P.S. Harrastevastaava kaipaa palautetta ja kehitysideoita Järjestäjän Infosta ole aktiivinen!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "P.S. Harrastevastaava kaipaa palautetta ja kehitysideoita Järjestäjän Infosta ole aktiivinen!"

Transkriptio

1 JÄRJESTÄJÄN INFO

2 KESÄPELIEN YKKÖNEN - KATUSÄHLY Katusählyturnauksen järjestäminen on mukavaa puuhaa. Mikä sen mukavampaa kuin järjestää kavereiden kanssa menevä tapahtuma auringon paistaessa! Ja pelaaminen se vasta mukavaa onkin! Miksi pysyä kesälläkin sisällä, kun voi pelata ulkona ja nauttia auringosta? Juuri niin. Katusähly on kesäkivaa kavereiden kanssa. Eri paikkakunnilla katusählytapahtumat muotoutuvat omanlaisikseen tapahtumapaikan valinnan ja osallistujien määrän mukaan. Ja tietysti kelin kaikille ei välttämättä aurinko paista. Tämä Info on rakennettu järjestäjien avuksi ja tueksi, jotta kaikilla olisi yhtäläinen mahdollisuus järjestää perinteeksi muotoutuva laadukas tapahtuma, johon matkustetaan pitemmänkin matkan päästä. Tavoitteena on asettaa tietyt reunaehdot sille, miltä Salibandyliiton KatusählyTOUR tapahtumien tulee näyttää ja sisältää sekä huolehtia siitä että paikkakunnasta riippumatta osallistujat saavat tietyn vastineen rahoilleen. Omia variaatioita saa, ja on hyvä tehdä, hyvällä tyylillä ja maulla. Kunhan tämän Infon askeleet 1-7 tulee kuljettua. P.S. Harrastevastaava kaipaa palautetta ja kehitysideoita Järjestäjän Infosta ole aktiivinen! Iloista, hauskaa ja kuumaa Katusählykesää kaikille turnausten järjestäjille!

3 Askel 1 Hei, me saatiin KatusählyTOUR turnauksen järjestämisoikeus! Heti kun saat tiedon turnauksen järjestämisoikeudesta, kannattaa koota projektiryhmä. Projektiryhmän tehtäviin kuuluvat: tapahtuman suunnittelu (pelipaikka, paikan varaaminen, oheistoiminta, näytösottelut jne.) sopimuksen tekeminen Salibandyliiton kanssa, sekä muu yhteistyö Salibandyliiton kanssa yhteistyö ja yhteydenpito paikkakunnan liikunta-/vapaa-aika ja/tai kulttuuritoimen kanssa ilmoittelu ja paikallinen markkinointi yhteistyö paikallisen lehden toimituksen kanssa lupa ja ilmoitusasioiden hoitaminen (poliisilaitos, paikkakunnan tekninen ltk) palkintojen hankkiminen talkooporukan löytäminen, tehtävien jakaminen ja talkooporukan koulutus ja motivointi Vastuualueista tulee sopia projektiryhmän jäsenten kesken. Palkittujen KatusählyTOUR turnausten suunnittelu ja järjestäminen on aloitettu noin puoli vuotta ennen tapahtumaa! Askel 1 Askel 7 Askel 2 Askel 4 Askel 6 Vinkkejä! Paikkakunnan muista kesätapahtumista tietoa löytyy usein kunnan vapaa-aika tai kulttuuritoimesta. Varaa aikaa neuvotteluille (virka-aikana) yhteisestä tapahtumasta, ota yhteyttä mahdollisimman aikaisin talvella/ke-väällä! Sopivan kokoiset maalit (40-45x60cm) saattavat löytyä jäähallista, käy kysymässä! Menestyvä paikka turnaukselle löytyy usein keskeltä kylää : esimerkiksi torilta tai kävelykadulta.

