän vain nosti tunnelmaa. Palasimme Kaaville noin kello 19 aikoihin. Siinähän se neljä päivää menikin. Laukut täynnä tuliaisia ja univelkaa vaikka muille jakaa, mutta reissu oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Paluu koulun penkille tuntuikin aika tympeältä ja äkkiseltään oudolta, kun yhtäkkiä ymmärsitkin kaiken mitä muut sanovat. teksti: Mia Vänttinen (9c) ja Iida Vallius (A14)

20 Eremitaasin edustalla Venäjän valinnaisryhmän (8. lk) töitä:

21 Noora Heiskanen (9a) Lukudiplomin suorittivat Anniina Mustonen (8a), Milja Sisso (8c), Reetta Harjunen (9b), Iida Koponen (9b) ja Jutta Toivari (9d) Emma Koistinen (7c)

22 Oppilaat lukuvuonna A Hallikainen Hyvönen Korhonen Kuusharju Laatikainen Louhikallio Niemeläinen Niskanen Partanen Pehkonen Pitkänen Poutiainen Pyykönen Riekkinen Räsänen Räsänen Saire Tirkkonen Tolppanen Vitri Väätäinen 7B Suvi Jenna Suvi Jannica Veikka Leevi Terhi Veera Vilma Kaapo Tiia Jasmin Ella Johanna Antti-Jussi Elmeri Heidi Joona Oskari Arttu Mikko Ahonen Ahonen Hartikainen Karppi Kekäläinen Kiimalainen Kumpulainen Kärkkäinen Lysinen Miettinen Mustonen Niskanen Niskanen Parviainen Pitkänen Rissanen Sorsa Taattola Tanskanen Toivanen Turunen Eetu Joonas Helmi Arto Jonna Henna Jesse Kiia Saku Iida Niina Enni Katja Anna Juuso Jaana Sami Jere Hilma Arttu Ville-Matias

23 7C Antikainen Haapalainen Hakkarainen Hyttinen Julkunen Järveläinen Koistinen Lipponen Lipponen Miettinen Mustonen Niskanen Parviainen Piirainen Rytkönen Räsänen Simonen Toivanen Vallius Valtiala Vartiainen Vartiainen 7D Henri Nea Joonas Kimmo Tomi Suvi Emma Miika Saku Ninni Jarre Veera Venla Nelli Miro Piia Anniina Jere Veera Vinski Emmi Veeti 8A Asikainen Ehrukainen Hartikainen Järveläinen Karhunen Kauppinen Knuutinen Kosunen Mikkanen Mykkänen Pasanen Peltola Pursiainen Turunen Vartiainen Brilli Hartikainen Huusko Hätinen Höim Järveläinen Jäsberg Kankkunen Karttunen Kekäläinen Koponen Korhonen Leskinen Mustonen Mäkinen Pakarinen Pentikäinen Ruotsalainen Vartiainen Vinni Voutilainen Elina Johanna Henri Tytti Remo Tiina Niko Nuutti Saara Marion Roni Auli Roosa Vilhelmiina Matias Pinja Eetu Nina Sanna Jesse Janina 8B Sini Taina Johanna Suvi Teemu Anni Jasper Joni Niko Tatu Päivi Veikko Vertti Aleksi Henna Airaksinen Heiskanen Huttunen Hyvönen Markus Roosa Johanna Tiia Koistinen Mustonen Niemilä Nykänen Parviainen Parviainen Pirinen Pitkänen Rönkkö Tukiainen Ukkonen Joni Anniina Vilma Jenna Mikko Väinö Veeti Riku Anni Pinja Paula