4 Askel 2 Turnaus lähestyy Tehtävät pari kuukautta ennen turnausta: Katusählykalenterin jakaminen tapahtuman suullinen markkinointi turnauskutsu seuran omille nettisivuille omien yhteistyökumppaneiden hankkiminen aloitettava Kuukausi ennen viimeistä ilmoittautumispäivää: ilmoituksia ja julisteita erityisesti tapahtuma-alueelle ja sen lähettyville vieraile paikallislehden toimituksessa, henkilökohtainen kontakti on tärkeä! o kerro tapahtumasta o sovi juttujen kirjoittamisesta kutsu edellisen vuoden osallistujajoukkueet turnaukseen postitse/sähköpostitse Askel 1 Askel 7 Askel 2 Askel 4 Askel 6 Vinkkejä! Paikallislehdet antavat usein alennusta ilmoitushinnoista urheiluseuroille muista kysyä! Vie joukkueesi/seurasi yhteistyökumppanit syömään, ja esitä Katusählyyhteistyötä ruokailun lomassa. Se katusählyturnaus on ihan kohta! Mitäs meidän pitikään hoitaa Reilua kuukautta ennen turnausta projektiryhmän tulee kokoontua ja koota tehdyt ja tekemättömät asiat. Ei kannata hätääntyä, vaikka asiat olisivat jääneet roikkumaan. Paljon on tehtävissä tapahtuman järjestelyjen eteen tässä vaiheessa. Napakka toiminta lyhyellä aikavälillä voi olla hyvin tehokasta ja tuloksellista. Mikäli aloitatte koko järjestämistyön tässä vaiheessa, askeleet 1 ja 2 pitää käydä läpi ja toteuttaa ripeästi! Seuraava lista asioista toimii hyvänä muistilistana, jota kannattaa käydä läpi useammankin kerran.

5 Varmista: että tehtävät ja vastuut on sovittu riittävän tarkasti oheistapahtuman järjestäjien kanssa että järjestäjäsopimus SSBL:n kanssa on kunnossa että julisteet on levitetty ja seuran www-sivuilla on ilmoitus tapahtumasta että paikallislehti kirjoittaa/julkaisee jutun tapahtumasta että turnausilmoitus tulee ajoissa paikallislehteen! tapahtuman ilmoittaminen paikkakunnan menovinkkeihin: paikallinen radio (NRj, Yle ) sekä lehdet (Urheilussa tapahtuu palstat sekä Menovinkit palstat) kaukaloiden varaus ja kuljetus turnauspaikalle ja pois (tuottaja hoitaa v. 2006) maalien ja verkkojen kunto (tuottaja hoitaa v. 2006) erotuomarit (mielellään SSBL:n kouluttamia) talkooporukan määrä, motivointi ja tehtävien kertaus/kertominen järjestyksenvalvojat: tarvetta erityisesti silloin, jos paikalla on puffetti tarvittavat rakenteet (katsomo?) ja teltat äänentoisto- ja kuulutusvälineet musiikin soittaja ja kuuluttaja/juontaja kuka vastaa tulostiedotuksesta turnauksessa ja turnauksen jälkeen palkinnot huvi-ilmoituksen tekeminen: poliisille viimeistään 5 vuorokautta ennen turnausta WC, sähkö ja vesi seuraavat tarvikkeet turnauspaikalle: o ensiaputarvikkeet (kylmäpussit, laastari, puhdistusaine, joustositeet) o palloja o ajanottokello(t) o pillit erotuomareille o liitu maalialueen piirtämistä varten o mitta/1.5m pituinen naru maalialueen piirtämistä varten Askel 1 Askel 7 Askel 2 Askel 4 Askel 6 Vinkkejä! Musiikin soittamista varten SSBL on huolehtinut Teosto ja Gramexmaksuista. Parkkipaikka- tai muita liikennejärjestelyjä varten lupaa pitää hakea kunnan/kaupungin tekniseltä lautakunnalta/osastolta. Ensiapulaukuksi sopii esim. auton ensiapulaukku. Ilmoituslehdeksi sopii hyvin kerran viikossa ilmestyvä joka talouteen jaettava lehti.

6 Askel 4 Ilmoittautumisaika päättyy ensi viikolla! 1. Ilmoittautumisten vastaanottaminen 2. Otteluohjelman tekeminen 3. Pelijärjestelmän tulee olla mahdollisimman samanlainen joka paikkakunnalla. Suositus: 4-6 joukkuetta/lohko lohkojen kaksi parasta joukkuetta jatkopeleihin (jos vain yksi kuuden joukkueen lohko, pelataan pudotuspelit seuraavasti: 5. vs. 6., ottelun voittaja pelaa 4. sijoittunutta vastaan. Tämän ottelun voittaja pääsee välieriin pelaamaan 2:ksi sijoittunutta vastaan. Alkusarjan voittaja pelaa välierissä alkusarjan 3. vastaan) jatko-otteluiden kaavio lohkojen määrän mukaan otteluiden määrä oltava vähintään kolme (3)! (Ilmoitetaan minimiksi kolme, järjestetään aina kun mahdollista neljä) 4. Otteluohjelman ja muun turnausinfon postittaminen joukkueille. Mainitse turnausinfossa, että turnaukseen osallistuvien pelaajien alkoholin käyttö päihtymistarkoituksessa ei ole hyväksyttävää. Askel 1 Askel 7 Askel 2 Askel 4 Askel 6 Vinkkejä! Ilmoittautumiset kannattaa ottaa netin/sähköpostin kautta. Ole rauhallinen, vaikkei ilmoittautumisia kovin aikaisessa vaiheessa tule. Ilmoittautumiset liki pitäen joka paikkaan tulevat aina viime hetkellä tai vähän sen jälkeen. Malta odottaa hetki myös jälki-ilmoittautumisia, mikäli tilaa on. Turnausta edeltävä(t) päivä(t) Tämä on tarkistusten ja varmistusten aikaa. Käy siis edellisten palojen asiat luettelona läpi ja selvitä ovatko aiotut asiat hoidettu. Tarkista myös taloudenhoitajalta, ovatko joukkueet maksaneet osallistumismaksunsa.

7 Askel 6 Turnauspäivä Vahvistetulla tekstillä kirjoitettuihin asioihin tulee kiinnittää erityistä huomiota KatusählyTOUR tapahtumissa. 1. Pelialue on selkeästi rajattu, siisti (edellisen illan roskat on lakaistu pois), roskakoreja on, opasteet riittävän suuria ja niissä tekstit riittävän suurella, kenttien numerointi/nimi on näkyvä 2. Turnausalue myös pysyy siistinä läpi tapahtuman! Järjestäjät voivat huolehtia kohteliain sanankääntein roskien viemisestä roskakoreihin 3. Info-piste: Opaste info-pisteeseen riittävän korkealla ja suurella tekstillä 4. Infosta löytyy otteluohjelma, ajantasaiset ottelutulokset sekä tiedot oheistapahtumista 5. Infossa huolehditaan jokaisen joukkueen pelaajalistojen täyttämisestä! SSBL ei ole erikseen vakuuttanut pelaajia, vaan kaikki pelaavat omalla vastuulla. Suullinen asian selvittäminen ei riitä, vaan kaikkien pelaajien on allekirjoitettava pelaajalista! 6. Tulostaululla on otteluaikataulu isolla, ja otteluiden jälkeen tulokset kirjataan esim. tekstaten tussilla 7. Tulostiedottaminen sujuvaa ja ripeää 8. Toimitsijoilla on yhtenäinen asu (katusählykalenteri T-paita) 9. Erotuomareiden asu on yhtenevä 10. Turnauksessa ei pelaa päihtyneitä pelaajia. Erotuomareilla on velvoite huolehtia, etteivät selvästi päihtyneet pelaajat pelaa. Päihtyneisyyden voi tulkita epäurheilijamaiseksi käytökseksi, josta Katusählyn säännöt määräävät rangaistuksen. 11. Turnauspaikalla on järjestyksenvalvojia 12. Musiikki ja kuuluttaja/juontaja 13. Yhteistyökumppanit näkyvät tapahtumassa 14. Järjestävä seura kuvaa voittajajoukkueet 15. Turnauksen päätyttyä järjestäjä toimittaa paikallislehden toimitukseen tulokset ja voittajajoukkueiden nimet sekä kokoonpanot. Askel 1 Askel 7 Askel 2 Askel 4 Askel 6