24 8C Ahonen Hartikainen Kemppi Koistinen Koukkari Oksman Okulov Parviainen Pesonen Pirinen Pirinen Saukkonen Savolainen Simonen Sisso Uusitalo 8D Matias Juho Tuuli Toni Eeva-Kaarina Juho-Antti Aleksi Erkka Elli Reetta Sakari Ville Niki Emma Milja Akseli 9A Halonen Heiskanen Hyvönen Jäntti Karhunen Karppi Knuutinen Kokkarinen Kukila Kumpulainen Lipponen Muranen Mustonen Mönkkönen Niskanen Parviainen Sisso Tolvanen Ukkonen Ukkonen Viinikainen Korppi Laukkanen Martikainen Mikkanen Myllynen Riekkinen Sorsa Tirkkonen Toivanen Vartiainen Viczian Väänänen Väänänen Willman Emilia Joonas Nico Mimmi Ville Roope Santtu Tuomas Henna Jenna Medi Jesse Niko Mikael 9B Hanne Noora Toni Jonna Janne Timo Jasmin Veera Miida-Tuulia Milla Mitro Vilina Mikko Eija Veikka Roosa Hilja Olga Eetu Mira Tommi Ahonen Asikainen Harjunen Hartikainen Hentunen Hurri Jäsberg Keinänen Kinnunen Koponen Kuosmanen Leskinen Lipponen Lähtevänoja Miettinen Numminen Oksman Rajahalme Repo Riekkinen Turunen Vinni Emma Niina Reetta Essi Inka Iida Jesse Matti Anna Iida Henrik Mari Menna Justus Arttu Eetu Tomi Mimosa Toni Juuso Sami Jere

25 9C Burtsov Hallikainen Heimonen Heiskanen Hurme Hyvärinen Höim Julkunen Karjalainen Keinänen Kontkanen Lappalainen Leijoki Miettinen Pirinen Räsänen Räsänen Taattola Timonen Tirkkonen Tolppanen Turunen Vänttinen 9D Julia Jukka Fanny Aleksi Aleksi Mikko Rene Satu Venla Nuuti Konsta Maria Tuukka Ninja Aleksi Elisa Siiri Emma Roope Joosua Jaana Mari Mia Holländer Huusko Hyvärinen Hämäläinen Karppi Keinänen Keinänen Kohonen Kuronen Miettinen Mustonen Parviainen Riekkinen Saukkonen Tirkkonen Tirkkonen Toivari Turunen Vehviläinen Väänänen Väänänen Tiia Sanna Eveliina Eveliina Anni Juho Julia Ville Kerkko Tuukka Antti Tuomas Lotta Eetu Henri Maija Jutta Melissa Saara Annika Jenni

26 Sahansoittaja Krista Koivula Ruukinkoululla Saimme nauttia sahansoiton Suomen mestarin soitosta Krista Koivula soitti koulullamme sahaa, jota säesti pianolla Maija Kukila. Koulumme oppilaat ja opettajatkin pääsivät halutessaan kokeilemaan sahan soittamista. Sahansoitto oli erilaista kuin normaali musiikki. Se ei ollut vaikeaa, kun oppi soittamaan, kuvasi Enni Niskanen (7b) sahansoittoa. Kuva: Jenna Vartiainen (8d), teksti: Emilia Korppi (8d) ja Jenna Vartiainen

27 Henkilökunta Ala-Soini Heli, ruotsi ( alkaen) Falck Pekka, uskonto, psykologia, filosofia Flink Tarja, kotitalous, englanti Hakkarainen Santra, ruotsi, tukioppilaiden ohjaava opettaja Halonen Katja, liikunta, terveystieto Hiltunen Tarja, koulusihteeri Hopponen Ari, tekninen työ Hyttinen Kirsi, biologia, maantieto, maa- ja metsätalous Karhunen Leena, biologia, maantieto, terveystieto Karttunen Ulla, erityisopetus Kervinen Heikki, liikunta ( asti) Kohvakka Liisa, ranska, venäjä Koivula Elina, ekonomia, kuvataide Koivuranta Pasi, matematiikka, tietotekniikka Kosunen Eeva-Kaisa, matematiikka, tekstiilityö ( alkaen) Kujala Jaana, rehtori Kukila Maija, musiikki Kuoppasalmi Riikka, ekonomia, kuvataide ( alkaen) Leppänen Matti, matematiikka, kemia Martikainen Jari, kouluavustaja Törmän koulu Säyneinen Marttila Päivi, kotitalous, terveystieto Paavola Marja, englanti, saksa Pursiainen Satu, kouluavustaja Rahkonen Saija, koulukuraattori Savolainen Jarmo, englanti Sivonen Jaana, äidinkieli ja kirjallisuus, ilmaisutaito Smolander Risto, kemia, apulaisrehtori Sorsa Tarja, Törmän koulu Säyneinen Suni Marko, ortodoksinen uskonto Tarkiainen Risto, erityisopettaja Tiilikainen Minna, tekstiilityö, matematiikka ( asti) Timonen Jaana, äidinkieli ja kirjallisuus Timonen Janne, historia ja yhteiskuntaoppi, ekonomia Tirkkonen Arto, fysiikka, tietotekniikka Toivanen Perttu, liikunta ( alkaen) Toivanen Sanna, matematiikka ja fysiikka Toivari Jarmo, koulumestari Tuomela Raija, kouluterveydenhoitaja Vähärautio Elvi, ruotsi ( asti) Yletyinen Kirsti, historia ja yhteiskuntaoppi, uskonto, oppilaskunnan ohjaava opettaja

28 UUSI LUKUVUOSI JA UUSISTA OPPILAISTA ILMOITTAMINEN Uusi lukuvuosi alkaa klo 9.00 Ohjeet järjestäytymisestä tulevat ilmoitustaululle. Jos oppilas esim. perheen paikkakunnalta muuton vuoksi ei tule ensi syksynä tähän kouluun, hänen ja huoltajan on mahdollisimman pian ilmoitettava siitä koulun kansliaan joko kirjeitse tai puhelimitse. Samoin kouluun muilta paikkakunnilta tulevista uusista oppilaista tulee ilmoittaa mahdollisimman pian. Yksityisoppilaaksi suorittamaan jotain peruskoulun ainetta, luokkaa tai koko yläasteen oppimäärää voi ilmoittautua kuukauden kuluessa lukukauden alkamisesta. Yksityisoppilailta ei peritä tenttimaksuja. Kanslia on avoinna klo 9-12 Yhteystietoja Juankosken koulu Juankoskentie Juankoski Rehtori Jaana Kujala Koulusihteeri Tarja Hiltunen Apulaisrehtori Risto Smolander Opinto-ohjaaja Satu Tuppurainen Kuraattori Saija Rahkonen Koulumestari Jarmo Toivari Kouluterveydenhoitaja Raija Tuomela Koulutoimisto virastotalolla: Marja-Leena Vinni koulukuljetukset

lauantaina 6.6.2009 viikko 23 Hyvät lakitusta vaille valmiit ylioppilaat, onnelliset omaiset, arvoisa juhlayleisö

lauantaina 6.6.2009 viikko 23 Hyvät lakitusta vaille valmiit ylioppilaat, onnelliset omaiset, arvoisa juhlayleisö P YHÄJOEN KUULUMISET lauantaina 6.6.2009 viikko 23 Kuvaaja: pauliina raivio Hyvät lakitusta vaille valmiit ylioppilaat, onnelliset omaiset, arvoisa juhlayleisö Arvo Helanti Olemme varmaan kaikki huomanneet

Lisätiedot

LAUANTAI 8.6.2013 VIIKKO 23 PYHÄJOEN LUKION TUOTTAMA JOUKKOJULKAISU

LAUANTAI 8.6.2013 VIIKKO 23 PYHÄJOEN LUKION TUOTTAMA JOUKKOJULKAISU P YHÄJOEN KUULUMISET LAUANTAI 8.6.2013 VIIKKO 23 PYHÄJOEN LUKION TUOTTAMA JOUKKOJULKAISU Pyhäjoella lakitettiin 21 uutta ylioppilasta MALVIINA IMPOLA Ylhäältä vasemmalta: Lari Tiirinki, Ville Keskitalo,

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS lukuvuodelta 2014 2015. Kajaanin lukio Vuorikatu 2 87100 KAJAANI

VUOSIKERTOMUS lukuvuodelta 2014 2015. Kajaanin lukio Vuorikatu 2 87100 KAJAANI VUOSIKERTOMUS lukuvuodelta 2014 2015 Kajaanin lukio Vuorikatu 2 87100 KAJAANI SISÄLLYSLUETTELO 1 KAJAANIN LUKIO... 5 1.1 TOIMINTA... 5 1.1.1 Lukuvuoden päättyessä... 5 1.1.2 Kuvataiteen kuulumisia... 7

Lisätiedot

KARTANON KOULUN VUOSIKERTOMUS

KARTANON KOULUN VUOSIKERTOMUS KARTANON KOULUN VUOSIKERTOMUS 2011-2012 Rehtorin tervehdys! Lukuvuoden lopussa on aika kiittää ja arvioida kulunutta kautta. Vuosi on taas vierähtänyt nopeasti opetuksen ja upeiden tapahtumien parissa.