8 Askel 7 Huh huh turnaus on ohi, nyt voi levätä? Levon hetki ei ole aivan vielä. Turnauksen jälkeisenä viikkona on vielä asioita, jotka tulee hoitaa kuntoon. Näitä asioita ei tule väheksyä, sillä jälkimarkkinointi on tärkeää joukkueille, yhteistyökumppaneille ja Salibandyliitolle. Ripeällä jälkimarkkinoinnilla vahvistat turnauksenne asemaa tulevana vuonna: joukkueet tulevat varmemmin osallistumaan uudelleen, yhteistyökumppanit jatkavat yhteistyötä ja Salibandyliitto myöntää turnauksen järjestämisoikeuden uudelleen. 1. Ottelutulokset, pelaajalistat ja voittajajoukkueiden yhteystiedot toimitetaan Salibandyliittoon turnausta seuraavaan keskiviikkoon mennessä. 2. Valokuvia, lehtijutut ym. materiaali postitetaan Salibandyliitolle. 3. Seuran omille nettisivuille kirjoitetaan juttu tapahtumasta, ja voittajajoukkueiden nimet ja kokoonpanot julkaistaan netissä 4. Ottelutulokset ja mahdolliset valokuvat postitetaan joukkueille 5. KIITÄ TALKOOPORUKKAA, YHTEISTYÖKUMPPANEITA JA KAIKKIA TAPAHTUMASSA TYÖSKENNELLEITÄ! Askel 1 Askel 7 Askel 2 Askel 4 Askel 6 Näiden seitsemän asian hoitamisen jälkeen voi huokaista helpotuksesta ja suunnata kesälomalle! Voit onnitella itseäsi ja projektiryhmää hyvin järjestetystä tapahtumasta. Mielikin on varmasti hyvä, ja sitä riittää pitkäksi aikaa.

9 KATUSÄHLYTOUR 06 JÄRJESTETTÄVÄT SARJAT: miehet naiset sekajoukkueet (vähintään yksi toisen sukupuolen edustaja koko ajan kentällä) firmajoukkueet (yritysten työntekijöille ja heidän perheenjäsenilleen) alle 16-vuotiaat pojat alle 16-vuotiaat tytöt Näistä sarjoista voittajajoukkueet kutsutaan Katusählyfinaaliin Helsinkiin Hinnat: aikuisten sarjat 50 /joukkue alle 16-vuotiaiden sarjat 25 /joukkue Ilmoittautuminen noin viikkoa ennen turnausta.

10 KATUSÄHLYN SÄÄNNÖT Sääntötulkinnoissa noudatetaan Suomen Salibandyliiton (SSBL) sääntöjä ja tulkintoja. 1 Kentällä on samanaikaisesti 3 kenttäpelaajaa/joukkue, ei maalivahteja. Vaihto-oikeus on rajoittamaton (ns. lentävä vaihto). 2 Peliaika on 1 x 12 minuuttia. 3 Laidat rajaavat pelialueen. Pelialueen suosituskoko 10 x 20 m. 4 Mailana tulee käyttää salibandymailaa. Pallona käytetään salibandypalloa. 5 Käytetään minisählymaalia. Maalin suosituskoko 60 x cm (leveys x korkeus). 6 Maalin edessä puolikaaren muotoinen maalialue, jonka säde on 150 cm. 7 Pelaaja ei saa koskettaa maalialuetta millään kehonsa osalla. Maalialueen yliastuminen on kuitenkin sallittu. Mailalla pelaaminen on sallittua maalialueella. 8 Hyökkääjäpelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan vapaalyönti. Puolustuspelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan rangaistuslyönti. 9 Rangaistuslyönti suoritetaan keskipisteestä suoraan tyhjään maaliin. 10 Maali syntyy, kun pallo ylittää kokonaan maalilinjan. Hyökkäävä pelaaja saa tehdä maalin vain mailalla. 11 Hyväksytyn maalin jälkeen peliä jatketaan vastajoukkueen aloituslyönnillä omalta kenttäpuoliskolta erotuomarin vihellyksestä. Lisäohje: Maalin tehnyt joukkue palaa omalle kenttäpuoliskolleen kunnes aloituslyönti on suoritettu. Aloituslyönti on suoritettu, kun toinen vastapuolen pelaaja koskee palloon. Aloituslyönti suoritetaan oman kenttäpuoliskon kummasta tahansa kulmasta. Aloituslyönti ei saa mennä suoraan maaliin. Ottelun alussa ns. kiista-aloitus. 12 Mikäli pallo katoaa pelialueelta, sisäänlyönnin suorittaa joukkue, joka ei pelannut palloa yli. (Lyöntipiste on noin yksi metri kentän reunasta, päädyissä kulmalyönti). 13 Vapaalyönti ja sisäänlyönti saavat mennä suoraan maaliin, vastapelaajan on oltava vähintään kolmen metrin päässä. 14 Jalalla saa ohjata pallon omaan mailaansa, ei kanssapelaajalle. Pallon potkaiseminen itselle useammin kuin kerran on kielletty. 15 Tahallinen käsien tai pään käyttäminen pallon tavoittelussa on kielletty. 16 Pelaaja ei saa nostaa mailaa lantiotason yläpuolelle. Palloa ei saa pelata mailalla tai jalalla yli polvitason (ei hyppäämälläkään). 17 Mailalla saa pelata vain palloa. Vastustajan mailan painaminen, sitominen ja nostaminen on kielletty. Myös vastapelaajan lyöminen tai mailan pitäminen jalkojenvälissä on kielletty. 18 Taklaaminen, kiinnipitäminen, työntäminen ja estäminen on kielletty. 19 Kenttäpelaaja ei saa pelata ilman mailaa. 20 Maasta pelaaminen on kielletty (=molemmat polvet tai toinen käsi on maassa). 21 Pallollinen pelaaja ei saa edetä takaperin kohti vastustajaa.