Lisätiedot

YHTEISKOULU YHTEISVOIMIN

YHTEISKOULU YHTEISVOIMIN YHTEISKOULU YHTEISVOIMIN HÄMEENLINNAN YHTEISKOULU Vuosikertomus 2010 2011 Kansi: Vappunaamiaiset kuva Tuula Savola 2 3 SISÄLLYS Rehtorin puheenvuoro, Arto Nykänen 4 Vastuunkantoa elämään, Vesa-Heikki Mikkola

Lisätiedot

ARKADIAN YHTEISLYSEO

ARKADIAN YHTEISLYSEO ARKADIAN YHTEISLYSEO VUOSIKERTOMUS LUKUVUODELTA 2013-2014 os. Lepsämäntie 15 01800 KLAUKKALA puh. 09-8792211 fax. 09-8792199 sähköposti: rehtori@ayl.fi, kanslia@ayl.fi kotisivu Internetissä: http://www.ayl.fi

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Toimitus: Juho Seppälä Painopaikka: Grano Oy Ulkoasu ja taitto: Hämeenlinnan kaupunki, viestintäyksikkö

SISÄLLYSLUETTELO. Toimitus: Juho Seppälä Painopaikka: Grano Oy Ulkoasu ja taitto: Hämeenlinnan kaupunki, viestintäyksikkö HÄMEENLINNAN YHTEISKOULU VUOSIKERTOMUS 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO Rehtorin tervehdys............................. 5 HYK:n arvot ja toimintakulttuuri...................... 7 Oppilaskuntatoiminta............................

Lisätiedot

AHVENISTON KOULU TURUNTIE 33 13130 HÄMEENLINNA

AHVENISTON KOULU TURUNTIE 33 13130 HÄMEENLINNA 1 2 AHVENISTON KOULU TURUNTIE 33 13130 HÄMEENLINNA Rehtori Kati Hirvonen virkavapaa 01.11. 2010 31.12.2011 Vs. rehtori Arja Nikkilä 01.11. 2010 31.12.2010 Vs. rehtori Pekka Järvinen 01.01. 2011 31.12.2011

Lisätiedot

Kuva: Helmi Rannanpiha 7.c Vuosikertomus 2013-2014 AHVENISTON KOULU

Kuva: Helmi Rannanpiha 7.c Vuosikertomus 2013-2014 AHVENISTON KOULU Kuva: Helmi Rannanpiha 7.c Vuosikertomus 2013-2014 AHVENISTON KOULU 1 SISÄLLYSLUETTELO REHTORIN TERVEISET... 4 TAPAHTUMAKALENTERI... 5 Syyslukukausi... 5 Kevätlukukausi... 5 OPPILASKUNNAN TOIMINTA LUKUVUONNA

Lisätiedot

LUK UVUOSI 2012-2013

LUK UVUOSI 2012-2013 1 KAURIALAN KOULU Rehtorin ajatuksia lukuvuoden lopuksi Näe metsä puilta Miksi tämä sääntö on olemassa? Anteeksi kielenkäyttöni, mutta mielestäni se on ihan XXXX! Näin ilmaisi mielipiteensä eräs koulumme

Lisätiedot

NOKIAN LUKION VUOSIKERTOMUS

NOKIAN LUKION VUOSIKERTOMUS NOKIAN LUKION VUOSIKERTOMUS 2014 2015 Etukannen työ: Noora Virtanen, sekatekniikka SISÄLLYSLUETTELO REHTORIN KATSAUS LUKUVUOTEEN 2014 2015... 2 KOULUN YHTEYSTIEDOT JA HENKILÖKUNTA... 3 OPISKELIJAT OHJANTARYHMITTÄIN...

Lisätiedot

AHVENISTON KOULU TURUNTIE 33 13130 HÄMEENLINNA

AHVENISTON KOULU TURUNTIE 33 13130 HÄMEENLINNA 1 2 AHVENISTON KOULU TURUNTIE 33 13130 HÄMEENLINNA Rehtori Kati Hirvonen virkavapaa 01.08. 2011 31.07.2012 Vs. rehtori Pekka Järvinen 01.08. 2011 31.07.2012 621 2472 Apulaisrehtori Arja Nikkilä 621 2480