11 22 Vapaalyönnin ja rangaistuslaukauksen aiheuttavia rikkomuksia ovat seuraavat (*tähdellä merkityt ovat niitä rikkomuksia joista pitää tuomita rangaistuslaukaus, niiden ollessa tahallisia tai toistuvia): -* vastustajan mailan nostaminen tai painaminen -* korkealla mailalla pelaaminen - hyppääminen palloa pelattaessa - tahallinen kädellä tai päällä pelaaminen *- tahallinen vastustajan mailaan lyöminen - maassa pelaaminen *- vastustajan taklaaminen, kiinnipitäminen, työntäminen ja estäminen - pallon potkaiseminen kanssapelaajalle - rikkinäisellä mailalla pelaaminen *- liian monta pelaajaa kentällä *- mailan heittäminen - pelaaja ei siirry 3 metrin päähän pallosta vapaalyönnissä *- vaarallinen pelitapa Rangaistuslaukauksen voi tuomita myös rikkeestä, joka tapahtuu selvässä maalintekotilanteessa, estäen maalin. 23 Epäurheilijamaisesta käytöksestä ja pelaajan tahallisesta vahingoittamisyrityksestä seuraa rangaistuslyönti ja ottelu/pelirangaistus tai pahimmillaan turnauksesta sulkeminen. 24 Turnauksissa joukkueiden keskinäisen paremmuuden määrää saavutetut pisteet (2 voitosta, 1 tasapelistä). Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä: 1. keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet, 2. keskinäisten otteluiden maaliero, 3. keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit, 4. koko sarjan maaliero, 5. koko sarjassa tehdyt maalit, 6. arpa. 25 Ottelutilanteen ollessa tasan 12 minuutin peliajan päättyessä, niissä otteluissa, joissa voittaja on ratkaistava, suoritetaan peliajan päätyttyä 3 pelaajan rangaistuslyöntikilpailu. 26 MUISTA FAIR PLAY!

12 Suomen Salibandyliitto ry Alakiventie 2, Helsinki p , f

Talvikisat Vierumäellä 17-18.1.2014 Tervetuloa!

Talvikisat Vierumäellä 17-18.1.2014 Tervetuloa! Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Talvikisat Vierumäellä 17-18.1.2014 Tervetuloa! 2 ENNEN TALVIKISA-TAPAHTUMAA MAJOITUS Majoitusvarauksista vastaa Tuomo Järvinen tuomo.jarvinen@vierumaki.fi

Lisätiedot

Ohjeita ja materiaalia koululaisten jääpalloturnauksen järjestämiseksi

Ohjeita ja materiaalia koululaisten jääpalloturnauksen järjestämiseksi Ohjeita ja materiaalia koululaisten jääpalloturnauksen järjestämiseksi Turnauksen suunnittelu Huolellinen suunnittelu on turnauksen järjestämisessä kaiken a ja o. Huolellisesti suunniteltu turnaus on helppo

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA

Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Suomen Salibandyliitto ry SÄÄNTÖKIRJA Salibandyn pelisäännöt Suomen Salibandyliiton hyväksymä käännös kansainvälisistä pelisäännöistä (voimassa 1.7.2010 lähtien) 1 PELIALUE 101 Pelikentän mitat...3 102

Lisätiedot

ISBN 951-25-1038-3 PUMA 6920-448-7208

ISBN 951-25-1038-3 PUMA 6920-448-7208 PALLOILUKOULUTUS Puolustusvoimien Koulutuksen Kehittämiskeskus ISBN 951-25-1038-3 PUMA 6920-448-7208 Ykkös-Offset Oy Vaasa 1999 Sisällysluettelo 1. PALLOILUKOULUTUKSEN PÄÄMÄÄRÄ... 7 2. OPETUSTARKOITUS...

Lisätiedot

Tehtävien jakamisen yhteydessä kannattaa samalla rakentaa varahenkilöjärjestelmä.

Tehtävien jakamisen yhteydessä kannattaa samalla rakentaa varahenkilöjärjestelmä. OTTELUMANUAALI 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 2 2. OTTELUORGANISAATIO... 2 2.1. Tapahtumapäällikkö... 2 2.2. Otteluvastaava... 3 2.3. Mediavastaava... 3 2.4. Tiedotusryhmä... 3 2.5. Turvallisuusvastaava...

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012

SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012 SUOMEN RINGETTELIITTO RY PELISÄÄNNÖT 2009-2012 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 2 Johdanto 3 Määritelmät 4 Kappale 1 Kenttä.... 6 Kappale 2 Kentän merkinnät 8 Kappale 3 Peliasut 10 Kappale 4 Varusteet

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015. 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4

SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015. 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4 sivu 1 SUOMEN SALIBANDYLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 1.5.2014-30.4.2015 Suomen Salibandyliitto ry 2014 1. YLEISTÄ sivu 1-8 3-4 2. EETTISET PERIAATTEET 9 Reilun pelin periaate 5 10 Vastuullinen taloudenpito 5

Lisätiedot

2/32. Sisällysluettelo

2/32. Sisällysluettelo 2/32 Sisällysluettelo Seura... 4 Seuran yleisesittely... 4 Arvot... 4 Missio... 4 Visio 2014... 4 Strategia 2011-2014... 4 Organisaatio... 5 Seuran varsinaiset kokoukset... 5 Johtokunnan tehtävät... 5

Lisätiedot

1. Kentän koko ja vaatimukset pelialueelle. 3. Pelaajien liikkuminen joukkueissa ja pelaajalisenssit

1. Kentän koko ja vaatimukset pelialueelle. 3. Pelaajien liikkuminen joukkueissa ja pelaajalisenssit Säännöt Metsäliigaan 2013: Versio 2013-05-02 Kapteenien kokous pidetään aamulla ennen turnausta. Kokouksen tarkoitus on tiedottaa turnaukseen osallistuvien joukkueiden kapteeneille peliaikatauluista, pelialueella

Lisätiedot

SUOMEN SENIORITENNIS RY, SÄÄNTÖJÄ JA OHJEITA (17.2.2015)

SUOMEN SENIORITENNIS RY, SÄÄNTÖJÄ JA OHJEITA (17.2.2015) 1 SUOMEN SENIORITENNIS RY, SÄÄNTÖJÄ JA OHJEITA (17.2.2015) (Kuvaruudun tekstin pienennys / suurennus: pidä alhaalla Ctrl ja pyöritä hiiren rullalla) Sarjatenniksen säännöt... 2 Muita sarjaohjeita... 17

Lisätiedot

TURNAUSJOHTAJILLE. Sarjavaliokunta. Tiina Jokinen puh: 040 591 3996. Jukka Hirvonen puh: 050 591 3415. Jorma Lappeteläinen puh: 040 594 4900

TURNAUSJOHTAJILLE. Sarjavaliokunta. Tiina Jokinen puh: 040 591 3996. Jukka Hirvonen puh: 050 591 3415. Jorma Lappeteläinen puh: 040 594 4900 0 TURNAUSJOHTAJILLE Kaikilla virallisilla kilpailuilla pitää olla kilpailunjohtaja. Valtakunnansarjoissa tätä "vakanssia" kantavasta käytetään nimeä turnausjohtaja. Valtakunnansarjat ovat kokonaisuudessaan

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 2 (23)

SISÄLLYSLUETTELO 2 (23) OTTELUMANUAALI 2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. OTTELUORGANISAATIO... 3 2.1. Tapahtumapäällikkö... 3 2.2. Otteluvastaava... 3 2.3. Mediavastaava... 4 2.4. Tiedotusryhmä... 4 2.5. Turvallisuusvastaava...