Lisätiedot

YHTEISKOULU YHTEISVOIMIN

YHTEISKOULU YHTEISVOIMIN YHTEISKOULU YHTEISVOIMIN Vuosikertomus 2006 2007 (Kuva: Maija Kivilahden ja Pentti Pullisen piirrokset Tuomelan ja Hätilän kouluista) 2 HÄMEENLINNAN YHTEISKOULUN ARVOT JA PÄÄMÄÄRÄ Yhteiskoulun arvoperusta

Lisätiedot

Vuosikertomus 2013-2014. Non Scholae - Sed Vitae

Vuosikertomus 2013-2014. Non Scholae - Sed Vitae Vuosikertomus 2013-2014 Non Scholae - Sed Vitae Sisällysluettelo Rehtorin katsaus lukuvuoteen.............................. 3 Klassikanpäivä...................................... 7 Urheilulukio.......................................

Lisätiedot

Vuosikirja 2010-2011

Vuosikirja 2010-2011 Vuosikirja 2010-2011 Rehtoreiden tervehdys Korpitien koulu aloitti uutena yhtenäiskouluna kolme vuotta sitten. Näinä vuosina erityisopetus, alakoulu ja yläkoulu ovat sulautuneet yhdeksi hyvin toimivaksi

Lisätiedot

Keskiviikkona 7.6.2006 - viikko 23

Keskiviikkona 7.6.2006 - viikko 23 PYHÄJOEN K UULUMISET Keskiviikkona 7.6.2006 - viikko 23 Snellman-juhlavuonna SIVISTYSTOIMENJOHTAJA ANTERO TERVONEN Kuluva vuosi on J. V. Snellmanin syntymän 200-vuotisjuhlavuosi. Snellman on juhlavuotenaan

Lisätiedot

Kouvolan yhteiskoulun lukio

Kouvolan yhteiskoulun lukio Kouvolan yhteiskoulun lukio Vuosikertomus 2014-2015 KOUVOLAN YHTEISKOULU (1955-1975) Tärkeitä vuosilukuja Koulu perustetaan 1955 Keskikoulu laajenee 8-luokkaiseksi yhteiskouluksi 1960 Koulu saa oikeudet

Lisätiedot

Kannen kuva Alina Pettinen, kuvataiteen diplomityö

Kannen kuva Alina Pettinen, kuvataiteen diplomityö Arkadian yhteislyseo Lepsämäntie 15 01800 Klaukkala Rehtori puh. 050 536 3490, rehtori@ayl.fi Koulusihteeri puh. 010 501 3700, fax. 010 501 3707 kanslia@ayl.fi www.ayl.fi Kannen kuva Alina Pettinen, kuvataiteen

Lisätiedot

Vuosikirja 2014-15 Iittalan yhtenäiskoulu

Vuosikirja 2014-15 Iittalan yhtenäiskoulu Vuosikirja 2014-15 Iittalan yhtenäiskoulu 1 Vuosikirjan kansien välistä heijastelee vauhdikas ja rikas lukuvuotemme. On liikuttu, nautittu taiteesta, retkeilty ja tavattu paljon uusia ihmisiä tavallisen

Lisätiedot

JANAKKALAN LUKIO. Vuosikertomus (lukuvuosi 2014 2015)

JANAKKALAN LUKIO. Vuosikertomus (lukuvuosi 2014 2015) JANAKKALAN LUKIO Vuosikertomus (lukuvuosi 2014 2015) 2 Lukuvuoden avajaiset elokuussa 2014 Uusi rehtorimme Timo Hillman avasi 11.8.2014 Janakkalan lukion lukuvuoden 2014 2015 lyhyellä puheenvuorollaan

Lisätiedot

TAPIOLAN KOULUN VUOSIKERTOMUS

TAPIOLAN KOULUN VUOSIKERTOMUS TAPIOLAN KOULUN VUOSIKERTOMUS 2009-2010 TAPIOLAN KOULU LUKUVUOSI 2009 2010 PL 3221 02070 ESPOON KAUPUNKI Puh. 816 39061 kanslia 816 39062 opettajainhuone Faksi 460 632 REHTORI Heikki Pihkala Puh. 816 39060,

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN KIVINIITYN KOULU

KOKKOLAN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN KIVINIITYN KOULU KOKKOLAN KAUPUNGIN PERUSOPETUKSEN KIVINIITYN KOULU VUOSIKERTOMUS LUKUVUODELTA 2012-2013 Osoite: Kuusitie 3 67200 Kokkola Puhelimet: Perusopetuksen (7.-9.lk) rehtori 828 9683 t. 044-7809683 Kanslia 828