Lisätiedot

BUMASKA 2014. Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan käsikirja - sisältäen erotuomareiden ja joukkueiden yhteystiedot

BUMASKA 2014. Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan käsikirja - sisältäen erotuomareiden ja joukkueiden yhteystiedot BUMASKA 2014 Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan käsikirja - sisältäen erotuomareiden ja joukkueiden yhteystiedot [2] SPL KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI RY BUMASKA KILPAILU- ja EROTUOMARITOIMINNAN KÄSIKIRJA 2014 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

kesäaction Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto KESÄ-ACTION Nuorille maksutonta toimintaa liikunnan parissa - biitseillä - ulkona auringossa.

kesäaction Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto KESÄ-ACTION Nuorille maksutonta toimintaa liikunnan parissa - biitseillä - ulkona auringossa. Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto kesäaction KESÄ-ACTION Nuorille maksutonta toimintaa liikunnan parissa - biitseillä - ulkona auringossa. Sisällys OHJEET ERILAISIA ONNETTOMUUS- JA VAHINKOTILANTEITA

Lisätiedot

Kilpailumääräykset 1.1.2014

Kilpailumääräykset 1.1.2014 Kilpailumääräykset 1.1.2014 Hyväksytty Judoliiton hallituksen kokouksessa 1.12.2013 1. Kilpailun järjestämistä koskevat määräykset Sääntöjen velvoittavuus Suomen Judoliiton (liitto) jäsenseurojen tulee

Lisätiedot

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA 1.5.2015 30.4.2016 rev.1 1 Sisällysluettelo: 1 ETELÄ-SUOMEN ALUEEN YHTEYSTIEDOT... 3 2 KURINPITORYHMÄ... 3 3 SARJOIHIN ILMOITTAUTUMINEN...

Lisätiedot

Tehtävien jakamisen yhteydessä kannattaa samalla rakentaa varahenkilöjärjestelmä.

Tehtävien jakamisen yhteydessä kannattaa samalla rakentaa varahenkilöjärjestelmä. OTTELUMANUAALI 2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 2 2. OTTELUORGANISAATIO... 2 2.1. Tapahtumapäällikkö... 2 2.2. Otteluvastaava... 3 2.3. Mediavastaava... 3 2.4. Tiedotusryhmä... 3 2.5. Turvallisuusvastaava...

Lisätiedot

Kyykkäurheilun sääntökirja

Kyykkäurheilun sääntökirja Kyykkäurheilun sääntökirja Suomen Kyykkäliitto ry 2015 LAKIOSA 1. KYYKKÄURHEILUN KANSALLINEN JOHTO Kyykkäurheilun kansallinen johto on Suomen Kyykkäliitto ry:llä, joka johtaa ja valvoo kyykkäurheilua ja

Lisätiedot

FUTSALSÄÄNNÖT 2011. Voittoja joka päivä

FUTSALSÄÄNNÖT 2011. Voittoja joka päivä FUTSALSÄÄNNÖT 2011 Voittoja joka päivä FUTSAL- SÄÄNNÖT SUOMEN PALLOLIITTO Sisältö Esipuhe vuoden 2011 painokseen... 5 Sääntö 1: Pelikenttä... 6 Sääntö 2: Pallo... 13 Sääntö 3 Pelaajien lukumäärä... 15

Lisätiedot

Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012

Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012 Pesäpallon Suurleirin leirilehti 0 / 2012 Pesäpalloväki, taas nähdään arkaudessa Meillä Suurleirin järjestelijöillä on jälleen iso ilo kutsua pelaajat, valmentajat, tuomarit, lasten vanhemmat ja kaikki

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS

JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS JOUKKUEENJOHTAJAN OPAS Joukkueenjohtajan koulutusmateriaali Suomen Käsipalloliitto 25.9.2012 Sisällys Johdanto 3 1 Käsipallo Suomessa... 4 1.1 Seurat... 4 1.2 Suomen Käsipalloliitto (SKPL)... 4 1.3 Suomen

Lisätiedot

Salibandyliigan sarjamäärykset 2014-2015

Salibandyliigan sarjamäärykset 2014-2015 Salibandyliigan sarjamäärykset 2014-2015 1 1 Nämä ovat Suomen Salibandyliitto (SSBL) ry:n Miesten Salibandyliigan sarjamääräykset pelikaudelle 2014-15. Näitä sarjamääräyksiä noudatetaan 1.5.2014-30.4.2015.

Lisätiedot

- 1 - ILMOITTAUTUMINEN JA ILMOITTAUTUMISMAKSUT Yleistä... 9

- 1 - ILMOITTAUTUMINEN JA ILMOITTAUTUMISMAKSUT Yleistä... 9 TOIMINTAKÄSIKIRJA - 1 - SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ Mikä on SAKUstars?... 4 SAKUstarsin tarkoitus... 4... 4 Kisojen hakeminen... 5 Kisaväri, teema ja maskotti... 5 YLEISET TOIMIJAT SAKU ry:n hallitus... 6

Lisätiedot

Kasva Isoksi Pelaa Korista -koriskoulumateriaalin tarkoituksena on auttaa seuroja ja seurojen ohjaajia aloittamaan koripallokoulutoiminta.

Kasva Isoksi Pelaa Korista -koriskoulumateriaalin tarkoituksena on auttaa seuroja ja seurojen ohjaajia aloittamaan koripallokoulutoiminta. Ohjaajan kansio Johdanto Kasva Isoksi Pelaa Korista -koriskoulumateriaalin tarkoituksena on auttaa seuroja ja seurojen ohjaajia aloittamaan koripallokoulutoiminta. Koriskoulu on tarkoitettu lajia aloitteleville

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

Meidän juttu. Nuoret tapahtuman järjestäjinä

Meidän juttu. Nuoret tapahtuman järjestäjinä Meidän juttu Nuoret tapahtuman järjestäjinä Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja turvalliseen lapsuuteen. MLL:n keskusjärjestön

Lisätiedot

Lisää harrastajia ringetteseuraan

Lisää harrastajia ringetteseuraan Lisää harrastajia ringetteseuraan Koulutapahtuma Tule kokeilemaan ringetteä -tapahtuma Kaveripäivä Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Ringeten koulutapahtuma 3. Tule kokeilemaan ringetteä -tapahtuma 4. Ringeten

Lisätiedot

IDEA JA IDEOINTI SUUNNITTELUVAIHE PROJEKTISUUNNITELMA

IDEA JA IDEOINTI SUUNNITTELUVAIHE PROJEKTISUUNNITELMA Kaisa Kekkonen: 2 IDEA JA IDEOINTI Ihan ensimmäinen vaihe tapahtuman tuottamisessa on ideointi. Kysy itseltäsi kysymys minkälaisen tapahtuman haluan järjestää? Eli siis onko tapahtuma esimerkiksi vaikkapa

Lisätiedot

LUONNOS / JI / LUONNOS

LUONNOS / JI / LUONNOS SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 1 Käännöksestä referee = päätuomari linesman = linjatuomari on-ice-official = tuomari officials = tuomaristo SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 2 SÄÄNTÖKIRJA, 2014-18 SISÄLLYS SÄÄNTÖ YKSI KANSAINVÄLINEN

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRIN ERILLISMÄÄRÄYKSET JA OHJEET PIIRIN FUTSAL SARJOIHIN KAUDELLA 2014 2015

SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRIN ERILLISMÄÄRÄYKSET JA OHJEET PIIRIN FUTSAL SARJOIHIN KAUDELLA 2014 2015 SUOMEN PALLOLIITON KESKI-SUOMEN PIIRIN ERILLISMÄÄRÄYKSET JA OHJEET PIIRIN FUTSAL SARJOIHIN KAUDELLA 2014 2015 Määräysten sisältö Sarjoissa noudatetaan SPL:n Futsal sääntöjä ja -kilpailumääräyksiä muilta

Lisätiedot