Lisätiedot

Rehtorin tervehdys! Musikaali

Rehtorin tervehdys! Musikaali Rehtorin tervehdys! Vierähtipä lukuvuosi taas vauhdilla! Kartanon koulun erityispiirteenä on sen monimuotoisuus ja monikulttuurisuus, josta olemme kovin ylpeitä. Talossa on siis oppilaita eskari-ikäisestä

Lisätiedot

Kouvolan yhteiskoulun lukio

Kouvolan yhteiskoulun lukio Kouvolan yhteiskoulun lukio Vuosikertomus 2012-2013 KOUVOLAN YHTEISKOULU (1955-1975) Tärkeitä vuosilukuja Koulu perustetaan 1955 Keskikoulu laajenee 8-luokkaiseksi yhteiskouluksi 1960 Koulu saa oikeudet

Lisätiedot

Olarin koulun ja lukion vuosikertomus

Olarin koulun ja lukion vuosikertomus Olarin koulun ja lukion vuosikertomus 2014-2015 OLARIN KOULU JA LUKIO Käyntiosoite: Olarinniityntie 4 Postiosoite: Olarin koulu, PL 3323, 02070 Espoon kaupunki Olarin lukio, PL 3334, 02070 Espoon kaupunki

Lisätiedot

ARKADIAN YHTEISLYSEO

ARKADIAN YHTEISLYSEO ARKADIAN YHTEISLYSEO VUOSIKERTOMUS LUKUVUODELTA 2012-2013 os. Lepsämäntie 15 01800 KLAUKKALA puh. 09-8792211 fax. 09-8792199 sähköposti: rehtori@ayl.fi, kanslia@ayl.fi kotisivu Internetissä: http://www.ayl.fi

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Toimitus: Vesa-Heikki Mikkola. Painopaikka: KopiJyvä Oy. Ulkoasu ja taitto: Hämeenlinnan kaupunki Viestintäyksikkö, Tuula Mäkinen

SISÄLLYSLUETTELO. Toimitus: Vesa-Heikki Mikkola. Painopaikka: KopiJyvä Oy. Ulkoasu ja taitto: Hämeenlinnan kaupunki Viestintäyksikkö, Tuula Mäkinen HÄMEENLINNAN YHTEISKOULU VUOSIKERTOMUS 2013-2014 SISÄLLYSLUETTELO Rehtorin tervehdys...............................5 HYK:n arvot ja toimintakulttuuri 7 Tuomelan koulun peruskorjaus 8 HYKissä tapahtuu 13

Lisätiedot

lempäälän lukio VuoSikeRTomuS 2013 2014

lempäälän lukio VuoSikeRTomuS 2013 2014 lempäälän lukio VUOSIKERTOMUS 2013 2014 Lempäälän lukio Tampereentie 1 C 37500 Lempäälä Fax (03) 565 51 707 www.lempaalanlukio.fi https://lempaala.wilma.pirnet.fi/ e-mail: etunimi.sukunimi@lempaala.fi

Lisätiedot

KOULUN PERUSTAMISVUOSI. KOULUN NIMET Lahden Suomalainen Tyttökoulu

KOULUN PERUSTAMISVUOSI. KOULUN NIMET Lahden Suomalainen Tyttökoulu REHTORI Mikko Sani 5 539 168 APULAISREHTORI Ari Mäkinen 4 484 5778 KOULUN PERUSTAMISVUOSI 198 KOULUN NIMET Lahden Suomalainen Tyttökoulu 198 1925 Lahden Tyttölyseo 1925 1939 Lahden Yksityinen Tyttölyseo

Lisätiedot

TURUN SUOMALAISEN YHTEISKOULUN LUKIO. Kauppiaskatu 17 20100 Turku

TURUN SUOMALAISEN YHTEISKOULUN LUKIO. Kauppiaskatu 17 20100 Turku TURUN SUOMALAISEN YHTEISKOULUN LUKIO Kauppiaskatu 17 20100 Turku rehtori Riikka Lindroos puh. 2629 305, 050-432 3671 va.apulaisrehtori Virpi Lieri puh. 2629 304, 044-907 4402 kanslia puh. 2629 253, 040-6871

Lisätiedot